A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hello Csajok!
Mi küzdünk az éjszakákkal és nappalokkal is, így csak kérdezni jöttem. :oops:

Van olyan baba, aki még mindig csak szopizik és átalussza az éjszakát???????? vagy csak egyszer ébred?

Nagy a gyanúm, hogy hiába van elég tejem (több is a kelleténél) Ádim éhezik, mert nincs elég kalória benne. Éjjel fenn van néha órákat, nappal meg max. 40 perceket alszik. Ami tudom más babánál lehet, hogy mindennapos, de az én "nagyalvó" fiamnál oka van. Már az a baj, hogy olyan is van, megetetem éjjel és nem alszik vissza még órákig vekeng, forgolódik, nyöszörög. MOst a kajára gyanakszom. :roll:

Doktornénink nem olyan régen azt mondta, hogy a második babáknál sajnos sokkal hamarabb lesz "lötyi" a tej. De mivel Ádi 8 kg, azért van tarcsija szerintem és még nem fogyott, csak stagnál, ami akár normális is lehet, tehát nem tűnik fel, ha kevés neki. Mert nyüglődik, meg minden, de olyan, mintha kaja helyett vizet inna. :( Viszont nem kér hamarabb enni, ez is gondolom a tartalékai miatt van. Vagy tévedek???? MOst arra gondoltam még megpróbálom az álometetést is.

Vélemények??????????????
Nagyon zombi vagyok az éjjeli összvisz 3 óra alvástól, így hogy nappal sincs csak 30 percem, hogy pihenjek. :roll: :?
Kicsit összeszedem magam, akkor majd jövök bővebben is!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: már Ádid is forgolódik? Az enyém még mindig nem. :roll:
Nem lehet, hogy a foga miatt van ennyit ébren?

krisz78

Barti:
hát ebben nem tudok segíteni, mi tápszerezünk, de az tény, hogy amióta álometetek, Bence átalussza az éjszakát... Lassan ezt is el akarom hagyni, csak félek, hogy akkor megint elkezd ébredni...
Gondolom tápszert nem is akarsz neki adni egyáltalán.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Barti, Zsófi csak szopizik, eddig 2* adtam neki múlt héten tejpépet, de a hétvégén nem kapott. Amikor kapott, és akkor is amikor nem éjjel 3-kor kelt enni. Napközben hol 2 hol 3 óránként eszik. Van 4, van másfél óra is. Totálisan úgy etetem ahogy akarja.

Nálunk is van, hogy nyüglődik szopi alatt. ddig még ne tudtam megfejteni az okát.
Eddig azt hittem, hogy azért, mert megjött, és más az íze, de tegnap is nyüglődött, és akkor már nem menstruáltam. Szóval nem tudom.

Kép
Kép
cs_erika

Krisz! ezt el is felejtettem mondani a nagy kialvatlanságtól... szombaton a szobában hagytam háton Ádit a szőnyegen, míg kiszaladtam a kengurúért. Mire visszaértem a hasán feküdt, szóval frankón megfordult, gyanítom véletlenül, mert azóta se produkálta. Aztán aznap még bemutatta a fordított verzíót is. Azóta azt se... na mindegy, legalább látom, hogy tudja ő, csak nem érdekli. :lol:

Mágnes! Kap ő tápit, mert estére már nem marad soha elég tejem, vagyis úgy néz ki, hogy 8-kor szopizik (kb 120 g tejem van) és utána még kap kb. 120ml tápit). És ennek ellenére ébred éjjel hamarabb és többször és ami furi mondom hogy nem alszik vissza.
Na most elkezdem a kostólgatást, de azzal nem leszek beljebb, mert a gyümik nem laktatnak, azzal nem pótolhatom a tejet. Ha meg sűrűbben etetem, akkor nem eszik többet, csak többször kevesebbet. :shock: Elég gáz, hogy itt a rahedli tejem és nem ér semmit. :? :cry: Valszeg köbcentire ugyanis, ha jobban belegondolunk, akkor telít, de nem laktat, nem?????? :roll:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Na vagyok, gyorsan reagálok, nem tudom, mennyire futja :?

Barti: HÜLYESÉG!!! Nekem harmadik gyerek, csak anyatejes, egyszer kel éjszaka. Lehet, hogy lötyi a tej (de egyáltalán nem biztos), de tuti nem attól, hogy második gyerek!

Sziszi: örülök, hogy bejött a háticipelés :)
Hunbaba: Lucus, nem biztos, hogy jobb, de én nagyon szeretem :) háton akár 4-5 órát elcipelészem, elöl nem szoktam annyit...

Na megyek, még jövök. Saca nyűglődik :( tiszta lila az alsó ínye, és egy kis csücsi szerintem kint van (jobb oldalt :shock: a másikon vártam....)

Csöre
csöre74

A párom ma bement az okmányirodába, 2000ft a személyi+lakcímkártya cseréje, és, ha jól olvastam akkor 4000ft a jogsim cseréje a taj kártya elméletileg, ha jó helyen olvastam akkor ingyenes lesz.
Viszont a kocsi forgalmija is az én nevem van annak 12000ft a cseréje.

mágnes
Én is sajnos már csak tápszert adok a Joelnek. A párom is kipróbálta az álometetést és bevált. este 1/2 9-kor megfürdette megetette és éjjel 1/2 12-kor fölvette megetetni és reggel 8-ig aludt.

manocskak

Ez a rendszer tiszta hülye!

Holnap lesz Zsófi 5 hónapos! Itt meg már annyi. :D

Csöre, még csak most jött ki a foga? Vagy ami a múltkor jelentkezett már kibújt, és ez másik. :D

Kép
Kép
cs_erika

Erika! a cicin nyüglődés nálunk is mindennapos sajnos. :? Szív 3-at, üvölt, megint eszik, megint kiabál. Olyan érzésem van,mintha veszekedne... megjegyzem a kis piszok a cumisüvegnél nem csinálja, pedig abból lassabban jön, mert még mindig 1-es lyukút használjuk. :shock:

Nem hiszem, hogy most a foga, az más, olyankor láthatóan fáj, és a Vibrucolra megnyugszik. Most meg csak annyi, hogy nem tud visszaaludni, forolódik, mocorog...
Persze ezt is túl lehet élni, nem ezzel van a gondom, csak nem akarom hogy éhezzen szegény. :cry:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csöre, na igen, de sajna ez személyfüggő. Nekem Pötyit már 5 hónaposan "pótolni" kellett kicsi Sinlaccal vacsira, mert éjjel már 3-4x kelt. A szomszéd csajszi, meg még egy évesen is csak szopit adta vacsira kisfiának. Elég zsíros volt...
Amúgy tutti éhes, mert RENGETEGET eszik éjjel. Na ma este megpróbálom az álomkajálást. Csak nekem elég macera, mert olyankor már alszom. :roll: :oops:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nálunk nem üvöltés van, amikor eszik folyamatosan nyöszörög mintha szenvedne. Megnézem úgy jön belőle, hogy csak na.
Bár tegnap trottyolt a nyüglődés után, lehet, hogy akkor tényleg szenvedett.

Kép
Kép
cs_erika

Csöre!!! Gratu a fogacskához!!!! :lol:
Írd már meg még, hgy Saci mennyit alszik nappal?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Lányzó alszik, gyorsan bekukk...

Senki sem lakik a XIV.-ben? :?

Erika: nagyon szép lett a konyha!!! Én is ilyen sárga falakat szerettem volna (két éve vettük a lakást), de a falon kifakult :roll:

Enikő: megtennéd. hogy feldobod a receptekhez a görög rakott krumplit? Köszönöm előre is!

Móni: Én két éve mentem férjhez, akkor úgy volt, hogy TB és adókártya cseréje díjmentes volt, és lehet intézni postán! A jogsi 4000 volt, a személyi asszem 6000, de az nem biztos. Hm, bankkártyánál ha jól emlékszem, a bankban bejelentettem a névváltozást, de használhattam a lejáratig a kártyámat, aztán utána az új névre kaptam.

Barti: Lilla még mindig csak szopizik, mondjuk én nem is szeretnék 6 hónapos koráig semmi mást. Ha nagyon meleg van, pici vizet kap két szopi között, de csak keveset iszik belőle. Kíváncsiságból kapott egyszer almát, hogy mennyire érdekli, de a kanál jobban érdekelte, mint ami benne volt :roll: Nálunk nappal kb. két és fél-három óránként eszik jobb napokon egy ciciből, este uccsónak 9-kor a fektetésnél, eddig éjjel evett még éjfélkor, három körül és ötkor. Nem gond, mert velünk alszik, én fel sem ébredek. Illetve oda van tolva a kiságya mellém. Most éjjel volt először, hogy evett este 9-kor, éjjel 2-3 között és reggel fél 7-kor. Közte. szerencsém van, mert mint a bunda. Nappal meg kétszer alszik, egyszer egy órát, egyszer meg másfelet, de az is igaz, hogy kb. 3 hónapos koráig nem aludt nappal semmit, 1 hónapos koráig meg éjjel sem. Mióta rájött, hogy aludni jó, azóta nem vagyunk zombik
:? :D
Neked esetleg nem változott az étrended? Van, akinek a szénhidrát befolyásolja. Nem ehettél olyat, ami a pocakját bántja? Ha nem sír, hogy éhes, szerintem más baja van... Mióta van ez? Ha a súlya nem csökken, én nem gondolnék arra, hogy nem kap eleget enni...ha stagnál picit, az nem baj, fél éves kor után sokkal lassabb a gyarapodás. Nem jön a foga, azért nyűgös? Nem lehet vmi pici betegség, ami zavarja? Ilyenkor egyébként az is előfordul, hogy a napi élményeket dolgozzák fel nehezen, már tudnak forogni, lassan próbálnak felülni, kúszni, sok mindent észrevesznek és ettől nyűgösebbek.
Pfff, na okoskodtam eleget :oops:

Csöre: Te hogy kötöd a hátadra Sacit? Én még nem mertem egyedül felcuccolni Lillut :? A csípőkötést próbáltad már? Még egy kérdés: nálad nem piros és csíkos Saci lába ott, ahol a MT alátámasztja, mikor kiveszed belőle? Lilláé igen :? Lehet, hogy azért van, mert a babaközelbenes inkább ki súlyú babáknál jó. (?)

Lucus: válaszoltam már? Hm, nem emlékszem :oops: Mindenesetre köszi a válaszokat, megnézem a Hunbabásat, aztán eldöntöm, az vagy liliputi. Te sem vettél észre pirosodást a babó lábán használat után?

Valaki kérdezte, de nem tudom, ki :oops: , a MT 15 kilóig használható, háton jó úgy cipelni.

Felébredt a királylány, megyek.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Hát, Barti az én fiam még csak egyszer fordult dühében. Előjön a paramamiságom mikor olvasom, hogy több baba is pörög-forog, sőt métereket kúszik. Az enyém elvan hason, eszébe sem jut megfordulni, nézelődik. Ha megunta, akkor meg ejtőernyőzik, meg döngöli a játszószőnyegét. Kipróbáltam a pléddel való rásegítést. Ha akarja, gyönyörűen megcsinálja, ha nem, akkor meg teljes erejével ellentart. Szerintetek aggódjak emiatt? Tudom, már unalmas vagyok a témával (a férjem szerint is), de idegesít.

Ja, figyi. Tuti ébren van, amikor mocorog, meg fészkelődik? Mert Ádám is szokott zajongani, de álmában vagy félálomban. Van, hogy felsír egyet, de csukva a szeme. Én olyankor nem is piszkálom. Mi is forgolódunk álmunkban. :roll:

krisz78

Látom, már sokmindenre volt válasz :oops:

Ilyen tényleg van, hogy "gyenge tej"? Én úgy tudtam, csak akkor, ha anya nagyon vacakul eszik. :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Barti:
úgy csinálod, hogy este szopik, és utána rögtön kap tápszert? Csak azért kérdezem, mert, ha tényleg az van, amire gyanakszol, hogy híg a tejed, akko lehjet, hogy ezért éhezik meg.. Mert a tej hamar felszívódik, a tápszer pedig mellé "csak" 120 ml.. Lehet, hogy megpróbálhatnád, hogy este kizárólag tápszert kapjon, nagy adagot, a tejet pedig lefejed reggelre.. Hátha.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz! Voltunkmúlt héten csípő kontrollon. Megkérdeztem a forgást. Ha 6 hónaposan még nem forog, akkor menjek vissza, ezt mondták. Szóval NYUGI!!!!!!! Pasik, amúgy is lusták, ja és anyós mesélte, férjem 7hónaposan fordult meg, addig csak feküdt mint a tök, majd belehúzott és 10 hónaposan már járt... és nem hagyott ám ki mozgásfejlődést. :wink:
Tutti ébren van, mert kiabál és emelgeti a kis lüke fejét. :lol:

Szilvi! Bocsika, neked akartam még írni: mi itt lakunk az Uzsokinál a 14. kerületben. Örs elég messze van gyalog, kocsival persze 10 perc. Ti merre pontosan?
NEM SíR Ádi, ezért vagyok megzavarodva. De megjegyzem, ő nagyon ritkán kiabál, ha kéri a jussát... Volt, hogy gondoltam megnézem mikor kezd ez sírni, hogy éhes... 5 óra. :shock: És akkor már én nem bírtam tovább. :roll:
Na mindegy, jól kiveséztük. Megpróbálom az álomhamit...
Megyek, felkelt a kiskrapek.
Ja még két kép: szombaton pancsolni voltunk. :lol:
Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: Mi az IKEA-nál...egyszer összefuthatnánk :lol:
Még egy kérdés felmerült nagy okoskodásomban...bizti az etetéshez kötődik a rossz(abb) alvás?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Hát, akkor nincs ötletem. Próbáld ki, hátha bejön, amit Mágnes írt.
Nagyon jók a képek. Hol pancsoltatok? Látom Ádi élvezte. (Pötyiről nem is beszélve)

Én is megyek. A görög rakott krumplival jó ötletet adtatok. Az lesz ma.

krisz78

Szilvi, oksi, szoktunk sűrűn arra járni. 8)
Biztos, hogy a kaja (na jó 70%), mert múlt éjjel azt csináltam amit Mágnes írt (lefejtem az esti soványka tejet és tápit kapott) és alvás volt... felkelt enni 3-kor, de brutál bezabált és aludt tovább egészen 7.30-ig.
Most azt csináltam, hogy ma reggel 8-kor kapott enni, 9.15-kor mikor kezdett nyüglődni, mielőtt letettem aludni, megint kapott cicit, és most nem ébredt fel, lealudta a másfél-két óráját. Na erre varrjatok gombot. :shock:
Na jó, nem akarok már ennyit "szerepelni". :oops: :roll:
Hagyjuk, majd elmúlik, lassan kap szilárdat úgyis, vagy majd minden alvás előtt kap bónuszcicit. :lol:

Krisz, az Aquawordben voltunk, de kár volt ennyi lóvét kipengetni, mert én alapból utálom a csúszdákat, Pötyi meg nem volt hajlandó még azokon a lightosabbokon sem lecsúszni, ahonnan lecsúsztam voltna vele... csak a gyerekmedencéket imádja, ott aztán élvezkedett. Amúgy nagyon jó ez a fürdő, már aki szereti a csúszdákat, hullámokat, stb. :lol:
Na mentem, reklamál a kispasi, hogy unja a könyvét... :lol:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika: jelentem Brúnó szintén majd 8 kg, csak szopizik, és átalussza az éjszakát. Igaz, első gyermek, de nem hiszem, hogy amit mondtak igaz lenne. Két mellből szoptatod? Hidd el, feltöltődik mindkettő időben. Ha nem kér gyakrabban enni, nemigen lehet éhes, szerintem.
Kriszti, én is imádom a bográcsozást, meg a grillezést. :)
Krisz: jó lehetettt kiöltözni, és még jobb átvenni a díjat. Grat! Becsületes szakmám nekem is angol tanár. Vissza akarsz menni?
nboglárka

vsziszi
A személyi+lakcímkártya csere 2000ft lesz, ma volt bent a párom az okmányirodába, mert oda is idő pontot kell kérni. A jogsinak is próbáltam utána nézni, de ha jól olvastam akkor igen 4000ft.
Köszi a segítséget, hát van 1 hónapom minden iratomat átíratni. :D :D

manocskak

Barti: hát, a múlt héten áttértünk a napi 2x alvásra. Eddig 3x aludt. Most délelőtt 2 óra, délután 2 óra, ha nincs meg valamelyik, akkor nyűglődik, és alszik még egyet.
Hát, nem tudom, Ádámnál mi lehet a gond :(

Híg tej: nem csak táplálkozásfüggő, alkati is.... nekem borzalmasan zsíros, viszont nem olyan nagyon sok...

Erika: nem bújt ki múltkor az a fog, csak már látszott/ látszik az ínyen keresztül a formája... gondolom, piszkosul feszítheti neki. Most a másik oldalon látom, hogy mintha kint lenne valami, de nem tudom biztosan, mert nem hagyja megnézni. Ha bármit a szájába kap, üvölt. Amúgy kézben elvan. Most a hátamon alszik kendőben.

Sziszi: van egy pici piros csík a lábán, de nem vészes. Akkor is van, ha kendőben viszem, akkor is, ha kézben fogom...
Hátamra MT-ban? Felkötöm a MT-t a derekamra, a hónom alatt hátracsúsztatom Sacit, előredőlök, eligazgatom a kis lábait, fél kézzel tartom, közben a másikkal felhúzom a MT-t a hátára. Kicsit rázogatom, amíg a helyére kerül, majd megkötöm. Én úgy szoktam, mintha hátizsák lenne a hátamon, nem keresztezem elöl. De ha mész Mártihoz, akkor megmutatja majd. Én is tőle tanultam.

Forgolódás: Csajok, NO PARA!!!! Hányszor megbeszéltük már!!! Ezért most nem írom meg, hogy milyen technikával közlekedik Saci, pedig kilestem (a kis cseles akkor nyomul, ha nem vagyunk ott... ha ott vagyunk, "repül" hogy segítsünk, vagy vegyük fel)

Mági: én készülök a talira

Szopi közbeni nyűglődés: tuti éhes a gyerek? Saci is csinálja néha... akkor nem éhes, legalábbis én ezt a következtetést vonom le... főleg, amikor már fejen áll, szájában a cicivel :?
Az is lehet közben, hogy elértek a 6 hós ugráshoz (arra az esetre írom, ha mégis éhes), és többet igényelnek. Most én is két ciciből szoptatok, már amikor hajlandó végre normálisan enni :? ismét 3-4-5 óránként eszik :(
Egyébként én sem forgolódok fekve szoptatás közben, simán meg lehet szoptatni mindkét ciciből egyik oldalon fekve...

Eszter: nőkre nem tudok ilyen szobadíszes mondást :D Egyébként enyém Apus sem szobadísz, ő 120 körül van, egyelőre inkább alatta. Amikor megismerkedtünk, még szobadísz volt, azóta 30-35 kg rácsúszott :? miközben rám "csak" 8 :roll:

Kata: azta, mivel tömöd Martint? Hihetetlen, milyen kis gömbölyű a drága :D Nagyon jól néz ki :D

Kit is láttam még? Boróka és Benedek is tündériek :D Tényleg micsoda koronája van Borókának :D Mi az, hogy az nem név? Ezt nem is értem... azt igen, hogy kint a kertben terem (mert nekem is van), de egy nagyon kedves lánynév :wink:

Barti: Ti is szépek vagytok :) Milyen édesen pancsolnak a gyerkőcök :D

Mit akartam még írni?!!!! :?: :?: :? :? :?

Csöre
csöre74

Ja, Móni: gratula az esküvőhöz, nagyon örülök, hogy kibékültetek :D

Csöre
csöre74

Csöre, én arra kezdek ájönni, hogy akkor bukik brutálisat Zsófi amikor eszik, de nem éhes.
Mostanában nekünk is kezd visszaállni a ritkább evés, és van hogy elég az 1 cici.

Kép
Kép
cs_erika

Na, visszanéztem egy kicsit :D
Kitti baba is nagyon édes :D
Ádám meg hogy megszakérti azokat a díjakat :D Még egyszer gratula hozzá, Krisz!!!
Lilla nagyon cuki abban a kis fodrosban :D A piros virágos MT nekem is nagyon tetszett, ha babaközelbenest választok vagy az, vagy a hasonló kék virágos lett volna a befutó :wink:
Benedek micsoda nagyfiú abban a kockás kis felszerkóban :D
Na, még próbálok visszaolvasni, sok másra nincs esélyem gyerekkel a hátamon... vagy vasalni kéne... na jó, vasalok, és utána olvasok vissza... 3 kosárnyi vasalnivaló van a nappaliban :?

Csöre
csöre74

Barti: ja, az Aquaworld brutál drága. Itt van tőlünk 10 percnyire. Hát, tuti Ádám nyúzni fog bennünket érte néhány év múlva. Én se szeretem a csúszdákat. Tönkreteszik a fürdőruhámat. :wink:

Bogi: persze, visszamegyek. Várnak vissza a kollegák is, a gyerekek is, meg kinevezett állást nem rúg csak úgy fel az ember. Én nagyon szeretek tanítani, mégha nem is fizetik meg.

Csöre: tudom, hogy NO PARA (de akkor is :oops: ) Ahogy Saci, Ági meg Bence mozgástudományáról olvasok... Amúgy meg tök erős a gyerek. Húzza fel magát állandóan. Ki érti ezt. :roll: Rinya befejezve. (kb 2 napig :wink: )

krisz78

Krisz: akkor én meg kezdjek parázni azon, hogy Saca milyen mini? (Na jó, néha parázok rajta, szépen, csendben :oops:). Ebben a korban már akkora különbségek vannak a gyerekek között mozgásban is és méretben is, hogy csak na :D
Egyébként csakazértis leírom, hogy nyomul Saca, mert nem bírom ki :oops: :lol: :lol:
Szóval: négykézlábra áll, behintázik, majd egy hirtelen lökéssel, mintha ugrana, előre "teszi" magát. MAjd újra :D A precíziós mozgásokat hason, könyökölve végzi, és van egy olyan figura is, hogy térden, fél könyéken, másik keze a magasban, és pakolja előre, mintha mászna, de a két lábát egyszerre mozgatja, szintén, mintha ugrana. Ez utóbbi kicsit labilisabb módszer, gyakran dől belőre a hátára :D Viszont ebből a pózból tolja fel magát "majdnem ülésbe" :D Nagyon édes... De egy 5 hónapos gyerektől mindez NEM ELVÁRHATÓ, és NEM ÁTLAGOS!!! És hogy most ez így megy neki, egyáltalán nem biztos, hogy ő fog először elindulni, vagy először mászni, vagy bármi mást is jobban, szebben csinálni, mint bármelyik másik baba. Ne feledd, hogy ebben a korban napról napra változnak, teljesen a saját útjuk, igényeik szerint haladnak, amiben nem szabad őket megzavarni. És amelyik baba nem pörög ezerrel, nem nem fejlődik, hanem ugyanebben az időszakban másra gyúr az agyacskája, ami nem annyira látványos, mint a nyomulás.
Na megyek, megetetem a csürhét, mert jelezték, hogy dél van :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Visszatértünk a nagyiéktól, újra itt- remélem, gyakrabban...

Próbáltam visszaolvasni, de a fele még hátravan, így bocs, ha hülyeséget kérdezek vagy mondok :oops: !

SZIASZTOK ÚJAK!!!! GYÖNYÖRŰEK A BABÓK!!!! :D :D (az újak és a régiek is :D )

Szilvi: én nem lakom a XIV-ben, de nagyon közel hozzá- a közös tologatásba én is benevezek (2 HÉV megállóval arrébb még közel van :D )

Szopi: no, nálam az egyik cickó feladta... szinte teljesen. Viola alig szív belőle, aztán csak lóg rajta (el nem ereszti)- én meg megunom, hogy csak ülünk csendben, és szépen átteszem a másikra, ami most próbál kettő helyett termelni... Ja éjszaka mi is gyakrabban keltünk mostanában (mivel a gyümipürével nagyon csínján bánok, 2 hét óta most próbáltuk újra, eredmény ld lenn, mondhatni, csak szopizunk...) De ma éjjel megint csak egyszer kelt. Persze a nagyiéknál alvás is megkavarhatta...

Tejallergia: csak kérdezem, hogy a tejpépben nem tej van? Az van ráírva, hogy tejporral készült. Most akkor azt mégis lehet adni, vagy veszélyes és allergiát okozhat?

Hozzátápi probléma: Megint kihánytuk a gyümipépet- remélem, csak arról van szó, hogy túleszi magát (előbb belakik pürével, aztán rendszeresen teleette magát a ciciből- két óra múlva meg jön vissza.) Eddig csak a barackosat küldtük vissza, most az alma-banán konstelláció okozott gondot :cry: Pedig ez volt az egyik első- s eleinte nagyon bejött neki. Van még ilyen gond másnál is esetleg? A dokinéni szerint talá túl sűrű neki, és ráadásul azonnal ráeszi a rengeteg tejet, és ott a baj. Érdekes módon a sima reszelt alma eddig biztosabbnak tűnik.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs: de tej van a tejpépben
Sajnálom a hányásokat :( tényleg nem kéne talán rászoptatni. Igényli?
Fejni próbáltad a tejtelen cickót?

Móni: hallanád, hogy vonulnak végig a lakáson :? még jó, hogy Saci elég mélyen alszik, mert nem foglalkoznak vele :( persze nem szeretném, ha Saci miatt vigyázban ülnének a sarokban, de azért azt elvárnám, hogy induripindurit figyeljenek a kishúgukra. Főleg, hogy most kicsit nyűgös... fel-felsír időnként, gondolom, ahogy a fogába nyilal a fájdalom.

Csöre
csöre74

Benci! megnézem ezt a másik rendelőst:)
A játékhoz: épp itt volt a párom úgyhogy megkérdeztem. Attól, hogy nem kell leásni még stabil lehet ha megfelelően vannak beállítva a lábak, szóval jó nagy terpeszben. AZ eu szabványról annyit, hogy a mi játékaink sincsenek tanusítva még, de az eu szabványok alapján készülnek. Így olcsóbb...
Mindjárt mutatok egy két játékot tőlünk.

Zitocs! a tejpép alapja is tápszer, csak sürítő anyag van benne. Oylan, mintha tápszerből főznél tejbegrízt. (egyébként én azt csináltam mikor már nagyobb volt. tápszerből készítettem a tejbegrízt meg a tejberizst.)

Krisz! A dyrast én is néztem, majd oriont vettem mert 2900 Ft-ért volt hozzá pohár és aprító berendezés is.
A transzmitter meg oylan kütyü, amivel a pendrájvra letöltött zenéket lehet átküldeni a rádióra a kocsiban. BEdugom a szivargyujtó töltőbe, összehangolom a frekvenciákat és hallgatom a rádión a zenéket. Nem kell cd-kel szarakodni.... Van oylan is amivel filmeket lehet lejátszani.

ilyen: (csak mi 4000-ért vettük az auchanban)
http://www.pckernel.hu/jm/index.php?pag ... &Itemid=36

Az este 1-kor jöttünk haza, odaát voltunk a szomszédban szalonnát sütni:)

Máté megitta a sörömet :twisted: :twisted:
katuska79

Zitocs! tejpép: pont rizses van a kezemben: rizsliszt, tejalapú anyatejkiegészítő tápszer (itt felsorolva ugyanazok, mint ami a tápszerben van) vanília.
katuska79

Benci!
egy pár játék:
Kép
Kép
katuska79

Katuska: ja, ilyenünk nekünk is van, csak nem tudtam, hogy ez a neve. :lol: Az Orion mixer tök jó. Olcsó, és semmivel sem tud kevesebbet, mint a húszezres társai. Anyának olyat vettem névnapjára tavaly, és gondolkozom, hogy elcseréljem vele az enyémet. Éppen a pohár miatt.

Máté igazi pasi. :lol: :lol:

krisz78

Peni: gratula a fogacskához :) Nekünk még nincs

Enikő: Baby Björnt vettünk. Hát nem volt olcsó de hosszú távon szerintem megéri meg jó lesz a következő babónak is.

Erika: szép a konyhátok :)

Krisz: Patrik 1x megfordult a múlt héten de szerintem az is csak véletlen volt.....azóta semmi

sahli

Jesszus, mennyit írtatok, tegnap meg csak velem volt tele az oldal :oops:
Katuska!
Köszi a játszóteres választ, akkor megnyugodtam...jó ez a mászófal a Tieteken, meg a mérleghinta is nagyon, majd meglesem a vaterán az áraitokat:)Amúgy elsőre, amikor ránéztem a hintára, az volt az első gondolatom-a másodperc töredékéig-te jó ég, Petra már így hintázik?! :lol: :lol: ezt teszi az éjjeli 3 óra alvás... :oops:
Mági!
Jó húsban van Bence, jövő ilyenkor már megvédi Annát a játszótéren :lol:
A fogas sztorin meg jót derültem, bocs, tudom, nem valami vicces, főleg éjjel, de ahogy leírtad... :lol: ...meg a számla se lesz vicces a fogorvosnál :evil: Én egy éve halogatok egy kiesett töméssel elmenni, mert itt Szentendrén 10 ezer alatt szóba se állnak veled...
Zitocs!
Annyit még a tejpépes kérdéshez, hogy abból is van HA-s, ami kevésbé allergizálhat...
Peni!
Egészen biztos, hogy genetikai Nálatok, és akkor tényleg mindegy, hogy mit adsz...drukkolok, hogy elmúljon a fiúknak!Benedeknél is kijött ilyen ekcéma 2 éves kora körül-egészen enyhe formában, 1-2 folt a lábán-nekem akkor azt mondta a doki, hogy szüneteltessem a tejet-akkor kezdtem el adni-és tényleg, kb.3 hónap elmúlt, és azóta sem jött vissza....
Csőre!
Köszi :) Anyósom meg monnyon le!
Amúgy én is elkezdek rögtön parázni, ha Saci mozgástudományáról írsz... :D

Megyek ebédeltetni, aztán folytatom!

benci

Csöre:Mitől lenne mini Saci?Eszter is szokott ilyen nyusziugrásban nyomulni.Meg a hátán is araszolgat :lol: Egy ideje,meg olyat csinál,hogy velem szemben ül a combomon,mintha lovon ülne :o :D és állásba nyomja ki magát kapaszkodás és segítség nélkül és rugózik.Úgy élvezi...Megint menő a berregés és köpködés...Úgy fel tudja habosítani a nyálát... :o :lol: A mellkasa is tiszta nyálas,pedig hason van.. :P :lol:
Zitocs:Meg volt a pihi?Az én lányom is szokott kérni gyümi után cickót és tök tele eszi magát.De ilyen gondunk nem volt.Ebéd után is van,hogy még kér tejet is,pedig bevágott egy üveg főzit! :shock: Bár általában csak lenyomtatja...Mennyi gyümiket eszik a lányod?Nem tom,hogy mitől lehet ez nálatok!! :(
Katuska:Tök jók ezek a játékok!!Mi megörököltük Dáliától(soginőm lánya)az övét.Tiszta fa és jó nagy.Van rajta minden ami kell,csak a csúszdája nincs meg,mert tönkrement.Az is nagy hosszú rönkből lett kivájva és foszlásnak indult.
:? :D Azt majd szerezni kell rá.De a miénk sincs leásva,nagy terpeszben áll a földön.De biztonságos.Én is szoktam hintázni benne. :D Majd megmutatom.Igaz épp,hogy belefér a seg*em! :oops: :P Kényelmesebb volt még tavaly... :oops: :oops: :P :lol:
Máté bevágta a söröd?De rég ittam már alkoholt! :roll: Én 2 éve vettem a botmixerem.Van hozzá minden és tök szeretem.Mindenhez azt használom.Még a hagymaaprításhoz,meg a zsemle morzsát is ezzel darálom.Meg mindent!Ilyen:
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=48722 ... 001&foto=1

Eszter

Kép
eszterem

Nem hason,háton.Elírtam.

Eszter

Kép
eszterem

Móni: látom közbe kiderült mi mennyibe kerül, de a jogsi meg a forgalmi a legdrágább, a lakcímkártya 500 pénz, asszem a taj kártyáért nem kellett fizetni.
Barti: nekünk ilyen cudar éjszakáink vannak, én azért nem gyanakszom a kajára, mert nappal akár 4 és fél órát is kibír kaja nélkül, meg azért alszik elég jókat.
Krisz: nekem is eddig kétszer fordult meg Benedek, és ahogy a vonalzódat nézem, ők napra pontosan egyidősek Ádámmal. Nappal például egyáltalán nem produkálja, csak éjszaka, szerintem akkor is dühében. Szóval szerintem tényleg ne aggódj (pont én mondom)...
Na megyek, teregetnem kéne....

Szilvi
Kép
xania9

Ilyeneken,ne parázzatok,hogy az ő babája ezt,az enyém meg miért nem csinálja azt?,Majd ha akarja csinálja.Hiába aggódtok,a saját ütemében fog akkor is fejlődni.És semmit nem jelent,ha valaki hamarabb kezd mondjuk mászni,vagy akármit csinálni!Én ilyeneken nem aggódtam soha!Azt majd ő tudja! :D :roll:
Ezt elfelejtettem beszúrni az előzőbe))) :D

Eszter

Kép
eszterem

Jó,lehet hogy nem figyeltem eddig,vagy csak szimplán hü**e vagyok,de most látom,hogy 2 Benedek is van... :oops: :D

Eszter

Kép
eszterem

Krisz: egyre látványosabb, hogy a gyerekeinket egymásnak teremtették :D Nórának eszébe se jut a forgás. Hason fekve nézelődik, ha elfárad, az orrával szántja a földet és nyüszít :D

Mágnes: sajnálom a fogad!

Benci: tudom ajánlani az SZTK-s fogászatot! Van egy isteni kezű, fiatal doki, én is hozzá járok. Igaz, sokat kell várni, de megéri és ingyenes!

Éjszaka: nem tudok okosat mondani, Nóra 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Este 9 körül elalszik és 6-7 között kel.

Gyönyörűek a babaképek!

Barti: nagyon helyesek vagytok!

Kata: remélem, kidobtad már a mérleget!!!!!!! Szépen kigömbölyödött Martin pofija! Nagyon édes!

Hannáékkal mi van? Tud róluk vki?
magdolnasz

Eszter

Kép
eszterem

bocs,csak próba volt

Eszter

Kép
eszterem

Nézem az RTL-t. Téma: szoptatás. A WHO ajánlása 2 éves korig kizárólagos szoptatás, utána jöhet a hozzátáplálás. :shock: :shock: Na, mit szóltok?

Magdi: még egy közös pont a gyerekekben: Ádám is 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat. (9-7-ig)

krisz78

Eszter! alkoholmentesben nyomom....tegnap a többi csaj itta a jégert én meg szerényen a 0%-ost:)

Benci! most készül új típusú vár, az nagyobb lesz, több toronnyal. Ami a képen van azt épp ma vitték el, most ment el a párom a pénzért:)
katuska79

Krisz! látszik, hogy válság van...nincs pénz kajára, szoptatni kell...
Megnézném, hogy egy örökmozgó két évest hogyan lehet ellátni kizárólag szopiból, mikor többet eszik, mint én!!!!
katuska79

Bartika:
Látom bevitted Ádámot a vízbe. Ezek szerint be lehet? Én annyira szeretném bencét bevinni, jövő hónapban megyünk nyaralni, és egész héten strandolunk. Szerinted ne parázzak rajta, és bevigyem a kismedencébe? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: