A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

szisz!
ezürt ékszertisztítót lehet venni dm-be.asszem nem is túl drága és
szerintem szépen megtisztítja...

Kép
Kép
csibe83

Szisz!

Na, az ezüst ékszer tisztítása engem is érdekelne, mert hallottam már róla, hogy fogkrémmel, meg hogy sós vízbe kell áztatni, de nekem egyik sem jött be... :roll:

Kép
Kép
tabati

Csibe!

:shock: Ennyire egyszerű a megoldás? :shock: :lol:

Kép
Kép
tabati

Itt nálunk pl. be kell öltözni az apukáknak a szülőszobán. Kapnak egy zöld színű papírszerű anyagból lévő kezeslábast.
Illetve ezt meg kell venni 1000Ft-ért :?

Nekem a védőnő sosem pecsétel. Az igazolást a négy orvosi pecsétről a kórház adja majd ki.

Képzeljétek, felszálltam ma egy elég tömött buszra, az egyik hölgy felállt de mire észbekaptam egy másik nő már a helyére pattant
:shock:

Aztán két megállóval később egy idősebb nő végre észrevételezett engem és átadta a helyét.
Vendég

Tabati!
ennyire egyszerű...én se hittem volna,de tényleg van ilyen.pár száz ft...

Kép
Kép
csibe83

egy cérnára kötöd és belelógatod a lötyibe...

Kép
Kép
csibe83

Ja! :shock: Én azt hittem ez valami kendő amivel törölgetni kell... :lol:

Sillia!

Na, hasonló nekem is volt. Egy hosszú megállón keresztül senki nem adta át a helyét (piros 7es) aztán amikor a megállóban felszabadult egy hely, gondoltam leülök, bár már csak egy megállót utaztam, de az nekem ilyen állapotban már hosszú. És egy nőci megelőzött, aki amúgy szintén csak egy megállót ment utána... :roll:

Kép
Kép
tabati

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:08-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:08-kor.
Vendég

Csibe!
Köszi a tippet! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
szisz89

Egy jó órát töltöttem azzal, hogy megírom az összes hozzászólásomat erre elszállt. :x A negyedére sem emlékszem. De nem adom meg magam. :lol:

Sillia,
meg kell venni 1000Ft-ért
Egyes kórházak miből tudnak pénzt csinálni. :shock:

egy másik nő már a helyére pattant
Engem a múltkor a metrón egy nő oldalról beelőzött, berohant, majd levágta magát az egyetlen üres helyre. Nagyon csúnyán néztem rá. :evil: Meg a többi utas is. Az egyik felállt és egy egész megállón keresztül bámulta vádlóan a nőt. :twisted: Remélem, vette a lapot.

Szisz,
A kórházi borotválás után én mint bolhás vakaróztam. :roll:

Tabati,
A pecsétes dolog egy kicsit rossz előjel arra, hogy mennyire felkészült a védőnőd. :?

Azzal, hogy visíts, ha érzel valamit az eda után, nem megijeszteni akartalak. De a dokinak, azon kívül, hogy te mit mondasz, nincs támpontja arra, hogy valóban jól sikerült-e. Ha megérzel egy kis lepkeszárnyat, nem biztos hogy szólnál, pedig kell. Akkor egy picit változtat és minden ok. Egy normál szülésnél nem fontos, hogy tényleg totál kiüssön, de császárnál igen.

A szülés nem tartozik a jó dolgok közé, ha lenne más megoldás, részemről kihagynám. De mivel ez van, nem tudom elkerülni, így túlságosan nem foglalkozom vele. Félni csak ismeretlen dolgok miatt szoktam inkább, ezért is jobb tudni, hogy mire lehet számítani.

Császárhoz bizti nem fogadnék dokit. De ha már megvan a szülésznő, azt nem mondanám vissza.

Orsi,
Hurrá, egy lelkes védőnő. :D

Nikici,
A köldökzsinór vér nagyon kevés, nem szaporítható, így is limitált a felhasználás a mennyiség miatt. Neked meg megújuló készleteid vannak vérből.

Katy,
Én folyamatosan vakarászom a hasamat, terhesen mindig viszket. Eddig még nem sebesedett ki és a májfunkcióimmal sem volt kimutatható probléma.

Czigka,
Lehet, hogy a pasihas azért tényleg kényelmesebb. :lol:

007,
A homeopátia és természetgyógyászat alternatív orvoslás, szemben a nyugatival. Nekem itt azért végetér a hasonlóság, inkább olyan, mint egy háromszög három pólusa.

A málnalevél tea az természetgyógyászat. Ott meg kell inni egy pohárral vagy egy literrel és ha hat, az a benne lévő hatóanyag eredménye, nem kuruzslás. Ha ezt mint homeo bogyót veszem be, akkor azt a teát 30x v 1000x higítom (közben előírásnak megfelelően rázom, ami a hatását megadja) majd egy cukorgolyóba teszem és beveszek belőle 5 db-ot. Nekem a "megfelelő módon rázni" kitételből egy sámán jut eszembe, aki a beteg ágya körül ugrál és a botját rázza.

Amiért nem tudok benne hinni, hanem inkább a ráolvasás kategória nekem, az nagyon is benne van a cikkben, amit belinkeltél:
"A végtermék gyakran annyira híg, hogy vegyileg megkülönböztethetetlen a tiszta vivőanyagtól."
"A homeopátia placebohatáson túli hatásosságát a tudományos és klinikai tények nem támasztják alá.[7][8][9][10] A köznapi homeopátiás készítmények gyakran oly mértékig vannak hígítva, hogy az eredeti oldatból csak csekély valószínűséggel kerül akár egyetlen molekula is a végtermékbe, így az ezen szerekkel végzett kezelés farmakológiai hatása valószínűtlen"

Ha már mindent végigzongoráztam, nagyon gáz a helyzet, akkor kipróbálnám a homeót is, nem lenne leki törésem. Végülis a ráolvasás egy nagyon régi gyógymód.

ez egy bevett kence
Amilyen összetevők vannak benne, szinte mindenre hatnia kell. :lol: Szerintem is jobb, hogy ha egy ártatlan kis krémmel lekezeli, ami nagyon nagy valószínűséggel hatásos, minthogyha elkezdi kutatgatni, mi is okozta, eltölt vele heteket, rakás pénzt költ, azután az ok ismeretében felírja ezt a kencét.

Mondjuk parkoló helyet keres
A Sote körül annyi idő alatt nem talál parkolót csúcsidőben, amennyi alatt a belinkelt császárt megcsinálták. :lol:

3,5%-os (ami mindenhol olcsóbb, mint a soványabb tejek)
A sovány tej az olcsóbb nálunk. :lol:

A forralás eltávolítja a klórt, de koncentrálja a fluoridot
Mivel a klór amúgy is elillanna, a forralás ezt valóban gyorsítja, magától kb egy nap. A fluorid nem párolog, így a forralás a vízvesztés miatt koncentrálja, de nagyon minimálisan.

Kép KépKép
lorca

Megjöttem én is. :D
Végre beszereztem a házassági anyakönyvi kivonat-másolatát.
Váróban 2 szék, 2 nő, unott tekintet, helyét egyik sem adta át.
Szerencsére nem kellett sokat várni.
Ügyintéző: tessék. mondom: h.anyakönyvi kivonatról szeretnék másolatot. Üi: milyen célra? Hát, mondom mindjárt szülök, oszt mondták, hogy vigyek, az eredetit nem fogadják el.
Erre aztán rámnézett a szemüvege mögül, elém rakott 2 papírt, amit ki kellett tölteni, 2x megkérdezte, mikor házasodtunk össze (+a papírra is rá kellett írni), oszt cirka 5 perc alatt elkészítette. Utána meg vagy 5 helyen aláírtam, hogy átvettem..... :?

Utána posta, majd anyám.
Anyámat sikerült lebeszélnem arról, hogy hozzánk költözzék, amíg kórházban leszek. :D Mondtam neki, ha ragaszkodik hozzá, szívesen látjuk, de feleslegesnek tartom. Ebbe belenyugodott, főképp, hogy azt gondolja, majd 2 hétig itt lesz, ha hazajöttünk.
Erre meg azt gondolom, hogy véletlen 1 nappal előbb jöhetünk haza, mint amit neki mondunk, aztán utána meg ha nagyon akar jöhet okoskodni. Azt a pár napot valahogy kibírom (mondjuk majd a gyerekeimmel foglalkozom!)

Utána felhívtam a sógornőmet, hogy ellépnénk hozzájuk a pelenkázóért, mert mint kiderült megvan nekik, amit a 3. gyereknek vettek (csak valakinél kölcsönben volt). Úgy volt, hogy Gáborral megyünk érte, mivel a céges kocsijába lazán befér, de már hetek óta nem értünk oda (egyedül meg nem menne tesómékhoz), így bepróbálkoztunk. Szegény kis swiftem csurig lett vele, de itthon van végre!!!!!
Sógornőm reakciója, mikor meglátott:
1. úristen, mennyit nőtt a hasad! (kb 2-3 hete látott)
2. hogy meg van vastagodva a szád!
(nekem ez még nem tűnt fel, és nem is tudtam volna, hogy mit jelent, ha nem pont tegnap jön elő ez a téma - mire jó a fórum)
3. te még mersz vezetni egyedül (ezt azután mondta, mikor kiderült, hogy 1 ujjnyira nyitva a méhszáj)

Most meg hazajöttem, hogy pihenjek. Kaja maradt tegnapról, mosást elhalasztottam, és gyorsan netezek egyet, mielőtt Nóci hazajön, mert akkor már kisebb rá az esélyem, hogy összejön.
Fájásaim nekem nem voltak, viszont a derekam és a szeméremcsont körüli rész erősen nyom. Magamat ismerve pont a 3 nap valamelyikén indul be a szülés, mikor a dokim nem lesz itthon :?

Kép
Kép]
hendegabi

Lorca!

Azért félek ilyenektől, hogy nem hat a fájdalomcsillapító, mert fogászaton már volt egyszer ilyen. :roll: Egy rakattal adtak be, bölcsességfogamat húzták, és én még mindig éreztem amikor elkezdte. Már hülyének nézett a doki, hogy érezni azt végig fogom, hogy húzza, de fájdalmat azt érzek e? Mondtam neki, hogy igen, konkrétan fájdalmat érzek, nem csak a húzást. :roll: Aztán még egyet beadott, az már hatott.

Védőnőm amúgy szimpi, eddig még nem volt vele problémám...reménykedek, hogy csak az ilyen papír dolgokhoz nem ért... :roll:

Mi ez a rázás dolog a homeopátiás cuccoknál? Ezt már a múltkor sem értettem... :roll:

Szülésznőt nem is szeretném visszamondani, meg hogy is nézne ki, hogy akkor mégse , mert úgyis császár lesz. :lol: Nem csak a szülésben segít, hanem már most is hozzá járok nst-re pl. meg a szülés után is ott lesz segíteni, szoptatásban, babu körüli teendőkben, ilyesmik...
Miért nem fogadnál császárhoz dokit? Van akinek épp az a fontos...másfajta műtéthez is szoktak az emberek dokit fogadni, azért gondolom...

Kép
Kép
tabati

HGabi!

Jó neked, hogy csak a szád van bedagadva, nekem az egész fejem...és nem a víztől szerintem, mert azt az uccsó napokra mondják... :roll:

Én tegnap direkt megkérdeztem a kórházban, és szerencsére nekünk nem kell újból kikérni a házassági anyakönyvi kivonatot. Jó az eredeti, bármikor is köttetett a házasság. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :lol:

Bond: juhhu, juhhu! :lol: :lol: A cseresznye vízhajtó hatásáról nem tudok, de az tuti, hogy sok vas van benne :D Ami azért is jó, mert a dokim szerdán írta fel nekem, de még csak ma váltottam ki: erre a szomszéd nénitől megint kaptam egy vödörrel cserit :lol: :lol: Szerinted milyen formában nyomatom most a vasat? :lol: :lol:
Egy hátméretnyi lábam tényleg nincs :lol: Sőt, mivel nem túl nagy /35-36/, eléggé bajban vagyok a cipővásárlással :( Úgyhogy kenegethetem :lol:
Én wc öblítőt nem használok, a dm- ben lehet kapni a kék tablettát, amit bele kell tenni a tartályba. Kék színű lesz a víz tőle, egyben fertőtlenít és elvileg illatosít, de én azt nem kimondottan nevezném illatnak.... :lol: Ha büdi van, szintén dm- es spray- t használok, én a vaníliásat használom.
Szülés előtt szerintem fogsz írni :lol: :lol: Különben hogy maradhatna meg a jó statisztikád??? :lol: :lol:

lilisgabi: nagyon ügyes vagy, le a kalappal! :lol: :lol: Remélem, a toxémiát megúszod, még jó, hogy a babóddal minden rendben! :lol:

dodi: neked is szurkolok a szigorlathoz! :lol: Én tegnap majdnem megcsászároztam magam, mert a pelenkázós komódot még apa nem rakta össze, nem volt rá ideje. Én meg nézegettem kinnt a folyosón, hgoy melyik darab hova való. Aztán lehajoltam egy alkatrészéért, azonban a pocakméretemmel nem számolta, és így az egyik lap megkarcolta a pocakomat :( Na, mondom, ennyit a természetes szülésről :oops: . De szerencsére nem lett mély a karcolás, de látszik :( még jó, hogy szerdán voltam dokinál, most biztos azt hinné, hogy elegem van a terhességből :lol: :lol:

sillia: nálunk is zöldbe kell öltözni az apukáknak, de hogy fizetni kellene??? :roll: Ezt még nem mondták, meg szerintem mem is egyszerhasználatos....
A buszon meg tessék mondani, hgoy "gyerekkel vagyok!" :lol: :lol:

hendegabi: ügyesen lebeszélted anyukádat :lol: :lol: Nálunk pont a párom anyukája kérdezte telefonon, hogy aztán anyukám jön- e segíteni? Mondom, minek?? A kórházban úgysem tudsemmi hasznosat tenni, itthon meg majd megleszünk valahogy, felnőtt emberek vagyunk! Mondtam neki, max. ha nem lesz időm/ energiám főzni, majd rendelek. Lehet, hogy arra akart kilyukadni, hogy jönne ő? :shock: Ő is 100 km- re lakik, az én szüleim meg 180- ra, szerintem egyiknek sem kell tartózkodási helyet módosítani, ha unoka születik :lol: Azt már megbeszéltük, hogy anyuék jönnek úgy a 2-3 nap körül, akkor hozzák a babakocsit is. De nem alszanak itt, csak megkukkantják az első unokát, megleadják a szajrét :lol: :lol: A párom anyukája nem tudom, hgoy tervezte, talán holnap nyilatkozik. De ideköltözni csak nem akar :shock: :lol: Mert akkor arról enyémapának kell lebeszélnie :lol: Mindenki nevelje a saját szüleit :lol: :lol:

Kép
agi125r

Ezüst tisztítás:
Anyu 100 éve ultrával tisztítja az ezüstöt, és nagyon szép lesz tőle.
Tudjátok, amit gyerekkorunkban is lehetett kapni, Ultra por. Egy edénykébe vizet kell tenni, abba egy kis kanál ultrát, bele az ezüstöt és felforralni.
Utána sima vízzel le kell öblíteni.
Olcsóbb mint az ezüst tisztító.

Kép
katy76

Most jut eszembe: mariettáék ma viszik haza a pici fiúkat! :lol: :lol: Remélem, majd kapunk tőlük friss képeket :lol: :lol:
Nellike és Niki! Remélem, ti is jól vagytok a babukkal együtt! :lol: :lol:

Kép
agi125r

Nagy hülyeségnek tartom, hogy nem fogadják el a 300 napnál régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Nálunk a kórházban, ha Kecskeméten kötetett a házasság, nem kérik a ház. akvit.

Múltkor 3/4 órát álltam az Okmányirodában, míg valaki átadta a helyét. :oops:
Azt szeretem, mikor tolatok a pénztár felé, látja az illető, hogy hova igyekszem, és annak ellenére beelőz. Már többször előfordult, még akkor is, ha kismamás pénztárhoz állnék be. :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.06.12 14:12-kor.

Kép
Kép
orsi777

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:09-kor.
Vendég

Tabati!
Szerintem attól ne félj, hogy nem érzéstelenedik el a hasad!
Akkor nem hat az érzéstelenítő és ez általában a lidokainra érvényes, ha gyulladt v. elhalt területre adják be. A fogorvosnál vélhetően ezért nem hatott.
Nekem egy durva autóbaleset miatt volt 2 plasztikai műtétem, és a másodikat helyi érzéstelenítésben akarták csinálni. Jól körbeszurkáltak lidokainnal, majd vágtak és kezdték a műtétet, amikor szóltam, hogy bocsi, de mindent érzek.
Gyorsan összevarrtak és megszervezték másnapra az altatásos műtétet.
Aztán a sebész elmagyarázta, hogy valószínűleg azért nem tudták a területet elérzésteleníteni, mert vannak elhalt szövetek a sérüléstől, meg a műtétektől, és emiatt nem tud rendesen szétáramolni az érzéstelenítő.
De a spinális érzéstelenítésnél ilyen veszély nincs.

A katétert meg nem is fogod érezni, max, amikor leveszik. (egy másik műtétem miatt 3 héten voltam folyamatosan katéterezve, úgyhogy tapasztalatból tudom).

Nálunk a védőnő egyszer sem volt kint. :roll:

Kép
katy76

HGabi,
Üi: milyen célra?
:lol: Éljenek az életvidám, talpraesett ügyintézők. :lol:

Tabati,
Benne van a pakliban, hogy az eda nem hat. Van belőle személyes tapasztalat. :lol: Ezért kell szólni akkor is, ha egy ici-picit is érzel valamit. Mert akkor pont azt csinálja, mint a fogdokid. Ad még egy adagot és az már hat. :D Én meg csak vártam, vártam, hogy hason, de mivel így is elég gyors volt, nem foglalkozott vele a doki. A méhszájra viszont hatott, legalábbis abból gondolom, hogy a kitolási szakasz Szabinál fájdalmasabb volt, Natinál meg el tudtam lihegni a viselhető szintre - másodjára egyáltalán nem volt idő edára. Biztos ebben azért nem lehetek, mert Szabi édes kis kezecskéje meg a doki miatt a méhszáj is repedt, így nem tudom rendesen összehasonlítani a kettőt.

A homeopátiás gyógyikat a higítás után megfelelő ideig és módon rázzák. Ezt a rázást, ütögetés nevezik potenciálásnak, ettől a felhasznált "hatóanyag" addig ismeretlen gyógyító tulajdonságai jönnek ki. Minél hígabb, annál hatásosabbnak kéne lennie, mivel annál több benne a rázás.

Sima szülésnél együtt kell működni a dokival. Utasításokat adhat, meg kell beszélni dolgokat, ezért jó, ha ismerem. Ha idegen a környezet, rideg, akkor a fájdalom is erősebb, a stressz miatt. Szeretném, ha szülés után megnéznék a baba vércsoportját, ami nálunk fontos az előzmények miatt. Alapból ezt nem csinálják meg, csak akkor, ha már baj van. Nálunk vszínűleg baj lesz, ezt a vércsoportból is meg lehet tudni, de ott legalább előre, így lehet kezdeni a kezelést és már a szülés után van némi képem arról, hogy mi fog következni. Ha esetleg nem a nyomi domináns B- t örökli, jobbak a kilátásai.

Császárnál a doki szakértelme a lényeg. Azt meg max egy másik doki vagy a műtétein részt vevő személyzet tudja megmondani, h mennyire jó. Igy akár fogadok, akár nem, lehet rossz a döntés, kb hasonló eséllyel. Ha már műtét, azt sem szeretném kockáztatni, hogy fent van már második napja, mert ügyelt, én meg kirángatom az ágyából fél órával azután, hogy letette a fejét. Ha fogadott orvos csinálja a császárt, ráadásul meg is kell várni, legalábbis megpróbálják.

Kép KépKép
lorca

A Kriónál kell külön anyai vérvizsgálat. Kell a levétel előtt, mert ha baj van, akkor egyből adják vissza a pénzt, és kell a szülést követő 4 hónapon belül azt hiszem. A különböző betegségek lappangási ideje miatt kell ismétlő vizsgálat.

Kép
katy76

Betolom az arcom és gyorsan tudósítok.
Vizelet oké, vérnyomás van, CTG naggyonn jó. Doki most nem vizsgált meg, csak megbeszéltük a következő labor és CTG időpontját és boldoggá tettem. :lol:

Éss most visszaolvasok. :wink:

Kép
Kép
200907?

Lorca!
Azt el tudom képzelni, hogy az EDA nem teljesen hat, de azt nem adják olyan mélyre. Az csak az epidurális térig megy. Az EDA fájdalomcsillapítás, a spinális pedig anesztézia
A spinálist közvetlen az agyvízbe adják a gerincburkon át, ami egyből a központi rendszerbe kerül így. Azért is szokott egyeseknek fájni utána a feje, mert az agyvízből egy-két csepp ki tud csorogni és ez okozza. Erre adják a koffeines infúziókat.

Kép
katy76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:10-kor.
Vendég

Katy,
Az érzéstelenítést már beindult szüléssel kezdik, saját tapasztalat, nem könnyű addig a pár másodpercig sem süni pózban nyugton maradni majd gyorsan visszafordulni a hátamra. :lol: Igy meg rontom a hatásfokot.
A koffeines infúziót azt nem tudom, olyannal nem találkoztam. Az hogy hat? Olyan ismerős bőven volt, akit gyilkolt a spinális szülés után.
Az edára, amit kaptam a nem teljesen hat erős eufémizmus. :lol:
Az anesztézia szó jelentése fájdalomcsillapítás, így mind az eda, mind a spinális az.

Czigka,
Sejtbank a vizsgálatokat a kukába kerülő cuccból végzi
Akkor nincs tipp. Lehet, hogy a vérvételért több pénzt lehet kérni?

Ági,
Mindenki nevelje a saját szüleit
:lol: Ez így nem ér, az enyémek sokkal nehezebb szülők, mint anyósom. :lol:

Kép KépKép
lorca

Bond:
[quote]c írta:sak megbeszéltük a következő labor és CTG időpontját és boldoggá tettem.

IGEN???? :mrgreen:

Czika: ez nálunk is így van. Csakhogy mi Sárváron házasodtunk (Nóci ott is született), de közben a hőn szeretett politikusaink elintézték, hogy bezárják az itteni kórházat!!!!! :evil:
Úgyhogy most irány Celldömölk szülni.

Képzeljétek! Az előbb leültem dinnyét enni, és persze kicsúszott egy falat. Elrántottam a lábam, ne már a gatyómra essen, mert még mennem kell a Nóciért az oviba, erre a széken landolt. Mire le tudtam venni róla, addig szép mennyiségű levet préseltem az ülőkére :evil: És még le is töröltem.... :D
Szerintem férjem meglátja: :shock: :shock: :shock:
(Majd azt mondom, hogy.....tudod, drágám, épp babaneteztem, mikor elfolyt a magzatvizem.... :D )

Kép
Kép]
hendegabi

Bond!

Eszembe jutott a WC illatosító: AMBI PUR Puresse Bambusz! Nekünk ez jött be...szerintem nagyon fincsi (már ha lehet ilyet mondani)...bár ízlések és pofonok!!!!!! De egy próbát megér :wink:

Tickerplayground.com
breki76

szerintem 007 arra gondolt hogy szentté avatta...
Vendég

Lorca!
Anesztéziával kapcsolatban igazad van, én úgy értettem, hogy az EDA-t fájdalomcsillapításra használják alapvetően, nem érzéstelenítésre.
Ha valaki természetes úton szül, akkor EDA-t szoktak adni, és ha mégis meg kell császározni, akkor az anesztezes dönti el, hogy ad még EDA-t és az elég lesz, vagy spinálist ad.
De amikor tuti császár, akkor egyből spinálist adnak.
A koffeines infúziót akkor szokták adni, ha a spinál után nagyon fáj az ember feje.

Ugye, hogy mire jó egy szülésfelkészítő óra??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezt mind ott mesélték!

A Kirónál a vérvétel pénzbe kerül, de még mindig sokkal olcsóbb mint a Sejtbank. Tehát nem hiszem, hogy a pénz miatt csinálják így.
A Sejtbanknál pl. 50 ezer forintot tartanak meg, ha gáz van, a Kriónál csak 25 ezret.

Kép
katy76

Bond!
Te most illatosítót keresel a wc-be, vagy öblítőt (amit a peremhez kell tenni)?
Illatosítóból tényleg jó, amit Breki ír, öblítőből pedig nekem a sárga Harpic jön be, narancsos v. citrusos illatú. Ez kis kerek fehér műanyagban van.

Elugrok Anyuhoz, majd este benézek még. Egyedül leszek úgyis, mert a Gábor haverozik ma este.

Kép
katy76

Lehet, hogy egyedül a fehérvári kórházban kell fizetni az apukáknak az öltözékért???

Azzal vígasztaltak a szülészeten hogy az ezresért cserébe haza lehet vinni és megtartani emlékbe :?

Nem az összegen vagyok fennakadva hanem az eljáráson...
Vendég

tabati! :)

Persze, hogy természetes az aggodalmad, hiszen személyes tapasztalatod nincs, viszont annál több az egymásnak ellentmondó információ, vélemény és rémtörténet.
(Az ilyesmi dolgokon való problémázást luxus hisztinek szoktam nevezni. De ez nem pejoratíve értendő, hanem azt jelenti, hogy ezek szerint nincs IGAZÁN komoly problémátok, hogy ráérsz ilyeneken agyalni. És ez jó. :wink:)

Házzal mi a helyzet, hogy álltok?

Kínos dolog ez a borítékolás. Van ali elvárja, van aki örül neki és van, aki megsértődik. Te meg elsőre nem tudhatod, hogy kivel állsz szemben... :?

orsi777! :)

"A kiskönyvet adatvédelmi okok miatt nem nézhetnénk meg."
Igen, ezt már akartam írni. :wink:

Védőnő: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Még ha aranyos és kedves, akkor sem biztos, hogy örülnék ennyi látogatásnak. :roll: Ha már most ennyiszer volt, akkor mi lesz szülés után? :shock: :roll: :?:

Okmányiroda: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

f.nikici! :)

A Krio-nál az anyai vérből végzik el azokat a szűrővizsgálatokat, amelyek ha esetleg pozitívak, akkor nem javasolják a sejtek tárolását. A Sejtbank ezt a mintából végzi:
"Közvetlenül a köldökzsinórvért hepatitis B, C, HIV, Syphillis fertőzések kizárására szűrik. A szűrések elsősorban abban az esetben jelentenek nagy biztonságot, ha az őssejtek nem az őssejtet adónál kerülnek felhasználásra, hanem például valamelyik családtagnál. Minden mintát bakteriális szennyeződés irányában is szűrnek. Minden mintában vizsgálják az őssejtek számát és életképességét. A vizsgálathoz a jelzőanyagokon kívül "flow cytometriát" alkalmaznak. "

szisz89! :)

"a fodrászunk elsírta magát. "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

""Olyan hajat szerettem volna,amit ha megmosok,beáll magától."
Ez a művelet neked szokott sikerülni???"

Én megmosom, bekenem szebbfényelesztőleahajnak kencével, hajráf és csókolom. Se szárítás, se semmi. 8) (És általában frizura sem... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

"Ha ma sem lesz végeredmény, akkor apától várom sok szeretettel az ő listáját"
Tartok tőle, hogy várhatod... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :?

A száraz borotválást én sem élveztem, de ettől nagyobb bajom sose legyen az életben és nem lett különsebben akármilyen eredménye sem.

"Jesszus!!! Hogy bírod cipelni, ezt a hatalmas pocit???"
Úgy, hogy nincs más választása... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

"főzés kellős közepén bukkant fel, és megdícsért, hogy milyen házias vagyok."
:shock: :shock: :shock: Asszem én egész mást gondoltam volna. :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil: :evil:

Infókat tőled is szívesen veszem! :D

A SOTE I.-n pedig bent lehetnek az apukák császár alatt, ha nem altatásban végzik. Ugyanúgy be kell öltözniük, mint az orvosoknak.

Ezüstre nekem mindig bevált a fogkrém. Bekentem vele, rajta hagytam kicsit és jóóóóól megsikáltam. Eredmény: csilli-villi. :wink:
De tényleg lehet kapni külön ezüstre való tisztító kencét is. Csakúgy, mint aranyra vagy rézre. :wink:

sillia! :)

"Itt nálunk pl. be kell öltözni az apukáknak a szülőszobán. Kapnak egy zöld színű papírszerű anyagból lévő kezeslábast.
Illetve ezt meg kell venni 1000Ft-ért"

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :x :x :x :x :x :x :x :x És akkor még finoman fogalmaztam... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"Azzal vígasztaltak a szülészeten hogy az ezresért cserébe haza lehet vinni és megtartani emlékbe"
Egyem a zúzájukat! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

lorca! :)

"Egy jó órát töltöttem azzal, hogy megírom az összes hozzászólásomat erre elszállt. A negyedére sem emlékszem. De nem adom meg magam"
Ezért kell sűrűn másolgatni a Word-be. :wink: Ha elszáll az is, ott legalább automatikusan készül biztonsági másolat, amire rákérdez a legközelebbi megnyitáskor, hogy kell-e az neked.

"A homeopátia és természetgyógyászat alternatív orvoslás, szemben a nyugatival."
Másutt nem végzik? :shock: :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"A Sote körül annyi idő alatt nem talál parkolót csúcsidőben, amennyi alatt a belinkelt császárt megcsinálták."
Ha jól tudom, akkor a Horváth Mihály tértől, kifele a templomtól már ingyé van.

"A sovány tej az olcsóbb nálunk"
Végre valahol! :D :? :? :?

"nyomi domináns B"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ( :?: )

hendegabi! :)

Anyukád leépítéséhez gratula! :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

agi125r! :)

Vasról sem tudok a cseresznyében, de azt igen, hogy a vas fog. :roll: :? :? :? :? :? :?

"Szülés előtt szerintem fogsz írni Különben hogy maradhatna meg a jó statisztikád??? "
Amilyen hülye vagyok... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: (De van remény! :D Nem súlyos a függőségem, ugyanis csakis ezen oldalra vonatkozik, egyébként mérsékelten használom a gépet /Netet.)

Pocira vigyázni!!!!

Nellikéék nem tegnap mentek haza? :roll:

czigka! :)

"A Sejtbank a vizsgálatokat a kukába kerülő cuccból végzi, így az nem jár az őssejt- vagy a transzplantáció szempontjából fontos sejtveszteséggel."
Ezt hogy érted? :?: Tulajdonképpen az egész cucc oda kerül(ne) alapesetben.

Anyakönyvi kivonat ügyben inkább a kórházat kérdezd meg úgy, mint a többiek. :wink:

Igen, boldoggá tettem, annyira örült a CTG-mnek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76! :)

A spinális után jópár óráig kell nyugiban maradni. Akik nem teszik, döntően azok lesznek fejfájósak.
Koffeines infúzióról még nem hallottam. :shock:

Ráaggatósat keresek. Sokáig Harpic volt. A citrusos dolgok általában bejönnek, de volt, hogy semmit nem éreztem az egyiknél, míg a másik tényleg jó volt. Pedig ugyanazt használtam. :roll:

breki76 (te kis cseles!) :)

Köszi a tippet! :wink:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.12 15:51-kor.

Kép
Kép
200907?

007

[quote]& írta:quot;A homeopátia és természetgyógyászat alternatív orvoslás, szemben a nyugatival."

Másutt nem végzik?

Voltak idáig is remek szösszeneteid, de nálam eddig ez viszi a pálmát :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :
Vendég

Sziasztok,

Bocsika, hogy befofátlankodok hozzátok.

Elméletileg jövő hónap elején (a 4D-s UH szerint már e hónap végén) fogok szülni a SOTE 2.-n Kisfalvi doktornál. Sok jót hallottam róla. Többek közt, hogy állítólag nem hajlandó a szülésnél pénzt elfogadni. No de ez azért mégsem így működik... Őszintén szólva fogalmam sincs, mennyi most a "divat", pl. a SOTE 2.-n. Szerintetek mennyit illik adni mostanában?
Úgy hallottam a SOTE 2-n nem adnak a szülés előtt beöntést. Ez tényleg igaz? Nem gáz? nem rajongok érte, de tartok, hogy enélkül a szülésnél kellemetlen dolgok is kicsusszannak.

Kép
Kép
Kép
teranita

Ti mindig megtáltosodtok, ha épp nem vagyok :shock: ! Lehet összefüggést kéne keresnem, de nem fogok... :twisted: :lol: :lol: :lol: !

Nagyon köszönöm a drukkokat, megvolt a szigorlatom:
Filozófia:5, pszichológia:4
Összességében a szigorlatom (4 tárgyból): 4 :mrgreen: !
Juhuuu-juhuuuuu :lol: :lol: :lol:

Aztán voltam Tescoban, és többek között megvettem a bébinek a "hazajövős" szerkót :wink: ! Eleinte úgy terveztem, hogy mivel 40 fok lesz, ráadok egy bodyt, meg egy cérnasapit, és viszlát 8) ! De az időjárás szeszélyességét elnézve, inkább hozzácsapok egy nadrágot, egy zoknit, és egy vékony kardigánt :roll: ! Aztán max. csak a bodyt adom rá, de inkább több legyen nálunk, mint kevesebb :wink: !
Megvettem a Tena betétet, de csak egy csomaggal, mert anyu szerint utána már elég egy vastagabb intimbetét is, és az mégsem ér a tarkómtól a köldökömig :lol: ! Meg vettem bugyikat, mert kövezzetek meg, de teljesen ki vagyok ezektől az eldobható bugyiktól :oops: ! Már volt hozzá szerencsém, és a hideg kiráz tőle :? :? :? ! Szóval vettem (akciósan) a 4 db-os Tescos "mamibugyit" 900 ft-ért (!!!!), tehát konkrétam majdhogynem olcsóbban, mint az eldobhatót. (A bébé confortos 5db 2100ft :shock: , a no name 4 db 640!!!)
Szóval még akkor sem fogom sajnálni, ha tényleg a kukában landol, de legalább pamut, nem nejlon 8) !

Éjszaka:
Több nap után ma tudtam volna aludni egy jót, mert a picúr is szundikált, nem fájt semmim, pisilnem sem kellett, erre összevissza álmodtam, és óránként felkeltem a b*zi vizsga miatt :shock: :evil: :evil: :evil: !
Na de ma éjszaka olyat alszom, de olyat... :twisted: :lol: :lol: :lol: !

Tabati!

Ricsinek is volt, hogy nem hatott a fájdalomcsillapító (több szurit is kapott), így érzéstelenítés nélkül húzták ki az amúgyis begyulladt fogát :shock: :( :( ! Szegénynek egy nyikkja nem volt (pedig egy felnőtt férfi fogának van ám gyökere), csak mélyebb levegőket vett, hogy el ne áluljon, erre a dokinő közölte vele, hogy Ne ziháljon :shock: :evil: :evil: :evil: !
Erre a Ricsi félretolta a kezét: Oké, de ha végeztünk letépkedem egy-két körmét fogóval, de maga se ziháljon!
:twisted: :lol: :lol: :lol:

Breki!

Gratulálok a baba méreteihez :wink: ! Nekünk 3800-ra saccolják, ami simán normális, de azért ha legközelebb megyünk, megint megnézetem a súlyát! Bár nem adtam sok esélyt a macrosomiának, azért biztos, ami biztos... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!

Én eddig akárhányszor tejet vettem, a kisebb zsírtartalmú volt az olcsóbb :roll: ! A kisközérttől a hipermarketig mindenhol! Egyedül a Parmalat 0,1%-os tejét láttam csak drágábbnak, de az trendi fitnessztej, azért annyi :twisted: :lol: :lol: :lol: ! Amúgy Parmalatból, Mizoból, Alföldiből tuti, hogy az 1,5-ös olcsóbb, mint a 2,8-as, legalábbis mifelénk :roll: :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

teranita! :)

Üdv itt! :D
Van köztünk ugyan, aki a SOTE II.-n fekszik, de tőle nem tudunk ilyen infókat gyűjteni, mert nem tudjuk tartani a kapcsolatot.
De azért vannak páran akik még nem feküdtek be oda, hátha ők tudnak valamit mondani.

kicsidodi! :)

Gratula! :D (Ha 4 tárgyra kaptál 4-est, akkor átlagolva megbuktál, nem? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Bótja (áruházlánca) válogatja úgy látszik, mert mindig azon bosszankodom, hogy miért a kevésbé egészséges az olcsóbb.

Kép
Kép
200907?

Bond!

Igazad van :shock: ! Még szerencse, hogy ezek ott a társadalomtudományi tanszéken nem vágják a matekot :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

007,

"A homeopátia és természetgyógyászat alternatív orvoslás, szemben a nyugatival."
Másutt nem végzik?

A "nyugati" az az európából indult orvostudomány szinonímája, "keleti" azaz kínaival szemben, azaz vedd a beteg tüneteit és kezeld. Ha máshol végzik, akkor is nyugati a jelző, mivel nem helyet ír le. A kínai orvoslást sem csak kínában végzik, de attól még nem nevezik át. Mielőtt megkérdeznéd, nem tudok róla, hogy lenne északi vagy déli. :lol:
Ez olyan, hogy akkor is üvegből iszol, ha egy műanyag flakonból kortyolsz.

Mi az a flow cytometria? :roll:

A parkolás a Sote környékén nekünk ingyenes, mivel kerületi lakosok vagyunk, matricával és a környék a kerülethez tartozik, nem a fővároshoz. Nem a fizetéssel van baj, hanem a rakás kocsival. 8)

A nyomi domináns B- azt jelenti, hogy mivel én O+ vagyok ami recesszíven öröklődik Robi domináns Rh-B-jéhez képest, nagy valószínűséggel harmadszorra is B- lesz a gyerek. Amikor megszületik, gyorsabban szétesnek a vörös vértestjei, mint normál esetben, így jobban be fog sárgulni. Igy nem kell megvárni, hogy kiverje a biztosítékot a SeBi szintje, mert tudni lehet, hogy magas lesz.

Tejből a Tescoban, Auchanban, CBA és hasonlókban mindenütt a magasabb zsírtartalmú a drágább. Inkább én kérdezem, hogy Te milyen boltban vásárolsz? :lol:

Sillia,
egyedül a fehérvári kórházban kell fizetni az apukáknak az öltözékért???
Hát...szerintem igen. :roll: Legalábbis sok-sok fórumozás, kórházinfó után most hallok először ilyenről. :wink:
Akkor keressük a jó oldalát. Ha majd általánosban műtősnek akar beöltözni, már megvan a jelmez. :D

Katy,
A Péterfyben és a Sotén bizti nem spinálissal indítanak, ha császár van kilátásban. Ismerős, aki az azóta megszűnt Rókusban szült és a másik, aki a Péterfyben, és mocorgott spinális után, nem kapott koffeint. Egyiknek sem mondták, hogy nem szabad felemelniük a fejüket, miután megkapják a spinálist. :?

Hendegabi,
Majd azt mondom, hogy.....tudod, drágám, épp babaneteztem, mikor elfolyt a magzatvizem....
Amikor meg elfolyik, akkor azt fogja mondani, hogy ok drágám, én is kérek a dinnyéből. :wink:

Szisz,
Az én hajam teljesen beáll a copfba, amibe belekötöm mosás után. 8)

Kép KépKép
lorca

Tudom, csak mivel nem olyan rég még a 4-6-oson ültem nekem hirtelen a Nyugati ugrott be (és nem bírtam kihagyni :roll: :roll: :roll: )

Nálunk mind a hárman 0-sak vagyunk. 8)

Általában a Spar-ban, (S)match-ban és a G-Roby-ban vásárolunk.

"Akkor keressük a jó oldalát. Ha majd általánosban műtősnek akar beöltözni, már megvan a jelmez"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :?

Flow cytometria:
"A Flow cytometriás vizsgálatokat széles körben alkalmazzák sejtfelszíni és intracelluláris molekulák vizsgálatához, különböző sejttípusok jellemzéséhez és meghatározásához heterogén sejtpopulációkban, elkülönített szubpopulációk tisztaságának megállapításához, illetve sejtek méretének és térfogatának analíziséhez. A flow cytometriás berendezésekben folyékony médiumban az excitácós fényforrás előtt egyesével áthaladó sejteket szkennelnek. A kibocsátott látható és fluoreszcens fény mérése lehetővé teszi a sejtek, antigén, biokémiai és biofizikai tulajdonságainak vizsgálatát."
Szólj, ha valamit nem értettél! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007!

Luxushiszti! :lol: Igen bevallom ez találó most az én helyzetemre. (én mondtam, hogy gáz lesz, ha nem dolgozom, hanem itthon punnyadok :oops: :lol: ) Épp most hívtam a szülésznőt, hogy nem megyek nst-re... :oops: nem érzem jól magam...végül is igaz, nyügi vagyok. Átraktuk hétfőre. Ami jó az egészben, hogy így talán ellébecolok egy nst-t... hetente egy ugyebár...és ha hétfőn megyek, akkor talán már nem kell a héten....komolyan mi értelme? :shock: Tegnap voltam dokinál minden oké...Nem mindegy, hogy vannak e fájásaim vagy sem? Ha lesznek majd bemegyek a kórházba szülni... :oops:

Majd megkérdezem, hogy nálunk eda van vagy ez a spinális...mert hallottam már olyat is, hogy van ahol eda van alapból. Nem szimpi a spinális, hagyják békén az agyvizemet!! :evil: :lol:

Házunk halad, meglepően gyorsan. Már a villanyszerelők rég végeztek, megvan a sok-sok konnektorhelyünk, meg a kapcsolók, és úgy lett, ahogy czigka mondta, csőben a padlásra felvezetve. Felrakták a plafont: gipszkarton meg még valami jön rá. Padlást is megcsinálták, és nemsokára ássák az árkot ahol a víz lesz bevezetve, meg a nyílászárók is bekerülnek még a nyáron. Úgyhogy ezzel teljesen meg vagyok elégedve!

Sillia!

Kórházi cuccos emlékbe... :lol: :lol: Viccesek ott nálatok a kórházban... :lol:

007!

Nekem is a citrus illat jön be a klotyiban! Vanília túl édes, fenyő fúj, mert sosem olyan igazi fenyőilllat, max még a friss illatok jönnek be, óceán vagy hasonló fantázianevűek. Ja! És pár gyümiillat is még a citruson kívül pl. a sárgadinnye, meg a barack! :wink:

Kép
Kép
tabati

Kicsidodi,
Egy adag normál bugyit a kórház után én is kidobtam, de az eldobható hálós nekem jobb volt. Gondolom ez is ízlés dolga. :wink:
Ha a Tena már túl nagy, akkor a fő baja nem az, hogy egyből nyakkendőnek is használhatod, hanem hogy kemény és kényelmetelen.
Ricsi fogorvosnál :lol: :lol: :lol: irigylem az olyan embereket, akiknek ilyen helyzetekben is marad erejük és agyuk gondolkodni. :D Hülye doki. :twisted:
Ugyan erre az angol változat: Sógor bement az ügyeletre, mert már elérte az ő fájdalomküszöbét, ami nagyon magas. A fogorvos hazaküldte, hogy nem tud mit tenni, jöjjön vissza, amikor már nem gyulladt. :twisted: Hazament, vettek egy repjegyet és kihúzatta itt.

Teranita,
Szia, nem bepofátlankodás, bébikor alapján teljes jogú tag lehetsz. :wink: Egy napra vagyun kiírva.
Sajna Sote II. infót nem tudok, dokid nem ismerem. Most már úgyis hetente kell járnod, akár a szülésznőt, akár a dokid is megkérdezheted a beöntéses dologokról.

007,
A Sparban is drágább a zsírosabb tej. :lol:
Hm...excitácós fényforrás?

Kép KépKép
lorca

Tabati,
A spinálist én sem díjaznám. :roll:
A wc-n én mindig egy kicsit morbidnak találtam a gyümiillatokat. :lol: Főként, hogy a sárgadinnye az egyik kedvencem és mostanában a hűtőnkből áradozik.

Ha már építkezés. :roll: Nem tud valaki egy profin, rövid határidővel dolgozó kőművest, aki szétverne egy falat és egy cuki kis átjárót tudna csinálni nem az egész havi fizumért?

007,
Hiába lakom itt ezer éve, nekem a terek és utcák nem mondanak sokat. :lol:

Kép KépKép
lorca

tabati! :)

Fájásaid úgy is lehetnek, hogy te nem érzékeled, de a műszeres vizsgálat attól még kimutatja. Az intenzitása mindenképpen jelent valamit.
Amúgy meg voltaképpen inkább a baba szívére, mozgására, közérzetére kíváncsiak. Csak mivel őt nem tudják berendelni, azért az anyukát kérik meg, hogy fáradjon be vele. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én még nem hallottam olyat, hogy valahol vagy ez vagy az lenne. A császárnál az érzéstelenítés a lényeg, hüvelyi szülésnél viszont fájdalomcsillapításra van szükség. Mindkettő gyakorlatilag ugyanarra a helyre megy. Kicsit vannak csak arrébb egymástól, de az a kicsi pont elég a nagy különbséghez. :wink:

Ha a szülésed fele olyan flottul fog zajlani, mint ahogy most haladtok a házzal, akkor egy focicsapatnyi gyereket fogsz még szülni! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Mennyi lett végül a konnektorok száma?

Kép
Kép
200907?

Lorca!

Foghúzás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hátha valamelyik szomszédod bombusokat gyárt otthon... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Dodi:Gratulalok!

Bond:Vernyomas :lol: :lol: :lol: :lol:

Lorca:Egesz mas felfogasban kezeljuk a dolgokat,ez nem is baj :wink:
A raolvasast reszemrol az"orvosok"teren tapasztaltam eddig....
Talan azert sem vagyok beteges fajta,mert nem nyomtak belem eddig annyi "gyogyszert" :roll: :roll: :roll: :roll:
De inkabb "placebokent"hato golyocskak,mint heteken at tarto szintetikus bogyocskak,amik nem is hatnak minden esetben,ki tudja mibol vannak,hogyan keszulnek...nekem ez sem biztositek semmire.Gyogynovenyek naturban,illetve atdolgozva mas formaban,eleg hasonlo a dolog...es sokszor egyszerubb,mint fozogetni teakat,bar en cseppekben is hasznalom a homeot,es kremben is vettem mar....Sok orvos ugyan ugy ranezesre "gyogyit"szoval nem ertem igazan....Es mindenre ugyanazt irjak fel...hogy is van ez?A razas egy eloallitasi modozat!A tablettakat meg kemcsovekben kevergetik :shock:
A wikipeda eleg erdekesen fogalmaz :x :roll:
Bar nekem tenyleg egeszen mindegy,gondoltam azert leirom hogy lehet maskent is!
Nyugati orvoslas...hat azert itt nyugaton rendesen elterjedt ez a fajta gyogymod!Es miert is baj hogy alternativ???

Ezust tisztitas:Nem szeretem az aranyat..nagyon nem.De az ezust tisztitasara bejott a fogkrem,es egy fogkefe....

Kép
Kép
ancsurti

Nikici:De jo hogy elokerultel!Mar aggodtam,ez nem jellemzo Rad!De igy ertheto(sajnos)
Egyszer nekem masfel hetig nem volt netem....nagynehezen orvosoltak a hibat.De volt pofajuk kiszamlazni,hiaba mondtam a magamet!!!Bezzeg ha te nem fizetsz,egy het mulva kiiktatnak!Semmi turelmi ido!!!

Kép
Kép
ancsurti

Csak egy gyors kérdés lorca, illetve más profi angolosok számára:
hogy van angolul a szelephézag állítás?
Köszi előre is! :lol:

Kép
agi125r

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: