A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lorca!

Tudtam, hogy valaki bele fog kötni a poloska ízébe! :lol: Szóval amilyen szaga volt még anno a panelban amikor nem volt sikeres a gyufásskatulyás eltávolítás a függönyről, na, most pont olyan íze volt a cseresznyének. :lol: Még jó, hogy nem voltak ott a munkások, szép kis nőies reakciót láthattak volna. :lol: (persze ha ott vannak, akkor nem is falom a fáról kétpofára a cseresznyét! :lol:

NO, léptem úcccni! Sziasztok! :wink:

Kép
Kép
tabati

Rapid!

Lányok, senkit nem szeretnék elkeseríteni, de az hogy eddig nem repedt szét a bőrötök (bőrünk), még túl sok mindent nem jelent, persze örülünk neki :wink: ! Épp az előttünk álló utolsó hetekben szoktak leginkább szétrepedni a nők, szóval innentől lehet még intenzívebben kenegetni, meg "szurkolni". Bár ez tényleg igaz, hogy akinek hajlama van rá, fókazsírral is kenheti magát, valamennyire repedni fog... :( ! Én is inkább abban reménykedem, hogy a családomban senki nem repedt, ráadásul én már voltam majdnem ennyi kiló (persze akkor nemcsak a pocakon), és azért az akkor nyúlás is csak segíthet vmit :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!!

Nellike

Nagyon édesek a picik. :D :D :D

Marietta

Irígykedve olvastalak, ilyen gyors szülést. Hihetetlen. :shock:

Keresztelő

Nem tudom emlékszetek-e még rá, hogy nővérem idém március 3-án szült. Felkért, hogy legyek a kisfia keresztanyja, én meg Őt, hogy majd legyen Odetté. Megbeszéltük, hogy mi lenne, ha egyszerre tartanánk a kesztelőt. Így, ha minden rendben lesz - miért ne lenne - szeptemberben megejtjük a keresztelőt, és csak babát kell cserélnünk. :lol: :lol: :lol:

Fülbevaló

Én is meg szeretném várni, mikor a lányom kér meg rá, hogy legyen. Engem a nagymamám vitt el kb. 8 éves koromban, abszolút nem fájt a lyukasztás, és nem emlékszem semmi veszteségre, hogy nem volt addig. Láttam az utcán pár évvel ezelőtt egy kb. másfél éves kisfiút, akinek ki volt lyukasztva a füle, döbbenet. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
orsi777

"zsákmányoltam" egy mosolygós képet a lánykámról :)

Kép Dalma
Vendég

Sillia: Éljen a fejvégű fekvés!
Lóci meg nem is kicsi (ha megnézed, a mi paramétereink is hasonlók!)

Dalma :D
Most vele minden OK?

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi

Igen, néztem hogy egy napra vagyunk kiírva és a méretek is hasonlóak. A te babádnak nagyobb a buksija annyi a különbség.

Lányok, ez gáz... gondot okozott leírni a "különbség" szót.....
gondolkodnom kellett milyen betű után milyen jön...
ENNYIRE nem lehetek tompika :(

Dalma úgy néz ki kezd megbarátkozni a gondolattal. Remélem marad ez az irányvonal :)
Vendég

Csibe

Pont most ajánlotta vki a Sztanyikot..
Azért gondoltam,h elkérem a számát,mert eddig minden dokimat felhívtam,h ki vagyok ,mi vagyok és hogy mikor tudunk találkozni,vállal e stb.
Bemegyek mindenképp és megérdeklődöm a dolgokat.

Köszi :)
Vendég

az a baj,hogy szerintem a terhesgondozóba sajnos nem fogják
csak úgy megadni a számát.
azt tudom,hogy holnap meg az sztkba van.
viszont,ha nincs panaszod és "ráér",akkor tényleg a keddet tudom ajánlani...
és akár össze is futhatunk ott,mert nekem meg pont jövőhéten kell
mennem az első ctg-re...

sztanyik nagyon jó,de már a Margitos topikba is írták nemrég,hogy
már nem vállal szülést,mert tele van.szerintem lehet,hogy kicsit
túl is vállalta magát....

de tényleg senkiről nem hallottam még rosszat,pedig én is jól
utána néztem,hogy érdemes-e a Margitba szülnöm,hisz nekem ez
van a legközelebb...
szülésznőket is dícsérik.ezért is döntöttem úgy,hogy szülésznőt
nem választok.
homeó és gátvédelem pártiak,de nem mindenáron...

Kép
Kép
csibe83

Na felpörögtek az események.
Felhívtam a Sztanyikot és holnap találkozom vele a magánrendelőjében. Azt mondta,h vállal,igaz szabin lesz júl.12-ig,de no para ,ha törpeterrorista előbb jönne,nagyon jó dokik vannak. Neki is fura volt,h a másik doki eddig nem tudta,h nem lesz a Szt.Imrében ..

Lányok,köszi mindenkinek!Remélem megoldódik a dolog.
Vendég

na az tök jó conversano!!!!

Kép
Kép
csibe83

Conversano

azért ez igazán bosszantó... remélem szerencsésen megoldódik a dolog.
Vendég

Jah!
Lett új hajam :D
Szebb nem lettem de legalább csapzott nem vagyok :? Kép
Vendég

Conversano! Örülök,hogy máris sikerült időpontot egyeztetned a dokival és vállal is! De jó lenne,ha ilyen simán menne minden más dolog is az életben,nem?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sillia!

Jó a séród! :)
------------------

Amúgy nem hiszem ,h vállalt volna.. mondta is,h persze elvállal,mert elég speciális a helyzetem.. Nah, holnap kiderül minden.
Mondtam már ,h fosok a szüléstől?
Vendég

Sillia: csini lettél.
Fejémérettel ne törődj! Nócinak is nagy volt a testéhez képest!
(Ezért szerettem a vállnál patentos vagy gombos bodykat :D )

Conversano: örülök, hogy megoldódik a gondod. (De akkor is bosszantó az egész.)
Szüléstől még ne parázz! Ráérsz, amikor ott leszel (akkor meg már úgyis hiába)

Mai napi sztorym: nénike megállít a faluban, mikor szülök, mennyi időm van hátra. Mondom: 4 hét.
Jaj, és Nórika várja már a kistesót? Én: persze.
És akkor ha kórházban leszel, majd a Kati mamánál lesz, ugye (a szomszéd néni, aki vigyázni szokott rá). Mondom: nem, megy oviba. Ja, akkor a mamánál alszik, ő viszi, meg hozza.
Erre bepöccentem: csókolom Zsuzsi néni, ennek a gyereknek van egy apja is, majd az elrendezi!
Ezt a baromságot, hogy a gyerek a szomszédban aludjon, mert nincs otthon az anyja.
(Úgy látszik, elég könnyű mostanában kihozni a sodromból, mert ezen is hamar felrántottam az agyam. Egyébként szomszéd bácsinak nem olvastam be - csak hogy ne legyen harag - , de Isten nem bottal ver alapon ma délelőtt hallottam, hogy üvöltözik vele a (hárpia) felesége :mrgreen: )

Kép
Kép]
hendegabi

Köszi Hendegabi, ezt megfogadom :D :D
Vendég

Ezeket muszály vagyok közzétenni :D :D :D Kép :) Kép :)
Vendég

Hendegabi

Conversano-t most aztán jól megnyugtattad :D :D :D
Amúgy én is így gondolom. Tudom mi vár rám de valahogy nem félek. Jobban tartok az utána jövő feladattól... Jó anyuka leszek? Képes leszek rá?
Engem ezek foglalkoztatnak leginkább...

És nem aggódtam a fejméret miatt, a te babádé a nagyobb nem Lócié.
Amúgy azt nem mondta a doki hogy kicsi, csak azt hogy nem túl nagy....
Aminek kifejezetten örülök, hiszen ki is kell jönnie valahogy :)
Vendég

az én "kedvenc" régi sztorim...

Én panelnövendék vagyok, Réka születése előtt nem sokkal költöztünk falura. És amikor először kitoltam az utcára a szomszéd fejkendős sokszoknyás nénike azonnal bekukucskált a kocsiba és kedvesen kérdezte:

"na, gyerek lett?"

:shock: :shock: :shock:

Elég bután néztem, nem értettem a kérdést hát mi a csuda lenne talán kisnyúl??
Aztán megtudtam hogy a gyerek az a fiú. A leány az "csak" leány, nem gyerek...
Vendég

Igen, ezt tőlem is megkérdezték, mikor megvettük a házat: gyerek?
Kb így néztem: :shock: aztán felhomályosítottak engem is. :D

Fotók nagyon eredetiek!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok :)

Csíkok: nekem a 37-38. hét környékén pattant szét a bőröm, először a köldököm körül vettem észre, h teljesen elvékonyodott, fénylett a bőr, aztán minden nap egyre több és több jelent meg (és mivel a 41.héten volt hajlandó megmutatni magát a fiam, így képzelhetitek mi lett a vége.. :shock: :shock: ). Frissen nem volt vmi örömteli látvány, aztán szülés után, meg pláne nem!! Rohantam is vele bőrgyógyászhoz, h mit tegyek, de csak széttárta a doki a karját és mondta, h kenegessem + legyek türelmes, majd idővel halványodnak. 8)
Ami igaz az igaz, mára már nem lilás pirosas színben pompázik, de tény, h ott vannak. Most egyenlőre még újabbak nem jelentkeztek, de bármi lehet.... Eddig én Babé stria elleni krémmel kenegettem, de tényleg nem a krémen múlik, hanem alkat kérdése..szerintem kenhettem volna a legdrágább csodakencéjével is, nálam akkor is megjelentek volna..anyukámnak dettó ugyanilyen a hasa. :roll:

Marietta, ez igen gyors szülés volt! :D Gratulálok még egyszer, nagyon ügyesek vagytok! Kívánom, h minden rendben legyen!
Sikerült megint megkönnyeznem egy újabb születés sztorit. Húú és még mennyit fogok itt olvasni! :oops: :oops:

NellikeApa! Nagyon tündériek az ikrek!! :D

Tabati, jó uszit! :wink:
Poloska: fúúúj!! Én málnával jártam így, azóta nagyon figyelek. :?

Lorca, nekem tetszett az esszéd! :wink: Hasonlóképpen gondolom én is, nálam is itt lapul a polcon a szülők könyve, szoktam forgatni.

Apropó! Ha már gyereknevelés: Barnabást nagyon nehezen lehet a fogmosásra rávenni, pedig már annyi mindennel próbálkoztunk, erőltetni nem akarom, nehogy pont ellenkezőleg hasson. Csak úgy hajlandó mosni, ha ő egyedül teszi, de az max annyi, h kiszívja a fogkeféből a vizet, v a fogkrémet..ha próbálok neki segíteni kiabál velem. :shock: Ha én is mosom a fogam végignézi, tetszik neki. Eleinte próbáltam picit zsarolni, h akkor teszek fogkrémet a fogkeféjére, ha előtte megengedi, h én mossam meg a fogait. Pár napig működött, ma már ez sem..szerintetek mit tegyek? :roll:

Ancsurti, nagyon jól haladtok, a végén kiderül, h mindannyiunk közül Ti álltok a legjobban! :wink: Aztán tessék végre pihenni is, lábakat fel és elő a kedvenc filmekkel, könyvekkel!!

Bond: puszidobálós Manó: megzabálom!!! :lol:

Converso: dokid :x Reméljük a holnapi doki szimpi lesz!

Hgabi, nekem is most jelentette be az orvosom, h júl 6-ra ne időzítsek, mert külföldön lesz konferencián….szupi 8)

Koponyavégű babóknak és anyukájuknak gratula! (Hgabi, Silllia) :)

Boo, Bond: igen azt elfelejtettem írni, h nem profi képeket akarok készíteni, csak szimplán hétköznapi használatra kellene. Viszont ami fontos lenne (és a jelenlegi masina erre képtelen :x ) h ne legyen piros a csudikék szemű fiam egyik fotón se, a vakufeltöltés viszonylag gyors legyen, stb…
Elég béna vagyok, azt sem tudom milyen fényképezőgépek vannak, biztos utána lehetne nézni, de én alig tudok netezni, mert a fiam nem hagyja, ha meglátja, h itt kuksolok a gép előtt, rögtön felpattan mellém és már jöhet is a móka kacagás! 8) Szóval ezért is kérdezlek Benneteket, ha van vmi bevált, jó márka, típus szívesen venném az ötleteket!

Közben babukám elaludt, megyek kávézni. 8)

Sziasztok,
o.heni

Sziasztok

Lorka na azért tudnék még mesélni sok mindent sógornő, anyós, após. De inkább nem, mert kitudja olvasnak e.

Boo én is pár napja érzem azt hogy valahogy nehezebb mint eddig. Vagy csak már jobban nyűgi vagyok.
Nekem szerencsére a levegő vétellel nincs gondom, mert lent van a pocak. Viszont így meg feszül a hasam alja, szóval ilyen szempontból ez sem jobb. Na meg mostanában akkorákat nyilallgat a szemérem csontomba, hogy néha a csillagokat látom, és főleg menet közben, olyankor összegörnyedek.

Nelli apa nagyon szépek a csöppségek. Én azt mondom hogy azért indul be nehezebben a tejcsi mert nincs ami ingerelje. Ha ugye mellre van téve akkor van folyamatos inger és hamarabb belövell. Így én nem értek egyet azzal hogy nem szabad fejni hisz az is egy inger a mellnek, ha nincs a baba akkor a fejés. A lényeg hogy igyon sok folyadékot, legalább 2 litert. Pihizzen amennyit bír, és igya szedje a tejserkentőt és vegye elő a mellszívót és fejjen. Tutira így megfog indulni ártani hidd el nem fogtok vele.!!!

Marietta nem semmi viharos szülésed volt. De az a lényeg hogy rendben vagytok, és jól van a kisfiad. Még egyszer nagy gratula nektek.

Játék: én boo-val értek egyet. Mi sem vagyok annak a híve hogy hagyjuk a gyereket nyerni. Igen is tanulja meg a játékszabályokat úgy hogy ő is tudjon nyerni. Nekem abszolút nem keserednek el a gyerekek ha nem ők nyernek, sőt inkább annál inkább akarnak játszani hogy hátha a következőben ők nyernek. Tesóm volt ilyen hogy állandóan nyerni akart, persze nem nyert és vérig volt sértődve, és a mai napig ilyen. Képes hosszú órákra megsértődni ha nem nyer.

Sőt én azt sem szeretem ha egy gyerekre minden rávan hagyva és azt csinál amit akar, igen is rájuk kell szólni ha olyat csinálnak amit nem szabad. Falra tudok mászni azoktól a gyerekektől akik őrjöngenék mindenhol,iskola, óvoda, vagy éppen áruház, orvosi rendelő. Nem a sírásra gondolok, hanem amikor rohangálnak, kiabálnak. Különben milyen ember lesz belőlük felnőttre. Megszokják hogy minden megvan nekik engedve és ha felnőttként kudarc éri őket akkor összeomlanak.

Törpmánia: nekünk is minden törp megvan, sőt van olyan amiből több is van. Gyerekek imádnak vele játszani. Én a társas játékot vettem meg, meg a 3 gyereknek a törölközőt. A negyediknek már nem kaptam. De most mondta a pénztáros a sparban hogy meghosszabbították, és június 20-ától lesz újra törölköző, most épp gyártásban van, és lesznek új ajándékok is.

Képzeljétek a teraszunkon egy rozsdafarkú madár pár fészket rakott. A „mama” ott ült már napok óta a tojásokon, és egy pár napja kikeltek, most mindketten hozzák neki a kaját. A kicsik meg kukucskálnak a fészekből, olyan édesek.:)

Én ma éjjel megint nagyon rosszul aludtam, fájásaim is voltak, meg csikart is a hasam. Hasmenésem nem volt, csak tegnap egy kicsit lazább volt a székletem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Én ezt nagyon morbidnak találom!

http://velvet.hu/sztori/2009/06/10/egy_ ... as_beatie/

Különösen a következő mondatot:

"Második alkalommal Nancy maga termékenyítette meg a férjét egy donortól kapott ondóval."

Mondjátok hogy ilyen NINCS! Mondjátok hogy ez csak hírlapi kacsa...
Vendég

Dodi!
Engem nem kell meggyőznöd a keresztelkedéssel kapcs., ha rajtam múlna már mindkettő meglenne. De apa hallani sem akar róla, én meg a háta mögött nem fogom megtenni. Amúgy mi is szívtunk a templomi esküvővel, mert a mi drágajószüleink sem kereszteltek meg egyikőnket sem. Én vagyok egyébként pont úgy, ahogy írtad, hogy Ricsi valszeg, úgy van vele, hogy "ha van benne vmi". Alapból nem vagyok egy nagy hívő, de azért a kisördög ott motoszkál. Amúgy Szonji jár az oviban hittanra és imádja én meg azt imádom, hogy többet tud ebben a témában mint én.

Egyébként az én drága férjem képes volt jóóóóhosszzzúúúúú jegyesoktatáson résztvenni azért, hogy én királykisasszonyosat játszhassak :lol: .Imádom is érte. És a hosszú, a mi esetünkben tényleg hosszú volt, mert csak a második pap vállalt el minket, az első még hónapokig hitegetett, mire közölte, hogy nem keresztel meg minket (addig persze hetente jártunk fejtágításra). A msodik körben pedig 10 alkalom volt.

Bond!
És direkt fogyózik is? Mert pl. én sem vagyok egy testes ítpus, én is mindkeitől kapom, hogy jajadesoványvagy, de én nem tudok mit csinálni, hogy hízzak (max. tehere esek). Abszolút nem figyelem a kalóriákat, mérlegünk nincs is, mégis mindig 54 kg vagyok a 173 centimhez.
Na, ezt nem gondoltam volna, hogy nem tudod mi az a bábakoktél és még neked is lehet újat mondani :lol:
Homeósról még nem hallottam, csak a páleszos változatáról, de pont az a lényege, hogy csak akkor indítja be a szülést, ha az emúgy is pár napon belül beindult volna. Azért szokták alkalmazni és a szülésznők ajánlani, mert így el lehet kerülni az oxitocinos beindítást, idő előtti kórházba fektetést. Nem akkor szokás inni, amikor még elvileg hetek vannak hátra a terhességből, hanem túlhordáskor. Én két emberről tudok, aki használta és mindkettőnek beindult tőle a szülés.

Nellike(apa)!
Tejfakasztó angyal :lol:
Dedek nagyon ééédesek.

Marietta!
Jó, hogy megint itt vagy, drukk, hogy Domi pénteken mehessen.
Ügyes voltál, jó gyorsan ment.

Conversano!
Milyen egy korrekt doki.
És az Imrében nem akartál volna maradni? Egyik rokonunk a Sztanyiknál szülte az első babáját és ő nagyon meg van vele elégedve, a férje is imádja.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Hendegabi,
Azt hiszem a néni kommentjei csak a férfiakról alkotott általános véleményét tükrözték. :lol:

Gyerek:
Miért vagytok meglepődve? 8) Nem csak a gyerek, az ember is hímnemű szó. :lol:

Conversano,
Mondtam már ,h fosok a szüléstől?
Én minél előbb kint szeretném tudni a babát, de szülni azt nem szeretnék. :lol: Normál szülést is inkább azért szeretnék, mert a császár következményeitől még annál is jobban tartok. Teljesen megértelek, de ha már bejutott egyszer, valahogy ki kell jönnie. :lol:
Jó, hogy ilyen gyorsan megoldódik a dokikérdés. :D

Sillia,
Nagyon szép leánykád van. :D
Azt hiszem, ilyen "felvilágosult" én nem szeretnék lenni. Elég laza vagyok elfogadás terén, vannak leszbikus, transzszexuális, meleg barátaim, de gyereket egy férfinak született férfi és egy nőnek született nő vállaljon. Nekem már az is durva, amikor egy nő vállal egyéjszakás kalandokat, csak azért, hogy valakitől teherbe essen és majd egyedül nevelje fel a kicsit. Csak egyetlen olyan gyereket ismerek n felületesen (angliából) akinek a jelen "szülei" meleg kapcsolatban élő nők. Egy esetből tudom, hogy nem lehet általánosítani, de a kisfiúnak voltak olyan jelzései, hogy egy ilyen kapcsolatba gyereket nem lenne szabad belekényszeríteni.
Én nem tenném ki annak a gyerekem, hogy a kérdésre, Anyja neve?, ne tudjon válaszolni.

Orsi,
Jó ötlet a keresztbebaba keresztelő. :P

Tabati,
Tudtam, hogy valaki bele fog kötni...
A világért sem akarnék csalódást okozni! :lol:

007,
A központi nagy postán bejelentettétek a címváltozást? Nem tudom, pontosan hogy működik, de akkor elvben csak a jó címre viszik a leveleket.

Ancsurti,
Most hallottam, hogy Toronto lett a negyedik a legjobban élhető városok listáján. Bp csak az 50 vhányadik lett. Most már tudhatod - ha eddig nem tudtad volna -, hogy milyen szerencsés vagy. :lol:

o.heni,
Köszi. :D
Ha nem kap fogba ragadó édességeket, nincs nasi, lehetőleg csak étkezéskor ihat gyümölcslevet, cukros teát, akkor a fogai közel öntisztulóak. Ennyi idősen - és még évekig - még alkalmatlan arra, hogy önállóan, hatékonyan mosson fogat, de ez van. :wink: Köpködni ilyenkor többnyire szeretnek, próbáld este rávenni, hogy gurgulázzon egy fél pohár vízzel, így a nagyobb támadóktól nagyjából megszabadul. Ha már csak egy kicsit is rágcsálja a fogkefét, akkor a sörték a nagyobb felületeket megtisztítják.
A fogmosásra a 6-os fogak megjelenésekor lesz majd csak tényleg szükség, 6 év körül. Azok már maguktól tönkremehetnek, mivel az apró barázdákból szinte lehetetlen kiszedni a kaját, de arra meg ott van a barázdazárás.
Oviban van fogmosás, ott minden gyerek rászokik.

megyek kávézni
Húúú, de irigyellek! :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Timi:Te aztan jo koran ebredtel...en is szoktam egyebkent,de aztan megprobalok meg aludni kicsit!

Marietta!Nagyon otulok hogy tudtal irni kicsit magatokrol!Nem semmi gyors szulesed volt :shock: :shock: :shock: De az a lenyeg,nemsokara Domit is hazaengedik!Gratula megegyszer!!!

Niki:???Kis pasid hogy van?

Tabati :) :En nem a szules elotti felkeszulesrol irtam,hanem a tejserkentesrol!Nekem ugyan nincsen vedonom...ha volna sem hiszem hogy feltetlen hasznos volna...En is inni fogom a malnalevelet,es majd vajudaskor hasznalom a bogyokat.
De!Sok itteni forumon lehetolvasni arrol,hogy a Laktoherb es a homeos bogyok EBBEN az esetben nem jok egyutt!Vegtere is nekem mindegy!Es sok esetben a vedonok szolnak a friss anyukaknak emiatt.De nem hiszem hogy baj lenne akkor,ha egyik nap az anyuka ezt hasznalja,aztan masik nap meg a teat....Felvaltva.De nekem tenyleg mindegy...Erdemes olvasni errol!!!

Alkoholosat is sokan kiprobaljak....fel decitol senkinek semmi baja nem lesz,bar en nem keszulok erre a praktikara!

Szisz:Nevmizeria? :shock: Sogorno: :evil: Foto: 8) Csikosodas: :(

Boo:Nem nagy ordongosseg a varras.En magamtol tanultam :oops: Most meg egy hiper-szuper gepet kaptam kolcsonbe!!!Erdemes probalkozni vele!!!Menni fog!
A fulbe nem veletlenul raknak akupunkturas tuket!Rengeteg idegvegzodes van benne!!!De ez nem valtoztat a dolgokon.... :wink:

Hendegabi:Na basszus neked tenyleg nem hasznaltak a kremek!
En felvaltva hasznalok terhessegi kremet,oliva olajat,testapolot,terhessegi olajat.Eddig meg semmi,bar mar elegge feszul a hasamon a bor...Szorosodni en egyaltalan nem szorosodok szerencsere,sot meg kevesbe mint normal esetben!
Beirom a babakoktelt nemsokara!Nenike: :roll:

Katy:En is rendszeresen 3 fele ebredek..meg 5 fele,meg 7 fele....
mikrodermabrazio; :shock: :shock: :shock: hogy is mondod???
Itt eddig csak kukacmentes cserkot ettem!Tegnap en hulye!Cserkora ranyomtam egy kis eperturmixot...csakmert megkivantam...hat lett is iolyan belgorcsom!!Azt hittem elhalalozom!

Conversano:Baszus!Ilyenkor jelenti be :shock: :shock: :shock: !
Remelem gyorsan megoldodik!!

Nyuszi:Hanga nagyon aktiv kis csajszi!Egy perc nyugta sincsen szinte!

Bond:Kezbesites: :evil: Manofutykos:Remelem rendebe hozza a gyogyotari cuccos!Gratula a jo eredmenyekhez!!!

Lorca:Akkor te vagy az elso fulbevalo nelkuli csajszi! :lol: :lol: :lol:

Sillia:Pont igy all az en pocakom is!Mar az elejetol kezdve...es igazabol nem sokat vandorol,max.atcsuszik a kis seggevel a masikoldalra!De durva modon kitolja a feneket,teljesen feloldalasok vagyunk!Jo a serod!Dalma nagyon hasonlit rad!!!!
Ezek a kepek... :shock: Az a kutyas nagyon ott van!!!

Heni:Szia!Pont ettol felek,hogy majd az utolso pillanatban repedek!Nagyon lelkesen kenegetek folyamatosan,mert nekem is koldokom kornyeken feszul a bor!
Tegnap eppen a gyermekem fogmosashoz valo szokatasan agyaltam,bar tudom tul korai meg...de hat jott...Szoval nem egyszeru!Azert csak-csak menni fog az!

Azert huztam bele ennyire,mert nem voltam biztos abban,hogy apa tud jonni beszerezni a dolgokat...en meg azert meg nem ismerem a varost kellokeppen.Bezzeg otthon siman ment volna...
Szoval kalkulaltam az idovel...igy legalabb pihizhetek a vegen..nincsen autonk,es nagyon necces mar az utazgatas egyebkent is.Jobb lesz ez igy!Nagyon nehezen birom a 3-4 oras utazasokat,ugyintezessel egybekotve :evil: Inkabb itthon teszek veszek 8 oraban!

Gabi:Feszekrako rozsdafarkuak! :lol: :lol: :lol:

Szonibaba;Igen,a babakoktelt mindenhol a tulhordas esetere ajanljak!De van aki megprobalkozik elobb is vele...A homeosban van egy bogyo,ami temeszetes oxitocin neven fut!
Tenyleg nem vagy egy eros testalkatu....a pasikam is ilyen...hiaba minden bele,nem tus hizni.Bezzeg en...a levegotol is :wink:

Na lepek egy kavera,ma csak lightos napot tartok.Legalabb is ugy tervezem,hogy nem sok mindent csinalok....eppen hogy....

Kép
Kép
ancsurti

Szülésindító "koktél"

És akkor jöjjön az a keverék, amely segíthet abban az esetben, ha az édesanya túlhordja a babáját és szeretné elkerülni a kórházi szülésindítást.

1 adag Caulophyllum thalictroides D4,
10 csepp Cimicifuga D2,
1 adag Pulsatilla D30.
(Az 1 adag=5 golyocska)

Ezeket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni.
A koktél összetevőiről a gyógyszerész a következőket mondta:

- a Caulophyllum-ot természetes oxitocinnak is nevezik, homeopata orvosok már a 9. hónaptól javasolják, mert fellazítja a méh izomzatát. Szülés alatt segíti a méhszáj tágulását,

- a Cimicifuga fájásgyengeségre jó, tehát segíthet beindítani a szülést,

- a Pulsatilla szintén a méhre hat, a rendszertelen fájásgyengeséget rendszeressé teszi

Kép
Kép
ancsurti

Lorca:Koszi az infot!Egyebkent lehet benne valami,barcsak mar tudnam a nyelvet.....egyebkent szeretek itt lenni,csak nehez az atallas!

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti

Hosszasan gondolkodtam azon hogyan lehet "szorosodni" :D
Vendég

Sillia:Igen :lol: :lol: :lol: :lol: Sokszor nekem is problemat okoz a visszaolvasas :lol: :lol: :lol:
Eleinte majd meg vesztem ekezet nelkul!De hat az "ujrakezdes"nehez ugy :wink:
karalebevajo-eddig ez volt az a szo amit ugygondoltam meg kell magyaraznom :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

A linket mindjart meglesem...

Ez lemaradt.....!
A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai:

magas potencia (D - 3o-2oo, C - 3o-2oo): max. 3-4 adag a jelzett idõközönként
alacsony potencia (D - 4-12, C - 5-1o),

Meg valami:
A tejserkentot(urtica urens)csak alacsony potencialban szerezzetek be!(ch-5)Mert az ennel magasabb az ellenkezojet valtja ki!!!

Kép
Kép
ancsurti

Lidike:Boldogsagos szuletesnapot kivanok!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Én ma csak suttyomban olvasgattam, mert tanulok a szigorlatra :roll: . Viszont elég vacakul vagyok: alig aludtam, sokat keményedek, és ami még furább, hogy hosszan :shock: ! Az eddig max. fél perc helyett perceken keresztül kő kemény a hasam :? ! Ehhez még feszít a medencém, görcsölget, meg zuborog a hasam,
szédülök, és olyan álmos vagyok, mint állat :? ! Az előbb keltem fel két óra szundi után 8) !
Viszont hála Istennek el tudtam cserélni a vizsgámat holnapról péntekre, szóval legalább már ez nem nyomaszt annyira :D !

Többen is írtátok, hogy be vannak indulva a bébik, hát enyémfiam is olyanokat forgolódik, hogy csak úgy gúvadnak a szemeim!
Szerintem tuti ettől az idióta időjárástól ilyenek, meg vagyok ilyen fosul én is :? !

Játék:
Én tuti nem fogom nyerni hagyni! Engem sem hagytak soha, de ha veszítettem, mindig bíztattak, ha meg nyertem agyondícsértek!!! Én eleve nagyon sikerorientált vagyok, úúútálok veszíteni, viszont tudok! Ha hagyod nyerni a gyereket (főleg, ha csalni is), nem lesz motiváció, hiszen úgyis mindig nyer! Ha meg véletlenül nem, hisztibe kezd, hogy márpedig az neki jár :shock: ! Hát bocsi, de én az ilyen kis idiótáktól a falra mászom!!!!!

Nyilván nem arról van szó, hogy ha vmi tudást igénylő játékot játszunk, akkor mindig megverem (mert feltételezem, ilyesmiben egy jódarabig én nyernék :roll: ), biztos fogom hagyni nyerni, hogy legyen sikerélménye! De egy sima ki nevet a végénben, ami gyakorlatilag szerencsejáték (tehát ugyanolyan esélyesi vannak) biztos nem fogom "cinkelni a kockákat" , mert az csalás és nem fogok a gyerekemből saját magam csalót faragni!!!
Amúgypont most tanulom a pszicho tételeket, és nagyon sok érdekes dolgot ír ezekről is, de nem ragozom.....
Egy gyerek nem attól lesz magabiztos, ha mindig nyer! Hanem attól ha mindig van kellő motivációja, és a helyén tudja kezelni a kudarcokat éppúgy, mint a sikereket! Ha otthon hagyod mindig nyerni, az egy nem valós kép a "világról",hiszen az oviban úgyis lesz aki "megveri" és akkor nem fog tudni mit kezdeni ezzel az érzéssel! Nekik a család "kicsiben a világ", az első világról alkotott kép, én pedig nem akarom átverni a gyerekem!

Többször eszembe jut, amit Bond írt még hónapokkal ezelőtt:hogy Manó vmit nem kapott meg (vagy vmi ilyesmi), ő meg közölte vele, hogy hát, kisfiam, ez a világ már csak ilyen kegyetlen :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Köszi Ancsurti!
Bocs, de még ezt a mondatot nem értem:

magas potencia (D - 3o-2oo, C - 3o-2oo): max. 3-4 adag a jelzett idõközönként
alacsony potencia (D - 4-12, C - 5-1o),

Sillia: van homokos barátunk. Nagyon csipem, csak annyit kértem tőle, hogy előttünk semmi "buzulást" ne csináljon (pl.: ne előttünk smároljanak a barátjával). De ez még annál is durvább. Őszintén: hányingerem lett. (Bár lehet, hogy ez az őszilé hatása, amit valamelyiktek volt szíves emlegetni, és persze nekem mindjárt egy egész liternyit be kellett hörpintenem egy fél óra alatt.)

Kép
Kép]
hendegabi

Sillia;Elolvastam! :shock: :shock: :shock: A velveten vannak am erdekessegek :?
Vegul is elkepzelheto a dolog...es ha szeretik a gyerekeket,es megfeleloen gondoskodnak roluk....hat legyen.Bar azert nem ertem ezt az oda-vissza...ferfi vagyok-e vagy no dolgot....Dontse el hogy mit akar,mert eleg erdekes ez igy!Mar csak a gyerekek erdekeben is,hogy majd ertelmezhessek ha nagyobbak lesznek,ne legyen kepzavar!Nekem volt eleg sok meleg ismerosom otthon,nyitott vagyok a vilagra....nehez nekik elfogadni a dolgot,hogy maskent uzemelnek....de azert az alap hormonalis dolgokat nem lehet egyszeru lekuzdeni.De ha mar dontok valamiben,es ez azert nem olyan kerdes hogy piros vagy feher bugyit veszek-e ma fel,akkor az azert legyen vegleges dontes!Orokbe is lehet fogadni!!!Morbid az egesz,de hatnem tudhatom.....

Kép
Kép
ancsurti

Hendegabi:Nemelyik homeos bogyot D-vel jelzik,nemelyiket Ch-val,vagy C-vel.
Szoval:A D 30-200 megfelel a C(Ch)30-200-nak,ami magas potencial,az alacsonynal pedig a D 4-12 megfelel a C(Ch)5-10 potencialnak.
Csak azert irtam le,mert eleinte en sem tudtam.....

Kép
Kép
ancsurti

Köszi. Elég szőkének érzem magam a témában. Lényeg: olyant veszek, amiket leírtál. Akkor tuti nem lesz baj.

Képzeljétek! Férjem hazaállított egy nagy fonott kosárral, aminek még lába is van, tele bébiruhával. Hozzá baldachin, lepedők, hálórucik. Egy osztrák ügyfele (akiket lovagolni tanított) lepte meg vele.
Ilyen maga a kosár:
Kép

Így van lábakon (csak ráillesztettem, de rá kell csararozni):

Kép

És mintának egy kis együttes, amit beletettek (sajnos téli babájuk van, úgyhogy a legtöbb holmi vastag, de nagyon édik!)

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Kisdodi: te jutott eszembe, valamelyik nap pont azon gondolkodtál, miben altassad a babát a hálóban. Hát ez mérete és magassága szerint is tuti tetszene.

Kép
Kép]
hendegabi

Most csaj egy gyors(?) eszmefutattás, aztán majd jönnek a reakciók is. :roll:

A múlt hétvégi választási plakátok közé láttam kiragasztva egy hirdetést. Csak "röptiben" olvastam el, nem tudom ki szervezte. A lényeg, hogy mától indul és 4 napig tart a Nemzeti Zarándoklat 2009. :shock: :shock: :shock:
Nem tudom, ki áll a háttérben és azt sem, hogy kik mennek el erre. Aki úgy érzi, zarándokoljon. Egészségére.
Mindettől függetlenül az az érzésem, hogy jobban járnánk, ha mindenki a helyén maradna és inkább odafigyelnénk egymásra. Azzal talán többre mennénk. :roll: Írtam a délelőttünket. Ma először éreztem magam "terhesnek". És olyan jól esett, amikor át akarták adni a helyet a villamoson, segítettek, hogy hová menjek, előre engedtek, stb. Pedig nem vágtam Hős Anya arckifejezést, nem tolakodtam. Vagy látszott rajtam vagy nem, hogy mennyire elfáradtam, de ezek az apró gesztusok azok, amikre akkora szükségünk van. Nem hinném, hogy ettől kerekedett volna bárkinek is feneketlen jókedve, pláne nem oldódtak meg a problémái, de csak jól esett nekik is, hogy megköszöntem és/vagy rájuk mosolyogtam, amiért segítőkészek voltak velem szemben.
Zarándokolni biztos látványos demonstráció akármi mellett vagy ellen, de sokra megyek vele, ha másnap el akar dózerolni a zebrán vagy csak szimplán goromba... :roll:

Kép
Kép
200907?

Hendegabi:Semmifele problemat nem okoznak a szerek ha hasznalod oket,max.nem jon be!Es nincsen kihatassal az orvosi ellatasra!

Naggggyon szuper ez a bolcso!!!Ilyen a mienk is,csak feherben,es baldachin nelkuli!Szeretni fogjatok nagyon,es babuci is...a baratnom kislanya most novi ki 8 honaposan az oveket!!!Imad benne aludni,nem ugy a kisagyaban!Bar en ejszaka az agyban altatnam,napkozben meg a bolcsoben kint,hogy szokja mindkettot.Az agyat meg kibelelem kis vackosra,ne legyen neki rideg,szellos....es akkor remelem szeretni fogja!
Kedves gesztus volt az ugyfeltol!!!

Bond:Ez iszonyat!Hogy emberek mikre nem pazaroljak az idejuket,energiajukat!Embersegbol meg a legtobb egy budos nagy nulla!!!
Tegnap dokitol jovet alltam 3 percig a villamoson,mire feleszmelt egy no a hatam mogott :shock: hogy atadja a helyet!Azert tobbnyire kedvesek itt az emberek,de azert sokszor a noknek eszukbe sem jut....meg a fejuket is elforditjak!!!Basszus,en mindig atadtam a helyemet.....bar nemigen szeretek ulni.De most azert a +30 kiloval azert jol esik...

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Na kutyafuttában tudtam csak olvasni.

Marietta, hát jó gyors szülésed volt, és az külön jó, hogy pici fiad is egészséges!!!!

Dodi, hát nem irigyellek a tanulás miatt. Kitartás.

Conversano én is tartok a szüléstől, már csak a csaszi miatt is.

Sillia, csuda helyes pocakod van!!! Én tök örülnék, ha ilyen pindurka lenne. A hajad is tök jó, bár én a nagyon rövidet nem szeretem.

Ancsurti, sajnálom a kar fájdalmat. nagyon ügyi vagy a varrással. Elképzeltem az ágyneműt abból a huzatból, hát irigykedem... . Én is el tudnám képzelni Bendének.

A babuckák is milyen rendik, hogy sorra fordulnak menetirányba.

Nellike apa, nagyon édik a gyerkőcök. Drukkolok a tejci beindulásához. 2009-el értek egyet, hogy ha kézzel masszírozza és így próbálja serkenteni semmi baj nem lehet belőle. Marcival nekem is viszonylag későn lett tejem, kedden császároztak és szombatra lett. Kitartás!!!

Ma voltam dokinál: minden ok, a rengeteg keményedés és mensis érzés ellenére méhszáj 3000-es, vérnyomim tökéletes, azaz Bendével minden ok, belém van betonozódva. Ha minden igaz július 9-ei héten lesz a csaszi, örülnék, ha pont 9-én lenne. Pocakom növöget, Marci meg belépett a dackorszakba. :?

Törpmánia: Marcinak csak a Hókuszpók tetszik el is nevezte Kopuknak. :)

kispiskóta

sziasztok lányok!
tehetek fel kérdéseket?
- a magneb-t ti a 36.ik hétig szeditek?nekem mintha 37 et mondott volna a doki
- volt valakinek olyan,hogy a méhlepényen fehér hóesésé szerű pöttyök vannak?azt kérdezte a doki,hogy dohányoztam?mondom soha?merthogy annak szokott lenni.úgy megijedtem!!!!

Kép

amúgy nagyon ki van velem szúrva hogy nincs netem így az utolsó hetekre épp.apa meg mintha a fogát húznák,ha elkérem a gépét.meg korlátozott a netje,és sopánkodik,elfórumozom.
annyi mindent megnéznék rajta!
túl vagyok az első ctg-n.a kórházi váróban meg jól összeszedtem a rémtörténeteket
kezem lábam zsibbad,dagad,fáj,húzza a görcs a lábam.
na de kitartás mindenkinek,már nagyon visszafele számolunk!!!!!

Kép

Hendegabi!

Iríííííííííígy :evil: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: !
Hozzánk is beállíthatna vki egyilyen csomaggal :roll: :lol: !

Lola!

Magne B6-ot úgy tudom 36. hétig kell/lehet szedni, de nekem pl. már az égvilágon semmit nem hat :? ! Sem a keményedéseket, sem a jóslókat, sem semmit nem enyhít, szóval igazából felesleges is tovább szedni szerintem!
A pöttyökről nem tudok semmit :? ! Neten nincs róla vmi?

KépKép

KépKép
kicsidodi

nekünk konkrétan egy fiatal meleg pár lakik a szomszédunkban.tudnék mesélni!!!!

Kép

Kispiskota:szuper hogy minden renben veletek,van meg 1 honapod hogy Bende nekiinduljon a vilagnak....!Nem is kell hogy nyiladozzal addig!
Marcihoz kitartast.....nehez ugy lehet ez a dacoskodas....en meg felnott fejjel is eloadom :oops:

Lola:A magneB-rol ugy tudom,a betoltott 36.hetig kell szedni,szoval 36+1 nel mar a 37.hetben vagyAzutan mar ihatsz malnalevel teat....A pottyokrol meg nem hallottam,bar nagyon nem is fogok,nalam mar nem lesz uh hogy ilyesmit lassanak.Nem lehet hogy spontan csak a mehlepeny oregedesevel,erettsegevel van kapcsolatban?Mert az meg mar normalis szepen lassan...nem megijedni!!!!Sajnalom hogy nem tudsz netezni!Remtorteneteket elengedni a fuled mellett!!!
Vizzel en is szenvedek nagyon,kitartast!!!!

Kép
Kép
ancsurti

köszönöm a válaszokat!

Kép

Félreértés ne essék, nekem nincs bajom az azonos nemhez vonzódókkal.
Egészen addig amíg megtartják a dolgot annak aminek való: magánügynek. Tehát nem csókolóznak taperolnak stb. nyilvánosan.
De azt, hogy azonos nemű páros gyermeket neveljen azt valahogy nem tudom elfogadni. Megértem hogy nem tehetnek a vonzalmukról de elfogadni akkor sem tudom a gyermekvállalást ilyen esetben.

Nálam is azt írták hogy a lepény érettsége II. fokozatú... gondolom a 36-dik hét után ez már nem lehet nagy baj. Hétfőn megyesk NST-re.
Vendég

Lola:Most olvastam kicsit,es a feher pottyok valoszinuleg meszpottyok lehetnek,amik a mehlepeny erettsegevel allnak kapcsolataban.Szoval nem kell rosszra gondolni,ezek elobb utobb megjelenhetnek,mivel a mehlepeny elhasznalodik a szules kozeledtevel!Nyugalom!Ez termeszetes folyamat,es te mar idoben vagy az ereshez!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok Mamik!

Még korábban egy páran kérdeztétek, hogy kik a valamit is érő orvosok az érseb.en viszér miatt.
Nem szóltatok rám, én meg elfelejtettem, de most megkérdeztem anyumat, ugyanis ő ott dolgozik.
Dr. Laczkó Ágnes, Dr. Szabó Attila, Dr. Oláh Zoltán, őket érdemes viszér, vagy egyéb érproblémák miatt felkeresni. Akinek további infók kellenek, írjon privibe.

Lorca!
Anyunak a rosszul rendeződött dolog áll fent.

Sillia!
Dalma szép lányzó! És ha belegondolok, hogy nem sokkal fiatalabb nálam...:D

Conversano!
Örülök, hogy rendeződött a dolog, és ráadásul ilyen hamar. Nem hiányozna neked sem az idegeskedés most!!!

Sillia!
Jó lett a frizkód!! :wink:

Hendegabi!
Aranyos ez a fonott kosár! :wink:

Kép
szisz89

007

[quote]f írta:elzarándokolni hozzájuk a hegy aljába

Hogyan lehet FELmenni a hegy ALJÁBA? :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: