A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Kétes a dicsőség, de lehet, hogy tényleg elcsíptük a bronzot. :roll:
Juci, nálunk 5 stimu volt (eddig), max. hormonnal, progival, és megvagyok. Egy "mellékhatásról" tudok beszámolni: állandóan éhes voltam a progitól. Bekapkodtam egy fél lovat és egy óra múlva újra éhes voltam → ettem → kilók fel... :?
Megvallom az első előtt én is paráztam kicsit (akkor még nem tudtam erről a fórumról), de aztán láttam, hogy semmi olyan nem történik, amit ne lehetne túlélni. A másodiknak már sokkal nyugodtabban futottunk neki...
Szerintem, a te félelmed is leginkább az ismeretlentől való félelem, (vagyis abból ered, hogy nem tudod, mi fog történni veled) ez a fórum kiválóan alkalmas arra, hogy informálódj (és persze más oldalak is). Mások történetei, bíztatásai, információi sokat segíthetnek, másrészt meg: jó helyen vagy, a Doki lelkiismeretes és kiváló szakember, vigyázni fog rád is, tényleg semmi okod félni.

Ennyit a dolog fizikai oldaláról. Ami viszont a kételyeidet illeti, hááát... tényleg rendbe kellene tenned. Ha nem vagy biztos abban, hogy gyerkőcöt akarsz, akkor nem érdemes belekezdened.
szimbáné

Hát végül 6x elment az üzenetem!

Remélem Julcsi így már biztos megfogadod és nem emelgetsz a pozitív tesztig, utána meg már úgyis TILOS! :lol: :wink:
agnyes

Szimbáné!

Az állandó éhség a progitól volt? Na ezt nem tudtam beazonosítani!
Én is egész nap ettem volna! :oops:
agnyes

Sziasztok,
szép hétfő reggelt mindenkinek!!!
Hívtam apánkat, és péntek 14:45-re kaptam időpontot.
hbarbi80

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahogy Moncsi is írta, a tünet sokszor nyugalmat ad, hát ezt én most tapasztaltam. Eddig olyan nyugodt voltam, hogy ha ilyen szörnyen rosszul vagyok, akkor tuti mnden ok a babával, szombaton elmúlt minden tünetem, kivéve azt hogy azóta görcsölget a hasam.....
Ráadásul sajnos a családban is jönnek a tragédiák, így már két napja csak zokogok.... :cry:

Kitti,
erre tökéletes, de hogy tutira menj, használd hozzá a hülelykúpot is, a neve: Protexin Gynophillus (remélem jól írtam le) Nagyon jó! Én már kb 5-6 fajtát próbáltam, de ez volt a legjobb....

Juci,
a többieket már mindent leírtak amit én is írhatnék, az a legfontosabb, hogy koncentrálj arra, hogy minden rendben lesz a lehető legjobb helyen vagy, mert ezt negatívan nem szabad elkezdeni......

Moncsi,
ha tényleg szerdán lesz a punkciód, akkor lehet, hogy összefutunk, mert akkor megyek uh-ra! :D Mi volt ma Apánknál?

puszi mindenkinek!

Kép
rencsi79

Sziasztok lányok!

Jaj Rencsi, mi történt a családban??? A hasgörcs miatt hívtad Apánkat? Biztos minden rendben van! Nagy ölelést küldök neked, hátha segít egy picit....

Én néhány nap múlva már várom a barna sereget (illetve dehogy várom, de valszeg jönnek). Egyébként ez a hónap más, mint az előző, kicsit mások a tüneteim, illetve folyamatosan kockalevest kell ennem, ettől már kicsit kivagyok. Ma meg beugrott reggel, hogy ezer éve nem ettem májkrémet, és meghalok, ha nem ehetek ma azt ebédre, úgyhogy délben irány a bolt :)
Idegesítő, hogy a hülye hormonok terhestüneteket produkálnak, pedig egy csoda lenne, ha most sikerült volna...

Kata,
Hát hol van ma az időjárás jelentés?Itt elég csúnya az idő :(
Gondolom ezer dolgod van a mhelyen...

Agnyes,
Nagyon meggyőző volt a 6 hozzászólás :) Nem emelgetek már többet, ennyit már kibírok, csak néhány nap :)

Barbi,
Drukkdrukk a pénteki UH-hoz? ugye te most nem kaptál hormont, szóval valszeg egyedül van a picúr?
vjulcsi

Julcsi,
írtam privit!

Barbi,
én is szerertnék gratulálni! És drukkolok az uh-on minden rendben legyen! :D :D

Kép
rencsi79

Moncsi: Tulajdonképpen most is kezdhettünk volna. A Doki nem igazán volt képben az elején, amikor még úgy tűnt, Ő az indulás mellett szavazna. (3 nagy és két kicsi tüszőt láttunk.) Rá is kérdezett, hogy volt-e már 5, mire mi rávágtuk, hogy legutóbb 7 volt. Ekkor átfutotta a papírjainkat és onnantól már teljesen semlegesnek tűnt, mi meg a Deca mellékhatásaitól tartva egyértelműen a halasztás mellett döntöttünk. Ha a ciklus elején lettünk volna, jó eséllyel akkor sem vágunk bele 3-mal. Mondtuk neki, hogy 5-nél jó, ha 1-et visszakapunk, de nem is kellett győzködni. Reméljük, egy hét múlva lesz 4-5 nagy és akkor tutira belevágunk egy rövid programba.

A progeszteronnal kapcsolatban: ezt elvileg csak szakképzett emberke adhatja be, mivel valamivel veszélyesebb, mint a hasba szúrt injekciók. Saját magadnak már csak azért sem igazán egyszerű beadni, mivel a legjobb célterület a popó. Lehet persze combba, vagy akár hasfalba is szúrni, de a lábaidra a 3 hetes pihi alatt is szükséged lesz, a hasfalba meg csak az idióta izomagyúak szúrják a tesztoszteront, mert fájdalmas, nem is kicsit. A nehézséget az jelenti, hogy mélyre, izomba kell szúrni, ráadásul úgy, hogy közvetlenül ne menjen érbe. A popó azért jó választás, mert egyrészt megfelelően vastag izom(!!!) van rajta, másrészt nehéz benne jelentős eret eltalálni. A trükk az, hogy döfés után vissza kell szívni és ha nem jön vér, csak akkor lehet benyomni az anyagot. Ha jön, akkor ki kell húzni és máshol kell próbálkozni, természetesen új, steril eszközökkel. Ha valaki csinált már ilyet, az tudja, hogy a pontos célzásról van visszajelzés: érzésre is más az izomba szúrni, ráadásul az izmot borító hártya, valamint a pici rostok eléggé jellegzetes hangot adnak, de ezt (szerencsére) Te nem hallod, csak aki beadja. Az sem mindegy, hogy milyen tűvel történik a dolog. Mivel olajos injekcióról van szó, vékony tűvel szinte lehetetlen beadni, vastaggal meg fájdalmas. A megoldás: vékonyabb tű és kisebb átmérőjű fecskendő (egyszerű fizika). Nálunk a 2 ml-es fecskendő és a 0,5*25-ős tű vált be. Gondolom, nem okozok nagy meglepetést, ha elárulom, nálunk én vagyok a valaki. :) Igaz, jó pár videót megnéztem a helyes célzásról és egyszer élőben is megtekinthettem egy ilyen akciót, ezért is merem beadni. Ha a párod nem olyan bevállalós, esetleg félsz attól, hogy nem menne neki a dolog, akkor konzultálj egy olyan, eü.-ben dolgozó emberkével, aki hajlandó naponta egyszer, vagy akár kétszer is házhoz menni, mivel közvetlenül a beülti után nem ajánlatos útra kelni, még gyalog sem! Mi az egyenletesebb hormonadagolás miatt naponta kétszer szúrtunk, bár Dévisz azt mondta, hogy egy esetleges tályog elkerülése miatt jobb egyszerre beadni a 2 ampullát. Természetesen sosem lett tályog, vagy bármilyen, komolyabb következmény. (Zárójelben jegyzem meg: a Te esetedben - a magas vérnyomás miatt - elképzelhető, hogy a Doki nem meri megkockáztatni a progi szurit, így "csak" az Utro/Duphaston kombináció marad.)
Az alkesz "vérszívóval" kapcsolatban: ha van ott valaki más, ne szégyelljétek megkérni azt a valakit, hogy inkább ő adja be. Éreztetni kell velük, hogy az emlegetett palinak nem szabad a páciensekkel foglalkoznia, inkább testhezállóbb, logisztikai feladatokat kéne adni neki (pl. átvinni 2 kémcsövet A-ból B-be).

hbarbi: Gratulálok a "zebrához"! 8)

Juci1968! Ne haragudj, hogy ezt írom, de a hozzáállásod (eddig) eléggé ijesztő... Ilyen félelmekkel nemcsak hogy nem szabad, felesleges is nekifutnod az egésznek. A lehető legrosszabb irányból közelíted meg a dolgot. A fő kérdés, amire választ kell adnod, az az, hogy szeretnél-e egy apróságot? Kérdezhetném úgy is, hogy szeretnéd-e megajándékozni a férjedet egy aprósággal? (Nem egy "tenyészbikát", aki csak a 14. cn-on "szeretne", hanem azt az embert, akivel összekötötted az életedet és a "maradék" 27 cn-on is szeret, ráadásul a gyermeket is nevelné.) Ha a válaszod igen, akkor nincs más hátra, mint előre. 8) Ilyenkor a legfeleslegesebb és legkártékonyabb dolog az, ha visszafelé nézelődsz, vagy a jelenlegi állapot miatt siránkozol. Egyrészt ez a legkevésbé sem segít a dolgon, másrészt a férjedet is feleslegesen stresszeled egy olyan állapot miatt, amiről nem tehet. Ha az önbecsülésén esett csorba mellett még a tehetetlenség érzését is fokozod, legfeljebb annyit érsz el, hogy a stressz a maradék katonáit is megtizedeli. Hidd el, neki sem egyszerű ez a helyzet és ha csak egy hangyabokányi befolyása is lenne a történetre, orvos közelébe sem mennétek.
Örülnöd kéne annak, hogy a technológia ma már ott tart, hogy a jelenlegi állapot mellett is lehet közös gyermeketek. (15-20 évvel ezelőtt az ICSI még csak álom volt.) Arra is gondolnod kéne, hogy a hatóságok nyilván nem engedélyeznének olyan gyógyszereket, amelyekkel komoly esély lenne valamiféle maradandó egészségkárosodásra. Az, hogy egy komoly felhomályosításban volt részed, mindössze annak köszönhető, hogy ennek elmulasztása a dokira nézve jogilag igen kellemetlen helyzetet teremthetne. Mindannyian tudjuk, hogy egy foghúzásba, vagy éppen egy mandulaműtétbe is bele lehet halni, de ez koránt sem jellemző. (Érdekes is lenne... :roll: ) Az Algopyrin is lehet halálos, mégis bespájzolta a nép, amikor vényköteles lett.
Hazudnék, ha azt írnám, hogy semmi esély arra, hogy komplikáció legyen, de ezt nem szabad túldimenzionálni. Egyetlen olyan esetről hallottam, ahol a megkezdett kezelés után nem állt vissza az eredeti állapot és az életminőségben romlás következett be. Az egyetlen olyan "mellékhatás", aminek lenne reális esélye, az a hiperstimuláció, de nem véletlenül használtam feltételes módot. Dévainál kétnaponta van vizsgálat ennek kiszűrésére, így az orvosi utasítások betartása mellett(!) Nobel díjat érdemel, akit mégis utólér ez az állapot. (Egy enyhe hiperstimu még előnyös is lehet!) Ha szükséges, rengeteg húst kell enned, de lehet, hogy éppen intenzív mozgást írnak majd elő és itt keményen a futásról van szó, nem pedig a tv-shopban beszerezhető, a hasadon remegő kütyükről, amelyeket punnyadás közepette is használhatsz, jó drágák, viszont nem jók semmire.
Ha belevágtok, mindent úgy kell csinálnotok, ahogy a Doki mondja, így minden komoly bajt elkerülhetsz. :!:
Itt jegyezném meg azt is, hogy a rettegett "gyógyszerek" nagy része olyan hormon, ami benned is megtalálható és aminek a mennyiségét még nagyobb dózisok mellett is csak olyan szintre fogják emelni, amely még mindig elmarad attól, ami évek múlva (a menopauza idején) amúgy is jellemző lesz, a változókori hormonmennyiségektől mégsem retteg senki.
Van még egy dolog, amitől féltelek és ez nem más, mint a nocebo hatás. A placeboval szemben itt arról van szó, hogy egy ártalmatlan tabletta is okozhat komoly problémákat, ha elhiteted magaddal, hogy ez elkerülhetetlen. Mondhatnám úgy is, hogy sokkal nagyobb esélyed van a mellékhatások "begyűjtésére", ha szinte már várod őket.
A megoldás az, hogy informálódsz és tanulmányozod az ehhez hasonló oldalakat. Ha visszaolvasgatsz ezen a fórumon, a programnak nem lesz olyan része, amiről nem kapsz részletes tájékoztatást. Rengeteg leírást és hasznos infót találhatsz, ami meg kell, hogy nyugtasson. Ha mégsem így van, akkor nyugodtan fordulj szakemberhez, ezt sem kell szégyellni. A lényeg az: nyomd el a félelmeidet, mert az egész program sikerességét áshatja alá, ha feleslegesen stresszelsz. :!:
Tudod, jobb megijedni, mint félni. Kevesebb ideig tart.
szimba

Szimba!
Látom alaposan tanulmányoztad Szimbáné tankönyveit!
Nem semmi vagy! :)
miciona

Szimba,
Mennek nektek a drukkok! :)
vjulcsi

Sziasztok!
Vagyok ám én is! Csak sok munka várt itt, úgyhogy a határidősöket gyorsba megcsináltam, és már itt is vagyok! :)

Hbarbi!
Hogy-hogy csak péntekre kaptatok időpontot?

Szimba!
Újfent nagyon jó kis orvosi esszét írtál nekünk! Köszönjük! Sokkal okosabbak lettünk! :)

Julcsi!
Jól látom? Holnap Kopa??? Szorítok Nagyon-nagyon! Bocsi, hogy elmaradt az időjárás jelentés :( Itt most már nagyon jó idő van! Ha esetleg még érdekel!

Rencsi!
Sajnálom, bár nem tudom mi történt a családban, de próbálj meg erős lenni! Ölelés neked! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok,
elképesztő Szimba, mennyire ott vagy szakmailag... :)
Természetesen nektek is mennek a drukkok...
Nekem szerencsére nem kellett ilyen dolgokkal foglalkozni, nem kaptam semmiféle hormont, úgyhogy valszeg egyedül van bent a picúr. Bár a nővéremnek volt 5 sikertelen limbikja Apánknál, úgyhogy nem egészen tesközelből, de tudom, min megy itt mindenki keresztül.
Valahol úgy is érzem, hogy kilógok a sorból, de jó itt lenni, és látni, hogy mennyi erőt adtok egymásnak, és nekem is. :)
Barbi
hbarbi80

köszönök mindenkinek mindent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ma voltam a 21. napi progeszteronos vérvételen, tegnap óta (az idegességtől talán?) pecsételő vérzésem van.
párom nem akar elmenni újabb spermavizsgálatra, pedig a tavasszal, a rossz minőségű mintaadás után egy hónappal prosztata és mellékhere gyulladása volt, lehet, hogy attól volt vele gond, de a rengeteg antibiotikum, amit kapott, akár használhatott is.
találtam egy dokit (dr. hamvas ferenc), aki szerint van más megoldás is az icsin kívül, de a férjem hallani se akar róla.
tegnap este 11-ig beszélgettem orvos nagynénimmel, és javul a helyzet a ti leveleitek hatására is, de még mindig nem az igazi.
...ja és néha (sőt gyakran!!!) olyan szépeket írtok, hogy a férjemmel elpityeregjük magunkat.
progi injekciót ki kap?
juci1968

miciona: ment privi!

Kép
s.mónika

Sziasztok!

Rencsi:Köszi!Mi baj?Ujjabb trimeszterbe léptetek és változást hozhat egyik napról a másikra.Görcsölés miatt Apánlat hívd fel mit mond ra.+++++energiát küldök!

Vjulcsi:Most a tuti amikor nem is számítol rá.Májkrém mi?Jelez valakit...

Szimba:Progiszuri magas vérnyomásnál miért válalható be nehezen?Mit okoz?
kitti4

Juci,
Hogyhogy a férjed nem megy el újabb spermavizsgálatra? De hát az nem fáj, és azért annyira nem vészes leadni a mintát. Úgy értem, orvos nem is vizsgálgatja, és sok helyen lehet otthonról vinni a mintát... Simán lehet a rossz eredmény a gyulladástól, mindenképpen meg kéne nézni akármit is csináltok,hogy most mi a helyzet, mert icsi-re csak akkor menjetek, ha nincs más választás! Ez szerintem nem ilyen szeretem-nem szeretem dolog, dehát ezt nektek kell tudnotok.

Kitti,
Nagyon aranyos vagy, köszönöm! :) Hát, tényleg nem számítok rá :) A májkrém viszont nagyon jól esett, mustárral ettem :)

Kata,
Navégre, most már tudom, h milyen az idő :) Holnapra milyen lesz? Csak azért kérdezem, mert most lenne füvesítés a kertben, amit esőben nem lehet, belekezdjünk? :) :)
És hogy vagy?
És igenigen, Kopa, már alig várom! :) Csak jó híreket kapjunk...

Ja elfelejtettem mondani, hogy megrendeltem a neten a Várva várt babák című könyvet, ma meg is jön, biztos sokan ismeritek. Már alig várom, hogy este elkezdhessem olvasgatni :)

Lányok, fiú, ha tudtok, kérlek válaszoljatok arra a kérdésre, hogy nagyon alacsony vérnomyás miatt (90/55) van-e valami, amire lombiknál különösen figyelni kell? Köszi!
vjulcsi

Julcsi!
Holnapra az idő tökéletes lesz a füvesítéshez! :) Ha nem akkor bocsi! Kb. annyira tudom milyen idő lesz, mint az időjósok a tévében! :) A könyv amit rendeltél még nem is hallottam róla, de utána keresek a neten. Én a Terhesség ABC-je című könyvet olvasom! A fogantatástól a csecsemő betegségekig minden benne van! Nagyon-nagyon jó kis könyv. Már majdnem kiolvastam! Nekem tetszik! De lehet megveszem én is a "Te könyvedet" :)! Szorítok, hogy Kopa csupa-csupa jó hírrel szolgáljon Nektek! Legalábbis neked jó hír legyen! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
nem tudom, hogy miért csak péntekre adott apánk időpontot, de nem erőltettem a dolgot, reggel nem volt túl jó kedve... legalábbis telefonban.
Először gratulált, majd mondta, hogy péntek 14.45.
Gondolom sűrű a hete... Na mindegy, már alig várom.

Julcsi... Májkrém mustárral???? biztosan nincs ott senki???

Barbi
hbarbi80

Ja és Julcsi...
ez a Várva várt babák című könyv nagyon jó...
Az egyik sztori "A mágikus erejű torta" a legkisebb unokatesóm születéséről szól.
Karácsonykor lesz 7 éves Zsófi.
Jó kis könyv... én végigbőgtem a szorikat... :D
Jó szórakozást hozzá

Barbi
hbarbi80

Sziasztok!

Voltunk reggel Apánknál. Eltűnt a cisztám :D !!!!! El is rohantunk rögtön vérvételre és este 6-ra vissza kell menni Apánkhoz. Állítólag, addigra meglesz az eredmény és akkor meglesz a beállítás. Majd írok mi volt este.

Puszi mindenkinek!

Zsu
uzsuzs

Kitti,
sok a baj mostanság, nagymama, kutya.....de a részletekkel inkább nem fárasztanálak.

Julcsi,
Jesszus.....májkrém mustárral.....úúúúúúúúú nem hangzik túl jól.
Nekem is baromi alacsony a vérnyomásom, 10-ből 10X felállás után vissza kell ülnöm. Apánknál egy kicsit mindig izgulok és így szokott majdnem normális lenni....Bár múltkor 90/60 volt és nem mondott rá semmit. Ami viszont igaz,amióta babát várok, néhányszor férjecskének kellett elkapnia, mert majdnem elvágódtam, de ez a legkevesebb, még mindig inkább alacsony legyen, mint magas....

Bodzám,
nagyon eltűntél.... :cry:

Kép
rencsi79

Ó köszi Barbi, akkor azt különös figyelemmel fogom olvasgatni :)

Kata, ez egy olyan könvy, ami lombikbébi sikertörténeteket tartalmaz, tehát nem úgy általánosságban a fogantatásról szól. Pont Dévai dokival van az elején, ha jól tudom, riport :)
Nem nagyon lehet már kapni, de az Alexandra honlapján meg lehet rendelni, 1 napos szállítással. Igy nekem 3000 Ft volt.
vjulcsi

Zsu,
De jó ez szuper hír!!!!:)
várjuk este az élménybeszámolót!

Kép
rencsi79

Julcsi!
Már utána is néztem! Tényleg Apánkkal van az elején interjú! Tökre jó! :) Én úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék lombikot, de amint kismama leszek, és lesz időm biztos kiolvasom! Egyébként az "én" könyvemet is ajánlom! Azt sem lehet nagyon kapni! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Zsu!
Természetesen várunk a fórumon 18:00 után! Szorítok, hogy minden úgy alakuljon ahogyan szeretnéd! ++++++++++

Kép

KépKép
ercsikati

Ezt a levélkét reggel kezdtem el és azóta látom, még írtatok...

Rencsikém! Puszikállak!!!!! Sajnálom, h fájdalmas dolgok történtek.
Nagyon vigyázz Magatokra!!!!!!!!!!!!

Moncsicsim! Persze, hogy megéri!! Az égiek egy olyan aranyosságnak és kedvességnek, mint Te, még szép, hogy adnak Gyermeket, alig várja, hogy megérkezhessen egy ilyen Édesanyához, amilyen Te leszel hamarosan!!! +++++++++++++++++++

Albi! Banán? :-))

Csomee! Türelem babát terem. +++++++++++++++++

Katás! Ahogy a love-ot leírtad..., az kész.
++++++++++++++++

Melánia! Hamarosan érkezik a Babád, meglátod!!! Semmi nem véletlen, lehet, h azért kell most szünetetni a melót... Tudod, a sors kiszámíthatatlan és meglátod, végül a rossz jóra fordul.

Micike! Én is mélyen 1etértek a soraiddal és azzal, amit Mónika írt a véleményeddel kapcsolatban.

Barbi! Gratula!!!!!!!!!!!!!!!! Pénteken szuper napotok lesz!!

Kincső! Drukk a júniushoz!

Julcsi! Baba lesz belőle, tuti!!!!!! Tényleg rosszcsont voltál, de azért akkor sem kell majd feküdni, mert a vérkeringésnek az sem tesz jót, bár nekem gyanús ez a kívánósság...
Úgy tudom, az alacsony vérnyomival semmi gond.

Mónika! Szijjja! Ok!!! Édes lehet Fannika, amint regeteg a dolga.

Melcsi! Cuppantjuk Marcikádat a pociban!

Uzsuzs! Látni fogsz hamarosan kétcsíkos tesztet!!!

Kispatak! Hogy vagy?

Szimafamily! Végül sikerült eljutni valahova 7végén? Remélem!!!

Kislibus! Azért még történhetnek "csodák" is, de max. hajrá inszem!!

Agnyes! 6x... Hát nem semmi.

Juci! Szerintem, ha Magad mellett a Párodat is ennyire stresszeled folyamatosan, szegénykém esetleg úgy érezheti, hogy miatta vagy kikészülve, sőt, őt okolod, ez pedig nagyon rossz hatással lehet ám a katonákra és a Ti leketekre/kapcsolatookra is. Először, amikor írtál, nagyon megsajnáltalak, de bevallom és ne haragudj szókimondásomért, ez a 14. napomon... kezdetű mondat... Ugye, (rossz) viccenk szántad? Remélem, a férjed nem olvasta vagy remélem, tudja, hogy csak vicceltél.
Én biztosan nem kezdenék bele a helyetekben még ebbe az egészbe, előbb megerősödnék lelkileg, önvizsgálatot tartanék, hogy biztosan minden áron és bármit vállalva kisbabát szeretnétek-e és csak erre koncentrálnék, ha eldöntöttem. Hagyj még időt Magadnak Jucus!

Kép
bodza2005

A Várva várt babákat szívesen kölcsönadom Nektek.

Szimba! Nem semmi hosszút írtál, nekilátok. :lol:
(Én sem lettem rövid, ahogy elnézem...)

Zsu! Szorítás!!!

Rencsibébi! De cukor vagy! Itt vagyok, látod? :D

Kép
bodza2005

drága bodza!
nem én stresszelem őt, hanem ő nem hagy nekem alternatívát, de ezt el is ismeri. a tájékoztató után ő ajánlotta fel, hogy lépjek félre, mert ami ott le van írva, az borzalom, annak ő nem akar engem kitenni. aztán most valahogy meg más lett a véleménye...
azért az a szeretetének a jele, hogy megengedné.
hát így vagyunk...
juci1968

Szimba! Nekem mind2x 3 volt, mindig le akarta Apánk állítani, de én határozottan mondtam, hogy nehogymáááár és azt is, hogy egy is elég, nem? Az elsőt alá is kellett írnom, másodszor már csak nevetett az optimizmusomon, szóval a 3 ellenére mégis ott virított a Baba a 2.-ból. Persze megértem, hogy jobban szeretnétek többől indulni, mert nekem mind3 megtermékenyüt és vissza is került, Nektek pedig ez nem biztos, ahogy már írtad, de az is lehet, hogy nem kellene annyira "tudományosan" nézni és simán ott hevernének a pociban a Babák, mert, tudjátok, Nálatok ikreket érzek. :wink:
Na, olvasom tovább és ezermillió drukk, hogy minden összeálljon+++++++++++++++++++

7vége???

Kép
bodza2005

Bodza,
szuper, hogy itt vagy! :D Magatokról nem írtál! hogy vagytok édibébi Esztikével?

Kép
rencsi79

Juci! Ilyesmit hallani sem akarunk itt, hogy megengedje és azt sem, hogy megtedd! Én, mint rangidős, mármint legidősebb :oops: :oops: szerintem... topikmami, megszidlak, ha ilyet hallok!
Gondolod, hogy később ezt fel tudnátok dolgozni??? Annak a Gyermeknek egy boldog, kiegyensúlyozott Családban kell majd felnőni, nem szabad ilyesmivel terhelni a kapcsolatotokat!
Most hagyjatok egy kis időt, h leülepedjen a sok infó és később újra gondoljátok át!!!! Ha rám hallgatsz Jucus.

Kép
bodza2005

Édes Rencsimami! Fúúú, hát a boldogságban úszunk folyamatosan. :D :D
A sztorival még tartozom, hogy hoztuk haza a nagy utazásról és hogy derült ki Eszti + Apánk mit szólt, amikor felhívtam stb., de nem felejtettem ám el. :wink:

Kép
bodza2005

Juci! Ezt hogy érted, hogy nem hagy választási lehetőséget?
és Mi változott meg most benne?
Lehet, h a szeretetének a jele, de ezt egyikőtök sem biztos, h fel tudná később dolgozni és a Babának is nehéz lenne később megmagyarázni...

Kép
bodza2005

Juci,
Ne haragudj, de nekem olyan rossz érzésem van ezzel a hozzászólásoddal kapcsolatban.... a szeretet jele? Nem az a szeretet jele, ha minden vizsgálatra elmegy, mindent megtesz, hogy javuljon az eredménye? Nagyon sok férfi elég kemény műtéteket képes kiállni emiatt. Ne haragudj, nem beleszólni akarok, és bírálni sem, csak tényleg biztos, hogy ő is (és te is) igazán, nagyon akartok most babát? Egyetértek Bodzival, lehet, hogy várnotok kéne, hátha addig megjavulna párod eredménye, és egy romantikus éjszakából lenne babátok....

Köszi lányok a vérnyomis megjegyzéseket! Örülök, hogy nem számít :)

Viszont áruljátok el, mi ez a tájékoztató? ez olyan össznépi megbeszélés a kezdőkkel? És ha mondjuk kezdhetünk is a jövő héten, akkor van még idő arra, hogy erre elmenjünk? Hogy szokott ez lenni?
A páromat majd jól felkészítem rá, hogy ne izguljon, ő idegeskedősebb alkat szegénykém...
vjulcsi

Juci! A Párod is olvassa el, amit Sziba írt!! Hasznos lenne és másként látná a dolgokat szerintem.
Mennem kell. Este próbálok jönni.
Cupppppppp mindenkinek!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Bodziiiiiim!

Én már annyira de annyira kíváncsi vagyok a történetedre!!! kérlek kérlek meséld el mihamarabb! Léccilécci! :)
vjulcsi

Julcsika! Ne izgulj, megoldják, hogy meghallgassátok, de indulni is tudjatok. Azt a leírást részletezik és kérdezni is lehet. Ha elolvasta a Párod a tájékoztatót, sok újat nem fog hallani. Készítsd fel, persze! PUSZIK!!!

Kép
bodza2005

Lyóóóóóó! Édes vagy!!!!!!! :D

Kép
bodza2005

Jucus:
Igaza van a többieknek, hogy döbbenten olvassák soraidat...
Össze kellened magad szedni előbb, ilyen idegállapotban nem túl bíztató belevágni. Ha NEM minden gondolatod a baba körül forog, hanem csak azon, hogy NEKED milyen mellékhatásokat okoz a gyógyszer, ha egy tájékoztatóból csak azt olvasod ki, hogy NEKED milyen rossz lehet és nem azt, hogy BABÁD lesz/lehet a kezeléstől, akkor szerintem pihenj még rá egyet!
És még csak az elején vagy! Itt majd percenként/naponként kell majd higgadt fejjel döntéseket hozni.
Itt mindannyian elolvastuk a tájékoztatót, de nem omlottunk össze a startnál, mert akkor csak egymást sajnálhatnánk és nem várandósságról vagy éppen a gyerekünkről tudnánk beszélgetni.
Mi, akik itt vagyunk, azért vagyunk itt, hogy erőt adjunk egymásnak és nem azért, hogy lehúzzuk egymást. Mindenkinek lehet rossz napja, problémája, de ennek ellenére mindenkinek van pár kedves szava a másikhoz, érdeklődünk egymás állapota/eredménye felől. (Halkan jegyzem meg, tőled még egyetlen érdeklődő sort sem láttam mások hogyléte felől, sem egy gratulációt... Pedig kb. 15 ember ugrott neked válasszal, jó tanáccsal.)

Igen, a gyógyszereknek lesz mellékhatása. Én a 2 héten keresztül kapott Merional injekciótól úgy szédültem, hogy a munkahelyemen be kellett avatnom egy kolléganőt és állandó segítséget kérni tőle, mert a wc-ajtót nem mertem bezárni, hátha éppen ott fogok elszédülni. Egyszer pedig elájultam tőle itthon. És akkor mi van? Semmi. Nem foglalkoztam vele, mert csak az lebegett a szemem előtt, hogy babát szeretnék.

Ha sikerül a baba, akkor felkészültél a várandóssággal járó/járható nehézségekre?
Vagy felkészültél arra, hogy pl. egy esetleges császármetszés előtt aláírod azt a papírt, miszerint vállalod a kockázatot, hogy nem éled túl a beavatkozást, vagy a spináris érzéstelenítés miatt deréktól lefelé béna maradhatsz? Vagy képes vagy higgadtan majd megbeszélni a pároddal, hogyha komplikáció adódik szülés közben, akkor kit tartsanak életben? Téged vagy a kisbabát?

Mert ilyenek is lesznek, ezeket is megéltük. De az elejétől AKARTUK és nem azon aggodalmaskodtunk, hogy a kálium mit fog okozni a szervezetünkben...

Kép
s.mónika

S.móni,
ha lesz időd leírod az amniót...."okosan" szeretnék menni szerdán uh-ra, mert akkor beszélünk majd erről Déviaival....köszi

Kép
rencsi79

Rencsi:

Szóval az amnio. Én a Baross u.-ban voltam a SOTE-n. Telefonon kellett időpontot kérni tanácsadásra. Ezzel indul. Apánk beutalójával kell menni, egy nőgyógyász/genetikus beszélgetett el velünk. Dr. Bán Zoltánnak hívták. Nagyon kedves volt (és jóképű...). ;) Férjemnek nem is kedvelte, mert én közöltem a dokival, hogy nekem ő nagyon szimpatikus és ragaszkodom hozzá, hogy majd ő szúrjon meg. :)
Szóval a tanácsadáson megbeszéltük, hogy a korom miatt megcsináltatom. Akkor 36,5 éves voltam. kb. 2 hét múlva kellett visszamennem. Fertőtlenítik a hasat, UH-val megnézik, hogy merre van a baba és elterelik onnan az egyik oldalra (Fanni szerencsére éppen a bal "sarokban" aludt). Végig ott van az UH-s kép, nézik, hogy a baba meg ne mozduljon. Akkor szúrnak bele a tűvel a és 1 pillanat alatt kiszívják a magzatvizet. És készen vagy.
Én szerdán voltam. Szigorú fekvés volt 3-4 napig. Csak pisilni lehetett kimenni. Én szombaton keltem fel először és csak light-os dolgokat csináltam.
Híztam is 2 kilót, amiért először Apánk leszidott terhesgondozáson, de mondtam neki, hogy 3 napig feküdni, ágyban enni, az nem egyenlő a fogyókúrával. Erre elnevette magát. :)

A beavatkozás előtt nyilatkoznod kell írásban, hogy tudni szeretnéd-e a baba nemét vagy nem. A magzatvíz-vétel után kb. 1 hónappal később kellett visszamennünk az eredményért. Ha valakinek rossz az eredménye, akkor telefonon értesítik és előbb visszahívják. Nem tudom, hogy ebben az esetben hogyan tovább, mert nálunk minden rendben volt. Erről adtak egy zárójelentést, illetve rajta volt a baba neme is. Ezzel mentünk vissza Apánkhoz.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van konkrét kérdésed, akkor nyugodtan!!!

Kép
s.mónika

Csőváz Mindenki!!!

Nem bírom magamban tartani: Öröm van, meg bódottád!!! :lol: :lol:
Mind a két oldalon 3-4db 20-25mm nagyságú +1-1 db 14es tüszőm van! Mikor kérdeztem Apánkat, hogy a 14esek lehetnek-e jók valamire, azt felelte: "Miért, hány gyereket akar??? Hat nem elég?" Nem volt túl jókedvű....vagy csak én vagyok rá rossz hatással...
Szerdán punkcióóóó!!! Most már csak óvatos duhaj vagyok, nehogy megadják magukat addig!

Szimbék! Pussz Nektek! (még mindig bosszant, hogy pénteken nem találkoztunk!) Köszi az elemzést a progi-szuriról. Micsoda hátrányos megkülönböztetés ez, hogy a magasnyomisok semmit se kaphatnak??? Jelentem valami ombucmennél!!!
Ha mást nem, kikönyörgök némi Ovitrelle-t, azt eddig is kaptam, hogy repedjek. :lol:

Rencsi, ha ép eszemnél leszek szerdán, akkor még lehet, hogy beszélgetni is tudunk! Te mikorra mész? Nyugi!!! Ne sírj, légyszi' az nem jó Nektek! :cry:

Zsu! Mikor voltál??? Elfelejtettünk megbeszélni titkos jelet! Hol ültél? Miről emlékezhetek Rád? Szorítok a kezdésért!

Barbi, Apánk mindig elég kimért telefonban...én mindig azt hiszem, haragszik... Esküdni mertem volna, hogy még ma behív Téged, gondolom, Te is nyugodtabb lennél. De végül is igaza van, az a Baba már nem szalad el! :lol:

BodzaDrágaság! Te olyanokat írsz rólam, hogy nem ismerek magamra! Szerdán a Csíkos Csiga megint ott fog csücsülni az ágyamon! Januárban is hozott 6 szép petikét. :wink:
A pontos sztorit Eszti babáról még én sem hallottam! És kíváncsi vagyok nagyon-nagyon...

Mónika! Csak egyetérteni tudok Jucival kapcsolatban!
Juci! Lehet, hogy amit olvastál nem esett túl jól, de vannak helyzetek, amikor a pátyolgatás már nem hoz eredményt. Biztos nem egyszerű a ti helyzetetek sem, egyikünké sem az...
Tényleg gondoljátok át, mit szeretnétek! ÉS egy percig se vádold a férjedet! Minden önsajnáló mondat dupla fájdalmat okoz neki. Egyszer, mert szeret és aggódik érted, másodszor, mert úgy érzi, miatta kell kiállnod mindezt! Nem ragozom... gondoljátok át, és döntsetek a legokosabban!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Julcsi! Némmá! Majdnem kihagytalak! A májkrém, kenőmájas igenis tuti jó mustárral!!! Igazad van! (hajrá baba!)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

"...igazságtalannak érzem egyébként a helyzetemet, mert a férjemmel van gond, és velem fog mindenféle kezelés történi. hol lehet ez ügyben reklamálni?" -látod Juci, remélem ezt a mondatod a férjed sohasem hallotta, látta, olvasta... Még akkor is durva, ha :lol: -t raktál utána...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Móni,
köszi szépen :D és fájt vagy inkább csak kellemetlen érzés volt???? akkor van vetélés, ha megszúrják szegényt? Miért kell utána feküdni?

Moncsi,
Hűha, ikrek a láthatáron!!!! :D :D Ez szuper! Kora du megyek, így már biztos magadnál leszel, szerintem a várónál tuti találkozunk, majd egyeztessük a személyleírást,hogy megismerjük egymást! :D

Jön még valaki szerda du?

Kép
rencsi79

Julcsi!
Milyen volt a májkrémes rémség??? Remélem jól esett! Tudod a kívánoság mit jelent???? :roll: :roll: :lol: :lol: Holnap hányra mentek Kopához?

Bodzim!
Örülök, hogy hallok rólad, de ugye tudod, hogy még nekem is tartozol egy történettel?

S.Móni!
Hol voltál eddig? Nem is lehetett rólad hallani?! Ejnye má'na! Nem hanyagolni a bandát!!!! :!: :!: :wink: :lol:

Melánia!
Mi a helyzet? Merre vagy?

Melcsi!
Hát te? Te is eltűntél, mint sz..... a gazban! :) :P :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Moncsiga!
Majdnem kihagytalak! :oops: :oops: Ikrek! Szuper! Ha lesz rá lehetőség, és persze a "sors" is úgy akarja mennyi "béby-bogyót" kértek majd vissza? Szorítok a szerdai punkcióra, és persze, csak szép lassan mindent, nehogy bajuk legyen.! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Moncsigaaaaaaaaaaa!!!!:
Ezek nagyon-nagyon jó hírek! Juj, nagyon izgi... Hatos ikrek. :wink:
Szerdán szorítok érted! Én is csatlakozom Kata kérdéséhez, mennyi t kérsz vissza?

Kata:
Nem tűntem el, tegnap még írtam itt neked is. Még le is szúrtalak, hogy mennyire VagányKata lettél. :lol:
Remélem igen kellemesen és örömökben gazdagon telt a hétvége... :wink:
Jönnék én többet is, de ha jó idő hozol, akkor Fannival játszóterezünk vagy sétálunk, ha rossz időt hozol, akkor meg itthon kell lefoglalnom.
Ma a nagymama elvitte pár órára a játszóra, ezért tudtam írni.
Most hogy érzed? Hányas ikreid lesznek a pizza hatására? :lol:

Kép
s.mónika

g utihtip gbkk jjg bv cvxggggrved h u 398ííéöiéöpöpúő

Kép
s.mónika

Mónika!
Én nagyon szeretnék két babát egyszerre. :) Remélem a pizza party a tegnapi nap és a ma este meghozza a várt eredményt! Igen láttam, hogy már ParaKatából, VagányKatává kereszteltél! :) Bóknak vettem! :) Hogy érzem magam? Hát jó kérdés! :?: :?: Néha olyan érzésem van, mint amikor tüszőrepedéskor, néha meg minta meg akarna jönni! Szóval most ez van velem. Apánk azt mondta hétfőhöz 3 hétre kell tesztelnem egy pozitívat. Az előző stimukor nem mondott ilyet! :lol: Szóval 29-e az én napom! Jó lenne ha most már tényleg megértették volna a vörösök, hogy mit is akarok! HOGY NE JÖJJENEK MOST KB. 1 ÉVIG!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: