A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok.

Tegnap kész lett a kocsink, de csak ma ment érte a párom, majd seggre ültem amikor a telefonba a szerelő azt mondta, hogy 10000ft lesz amit kér.

Amúgy minden oké velem, már biztos, hogy juni. 13.-án lesz a polgári esküvőnk a párommal.
De csak két tanú lesz semmi felhajtás.

manocskak

Peni! én is épp lestem, hogy már az 5 hós kajákban van hús!!!! Én úgy emlékszem, hogy a sima zöldséges kaják is 5 hós kortól voltak, most meg már 4 hóstól vannak. Szerintem is korai még. Én is fél éves kor után adtam először csirkemellet. Mindig vettem egy darabot, megfőztem leturmixoltam és jégkockatartóba kiadagoltam. Így ha kellett mindig csak előkaptam egy kockányit a főzelékhez. Nem kellett állandóan főzögetni. A megmaradt főzelékeket is mindig lefagyasztottam bébiételes üvegekbe.

Biga.Csiga! akkorát nevettem a kötéseden, hogy kitakarja a tv-t!

Remélem nem fog esni délután mert menni akarunk a gyerek-szigetre:)
katuska79

Peni! van HA-s tejpép is de csak gyógyszertárban! hátha....
Mosópor? öblítő? fürdető? ezektől nem lehet piros a bőre?
katuska79

Katuska: én is pont ezt csináltam a csirkemellel!! Összetrutyiztam és jégkockatartóban fagyasztottam és az ebédhez 1 kockát tettem a főzibe :lol: , de rég volt szent ég most meg kezdem előről.....

Az az igazság, hogy nem tudom mitől vörösödik megint....Eredetileg Beba H.A. Start Aktív tápszert evett....attól borzasztóan nézett ki szegény, mint a főtt rák...tűz piros volt mindene.
AZtán ezt elhagytuk és próbálkoztunk 3 félével még kikötöttünk a Milupa Pepti 1-nél. Ez egy tejmentes tápszer....nagyon észrevehető volt a javulás idáig! Tegnap óta olyan vörös mint korábban.
A gyerekorvos is mondta, hogy lehet mosószertől. Azóta abból is a 4 félét használom....használtam Persil gélt. Azóta vettem 2 féle babamosószert, egy port aztán egy gélt, 2 féle bébi öblítőt...ezeket a dm-ben szereztem be. Most éppen ott tartunk,hogy TOmi gélt használok (erre esküszik a gyerekorvos), öblítőt semmit, calgont sem hanem ecetet. De most vörösebb a picúr mint valaha....
Az aggasztó nem is az hogy vörös mert gyönyörű vörösen is hanem hogy viszket neki és kimarja a bőrét...a kis körmével véresre vakarja magát alvás közben....
Ha ébren van óránként kenegetem most éppen egy atopiclar nevű ekcéma krémmel amiben nincsen szteroid.....hát sz@rt sem ér. Egy egészen kicsi tubus 4 ezer ft...ami nem lenne baj ha hatna....de nem hat...... :roll: . Totál tanácstalan vagyok........

KépKép
peni

peni
Az sem igazán jó, hogy sűrűn váltogatod a mosószert illetve az öblítőt, a Tomi tényleg olyan amit a baba bőrének bírnia kellene, én csak Tomit használok és Coccolino Sensitivet, de még semmi probléma nincs a Joel bőrével.

manocskak

Peni: próbáltad a mosószódát? Abban elvileg nincs semmi allergén. Én magam nem használom, de ismerek olyat aki igen (bár nem allergia miatt, illetve amiatt, hogy elkerüljék, mielőtt egyáltalán megjelenne). Öblítő semmi, esetleg ecet, hogy kivegye a mosószer maradékokat. Zaza bőre is rettentő érzékeny a mosószerre... én dreft-et használok (a nagyoknak meg hol arielt, hol persilt, hol tomit), és csak sensitive öblítőket (hát, többet is teszteltem). Sacinak gabisat.

Móni: örülök, hogy jó a kocsi. 10.000? hm....

Katuska: csak nem fog esni... nálunk térdig ér a fű, mert nem lehetett eddig az eső miatt vágni, nagy baj lenne, ha most sem lehetne.

Csöre
csöre74

Csöre: én is gabi öblítőt használtam Zétény ruháihoz...most abbahagytam és nem használok öblítőt csak ecetet....meg a tomi gélt de most szegény vörösebb mint valaha. Mosószódát nem ismerem....
Ezt mosószer vagy gél helyett kell használni? Nem tudjátok hol lehet venni? Megpróbálnám szívesen, végülis lassan kiírhatom a házunk ajtajára, hogy "KÍSÉRLETI LABORATÓRIUM" úgyhogy a mosószóda is belefér a tesztbe :) .

Igen Móni nekem is azt mondta a doki hogy a tomi gélt bírnia kell a gyerek bőrének...meg azt is, hogy a tejmentes tápszertől nem lehet ekcémás....hát sajnos MÉGIS.
Most olvastam a neten, hogy az allergén nem egyből ürül az ember szervezetéből több hónap is kellhet amég kiürül teljesen és ez okozhat tüneteket már akkor is ha nem találkozik többé az allergénnel. Hát nem tudom....1 hónapja nem kapott tejes tápszert lehet hogy még tényleg ürül? Elég furán hangzik....azt gondoltam, hogy egy ilyen "ürülési folyamat" 48 legfeljebb 72 óra.....
Mit gondoltok?

Fürdetőből idáig a patikait használtam...totál ekcémás volt Zétény. MOst 3 hete áttértem a Babe fürdetőre....és most is ekcémás. Sem jobb sem rosszabb az állapot....hogyan legyen így okos az ember?

Csöre: bejött neked a dreft? Lehet, hogy megpróbálom azt is talán....bár tényleg lassan már mindent próbáltam amit venni lehet. Lehet, hogy mosószappant kéne vennem meg folytatni az ecetes öblítést....mint ahogyan régen csinálták. Ha nem lennék lusta mindent kézzel mosószappannal mosni még meg is próbálnám... :roll: .
Én folyton mosok, a két fiamról annyi a szennyes, hogy valami őrület.Már a polókat nem vasalom...pedig sosem csináltam ilyet. De ezt idővel nem lehet bírni...

KépKép
peni

Peni: én SEMMIT sem vasalok... nem fér bele...
A mosószóda beszerzési forrásairól Katus írt korábban, ő talán a vaterán vette, ha jól emlékszem. A mosószóda abban különbözik a mosóportól, hogy csak a hatóanyagot tartalmazza, az adalékokat nem (tehát a mosóporban is mosószóda van, plusz illatanyag, állományjavító, "ízfokozó" (:lol:) stb...). Tudom, hogy ez durva egyszerűsítés, de ez a lényege.
A dreft nekem bejött, Sacinak semmi baja tőle, de az eddigi tapasztalataim alapján ő nem hajlamos ilyesmire. Zaza bőre rendben van most.
Én minden nap mosok vagy 3 adagot :? hihetetlen, amit a nagyok művelnek a gönceikkel :?

Csöre
csöre74

sziasztok,
újra kellett regelnem, letiltották a régi felh. nevemet... :roll: már vagy 2 napja nem tudtam belépni... :evil:

Mági, elküldöd ide lécci is priviben a cimet, idopontot, mert a priviket se tudom megnezni a regi cimemen...köszi!

Vasalás: én sem vasalok semmit, mióta Manó megvan :lol: egyszer próbáltam a hordozókendőt, akkor is jól megégettem a könyökömet :evil: :lol:

Csajok akik még csak szoptattok, Nektek mondott a doki olyat, hogy kell vaspótlás? Most ezen parázok, mert olvastam, h 4-5 hónapos kortól már nem elég, a babának és a mamának sem a tartaléka :roll:
Ha továbbra sem akarunk rendesen hizni, szerintem jövő héten elkezdem én is a hozzátápit (eddig csak kóstolgattunk pár gyümit) :roll:

No majd jövök még remélem!
vickybabe1

Sziasztok!

Köszönöm a sok rámgondolást, a részvétnyilvánítást, az együttérzést... :D

Igazság szerint most "szerencsés" vagyok, mert nem voltam ott, amikor elment. Anyukámnak az volt a kérése, végig legyek mellette - ezt megtettem, iszonyat volt látni, élni akar, s nem hagyja az a fránya melanoma és a többi áttét...
Most azt volt iszonyat látni, hogy ezzel a diagnózissal lehetett volna még élni, de apukám nem akart! (Basszus ott imádkoztunk, egyen, igyon, vegye be a gyógyszereket, stb., stb.) Láttuk, ahogy szabályszerűen leépül. 1 hónapja még saját lábán kiment a konyhába, s megevett 1 tányér gombapaprikást, kért rántott májat, stb., stb.

1 hete, szombaton találkoztam vele utoljára, akkor tudatánál volt, megint makacskodott, nem akarta bevenni a gyógyszert...
Olyan kis megtört madárcsontú ember lett, fáradt, lemondó és szomorúszemű volt. A szívem majd' megszakadt érte. Az nagy örömöm, hogy mielőtt elment, adott még puszit, s átadhattam a gyerekek és a párom üzenetét (Gyógyulj meg hamar, Tata! :( ) Utoljára még megetettem, megigazgattuk a párnáját, megsimogattam a fejét, s el kellett engednem, mert menni akart anyukám után. :cry:

Boncolás: azt kértük mi is, hogy ne bolygassák szegénykémet, de mégis boncolták. Eredmény: ált. érelmeszesedés, agylágyulás, pangásos szívelégtelenség, s mellé egy kis tüdőgyuszi.
Volt ott még egy kis törött borda (egyik hajnalban elesett otthon), no meg a végén a veséje mér nem működött. Ezt szerintem azért nem írták a papírra, mert nem volt már annyi hely. Bár azt hiszem, hogy a helyzeten nem változtat az a kimaradt két sor... :(

A viszonyom vele nem volt olyan jó, mint anyukámmal, de mégis nagyon sokat köszönhetek neki. Iszonyat átélni, hogy az a kreativitás, a nagyszerű logika, az okosság, a nagy tudása, a természet iránti tisztelete és szeretete már nincs sehol, csak a szívünkben, s az emlékeinkben. Mostmár tőlünk függ, meddig fog "élni"...

Na megyek, megszoptatom Borikámat, Apa most fürdeti.
Ha lesz energiám, még jövök.

Sok puszi nektek!
batkata

Kép Jövők és elmenők

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: :( jó, hogy találkozhatott a legkisebb unokájával, és a karjaiban is tarthatta, mielőtt elment. Biztosan nagyon sokat jelentett neki.

Viki: mi rosszat csináltál, te Lány, hogy letiltottak? :wink:
Vaspótlás: semmi ilyet nem mondtak. Mi a baj Levente gyarapodásával? :shock: Hiszen egy óriás! Az én dokim azt mondta, hogy a vashiány, ha előfordul, az 1 éves kor körül lesz, ekkora korban nem jellemző a vashiány.

Csöre
csöre74

batkata
Tudod én az apukámat még úgy láttam, hogy a tudata még tiszta volt, én pont nőnapkor láttam élve őt utoljára, és én is akkor kaptam tőle az utolsó puszikat az arcomra. Utána 2 napra rá halt meg.

Én sajnos eleve vashiányos vagyok, de úgy veszem észre, hogy egyik fiam sem az, nekem kellene szednem vas tablettát, de sajnos hiába szedem a szervezetemben nem szívódik föl a vas tabletta.

manocskak

Még mindig csak zugolvasó üzemmódban. Múlt éjjel megint rosszul lettem, megint semmit sem ért sem a gyógyszer sem az ügyelet vénás szurija, így megint mentőztem a kórházba. :( Az epegörcs gyanúja ezúttal kiegészült még két további hipotézissel, de konkrét válaszok megint nincsenek. Most fáradt vagyok, a hasam még mindig fáj, végigbőgtem a reggelt a kórházban (hogy megint magára kellett hagynom a lányom az apjával), és annyira elegem van az egészből... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Vicky, én ezeket olvastam vaspótlás témában:

A szilárd ételek bevezetésének késleltetése segít megóvni a csecsemőt a vashiányos vérszegénységtől.
A vaskiegészítés és vassal dúsított ételek bevezetése elsősorban az első hat hónapban rontja a vasfelszívódás hatékonyságát. Egészséges, időre született, 6-9 hónapos korig kizárólag szoptatott csecsemőkről kimutatták, hogy normális a hemoglobinszintjük, és megfelelő vasraktárakkal rendelkeznek. Egy tanulmányban (Pisacane, 1995) arra jutottak a kutatók, hogy a hét hónapig kizárólag szoptatott csecsemők (akik nem kaptak vaskiegészítést, vagy vassal dúsított gabonaféléket) magasabb hemoglobinszinttel rendelkeznek egyéves korukban, mint azok a kisgyermekek, akik hét hónapos koruk előtt már kaptak szilárd táplálékot. A kutatók nem találtak vérszegénységet egyetlen esetben sem a hét hónapig kizárólag szoptatott csecsemők körében, és arra a következtetésre jutottak, hogy a hét hónapig tartó kizárólagos szoptatás csökkenti a vérszegénység veszélyét.

Egy másik cikk szerint:
MÍTOSZ: A babának azért kell elkezdenie a szilárd táplálékok fogyasztását, mert az anyatej nem tartalmaz elég vasat.

Egy további oka annak, hogy a hozzátáplálás megkezdését javasolják, az, hogy „az anyatej nem tartalmaz vasat”. Az anyatejnek valóban alacsonyabb a vastartalma, mint a tápszernek, de az anyatej vastartalma sokkal jobban felszívódik a kisbaba bélrendszeréből, mint a tápszerben levő vas. A tápszerrel táplált csecsemők vesztenek is vasat azokon a mikroszkópikus sérüléseken keresztül, melyek a tehéntej romboló hatása miatt keletkeznek a beleikben. A szoptatott babák nem veszítik el a vasat. Valamikor az első hat hónap után (sok baba számára sokkal később) a legtöbb csecsemőnek szüksége lesz az anyatejen kívül más vasforrásra is. Ehhez többnyire kis mennyiségű szilárd ételből is hozzá lehet jutni.

(Forrás: Picuranyu blogja)
kisbogacs

Kriszti: jaj, jobbulást! Szegénykém :( Tudtak azért segíteni? Jobban vagy?

Csöre
csöre74

batkata: jó, hogy jöttél! Az a kép... annyira benne van minden :(

peni: nem semmi amiken keresztül mész Zéténnyel. Én a helyedben a mosódiót is kipróbálnám, annál természetesebb mosószer talán nincs is. Öblítő se kell mellette, és még környezetbarát is :roll: Hátha bejön ;)

Kriszti: sajnálom a görcsöket, kórházasdit :( Ilyenkor, hogy eszik Ági? Van lefejve tejcsi?
Pont ezen gondkodtam tegnap, hogy kaptam ugye a Lidocaint, így éjjel nem szoptathattam, de nincs már olyan sok tejem, hogy legyen lefejve, így Milán tápit kapott éjjel üvegből, és örülök neki, hogy elfogadja. Nem is tudom mit csinálnék ha ő is olyan lenne, mint pár baba innen, akik rühellik az üveget, a "nem friss" anyatejet, tápszert stb... Így biztosan tudom, ha valamiért akadályoztatva vagyok szoptatás ügyben a gyerek nem fog "éhségsztrájkolni"...

Azt nem is írtam, hogy tegnap jól elpityeredtem, mert láttam egy 2-3 éves forma kisfiút a sebészeten. Szegénykémnek akkora dudor volt a homlokán, mint szinte az egész homloka, és a szája is csúnyán "csőrszerűen" állt. Kiderült, hogy leesett a lépcsőn, és a száját már összevarrták. Apa mesélte, hogy amikor én bent voltam a műtőben akkor szaladtak az ordító gyerekkel :cry: A szülei totál készen voltak, az anyja karján a ruha véres volt...ááááá, mindjárt bőgök megint... Rögtön Milánra gondoltam és arra, hogy soha ne kelljen ilyet átélnünk!

biga.csiga

Mire bemásolgattam a cikkeket, született néhány újabb hsz... mindig így járok :?

Batkata, ez a kép... gyönyörű és mégis annyira fáj nézni :cry:
Jó hogy megismerhették egymást.
kisbogacs

Csöre -azért köszi a felajánlást! :D :D Apus hajlik rá, hogy itthon maradjon és akkor tudok menni :) :)

De melyik nap lesz a tali???

Batkata - az a kép tényleg mindent elmond, az igazat megvalva el is pityeredtem rajta

Kriszti - jobbulást, sajnálom, a kórházban töltött órkat. Tényleg Ági mit evett, vagy pont alvásidőben voltál? Két etetés között.

Hát nálunk szerintem tejapadás kezdődött, már lassan két hete küzdök, volt egy két jobb nap. De ma is óránként evett babócám. Megpróbáltam a doki által felírt tápít. Hát megkóstóltam előtte, nem csodálom, hogynem ette meg, olyan keserű volt. :? :?
Ráadásul, ma megevett a Hipp almából egy negyed üveggel, ami egyrészt jó, másrészt termelte neki a gyomorsavat és a következő két evés jó része visszaköszönt.
Most elgondolkodtam, hogy mi lesz éhezik?, vagy, ha nagyon éhes lesz megeszi a keserű tápot??
Eddig csak kóstólgatni akartam hat hóig, gyorsitsam fel a hozzátápit?, ááááá

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Hoztam a pár napja megígért képet az autósülésről:

Kép ülő pozició

Kép döntött pozició

az első ülésről egy mozdulattal döntött pozicióba tudom tenni az ülést, ha a gyerkőc elaludt

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Hát apukám ápolásának van egy "jó kis" vonzata: Bori napirendje teljesen felborult, nagyon anyás lett, a két nagyról nem is beszélve.
Nem is tudom, hogy fogunk ebből kilábalni.
Gyakorlatilag akkor eszik, amikor megkívánja, mert félek, nehogy elapadjon a tejem, az alvása meg teljesen felborult. Sokkal kevesebbet és rövidebb időszakokban alszik, beletelik néhány hét, mire visszazökkenünk a "régi" kerékvágásba...

Őszintén szólva a párommal is teljesen más lett a viszonyunk, valahogy megint nagyon távol érzem magamtól, pont úgy, mint anyukám halála után...
Nem tudom, nagyon egyedül érzem magam, kicsit olyan, mint amikor egy tésztadarabot kiszakítasz a nagy masszából, valahogy így érzem magam most.

Na, elég a sirámokból!

Hozzátáplálás: gondolkodtam már én is rajt', hogy adok az én kis beles babámnak mást is, mint tejecskét, de a fenti idézeteket és véleményeket olvasva inkább várok még vele egy kicsit, s inkább én vitaminozok és zöldség-gyümölcsözök, mint Borcsám.
Szegénykém pedig kinézi a szánkból a falatot. Hanna! Ma én is majdnem úgy jártam, mint a párod: Borcsa az én kezemből is ki akarta kapni a kenyeret... :D
A nagyok jókat nevettek rajta, szegénykém meg nem értette, mi a vicc és a móka tárgya. Olyan kis édes volt.

Julcsám viszont: tömény hiszti! Ma azt hittem megverem, megfojtom, kicsavarom, felaprítom vagy valami. Tudom, borzalmas ilyet írni, érezni, stb., stb, de már tényleg a türelmem határán voltam.
Marcim meg folyamatosan füldugót/vattát kért. Asszem neki is kezd elege lenni a húgából...
Pedig ma nagyon kellett volna Julcsám lelkesedése, kitakarítottuk a szobájukat. Azt a sok kacatot és porcicát! Ki is fáradtam rendesen.

Holnap Mártonom országos természetismereti versenyre megy, a párom ma táncházba ment zenélni, én meg itthon nemsokára nekiveselkedek a gyászjelentőnek (lassan rutinos gyászjelentő-gyáros leszek, sajna), meg összeírom, kiknek akarjuk elküldeni.
Tegnapra gyakorlatilag mindent el tudtunk intézni, egyedül a "tor" megszervezése és gyászjelentők kiküldése van hátra. Ééés "csak" a temetés. Huh, asszem egy kicsit nehéz lesz.

Az utóbbi időben, képzeljétek, rászoktam a sörre. Hetente-kéthetente megiszom egy üveg sört, lehetőleg a Beugró műsorra időzítve.
A tegnapi söröm késett, most szopogatom, de sebaj, annál nagyobb az öröm... (Ha-ha-ha, ez borzalmas poén volt :roll: )

Na megyek, ma kifáradtam, megszerkesztem a "meghívót", aztán megpróbálok aludni, bár szerintem úgysem sikerül... (pedig több sör nincs! 8) :lol: )

Jó éjt Nektek!
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! talán jobb is, hogy Bori most anyásabb. A kép nagyon szép...teljesen egyforma a szemük.
Nem lesz könnyű a temetés...de túl kell lenni rajta nincs mese. Nálunk én voltam az aki felhívtam mind a 4 testvéremet és elmondtam nekik....borzalom volt kimondani újra és újra hallva ahogy boldogan köszöntenek majd a hírt halva összeroskadnak. Még mindig oylan, mint egy rossz álom :cry:
Julcsa szerintem Máté szindrómás volt tegnap....Ő is non stop üvöltött. Már úgy volt felhajítom a napba...ráadásul kint voltunk a gyerek szigeten sok sok móka és kacagás közt de Ő mindenért tombolt. Totál kikészültem tőle, szakadt rólam a víz és azt hittem eldurran az agyam. Este 11-kor még nem akart aludni egyik sem :evil:
A legvicesebb jelenet az volt, mikor mentünk a nagyszinpad felé és a párom megkérdezi ki ez a bolond vénlány ugrabugrálva fent? Nem ismered meg "Jutka nénit??" Akkorát nevettünk mert neki is úgy van az emlékeiben Halász Judit,mint ahogy kiskorunkban megismertük :)

Peni! előbányászom Neked a mosószódás elérhetőségét, de ökoboltokban is lehet kapni. azt kiadja a gugli is. Én megpróbálnám a helyedben a mosódiót is. Elég drágának tűnik de nagyon sokáig jó, jóval tovább, mint ugyanennyi értékű mosópor. Nekem a lábaimon viszket iszonyatosan a bőr...ahogy tusolok és hozzáér a víz le tudnám marni magamról. úgy meg nem tudok fürdeni, hogy ne folyjon végig rajta a víz...tiszta seb az egész.

Kisbogács jobban vagy???

HAnna nálatok mi újság????

Lucus! írass másik tápot. Nem mindegyik iylen fémízű. Sőt vannak ízesítettek is hat hónapos kortól!

Biga.Csiga! az első elesés és nagy sírás és az első pici vércseppek ha kicsordulnak nagyon rosszak lesznek...de mindent nem tudsz és nem is kell kivédeni. A sok sok eséstől ügyesebb lesz Ő is. Hidd el egy két puki a fejen, horzsolás a térden és Te is csak odaszólsz neki, hogy hoppá állj fel nincs semmi baj! Az ütő tuti egy párszor megáll majd benned :lol: :lol: :lol:
katuska79

Peni! nézd én Tőle vettem. Nézz szét hátha van a közeledben is!

http://www.vatera.hu/mososzoda_1kg_280ft_148499759.html
katuska79

Katuska - ő a tejallergia miatt nem kaphat csak ilyet, illetve van még egy, de állítólag az is ilyen ízű.

Peni - csak hangosan gondolkodom - tudom, a kaják amiket most elkezdtél neki adni a legkevésbbé allergizálók, de nem lehet, hogy az egyiktől lett most kiütéses??

Kép

Kép
lucus16

Lucus! szegény:( és nem lehetne valahogy ízesíteni? vaníliával pl?

Tök szar kedvem van mert megint fáj a fogam és alig aludtam valamit. Holnap du megint fogászat:(
katuska79

Sziasztok!

Ma egy kicsit jobb a kedvem, megszerkesztettem a gyászjelentőt, tök szép lett, apukámhoz méltó.

Az idézet:
"Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten."
/Ady Endre/

Mivel "off" lenne, nem küldöm el, csak annyi, hogy a kereszt helyett kopjafát tettem képként.

Kép
hát ez lenne...

Temetés: hát igen. Túl kell lenni rajta, valóban nincs kec-mec. Remélem, hogy a gyászjelentőben kért egy szál virágos részvétnyilvánítás eljut a gyászolókig, s nem jönnek oda egyenként. Ha nem, egy kicsit bele fogok halni...

Katuska! Kitartás Mátéhoz!
Jutka néni: :) :D :D :D Ez tetszett!

Fogfájás: nem lehet jó, de a viszkető láb is borzalmas érzés lehet... Szegénykém. :(
KITARTÁS!!!
Küldöm a naaagy ölelést! :D

A többieknek is megy ám az ölelés (ha nem baj), s szép vasárnapot kívánok!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Úgy látszik nálam a front, az eső fogfájást hoz. Amint eleredt az eső el is múlt. De azért holnap doki:(
Olyan jó volt egyedül elmenni vásárolni. Csak úgy bolyongtam az auchanban, alig volt valaki. Vettem is egy két roppant "hasznos" dolgot:))
katuska79

[quote="katuska79"]O írta:katuska79lyan jó volt egyedül elmenni vásárolni. Csak úgy bolyongtam az auchanban, alig volt valaki. Vettem is egy két roppant "hasznos" dolgot:))

Katuska!
Gondolom az egyik egy zenélő fültisztító volt, a másik meg a közkedvelt CD/DVD visszatekerő egyik mutatós példánya lehetett. :D

Jó, hogy most enyhült a fogfájásod.

A macska rúgja meg, Bori ma sem aludt egy cseppet sem. Asszem az időjárás kikészíti.
Na megyek, megpróbálom álomba ringatni. Tuti. hogy megint keresztbe fordult az ágyban, s beszorult. :shock:

Legközelebb holnap jövök, teljesen KO vagyok.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Kenguru: szerintem csak hátmerevítőset szabad venni. Mi Baby Björn-t szereztünk be, nem olcsó, viszont eddig elégedettek vagyunk vele.

Hozzátápi: Julcsi kezdi megszeretni az almát. Egyre lelkesebb, már tátja nagyra a száját a következő falatért.

Vas pótlás: nekem sem mondta sem a védőnő, sem a doktornéni, hogy kellene.

Batkata, sajnálom.

Képek nagyon jók, édesek a gyerkők.

Kép
petne

Sziasztok! Gyorsan eltelt a hétvége. Itt voltak anyáék, voltunk erre-arra. Tök jó volt.

Batkata: az a kép nagyon megható és szép. Milyen erős nő vagy te! Elismerésem.

Hozzátáplálás: Ádám mindent szeret. Remeg érte. Ha felteszem az előkét, már csápol, nyalja a száját. :D A konzerves és a "házi" püré egyaránt bejön.

krisz78

Sziasztok!

Batkata! Annyira átérzem, amit írtál. Erőm sem volt írni eddig.
Nagyon szép a fotó. Sok erőt kívánok!

Katuska! Szuper Anyuka vagy! Fel a fejjel!

Csöre! Milyen a babakocsi?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Tegnap állatkertben voltunk a gyerkőcökkel. Ott vettük volna át a BBC-t, ha olyan állapotban lett volna :?
Az időjárást jól kifogtuk, a várható "futó záporok" helyett folyamatosan esett, de sebaj, mit nekünk eső, körbejártunk mindent, a gyerekek nagyon élvezték, még Saci is, bár a gorilláknál igen erősen kezdett kapaszkodni, és nyöszörgött is. Félt szegénykém :) Ha véletlenül az állatkertben járnátok: a nagy sziklában van egy vizes blokk, az ottani pelenkázóban lehet szoptatni. Elég rendes is volt.
Végül este még "leszaladtunk" Pákozdra a Jané babakocsiért, korrekt darab, látszik, hogy használták rendesen, de az is, hogy ez még jó ideig babakocsi lesz. Most mosódik, szárad.
Sacio egész jól bírta az egész napos strapát, csak hazafelé sírdogált, és az éneklésem is csak kb fél órán át nyugtatta meg (bezzeg a hangom már nehezen bírta... edzenem kéne).
Katuska: a szigeten nem esett? Jutka néni :lol: :lol: :lol: A gyerekeimet nem érné meglepetés, ők voltak koncerten, de én elég régen láttam :lol: :lol: :lol:

Alvás: szombatról vasárnapra éjszaka óránként kelt :? vasárnapról hétfőre egyszer sem (igaz, 1/2 12-kor aludt el). Napközben is aludt, így lemaradt a bivalyról, a bogarakról, meg még nemtom miről...
Most kepeszt és nyöszörög, mert szerintem megint álmos, hát aludjon :shock:

Ja, a papír mániája kezd fokozódni :? :shock: az aldi újság után a pelenkázó alátétet kezdte ki (nem is hagyom a keze ügyében, mert kirágta), Zaza új egerének a dobozát, mindent, ami papír... ha a közelében van ilyen, nem érdeklik a játékok. Persze, hogy nem hagyom, de nagyon trükkös, megoldja, megszerzi :shock:

Katuska: drukk a fogorvoshoz

még jövök, mert nem reagáltam mindenre, de tudjátok, a kisfőnök... :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Kivagyok fiúcsemetémtől.... 2 napja alig alszom éjjel. A fiatalember ugyanis folyton forog! Hasra vágja magát, a gond csak az, hogy visszafelé már nem tud fordulni, ilyenkor jön a hiszti, hogy fordítsam meg. Ahogy megfordítom, elkezd nyafogni, hogy ő hasra akar menni, és fél perc múlva már megint hason van! ma reggel fél 5 óta ezt játszottuk, ő hasra, nyafi, én vissza, erre ő hisztizik, megint hasra.Közben álmos, de hason nem tud aludni... Viszont ahogy vosszafordítom, már fordul is újra... :twisted:

lucus:
Tali csütörtökön lesz, délelőtt, nekem olyan 3-ig ok . :)

Kriszti:
Jobbulást neked! Van segítséged?

Edit:
A címet küldöm priviben. Kengurut közszemlére bocsájtom, lehet próbálgatni :)

peni:
Tuningshowra és amerikai autó kiállításra kapott jegyet Apa. Kicsit csalódtunk, mert összesen 29 autó volt kiállítva.. Ezért a pénzért többet is hozhattak volna... Na de azért jó volt kimozdulni, közben ikeáztunk is, kajáltunk egyet :)
Tomi gél: Én érzékeny bőrű vagyok, és a gél mosószerekre allergiás vagyok, szóval nem árt vigyázni velük.... :?

Batkata:
A képet látva én is sírtam egy sort... Nagyon megható

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja, Mágnes, amerikai autó kiállítás volt? Azért láttam a környéken (bp környékén) annyi csatahajót :roll:
Forgás: hát, remélem, rövidesen rájön Bence, hogyan tudja megoldani maga a gondjait... bizti a forgás az oka?

Batkata: jó is az a söröcske 8)
Julcsi: ismerős sajnos... engem Zaza üldöz ki néha a világból, bár komolyan, mostanában mintha próbálna nagyfiúsabb lenni (de sokszor nem sikerül neki). Próbálják a drágák a határaikat... meg a mi idegrendszerünk határait :?

Csöre
csöre74

csöre:
igen, a forgás miatt van, mert látom rajta, ogy szeretne hason lenni, de a végletekig nem bírja, elfárad. Plusz, amikor még fáradt is hozzá, akkor aztán végképp alig bírja, miközben élvezi a helyzetet... Tegnap egyszer már hasról visszafordult, de azóta sem prezentálta tudományát... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na... a lányom kiött a szobából, és minden ujjára ragasztott egy dm pontot... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Hazajöttünk békéscsabai "nyaralásunkból", jó volt, de azért több, mint egy hét után olyan jó volt hazajönni :D

Mindketten megfáztunk ebben a bolond időben, este viszem Bálintot orvoshoz :cry: Köhög, szörcsög szegénykém. Remélem csütörtökig rendbejön és akkor megyünk a talira.

Batkata: nagyon szép idézetet találtál. Kitartás a temetéshez :cry:

Katuska: fogfájás :cry: Én ha néha elmegyek egyedül vásárolni, olyan furcsán érzem magamat, néha bevillan, hogy jaj, hol hagytam el Bálintot, aztán eszembe jut, hogy ja, otthon van Apával :D

Mágnes: jó, hogy írod, hogy nem nagy durranás az amerikai autó kiállítás, Apa nagy amerikai autó rajongó, de akkor nem megyünk el.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Én is jelen, ma megyek kötéscserére-sebellenőrzésre, remélem hazafelé már jöhetek cipőben :roll:
Kicsi fiam új szokása, hogy ilyen köhögés/affektálás-szerű hangot ad ki, így próbálgatja a hangját. Borzalmas :shock: Az apját is kikészíti vele. Remélem hamar leszokik erről. A másik, hogy újabban rájön a sikíthatnék, és olyan csajosan visít egyet :shock: Aztán átvált a megszokott mély, pasis torokhangjára :roll:
Ma éjjel pedig ismét dumált álmában, hát mit ne mondjak nem sokat aludtam... Csukva a szeme, és közben magyaráz, nyög, de olyan hangerővel, ami mellett nem lehet aludni. A cumit meg ha betesszük, zokon veszi, és vagy kiköpi és dumál tovább, vagy sírva fakad :?

Katuska: sajnálom a fogfájást, meg a sebes lábat! használsz rá valami kencét? Mátéhoz kitartást!

Mágnes: Boldog 5. hót Bencének! Na, tessék nem is olyan rég azon aggódtál, hogy nem forog kicsi fiad, most meg az a baj, hogy megfordul :lol: ;)

Csöre: grat a babakocsihoz, majd dobjál képet, meg írd meg, hogy mit szólt hozzá Saci! ;)

Edit: jobbulást Bálintnak, remélem semmi komoly!!

Krisz: elképzelem Ádámot ahogy remeg a kajcsiért, nagyon édes lehet :D

Batkata: nagy ölelés neked! Olyan jó volt olvasni, hogy néha előbújt belőled a sziprokázó Batkata ;) Julcsihoz kitartást!

biga.csiga

Sziasztok!
Itt vagyok én is.Hétvégén csaviztunk szokásunkhoz híven,vasárnap vendégek...Majd el aludtam,olyan fáradt voltam tegnap...Szombaton összejött egy kisebb társaság nálunk este.Én hajnal 3-ig bírtam,aztán eldőltem...Maradtam volna,de akkor még fáradtabb lettem volna vasárnap... :roll:
mosás:Én mióta megszületett a lányom ariel sensitivet használok.Nálunk nemtom,hogy lehet-e kapni,mi Bécsből hozatjuk.Addig sima ariel colort használtam.Meg azt is fogok,mert nm mindíg van a másik.Öblítő meg silan sensitiv,de egyébként is azt szeretem,mert annak van a legjobb illata.De csak a külföldi,mert az intenzívebb,jobb.Ilyen problémánk még nem volt a bőrünkkel,egyedül mikor vettem egy 3literes barackos silant.Na attól viszkedtünk apával
:roll: :oops: :x
mÁGNES: Anna :D
Én még nem is voltam sehol a lányom nélkül.Ja de.Fodrásznál.De ott volt vele apa egy ideig és csak 1,5órát kellett kibírnom nélküle. :roll: :oops: :P :D
Hétvégén már sk.kotyvasztású kajcsit adtam a lányomnak,mert vettem gyümiket meg zöldséget a piacon.Az is nagy sikerű volt :lol: hálisten.Anyósom tette szóvá,mikor csinálta a húslevest,hogy van benne új répa,meg ilyenek...és adjak neki azt.Mondom már evett...Ó aszongya...csak üvegeset fog enni aza szegény gyerek?!
:shock: Nem nagyon akarok még csak giga natúr cuccokat adni neki.A húslé meg mindenféle fűszer(,ráadásul ő nagyon fűzseresen főz)belefő a répába.Vagy nyugodtan adható szerintetek?

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: nem, egyelőre ne add neki a levesben főtt zöldséget, nagyon éretlen még a kis gyomruk hozzá!
Lehet itthon kapni ariel sensitive-et. És mitől jobb a külföldi? Őszintén, én ebben nem igazán hiszek :roll:
(Apropó, külföldi mosószer: az aldi saját márkás mosószerek mindenkit kiütöttek a családban, mármint akinek a ruháját azzal mostam.)

Biga.csiga: remélem, minden ok lesz a kötéscserén.
Babakocsi: hát, Saci nem sokat volt még ilyesmiben :roll: remélem, tetszeni fog neki, főleg, ha már ül, és sokat lát.

Edit: jobbulást! Gyógyuljatok meg csütörtökre :)

Várjuk a dokit reggel óta. Most ment el a ház előtt, és nem jött be. Lehet, mégsem mára várjuk? :roll:

Mágnes: dm-Anna :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre:Azt mondta mindenki,hogy adjam a levesben főtt zöldségeket,mert azt már lehet ennie...Jól gondoltam...Meg is sértődött anyósom,egyébként.. :shock: :roll:
A metroban hétvégén láttam olcsón arielt,és az nem magyar volt.
Sokkal intenzívebb illatra is,meg minőségileg is sztem,mert ebből jóval kevesebb kell.2éve hozatom,meg voltam kint tavaly soginőmmel és hoztunk vagy 150kg-ot,meg vagy 50liter öblítőt.Másnak is kellett. :D Nem mindet magunknak... :shock: Próbáld ki.

Eszter

Kép
eszterem

Hát, a húslé még nem nekik való. Ezt anyósodnak is meg kellene érteni. Én a répát só nélkül főzöm Ádámnak. Ezt külön kiemelte a védőnő, és így turmixolom a főzőlével. Gondolj bele, hányféle adalékanyag van mondjuk a vegetában vagy a húsleveskockában, ami azért a húslevesben tuti van.

Biga.csiga: Ádám is sikít. :lol:

Mosópor: szerintem azért a gyártók figyelnek arra, hogy minden országban azonos legyen a minőség. Legalábbis kellene figyelni.

krisz78

A húslé, fűszerek még nem jók a babának, én pl. egy éves koráig Annának sem adtam még csak sót sem, uána kezdtem el óvatosan ízesíteni. Meg is kaptam Anyóstól, hogy szegény gyerek ízetlen kaját eszik,nem kap sót. Mitől lenne szegény? Nem ismeri a fűszereket, akkor hogy hiányozna neki?? Na de nem értette meg... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz:Igen só nélkül és teljesen natúrban csináltam én is hétvégén,meg ma is.Mert régen ők biztos adták a kölyköknek a leves cuccot...
Nem ugyan az sem a mosópor,sem pölö az édesség sem minden országban.Kóstolj meg egy nutellát itthon és bécsben,vagy csak egy milkát.Szerintem az adalék anyag más minőségű és amiatt van.Mert bizti ugyan az van benne.Én sem hittem,kipróba után mondom ezeket és nem csak én mondom.Rengetegen... :)

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: hát, mivel általában a metroban vásárolok mosószert, ezért nincs összehasonlítási alapom... de majd csinálok egy tesztet, és beszámolok :wink:
Egyébként a hasonló minőségről: fél évet éltem kint Írországban, ahol így jó pár dolgot volt alkalmam megkóstolni, ami itthon is kapható. Legjobban a fanta maradt meg bennem: az ír ízlés sokkal édesebb ízeket kedvel(het), ezért ott a fanta nekem rettentő édes volt (most már itthon is annak érzem, de az az igazság, hogy évente ha 2 dl legurul, akkor sokat mondok). De hogy a mosópor minősége szándékosan lenne eltérő :roll: azt nem eszi meg az ember, nincsenek nemzeti sajátságok...

Az én lányom nem sikít :roll: miért nem? Ja, mert tele a szája a szaros pelenkájával :? :shock: :lol:

Csöre
csöre74

Ja, Mágnes.Nekem is azt mondja...Meg,hogy miért nem azt adom,ami a levesben van,had kóstolja az ízeket,meg az milyen finom... :shock:
Hát neki igen,vagy nekünk...És a férjemet is tele beszélte hogy tápot adok a gyereknek(üveges) :shock: tápot...Az mitől táp? :x :shock:

Eszter

Kép
eszterem

Na szóval, kuka visszarendezve... délelőtt kihordtam a földön lakó szobanövényeket a kertbe, de azt hiszem, már mindent gyerekbiztossá kell tennem :roll: azt hiszem, lesz feladatom. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar :lol:

Csöre
csöre74

Csöre:Hát nem tudom...Az üdítőket én sem nagyon iszom csak a férjem,de mikor Madeirán nyaraltunk minden ilyen üdítő más ízű volt,ami itthon is van.István nagy kólás és még az is másabb volt azt mondta...Na és az öblítő?Nálunk tiszta híg és nem is olyan intenzív illatú.Bécsben a sima olyan,mint itt a koncentrátum és fordítva...Ez miért van??? :?:

Eszter

Kép
eszterem

Szaros pelenka??? :lol: Azt hogy csinálta?

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: Saci mindenre rámozdul... most a kuka volt a célpont, diszréten kiborította :lol: :lol: :lol: Csak az én lányom csinál ilyen hülyeségeket? Azt hiszem, veszek az ac-es kukába zacsit :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: Saci hamar kommandós lett. Az enyém még sehova se kúszik, csak úgy csinálja a kezével-lábával, mintha ejtóernyőzne. :lol: Egyedül az apja hasán kúszik.

Nekem meg azt mondta valamelyik rokon, hogy félévesen adjam neki a kapart szalonnát majd. Na, ja. :shock:

Képzeljétek már el, az előbb hívtak a suliból. Mi van már megint - gondoltam. Mondják, hogy tegyem szabaddá magam az évzáróra. Már kezdtem magamban mérges lenni, hogy mi a fenéért, mikor szülési szabin vagyok. Aztán kinyögték, hogy én fogom kapni a gyerekek szavazatai alapján az Arany Kréta Díjat. :shock: Hát ez most nagyon jól esett!!! Már kaptam ilyet, de hát most féléve már nem dolgozok. Nem dicsekvésként írtam, ne annak vegyétek, de én most annyira örülök, hogy muszáj volt elmondani.

krisz78

Krisz! igen sajnos küldfüldön tényleg jobb ugyanaz a márka, mint nálunk...gondolom nem kell megmagyarázni miért. Amíg a párom sokat járt németországba még az ottani olcsó kategóriás mosópor is kenterbe verte az itteni arielt. Valóban intenzívebb az ereje és az illata is egészen más! Ez vonatkozik a kajákra is. MIkor kint nyaraltunk vettem üveges kajákat Máténak. Az Alléte amit a nestlé gyárt és már nálunk is kapni sokkal finomabb, mint az itteni ugyanolyan. Sőőőőt nálunk azokat az ízeket nem is kapni.

MIndjárt viszem Petrust szurira aztán meg benézek a fogorvoshoz hátha nem lesznek százan. Mondjuk gyerekkel úgyis egyből behívnak, még parázni sem lesz időm.

Reggel megevett egy fél adag vaníliás tejpépet és nemrég ébredt fel:)
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: