A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok :!:
Tegnap pótoltuk be a gyerek napot,mivel apája pecázott... :roll:
Elmentünk a tropicariumba,nagyon élvezte a cseppcsaj,alig bírta követni a szemével a halacskákat,mindet el akrta kapni :lol: remegett értük... :lol: :lol: Tetszett neki.
Már 6 hós kortól bevezethető a glutén?Én később terveztem...Úgy 8 hó körül :o Bár ki tudja...
Petne:A lányod nagyon szépséges :wink: :!:
Kata:Nem láttam a képeket,hé :!: :lol: :D hol vannak?

Eszter

Kép
eszterem

Most nézem...5 hónapos lett a lányom :D Megyek meg gyöntölöm... :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Petne! Nagyon szép Julcsi!

Zitocs, Csöre! Az én gyerekem tápszeres és ő is ugyanezt csinálja éjszaka! Az igaz, hogy nappal nem eszik rendesen, de azért nem mert nem akar! Mindig a kaja felét eszi meg, aztán 1,5-2 óra múlva újra kéri! :roll:

Hanna! Ez valami új trendi, hogy 6 hósan glutént kell adni neki! Már én is hallottam.
Leventének nem adtam neki 10 hós koráig, szerintem Milán is ki fogja bírni nélküle!
Azért marha jó, hogy semmiben nincs egy egységes álláspont! És mi találjuk ki, hogy kinek van igaza! Mert ugye mindkettő nem lehet igaz!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én is csodálkoztam, hogy 6 hónapos kortól lehet adni.
A babavilágban volt. Tuti a neten is fent lesz az adás.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Glutént én is 8-10 hónapos kora körül adtam... :shock:

Na ma borult az etetési tervem, a mai napon kapta volna először natur az őszibarackot.. Aztán ma észrevettem, hogy mellényúltam a boltban, és az egyik üveg őszibari helyett vilmoskörtét vettem... :? Így ma megkóstolta a sütőtököt almával, és nagyon bejött neki, sokkal jobban, mint a barack :lol: El kellett tőle vennem, mert ő még evett volna :wink:

Megyünk, levegőzünk kicsit, délutánra esőt mond megint.. :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Megint esőt mond? Még jó, hogy ma délelőttre ütemeztem a sétával egybekötött vásárlást. Anyagi csődbe visz a tápszer. Heti egy doboz most már az adag. :shock:
Mágnes: nálunk is eddig a legnyerőbb a sütőtök-alma. Alig bírta abbahagyni.
Csöre: melyik kocsi lett végül a befutó?

krisz78

Krisz: Jané :wink: vagy bbc, még várok egy választ

itt már borul :(

Csöre
csöre74

Dobhatok egy öthósvigyorgóst?
Kép
Kicsit homály telefonnal... :roll: :o
Kép
Csinálok jobbat is... :oops: :P :roll: :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: Édes :lol: :lol:

Etetőszék témához. Az IKEA-s fa etetőszékről van valakinek tapasztalata? Van még utalványom, pont kifutná. Igaz, nem olyan hiperszuper, mint amiket láttam a neten, de a fa illene az ebédlőbe, és később bárszékké átalakulhatna a konyhába. Van valamelyőtöknek ilyen?

krisz78

Eszter: aranyos :)

Krisz: nincs, sajna

Csöre
csöre74

Múltkor elnéztem a Hipp-es árakat nem 340.- helyett 220-., hanem 320.- helyett 240.-! Így már nemis olyan olcsó!!

Eszternek Boldog 5 hónapot!!

Elalvás: mostanában nálunk a cicin sem alszik be, van hogy egy óra mire sikerül elaltatnom! Ráadásul 10-nél előbb esély sincs rá :? Kezdek fáradni!!

Éjszakai evés: Szerintem is az lehet, amit Enikő írt tudna még enni de nem teszi. Ráadásul mostanában már tök csöndben kell szoptatnom, mert figyel mindenre, forgolódik nézelődik. Szerintem az evés nem köti már le. Így annyit eszik, amíg nagyon jön, aztán éjszaka pótól, hát nem vagyok oda érte! :shock:

Mágnes: Szegény Anna! Hátha Benivel jobb lesz neki is! Kíváncsi vagyok hogy fogadja!

Glutén Hát én is hallotam ezt a verziót, hogy vezessük be korábban, mert akkor kevésbbé allergizál! Hát nem tudom! Zille biztos meglesz egy darabig nélküle, nála csak a vízes zsemle jöhetne úgyis szóba, majd 10 hó körül.

Olivér, Viola - a kis mohók!! Zille is mostanában nagyon sasol ki mit eszik-iszik!

Csöre - remélem mostmár a végére érsz a babakocsi vásárlásnak!

Tali? Lesz? Egyelőre még okés nekem, de én 11 körül érnék csak oda!

Hozzátápis kérdésem: Én azt gondoltam, hogy egy új ízt önmagában kell bevezetni, de látom Ti nem így csináljátok, akkor mindig keverni kell az előzőhöz??? És fokozatosan abból többet adni?

Krisz Ikeás - fa széket nem ismerem. Az egyszerű fehér műanyagról hallottam, hogy később praktikus, ha már tud ülni!

Kép

Kép
lucus16

Lucus: az új ízeket én is tisztán adtam (Mesinek.... Zaza ugy extrém eset, Saci meg még nem eszik)

Csöre
csöre74

Első 5 hóm...

Kép
Na bocsi,ha sok voltam... :roll: Megyek vasalok :D

Eszter

Kép
eszterem

lucus:
én úgy csinálom, hogy szimpla alma, aztán pár nap múlva, mikor az új íz jön, akkor az almához keverek kicsi barackot, és fokozatosan tolom az arányt az új íz iránáyba. A 4. napon már magában eszi a barackot (ez maradt el ma nálunk). Annával én is fordítva csináltam, de végül is így tűnik utólag logikusnak :)

Eszter:
Boldog hófordulót kicsi Eszternek! :) Aképek jók!! Kár, hogy kicsik.... Alig látni :roll:

Volt ma itt a védőnő, az udvaron, mert meglátta, hogy kint vagyunk :)
Azt mondta óriási Bence, és elkezdhetnénk a hozzátápit.. Hát peeersze... :wink:

Krisz:
IKEÁS faszék jó, de abba csak akkor tudod tenni, amikor ülni tud. Addig nem tudod használni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!!! Olyan édesek!!!

Lassan kezdek kikészülni!
Úgy két hete Bianka csak ölben hajlandó lenni. Ahogy leteszem 5 perc után sír. Már csak akkor tudok csinálni bármit is, amikor éppen alszik, de mostanában egyre rövidül az alvási idő is.
Az az igazság, hogy én eddig sosem hagytam sírni és most ez tudatosult is benne és szerintem elkezdte a hisztit. Nem tudom, mit csináljak!
Hagyjam sírni???
Nem szeretném elkényesztetni, csak olyan nehéz megtalálni a középutat. Tiszta lelkibeteg vagyok most emiatt. Nem szeretném, ha lelkileg sérülne, de azt sem, hogy kis hisztis, elkényesztetett kislány legyen.

Kép
jandrea

Andrea: semmi okosat nem tudok mondani :( Zazával végigcsináltuk ugyanezt, én nem hagytam sírni, csak amikor tényleg nem volt más választásom, és nem mondanám, hogy ettől most olyan hajde kiegyensúlyozott és nyugodt a kis lelke.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Próbálgatok visszaolvasni de kicsit elvesztettem a fonalat annyit írtatok! :)

Eszter: Boldog 5.hónapot a picidnek! :) nagyon aranyos a kislányod :)

Mágnes: a fiaink egy húron pendülnek, Patrik szerda óta átaludja az éjszakákat. Tök furcsa, mert első éjszaka a szemem automatikusan kipattant 3 körül- várok - semmi nagy csönd....
Este 7-kor evett és csak reggel ötkor kelt- legalább 8 hónapja nem aludtam ilyen jót :)

Nálunk egyébként hálószoba felújítás volt- új ágy- isteni :) és Patrik is átköltözött a saját szobájába.

Hozzátáplálás: elég sokmindent kipróbáltunk és egyedül a zöldborsófőzelék nem jött be ....mondjuk én is megkostóltam és olyan íze van mint a fűnek. Kicsit meglepődtem hogy már 4 hónapos kortól lehet de a védőnő azt mondta hogy az üvegeset szabad. Próbáltuk már az alma-őszibarit, sárgabarit, alma-sütőtököt, őszibari-almát. A kedvenc a hippes sárgabarack de nyerő az alma-sütőtök is. Én úgy vettem észre hogy a hippes kajcsik sokkal édesebbek pedig elvileg nincs bennük hozzáadott cukor.

Mensi: hát Hozzám is bekopogtatott a Miki persze sógornőm esküvője napján. Nem volt erősebb mint a szülés előtt...viszont amin meglepődtem hogy szinte egyáltalán nem fájat a hasam pedig szülés előtt mindig fetrengtem a görcsöktől....juhéj :D
Remélem marad is így :D

Enikő: nagyon szép a házatok, biztos sok öröm lesz benne :)

Moffli: nagyon szuper a frizurád, csinos vagy

Petne: Julcsi tündér :)

Úgy várom már hogy vége legyen enne a hülye időnek, hol hideg hol meleg - sokat fáj a fejem és olyan kómás vagyok

sahli

Eszter: gyönyörű a lányod!!!! Boldog hófordulót kívánok!!!!

Evési és alvási problémák:
most volt itt a védőnő, szerinte a fogzás az oka mindennek- azért ébrednek gyakrabban, de az evés is azért nehezebb, kisebb az étvágy, hisz fáj a szájuk- aztán persze éhség miatt is kelnek, mert ugye nem ettek eleget a fájós íny miatt :cry: Azt mondta, ne aggódjak!

Jandrea: figyi, ha hisztizik és ott vagy vele, de nem veszed fel, de megsimogatod, nyugtatod, de nem veszed fel- akkor az elég jó középút. És ha tényleg nincs más gond (fogzás, éhség)- akkor előbb utóbb rájön, hogy nem érdemes verni magát- és attól még szereted, hogy nem kapdosod mindig fel.

Hozzátápi: bevallottam a védőnőnek, és nem szidott le- azt mondta, hogy akár 50g-nyi gyümölcspüré desszertet is kaphat két étkezés között, de a krumplis almát még hagyjuk, hisz van elég tej, az pedig már rendes kaja, nem "nasi".

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Krisz: nekünk olyan fa etetőszékünk van ami később átalakítható kisasztallá és székké, de nem ikeás.

Köszönöm a házassági évfordulós köszöntések. Görög étterembe mentünk volna vacsizni csak egy bibi volt- az étterem a Belgrád rakparton van és fél órát kóvályogtunk de nem volt parkolóhely. Persze mindkettőnknek majdnem kiesett már a szeme az éhségtől úgyhogy átmentünk egy másik helyre vacsizni- jó kis fatányérost ettem :D

sahli

Mágnes: tudom, addig a hordozójában etetem. Igazából azért gondoltam erre az etetőszékre, mert sokáig tudja használni. Meg nincs 30-40 000 Ft-om egy etetőszékre. (tudom, az dönthető támlás stb. , de én sokallom érte)

Andi: Most csak azt írom, ami Ádám-hisztinél be szokott jönni. Leteszem, ott maradok vele, hülyéskedek neki, odaadom a játékát, aztán ki-kimegyek, de gyakran bekukkantok. Le szokott nyugodni vagy elalszik vagy játszik.

krisz78

Mágnes:Nem akartam kitölteni az egész oldalt :roll: :oops: :D Tényleg alig látni...
Jandrea:Én volt,hogy hagytam kínlódni,mikor olyan hisztis napja volt,vagy annyira lefárasztottam,hogy ülve elaludt volna... :P
Van,hogy nem akar aludni,de dolgom lenne,olyankor pihiszékbe rakom magam mellé/elé és éneklek,vagy beszélek közben hozzá és nincs ideje kínlódni,mert figyel,hogy mi a bajom és kommentálja... :lol: Bár én nem vittem túlzásba az ölben létet sem,néha pont az a baja,hogy nem kényelmes neki ölben már és követeli,hogy fektessem le.Olyankor be is alszik.
[/quote]

Eszter

Kép
eszterem

Hello Csajok!

Na újra itthon, Pötyim javulófélben, már csak nekem kéne összeszednem magam...

Hanna! Voltam a DM-ben, onnan hívtalak, csak nagyon hadartam, mert a pénztáros csúnyán nézett rám. :roll: Szóval nem Rudi volt, csak valami hasonló, egészen sokáig néztem sem jöttem rá milyen állat volt. :shock: Lehet ti is úgy jártok majd, mint mi a Nyunyóval, már későn kapcsoltam és nem kaptunk pont olyat, más meg nem kellett a kis szarosnak, már 7-8 hónaposan felismerte. :roll:

Jandrea! Passz, ez kemény dió. Mármint, hogy mi volt előbb. Az hogy felvetted, amikor sírt az természetes, nem hiszem, hogy elkapattad volna. Állítólag ilyenkor még nem rafkósak. Pötyinek volt ilyen időszaka, de akkor kisebb volt és utólag derült ki, hogy mivel még nem látott, hát baromira unatkozott. Neki a kendő volt a megoldás (2 hetes korától ment ez 1 hónapos koráig). Próbáld meg esetleg, hogy beszélsz hozzá, de nem veszed fel. Akkor is sír? Vagy ne ugorj elsőre és kicsit késleltetve vedd fel, de lásson. Az is lehet, hogy nála korábban van a szeparációs szorongás. Passz...

Alvás: enyim gyerek nagyon furin működik. Míg legtöbb babát elaltatni nehéz, nálunk visszaalvás nem megy. Simán elalszik nappal is, én ha látom hogy ásít és nyüszíti az elsőt, már viszem is aludni, simi-simi, cucó be, nyunyó a kezébe és már alszik is. Éjjel, egyszer kel fel enni, utána még a cucó sem kell, simán alszik tovább, sőt olyan is volt, hogy most hogy megy a hasa, éjjel felébresztettem tisztába tenni, mert nagyon marós, nyálkás, bűzös a kakija, féltem a bőrét. SImán alszik basszus tovább.
:shock:
De nappal van hogy felébred kereken 30 perc után és ha beledöglök sem tudom visszaaltatni. Pedig álmos, mert sír, dörzsöli a szemét, stb. Most kapja ez a Camomillát, de most hétvégén az sem használt. HOGY MI A FENE VAN ILYENKOR, ha megdöglök se jövök rá. Tegnap kitartó voltam, 30 perc után felébredt, simi-simi, fenékpasolás, feje visszahanyatlik, alszik tovább (hallom a szuszogásán). Eltelik 5 perc, újra nyöszörög, emelgeti a fejét (hason alszik mindig), majd megint sssss, fejlenyomás, alszik tovább. Ezt megcsináltuk 4x-5x, majd meguntam otthagytam és aztán még ráhúzott 2 bő órát. :shock: :roll: Anyós szerint én nem hagytam aludni... :?

Hozzátápi: húú én csak ámulok, hogy már mindenki hozzátápizik. Én nem sietek, most van bőven tejem és a fenének van kedve kutyulgatni amikor a cicim csak előkapom. :wink: :lol: Pötyinél is utáltam, mert volt amikor bontogattam neki a különböző üvegeseget, mert ez nem kellett, az nem kellett, amit én főztem az sem volt jó, aztán agyalhattam állandóan, hogy akkor mit egyen a kölök. :roll: Pötyi is konzervgyerek volt. Ami engem annyira nem zavart, mert egyszerűbb volt, de banyek a gatyám ráment. Még volt olyan, amikor másfél évesen is üvegest volt hajlandó csak megenni. :shock: Viszont a mai napig is hétvégén tejpépet kér (Milupának a sok gabonása), de már tejjel kevetem be neki és úgy valami egészen finom.
Mi kölesgolyóval kezdtük 7-8 hónaposan, aztán kiflicsücsök, kenyérhéj. De sajna a mai napig sem nagyon komálja a kenyérfélét, úgy kell belétukmálni a szalonna, kolbász mellé. :roll:

Együttalvás: nálunk is nagyon aktuális lenne, mert meddig lesz el szegénykém a nappaliban éjjel? :roll: Néha Pötyi kérdezi miért nem alhat Ádival, megígéri, hgy nem kelti őt fel. :lol: Csak hát éppen Ádi keltené fel őt... :roll: Amit ez a gyerek művel álmában. Nyög, horkol, stb... Egyszer már volt hogy Pötyi éjjel kivitette velünk, mert felébresztette őt az Ádi szörcsögése... :roll: Van, hogy még én is ráhajtom az ajtót, áthallatszik hozzánk is... :shock:

Csöre! Lemaradtam, miért kell másik babakocsi? Nekünk Jané Carrera van, imádom. Csak nem teljesen dönthető, nem is tudok benne hason altatni. :evil: Viszont a kerekei és a rugózása is szuper és kicsire összecsukható, ami nálam fontos volt. Neked ott nem valami "traktor" kéne???? A rossz utak miatt? :wink:

Na megyek, megint valami hülye front van, szétesik a fejem. :?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Mágnes: rátapintottál a lényegre. Pont ettől félek, hogyha hagyom egy kicsit sírni, akkor esetleg nem lesz lelkileg kiegyensúlyozott.

Maszatmanó: igen, ez középút lenne, próbáltam is, pár percre le is nyugszik, el tudom terelni a figyelmét, de aztán kezdi elölről.

Krisz: megpróbálom ezt is, köszi, bár sajnos ott tartunk, hogy csupán a jelenlétem nem vígasztalja meg. Muszáj lenne valahogy rászoktatni az önálló játékra. Úgy gondolom, hogy ez később is gond lehet, ha már bölcsibe vagy oviba megy. Na meg akkor is, ha majd jön a kistesó. Nehéz!!!!

Kép
jandrea

Ja még neked akartam Krisz!
Etetőszék: nekünk az IKEA-s műanyag fehér van. Nagyon sokáig jó, könnyen tisztítható és lehet hozzá venni olyan felfújható körbepárnát, amitől már korán beleültetheted. A fához nincs tálca, vagy tévedek? Akkor hova teszed a kaját? Pikk-pakk szétszerelhető és röhejesen olcsó. Én nem vagyok híve a dönthető etetőszéknek, mert evés közben ne aludjon a gyerekem. :lol: Nyilván akkor nem rossz, amikor még nem tud ülni, de addig jó a hordozó, pihenőszék. Szerintem.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Eszter: ezt én is szoktam, de pár perc után nagyon megsajnálja magát és olyan hangosan sír, hogy lehetőleg már az énekem se hallja. :o

Bartika: akkor ezek szerint még nem kapathattam el?? Most majd megpróbálom, hogy nem ugrok rögtön oda.
Nem tudom, melyik az az időszak, amikor már nehéz visszafordítani a dolgot.

Kép
jandrea

csajok, vettem ma Hipes almát. Hát 2 perce megkóstoltattam a csajszival. Az a pofa amit vágott hozzá. :shock:

Azt hiszem a következő próbálkozással várok kicsit.

Eszter nagyon jók a fotók, csak tényleg nagyon kicsik.

Kép
Kép
cs_erika

Eszter! Boldog 5-ik hófordulót kicsi Eszternek! Nagyon Édes!

Moffli! Sikerült beszélnetek?

Krisz! Azt a széket lehet dönteni? Mert ha nem 1 éves kor előtt nem tudod használni. Nagyon jó a képösszeállítás is!

Mágnes! Én is azon töprengek, hogy összerakjam-e őket, vagy menjenek külön szobába? Szerintetek hogy jobb?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Eszter! boldog hófordulót, aranyosak a képek!

Andrea! a hiszti meg az elkényeztetés nem ebből lesz. A hiszti még később jön, de majd utólag rájössz :) az elkényeztetés meg nem a szeretettől van hanem attól ha pl megcsinálsz helyette dolgokat amikre képes, ha túlzottan óvod dolgoktól amiktől nem kellene stb stb stb. Most még rád van szüksége, még nem tud önálló lenni hisz még a játékot is csak nagy küzdelem útján szerzi meg, nem tudja elmondani másként, hogy szeretne hozzád bújni, hogy látni érezni szeretne.Kezd egyre félelmetesebb és érdekesebb lenni számára a világ. Szerintem is keresd meg a középutat. NYugtasd meg, hogy minden rendben, továbbra is kerek a világ, adj neki játékot de meg is kell tanítani játszani. Ha már 5 percre elvan egyedül egy játékkal az már nagyon jó! Nagyon nagyon rövid ideig képesek koncentrálni figyelni valamire ezért van az, hogy sokszor hiányol Téged. Hisz rég látott a saját mércéje szerint!
katuska79

Enikő: 1 éves kora után? :shock: Hát azért hamarabb kezdenek ülni a gyerekek, nem?

Barti: igen, néztem a fehéret is, csak a fa jobban passzolt volna az étkezőhöz. :wink: A tálca olyan fontos? Az asztalhoz tolva, onnan nem tud enni? Kezdő vagyok ebben a témában.
Felújható körbepárna? Na, erre rákeresek. Még nem is hallottam ilyet. :oops: Köszi.

krisz78

Krisz! Én 23000-ért vettem nagyon jót (amit korábban belinkeltem), én nem küzdenék nem dönthetős székkel (Leventével végig csináltam), persze ez csak az én véleményem!

Mofli! Az a fa etetőszék nektek milyen márka? Hol lehet venni? Leventének kellene valami hasonlót vennem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Miért nem lehet használni egy éves kor előtt a nem dönthető széket????? Pár hónap még és szépen ülnek a babák egyenes háttal, mint a cövek :D

Nekünk volt olyan fa etető amit szét lehet szedni és 7 hós korától használtuk. A baj az volt vele, hogy nem lehetett belekötni így később állandóan felállt benne. Így most azt lent használjuk a mamáéknál...Egyetlen szék volt amiben nem volt képes felállni az az IKEÁs fehér Antilop szék. Azt is lehet használni ha már tud ülni...enni kell a székben nem "napozni".
Egyébként én személy szerint azért vagyok nagyon nagyon ellene a dönthető etetőszékeknek, a hordozóban etetésnek bár én is úgy szoktam mert egy barátunknak a kisfia így lett tüdőbeteg. A hordozóban etették és egy pici almát nyelt félre úgy, hogy a tüdejébe került ahol betokosodott az egyik hörgőben. AZóta asztma szerű betegsége van, állandóan köhög...
katuska79

Krisz! a fa etetőszéket én is körbepárnáztam. A rácsvédőt kötöttem bele:)
katuska79

Krisz! De, hamarabb ülnek, mégis (lehet csak az én gyerekem) amikor beletettem a nem dönthető etetőszékbe, annyira előrehajolt, hogy szenvedés volt az etetés. Én egy darabig a hordozóban etettem (mindig összekentük), aztán vettük a nem dönthetőset (ekkor már tökéletesen ült, azt egy hét után elvittük a nagyihoz) és vettünk egy dönthetőset, amiben tényleg tudtam etetni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jaja az előrehajolás ismerős:) belefejelnek a kanálba simán. Én beszíjaztam, hogy ne tudjon előredőlni. Mérgemben előkaptam egy nyakkendőt mert csak az volt kéznél és bekötöttem. Máris szépen ült:) Egyébként az előredőlős problémát is ez a csóri ikeás műanyag szék oldotta meg. Úgy körbe fogja a szék, hogy nem bírt előrehajolni benne. Még most is szívesen beleül ha ikeába megyünk.
katuska79

Katuska! Nekünk csak a dönthetős vált be! A nem dönthetőt azt hittem az ablakon hajítom ki, annyit szenvedtem vele. Ráadásul a gyereket mindig be kellett fűzni, ami egy 10 kg-os gyereknél már nem kis művelet, arról nem is beszélve, hogy 1,5 évesen a nagyinál sem tudtuk használni, mert nem tudtam belefűzni. Ráadásul egyedül nem is tud beleülni, amit szinén csak az én hátam, derekam bánna!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska: akkor szerinted még nem kéne aggódnom? Ez még nem hiszti??? Annyira hülye vagyok ehhez!!!! Eddig én is azt gondoltam, szüksége van rám, hiszen még csak négy és fél hónapja van a világon, de beleültették a bogarat a fülembe, hogy így elrontom a gyereket és ebből baj lesz. Akkor elengedem a fülem mellett ezeket a megjegyzéseket.

Kép
jandrea

Ja nem is írtam, kérdezte a védő néni, hogy akkor is bukuk-e ,amikor a gyümit adom neki. És nem! :shock: Azt mondta, igen, ez jellemző szokott lenni, és amikor majd 6 hónaposan elkezdem adni neki a főzelékeket, akkor még kevesebbet fog bukni. Ámen! :lol:

Enikő:
én egyre inkább az összerakáson vagyok... Azt olvastam, hogy minál hamarabb teszi össze az ember a tesókat, annál könnyebben összeszoknak. Persze gondolom az első pár éjszaka nehezebb lesz, de félek, hogy fél éves kora után már nehezebb lesz a dolgunk...
Annát már megkérdeztem, ő azt mondta, hogy mehet Bence hozzá :) A fiamnak nincs választási lehetősége :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Köszi a véleményeket, lányok.

Andi: ne hallgass a sok okoskodóra. Biztos ők már elrontották a gyerekük nevelését huszonévvel ezelőtt, és azért mondogatják. Különben is, szerintem tök durva az, ami régebben a poroszos nevelés egyik elve volt: ha sír a gyerek, hagyjuk, sőt csukjuk rá az ajtót. Jó, persze, vannak helyzetek, amikor rájuk kell hagyni, de azt úgyis érzed, mikor.

krisz78

Etetőszék: a miénk dönthetős, de soha egyik gyereknél sem használtam ezt a funkcióját :roll: az Enikő féle probléma nekem nem ismerős, nem is hallottam ilyet :shock: én a nem dönthetőbe tettem őket, amikor már stabilan tudtak ülni (nekünk valami brevi cucc van, de már 8 éves).

Barti: nincs saját babakocsink, az öcséméktől kaptunk kölcsön, de ott is meglesz a második baba pár napon belül, így vissza kell adnunk (ha nem is azonnal, de igen hamar). Néztem több kocsit is, most úgy néz ki, hogy a bbc lesz befutó, mert ahhoz van hordozó is (amit most használunk, az így, használat közben már nem tűnik olyan biztonságosnak, a másikat, a kicsit, odaadtuk az öcséméknek). A Jané nagyon-nagyon tetszik, de attól tartok, nem az lesz a befutó :(

Csöre
csöre74

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243946839.6776.jpg[/img] kukucs!

[/img] Kép Ahha! Szóval ezek nőttek ki a pelusomból!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243946903.7771.jpg[/img] Ilyen hurkáim vannak! :) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! nem szeretem a hurkákat, de ezek ennivalók:)
katuska79

Azta betyár, Mágnes! Mekkora ez a kiskandúr :shock: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mágnes: :lol: :lol: Az a szakértelem, amivel a lábát figyeli.... :lol:

krisz78

Andrea! ha úgy érzed fel kell venned akkor vedd fel! az anyai szív csalhatatlan! Ez még nem hiszti, csak így kommunikál.Ha reagálsz a jelzésekre akkor bízni fog benned, megtanulja a jelzések egyéb módját is. Én sem hagynám sírni...legfeljebb pár percet mert tényleg nem lehet állandóan kézben, vagy non stop vele foglalkozni. De majd szépen lassan megtanulja, hogy attól mert nincs kézben még biztonságban van. Egy idő után majd beéri ha csak a közelében vagy, a hangodat hallja és eljön az az idő is amikor elszakad tőled és alig várod, hogy legalább egy puszira odafusson:)
Kísérletezd ki hogyan tudod megnyugtatni egyéb módon is. Hajolj fölé énekelj neki, bohóckodj, kicsit csiklandozd meg és ha megnyugszik mond neki, hogy most egy kicsit legyen türelemmel mert ezt vagy azt meg kell csinálnod. Tartsd magad mellett ha főzöl, ha takarítasz, ha fürdesz és beszélj hozzá vidáman bohóckodva mikor mit csinálsz éppen. Házimunka közben is lehet kukucs játékot játszani, csikizni, dögönyözni stb. Észre sem veszed és megtanul Ő maga egyedül lenni. Most még kis szimbióta, saját testrészének tekint téged.
katuska79

Katuska!Te olyan jól le tudod írni a gondolatainkat... :D De tényleg!
Ugyan azt mondtam én is anyósoméknak,mikor azt mondták:Milyen anyás ez a gyerek...Hát ugyan milyen lenne pár hónaposan,az a jó különben is,ha anyás...Mindig ezt mondom.Erre:Majd később,mikor ezt vagy azt csinálnál,nem tudod,mert a gyerekkel kell lenni...És?Nem azért szültem,hogy beállítsam a polcra,vagy állandóan lepasszoljam valakinek...Meg különben is olyan hamar megnőnek,hogy később minden érdekesebb lesz annál,mint hogy anya ölében bohóckodjanak...És ilyenkor mindenki el hallgat.
:o
Tényleg ilyen fajta etetési módszer miatt lett tüdőbeteg a gyerekük??Atyavilág!Én a pihiszékben etetem,de a könyököm támaszom rajta és úgy nem olyan fekvős neki.Viszont anyukámékhoz nem tudtam levinni a multkor,mert már nem fért be a kocsiba :oops: és a hordozóban kajcsizott.Meg is látszik,tiszta tökös :oops: :lol: De még nem tudom,hogy milyen etetőszéket vegyek...Lassan már utazóülés is kell,mert már majdnem végigéri.
Ezek után viszont a hordozóban többet nem etetem meg!

De szép kék szemei vannak Benibabának is!Nagyon édes kisfiú!! :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Az alma lecsúszott??? :shock: Hát akkor nagyon vízszintesben kellett annak a hordozónak lennie... Én úgy etetem, hogy a pihenőszékben sem vízszintesen ül, az etetőszéket sem vízszintbe dönti az ember, a lényeg ott az, hogy az ülésnél legyen a gerincének, derekának támasztéka, és ne komplett ülőpózt vegyen fel. Alma lecsúszáshoz nagyon megdöntve kellett ülni... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Most raktam fel a fénygépről a képeket.Ez egy tegnapi fürcsizekés okosakatmagyarázok kép.Mára ez az uccsó,igérem! :lol: :lol:

Kép

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem volt időm, most csak gyorsan bekukkantottam. Eszternek boldog 5 hót!

Bence, hogy Te már milyen nagyfiú vagy :D

Keresztelőn minden rendben volt, majd hozok képeket, csak még nem töltöttem le. Addig is egy kis előzetes, mivel Bálintka médiasztár lett :D (Vasárnap volt a 800. keresztelő a templomban és benne volt a megyei újságban).

http://www.beol.hu/bekes/kozelet/punkos ... lot-236349

http://www.beol.hu/galerialp/29975

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: a kis celeb!!!! :lol:

krisz78

Sziasztok. Gyorsan benézek hozzátok, mert nem sokat vagyok mostanában a gép előtt, mert az udvaron vagyok inkább kint vagy pihenek :oops:
Holnap megyek uh-ra, remélem minden rendben lesz.
A párommal megbeszéltük, hogy az esküvőnkre nem hívunk most el senkit, csak két tanu és mi, majd valamikor összehozzuk a családot egy közös ebédre.
Múltkor úgy volt, hogy 13.-án lesz az esküvő, de azt lemondtuk, de lehet, hogy mégis akkor lesz ezt a héten még megtudjuk.

manocskak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: