A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Niki,örülök,hogy nem volt komplikáció!
Vendég

Sziasztok!

Keszulok lassan Alexhez, ma vegre megfoghatom, es ha nem lesz olyan almoska, mint tegnap talan meg a szopit is megprobaljuk. Kicsit kezd sargulni, igy eleg lustika, tegnap mint egy kisbeka ugy ki volt nyulva es sziesztazott, edesdeden aludt egesz nap, mint egy kiskiraly..

En valoszinu szerdan hazamehetek, de sajnos Alexnek itt kell maradnia, raadasul nagyon meglepodtem, mert azt mondtak, hogy meg szoktak varni azt az idot, amikor tenylegesen szuletett volna, azaz a mi esetunkben julius kozepet... (nemely esetben kicsit elobb, vagy kesobb...) hat, az meg kb 6 het.....en ezt kicsit sokallom, vegulis nagyon szep sullyal szuletett, es minden rendben vele...Na, majd meglatjuk....
Majd meg jovok, sok puszi!
Vendég

Niki!
Szopira fel, drukkolok! Sárgaságot meg gondolom, akkor gyorsan kikékfényezik?!
És muszály hazamenned v. neked van már mehetnéked?
A 6 hét az tényleg soknak tűnik :?
És, hogy vagy? Sebed, belsőségeid?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba, koszi, en teljesen rendben vagyok, fokepp ma, sokat erosodtem tegnap ota, minden ok velem. :D

Hat, az az igazsag, hogy ket tuz kozott vergodok, ha Rania nem lenne, akkor maradnek, de muszaj mar hazamennem, nagyon sok ido volt ez nelkule! Aztan ide majd visszajarok..most kerdeztem a szulesznot, azt mondta, hogy azt a hosszu idot valoszinuleg csak azert mondtak, hogy fel legyek minden eshetosegre keszulve, de o biztos benne, hogy ha minden rendben lesz tovabbra is, akkor elobb hazaengedik (szerinte kb 3 het..) :D
Vendég

Sziasztok!!

Niki mégegyszer hatalmas gratula :D :D , olyan édes és gyönyörű szép a kisfiad :lol: :lol: :lol: !!!Órákon át tudnám nézi. Na megint jól kibőgtem magamat, miközben olvastam , hogy zajlott a szülésed. Örülök, hogy minden rendben van veled és nem volt komplikáció!!!!!!Látod akkor biztos nem fogják 6 hétig bent tartani a kisfiadat :D .

Halkan megjegyzem,, azért irigyellek ám, hogy már babázhatsz :D :D !!Már én is úúúúúúúgy várom :D !!!!

Apának is mutattam a képet!! Neki is az volt a reakciója, hogy jéééééééééééé nekünk is már ekkora babánk van :shock: :shock: :lol: :lol: !!!

Kép
marietta1982

Sziasztok! 8)

niki: örülök, hogy minden rendben ment a műtét során, és, hogy mindketten jól vagytok, és a kisfiaddal pedig egyszerűen nem lehet betelni...nagyon tündér:-) És ha belegondolok hogy a pocakomban már kb. egy kilóval nagyobb gyerek van :shock: :lol: :lol:
A szopi remélem sikerül, bár amilyen erős fiúcskának tűnik, szerintem nem lesz gond!! :wink: A sárgaságtól lusti lesz? Nálunk is várható, a ABO vércsoport miatt...

tabati: enyém apa is elviharzott az anyjáékhoz, ismét dolgozik a kerítésen, mint tegnap és tegnapelőtt :twisted: :twisted: Szóval nagyon együtt érzek, na de ez van, igaz Dorkával sokat kommunikálok, de majd ha kint lesz bizti sokkal jobb lesz, és nem érzem majd magam annyira egyedül :D

Megyek azt hiszem vasalni, bekészítem a mosni valót, itt sincs szép idő, nem esik ugyan de el van borulva :roll:

f.nikici

Niki!

Hasad rendben? Nem fájdogál? Szerintem is hamarabb hazaengedik babudat, olyan kis jólfejlettnek tűnik! :D

Nikici!

Hát én meg azt hallottam, hogy ha sokat vagy otthon egyedül a babával, akkor egy idő után ugyanolyan magányosnak érzed magad, mert hiányzik a felnőtt társaság... :roll: Mondjuk én ettől nem félek, mert itt van anyósom, meg apósom, én inkább attól tartok, hogy a járkálhatnék hiányzik majd, úgyhogy ahogy tudok, megyek babuval ide-oda. Még jó, hogy szüleimhez még aktívak, dolgoznak, így majd mi megyünk hozzájuk. Persze először még bele kell szoknom a dolgokba, de remélem bírja majd babu az utazgatást.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Niki: szopira fel. Szerintem se lesz az 6 hét, hiszen még pocija is van. Egyáltalán nem pici!
Marietta: úgy látszik, ezek az apucik ilyenek. Az enyém is rácsodálkozott, hogy: jé, a mienk is ekkora lehet!
(remélem most már leesett neki is a tantusz!)

Tabati: jó ez a kivárásos taktika. Ha meg gond lesz később, akkor a papa is jobban belátja a dolgokat!

Szegény hányingeresek! Szerintem azért lehet, hogy az idő is befolyásol bennetek!
Bár a huszonx hétig rendszeresen hánytam, meg nagyritkán most is egyszer-egyszer, de mégis azt gondolom, szerencsés vagyok. Nócival jobban bántott a sav is, ráadásul az epémmel közel sem kínlódok annyit, mint általában szoktam. Pedig nyomatom a nyers gyümit, meg mindenfélét eszek, ami eddig tabu volt!

o.Heni: köszi, teljesen jól van. Épp gombázni ment a szomszéd "mamával".

Az éjjel iszonyatosan elkezdett görcsölni a hasam alja bal oldalt.
Az egész vagy 10 másodpercig tartott, de nagyon sz.r volt. Azóta semmi. Gondolom, ez egy jelzés, hogy közeledik a nagy nap!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok, elnézést a zavarásért, de segítséget szeretnék kérni!

Kislányomat Alexát beneveztük a nőiportálon egy szépségversenyre. Nagyon nagy a verseny. Szeretnénk az első 10-be bekerülni. Jelenleg a 19 és a 21-ik hely között mozgunk.
Szükségünk lenne néhány szavazatra, rendszeres szavazóra. A verseny június 20-ig tart, egy órában egy gépről csak egy szavazat adható.

Íme a link ahol szavazni lehet, nem kell regizni:

http://www.noiportal.hu/noiportal_babas ... p.472.html

Előre is köszönöm segítségeteket!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Már írtam, hogy pár napja menszisen fáj a méhem időnként. Na, ez mára teljesen rendszeres (folyamatos), és most már rendesen bele is húzgál kis görcsöket :? . Biztos csak jóslók, de azért korainak tartom az ilyen intenzív jóslókat! Beszéltem a dokival, azt mondta menjek be, nézzük meg... Most végülis ott tartok, hogy megbeszéltük, hogy iszok bort, hátha az ellazít és elmúlik, ha nem akkor beugrunk és ránéz....

Niki!

Örülök, hogy jól vagytok, de remélem Alex is minél hamarabb felélénkül :wink: ! Sztem is hamarabb hazajöhettek majd, mert az ismerősünk 33 hetes babáját csak 2 hétig tartották bent, és már másfél hete szépen elvannak otthon :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kisdodi: vigyázz magadra! (Nem hajtottad magad túl egy kicsit?)
Írj, hogy mi újság.

Kép
Kép]
hendegabi

Niki:
Annyira örülök, hogy minden rendben ment/megy!! :D :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lányok:
Köszönöm a születésnapi köszöntőket! Aranyosak vagytok.

Túlvagyok a 2. X-en. Azt hittem, hogy egy hatalmas kerti parti lesz a barátokkal (én ezt szerettem volna). Ehhez képest nagyanyám prédikációját plusz veszekedését hallgattam délelőtt, délután meg itthon punnyadás egyedül :( .Még apa sem volt itthon. Ez nagyon elszomorított. És a hab a tortán, hogy az összes barátom elfelejtette a szülinapom!:(:(.
Nem baj, Niki jó hírei legalább felvidítottak!! :D :D És nemsokára már én is gyömöszölhetem a Bébikénket!!!! :oops: :oops: :oops:

Tipp:
Én is Gabira, vagy Pagikára tippelek.:D

Kép
szisz89

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:38-kor.
Vendég

HGabi!

Tuti nem hajtottam túl magam, mert az elmúlt napokban csak heréskedtem :oops: ! Szombaton egész nap barátoknál voltunk (döglöttem a kanapén, dumcsiztunk), tegnap anyósnál ebédeltünk, meg barátaink voltak nálunk (döglöttem a kanapén,dumcsiztunk, DVD-ztünk), ma meg eddig csak tengődtünk, szóval lehet, hogy pont az a baj, hogy nem csináltam semmit :lol: :lol: :lol: !
Amúgy enyhülés semmi, de nem is erősödik, szóval fingom sincs mi legyen, mert nem akarok senkit linkre riadóztatni... :roll:

Na, majd lesz vhogy...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Niki, Hatalmas Gratula Alexander babához!!!!! Nagyon szép a kislegény!

Dodi, vigyázz Magatokra!!!

Szerda óta nekem is nagyon sokat és intenzíven keményedik a pocakom, tegnapra már voltak enyhe menszi szerű érzések is. De Bende szerintem csak a lelkivilágom érzi (no meg a hidegfrontot).

Ma kiválogattam Marci régi ruháit és meg kellett állapítanom, hogy Bende is bőven el lesz látva rucikkal.

kispiskóta

Lanyok, olyan aranyosak vagytok, de komolyan! :D

Szisz, ra se rants, az itteni baratnoid felkoszontottek! :D Szemtelenul fiatal vagy! :lol:

Mentem a kisfiamhoz kerestem az inkubatorban, de nem volt ott! Mar kikerult a rendes agyba! :D Minden teljesen rendben, a sargasag sincs olyan szinten meg, egyelore nem kell kekfeny.
Hatalmas kotott kardigan volt rajta, ketszer akkora, mint o :D
EEEEEEEEEEEs eloszor foghattam meg, olyan jo volt! :D
Nagyon almoska, igy szopit meg nem probaltuk, de vittem jo suru elotejet, azt megkapja. :D

Dodi, Raniaval nekem is nagyon koran jottek a mehosszehuzodasok, mar a 28. heten....de annyira, hogy par lepes utan begorcsoltem, meg kellett allnom, nem birtam tovabb menni. Azert kihuztuk a 38. hetig! :D
Biztos vagyok benne, hogy veled is minden rendben lesz! :)

Alexhez 2-kor megyek vissza, nagy megtiszteltetesben lesz reszem: kicserelhetem a pelenkajat!! :lol:
Vendég

Kép :)
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:39-kor.
Vendég

Niki!
Tök jó, hogy megfoghattad Alexet! Látod milyen erős! Már rendes ágyban van! ...és ha még megissza az előtejet! :lol: Na attól lesz még igazán erős. :D Talán pont most pelenkázod. Majd számolj be róla, hogyan alakultak a dolgok!

Dodi! Lehet, hogy az időjárástól is görcsölsz. Nem vettél még észre összefüggést a frontok és a keményedés között? Nekem is ma nagyon sokat fájdogál, olyan mensi szerűen a hasam. De szerencsére mozgásra elmúlik.

Elkezdtem inni a málnalevél teát! :lol: Ez mit jelent? (36.hét! :D )

Szisz! Nem lehet, hogy valami meglepi party készülődik? Akkor szoktak a barátok "elfeledkezni" a szülinapról. ...vagy ha nagyon el vannak foglalva magukkal.

Mi pihenőnapot tartunk ma. Nehéz hét áll előttünk. Szombaton vizsgaelőadás, addig minden nap próba. Ma még 40db bizi-t meg kell írnom, még jó hogy 60 db-on már túl vagyok. :shock:
Vendég

Szisz

Aranyos voltál azzal a "túl a 2X-en" mondással. :D :D
Utólag is boldog szülinapot
Kép
Vendég

Norka!

100 db bizi??? :shock: Istenem, sosem lennék a helyedben, nekem csak 20-at kell szerencsére holnap. Mi nem hozhatjuk haza képzeld el. :evil:
Már én is iszom a málnalevél teát tegnaptól. :wink: Egyelőre csak egy csészével naponta, aztán kedden megyek a szülésznőhöz és megkérdezem, hogyan tovább.

Sajnos ma megint 150 es volt a vérnyomimegy fél órája, alvás után... :roll: Úgy látszik nekem ez a keresztem, jó lenne ha távozna már ez a hidegfront, mert amióta ez van, azóta érzem magam ilyen ramatyul. :evil:

Niki!

De jó híreket hozol! :D Szerintem akkor sokkal korábban is hazaengedi bébid, mint ahogy gondolod! :D Mennek a drukkok! Előtejet lefejted? Császárosoknál is ilyen gyorsan beindul a tej?

Dodi!

Én is bemennék a helyedben, megnéznek aztán mész haza. Persze neked még korai, de ezek a jóslófájások olyan behatárolhatatlanok szerintem...barátnőm úgy ment szülni, hogy már elege volt, nem tudta, hogy jóslófájásai vannak e vagy igaziak, mert nem fájt annyira. Úgy gondolta, hogy bemennem, max hazajönnek. De nem jöttek!

Sillia!

Jól néz ki az előke! Képzeljétek én kaptam olyat is, ami műanyag, asszem már régebben írtátok, hogy az milyen praktikus, mert csak le kell mosni oszt annyi. Örültem is neki! :wink:

Kispiskóta!

Azért jobban vagy már kicsit....? :roll:

Szisz!

Ne aggódj, mert következő szülinapodra már az ajándék sem a tied lesz, hanem a babu kap valamit helyetted! :lol:

Kép
Kép
tabati

Norka,
Az, hogy elkezdted inni a málnalevél teat, mindössze azt jelenti, hogy hiszel benne. :lol:
100 bizi? Fúúúúj, de utáltam őket. Iszonyat rosszul viselem a monoton melót, nagyon hibásan csinálom, akármit is teszek. A 37 bizi megírása nekem kb 50 bizonyítványba került, amikor kilencedikes volt az osztályom. :twisted: Én a tanáriban kaptam sírógörcsöt, már azon gondolkodtam, több óra munka után, hogy inkább felmondok, de én meg nem csinálom. Szerencsére egy kolléganő megszánt, különben még mindig ott irogatnám. :roll:

Na, eddig hagytak...

Kép KépKép
lorca

niki72! :)

Izgalmasan indult, de szerencsére mindenki tudta a dolgát és felkészültek voltak. (Mi van akkor, ha nem akarja valaki aláírni a papírt? :roll: :roll: :roll: :?: )
Apa bent lehetett veled?
Gyorsan felépülsz (de azért ne erőltesd!) és hidd el, hogy nem kell 6 hétig bent lenni Alexandernek. :wink:
A szülésznő gesztusa nagyon szép volt! :)

o.heni! :)

"Anya szemének, orrának nyomogatása "
Ez ismerős valahonnan... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :lol: :lol: :lol:

"a konyhaasztalnál egymással szemben ültünk, Apa meg mint egy rossz gyerek azzal szórakozott, h a kiemelőfilceket a hasamra dobálta, h vajon ott marad-e, és tényleg"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Most akkor hány gyereked is van...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Jaj, nehogy már költöznötök kelljen! :? :? :? :? :( :( :( :( :(

szonibaba! :)

Ha mentő visz be, akkor az ügyeletes kórházban kötsz ki, hacsak nincsen a dokidtól papír, hogy hova vigyen. De ha te beállítasz valahová, hogy márpedig te most szülni fogsz, akkor szerintem nem paterolhatnak át másik kórházba.

kicsidodi! :)

Irány egy jó nagy kád melegvíz, kezedben egy flaska borral! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

szisz89! :)

"Túlvagyok a 2. X-en."
És mondd hogy viseled? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy a tegnapi napod nem éppen a tökéletes szülinapról szólt, de ettől rosszabb napod sose legyen a huszas éveidben (sem)! :wink:

sillia! :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Tegnap jól ráfaragtunk.
Kitaláltuk, hogy elmegyünk gyermekvasutazni stb., de az indulás előtt Apát hívták melóból és mire befejezték, addigra eleredt az eső. :? Így itthon rekedtünk. Én eléggé elszontyolodtam, de Apa jóvoltából egy kis latin zene jobb kedvre derített. :) Még jó, hogy Manót nem tüzeltük fel, így nem érte csalódás.
Ma viszont elmentünk a Margit-szigetre, az állatkertbe:

A paci megkóstolta Manót...

Kép

...akit ez nem tántorított el és jól megsimogatta:

Kép

Kis biológus :lol: :lol: :lol: :

Kép

Kép
Kép
200907?

07! Nagyon édi a pici fiad és milyen bátor!!

Dodi! Szerintem is inkább menj el a dokihoz,te is megnyugszol egy kicsit. De remélem azóta azért már jobban vagy.

Bocsi lányiok,hogy rákérdezek,de már annyiszor láttam,hogy írtatok a málnalevél teáról,de eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Mire is jó ez? Mikortól lehet inni? Patikában kapható?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi! Most gyorsan ezt találtam, de ha beírod keresőbe, bizti találsz több infót róla.

Málnalevél tea:

"A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti. "

Lorca! Igen! :D Egyenlőre hiszek benne! :lol: Aztán majd szülés után beszélünk róla. :wink:

Hát a 100 bizi kitöltése sajna már 8 éve az én feladatom, és most kivételesen azért hozhattam haza, mert ki tudja mikor szülök, így a dátum és aláírások kivételével mindent megírok itthon. Így segítek a kollégáknak. Na, és az igazgató mindig honorálja ezt a melót, így van ösztönzés is. :wink:

Tabati! Hidegfornt husssss!!!! Vérnyomi csökken!!!
Vendég

Sziasztok!

Nem tudok visszaolvasni, de 1-2 dolog!

Kispiskóta: Fogadd őszinte részvétemet.....igazán erre nincsenek szavak!!!! :cry:

Szisz: Isten éltesse az ilyen "öreg lányokat is"...én is meglepi szagot érzek!

200907! Gyönyörűséges Manód van!

A keményedések nálam is egyre gyakoribbak, tegnapelőtt Anyuval megint fűztük a Kisbébinket, hogy ki ne jöjjön, már izzadt a tenyerem, meg folyt rólam a víz is a fájdalomtól....aztán nehezen elmúlt! De szinte minden nap van valami attrakció! Imádni való, amikor a popsiját belenyomja a tenyerembe...de az már kevésbé, amikor a bordáimba....na és a csuklása, a kis háta olyankor hogy tud rángatózni....simizem, úgy hátha jobb Neki.
Amúgy itt vannak a Szüleim végre 2 hónap után megint, szóval nem igazán dekkolok itt, orvosokhoz rohangálás..egy 4d is befigyelt a héten (persze, hogy a feneke van a bordáimban...jól éreztem)...teljesen elolvadtam Picúrtól, ha jól saccoljuk nagyon vegyes felvágott lesz és....kis pufi: 32.héten a dokim 2000g-ra saccolta, most a 4d-s hölgy 2500-nak...azt mondta, szerinte 3500-3600g lesz, ami végül is sanszos, én 37.héten 3100g-os voltam (nem cukros Anyummal), bár szerintem nem fogjuk kivárni a 40.hetet. Ha meg csendespihi van, akkor olvasom a szopis, masszázsos etc. könyveket, szóval most már a Picúrra összpontosítok totálisan!

Következő Babázó szerintem: Nellike, vagy Pagika!

Mindenkinek további csodálatos Babavárást és mivel 2 hét múlva kórház, így ha valaki közben ad életet a Kisbabájának, annak megy a drukk az éteren keresztül! :wink: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Niki,
Pelenka. :lol: Micsoda megtiszteltetés. :lol:
Van valamilyen etetési rend nálatok? Itt két lehetőség van, szigorú 3 órás van vagy rooming-in. :roll: Akkor szerdán irány haza? Végleg vagy csak hazaugrasz? A szopi akkor hogy fog működni?
Angliában van blue blanket, amit nem tudom hol, de lehet kérni. Igy még ha sárga is, lehet melletted, ha nincs inkubátorban. Kivárni a terminust nem hangzik túl jól, elég felesleges is, mivel egy 37 hetes baba már nem számít korababának, azt lehet hazaengedni.

(Valaki kérdezte, hogy mi van, ha nem írod alá a papírt. Angliai rendszert ismerve, nem hajthatják végre a méheltávolító műtétet, így esetleg küzdögetnek a vérzéscsillapítással és végignézik, ahogy meghal, hacsak nincs egy férj jelen, aki aláírhatja a papírt, miközben altatásban van vagy kómában.)

Dodi,
Végül hogy döntöttél? Jó dolog első babánál, hogy jó sokáig gondolkodhatsz a döntésen, hogy bemenjél-e vagy sem. Ha már nincs kedved levegőt venni egy összehúzódás, akár rendszeres, akár nem, azért menj be. 8)
A nagy hassal hányásnak külön technikája van. 8) Roppant nagy gyakorlatom van benne, kivitelezhető. :lol:

Szisz,
Boldog Szülinapot!!! :D
2. X :lol: Egy kicsit már a múlt ködébe veszett. Nem baj, legalább készülsz a jövő szülinapjaira. Eljön majd a pillanat, hogy két választásod lesz: Megszervezed vagy letagadod. 8)

Tabati,
A felnőtt társaság az nagyon tud hiányozni. :roll: Anyós, após nem lesz elég. Nekem férjem du 3 körül ért haza, amikor Nati született. Még az is elég sok magányos óra volt, reggel 8-10-es kelésekkel. Vannak babás, terhes ismerősök a környéken? Nati barátnője kettő, Nati 3 hónapos volt, mikortól szinte minden nap összejártunk, évekig. Sokat jelentett.

Nikici,
Az újszülöttek nagy része besárgul, a koraszülötteknek meg még nagyobb esélye van. Szinte az egész napot végigalusszák, belealszanak az evésbe, pedig ami segítene rajtuk, az a gyakori szopi (víz, tea nem). Meg persze a kék fény és a tápszer, de főőőőleg az utóbbit jobb kihagyni. Első gyereknél az ABO még nem olyan vészes, de készülj rá, hogy nem valószínű, hogy az első adandó alkalommal hazaengednek. Ráadásul ha besárgul, minden egyes nap úgy kezdődik, hogy vérvétel, mérik a sebi szintet és az alapján mondják ki, elég alacsony-e ahhoz, hogy aznap mehetsz vagy sem. :? Én minden nap bőgtem egy nagyot, amikor a válasz az volt, hogy nem.

Szonibaba,
Ha valami komplikáció van, akkor azt a terhest csak pár kórház fogadja. Volt ismerős, akinek hamarabb beindult a szülés és másik, aki toxémiás lett. Mindketten vadidegen kórházban, dokinál találták magukat. Másik lehetőség, ha a mentő visz be az éppen ügyeletes kórházba. Meg ahogy írod, az amolyan sztk-s terhesgondozottak.

Ancsurti,
Házmizéria. :? Mindig van valami rossz, amire nem számít az ember és jöhet. Jó lenne azért, ha nem mostanában kéne új lakást keresni.

O.heni,
Kiemelőfilcek. :lol: :lol: :lol:
24 oldal juttatásokról?! :shock:

Czigka,
A gyomorégésnek nincs köze a hajhoz, de az első, ami bent nő, az többnyire sötétbarna. Azt mindenképp ledobják, de van baba, amelyik már születés előtt.

Következő babánál én szeretnék magamra szavazni. 8) Az ebédnél jó kis meglepi ért, megpróbáltam felállni és csak a többedik kísérletre sikerült, annyira fájt a keresztcsontom, hogy a lábam feladta. :? Hurrá.
Meg az is izgi, hogy ki fogja zárni a sort. 8)

007,
Lehet, hogy nekünk is át kéne térni az ajtóból a kádba cipelésre. :lol: Csak jelenleg nem bírom el egyiket sem. :? Arra nem gondoltam azért, hogy ruhástól szoktátok letusolni. 8)

Norka,
Én hang nélkül hajlandó lettem volna fizetni is azért, hogy valaki kitöltse a bizonyítványokat helyettem. :lol: Nincs az az iskola, amelyik meg tudná fizetni, hogy akár egyet is megcsináljak, amit nem muszáj. Nekem a legkiborítóbb az volt, hogy a sulink neve 9 szóból áll, aminek nincs logikus sorrendje. Az anyakönnyvvel együtt ezt és a többit hibátlanul, szépen leírni az 117 db. Ráadásul mindent előre megírtam ceruzával és leellenőriztem, hátha úgy nem tévesztem.

Nyuszi,
Málnalevél gyógyszertárban, bio és hasonló boltokban kapható. Vagy gyűjthetsz, száríthatsz magad is, ha van pár bokor a közeletekben.

Kép KépKép
lorca

Niki: és ismét jó hírek!!! Mondom, nem lesz az 6 hét!

Bond: És megszámoltad, minden ujja megvan? :D

Sillia: :D kis zsiri :D

Breki: és a 4D-s felvételek hol vannak? Mi is szeretnénk ám látni!
Neked is kitartást még a hátralevő időre. Meg a kórházhoz!

Dodi: én tuti nem paráznék egy percig se. Azért van az orvos! Nyílván nem akarsz úgy járni, mint a juhász, aki farkast kiáltott, de eddig se futkostál minden miatt! Igenis, ha úgy érzed nem ok, irány a dokibácsi! (Azért a túlhajtásról annyit, hogy voltak neked még itt a héten vizsgák.....)

Boo: én nem értem, mi bajod a Károllyal? A tavasszal elhalálozott kanmacskánknak is az volt a neve!

Kép
Kép]
hendegabi

Lorca

[quote]a írta:z amolyan sztk-s terhesgondozottak
.

Én is ilyen vagyok, de ennek a mondatnak az alapján ezt valahogy szégyellnivalónak érzem :oops: :oops:
Vendég

MINDENKI!!

A rossz időt ne tessék elzavarni... Végre kapok levegőt, végre nem kerülget a gutaütés itt a negyediken és reggel végre örömmel fedeztem fel a saját lábaimat, bokacsontjaimat. Hogy miknek tud örülni az ember lánya :shock: :shock:
Vendég

Nekem meg egyre jobban fáj a fejem. Meg fáznak a lábaim.
Egy, a kánikula és a15 fok esővel közötti száraz szélmentes kellemes huszonnéhányfokban nem lehetne kiegyezni?

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi

[quote]E írta:gy, a kánikula és a15 fok esővel közötti száraz szélmentes kellemes huszonnéhányfokban nem lehetne kiegyezni?

Velem lehet egyezkedni. Intézkedj hogy ilyen idő legyen úgy nyár közepéig :D
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:40-kor.
Vendég

Sillia,
Bocsi a rossz fogalmazásért, egyáltalán nem akartam, hogy derogatívnak hangozzon a hsz. :roll: Egy kicsit hosszabb lett volna "az olyan terhesek, akik nem szülészettel rendelkező kórházba vagy klinikára járnak terhesgondozásra, hanem valamilyen más intézménybe, például a körzetis nőgyógyászhoz." 8) Én emlékszem rosszul? Nem a Klinikára jársz?! :shock: Mert ha mégis, akkor te ott szülsz, ahova jársz.

Kép KépKép
lorca

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:40-kor.
Vendég

Hendegabi!

Szívesen felteszek párat, bár nekem eléggé futurisztikusak, mert a mellső fali lepény miatt nehéz jó fotókat készíteni, illetve nehéz levarázsolni a lepényt, főleg, hogy a Pici állandóan belebújt a lepénybe, így nem volt magzatvíz a fél arca és a lepény között! Márpedig akkor jó a kép ha víz veszi körül! De azt láttuk, hogy a szája Apa vastag-széles szája (nekem sem vékony, de Apa hajazza), a nózi szerintünk az enyém (bár Anyukám szerint nekem sokkal kisebb volt...na nem UH-n persze, meg is kérdeztem és Uh-n láttad????), meg talán az álla, na meg az, ahogy Apa fogalmaz "Michelin" gyerek lesz, mint én voltam :lol: :lol: Viszont az látszik, hogy hol a nyelvét nyújtogatja, hol csücsörít, vagy vigyorog, illetve szopizik...na meg a lényeg, amitől PASI!!!

Dodi! Szerintem is lássuk a dokit! Amúgy a Fődokid meg Ranschburg biztosan jót vitáznának a 3. trimeszteres bor kérdésen :lol: :lol: ! Bár mivel én is émelygek (folyamatos dolog ez) a bor gondolatától is öklendezek (pedig alap esetben nagyon csúszik...a jó vörös száraz...Gere, Günczer) :wink: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Végülis bementünk, mert anyu úgyis ügyelt, legalább őt is megleptük :wink: ! A fájdalom semmit sem változott, de már nem érdekel, mert csupa jóhíreim vannak :mrgreen: :lol: :lol: !
A méhszáj, méhnyak teljesen oké :D .
Hallgattunk szívhangot, csudaédi volt :D :D .
A NAGYfiam 2450g :D :D :D !
Ééééés tökéletesen fejvégű :D :D :D :D :D !

Siklós hasraütve 3800-ra mondja a születési súlyt, de ennyi év tapasztalattal hiszek a "hasraütésének" :lol: ! MEg a családi átlagot tekintve teljesen reális is :wink: !

Czigka!

A "próbariadóra" azt mondta a dokim, hogy akkor érdemes megnézni, ha hírtelen változik a jelleg, vagy erősödik. Nálam pont ez volt, ezért akartinkább látni. Ő is azt mondta, hogy így legalább ha legközelebb hasonló lesz már nem fogunk megijedni :wink: !

Breki!

Gratulálok a méretekhez :wink: ! Miénk is kis pufók, látszott az Uh-n milyen kis kalácsképű, meg csücsöriszájú. Én pont ilyen voltam :lol: ! Én is úgy érzem, előbb ki fog kéreckedni, de nem is bánom :D ! 36-tól már jöhet! Anyu is azt mondta, addig jó, ha marad, de onnantól már tökmindegy (orvosilag) :D .....

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:41-kor.
Vendég

Dodi: örülök, hogy nincs semmi baj. Legalább megnyugodtatok.

Sillia: ....hát, próbáltam beszélni az égiekkel. Többet én sem tudok sajna....

Breki: csúcs a kiskrapek! És jók a képek is. Látszik, hogy pufi, elégedett baba.

Czika: még egy mamuszt is húztam ráadásnak. Ma az se segített!

Kép
Kép]
hendegabi

Dodi, örülök, hogy minden rendben van.

Breki, nagyon szép pofija van a fiacskátoknak.

Köszönöm a kérdésetek, homokba dugom a fejem, nem gondolok rá és így jobb. Persze nem a legtökéletesebb megoldás, de azt hiszem így lehet egyelőre kibírni. Június 15-én lesz a temetés, na azt nem várom. Meg persze itt van Marci, aki lefoglal.

kispiskóta

Niki:
Így van, Ti legalább gondoltatok reám. :D:D:D
Tök izgi, már cseréled a pelust! Én már alig várom!!
"Szemtelenül fiatal" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Sillia:
Aranyos ez az előke!
Köszi a köszöntőt!:D Aranyos vagy! :D

Norka:
Lehet, hogy készül valami. Nem tudom. Ha mégis, akkor nagggyon jól titkolják!!Mondjuk lehúzok tőlük egy fekete pontot, mert most hétvégén nagyon szar idő volt.
Majd meglássuk a jövö 7 végét. Apában viszont csalódtam, hogy nem jött haza. Ma is azt mondta, hogy siet haza, hogy ünnepeljünk egy kicsit, azt mondta 2-3 körül jön haza. Most 6 óra és még híre hamva sem. Csak egyszer 20 éves az ember!!!:(

Tabati:
Ilyen nehéz elkülöníteni a jósló fájásokat??:O
Már most is ketten kaptunk ajándékot a szüleimtől.:D
Én kaptam egy kismamás felsőt, meg 2 nacit, a picúrunk meg kapott egy rékli szerű rugit, meg nyári kispoló+bugyika kombinációkat. :D Ja meg kaptam anyuéktól egy hattalmas krémes csudifinom tortáááát:D Jövöre már várom az 1 tortáját. Én az enyémbe belefeküdtem anno :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicc:
Most mondta Tesókám.:D

Milyen hosszú egy pad, ha 3 nő ül rajta?
6 láb, 3 hüvely.

Mennyi tanárnéni van köztünk. Nem is tudtam!! De jóó! :D 8)

Bond:
Köszi jól viselem!! 8) 8) 8) 8) Engem valahogy megnyugtat, hogy első babócám ilyen fiatalon jön. Unokatesóm 36 éves. Most volt az eljegyzése, és próbálkoznak a babával. Ha hamar összejön is 54 évesen lesz a gyerekük 18. Ez engem valahogy elrettent. :? :? :?
Látom Manódnak nagyon bejött a mini állatkert! A képeken lassacskán csak lesznek olyan képek is amin az arcod is látszik... 8) 8) 8) Most egy fél profil már becsusszant.

Lányok, mire szülünk csak kicsikarunk Bondból egy képet!!!!!

Boo:
Aranyos vagy!! Apára meg kiváncsi leszek ha hazér egyáltalán...:S
A nagyanyám tartott egy prédikációt arról születésnap alkalmából, hogy neki nem tetszik a Barnabás, és hogy miért nem inkább Izidornak hívjuk majd, vagy ahogy nálad is, hogy legalább a második neve legyen az. Mondom és mire fel legyen pont Izidor. Totál le volt döbbenve, hogy a még életemben nem hallottam róla dédnagyapámról nem tudtam, hogy Izidor volt. Ehhez a ledöbbenéshez képest, ő azt sem tudta, hányadik szülinapom ünnepeljük, 21-22-re tippelt.

Lorca:
Én elég sok embernek szerveztem már szülinapi meglepi partit.Sztem izgi dolog!!

Dodi:
Örülök a jó híreknek!!Legalább megnyugodtál, hogy nincs gond!! Szép nagy már a fiacskád, és szupi, hogy végre fejvégű!!:D

Breki:
Szépek az Uhus képek!!

Huhh, beletelt másfél órámba, mire nagyjából visszaolvastam a mai termést, és még reagáltam is... No de mentségemre legyen, hogy közben megfőztem a vacsit is :D:D:D:D:D

Kép
szisz89

Szisz, persze Boldog Születésnapot kívánok!!!! :oops:

kispiskóta

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:42-kor.
Vendég

Lorca!

Iskola neve....pecsét nincs amit csak úgy gyorsan benyomhatsz? :lol:

Szisz!

nemtom, hogy milyenek a jóslófájások, barátnőmnek ezek szerint nem volt...én eddig a keményedésekről sem tudtam, hogy mik azok... :roll:

Sillia!

Akkor győzőtt a meleg ha jól olvasom. :lol: :P Én is a hidegtől vagyok rosszul, legnagyobb megdöbbenésemre, de így van sajna. Viszont nagy hőséget nem mondanak a jövő hétre sem, de javul azért az idő állítólag....

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
NIKI GRATULÁLOK,MA OLVASTAM A JÓ HÍRT!!!!ÖRÜLÖK H MINDEN RENDBEN MENT!JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!

Végre elkészültünk mi is a festéssel,és a baba holmik is a helyükre kerültek.Azt hittem már sosem lesz meg... :roll:,de végre kész van uh gyönyörködhetek!
:lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Breki! Nagyon jók a felvételek,édes nagyon a babu!!
Dodi! Örülök,hogy minden ok,így legalább már tudod,hogy mi van,ha ezt érzed. Jobb így. Tök jó az is,hogy fejvégű. Mit mondott,még forgolódhat,vagy már így marad valószínűleg? Hú,azért most belegondoltam,hogy egy majd 4 kg-os babát megszülni... Bár mondjuk mindegy mekkora egy baba,általában nem könnyű menet egy szülés (tisztelet a kivételnek). Én nagyon szorítok magunknak,hogy hamar megszülessen a kis baby-nk majd és ne kelljen sokat szenvedni a valószínűleg 40 fokos melegben.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Köszi :wink: ! Most azt mondták, hogy a 36. hétig minden baba forgolódik, de leginkább fejvégűből harántba, és vissza. Teljes fordulat az ritkább, de az is előfordul, szóval lehet a farosoknak imádkozni :wink: ! De fejvégűből farosba már vlsz. nem fog, mert a gravitáció is ennek az állapotnak a megtartására ösztönzi, nameg a
szokásjog is :D !
3800g még abszolút jó sztem, meg elvileg a cukrosoknál korábban "potyognak" a bébik, és akkor lehet, hogy el sem éri ezt a súlyt. 4000g felett lehet én is kicsit jobban félnék, bár egyrészt Gabi is "kipottyantotta" a nem kicsi bébikéit, pedig ő is picike :wink: , másrészt, soha senki nem a kitolást emlegeti legrosszabként, hanem az összehúzódásokat, az meg nem ettől függ!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Niki, erre jártam és mit látok!!!
Gratulálok az első topicos babához! Gyönyörű formás és szemmel láthatóan egészséges Alex baba, csepept sem fogyott vissza, szép telt a bőre, ha jól látom ő nem is észlelt semmit az elmúlt időszak problémáiból. Szerencsések vagytok, gratulálok! Apa mit szólt a trónörököshöz?

Kispiskóta, részvétem!

Tímea, mi még épp a festés közepén vagyunk, babaholmikat tegnap kiválogattam, rengeteg összejött: vettem, is kaptam is, volt is. A mosás még visszavan, de a rohamcsomagot bekészítettem. Még pelenkázólapunk (egyedi gyártású lesz, csak meg kell varartni) és kiságyunk nincs, de már az új felállás szerint rendeztük be az egyik fiúszobát.

Múlt héten nyaraltunk egy jót, bár 2 hete köhögéssel és náthával köszködünk férjemmel, azért már javulok.
Munkával - ahogy előre gondoltam- telejsen el vagyon havazva, de legalább nem magammal foglalkozom, csak tömöm magamba a magnéziumot.
A hidegfrontokat én is megérzem, de még nincs görcs.

Puszi mindenkinek és 36. hétig csak tartogassátok bennt a babókat! Szinte repül az idő és én többet már nem leszek terhes életemben, így ki kellene élveznem a pocakosság gyöngyöreit.

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: