A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Köszönöm a dícséreteket!

Kankalin
nekem azt mondta a védőnőm,hogy nem kell éhgyomrira menni....

Nevek:lányneveken még nem gondolkodtunk,de a fiú már régóta megvolt...

Élénkítsük fel a topicot,én benne vagyok! jövök én is gyakrabban,csak gyertek ti is!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Na, akkor élénkítés gyanánt két mondat közben itt vagyok :-)

Dy, köszönöm az infot!

A kislányt Neked sima uh-on mondták? Tegnap voltam a doktornál, de nem csinált, azt mondta, nem kell azt olyan gyakran és két hete csináltak úgyis a kombinált teszten. Reméltem, hogy esetleg megerősíti ő is az ottani gyanút, miszerint kislány a Babuci.
Egyébként nekem is november 15-re módosították a várható időt, csak a vonalzómat nem tudom átírni.

Fleur,
A Lilla nagyon szép név!

Majd megérzem én is azokat a kis pillangókat :-) Már úgy várom.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Élénkítés :lol:
Kankalin
Köszi :) a Lilla a már megszületett kicsi lányom neve :) Nekem is nagyon tetszik :)

Na megyünk sétálni, mert egész nap nem nagyon voltam vele. Meleg volt, meg főzni is kellett..most meg már nem bír magával cseppem :)

KépKép
KépKép
fleur

Ja Kankalin én is 15-16.-ára vagyok kiírva :) így még az is lehet egyszerre szülünk :)

KépKép
KépKép
fleur

Kankalin
4D uh nézték...

A vonalzódat meg úgy tudod módosítani,hogy a profilodból kitörlöd a mostanit,és csinálsz egy újat az új adatokkal,majd annak a kódját illeszted be. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Fleur,
Tudom, hogy Lilla a meglévő kislányod neve :-) Csak megjegyeztem, hogy tetszik :-) A kis jövevény nevén már gondolkodtatok?

Dy,
Köszönöm, megpróbálom módosítani a vonalzót.
Voltál külön 4D-n vagy ez valamilyen vizsgálattal volt egybekötve?
Én is gondolkodom, hogy el kellene menni, mert a genetikai uh még olyan messze van...

Szóval akkor mindhárman egy időre vagyunk "kiírva" :wink:

Szép estét és jó hétvégét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vonalzópróba :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kankalin
:)
Igen már évek óta megvannak a nevek, még azelőtt kitaláltuk, h belevágtunk volna a baba projektbe. :)
Érdekes módon 2 lány és 1 fiú nevünk van. :) nem tom apa mindig csajozik, szóval kíváncsi vagyok milyenek a megérzései. Én fiúnak is örülök nagyon. Az a lényeg, h megfogant és egészséges legyen. A mi helyzetünkben minden kis életnek örülni kell/lehet :)
7végén lehet nem jövök, megint sűrű lesz a program :)
Addig is szép estét és kellemes 7végét :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!!
De jó, hogy visszajöttetek:) Nem volt kedvem más fórumon is regisztrálni, úgy unom a vele járó regisztrálós macerát:)
És egyetértek Krisztinával: nem értem, hogy egyik fórum mitől lenne személyesebb, mint a másik, ha mind internetes.

Kankalin, én is SOTE II, de 1 héttel korábban... én november 9-re vagyuk kiírva, és jövő kedden megyek AFP-re. Jún. 11-én ultrahang- de jó lenne tudni, hogy fiú-e vagy lány...

Fleur, mindenki... annyira várom én is már a "pillangókat"... el nem tudom képzelni, hogy miből fogom megtudni, hogy ez az, mindenféle korgásokat, feszüléseket meg kis görcsöket stb. produkál a hasam (ennek zöme, gondolom, a zabálás miatt van...) - szóval én figyelem ezerrel, de nem tudom, mit érzek.

Visszatérve egy korábbi témára, én még sokat nem híztam (1-2 kg talán), de eléggé rettegek is attól, hogy elérjem a 30 kg +-t, amit az anyukámnak sikerült, mikor engem várt...

Alvással hogy álltok, lányok? én este max. 10-kor bedőlök az ágyba, ennek megfelelően reggel fél hatkor ébredek... aminek nem sok értelme van, ugye.
Szóval minden szép és jó, csak a fogamat kell gyökérkezelni, úgy néz ki... :( ja és lakásvásárlásba fogtunk, lenne is egy jó, de a tulajdonos kikötötte, hogy ő csak decemberben tud kiköltözni... nálunk meg november elején jön a baba... Szerintetek?:(

Próbálok még majd írni, és annyira jó, hogy újra van itt valaki!!!

Jó hétvégét Nektek,
monke

Sziasztok!!!

Betti nekünk Anna v. Levente lesz.Még nem tudjuk hogy lány v fiú,bár ha rajtam múlna nem is kérdezném meg.A család akarja mindenképpen tudni.

Monke szerintem tudni fogod ha mocorog a picur.Én is csak akkor érzem ha lefekszem és nyugi van.Már a párom is érzi,sőt az ő kezére jobban szeret ficánkolni :D Már ezt a kislányunkmál is tapasztaltuk hogy apa keze a minden, mikor megszületett is rögtön felismerte apa kezét és mindig megnyugodott ha apa simogatta. / persze mi minden este babázunk,így apával sokat ismerkedik már méhen belül is/
Szerintem próbáljatok a tulajdonossal megegyezni,mert nehéz lesz költözködni pici babával.

Ami a kg-okat ill. én már vagy 5 kg-nál tartok.pedig nem eszem sokat,nem nasizok és nem iszok édes lötyiket,csak szigorú fekvésre vagyok ítélve és úgy látom elkerülhetetlen a hízás mozgás nélkül.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Kankalin
Nem voltunk külön vizsgálaton,csak a barátném az uh-s csaj.... :D
És így kijár nekünk minden jó,már egész pici kora óta nézzük 4D is.

Hízás
én pontosan 2 kg-nál tartok... Én is félek attól,hogy mi lesz később....

Monke
Nem akarsz egy vonalzót készíteni,hogy lássuk,hogy te is hogy állsz?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Monke, alvással ugyanúgy állok mint Te. Jó, ha 10-ig kibírom, és 6 körül már mindig ébren vagyok. Hétköznpa még csak-csak elmegy, de hétvégén? Fél 8-kor már takarítottam, voltam a piacon is. Így jó fáradt is vagyok, pedig még csak 10 óra.

Majd kifaggatlak, hogy hogy is zajlik mindez a SOTEII-n, mert az orvost bizony elfelejtettem megkérdezni. Máris kaptál időpontot az uh-ra?
Na, ezt sem tudtam, hogy ezt már most kell kérni. A doktor azt mondta, majd az AFP birtokában menjek genetikai uh-ra. Gondoltam, hogy majd ha megvan az eredmény, bejelentkezek, ezek szerint nem így kell.

Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy kisfiú vagy kislány!
Szerintem is próbáljatok egyezkedni a tulajdonossal...

Krisztinaa, csak pihenj és ne foglalkozz a kilókkal, most a baba a legfontosabb

Fleur, de jó, hogy vannak neveitek. Az én párom babonából még most sem igazán akar róla beszélni.

Azt szeretné, ha a mi neveinket kapná a baba (Miklós és Zsuzsanna). Nekem azért vannak ötleteim, de neki egyik sem tetszik, talán a Zsófiban és a Nórában egyetértünk. Az a mániám, hogy olyan nevet szeretnék adni a babának, ami nem ősszel, télen szerepel a naptárban. Na, a Miklós ebből a szempontból nálam kilőve.

Nekem sokkal szimpatikusabb a babanet, mint az anyatanya... Személyes pedig nem a zártságtól lesz, hiszen nem is ismerjük egymást...

Most "szabad" hétvégém" van, a párom leszervezett a haverjaival egy horgászhétvégét a stégükre még a télen, mikor még nem is tudtuk a babát. Nehezen, de elment tegnap este. Én legalább kitakarítom a lakást, átjön a húgom, főzünk, délután elmegyünk vásárolni, új melltartókra van szükségem...

Bocsnánat, ha hosszú voltam...

Jó pihenést!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kankalin, csak gyorsan:
Az én dokim is ezt mondta, szinte szóról-szóra, hogy majd az AFP birtokában menjek UH-ra és megjelölte, hogy melyik héten. A küldőpapíron láttam, amit adott, hogy időpontot kell kérni, úgyhogy fel is hívtam a rajta levő számot. Mondtam, hogy melyik három nap egyike lenne jó - és adott 1 időpontot, de látszott, hogy már be van táblázva.
Szerintem te is hívd fel, minél hamarabb.
(a SOTE központi számáról is gyorsan odakapcsoltak, mert a mellék, ami a papíron szerepelt, már nem élt).

Persze, egyeztetni próbálunk a tulajjal, de tudja, hogy mi a pálya, úgyhogy jól megkéri az árát annak, hogy hamarabb kiköltözik.

Krisztina, ez a fekvés elég szörnyű lehet - meddig kell feküdnöd?

Dy, nem volt eddig türelmem vonalzót készíteni:) de visszaolvasom az utasításokat, és majd ha a férjem felébred, akkor megkérem őt.

További jó hétvégét,
monke

Monke,
nagyon köszönöm, hétfőn reggel azonnal telefonálok a SOTE-ra és kérek időpontot.

Várjuk a vonalzót!

Dy,
de jó, hogy ott barátnőd, és gyakran láthatod a babát!

A +2 kg szerintem nagyon jó. Egyik barátnőm az első 3 hónapban hízott 3,5 kilót, orvos, védőnő jól leszidta, most van a nyolcadikban és összesen +6,5 kilónál jár, persze, most őt dícsérik.

További szép hétvégét Nektek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!!

Monke a baba születéséig kell feküdnöm :(

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, ez elég rémes
A biztonság kedvéért kell pihenned, vagy ez a terhességed valamiért veszélyeztetett?
(vagy ne is kérdezzem...)
Mindenesetre kitartást, és hát nem semmi, amit vállaltál.
monke

Na jó, a vonalzón még szépíteni kell, de nem is ez a lényeg:(
monke

Monke a vonalzód nagyon aranyos lett.
Az első kislányom 23 hetesen született meg,kinyílt a méhszáj,1 hónapos korában meghalt :cry:
A fekvést úgy képzeld el hogy nem állandóan,csak semmi megerőltetőt nem szabad csinálnom,sokat kell pihennem,azaz a nap nagy részét fekvéssel töltöm.Napi olyan 1 órát sétálok és persze a házimunkát felosztom minden napra egy kicsi.
Jól bírom,csak a kg-ok azoknak nem lehet így parancsolni,mozgás nélkül,pedig nem eszem sokat.

Kép

Kép
krisztinaa

Monke,
köszönjük a vonalzót :-)

Krisztinaa,
nagyon vigyázz Magadra. Örülök, hogy jól viseled. Azért jó, hogy nem kell 24 órát szó szerint feküdnöd.

Ma elővigyázatlan voltam. Felálltam a kanapé szélére a függönyt felrakni és megcsúsztam :-( A fal megfogott, leggugoltam, de nagyon megijedtem, percekig remegtem.
A másik szoba függönye megvárja a páromat...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Elnézést kérek a betolakodásért,de van egy vadiúj eladó babakocsink szuper áron!
Sikerült 2 vennünk,ezért az egyik eladó!
Quinny Freestyle 3XL comfort,vadiúj,navy színben!
Adapterrel,pumpával!
Tulajdonságai:vízszintesig dönthető háttámla,mindkét irányban a vázra tehető,hatalmas felfújható kerekek,elsö kerék bolygósítható,illetve fixálható,ötpontos öv,lassítófék a tolókaron,futáshoz is használhtó!
Rendkívül könnyen tolható,és irányítható!
Nekünk is ilyen lesz, csak pirosban,nekem nagyon bejön!
Ára:75.000Ft,Postázom is bárhová 2000FTért!

Kép

Ha valakit érdekel,irjon privit,és még tudok képeket küldeni róla!

Mindenkinek további boldog babavárást!
20140328174041

Sziasztok!!!

Kankalin ne akrobatázz,vigyázz nagyon az ilyen dolgokkal.Elhiszem hogy megijedtél.Hidd el megvár minden szülés után,vagy a párodat.
Én már meg sem próbálom az ilyet,mert egyébként is csetlek botlok állandóan,nem kísértem a sorsot.
Ma megyek terhesgondozásra,új védőnőm van,kiváncsi vagyok rá...

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Krisztinaa,
Most már befejeztem a mutatványokat, ígérem. Majd a párom ma este megcsinálja, ha hazajött. Így is mérges lesz, hogy a távollétében mi mindent csináltam.

Reméljük, szimpatikus lesz az új védőnő. Majd számolj be.

Monke,
Kértem időpontot az AFP utáni ultrahangra, június 16-án megyek a klinikára. Állítólag az első leszek, így nem kell majd (sokat) várni.

Reggel már kiszaladtam a piacra, vettem friss epret és cseresznyét, ez lesz a mai desszert.

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Kicsit én is visszajöttem. Nekem jövő héten kell mennem AFP-re, meg belgyógyászatra, meg szemészetre is. Remélem egyszerre megcsinálják az egészet. Bár gyanítom a fél napom így is el fog rá menni.
Kankalin: pár hete nálunk is volt ablakmosás meg függönycsere, a párom rakta fel a tiszta függönyt. Egyiket én is próbáltam, de nagyon morgott velem, hogy minek ugrálok, majd ő megcsinálja.. :D pedig nagyon utálja ezt a részt... :D Szóval az ilyet tényleg rájuk kell most hagyni. Mert ha nem vagy babás és leesel, akkor ha eltöröd a kezed, hát nem kellemes, de túléled. De ha megütöd a pocakod... inkább nem is folytatom. Amikor kiderült, hogy babás lettem, még a vezetést se szívesen hagyta.. :D de hát kocsival járok dolgozni, a sofőrszolgálatot meg nem nekünk találták ki... :roll: Bár mondtam, hogy a vége felé már neki kell majd fuvaroznia, mert nem fogok beférni a kormány mögé :D

Na, úgy teszek mintha dolgoznék...

Szilvi
huszilvia

Monke
Fogod tudni :) annyira új érzés lesz :) akkor már valószínű erősebben fogod érezni.
Súly miatt meg ne aggódj, ha figyelsz és kicsit mozogsz nem fogsz 30 kg-ot hízni.
Hát pici babával nem jó költözni, ha muszáj megoldjátok, de az első 1 hónapban nem lesz rá energiád.

Alvás: Lillával én olyan jókat aludtam és engem is 10kor húzott az ágy. Most a második harmadban akkor is rosszul alszok, ha nem fekszem le délelőtt a csajszival.
Olyan nehezen alszom el és olyan nyugtalanul alszom :( nem tudom miért.

Ami a súlyt illeti én nem igazán szedtem még fel, viszont az is hozzá tartozik, hogy Lilla után maradt rajtam 2-3 kg + szóval nem is bánom.

Krisztina
Hát nem irigyellek, de a lényeg, h minden rendben legyen. Petrával is feküdnöd kellett? Jajj vagy Petra azért az angyalkád, mert már nincs veletek?
Bocs, ha tapintatlannak tűntem.

18 heti UH, nekem egyelőre még csak AFP-re van időpontom, majd utána megyek a dokihoz és akkor ő megmondja hova és mikor menjek UH-ra. Most váltottam, így nem tudom ez hogy fog most zajlani.

Kankalin
Te meg ne csinálj ilyeneket. Inkább létra, vagy várd meg apát.

Szilvi
Én a végén is befértem :) csak az utolsó 2 hétben nem vezettem, de akkor már sehova nem volt kedvem menni :)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Amúgy nagyon jó volt a 7vége. A babás találkozó remekül sikerült, csak Lilla nagyon elfáradt a végére. Nem igazán aludt.
Most megyek, mert tiszta nyűg. Nem tudom miért.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Nagyon aranyosak vagytok, hogy aggódtok miattam, ígérem, megfogadom a tanácsokat, most már nem csinálok semmi veszélyeset.

Huszilvia,
örülök, hogy Te is jöttél! Belgyógyászat, szemészet... Vajon mindenkinek menni kell oda?

EKG-t már csináltattam, szemészetre biztosan elmegyek, mert kontaktlencsés vagyok és kel laz ellenőrzés.

Az egyik barátnőm szombatra volt kiírva szülni, ma még vezetett. Pedig akkora nagyon pocakja van, nem is értem, hogy fér be. Azt mondta, így jobban közlekedik, mint gyalog.

Fleur,
Te hol fogsz szülni?
Örülök, hogy jól sikerült a találkozó!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hali!!!

Megismerkedtem az új védőnővel,fiatal,rendes volt.Majd meglátjuk mennyire lesz macerás...

Fleur nem voltál tapintatlan ,semmi baj.Petra az első babám volt és totál problémamentes terhesség volt.Pénteken még dolgoztam,vasárnap éjjel meg megszületett,nincs rá magyarázat.Ő is és én is egészségesek voltunk.

Ma mondtam a dokinak / a körzetinek / hogy van mostanában hogy fáj a hasam alja,de nem görcsök,hanem szerintem a méh most indult el jobban a növésben és az.Erre csak az volt a válasz hogy emeljem a magnéziumot és kész...magamtól is rájöttem.Komolyan nem értem mi értelme a terhesgondozásnak!!!

Szép estét mindenkienk!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Krisztina, tudtam az első babádról (írtad korábban), de hogy Petra-e az, azt én nem mertem megkérdezni:(
Pihenj sokat, és tényleg ne törődj a kilókkal meg ilyesmivel. napi egy óra sétával azért elviselhetőbb az a pár hónap. Remélem.

Többiek meg vigyázzanak magukra, (gondolok itt az ilyen függönyös malőrökre, mint Kankaliné:)

Nekem is fáj(dogál) a hasam alja, meg kicsit néha oldalt is (mintha a petefészkem fájna, de nem nevezném görcsnek)
most akartam megkérdezni tapasztaltabbakat, hogy ez normális? Mert hajlamos vagyok túlparázni mindent, és azért nem rohangálnék mindennel orvoshoz. (volt már rá példa bőven:)

holnap megyek AFP-re (bár a dokim szerint a kombinált teszt eredménye megbízhatóbb, mint ez, tehát "ő nem aggódik, bármi is lesz az eredmény". Mondom ezt a többieknek ,megnyugtatásul...)

Krisztina írta, hogy neki inkább a környezete akarná tudni a baba nemét - ti többiek hogy vagytok ezzel? Mert én azért kíváncsi vagyok rá nagyon.

Jó éjszakát mindenkinek,
Móni
monke

Jó reggelt!

Monke, nekem is azt mondta az orvos, hogy a kombinált teszt eredménye a megnyugtatóbb, szóval az AFP-n át kell esni.

Azt olvastam egy fórumon, hogy a SOTE-n nagyon futószalagon megy a 18. heti uh. (2 perc egy beteg), ezért azon gondolkodom, jelentkezzek-e be az Istenhegyire is arra a hétre?

A görcsökkel kapcsolatban: remélem, jön egy tapasztaltabb kismama, aki tud valami okosat mondani.

Krisztinaa, ezt már én is kérdeztem, mi értelme a terhesgondozásnak? Az én védőnőm sem mondott semmi olyat, amit ne tudtam volna magamtól vagy hallottam volna ismerősöktől. Még csak meg sem mért.

Én is nagyon kíváncsi vagyok a baba nemére, persze, teljesen mindegy, csak mégis, úgy gondolom, hogy így jobban "közel" tudok kerülni hozzá addig is, amíg meg nem születik.
A névválasztás is egyszerűbb lesz, ha már tudjuk, hogy milyet keressünk.
Nálunk egyébként az egész család kíváncsi, egyedül Apósom nem akarja tudni.

Na, kezdek dolgozni.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Úgy tudom, hogy ilyenkor el kell menni szemészetre, belgyógyászatra, fogorvoshoz, meg nem tudom még hová, akik bepecsételnek a kiskönyvbe, hogy megjelentél ellenőrzésen. Ott van az is, hogy hányszor kell vérvizsgálatot csinálni, meg még fene tudja mi mindent.
Mi tudni akartuk a baba nemét, és mivel el kellett mennem genetikai vizsgálatra (CVS-re), ott meg is tudták biztosra mondani: szóval kisfiú lesz, Csaba.
Tényleg, ti is már sokszor keltek fel éjszaka? Mármint "folyó ügyeket" intézni :D ? Nekem a kettő a minimum, de van hogy 3-szor is menni kell. Azzal biztatom magam, hogy legalább hozzászokom :?

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Zsuzsi, én június 11-én megyek ultrahangra, te ha jól emlékszem, 16-án.. ha gondolod, várd meg az élménybeszámolómat (mármint hogy meddig tart stb.)
Elképzelhető, hogy túlterheltek, de valószínűleg elsőrendű szakemberek végzik a vizsgálatot, tehát nem látom értelmét, hogy ugyanazon a héten magánklinikára is elmenj (egy kötelező szűrésért). akkor már inkább várj még néhány hetet, és menj 4D-re, az úgyis látványosabb...

A terhesgondozásnak sok értelme nincs... mármint a mi szempontunkból, gondolom vannak olyanok, akik egyébként nem igazán tájékozódnának máshonnan, nekik talán jó, ha van hová fordulni (ja és azzal, hogy kötelezővé teszik, el is jut hozzájuk valamilyen információ). hálistennek az én védőnőm teljesen ok, és reggel nyolckor rendel (fogad?), ha mondjuk 11-re kellene járnom, és ezért is elmennem munkából, nem örülnék neki.

Szilvi, a folyó ügy az nekem is kezd problémává válni:) Illetve eddig megúsztam az 1-el (hajnali 4 körül), baj csak az, hogy utána nem tudok visszaaludni.

Csaba, Levente szép nevek:) a miénk Dávid lesz, ha fiú lesz, mert a férjem kiejthetetlen német vezetéknevéhez nem szeretnénk 'nagyon magyar' nevet.

További szép napot mindenkinek
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, igazad van, megvárom az élményeidet, biztosan jól csinálják a vizsgálatot, különben az orvos sem küldene oda.

Az én védőnőm 12 és 2 között fogad :-(

A folyóügy nekem örök problém, de amióta babát várok, van időszak, hogy 10 percenként kell járnom. Mi lesz később?
Én többször is kimegyek éjjel. Hú, 4 után nem visszaaludni, az borzasztó!

Mindannyian szép nevet választottatok! Bevallom, nálam a Dávid a kedvenc :-) A páromat viszont valakire emlékezteti, így biztosan nem nevezzük el így a babát.

A Csaba pedig anyósom kedvence, úgy hívják a párom öccsét és az unokatestvérét.

Szilvi, megnézem majd jobban azt a kiskönyvet, fogászatra és EKG-ra kell mennem, úgy emlékszem.
Azt megkérdezhetem, hogy miért kellett menned genetikai vizsgálatra?
Hozzászoktatás a felkeléshez, aranyos :-)

Móni, lánynevetek is van?

Üdv.,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Hozzánk holnap du jön a védőnő családlátogatásra. Szóval délelőtt még takarítani is kell :wink:
Zsuzsi: én idén betöltöm a 35-t, szóval elég közel vagyok a kritikus határhoz, másrészt a kombinált vérvizsgálatom eredménye nem lett jó. Szóval azt ajánlották, hogy csináltassam meg, és én hallgattam az orvosokra. :shock:

Huh, de nincs kedvem dolgozni... :wink: Azért próbálok úgy tenni, mintha...

Szilvi
huszilvia

Hali!!!

Na a folyó dolgokkal kapcsolatban én is az elejétől kezdve szenvedek vele.Vannak olyan napok mikor tényleg / ahogy Zsuzsi írta / 10 percenként megyek.Ez akkor a legjobb mikor mondjuk anyukámék megyünk / 60 km / :D akkor marad a bokor :D De vannak jobb napok.

Móni ha esetleg rákérdezel az alhas fájdalmára számolj be róla.Engem letudtak a magnéziummal.A dokimat meg nem akarom ezzel zaklatni,mert nem mindig fáj szerencsére,ebből gondolom hogy a növekedéstől van.

Tegnap rámszólt a dokinő hogy a fogorvossal le vagyok maradva,de megmondom őszintén nincs kedvem menni.Tisztában vagyok a fogaim állapotával és most nem akarok tömetni,csak szülés után.
A belgyógyon meg már túlvagyok.

A kombinált teszt tényleg biztosabb,de szerintem csak akkor van értelme ha valami gondot kiszürnek uh-on vagy afp-n.Inkább az mint a magzatvízmintavétel,én azt nem engedném.
Tavaly mi sokmindent végigjátszottunk.
12 hetes uh-n a nyaki redő közel volt a határhoz ,az afp jó lett,de azt mondták jó lenne ha megcsináltatnánk a magzatvízmintavételt.Nem akartunk belemnenni,ezért irány az Istenhegy ahol megcsinálták a kombinált tesztet és persze minden rendben volt.Makk egészséges volt a picurkánk.
Azt hiszem a klinikák pénzt kapnak a magzatvízmintavételért,tehát érdemes nekik rábeszélni a kismamát.
Mi mérlegeltünk 1% hogy elvetélek 1% hogy beteg a baba.Ezért nem mentünk bele.
Bocs hogy így kiveséztem a dolgot.

Szép napot!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt!

Nálunk ma elég fura idő van, esik, fúj a szél, de meleg van. Fogalmam sem volt, hogy mit vegyek fel, pedig délre tárgyalásra megyek. Pont ebédidőben!!! Hallatlan! Két szendvicset hoztam reggelire, hogy kibírjam, amíg visszaérek.

Krisztinaa,
egyik barátnőm a 30. hétben van, ő is magnéziumot szed a görcsökre, alhasi fájdalmakra. Szóval szerintem jól kezelnek Téged :-)

Én a kezdetek óta szedek 500 mg magnéziumot naponta az orvos javaslatára, majd meglátjuk, mire lesz jó. A védőnő viszont csodálkozott, hogy minek az?

Szilvi,
persze, emlékszem, már, hogy régebben írtad, hogy valamilyen eredményed nem lett jó. Örülök, hogy most már minden rendben :-)

Móni,
Túlvagy az AFP-n? Hogy zajlott?

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Zsuszi azt tudom hogy jól kezelnek :) csak az volt a bajom,hogy a dokinő nem fejette ki hogy miért van,és kell e aggódnom miatta.De már nem fáj,úgyhogy most nem aggódom.

A belgyógyásznő azt ajánlotta hogy magnézium tbl helyett pezsgőtablettát igyak / olyat ami nem izesített /,mert az jobban felszívódik.Van benne valami abból elég egy db egy napra.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Nálunk is hülye idő van, és nagyon fáj a fejem (hidegfront...) Úgyhogy kávézom ezerrel, még mindig kevesebbet árt, gondolom, mint a fájdalomcsillapítók...
Ja és kezdem kinőni az utolsó hosszúnadrágomat, tehát : SÜRGŐSEN jó időt akarok!!! (22-29 fok közötti lenne az optimális).

Zsuzsi, az AFP gyors volt és fájdalommentes - amin megdöbbentem: SENKI nem volt a SOTE II. laboratóriumában vérvételen előttem! arra készültem, hogy csomót várni kell, stb. Ja és sok a klinika parkjában a vemhes cica:)

Krisztina, megpróbálkozom a magnéziummal, addig is, amíg megyek dokihoz legközelebb. De már nekem se fáj:)

Úgy néz ki, hogy sikerült a lakásvásárlást elintézni: abban maradtunk, hogy szeptember végén költözik ki.

Na, megyek dolgozni.
szép napot nektek!!
M
monke

Sziasztok!

Azt hittem itt már nincs senki, de jó hogy benéztem.
Képzeljétek, ma voltam az AFP eredményért és kicsit alacsony. 20,3 IU/ml és 21-től jó. Viszont nem betöltött 16 héten vették le hanem előbb. Mert szombaton vagyok fordulónapos, tehát szombaton töltöttem be a 16. hetet, de az orvos azt mondta, hogy előtte pénteken mehetek AFP-re. Mentem is és alacsony :(:(. Remélem nincs semmi baj és tényleg csak ez miatt van. Holnap megyek UH-ra.
Itt az idő rémes, egész nap esik és nincs már gatyám amibe beleférek, vagyis egy, de abba dolgozni megyek holnap.
Na puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
beanic

Sziasztok!!!

Monke örülök hogy sikerült elintézni alakást,így sem lesz könnyü,de jobban hangzik mint a december.A fejfájással én is küzdök,életemben nem ittam annyi kávét mint most babásan / napi 1 / :D

Beanic szerintem ne aggódj az afp miatt,egyrészt sokan mondják hogy nem megbízható,másrészt meg közel van a jóhoz.Ne aggódj azzal ártasz a babácskádnak.Ha a 18 hetes uh-on minden oké,akkor meg aztán tényleg nincs miért aggódni.

Kép

Kép
krisztinaa

sziasztok lányok!!!
ne haragudjatok, hogy ilyen későn jelentkeztem megint, de a kisfiam mostanában eléggé lefoglal. A pocilakóval sem tudok annyit foglalkozni amennyit szeretnék!!! Most éljük a dackorszakot , plussz a meleg, szóval nem könnyű így terhesnek lenni de a lényeg, hogy egészségesek legyenek mindketten, én bírom a gyűrődést!!!!
Krisztina: nem tudom korábban mondtam e neked, de tisztelem a lelkierődet és teljes szívemből kívánom Neked, hogy ezúttal minden rendben legyen és a kis pocaklakód valamikor novemberben egészségesen jöjjön a világra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem számít hogy mi lesz, kisfiú vagy kislány, a lényeg az, hogy egészséges legyen ez elég ahhoz, hogy végre boldogok legyetek mind Te, mind a párod!!!!! Vigyázz nagyon magatokra még ha feküdnöd is kell, Te tudod a legjobban, hogy minden fáradalmat megér a kicsi babátok!!!
Üdv:Betty

KépKép
KépKép
betty76

Köszönöm Betty nagyon kedves vagy.Nehéz hónapok állnak mögöttünk,a kedvesem nélkül biztosan nem itt tartanék / lelkileg /.
Nem lehet könnyü,neked sem így hogy még kicsi Iliász is.Majd mesélsz,mert mi is kb ennyi korkülönbséget akarunk.

Soha nem voltam nagyon gyerek párti,valahogy nem kötött le a dolog.Mikor Petra megszületett,teljesen elvarázsolt minket a kis 675g-val / elfért apa tenyerében /,hihetetlenül sok szeretet lakozott benne.Akkor eldöntöttem hogy nekem 3 gyerek kell.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!
bocsi,de most nem igazán tudok visszaolvasni,de igyekszem pótolni! ugyanis szigorú fekvésre vagyok ítélve.... :? egyébként is veszélyeztetett voltam,de most meg... Manócska egy "kicsit" lejjebb fekszik,mint ahogy kellene.ezért most feküdnöm,hogy kapaszkodjon vissza... jövő pénteken kell menni dokihoz,megnézi,hogy hogy állunk... de addig is igyekszem jönni,és tartani a lépést veletek.
puszi mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy vigyázz nagyon magadra és tartsd be a fekvést!!!
Miért voltál veszélyezetett??

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztinaa
először is,mert előző terhességem 1o.hetében ikreket vesztettünk el,másodsorban meg azért,mert Leiden mutációm (genetikailag mélyvénás trombózis hajlam)van ami miatt minden nap szúrom magam heparinnal.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Móni, örülök, hogy ilyen könnyen ment az AFP, ez megnyugtatóan hangzik.
De jó, hogy sikerült elintézni a lakást!

Dy, kitartást Neked a fekvéshez. Meddig kell? Vagy ezt ne is kérdezzem?

Beanic, szerintem se aggódj az AFP miatt, mindenki azt mondja, hogy nem megbízható, az uh-n legyen rendben!

Betty, rég hallottunk rólad! Kitartást!

Krisztina, próbáld ki a tablettát, biztosan igaza van a doktornőnek!

Én is jó időt akarok, bár úgy tűnik, hogy nekem a hosszúnadrágjaim a nagyobbak, viszont mintha 1-2 kezdene szűkebb lenni hasban. Lehet, hogy kerekedésnek indultam? Azt hiszem, vennem kell valami kismama-cuccot, nekem még nincs semmim :-(

Üdv.,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kankalin
CSak remélni tudom,hogy nem kell már sokáig feküdnöm,mert már igy nagyon unom!!!!!!!!

irigylek mindenkit aki keveset jár pisilni... Napközben kb. fél óránként,éjszaka a minimum az 5...... :shock: :shock: :shock: :shock:

Jó idő? én is akarom,bár nem nagyon bírom a nagy meleget.... Régi rucik? Még csak 2 kg-t híztam,de a hasam nő,mint a bolondgomba,és a régi nacijaim közül már semmi nem jó rám..... :oops: :oops: :oops:

Beanic
az afp eredményének egy bizonyos határértéken belül kell lennie,nem pedig megegyezni egy adott értékkel. Ha az étékhatár alatt van,az nyitott hátgerincre utal,ha felette,akkor az pedig Down kórra...., de minden esetben az uh a döntő!!!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Gratulálok a kisfiúkhoz és a kislányokhoz!

Vt!A nagyonbabás vonalzóm néha nekem is vacakol, de 1-2 nap múlva már jó.

Monke!Rám délutánonként tör rám az álomkór, nescafét fogok inni.Örülök, hogy megoldódni látszik a lakásügy.Én is november 9-re vagyok kiírva.

Beanic!
Én is 15+6-nál menten AFP-re, de még nem tudom az eredményt.

Dy!Hogy-hogy lejjebb fekszik a picike?

Még korábban én is regisztráltam az anyatanyára, de nekem szimpatikusabb a babanet.

Melyik topikokat szoktátok még nézegetni itt a babaneten?

Nálunk is mindenk ok. Hízni nem híztam, ennek ellenére két nadrágom jó rám, azok is bandázzsal. A front megvisel, ma el is ájultam. Mocorgást én is érzek, de nagyon várom már,hogy határozottan jelezzen. Közben biztossá vált, hogy kislányunk lesz: Boglárka ,a második keresztneve valószínűleg Lilla.
Vendég

Sziasztok!

Én is eltűntem egy kicsit :oops: de a jó idő miatt folyton kint voltunk délelőtt megcsináltam a házimunkát főzéstaztán ebéd után szunyáltunk aztán 7-8 óráig kint voltunk.
Most viszont olyan pocsék idő van kint.......van időm kicsit visszaolvasgatni!

Megjött a kombinált eredményem negatív lett! Uh-ra majd júni 26-án kell mennem legközelebb....nagyon messze van még :cry: addig viszont még megyek dokihoz és remélem kitudok egy potya uh-t sírni!!

Mocorgás: Szégyen, hogy második terhességnél nem vagyok biztos benne, de az elsőnél én egyértelmű rúgást éreztem először, most viszont inkább buborék, szárnycsapkodás szerű. És nem tudom eldönteni a kicsike csinálja e??

Már olyan kiváncsi vagyok én is a nemére....remélem legközelebbi uh-n megmutatja majd magát!
Neveink jobbára a fiúnevek a biztosak: Csongor, vagy Bátor, ezt még el kell dönteni. Lány én nagyon szeretném az Adélt, viszont erről még meg kell győznöm a páromat is :lol:

Hízás: Itthoni mérleg szerint még nem híztam :( Annával ilyenkor már 3kg-nál tartottam igaz akkor nekem is sokat kellett feküdnöm,lehet azért ragadt jobban!

Beanic!
Ne aggódj az Afp miatt nagyon sokszor fars eredményt mutat!! Az uh-n minden oké lesz!!

Dy!
Tarts be szépen a pihenést!!! Ez a legfontosabb:
Ezt én se értem mi az hogy lejjebb fekszik??? Az csak nagyobb terhességnél van nem hogy hamarabb beékelődik?????

Krisztina!
Az alhasi fájdalom biztos a növekedéstől van!! És a magnézium jó rá. Nekem Annával folyton keményedett a hasam és arra is csak mg-t kaptam igaz annyit ért mint halottnak....

Valaki írta a pezsgőtablettát....megírnád pontosan melyik az? Mert magne B-t nem akarok szedni mert az tényleg semmit se ér!!

Fogorvoshoz én is készülök, de még várok 1-2 hetet nehogy elkapjon ott róka koma ha túl sokat nyúlkál a számba :roll:
Fogkövet muszáj lesz szedetni!! Brrrr

folyóügyek...általában éjszaka ill este mikor lefekszem mielőtt elaludnék kb 5x kikell mennem :evil: ma du pedig szó szerint 5 percenként jártam ki.

Na azt hiszem most már befejezem...............hagyok helyet másnak is :lol:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Díva, üdv. újra itt, gyere gyakrabban, ha van egy kis időd.
Gratulálok a kislányhoz! Nagyon szép nevet/neveket választottatok.

A front engem is megvisel, ma szédelgős és kicsit idegesebb vagyok. Na, nem baj, majd a hosszú hétvégén kipihenem magam. Ti hogy viselitek?

Dy, szorítok, hogy minél előbb felkelhess!

Ez a folyóügy tényleg borzasztó, a munkahelyen már szégyellem magam, hogy örökké kijárok.

Vigyázzatok Magatokra!

Kankalin

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!!

Áfonyácska a pezsgőtabival kapcsolatban annyit mondott a dokinő,hogy gyógyszertárba vegyem és nem legyen ízesített,mert nem lehet tudni mivel ízesítik.Szerintem jobb mint a tabi.

A mocorgás nekem már nagyon határozott,sőt olyanokat is csinál hogy kinyomja magát az egyik oldalra,vagy befészkel apa tenyerébe.Nagyon édes.Már apa is érzi a határozott rúgásokat :)

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: