A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ancsurtiek meddig maradnak?
Vendég

Sziasztok!

Bond, bár a játékról lemaradtam, de erre én sem gondoltam volna!!! :shock: Nagyon szupi a kanapétok, és Manó is helyre kis fiatalember így hátulról is. :lol:
A szívuh-ra a Sote 1-re megyünk, ott van protekciónk.

Niki, drukkolok, hogy minden rendben legyen és hogy kihúzzátok, ameddig a babának a legjobb!!!!! Rania tündéri lehetett!!!!!!!!!! Szobatiszta amúgy, vagy csak ráült?

Ancsurtiék, hol vannak?

Ági.nem lehetett semmi az eper szedés,. de az intelmeidet szem előtt fogjuk tartani, ha erre vetemednék. De úgy vagyok, mint Bond legtöbbször én is Marcival szedetem fel a dolgokat a földről. Gyantával egyetértek! :wink:

Lorca, én egy konyaktól tuti örömködve szülnék!:lol:

Roma családos történet, meg törént eset mégpedig a Zalaegerszegi kórházban!!! 8)

Hendegabi, hogy van Nóci?

Gabi, jobbulást! Nekem is iszonyat fáj a torkom.

Boo, a képek:

Kép

Kép asszem 28 hetes terhes voltam.

Kép

kispiskóta

Sziasztok! 8)

Hát nem keveset termeltetek mióta nem olvastam, azaz 3 oldalt kellett bepótolni, csak mire avégére értem mindjárt indulhatok is, és felét elfelejtettem annak, amit írni szerettem volna :twisted: :lol: :lol:

katy: nem amiatt vigasztalom őket, hogy jobb legyen a lelküknek, hanem mert tényleg így látom, nekem ennyit változott Dorka 28-33 hét között :lol: :lol:

Bond: nekünk jó lenne, ha lenne ilyen szolgáltatás, na de majd csütörtökön rákérdezek. Azért 100 km, az 100 km :roll: , de egyet értünk, jobb lenne ingyen ugyan ez :lol: :lol:
Az az elképzelésed, ha tudatosítod magadban és nem fog fájni, kinél mennyire működik, én nem tudom, DE azt igen, hogy piszkosul féltem anno a csövezéstől, utána azt mondtam, nem is volt vészes, az altatástól nem féltem, utána úgy szenvedtem, azt hittem megdöglöm reggelre :roll: :roll:

lorca: nem tudom adtak-e pénzt, és azt sem, hogy ki vette észre ki nem, de a lényegen igaz nem változtat, borzasztó, hogy ilyenek vannak :shock: :shock:

niki: örülök, hogy végülis jó híreid vannak, sokat gondolok Rátok, már ma is volt eszemben, hogy ugyan milyen hírek várnak itt Rólatok, de örülök, hogy jók! :D Továbbra is megy a drukk!!!! :wink:

Most indulok kismama jógára, utána bank, és bevásárlás, szép napot 8) :D

f.nikici

Sziasztok! :)

Ez most csak a reggeli szösszenet, aztán megyek kismama tornára (nem sok kedvem van most hozzá :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: ).

gabi1!

Nekem is fáj a torkom az utóbbi 3-4 napban, de általában csak reggelente. Én a bodzaszörpre gyanakszom. Ezért azt most kerülöm és inkább forró csokival próbálom gyógyítgatni magam. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

A te dokid tényleg más tészta és nála legalább előre látható minden. Szerintem ez a lehető legjobb megoldás, hogy sem neki, sem neked nem kell, hogy kínos legyen így a dolog.

Pénztáros csajjal ne is foglalkozz! :wink: Ameddig Apa nem akarja elvinni a napernyőket otthonról, addig mondhat akármit. Ha meg elakarja vinni, akkor meg már meg se kell szólalnia... :roll:
Húzd ki inkább mind a 154 centidet és legy büszke, hogy egy ilyen pasival éltek egymás oldalán. :wink:

szisz89!

"egy doki ajtajára ki van ragasztva, hogy 100e alatt nem vállal szülést"
És még nem jelentette fel senki? :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :x :x :x :x :x

kispiskóta!

Tudom, hogy azért tartasz tőle valamennyire, de a SOTE I.-n jó kezekben lesztek. Ők tényleg megmondják a frankót! :wink:

Ancsurti szerintem per pillanat még mély kómában van: 6 órával van hátrébb, mint mi. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Gyantával egyetértek"
Ki az a gyanta? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jók ezek az esküvői képek: a polgárinál látszik a pocid, az esküvői ruciban viszont nem (alighanem azért a csokor és a távoli fényképezés is segít egy kicsit :wink: ) :D :D :D :D :D :D :D

ÉdesaranyostündérbogárManó fenntartotta magának a jogot arra, hogy ha már ő is besegített az összerakásba, akkor le is csekkolja az ágyat. Ami nem is lett volna baj, csakhogy Apa és közém beékelte magát KERESZTBE. :? Így Apa fázott, mert nem tudott betakarózni, én meg tök kiszorultam az ágy szélére, mert nótóriusan hol a pocakomat, hol a mellemet vette célba a lábával. :? :? :? Azt gondolom mondanom sem kell, hogy neki viszont nem kell a paplan, mindig lerúgja magáról. Vagy 5x igazítottam meg, hogy normálisan aludjon, de mindig az lett a vége, hogy keresztben kötött ki. Így Őfelségén kívűl senki nem aludta ki magát, de ő aztán annál jobban. Megharapom... :? :? :? :? :? :? (Viszont amikor néha fél szemmel ránéztem, hogy mi van, akkor mindig azt láttam, hogy Apa elkínzott fejjel fekszik ugyan az ágyban, de azért gyönyörködve nézi ezt a kis gazembert. :) :) :) :) :) :) :) :) )

Kép
Kép
200907?

2009, persze, hogy nem látszik, mert a templomin már/még nem voltam terhes. :lol:

kispiskóta

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Bocsika. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

200907 Hát igen végül is igazad van, de hát tudod ilyenkor sokkal érzékenyebb az ember.

Nálunk úgy néz ki az éjszakai alvás, hogy este mindenki (gyerekek) saját ágyukba fekszenek le. Nagyokkal nincs gond. Réka viszont éjjel vagy hajnalban, mikor hogy felkel pisilni akkor már nem az ágyába megy vissza hanem jön hozzánk. Ő is birtokba veszi az egész ágyat, így apa az ágy szélén kuporog, és egész közel hozzá, mert Réka rugdos, és Réka pedig az ágy nagy részén édesdeden alszik. De én se tudok rá haragudni, meg az apja sem, sőt ha netán előfordul nagy ritkán egy egy éjszaka hogy nem jön át, akkor megvagyunk ijedve hogy vajon mi lehet. Hétvégén azért kiszoktuk magunkat pihenni, mert olyankor mindig vándorol anyuhoz vagy tesómhoz. Egyik nap anyunál másik nap tesómnál alszik. Bár gyanítom hogy ez nem sokára megfog változni mihelyst megérkezik a kis tesó.
Ezért is van nekünk a Nóri szobájában egy franciaágy hogy oda tudjak feküdni éjjel ha kell, mert még Nórit is közénk venni nem fogom tudni. Kitudja milyen lesz. Mennyire lesz sírós.

Azt akartam kérdezni azoktól akiknek van nagyobb tesó, hogy most a vége felé a terhességnek nem vettetek észre változást a tesó viselkedésében? Mert nálunk Réka 1-2 hete teljesen zizi, hisztisebb sokkal mint szokott, sokkal érzékenyebb.
Norbi is sokkal többször bújik, pedig már egy ideje úgy kellett odahívni hogy adjon egy puszit. És Betti is. Mintha éreznék hogy nem sokára kevesebb idő lesz rájuk, vagy nem tudom.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! :lol:

bond: amilyen tempóban fogy a hazahozott eper, lehet, hogy elkérem Manót segítségnek :lol: :lol: Ha a kanapéval ilyen ügyesen megbirkózott, szerintem megoldja nekem az eperszedést is :lol: :lol: Egyébként pont olyan, mint a katalógusképen :lol: Tehát nem hagytatok ki semmit :lol: :lol:

gabi: pénztáros csaj azért dugult el, mert attól félt, hogy napernyővel a seggében megy haza :lol: :lol:
Bár én nem értek hozzá, de szerintem valóban érzik a nagyobb gyerekek a kicsi érkezését, azért változtak meg. Aztán, mikor meglesz a kistesó, újabb változás jön, de ezt Te jobban tudod! :lol:

szisz: ha nem ugrana bele a számba minden közelemben lévő eperszem, akkor én is csinálnék lekvárt meg szörpöt, mert azokért is odavagyok :lol: De így azokból marad a bolti :? :lol:

kispiskóta: nagyon csinos kismamamenyasszony voltál! :lol: De persze a másik ruci jobban tetszik :oops: :lol:

Bondon kívül más babakocsival rendelkező nem mérte le nekem a fekvőfelület szélességét? :( Mert hiszek neki, de azért fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy átlagban milyen szélesek ezek.... :D

A múltkor szó volt a hülye álmokról, a mai: már nem tudom, miért, de pakoltunk össze- vissza mindent a kégliben. Elhúztam a kanapét /simán egyedül :lol: :lol: /, és alatta találtam egy lyukat, ami fel volt engedve vízzel, s az alján egy halott kínai feküdt Supermannek öltözve :o Álmomban nem is lepődtem meg, arra gondoltam, hogy biztos a párom intézte el, és így ha megtartom a titkát, ő sem fog haragudni rám, mert valakit én is kinyírtam :roll: Pedig nem is néztem ilyen filmet, vagy ilyesmi, hogy ekkora marhaságot álmodjak... :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agi125r 2009.05.25 09:27-kor.

Kép
agi125r

Sziasztok lányok!

Hát, próbáltam visszaolvasni, több-kevesebb sikerrel. No nem azért, mert nehezen megy az olvasás :D
Arra viszont már nem is merek vállalkozni, hogy mindenkinek külön reagálok, mert lehet estig itt ülnék. :oops:

Azért mindenkinek szurkolok, hogy könnyű legyen ez az utolsó pár hét!!!

Nekem megszült egy kolléganőm múlt héten pénteken, 2 héttel a kiírt időpont előtt. Erre Gábor teljesen beparázott, hogy akkor lehet hogy nálunk is előbb érkezik Jázmin :shock: MI??? Hol van itt az összefüggés? Na, ezt ő sem tudta megmondani, csak szegény most érezte először, hogy lassan babázni fogunk. :D

Röviden rólunk: Voltam dokinál és uh-n is. Minden rendben, Babó buksija már nagyon lent van. Jövő héten megyek az első NST-re. Hát kíváncsi leszek, hogy milyen lesz. Az tényleg igaz, hogy ilyenkor mindig ultrahangoznak NST után? Vagy csak egy téves infóm ez?

Nagyon sokat gondolkozom a homeopátiás készítményekről. Akinek van tapasztalata ebben, tud nekem segíteni, hogy mikortól érdemes elkezdeni, és leginkább mit? Persze az adagolás is fontos lenne. A málnalevél teáról hallottam, hogy a 36. héttől lehet inni. Azt szerintem bevállalom, na de mennyit kell fogyasztani?

Voltunk a hétvégén lagziban, és ott készült a következő kép. 34+5 Kép
Vendég

Sziasztok!

Tegnapi nap tok jol telt, vegre nagyobb verzes nelkul, ma is jol vagyok egyelore.. :) (kopp-kopp)

Kispiskota, nagyon szepek es aranyosak vagytok a fotokon, hihetetlen, hogy Marci mennyire hasonlit Rad! :D
Rania nem szobatiszta, es nem is ugy ult ra, mint ahogy a wc-re szoktunk, hanem bele a kagyloba torokulesben... :D

Mindjart hozzak a ctg-t, meg vert is vesznek...elfoglalt vagyok am! :D
Tanulnivalom is itt van elottem, remelem, hasznalni is fogom, nem csak nezegetni.. :D
Vendég

Agi125

Az én ABC Design babajárgányomnak 30-35cm a belső szélessége.
Ezt úgy értsd hogy olyan babapiskóta alakú és ezért van keskenyebb és szélesebb része :)
Vendég

Norka homeósokban nem tudok segíteni, de szerintem azokat is a 36. héttől kell szedni.
A málnalevélteát a 36. héttől lehet inni, naponta 1 litert.

Elkészítés: 1 liter forralt vízbe kell tenni 1 csapott evőkanál teafüvet. Én ízesítettem citrommal és cukorral, ezenkívül tettem bele citromos teát is. És hidegen ittam.

Nst- után nem kell lennie uh-nak. Nekem egyiknél sem volt. Szerintem máshol sem csinálnak. Max akkor ha nem jó az nst és megakarják nézni a babát uh -on is hogy hogy érzi magát.

Kép

gabi1

Agi, akkorat rohogtem az almodon, hogy a ctg. fajasokat mutatott! :lol:

Norka nagyon csinos vagy, es hat igen...a babak neha nem pontosan a kiirt idopontban jonnek... :D Nekem mindket gyermekem 2 hettel elobb szuletett..
Vendég

sziasztok kismamik!

először is jó sokat termeltetek...alig győztem visszaolvasni és már
szinte nem is tudom kinek mit akartam írni...

Niki!
úgy megijesztettél,de örülök,hogy már minden okés és nagyon szurkolok
nektek,hogy még bent maradjon sokáig Alex...

Dodi!
örülök,hogy jobban van a nagypapád és tényleg borzalmas,hogy
csak így le akartak róla mondani...

Ancsurti,így utólag is jó pihenést nektek...majd várunk az élménybeszámolóval...

mi most hétvégén sem pihentünk sokat.
pároméknál voltunk parkettáért,ugyanis holnap parkettázunk is...
aztán kikába lánpát vettünk,ikeába meg lebegőpolcot és szekrényre
ajtókat...
potyára mentünk a kenguru goldba és a brendonba,mert nem kaptunk
olyan hintát,amit kinéztem és fel is raktam ide a képét...
de majd még megyek tovább,hátha valahol lesz...

és a mai tábla:(még a régi)
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

csibe

itt Fehérváron van olyan hinta.

http://www.babacity.net/index.php?page= ... k&t_id=187
Vendég

Sziasztok!

Norka! Irtó csini vagy,gratulálok!
Ma megmértem magam,mert kb. másfél hónapja voltam a védőnőnél és közben elköltöztünk,az új védőnő meg nem "zaklat" hál'Istennek,de 7 dkg-al vagyok csak több,mint előtte(63,7 kg). Pedig most nem tudok megálljt parancsolni magamnak,állandóan éhesnek érzem magam,mondjuk nem nassolok,csak eszem. Na,jó egy fagyi azért minden nap lecsúszik :lol: Lehet,hogy ennyit ér,hogy hetente 3-szor járok kismama tornára?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo:
Nagyon kis csini vagy a képeken, a fehér ruciban megy egyszerüen csudiszép! 8) :D

Bond:Azt nem tudom, hogy feljelentették-e, erről nem számolt be a védőnénim.

Agi:Lemértem én is. Nekünk a babakocsi fejtől láb felé enyhén szélesedik, de úgy középtájt 35-36 cm. De sztem ránézésre szélesebbnek tűnik.
Álom: KEZDEK TŐLED FÉLNI!!! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Norka:Nagyon csinos vagy a képen! :D :D

Niki72:Na csak óvatosan azzal a tanulással!!! Inkább sok sok sok sok pihi, plussz egy kis pihi!!!
:D :D :D

Kép
szisz89

Na, megjöttem a kismama tornáról.
Vagy van valami a levegőben, vagy mi közeledünk egyre jobban a vége felé vagy tényleg megerőltetőbbek voltak a gyakorlatok mint máskor, de az óra végére már egyként morogtunk az úúúúúúúútált egyensúlyi gyakorlatnál. :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: Részemről ki is hagytam. :x 8) A gyógytornásznő nem vette zokon, viszont másikat csináltatott velem helyette: sokkal könnyebbet. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Azzal együtt szerintem nem olyan a kondim mint volt. :roll: :roll: :roll: Némelyik gyakorlatnál, amit még múlt héten meg tudtam csinálni így néztem: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )

Kombinó.
Oda-vissza hasonló volt a szitu: az illető képtelen lett volna egy perccel hamarabb felállni a helyéről, ha már úgyis leszáll a következő megállónál. :? :? :? :? :? Odafelé ez azért volt izgalmasabb, mert miközben gyalogoltam tökre elkezdett fájni az oldalam. Örültem, amikor leültem és elkezdtem simizni az oldalamat. 2 megálló után megszólal egy középkorú nő, aki vígan üldögélt végig, hogy: "rendetlenkedik?" Gondolkodtam, hogy azt mondjam, hogy: "nem b@szd meg, fáj! :x ", de végül úgy döntöttem, hogy semmi köze a magánügyeimhez, így egy nem túl őszinte mosoly kíséretében közöltem vele, hogy: "előfordul". Ezt megbeszéltük és már le is szállt.
Visszafelé pedig mire beevickéltem a villamos beljesébe utánam szóltak, hogy van egy üres hely. Egy nő volt. Mondta, hogy üljek le és kissé hangosabban hozzátette: "ha már senki nem adja át a helyet..." :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Persze, senki nem érezte magának a problémát. De legalább ő figyelmes volt.
(Utazás közbeni életképek:
1. A Blahán egy csaj feküdt szép, hófehér ruhában a virágok melletti kőpárkányon. :shock: :shock: :shock: :shock: Napozott. Nem tudom kiféle, miféle volt, de nincs annyi pénz, amennyiért én ott akár csak leüljek a sok hajláktalan és a galambszar közepette...
2. A megállók kukáinak csikk tartó részéből egy hajláktalan nő borogatta ki a tartalmukat egy újságpapírba. Bele sem szeretnék gondolni, hogy mit csinál vele...)

Most visszaolvasok, írok és szerintem ledőlök egy kicsit. Bár Manó csak délután jön haza és jó lenne kihasználni azt a kis időt, hogy folytassam a takarítást lehet, hogy nem lesz belőle semmi, olyan fáradt vagyok. :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Nekem is szoktak olyan foltjaim lenni, hogy gőzöm sincs, honnan kerültek oda. Aztán magyarázkodhatok.
Éljen az új kanapé.
A próbafülke hostess-re nekem is az volt a tippem, mint a többieknek, de ez a megoldás nagyon béna.
Ja, és a tabló képhez esetleg gps koordináták?

Bocsi azoktól, akiknek eleve ez van elrendelve, de a látottak után még inkább kihagynám a császárt.

Dodi!
A te dokid olyan profi az ilyen faros dolgokban is, nem hiszem, hogy automatikusan császárra ítélne.

Niki!
Nagyon sajnálom, remélem azért a szülésznőknek lesz igaza és nem neked! És a dokitanács sztem megnyugtatóan döntött, úgyhogy nyugi, pihi!

Agi!
Nekem is van egy július 7-i öcsém.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog-e számítani a telihold? És ha még front is lesz...
És volt pofájuk időpontot adni, nem mondták volna, hogy menj előre?
Babakocsiméretek nincsenek fönt a neten pl. Brendon honlapján? Ott annyi féle kocsit árulnak, legalább lenne összehasonlítási alapod.

Lilisgabi!
Brutálisan erős idegzettel vagy megáldva.

Jimbone!
És miért kell feküdnöd végülis? Görcsölsz, vérzel, elkezdett nyílni a méhszáj? Tény,hogy otthon tényleg konfortosabb. Vigyázz magatokra!

Lorca!
Nati-buli, hogy sikerült?

Czigka!
Nem is akarlak felébreszteni: tényleg szuper lesz, amikor végre kint lesz és rádteszik. Én már nagyon várom, hogy megint beinduljon a lavina.
Mások hülyének szoktak nézni, de sztem annyira izgalmas, amikor érzed, hogy na most tényleg szülni megyünk, persze fáj-fáj, de akkor is. És olyan izgi felfedezni, hogy hogy is néz ki, aki ennyi ideig bent mocorgott.

O.Heni!
Gratu az 5-öshöz, ügyi vagy.

Norka!
Nekem sem csináltak az nst után soha uh-ot.

Torokfájás: kb. 3 éjszaka óta nekem is baromira fáj (de mindig csak éjjel). Sőt azt vettem észre, hogy azóta, mióta nem fagyizunk Szonjival ovi után. Van összefüggés?

Csibe!
Tegnap integettem neked és nem integettél vissza :( :D

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba!
hol integettél??
ne haragúdj,eléggé vaksi vagyok...

Kép
Kép
csibe83

köszi Sillia!
itt is szokott lenni csak pont ebből a kettő üzletből elfogyott,de még
van pár üzlet ahol lehet kapni csak azok vasárnap nicsenek nyitva...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!
Ennyire nem vagy vaksi, nyugi! Csak előttetek mentünk el kocsival du. és mondtam apának, hogy az egyik topiktárs itt leledzik. Erre Szonji megkérdezte, hogy ki az? Erre apa mondta neki, hogy anya sem ismeri, csak levelezik vele. És ez olyan murisan jött ki.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

gabi1! :)

Alapból nálunk is a saját ágyában kezdi Manó az alvást, csak aztán 2-fél három tájban felébred és átjön hozzánk (erre több, mint 1 éves korában szokott rá :shock: ) (Múltkor azt látta az apja 3 körül, amikor felébredt, hogy Nyuszi áll a földön, a feje az ágyára hajtva és úgy alszik. Így nyomta egészen 5-ig, amikor is visszamászott, alvás közben. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Manó viselkedése különösebben nem változott meg. Annyi van csak, hogy szeret a pocakommal játszani: vagy megpaskolja lentről vagy a köldökömet piszkálja vagy pedig fürdésnél ráhajtja a fejét, mint aki hallgatózik. Bár, én mondom neki ilyenkor, hogy beszélgessen Hugival ( :lol: :lol: :lol: ), szerintem ő csak a kispárnát látja benne... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inkább én lettem kicsit türelmetlenebb Manóval szemben. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Vagy hamarabb vagy ingerültebben szólok olyasmiért, amit korábban jobban toleráltam. (Asszem szegényen vezetem le a feszültségemet, ami abból adódik, hogy úgy érzem egyre jobban szorít az idő és még miket szeretnék megcsinálni. Semmi extra nincsen tulajdonképpen csak a ruhák átrendezése -ami azért egy kisebb felfordulással fog járni-, de ha belegondolok, hogy egyre nehezebben haladok mindennel, akkor kicsit mindig begorombulok. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) Hála az Égnek az én hülyeségem azért nem viseli meg, se nem hisztisebb, se semmi egyéb. :)

agi125r! :)

"amilyen tempóban fogy a hazahozott eper, lehet, hogy elkérem Manót segítségnek"
Megnyugtatlak: először ő is a saját bendőjét részesítené előnyben. :lol: :lol: :lol: Utána pedig leülne velük játszani. Úgyhogy, attól tartok túl nagy segítséget nem jelentene... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

" pénztáros csaj azért dugult el, mert attól félt, hogy napernyővel a seggében megy haza "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"halott kínai feküdt Supermannek öltözve "
Mi sem természetesebb. :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tuti láttál/hallottál/olvastál valamilyen foszlányt napközben, hogy ezt álmodtad este. :lol: :lol: :lol: (Vagy nem kellett volna lefekvés előtt kajálni. :wink: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: )

norka81! :)

Bizony-bizony lassan szülünk és erre Apáknak sem árt lassan rájönni. :lol: :lol: :lol: :lol:

CTG után nem szoktak ultrahangot csinálni az általános gyakorlat szerint normális esetben.

Csini vagy! :wink:

niki72! :)

"bele a kagyloba torokulesben"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Agi, akkorat rohogtem az almodon, hogy a ctg. fajasokat mutatott!"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Azért csak óvatosan. :wink:

csibe83! :)

Milyen az a lebegőpolc? :o :?:

nyuszi81! :)

Heti három kismama torna? :shock: :shock: Nagyon kis fitti vagy! :wink:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba!
akkor megnyugodtam,de tény,hogy eléggé vaksi vagyok...

007!
ez a lebegő polc:
Kép

annyi,hogy az acél részt a falba fúrod és a fa rész meg ráhúzod,
ezért néz ki úgy mintha "lebegne"...

Kép
Kép
csibe83

szonibaba! :)

Persze, hogy tartoznak GPS koordináták is. Csakhogy, nem ismerem őket. :roll: A szomorú aktualitást az adja, hogy a sulinkat 2 éve bezárták és most az Iwiw-en kaptunk egy üzit, hogy akinek kellenek a tablók, az viheti. De nem tudom, hogy jelenleg hol tárolják őket. :roll: :roll:

Ha azóta fáj a torkod, amióta nem fagyiztok, akkor egyértelmű, hogy mi a megoldás. :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :lol:

Ránézésre csak egy deszkát látok, de műszakilag ismertetve mindjárt más. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: (Mennyire terhelhető?)

Kép
Kép
200907?

007!
van 110cm és 190cm szélesbe...
most hirtelen ezt(110cm) találtam:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00153074

Kép
Kép
csibe83

vagyis hosszú nem széles....

Kép
Kép
csibe83

Szonibaba!

Igen, elvileg nagyon penge, de ha faros marad, akkor én ragaszkodom a császárhoz :roll: ! Nem éri meg kockáztatni! Hasi műtétem volt már, és nem annyira rettenet! Egy faros hüvelyi szülés pedig annyi veszélyt hordoz magában, mind a babára, mind az anyára nézve, hogy nem lehet kérdéses mit "választok"! Ezért sem hagyják manapság spontán szülni a farosokat.
Egyik barátnűnk spontás szülte farral a kislányát, és ő annyira "tönkrement" belül, hogy nem nagyon vállalhat több babát, a kislányt pedig úgy kellett kirángatni, mert már majdnem késő volt, annyira beszorult, és közölték, hogy lehet, hogy nem fog tudni járni :( ! Gondold csak el, a szülők egy évig rettegtek emiatt! Na, ennyit nem ér egy hüvelyi szülés szerintem!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :lol:

Már ma is csináltam valamit: kimostam egy adagot, meg elmosogattam :lol: :lol: Akartam még kismamatornázni is, de most valahogy nincs energiám, majd a du- i szunya után- talán :lol: Amióta itthon vagyok, egyre lustibbnak érzem magam :roll: De szerintem ez azért van, mert a pocaklakóm és a pocakom is egyre nagyobb :lol: :lol: /még jó, hogy van kire fogni :lol: /

norka: ancsurti tűnik nekem a homeopátiás szakértőnek :lol:
Nagyon csini kismami vagy! :D

sillia: köszi Neked is a méricskélést! :lol: :lol: Kezd erős lenni a gyanúm, hogy az átlag az 35....

niki: ne haragudj, nem az volt a célom, hogy átverd a ctg- t :lol:
De most már tudjuk, hogy kell :lol: :lol: A tanulást meg ne vidd túlzásba :lol: :lol:

szisz: neked is nagyon köszi az adatokat! :lol: :lol: Mondom, hogy egyre erősebb a gyanúm... :lol:
Ártatlan és ártalmatlan vagyok, csak úgy tűnik, álmomban nem tudom kontrollálni magam :twisted:

bond: kezdelek irigyelni a villamosozásért :lol: Mindig történik/ látható valami érdekes :lol: :lol:
Kisfiad alvási technikája nagyon jó, kiskoromban én is szoktam így :lol: Ha nem is lenne nagy segítség, legalább lenne kire fognom az üres vödröt :lol: :lol: :lol:
Jobban belegondolva, tényleg láttam kínais filmet /Jackie Chan egyik remekművéből egy darabot :roll: /, csak azt nem értem, a supermanes cucc hogy került rá? :lol: :lol:

szonibaba: Az én öcsém tök jó fej /feltételezem, hogy a tied is/ , ezek szerint a babáink is azok lesznek :lol: :lol:
Az ocsmányiroda nem arról híres, hogy szociálisan érzékeny lenne... :evil:
Néztem egy csomó oldalt, de a méretek leginkkább a nyitott és összecsukott állapotokra vonatkoztak, a fekvőfelületre nem tértek ki :( Szemetek! :lol: :lol:
Szerintem mindenképp fagyizzatok ovi után, csak jót tehet! :lol: :lol:

dodi: ez nagyon durva! :( A doki akkor nem ajánlotta neki a császárt? Vagy ő ragaszkodott a természeteshez? Belegondolni is rossz ilyesmibe :( :(

ancsurti: már hazaértetek? Milyen volt? Várjuk ám a beszámolót! :lol: :lol:

Kép
agi125r

Dodi, jol teszed, nekem Rania csaszar volt, en kertem, mert a 16 evvel ezelotti normal szulesem horror volt. Es eletem legszebb emleke az az ejszaka, minden rendben ment, es 2 nappal ra hazamentunk, semmi gondom nem volt utana sem..En nem neztem meg a filmet, nem is fogom, mert lehet, hogy ott szetcsocsalnak, meg a procedura amugy nagyon durva, de te ebbol mit sem veszel eszre, 10 perc az egesz, es a vegen csak egy iciri piciri vagas marad. (Ami nekem mellesleg mar masnapra osszeforrt, le kellett vennem a ragasztast masnap reggel...a mai napig nem ertem, hogyan... :shock: )
Nekem most muszaj csaszarral szulnom, de amugy is ugy szultem volna ujra.
Vendég

07! Igen,egyelőre bírom,de amit artál már én is észrevettem magamon,én például a karizom gyakorlatnál mondom mindig azt,hogy na ne,ez már sok. Pedig mindenki aki csak meglát,az első reakciója,hogy milyen izmos a karom. Ezt a 10 évi aerobic-nak tudom be,de hiába,most nem bírom úgy. Na meg a farizom gyakorlat azon része,ahol hanyatt fekszünk és meg kell emelni a seggem... Na,akkor rendszerint a derekam mondja azt az első kettőnél,hogy ez már nehezebb... Úgyhogy lehet,én is lecsökkentem mostmár a heti adagot. Ma például nem is biztos,hogy tudok menni,mert ha minden igaz,délután átvehetjük az új autóm,csak még visszaszól a csaj,mert szarakodik a rendszerük.
Dodi! Teljesen egyetértek veled,ha a doki úgy ítéli meg,hogy biztonságosabb a császár,nem fogok vele vitatkozni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Köszi lányok a gyors válaszokat! Akkor ezek szerint nem kell uh az NST után,urcsállottam is volna.

Homeós bogyókkal kapcsolatban, várom Ancsurti tanácsait! :lol:
Gabi azért jó, hogy leírtad a málnalevél tea elkészítését és adagolásást. Köszi!

Nyuszi! Nem sok az a 7 dkg! Egyél nyugodtan fagyit, ugysem fog meglátszani! Nekem most már egy hónapja benne van a napi étrendemben a fagyi és nem híztam tőle! Ha meg kívánod, akkor tuti van benne valami vitamin amire szükséged van! Nem? :lol: :wink:

Képzeljétek el, voltunk az egyik helyi bababoltba mert kíváncsi voltam a textilpelus árára. Megkérdeztük, az eladó csávó :shock: válaszolt is, de már azt is úgy mondta, hogy magyarázta a bizonyítványát, hogy mért ennyi az annyi :roll: . Ezek után még körbepillantottam, majd csak úgy megkérdezi, hogy van-e már mérlegünk, mert ha nincs, akkor nála bérelhetünk. Ó Mondom, köszi, de egyenlőre nincs rá szükségünk. Erre Ő: Akkor megkérdezhetem, hogy honnan fogod tudni, hogy mennyit eszik a gyereked??? ÉN: :x :shock: :x :shock: :x :shock: :x Meg kellett volna mondanom, hogy közöd nincs hozzá, de én próbáltam értelmesen válaszolni. Hogy az első héten úgyis kiderül, nekem hogyan könnyebb, és ha szükségem lesz a mérlegre akkor, biztos tudok majd szerezni. Csávó: Hát én most megmondom neked, hogy nagy szükséged lesz rá, mert nem fogod tudni, hogy jollakott-e a gyereked. :evil: Ezekután megköszöntük a felvilágosítást és a méregtől duzzadó aggyal kijöttem a boltból. :evil:

Hát akkor a nagy kérdést felteszem nektek is! Ennyire fontos mérlegelni a babákat? Mert oké, hogy heti egyszer lemérem, de minden kaja után? Én nem gondoltam, hogy ezt így kéne csinálni. De tapasztalt kismamik: szerintetek. Most jól jönnének az észérvekkel alátámasztott tanácsok! :D Köszi!
Vendég

Norka, nekem sosem volt merlegem.

Ha gond van a baba sulyaval es etvagyaval, akkor az hamar kiderul. De ez olyan ritka, mint a feher hollo.
Vendég

Niki! én is így gondolom! Köszi a megerősítést!

De azért várom még másoktól is a tapasztalatokat! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, ma tudtuk meg (ők is), hogy a legjobb barátainknál is összejött a bébi :D ! Már fél éve nem védekeznek, de csak most vágtak bele tudatosan, és össze is jött :D :D :D ! Persze most még nagyon picúr, de mint tudjuk pillanatok alatt eltelik ez a pár hónap... :wink: ! Annyira örülök neki :D ! Ja, és a szomszédaink is próbálkoznak, és ott is már pár napja késik, szóval lehet, hogy babadömping lesz mostanában nálunk :lol: :lol: :lol: !

Norka!

Nekem anyu azt mondta feltétlenül legyen itthon mérleg :roll: ! Mondjuk ő gyerekorvos, és szerinte illik tudni mennyit eszik eleinte, meg kényelmi szempontból is jó, mert csak emiatt én tuti nem fogom a 40 fokban behordani a gyereket a rendelőbe (ha van mérleged elég bediktálni)!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Az 5-15-kgig faltól függően című meghatározás elég bőven értelmezhető. :roll: Amúgy jó. :wink:

kicsidodi! :)

Az előadáson is mondták, hogy bizony van egy pont ahonnan már csak kifele van, nem lehet császározni. Úgyhogy, tényleg nem árt, ha előre megbeszéli a dokijával az ember illetve megbízik benne. Ha a baba egészsége úgy kívánja, akkor igenis legyen császár. Anyukának nem kell hőst játszani. Majd legközelebb...

agi125r! :)

"lenne kire fognom az üres vödröt"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Igen, van hogy én is a gyerektől nem tudok elmosogatni. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jackie Chan maga a szupermen! :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy egy kisfiú emlegette az utcán vagy az újságosnál láttad.

norka81! :)

Én bizony minden egyes szopinál, plusz fürdés előtt lemértem Manót. Nem azért mert olyan jó buli volt, hanem mert folyamatosan cseszegetett a védőkislány és a véncsoroszlyadoktornéni is, hogy kevés a súlya. Valóban el volt maradva a korosztályához képest, de minden egyéb téren hozta a kötelezőt. Ennek ellenére képtelen voltam őket meggyőzni, hogy vegyék már észre, hogy egészséges a gyerek. Azt hiszem több, mint féléves koráig mértük. 1 éves lett, mire belátták, hogy oké, tényleg semmi baja Manónak. (Most már elmúlt másfél és most annyi a súlya, mint amennyinek 1 évesen kellett volna lennie. Ilyen alkat)
Előre BEJELENTETTEM a T. Családnak, hogy ugyanezt nem vagyok hajlandó mégegyszer eljátszani Hugival. Az első hónapban lesz mérleg, utána nem. Egész egyszerűen látszik rajta, ha jól lakott és egészséges. A többi b@sztatás. (Bocs )

Kép
Kép
200907?

Norka81
Szekszárdon sincs UH NST után. Én is a jövő héten megyek először, csak én szerdán, gondolom Te hétfőn....úgy nézem, hogy az a fordulónapod.:)

Az ilyen eladótól nem kell mérleget bérelni, venni meg pláne nem:)))

Ma voltunk Uh-n :shock: A doki azt mondta, ne is írják rá, hogy hány hetes terhesség, mert ez a baba jóval nagyobb. Lehet norka, hogy egymást fogjuk boldogítani a kórházban:)

BPD: 9,25cm
HC: 31,25cm
AC: 30,2 cm
FL: 7cm
Becsültr súly: 2570g :roll:

bertina

Igaz, hogy minden egyes(!) konnektorban van vakdugó, de Manó szerint ez nem elég. Ő még rásegít egy kicsit:

Kép

Ez a játékszivacsából a halacskának a szeme, mint extra biztonsági intézkedés. (Vajon kit véd ennyire: magát vagy Hugit? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Norka nekem az elsővel volt itthon mérlegem, de állandóan szétparáztam magam hogy mennyit eszik Vagy miért nem eszik annyit amennyit előző evésnél
Aztán a többinél úgy döntöttem hogy nem lesz mérleg. És sokkal nyugodtabb voltam, nem idegeskedtem. Híztak rendesen. Ha van minden pelusban pisi, kakis pelus is és szemmel láthatólag nyugodt akkor nem kell méricskélni. Én most sem fogom, majd a védőnő megméri amikor megyünk tanácsadásra.

Dodi én dokim is szokott fordítani faros babát, de én nem mennék bele ebbe sem. Azért az elég fájdalmas. Nekem azt mondta hogy első szülést nem nagyon engedne farosan szülni. De én a harmadikat már negyediket simán megtudnám szülni farosan is. Erről akkor volt szó amikor még farosan feküdt annó Réka és most Nóri, de szerencsére megfordultak így erre nincs szükség. De azt hiszem én se vállalkoznék faros szülésre.

Kép

gabi1

Bond!

Pont így gondolom én is! Az említett anyukánál nem tudták, hogy faros, bent derült ki, de mondta az ügyeletes orvos, hogy megy, előkészíti a műtőt, császár lesz. Erre nem sokkal később befutott a bnőm fogadott dokija, és mondta, hogy nem muszáj a császár "megszüljük" ezt simán! A csaj persze hallgatott rá, de utólag bánja, hogy nem az ügyeletesre hallgatott...

Persze, én is tudom, hogy van, amikor már nincs más hárta, mint előre :lol: , de itt nem ez volt.... :?
Viszont én egy faros babával nem is várnám meg, hogy beinduljon! Progi császár és kész, nem rizikóznék semmiképp!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Megerkeztunk :wink: !De nagyon faradtnak erzem magamat..egyebkent jol telt,kellemes idonk volt,eltekintve a sok-sok harapos legytol,amik most rajzanak odafent a tavak kornyeken :evil: Kimozdulni nem igazan lehetett a hazbol emiatt,hiaba kenegettuk magunkat,meg kaptam is a helyi boltban kifejezetten termeszetes kencet ajandekba,fustoloztunk....de semmi haszna nem volt.Szerencsere jo nagy a haz ahol voltunk,van szunyoghalos terasza is,ott sutogettunk...bar a bogracsos kaja is ott keszult a barbequen :? de isteni lett!
En megprobalkoztam napozni egy rovid ideig,volt egy ikeas baldachinos szunyoghalo,de meg azon is attortek a fenevadak....
Fajt a szivem a jakkuzi miatt,a fiuk ottpancsoltak mikor elult estere a legyinvazio...de majd jovore en is megtehetem!
Szombat estere beiktattunk egy szalonna sutest,mar annyira vagytam ilyesmire...bar itt beszerezni hozzavalo szalonnat... :shock: :shock: :shock: Mindenesetre jol sikerult!
Sajnos nem tudtak a fiuk halat fogni,egy suger akadt horogra csupan....ember legyena talpan aki birja a legyek harapasat!!!!
Hosszura sikeredett a hazafele ut,alapjaraton 3 oras helyett kis kiterovel 5 ora alatt ertunk haza...mar nagyon jol esett,mert a bokaim felelmetes mereture dagadtak :shock: :shock: :shock:
DE!!!Kaptam egy nagyon fasza hintaszeket,ebben aztan van anyag rendesen!Este meg is hintaztattam gyereket benne :wink: Meg hoztam pafranyt is,remelem jol birja majd a "teraszi"klimat,tavaly is egeszen szepen zoldult....
Hanga nem semmi mutatvanyokat adott elo...azt hittem kidugja magat a hasamon,hogy o is latni akarja ezt a szep videket!Szinte alig volt olyan perc,hogy ne mozgolodott volna.Tegnap este ez mar azert atment kellemetlenbe egy kicsit...talan mert elfaradtam/tunk kisse...

Nem sok foto keszult,mert ugye mozdulni sem lehetett kifele,de majd dobok fel...
Bar embertelen mereteket kezdek olteni,szoval a publikusok is kezdenek fogyatkozni....

Visszaolvasni meg nem tudtam,de latom mar vartatok! :lol: :lol: :lol: 8) Ez nagyon kedves toletek csajok!

Latom a homeos dolgok kerdesesek...Vajudasban ugyan nincsen tapasztalatom,de olvasok rola sokat,miket ajanlatos alkalmazni...
Ha nincsen semmi gond a trehessegeddel,a 36.hettol kezdve igazabol szedhetoek,mindjart bemasolok meg par dolgot.
Semmi mellekhatas,nem kell felni,nagyon sokaknak bevalik,egeszen a babak apolasatol kezdve mindenfele megelozesre,segitsegre,gyogyitasra....
En almatlansagra,folyasra,fejfajasra,takonyra mar sikerrel alkalmaztam,tesom allergiara,ekcemara....
Nem tudom mi a kerdes pontosan,de ezek johetnek szamitasba szules kornyeken!Gyogyszertarban beszerezhetoek,de ugyelni kell a CH-jukra,mert az a nem mindegy!Ja es a malnalevel tea siman ihato mindezek mellett!Es az etkezes es a bevetel kozott legalabb teljen el 20 perc,ne fogdosd oket,femekkel ne erintkezzenek,es ne tarold mikro kozelebenNagyjabol ennyi!

Felkészülés a szülésre I. - Homeopátia
HOMEÓS BOGYÓK

A 34-36. héttől:
* CIMICIFUGA CH30 napi 1*5 golyó szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak
* CAULOPHYLLUM CH30 napi 1*5 golyó (Homeopátiás oxytocin) a méhnyak puhítására, fájások rendszereződésére

Esetleg még a 34.-36. héttől:
* ARNICA 9CH napi 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő
* PULSATILLA 15 CH ez a depresszió megelőzésére, rossz hangulat ellen

Vajúdás kezdetén:
* ARNICA 9CH 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő

Vajúdás közben:
* CIMICIFUGA CH30 óránként 5 golyó (szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak)
* CAULOPHYLLUM CH30 óránként 5 golyó: elősegíti a tágulást (méhnyak felpuhulása, fájások hatékonysága)

Esetleg még vajúdás közben:
* GELSEMIUM, ha nem akar tágulni a méhszáj
* PULSATILLA 15 CH rossz hangulat ellen, ha hosszú lenne a vajúdás

Kitolási szakasz elején:
* ARNICA 9CH 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő

Szülés után:
* ARNICA CH15 napi 1*5 golyó: a szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.
* URTICA URENS CH5 napi 1*5 tejelválasztás serkentő

Esetleg még szülés után:
* STAPHYSAGRIA 30 CH napi 2x5 golyó, gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja, és fájdalomcsillapító hatású.
* APIS 30 CH napi 3-4x5 golyó, gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik.

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti

milyen gonosz legyek vannak arrafelé!!!!
Meg tudod mondani pontosan milyen faj?
Vendég

Sillia:Black Fly a becsuletes neve.Meretileg igen aprocska,de rengeteg van belole ilyenkor,ezert meg levegot venni is igen necces toluk.A csipese annyival "jobb" a szunyogenal,hogy nem viszket,de kellemetlen nagyon...nyoma sem marad sokaig,de ahol megcsip,ott verzik.Tavaly julius elejen voltunk,akkor mar se hiruk,se hamvuk nincsen.Meg a lovakat is letakarjak azon a kornyeken,nem is csodalom,tutira bekattannak az egesznapos "harapasoktol"!Hazafele megalltunk 120 km-el lejjebb egy tonal,ott mar nincsenek.Ez a legy az eszaki tavaknal elterjedt.
Tobbet en sem tudok roluk,most nezelodok utanuk majd nemsokara....

Meghoztak a babaagyat vegre!Neki kene latnom a mosasnak is,de akkora a bokam :shock: :shock: Pedig almakompot volt a reggelim...es tegnap este csalanteaztam is kicsit,es felpolcolt labakkal igyekeztem aludni....

Kép
Kép
ancsurti

Na talatam valamit...Simulium yahense...azt hiszem ez a neve neki...jo lenne azert egy kis info...csak angolul leltem dolgokat,de az nekem nem mond semmit

Kép
Kép
ancsurti

Puposszunyog vagy cseszle,a rovarok osztalyanak a ketszarnyuak rendjehez,ezen belul a szunyogalkatuak alrendjehez tartozo csalad.1800 faj tartozik ide....Az annnnyat a kis dognek!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, majd hozzál nekünk képeket!
Éppen ma mondtam a Gábornak, hogy szerintem nekem nem császár v. hüvelyi szülés lesz, hanem egyszerűen átfúrja magát a gyerek a hasfalamon, olyan durván furakszik most már két napja... :lol:

Bond!
Nekünk is van két olyan polcunk, mint Csibének, és a fal minősége annyiban számít, hogy a régi lakásunk téglából volt, és ott csak kis súlyt lehetett rátenni a polcokra, most viszont betonban lakunk, és itt simán tudjuk könyvekkel is terhelni.
Szóval normál könyvespolcként is lehet használni, nyilván nem Révai összes kötetét tettük rá, de a kisebb alakú, esetleg puha kötésű könyvekkel simán meg lehet tömni.
Mi szeretjük, meg jól néz ki, hogy rejtett szerelésű.

Farfekvés:
nálunk is ez a helyzet, de én is ragaszkodnék a császárhoz. A dokimnál ez nem is kérdés, és azt is elmagyarázta, hogy miért.
Első szülő nőknél azért nem szokták bevállalni a hüvelyi szülést, mert ugye lábbal indul a baba kifelé, és csak a legvégén derül ki, ha esetleg téraránytalanság van, és nem fér át a baba feje a medencecsonton. Az meg nagyon gáz, hogy félig kint, félig bent, és ott elakad.
Aki már szült legalább egyszer hüvelyi úton és a babák mérete hasonló, ott meg szokták próbálni a hüvelyi szülést farosan is.

Tapasztaltak!!
Haskötőt lehet-e, ill. érdemes-e használni császárnál, ill. normál szülésnél?? Mivel egyelőre még nem tudom, hogy nekem mi lesz, mindkét oldal érdekel.
Azt hallottam, hogy a császárnál különösen segít, mert átveszi a terhelést a hasizomtól, ami a vágás miatt amúgy is rohadtul fáj. Igaz ez? Egyáltalán engedik?

Biztos én vagyok buta+ lusta, mert nincs kedvem utána nézni, de mi a különbség a ctg és az nst között??

Dodi!
Gratula a barátnődéknek!
Igaz, hogy hamar eltelik az a néhány hónap, a nővérem már 16 hetes terhes.... :D

Valaki egyszer írta, hogy az ÁEK-ban (volt MÁV) szülésznő a tesója. Ki volt az?

Hálapénz:
az én dokimnál sincs fix tarifa, de én is úgy tudom, hogy a vizitdíj 10x-e az átlag. Mi ehhez fogjuk magunkat tartani.

Megkezdtem az utolsó hetemet, illetve azt mondtam bent, hogy május végéig biztosan fogok dolgozni. A jövő hetem már most így néz ki: kedd- meló de., szerda - egész nap, csütörtök - vagy fél nap, vagy egész, majd még meglátom.
Nem tudom abbahagyni... Mindig sztahanovista voltam, de most hogy arról van szó, hogy nem fogok majdnem egy évig dolgozni, egyszerűen nem tudom abbahagyni.
Biztos nem vagyok normális.
Hozzáteszem, hogy ha teher lenne, akkor nem csinálnám, nem az.

Tabati, Csibe!
Ti meddig dolgoztok??

Kép
katy76

katy76! :)

NST: nonstressz vizsgálat, CTG cardiotokográfia. Magyarul: ugyanaz, csak másképp hívják. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

A haskötőt azért szokták javasolni, hogy segítsen a méhnek és a hasi részeknek a helyükre húzódni illetve ne zavarjon a szülés utáni üresen lötyögős érzés. Van, akinek bejön. Én nem próbáltam, mert rühellem, ha szorítja a hasam valami. Azzal együtt csak 2-3 napig javasolják, hogy a saját izmaid mihamarabb elkezdjenek dolgozni, különben ellustulnak és nehezebben fogod visszanyerni a korábbi állapotokat.
(Én nem viseltem rosszul a császárt, másnap szinte már rodeóztam. Pedig nem vagyok egy sportos alkat)

Ha jól esik a munka az jó, de talán még jobb lenne most már, ha kettőtökre is figyelnél egy kicsit. :roll: :roll: :wink: :wink: Nemsokára strapás időszak jön, pihenj inkább amennyit csak tudsz! :wink: (Dolgozni még annyit dolgozhatsz, hogy még az se biztos, hogy a nyugdíjkorhatárt megéred... :? :? :? :? :? :? )

ancsurti! :)

Üdv itthon! :D Legyek: :x :x :x :x :x :x :x :x Képek jöhetnek! :wink:

Kép
Kép
200907?

Egy kicsit részletesebben :wink: :

CTG: cardiotokográfia

NST: non-stressz teszt

A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.

A CTG vizsgálat a 20. héttől bármikor elvégezhető, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttől kezdve NST formában (lásd később) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül.

A CTG készülékről, a vizsgálat menetéről:

A CTG-nek két érzékelője van. Az egyik a szívműködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elő. A mérést általában 20 percig végezzük ülő, vagy féloldalt fekvő helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen. Egyes irányzatok szeretnék csökkenti a magzat Doppler ultrahang terhelését, mely kisfokú melegedést idézhet elő, ezért kifejlesztették az ultrahang nélküli CTG-t is (magyar találmány, bővebben lásd itt).

Milyen elven működik a kardiográf?

A cardiográf ultrahanggal, ún. Doppler elv alapján (Doppler-elvről bővebben lásd itt) érzékeli a szívlüktetést. Két szívösszehúzódás között eltelt időből kiszámítja a pillanatnyi, egy percre vonatkoztatott szívfrekvenciát. Ezt folyamatosan regisztrálja a CTG papíron. A magzati pulzusszám pillanatnyi értéke 120-160/perc között normális a terhesség 36. hetétől. Megfigyelhető, hogy a magzati szívfrekvencia szinte állandóan változik, így a görbe �fűrészfogszerű� apró ingadozást mutat. Ez a szívműködés ún. oszcillációja. Az oszcilláció nagysága (amplitúdója) és időbelisége (oszcillációs frekvencia), szintén fontos jelzője a magzat állapotának. Az alapfrekvencia rövid időn belüli változásai a görbe emelkedését (akceleráció) vagy süllyedését (deceleráció) okozhatja. Ezek a jelek a magzat oxigénellátottságára utalhatnak. (lásd később). A magzati szívfrekvencia ilyen gyors változékonyságának a magyarázata a magzati vérkeringés szabályozásának éretlenségére vezethető vissza. Míg egy érett szív a kisvérkör és a nagyvérkör felől érkező vérmennyiségek közötti egyenlőtlenséggel és az erek ellenállásával a szívizom erejének szabályozásával küzd meg, addig a magzat szíve a pulzusszám gyors változásával reagál.

Hogyan mér a tokográf?

A méhmüködést a készülék a méh összehúzódásakor megváltozott szöveti elektromos vezetőképességgel lehet mérni. A méhizom nyugalmi állapotában is aktív. A méhtestben percenként több, kisebb ingerhullám terjed végig (Alvarez hullámok). Ezek az összehúzódások a várandósság alatt egyre fokozódnak. Időnként egy-egy erősebb méhtevékenység is regisztrálható anélkül, hogy ezt a kismama érezné, vagy �fájásként� élné meg (Braxton-Hicks-kontrakciók). Ezen összehúzódások funkciója valószínűleg a méhizom �tornája�, valamint a lepényi vérkeringés felfrissítése, teljesen élettaniak, nem kell tőlük megijedni.

NST � non-stressz teszt

Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.

Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.

Terheléses CTG vizsgálatok:

A terhelés alatt a méh és a méhlepény vérkeringése kissé csökken. Amennyiben a lepényi keringésnek nincsenek tartalékai (rejtett elégtelenség), a CTG-n kóros elváltozások jelennek meg. Terhelést jelent a fizikális terhelés (torna, guggolás, szobakerékpár, lépcsőzés- FTT- fizikális terheléses teszt), méhösszehúzó oxitocin infúzió (OTT- oxytocin terheléses teszt), vagy az emlőbimbó stimulációjára kialakuló méhösszehúzódás (EST- emlő stimulációs teszt). Manapság az ultrahangos keringésvizsgálatok (flowmetria) alkalmazása kiváltották a terheléses CTG vizsgálatokat.

Kép
Kép
200907?

Szia Ancsurti! :D Orulok, hogy jol ereztetek magatokat, kar hogy ezek a rohadt legyek bearnyekoltak egy kicsit... :(
Ha feldagadt a labad inkabb pihenj ma, aztan holnap raersz mosni.

Katy, nekem nem fajt a hasizmom csaszar utan...nem voltam rosszabbul kicsit sem, mint a termeszetes szulesen utan..
De az biztosan egyenfuggo...a hasplasztikammal en rengeteget szenvedtem, mig a baratnom teljesen jol volt kozvetlenul a mutet utan.. :roll:

Hu, ma nagyon jo delutanom volt, nagyon szep ido van (vegre valahara..) es kiderult, hogy az epulet masik vegeben van egy bekeritett jatszoter... Na, apa tolokocsival letolt, es ott ucsorogtunk, Rania meg jatszott...Tobb, mint 2 hete nem voltam kint a szobambol, nemhogy meg a szabad levegon.... :( Aztan beultunk a korhaz ettermebe, ittam egy forro csokit.... :D
Micsoda orom! :lol:
Vendég

niki72! :)

Ha így folytatod napról-napra, akkor a végén még megirigyellek, hogy milyen jó dolgod van! :o :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: