A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mági! A gyermekágyi folyás az nekem is sehol sem volt ehez képest. Remélem nincs semmi gond, de ha dokihoz mész mindenképp mondd el mit mondott!

Csöre! Ismerősödnél mi volt a gond!

Biga-csiga! Fényképeztem, türelem! :lol: Csak le kell töltenem a gépről!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna! igen ott! abban a nagy bababoltban...nem tudom a nevét. Bilincs szerűen kapcsolódik a vázhoz, szóval akkorára tekered ki amekkorára akarod, a nyelén meg van két rész amit össze vissza lehet hajlítgatni. Külön a szárat és külön az ernyőnél is közvetlen. Csak azért nem tudom lefotózni neked mert benne maradt tesómék kocsijába:(

Eszter! köszi akkor megy a fagyóba a mák.

Mágnes! hajrá hajrá! iylen melegben pikk pakk megszárad a bugyi ha kimosod! De ráérez majd Anna is!
katuska79

Hali!

Rég jártam erre, kicsit le vagyok maradva!

A névnapos babákat és mamákat isten éltesse!

A babaképek megint hipercukik!

Eszter- üdv a fedélzeten, kislányod fantasztikus szép és ügyes!

Hozzátápi: bár még van elég tej, mi is próbálkozunk a gyümis bébidesszertekkel. Próbáltam alma-banán trutyit és almalevet is. A banánnal kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, mert a minisztériumi vizsgálatok szerint is (Apa ott dolgozik), a banánnak csak 30%-a banán, vagy még annyi sem. De a végén a "bio" és "ellenőrzött" feliratú bébiételeknek hittem :oops: , arra a következtetésre jutottam, hogy hátha a bébiétel banán biztonságos, a valódi banán meg ki tudja mivel kezelt, így nem ajánlatos túl hamar elkezdeni.

Jut eszembe, azt már megfejtette valaki, hogy az iszonyú drága Hipp cuccok és a Kecskeméti cuccok között mi az összefüggés? Mert mindkettő Kecskemét, Hipp utca 1 szám alól származik, és forgalmazza a Hipp Kft...

Hozzátápira visszatérve- érdekes módon az almalé nem jött be annyira Violának, a sűrűbb püréket viszont nagyon büszkén eszi.

Felülés, járás: majd' elájultam, de többször elkezdett felülni hasizomból, amikor az ölemben volt, és amikor valahogy ülésbe kerül, többnyire kirúgja magát, és próbál állni. Ilyenkor boldogan csillog a szeme, mosolyog... nem tudom. Persze támasztjuk és tartjuk, hogy súly ne nehezedjen a lábára, a gerincére- az egész csak játék. Ez is árthat?

Kúszás: tegnap óta komolyan próbálja- de arra még nem jött rá, hogy támasz nélkül hogy lehet csinálni, így többnyire a lábával a levegőben kapálózik- de van haladás. Viszont "cserébe" nem fordulunk- mert olyan jó hason lenni. De talán ez motiválni fogja arra, hogy próbáljon oldalra vagy hasra fordulni, ami eddig meg se fordult a kobakjában.

Koszmó: Babe samponon kívül van még valami jó módszer? Az olajozom és fésülöm megoldásnak van valami szofisztikált módja? Nálunk a Babe mint halottnak a csók... még dörzsöléssel is :cry:

Kaparászás, csikargatás:
ti babóitok is csinálják? Viola már szétkaparta a mellkasát, az egyik kis cicijét és a nyakát. Az utóbbiakat már leragasztom, mert nem gyógyulnak, hisz mindig ugyanott kapar. Kenem dokinéni által felírt krémmel, hintőporozom, Sudocreme stb... igazából nem viszket neki (eredendően), de mivel vakarja, egyre rosszabb a helyzet. Körmöt már hetente 3-szor vágok...

Ebben a melegben nem tudom, meddig lesz elég a tejcsi- az összes folyadékot kiizzadom...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hordozó: nekünk nincs mózesünk, nem is volt, a babakocsi 150 fokban dönthető, és rátehető a hordozó. Sokszor a hordozóban tologatom, mert abban tud nézelődni. Remélem, nem káros...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Enikő: oké-oké :lol:

maszatmanó: jó rég voltál, de fő hogy jöttél ;) Lánykád szépen halad! Koszmóra nincs ötletem :( Kaparászás: Milán néha belekap ide-oda, vagy belemar, de nem durva, Apa lelkiismeretes körömvágó, amit általában szopi közben teljesít :D

Enikő, Mágnes: milyen fogi gátlót szedtek? Lehet az borította meg a dolgokat, nem? :roll:

Apácska hívott, hogy elvileg piros riasztás van, oltári vihar közeleg, szóval figyeljetek az ablakokra (huzat), meg a kerti cuccokra (már, akit érint;)) lehet Milán azért ilyen nyüszi egésznap? Nem aludt semmit, és anya igénye van, de valami extrém módon.

biga.csiga

Biga-csiga! Én semmilyen fogi-gátlót nem szedek, nem is szedhetek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: nem rakták helyre rendesen odalent :?
Észrevétlen mensi: hát, jártam úgy, hogy nem vettem észre :roll: :oops:

Zitocs: olaj a buksira, körömkefe a haj növési irányának megfelelően, vízbe fektetem, ahol újra átkefélem a körömkefével. Ezt végigcsinálni több napon át. Nekünk kb 1 hét alatt elmúlt.
Kaparászás: néha, de azért nem ennyire.
Hipp kontra Kecskeméta... hát, én anno azt vettem észre, hogy nem egyforma az összetételük, illetve a gyümileveknél a kecskemétinek alacsonyabb volt a gyümitartalma, de ez 8 éve volt, hogy most mi van? :roll: Nem tudom.

Műanyag szavatossági ideje: hát, meg kell nézni, milyen állapotban van. A mi 8 éves hordozónk fogantyúja fog (zölt marad a tenyerem tőle), de egyébként semmi baja a cuccnak.

Katuska: nem darált máknak szerintem semmi baja nem lesz, akkor sem, ha nem fagyasztod le.

Jó éjt, jó hétvégét!

Csöre
csöre74

Én Azaliát szedek, de igazság szerint a gyógyszeres levél úgy néz ki, mint a BKV jegy: itt egy luk, ott két teli, majd 3 luk.... :oops: folyton elfelejtem beszedni...

Lányom és a pelus: 3-kor levettem róla, fél óránként biliztünk, és este 8-ig nem volt baleset, pisilt a bilibe :lol: Aztán nyolckor nyomott bele egy kakkerhurkát... :? na de sebaj, a kakit nehezebb kontrollálniuk... Remélem ennél csak jobb lesz majd :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! szupi csak így tovább!!!! ha wc szűkítőt is vesztek akkor olyat amit az ülőke alá kell tenni mert az tuti nem fog csúszkálni! épp most vettünk az auchanban 700 FT-ért és boldogan felavatta!A kaki nálunk is a pelusba megy reggel....

Zitocs! nem tudom miért de nekünk a DM-es babylove kamillás sapmon vált be koszmó ellen. Az olajozás nem volt jó mert oylan sok és hosszú a haja a lánynak, hogy alig bírtam bekenni a fejét. De ez levitte és csak nagyon pici jött vissza. Érdekes....
katuska79

Jöhetek egy tucat képpel? Párom rámszabadította a fényképezőgépet (értsd: most tanultam meg melyik gombot kell egyáltalán megnyomni :oops: ) és egész nap kattogtattam ma :lol: Kb. minden tízezredik kép lett elfogadható, mégis olyan büszke vagyok magamra :lol:
Kép
kisbogacs

Kriszti! ne szerénykedj szuperek a képek! Amúgy si gyereket fényképezni oylan, mint egy zsák bolhát...
katuska79

Vállalkoztam végre a lehetetlenre, és visszaolvastam a hét elején kimaradt oldalakat. Úgy égek mindig, hogy kétnaponta becsámborgok, és sosincs időm visszaolvasni :oops:

Enikő, gratula Milán fogacskáihoz!

MÁgi,indiai étterem, irigy-irigy... Örülök a visszatérő tejcsinek! Bencének gyönyörű hajszíne van :)

Eszter, bár már váltottunk ma pár szót, azért had üdvözöljelek így utólag is a csapatban! :D Tényleg, valójában csak a picilányt hívják Eszternek, vagy mindkettőtöket?

Nyaralás: tervezünk menni, de mostanában annyira rám tört a paramamiság, legszívesebben lemondanám az egészet :oops: Ági 2 hónapja egyáltalán nem viseli el az autót, nekem pedig nagyon fáj órákon át hogy annyira sír. Ha tehetném, legalább őszig nem tenném kocsiba, de ezt ugye nem lehet, és nem is lenne helyes. Így most örlődöm minden családlátogatásnál is, úgy érzem kínzom a gyerekem :(

Milánoknak, Zsófiknak, Ritáknak, Julcsiknak utólag is boldog névnapot!

Shali, grat a házassági évfordulóhoz!

Katuska, Petra nagyon ügyes és csodás-szép szeme van :shock: Máténak hajrá-hajrá a szobatisztasághoz! Nem is tudtam hogy agráros vagy... Csak ámultam a sok infón, amit írtál a vegyszerezésről...

Joel baba is nagyon ügyi :D

Magdolnasz, már wiw-en is néztem az új vigyorgós képet Nóráról, tündéri :)

Bálintbaba mosolya is lenyűgöző :)

Enikő, a csónak tök jó ötlet... Csúcs az a sapi Leventén, igazi kis zsivány azzal a mosollyal :D

Szuper fagyizó: Bécsi úton, a Margit kórházzal szemben "Don Bosco" isteni, és óriási gombócot adnak...

Batkata, örülök hogy láttalak, viszont nagyon sajnálom a rossz híreket :cry: Kitartást! Hogy Bori mennyit nőtt... :shock:

Moffli, örülök hogy jobban vagy. SZJA :( Férjedről továbbra is megvan a véleményem, de továbbra sem tűr a vélemény nyomdafestéket. :evil: Van egy megérzésem vele kapcsolatban, de nem akarom az ördögöt a falra festeni. Az szuper, hogy 6 éves koráig mindenképp veled lesz Noi, így könnyebben és bátrabban tudsz a későbbiekben döntéseket hozni. Noi csodálatos, és az a kézenfogós kép nagyon megható... Újabb esély: egy utolsót mindenki megérdemel. A kérdés csak az, hogy ő már megkapta-e?

Erika, Zsófi bűbájos :) Isteni színe van a babaszobának!

Büntethetőségi korhatár: Anyám most írt szakdolgozatot a témában. Felsőbb nyomásra az lett a dolgozat tanulsága, hogy nem szabad leszállítani a korhatárt, hanem a megfelelő nevelés, az odafigyelés stb. stb. a megoldás. Persze, hosszútávon egyetértek. De hova nevelgessük a már most garázdálkodó 10 évest? Főként azzal a szülői háttérrel amit ugye a gyerek mögé sejthetünk...

Krisz, király ez a retro kép :D :D

Vizsgák: imádok szóbelizni, a semmiből is ki szoktam hozni a dícséretes ötöst. Általában. Úgy minden huszadik alkalommal viszont átlát rajtam a tanár és úgy kipenderít... :D

Biga.Csiga, kutyád :lol: :lol:

Bio cuccok: mindig azt figyeltem meg, hogy számos gyereket az anyjuk kicsap az utcára egész napra amint járni tud, a gyerek temérdek koszt-mocskot összeszed, úgy eszik is, és mégis makk egészséges. Mások meg burokban tartják a babát, mégis minden baja van... Valahogy mintha a túlzott óvatosság ártana az immunrendszernek... Szóval bár sosem fogom úgy kicsapni Ágnest az utcára ahogy az a társadalmi réteg, túlzásba sem akarom vinni az óvatoskodást. Mindentől úgy sem tudom megóvni, és nem is szabad.

Petne, Julcsi micsoda kis huncut :wink:

Lucus, baleset :(

Holnap nem leszek, megyünk anyumékhoz engem ünnepelni :D
Írjatok jó sokat, hogy legyen megint mit pótolnom :lol: :lol:
kisbogacs

Hello lányok!

Nem hinném hogy fogok tudni ma jönni.... a férjem bográcsozós (marhapörkölt) vendégséget hívott nehogy unatkozzak itt a 2 gyerekkel......18 embert!!! :shock: :shock: :shock: .
Kissebb sokkot kaptam amikor kiderült, mert előtte 2 párról volt szó.....szóval hajnal óta vágom a hagymát a húst, készíten elő a cuccost......
Majd beszámolok milyen volt! PUszi nektek és kellemes hétvégét!

KépKép
peni

Sziasztok, vagyok én is, csak elég mozgalmas volt a csütörtök és a péntekem.
Csütörtökön vittem vissza a Joelt a dokihoz kontrollra és a Gergő fiamat is vittem, mert ő 38,2 volt a láza reggelre, neki kezdődő tüszős mandulagyulladása van. :(
Aznap délután a Dávid fiam segített az apjának a szénát megforgatni, hogy kiszáradjon erre ő valami beton gyűrűbe vagy mibe belerúgott. Mikor haza jött mondta, hogy fáj egy kicsit a lába, de nem volt nagyon bedagadva, de azért lejegeltem neki Fastum géllel bekentem estére és befásliztam neki. Gondoltam, hogy nincs eltörve neki, mert akkor egyből bedagadt volna neki a lába.
Másnap fölkelt és elkezdett sírni, hogy nagyon fáj a lába, nem bír rendesen rálépni irány a baleseti reggel 8-ra oda is értünk, de volt 1/2 11 mire hazaértünk.
Hála Istennek törés nincs csak zúzódás, meg valamivel megszúrta a lábát az kezelték le neki Betadinnel és leragasztották neki.
Őt fölmentették 2 hétre a tesi óra alól, a Gergő viszont csak szerdán mehet iskolába, ha minden rendben lesz addigra vele.
Bár most eléggé ingadozik a láza 38-39,3 amikor nem lázas akkor 37,7-ig lemegy neki Rubophennel.

manocskak

Sziasztok!Csak benéztem,míg várom apját,mert kell még venni pár cuccot a holnapi grillpartyhoz.Már 5 kg húst bepácoltam,gyümisali kész,holnap a zöld salit csinálom frissen...Rem. ilyen jó idő lesz,mert akkor lehet majd hűsölni a vízben.
A kecskeméti és hipp között én azt a külömbséget vettem észre,hogy máshogy van összerakva.Összetétel.pölö A kecskeméti alma-sütőtök tök kemény,sűrű,a hipp,meg sokkal jobb állagú.Az egyiket melegíteni kell,a másikat(hipp)nem kellett.Köbö ennyi és ilyen külömbségek vannak.
Daajóók Ágiról a kéépek! :P
na lépek,mert megjött az uram :!: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

JA azt még elfelejtettem:Mindketten Eszterek vagyunk :!: :wink: :lol: :D Apja kívánságára :)

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Ti mit gondoltok az asztalra aksztható etetőszékről?
Erre gondolok:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=147449037

Kép
Kép
cs_erika

Szép név az Eszter nagyon. Ha a második is lány lesz nálunk elgondolkozom ezen a néven. (csak a miatt van egy kis ellenérzésem e név iránt, mert a férjem exét így hívják, bár apukám exe is Erika volt jó régen. Még mielőtt megszülettem)

Kép
Kép
cs_erika

Erika:
Én félnék beletenni ilyenbe... :oops: Attól tartanék, hogy leszakad a súlya altt, persze lehet, hogy ez csak az én parám... :roll:

Fiam ma hasrafordult!!! :lol:

Eszter:
holnap mi is flekkenezünk, még be kell pácolni a husikat :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én sem merném használni az iylen széket....

Batkata vagyis Bori mert Ő küldte az mms-t mindenkit üdvözöl, Halason vannak a tatánál.

Íme Bori:

Kép
katuska79

Jó reggelt!
Úgy ahogy kipihentük a tegnapi kerti party fáradalmait.....jól aludtam mit mondjak, igaz senkit nem kellett elringatni.
Nálunk itt ma hajnal óta olyan irdatlan szél van......Zétényem 3 napja állati nyűgös én a széllel hozom összefüggésbe...a nagyobb fiam is utálta a szelet, úgy látszik ez tényleg hatással van a gyerekekre!
RÁm még vár egy kör mosogatás a tegnapi bogrács és néhány tucat pohár....jó indítás vasránap reggelre mi? :lol: :lol: :lol:

KépKép
peni

sziasztok!
elnézést, hogy ismeretlenül, de Tőletek januári kismamáktól kérdezném illetve kérném, ha van kedvetek, akkor írnátok arról, hogy milyen időszakokban mekkora voltak a pocakotok?
nem elsősorban fotókra gondolotam, hanem praktikussági szempontokra lennék kíváncsi, pl. nyáron már volt pocak, így a melegben egyszerűbb vagy bonyolultabb volt túlélni / öltözködni, vagy ugye télen az óriás pocak mennyire jelentett gondot közlekedésben mozgásban, öltözködésben :roll: (aki már sokszoros kismami és van más időszaki terhességgel összehsaonlítása az is érdekes lehet :-))
mi az elsőt várjuk, valahol 2009 december legeslegvége vagy 2010. január legelejére lesz várható, 9 hetes vagyok. még nem merem beleélni magam (lekopogom eddig minden rendben), mert lombikos baba, így elterelő hadműveletként nagyon szívesen olvasnék a tapasztalataitokról :-) lehet, hogy fura ilyesmit kérdezni, de valamiért ez nekem nagyon fúrja az oldalam :-)
köszönöm Nektek előre is, üdv.
masni
masni33

sziasztok!

Eszter, nagyon boldog névnapot!!!!

Mágnes, gratula a hasra forduláshoz Beninek! :lol: nagyon ügyes!

Katuska, köszi a Bori fotót, tündéri! :D

Peni, örülök, hogy jó volt a party! Mosogatás :evil:

Ercsi, én is nézegettem ilyen etetőszékeket, de arra jutottam, amit Katuska és Mági is írt... :roll: Mi végül Peg perego-t vettünk.

Masni, üdv itt! Gratulálok a babához! Mint itt többen, én is pont jan. legelejére vártam Picúrt :lol: Írj nyugodtan, legalább nosztalgiázunk!

Pocak: a nadrágjaim már júniusban szorítottak, akkor beszereztem pár bővebb nyári nacit. Igazi kismamanacit olyan augusztustól hordtam. Összesen 3 db kismamanacival és 1 kismamapulcsival "megúsztam" a vásárlást, meg vettem pár bővebb fazonú felsőt.
A télikabátot sem úsztam meg, mert nov-ben már nem tudtam becipzározni a régieket, így vennem kellett egy kismama kabit (megjegyzem pocsék a választék belőlük) :evil: :D

Öltözködés télen nem egyszerű, a csizmáról egy az egyben lemondtam, van egy beledugós félcipőm, abban húztam ki a szülésig, ehhez nem kellett lehajolni :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe

Masni, én kb. 12 hetesen vettem fel először kismama nadrágot, hasam még nem volt, de a régi nadrágjaim már kényelmetlenek voltak akkor.
Augusztus elején mentünk nyaralni, ha feküdtem akkor csak egy kis dudor látszott, és a fürdőruhában is olyan volt, mint ha meghíztam voltna.(16-18 hetesen)
Aug végére már egyértelműen kellettek a kismama ruhák.

Nyarat simán át lehet vészelni, szerintem sokkal jobb mint nyáron lenni nagy pocakkal.

Közlekedés: én novemberig dolgoztam, mivel orvoslátogatóként így naponta vezettem autót, nem is keveset. Ha autózól szerezz be olyan övet, ami a biztonsági öv alsó részét lehúzza a hasad alá. Brendonban 10000 Ft, de a vaterán is biztosan találsz.

Téli nagy pocak, mivel nem volt nagy tél, így nem volt vészes a dolog.
Januárban volt ónos eső, az is 3 napig, jan 13-15-ig (csak azért tudom ennyire pontosan, mert Zsófi jan. 16-i, és nagyon reméltem, hogy addigra elmúlik az ónos eső)

Jó volt most így nosztalgiázni egy kicsit.

Vigyázz magatokra, egyél úgy mint eddig. (nem kell 2 helyett, csak azért válogasd meg mit eszel)

Csajok, most úgy vágyom megint egy jó kis terhességre!!!!!
Bár a vége már nagyon gáz volt, mindenem fájt, de akkor is.

Ja igen masni!
készülj fel arra is, hogy fejben sokkal többre leszel képes a végén, mint fizikailag. Én kb fél órát tudtam sétálni egyhuzamban, és a szintidőm a negyedére csökkent.
A végén már fájt ha álltam, ültem, feküdtem. Aludni nem tudtam, égett a gyomrom. Azt gondoltam soha az életben nem szülök meg, és amikor észleltem, hogy beindult a szülés akkor pedig mégis csak jól bepánikoltam. De mindent egybevéve akkor is megéri, mert egy ennivaló kis lurkó az eredménye, akit aztán mindennél jobban fogsz imádni.

Etetőszékes válaszokat köszi. Még gondolkozunk mi legyen a vége. Lehet, hogy veszünk egy ilyet csak olcsóbban, és azzal csak utazunk. (összecsukható, és kis helyen is elfér)

Kép
Kép
cs_erika

Viki és Erika,
köszi lányok, pont ilyen leírásokra gondoltam :-)))
igyekszem nem többet enni, eddig nem híztam, 173/62 vagyok. nagyon sokat és aktívan sportoltam (futás) évek óta, de a kezelések alatt felfüggesztettem, így kb március óta sajnos parkolópálya a mozgás. most pedig elvileg veszélyeztetett vagyok (persze dolgozom) de már nagyon nem bírok magammal és kicsattanok az energiától, szerencsére semmilyen klasszikus terhestünet nem kínoz. a futást 1 évig elfelejthetem, de gondoltam kipróbálom a nordic walking-ot majd, ha betöltöttem a 12 hetet. remélem akkor is lesz még enegriám.
nadrágok amúgy nekem is szűkek kicsit (kényelmetlenek) főleg estére. érdekes, hogy reggel lapos a hasam, estére pedig felpuffad, vagy vastagabb lesz, még akkor is ha nem eszem sokat és szerencsére nincs gond az anyagcserémmel.
tényleg köszönöm a törtétenteket és gratulálok a babákhoz is, elhiszem, hogy Nektek is fura visszagondolni 1 évvel ezelőttre :-) nekem ugyanígy fura és hihetetlen belegondolni abba, hogy mi lesz mondjuk 1 év múlva :-))
puszi,
masni
masni33

Masni! nyárára szerezz be egy két kényelmes lenge nyári ruhát, a felsők bírják sokáig csak kicsit hosszabbakat kell venni,mint alap esetben mert ki fog lógni a derekad. NAdrágokat meg cseréld le gumis derekúra vagy megkötősre és minél kényelmesebb legyen- Nem kell feltétlen kismama nacinak lenniük. Igazából a huszadik hét után indul meg látványosan a pocak növekedés. A hűvösebb időkre viszont kell minimum két kismama nadrág. AZ egyik nem baj ha kantáros mert nem lesz ki legalább a derekad és azok nagyon kényelmesek. A másik meg olyan pocakra szabott legyen. Ha nem hízol sokat akkor a melegítő nadrágjaid jók lesznek télen is, csak épp a pocakod alá kell majd húzni a derekukat. Pulóverekből is oylat vegyél ami hoszabb! A cipő pedig jó ha simán bebújos vagy tépőzáras....a cipőfűzőt felejtsd el:)
És sok sok Boldogságot a babához!!!!

Tegnap strandoltunk leányfalun. Tök jó volt!
MA meg 10-ig aludt az egész család:)
katuska79

masni
Szia, én már a 4. babámat várom.
A nagyobbik fiammal amikor terhes voltam (ő most 14 éves), a terhességem 6. hónapjáig szinte abba a ruhákba jártam mint eddig, bár 48 kilóval kezdtem a terhességem.
A buszon szülés előtt 1 héttel kezdték átadni a helyet, mert nem igazán volt csak a terhességem vége felé lehetett rájönni, hogy babát várok. (64 kilóval mentem szülni)
A 2. fiammal amikor babás lettem (ő vele is 48 kilóval kezdtem, hála istennek sikerült vissza fogynom szülés után elég hamar)ő vele már egy kicsit más volt, ő vele már olyan 4-5 hónaposan kb ruhát kellett cserélnem ami kényelmesebb volt. A Joellel megint más volt a helyzet, mert ő vele majdnem 20 kilót szedtem föl terhesség alatt, amit most nem fog sikerülni leadnom, mert megint babát várok. A nagyobbik fiam nyáron született, a másik kettő télen, de elég nehezen viseltem a meleget, mert alacsony a vérnyomásom is.
Ez a babám is december elején fog születni, ha jól számoltuk a védőnővel, de többet majd ha megyek uh-ra.

Lehet, hogy el kell mennem bőrgyógyászoz, mert a jobb hónom alatt van egy nem is tudom, hogy mi lehet igazából, mert olyan mintha egy bőr kinövés lenne vagy valami ilyesmi. Aztán lehet, hogy sebészileg fogják majd lecsípni, ha kell.
:?

manocskak

Eszter! Boldog névnapot Nektek!

Masni! a puffadás majd egy kicsit enyhülni fog ahogy múlnak a hetek! A hormonok is okozzák! És tudod van az a szabály, hogy inkább ülni, mint állni és inkább feküdni, mint ülni! Tehát a lehetőségekhez képest mindig a legkényelmesebben!
katuska79

Köszi a medencés és pelusos infot/tanácsot!

Mági - gratula Bencének a foorgáshoz! Nutriton nálunk sem válik be igazán.

Zille gügyögésből átváltott sikongatásba, remélem átmeneti :D , olyan magas hangon produkálja, remélem nem ez lesz a beszéd hangja :D

Kriszti - vettél már Mei tai-t? nekem és Zitocsnak lilliputi van én nagyon szeretem, jól tart, széles a pántja, Zille is szeret benne leni, múltkor IKEA-ban két órát benne volt, közben aludt is egy 40 percet. Neten nem tudom milyenek vannak. Ennek az ára 7500.- volt mondjuk. :roll: És most vannak új tipusok is kapucnival, meg ergonomikusabb felépítéssel. igaz 12000 ért

Kép

Kép
lucus16

leni=lenni

Kép

Kép
lucus16

Boldog névnapot az Esztereknek!!! :D

Ágibabó, Boribabó SZUPERCUKIK vagytok!!! :D

Koszmó: ez tényleg olyan dolog, hogyha egyszer letakarítom, akkor elmúlik, vagy nincs ilyen összefüggés? A fésülés nekünk is jobbnak tűnik!

Etetőszék: nekem kiskoromban valami ilyesmi volt, persze sokkal retróbb kiadásban :lol:

Masni: Üdv és hajrá! Én már az első pillanattól képtelen voltam nadrágot, pláne csípőnacit hordani-a méhem nagyon érzékeny volt, mindig keményedett, és inkább az zavart, nem is a puffadás :cry: Hosszú nyári ruhák most divatba jönnek- és a kantáros naci se árt addig, amíg nem kell kismamanadrág.

Lucus: Sikongat? :lol:

Kaparászás: ezzel most kétségbeejtettetek :( Azt hittem, hogy másnál is van kaparászás, vagy hogy jellemzőbb :cry: Jövő héten beszélek a védőnővel...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs! sajnos a koszmó előjön bármikor...Viszont ha sikerül rendesen leszedni akkor a következőt mindig könnyebb mert kevesebbet kell eltávolítani. Máténak még most is volt:(
katuska79

Sziasztok! Újra itthon. Jó volt a hétvége anyánál. Ádám is nagyon bírta, hogy kényeztették. Majd jövök képekkel később.
Masni: szia, és gratula. Hamar el fog telni a 9 hónap. A csajok már leírtak minden hasznos tudnivalót a ruházkodásról. Annyit még hozzáteszek, hogy ha szereted a csípőgatyát, az nagyon sokáig jó. (én pl abban mentem szülni, mert az akadt a kezembe a kapkodásban :lol: ) Nekem a hasam látványosan a 22.héttől nőtt.

krisz78

Jó reggelt!

Esztereknek boldog névnapot!

Masni! Boldog babavárást!
Gondolom, kapsz progipótlást, attól most puffadtabb a pocid.
Ha abbahagyod, egy picit megszűnik a feszülés.
A Csajok már mindent leírtak.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Mind a ketten köszönjük szépen a köszöntéseket!
Masni: Kellemesen eltöltött és boldog,nyugis 40 hetet! :D
Hogy telt a hétvége?Tegnap egész nap ragadt le a szemem...Nem tudom mi volt velem!?Kicsit el is kellett dőlnöm délután,mert majd el aludtam. :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: szavaztam

krisz78

Hanna:Szavaztam! :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Egyszerre... :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok.
Végre jó volt az éjszakánk. tegnap este benyomott a Joel 160ml tápszert, mert most úgy vagyok vele, hogy esti lefekvésnél azt adok neki és ha föl kel éjjel akkor szoptatom meg csak, mert akkora azért már gyűlik össze annyi tejem, hogy elég neki.
1/2 10-kor elaludt 10-kor fölébredt, mert kiesett a cumi a szájából, de 1/4 3-ig aludt akkor megszoptattam és 6-kor kelt föl legközelebb, remélem most már ez így marad. Végre kipihenten ébredtem én is . :D :D

manocskak

Masni: igaz, nekem 3-ik baba, de már a 8-ik héten kezdtek szorítani a gatyák, és mivel rendesen kellett öltöznöm a munka miatt, már az elején kellett nadrágot vennem, mert nem fértem bele a többibe.
Kerekedési adatok a 3 gyereknél: elsőnél 10 kg, másodiknál 12 kg, harmadiknál 8 kg. Egyiknél sem volt látványos az első hónapokban, csak a nadrágok szorítottak. Lehet, hogy olyan fazonú nadrágot hordok :roll: Én a szoknyát nem szeretem.

Ági baba és Bori baba is csodaszép :D

Én hulla fáradt :( Saci 3x kelt, igaz, ebből egyszer hagytam visszagügyögni magát álomba :roll: Megyek, le is dőlök kicsit, amíg alszik.

Csöre
csöre74

cSÖRE:Az igen!De jó neked,hogy csak ennyikéket híztál... :roll: :o :)
Én 23kg... :) Pedig nem is zabáltam...Vagy csak szerintem :roll: :oops: És a 32.héttől kezdtem repedni és hízni,de mint állat :shock:
Most addig nem lesz másik,míg vissza nem fogyok...Remélem,majd hamar sikerül szoptatás után,mert a helyzet siralmas... :oops: :roll: :evil: :cry: :lol: :?

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!
Csak egy gyors igéret teljesítés Biga-csigának!

Ez a mi kedvenc kanalunk, a világosabb szín puha gumi, könnyű. Elég strapabíró, Levente nagyon szerettede nem elrágható.
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna: szavaztam :D

Többit majd később, felébredt Manócska

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hanna szavaztam

én pedig éppen blog pótlást tartok. Vagyis tartanék, ha kisasszony engedné.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Utólag is boldog névnapot és szülinapot az érintetteknek!

Koszmó: Biankának a szemöldöke vonalában, a szeméhez közel lett most koszmós. Egyszerűen lehetetlen letisztítani! Először is, félek az olajozásnál, nehogy a szemébe kerüljön, másodszor pedig a kefélés sem egyszerű, pedig fogkefével próbálkoztam.

Etetőszék: hát én elég tanácstalan vagyok. Sajnos azt hiszem nálunk főleg az ár fog dönteni, ahogy a biztonsági ülésnél is. Persze, azért törekszünk majd a jó minőségre is, de azt hiszem a márkás dolgokat most kihagyjuk.

A ti babáitok is kevesebbet esznek mostanában???
Már kétszer is volt, hogy Bianka este vacsora nélkül feküdt le, meglátta a cumisüveget és már ordított is. Azt hittem, majd éjszaka felkel, de csak hajnalban kelt, mint máskor is. Szerencsére fogyni azért még nem fogyott, úgyhogy annyira egyenlőre még nem aggódom.

Ti már adtok valamit a babának az ínyére??? Bianka sokszor felsikít, amikor rágcsálja az öklét, gondolom belenyílal neki.

Mégegy hülye kérdés: mi van akkor, ha pl. egy darázs megcsípi a babát??? Szerencsére még nem volt ilyen, de úgy vettem észre, elég sok a darázs, nem szeretnék akkor kapkodni, ha esetleg megtörténik a baj.

Kép
jandrea

Nagyon szépen köszi Csajok!

Enikő! De jó ez a kanál.
Hol vetted?

Növekszik Olivér:

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna, én is most néztem, hogy Zsófi születése óta mennyit nőtt.

Amikor hazahoztuk elveszett a kádban, most meg már hatalmas benne. Majd csinálok képet, és beteszem a kezdetit, és a mostanit én is.

Kép
Kép
cs_erika

Hanna: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(én is szavaztam :D)

Andrea: volt, hogy kevesebbet evett, de szerencsére visszaszokott az evésre :D Nyugi, nem fog éhen halni :wink: (Ja, hogy annak idején én is a hajam téptem :roll: :oops:)
Darázs: hát, igyekezzetek elkerülni. Fenistil gél jó az allergiás reakciók ellen, de nem tudom, hogy ilyen picinek is lehet-e adni. Szerintem kérdezz rá a védőnéninél, mit javasol.
Sacit tegnap megcsípte valami, feldagadt picit a keze, de nem volt vészes, így nem tettem rá semmit. Nem sírt, egyáltalán nem reagálta le a dolgot, gondolom, nem zavarta.
Ínyre: dentinoxot adtam, amikor látványosan a foga zavarta (visított, mint akit nyúznak). Megnyugodott. De nem szabad túlzásba vinni.

Csöre
csöre74

Bejelentkezem. Most ébredtünk :shock:
Eszterek, utólag is boldog névnapot!
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: