A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Edit! az a legjobb rész, hogy 7-8 másodpercig emlékszik:) ez szerintem még két éves kor után is megmarad :lol: :lol: :lol:

AZ első cikkhez a sportkocsishoz annyit fűznék csak hozzá, hogy persze itt is él az, hogy nem mindenkinél következik be felnőtt korban probléma. De előfordulhat! (csak azért írom mert egy kicsit oylanra sikerült a hangvétele a cikknek, mintha mindenki lebénulna aki kicsi korában ücsörgött hamar.) Petrát is szoktam úgy tolni a kocsiban, hogy kicsit meg van emelve a háta, hogy lásson. De ez még messze van az üléstől és a súly továbbra is az egész testén oszlik el mert igyekszem úgy igazítani, hogy továbbra is feküdjön csak épp rézsün. SZoktam alá kis plédet tenni, hogy kiegyenesítsem a fekvő felületet.
katuska79

Hordozózni én is szoktam főleg ha nézni szeretném nagyon mert nem átfordítós a tolókar.

Erről jut eszembe, hogy bassz...us azt látom, hogy az anyuka tolja ebben a dög melegben a babát mózesben úgy, hogy a mózes teteje is fent van!!!! szegény gyereknek milyen melege lehet alatta....
Én inkább ráterítek egy textil pelust ha séta közben süti a nap, vagy felteszem az ernyőt is. JA az ÁRkádban a bababoltban lehet kapni 1200FT-ért minden babakocsira felszerelhető napernyőt!
katuska79

NA ezt mindig elfelejtem megkérdezni:
szerintetek milyen dokihoz menjek mert rohadtul fáj a csípőm. Nem oldalt hanem elöl. Ha ülök utána felállok és majdnem össze esek, alig bírok menni míg be nem melegszik....valami kiakadhatott ott a szülésnél mert azóta fáj. De hova kell menni? orthopédia, reumatológia, sebészet? vagy hova? Hiába tornáztatom nem javul és rontani nem akarok rajta...
katuska79

Persze!Ilyen melegben mózes?Még ha nincs fent a teteje,akkor is meleg...Nekem sem átfordítós a tolókar,de amúgy is jobb szerintem hordozóban,mert ha alszik nem kell ki cibálni.

Eszter

Kép
eszterem

Szerintem ortopédia.De miért nem kérded meg a háziorvosod?Nem utalna be valahová?

Eszter

Kép
eszterem

Babakocsi: a mózes nagyon meleg, én kivettem. Teljesen vízszintesig fektetem a kocsit. Néha háborog, hogy nem lát ki. Kicsit kiveszem, nézelődik, aztán vissza.
Katuska: tegnap 30 fokban láttam olyan babakocsis anyukát, akinél még a lábzsák is fenn volt. És az is totál felpatentolva. Na meg plüssrugi, hosszúujjú bodys kisbabát a dokinál. Mi rövidgatya + polóban nyomjuk. Már bodyt se adok rá ebben a melegben.

krisz78

Katuska!

Szerintem kezdjél a nőgyógyásznál. Oda nem kell beutaló, és ő beutalhat a kellő helyre.

(elöl ahol a csípőcsont ízesül, az szülésnél szétvállhat, amivel annyit tudnak kezdeni, hogy adnak egy fűzőt. Már amennyiben ez lehet a baj)

Nekem is fájt elől hónapokig, de most már szerencsére ez megszűnt.

Kép
Kép
cs_erika

Aztán csodálkoznak,ha beteg lesz a gyerek..Minek öltöztetik így be 33fokban?Lábzsák?

Eszter

Kép
eszterem

Én rá szoktam húzni a kupolát, mert félek a naptól. Sűrűn benyúlok, hogy mennyire van meleg alatta. Eddig nem fülledt be szerencsére.

Ma egy bodyban, és kisbugyiban nyomulunk. :lol:
Reggel még fent volt a zoknija, de azóta levettem.

Kép
Kép
cs_erika

Csajok, kaptam egy 400 Ft-os kupont, BEBA tápszerekre (Nestlé), amit be lehet váltani TESCO-ban és ROSSMANN-ban e hó 31-ig. Ha kell valakinek dobja át priviben a címét, elpostázom. Mi tuti nem fogjuk használni.
kisbogacs

Úgy is kell,had csupaszkodjanak.Én pucéran is szoktam hagyni egy kicsit,hogy szellőzzön a kis punája! :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: olvastam a blogodban, hogy ti is vettetek kismedencét Olivérnek. Esténként kimered belőle a vizet? Egyáltalán mennyi vizet teszel bele?

krisz78

Hanna: Milán eöööeeeeeeee öeeeöööööööö-kel altat... Olyan durván, hogy sokszor még a TV-t sem hallani :lol: Apácska kérdezte is, hogy nem lehet-e erről leszoktatni. Mondtam neki, hogy nem. És különben is inkább így altassa magát, és aludjon el egyedül, minthogy rázni kelljen a senekét :roll: Meg az a ajó ebben, hogy meg lehet különböztetni az alatatós dumáját a normáltól, és tudjuk mikor fog következni az alvás, és aztán láss csodát csend lesz. (Mint éppen most is ez volt a menet, Milán az adamo hintában nyomul, és már bealtatta magát :D)

Krisz: Gyerek alszik, megyek is muffinozni :lol: ;)

Addig is egy kérdés: ki milyen gyerekülést fog venni (vett), ha manóink kinöveik a jelenlegit? 9-18, 9-25, vagy 9-36 kilóig valót? Melyik az az árfrekvencia, aminél már biztos megbízható az ülés? Láttam már 17 ezerért is, na meg persze 80 körül is :roll: Ja, és mire figyeljek, lehessen dönthető, meg még mire?

Ja, és a másik milyen kanalat vesztek, vettetek a hozzátápihoz? Még nem kezdünk, de gondoltam veszek kanalat, hogy Manót ne érje meglepetésként, hogy mit akarok a szájába dugni, ha eljön az idő, hanem a kanalat már ismerje :D Van annyiféle, hogy csak lesek, de melyiket érdemes megvenni? Lehetőleg márkákat és beszerzési helyet is dobjatok!!! Köszi! ;)

Megyek muffinozni :lol:

biga.csiga

Erika! igen ott fáj!

Eszter! huh a házidokim...no comment. egy alkesz öreg. eleve úgy kell menni hozzá, hogy tudom hova akarok tovább menni vagy hogy milyen gyógyszert kell szednem. Csak tudnám miért nem küldik már el nyugdíjba??? De ez a nőgyogyi dolog jó ötlet...majd Ő beutal.

Én nem tudom időként hova teszik a szülők a józan eszüket...nem érzik milyen hőség van???? Szegény baba meg szólni sem tud mert a meleg miatt még jobban elkókad és csak alszik alszik....

A nyugtalanul alvóknak egy tipp ha már a plusz kaják sem segítenek és nem azért nyugtalan a baba. Egy két csepp levendula olaj a párnára nagyon hatásos! Csak ne oda ahol az orra van, hanem mondjuk a felső sarokba kell cseppenteni.
katuska79

Én sima mezei müanyag bébi kanalat használok,még a csomagban volt.A nestlés.De vettem a Brendonban is Tommee Teppee-s 3darabos kanalat,meg tálkát is.Az árát már nem tudom.De megnézheted a honlapján.

Eszter

Kép
eszterem

Biga.Csiga! az ülés anyagára figyelj!!!! Oylat vegyetek amibe nem izzad bele, szóval ne műszálas legyen mert folyni fog róla a víz. A többi meg pénz kérdése. A dönthetőség fontos ha hosszú útra mentek és elalszik.

Kiskanál. Én vettem a DM-ben oylan sokdarabos babylove egyszerű műanyag kanalat. De simán adhatod a rendes kiskanállal is. Ha azzal kapja először, azt szokja meg. A műanyag azért célszerű mert kezébe nyomod és ha eldobja nem tesz kárt semmiben.
katuska79

Nah kimegyünk pucérkodni....mármint a gyerekek pucérkodnak, Máténak feltöltöttem a medencét vízzel míg aludt:)
katuska79

Megnéztem a kanalat.Nincs 800 ft.A 4darabos.

Eszter

Kép
eszterem

Krisz: anyuci kánikulában is készpénznek veszi az egy réteggel többet a babára, mint a mamára szöveget. És ilyeneknek nem szól a gyerekdoki, vagy a védőnő??? :shock:
Hát én simán rövidre zárnám, hogy ki lehessen szülő, ki nevelhessen gyereket, igaz hamar kihalnánk, de a hülyék minek szaporodjanak? :roll: Khm, nem is értem Milán néha miért mutat diktátori hajlamokat :roll: :lol:

Mi ma ujjatlan bodyban nyomjuk, és tegnap is abban voltunk. Tetszik neki :D

biga.csiga

Bigacsiga: én az IKEÁBAN vettem műanyag kanalakat (kés is, villa is volt a csomagban majd későbbre) Baromi olcsó volt és egy csomó van benne. Meg műanyag tálkákat is, poharakat is ott vettem.

krisz78

Köszi a kanalas hsz-kat.

biga.csiga

Biga.csiga: hajaj, tudnék mesélni a ki lehet szülő témáról. :evil: A gyerekek sokszor szászzor intelligensebbek a szüleiknél.

krisz78

Hanna:
És teniszpálya, nem pénisztálya.... :wink:

Kanálból nekem is a dm-es hosszú nyelű vált be. Imádjuk :)

Ülés:
Mi a 25 kg-ig jó kategóriát vettük meg. A 36 kilóssal indítani még nagyon rossz szerintem, egy 10-12 hónapos baba és egy 36 kilós ég és föld... Anna most növi ki az övét, Maxi Cosit vettünk. Szerintem, ha valaki sokat utazik, érdemes rászánni a pénzt, és utána járni a törésteszteknek. A Römer, Maxi Cosi szuperek, bár azért borsos áruk van... :?

Mi a babakocsiban kissé megdöntve közlekedünk, tegnap tettem is fel képet, Bence úgy van benne folyton. Ha vízszintben lenne teljesen, menne a hiszti... Sétálni rövidujjú bodyban és kantárosban szoktunk, a zoknival állok mindig hadilábon, hogy le merjem-e venni... :roll:
A babakocsival azt szoktam még, hogy a kupoláját hátul letépőzárazom, egy textilpelust terítek oda, hogy ne süsse a nap a fejét, és így jobban szellőzik.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Megjöttünk :) begyűjtöttem a kandúrokat és Mesit. Saci közben a hátamon figyelt, de azt hiszem, ez a "batyu" fedőnevű kötés nem jön be neki, mert addig kepesztett, míg a feje a kendő alá nem került (ennél alapból kint van). Elég hülye pózt vett fel, össze volt gömbölyödve.
Ruha: egy bodyban nyomjuk :wink: rövid ujjas, nekünk nem nagyon van ujjatlan.
Ülés: szerintem mindent elmondtatok, én is a dönthetőre szavazok nem túl műszálas huzattal. SAci majd 0-18-asba ugrik, ha ezt kinövi (ilyenünk van), és Chicco márkájú.
Kanál: mezei kiskanál... :roll: lehet, hogy majd kap valami műanyagot, amit egyedül tud emelgetni, használni, de még nem néztem. Valami masszívabbra gondolok, mert egy párat a nagyoknál nagyon rövid úton tönkretettem :roll: :oops: Olyan ikeásunk nekünk is van, tényleg jó, mi fagyis kanálnak használjuk.
Mózes: a kupolát én is felhúzom úgy, hogy elöl is kipatentolom, így átjárja a levegő, de nap ellen takar úgy, mint az ernyő. Csipesszel rögzítettem pelust is rá, szükség esetére.
Na megyek, főzök ebédet... bár nem vagyok éhes.

Csöre
csöre74

Muffinok már sülnek, Manó még alszik :lol:

Köszi mindenféle hozzászólást, ha kinézek valami ülést feldobom, hogy véleményezzétek ;)

mágnes: sokat autózunk, ezért is kérdeztem... a 17 ezres ülést kissé olcsónak tartottam, az 50-60-at meg kissé soknak. Na, majd jól utánanézegetek :D Maxi Cosiból csak egy van 0-25-ig?

Csöre: ujjatlan (trikós) bodynk nekünk sincs sok (cirka 5 db), örököltük :D Napozónk is van ujjatlan, na azokat is örököltük. Még kicsit nagyok, de remélem azért nyár közepére nem növi ki őket :roll: A Chiccotoknak van pontos típusa?

biga.csiga

Biga.csiga: a napozóról jut eszembe, hogy a Váci úti Tesco-ban (te is oda jársz, ha jól emlékszem) most vannak hármasával összecsomagolt napozók 1700 Ft-ért, meg sokféle kantáros gatyesz vékony anyagból.

krisz78

Felteszem mindjárt, hogy milyenek. Nekünk nagyon bejönnek ebben a melegben.

krisz78

Kutatok a tesz-vesz-en mei tai után. Szerintetek mennyiért éri meg beruházni ilyesmire?
kisbogacs

Tegnapi szerzeményeim:
Kép

krisz78

krisz: ezek honnan??? Nagyon jók :)

Kriszti:
mei taiban nem vagyok otthon... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti: nagyon változó az áruk, szerintem próbáld ki, és csak azután vedd meg. Vannak hordozóklubbok, nézd meg, merre, ott jó eséllyel többet is tesztelhetsz :wink: Az egyes típusokról a mamami.hu-n olvashatsz véleményeket (én is ott olvasgattam, mielőtt választottam). Az enyém az átlagos magyar készítésű mei-tai-okhoz képest drága volt, de szerelem első látásra, ha nem azt veszem, tuti megbántam volna.
Biga.csiga: nekünk 2 van :wink: az egyik spagettipántos :lol: :lol: :lol: nagyon vicces benne Saci :lol: :lol: :lol: (nem vág, elég nagy még rá). Napozókat 62-eseket és 74-eseket örököltünk, a 62-eseket rögtön beraktam leendő kisunokaöcsém pakkjába, a 74-esekre még gyúrunk :D A gyerekülésre rákeresek.

Csöre
csöre74

Mágnes: TESCO

krisz78

Csöre
csöre74

krisz: ja hogy mind??? húú ma megyünk a tescoba, megnézem, hátha itt is lesz...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok.
Joel babám ma már 2x átfordult hasáról a hátára, szinte pillanatok alatt.
:shock: :D :D

Nekem is kell majd gondolkoznom, hogy a Joelnek másik gyerek ülést vegyek, ha jön majd tesó.
Termék mintaként volt itthon nekem a Hipp gyerektea (ánizs, kamilla, édeskömény és társai keverékkel), a tasak 100ml vízhez volt elég, hát az jobban ízlett a Joelnek mint a gyümölcstea. Majdnem egy ivásra meg is itta az egészet, lehet, hogy ilyen teát kell vegyek neki?

manocskak

Móni: azok nem cukrosak?

Kriszti: megnéztem a tesz-veszt. AZért arra figyelj, hogy elég vastag legyen a válla és a dereka, különben nagyon hamar elfáradsz. Itt vannak elég hm... hogy is mondjam... viszonyag rövid időre alkalmas hordozóeszközök is. A kapucni praktikus dolog, nem csak hidegben, a nap ellen is véd (hacsak nem nagyon bélelt).

Csöre
csöre74

Móni: és gratula a forduláshoz :) ügyes baba Joel!

Krisz: szuperek a napozók :)

Csöre
csöre74

Manócskák:Gratula Joelnek!Az enyém is csak ezt nyomja.De az a tea cukrot is tartalmaz.
Krisz:Jók a rucik

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: megírnád a telefonszámot, ahol időpontot lehet kérni a csípőszűrésre? Nem találom, és a kht-nűál géphang veszi fel... emberhet még nem jutottam :roll: a lapot meg elpakoltam ismeretlen helyre :roll: :oops: Köszi előre is :)

Csöre
csöre74

Krisz! Nem merem ki mindig. Nem lesz semmi baja a víznek. :)
Ha kimerem, virágot locsolok vele.
A rucik szuperek!

Mágnes! :lol:

Móni! Abban cukor van. Persze, hogy imádják a babák.

Csöre! 881-01-04

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Ujjatlan pántos bodykat az auchanban lehet kapni. 3db-ot egy ezresért. És tök jópofák!,

NAh most már senki nem mossa le rólam, hogy agyba főbe verem a gyereket. Tegnap előtt két szék közül a földre ült....fejjel, tegnap este a bárszékről zúgott le 90 centiről szintén fejre.(azt hittem kitörik a nyaka mert elbicsaklott oldalra) Lett egy púp a homlokán meg egy kék folt az arc csontján. Most meg meztelenül csúszott ki a csúszdából rá a gyöngykavicsra....oylan a feneke, mint aki nádpálcával kapott 20-at! Kell ennek a gyereknek feszt eszetlenkedni!!!!

Petra meg az ördöggel játszik:) szó szerint. Máté oda adta neki a piros kisördögöt és nagyon tetszik neki.
katuska79

Olvastátok az oldal szalagot? Tudtam én, hogy mindig mindenkinek célja van ebben a világban. Lehet a down-kórosok megmentenek embereket?
katuska79

csöre: köszi a képet.
Chiccoból ezzel szemezek:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=3813

És ezzel szerelem első látásra van (még Manó pcakban volt, amikor felfigyeltem már a BeSafe-re), de 50 körül van az ára :(

http://www.besafe.hu/products.php?pid=8

Ja, és tök jó, mert egyiknek sincs az adac honlapján töréstesztje :cry:

Böngésztem a Vaterán is, de amikor láttam, hogy egy ember vagy 15-20 ülést is árul használtan, eszembe jutott, hogy egy ismerősünk mondta, használtan ne nagyon vegyünk, mert sokat balesetes autókból szednek ki, és ki tudja milyen láthatatlan sérülése lehet egy ilyen ülésnek... És milyen igaz :roll:

Krisz: rucik nagyon csinik, láttam ilyeneket ;) Kánikula rucikból most jól elvagyunk eresztve, ha kicsik lesznek amjd frissítem Manó ruhatárát :D

manocskak: grat Joelnek! Teából próbáld a Mecsek babyt, abban nincs cukor, csak sima kamilla és édeskömény. Ha van cukor a teában vagy később a kajában, nagyon rákap, és nem fog mást megenni, csak az édeset.

Én a helyetekben még óvakodnék a cukortól. Én úgy vagyok vele, hogy Milán ne legyen elhízott gyerek, akinek megkeserítik a gyerekkorát, na meg a még ki sem bújt fogait sem szeretném tönkre vágni :roll: Persze nem vagyunk egyformák, lehet ti máshogy látjátok.

biga.csiga

Katuska: :lol: Máté kemény, kis ördögfióka ;) Vigyázz, mert mennek a gyámügyisek :lol:
Most nézem, el is olvasom ;)

biga.csiga

Katuska! Ne magyarázkodj!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Biga.Csiga! Én meg ezzel szemezek:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Kép
hanna30

Ja, igen, gyerekülés téma. Ameddig nem ül stabilan, nem túl jó, ha menetirány felé van bekötve. Ameddig lehet háttal utazzanak a csemeték. :wink:

Kép
hanna30

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: az eszembe se jutott, hogy 0-18 kg is vannak ülések :oops: Ez is jó, és a Mária bababolt honlapján ott van, hogy az Auto Bild gut-ra minősítette... Ennek is szép ára van :x Jaaaaj, de nehéz...

Mi még húzzuk a jelenlegiben (igaz a szűkítőt már kivettük), de záros határidőn belül már nem fogjuk a hordozót ki-be pakolni a kocsiba gyerekestül, mert kissé nehéz már felcigölni úrfit üléssel együtt a 4-re :roll: Amúgy az ülés még jó lesz valameddig, igaz a lábaival már rugdossa a hátsó ülést :?

biga.csiga

Kanál: mi a délelőtti gyümölcskét sima kiskanállal esszük meg. Én annak idején Somának vettem mindenféle csoda kanalakat....semmi értelme nem volt. Most hasznájuk a sima fém kanalat...maradt Somától olyan fém (tompa, kerekített végű) gyerekkanál amivel enni tanult egyedül...majd azt adom Zétény kezébe ha már lesz erre igény.

Én is felhúzom a mózes kupoláját de nem szokott beizzadni nagyon jól átjárja a szellő a kocsit ha éppen van, meg mondjuk én nem tologatom ebben a dög melegben, napközben babakocsiban alszik a teraszon az árnyékban leengedett kupolával.

Én tegnap vettem ki a gyerekülésből a szűkítőt, nekünk még sokáig jó lesz szerintem...még alig éri el a hátsó ülést a lábujjával.

Katuska: az én nagy gyerekem is csupa kék zöld folt állandóan mondjuk neki jellemzően nem a feje hanem a két lába meg a két keze.......néha 1-1 ismerős meg is jegyzi, hogy szegény gyerek tiszta kék-zöld.....hát ez van. Igazi rosszcsont.......

Szervezem délután óta a fiam 6. szülinapi zsúrját....hát már kezd a t..öm tele lenni vele, hogy finom legyek és nőies....
Magamtól nem csinálnék ebből nagy faksznit az elmúlt években sem volt, de az ovistársai folyton hívják őt is és néhány szülő olyan eszetlen mega-giga szülinapokat tart a 4-5-6 éves kölykének amilyen nekem sem volt soha pedig én már elmúltam 6...na nem sokkal :lol: . Nem értem erre mi szükség....legyen egy torta meg egy kis játék, üdítő, ropi aztán ennyi, nem??
Csak hát SOma látja, hogy a másik gyerek zsúrján bohóc van meg arcfestés meg mit tudom én mi, persze ő is szeretne.....
Na mindegy, majd összehozom...csak hogy minek ezt így túlbonyolítani? :roll:

KépKép
peni

Hanna: köszi :)

Katuska: :lol: :lol: :lol: nálunk is sok a harci sérülés :)

Ülés: Saci feje már mejdnem a tetején van :roll: nem baj, van másik :wink: még hordozó, de nagyobb.

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: