Megint vagyok. Délután Zazát rendeztem, majd, mikor hazaértünk, "meglepetés" várt. A macskák már megint megosztották velünk a zsákmányukat

ezúttal egy cickányt. Szegény pára, a lábtörlőn volt. Az egész teraszt lemostam, a lábtörlőt fertőtlenítettem, az ablakokat lepucoltam (a slaggal összefröcsköltem idegességemben). Saci szerencsére alszik, már 2 óta. AZt hiszem, a délutáni kettes rajtszámú alvás kimarad.
Táborok: ó, igen, kellemes kis faházak (pókokkal, hangyákkal), hideg vizes zuhany, kenőmájas konzerv bontó nélkül

egy kis nosztalgia

A gyerekekkel tavaly is faházban voltunk, idén is oda megyünk. Had' szokják

Igaz, ez azért nem az a kategória, de azért mégis. Ált. iskolában az osztályfőnökünk minden évben túrázni vitt, sátorral a hátunkon, patakban fürdés, egész napos gyaloglás... kit érdekelt, hogy milyen a sátor?!

Nem szeretném, ha az én gyerekeim is olyan nyámnyilák lennének, mint azok a gyerekek, akikről fent írtatok (illetve én is ismerek egy pár ilyet).
Etnikai probléma: én felnőtt fejjel szembesültem vele...
Gyümi téma: a Zemlénben perlitbe csomagolják a zöldséget, gyümölcsöt, hogy ne menjen tönkre (kőzet, nem mérgező)

Én szerintem fagyasztani fogok Sacinak a saját termésből. Azt legalább tudom, mi éri.
Kendős nénikék:

háááát, nem tudom. Ha piacon nyomul, gondolom, van engedélye. Nálunk nincs piac, az utcán árulnak. Tőlük nem vennék (egyrészt: poros, másrészt: van engedélye? Honnan van a cucc?)
EU, nem EU... no comment.
Főzelék: Mesinél anno nekem a sinlac-ot javasolták sűrítésre.
Festés: Katuskánál a pont, tilos festeni az új építésű házakat. A miénk már 6 éves, de még mindig hagyjuk szellőzni (nem árt neki). Nem véletlen, hogy régen meszeltek. Amellett, hogy szellőzik, fertőtlenít is. Lehet színezni, de sokkal tompábbak a színek, mint a diszperziós festékeknél. Nekünk most sikerült kihozni ugyanazt a homoksárgát mésszel, mint fent a tetőtérben diszperzióssal, de ez egy világos szín.
Vizsgák: nagyon nem szeretem a szóbelit. Az én fejem nem szóbeli vizsgára lett kitalálva (mármint a kinézete). Hiába az értelmesnek szánt arc

én jobb vagyok írásban.
(Itt továbbra is 22 fok van a lakásban, 24 a tetőtérben.)