A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Még a végén visszasírjuk az úttörőmozgalmat. Nem emlékszem rá, hogy mi bármikor is unatkoztunk volna, minden napra volt valami "értelmes" program. Nem volt idő randalírozni. (Bár azért akkor is megoldották egyesek :roll:)

Most látom, kicsit fentebb ott figyel Petra és Bence is :D
Azért hiába hasonlít Petra annyira Mátéra, hamisítatlan kislányarca van :D
Bence hatalmas (nagyon bírom a kis vörös haját, akár milyen rövid is :D)
Hm, lassan nekünk is kéne már babakocsit venni :roll:

Enyém Lány giga nyűgös. Lehet, hogy kevés a tejem? Vagy melege van? VAgy álmos? A fene se tudja :?

Csöre
csöre74

Jajj Erika:
Annyira tetszik a babaszoba színe!!! Nagyon meleg, biztosan jó lesz benne élni :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna! Jézusom! Merre tart ez a világ??? :shock:

Katuska! Nagyon ügyes Máté! Gratulálok! Én is sokat remélek az idei nyártól, meg a leendő kerttől! :D
Tündéri Petra! :lol: És mekkore lobonca van!

Mági! Szuper a kocsi, amit vettetek, Beni meg nagyon édes!

Erika! Zsófi gyönyörű! És milyen ügyes!
A gyerekszobákat én is pont ilyenre tervezem! :lol: Kék plafon és kétféle sárga a fal! És szeretnék festetni az egyik sarokba egy hatalmas fát, meg valahová még kisvakondot, vagy thomast.
Nagyon szép lett minden! Majd még a konyháról is kérünk képet, ha kész lesz!
Nálunk is most megy a járólapozás, parkettázás! A festéssel lehet várunk még, hogy száradjanak a falak! Ma épp szanitereket nézegettünk!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

ERika! nagyon szép a lakás!!!! a babaszoba meg különösen vidámra sikeredett, gratula hozzá!
nemsokára reméljük Enikő is megörvendeztet minket ház képekkel.

Vajon Vickyék elköltöztek már???

Eszter! a főzeléket mivel sűríted? MAgával a zöldséggel? merthogy lisztet tilos hat hó előtt....Igazad van ha az ösztöneidre hallgatsz de ne siesd el a kajákat mert a babák emésztőrendszere egész más, mint a felnőtteké ezért iylen kicsi korban még nagyon nagyon kell vigyázni hiába tetszik neki amit kap mert ha nem is most de később előjöhetnek problémák. Nemcsak allergia hanem felszívódási zavarok. Amint betölti Petra én is elkezdem neki az almát, majd barackot, sütőtököt, krumplit és a répát. Ezzel el lesz hat hós koráig amikor jöhetnek a főzelékek. Majd nyolc hós korától a husik, 9-10 hótól a savanyított tejkészítmények pl joghurt, sajt, túró szépen minden felépítve.

Mágnes! óh Petra mindig kis kócos:) legtöbször úgy áll a haja, mint akinek be van szárítva. Kis frufru, hátul tupír, oldalt kunkorira szárítva. MInt aki most jött a szalonból.

Szerintem is kellenének megint sima táborok! Nem ezekre a spéci rohadt drága carokra gondolok hanem sima iskolai táborokra mikor kimentünk az erdőbe és sátoroztunk, patakban fürödtünk, esténként éjszakai túráztunk, számháborúztunk és éjjel mindig ketten őrködtek vigyázva a tábortűzre... az a baj a mostani táborokkal, hogy sok szülő pampog ha nincs melegvíz, ha csak lópokrócot kapnak a gyerekek, ha hideg van a sátorban és második napja zsíros kenyér a reggeli és a hegyekben a térerő hiány miatt nem tudja óránként felhívni a csemetét. (közben a gyerek marhára élvezné csak a hülye szülő belétáplálja, hogy csakis a luxusban lehet magunkat jól érezni)
Túl sok gyerek nő fel úgy, hogy nem tudja az élet apró dolgait élvezni!
katuska79

Enikő! tuti menni fog nektek is nyáron! Tényleg nagy előny, hogy egész nap tud kint meztelenkedni! Ha meg sétálni megyünk bedobok a babakocsiba pár kisgatyót és irány.
katuska79

A mi időnkben is voltak c....gyerekek, de nem volt ekkora a pofájuk! Persze nekik joguk van mindenhez. És ez egyre durvább lesz. Generációk nőnek úgy fel, hogy a családból soha senkit nem látnak dolgozni, csak elveszik, ami kell.

Enikő: te is rakjál majd fel képeket! Ilyen ügyes vagy, hogy tudsz kisvakondot festeni?

Jól befűtöttem a sütővel! Nem bírok megmaradni a konyhában. De, hát enni kell.

krisz78

Krisz! ó dehogy nem voltak! Bennem még él az emlék, hogy átmentünk a túloldalra ha ci...ok jöttek velünk szembe akkor is ha csak gyerekek! VAlahogy már az egész kicsiknek olyan gonosz csalfa tekintetük van megfigyeltétek már?
Az a durva, hogy nem tudunk semmit tenni csak mérgelődünk magunkban, a hírek meg mindig azzal vannak tele, hogy már megint a kisebbséget bántották....hirtelen mindig ott a fókusz kamerája...
katuska79

Katuska: tábor: ne tudd meg mit össze nem balhéznak egy pók miatt! Megy a telefon anyának, az meg engem hív. A poén meg az, hogy a legtöbbször olyan nyavalyog a szállás meg a kaja miatt, aki otthon sem a királyi lakosztályban lakik. Annyira mások már ezek a gyerekek. Tavaly a Balatonnál azon nyivákoltak, hogy menjük le a partra, majd miután lementünk fürdeni azon, hogy mikor megyünk már vissza. Tudod, hogy mi a legjobb program nekik? Ülni a szobában, ajtót csapkodni, sivalkodni. Közben mi meg meggebedünk, hogy értelmes programot csináljunk nekik.

krisz78

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!!! :D
Milán kapott is ajándékokat (anyuéktól -a nyu még SMS-t is dobott tegnap :lol:, dédiktől, tőlünk, kíváncsi leszek anyósék adnak-e valamit... :?)

Katuska: nagyon ügyi Petra!! Tök aranyosan vigyorgott, ahogy Máté is látóközelbe került :D Az utolsó kép valami tüneményes :D

Krisz: szociálpedagógus - kriminálpedagógia szakirány

Magdolna: jövő héten lesz eredmény írásbeli volt. Írni mindenhez írtam, de hogy mennyire elég, majd kiderül, hiányosságok voltak, az biztos :roll: De bízom benne, hogy átcsusszanok, kinőttem már abból, hogy a jó jegyre hajtsak... Pláne fősulin érdekesen tudnak osztályozni sokszor tudástól függetlenül... :?
Csodás Nóri mosoly :D

Eszterem: gyönyörű a lánykád. Írogassál még menencékről, aztán megyek és lezuhanyozom.... :lol:

Nyertünk nálunk 28 fok van a lakásban. Délelőtti nap süti a szobát, de estére is maximum 25-26-ra megy le.

Moffli: Erika megmondta a frankót, csak a gyerek miatt ne adj neki újabb esélyt. Az emberek alapból ezzel rontják el, és lesz egy csomó érzelmileg sérült gyerek és még több boldogtalan szülő... A barátnővel szerintem beletrafáltál :(

batkata: nagyon sajnálom :( Borcsa gyönyörű!

Edit: Bálint milyen csibészes ;) Küldtem pü-t.

Mágnes: grat a tejcsihez!!! ;) Vacsi tök jó!!!! Bence milyen nagy, a hasalós kép nagyon ott van! Tök jó a hajszíne, tetszik :D

Milán ma nagyon nyügi... vagy hisztis??? Most is nyekereg, de ha föléhajolok már vigyorog, kézben egy nyikja sincs. Nem szeret már vízszintben lenni, de üléstől még messze vagyunk...

Erika: nagyon szép a lányka és a kecó is! ;) Nappali + két hálós?

Manocskak: lehet, hogy Joel szomjas, vagy melege van, azért kel ilyen sűrűn...

Vicky: jobbulást Leventének!!!

Hanna: jajj! Elolvastam, durva! :evil:

Enikő: akkor megvan a ház? Tök jó!!! Gratula! Milán nagyon belehúzott a fogacskákkal! Grat neki is ;)

Remélem nem hagytam ki senkit, ha igen az nem direkt volt, csak szita az agyam....

biga.csiga

csak kihagytam valakit... :oops:

Sahli: grat a 2. évfordulóhoz!!! Mi megyünk nyáron :D Simán :lol:
Lesz Gárdony, meg Balcsi is, meg ki tudja még mi! Persze csak belföld (üdülési csekk ;)), külföldre most nincs keret, de nem baj, van itthon is vízpart :D

biga.csiga

Krisz! na pont erre gondoltam amit leírtál!

Biga.Csiga! jaja...az osztályzás mindig érdekesen megy a felsőfokú tanintézményekben. ÉN írásban sosem tudtam remekelni ellenben a szóbeliken..:) össze vissza hablatyoltam mindenről(már amikor lehetett) a legtöbbször a tanár mondta el a tételt és 4-es 5-öst kaptam:) Olyan fejet vágtam mindig, mint aki marhára keni vágja a dolgot:)

Jövő héten hétvégén megyünk haza csongrádra és strandolunk a tiszán. Feltéve, hogy marad a nyári idő! jaaaaj már úúúgy várom!!!! már most is mennénk csak a páromnak sürgősen várat kell építenie. Tegnap egy oviban telepített várat (itt keresztúron) elmentünk meglátogatni, Máté odáig volt a többi gyerektől. Azok meg simán le ovóbácsizták a páromat. Persze hogy hívták a legrosszabb kotnyelest???? persze, hogy Máténak!!! mi másnak... :twisted:
katuska79

Sziasztok vagyok én is, annyit írtatok pedig csak egy órácskát aludtam a Joellel. :oops: :D

Most este 24 fok volt a szobában, de egész éjjel nyitva volt az ablak a Joelt pedig csak egy vékonyabb pléddel takartam be, most tűrhető volt ez a 2 óránkénti kelés.
Most vettem észre, hogy amikor a Joel a bal cicimből eszik akkor már egy kicsit érzékenyebb, de csak az elején.
Ma volt megint a Gergő fiam atlétikai versenyen, de most is mint a múltkor nem várták meg az eredmény hirdetést.
A múltkor egyéniben 5. helyezett lett húszon egynéhány indulóból.

manocskak

Hú, mire megírtam a hsz-t tele lett az oldal :shock: Így jár az, aki közben gyerekhez rohangál, tisztába tesz stb... Lemaradtam egy oktávval :lol:

Peni: csak elfeljtetettem neked is reagálni :roll: argentín alma = hűtőládában hozzák, vagy csak naív vagyok? :roll: Nálunk hál isten dédik vidékiek és anyósék is, lesz vegyszermentes gyümi és zöldség. Amúgy ezekben a szociális boltokban, ahol közvetelenül a termelőktől hozott árukat adják mennyire lehetnek vegyszerezve? Magyar termények, de a magyar gazda menyire vegyszerez? Valakinek van tippje?

biga.csiga

Katuska: hát igen szóbeliket én is szeretem, meg ott sok múlik a szimpátián is, ha a tanár meg akar buktatni úgyis megteszi, de ha nem, akkor már bármilyen jegyet adhat, úgy variál ;) Én is tudok értelmesen bólogatni :lol: Csak az a car, hogy ezen a fősulin/szakon a 4 év alatt 3(!) szóbeli vizsgánk volt... abból ez egyik uv volt :D (Szóval hivatalosan 2...) Na, meg majd a záróvizsgák lesznek azok, de az majd kövi félévben jön, mivel a szakgdogát nem sikerült megírnom, nem is értem, hogy nem volt rá időm :roll: :lol: Azok a csoporttársak, akik meg nem szoktak hozzá a szóbeli vizsgákhoz, majd jól vért izzadnak, mert fogalmuk sincs mi fán terem az... hallottam már úgy szóbelizni valakit, hogy én majd nem elsírtam magam, és a szemem kikapartam annyira nem tudott beszélni, és még a kérdést sem értette :shock: De az ilyenek is elvégzik... :? :evil:

biga.csiga

Ok! Ha már úgy állunk én is rakok fel képeket! Bár festés szerintem nem lesz!

Krisz! Nem tudok én sajnos ilyeneket festeni, igazából festetném, mert Levente ezeket imádja! Én dekor gumiból tervezek csinálni gombát, pillangókat, madarakat, virágokat!

Biga-csiga! Még nem fizettük ki teljesen, de már a belső munkálatokat elkezdtük! :lol: Azért bízom benne, hogy minden rendben lesz! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én annó nem tanultam alma vegyszerezést az agráron. Van neki betegsége egy pár de azok ellen még akkor kell védekezni mikor még alma láthatáron sem...ha a "kukac" bemászott vagy elkapta a varasodás akkor már tökmindegy. Egyébként meg minden vegyszernek van lebomlási ideje amit kötelező kivárni, a permetezési naplót lehet elkérni a piacon is! Áruházban, boltban meg olyat nem árulhatnak ami még tegnap permet alatt volt! Nagyon sok kertészetben most már a költségkímélőbb védekezést alkalmazzák, vagyis olyan növénycsoportokat ültetnek egymás közelében amik védik egymást.
Az almát pedig lekenik viasszal vagy sima zsirral ami egészségre ártalmatlan (le kell mosni, hámozni) és így egész télen frissen tartható. nagyanyáink is így csinálták....csak most már nem egyesével kenegetik, hanem lepermetezik vele.
A gyümölcsöket ULO technológiával tartják frissen akár egy évig is. EZ nem hűtés, hanem csökkentik a levegő oxigén tartalmát ezáltal lelassulnak az érési, rothadási folyamatok. (ilyen hűtőházban dolgoztam azé tudom.)
katuska79

Viszont egy dologra figyeljetek ha zöldségesnél vásároltok, hogy út mellől soha!!!! Sajna ólomszennyezettek az út menti zöldségek, gyümölcsök:(
katuska79

Katuska: akkor jól értem, hogy te simán vennél nem bio almát, alapos mosás, vagy hámozás, aztán mehet a babónak? :D Hogy őszínte legyek, én peni hsz előtt nem is agyaltam azon, hogy ha nincs házi, akkor ne vegyek boltban Milánnak gyümit, vagy zöldséget... :oops: Azé csak eu-ban vagyunk, vagy mi... :roll:

Enikő: tisztasági festés sem lesz? Nincs kifizetve teljesen? Miért van itt olyan, aki nem fizet hitelt a lakás/ház vagy kocsi után? (Ha van, adjon már tippet hogy csinálta :roll:) Mi úgy fizetünk, hogy nem is lakunk benne, és még nem is építkezünk. Egyelőre csak pénznyelő a telek, és rajta a vályogház... De elvileg idén bontunk. Aztán építkezünk, ha azt amiben élünk eladtuk... egyszer... Ha kicsit feljebb kúsznak az ingatlan árak... Remélem eljutunk oda is, mert azért egy szobásban nem húzhatjuk a végtelenségig... :roll:

biga.csiga

Katuska: na onnan soha nem vennék, de hiperben? Ott olyan guszta :D

biga.csiga

Biga-csiga! Ez egy új ház, mi leszünk az első lakók. Fehérre le van festve, csak agyalunk rajta, hogy szinezzük most, vagy várjunk 1 évet vele, hogy még száradjon, a száradástól keletkező esetleges repedések miatt.
Hol vettetek telket?
Mi a lakást már tavaly november óta árultuk, de úgy gondoljuk, amit elveszítettünk a lakáson (mert vesztettünk rajta rendesen), azt megnyertük a házon! És szerintem, ha az árak felmennek az építkezés is többe fog kerülni legalább annyival (vagy még többel), mint amennyit nyertek a lakáson!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! ha frissen épült a ház akkor semmiképp nem szabad festeni még! Egy évet szoktak várni pont amiatt amit írtál! MAx meszelni szabad de a diszperzit ami műgyantás bevonatot képez nem tud rendesen kiszáradni a fal!

Biga.Csiga! az se mind bio ami bio....igen normál boltban, hiperben, piacon kapható almát fogok adni neki. És a többi zöldséggel, gyümölccsel sem csapok túl nagy faksznit. Egyébként sem több kilót eszik meg belőle egszerre. amúgy meg igen ez így van-az eu szigorúan szabályozza ezt a dolgot. EZ a szabályozás vonatkozik a GMO jelölésre is, vagyis a terméknek gén kezeletlennek is kell lenni. A hiperekben meg bátran meg lehet venni pl a mórakertes cuccokat és az oylan szövetkezetek termékeit amik nevében TÉSZ vagy előzetesen elismert TÉSZ feliratot láttok, mert tuti be vannak vizsgálva. (ott részt vettem a HACCP bevezetésben...) a termelőket ellenőrzik is.
katuska79

bio-nem bio:
A másik topicban éppen tegnap volt téma :)
Szóval én úgy vagyok vele, hogy olyat veszek,adok a gyereknek már most , amit a késsőbiekben is tudok majd finanszírozni. Márpedig a bio élelmiszereket nem az én pénztárcámnak találták ki. Így hiába adnám neki most, a későbbiekben úgysem tudnék ilyet venni, nem beszélve arról, ha bekerül közösségbe, hát a bio lesz a legutolsó, amit az oviban, böcsiben, suliban eléraknak majd... :roll:
Én is megveszem a hiperben, hétvégén a piacon az idős nénitől. Bármennyire is óvni akarom, már nem tud az ember teljesen nyugodtan vásárolni abban a hiszemben, hogy egészséges, amit a gyereknek adott.

Fiacskám új hangja : bbbb! bbbbaa! bbbbü! bbbéééé! Nagyon bejön neki a b hang :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Megint vagyok. Délután Zazát rendeztem, majd, mikor hazaértünk, "meglepetés" várt. A macskák már megint megosztották velünk a zsákmányukat :evil: :evil: :evil: ezúttal egy cickányt. Szegény pára, a lábtörlőn volt. Az egész teraszt lemostam, a lábtörlőt fertőtlenítettem, az ablakokat lepucoltam (a slaggal összefröcsköltem idegességemben). Saci szerencsére alszik, már 2 óta. AZt hiszem, a délutáni kettes rajtszámú alvás kimarad.

Táborok: ó, igen, kellemes kis faházak (pókokkal, hangyákkal), hideg vizes zuhany, kenőmájas konzerv bontó nélkül :roll: :) egy kis nosztalgia :lol: :lol: :lol: A gyerekekkel tavaly is faházban voltunk, idén is oda megyünk. Had' szokják :wink: Igaz, ez azért nem az a kategória, de azért mégis. Ált. iskolában az osztályfőnökünk minden évben túrázni vitt, sátorral a hátunkon, patakban fürdés, egész napos gyaloglás... kit érdekelt, hogy milyen a sátor?! :lol: :lol: :lol: Nem szeretném, ha az én gyerekeim is olyan nyámnyilák lennének, mint azok a gyerekek, akikről fent írtatok (illetve én is ismerek egy pár ilyet).
Etnikai probléma: én felnőtt fejjel szembesültem vele...

Gyümi téma: a Zemlénben perlitbe csomagolják a zöldséget, gyümölcsöt, hogy ne menjen tönkre (kőzet, nem mérgező) :wink: Én szerintem fagyasztani fogok Sacinak a saját termésből. Azt legalább tudom, mi éri.
Kendős nénikék: :roll: háááát, nem tudom. Ha piacon nyomul, gondolom, van engedélye. Nálunk nincs piac, az utcán árulnak. Tőlük nem vennék (egyrészt: poros, másrészt: van engedélye? Honnan van a cucc?)
EU, nem EU... no comment.
Főzelék: Mesinél anno nekem a sinlac-ot javasolták sűrítésre.

Festés: Katuskánál a pont, tilos festeni az új építésű házakat. A miénk már 6 éves, de még mindig hagyjuk szellőzni (nem árt neki). Nem véletlen, hogy régen meszeltek. Amellett, hogy szellőzik, fertőtlenít is. Lehet színezni, de sokkal tompábbak a színek, mint a diszperziós festékeknél. Nekünk most sikerült kihozni ugyanazt a homoksárgát mésszel, mint fent a tetőtérben diszperzióssal, de ez egy világos szín.

Vizsgák: nagyon nem szeretem a szóbelit. Az én fejem nem szóbeli vizsgára lett kitalálva (mármint a kinézete). Hiába az értelmesnek szánt arc :roll: én jobb vagyok írásban.

(Itt továbbra is 22 fok van a lakásban, 24 a tetőtérben.)

Csöre
csöre74

Katuska:Nem lisztezek,mert csak üvegeset kap,általában bio.Csak megbízhatóbb.Ha majd lesz már idei friss,akkor majd kutyulok.Húst nem is akarok adni neki,csak 1éves kora körül.A zöldségeket is csak múlt hétvégétől kapja(főzelék)addig csak gyümike volt.Azt gondolom,hogy nm egészen olyan az emésztőrendszere,mert nm felnőtt,hanem baba.De nem kell olyan véresen komolyan se venni,hogy na most 4hós,akkor el kezdhetem...Meg amúgy is minden bébike más és más!Nem?
Most jöttem ki a vízből.Olyan jól lehűtött...Ebben a tankiniben meg nm is olyan feltünő,hogy dagi vok... :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Képek:

1. retro (akár a 80-as évek: tornagatya, trikó)
Kép

2. Végre elcsíptem egy vigyort :lol:

Kép

krisz78

Katuska: ok ;) Hallottam már én is állítólagos bio telepekről, hogy mennyire volt bio... Hogy őszínte legyek életemben nem ettem és nem vettem még bio cuccokat, reform konyhás sem vagyok, olyan rövid az élet, akkor már legalább jókat és finomakat egyek :roll:

Enikő: ha telek lenne, de jó lenne, kevesebb lett volna az illeték és nem kellene bontással bajlódni, arra költeni... Bicske, amúgy. (férjem családja a környékre valósi, de már nem tudom, hogy ez áldás lesz-e...) Mivel már csak jóminőségű építési anyagokat lehet használni, azok már felmentek válságtól függetlenül, és mivel nagyon is számít az 1-1,5 millió, amit veszíthetünk, kivárunk. Ennél már csak jobban jöhetünk ki ebből az egészből. Mi is árultuk, de csak ingatlanosok jöttek jó kis százalékaránnyak :? Mivel anyóséknál borzalmas volt lakni, visszajöttünk, és várunk... Valami biztosan lesz majd :roll:

biga.csiga

Krisz: retro Ádám :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Krisz: olyan szép Ádám is, az a vigyor, nagyon csúcs!!! :D

Csöre: nem gondolnám, hogy az én fejem is olyan helyre lenne, főleg, hogy "minden gondolatom az arcomon" típus vagyok, de jó a beszélőkém, meg van józan paraszti eszem, így ha rá akarnak vezetni valamire, akkor azért sikerül is :D
Írásbeli: csodálom, hogy el tudják olvasni az írásomat... :roll:

biga.csiga

csöre
Amikor Pesten laktam nekem olyan macskám volt, hogy fogott egy galambot, oda rakta az ajtó elé megmutatni, hogy mit fogott és természetesen a teraszon és szedte szét, minden tiszta toll volt mondanom sem kell. És ezt rendszeresen megcsinálta.

manocskak

macskák: miénk ugye nyóséknál van, kerti cic lett. Ő madarászik, azt meg is eszi.... Egy egeret fogott eddig, azzal állítólag 1,5 órát játszott, majd dolgavégeztével otthagyta a tetemet az udvar közepén. Legalább nem büszkélkedik vele :? Ti macskáitok ellenszolgáltatást várnak, meg dícséretet, azért viszik oda nem?

Drága jó megboldogult kutyusom meg, amikor maméknál volt a telken szinte bekísérte az egeret a házba, szószerint sétált az egér mellett és szagolgatta, miközben az az ajtó felé tartott :lol:

biga.csiga

Ádám baba egy szépfiú!

Eszter

Kép
eszterem

Katuska, Csöre! Köszi a hasznos tanácsokat. Akkor egyelőre fehér marad a fal!Krisz! Nagyon édes Ádám!

Biga-csiga! Azt a környéket nem ismerem! :oops: Nem kevés munka lesz vele az biztos! Mi is gondolkodtunk telekben is, de most így sikerült.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Macskerek: hát, szerintem tele volt a pocak, azért nem ették meg. A teraszon azért szeretnek enni, mert árnyékos. És ezek a macskák szeretik az árnyékot. Meg szokták enni a zsákmányt, csak néhány "finomságot" hagynak hátra. Illetve, a már említett tele has esetén van maradék.

Biga.csiga: nekem nem jó a beszélőkém :) ez van. Ez olyan, mint hogy kinek hányas a lába. Apusnak annak idején a vizsgán ránéztek a fejére, és írták az 5-öst (persze tudta is, de azt nem mindig várták meg, hogy bizonyítsa is). Viszont olvashatóan írok :wink:

Saci még mindig alszik :shock: 3 órája :shock: benéztem rá, minden ok, ezért hagyom...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csodaszépek a gyerekek!
Hihetetlen, milyen nagyok már.

Irigy vagyok a jól alvó babákért.

Csöre! Köszi szépen!
A macsekok nem semmik.

Enikő! Ameddig tudod, hagyd fehéren a falat.
Minden jobban látszódik (ha lenne valami).

Táborozás... jajjj, de szép is volt.
A katonai sátor, vaságyak...
Zánka, Csillebérc...
Én komolyan élveztem.
Egész nyáron úton voltam, most pedig egy havi fizetés a tábor.

Gyümölcsök: azért én a bio cuccokat megkérdőjelezem.
Mert elvileg az igazi bio dolgokat esővízzel locsolják.
Honnan van vajon ennyi víz?
Lehet, hogy csak én nem hiszek benne.
Persze csatlakozom Mágnes véleményéhez is, hogy egész életén át nem tudom finanszírozni a bio cuccokat. Aki megteheti adja. :)
Az oviban nem hiszem, hogy az lesz.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Magdolnasz:igen, terveztük, nagyon is! 2 évig vártunk rá, majd tavaly tavasszal kiderült, hogy párommal vannak gondok. Először lombikra vártunk, de tökmagolaj hatására sokat javult, és így inszemre készültünk. Mikor már kiváltottuk a szurikat, bogyót, voltam uh-on, és vártuk az új ciklust, akkor sikerült spontán. Ezért nem értem a dolgot.
Ez az alapítvány teljesen olyan, mint a Kincsesház. Vocational Academy Alapítvány. Tavaly hatalmas botrány volt belőle, foglalkozott vele a Dunat Tv, Hír tv, Kossut Rádió.

Erika:csak azért adnék még 1 esélyt, hogy később majd a gyereknek elmondhassam, én mindent megpróbáltam. Bár van egy olyan érzésem, hogy nő van a dologban, és azt már nem nyelem le, akkor abban a pillanatban pakolok, mihelyst kimondja.
Az a baj, hogy én még mindig szeretem, de azt, akihez hozzámentem, és nem azt, akivé vált.:(
Gyönyörű lett a ház!!!Bizti sokat dolgoztatok, de megérte!!!!Most már élvezzétek!!

HANNA:ez hihetetlen! Hozzátok is be akartak törni???? Most már kezdek egyedül félni, komolyan. Remélem nincs semmi kár!

Katuska:gratulálok a száraz pelushoz!!Hajrá szobatisztaság!!

gombócmakka:sajnálom az éjszakát!!!Remélem a mai jobb lesz!Örülök, hogy végre sikerült megtalálni a bajt, és most már kapsz pénzt!

Krisz:Köszi szépen! Sajnos az iwiwen lévő képek a múlt.:( Akkor 18 kilóval könnyebb voltam, és persze boldog. Most már az arcom is úgy néz ki, mint egy öregasszonynak.:(Azért köszi!
Tündéri Ádám baba!Ez a retró kép nagyon tuti! Már csak a bambis üveg és a kakasnyalóka hiányzik!:)

Bence, Petra és persze a többi baba is tündéri!!!Mennyi hajuk van?!Mi még csak kis süniként nyomulunk. Lesz ebből egyszer még coffika is!:)

mágnes:nagyon jól néz ki az új kocsi!!!Nagyon élvezi a kis pasas, az már látszik!

Névnap:annyira fáj a szívem, hogy minden babócira gondoltak a rokonok. Persze ez a normális hozzáállás.:) szegény Noi meg csak tőlem kapott.:(

Köszönöm mindenkinek a biztatást! 4 napja már sms-t sem hajlandó írni, munkatárs feleségétől érdeklődöm, mit tud páromról. Azt hiszem már tudom a sorsunkat. Nem nekem kell menni, hanem ki fog rakni.

S.O.S kérdés:Noinak az elmúlt 2 kakijában pici véres nyálka is volt. Ez normális??

Kép
moffli82

sziasztok,

gyerkőcök tündériek!

Hanna, ez nagyon gáz :( remélem már megnyugodtál kicsit...

Moffli, sajnálom :( hihetetlen, hogy ennyire vártátok Noémit és ez lett belőle :roll: :(
Véres nyálka nekünk is volt egyszer, mikor 2 napig nem kakilt és utána nagyon erölködött. Én is megijedtem, de többen is mondták, hogy előfordulhat. Azért, ha ismétlődik, beszélj a dokitokkal!

Katuska, köszi a tippet, itt is van nálunk baba-mama torna, de még ide sem jutottam el :oops: talán jövőhéten majd...

Enikő, gratula a házhoz! :lol:

Na mennem kell, fürdetünk :D

Kép
vickybabe

Hanna: nem semmi, hogy fényes nappal be akartak törni! Én meg állandóan tárva nyitva hagyok mindent, na ezek után bezárkózom, ha felmegyek az emeletre.

Moffli: sajnálom, hogy ilyen nehéz Nektek :cry: Én is a még egy esély híve vagyok, azt mindenki megérdemli, de ha nem javul a helyzet, akkor ne legyen még egy, meg még egy, mert visszaél vele. Sajnos láttam ilyen kapcsolatot, és nagyon csúnya válás lett a vége. Amúgy meg a gyerek miatt se érdemes együtt maradni, inkább legyen két kulturáltan egymással beszélni képes, bár külön élő szülője a gyereknek, mint együtt élőm de állandóan marakodó szülője.

Nyaralás: mi a Balcsira tervezzük, szintén üdülési csekkel. Valahová a déli partra szeretnénk menni, de amit kinéztem, ott nem fogadják el az üdülési csekket, így keresgélek tovább.

Bio: én osztom Mágnes véleményét, nem adhatunk életük végéig bio dolgot a gyerekeinknek, így szép fokozatosan én hozzá fogom szoktatni Bálintot a "normál", piacon, hipermarketekben kapható cuccokhoz. Persze amikor csak lesz lehetőségem, próbálok beszerezni "háztájit", anyósom pl. most hogy nyugdíjas lett, csinált egy kiskertet a kert végében :D

Enikő: gratula a házhoz :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

A világ legszebb babái gyűltek össze ebben a topikban! Mind édes, egytől egyig!

Moffli, remélem, rendeződnek a dolgok a férjeddel. Nekünk is volt véres nyák 2x is. A doktornéni rájött, hogy a fogzás miatt volt, valószínűleg vérzett, amikor áttörte az ínyt, és azt lenyelte, majd én viszont láttam.

Hanna, betörés :evil:

Batkata, sajnálom.

Hozzátáplálás: engem is kísért minden nap, de azért még várok vele.

Egyedül üléshez, négykézlábazáshoz gratulálok!

Kép
petne

Jajj, elfelejtettem valamit! Kezdődik az eperszezon. Szoptatás alatt nem lehet enni, ugye?

Kép
petne

Kép

Kép
petne

Na jó rég voltam!
vidáman ide ülök, hogy most írok, erre 3 órája hív apus, hogy valószínű totál kár lett az autó, valami barom elé hajtott, :evil: :evil: :evil: két légzsák kinyílt. Szerencsére neki semmi baja. Chrysler jól megvédte. :) Itt sírtam, hogy mi lett volna ha... Basszus ilyenkor annyira felértékelődnek apró dolgok is.
Most mennek érte a hugáék, hogy valahogy haza jusson Pestről Ráckevére. (Már közben hazaért csak nem tudtam elküldeni, mert Zille megérezte és csak 1/2 11-kor aludt el)

Boldog név és szüliapotnapot utólag is minden érintettnek!!!

Katuska - Petra nagyon ügyes.

Csak "panaszkodnom" kellett, az oldalra fordulás már megyeget nekünk is.

Batkata - sajnálom apukád és a helyzeted :( sok erőt hozzá!

Eszter - üdv. itt, nagyon helyes és ügyes a lánykád.

Hozzátápi, mi szerintem 5 hósan elkezdjük, azokkal amiket Katuska is írt.

Mági- bevált nektek a nutriton?

Mofli - véres kaki - ha rendszeres akkor mindenképpen doki, nekünk így kezdődött a tejallergia :cry:

Hanna - szörnyű a betörés kísérlet

Na közben elfelejtettem mikre akartam még reagálni, de most már hulla vagyok.

Kép

Kép
lucus16

petne: nagyon édes a kicsi lány, kis huncut :lol:

eper: én már bizony ettem, persze nem kilószámra, de nálunk nem volt gond :D mondjuk én mindent eszem, hagymát, és kápit is pl.: savanyúságban

lucus: jajj, sajnálom :( még szerencse, hogy csak az autó sérült!!

Edit: http://www.udulesicsekk.hu/ Itt megyénként és azon belül településekként tudsz keresni szállásokat, ahol elfogadják az üdülési csekket, sok szállásnak van saját honlapja is. Én itt böngészek ;)

biga.csiga

Jó reggelt!

Petne! Julcsi nagyon édes. :)

Lucus! Jajjj... A lényeg, hogy a férjednek nem lett baja.
Komolyan mondom, meg vannak őrülve az emberek.

Kisbogacs! Boldog születésnapot kívánok!!!!

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

lucus
Hála Istennek, hogy a pároddal nem történt semmi, vigyázott rá az őrangyala. :D :D
Ma megint pocsék volt az éjszakánk, 1/2 9-től aludt 1/2 11-ig utána pedig megint óránként volt fönn. Aztán amikor már 3 óra volt eszembe jutott (én hülye fejemmel előbb is), hogy adjak neki teát. Így 1/2 4-től 7 óráig aludt és nem hisztizve ébredt hanem mosolyogva, bár ott aludt mellettem. :oops: :D :D

Ma megyünk vissza a dokihoz, és a Gergő fiamat is vinnem kell, mert reggelre belázasodott. :(

manocskak

Vicky, Edit! Köszi a gratulákat!

Petne! Csodaszép Júlia! És nagyon jól áll a sapija!

Eper! Én is eszem, és még nem tapasztaltam semmi hasfájást tőle! Mindenképp érdemes megpróbálni és ha nincs gond mehet!

Hozzátápi! Tavaly vagy tavaly előtt nagyon sokat foglalkozott ezzel a témával a sajtó. Akkor arra jutottak (bevizsgálták a különböző helyeken vásárolt zöldséget, gyümölcsöt), hogy megmosva nem marad rajta egészséget károsító mennyiségben vegyszer (szóval nagyon minimálisat találtak rajta). Ez számomra elég megnyugtató volt. Akkor a Lidl termékeit találták a legvegyszeresebbnek.
Biót én sem adtam Leventének,nincs is a közelünkben ilyen piac. Marad a piac és az üzletek, me a bébikaják. Levente a Hipp gyümölcseit nagyon szerette.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Lucus! Jajjj! sajnálom az autót, de tényleg az a legfontosabb, hogy férjednek nem esett baja!

Kriszti! Boldog szülinapot!

Sahli? Hol voltatok vacsizni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Lányok, muszáj elbüszkélkednem, elnézést :oops:
Ezt kaptam ma hajnalban a Férjemtől:

Kép
Kép
Kép

Hanna, Enikő,
nagyon köszönöm a köszöntést, édesek vagytok!
(A tulipán a kedvencem :!: :D )
kisbogacs

Most rohanok reggelizni rendbe tenni magam stb., aztán jövök még. Megint csináltam magamnak két napi olvasnivalót :D
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: