A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Miért vagy kukkoló? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut, szóval te pelenkával fojtod meg szegény gyereket :)

Moncsi, nagyon édes Lívia ezen a képen! Milyen nagyot nőtt már ő is!

Lizi is csodaszép, nagyon jól néznek ki együtt a dédivel. De a mosolygós képe viszi a pálmát! :)
Kata is szokott nyögdécselni álmában.

Gyönyörű Majának pedig nagyon jól áll ez a virágos ruci! Ez egy kisruha vagy rugdalozó, netán hálózsák? Nagyon szép.

Döme tök ügyes ezzel a fejemeléssel! és nagyon szép a mosolya! Kata is próbálkozik már a fejének a megtartásával, de ilyen szépen még nem nyomja ki magát.

Vica, én is szeretnék annyi felesleget, mint amennyi rajtad van :) Mondjuk nem is futok egy métert sem, szóval befoghatom... Nimród rosszabbul is alszik, vagy "csak" nem szeret most egyedül nézelődni?

Kukli, a Pharmatex 3féle kiszerelésben kapható, a tablettát valóban az esemény előtt legalább fél órával fel kell tenni (ugyanis fel kell oldódnia), de az nekem nem is jött be, olyan fura volt, kicsit csípett... Van kúp is, azt talán 10 perccel kell korábban felhelyezni, és van krém, azzal nem kell várni (azonnal hat), és 10 órán át nyújt védelmet. Az útmutató szerint zuhanyozni lehet, de csak külsőleg, belső zuhannyal pedig legalább két órát kell várni az "esemény" után :). Szappan használata tilos, mert közömbösíti a hatóanyagot.
Remélem, hogy kimerítő voltam :)
Lépek, lassan kész a leves.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Hehe Csibb, látnád a hajpántos képeit :lol: :lol: hozzáadom Mátéjkához :lol:
Nemlajos, nem hagyunk itt választást, apjuk is megmondta amikor én mentem külön, ilyen Afrikában nincs, mit gondolok én :D , de aztán csak elfogadta
Az a fejemelés!!!, ilyen magasra :o :o az szép

Nálunk szép idő van, megyünk sétálni

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé, ez poló, kisnadrág

Milyen leves :P ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

nemlajos:azt írtam, hogy nem rég még néztem a januáriak topikját :) . Mondjuk van mentségem rá, egyik ismerősöm ír oda :)

Kép

Kép
pgyöngyi

hjaaaaaaa, értem :roll:
Hát igen, én a decemberieket szoktam kukkolni (mert ugye majdnem oda tartoztam, durva is, hogy a vetéléshez képest csak két hónappal csúszott az anyaság :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

gyöngyi, a túl sok porszívózástól is lehet szörcsögős a baba..nekem ezt mondta a gyerekorvos, napi max 2szer szívjam, mert attól is megduzzadhat a nyálkahártya.
nekem Nándi mindig nyöszörög, sóhajt, síkit, kiabál, vagy sír, ill ordít, ha fennvan..el sem tudom képzelni, milyen az a baba, aki nem ilyen...de eldöntöttem, a 2. gyerekem olyan lesz...)
irita, Nándim is nappal 2-3 óránként eszik, éjjel pedig 3 óránként, ill. éjjel néha kibír 4 órát is!! az nekem már ajándék! :D
tehát eszik éjjel mondjuk 9, 12, 3, aztán 5kor, 7kor...szóval én zombi vagyok 3 hónap óta, de nekem nem mondták a teáztatást..igazából én éjjel már nyöszörgésre kikapom, de olyna édes, tök céltudatosan eszik, néha 5 perc alatt full leszív, aztán rögtön visszaalszik...az 5ös etetésnél már nem :( ált. fennvan egész délelőtt...
ettem szombaton pörköltet, este 4 óra hoszzát sírt a gyerek.......
tegnap meg májgombócvlevest ettem, halat plusz krumplit-tudtommal mind ún."szopidiétás2, és este megint sírt6- 10-ig.........néha már idegroncs vagyok.
a ti babáitok mit csinálnak napközben?? nyögnek meg szenvednek pukikor? meg feszitgetnek?
nekme ha Nándi fennvan-márpedig sokat fennvan, akkor kb. ezt csinálja. nézelődni nem is
nemlajos, Döme fotómegint tarolt! :)/ mi is úgy vagyunk, nme nagy baj akistesó, de azért még ha lehet, ne...:)
tesóképek nagyon jóóók

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jézus, pulcsi, ez baromi fárasztó lehet! :shock:
Döme 5-7 körül szopizik (mikor hogy, ekkor veszem magam mellé), aztán visszaalszik, 8-10 körül ébred, szopizik, egy fél órát fent van, míg az én szememből kiveri az álmot, aztán megint visszaalszik.
Délben általában felébred (+/- fél óra), eszik, és utána nem alszik el, ekkor kezdődik a foglalkozás. Pihenőszék, járóka, ölben, mikor hogy van el (ma megint hétfő, megint nyűgis, úgyhogy ment a fesztivál), nézelődik, elvan, 2-3 óra körül eszik, ekkor alszik egy picit (most nem), aztán 5-6 óra fele megint kaja, és innestől nem is alszik el 10-ig, csak kendőben szundít.
11-kor leteszem a kiságyba, és másnap kezdődik minden előröl.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Döme tündéri :-) nagyon szépen emeli a fejét

Én csak most tudtam jönni, mert a kisasszony nem alszik (ma se), most végre elaludt, lehet, h én is alszom egy kicsit.

Mei-Taiban mikortól lehet belerakni a babákat? Kinek milyen kendő/hordozó jött be?

Erpé - nagyon helyesek a fiúk

Papillon, Bea - szépek a babáitok

Kép

Kép
leo50

Olyan szépek a babák, hogy muszáj nekem is feltennem egyet. :)
Márti lassan 7 hetes lesz. :)

[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090518/M_rti_090516-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]

Masut
masut

lehet szopis anyukának szaunázni?/infra/

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

masut, mekkora lobonc!!! :shock:
Nagyon szép :D

pulcsi, fogalmam nincs :)

leo, nekem a kendő, íme:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Húha Masut, micsoda kis hajasbaba, édes!

és akkor egy jó hír: találkoztam egy dadaismerősünkkel(anyukám jó barátnője), és ő mondta, hogy járnak hozzá a bölcsibe olyan gyerekek, akinek volt hasonló ájulása(már nem ez a jó hír, hanem az, hogy nem beteg gyerekek), szóval nem biztos,hogy Maja beteg lesz, jajj olyan nagy kő esett le a szívemről. Persze nem hagyjuk ki a Szerdai neurológia kontrollt, 10:30 ra van időpontunk, pont egybeesik az oltással, szegény gyerek, egész nap orvosnál lesz.

Nemlajos, jó a hajad. Ez melír vagy csak satír?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.05.18 19:03-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

és akkor Máténak 8) :lol:
Kép
Kép
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

megnézegettem még1X babókat, hogy szép álmunk legyen :) így Maja altatás közben fél kézzel, Erpé, Kukli, ezek az összebújós tesó képek milyen aranyosak

Jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

jah még ezt akartam, min2n béna arcot vágva :lol:
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: januári melír :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

januári?? nem látszik

Nekem 2X volt festve terhesség alatt meg Áprilisban talán :roll: ma egy kismami ült mellénk Maja levegőztetés közben, volt már vagy 9 hónapos, ti bevállalnátok még 1x?

Én még mindig itt vagyok, pedig már jó éjt kívántam :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

mármint mit vállalnánk be még egyszer? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

szülést, terhességet stb. :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, én már bevállaltam 2x :) De az biztos, hogy Samu születése után két évig meg sem fordult a fejemben az újabb terhesség... Tudtam, h lesz majd egyszer tesója, mert az nagyon kell, de tologattam magam előtt. Aztán már két éves kora után nem tünt annyira elképzelhetetlennek, és íme itt van Kata :)
Szóval Pulcsi, Nemlajos, és akik még kis korkülönbséget terveztek, le a kalappal előttetek! :)
Bea, nagyon-nagyon szépek vagyok. Majának nagyon jól áll a hajpánt. És jól lefogytál :shock: :D A te szemedet örökölte a kislány, ha jól látom. És örülök, hogy a dada ismerős megnyugtatott.
Kata felriadt, mennem kell.
É

erpé

Bea
köszönjük a képet, nagyon csini a csaj! :wink:
te is milyen jól hozzáöltöztél a babakocsihoz! :D

van itt választék jó nőből!!! :lol: lehet, hogy tényleg Mátéra kéne hagyni... én úgy sem tudok választani... :roll: :lol:

Nemlajos
én is épp fejemelős fotóval és videóval jövök!!! 8)
nagyon ügyes Döme!!!

és íme a mi fejemelésünk:

Kép

a videót mindjárt feltöltöm, kb. 1 egész percig tartotta és már nem az első próbálkozás volt, tehát egy párba már bele is fáradt! úgy örültem, Fannit leelőzte vagy egy hónappal!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jaj, de édes :)
Igen, nekem is mondták, hogy ilyenkor ez még nem olyan természetes, Döme is tök rég csinálja, és bizony percekig elnézelődik így.
Úgy látszik, kompenzálja a kései mosolygását :wink:

Hát, ez a járókázás ilyen alacsonyan tényleg nem mókás, 77cm magas a járóka, én 160 cm vagyok. Ha lehajlok a járóka aljáig, éppen csak ujjheggyel tudom megkaparintani Dömét.
De hogy mikor lesz a Zuramnak megcsinálni...?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mint látható a mi járókánk a magas pozícióban van. ilyen jó szembefotót lehet csinálni, ha megcsinálja! ha ez motiválja... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

olyan 3 hónaposan kezdik csinálni általában a babák a könyvek szerint. emlékszem, mikor olvastam, és Fanni még nem csinálta. aztán pontosan 3 hónaposan felemelte. már kezdtem izgulni... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb nagyon aranyos Máté és milyen ügyes, na és Döme is. Nimród is elég jól tartja magát, de főleg ha hasra rakom és eleve ki van támasztva :D

Néztétek az Eurovíziós dalfesztivált? Most hallgattam meg a youtube-on a nyertes dalt és nem bírok betelni vele, nekem nagyon tetszik 8)
http://www.youtube.com/watch?v=5E_hQRS0OEQ&NR=1

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

erpé, ez olyan érdekes. nekem végig tök nehéz terhességem volt, veszélyeztetett, stb, az utolsó hétig hánytam, szédültem, teljesen roszzul voltam, ha kimentem a konyhába, nekem az aznapra lefárasztott, stb.sok aggódás a magzatkámért, vérzések..és most is tök nehéz Nándival, sokat sír, nem lehet megvígasztalni, keveset alszik, zombik vagyunk néha a férjemmel...és néha aggódom, hogy még ne.....de legbelül meg vágyom rá. :wink:
múltkor megleptem csak úgy egy szerelmetes képeslappal a férjemet/kézzel írottal, nem netessel/ , és véletlenül hamarabb találta meg, mert este még belenézett a táskájába, és én azt szerettem volna, ha reggel a munkaheléyn találja meg. Mondtam, hogy ez nem ér, majd holnap bonthatja ki. És csillogó szemekkel rögtön megkérdezte, hogy: Vettél tesztet????
Pedig amikor órákon át cipeli a síró Nándit, azért elhangzik a szájából, hogy : ha én ezt előre tudtam volna....
Asszem azért van belénk teremtve ez az ösztön, mert józan ésszel soha nem akarnék több gyereket:) csak akkor kihalna az emberiség..mert alapból önzőek lennénk.
ez meg az önfeláldozásról szól..ANYÁK vagyunk..a szó legszebb értelmében :)

pulcsi

Nándi még így nem emeli magát. tegnap voltunk koraszülött utógondozáson.minden rendben vele, csak napi 10 -szer 4-5 percre hasra kell fektetni, hogy tornázzon. csak az a baj, ált. egész nap ölben van :? nagyon bele tudja magát élni a sírásba, és olynakor muszáj felvenni.
már vannak könnyei, és néha tök nagyfiúsan szipog :D
mostanában, ha kiveszem a kádból, megsértődik, és sír/ nem a hideg miatt, be van fűtve neki még mindig/
szóval altatni én éjjel hason altatom,meg a fejét tudja is emelni, meg forgatni már az inkubátorban is csinálta, csak vállból még nem.remélem, pár napon belül elkezdi :)
Vica, Búlcsú pofija hogy van?
bea, tök jó rózsaszínek vagytok, és nagyon szépek!! Én is úgy látom, hogy fogysz!!!Tök jó, hogy kibontva van ahajad, meg afülbevalód!!
én amióta Nani megszületett, befonva v feltűzve hordom ahajam, hogy ne legyen a kezeiben hajszál,meg alógós fülcsoket se veszek fel, csak bebököst..de a hajam, mikor este ujrafonom, aférjem mindig kérleli, hogy hajam kibontva, anynira szeretné úgy..de nem lehet:((((és akkor a férjem szomorú arcot vág kicsit...de veszélyes/ sűrű, sötét hoszzú nagyon göndör hajam van, beenné a gyerek.
na a lényeg, várom, hogy úgy hordhassam, mint Te,bea:)

pulcsi

Bea, én persze, hogy vállalnám :wink:
Sőt, vállalom is, remélem, még az idén hozom nektek a zebrát :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

vica: én először akkor hallottam, amikor győztesként elénekelte, de az borzalmasan szétcsúszott volt (gondolom, az örömtől).
De aztán megnéztem youtube-on a versenyszámként énekeltet, azóta nem megy ki a fejemből :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pulcsi én is hordok magamnál csatot, mert ha felé hajolok kell, most hogy hullik, egy maroknyi áll meg a markában, elég kiszedni belőle, otthon mindig fel van fogva, és így is vigyázni kell, mert annyira hullik. Fülbevalóról, merész vállalkozás :lol: amikor először tettem be, és felemeltem Maját büfizni, abba kapaszkodott, majdnem letépte az egyi fülem.

Gyerekkel én is úgy vagyok, mint Erpé, még nem fordul meg, hogy újra vállalnám, de lehet két év múlva, már itt lesz egy Maja tesó, ne de nekem ez többmindenen múlik, főleg apán, meg most ha meglátok egy kismamit, erősen rázom a fejem, na nem még1X :lol:
és nekem a terhességem még könnyű is volt, a légszomjakat leszámítva végig pörögtem, utolsó pillanatban is takarítottam, sütöttem.

Csibb, szép fejemelés, nagyon szép kisfiú :wink: Maja is tudja, de még nem kaptam le, mostanában a mosolyaira hajtok.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Meghallgattam a zenét Vica, szép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, hajrá :P babaprojekt

Bea, Maja

Kép
bea1978

2. baba: én bizony bevállalnám. Nekem a szülés nem volt borzasztó élmény, sokkal hosszabbra és rosszabbra számítottam. Erről jut eszembe, még nem is osztottam meg veletek. :lol:

Na szóval (készüljetek, hosszú lesz). :)

Márti születése

1. IKEA, minden hétfőn
Valószínűleg nemsokára a feledés homályába vész, hogy 2009. márciusában az IKEÁ-ban svéd húsgombóc akció volt. Ezért – no meg azért, hogy találkozzunk, beszélgessünk – három kolléganőmmel, Mártival, Andival és Edittel 03.16. óta hétfőnként odajárultunk. Jókat nevetgéltünk, megbeszéltük a munkahelyi dolgokat (ahol a gazdasági válság hatása igencsak kezdett érződni), és csak úgy egyszerűen jól éreztük magunkat. Már első alkalommal záróráig maradtunk, úgy mentünk ki az utolsó vásárlókkal az épületből. Második alkalommal – 03.23. – én már úgy voltam, hogy én már biztosan nem fogok tudni menni, hiszen az már a betöltött 39. (azaz 40.) héten lesz, addigra biztos megszülök. Hát, nem így lett. Ismételten jól éreztük magunkat, annyit nevettünk, hogy a hasam is belesajgott. Mondanom sem kell: záróráig maradtunk
Na, a lányok megszervezték, hogy harmadik alkalommal is találkozzunk. Mondtam, hogy éééén? már tuti nem megyek. 03.28. volt a számított dátumom szülésügyileg és arra számítottam, hogy kisbabám inkább előbb jön, mint később. Semmi jel nem utalt ugyan rá, se közérzetben, se hangulatilag, se fizikailag. Szóval eljött 30-a, hétfő, és kisbabám még sehol. Én meg annál virgoncabban, minden előérzet nélkül. Nappal még sokfele voltam: háziorvosnál táppénzpapírért, nst-n a kórházban, onnan beugrottam a munkahelyemre leadni a tp-papírt, majd haza. Ebéd után, IKEA előtt volt egy félórám ledőlni pihenni – ki is használtam, jó mélyen elaludtam. Párom csodálkozott is, hogy csak ilyen keveset pihentem? Mondom: mennem kell, várnak a lányok az IKEÁ-ban. :)

2. A kezdet
A helyszín: IKEA, Örs vezér tere, étterem.
Személyek: Márti, Edit, Andi és én
Végigálltuk a sort, szinte fel sem tűnt, hogy várakozni kell, hisz jól elvoltunk közben. Mindenki mást evett, én pl. már meguntam a húsgombócokat, így maradtam valami salátánál. Ismét jókat nevettünk, Márti mesélt a legkisebb unokájáról, Kristófról, témánál voltunk. Egyszercsak éreztem (20.15 körül), hogy odalent valami kis buborék kibuggyan, majd jön egy nagyobb – és az is kibuggyan. Megmerevedtem pár pillanatra (a lányok azt mondták, tiszta vörös lettem), gondoltam, vagy itt áztatom el a széket, vagy el kell jutni valahogy a vécéig. A vécé meg – hiába nem volt messze – ha az emberből bugyog ki a magzatvíz, mégiscsak messzinek tűnt. Kérdezgettek a lányok, hogy mi van, de valahogy nem tudtam nekik válaszolni, csak nyúltam a telefonhoz, szólni páromnak, hogy gyorsan jöjjön értem. Majd a derekam köré csavartam a dzsekimet és a lányok kíséretében gyorsan a vécé felé szaporáztam a lépteimet. Valamivel később (Andi betétje és egy csomó vécépapír segítségével) lejutottunk a földszinti bejárat melletti vécéhez, ahol később párom összeszedett.
Ez alkalommal nem maradtunk záróráig, csak majdnem. :D

3. Készülődés a kórházba
Az autóból felhívtam a szülésznőt, hogy mi a helyzet. Az a vicc, hogy épp reggel írtam neki sms-t, hogy szerintem már áprilisi lesz a baba, annyira nem érzek semmi készülődést. Mindenki azzal jött, hogy fészekrakási ösztön, majd meglátom, hogy előtte elkezdek takarítani, pakolni. Hát ez nem jött be. :D Na jó, pár nappal előtte (a kiírt napon…) kiköltöztettük a zongorát, mert különben babástul már nem fértünk volna el, de az nem a fészekrakó ösztön miatt volt, hanem mert muszáj volt…
A szülésznő mondta, hogy 3-4 óránk van beérni a kórházba, nem kell nagyon sietni, de annyi idő alatt azért érjünk be: a fájások az elkövetkező félórában is megindulhatnak, de az is lehet, hogy csak 12-14 óra múlva jelentkeznek.
Így én ráérősen készülődtem. Megnéztem a listát, hogy mit kell még betennem a kórházi pakkba és 22.30-kor ledőltem egy félórára. Pihenni ugyan már nem tudtam, mert mensis görcsök jöttek, de azért jólesett. (Visszagondolva, ezek már ötperces fájások voltak: a 30 perc alatt 6 db-ot számoltam össze, de akkor nem esett le, hogy ez már az.) 11-kor elmentem zuhanyozni, majd szép lassan elkészültem. Éjfél után pár perccel indultunk a kórházba, ahova ½ 1 körül értünk 03.31-én. Az autóban már volt olyan, hogy 2 görcs között csak 3 perc volt… mondtam páromnak, nem kell sietni, szerintem még rengeteg időnk van. :D (Bár már kezdtem sejteni valamit...)

4. A kórházban
A kórházban egy kedves szülésznő nyitott ajtót a szülészeten. Mondtam: jöttünk szülni. :)
Bevezetett a vajúdóba, ott lepihentem addig, amíg át nem mentem az egyik szülőszobára nst-re (1-től kb. ½ 2 utánig). Párom addig kint várakozott a szülészet előtt, mert ebben a kórházban az a szabály, hogy amíg nincs 3 ujjnyi a méhszáj, addig az 5 ágyas vajúdóban lehet vajúdni, onnantól kezdve pedig párunkkal a szülőszobán. Párom arra várt, hogy megvizsgáljanak és utána vagy hazamenjen, vagy maradjon, helyzettől függően. Az események azonban felgyorsultak… Már nst közben kezdtek erősödni a görcsök, kellett is lélegeznem rendesen. Majd visszamentem a vajúdóba (előtte gyorsan hánytam egyet a szülőszoba kézmosójába), ahol próbáltam „aludni”. Feküdtem az oldalamon, ha jött egy görcs, lelélegeztem, majd „aludtam”. Éreztem én, hogy már elég sűrűn jönnek… Ja, közben valamikor megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, 2 ujjnyi elsimult méhszáj… mondom páromnak, erre ő: hűha, akkor le kell mennie a kocsihoz a kispapa cuccért… mert hogy ő is arra számított, hogy még simán hazamegy és majd riasztjuk. Betette a csomagokat a szülészet elejére (én gyorsan megint hánytam egyet közben, épp utamba akadt egy másik kézmosó :) ) és rohant le a kocsihoz. Közben a szülésznőm is megvizsgált, azt mondja, már eltűnt a méhszáj… előtte a folyosón mondtam neki, hogy már erősen tolószerűek a görcsök - olyankor úgy fújtattam, mint egy ló. A vizsgálószékről már alig tudtam lejönni, de még át kellett ballagnom az épp egyedüliként szabad szülőszobára – a szülésznő kért, hogy próbáljam hosszítani a lépéseimet, hogy odaérjünk… próbáltam, és oda is értünk. A szemem sarkából láttam, hogy páromnak szólnak, öltözzön át hamar, mert itt mindjárt baba lesz – senki nem számított rá, hogy ilyen gyorsan eljutunk a végkifejletig… ekkor volt kb. ¾ 4.

5. A szülőszobán
Én már a szülőszobán voltam, lefeküdtem az ágyra, és lélegeztem, amikor jöttek a görcsök. Nem akaródzott még kiengedni a babát, főleg, hogy párom még nem volt mellettem és a szülésznő is kiment (mint kiderült, páromat sürgette, hogy siessen, jöjjön, mert lemarad a babáról :) ). Jött a doki is és attól kezdve már ki sem ment. A szülés részből annyira emlékszem, hogy megkérdezte a szülésznő, kényelmes-e így feküdnöm, vagy másképp szeretnék helyezkedni. Csak bólintottam, hogy jó így, energiám se lett volna bármiféle más helyzetet kipróbálni. Mondták, hogy ha jön a fájás, nyomhatok nyugodtan és emeljem a lábamat, úgy könnyebb lesz nyomni. Na., ez a lábemeléses mutatvány nem ment, de szerencsére mindannyian segítettek: a doki a bal lábamat, a szülésznő a jobb lábamat támasztotta, páromat pedig megkérték, hogy amikor nyomok, hajlítsa előre a hátamat. Mindez nagyon jó volt, segített, nem kellett erre külön erőt pazarolnom. Néha megpihentem, közben a szülésznő nézte, hogy tágul-e rendesen a gát. Mondta a dokinak, hogy szerinte nem kell vágni, fog ez menni anélkül is. Egyik pihenésemnél mondta, hogy most nyomjak egy kicsit, meg még egy kicsit – és így lassan kiért a KISLÁNYUNK. :) Placcs… :) és rögtön elkezdett nyekeregni. (4.20-kor) Én még fel sem fogtam, hogy idekint van és már ott volt a hasamon. A köldökzsinór szinte azonnal abbahagyta a pulzálást, István elvágta. Ekkor mondták, hogy nyomjak még egyet – kint volt a méhlepény is.
Kérdezték a lányunk nevét, mondtam: Márta.
Majd jöttek a csecsemősök, megmosdatták, megmérték stb. - ami ilyenkor szokás. Apuka megkapta kézbe a kis csomagot, a doki pedig nekiült összeöltögetni a járatot, amit a kisleány odalent kifúrt magának. Márti ugyanis kicsit felszántotta a könyökével az utat, szépen átölelte az egyik vállát a másik kezével és így bizony több hely kellett neki, mint ami volt. Öltögetés után még egy ideig együtt maradtunk a szülőszobán, most már családként.

Hát így történt. :)

Masut
masut

Én is jókor osztom meg veletek a történteket, lassan érettségiznek a gyerekek. :lol:

Masut
masut

Sziasztok,

megvolt tegnap az első kacajunk!!! asszittem összepisilem magam :lol: :lol: :lol: !!! viszont Bálint egyáltalán nem emelgeti a fejét és én bizony kezdek aggódni, igaz vasárnap kinn aludt a kertben ott feküdtem mellette és amikor átfordította a buksiját akkor szépen kinyomta magát! de miért nem hajlandó ezt ébren is csinálni????
masut: én még meg sem írtam :oops: :oops: , ezzel csak aza baj, h halványodnak az emlékek :cry:
nah visszaolvasok ha hagy a kisebbik fiam!

Szép napot!
Vica
wicca

Íme a bibis Bulcsú:
Kép
Most már gyógyulóban van, egyre kisebbek a sebek, csak nehezíti a dolgot hogy taknyos így az orra alatt gyakran megsérül a seb :?
De a motorozástól nem ijedt meg, azóta is száguldozik :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja és most már szépen néz ki Bulcsú, vasárnap még dagadt volt a szeme és a felső ajka is :?

Masut első szüléshez képest tényleg gyorsak voltatok, tetszett ez a hosszabb lépés a szülőszoba felé :lol: Még jó hogy apuka nem maradt le a babáról :D

Wicca ha alvás közben felemeli a fejét akkor nem lehet nagy gond, biztos csak lusta egy kicsit :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hűűűűűűű, masut. Nem semmi, nagyon jó volt olvasni :oops:

a sógornőm nem mer bkv-zni, semmi, mert fél, h ott folyik el a vize és milyen ciki. Holnapra van kiírva. Nem tom, sztem hülyeség. Gondolom nem törődtél ezzel az ikeában :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Masut: tényleg nagyon jó volt olvasni!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

itt a videó:
http://s389.photobucket.com/albums/oo33 ... e03044.flv

jaj, de szép ez a Bulcsú gyerek!!! még így sebesen is!!!

ugyebár nekem már a 3. lenne, én most nagyon úgy gondolom, hogy ennyi elég volt. túl izgalmasra sikerült Máté, de aztán lehet, hogy még meggondolom magam, mert a férjem eléggé szeretné, és addig fogja rágni a fülem... de most egy határozott nemet tudok mondani erre a kérdésre.

Wicca
szerintem se aggódj! 3 hónapos korig ez simán ráér! a többiek csak stréberek! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Masut nekem még nem sikerült, de estig elolvasom. most vigyázok a tesóm kislányára is, anyu is itt van segíteni, mert a húgom tanul.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Masut, nagyon jó volt elolvasni, és kicsit átélni a szüléstörténetedet. Ügyesek voltatok nagyon, és ahogy átjön, nem vagy egy izgulós típus :)
Ja, és Mártibaba nagyon szép, tényleg jó nagy haja van!

Pulcsi, emlékszem a fotóra, amit feltettél, valóban sok, göndör, hosszú hajad van, elhiszem, hogy a férjed odavan érte :) és persze érthető, hogy nem szeretnéd örökké Nándi kezeiből szedegetni...
Szerelmes levél és teszt :)
Tesótéma: egy ismerősöm fogalmazta meg nagyon szépen ezt. "A legértékesebb dolog, amit a gyerekeinknek adhatunk, az egy testvér" Szóval hajrá tesók! :)
És azt hiszem, nem véletlen, hogy Nándi benneteket "választott".

Szegény Bulcsú! És jól viseli a bibiket, nem piszkálja őket? Hú, és igazán gyönyörű szemei vannak, ezen a közeli képen tök jól látszik. Melyikötök ilyen fekete szemű?

Bea, a tegnapi leves: petrezselymes zöldborsópüré leves. Enyhén szólva sem volt nagy sikere (tényleg nem lett egy nagy eresztés), de hát van ilyen :) Ma a jól bevált bolognai készül.

Wicca, írjad csak meg azt a szüléstörténetet, nem elsunnyogni! :) Tök jó kis emlék lesz majd Bálintnak! No meg nekünk, olvasni! És még ne aggódj, hogy Bálint nem emeli magát ébren, még azért ráér egy kicsit, hamarosan belendül ám!

És Kata is próbálkozik, ez a kép kb egy hete készült (tud ennél magasabbra is fejet emelni, de azt nem sikerült elkapni). Viszont ő csak néhány másodpercig tartja így magát, de hát még bőven ráér. Ja és utál hason lenni, ez egy ritka pillanat volt :)
Kép
Szép napot!

erpé

Vica: szegény Bulcsú, egyem meg! gondolom azért Ő jobban viseli, mint mi felnőttek a látványt?!
Kukli: annnnnnnnnyira jó a tesós kép!!!!! nagyon édesek!!!
Nemlajos: Döme milyen szépen tartja magát és milyen kis szöszi! a vigyori kép pedig haláli!!
Bea: Maja már most igazi kis nőci!!! :D
Csibb: Ezt a séróóóót!!!! Cuki :lol:
Erpé: Samu nagyon helyes kiskrapek, sztem tök mind1 honnan világítod meg :D édesek nagyon!!!

Na remélem nem hagytam ki senkit, most megint mennem kell ... megunta a pihiszéket ...

Szép napot!
Vica
wicca

hello!

rszg :D Máté nagyon helyes!

Bea: nagyon jól néztek ki Majával! Gyönyörű kislány! Remélem, a holnapi kontrollon nem fognak csúnyát mondani! Számolj majd be!

Katka: köszi a szopis bíztatást, vagyis a nem szopisat! Tudom, hogy jó anyuka vagyok :D , Lucára csak rá kell nézni. És Hanna is alakul.
Torkod? Szülinap?

Erpé:
Samu fog járni nyáron bölcsibe? Képzeld el, nekem szóltak az óvónők, hogy itt "az a szokás", hogy jún 1-szept. 1. között a gyesesek otthon tartják a gyerekeiket. Mondtam, hogy hát akkor én leszek a fekete bárány, mert Lucának még nem partner Hanna :roll: , mint játszótárs, ráadásul a kis barátnői mind menni fognak. Nagyon ciki volt elmagyarázni nekik, hogy egy négyévesnek az oviban jobb helye van, mint otthon az anyjával. Pedagógus hozzáállás: hogy legyen három hónap szabijuk. (tisztelet a kivételnek)
Nálatok hogyan lesz?

Csibb
Fanni ügyes az úszással, Luca csak elméletben szereti a vizet. :D

tali
Érezzétek jól magatokat csütön!

kis korkülönbség: azért annyit célszerű hagyni közöttük, hogy a nagyobbik a saját lábán járjon.

marq
Kép
Kép
marqueza

Csibb, nagyon ügyes a fiad! Hogy küzd! :)
Fanni mit játszott a háttérben?
Hát 3. gyereket nálunk is a párom szeretne...
Ti időközben összeházasodtatok? Úgy emlékszem, h te írtad, hogy nem vagytok házasok a pároddal, bár én is szoktam férjként hivatkozni Balázsra, pedig nincs erről papírunk :)
erpé

3. gyerek??? Soha ne mondd, hogy soha, de nekem a két csajjal kerek a világ. :D :D :D

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq,
nálunk is a múlt héten szóltak, hogy júni 1-től ne vigyem Samut bölcsibe. De ennek nem a "szokás" az oka, hanem a nyári bölcsöde bezárások. A kerületben a bölcsik 1 hónapra zárnak be nyaranta, kettő bölcsi júni közepétől van zárva 1 hónapig, a másik kettő pedig júli közepétől aug közepéig. Ha a szülők nem tudják megoldani a gyerkőc elhelyezését erre az egy hónapra, akkor a nyitva tartó bölcsi fogadja be a gyereket. Így minden csopiba érkezik 2-3 nyári gyerek.
No, emiatt mondták, hogy aki otthon van picivel, júniustól tartsa otthon a nagyot is (túl nagyok leszenk a csoportlétszámok, ráadásul a csak nyárra érkező babák több figyelmet is igényelnek). Ez így korrekt szerintem. Igazándiból én már azért is hálás lehetek, hogy Samu járhatott bölcsibe, miközben én itthon vagyok Katával. Az ovi más tészta, az nevelési intézmény, de a bölcsi alapvetően szociális intézmény, és tényleg arra van kitalálva, hogy a dolgozó szülők gyerekeinek legyen helye. Csak azért maradhattunk egyébként, mert Kata tavaszi gyerek, és tavasszal már nem vesznek fel újakat.
Egyébként megbeszéltem a vezetővel és Samu gondozónőivel, hogy júniusban heti 3 nap délelőttöként lemegy játszani. Neki is vannak jó barátai ott, akikkel nagyon szívesen bandázik - mostanában egyáltalán nincs gond a bölcsibe menéssel :) Szóval itt elég rugalmasak, és jó fejek nagyon a bölcsiben dolgozók. És abban igazad van, hogy egy ennyi idős gyerkőcnek már kell a hasonló korúak társasága.
Ráadául le kell adnom egy anyagot júni végén, szóval elvileg dolgozgatok itthon.

erpé

az nem én voltam. mi házasok vagyunk! :)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

kapott egy zenélős-kirakós mesekönyvet, azt nyomogatja, miközben Máténak mondogatja, hogy mondjon csííízt! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: