A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kriszti: ÚÚÚ, elhiszem, hogy kiakadtál. Hol?

Bölcsi: nálunk nem a bölcsikben kell jelentkezni, hanem van egy kerületi önkormányzati intézmény, ahol megjelölhetsz 1 bölcsit, és majd értesítenek. Atz mondták júni 20. után menjek, addig nem fogalalkoznak még a 2010-es beíratással. Nálatok ez nem így van??? Még jó, hogy Budapesten élünk mindketten. :shock: De úgy rémlik régebben Katuska is írta, hogy náluk is egyet lehet jelölni. :roll:

krisz78

fogalalkoznak=foglalkoznak
atz=azt

Különben én sem értem, de még rá is kérdeztem, hogy akkor nincs olyan, mint az iskoláknál, hogy többet jelölök, aztán valamelyik majdcsak bejön? Nevetett a csaj, és mondta, hogy ááááá.

krisz78

Krisz! igen nálunk is egyet lehet csak jelölni és nem foglalkoznak májusban csak azokkal akik szeptemberben kezdenek! AKi év közben kezd annak kezdés előtt két hónappal fogadják el leghamarabb a jelentkezését. És igen egy központba kell beadni a papírt, nem az adott bölcsibe. Úgy van ha nem veszik fel de máshol van hely akkor értesítenek, hogy oda jó-e.

Peni! megnyugtató amit írtál SOma fejlődéséről. Mátéval tök ugyanez a helyzet. A mozgása jóval fejlettebb és ügyesebb sok vele egykorúnál, pl már próbálkozik sima kisbicajjal tekerni mert a tricikli már uncsi és ha meglököm akkor gurul támaszték nélkül két keréken. Vagy pl tud rollerezni amit szintén ritkán csinálnak még. Viszont minden olyan feladat ami figyelmet és pár perc nyugalmat igényel az mumus...na meg persze beszélni sem akar.És nem is érdeklik a mondókák, dalok, rajzolás stb feladat...

Mágnes! NAgyon Boldog Szülinapot!!!!!

Nekem is megjött tegnap. Rohadtul fáj a fejem ...

Petra is most sokkal sűrűbben eszik és mindkét cicit...szerintem is a meleg miatt. A vizet is csak úgy nyakalja befelé.

Na ide is rottyantott az ölembe:)
katuska79

Krisz: ezt nem is értem. Azt várják, hogy dupla vagy semmit játszatok?!

Hanna: :lol: :lol: :lol: :lol: meglestem a kis husimókus súlyát :wink: nagyon szépen nő, pár nap, és dupláz :wink: :lol:

Kriszti: :( ne is gondolj rá!

Csajok, nem is írtam a hétvége szenzációját :lol: :lol: :lol: Saca négykézlábra állt :D Igaz, hogy egy másodpercre, és rögtön visszaesett, de kitartóan próbálkozott utána :D Ügyes Picikém :D

Kaki: uff, nálunk majdnem minden evésnél van. Egyik gyereknél sem volt ilyen gondom, semmi tapasztalatom. Hozzátáplálás megkezdése után nekem a sárgabarackot javasolták, nem tudom, azt lehet-e enni már.

Csöre
csöre74

Milyen érdekes, hogy már nem csak óvodáknál és iskoláknál van ilyen hanem már a bölcsődében is.
Ahol lakom itt egyesíteni akarják az óvodát és a bölcsődét, már most tőlem is azt kérdezték, hogy igénylem-e a Joelnél a bölcsődét majd 2 éves korában. Egyenlőre honnan tudjam, hogy mi lesz akkor amikor a Joel 2 éves lesz, bár akkor már ott lesz a tesó is akinél gondolkozhatok majd. :D

Beszéltem ma a védőnővel a tej aggodalmamról.
Ő szerinte teljesen normális, hogy mind a két cici kell már neki, hiszen már nagy.
De azért megkérdeztem tőle a teát is, és azt mondta, hogy nagyon világosra csináljak neki gyümölcsös teát.
csináltam neki, hát de olyan jót mosolyogtam neki, mert olyan képet vágott hozzá mintha citromot adtam volna neki.
Még elég furcsa neki.
:D

manocskak

Katuska! Sajnálom a fejfájást. :(

Csöre! :lol:
Már nem parázok.

Magdolnasz! Szombaton voltunk Szentendrén, de nem hívtalak fel, mert csak egy gyorsat fagyizott a brigád. A fagyi extra rossz volt. :?

Tejcsi: én nem tudom mitől, de nekem megint sok van. Pedig O. szopizik rendesen. Reggel le kellett húzni az ágyneműt.

Kaki! Ha nagyon nem megy, akkor szopis babáknál a mami igyon baracklevet.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Katuska: :( jobbulást!

Hanna: eddig sem kellett volna :wink:

Csöre
csöre74

Kb. 5 percig van el egyedül babóm!
Gyors kajatippeket kérnék :)

sahli

Mági!

Boldog szülinapot!!

Víz: ma próbáltuk először. Muszáj volt, nagyon nagy a meleg. Pohárból itattam, és a fele a nyakában végezte, de nagyon élvezte. Szerintem már érdekelte, mert amikor vizet iszom előtte, akkor már nagyon nézi.
Egyszer próbáltuk cumisüvegből, de úgy nem fogadta el. Meg tudom érteni, cumiból tej jöjjön.
Nálunk nnincs hozzátápi. Most megint eszem a homeos bogyókat. Meg is volt az eredménye, melleim szét akartak durranni.
Mágnes ezt nem próbáltad?

Most ment el a dédi, nagyon jól elvoltak Zsófival. :lol:

És ma reggel 10-re bejelentkezett a védőnő. Fél 10-kor volt két nem fogadott hívásom, gondolom ő lehetett. Mert még nem ért ide. :x :roll:
Nem értem, hogy miért nem próbálkozott többször????

Kép
Kép
cs_erika

Nálunk csak hasrafordulás van, gratula a négykézlábas akcióhoz!!!

Kép
Kép
cs_erika

nálunk szimplán oldalra fordulűs megy, nem sok kell a hashoz :)

Köszönöm a köszöntéseket :) A gyerekeimtől megkaptam a magamét mára, el is érzékenyültem:
Etetés után Bence az ölemben, a nővére odajött, Bence rámosolygott, Anna meg fogta magát és szép gyengéden megpuszilta Bence homlokát. Háát én picsogtam egyet, úgy örültem, teljesen spontán szeretetmegnyilvánulás volt :lol:

Erika:
a homeosat még nem próbáltam.. Ennyire bejön? Nekem az a bajom ezekkel, hogy nem ihatok utána... :?

Vizet Bence a hétvégén fogadott elelőször. Múlt héten próbálkoztam már, rötyögött rajta, de csak rágta a cumisüveget.Most nagyon melege volt, és szombaton 80 ml-t beszlopált

Kép
Kép
Kép
mágnes

csöre:
a négykézélábozás.. :) Nagyon jül nyomja a csajszi!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekem azt tanácsolta a védőnő, hogy ne adjam cumisüvegből, a szopizás miatt, így adtam neki pohárból, meg néha-néha kanállal.
Még egyenlőre elég fancsali képet vágott hozzá.

csöre
Milyen ügyes a lányod, ezt nevezem.
A Joel még csak néha-néha csinál olyat, hogy az oldalára fordul, illetve ha hason van akkor az alkarján támaszkodik.

manocskak

Mági!

Azt a fél órát ki lehet bírni, bár én vizet azért szoktam inni, ha nagyon szomjazom. Szerintem próbáld ki a homeot is.
Úgy kell, hogy egy héten át napi 5*5 bogyó, 2 nap szünet, és ha nem javult a helyzet, akkor lehet ismételni.

Kép
Kép
cs_erika

Mági! Nem csodálkozom, hogy elérzékenyültél.
Az előbb én is picsogtam egy sort.
Olivért leraktam aludni (!!!!!), majd hallom, hogy nyomja, hogy eeeee eeee eee eeeee. Bekukkoltam hozzá, ébren volt. Na, okos anyuka kamerára fel. Ezt meg kell örökíteni, milyen jó.
Majd nyomta még egy darabig és elaludt. Utána álmában többször mosolygott. Hát, én elolvadtam. Majd megtanulok cd-ről kivágni videót és felrakom.

Erika! Védőnéni úgy gondolja, visszahívod.
A miénk hála nem járkál.
Havonta egyszer lesétálunk mérlegelésre és ennyi.
Ha van valami meg hívom.

Kép
hanna30

Csöre! Négykézláb???? Hű, de ügyes Saci!

Móni! Egy jól szopó babát nem téveszt meg a cumisüveg.
Na, Olivér is átesett a hozzátápin. Ivott 10ml almalevet. Mivel a víztől még öklendezik is. áááááááááááááááááááá
Nem értem, hogyan jön ki egy liter 100%-os almalé 200ft-ból, én egy fél almából 10ml-t tudtam csinálni. :roll:

Kép
hanna30

hanna
Igazából, ha nem muszáj nem akarom őt a cumisüveghez szoktatni, mert arról elég nehéz utána leszoktatni, ezt a két nagyobbik fiamon tapasztaltam.
Anyukám mesélte, hogy én már 8 hónaposan gyönyörűen ittam pohárból.
Nekem nem gyümölcs levet mondott a védőnő, hanem gyümölcs teát. Bár lehet, hogy majd veszek neki azt a Hipp gyerek teát.

manocskak

Móni! Én sem használok üveget. :wink:
Olivér mióta megszületett pohárból iszik.
A Hipp tea tele van cukorral!
Akkor inkább sima víz.

Kép
hanna30

Hozzátápi: egyelőre tartom magam az eredeti tervhez, hogy fél éves kora után. Bár napról napra egyre nagyobb a kísértés...

Katuska, fejfájás :(

Móni, én is a sima vízre (forralt vagy babavíz) szavazok.

Négykézlábazás: megpróbálkoztunk valami hasonlóval hétvégén, de még nem merném első alkalomnak nevezni. A fejénél csücsültem, kicsit nekem támaszkodott, így nem az igazi. De hamarosan! :wink:

Sahli, a kajatippes kérést nem értem... Holnapi ebédre, vacsira nektek? Vendégváráshoz? Babának első hozzátápira? (vagy lehet megint én nem olvastam el valamit elég gondosan? :oops: )

Krisz, egy kérdést megér utánajárni, hogy ki/milyen szinten találta ki ezt az ökörséget, hogy csak egy helyre jelentkezzetek. Hátha nincs is az illetőnek ilyen döntésekhez jogköre, és feleslegesen szív a környék összes kismamája.
Az ember tőlünk két háznyira az utcán feküdt, épp letakarták, az arcát szerencsére már nem láttam. Olyan "kiugrom az ablakon" távolságra volt a háztól, bár persze bármi lehetett...
kisbogacs

Összetörték anyukám agyon dédelgetett autóját. :cry: Szerencsére neki nem lett baja. Állt a zebránál, egy hűtőrácsos dzsip 50-nel beleszántott és rálökte az előtte álló vonóhorgos autóra. Tesóm, aki autószerelő nem sok esélyt ad annak, hogy az alváz nem sérült.
Úgy megijedtem, mikor zokogva hívott anya. Még most is remegek.

krisz78

Krisz! Sajnálom a kocsit, de a lényeg Anyukád. Örülök, hogy nem lett baja.

Rakok pár képet:

Kép

Kép

Kép
hanna30

Hanna: :D

Én is ezt mondom anyának, hogy egye fene a kocsit, ő karcolás nélkül szállt ki. Csak nagyon bántja. Éveket spórolt rá.

Én meg olyan zaklatott lettem ettől. Másfél éve a legjobb barátnőm bennégett az autójában egy szörnyű autóbalesetben az apukájával. És ezek az emlékek most iszonyatos erővel jöttek elő.

krisz78

Krisz! sajnálom anyud kocsiját. Szerencse, hogy nem nem lett baja. Próbálj megnyugodni már elképzelni is szörnyű ami a barátnőddel történt annó.

ERika! melyik bogyót szeded? Nekem is vészesen csappan a mennyiség pedig iszom rendesen meg a lány is szopik sokat most már éjjel is kétszer. De most már minden este kell pótolnom.

Csöre! gratula Sacinak! nagyon ügyes és erős!!!

Mágnes! ez szép lehetett. Tényleg olyan klassz amikor két tesó szeretettel van egymás iránt. Máté is egyre többet foglalkozik Petrával. MA reggel odaült mellé és próbált neki lufit fujni a kis banya meg nevetett rajta.
katuska79

krisz
anyukádnak is üzenem, nem a kocsi a lényeg, hanem, hogy ő épen és egészségesen úszta meg a balesetet.

kisbogacs és hanna

Van itthon nekem is Jana baba vízem, majd holnap adok neki azt, hátha az jobban ízlik neki majd.

manocskak

Sziasztok!

Bocsánat a bejövésért, Hanna miatt szoktalak olvasni titeket. :)
Hannácskám gyönyörűek vagytok! :) Boldog hófordulót. ;)

Igazából Mágnes miatt merészkedek írni. Olvastam, hogy babakocsit nézegetsz. Ha esetleg még nem sikerült döntened ajánlom a mienket. Igazán könnyű kb. 5 kg (aluvázas, de nagyon stabil én földes úton is használom) igazán kicsire össze csukható (Nekem Opel Corsám van és mellette elfér még az utazóágy is meg még kb. két nagy táska. :) Ja és az ára 28 ezer körül mozog. Mellékelek egy képet. Van hozzá még lábzsák is az nincs a képen.

Nagyon szépek itt is a babók!! :)

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Gyors esti bekukk :) Milán még itt vagánykodik a játszószőnyegen, délután jól bealdutunk, szerintem elég későn fog elaludni :? Iszonyat milyen ordításokat tud levágni, biztos az ínye nyilalgat, mert van hogy minden átmenet nélkül keze a szájában, és úgy felsír, mint akinek fáj valami :(

Komplex kiriminál (kriminálszociológia, kriminálpszichológia, kriminálpedagógia) szigorlatom lesz holnap (hát Manó nagyon anyás volt, elég csehül állok, de majd lesz valami, nem vagyok egy túl izgulós, aggódos típus...)

Csodás pasi fotók! Minden baba gyönyörű, és nagyon ügyes! Sacin csak ámulok :shock:

Tejcsi kríziseket sajnálom! Én már kezdek hozzászokni, naponta pótolunk, de soha nem lehet tudni, hogy mennyit csináljunk, mert van, hogy 60 elég Milánnak, de van, hogy meg sem áll 130-ig...

Hozzátápi: nekünk vett anyum üveg almareszelőt, kíváncsi vagyok hogy szuperál majd :)

manocskak: milyen gyümölcsteát adsz Joelnak? Szerintem az instant, nem igazi teafüves gyümölcsteák csak a dobozán írva azok... Ha választani lehetne, akkor inkább gyümi levet adnék a helyedben, vagy ahogy a csajok írták vizet.

Krisz: sajnálom anyud autóját :( Csak az sír igazán egy tárgy után, aki TÉNYLEG MEGDOLGOZOTT érte... Örülök, hogy semmi baja nem lett anyudnak fizikailag. Húúú a barátnőd.. Kemény lehetett, sajnálom, ez szörnyű! :cry:

Kriszti: sajnálom a halottat, nehéz dolgok ezek... Még jó, hogy Ági nem olyan nagy, hogy felfogja mit láttatok.

Mágnes: édes lehetett az a pillanat, ezért érdemes élni, nem? ;)

Megint elfelejtettem, mire akartam még reagálni :oops:

Lépek is, jó éjt!!

biga.csiga

Krisz, anyukád kocsija :( barátnőd :cry: ez szörnyű....

Biga.csiga, kéz és lábtörést!

Mára én is ennyi voltam, kicsit kiborultam estére egy-két családi eseményen.
kisbogacs

Krisz: de jó, hogy nem lett baja Anyukádnak! Ki kéne tiltani ezeket a suvokat. Nemrég volt egy cikk róluk a hvg-ben.

Négykézláb: hát, még nagyon korai :D kicsit elkapkodta a kiscsaj :D igazából nem is elég erős, de kitartó... Köszi a gratulákat :)

Hanna: nagyon édes Olivér :) milyen gondterhelten olvas :)

Ivás: ma bepróbálkoztam pohárral :) annyira édes, hogy szopni próbálja :D egy ideig kitartóan próbálkozott, aztán feladta :) nem baj, lényeg, hogy ügyeskedett egy picit :) persze töltöttem a szájába, de kb egy kortyot nyelt :)

Biga.csiga: az üveg reszelők nagyon profik :wink: igazán finomra reszel :) Hajrá a vizsgára!

Mágnes: de édesek :D

Megyek, még teregetek egyet (nincs is jobb program 1/2 10-kor), aztán végre alszom egyet :)
Jó éjt!

Csöre
csöre74

Biga.csiga: ügyes legyél! Nyomozó leszel?
Barátnőm: a mai napig nem tudtam feldolgozni, és ha bármilyen balesetről hallok, az ő arca jön elő. :cry: M3-as, alvó teherautósofőr alányomta őket az előttük lévő olajszállítónak. Órák múlva is lángolt még minden.Az anyukája beleőrült. Azóta rettegek a kamionoktól, és rettegek minden szerettemért, aki autóba ül. :cry:

Bocs, ha elrontottam a hangulatot, de ez most kijött. Nem szoktam beszélni róla. Fáj.

Jó éjt! Kiülök az "uramhoz" az erkélyre.

krisz78

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák!
Ne haragudjatok, de nem tudok visszaolvasni.

Egyfolytában úton vagyunk, burkolatokat, szanitereket, stb keresünk a házba. Én már ülve is elalszom, annyira fáradt vagyok! Ráadásul Milán bevezette, hogy felkel 1-2 óra között is, Levente meg legkésőbb 6-kor kel. Így alszom kb napi 4-5 órát, azt is min. 1 megszakítással!
Ja és Milánnak kibújt a második foga! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gyönyörűek a babaképek!

Krisz, óóó, inkább ne gondolj ilyenekre, az a jó, hogy a mamád kocsijának lett csak baja, a mamádnak nem!

Biga.csiga, hajrá a vizsgához!

Hozzátáplálás: hát, én igyekszem megvárni a hat hónapot, jelenleg van elég tejem.

Mozgás: oldalra tud fordulni, és néha hasról hátra.

Kép
gombócmakka

Krisz: barátnőd :cry: nagyon sajnálom. A hideg kirázott én rengeteget ülök kocsiba általában egy két gyerekkel a hátam mögött :cry: . Nagyon óvatosnak kell lenni bár sajnos ez kevés.......

Hozzátápi: Mivel Zétény tápszeres baba mi elkezdtük 1 hete a hozzátápit. Inni iszik, nehezen tudom eldönteni, hogy mikor szomjas és mikor nem így megkínálom naponta háromszor. A vizet hangos berregéssel köpi rám, így vettem hipp almalevet és 2/3 babavíz 1/3 almalé arányban koktélt gyártok :lol: , fene nagy sikere van, addig issza amég adom neki és bömbizik ha elveszem.....
Elég tanácstalan voltam, hogy mit csináljak, adjak-e neki üveges gyümölcsöt tudjátok a bébikajásat vagy vegyek frisset és adjam azt (amióta annyit lehet hallani, hogy milyen zöldségen, gyümölcsön mennyi tartósítószer, növényvédő szer van) így arra jutottam, hogy adok üvegeset amit állítólag kőkeményen ellenőriznek és amikor tudok biztos forrásból szerezni nagyjából vegyszermentes almát, barackot...akkor majd azt.
Én hipp gyümiket vettem, almával indítottunk, kanállal adom neki és olyan édes a kis szájával szó szerint beszopizza a kanálról. Evett már alma-banánt is és őszibarack-banánt. 2 napig ugyanazt adom neki délelőtt két kaja között 2-3 kanálkával egyenlőre. Az alma ment eddig a legjobban....talán mert az volt a leghígabb. A banánosat annak dacára hogy az finom édes nem ette, azt hittem azért nem mert iszonyú sűrű, de miután kis babavízzel felhígítottam úgy sem tetszett a fiatalúrnak.

Régebben szerdánként délelőtt a budaörsi virágpiac területén volt biopiac, jártam néhányszor ott, vettem ezt-azt. NEm tudjátok van az még ott?? Esetleg 1-2 szem almát vennék ott azt talán nem kezelik mindenféle vegyszerrel..........vagy ez csak egy hiú ábránd?
Van egy hölgy aki segít vigyáz a gyerekekre ha kell ő falun él, úgyhoyg lesz jó gyümölcs meg zöldség csak még egy kis idő.....
Valahogy a cora almához amin argentina felirat van nincs sok bizodalmam, el nem tudom képzelni, hogy ér az ide argentinából anélkül, hogy megrohadna....mikkel tartósítják vajon?
Túlparázom szerintetek?
Ezek a hipp meg kecskeméti bébikaják elég drágák bár...ami azt illeti a jóminőségű bionak mondott gyümölcs sem olcsóbb semmivel.
Ti mit gondoltok erről?

Zéténynek annyira folyik a nyála, hogy egy textílpelust össze tud nyálazni úgy egy óra alatt, hogy tocsog és most nem túlzok. Fogacskának viszont még nyoma sincsen....a nagy fiamnak 2 hónaposan kibújt az első, rengeteg kínlódás után. Zétény nem kínlódik csak úszunk a nyálban :lol: . Megmértem ma csupaszon 6 kiló 80 deka. Nagyon formás kis pocakos. Megkerestem Soma babakönyvét ő ennyi idősen majdnem 9!!! kiló volt....igaz majdnem 5 kilóval született. Fura, hogy Zétény ilyen "picike" nagyon jókedvű, mosolygós úgyhogy szerintem jól érzi magát a bőrében :) .

KépKép
peni

Sziasztok!
Először is:
Csajok!
Ha valamelyikőtök dolgozik kis-nagy vállalkozásban, vagya párotok dolgozik, és hajlandóak lennétek/nek páromra szánni egy kis időt, hogy informatikai szervizelést,karbantartást, vagy számítógép árajánlatot tehessen, nagyon kérlek szóljatok! Rezeg a léc a melóhelyén, és heti 5 céget meg kell látogatnia, aláírt papírral, hogy ott volt.. Szóval help!!!

Kiscsillag:
Gratulálok a babádhoz! (Anno figyelemmel kísértelek, és nagyon drukkoltam neked!) . Nagyon aranyos vagy, már megvan a babakocsi, quinnyt vettünk, utólag nem bánta meg, remélem a fiamnak is tetszik hosszú távon, nem csak az Anyjának.. :)

peni:
A bébiételek előnye az, hogy ellenőrzött minőség. A nem primőr gyümölcsöket érdemes bébiételes hamiként adni, mert ki tudja mivel kezelték le a "frisseket" .Bár az is igaz, hogy az almát is pl. minden szarral bedörzsölik.. Én mindkettőt használtam Annával. BVolt itthon 4-5 üveggel mindig. Naponta főztem neki, én készítettem, de ha nem jött be valami, vagy éppen programunk volt, jó, hogy azt is ette. Ezért most is hozzá akarom szoktatni ezekhez is, ne érje meglepetés későbbiekben..

krisz:
Sajnálom a barátnődet.. Amióta hazajárunk, és gyerekeim vannak, én is rettegek az úton.. Hiába vétlen az ember, Szeged -Makó úton a rengeteg kamionos és román vendégmunkás őrülten vezet... :cry:

Apa elvitt ma Indiai éttermebe, a gyerekek nélkül először voltunk.. :) Bence masszív őrjöngést nyomott le Anyósomnak, Anna pedig megsértődött ánk, és amkor hazaértünk, nem állt velünk szóba..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: Olivér csúcsfazon :lol:
Azt néztem, hogy neki sokkal lejjebb ér a nyaklánc, mint Bencének... :roll: Pedig asszem egy helyen vettük...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz! Nagyon sajnálom, ami a barátnőddel történt! :( Elhiszem, hogy nem tudod feldolgozni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes! juhéjj ez az Indiai étterem jó lehetett! A mamának meg időnként kijár egy kis örjöngés nehogy már azt higgye állandóan egy tündér az unoka! durci Annának meg egy puszi a homlokára. Ne hagyd magad!

Szertintem is vegyesen kell adni a rendes és üveges kaját, hogy szokja mindkettőt. Hiába bio izé az üveges, az íze meg sem közelíti az eredetit. Ki kell slattyogni a piacra és a fejkendős nénitől kell vásárolni aki nem a nagybaniról vásárolt nagy tétel áruval áll kint hanem csak egy kosárnyival.

Biga.Csiga! drukk a vizsgához! Az üvegreszelő a legjobb almát reszelni. Teljesen pépesre dolgozza és körben a szegélyben levet fel lehet fogni.
katuska79

Az üvegreszelő kapható a hiperekben? Hogy néz ez ki, azon kívül, hogy üvegből van?

Mágnes: de jó, irigy vagyok az éttermezésért. Jó volt a kaja?

Mágnes: sajna a férjem közalkalmazott, így nem tudunk segíteni a férjednek. De gáz, hogy már ezt is mennyiségre nézik.

Biogyümölcs, zöldség: én azt hiszem a nagymamám zöldségeit, gyümölcseit fogom Ádámnak adni. Az garantáltan bio.
Állítólag a Müllerben lehet kapni nagyon jó áron bio bébipüréket. Olcsóbb, mint a DM. De én még Pesten nem láttam Müllert, csak vidéken. :roll:

krisz78

Krisz! igen van a hiperekben üvegreszelő! A tescóban tuti mert ott vettem. Az edények közt keresd, én nem a reszelőknél találtam meg hanem az üveg cuccok közt. Egy kis hosszúkás tálka a közepén rücskökkel.
katuska79

Peni: én csak a saját kertből fogok gyümit adni, ha lesz, legalábbis a bevezetés időszakában. Ami nem most, és nem itt terem, azt tuti vegykezelik, hogy elálljon. Vagy én is túlparázom. Csak mivel a családban sok az allergiás (én is), nem szeretnék ilyen miatt kockáztatni.

Krisz: :(
Müller: valahol láttam Bp-en... vagy mégsem? Úgy rémlik.

Mágnes: de milyen Anna :shock: :lol: micsoda dolog megsértődni ilyenen? Persze, picikék mind a ketten, de nem árt, ha szokják, hogy mással vannak el :wink: hajrá éttermezés :)

Enikő: drukk a felújításhoz :)

Megyek pelusozni...

Csöre
csöre74

Csöre
csöre74

Szedtünk bodzát Sacival, csinálok este bodzaszörpöt :D (Saci meg közben elaludt a hátamon). Szedtünk egy pici kukucskát (akácvirágot) is, de sajnos elvirágzott nagy része :( hétvégén ittam ilyen szörpöt is, és nagyon finom volt :)
Most még vacilálok, hogy nyissam meg a szórófejeket, amíg nincs 40 fok, vagy várjak, mert esőt mondtak mára... ?!

Csöre
csöre74

Csöre! nálunk volt egy zuhi. Kb 5 percig. Már ragyog a nap..szóval mehetnek a szórófejek szerintem mert nagyra ne számíts.

Kiskoromban rengeteg akácvirágot megettünk. (khmm a disznóól mellett nőtt a fa, onnan szedtük:)

Milánjainknak pedig Boldog Névnapot!

Petrusom ügyeskedik:
http://www.indavideo.hu/video/Lencsibaba_ugyeskedik
katuska79

Itt borult az ég, fúj a szél, de semmi víz :( pedig minden olyan száraz és poros! Kinyitottam a csapokat.

Petra nagyon ügyes :) olyan rutinosan nyomja :D

Milán nap van? BOLDOGSÁGOSAN MILÁNJAINKNAK!

Csöre
csöre74

Sziasztok.
Boldog névnapot minden Milánnak.

Nálunk reggel dörgött az ég, de egy csepp eső sem esett, most hét ágra süt a nap :)

A Joel most éjjel óránként kelt föl, mi lehet vele tényleg kezdem azt hinni, hogy kevés a tejem, a héten viszem vissza a dokihoz, majd beszélek vele, hogy mit tanácsol.

manocskak

Csöre: bodzagyűjtés :lol: :lol: Vigyázz, nehogy vagyonokat szedj össze belőle, mint a "norvégok"! Ma egy kis bodza, holnap egy kis színesfém??? :lol: :lol:

Milánjainknak boldog névnapot!!!!

Voltunk dokinál, védőnőnél. Az oltást most nagyon jól viselte, egy kis sírás volt csak. Most meg már dumál ezerrel. Méreteink: 65 cm, 6830 g. Azt mondták, szép, erős baba. Kérdeztem a hozzátáplálás. Azt mondták almával kezdhetjük már nyugodtan.

Itt megint hőség van.

krisz78

Móni: örülök, hogy jobban van Joel. Az éjszaka miatt :(

Krisz: :lol: :lol: :lol: :lol: az a helyzet, hogy a kertünkben nő a bodza is, meg az akác is, így ki sem kellett mozdulni :wink: Egy dagasztótálnyit szedtem össze, ennyi kb elfogy. A többit a barátnőm szedi le.
Ádám nagyon szépen fejlődik, tényleg erős baba :)

Idő: fülledt, borult, locsolok ezerrel...

Csöre
csöre74

sziasztok,
vagyunk mi is...gyönyörűségesek a babák!

L. tegnap kapott oltást, már este lázas volt, még reggel is 38,6 volt neki :( most alszik, remélem kiheveri hamar...

Mágnest és Milánokat Isten éltesse sokáig!!!!!!!

Kép
vickybabe

Csajok! Elkezdtem nyüstölni a cicit, és fejni 3 óránként. Ma reggeltől idáig már 90 ml-t le tudtam fejni! :lol: Sajnos nem merem odaadni, mert ategnapi indiait nem hiszem, hogy kultiválná fiacskám szervezete... :roll: na de sebaj, rajta vagyok a tejjcsi ügyön :lol:

Bodzaszörp: imádom... Itthon csak a Piroskás váltoaztból van... :?

Milánkáknak boldog névnapot kívánok!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Milánjainknak Sok Boldog Névnapot kívánok!

Csöre: leírnád hogy kell a bodzaszörpit készíteni?

Krisz: Patrik is 65 cm csak hozzá 7450 gr. de valahogy nem tűnik dundinak.

Délutánra nagy zivatarokat jósolnak :)

Ma van a 2.házassági évfordulónk ennek örömére férjem meghívott vacsizni. Meglepi lesz hogy hova megyünk .... furdal a kiváncsiság :D

sahli

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: