A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Kitti, sztem szuperul eszik Levid.
Nálunk a reggeli, és a délelőtti kaja van hogy kimarad, mert akkor tartja Levi a másoknál szokásos éjjeli szünetet, mivel egész éjjel szopik. Szóval néha 10 körül 100-120 tejpép, sinlac....
Aztán ebéd olyan 1 körül, zöldséges-husis pép, de csak úgy, hogy majd minden falat után kap egybe falat husit, így csúszik csak le a zöldség...apja fia, mittegyek. :lol: Ilyenkor még utána küld kb. 80 levest is, amiben a zöldséges husi főtt, mert ugye sokat nem iszik, de ezeket a leveseket imádja.
Aztán olyan 4 körül gyümi, hát abból sem megy le 100nál több, néha kölesgolyóval csak. Majd olyan 5-6 körültől jön meg az étvágy, innentől enne mindent, csak az esti szopi miatt próbálom takarékra tenni. Egy olyan 120-as tejpép lecsusszan, de múltkor addig üvöltött, hogy 8kor fürcsi előtt az épp melegen elkészült fasírtból betolt a tejpépre egy fél szeletet, csak pillogtam... :lol:

Kelés:
Mi még mindig nem aludtunk egyben többet 4 óránál, születése óta. Ha jó éjjelünk van, akkor 9-1ig Levibéb alszik, mi meg észre is vesszük egymást Petimmel. :wink: HA rossz, akkor ez az etáp is 1 keléssel zárul, de az csak 5 perces. Aztán 1-4 között tuti átkerül hozzánk, szopi, majd 6 körül újabb szopi és innentől kb. fél óránként, szóval ez már amolyan delírium állapot 8ig kb....de én már egész jól megszoktam. Ha van egymás után 4-5 olyan éjjel, amikor egész éjjel fél óránként kel, akkor betesz a dolog, de amúgy már.... Adri, nálunk is mindennapos a HOVA tabi, szuper, nélküle nem nagyon tudnék aludni. Evvan.

Na, megyek etetni, aztán hozok fotókat....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak éppen olvasni van időm, az írásra már nem jut. Gergő egyfolytában kapaszkodik belém és jön utánam mindenhova.

Nálunk a kaja. 9 körül gyümi, általában egy egész üveg.
Dél, fél 1-kor főzi, érdekes, mert a 8 hósakat nem nagyon eszi, a többiből simán bevágja az egészet.
1/2 4 körül megint gyümi, frutapura vagy a másik fajta, imádja, abból 2 doboz lecsúszik.
1/2 7-kor vagy jó éjt papi, na az a másik kedvenc, nem lehet olyan gyorsan adni, ahogy ő kérné vagy főzi és fürcsi után 240 tápi.

Szerintetek lehetséges, hogy 1-kor már éhes, mert sokszor korog a gyomra? Olyankor kap cicit, bár sajna nem biztos, hogy jön is belőle valami, szerintem csak megszokás.
Aztán onnantól nyügi egészen 5-ig, de rengetegszer kel, úgy 20 percenként, fél óránként.
5-kor feladom, megint cici, addig teázik, mert, ha nem kap, sír és teljesen felkelti magát. Legújabb, hogy 9-kor kel, ma pl 1/2 10-ig nyomta a szunyát, de abban a 3 órában alszik a legnyugodtabban.
Eddig már 7-kor kukorékolt.
Kipróbálnék másik tápszert, de dokinéni nem akar írni, mert szerinte ez naggggggyon tuti. Igaz, hogy az adagolás 4 hós korig van. Na mindegy... :roll:

Mi méreteink: 9 kiló és 72 centi. Mi már kb 1 hónapja a gyerekülésben utazunk, nagyon kényelmes neki, úgy ül benne, mint valami kiskirály. A hordozót már nem viselte el.

Babák tündériek, Binyek ikreid édibabák és Nicike Lilije is tünemény.

Felicia! Kitartás, semmi okosat nem tudok mondani, én bizti nem bírnám ezt, hogy ilyeneket mondd, hogy nem szeret.
Szerintem is gondolkodjon el mit veszíthet. Csak ennyi, mert ilyenben tényleg "könyörtelen" vagyok, úgyhogy inkább befogom... :oops: :oops:

Zsiginek jó a satyija, én fiam is állandóan eszi a lógókat :D és cuppog neki :lol: tök cuki :lol:

Gergő járókában tombol, rendesen ugrál, nem bírja, úgyhogy inkább kiveszem, akkor meg megy molyolni a mosógéphez, meg pakolja a konyhát.

Adri! Én is úúúúúúgy drukkoltam a kis Dorcának, kitartás a több emberességhez, van némi sejtésem miről beszélsz, Gergő is hasonló. Puszi a kis szemére!

Sziszka! De jó, hogy megszépültél, rám is rámférne, csak az idő :roll: Talán következő hónapban fodrászhoz végre eljutok.

Barbi
Kép
manci79

Nicike, kérdezted még a túrót:
Levi nem szereti a tejtermékeket, ebben meg abszolút rám ütött, szóval joghurt, kefír kilőve, a túró meg a rudiban megy.
Most pl. nem volt hajlandó semmiféle gyümit enni, így az uzsi egy túrórudi volt, no meg persze utána még kunyizott sajtot egyben és töpörtyűs pogit...na, azt tolta.

Szóval itt vannak a fotók:
Kép
Kép ilyen volt
Kép ilyen lett, a piros szemet még nem tudtam eltüntetni, bocsi. Ez az úgyis megszerzem azt a masinát arcocska, amivel épp támad. :lol:

Ja és képzeljétek, nagyim orchideája, 3 éve kapta tőlünk, aztán amikor meghalt, elhoztuk, gyakorlatilag 1 hónap kivételével azóta virágzik, de a legszebben mindig a szülinapjától/temetési évfordulójától virít:
Most 3 száron műveli ezt, nem is fér bele egy képbe:
Kép
Kép

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gyereküléshez akartam még, aztán eldugulok... :oops:
Nicike, annyira egyetértek. Mi pl. nem tudtuk kifizetni a 60 ezres széket, én vateráztam egy másfél éves, egyedi, de eredeti huzatos maxicosit (xp, külön rögzítős), fele áron és nagyon szuper....tényleg érdemes ám körülnézni!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Adri amikor előszőr adtál Dorcának krém túrót akkor mennyit kapott előszőr?

Apró mi még nem is próbáltunk tejterméket,a túró lesz az első.
Kiváncsi leszek,nagyon válogatós és kirázza a hideg mindentől.
Túrórudi:Lehet kipróbálom,tuti ízlene neki és biztos könnyebben megtanulná a darabosat lenyelni.
Egyenlőre a kuki az ami minden mennyiségben jöhet és van h 2-őt töm be egyszerre :lol:
Levi igazi nagy fiú már.Nagyon cuki :wink:

nicike

Mi ilyen ülést vettünk,csak Lilásabb kicsit
Kép
Nagyon jó,szeretem,de lehette a nagy melegben nem a legtutibb.
Nem igazán levegőzik.

nicike

[quote="sziszka78"]
írta:
sziszka78
Nici: imádom a járókátokat, végre újra itt vagy

Szilvi

Kép

nicike

Aproo!!!

Levi cukkancs mindkét frizkóval!
Én Xanaxot szedek, amit te szedsz, az mi?

Nici!

Én már előtte adtam pötit, de aztán láttam, hogy guargumis, így azt váltottam a túrókrémmel, így mindjárt egészeket evett!

KépKép
koadri

Adri, milyen túrókrémet adsz?

A HOVA igazából csak gyógynövényes, de nagyon jó.
Illetve ami még csúcs, az homeos, sedafit pc, erre is rengetegen esküsznek. Próbáld ki, mondjuk annyira nem erősek gondolom, mint a xanax, de azt szopi mellett nem is lehetne nekem.
Ja, és mivel a lurkók ugye hasonlóságban verik a létra felső fokát, sztem főzz sima csirkés, zöldséges levest és próbáld meg annak a levét. Levim sem nagyon iszik továbbra sem, max 1 deci/nap. Éjjel pótolja a szopival, meg most a levesből is lecsusszan egy deci. Igaz sós, de legalább issza, illetve kanalazza. Köszi a dicséretet...Nicike, neked is!

Ja, Nicike, nincs kedved járni zenebölcsibe? Én már a környéken kipróbáltam 3 féle ringatót, de messze ez a legjobb. Fél12 kor van az Oázisban holnap, jön JázminAndi meg Zsófi is, ja meg Bucsek is, de Őt még nem ismered...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

aki concordot venne most vegye az outletben:
http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser ... =8&empty=1
Vendég

Anna, igen rakjuk át jövő hétre a ligetezést;)

Adó:

Ma voltam bent a munkahelyemen és kiderült, hogy nemhogy 120e ft-ot visszakapok, hanem még nekem kell befizetnek 53e Ft-ot, kicsit kivagyok tőle. Nálam ez úgy fordulhatott elő, hogy a munkahelyem az első 5 hónapra kb 120e-rel több adót vont le tőlem, mivel január elején kiszámolták az éves adómat, azt leosztották 12-vel, és azt vonták havonta. A fizum alapján a legmagasabb adósávba tartozok, így számomra egyértelmű volt, hogy idén a többletet visszaigényelhetem. Csakhogy a drágalátos TB a táppénzemből és a tgyásból úgy vonta az adót, mintha a 18%-os adósávba tartoznék, nem vették figyelembe az első 5 havo keresetemet:( csak azt tudnám, hogy akkor mi a fenéért kellett nekik a bérjegyzék.... na ilyenkor áll csak égnek igazán a hajam :twisted:

szóval Anna, lehet, hogy nálad is vmi hasonló történhetett???!!! Érdemes odafigyelni... a biztonság kedvéért azért még én is utánaszámolok, bár nem sok értelme van:(

sniky

Aróóka: nem értettem a válaszod, a pelenkás infót mindkettőtöknek írtam: "Zsófik"....

sniky

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.14 22:32-kor.
Vendég

Adri! Kitartást Dorca nehéz napjaihoz! Remélhetőleg a fogkibújással kicsit rendeződik a helyzet, lehet hogy ez már több volt a sokknál neki egyszerre...

Van még rajtunk kívül más baba is, ako szopizik napközben? Igaz, RÉka is csak keveset. Mert úgy tűnik, hogy mindenki kajál már csak... Ilyenkor úgy hiányzik a tejtermék a repertoárból, az pont illne helyére... Fránya érzékenység, fránya ekcéma!

Boni! Fiad satyiban és anélkül is zabálnivaló továbbra is!
Levi szintén!

Binyek! Ikreid szép nagyok és olyan ügyikék! Meglestem a képeiteket, nagyon aranyosak!

Felicia! Ez rosszul hangzik! TÉnyleg úgy tűnik, ő elrakott magában barátnak, és nem érti, hogy neked miért probléma így tenni.... Csak amíg az ember szerelmes, addig nem elég a barátság.. Tényleg jobb lenne talán kicsit külön menni, ha már részéről nincs visszaút, akkor azért, hogy te is barátot csinálhass belőle magadban. De ez nem egyszerű, az biztos! Ilyen szempontból viszont ne hagyd magad, legyen a legfontosabb a te lelkivilágod helyreállítása, főleg, hogy abból Dávid mindent megérez kb.

Most mennem kell, mert ezer dolgom van, munkát is kaptam, úghogy el vagyok havazva.

Ja, ma egész nap csavarogtunk Tücsivel. Ringató (lányom kb fél percet volt hajlandó nyugodtan megülni, bejárta a termet, haverkodott, széket tologatott, stb... De jól érezte magát), délután dokinéni, közte séta,vásárlás.
Hivatalos méreteink: 75 cm, 9300gr
DOki néninél nagy parázást csapott lányom, mindenáron hozzám akart menekülni a dokinéni elől. Úgy mászott felfelé rajtam mint egy kismajom. Még akkor is amikor már az ölemben volt. Dokinéninek nem volt egyszerű, de csak megnézett rajta ezt-azt.
Azt mondta, hogy ez így lesz 2 éves koráig kb. Pedig múltkor nem volt semmi gond, vigyorgós volt a csajszi. Viszont megint vértunk vagy 3/4órát. nekem úgy tűnik, mindig akkor bukik ki ennyire, ha sokat váratják... :lol:

panna1

Nici! Kircsi, hogy Lilid ilyen angyalian eljátszik a járókában. Van, hogy Réka is elvan, de inkább úgy, min tZsófiéknál:délelőtt még csak-csak elfér 1/2-1 óra, de deélután ordítás. Majd teszek én is képet, jó ordítósat, az nem ilyen kis bájos, mint a ti képetek :lol: :twisted:

Binyek! Zombicsináló Marcidhoz kitartást! Biztos front van, fogjuk arra, akkor bízhatsz benne, hogy gyorsan elmúlik.
Képeitek közül, nagyon jó nézni, ahol fogod alvó fiadat (azt hiszem fiad az :oops: ). Annyi és olyan szeretet van a tekintetedben, amit nem válthat más ki, csak egy gyerek :)

Boni! Nem tom, hogy menetirányban ül-e Zsigi vagy sem? Ha háttal van, akkor nem lehet állítani az ülést, viszont teljesen felső állásban kell legyen, mert úgyis eléggé fekszik. Ha már menetirányban ül, akkor van az az alsó rudacska ott kerszteben a lábánál. Csavarints rajta egyet (ha jól emlékszem a baba felé), és közben húzd magad felé az ülést. Nektek nem mutogatta meg az eladó? Én hazajöttünk, gyakoroltam, hogy nehogy elfelejtsem. Amilyen szita mostanság az agyam....

Na megyek gürizni kicsit... :evil:

Jó éjt mindenkinek!

panna1

Jó reggelt!

bocsánat utolsó aztán eldugolok :lol: más is érvényesüljön
asszem ebben minden benne van 1 évesek a csemeték, 3 féle horoszkópot ölel fel és a helyszínre is utal
:lol:

Kép

Boldog Zsófia napot!!!!

Kép

Panna köszi már férjem ki is próbálta... (nem mutatta meg az eladó csak a megfordítást) :twisted:

no most visszaolvasok mert elfelejtettem mit akartam :oops: :lol:
Vendég

Manci Aproo akkor nektek sem egyszerű... mostanában nem is kiabálom el ez a 3.este hogy csak 2szer kel fiatalúr, viszont 5.20kor kukori....

:roll:

Nicike hú micsoda csajos ülés..nadon pöpec :lol:

szerintem teszveszen, vaterán vannak jó székek... ki kell fogni.. mi is ott vettünk volna....

Aproo ez az orchidea.. jaj de gyönyörű méltó módon állít emléket nagyidnak! :cry: :D

Levi nagyon édes lett! asszem nekem is le kellene nyírni hajat! :roll:

és egyedül kanalazza a levest? nagyon ügyes!!!!!!!

Dorca szemecskéjére gyógypuszi

Csandi hogy azta a.. mé nem most veszünk ülést (talán mert nem fért el fiam a másikba?) :twisted: :lol:

tegnap apa vett a pluszban 1990Fért piknikplédet 190*130 as narancs fekete a babakocsihoz illik...polár és pvc.. állítólag optimálisan vizálló.. de vékony... :twisted: :lol:

Panna Zsiga is ezt műveli dr.néninél...
Vendég

Sziasztok!

Időnként előkerülök :wink:

Zsófiáknak nagyon boldog névnapot kívánok! Kiemelten Beni Anyu Zsófinak, mert Ő annyira kedves, hogy időnként meglep engem egy- egy üzenettel. Én pedig galád voltam és nem válaszoltam rá- elnézést érte.

Nicike! Neked is nagyon örülök! éljen a járóka!

Koadri! Dorkának jobbulást kívánok! Niki szeme szerencsére már majdnem teljesen helyrejött, szinte semmi nem látszik a duzzanatból. Az autóban pedig óvatosan! Talán mégis megpróbálhatnátok bekötni.

Autósülés
tudjátok ez nekem is nagy parám. A legröveidebb útra is bekötöm és inkább kilométereket gyalogolok, mintsen beleüljek egy olyan autóba vele, amiben nincs ülés. Én is látom mennyi felelőtlen ember van. Sajnos bennem élénken él a terhesség alatti baleseteim emléke. Főleg az, hogy amikor hátulról belénk jöttek, hogyan repült ki a torta a kezemből. Szorosan fogtam, de mégis a szélvédőn landolt. Valószínűleg hiába fognám a gyereket, vele is ez történne.
A Kiddy üléssel én is szemeztem, de Niki nagyon izzadékony, azt hiszem nem lett volna jó választás. Meg elképzeltem, hogy télen anorákostul bekötve. Így maradt a Römer.
Szeret benne lenni, így én ,, visszaköltöztem,, az anyósülésre.

Járóka ezzel sincsen gondja. Már volt olyan, hogy Ő kéredzkedett bele, mert ott van az összes játéka. Általában szabadon kóricálhat a lakásban, de van egy pár helyzet, mikor szigorúan járókázik. Vasalás, Anya fürdik...egyebek. A konyhaajtó helyére is rács került, mert annyira picike helység, hogy egy ember épp elfér benne. Ott nem szabad négykézlábazni, felállni, rosszalkodni. Mikor főzök a rács elé leterítek neki néhány szőnyeget és azon játszik. Így lát engem is.

Evés Mindent megeszik. Kedvence a gesztenyés bébiétel, de sajna nagyon drága lett, ezért ritkán kap. Általában én főzök neki ebédre. Tejpép, gyümölcsös túrókrém, babapuding, babajoghurt, kifli, valamilyen minőségi baromfi felvágott és kövezzetek meg Virsli. Utóbbi kettőből csak minőségit vásárolok. Nekem azt mondták ehet virslit, szereti is, de kb 2 hetente egyszer kerül a repertoárra. Akkor sem nagy mennyiségben.

Alvás
éjszaka mostanában sokszor ébred, de gyorsan vissza is alszik. Nappal 2-3 alvása van. Egy rövidebb reggeli után, aztán még egy rövidebb ebéd előtt és egy 3 és 4 között. Azt hiszem elég jól beosztja mert este minden cirkusz és altatgatás nélkül elalszik kb 8 körül.

És akkor most kicsit Nikiről- kúszik, mászik, de most már az állás a sláger. Kapaszkodva már lépeget is. Fog két ujjal is. Apropó fog. Egyelőre kettőnél tartunk, de érezni, hogy a többivel is igyekszik.
Babakocsiban, háti hordozóban simán elvan. A hordozót különösen szereti, ha én viszem simogatja közben a hajam, ha az apja viszi, akkor a körmét húzogatja a gyöngyvásznon, amit viszont borzasztó hallgatni.

Könnyű babakocsi Nekünk a nagy Teutonia márka, mivel imádom, maradtunk ennél a márkánál. Sikerült teszveszelnem egy használt jó állapotú Solanot 16 ezerért. Nem csalódtam. Ez is tökéletes. A legjobb a teleszkopós rúgózása. Majdnem az összes esernyőkocsiban zötyög a gyerek, de ennek tényleg tökéletes a lengés csillapítása. Egyelőre csak akkor használjuk, ha kocsival megyünk valahova, mert könnyebben befér a csomagtartóba.

Most mennem kell. MIndenkit üdvözlök. Barbit, Nikianyut, Aprókát, Csandit, Bonikót, Szilvit, Ritust.. elnézést akiket kihagytam. ...Még dobok fel néhány fényképet, aztán megígérem még jelentkezem.

Felicia- nagyon sajnálom és fel a fejjel. Talán jobb lenne, ha kicsit tovább maradnátok a szüleidnél, a párod, meg döntse el, hogy mit szeretne. Lehet, hogy megleplek majd egy privivel.

KépKép
bende

Kép
Ablakon kibámulós

Kép

Bárányos, hintázós

Kép
Bealvós

Kép
háti hordozós

Kép
Rács mögött...

Kép

Pancsi a Balatonban

Kép

A bárány, ami nélkül nem tud elaludni

Kép

A mi húsvéti nyuszink...

KépKép
bende

Sziasztok!

Adri: én ha túrót csinálok Bencének, azt is leturmixolom, vagy natúr joghurttal, pici cukorral, és így teljesen krémtúró állaga, íze van (védőnénim szerint lehet bele tenni pici vaniliás cukrot, vagy én már csináltam úgy is, hogy natúr joghurt helyett vaniliás baba pudingot tettem bele és így is van. krémtúró íze lett). Mégiscsak házi.. nekem millitől kipattogott Bence. Meg hát csomó e-s is van benne. Annak idején még Emesénél én is már ilyenkod danoninot ilyesmit adtam neki, de most úgy vagyok vele, ha tudom, elkerülöm. Meg amikor gyümivel csinálom a túrót, akkor is leturmixolom. Mondjuk 25dkg túró, 2-3 evőkanál forralt víz, pici cukor, mirelit meggy (kiolvasztva), és turmix. Isteni. Ha teljesen leturmixolod, nem lesznek benne darabok. Vagy szoktam banánnal is csinálni a túrót, akkor édesebb, vagy szoktam bele tenni mondjuk egy üveg kecskemétis őszibarackot. Őszibarackos túró. Fincsi.

Ma a kölesgolyós gyümit próbálom ki. Kíváncsi vagyok, eszi e.

Aprooka: nagyon édes Levi az új frizuval. Én is levágtam (áttoltam) vagy háromszor Bence haját. Olyan pasis! :)

Na megyek, a kicsik épp a törölközőket pakolják ki, ezerrel! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bende: nagyon édesek a képek Nikiről! MIND!!! A Balcsis isteni és ilyenkor mindig honvágyam támad a Balcsihoz. Úgy szeretem... A fél pár zoknis ismerős, nekem Dórikám direktből veszi le mindig, de csak az egyiket. A nyuszis-sonkás is édes, az alvós is. Jó képek!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedóra!

Köszi. Szerintem véletlenül maradt a másik fele a lábán, mert pillanatok alatt megszabadul mindkettőtől. Most rugit adtam rá, de éppen azon küzd, hogy a lábát valahogy előkerítse...:)

KépKép
bende

Jó reggelt!

Zsófik sok Boldogat!

Apró, persze hogy megyünk zene bölcsibe.Már kerestem én is.Csak várom h telefonáljanak h mehetünk a babakocsiért.
Egyébként hogy működik?Mennyibe kerül?Mettől meddig van? ilyenek... :lol:

Panna, hát kiváncsi vagyok meddig tart Lilinek a nagy járóka szerelem.Van egy érzésem megfogja unni :lol:

Bende,Lili is nagyon izzad.Eszméletlen mennyire.Sokszor frászt kapok,mert egy merő víz lesz a haja 2 perc alatt.
És a kiddyben valóban megizzad.De már megvettük,ez van :lol:
A képek édesek,mi is lőttünk olyan nyuszi fület.Jó nagy már Niki.

Boni mijen jól rajzolsz :shock: Én ahogy rajzolok előre sajnálom a gyerekem :lol:

Adri a sedacur az nekem is bevált.

nicike

Jó reggelt!

Köszönöm...

Niki, bocsánat!

Bende, de jó, de jó, végre! Nagyon eltűntél....édes a kiscsajod nagyon!

Jaj Boni, jó is lenne....mármint az egyedül kanalazás....de mivel ez folyadékpótlás is, nem engedek belőle, én tömöm, hogy jusson is befelé vmi! Az önállóskodással még ráérünk... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bende nagyon édes druszám :lol: ZSiga is nagyon izzad az Ultimaxban.. de szerintem varrunk rá frottír huzatot... :lol:

igen..és nem is attól tartok hogy a párom hogy vezet, hanem másoktól... :lol:
Vendég

Aproo akkor félreértelmeztem ..azt, hogy a levest kanalazza :lol: :lol: :lol:

Nicike kösziporcelánfestő a szakmám szoktam arcot is festeni gyerekeknek, falra.. máshoz nem nagyon értek :oops:

Ma szalmák vagyunk :cry: apa elutazott dodózni
Vendég

Bende! TÜneményes Nikid is! A hintabárányon már egyedül hintázik? :shock: Vagy csak a kép kedvéért :wink:

Izzadás: RÉka is beleizzad egy picit az ülésbe, de közel sem annyira, mint a hordozóba. Abban szinte tocsogott...

Önálló evés: Réka nagyon akar önállóskodni imádja ha vmiből kis falatkákat pakolok elé és azt felcsipegeti. Ezt én is jobbna szeretem, mintha odaadok neki pl. egy fél banánt egyben, mert azzal egyből telenyomja a száját, aztán meg jön a fuldoklás.
Mostanság kezdtük, hogy kanalas kajából a végén hagyok egy kicsit, és odaadom a kanalat, hogy hadd próbálkozzon. Próbálkozik is a drága, minden bébikajás ezáltal: Réka, etetőszék kívül-belül, padló, anya, stb.... De nagyon élvezi. Az elején mindig beletúr kézzel,mert azt is fel akarja csippenteni. :lol: Persze nem megy, aztán meg jön a maszatolás...

Szilvia! Kölesgolyót is összeturmixolod a gyümivel? Nekem ez eszembe se jutott. Bulátát már adtam neki úgy,hogy megfogja és eszi, de a golyót még nem mertem épp a formája miatt. Mondjuk tök mindegy, mert a bulátát is betömi egyben. Jó esetben elolvad a szájában, de van, hogy csak forgatja, nem boldogul vele és kiköpi.

Lassan elköszönk a hétvégre, megint útra kelünk, megyünk BP-re délután. Holnap férjem unokatesójánál egész napos kerti parti, vasárnap pihi, de anyumék is igényt tartanak az unokára ,merthogy ők is jönnek. Így most nem is invitálok senkit sétára, mert tuti nem lesz rá időnk... :cry:

Na megyek, mert kismajmom alszik, addig nyugisan pakolhatok.

Jó hétvégét nektek!

panna1

ÍPanna én is összenyomom a kölesgolyót és gyümivel esz

isteni! :lol:
Vendég

jó reggelt! :)

köszönöm a köszöntést, bár én szeptemberi vagyok, de nagyon jól esett, hogy gondoltatok rám! :) aranyosak vagytok!

Aproo, druszám, neked is nagyon boldogat, bár lehet, hogy Te is inkább szeptemberi vagy!? :)

ma sajna nem valószínű, hogy nem tudunk mi menni a zenebölcsibe, mert Beni most aludt el, és nem kelteném fel csak azért, mert indulunk... :( majd talán két hét múlva, mert elvileg jövő pénteken meg szemészetre megyek.

nagyon édes Levid az új frizkóval! tényleg annyira kispasisak lesznek a rövid hajtól! ;)

az az orchidea... nagyon brutál gyönyörű! látszik, hogy jó helyen volt/van!

Boni, Te lenni nagyon ügyi! :)

ManciBarbi, Ti is szép méretekkel büszkélkedhettek!

nem semmi méretek a most méreckedő babáknál! gratula hozzájuk! :)

Áronnak és Csenge babának utólag is boldog hófurdulót! valamint a mai ünnepeltek: Nicike Lilije, Rizsi Csengije és Mazska Laurája! nagyon sok boldogságot a pöttömkéknek! sok sok puszi a hasikájukra! :)

Anna, jövő heti liget elvileg jó! melyik napra gondoltatok kb!? kedden és pénteken dokihoz megyek délelőtt, de a délután elvileg okés nekünk! Sniky, ha itthonról megyünk, akkor akár együtt is mehetünk, ha gondolod, és nem visz Ferci titeket!?

Vera, ne hülyéskedj már! nem haragszom egy cseppet sem! örülök, hogy Niki szeme helyrejött! nagyon helyes kiscsaj még mindig! és milyen kis huncut! :) pár képet már meglestem korábban iwiw-en! :)

Szilvi, rajtad felbuzdulva, tegnap beszereztem egy milli krémtúrót, de Benimnek nem igazán jött be!? :( mindegy. van itthon túró is, meg vettünk mirelit őszibarackot, ma azt próbálom adni neki uzsira! amúgy eddig minden újat szívesen fogadott, lehet, hogy a krémtúró lesz az első, amit nem!? :) amúgy ezt az adagot Bence hányszorra eszi meg!? 25 deka túróból?

tegnap főztem cs.mellett sárgarépával és fehérrépával, ma megpróbáljuk azt ebédre, persze még csinálok mellé valamit, de azt nem igazán tudom, hogy ezt a kész cuccot meddig lehet hűtőben tárolni, illetve le lehet fagyasztani? vagy, ha a húst fagyasztjátok, akkor csak simán a jégkockatartóba, vagy azt be is zacsizzátok?

sophie27

Panna jó utat nektek! vigyázzatok magatokra!

sophie27

ZSófikám

"Legyen kéznél mindig egy kis műanyag doboz, amiben a megmaradt bébiételt hűtőbe tehetjük. A húsos, halas vagy tojásos ételeket egy napig raktározhatjuk hűtőben, aztán vagy el kell fogyasztani, vagy ki kell dobni. A zöldséges, gyümölcsös ételek pedig maximum 3 napig állnak el hűtőben. Fagyasztani is csak adagonként érdemes, hiszen a fagyasztóban nem szabad 2 hónapnál tovább tárolni, és a kiolvasztott ételeket is azonnal el kell fogyasztani. A kiolvasztott ételeket még egyszer visszafagyasztani szigorúan tilos!"ezt a Picibabaával oldalról szedtem le anno)

husi megfőzöm kevés vízben, majd leturmixolom beleöntöm a szilikon jégkockatartóba összefagyasztom, majd átteszem a z egészet egy zacskóba ömlesztve ilyenkor már nem fagy össze. :lol:

és mi is megyünk :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Zsófi: én úgy szoktam, hogy megveszem a csirke vagy pulykamellett, csíkokra vágom (általában egy egészet veszek, de múlt héten majdnem egy kiló p. mellett vettem). Megfőzöm és kb. két napra való adagonként zacsiba teszem és fagyasztóba. (két napra ha főzök neki, kb.tenyérni húst teszek bele). A kész főzit is le lehet fagyasztani, úgy tudom. Én másnapra szoktam hütőbe tenni, általában tetős műanyag dobozban, vagy bébi ételes üvegbe.

Nyugodtan ízesítsd a főziket, petrezselyem, fokhagyma, vöröshagyma. Pici só, pici cukor. Én teszek már bele rizslisztet is (kb. 2-3 kiskanál a főzővízbe), ettől még sűrűbb lesz. Teszek egy kiskanálnyi liga vajat a főzibe, ettől krémes lesz (ezt lehet még tejérzékenyeknek is). Nagyon finik szoktak lenni a főzik. Imádja a spenótot is, brokkolit, borsót, karalábét, zöldbabot. Mindegyikhez teszek még krumplit is.

Túró: védőnéni mondta, hogy ehetnek bolti krémtúrót, még danoninot is, de úgy vagyok vele, ha meg tudom csinálni,akkor miért ne. Egy 25 dekás túróból, egy két decis natúr joghurtból, gyümivel kb. 500-600 ml lesz, ezt kétszerre eszi meg. Ezt is lehet letakarva hűtőbe tenni. Én úgy szoktam, hogy egyik nap eszi, meg másik nap is. Utána mindig hagyok két-három nap szünetet, aztán megint.

Az előbb sütőtökbe tettem kb. 10-15 kölesgolyót, összetörve. Ezt is behabzsolta. (kecskemétit sütőtök volt).

Most főztem neki pulykamell, borsó,krumpli, liga vaj, kicsi sajt, kicsi cukor, rizslisztből főzeléket. Még hűl. A saját főziből nagyon jól eszik, kb. 250 ml-t, de evett már 300-t is. Ilyenkor aztán simán 4 órát kibír kaja nélkül. Ja, és nagyon finom a hippes babakeksz is gyümibe. Ilyeneket simán betol Bence.

Na megyek, Dóri pörköltet nokedlivel tol éppen egyedül az etetőszékben, Bence rendezkedik. Ma elkezdett mindkettő picit köhécselni, remélem nem lesz komolyabb.

Sziasztok

Szilvia

Pannáéknak jó utat! irigy-irigy (kicsit) :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ha esetleg van egy kis időtök és babótok engedi, még mindig vár a két picikém szavazatokat a Komárom-Esztergom megyei versenyben, a megye legaranyosabb, legszebb babója versenyen.

www.kemma.hu (felöltöztetünk egy babát verseny).

Hajnal Dóra Lilla és Hajnal Bence Soma.

Regisztrálni kell, utána belépés és lehet szavazni.

Egy gyerekre 5 percenként szavazhat ugyanaz a felhasználó.

Köszönöm szépen

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

póló:
én ahol érdeklődtem jóval drágább, bár adnak kedvezményt , de biztosan nem annyit mint binyekismerősék.
de találtam olyan képet amit kicsit átszerkesztve lehetne a bodykra nyomatni?ez egy oroszlán és arra gondoltam mindenkién a saját babája arcát kéne beleszerkeszteni, hmmm?

http://images.google.com/imgres?imgurl= ... start%3D36
Vendég

Drága Zsófiáinknak
Kép

Zsófi te nagyon figyelmes vagy , hogy mindig követed a hófordulós babákat! Nektek is bódogot! :D:D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszönöm a köszöntéseket.

Zsófi, akkor jól emlékeztem, hogy Te szept....én ma, mert az túl közel lenne a szülihez.... :oops: :lol:
Sajnálom, hogy ma nem jöttél, de az sms-re sem reagáltál. Jövő csüt. okés??

Nicike: Oázis Szigetszentmiklós, péntek fél12. Szuper, kb. 1 órás és ha jól emlékszem 700 vagy 800 ft./alk. ha nem veszel bérletet, de sztem már nem érdemes, mert már nincs annyi alkalom.....Szóval ha még érdekel vmi, dobj egy privit.

Na, még akartam, de most mennem kell altatni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka Zsófinak BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

köszi lányok a kajcsi infókat! :) megpróbálkozunk ezzel a túrós cuccal délután, hátha! :)

képzeljétek. az én főzte s.répa+fehérrépa+cs.mell husi nem kell a gyerekemnek... :( viszont az univeres brokkolifőzit cs.mellel bevágta! hm... lehet, hogy túl édes lett, mert elég sok s.répát főztem meg!? talán rakok még hozzá némi buronyát, hátha az picit tompít rajta, de igazából nem is nagyon jó ez a főzőcskézés, mert eltenni sem tudom, hogy napokig kóstoltassam... :( hülye fejemmel meg egybe mixereltem a húst a zöldségekkel :( ígyjárás!

Aproo, igen, jó nekünk, bocsi, hogy nem írtam, de ezt én alapnak vettem, hiszen nagyon szívesen megyünk és akkorra pont más progim sincs!

szóval, ha liget, akkor az nekem "csak" h / k du / sz / p du a jó

Szilvi, próbálkozom... :)

sophie27

Cs-andi, szerintem jó ötlet, bár, akik nem oroszlán jegyűek!? nem néztem végig, hátha van nekik is megfelelő állatfigura. hm?

sophie27

fent van ezen az oldalon Makadu Kitti Levije is! rájuk is nyomtam szavazatot! ;)

sophie27

Liget - nekünk nem jó a kedd, úgyhogy ajánlom a szerdát. Szuszuéknak kora délután szokott jó lenni, olyan 2 körül.
Zsófi, Sniky, Boni, Mazska, nektek jó ez az időpont?

Yuyu - képzeld, mi is úgy jártunk, hogy kicserélődött angolra a billentyűzet karakterkésylet, y helyett z-t ír, pedig csak új felhasználót hoztunk létre. Ja, és alul az szerepel, hogy HU. Fene érti. Ti megoldottátok valahogz?

sushy

Anna, nekünk jó lesz a szerda kora délután! 2 körül!

sophie27

ja, nem is írtam, hogy ma csináltattunk útlevelet a Mucinak! Nagyon édes durcis fotó lesz rajta!

Zsófi - szuper, már alig várom, hogy megismerjünk titeket is!
Boni - örülök, hogy ti is jöttök végre. Ugye nektek is jó az időpont?

sushy

Emesedora!

Köszi a túró menüt, eddig nem volt turmixom, de most már ideköltözött anyum, kipróbálom!

Aproo!

Boldogságos nevednapját, és megpróbáljuk a levest, hátha bejön, mint folyadék! Nagyon jó lenne, mert már tápiból is csak napi 2, max 3 megy 150 ml körül!
A bogyókat is lehet, hogy kipróbálom, mert a xanax páromé, neki állandó gyógyia a szivéhez, én meg eleszem előle :wink:

Bende!

Édes a kicsikéd, örülök, hogy jó a szemecskéje! Sényi Kati? Tündér nem? Minket már átadott a specialistának, de mindíg őt hívom, ha baj van, imádom!

Gyerekülés: Igazad van én is végigparázom az utat, ha nem én vezetek, de most néztem, jó hogy csandi beszúrta a brendonost , hogy kiddinek van árnyékolója /vásárolható tartozék/ azt hiszem megérdeklődöm!

KépKép
koadri

Lányok!

HELP

Lili ült a szőnyegen és gondolt eggyet,úgy hanyat vágta magát azt hittem leszakad az emelet :cry: 1 perc sírás,majd elalvás.
Elég nagy,vörös,puha púp lett hátul a fején....
Valakivel fordult elő ilyen???????????????????????????

nicike

Nicike ha nem sír akkor szerintem nincs baj... valaki múltkor írta, hogy az agyrázkódás egyik jele a fülben a vér megjelenése.. ha az nincs...akkor nincs gond...

Zsigmond is esett már le ágyról, vetette magát hátra...elég nagy hanggal!

de! ha nagyon aggódsz nyugodtan hívd fel a gyerekorvost!!!!!!!!!
Vendég

Anna, szuper nekünk is a szerda 2 óra körül, Zsófi mehetünk együtt, ha van kedved;) örülnék;)

sniky

Panna, azt hiszem Te kérdezted..... mi még szopizunk minden egyes evés alkalmával + éjszaka is átlag 2x. Mostanában néha néha kimarad uzsinál a szopi, de nem az az általános.... szóval napi 6-7 szopizás van nálunk. elalvás is csak cicin megy, vagy babakocsiban;)

Nicike, sajnálom, azért figyelgetsd Lilikét, ha nagyon bágyadt vagy másképp viselkedik, mint szokott, esetleg hányna, akkor doki....
nálunk is volt ilyen, de nem lett semmi baj szerencsáre, keményebb a buksijuk, mint gondolnánk!

Boni, tök ügyes vagy, nekem tetszik a logó, bár Csandikám ötlete is jó, vhol a kettő között kellene vmit kitalálni;)

sniky

Nicike én ha esik és puklisodig egyből veszek elő a fagysztóból valamit és a púpra nyomom akkor nem lesz olyan nagy és csúnya. Anyáink is ezt csinálták.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok lányok!
szept.től vagyok, szoktalak olvasni benneteket.
Cs-andi:jól emlékszem, te vettél egy hiperkönnyű babakocsit?
cybex esetleg? hány kg?köszi

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: