A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

úgy értem, hogy a 271 oldalon egyszer sem szerepel a neve

Kép
Kép
zazzy

na ez is jó laptető :twisted:

Kép
Kép
zazzy

Bea: Nagyon ismerős a problémád. Én is hullámzom. Nekem ilyenkor ki kell kapcsolódnom, de Peti nélkül. Ezért voltunk kalandparkba.... Az előbb hoztam haza a lányokat és te jártál a fejembe, hogy szerintem nem vagy rendbe és dobok egy privit, hátha segíthetek... :oops: De örülök, hogy így is meg tudtad osztani velünk a gondodat. Szóval ez tök normális érzés.
A média azt sugallja, hogy ha babád van az maga a rózsaszín mennyország és aki nem így érez minden pillanatban az aztán rossz anya. Hát én 7 év tapasztalat után ki merem jelenteni, hogy az összes gyerekemet nagyon szeretem, de igenis néha kell nélkülük lennem és feltöltődni, hogy utána tudjak újra adni nekik.
Amin a babákkal megyünk most át az egy 24 órás szolgálat, ahol önmagunkat teljesen a háttérbe szorítjuk és alárendeljük a baba igényeinek. És ez bizony, akárki akármit mondd, bizony nem könnyű és vannak nehéz pillanatok.
Ami még szerintem ebben nagyon nehéz az az, hogy nincs olyan jellegű dícséret a munkádért, amit a munkahelyén kap az ember, pedig ez igen is nagyon-nagyon kemény munka és egy életre szól.
Na, ezt jól megmondtam. :oops:

Gyöngyi, Csibb: Látom szopi témában egy híron pednülünk. ;) 8)

Lilla: Figyelj rám, kérlek! Ha van 60-80 mili tejed, akkor az lesz több is. Tedd el a tászert egyik reggel és csak szoptass, de ha kell akkor 2 óránként és ha kell, akkor 1 órán keresztül. Ne méregesd folyton, mert az csak stresszel, hanem este fürdésnél ellenőrizd, hogy nem zuhan a súlya. (Ha csak picit esik nem baj). nem fog esni, hiszen tud enni. A sűrű szopitól több lesz a tejed és 3 nap alatt meg fogja növelni arra, amire szülségetek van és a tászert kidobhatjátok. Bátorság! Képes vagy rá! 8)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Bea: Nagyon ismerős a problémád. Én is hullámzom. Nekem ilyenkor ki kell kapcsolódnom, de Peti nélkül. Ezért voltunk kalandparkba.... Az előbb hoztam haza a lányokat és te jártál a fejembe, hogy szerintem nem vagy rendbe és dobok egy privit, hátha segíthetek... :oops: De örülök, hogy így is meg tudtad osztani velünk a gondodat. Szóval ez tök normális érzés.
A média azt sugallja, hogy ha babád van az maga a rózsaszín mennyország és aki nem így érez minden pillanatban az aztán rossz anya. Hát én 7 év tapasztalat után ki merem jelenteni, hogy az összes gyerekemet nagyon szeretem, de igenis néha kell nélkülük lennem és feltöltődni, hogy utána tudjak újra adni nekik.
Amin a babákkal megyünk most át az egy 24 órás szolgálat, ahol önmagunkat teljesen a háttérbe szorítjuk és alárendeljük a baba igényeinek. És ez bizony, akárki akármit mondd, bizony nem könnyű és vannak nehéz pillanatok.
Ami még szerintem ebben nagyon nehéz az az, hogy nincs olyan jellegű dícséret a munkádért, amit a munkahelyén kap az ember, pedig ez igen is nagyon-nagyon kemény munka és egy életre szól.
Na, ezt jól megmondtam. :oops:

Gyöngyi, Csibb: Látom szopi témában egy húron pednülünk. ;) 8)

Lilla: Figyelj rám, kérlek! Ha van 60-80 mili tejed, akkor az lesz több is. Tedd el a tászert egyik reggel és csak szoptass, de ha kell akkor 2 óránként és ha kell, akkor 1 órán keresztül. Ne méregesd folyton, mert az csak stresszel, hanem este fürdésnél ellenőrizd, hogy nem zuhan a súlya. (Ha csak picit esik nem baj). nem fog esni, hiszen tud enni. A sűrű szopitól több lesz a tejed és 3 nap alatt meg fogja növelni arra, amire szülségetek van és a tászert kidobhatjátok. Bátorság! Képes vagy rá! 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.05.14 19:07-kor.

Katka

katka22

Bea, Szonja átlagban 15-20 percet szopik, de van maratoni 40 perces is. Mondjuk ez nagyon ritka.

Én éjjel szoktam megőrülni, mikor nem tudok elaludni.... :shock: :shock: :shock: :lol:

Na megyek a fogdokihoz!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Irita, tényleg tarthatnánk mini topik talit!!!!! :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

akkor maradhatok? :D

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Először is mindenkinek gratulálok a babájához, nagyon gyönyörűek :-)

Én is kiugrottam a bokorból és én is olvaslak titeket már egy pár hete. Régebben az áprilisi topic-ba írtam, de márc 28-án megszületett a kislányunk, Lea, 2500 gr-al, császárral és azóta nincs időm írni, csak olvasni a szopi, fejés...stb körforgásban - ez a topik sok segítséget nyújtott nekem eddig.

Nagyon örülnék ha kaphatnék hozzáférést a zárt topikhoz majd, hátha lesz időm írni is. Oda tennék föl képet is.

Kép

Kép
leo50

Pulcsi, Katka!

Köszi a biztatást.
Pulcsi!
Mi is szenvedtünk a cumisüvegekkel. Nekünk az Aventesből nagyon gyorsan jött, aminek az lett az eredménye, hogy a pici 2 percenként meg akart fulladni. Amit most használunk, abból lassan jön, viszont igy fél-1 óra mire megetetek. :roll:
Volt olyan, hogy még egy gyorsat kipróbáltam egy napig, de nekem akkor se aludt el Anna, ha 20 perc alatt megetettem. Pedig elvieg abból kb, úgy jött, mint a ciciből.
Tényleg egy kérdés: nektek cicizés után azonnal visszaalszanak a babák?
Katka!
Köszi a tanácsot, kipróbálom a dolgot, nekem is sokkal jobb lenne, ha csak ciciztetnék, és nem lenne ez a bénázás minden etetésnél.
Vendég

hehe, így kell felturbózni a létszámot :) Gyertek lányok írjatok sokat

Katka: igen, nagyon egy húron pendülünk szopi ügyben :)

Irita: és van valami jó kis tali helyetek Tbányán? Kicsit hiperaktív a lányom, vinném társaságba (játszóház, baba-mama klub stb)?

Kép

Kép
pgyöngyi

igen, "a magunk alatt levőség" nálam is befigyelt tegnap előtt :-(
Nem túl jó bevallani, de lefkvéskor még pár csepp könny is befigyelt :-(

Erről majd bővebben, este vagy holnap.

Lányok TGYÁS ügyven tud vki vmit?

Okés, szopi témában akkor nem hallgatok a doki nénire, igazatok van!!!
anna**

anna: a tgyás nekem a következő fizukor érkezett, mert nekem a melóhelyem kifizetőhely.
Pár csepp könnycsepp??? :D :D :D :D
Én ma a fél délutánt végigzokogtam, nyálcsorgatósan, falnál leguggolósan, hangosan...
Most picit jobb, de akármikor újrakezdem... :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

engem se kizárni ám :P

meggyógyultunk!!!:) úgyhogy mostmár talán nem lesz olyan nyügi én is többet tudok majd jönni ....

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

no, felhívtam a dokinőt, megvan az eredmény, kiderült, hogy nincs semmi kideríthető a vizeletében, valószínűleg folyadékhiány...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi!a jubiparkban szoktunk összejönni,vagy a máltai játszón,nem tudom ez mennyire van hozzátok közel.sőt most szervezünk is topictalit az egyik csajszinál,csak ma is halasztódott a rossz idő miatt.szerintem oda is eljöhetnétek,szivesen látunk mindenkit.ott lenne a lányoddal egykorú gyerkőc igaz legtöbbjüknek kisfia van,de van 1-2 kiscsaj is.de talizhatunk igy 4-en frissbabások is.

szopitémához:tudom már átrágtátok de én pl.igény szerint szopiztatok,a másik két gyereknél nem igazán volt tejcim,ugyhogy most örülök hogy van mit a kisasszonynak enni :P
most pedig én is rakok fel pár képet a kincseimről,ha nem bánjátok.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Moncsi édes a gyógyult babád

Úgy látom a zárt topicba2xannyian leszünk 8)

Katka, boszi vagy, honnan érezted, hogy kész vagyok :) ? Amúgy ezért is jó a topic, mert ilyen jó emberekkel találkozik itt az ember, mint te is. Azt hiszem megosztva talán nem olyan nehéz a nehéz és kevesebb a falnak borulós zokogás Nemlajos :wink: meg az én mi lesz most állapotom, megőrülök vagy sem :roll:
Anyukám szerint a hosszútávú pasihiánytól is falnak lehet menni, az ember társas lény. És a "termésekkel"(Kuklika :lol: ) is könnyebb talán.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bár önmagában a 24 órás szolgálat és a felelősség tette be a kaput szerintem, mivel több 2 hónapja már, hogy nem aludtam végig az éjszakát, de Isten őrizz, hogy emiatt panaszkodjam, de megyek is mert ma hasfájós a babóm, főzöm a teát.

Bea, Maja

Kép
bea1978

és akkor a fényképek :) Kép kisfiam
Kép nagylány
Kép 3-an együtt
Kép Hanna és Míra
Kép pancsi után
Kép 9 hetesen
és végére egy kis mosolygós :D
Kép csöppem

bocs ha kicsit sok voltam :oops:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Moncsi: Líviát meg kell falni, olyan aranyos kishölgy! :)
És Te ős tag vagy. ;)

Lilla, Leo50: Üdv Nektek a csapatban. Örülök, hogy írtatok. Én örülök, ha többen vagyunk.
Leo50: Jól esett azt olvasni, hogy másoknak is tudunk segíteni, mégha nem is tudunk róla.

Irita Te már írtál régebben is, nem? Én emlékszem Rád. Édesek a gyerekeid. Köszi a képeket.

T.bányás tali: Ha lesz ilyen tali, akkor esetleg én is csatlakozom, ha megengeditek. Nekem ugyan olyan messze van, mint Pest.
Gyöngyi fel tudlak venni, ha gondolod... ;) (Ja, és persze a Biás közös út is mehet.) ;)

Bea: Sajnálom, hogy jó volt a megérzésem, de ez ilyenkor tök normális állapot, csak tömény depresszióba ne csússz át.

És szerintem tényleg merjétek kimondani, ha rossz napotok van. Tényleg már attól könnyebb egy kicsit, ha kimondhatod és nem akarsz megfelelni a tökéletes anya képének....

Katka

katka22

Irita: nagyon szépek a gyerekeid! A kisfiad haja nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:

Bea, Nemlajos: sajnálom a hangulatotok. Én is tűl vagyok ilyen gyenege napokon. Kádfürdőzés nekem is csak álom édes álom...

Mi ez a szopiritkitás mizéria???!!! Egyáltalán nem értek vele egyet. A gyerekeknél jobban nem tudja senki, hogy mikor és mennyit kell enni. Pláne nem egy "idegen"!! Ki tudok akadni az ilyenen. Egyik ismerősünk a gyakrabban szoptatással járt meg. A végén úgy bekavarodott szegény gyereke, hogy már cicizni sem akart.

Én ma délután aludtam egy jő nagyot.Hogy mennyire jól esett. :wink:

banokla

egy kérdés:
két mellem között anyajegyem körül terhesség óta piros folt van, azt hittem elmúlik(az igaz, hogy tavaly nyáron kicsit megnyomtuk, mert azt hittem kullancs, de nem nagyon)szerintetek mi lehet?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Szerintem szoptatás végéig írhatod a hormonok számlájára. Nekem ilyen nincs, de mind a 2 cicim be van barnulva és körülötte is tök barna. (Szerintem elég csúnya...) Első terhességnél még piros volt csak.
Ha aggódsz, akkor bőrgyógyászat! ;)

Fürdés tipp: Én szinte minden nap kádban fürdök és könyvet olvasok. :oops: Annyi a megszorítás, hogy max. 25 - 30 perc lehet a buli. Szopi után, amikor Peti hasa tele van, akkor én mindig hagyom játszani fél órát. Ilyenkor beteszem ültető székbe, arra teszem a játék hídat, amit tud ütögetni és így megyünk a fürdőszobába. Simán eljátszik a jó melegben 25-30 percet, én meg olvasok. Amikor már nyünnyög, akkor kap cumit, gyorsan fürdök és öltözöm (max 5 perc) és már ölben is van a fiatalúr. Persze olyan is van, hogy csak 10 percet kapok olvasani. ;)

Katka

katka22

Hú de aktívak voltatok ma!

Mi megjártuk Pécset, Máté nagyon ügyes volt. Azt mondta a gyógytornász, hogy ha így marad, akkor jövő hónaptól elhagyhatjuk az egyik gyakorlatot. És pont azt, amelyiket a legjobban utálja. Úgyhogy még egy hónap kínzás, és már csak 2 gyakorlat marad, azok meg nem vészesek.

Adryn Nekem terhesség alatt hullott nagyon a hajam, szerencsére most nem. De ismerek olyat, ainek szülés után hulott.
Máté is szájába tömködte az öklét addig, míg rá nem jött, hogy elég az ujja is. Azóta kiköpi a cumit és a hüvelykujját szopizza.

Anna Megnézném Mátét Viktor mellett. Ő még csak 4700 g. Én akkor szoptatom Mátét, ha éhes és kér. Van olyan is, hogy 2 óra múlva adok neki. Napközben meg majdnem mindig 3 óránként eszik. Egyetértek Gyöngyivel. Én sem hallgatok a védőnőre. Csak az ösztönökre. És Kuklinak is igaza van, melegben szomjasak lesznek a babák, akkor sem adnál neki, mert még nem telt el 4 óra? :roll: Hallgass az ösztöneidre :)

Erpé Én Máténak a szuri napján este szopi elött adtam homeopátiás golyócskákat, és semmi baja nem volt. Persze lehet, hogy különben sem lett volna. Nem tudom. Mindenesetre a következő szuris este is fogok adni neki.

Nory témát páran már pü-ben megbeszéltük, de én is szívesen kifejtem.

Pulcsi Miért nem vagy bent a táblában. Majd megnézem, csak a másik gépemen van.

Kukli Pont most írtam. Majd holnap bekapcsolom a gépem és küldöm. Persze ha lesz időm Mátétól. De majd szakítok.

Papillon Tornáztasd Lilit kitartóan, hidd el megéri. Én is párszor majdnem abbahagytam Mátéval, mert úgy sajnáltam szegényt ahogy sír, de mindig győzött a józan ész. És meg is van az eredménye.

Katka Nálunk is gyönyörű idő volt ma. Hétágra sütött a nap :)
Tudsz kukkolóról?

Kukli Én továbbra is engedélyt adok Neked!

Csibb Majd Kukli kizárja azt, aki nem moderálja magát :lol:

Lilla Ugyanazt mondanám, mint Katka. Az elején én is el voltam keseredve, hogy nem fogok tudni szoptatni. És bizony óránként, kétóránként kellett szoptatnom. És ott lapul azóta is a fiókban a tápszeres recept :) Neked is menni fog. Nekem még segített a More Milk kapszula. Máté cicizés után ritkán alszik vissza.

Katka Irigyellek, hogy Peti elven 20-25 percet is. Máté max 10-et bír. De ez nagyon ritka. Talán idővel...

Kép

Kép
rszg

Katka: micsoda wellness :D :D

Bea:
szerintem mutasd meg egy dokinak. főleg ha viszket vagy ég is..

Irita: szép gyerekek :) és az a haj a fiadnak :D

remélem nem azért jönnek most sokan írni hogy zárttá akarunk válni, aztán bekerülésük után megint csak olvasni fognak... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

bea: irány a bőrgyógyász!!!
Irita, gyönyörű család, és az a bongyor :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Lehet bőrgyógy lesz a vége, mert csak az anyajegy körül olyan, de kicsit pörkös is, nem tudom mert pikkelysömöröm van, nem lehet-e ott is az, megmutatom az a biztos, de nem érzem, hogy valami gond lenne.

Fürdés: aszem 2 napja sikerült először fürdenem, jajj olyan jó volt, ma is fogok, Maja már a kiságyban van(sok büfi, meg puki után), szerintem csak éjfél előtt kel enni.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Megnéztem nem pikkelysömör, jövő héten mindenképp elmegyek bőrgyógyászhoz.

Irita, édesek a lurkók, és tényleg az a göndör haj, nem semmi :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hát én nem igérem hogy mindennapos író leszek,viszont sok jó tanácsot olvastam már,főleg Katka részéről.

Köszi a kép dicséreteket.igen a kisfiam haja valami csúcs. :D
szegény már kicsit unja is hogy mindig megnézik.de ugynéz ki talán a picié is ilyen lesz,mert ha izzad hullámos.

More Milk kapszula tényleg jó,én is szedek bár mi ugy veszzük egy barinőmmel,hogy ketten egy dobozzal és csak 30db-ot szedünk be kb.1hét alatt utána szünet és kb,3 hetente ismétlünkl.elég jól szinten tartja olyankor bogyó nélkül is.

Nory az ikres volt?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja Katka és szivesen látnánk titeket is,esetleg egyszer ugy is hogy a lányaiddal együtt?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja és persze minitali lehetne akár Tatán az angolparkba is,most olvastam mennyi kismama jár oda sétálgatni.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Talizhatnánk itt Tatán is....tavak stb..... :wink: :D

Irita, nagyon édik a gyerkőcök!!!!! :) Igen, nory az ikres volt.

Rszg, örülök, h minden oké volt a vizsgálaton!!!

Hála égnek Szonja nem lázasodott be a szuriktól!!!! :)

Én megjártam a fogdokit, egy darabig nem akarok menni......

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Rszg, és milyen homeobigyókat kapott Máté a szuri napján?

Katka, kaptál végül csokipénzt? Jól hangzik egyébként nagyon a kincsvadászat, mint szülinapi party program.
Biztos nagy sikere lesz.

Ja, és most hétvégén lesz a múzeumok majálisa a Múzeumkertben (Nemzeti múzeum kertje) - tök jó kis gyerekprogramok is vannak. Ld itt: http://www.majalis.hu/
Sajnos nekünk mindkét napra van már progink, de lehet hogy vasárnap kinézünk.

Csajok, nem nagyon nyilatkoztatok, hogy kinek melyik nap jó jövő heti talira a mai elmaradt helyett. Eddig a csüt és a hétfő merült fel. Katka és Csibb azt mondta, nekik egyelőre mindkettő OK, nekem is jó ez a két nap, Nemlajosnak a csüt nem annyira, többiek? (bocs, ha valakit kihagytam, aki már mondott napot...) Masut, Papillon, Kukli, Gabka, meg akik még szívesen jönnének? És jó ötlet, hogy tervezzünk be esőprogramot, a Lurdy és a Campona is lehet felőlem.

erpé

Nem tudom ti hogy vagytok, de nekem szülés után nem hogy lefelé mennének a kilók, hanem szaporodnak :shock: :shock: Igaz mérlegre nem álltam, csak a ruháimon érzem. Evésnél a megevett mennyiségnél még tudnék enni :oops: :oops: De nem merek. Azt is észre vettem, hogyha még kevesebbet eszek akkor meg a tej mennyisége bánja. :roll: Azt meg nem akarmom kockáztatni.

Tényleg Kukli neked beállt a tejci???

Én sem tudom ígérni, hogy mindennap fogok írni (ha zárt lesz a topic), de ahogy engedik a fiúk jövök. :wink:

banokla

Rszg: Szuper, hogy ilyen szépen fejlődik Máté. És bizony van alapja ezeknek a tornáknak és ilyen kis korban rengeteg mindent lehet korrigálni... Nem tudok kukkolóról, csak felmerült bennem a lehetőség. Próbáltam átgondolni, hogy milyen 'veszélyekkel' jár, ha váltunk. Kicsit aggódom, hogy szétesik a topic és azért eléggé változóak a vélemények, hogy milyen feltétellekkel működjünk. Könnyű azt mondani, hogy majd a Kukli kizárja, de szerintem ezzel elég nagy és kényelmetlen felelősséget tennénk Kuklira, mert mi van, ha egyikünk azt mondja, hogy zárjuk ki, a másik meg hogy maradjon. Garantált a rossz szájíz és Kukli meg mit csináljon?
Nekem az is furcsa kicsit, hogy aki jön, az legyen feltétlen aktív. Engem nem zavar, hogy valaki csak olvas, ha ez neki így jó. De hát nem vagyunk egyformák.... Szóval jópár buktatót látok a dologba, de én ilyen előre gondolkodó fajta vagyok, viszont lehet az is, hogy nincs igazam..... :roll:

Adryn: Te is nagyon csendes vagy mostanában.... :roll: minden rendben? Nemám nekem bedepizel ott a világ másik végén! :?

Katka

katka22

Nekem egyelőre lefelé mennek a kilók....4 kg-val vok kevesebb, mint a terhesség előtt. Pedig marha sok édességet eszek....Gondolom egyszer csak majd felfelé mennek.... :evil: :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti,nekem jó a Tata is.egyformán közel van tb-nyával.
Ez nem ér hogy kevesebb vagy most. :D

Katka,lopom ám tőled az ötleteket,ezt a kincsvadászatost leirnád majd bővebben?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

én stagnálok, de még véletlenül sem fogyok :?

tali: hétfő délelőtt se jó, akkor inkább a csütörtök:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én benne vagyok egy mini taliban!!!
Ja, de így is van rajtam plusz 10 legalább...... :evil: :shock: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na elaludt végre a lánykám,ugyhogy nekem is irány a fürdőkád!!!
Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Katka: nem is vagyok annyira csendes.. ma írtam asszem kétszer is :D csak hulla vagyok az éjszakai óránkénti kelés miatt. egyébként egy halvány depiköd engem is megcsapott pár nappal ezelőtt de aztán egy kiadós beszélgetés után magammal (csak a hangok voltak jelen :lol: )úgy döntöttem hogy egy gyönyörű okos ügyes nagyfiú anyukája vagyok, tehát a legszerencsésebb csaj a világon :D

kilók: hát én is eszem mindenféle édességet.. és már nincs gondom hogy nem tudom megállítani a fogyásomat :lol: szóval jelenleg még több is vagyok picit a versenysúlyomnál.. de lexarom :lol: :lol: Banokla: én is többet bírok enni mint terhesség előtt.. de gondolom ez a babó igényének van így alakítva. majd lefogysz szoptatás után, mikor rohangálhatsz Krisz után :lol: :lol:

ugye majd nyáron is csináltok talit amikor otthon leszek?

Papillon: Nicomenyasszony 1-nek is jobbulást kívánok :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, hát persze!!! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn: Láttam, hogy írtál, csak a napokban csendesebb vagy, mint amit megszoktam Tőled.
És mi van azon kívűl, hogy felkel? Kér enni? Vagy csak a cumi kell? Vagy csak simire vágyik?
Írtó nehéz, amikor nem tudsz aludni. 2-3 órára állítsd Micet őrségbe és akkor te is tudsz kicsit aludni. Remélem Nico hamarosan jobban alszik. Ebben az az igazán nehéz, hogy mivel a baba nem alszik jól, ezért napközben is nyűgös. Azért a fáradt anyának, még napközben is nyügi a babája...
Akkor sem alszik, ha magad mellé veszed az ágyban? :roll:

Irita: Kincsvadászat még csak félig-meddig van kitalálva. Sajnos vannak nagyon súlyos családi gondok az életemben és azok eléggé elvonják az energiáimat. De vasárnapig még van időm.
Egyszer csináltam már a Zsófi 5. szülinapjára indiános kalandot. Annak nagy sikere volt. Végigfényképeztük az egészet és utána csinátam belőle egy képekkel illusztrált mese 'könyvet', amiből minden gyerek kapott. ;)

Erpé: Képzeld nem kaptam, pedig egy csomó helyen voltam és este felhívott Petiapu anyukája, hogy ő talált és megveszi, ha nem baj. 8) :P (megjegyzem: ő ugyebár NEM Zsófi nagyija, szóval nagyon kedves tőle)

Kilók: Előlem a mérleg már sikítva elugrik, ha közeledni lát.... :oops: :oops: :oops: Hát ez nagyon zavar engem. Viszont a stresszt hajlamos vagyok kajában levezetni.... :roll:

Adryn: A Te tiszteletedre külön tali lesz! 8) :P 8) Ez csak természetes! ;)

Katka

katka22

Adryn: GErgőnél is azt mondták, hogy a terhesség alatt ami feljött az a szoptatás alatt lemegy, Hát nem ment, akkor azzal vigasztaltak, hogy ha majd szalad,akkor én is leszaladom. Hát sajnos ez sem jött be :cry: :? Reméltem Krisztiánnál nem leszekígy. A terhesség alatt nem is szedtem föl annyit. Na de hogy most hizzak hát elkeserítő. :cry: Megbeszéltem magammal, hogy most a tejci a lényeg....

banokla

ja tényleg, Adryn, akartam is már kérdezni, hogy ki a 2. és 3. számú menyasszony? Fanni? :wink: :lol: és a kinti barátnőd kislánya!

Nem depizni csajok!!! inkább talizzunk sokat! :wink:

Irita
nagyon szépek a gyerekeid! nekem is tetszik a fiad haja! a lányod meg csodaszép!

ez a nory téma engem is érdekel! :twisted:

nekem is mennem kell bőrgyógyászhoz. még Fannis terhesség alatt nőtt rám egy bőrcafat, de pont a mellemnél, ahol piszkálja a melltartó. és pár napja bedagadt és piros. sürgősen le kéne szedetni... de mikor jutok én el oda??? :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

No, akkor mikor legyen a tali?
Csütörtök jó?
És gondolom megint reggel 10-et akartok (én kések egy picit :D)
És ki jönne?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mai uccsó hsz-em következik, ígérem :)

Leo, üdv itt! Majd gyere, ahogy időd engedi.

Banokla, én sem nagyon fogyok, inkább csak stagnálok a szülés óta, mint Nemlajos, sajnos elég elkeserítő időnként. Muszáj lesz valamit aktívkodnom...
De olyanról már hallottam, hogy valaki a szopi alatt hízott inkább, nem pedig a terhesség alatt. Játszótéri beszélgetésekből származó infó :) Két anyuka is beszámolt ilyen tapasztalatról. A jó hír az, hogy a szopi befejezése után azért mentek lefelé a kilók.
Egyébként meg tényleg döbbenetes időnként, hogy hasonló dolgokra mennyire másképp reagál a szervezetünk: van, aki nagyon lefogy a szoptatástól, pedig aztán eszik rendesen, más meg hízik, hiába figyel arra, mit és mennyit eszik.

Katka, nagyon rendes nagymami került a családba, úgy látom... És ez a fotós mesekönyv is zseniális ötlet :) Sikítva menekülő mérleg :) No, ezt én úgy oldottam meg, hogy nem cserélek benne elemet (lemerült és úgy maradt - ez a digitális mérlegek előnye :) ), szóval én nem mérlegelek, a stagnálást onnan tudom, hogy nem nagyon jönnek fel a rucijaim rám vagy hülyén állnak rajtam...

Irita, tényleg nagyon szépek a gyerekeid!

Zárt topik téma: én kiváncsi vagyok azok véleményére, tapasztalatára, akik úgy jártatok, hogy zárt lett a topik és szétesett. Zazzy? Kukli, már írtad, hogy nálatok igazándiból egy valaki miatt esett szét. Nekem ez is fura...
és még valami: az, hogy idővel megkopik a topikok lendülete, az töktermészetes jelenség. Ez nyílt és zárt esetben is valószínűleg be fog következni... Mikor 2-3 évesek lesznek a gyerekek, sokan újra dolgozni mennek, és kevesebb idő-energia lesz talán fórumozni. Nálunk legalábbis ez történt Samu kortársai topikjával (mondjuk ott nem is voltunk ennyien...)
Nekem egyébként szintén mindegy, hogy nyílt vagy zárt, viszont annak örülök, hogy a felmerült téma kapcsán többen is bekapcsolódtatok!
És azt nagyon-nagyon nem szeretném, ha Kukli teherként élné meg a moderátorságot, és remélhetőleg nem jelent ez majd nagy felelősséget és pláne nem konfliktusforrást. Az egész nem ér annyit, hogy emiatt bárki is rosszul érezze magát...
Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erpé 2009.05.14 22:30-kor.

erpé

Kép

Kép

Kép

mai Máté képek

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, így már biztos, hogy szépet álmodom!
Még ha fele olyan szépet, mint Máté, máris megéri :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kép

Kép

Kép

mai szerzemények

Kép