A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

ladmon:Esztikét biztosan az időjárás csinálja ki,holnapra tutko jobban lesz,te meg tökre kileszel.... :lol: :roll:
Bazsalikom popóját én is imádom,még ebben is az apjára hasonlít,annyira tiszta apja a gyerek,hogy most úgy néz ki,mintha nekem semmi közöm se lenne hozzá.... :roll:

gjéti:gratula az érettségihez!szülésznő?az igazán szép hivatás!

kangu:a zorán teljes telitalálat a mi összekeveredett hormonjainknak-az én könnyeim is összegyűltek :oops: ,ladmon ugly kid joe-t hallgatott utána,mi a Bazsival most hallgattunk meg egy csomó Heaven street sevent és jót táncikáltunk....

nicko:biztosan meggyógyul andré szeme!Anyatej híján én kamillával mosogarom a Bazsi szemeit, és használni látszik!

na,megint lépek mert őkelme már nem akar a székben csücsükélni és nagyokat ásít,még lehet jövök!

Kép
nilabali

Millye: Most molylepkében utazom... :D

ladmon

hurrááááááá,laptető!még ilyen sem volt! na húzok.........

Kép
nilabali

Húú, én is akarok szülésznő lenni!

Vagy erre már későn jöttem rá?! :?

Nilabali: legyen igazad!

Ha jól hallom, felkelt, hjaaaa....folytatom a műsort.... Jejejejeeeee!! :D

ladmon

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 20:56-kor.
Vendég

Felkelt, betettem a járókába éééés elvan... Beszélget a lámpával...
Én meg itt sunyítok, nehogy meglásson és újrakezdje..... :)

Gabi: Mi az, hogy nem csinál semmit? Esztike sem fog úgy, ahogy pl. Zsancy Petrája. Néha eljátsza, hogy nézi és kinyújtja a kezét, de kb. naponta 3* csípem el...
A forgással is ráér, mert az 6 hónaposan elvárás...
Mit szeretnél vele? (Eszterem az egyik fő tornász, azért vagyok okos...) Leírom szívesen a gyakorlatokat, ha szeretnéd!

Ropogásban nem vagyok otthon, én még "csak" a csípőkörzésnél éreztem, de az meg nem túl jó hír asszem....

ladmon

hát én mondtam h ezek a gyerekek közt telepátia, szép lassan mindenki sorra kerül hiszti téren.
:? :?

tényleg jo ötlet ha irnátok pár dolgot mert mandarin azota nem akar fordulni, fogni is csak ugy fog meg vmit h nem néz, hanem rángatja az elökéjét meg a pulcsimba kapaszkodi, de ez nem hiszem h tudatos, söt. a fejét nagyon szépen tartja de aztán ennyi

ladmon: ez a szülésznös csak poén vagy komoly. soha semmi nem késö
nilabali: köszi a kamillás tippet

Kép
Kép
nicko

Lányok!
Az hogy a babátok nem fog az még nem jelent semmit, mindenhol azt olvasom hogy csak most kezdik el igazán.Pl:ezen a két oldalon is ezt irják.Eddig az volt a dolguk hogy emelgesse a fejét amennyire tudja, egyen aludjon:)
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=261
http://www.freeweb.hu/mama-baba/3honap.html
Szerintem nem kell aggódni,ha nem forog az is még totál ráér...de vannak babák akik előbb csinálják..mint ahogy valakinek már most jön a foga...a miénk pl..nem jön...a forgás meg 6hónaposan van.
Igaz ma az én kincsem 2*is megcsinálta egymás után..fénykép nincsen nem tudok olyan gyorsan fotózni.Igaz ha tornásztatjátok a babókat abból kár tényleg nem származhat.

Babanyúl:
Nekünk is volt olyan amikor az izületeknél fúra hangot adott ki,olyan nem oda illőt...én sem tudom leirni konkrétan de sz.tem egyről beszélünk.Én is vittem egyből az orvoshoz hogy úr isten mi van a lábával....megnézte és mondta hogy ez még 3hónaposan az izületek ilyenek..ne akarjuk a felnőttével összehasonlítani...persze azért jobb ha megnézeted..biztos ami biztos

Ladmon...szülésznő? Szerintem jó szülésznő lennél...a hülyeségeiddel tuti elterelnéd az anyukának a fájdalmait..és vigyorogva szülne :wink:
http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71775

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 20:58-kor.
Vendég

Sziasztok!

Éjszaka nálunk jól telt, este úgy kellett felébreszteni Bencust fürdeni, és enni, aztán aludt tovább, azóta is alszik, de nemsokára ébred, mert már motoszkál az ágyba! :D Szerencsére láza se lett estére!

Nilabali, Crocus, nálatok is minden ok?

Ladmon, biztos ez a lökött időjárás tett be Esztikének! :?

Nicko, örülök, hogy minden rendben van! :)

Gjéti, szülésznő szerintem a legszebb hivatás! :lol: Az én szülésznőm azt mondta, hogy neki nagyon sok gyermeke van, mind aki nála született! Ezért mi anyák napjára küldtünk neki egy sms-t,amin ő nagyon meghatódott! Jövőhéten pedig találkozunk vele személyesen is, meg akarja nézni Bencust, hogy mekkorát nőtt! :lol:

Millye, na hallod, elég pofátlan főnököd van, hogy ennyi munkát odavisz neked! :evil: Remélem azért nem voltál fent egész éjszaka! :?

Gabi, éjszaka hogy telt?
zsu83

Kangu alig láttam a betűket pedig szép nagyok :oops: este megmutatom apának. Egyébként a múltkor rászólhattam mikor itt nyavajogtam mert tegnap este tök sok mindent megcsinált, igaz kérni kellett, de legalább...

Nila édi vagy :) nekem Bazsi tompora a kedvencem :D egyértelműen :wink:

Gabi recsegés: mikor Z kicsi volt említtettem a dokijának, azt mondta nem egyszerre nő az ízület és a csontja, ezért recseg, totál életkori dolog. Ha az ízület mérete a megfelelő lesz abbamarad a recsegés, valóban így volt Zvel. Ha meggondolom pl a feje is gyorsabban nő mint a végtagjai, azaz nem egy ütemben, nem arányosan, meg kamaszkorban a végtagok megnyúlása...szóval logikusnak hangzik.

Hú szegény Zsancy :)

Üdv Bea, mesélj magatokról!

Nicko szuper hogy nincs nagy baj a kis szemével!

Jaj lányok, én már komolyan...egyszerűen... :roll: tegnap nagyon kivoltam, megérezhette a két vacak és délben öt perc leforgása alatt kinyúlt mindkettő, Oli a kiságyban aludt két órát úgyhogy én is bubukáltam kicsit, amúgy csak szédelegtem volna egész nap. Este apa szopi után lenyomott még neki 100 tápot, hogy ezzel ne legyen gond éjjel. 10 óra volt mire mindkettő elaludt, jó későn, én volt vagy 11 mire elaludtam, egyszerűen túl fáradt voltam. Egykor Z felvisított, Oli erre felébredt, nem kapott enni csak visszaringattam. Felébredt háromnegyed 3kor, akkor is visszaringattam. Felébredt fél négykor, akkor bedugtam a cicit a szájába mert nem bírtam máshogy altatni, fél ötig lement a kaja-büfi-altatás, visszaaludt. Aztán ébredt fél hétkor és azóta vigyorgás, ököl-tömködés, most kezd nyűgi lenni. Reggel rendesen boldog volt :shock: mi a frász van vele??? Nem éhes, kaka volt szépen, papírgatya tiszta volt, büfi nem maradt bent, a front már elment...az idegrendszere azt gondoltam hogy már elég érett, volt négy "átaludt" éjjele (bár akkor is 4:30kor kelt minden alkalommal...). Apa reggel azt mondta hogy lehet hogy megszokta hogy felkel. Igaza lehet, az ilyesmi mindig bejön neki. Ha meg lehetne oldani hogy Z ne ébredjen fel rá akkor megpróbálnám a Zsuzsi-módszert, hogy nem veszem ki, vagy ha kiveszem csak annyira hogy megsimizzem. Csak ha megnyikkan Z egyből felkel és egyszerre kettőt nem tudok tutujgatni. C ajj... :roll: olyan béna vagyok :oops: Három hónap és egy nap alatt 4 "átaludt" éjjel, a többi mind ilyen, néhány 6 órás alvással tarkítva, elvétve.

Épp tegnap mondtam apának hogy a természet milyen szépen elrendezte, ha bárki más ugráltatna ennyit éjjel tuti elküldeném melegebb helyre, de ezek a kis pockányok...nemhogy haragudni nem lehet rájuk de még rajong is értük az ember, minden nyűg ellenére. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gjéti gratula az érettségihez! Ügyi voltál!!! :D

Bogyesznak mintha a guzukat látnám ott alul...lemaradtam valamiről? Vagy csak rosszul látom?

Hát nem tudom, ez is megfordult a fejemben, mi van ha Olivér fogzani akar már most és az a baja...de fájdalma tuti nincs mert nem úgy sír éjjel se meg nappal se, igazából nem is sír csak liheg, csak azért kapom fel mert tudom hogy ha hagyom sírni fog és akkor Z is felkel és akkor eljön az armageddon.

Jaj egy gyakorlati tanács: NE vegyetek dm-es dontodent kids eperízű fogkrémet mert annyira finom hogy ha megmosom Z fogát utána egy órás programot csinál azzal hogy azt követeli és sikálnom kell a fogait. :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Millye tudtál haladni a melóddal? Nem semmi a főnököd...

Nahááát, valaki álmos...csak neeeem? :lol: Oli elunta magát, szól hogy álmos. Szinte már fura. Mentem.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt!

Nálunk is minden oké! Este kezdett nyűgösödni, és hőemelkedése lenni, így beadtam neki a kúpot. Lefekvésre jobban lett, éjjel már normális volt a testhőmérséklete. Az oltás egy dologért jó, hogy ilyenkor nagyokat alszik a gyermekem. :wink:

Gjéti: És hogy sikerült a biosz feladatlap?(Tudod biosz tanár vagyok) Melyik feladatot találtad nehéznek?

Ígértem képeket, hát a keresztelőn csak az uncsitesóról készült kép (jó mi?), a gyerekem akkor éppen szopizott. Az uncsitesó egy éves, és igen, Ladmon, a kezében egy borosflakon, hát hiába az apjára ütött (aki a bátyjám) :D

Kép

Azért néhány friss kép Attiláról is van. Ezeket a kunsztokat tudjuk. A fellógatott plüssállatkák még kiszöknek a kezei közül, de ezt a játékot már elveszi anyától :) A fejemelés azóta még jobban megy.

Kép

Kép

Crocus
Kép

Kép
crocus

Hejhó!
Lenne két kérdésem...
Kipróbáltuk az orrszívót tényleg nagyon jó...Petra igaz meglepődött ,de inkább a porszívó hangjától...nagyon sok váladékot tudtunk kiszívni az orrából..de a legjobb az volt hogy végig vigyorgott és huncutul mosolygott...nem úgy mint a másiknál hogy meglátja és bőg.Na de a kérdésem az lenne hogy.
Evvel nem tágítom ki az orrlukát?Mert nem szeretném ha a gyereknek olyan afroamerikai orrlyuk mérete lenne :lol:
A másik hogy a orrmandulája szívás hatására nem károsodik?Próbáltam utána keresni de semmi :? A honlapon se :(
Ma nagyon jól indult a napunk..Petra 5kor kelt :) és utána alvás..anya a fürdőbe be vágódott,epilálás, hajfestés,fürcsi...mire végeztem fel kelt újra enni.Játszottunk utána, most ismét elpilledt...elfáradt egy kicsit.
Végre emberi külsőm lesz..és ma még kozmetikus is segít a Kiszel Tüncis szemöldökömön is (remélem van sövényvágója) :lol:

Zsu83:Ügyes fiú Bencus.
Nagyon aranyos a szülésznőtök...
A miénk is az volt,sőt mikor kiderült hogy az unoka húga Debrecenbe tanul..még szorosabbnak éreztem a kapcsolatott.Nekem nagyon jó élmény volt vele a szülés...Ő is nagyon rendi és van babyfala neki is :lol: :D
Millye:
Húúúú mit ne mondjak este lefekvés előtt bevettem még 5bogyót...hát reggelre apa kikerekedett szemekkel nézet rám...de én is ,hogy mennyi tejcim lett,pedig csak most kezdtem el.Vagy lehet hogy véletlen..nem tudom de több lett a megszokottnál :)
crocus:
Nagyon édes Attila!Nagyon édes a uncsi tesó is...sőt arany pofi...Kis borocska kell neki is :wink:
Vera:Kitartás+++++

zsancy

Zétivera, minden tiszteletem a Tiéd, én nem is tudom, hogy bírnék két gyerekkel, mert amikor nyügi Bencus, bőven elég egyedül is!
Ma úgy kelt fel Bencus, hogy mosolygott a kiságyába, semmi sírás! Olyan édes volt, amikor bementem a szobájába, már kinyomta magát hason, és úgy mosolygott! :lol: El is pityeredtem! :oops: :cry:

Crocus, nagyon ügyes Attila, szépen fogja a játékot! :) Uncsitesója is nagyon édi! :lol:

Zsancy, talán a tapasztaltabb anyukák tudnak segíteni orrszívó ügybe! De szerintem az orrlyuka biztos nem tágul ki! :roll:
zsu83

Hállóóó!

Igen, komolyan gondoltam a szülésznőt, csak már asszem öreg vagyok a váltáshoz... :cry: Mindig is eü. pályára készültem, csak eltűntem valahogy a szociális szféra mély és sötét bugyrában! :D

Zsancy: Tuti a bogyótól van, nekem is akkor rögtön megdobta a tejmennyiséget már a következő szopinál. Persze hosszabb távon nincs ekkora látványos hatása, de most meg már nem merem abbahagyni...Hülye tejparaaaa!!!!
A kérdéseidre nem tudok válaszolni, bár az orrlyukas kérdésen jót röhögtem.... (De nyilván nem tágítja amúgy.)

Vera:
huhhhh... Nem lehetne külön altatni őket átmenetileg? Mert persze, hogy nem alszik vissza, ha mindig kiveszed a legelső nyikkra, nehogy felébressze Zétit.... Hmmm?

Crocus: navégre!! Hát nagyon zseniális Attila is! (A boros uncsitesó meg haláli! :lol: )

Gabi: okés, leírom a gyakszikat! De nem parázni hülyeségeken! Hol vannak még a mi babáink az elkésettséggel?!
Megnyugtatásul: az autizmus jelei ilyen korban még nem nagyon láthatóak! Szóval lehet, hogy egyszerűen csak érdeklődik, vagy pont az ellenkezője, túl sok inger érte és próbál elmenekülni előlük, ezért tekeri a fejét erre-arra. (Mivel nem is nagyon aludt, így valószínű, az utóbbiról van szó!)

ladmon

mai erőmüvészem Kép mosolygok az én anyucimnak Kép mindig ígyrak pedig utálom

zsancy

Mindig ugyanaz a gyakorlatsor van, amióta elkezdtünk járni. Pont azért, mert egyelőre nem sok mindent kell még tudnia megcsinálni.

Ezek mind erősítenek, szóval nem hiszem, hogy árthat bármelyik is.

1. Felhúzni ülésbe. - Hanyatt fekszik a baba, a kezeit megfogod és óvatosan ülésig felhúzod. Az a lényeg, hogy megtartsa a fejét. Esztikéé teljesen lelógott még nemrég, azóta jobban tartja. (elég kb. 3-5*)

2. Csípőtorna
- A lábait felhúzni és kifele körzést csinálni vele kifelé, de közben rendesen lenyomni neki. Ez ugyanolyan, amit a dokik csinálnak vele, amikor megnézik a csípőjét. Biztosan mindenki látta már.

3. Hasonküzdés - a nagy kedvenc.... Hason kell fektetni, amíg csak bírja. Nálunk ez speciális, mert bár a fejét tartja, mint a cövek (már), de a karját nem tudja maga alá húzni, így alá kell tennem, és fogni kell neki két oldalt, amikor könyöklésben van és akkor nem tud kicsúszni.

A forgatás van még, de azt nem tudom leírni, mert bonyolult, nehogy rosszul csinálja valaki is.
De lehet megnézem pontosan, hogyan is csinálom, ha felkelt és akkor megfogalmazom.

ladmon

Petra nem úgy néz ki, mint aki annyira utálja! :D
Én is teszek fel ilyet, szerintem olyan cukik így nézelődve a babák!

Kép Ha már fejtartás...

ladmon

Ja Gabi, ez nálunk a sok hasonküzdés és a gyógytorna masszírka eredménye. És, ha fáradt, könyörgésre sem emeli fel, szóval kialudt álapotában próbáld eleinte tornáztatni!

ladmon

Eszi nagyon ügyes és GYÖNYÖRŰ SZÉP!!!NAGYON TETSZIK!

zsancy

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 21:27-kor.
Vendég

Sziasztok!

zsu:köszi kérdésed,jól vagyunk!tegnap este már volt nyűglődés és olyn kis tapadós lett a gyermek,remdesen belém akart bújni,de amikor apja hazaért,akkor úgy csinált,mintha semmi baja sem lenne és azonnal elmesélte apjának a történteket,nagyot játszottak és pancsira már régi volt a gyermek,láz nem volt és szépen alukált 9-től fél6-ig,aztán kaja és újra alvás negyed9-ig,ismét kaja játék és most már megint bubukál.....
nálunk esik az eső és rendesen sötét van,lehet ma azért lesz sok alvás,mert esik..

crocus:Attila hogy van?és végre látunk képeket is,helyes kiscsávó a fiad és marha jó társaságba született-a boros uncsitesó azért nem semmi!

ladmon:Esztike jobban van ma?szerintem is tök helyesek a babák hason,ahogyan néznek ki a fejükből...

zsancy:akkor nálatok is helyreállt a rend,a tegnapi nap már csak rossz emlék,igaz?nálunk a párom szokta mondani,hogy a gyereknek olyan széles orrlyuka lesz,mint a bantu négereknek!de szerintem ez hülyeség.

vera:tényleg veledérzek,pedig szerintem elképzelni sem tudom,hogy min mész keresztül,de biztosan meg fogod találni a megoldást!

gabi:köszi a püt,nekem megfelelnek a dolgok,ahogy írtad és mindenképp jelentkezünk,mielőtt pestre dolgoznak a fiúk!
lábropogás nálunk is van,először nekem is fura volt,de doki megnyugtatott,hogy majd elmúlik.Bazsalikomnak is kötött volt a csípője és kellett tornáztatni,eleinte sírt is mert feszült a combija amikor megpróbáltam lenyomni,de mindig jobb lett,mostmár minden oké,voltunk csipőszűrésen is,ott is minden rendben,de én minden pelenkázásnál tornáztatom még mindig,meg megmasszíozom kicsit és hasra is teszem,had kűzdjön
,ez nálunk már megszokott rutin. játszószőnyeg pedig nagyon alkalmas arra,hogy motiválja a gyerkőcöket,én hsra pakolom a csávót és akedvenc játékát elé teszem..szépen nézegeti és dumál neki és nagyon próbálna kúszni,olyan édes ahogy igyekszik,de persze nem megy még neki....NE AGGÓDJ,semmi baja nincs Szoninak!

most elhúzok reggelizni,mert kopognak a szemeim-és ez nálam nagy dolog mostanában-ezért gyorsan kajálok,mielőtt a gyomrom meggondolja magát és elmúlik az éhségérzet....jövök még!

Kép
nilabali

gabi:jó ez az anyasági DNS teszt! :lol: nálunk is be lehetne nevezni rá!

egyébként a paraanyu kategóriába én is beleférek simán, a párom azt mondta reggel,hogy nem egészen vagyok komplett és nézzek tükörbe,hogy kicsináltam magam és nem mellékesen ő sem aludt valami fényesen-mert annyira féltem,hogy Bazsa belázasodik és nem ébred fel sírva és nem veszem észre és lázgörcse lesz stb.....hogy beállítottam a telcsit ébresztőre és óránként mentem a gyermek homlokát tapizni,hogy minden rendben van-e?!Apa azt mondta reggel,hogy ha ezt minden oltás után így csinálom,akkor inkább aludjak a gyerekszobába,mert szerinte,ha a baba belázasodik akko sírni fog kegyetlenül,nem kell óránként nézegetni!Különben tényleg tökre kivagyok,bi is vágok még egy kávét!

millye.merre vagy?

vajon bogi jól szórakozott tegnap?

na,tényleg lépek kajolni!

Kép
nilabali

Sziasztok lányok!

Hú, megint annyit írtatok, hát majd megkísérlem visszaolvasni. Két napig itthon volt a párom és teljesen "elbirtokolta" a gépet, úgyhogy nem nagyon fértem hozzá. Igazából még ma sem kellett volna mennie dolgozni, mert nem sokat javult az állapota, de nem tudtam lebeszélni róla. Ráadásul ügyel is és holnap még haza is akarunk utazni. Hát nem tudom hogy fog alakulni, asszem nekem is majd jó sokat kell vezetnem.
Próbáltam érvelni mindennel, hogy ne menjen be, többek között hivatkoztam a betegekre is, de azt mondta majd maszkba meg kesztyűbe dolgozik.... :evil: kicsit megszállott a lelkem... :shock:

Mi sajnos kedd délutánra, majdnem 24 órával az oltás után belázasodtunk. 38,5-re, de aztán kapott egy kúpot, ami nagyon hamar levitte neki és szerencsére a láz nem tért vissza.

Próbálok visszaolvasni és reagálni, de titeket utolérni.... :roll:

Panna
pandusika

Lehet, hogy Bogi úgy döntött, ott marad inkább a haveroknál, mintsem ebben az esős időben egész nap csak mosolyognia kelljen a banyára :lol:

Millye doktornő meg az éjszakai melózás fáradalmait piheni ki, ahelyett, hogy itt rendelne :wink:

ZVera: rossz lehet ennyi óra alváshiánnyal kedves aranyos, türelmes anyucinak maradni, minden elismerésem. Viszont tiltakoznék a"Zsuzsi-módszer" léte ellen, ilyen sajnos nincs, és szobrot sem akar rólam senki készíteni :cry: .(miért nem?!)Szóval én csak a suttogó egyik mozzanatát alkalmaztam, ami azt eredményezi, hogy sirás nélkül, de mégis az ágyikóban aludjon el a gyermek. Nekünk véletlenül ez bejött, lehet, hogy másnak is, de biztos nem mindenkinek. Amúgy ha sikerülne nektek, azzal elég sok percet nyernél, amit pl pihenésre, vagy Zétizésre fordíthatnál. :wink: És tényleg, nem lehetne valahogy egymástól minél távolabb altatni a két lurkót?

Zsu, de jó, hogy ilyen kapcsolatot ápoltok a szülésznővel, ez igen ritka manapság. :D És Bencus is nagy hős ám.

Zsancy, Petra mekkora lesz, ha beválik neked is a ricinus, és extra mennyiségű lesz a tejcid? Gondolkoztatok már új ágy, új szoba és egy bicikli beszerzésén neki? 8) :D

Crocus, hogy ez az Atti mennyit férfiasodott, amióta nem láttam, nagyon aranyos! :D

Eszti baba meg tüneményes a kis mézszínű arany hajával. :D

Gjéti, igyekezz gyorsan szülésznő lenni, mert én nálad szeretném szülni Lénus öcsikéjét!(persze otthon, ha vállalsz majd ilyet) ((légysziiiiii))

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 14:48-kor.
Vendég

Csajok, kész vagyok. Az én angyalbabám, aki eddig naponta összesen ha öt percet sírt, sokat mondok, ma reggel megint egy órán át vigasztalhatatlanul zokogott, semmi nem jó, cici se kell :( nem tudom, ez lehet-e még a keddi oltás miatt, vagy front van, vagy mi, de úgy sajnáltam szegényt, és fogalmam se volt, mit csináljak vele :( végül álomba sírta magát a karomban, most letettem az ágyába, de még álmában is hüppög :cry: remélem, mire felébred, jobb kedve lesz, ráadásul mindjárt szopi-idő lenne... szegény kis babácskám :(
Ja azt nem is írtam, hogy beutalt minket a doktornéni szemészetre, mert néha kicsit összefele állnak Adri szemecskéi :( remélem, nem kell majd valami buta szemüveget hordania, olyan szép kis pofija van, nem szeretném elcsúfítani :( meg persze azt szeretném, ha mindene egészséges lenne.

Esztike remélem, ma már jó kislány, meg a többi nyüszibaba is kilábalt már a butáskodásból!

Gjéti, komolyan szülésznő szeretnél lenni? Ezt már korábban eldöntötted, vagy most szerettél bele a születés szépségébe? :)

Nila, hehehe tegnap nálam is ment HS7 :) leköltöztettem a zeneládát a gyerekszobából a földszintre, végre tudok zenét hallgatni akkor is, ha alszik :)

KépKép

KépKép
stelly

Gabi, de jófej vagy :) mármint az ötlet tetszik :) tök furcsa, hogy tavaly ilyenkor még nem is tudtam, hogy kisbabám lesz, most meg ott szuszog (már nem hüppög) az ágyikójában :)

Tegnap volt a harmadik házassági évfordulónk, és még a hétvégén mondtam Tominak, hogy ugyan a szokásos elmegyünk vacsizni nem játszik, de azért valahogy megünnepelhetnénk. Tök közönyös volt, meg szinte nem is reagált. Aztán tegnap reggel is mondom neki, hogy ma vagyunk ám három éve házasok, megint kábé annyi volt a reakció, hogy "jó". Napközben dohogtam is magamban, hogy azért ennél nekem ez többet jelent. Erre este elővarázsol egy fülbevalót, meg egy karkötőt, meg egy nyakláncot :D ááááá én meg égtem, mint a rongy, mert semmivel nem készültem, mondván, hogy ő is leszarta :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Gabi, te kis gondolatolvasó! Tegnap pont ez jutott eszembe, csk te bátrabb voltál, és meg is kérdezted. Én egyértelműen támogatom!

Stelly, húúúú, biztos ez a front, szerintem a keddi oltás már nem játszik. Hagyd szerintem, hadd aludjon, csúsztasd el a szopi időt, pihenj te is!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 21:29-kor.
Vendég

Hanna legjobb játéka mellesleg már napok óta a nyála... :lol: elképesztő, hogy milyen buborékokat fúj, gargalizál és hogy ezt mennyire élvezi. :D Nagyon jól elvan a saját nyálával órákon át.

És ami a legújabb, végre próbálkozik a megfordulással. Bár még nem sikerült neki, de hurrá-hurrá, hogy már próbálgatja. Apa forgatta, mutatta neki, hogy hogy kell megfordulni és teljesen kedvet kapott és amikor nem sikerült neki egész dühös lett. :) Szóval jó úton vagyunk.

Julcsi: köszi a receptet! Hamarosan kipróbálom. :)

Millye: nagy nagy szükségem lenne a szakértelmedre. 10 éve van már sajna aranyerem, de soha semmi problémám nem volt vele. A szülés előtti utolsó időszakban viszont jelentkeztek a panaszok. Azt gondoltam, hogy majd elmúlik a szülés után, de sajna nem és már nagyon zavar. Főként bizsergő-viszkető-égő érzést érzek... :( Van egy kenőcs, amit használok de nem nagyon múlik tőle. Tudnál esetleg ajánlani valami jó kis homeopátiás szert? Most megyünk haza, akkor majd próbálok beszerezni belőle. Előre is köszi!

Hajhullás: tegnap hajat mostam, de nagyon nem kellett volna... :( már kezd elegem lenni, hogy állandóan a hajamat szedegetem az egész lakásban és kétnaponta porszívózok miatta. :x Azt olvastam, hogy ilyenkor az átlag ötszöröse kihullik, de most már elég legyen... :x

Zsancy: szerintem az orrszívásnál nagyon fontos, hogy nem szabad nagyon mélyre bedugni. Ha kijjebbről nem szívja ki, akkor inkább állítsd erősebb fokozatra a porszívót, így biztos nem okozol kárt vele.

Babanyul: szerintem az ötlet nagyon jó... amikor nekem voltak az ismeretlen eredetű kiütéseim, akkor olyan rossz volt hogy egyedül vagyok vele és senkinek nincs ilyen tapasztalata, nem tud tanácsot adni. Szóval én benne vagyok.... :)

Panna
pandusika

Nilabali: Egyél sokat, gyorsangyorsan, amíg tart az a furcsa érzés a hasadban és az agyadban.. Hogy is hívják?? Ja, az ÉTVÁGY!! :)

Esztike megjavult, nyüszimanót továbbküldtük, ha jól sejtem Adribabánál landolt... :)
Mondjuk akciózik most is... az imént csak röpke fél órán át evett.... Szopi 3 percig, aztán 10 másodpercenként ellenálhatatlan szükségét érezte, hogy leellenőrizze, megvan-e még a lámpa a plafonon. Amikor látta, hogy igen, megvan még, akkor egy széles vigyorral visszafordult és szopizott tovább... Kb. 25* játszotta el... :D

Gabi: Elég, ha bizonyos ideig hagyod hason fektetve. Neked nem kell vele semmit csinálni. Azt mondják, minél tovább, amíg csak bírja. Ott majd szépen emelgeti a fejét és így erősödik.
A csípőtornát nem emlékszel, hogy csinálta a gyerekdoki? A kinyújtott lába alsó részén megfogod, feltolod a hasára együtt a kettőt behajlítva és a térdét fogva kifelé körzöl vele.Mindkettővel egyszerre. Szinte teljesen le kell majd így érnie a térdének oldalt a földre, mert csak így hatásos. Ezt mondta a gyt.
Ha sír, vagy nem jó neki, akkor ne csináld! Mégse vagyok szakember a témában, nomeg én is látvány után tanultam meg csinálni.

ladmon

Ladmon: a megfordulást hogy gyakoroljátok? Ha tudod, azért próbáld meg leírni légyszi! Kíváncsi lennék rá!

Panna
pandusika

Stelly: ne aggódj Adri szemecskéje miatt! Mostanában a dokik inkább több helyre is elküldik vizsgálgatni a babákat, nehogy gond legyen. Grat az évfordulóhoz!

ladmon

Persze, úgy vagyok vele, hogy inkább pihenje ki magát, nem baj, ha kicsit csúszik az evés. Csak így főzni se tudtam nekiállni időben, úgyhogy ma marad a legrosszabb megoldás: zacskóstészta :roll: sebaj, egyszer nem lesz tőle bajunk, holnap meg csodás napunk lesz, és főzök valami fincsit :D Most meg inkább megpróbálom folytatni a nagytakarítást. Persze ablakot mosni esőben nem valami szerencsés, asszem, az tolódik későbbre...

KépKép

KépKép
stelly

Ladmon: Remélem ma már nincs nyűglődés... :roll: Esztike is milyen szépen tartja a fejét!

Nicko Mi nem szeretnénk sorra kerülni a hisztiben... nem kérünk telepátiát... :lol: :lol: :lol:

Zsancy De szuper, hogy elöntött a tej!!! Milyen aranyos Petra!

Babanyul nem olvass minden hülyeséget el! Én is paraanyu vagyok... :roll: A recsegést kinövi. "Ez alkati adottság, amely az izületi tokok, szalagok, az ínhüvelyek csúszás közbeni kattanásából adódik. Csecsemőkorban ez nem ritka. Hallható ez sokszor a baba felemelésekor is a gerinc mentén. A fent említett tokok, szalagok megerősödésével ezek a tünetek azonban enyhülnek, vagy elmúlnak."

Zsu83 nem dolgoztam egész éjszaka... :roll: felhúztam magam annyira, hogy kikapcsoltam a gépet... komolyan mondom olyan tervet kaptam a főnöktől, hogy mérnök legyen a talpán aki pillanatok alatt kiigazodik rajta... :twisted: Szuper, hogy úgy kelt fel Bencus, hogy mosolygott...

Budabo :?: :?: :?: :?: :?: :shock:

Zetibebi Nagyon sajnálom a nyűgös napokat... majd eljön az idő amikor átalussza az éjszakát... nem minden baba egyforma! Gondolom te is nagyon fárad vagy mert nem tudod magad rendesen kipihenni.. :? Nem próbáltál este nekik Chamomillát adni? Én a munkának a 10 %-át csináltam meg mert nagyon felidegesítettem magam, hogy az utolsó pillanatban hozza vagy küldi nekem a munkákat... :evil:

Crocus aranyosak a babák! A fiad is milyen nagy már!

Nilabali Itt vagyok :wink: De jó, hogy nem lázasodott be Bazsa! Az az érzésem, hogy minket jobban megvisel az oltás mint a babákat! :lol:

Pandusika Mennyi időre jöttök haza? Mit adtál neki a lázra?

Gerendai Zsuzsi Na igen.. most három gyerekem van... mert a férjem is a gyerek kategóriában van amióta összetörte magát... :lol: :lol: :lol: de most egy szavam sincs mert 1 órája játszik a fiammal és most épp tisztába teszi :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

okés leírom, csak most zajongás van... :D

ladmon

Millye: ben-u-ron (75mg) kúpot írt fel a gyerekorvos. Kimondottan újszülött és csecsemők számára készült. Azt hiszem paracetamol tartalmú. Nagyon jól levitte Hanna lázát.
Hát ha minden igaz egészen 24-éig maradunk otthon. 21-én megyünk egy esküvőre is, ahol a párom lesz az egyik tanú. Már nagyon várjuk, remélem azért az idő kicsit javulni fog jövő hétre. :roll:

Panna
pandusika

Crocus, szerintem az 5-ös feladat volt a legnehezebb! :D

Látom mindenkit lelkesít a téma... :lol: Már régebben is gondoltam rá, de amikor terhes lettem Olival akkor biztos voltam benne már. :)

Jólvan Zsuzsi, igyekszem. :D

Kép

Kép
gjéti

Hú, kinyúlt mind a kettő, olyan édik, egymás mellett alszanak a nagyágyban :D

Köszi a bíztatást újra és újra, nagyon sokat számít ez nekem!!! A különaltatás, háááát, Zétinek a fürdőkádban kellene aludnia hogy ne hallja a gyerekszobai eseményeket :? irrrrrtó kicsi a házunk. Hát, biztos ez is csak pár nap, mint általában ezek a nyűgik, és utólag biztos rájövök majd hogy mi baja volt szegénynek. Így szokott lenni :) Mikor itt valamit leírok arra általában pár nap alatt rácáfol Olivér és az ellenkezőjét csinálja :wink:

Zsu aranyos vagy, köszi :wink:

Gabi a vállát úgy kímélem hogy mikor felveszem háton fekvésből akkor egyik kezem a nyaka-lapockája alá csúsztatom, a másikat kb a veséi-feneke alá. Hason fekvésből kicsit bonyolultabb, akkor a vállai alá csúsztatom az egyik kezem, a másikat a pelus alá. Őszintén szólva kiráz a hideg mikor anyósom a válla alá nyúlva veszi fel (és még meg is lengeti a levegőben mert olyankor jajdecuki) mert szinte látom ahogy nyúlik a kis válla.

Stelly gratula az évfordulóhoz! :D Szegény Adri, reméljük odébbáll a nyűgi!

Pandus ügyik vagytok Hannával! :D

Millye a chamomillát próbáltam, nem nagyon hatott, igazából nem is lepődtem meg mert Zétinek sem hatott mikor fogzott pedig 20-30 percenként adtam neki.

Tényleg, jut eszemben, volt szó a homóbogyók használatáról. Mi most, hogy ezerrel bogyózunk felmerült bennem is néhány kérdés:

-ha bekeverem és feloldódik és mondjuk Z elalszik mielőtt beadhattam volna(mint most is) akkor meddig tarthatom meg a feloldott bogyót, nem megy el a hatása?

-mi is volt a többi...

-ja igen, ezt asszem kérdeztétek, hogy volt olyan hogy beadtam és öt percre rá inni kért, behúzott vagy két deci szörpöt, akkor a bogyó hatása nem érvényesül? Adjam be neki megint? Nagyon nehéz ám betartani hogy ne igyon-egyen utána, állandóan szomjas, benne is van az alkati leírásában Zétinek :wink:

Hát a többi nem jut eszembe. Majd.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Helló-belló!

Második oltáson túlvagyunk mi is. Nem volt egy jó élmény...:(
Az a baj, hogy mire bejutottunk, Marci már 2 és fél órája ébren volt és persze haláli fáradt. Mikor bementünk, már sirdogált, ilyenkor ha leteszem, akkor még jobban... :( Szóval ez volt az alapállapot és erre még két oltás. Huhh! Viszont kapott szopit utána, akkor már kevésbé sírt, a babakocsiban két perc múlva már aludt, és két órája durmol. Ha felkelt, kap lázcsillapítót és borogatást. Szegény kis Drágám. :cry: Ápolgatom a kis lelkét kicsit. :)

Adrikának biztos az időjárás tesz be, jobb már kicsit?
Apa nagyon figyelmes! Milyen ékszereket kaptál, mesélj!

"Bogyesznak mintha a guzukat látnám ott alul...lemaradtam valamiről? Vagy csak rosszul látom?"- Zéti Drága, ezt nem értem... :oops:
Nálunk is van mindig egy megébredés 2 tájban, de jó sok éjszakája már egy cumival és kis simogatással meg is oldódik. Nem lehetne Nálad is az megoldás, hogy nem veszed ki, csak cumi be, simogatás?

Crocus: Nagyon édesek a Gyerkőcök, Attila is olyan nagyfiús már! :)
A helyre nagyon hízelgő a fismra nézve. :wink:

Gabi: Szerintem sincs miért aggódni, semmiről nincs Szoni lemaradva :) Ő elég nagy súlyú, és leewt, hogy nehezebben tudja csinálni ezeketa kunsztokat. A torna mindenképp jó, mi szoktuk ezeket csinálni, igazán egyszerű. :) Marci- rejtélyes okból kifolyólag- nagyon szereti a csípőtornát, úgy vigyorog közben, hogy csak na. :D
A topicnyitás nagyon kedves ötlet, támogatom. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gabi, szerintem nyugodtan megnyithatod a mostani userneveddel is, így legalább megtalálnak minket itt a saját topikunkban is :) jujdeizgi :) úgy belelkesedtem, mint ha legalábbis mi várnánk a kistesót :lol: :lol: :lol:

Adri még mindig húzza a lóbőrt :shock: de most azért már elkezdett mocorogni, én is neszezek kicsit a környéken, mert már nagyon ennie kéne... (meg ha most nem eszik, akkor nem fog beleférni a napba a még három kaja...)

KépKép

KépKép
stelly

Ezt biztos sokan ismeritek, de ha esetleg valaki nem.... :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=jR9BPSqFQZE

Panna
pandusika

julcsi:Marcibogyesznak küldjük a gyógypuszikat!biztosan használni fognak,mert nekünk tegnap segítettek :)
Azét nekünk nagyon szerencsénk van a dokibácsival,mert ő jön ki minden hónapban,az oltást is itthon adja be és mindezért 1000ft-ot kér!

Úgy néz ki Bazsalikom mára a régi!!!!!!!sőt próbál utánozni,cuppantok neki és ő visszacuppant-már amikor sikerül neki-de a próbálkozások pedig olyan édes grimaszokat eredményeznek,egyszerűen imádom ezt a gyerkőcöt :D

millye:teljesen igazad van én tökre kivoltam a tegnapi naptól,a sok aggódástól meg attól,hogy mennyire sírt teljesen kimerültem estére!olyan jó volt,amikor megjött apa és Bazsa végre hasonlított magára,remélem a jövő hónapban már jobban veszem az akadályokat!

stelly:gratulálok az évfordulóhóz!És a férjedhez is,jól választottál!
mi nem vagyunk összeházasodva,ami közös döntés,de azért az évforduló szép ünnep,mi nem nagyon szoktuk ünnepelni,de azért mindig van alkalom,hogy meglepjük egymást!

Kép
nilabali

Na ma nálunk is nagy nyügi van, semmi nem jó Bencusnak, én ezt nem értem, reggel még olyan vidám volt, kár volt leírnom, hogy milyen mosolygósan ébrdet, elkiabáltam! Lehet hogy most jön ki az oltás hatása!? :roll: Most nagy nehezen elaludt!

Zsancy, nagyon édes Petra! :lol:

Ladmon, nagyon ügyes Esztike, a tekintetébe valahogy mindig felfedezem a katonás nézést! :lol: :wink:

Nilabali, örülök, hogy jól van Bazsalikom! Álommanót mi is kérjük! :wink:

Panna, férjednek jobbulást! Jó utat Nektek, és nagyon vigyázzatok az úton!

Gerendai Zsu, átadom Bencusnak a dícséretet! Nem is írtam, hogy amikor tegnap a doktornő vizsgálta, Bencus olyan büszkén kihúzta magát, meg is jegyezték, hogy nagyon büszke fiatal Úr! :lol:

Eszter, remélem Adrinak újra jó kedve van!
Ne aggódj, biztos nincs semmi baj Adri szemével, makk egészséges! :)
Nagyon Boldog Házassági Évfordulót kívánok Nektek, így utólag is! :lol:

Gabi, szerintem az ötlet szupeeeeeeeeeeeeeeeeer! :lol:

Millye, nem értem miért használ így ki a főnököd! :evil:

Julcsi, Bogyesznek is küldjük a sok-sok vígaszpuszit! :)
zsu83

Milyen topiknyitásról van it szó? :roll: :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti, ezen az oldalon 11:18-kor amit Babanyul írt, arról a topiknyitásról van szó :)

KépKép

KépKép
stelly

ANDUS, MAGDI, KAANDI??? Nagyon dolgoztok, Lányok???

KREISZI? ABENCZE?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: