A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziszka, legyen a mi szavazatunk is a Kastély Hotel, bungalóval, 1 éjszakára (szo.-vas.) +reggelivel.

köszi;)

sniky

Aproo most sikerült beleolvasnom az újságba :lol: tök jó lesz! :lol:

Barbi hogy száguldasz!imádom a családi képeidet! meg a fogalmazókádat! :wink:

Virág milyen szépen álldogál

:lol:

Zsófi éljen fogacska! ZSigacsiga is babakocsiban alszik nappal.. így jártam :lol:

Lili de édes a BAlcsin

ma vettem Csigának egy légióssatyit :lol:
Vendég

Barbi! Írásodat olvasva (feliciának) már megint az ugrott be, hogy milyen bölcs vagy! Nem semmi éltettapasztalatod van, az tuti! A megalázkodást én is teljesen így értettem, de azt hiszem soha nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni. :oops:
Jók a görkoris képek, férjed meg ügyi autószerelő. Ha nagyon nem megy a bolt, majd szakmát vált :wink: Döncike alvós képe tök olyan, mint amiket pl képeslapra szoktak rakni. Lehet, hogy angyalka formában, akkor persze a szárnyacska meg a glória hiányzik, de nekem ez jutott eszembe. Kis édes!

Boni! Légióssatyis fotót Csigáról!

Felicia! Az biztos, hogy senki se akart megbántani, mindenki a saját tapasztalatai és érzései alapján adott tanácsot. De megoldani csak ti tudjátok. Drukkolunk Neked mindannyian az tuti!

Réka ül. ez már tuti. Én meg örülök, mert olyan ügyin elmolyolgat olyankor.

Megyek pakolászni, apja lassan hazaér cégesrendezvényről. Ma én fürdettem megint RÉkust, majd megzabálom a kis pucért ilyenkor (na jó, máskor is :lol: )

panna1

Boni,
Majd kérünk képek Zsigiről az új sapijában! :wink:

Yuyu,
Sajna én sem nagyon tudom mi van a Gyes-el, sztem még csak nem szavaztak róla a parlamentben, ezért még nem írhatták abban a cikkben hogy elfogadott a dolog, de szinte biztos, hogy megfogják szavazni a már közhírré tett terveket. :roll:

Barbi,
Nagyon klasszak vagytok a görkorin! :)

Én is mentem már egy párszor Virággal korival úgy, hogy gurulva toltam a babakocsiban. Nagyon élvezte! Meg én is, és jól esett a mozgás is!

Felicia,
Nagyon jó hírekkel szolgáltál, örülök, hogy negatív lett az eredmény!! Talán most ez is ad némi erőt! :)

Kép
Kép
dia123

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi!

Nem írtál a törött lábacskáról! Gyógyulgat?

Ki tud Nonóról?

Jelentem Dorca gyógyulgat, de azért péntekre felrendelt a doktornő, altatásban is megnézik! Marci fiam szintén pénteken repül hollandiába sakkozni, már előre hiányzik, egy hétig nem lesz :cry:

Mivel régen tettem fel képet, én is teszek néhányat!

Kép Nagybátyus szatyorba tett
Kép még műtét előtt
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9812.jpg[/img]

Kép gyulladt szemmel Kép Cumilány Kép Kép popsi kollázsba

KépKép
koadri

A rágógép valamiért lemaradt: :cry: Kép

KépKép
koadri

Pacsirtásat!!!!

Mecsi, csak hogy te is kapj

Kép

Légiós satyiról lesz kép! :lol:

Cumilány nagyon édes! :lol:

Felícia remélem tegnap sikerült beszélnetek és megünnepeltétek a jó eredményt! ... :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.18 21:31-kor.
Vendég

Sziasztok!
Beszéltünk. A telefonhívásért nem haragszik, elmondta a kollégáinak az sms-es sztorit és kinevették, de mindenki azt mondta neki, hogy teljesen érthető a reakcióm, a helyemben ők is arra gondoltak volna és ezt tették volna. Tehát másik nő nincs.
Viszont vége a kapcsolatnak, az van. Hidegen elmondta többször is, hogy nála elmúlt, már nem szeret többé. Tudja, hogy az ő hibája, ő tehet róla, de ez van. Ő csak a szépre emlékszik. Ő is megkönnyezte, azt mondta neki sem könnyű 10 évet kidobnia az ablakon, de még mindig jobb így elválni, mintha később már odáig fajulnak a dolgok, hogy meggyűlöljük egymást vagy megcsaljuk a másikat. Még nem ment el, és egy ágyban aludtunk, akár fürödni is hárman fürödtünk volna, de én mondtam, hogy inkább nem, mert én minden ilyet, amit tesz, jelnek veszek és reménykedek, pedig nincs miért. Azt is mondta, hogy most is mindent én látok és mondok olyan véglegesen, ha nem látna reményt, már elment volna. Azt mondta, még ha el is költözik, még azután is bármi lehet, de most úgy érzi, hogy nem szeret. Én mindent megpróbáltam, emlékeztettem a kezdetekre, elérzékenyült, de amúgy hatástalan volt. Olyan vagyok, mint egy zombi, még mozgok, de már minek. Megszakad a szívem és nem tehetek semmit.

Kép
felicia

Felícia jaj nem erre számítottam! :cry:

tudom mit érzel bár kivettem de mégis visszateszem... mert Zsófi hivatkozott rá...

minekünk 2000 ben volt egy fél éves külön élésünk, mert párom úgy érezte nem szeret.. én is olyan voltam mint a zombi,, elég negatív gondolataim voltak....ma már szégyenlem is őket... szerencsére? nem volt gyerekünk, de ha lett volna szerintem tuti erőt adott volna.. aztán fél év múlva felhívott és több hónap kellett hozzá, hogy újból felépítse a bizalmat! Én adtam neki egy második esélyt pedig többen tiltakoztak,féltettek, óvtak... és nem bántam meg, mert nagyon boldoggá tesszük egymást! maximálisan bízok benne! utólag visszagondolva kellett nekünk a különélet! megtudtuk milyen egymás nélkül élni! átértékeltünk dolgokat! tanultam belőle én is ő is! és az ismerőseink, akik óvtak tőle mind a mai napig csak csodálkoznak hogy ilyen is létezik... ja mi együtt nőttünk fel...és mind a mai napig imádom!

bár tegnap félreértettél tényleg érdekel mi van veled.. és az érzéseid is...
jó lenne ha le tudnátok jönni a talira kikapcsolódni hogy érezd itt mindenki szeret téged!

ölellek! ne hagyd el magad Dávid miatt bármennyire nehéz is!

:cry:
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.13 09:54-kor.
Vendég

Jó reggelt :D

Olyan aranyosak vagytok :D

Barbi,annyira szép család vagytok.annyira jó nézni a képeket.
Sokszor belőled merítek erőt,mikor úgy érzem 1 gyerekkel sem bírok :oops:

Apróó,rendeltem könnyű babakocsit a neten,úgyhogy kezdek mobilabbá válni :lol: Remélem hamarosan talizunk :lol:

Felícia: Én sajnos tanácsot nem tudok adni,csak sok erőt kívánni.És kívánom h jöjjön rendbe a kapcsolatotok.

Ági: Lili annyira édes.Szép mint az anyukája :D

Adri: Dorca annyira édes.Sok puszi a kis szemére!!!!!

Hűűű,ha én korcsojázni mennék Lilivel ott aztán lenne sebesült :D
Én úgy érzem nekem több emberes a gyerekem:D
De imádom,olyan kis huncut.Teszek majd képeket ha nem baj,csak lekéne töltenem egy kicsinyítő programot mert újra lett telepítve a gép,és azóta nem volt ídőm rá.
Hétfőn átlett lőve a fülecskéje,szegényem síkítva sírt,amikor a másikat lőtték ugy remegtem nem bírtam fogni :?
Egyenlőre mi második héten fogyunk 20,30 dekát,kaptunk még 3 hetet,utánna heim pálba megyünk laborra.De nem értem mért kelett várni,2 hónapja ez megy :cry:
hű mennem kell,állunk a kiságyba és nagyon billegálisak vagyunk még :lol:

nicike

Jaj Zsófi,még neked akartam,Lilinek sincs foga,mindent késöbb kezdett el.Én is leparáztam az életem.De hidd el minden oké!!!!! :lol:

nicike

Nicike várjuk a képet!

lehet, hogy mivel egész nap pörög ledolgozza :?: reméljük :!:
Vendég

Sziszka, annyira jó h egy ilyen volt férj után ennyire jó házzaságban élsz.És igy megbízol a párodban.Persze gondolom okot is adott rá.
Sok emberben egy ilyen férj,maradandó nyomot hat,és soha többé nem bízik a pasikban.

Zsófi.Concord trimax nagyon rossz eredményt ért el a törés teszteken.Én nem javasolnám.

Boni,művésznő elalszik hozok képeket :wink:

nicike

Nicike a nyuszilányt megnyunyorgatnám :lol: és ahogy pakol :lol: ismerős :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nicike,
Nagyon édesek a képek! Milyen nagyot nőt már ő is! :) Milyen könnyű babakocsit vettél? Lehet, hogy én is nézek most már, mert szeretnék kimozdulni többet!
Fogyás: Virág is fogyott most legutóbb 30dkg-ot, de ha nem is fogy, akkor inkább áll a súlya, vagy max 100g-ot hízik, de az csak néhány hetente van. Ez baj? Mert igazából jó kedve van, mozgásban is fejlődik, tehát nem gondoltam, hogy esetleg nincsen valami rendben. Nálatok van más jel is ami miatt aggódsz?

Felicia,
Őszintén sajnálom :cry: Persze most biztosan nagyon fáj, de inkább ez mint a bizonytalanság. De még az is lehet, hogy egy kis szünet kell, néhány hét és rájön a párod, hogy mégis szeret, nem bírja nélküled. Én tudom, hogy amikor úgy volt hogy a mi kapcsolatunknak is vége, akkor mondtam férjemnek hogy menjen haza a szüleihez a hétvégére, gondolja át a dolgokat, és amit dönt az lesz a végleges. Hát még aznap felhívott a munkahelyen, hogy nem megy haza a hétvégén, jön haza hozzám mert nem bírná ki a hétvégét nélkülem, mégis szeret, erre akkor döbbent rá amikor ténylegesen elkellet volna mennie. Szóval lehet, hogy kell egy kis hatás szünet, mert más mondani hogy már nem szeret, meg más tényleg meg is lépni azokat a dolgokat. Talán ekkor fog rájönni, hogy mennyire igenis szüksége van rád, mennyire az élete részévé váltál. Ha meg nem, akkor meg tovább tudsz lépni, megtalálni azt, aki tényleg szeret és szeretni fog egy életen át. Persze most pokoli érzés, de hidd el, el fog múlni. Kitartást!!

Adri,
Nagyon édesek Dorca képei! :) Örülök, hogy javul a szemecskéje!

Panna,
Réka már magától is felül? Virág csak félig-meddig ül fel magától, de én is szoktam ültetni néha, ő is sokáig elvan úgy!

Ma utazik el a férjem Münchenbe, nem látom szombatig.... :(

Kép
Kép
dia123

Köszönjük a bókokat :lol:

Dia!

Én a quinny zappot nézegettem,mert az tetszett nagyon,de használtan nem mertem venni 50 et meg nem adok ki érte.
Igy ilyet rendeltem:
Kép
Van sok színben,és ugyan olyan mint a zapp,ez baby point mark 3, 6 kiló. És most akcióban 27.500 forint.
Fogyás: Azt mondta a doki ha áll a súlya az nem baj,amikor előszőr fogyott 30 dekát,akkor nézett nála cukrot.Azt mondta semmi baj,de nálunk rendszeresen fogy.8 hét alatt 5ször fogyott és 3 szor hízott.Jó a kedve,semmi más jele nincs h baj lenne.A doki is azt mondta h nagyon jól néz ki.De ha nem változik 3 hét múlva se akkor a biztonság kedvéért ő beutalja.

nicike

a kocsi 6 kiló,nem 3,6.Ha félre érthető lenne :lol:

nicike

Sziasztok!

Hát, Felicia, én sem erre számítottam. Persze, hogy véglegesnek tekinted a dolgot, én is valószínűleg ezt érezném, azok után, amit mondott. Persze, még van esély, ha külön mentek is, hogy egy kis szabadság után rájön, hogy mégis Ti vagytok a legfontosabbak számára, de az is lehet, hogy még jobban eltávolódik, vagy beleszeret másba! :(

Valahol megértem, valahol nem értem őt. Persze, fiatal még, joga van a boldogsághoz, és talán reménykedik benne, hogy mástól még megkapja. De abból a szempontból meg nem értem meg, hogy ahhoz már nem fiatal, hogy ne tudjon felelősségteljesen gondolkodni. Nem egy rossz kapcsolatban éltek, ha szerelem nincs is már, de szeretet igen, lehet együtt élni, mert Ti így vagytok egy család.

Nagyon sajnálom, ami történt, elképzeléseim vannak, de pontosan persze nem tudhatom, mit érzel. Nagyon nehéz lehet. De arra gondolj, hogy Dávidnak nagyon nagy szüksége van Rád és nagyon kell vigyáznod Magadra, hogy ne újuljon ki a betegséged. Nagyon sok erők kívánok ismeretlenül is!!!!

Anyák napja nagyon jól alakult nálunk. Már nem volt olyan hosszú, bensőséges az ünnepség, mint az oviban, de szép volt. Mivel elsősök, hosszú verset ők még nem tudnak mondani. Izgult Emesém. Nagyon szép, kézzel készített ajándékokat kaptam, meg a nagyik is.

Majd teszek képet később, csak most rendezem őket. Bence előbb olyat kakilt, hogy fürdés lett belőle, de bemászott mellé Dóri is, most pancsoltak, Bence ki is dőlt, alszik! :) Dórika meg mesét néz.
De mindjárt rajzolgatunk kicsit.

Ti mit főztök ma?? Annyira nincs tippem. Valami gyors, egyszerű, finit ajánlotok nekem?

Ja, Dorca annyira édi a fotókon. Igazi kis hölgy! :) Ez a rágás ismerős. Mindent a szájába vesz Bence is. A legújabb, hogy beszívja az alsószáját (biztos fáj neki az ínye) és alul ezért kicsit ki is pirosodott az álla!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Én is kérdeztem múltkor, nem tudtok Pöttömékről, Nonoról??

Kép
Kép
Kép
emesedora

Dia kitartás a hétvégéhez!

merre mentek? enyim apa is elutazik pénteken és csak szombaton jön haza!

Nicike már kezdtelek irigyelni a súly miatt! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szilvia örülök,hogy jól sikerült... :lol:

hát én ma nem főzök, mert maradt a tegnapi vajbab főzelékből, ZSigacsiga úgy nyelte mint kacsa a nokedlit családilag ma is azt esszük ..bár lehet fasírtot csinálok mellé, és akkor holnap ahhoz csak köretet kell :lol:
Vendég

Sziasztok!

Felícia, sajnálom, de hidd el, tényleg jobb így.....bár nagyon ismerem az érzést, de ez el fog múlni.
És most ne haragudj meg rám, tényleg nem bántásból írom: felelős lettél egy életért, és ez a felelősség most sokkal, de sokkal fontosabb mindennél. Szóval nem adhatod fel és nem írhatsz ilyeneket, hogy minek élni, meg lélegezni, meg hasonlók. Ott van a csodálatos fiad, aki senki másra nem számíthat. ÉS ezerszeresen hálálja meg majd Neked!!!!

Nicike, szavadon fogunk ám! :lol: :wink:

Na, mennem kell, fiatalúrnak ez az 5 perc is sok volt....

Ja, Niki, megadnád a pelusfutár web-ét? Zsófi, lehet hogy engem érdekelne, ha társulni kell.....

Boni, igen, sztem is jó lesz....sapiskép?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni,az már túl szép lenne ahoz h igyaz legyen (3,6) :lol:

nicike

Szilvi, én is tavaszi fasírtot akartam ajánlani, sok édes annával és paradicsommal turbózva, mennyei, mi két napja ezt esszük családilag. :wink:
Mellé meg vmi könnyű főzni. Én spenótot csináltam Péternek, mert nagyon szereti jó fokhagymásan, mi meg eszünk mellé tökfőzit a drágámmal....na, tényleg lépek, megy a balhé. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Csak gyorsan Felíciának:

Szerintem egy kicsivel sem lettél okosabb, és nem kaptad meg a választ a miértre. Olyan nincs, hogy elmúlt, mindig van oka, ahogy írtam. A férjed vagy a betegség miatt átélt trauma vagy a gyerek miatt, vagy más miatt,de tuti, hogy nem csak úgy szeretett ki belőled pont most! Menjetek el, mindenhol van családsegítő terapeuta, ingyenes, pszichológus, és derítse ki mi az ami elől a férjed menekül. Nézz utána a neten, hol van a családgondozó vagy kérdezd meg a védőnőt. A férjed vedd rá hogy menjen el, mondd, hogy ennyivel tartozik és leginkább a fiatoknak, nem neked!! Csúnya dolog, de próbálj meg hatni rá a gyerekkel. Meséld el neki miről marad le. Meséld el, hogy akarja e, hogy a gyereke mást hívjon apunak. Legyél kicsit dörzsöltebb, hogy elérzékenyüljön.
Ha nincs hova menjen, nincs másik nő, akkor sikerülhet. Ha eljártok, tanácsadásra, az már nagy lépés, lehet hogy feljönnek olyan dolgok is, ami tudat alatt dolgozott eddig.
Sok sikert! És ne add föl.

KépKép
columbine

sziasztok!

Felícia, nagyon örülök a jó MR eredményednek! a pároddal kapcsolatos végkifejletnek már kevésbé, bár lehet, hogy tényleg kell egy kis szabadság férjednek és újra visszatalál hozzátok, ahogyan Boni is írta az ő sztorijukat! kitartást és sok sok erőt neked! Dávid babának nagy szüksége van az anyucijára, így vigyázz magadra nagyon!!!

CsengeAndi, sajnálom, hogy nem volt túl érthető, ahogy fogalmaztam :( amúgy nem hiszem, hogy jobban aggódnék, mint páran itt még rajtam kívül, max. nem ugyanazon aggódunk. első gyereknél bocsátassék meg, hogy vannak kérdéseim.

Zsombidnak jobbulást! honnan szedhette megint össze szegénykém ezt a nyavaját? :( Zéti most nem beteg, nem?

amúgy a darabos kaját eszi már, ez a fuldoklós jelenet hetekkel ezelőtti. igazából azt szerettem volna csak kérdezni, hogy hogyan csináltok darabosabb kaját? pl. kevesebb ideig botmixerelitek, vagy csak átnyomkodjátok? a húst milyen állagban keveritek hozzá?

a babakocsiban alvás pedig addig nem probléma, ameddig ki nem növi, vagy ki nem esik a kereke és el kell vinni szervízbe és nem lesz hol altatni, mert akkor az lesz a ciki! sajnos a kiságyban legtöbbször ahogy vízszintbe ér, máris pattan négykézláb, majd ülésbe, onnan állás, és iszonyatos sírás a rácsokba kapaszkodva. a babakocsiban pedig elrázom... mondom, nem gond, csak jó lenne, ha nem csak ehhez tudná kötni az alvást délelőtt és délután is.

Julcsi, köszi a linket, el is mentünk tegnap, és beszereztük a napernyőt, erre jött a szar idő :D

Nicike, lánykád nagyon édes! és milyen nagy már! remélem, hogy ez a fogyás dolog nem komoly! majd számolj be a részletekről légyszi! az üléssel kapcsolatban pedig... megvettük tegnap, de nem tudom, mert én úgy olvastam sok helyen, hogy nagyon jó értékelést kapott a teszteken... tegnap ebben a bababoltban is azt mondta a nő, hogy top ülés, persze lehet, hogy kábított, de szerintem másnak is van ez az ülése, pl. Nikianyu, Szuszuék, többek között. vagy tévedek?

Barbi, igazad van Neked is velem kapcsolatban, csak első gyerekként nem feltétlen tudhatok dolgokat, és sokszor előbb kérdezek, mint kellene... :(

görkoris képek szuperek! nagyon jól néztek ki! éljen a sport! :) nekem is van korim, sokszor nem látta még a lábam :(

Nikianyu, köszi az infót pelusokkal kapcsolatban! ezek amúgy nem márkás pelenkák, amiket adnak a csomagban, igaz? mármint nem libero és társai, hanem teljesen más!

Mecsi, nagyon édesek a megkreált képek Áronról és kis családotokról! :)

Aproo, péntken mentek az oázisba? Andiról van valami infód? olyan régen járt errefelé! :(

Adri, Dorcád nagyon édi és nagybátyus is, ahogyan bezacskózta a leányt! :) fiadnak sok sikert a sakkozáshoz! elhiszem, hogy már most hiányzik!

posifotókat mentegetem... remélem nem kapcsolnak le... :S lehet, hogy jobb lenne, ha mail-ben küldenétek... Boni, amúgy Zsigié nagyon pici (mármint a kép) és nem is tudom betenni, mert gif... :(

ma pedig Eninek nagy gratula a hófordulóhoz! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2009.05.13 09:08-kor.

sophie27

Aproo, okés, megbeszéljük a peluscuccot! :)

sophie27

zsófi úgy tudom concord ultimax van többeknek,az valóban nagyon jó eredményt ért el,én az adac teszteken néztem a trimaxot és ott nem kapott jó értékelést.
Mindjárt vissza nézem,lehet ultimaxot írtál? :oops:

Darabos kaja: Lili is öklendezik,fullákol tőle,bennem meg az ütő megáll olyankor.igy én megveszem neki a darabos kaját,de megy a turmix gépbe.
Védőnő azt mondta ne eröltessem,semmivel nem vagyunk elkésve.Eszi a darabosat ha felkészült rá.

Babakocsiban alvás: Nálunk Lili mindenben elalszik,ezzel nincs problémánk.

nicike

Zsófi nézd meg:
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=621

Bocsánat kielégítő az értékelés!

nicike

Sziasztok!

REndszeresen olvaslak Benneteket, de hozzászólni nem nagyon van mit.

Hosszú lesz!!

Felícia! Neked szeretnék írni, ez nem tanács jellegű, de nálunk ez a helyzet.

Kristófot szerettük volna és 100 %-osan benne voltunk, hogy legyen, elsőre sikerült is. Nagyon vártuk én kimutatva, apa tartozkódóan. Nem jött el egyetlen egy vizsgálatra sem, nem nagyon kérdezte, ő arra várt, hogy megszülessen. NEm is hibáztattam, mert ő nem érzi át azt amit én. NEm tudott mit kezdeni a növekvő pocakommal. De, így is szeretett, nem tartott torznak, sőt a 6. hónap körüli pocakomat szerette a legjobban. Egy kicsit rosszul esett, hogy nem érdeklődik, de be kellett látnom, hogy rosszat teszek, ha erőltetem. Az utolsó 1 hónapban kész hárpia lettem, a hormonjaim tomboltak, és egyszer meg is kaptam, hogy nem szeret hazajönni. :( NA az volt a vég, bőgtem egész este. JA hozzátartozik, hogy végig volt szex, az utolsó hétig. Sokszor megkérdezte, hogy biztosan nem rossz-e. Aggódott.

Aztán megszületett... mi hazajöttünk a szülés után közvetlenül. Külön autóval, ez azért fontos, mert engem a dúla hozott és ő előbb ért haza, kitárt kapuval és fantasztikusan nagy odaadással, hálával, ... akkor ott a kapuban valami megváltozott.

Velem továbbra sem volt könnyű, mert 2 hétig depis voltam, sokat sírtam, aggódtam, de szerencsére a dúla segített átlendülni.

Azóta sokat beszélgettünk a kapcsolatunkról. Szeretjük egymást, de tudjuk, hogy ebben a kapcsolatban sokkal inkább odagigyelünk, hogy ne sérüljön a másik, hogy ne kelljen túl sokat feladnia magából a másikért. Mindig valahogy úgy alakult az 5,5 év alatt, hogy felváltva volt szükségünka másik extra támogatására.
Most suliba jár, nem vagyok egy féltékeny típus, de az ördög sosem alszik, vannak nők, akiknek nem számít, hogy a pasinak van-e családja. Most egy olyan csoportban van, ahol 4 pasi és 20 nő van. ÉS mondtam neki, hogy azért van bennem egy kis féltékenység, mert mivan, ha az egyik nő úgy dönt, hogy kell neki (közeli ismerősükkel ez történt 3 gyerek, egy időre el is ment), akkor velünk mi lesz. Erre ő azt mondja, hogy mi mostmár egy család vagyunk nem tudna feladni mindent, egy szex az más, de nem menne el.

Most én sem érzem azt a hűdenagy lángolást, azt hiszem ezt most felváltott a a bab iránti imádatom. NEm tudom, hogy ennek köszönhető-e, de a szexuális életünk alapjaiban megváltozott, sokkal jobb lett.

Talán azzal értek egyett, hogy el kell küldeni, időt hagyni neki, hogy Te szereted és szükségetek van rá, de legyen külön, akár kezdjen új kapcsolatot, de biztos vagyok benne, hogy visszajönne. Mert megkell tapasztalnia, hogy milyen nélküled és, hogy mit veszít. Ebben van kockázat, de Te is nyugodt lehetsz, mert ha visszajön, akkor miattad jön vissza.

10 év hosszú idő és most a Te figyelmed megoszlott, betegség-gyerek, neki nem sok maradt. NEm volt táplálva a közös tűz. Lehet, hogy csak dacol, semmi sem ilyen végletes.
Vendég

Jó reggelt, ill. Mariannak jobb reggelt!

El vagyok kenödve, hogy ilyen rossz hírrel kezdödik a nap. Ígérem írok megint neked Mariann egy szép enetgiakoktél tartalmú levelet, de megintcsak el kell elöször az ok-okozaton filozófálnom.

Közben igyekszem a tüdömet is a helyén tartani, mert betyárul köhögök már megint, vagy még mindig!?

KoAdri!

Veled szemben is gyötör a rossz lelkiismeret, mert nem reagáltam az írásodra. Bocsánat. Ha a gép elött ülök, tudom, hogy valamit még nagyon írni akartam, vissza is lapozok, de a jelek szerint nem eleget vagy nem elégszer és megint kizuhan a mondandó a fejemböl. Aztán persze amikor kikapcsolom a gépet, vagy nem enged be a rendszer, akkor persze képben vagyok. :(
Köszönöm a Regönek küldött jókívánságokat neked és a többieknek is. Regö nagyon jól boldogul a kalózlábbal, ma éppen annak a szétszedésével van elfoglalva. :shock:
Tegnap tunkolásos fürdetés volt, ami annyiból állt, hogy Regöt befektettem a kádba, a zömét lemostam ill. megmostam, közben fogtam a páncéllábát. Neki nem tetszett, de a végeredmény önmagáért illatozik! :)
Dorca nagyon-nagyon ügyes és a képeken olyan boldog, kiegyensúlyozott kislánynak látszik, gondolom az is, ö majdnemhogy jobban kezeli a helyzetét, mint a felnöttek, nem?
Csak remélni merem, hogy valami csoda történik és rendbejön a szeme. Ha azonban a sors másképpen hozná, ti mindannyian a legjobbat fogjátok abból a helyzetböl is kihozni, ebben semmi kétség.
Tudod mi foglalkoztat még? Írod, hogy építkeztek. Abban a házban laktok most is és az lesz kiépítve, vagy új lesz a terep? Csak a nagyfiad miatt kérdezem, hiszen neki a megszokott és jól ismert környezet nagy segítséget ad a tájékozódásban.
A film is nagyszerü volt, megnyugodtam, hogy semmi sem lehetetlen, minden attól függ, hogy mennyi az emberben az akarat, a tartás! Ez a filmben bemutatott fiatalember a hitböl merít eröt, s ez nagyon szép azoknak, akik maguk is hisznek. Én a vallást a magam módján gyakorlom, a hitem is teljesen más jellegü, mint a hagyományos értelemben vett hívöknek. Nekem nem kell templom és pap a közvetítéshez, megoldom önmagam. Szerintem a vallásosságban van egy fontos pont, amit a legtöbben figyelmen kívül hagynak: a Szentírás olyan, mint egy novellasorozat, több ember gondolatait foglalja össze. Következésképpen több vélemény és benyomás alapján lehet értelmezni a szövegét, mindenki másképpen interpretálja az olvasottakat, más jelentést kap ugyanaz a mondat a te fordításodban és mást mondjuk az enyémben. Én nagyon tisztelem azokat, akik hisznek és innen merítenek eröt az élet viszontagságaihoz. Azok, meg akik nem hisznek, azok csak másban és másképpen hisznek, nekik elsösorban magukban kell megtalálni a támaszt, a saját gerincükre kell hagyatkozni. Mariann is talpra fog állni, én hiszek az ö erejében, ahogy a tiédben és Ágiéban is! Nekem a te kisugárzó pozitív energiád nagyon sokat jelent! :)

Nicike!

Annyira örülök, hogy újra a körünkben üdvözölhetünk! Nagyon édes a többemberes kiscsajod! :)

Lányok!

Köszönöm a dícséreteket, teljesen meg vagyok hatódva. A sors fintora ez, mert iskolában ill. az egyetem évei alatt csak gondjaim voltak a fogalmazásomból. Ha egy konkrét témáról kellett valami írni és én éppen sziporkázó hangulatban voltam, elhumorizáltam a dolgot. A kommentár a lap alján aztán így hangzott: "Nem ez volt a feladat, viszont szereztél nekem és csaladomnak egy nagyon vidám órát, könnyesre röhögte magát az egész család. Eredmény: elégtelen. "
Éljenek a tanárok! :)

Az egyetemen a politika tanárom iszonyatosan jó fej volt, nagyon jó humora volt és kis növésü férfi létére is rengeteg öniróniával bírt. Ennek ellenére vele is összezörrentem egy politikai fogalmazás miatt. Nagyon csalódott voltam, hogy ennyire félreismertem öt, mert hiába a humor, az önirónia, ha a gondolkodása a szokott mederben folyik. Olyanoknak, mint én, nincs helye. A 120 ember közül én mertem csak a nézeteimet a történelmi tények mellé leírni és ebböl lett a bonyodalom. Az egész évfolyam elött felszólított, hogy tartózkodjak a saját véleményem kinyílvánításáról...
Nem értem miért botlik meg a legtöbb ember a saját árnyékában!?

A képekért kapott dícséreteken felbuzdulva úgy döntöttem, hogy elviszek titeket a múzeumba, ahol vasárnap voltunk. Helyszín: Landesmuseum für Technik und Arbeit, Mannheim
Ha valaki éppen arra járna, csak ajánlani tudom. Családi belépö 6 euro, ami itteni viszonylatban is nagyon humánus.

A múzeumban az a legjobb, hogy két szinten is vannak kipróbálható kísérletek témakörök szerint csoportosítva: mechanika, optika, fizika, matematika és még sorolhatnám. Vasárnaponként a múzeum kertjében ill. a parkoló körül letett apró sineken kisvasút közlekedik, ami a gyerekeknek is hatalmas élmény. A múzeum öreg mozdonya is óránként kijár egy kocsival a múzeumból, kimegy kb. 100 métert, aztán visszatolat és mint aki jól végezte a dolgát, úgy áll ott 50 percig, mint aki sose volt háshol, nemhogy a friss levegön!

Az elsö képen a párom hidat ver a kép egyik oldaláról a másikra. :)
Kép

A másodikon Imi és Regö építészt játszik, Imi a darut kezeli, Regö a köveket rakja...
Kép

Aztán Eni a csörlö segelmével megpróbálja a 20 kg homokzsákokat odébb tenni.
Kép

Most nem Imi húzott fel engem, hanem én öt:
Kép

Begolyóztunk:
Kép

avagy az energia megmarad, csak átalakul:
Kép

Az inga mozgás szemléltetése papíron:
Kép

A lézersugarak elhajlítása:
Kép

Folyt. köv.
Vendég

ime.. most csak ilyen car minőségben, de ha apa hazajön dobok jobbat! Kép Kép Kép Kép
Vendég

Nici, az a baj, hogy az ultimax csak 18 kilóig jó... az én gyerekem most megfelel egy 1-1,5 éves gyereknek méret ügyileg, legalábbis gyerekdoki szerint, szóval mi már nem ezt a 0-18-os 0+-os kategóriás ülést vettük, hanem a következőt, ami két kategóriát ölel fel. 9-36kg-ig. ebben pedig nincs ultimax, szerintem, csak a trimax, és ezen is ott van a sehr gut minősítés.

azért köszönöm a linket, remélem, hogy nem lőttünk nagyon mellé!

gondolnám amúgy a neve sincs ülésekhez képest még így is nagyobb biztonságot ad

sophie27

Barbi,még mindig csak azt tudom mondani nagyon szép család vagytok.
És nagyon szeretem olvasni amiket írsz,mert szellemesen fogalmazol,ugyan akor meg is tudod hatni az embert annyira átjön az írásodból amit gondolsz,az érzelmek....

Csiga is pakolna látom :lol: Nagyon csini a pilóta sapiban:D

Zsófi,annyi féle fajta ülés van h csoda ha kiigazodunk.Mi is pl az ultimaxot néztük és apa is azt mondta mivan ha nem jó 18 kilóig,igy eggyel nagyobb kategóriát néztük.
Mi az M5-ös brendonban voltunk és az ottani eladó pl nekünk a trimaxot nem ajánlotta,hanem azt mondta kiddy infinity pro-t vegyünk.Igy mi azt vettük.
De lehet a ti eladótok meg pont a kiddyt nem ajánlaná.
Veszett fejsze.... :lol:

nicike

Nici, na igen! azért jó lenne összehozni gyerekeinket lassan élőben is... :)

most megyek, sziasztok és a csúnya idő ellenére is szebb napot! :)

sophie27

Voltunk méreckedni:

7980 gramm és 73 cm. :) a múlt havi óta 2,5 cm növekedés és 20 gramm fogyás :)
Vendég

Közben szép szorgalmasan írtatok!

Jelentem a Csandi-féle tökipompos helybéli változata, a Flammkuchen lesz a menü elötte egy borsólevessel. Gyors, egyszerü és nagyszerü!

Ja Mecsinek lógok még a pótszülinapi virtuális tortájával. Ez az én rebarbaratortám:
Kép
Kép

S most, miután a szemeitek jól laktak, menjünk szépen vissza a múzeumba! :)

Itt azt próbálhatták ki, hogy a testek formájától függöen melyik ér biztosan célba:
Kép

A csodatölcsér esete, vagyis a bolygók pályájának szabad modellezése: Kép

A perspektíva rajzolását segítö szerkentyü:
Kép

A tüdökapacitás és a légnyomás közötti összefüggés:
Kép

Légmeghajtás:
Kép
Ezt a képet külön MinimanóGabinak a figyelmébe ajánlom, a szülöszék:
Kép

Volt ott egy öreg nyomdász is, a sok nyomdagéptöl szinte észre se lehetett öt venni. A gyereke vele kipróbálhattak egy képeslapnyomdát.
Kép

Aztán lereagálták magukat a nyomdával:
Kép

Ezen az utolsó képen a háttérben Dönci látszik kiterülve a mi kis könnyü kocsinkban. A barátnöm szerezte nekem acélos 5 euroért, kimosta, rendbetette és nagyon kis szuper kocsi lett belöle. Olyan igazi kis olasz járgány, könnyü és tipikus olaszosan néz ki a sötétkék szteppelt anyaggal. :)

A következö sorozatban megyünk vonatozni...
Vendég

Sziasztok!

Régen, újra, megint. Annyi mindenről írtatok, hogy nincs időm átgondolni, reagálni.

Ráadásul a magam- talán ugyanúgy rendhagyó hívő voltomból fakadóan rendkívül sokmindennel nem értek egyet!

BArbi! A Szentírás tényleg egy novelláskötet. Addig amíg rá nem jössz, hogy egyetlen személy képes megmagyarázni: a Szentlélek. Különben csak egy irodalmi mű, és nem Isten üzenete. ( Irodalmár volnék, és ezért kezdtem el olvasni. Az alapműveltséghez hozzátartozik. Aztán robbant az életemben, amikor rájöttem, hogy ez a világ nem ugyanaz, mióta itt járt valaki, aki onnan jött és oda ment, ahova majd én is. Na ez talányos, de azt hiszem érted. :D Ne érts félre nem sért a kijelentésed, hanem hozzászólásra késztet, ugye érted! Úgy szeretném, ha egyszer ezt megélnéd! FAntasztikus dolgokat művelsz a világon a szép családoddal, a gyerekekkel, ha a Szentírás valósága így robbanna benned az fölforgatná Németországot szerintem. :D
No, nincs valami banános recepted? VAgy citromos, de gyorsan kéne...

Felíciának ezért is nehéz írnom. Én eléggé szabadon értelmeztem a szerelmet, meg szerelmességet mindig. Amíg meghódítottam, addig izgi volt, utána nem. Mindezt megelőzte egy kétéves diákszerelem, ami legnagyobb megdöbbenésemre elmúlt. MAradt a csalódás önmagamban és ebben a csodálatos érzésben- eszmében. Aztán a "robbanás" után minden megváltozott. Megértettem azt, amiről Adri írt! VAn egy, egy tökéletes, kedves, akivel valami csoda folytán egy leszünk. Teljes harmóniában ( Na, azért a fogkrémes tubus néha okoz gondot... :D ) Hát, ez 12 éve megdöbbent mennyire így van! De tudom, hogy magamtól nem lennék képes erre: szeretni 12 év után, jobban mint magamat, és viszont is ezt kapom. Erre két boldog ember képes. Akármilyen furcsa, a boldogságom mégsem ebből fakad, hanem attól, aki a Szentírást idepostázta! Jó nagy levél.

NA, majd folytatom. Most jöttek, no meg dolgoznom is kéne.

A receptet várom!

Várom a receptet!!!

Bözsi
eviragos

Ági, mindent megpróbáltam, emlékeztettem a kezdetekre, meg is hatódott, megkönnyezte ő is, ahogy írtam, de ennyi, lepergett róla minden. Tudom, hogy dac van benne, anyukája is azt mondta. Ezért is hiszem inkább azt, hogy ha már egyszer dönt, és elmegy, ő nem fog visszajönni, büszkeségből, dacból, még akkor sem , ha esetleg szeretne.
Pont azokat mondtam neki, amiket írtál. (Azért nem vagyok annyira elveszett csaj...) Hogy mivel a baba most 10 hónapos, erre az időszakra nem is fog emlékezni, ha lesz másik férfi, milyen lesz neki, ha mást szólít apának, más ad neki esti puszit, stb. Erre azt mondta, attól még mindig ő marad az apja és bármikor elviheti, ha elengedem, továbbra is tudunk majd együtt sétálni, akár naponta, stb. Én nem tudom, hogy képzeli.
Reggel megkértem nővérem férjét, hogy eljött az idő, beszéljen Csabival, bár nem tudom, van-e még értelme. Ő mégis pasi, lehet az ő meglátásaira jobban hallgat. Párom nem zárkózik el a beszélgetés elől, megbeszéltek péntek délutánra egy találkozót. Azért kiváncsi vagyok, mit fog neki sógorom mondani. Azt még hozzátenném, hogy sógorommal sosem voltunk jóban, sőt, az elejétől fogva kifejezetten bocs, de rühelltük egymást. Mégis, amikor baj van, nyugodtan tudtam hozzá fordulni, máskor is, és most is úgy beszéltem neki az érzéseimről, mint a nővéremnek. Azért fura.

Kép
felicia

Jobb reggelt szép napot!

Hát én olyan kómás vagyok alig látok a szemeimmel igazából csak bambulok ma:(
Boni köszi ma a képet ma így is érzem magam.

Felicia sajnálom , de én ezt ilyen formában nem tudom elhinni "hogy már nem szeretlek"! akkor mi ez a nagy törődés puszik stb. Sztem Szeret ő még de már nem szerelmes és ez igy lenne rendjén helyén való. Mi is 11éve vagyunk együtt a férjemmel de a nagy lángoló szerelem már nincsen. Viszont van egy ötletem amit kipróbálhatnátok :menjetek el valahova kettesben vagy hármasba pár napra ahol nem kell épp semmit csinálni csak egymással foglalkozni! Nálunk mindig bevált ha épp hullámvölgyben voltunk egy pár nap nyaralás kikapcsolódás, talán nektek is segíthetne. Lehet pénzbe kerül, de talán megérne ennyit.

Nicike VÉGRE! Üdv újra itt, milyen szépen megnőtt ez a Lili manólány!

Adri jó hírek szupi! ++++

Barbi köszönöm a tortát ! Most még éhesebb lettem a nagy koplalásomba. Múzemum szupi lehetett én is elmennék már ilyen helyre!

Enyém gyerek ma tiszta hiszti látszik hogy front van. Alapból f10kor kelt ,most meg dörgöli megint a szemét de nyügi. Mostanában két naponta váltogatja a szavakat eddig dedüddedü volt aztán tototo ma meg nanana. KI érti ezt ?! :D

Még folyt. de nagyon sírunk van.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Útra kész mindenki? Beraktátoak a többkategóriás bisztonsági üléseket a vonatunkba? :) Akkor kérem a peronon vigyázzanak, az egyetlen vágányról vonat indul és érkezik.
Kép

Döncit nem egészen rendeltetészerüen csomagolva, de elvihettük magunkkal. Ö fel se ébredt rá.
Kép
Kép
Kép

Visszaérve a vonatozásból, folytatjuk a kísérleteinket. Itt a gáz viselkedéséröl (a hömérséklet emelkedése során) tanulhat az ember gyereke.
Kép

A süllyedöben lévö tudomány megmentése végett morzéznak a lányok. :)
Kép

A vonzódásról másképpen. A mágnesesség szemléltetése:
Kép

Ne taszíts el magadtól. :)
Kép

A generátorról bövebben:
Kép
A mozdony, amiröl beszéltem. A pályaudvar másik oldalán valódi emberek valódi kajára tehetnek szert ott a múzeum kellös közepén.

Ezt is rátok való tekintettel fotóztam le. A lego így készül:
Kép

A nagyon ráérök pedig megnézhetik a Porsche szerelösorát:
Kép

Jó volt? Jól éreztétek magatokat? Máskor is eljöttök velünk múzeumba? :)

Most mennem kell ebédet varázsolni. Imi ovijában ma fényképezés van, reggel szépen felöltöztettem a kiscsajt. Nekem ez olyan, mintha szembeköpnének évente egyszer, mert az óvoda személyzete tudja, hogy fényképész vagyok, fel is kínáltam, hogy megcsinálom a költségek töredékéért, de nem kértek belöle. Sokkal jobban esik egy vadidegennek fizetni egy kupac életlen, rosszúl kivilágított és nem életszerü képért, mint nekem, akinek ez örömet okoz. A hapsi jön egy csillogó fekete bmw-vel, kiszáll belöle egy ficsúr a személyzettel, lezavarja a sort, aztán elpárolog, utána már csa a jó magas számla marad. Egy csoportkép pl. 8 euro! Hát ember az ilyen? Ha legalább frankók lennének a képek!
Abbahagyom a pöfögést, mert csak felhergelem magam.

Eni az iskolával az erdöbe ment Pirokát és a Farkast meglátogatni. Viccet félretéve: csigákat keresnek. Szerintem nem fogják öket észrevenni, mert a csigák kínjukban megtanultak úszni és már nem börizomtömlöjük van, hanem úszóháryájuk és kopoltyújuk, mert napok óta özönvízszerüen esik az esö. Persze az is elképzelhetö, hogy lerendezték a tavaszi nagytakarítást és csillogó-villogó csigaházaikban posztolnak valahol vízmentesen. Kíváncsi vagyok Eni beszámolójára! :)

Eldugultam, Izaura megy a konyhába rabszolgának. Csak akkor szabadulok, ha kész az ebéd! :)
Vendég

Húú.. nagyon nyomkodtam az entert siettemben. Bocsi
eviragos

Mecsi!
Ez a kettesben vagy hármasban dolog sem jön be, próbáltam, de NEM AKAR velem/velünk jönni Svájcba, még akkor sem, ha így elbukjuk a már lefoglalt repjegyet.

Kép
felicia

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :)

Felícia: annyira sajnálom, nagyon sok jó tanácsot kaptál, egyet viszont én is nyomatékosítanék: a rossz gondolatokat nagyon gyorsan el kell űznöd!!! Dávidért most csak TE KIZÁRÓLAG vagy a felelős, mert másra nem számíthat, és érte most erősnek kell lenned!

Külön öröm nekem, hogy Nicike újra köztünk van :) Gyönyörű a nyuszi lány! A mostani férjem...vannak akik ismerik a sztorit, de hosszú lenne talán így elmesélni, fantasztikus ember, tényleg szerelem első látásra, ő segített abban, hogy végre pontot tudjak tenni a haldokló házasságomra, aztán Málnus mint egy igazi szerelem baba, váratlanul, gyorsan jött, és bearanyozza a boldogságunkat. Tanulság Felíciának talán annyi, hogy ok nélkül nem történik semmi, és az életünk meg van írva...talán neki is valaki más van rendelve. Egyébként pedig egy lapon sem lehet említeni az előző férjemmel, az mintha egy másik bolygón lett volna!
A hittel én is úgy vagyok valahogy mint Barbi, nem gondolom, hogy papok és templom kell hozzá, aki látta a Stigmata című filmet, én is úgy fogalmaznám meg:
"Isten országa bennetek van, s körülöttetek. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát, és én ott leszek; emeld fel a követ, és megtalálsz”

Barbi annyira szuperek a képek, a korisok is, meg a múzeum, is ha valaki kedvet kapna, akkor mi voltunk idén a csodák palotájában, és rangeteg hasonló játék van, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Zsófi az aggódásodra akartam írni, csak elfelejtettem, hogy Málnus épp befejezte a kajasztrájkot, végre a szopin kívül elfogad némi szilárdat, de az 1 dl gyümi 2 alkalommal fog el, szóval a darabostól még mi is irtó messze vagyunk. Egyébként pedig az első gyereket mindenki túl aggódja egy kicsit talán, te is én, ezért jó, hogy vannak köztünk akiknek nagyobb a tapasztalata :) Autósülés, mi is nagyon sokat gondolkodtunk a Concordon, a napokban veszünk mi is ülést, és fele annyi mint a römer, de de minden ADAC teszten elégségest kapott, és azt mondják ez a leghitelesebb, mert független. MI rengeteget autózunk, és marad a römer, csak mintha a fogamat húznák annyira drága :(

Adri, nagyon édes a cumi lány, lehet hogy csal a kép, de én úgy látom, hogy sokkal kisebb a szeme, mint a műtét előtt, szóval nekem ez most szemmel látható, és olyan édes kislány, nagyon kis huncutnak tűnik, és tényleg olyan mintha nem viselné meg annyira. A nagy fiadnak jó utat, és sok sikert!

Eni babának nagyon Boldog hófordulót kívánunk!!!!

Kata, szerintem nagyon tanulságos a történetetek, köszönöm, hogy megosztottad!

Csiga ligiósunk tüneményes, és én elfelejtettem mit is akartam még írni:

Ja, kaja: ma tejszínes gombás mártás rizzsel, egyszerű, gyors.

Szilvi, várjuk a képeket!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ezt most kaptuk a szállástól: feltettem nekik tegnap a felmerült kédéseket:

Tisztelt Ványi-Tegzes Szilvia!
Köszönettel megkaptam levelét.
Örülünk, hogy elnyerte tetszésüket a szálloda.

Mellékleten küldöm a kiegészített táblázatot,ha összeállt
a résztvevők listája ezt legyen szíves elküldeni.

A főépületi neobarokk apartmanok mindegyikében
van WC és zuhanyzó (mellékelt képen).

Az üdülési csekkel fizetőktől nem szoktunk előleget kérni.
Az egész foglaláshoz kb-40-60 ezer Ft előleget kérnénk
Tudok küldeni csekket vagy az átutaláshoz számlaszámot.
Ha megoldható, egyvalaki fizetné be vagy utalná át az összeget
és a helyszínen fizetés előtt megbeszélnénk ,
hogy kinek, melyik szobához számítsuk be a fennmaradó előleget.

A bungalók 2 szobásak , 3 szobás szálláshelyként főépületi apartman jöhet szóba.
(Várhalmi Barbara).

Lemondási feltételek: A megrendelés az érkezést megelőző 10. napig költségmentesen lemondható.
Abban az estben, ha a lemondás a10 napon belül történik 1 napi teljes szobaár (étkezéssel) fizetendő.
Lemondás elmulasztása esetén a befizetett előleg teljes összegét felszámítjuk lemondási költség címén.
Tisztelettel:

További információkkal szívesen állok rendelkezésükre.

<
sziszka78
Tolna

Eviragos: Isteni citromos süti babapiskótás nagyon finom! Ha érdekel!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: