A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lorca:Ezeken a dolgokon már én is átrágtam magam.Azt hiszem most csak érzékenyebb voltam a témára. :oops:
Sajna mindenre nem lehet felkészülni,de valószínű h kiképeztük magunkat légiósra és minderre semmi szükség nem lesz. :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok mamocak!

Koszi a dicsereteket Hangoca neveben is :wink: !

Sillia:Nem csodalom hogy ilyeszto volt a friss ver latvanya!Jo lenne ha nem lenne komolyabb problemad belole...en ugy felek ettol,nekem 1x volt 21 evesen(hasmenestol)szerencsere gyorsan gyogyult.....
Annyira tetszik amit ugykodtetek Loci szobafalaval!!!Ugyesek vagytok apaval...a szalveta technikaval csodas dolgokat lehet csinalni...nagyon sokat el kellett ajandekoznom mikor idejottem...es egyebb kellekeimet :cry: Most meg szerezhetem be ujra a nemtudom honnan... :roll:
Bar most talaltunk egy jo kis halozatot,tele kreativ dolgokkal,sot,itt a dollarboltba,ami otthon a szazasnak felel meg,tele vannak plasztikus,fabol keszult betukkel...kuldjek haza csajok???

Bertina:Biztos nem lesz am akkora a kisfiatok....Hangat is nagyobbnak mertek eddig,de apaja csak magas(192cm)de vekony,szalkas..en sem alacsony(174cm)sportos...Hanga csontjai hosszuak,de nem annyira ducika...szeretnem ha apajara utne inkabb :wink: Alkat ugy latszik most apae,de az arca,az alla,az enyem...meg a dokineni is azt mondta :lol: :lol:

Csibe:Hurra beszerzo-korut!!!En egynemut varrni szeretnek,remelem a jovoheten mar sikeul anyagot vennem...

Lorca:Zeneloforgo...a mienk nagyon halkan is jatszik zenet,es nem vettunk igazan tobb "jatekot"egyenlore.En nem szeretem ha tele van a baba agya mindennel,felesleges...de erre en is ugy vagytam mar :wink: Meg kapunk pihenoszeket,es bebi hintat...van jatszoszonyege,amin egyenlore csak siman fog majd fekudni,jatekok nelkul....remelem az elejen inkabb pihizik mint akciozik majd.

Nikici:Huuu ez a hordozo mizeria nem egyszeru...szerencsere nekunk nem kell egyenlore.Mikor a korhazbol hazajovunk,egy ismerosunk elhoz a sajatjaval.Itt ki sem adjak a babakat anelkul :roll: Csak szabalyos,profi hordozoban hozhatod,se mozes,se semmi mas....
Jonak latszik es az autos tukor...baratnomnek is van,de csak a sima fajta,de nagyon jo hogy ralat a gyerek arcara...!

Agi:Sok kismamitol hallottam igy a vege fele a bubis viz kattanast :wink: :lol: !Rakott-kel:imadom!!!!jo otlet!Nagyon kifogyok am az ihletbol,mi is legyen a kaja....!

Szisz:Nagyid szuper!!!! :lol: Lakashoz megy a drukk,jo lenne he nem ulnenek rajta sokaig....

Lola:Internet kavezoooo!!! :wink: :lol: Neha nezz azert be valahogy!!!

Marietta:4d-vel mizu van???

Gabi:Jaj!Nem eleg a kemenyedes,meg ez is?Gyogyulgassatok hamar!!!

Timi:Szetutlek :wink: !Ne olvass mindenfele remseget,vagy ha igen,ne gondolj arra hogy barmi ilyesmi is lehetene!Kozvetlen kozeli ismeroseimmel is tortentek mar szornyu dolgok...de igy nem szabad felfogni!Minden rendben lesz,rendeben lesztek,mindjart a karjaidban foghatod majd Tamarat!!!
En is fajok am itt-ott,meg ha sokat megyek leszakad a hasam alja...de tudjuk,ezek ilyenkor mar igy vannak...mar nagyon nem jo semmi sem!Szoval csak fel a fejjel,es ugyesen!!!
Latom ma mar jobban vagy!!!Csak igy tovabb!!!

Nyuszi:Jo vasart csinaltal!En nem ertek az autokhoz :oops: de biztos szupi a jargany!!!

Boo:Remelem mar jobb a kedved!!!En a koraszulott mentosoket lattam multkor...hat teljesen kiborultam :oops:

Lilisgabi:Jo ajandekot talatal ki :wink: !

Katy:Ugyanezt csinaltam multkor:szortelenites utan,detto beszartam a ver lattan!!!Csak pillanatok mulva esett le hogy mitol van...
Akkor kovetunk titeket meretben!Remelem apa jobban van mar!!!

Bond:Iwiwes hulyeseg:en is tegnap vettem eszre hogy ertekeltek...hat ezt a baromsagot!Mi a francnak kell meg ez is oda...
Mano labat lehet nem kell ennyire szbalyozni,lehet hogy tenyleg eleg az egyszeru csikizes!!!
Szuper ez az esernyo-kocsi!!!

Tegnap en a baratnom frizurajat tettem rendbe..festes-vagas!Nagyon ugyes vagyok,nem kell sapkat hordania!!!

Maria:Orulok hogy jol sikerult az eloadas!!!

Kispiskota:Akkor egyutt gondolkodunk!Mert a cicam Marci(Marton)Mindig imadtam ezt a nevet...ezert ha most fiunk lettt volna akkor Botond,mert a Marci az kilove :wink: Szerencsere enyem apanak tetszett a Hanga,megvolt az egyetertes!

Tabati:Jesszusom,,,mar megint 1 honappal elobb indulnak a babocak???A majusiak is igy kezdtek!!!Remelem jol vannak!!!
Pelus:Nem foglalkoztam a kerdessel egyenlore jobban,vettunk egy kezdo csomagot ami 4,5 kiloig jo,aztan majd meglatjuk...a bolt kozel van,majd szerzunk meg...En nem is akartam tulzasba vinni,mert ki tudja mekkora,milyen alkatu...
Koszia homeos dolgokat!Malnalevelem van ,ittam mar azt babavaras elott is!(itt kozben is fogyasztjak :shock: )

Szoni:Vegul is Bodza lesz a lanyotok?Mert imadom ezt a nevet!!!

Moncsy:Helyes a lnykad,szep unnepseg lehetett!Pihizzel azert!
A hasmeret miatti joslatoktol mar keszen vagyok!!!Szerencsere nem ugy van az :wink: !!!!

Breki:De jo hogy jol vagytok,es hogy beneztel!Jo kis kreativoskodast!!!En is most szorgalmasan tervezem a gyerekreszleg falfestetset,keresem az otleteket,mar vettem par festeket,ecsetet....nemsokara papirravetem a tervet!!!Ugyesen!!!

Na jol van,most ezt elkuldom,mert behalok ha elszall!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ma megyunk bankba hitelert :? !Kernek egy kis drukkot,mert aztan nem tudom mi lesz...de remelem azert sikerul,en is megyek apaval,hatha nyomatekosabb lesz a dolog,hogy nem autora kell,hanem a pocaklakora!!!!

Vegre imadhatom az idojarast!Annyira szep tavaszi illat van,minden rugy kipattant,a viragok szinesbe oltoztettek az utcakat.Ebben a varosban rengeteg a zold terulet,es szinte minden hazhoz van elokert is,ami atlagban tele van ultetve!!!
Az en kis magjaim is beindultak,remelem hetvegen mar kiultethetem oket!!!

Kép
Kép
ancsurti

Szundi vége. :( :( :( :( :(

norka81! :)

:) :) :) :) :) :) :) :)

szonibaba (illetve mindenki :wink: )! :)

Ez a 2 link arról szól, hogy mire kell figyelni a babahordozó vásárlásakor és hogyan kell bekötni a kocsiba őket:

http://bebibolt.hu/bababolt/docs/HSZNT_GYBIZTUL_IWH.pdf

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztonsag__90786-az-ujszulottek-szamara-melyik-az-a-babahordozo-amit-az-autoba-be-lehet-szerelni

Köszi a linkeket, megnézem :wink: :wink: :D :D :D :D :D . Kicsidodi-féle szülés nem érdekel, de annak idején a SOTE-n is forgattak egy részt, azt szeretném megnézni.

tímea83! :)

Máskor is elűzzük a bajt, csak szóljál! :wink:

lorca! :)

Azt is mondták, hogy minnél hamarabb születik meg a baba, annál inkább intenzív a fájdalom. :roll: :roll: :roll: :roll:
(Kolléganőmnél így volt. Első lány 5 óra alatt, második lány 3 óra alatt, de az húzósabb volt. Mindkettőnél már nyitva volt a méhszája, már hetek óta)

breki76! :)

Ezek aztán nem fognak szembejönni az utcán! :wink:

ancsurti! :)

A drukk már úton van. :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.08 17:55-kor.

Kép
Kép
200907?

Bond!

Módosítom a pontszámaidat, jó? Ízlésed nincs, de vicces vagy.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anyuéknál nemrég született egy 5600g-os bébi, spontán :shock: ! És aznap voltak ikreik is 2500g körül. Anyu le is akarta őket fotózni egymás mellett (Dávid és Góliát :lol: ), de a szumóval hazamentek, és lecsúszott róla :( !

Tabati!

Az, hogy ki mennyi idő alatt "szül", nagyon szubjektív! Az anyukám-féle 20 óra, és a barátnőm másfél órája ( :shock: ) nyilván nem ugyanazzal a "mértékegységgel" van számolva :wink: ! Anyukám ebben a 20 órában még kivasalgatott, megfőzőtt apunak másnapra, és átbattyogott a tesómmal a nagyszüleimhez, szóval ő a legelejétől számolta. Ezzel szemben a barátnőm is érezte már kb. egy nappal előtte, hogy eljött az idő (jóslók, keményedés, magzatvíz-szivárgás), de fájdalmas fájásai tényleg csak a végén voltak, ezért ez neki másfél óra.
Ilyen értelemben lehet 5 óra sok is, meg kevés is! Ha öszvissz ennyi, akkor hálát adhat, de ha 5 óra kőkemény vajúdás, akkor én azért annyira nem irigylem :? .

Norka!

Kedves tőled, hogy minket is megsiratsz :twisted: :lol: :lol: :lol: !
Amúgy szerintem is nagyon el lett találva ez a reklám :wink: !!! A Coca cola ebben amúgy is mindig élen jár (másra úgysem jó :? ).

Lorca!

Énis, én is akarok ilyen gyorsan szülniiiii :oops: :lol: :lol: !
Persze még csak megközelítőleg sem tudok készülni semmire, mert anyum családja hosszan vajúdott (anyu is, mama is), másik mamám viszont másfél óra alatt szülte aput nulláról :D ! Én elvileg őrá ütöttem alkatilag, de csak reménykedni tudok, hogy ebben is... :roll: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

5600 gr spontán??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Jézusom... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

tabati! :)

Tényleg inkább az alkat számít a pelusnál, a súly csak egy dolog. :roll: A lényeg, hogy ne tárazz be nagyon, majd menet közben úgy is meglátjátok, hogy jó-e az a méret vagy esetleg kisebb/nagyobb kell.

Mostár 1026%, hogy Manónak a foga jön.
Tegnap előtt óta időnként fájósan sír és még mindig elég híg (és keserű szagú) a kaksi. (Bocs) Hőemelkedése nincs, étvágya átlagos és ha nem sír, akkor a kedve is jó. Megint rákapott a rágcsálásra. Van itthon fogzáskönnyítő (na, ez majd mindenkinek jól fog jönni :wink: ) és ha jól vettem észre, amikor bekentem vele, akkor bizony hátul dudorodik. (Ami nem tetszik, hogy nem látványosan úgyhogy, ez melós lesz, eltart majd egy jódarabig attól tartok. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :? )(Olyan aranyos, ő is mutatja az ujjával, hogy még ott kenni kell :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Norka!Megneztem a cola reklamot.Tenyleg nagyon jo,de persze az osszes reklamjuk profi.Azt az egyet sajnalom,hogy egy ilyen szar mereghez kell kotnom ezeket....De a mondanivalojuk az verhetetlen!!!!
Keves ilyen profin reklamozo ceg van.......

Kép
Kép
ancsurti

Fogzaskonnyito:Azokra a zselekre,kremekre gondolsz most,ami fajdalomcsillapitos?(Dentinox vagy mi a szosz?)
Nem tudom mi az igazsag,de apa azt olvasta roluk hogy epilepsziara hajlamositanak,bar sok anyukatol hallottam hogy hasznalja,ha ez ennyire gazos lenne,azert csak nem forgalmaznak....
En borostyan nyaklancot szeretnek kuldetni otthonrol majd,de majd elvalik mi a megoldas...mindenesetre gyors fogzast kivanok Manonak!!
Meg szerencse hogy erre nem emlekszunk,nem lehet egy leanyalom amikor attornek a fogacskak......

Kép
Kép
ancsurti

Igen. Dentinox van nekünk is és valóban azt mondja a betegtájékoztató, hogy epilepsziás gyerekeknél fokozott óvatossággal kell használni, a kezelőorvossal kell megbeszélni.
(A borostyán rágva segít vagy ékszerként használva? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Katy! Állítólag működik már az egyensúly érzékük, és az válthat ki egy befordulást. A szeptemberi mamiknál az egyik Lánynak bejött. Szorgalmasan gyakorolt mindennap. Nekem nem jött be DE..nem is erőszakoskodtam a "megfordítással", pont azok a dolgok miatt amit írt Tabati (rövid köldökzsinór...). Császár lett, de nem bánom, Nolka így akarta.

Sillia! Ez szuperaranyos, tök jó lett, biztos nagyon fog tetszeni Lócinak!

Dodi! Gratulálok az ismerősödnek! A lényeg, hogy jól vannak! A magnézium tényleg jó, én is szedem már folyamatosan, mert 2 hete voltak jósló szerű fájásaim (olyan mint a mensis)

Tabati! A pelusnál nekünk a combi részen volt gond (vágta), newborn pelust szinte nem is hordott Nolka.
Látom készültök gátvédelemmel szülni. A Jánosba azt mondták mindenképp metszenek... ezek után masszírozni sincs sok kedvem...

Folytköv....

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

f.nikici! :)

Nagyon piszkálja a csőröm ez a Ferraris hordozó. :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Megírod a PONTOS típusát/nevét? :roll:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti Drága! Nagyon szorítok++++++++++++++++++++++++++
Itt meg már nyár van :shock: Ma meztélláb voltunk Nolkával a kertbe :lol:

Nem bírok többet írni.... Nolka idehordta az összes játékát...
:lol: Mennem kell...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Nikici,
Bocs, hogy bezavartam picit a talpas dologgal, nekünk nem ISOfixes a kocsink, de azok sem sokkal bonyolultabbak, csak drágábbak és biztonságosabbak :lol: . Akkor előről :lol: Ahány kocsi, én annyi ISOs rögzítőt raknék bele, fixen. Magát a hordozót ettől függetlenül lehet ki-be rakosgatni, mert erre a sínre csak úgy "ráül", a rögzítőt viszont nem érdemes mozdítani, mert az felesleges macera. Arra nem esküdnék meg, hogy különböző típusú rögzítők jók különböző hordozókhoz, ezt meg kéne nézni, nem tudok róla, hogy lenne szabvány. (Azaz ebben ne adj a tippemre. 8) )
Melegen ajánlom a hordozókhoz mellékelt használati utasítás elolvasását. Anélkül mi még berakni sem tudtuk Nati mostani ülését. :lol:
3 éves korban egyáltalán nem normális, ha fáj a lába a gyereknek! Az tinikor körül ok - ha növekedési fájdalom. Ha fiú, főleg kéne dokihoz vinni, mert nekik van egy tipikus ortopéd betegségük, ami sima lábfájással kezdődik, de nagyon bedurvulhat, ha nem kezelik.

007,
Ez a túl korai terhelés bugyuta duma. :lol: Legfiatalabb baba, akit innen a fórumról ismerek, 9,5 hónaposan önállóan járt, mindenféle ösztönzés nélkül, mégis minden ok neki.
Nati szintén 10 hónaposan állt fel, 11 elindult, de neki lazák az izmai, ízületei, ezért dől is befelé mindkét bokája.
Ha az eltérés aszimmetrikus, azt nem szokták szeretni. Érdemes megpróbálni, hogy felírnak-e neki méretre készített cipőt. Ez majd 30e, de támogatással nincs 3e sem, ha indokoltnak találja ortopéd szakorvos, 9 havonta lehet feliratni. Ha megnyugtat, ezek egyáltalán nem "ortopéd" cipők, nekem tetszenek :D. Mi egy magán ortopéd dokihoz szoktuk elvinni őket, 1500 egy vizsgálat, kultúrált, nemigazán kell várakozni, a 11. kerületben. Ha kell, előásom az elérhetőségét. Ott helyben készítenek cipőket.
Fogmizériák...brrrr
Én is úgy hallottam, hogy ha gyorsabb, akkor intenzívebb. Szabival a 7 órakkor zárt, 9-kor 3 ujjnyi az még bőven az elviselhető kategória volt. Húzós onnantól lett igazán, hogy a cuki dokim megjött. :twisted: Az csak fél óra volt, de inkább vállaltam volna, hogy az azt megelőző ütemet tartjuk és némileg később érkezik.
A Dentinoxot mi is próbáltuk, csak két baj volt vele. A: Nem használt. B: Nati hányt tőle. Robinak is ki kellett emiatt próbálnia, ő is hányt tőle.
A borostyán úgy hat, hogy szebb tőle a gyerek és ettől a mama kevésbé érzi őt nyűgösnek. 8) - bocsi attól, aki hisz benne

Kicsidodi,
Én kihagynám azt az 5600-as spontán szülést :lol: Azt lehet tudni, hogy miért lett ilyen óriási a bébi?
Azért jó, hogy ősöktől van remény gyors szülésre is. Nekem annyi infóm volt, hogy tesóm majdnem belehalt, nagymamámat meg a konyhaasztalon "műtötte" meg az orvos - és persze ő is majdnem belehalt, a gyerekről inkább nem mondok részleteket. :oops: Ehhez képest anyukád 20 órája is jól hangzik. :wink: Anyukám a gyors fajta, de az ő beszámolóinak nem mindig lehet hinni. :lol:

A CC-s reklámokat én is nagyon szeretem. :D A termékkel viszont hasonló fenntartásaim vannak. :wink:

Ancsurti,
Drukk az megy a hitelhez :)
A picit érzékenyebb babákat még az iszony lassú mozgás is tudja zavarni, sőt, egyes motívumok is. Egy arc vázlata pl teljesen rabul tudja ejteni őket, kényszeresen visszatérnek és egy idő után borul a bili. A hangtompító viszont nekem jött jól, le is ragasztottam egy zsepivel, pedig nem volt túl hangos. Nati az elején nagyon rosszul reagált a forgóra, de amikor nagyobb lett, akkor életmentő volt, mert pelusozásnál hónapokig lefoglalta. Sajna Szabinál már nem tudtuk használni - Nati mindig le akarta tépni a forgó biz-bazokat. :twisted:
Az akciózáshoz jó sokáig nem kell semmi. Az olyan döbbenetesen izgalmas dolgokat, mint mondjuk a saját keze, nehéz felülmúlni. :lol:

Kép KépKép
lorca

http://www.minimano.hu/termekeink/egyeb ... anyos.html

Egy kis info,hogy nem csak a mesterseges dolgok birnak fajdalomcsillapito hatassal.....

En fogfajasra a szegfuszeget is hasznaltam mar,persze ez felnott korban aktualis...

Anitja:Koszi!!!En is mar egy hete pacskerban nyomom,szerencsere kellemes az ido...nem orulnek a nagy melegnek hirtelen...
Ha lenne kertem,en is mezitlab nyomnam....
Pusza Nolkanak!!!

Kép
Kép
ancsurti

Nikici, Bond,
A Ferrais az nekem ránézésre egyébként nem hordozó, hanem egy 9-18-as előre néző babaülés.

Kép KépKép
lorca

Lorca|:Igen sokat olvasok arrol,mi zavarhat egy pici babat....eleg sok bugyuta jatekot,diszito elemet arulnak a boltok.Azt hiszem nem fogok abba a hibaba esni,hogy kicsi lelkivilagat kibillentsem remelhetoleg...egy kellemes festes,pasztel arnyalatokban igazan nem lesz neki zavaro.Latok epp eleg olyan tapetat,diszito csikot,amit nem szivesen latnak en sem,nemhogy a gyerekem.
Tenyleg nincsen max.3 db izecskeje,es ebben a forgo is benne van mar...szoval azt hiszem rendben leszunk.... :wink:
Ahol vannak mar testverek,szerintem tobb inger erheti feleslegesen a babat,mint ahol meg nincsen....

Kép
Kép
ancsurti

Ami biztosan jót tesz a kis talpuknak, az a mezítlabazás. Nálunk most is ez van - bár parkettán nem ugyanaz, mint kavicsos, füves, dombes-dombos talajon, de legalább akkor sem cipőben van. :roll: :roll: :roll:
Azt én is láttam, hogy nem egyformán terhelődik a két talpa, amikor lecsekkolta. De ahhoz nem értek, hogy milyennek kellett volna lennie. :roll: :roll:
Keresztfiammal is hasonló volt a helyzet -bár arra őszintén szólva nem emlékszem, hogy ő hogyan tette/tartotta a lábát- és neki nagyon szépen helyre jött nagykorára.
Egyelőre ilyen betétet hord majd, aztán majd meglátjuk. (És persze csikizzük, amennyit csak lehet. És nem csak a talpát... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Azért köszi! :wink:

"A borostyán úgy hat, hogy szebb tőle a gyerek és ettől a mama kevésbé érzi őt nyűgösnek"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Coca-Cola-s reklámok kétségtelenül színvonalasak. A baj csak a termékkel van... :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Köszi a pelusos tanácsokat! Csak azért kérdeztem, mert nagyon olcsón jutottam hozzá azokhoz amiket eddig bespájzoltam, és gondoltam nézelődöm még hátha szerencsém lesz.

007!

komolyan azt írtam, hogy leesik a köldök? :lol: :lol:

Breki!

Már közben nem 10 textilpelusnál tartok, lemaradtál! :lol: Azt csak a védőnőm mondta, azóta meg lettem győzve, hogy jobb ha több van, max. tényleg nem használom, míg nem kell, ahogy írtad! Jók a pólók! :wink: Magyar szöveggel nem készítesz? Ja! És párod felvesz ilyen pólót? :shock: Csak azért, mert én férjem tuti nem venné fel, nem az a típus... :roll:

Anitja!

Hát nekünk is azt mondta a szülésznő, hogy első baba valószínűleg császár, meg hogy ha bekerül az olló a doki kezébe, akkor már vág is, de azért mindenképp hasznos, ha vágnak is.

Szonibaba!

Köszi, megjegyzem ezt a másik olajat is, majd utánanézek, mennyi és hol lehet ilyet kapni.

Dodi!

Ennek a lánynak elfolyt a magzatvize, onnantól számolta az 5 órát. Amúgy meg jól vannak, bár kb. 2600zal született, de szerintem nincs a babu a koraszülöttosztályon, mert azt is írta, hogy még nehezen megy a szopizás. Ha korán lenne, akkor nem lehetne szoptatni, ha jól gondolom, nem?

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Autósülés: a 0-18-ast is szigorúan menetiránynak háttal kötni, természetesen. Hogy hogy válik be a hordozó, majd megírom októberben, addigra már bejáratjuk a témát.
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... 08/tab.asp itt vannak a töréstesztek

Éva

KépKépKép
agmano

Akár hat, akár nem, mindenképpen szép. Egy biztos, hogy baja nem lesz tőle és fejleszti a szépérzékelését. :wink: :lol: :lol: :lol:

Egyébként úgy érzem, hogy most SOKKAL jobb dolgunk van a terhességet illetően, mint anyáinknak (pláne nagyanyáinknak és a még idősebb generációknak volt!), de szerintem a baba játékait és fejlődését illetően nemigazán tudunk "többet adni", mint anno. Igazából saját magától teljesen fel tudja fedezni a baba világot, nem kell mindennek "készségfejlesztőnek" lenni. (Manapság ezt a címkát aggatják rá mindenre, mert így jobban eladható :? :? :? :? )

Azért izgat engem, mert valahogy nem áll össze a kép... :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

tabati! :)

"hogy ha bekerül az olló a doki kezébe, akkor már vág is"
Papírt neki, hagy cakozzon! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha olyan a baba állapota, akkor -úgy tudom- odaadják a mamának, hogy megpróbálja szopiztatni.

agmano! :)

Táblázat okés, de hogy végezték ezeket a teszteket? Kocsija is válogatja, hogy melyik, mennyire deformálódik, törik ütközéskor. :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Megmértem a hasam. 103 centi és olyan arányos formájú. 8)
Láttam ma kicsidodi hasát is. Egy pasié volt... :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond:Nekem kifejezetten nem tetszik a borostyanko nyaklanc :oops: :oops: :oops: Szoval nem feltetlenul azert jo mert szebbnek latjuk tole a gyermekunket :wink:
De a szintetikus fajdalomcsillapitoknak is valoszinuleg van termeszetes fajdalomcsillapito osszetevoje....Tehat igyekszem megtalani azt,ami azert kozelebb van ehhez....

Keszsegfejleszto jatekok:Hat azert van benne valami szerintem,bar nem hinnem hogy ez az elso pillanatoktol ervenyes... :oops: :oops:
Tudom hogy sok gyerek eppen a nem erre a celra kifejlesztett dolgokkal van el,mar amikor nem csak fekvesre es kakilasra-nezelodesre kepesek ......(muanyag palack,eteles dobozok,stb....)
Nekem azert mar kiskoromban is voltak formabedugo jatekaim,es kesobb kifesto konyvek,gyurma,kirakos....szoval azert ez a kezsegfejleszto kategoriaba tartozik.
De most igen csak korai meg ezekrol beszelnunk....es tenyleg felesleges elhalmozni mindenfele kutyuvel.
De emlekszem,nalunk ocsikemmel minden este vegigmentunk,es elalvas elotti ritualekent "elmeseltuk" az allatfigurakat a lampan,itt-ott.Egy ido utan mar o mondta magatol :lol: :lol: Mertekkel,es talalekonysaggal ez kivitelezheto....es megoldhato :wink: :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Bond;Na mutasd mar a pocakod!!!!
Kicsidodi hasa=egy pasie volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok

Tabati hát azt szokták mondani hogy többedik szülés előbb jön, de rám ez nem volt igaz, mindegyik időre született sőt a harmadikat túl is hordtam, pedig vele a 36. héttől elég kemény és rendszeres jóslóim voltak, de az utolsó pillanatig zárt méhszájam volt.
Hogy most hol tart a baba súlya azt nem tudom, de az utsó uh szerint is ami a 30. héten volt 2 héttel nagyobb volt. Akkor volt 1756 g. Most szerintem már simán van 2 kg vagy afölött.

Málnalevél teát a 36. héttől lehet inni. Én napi 1 litert ittam meg. És szerintem jó volt.
Az urtica urens 5 ch tejserkentő. És közvetlenül szülés után már el lehet kezdeni, 5 napig 2x5 golyót. Vigyázzatok mert van belőle 15 ch is de az apasztó.

Tabati én pelenkából csak pampers pelenkát használok. Az enyémek mind olyan érzékeny bőrűek voltak, hogy a liberótol kisebesedett nekik a popsijuk. Most is azt vettem. A 2-4 kg-ig azt hiszem az a legkisebb.

200907 De elmentem a temetésre. Szerencsére nem volt semmi gond, reggel óta amióta a dokival beszéltem nem volt hasmenés. A temetésig nem ettem semmit nehogy ott jöjjön rám. Viszont amikor haza jöttünk utána rendesen ettem, és azóta sincs semmi. A hasam keményedett most délután de akkor már itthon voltunk. Utána pihiztem. Holnap is pihizni fogok. Anyuék csinálnak bográcsban halászlét. Én csak a halat panírozom be, az nem olyan vészes.
Anyuék segítenek persze, de azért vannak olyan dolgok amiket nekem kell, főleg gondolok itt arra hogy elmenni a gyerekekért az oviba suliba. Szerencsére takarításban is van segítségem.

Lorka igen tudom hogy lehet előjele is a hasmenés, de ez nem az volt. Anyunak is hasmenése lett, meg a páromnak is és Rékának is. Én a borsófőzelékre gyanakszom, mert mindannyiunkon át is szaladt. Most már senkinek nincs semmi baja.

Szóval a végére megvolt a temetés, rengetegen voltak. Szerintem vagy 150-en de lehet még többen. Az összes ismert mesterfodrász is ott volt (ő is az volt) Csak nem volt felkapott.
Túl vagyunk rajta, de nagyon nagyon sajnálom, az édesanyja édesapja, felesége és testvére mind mind nagyon sírtak, és hát alapjába véve mindenki. Ezt nem lehet csak úgy feldolgozni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Igen, az ilyen formabedobós játékok TÉNYLEG készségfejleszőek és nagyon jók. Korábban is nyilván megvolt a megfelelője.
Amitől a falnak megyek, az az, amikor pl. egy morzsolgatókendőre (újabb dolog, ami nélkül nem nőhet fel egy gyerek... :? :? :? :? ) ráírják, hogy készségfejlesztő. Mondván, fejleszti a tapintását, látását, forma felismerését, stb.-t. Ez tényleg így van, de ugyanez elmondható egy egyszerű üres palackról, dugóról vagy akármiről is.
Egy kis lénynek, aki 40 hétig bent dekkolt MINDEN új és nem kell mindenre "erőből" megtanítani. Ők akkor is tanulnak, amikor látszólag csak néznek ki a kis buksijukból. Szerintem felesleges állandóan mindenféle ingernek kitenni őket, hogy "történjen valami".

Kép
Kép
200907?

Nincs több pocakfotó! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (Illetve van egy Snoopy-s rajzocskám, szerintem tök olyan, mint amilyen azon van. Majd beszkennelem, csak most lusta vagyok rá... :roll: :roll: :roll: :roll: )

gabi1! :)

Örülök, hogy jól vagytok! :)
Ez elég kímélő programnak hangzik, legyen is minnél inkább az. :wink:

1 liter tea? Hogy lehet annyit meginni??? :o :o :o :o :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Gabi:Biztos szep es meghato megemlekezes volt...Egy elet is keves hogy az ember megertse az ertelmetlen halalt....

Orulok hogy azert mar jobban vagytok!Halaszle bogracsban:nyami-nyami...imadom!!!

Bond:Igen,tul sok ez a beeteto duma a gyerekekkel kapcsolatban,es hat sok szulo aztan kepes tulzasokba esve ezt el is hinni,es sulyos penzekert mindent felvasarolni....
Azt hiszem egyidosek vagyunk :oops: :oops: neked is lehetett ilyen formabedobosod...max.nem emlekszel :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Elég sok játékomra emlékszem, ilyen nem rémlik. :roll: De nem is magunkra gondoltam, hanem több generációkkal előttre.
(Ja! És a legf@szább játék sem pótolja az anyát, a szülői szeretet, gondokodást, odafigyelést, foglalkozást... Aneszefiamhagyjálbékén jellegű "törődés" sehová sem vezet. Néha nyilván leszereli az ember a gyerekét, de amikor csak ez van... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Láttam ma kicsidodi hasát is. Egy pasié volt... :evil: :evil: :evil: Oooolyan vaaaaagy :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: !
De tudom ám, hogy csak ki akartad ugrasztani a nyulat a bokorból :lol: :lol: :lol: !

Szóval nesztek:
(Szerintem kezd egész kerek lenni, de tojcisan sokkal kényelmesebb volt :roll: :lol: Azért még most is csúcsos-kispasis :wink: )
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gabi,
Akkor jó, nem hinném, hogy anyukád és párod is szülni szeretnének. :lol:

Ancsurti,
Nekem a "készségfejlesztő" szóval vannak problémáim :lol: . Ez is kezd átmenni egy jelentés nélküli kötelezően a játék mellé biggyesztetndő jelzővé, amit egy lelkiismeretes szülőnek meg kell venni, mert különben a gyerek hátrányt szenved. Bárminek meg tudom magyarázni a hasznát vagy értelmét, minden lehet készségfejlesztő.
Verbális készségfejlesztés, alapvető matematikai készségfejlesztés, mikoris a mennyiség állandóságát kísérleti úton bizonyítjuk, a szenzo-motoros fejlesztés = beszélgetés anyával, a fürdőszobában pohárból szappantartóba öntött víz, sár az eső után...
Egy testvér tuti túl sok inger, nem csak a babának, de a mamának is. :lol:

Kép KépKép
lorca

Gabi!

Hát akkor lehet, hogy ezek is csak éppolyan jóslófájások, mint az előző babáknál voltak, és nem is nyílik a méhszájad! :wink:

Pelenkamárkát már azért nem is kérdezek, mert mindenki mást mond. Úgy vettem észre, hogy annyira gyereke válogatja, hogy még testvéreknél is van ahol más válik be. Nekem most van az egyesből 28 darab Rossmanos, a 2-esből meg kb. 80 db lila tescos és libero vegyesen. Még a huggies-ról is hallottam, hogy bevált sokaknak, meg a babyloveról...meglátjuk. Szerintem a pelenka.com-on lévő gazdaságosokat is ki fogjuk próbálni, az is jó árban van.

Kép
Kép
tabati

Gabi 1!

Örülök, hogy jobban vagy! Vigyázz Te is magatokra, még növögessen a Lányzó!

Ancsurti, Bond!

Formabedobós...nagyon tetszik!!! Igen nem szabad 1x-e sok dologgal elhalmozni, mert akkor nem köti le egyik játék sem, megvannak minden kornak a maga játékai. Az új élmények fokozatosan érjék, ne 1x-e kipakoljuk az egész játékboltot, aztán játsszál ha akarsz...Én megvettem a könyvet Bond, amit ajánlottál...nagyon szimpi. És a legfontosabb az együtt játsszunk stb. Amúgy is igen gyorsan elkezdik a szerepjátékokat is.

Tabati!
Nem maradtam le..csak tök fura volt, eleve ha 3 óránként eszik és lebüfizi az már napi 8 pelus (mert én biztos nem raknám oda a büfiset megint neki, mert a textilpeluson spóroltam), még akkor a feje alá a kiságyban, babakocsiban...és még az egyéb dolgokról nem is beszélve....
Férjem sem venné ezt fel sosem...alvós pólónak készült a munkahelyére...a szöveg is ezért az ami, meg a kép is...húúúúú függetlenül attól, hogy bírja Snoopyt (leginkább rajtam) el nem bírnám képzelni, hogy ilyenekben járkáljon. Brrrrrrr...abszolút anti pasis lenne és nem LAHO a Párom Hála Istennek!!!!

Jó éjt!

Tickerplayground.com
breki76

Tabati!

Anyu gyerekorvosként mindig a Pampers ajánlja (de béna szó :? ), pedig nem kap érte pénzt, csak tapasztalat :wink: :lol: ! A Liberotól sok baba lesz kiütéses, a többire nem tudom mi a panasz, de a lényeg: innen egy pont a Pampersnek :wink: !

(Amúgy nekünk az a szokásunk a férjemmel, hogy ha valahová baba érkezik, nem egy 54. rugit, 23. cumit, vagy 31. csörgőt szoktunk vinni ( :oops: ), hanem nagyobb összegben pelenkát (ezért tudom, hogy a Pampers a tuti :wink: ). Lehet, hogy valaki szerint ez személytelen, de eddig minden kismama/kispapa odáig volt, hogy végre valami, ami valóban kell! :lol: :lol: :lol:
Ja, és mi sem a newbornt szoktuk venni, mert hamar kinövik :wink: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Igen pelenkamárkákról lehet olvasni fórumokon...teljesen megoszlanak a vélemények...de nyilván érdemes az ár/érték arányban a legszimpibbel kezdeni (már amiket olvasol az alapján), aztán haladni a legdrágább felé, hátha nem lesz olyan válogatós a popsija..ha meg mégis, akkor így jártál.. :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!

Amúgy a legtöbb rosszat én is a Liberóról olvastam...de tényleg annyira szubjektív, hogy melyik Babucinak mit kedvel a bőre....nyilván azt fogja kapni :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

én biztos nem raknám oda a büfiset megint neki, mert a textilpeluson spóroltam
Szerintem ez is tipikusan olyan dolog, ami a gyerekek számával változik :roll: :lol: !
1. gyerek: büfinként új pelus, vasalva
2. gyerek: naponta új pelus , vasalatlanul
3. gyerek: no pelus, vállra csapod a konyharuhát oszt kész
:lol: :lol: :lol: :lol:

Persze csak viccelek, de nyilván eleinte ezt is túlzásba visszük majd, aztán rájövünk a normális "adagolásra" :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jut eszembe: nekünk még egy darab pelenkánk sincs....
Szerintetek az kevés?... :roll: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na azt tényleg bárhol meg lehet venni

Tickerplayground.com
breki76

Ha már mindenki tentézik, érzékeny búcsút veszek:
Órövoáhr monsöríííí
Holnap reggel várnak a lővérek :D !
Reméljük hétfőig nem kergetnek minket haza :roll: :lol: !
Szerintem visszük a laptopot, szóval ha lesz net, Forma1 alatt lehet, hogy benézek...
Ha nem: jók legyetek, mindenki pihizzen sokat, és szép hétvégét!

Ágyőőőő! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Aranyos a pocid! Most láttam csak! Jó utat és érezzétek jól 1mást :wink: :wink: :D :D ! És vigyázni az úton!!! Meg pihizni sokat!!!

Tickerplayground.com
breki76

Köszi :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Nem voltam tegnap és megint 3 oldalt termeltetek!! Alig győzöm visszaolvasni.
Én tegnap Zebegényben voltam egy kollegámnál,a volt főnököm összerántotta a csapatot egy kis sütögetésre. Nagyon jó volt,de azért nincs valami közel,főleg nekem a XI.kerületből...De megérte elmenni. Aztán este jöttem vissza,mert vendégek jöttek,itt voltak éjfélig,úgyhogy a tegnapom egy kicsi hosszúra nyúlt,de sebaj,hétvégén pihi lesz!
Hívott tegnap a szülésznő,hogy nem felejtett el,csak nagyüzem van most náluk és nincs egy perc ideje sem ránézni a leletekre,hogy akkor mikor is jön kb. a Lili,azt mondta hív jövő héten. Nagyon remélem,hogy eltud vállalni!

Dodi! Szép a pocid nagyon!!
Jó hétvégét lányok,ha itthon leszünk,bekukkantok :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

kicsidodi! :)

Kivételesen ( :oops: :oops: :oops: ) nem volt semmilyen hátsó szándékom. Ténlyeg ilyen hasa volt egy pasinak. Néztem is nagy szemekkel, hgoy ilyen sörhasat még nem láttam. Ez a pocakforma a tiéd, ő nem hordhatja. :lol: :lol: :lol:
Egy picit már tényleg gömbölyűbb vagy. :wink: :P :P :P

A pelus is jó ajándék meg az alátét is. Csak előbb nem árt megkérdezni, hogy mit hasznának, nehogy pont olyat vegyünk, ami nem jött be nekik. Mi is ezt szoktuk csinálni. :wink:

"1. gyerek: büfinként új pelus, vasalva
2. gyerek: naponta új pelus , vasalatlanul
3. gyerek: no pelus, vállra csapod a konyharuhát oszt kész "

Nem, ez tényleg így van. Kb. mint a cumi tisztítás :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Jut eszembe: nekünk még egy darab pelenkánk sincs....
Szerintetek az kevés?... "

Hááát...ha jól osztod be, akkor lehet, hogy kijöttök... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Remélem, jót pihiztek a LÖvérekben! :wink:

breki76! :)

Az sem rossz ötlet, hogy a legolcsóbbal kezdi az ember, csak meg van az a hátulütője, hogy lehet, hogy bírja a baba bőre, de mindig kifigyel a cucc a pelusból. És tök dühítő, amikor egy nap már harmadszor öltöztetheted át emiatt és moshatod ki megint a rucikat.
(Én nagyon háklis vagyok arra, hogy egyetlen, ici-pici, halvány folt se legyen a ruhákon, egyebeken. És amikor már ötödjére teszem vissza a gépbe a bodyt, mert nem kön ki belőle a féknyom, akkor azért könnyebben oda lesznek az édi-bédi minták anélkül, hogy hordta volna a rucit :? :? :? :? )

Javaslom nyissunk meg egy új témakört: tuti mosási tippek - anélkül, hogy a ruha tönkremenne. :!:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Pelus: nekünk is az elején a Pampers vált be + Sudocrem, a kórházi ingyen Liberó kiütötte a popójukat, később már próbálkozni kell, mert comb függő kinek mi jön be, sokat használtunk gagyi pelust is, ugyanúgy megfelelt, de a különböző akciók miatt nem jött ki többre a márkás pelus sem. Mi kiszámoltuk és kb. negyedmilliót költöttünk -eddig- pelusra :shock: .

Tuti mosási tipp: rögtön kisikálni: mosószappan vagy folttisztító. Rögtön egy újszülött mellett- lehetetlen küldetés....

Gabi, hogy tudtad így megnöveszteni ezt a babát?! Nálunk 28 hetesen volt 90 deka.

Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Dodi,
Jelen igényetek mellett azt hiszem a nulla pelenka pont kielégíti a szükségleteiteket. :lol:
A gyerekek számával csökkenő szöszmötölés az igaz. De én az első körben se vasalgattam agyon a pelusokat, most meg szinte nincsenek konyharuháim, mert a viseltesebb darabokat bevetettem mindennapi használatra.
Nekem is agyamra mentek a felesleges bébiajándékok, a huszadik csörgő vagy plüssjáték. De olyan is volt, aki a legolcsóbb pelust hozta, jókat szenvedtünk vele. :twisted: Ajándékba én is Pampit szoktam vinni.

Boo,
A MaxiCosinak jó töréstesztjei vannak, úgy tudom. A hordozókban akkora különbségek még nincsenek, mint az üléseknél.
Van pl a Volvonak kizárólag ISO-fixes változatban egy ülése, ami 3-4 éves korig alkalmas arra, hogy a menetiránnyal háttal utazzon a gyerek. Ez kölökszórakoztatás szempontjából nem épp ideális, de ha jól emlékszem, kb 30-40%-kal nagyobb eséllyel véd ki bizonyos fajta sérüléseket - főleg gerinc-fej - mint a szintén felső kategóriás Römer.

Tabati,
A sok textilpelus előnye, hogy ha csak néhány pörög a mosásban, a többi a szekrényben, mindig van olyan, amit nem égő elvinni orvosi rendelésre - akár a havi egészséges, akár beteg, az első évben illik vinni, hogy arra feküdjön, üljön a baba. Nincs az a mosópor intelligencia, ami az őszibarackot kiveszi a ruhából. :twisted: Dokihoz meg még én is foltmentes, vasalt pelust szeretek vinni. :lol:
A szopóreflex valahol a 20-on hetek vége felé alakul ki. Egy korababának ha lehet, még fontosabb az anyatej. Minél kisebb, fiatalabb, annál hajlamosabb a fertőzésre. Egyenest ciciből kapva meg tuti steril a kaja. :D Pöttöm Szabi születéskor alig volt nehezebb (2800g/50cm), pedig ő terminusra született. Fel sem merült, hogy bmi mást kapjon, mint tejet. Volt koraszülött osztályon, de ott is szopizott.
Ha a magzatvíz elfolyását számolom, akkor a két szülésem nem tartott összesen 5 órát. Az sem egy meghatározó időpont. :lol: Addigra én már mindkétszer igencsak benne voltam a dolgokban, Natinál a doki segített be, nem magától repedt meg a burok.

Agmano,
Én nem merem kiszámolni, mennyiben van nekünk eddig a pelus. :lol: De ennek ellenére nem lehetne rávenni, hogy mossam a fenekére a textilpelusokat.

Tuti mosási tipp:
Tartsd távol a gyerektől a ruhát. 8)
Féknyomot azonnal hideg vízbe áztatni. Egyébként nekem megjósolhatatlan, hogy miért jönnek ki egy folt még az agyonhasznált ruhából is, amikor az újból ugyan az alig. :roll: Nagyon színes bodykat nem veszek, mert azok nem bírják a magas hőfokot és a fehérítőt.

Kép KépKép
lorca

200907?

Nemtom, hogy a legolcsóbb -e (én nem vagyok az a fogamhoz verem a garast típus, ha a Gyerkőcről van szó...inkább én mondok le dolgokról...anyai önfeláldozó szerep vagy mi :lol: :lol: ), én a Dm-es babylove-val próbálkozom, de ha nem jön be veszek pamperst, vagy bármit...a lényeg, hogy Picúr jól legyen és ne legyen folyton nyakig-kakis, kiütéses pláne ne!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok! 8)

Apa ismét dolgozik a hétvégén :roll: , így én mi mást is csinálnék, mint takarítok :lol: , de már végeztem a hűtővel, és a porszívózással + felmosással. Utána ha apa hazajött elmegyünk nagybevásárolni :lol: . Éjszakánk nem volt valami fényes, fél 2kor felébredtem arra, hogy szörnyen fáj a gyomrom :roll: , azt hittem bele pusztulok, majd Dorkili is ficánkolt, kb. fél 3ig társalogtunk, apa persze aludt. Utána 4kor nézelődtem ismét kb. fél órát :roll: , 5:50kor meg keltem...

Colat én sem szeretem, főleg mióta láttam egy kísérletet (igaz szénsavasakat sem igazán), saját tapasztalattal egyik órán...3 nap alatt úgy kivonta a csontból a calciumot, hogy szétporladt, szó szerint!

tabati: én Libero pelust vettem 3 csomaggal 28 db-os, de most mindenki azt írja kiütést kap tőle a pici, de szuper :roll: . na se baj, akkor majd veszek pamperst. Nekem azt javasolták kórházba 2-5 kgosat vigyek, meg eleinte azt használjuk, mivel az elején nagyon híg a kaki.

boo: nagyon szuper a Ti hordozótok is! Tudom, hogy a Ferraris nem hordozó, az autóülés. Mi olyat is szerettünk volna, de nem tudtuk, hogy hiába 0-18 mégsem jó egy újszülöttnek. Igaz nem teljesen függőleges, több fokozatba dönthető, de még úgysem annyira, mint a hordozó. Sebaj, már van azon kívül 2 hordozónk :lol: :lol: .

breki: nagyon jók a készített rucik, igazán kreatív vagy, szuperek! :wink:

Bond: nem tudom a típusát, a Brendonban volt, de most nincs fent a honlapjukon :roll: de ha van éves Brendonos katalógusod, akkor abban benne van! Csak a 0-13-asa van most fent, az ez:
http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=30830
Van a közepes ami nekünk van, de az most nincs fent.
Illetve van még a 9kg-tól típusa, ez:
http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=30824
De pont az nincs fent, amit mi vettünk, gondolom most nincs készleten, vagy nem tudom. :roll:

lorca: Köszi a hordozókról, és rögzítésükről az infókat! :wink: Tudom, hogy Chrisit kellene vinni, de sajna nem viszik, nem tehetek róla... ha az én gyerekem lenne, én bizti elvinném, nem tudnék nyugodtan ülni.
A mi zenélős forgójátékunkat már a 23 héten megvettük, és azóta folyamatosan napi többször lejátszom neki, de már megismeri :lol: :lol: .gondolom a későbbiekben ez sokat jelent. Nem azért nyugszik meg a baba mert zenél, de ha az anyaméhből ismerős, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy nem fogja idegesíteni, sőt meg fogja nyugtatni :wink:
A mi Ferraris ülésünk nem előre nézős, hanem háttal 0-10 kg-ig háttal kell bekötni, utána lehet menetiránnyal szemben.

agmano: a mi kislányunk is 28 hetesen picivel több, mint 90 dkg volt, utána 31 hetesen meg már 1600gr, nem tudom mi lesz ha ilyen ütemben hízik :lol: :lol: Ez 20 nap alatt közel 70dkg os gyarapodás :shock: Majd jövőhét vége felé megyünk uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy most mekkorka!

f.nikici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: