A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna! nem minden hónapban híznak ám a babák...Petra havonta 300grammokat hízik és teljesen rendben van! Mérd le a hosszát is Olivérnek mert lehet, most arra gyúr! Nem kell minden gyereknek havonta egy kilót híznia, az a lényeg, hogy nyugodt kiegyensúlyozott legyen, a hízás meg egyre jobban lelassul különben 1 éves korukra túlsúlyosak lennének. Ha nem éhes úgysem tudsz vele mit csinálni.

Gyönyörűek a babák!

Súly. Én most pont annyi vagyok, mint amennyivel terhes lettem már csak a Mátéval rajtam ragadt 5 kilót kéne lefaragni meg a plusz bőrt a hasamról és a narancsvidéket a combomról. Ja meg egy mellfervarrás sem ártana a botox kezelés után:)

Használ valaki mosószódát??? Én most akarom kipróbálni mert csupa jó dolgokat olvastam róla de érdekelne személyes tapasztalat is.

Reggel olyan jót nevettem. Hallom, hogy Petra magyaráz, sikongat, nevetgél. Felkelek és látom, hogy be van bújva a rácsvédő alá és onnan huncutkodik:) AZ este meg akkorákat nevetett ahogy Máté ugrált neki, majd eltört a mécses és egy órát üvöltött és nagyokat durrogott.
katuska79

Hanna: ne parázz! Ha ketten álltok a digitális mérlegre, az csalhat! Apus mesélte, hogy a kollégája csinálta ugyanezt, és kevesebbet mutatott neki gyerekkel a mérleg, mi egyedül :shock: Egyébként is, amennyit Olivér mocorog, nem csodálom, ha "ledolgozza" a kaja nagy részét :wink: szóval a helyedben nem aggódnék, ha "csak" 6300, akkor sem :wink:
Jó a heinekenes kép :D Saci még csak üdítős üveggel nyomul :D

Erika: szépek vagytok :)

Móni: drukkolok, hogy hamar megnyugodjon Joel, és újra jól aludjon. A Chamomilla vulgaris az nem a kamilla? Szerintem :roll: szóval azt nem tudom, hogy mennyivel hatékonyabb a bogyó, mint a tea, de talán az is segít, mert van nyugtató hatása. Ugyanígy a citromfűnek is van, nem tudom viszont, hogy ihatják-e csecsemők. Esetleg a védőnő meg tudja mondani.

Na, megvolt tegnap az iskolai anyáknapi buli :D Természetesen Mesikém mondta a leggyönyörűbben a verset (én meg cseppet sem elfogult). Amitől meg tényleg meghatódtam (a versikén kívül, és most nem röhög ki), szóval ültünk szemben a 18 gyerekkel, és végignéztem a gyerekeken. Arra döbbentem rá, hogy Mesikém, és csakis ő, pont ugyanúgy ült, mint én :lol: (két sarkát a szék két lábának támasztva, lábujjhegyen) :lol: :lol: AZ ÉN LÁNYOM :lol: :lol: :lol:
Kaptunk muskátlit, meg egy versikét képeslapon (amit Ők rajzoltak).
Este elmentünk megköszönteni a dédit és a mamát, ma meg kimegyünk a temetőbe a másik dédihez is. Énekeltek orgonaágát :D

Lucus: étcsoki. Nagyon sokban nincs tej, csekkold le. Süsd magad a kenyeret, tej nélkül, abban is sok a CH, meg a gyümölcsökben (pl. banán), céklában, stb... keress cukorbetegeknek készített táblázatokat, ott látni fogod, mire érdemes rákapcsolni.

Krisz: igyekszünk sokat mozogni, de APus ugye egész nap ül, szóval a nagy sportolások sajnos csak "kiemelt időszakokra" vonatkoznak.

Csomagtartóban pelenkázás: nekem még soha nem sikerült. Mindig tele a csomagtartó :? Így én az első ülésen szoktam. Jó hullámos, csúszkál is Saci :)

Saci becsomagolva: hát, a kapucni tartja a fejét, ha alszik, meg nem süt rá a nap, nem fújja át a szél sem így annyira :wink:

Csöre
csöre74

csöre
Igen az valamilyen kamillás bogyó (gyógynövényes).
Nekem is kisebbik fiamnak ő 4. osztályos holnap lesz az anyák napi ünnepség.
a védőnőt egyenlőre még nem értem utol ebben az ügyben, de jó lenne az ő véleményét is kikérni.

manocskak

Móni! Én fogzáskor adtam Máténak és bevállt amikor kicsit nyűgös volt!
katuska79

Katuska! Édes lehetett Petra. Imádom mikor O. is kacag.
Köszi szépen a megnyugtatást! Csak itt mindenki olyan nagy számokat ír, hogy totál beparáztam. Csak lesek, mint Rozi a moziban.
Lemértem 65 cm. :shock:
A kilókért irigy-irigy!!!!

Manocska! Az homeos bogyó és kevés vízben old fel.

Csöre! Szuper lehetett az anyák napi ünnepség.
Tényleg sokat mocorog O.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

hanna és katuska
Köszi, lehet, hogy ha megyünk be a városba akkor veszünk.
Egy próbát megér, elvégre nem gyógyszer hanem gyógynövény. A védőnőt sajna még mindig nem érem utol.

Most bezzeg kint az udvaron olyan jót alszik.

manocskak

Hanna: Ádám sem hízik már olyan tempóban, mint pár hete. Viszont hosszra ő is nyúlt. Szóval nyugi. Látszik a fotókról, hogy kiegyensúlyozott baba Olivér. Ha éhes, úgyis jelzi. Én meg azért nyugtalankodtam napokig, mert sokan írták, hogy 200 ml fölött esznek a babák alkalmanként. Az enyémnek a 130 a max. egy evésre.

krisz78

Krisz! Hát ezaz! Én azt sem tudom mennyit eszik, csak ámulok itt a számokon.

Kép
hanna30

Amikor mi kórházban voltunk ott kellett mérnem a Joelt evés előtt illetve után, eddig soha nem mértem. Bár a kórházban sem volt semmi értelme mérni, mert össze vissza mért a mérleg.
Volt úgy, hogy lemértem őt 6220g-nak mindenestül (nem cseréltem mente közben pelust), evés után 6170g-ot mért a mérleg.
Hiába szóltam a nővéreknek nem csináltak semmit vele.
Meg is kérdeztem tőlük, hogy minek mérjem le, ha nem jó a mérleg.
Ha nem enne rendesen akkor nem is fejlődne. Így itthon feleslegesnek tartom, hogy mérjem.

manocskak

Csajok! Én kezdettől nem tudom, mennyit eszik Saci, de tele ciciből sosem fejtem 100-nál többet, és az esetek többségében 1 cicin él :roll: bár most talán neki is valami ugrása van, vagy a tejem csappan, mert napi 2-3 alkalommal becuppantja mind a kettőt. Viszont továbbra is 4-5 óránként eszik. Kezdek belenyugodni, hogy nem egy cicihuszár, csak furcsa a másik kettő után. Ők 1-2 óránként ettek. Szóval szerintem mennyiségre rekord keveset eszik, és nem is tudom, mennyire gyarapodik, majd hétfőn mérik. De nem lehet megtömni. Nem hagyja. Ha nem éhes, akkorát harap a cicibe, hogy csillagokat látok :shock: :?
A legújabb gyügyüje, hogy direkt elveszti a vákumot, és cuppog a cicin. Még álmában is :shock: hát, nem valami kellemes :?

Hanna: hogy mérted meg?

Hehe, hasra fordult, és kínlódik, hogy visszaforduljon :D Hajrá Saci :D

Csöre
csöre74

Hanna: én akkor látom a 130-at, mikor üvegből eszik. Annál többet még soha nem fogadott el. Igen, így nehezebb, hogy nem látod, mennyit szopizik. De, ha nem lenne neki elég, tuti sírna. És nem úgy néz ki, mint egy éhező etióp kisgyerek. :lol:
Amúgy Ádám is 4 óránként eszik vagy még ritkábban. Ha nem éhes, nem is kell neki. Kiköpi, nyammog. Ezen párszor felidegesítettem magam. De, hát mi sem mindig ugyanúgy vagyunk éhesek!

krisz78

Sziasztok!

Csajok! Nyugi-nyugi!!!! Nem kell minden babának elérni a hat hónapos méreteket!!! Bianka hízása is nagyon lelassult, de emiatt nem aggódom, azt hiszem, eddig volt túl gyors (érdekes... ő addig hízott sokat, amíg csak anyatejet kapott, pedig azt mondtják, a tápszertől híznak sokat a babák.)

Bianka megint úgy döntött, hogy nem alussza át az éjszakát. Felkelt fél 4-kor enni. És ha nem kap rögtön cicit, ahogy kiveszem, reklamál (értsd: üvölt), addig csak nyöszörög. Mostanában úgy veszem ki a kiságyból, hogy már "kikészítem" a cicit, apát fel ne ébresszük. A kis türelmetlen akarnok! :-)

Babaképek nagyon édesek!!!

Hanna: már régen akartam kérdezni, hogy még mindig olyan sok a tejed??? Azt hiszem, itt a topikban te voltál az egyedüli tej-leadó.

Kép
jandrea

Cici-harapás: mostanában Bianka egyre többször csinálja. Csillagokat látok ilyenkor! Nem tudom, mi lesz, ha kibújik majd a kis foga is. Egyáltalán le lehet valahogy erről szoktatni?

Kép
jandrea

Andrea: ha rájössz, hogy szokik le, írd meg :wink:
Védőnéni azt mondta, hogy a mai tápszerek nem olyanok, mint a régiek, amitől pufókak lettek a babák. Szerinte ezektől lassabban híznak a babák, amit ő pozitívumként értékelt (mármint, hogy nem kapnak feleslegesen sok kalóriát a tápival, csak a szükséges tápanyagokat).

Csöre
csöre74

Hanna:
Bence hízása is lelassult mostanában, mondjuk én nem is bánnám, ha egy kicsit lassabb ütemben hízna.. :wink:

A hétvégén mi is megyünk a Minimanóba borostyánláncot venni. Körbenéztem a neten, de a legtöbb helyen csiszolatlan, hegyes a kő.. Ez meg le van kerekítve..

Tegnap Apa rákérdezett, hogy mi bajom van. Elmondtam neki azAnyák napját, ohgy menniyre rosszul esett. Érdekes módon nem felháborodott, hanem elszégyellte magát... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre: :lol:

Mágnes: ez már haladás, hogy legalább elszégyellte magát.
Én is megemlítettem a páromnak, ő azt mondta, hogy ő nem tudta, hogy ez így szokás (bevallom, én sem gondoltam). Én biztos vagyok benne, hogy most már jövőre gondolni fog rám (ha nem, akkor viszont már nekem is nagyon rosszul fog esni).

Kép
jandrea

Jaj de jó amit írtok, hogy a ti gyerekeitek sem nagy zabások...az enyém sem. Nekem olyan fura mert a nagy fiam rengeteget evett, Soma 4 hónaposan 9 kiló volt, Zéténykém 6 kiló 30 deka. A rekord kaja 150 ml volt azt is kétszer ette idáig....egyébknét 120-130 ml-ket eszik. Kis mini egér.....De mosolyog, kiegyensúlyozott, csak nem olyan hatalmas. 2,5 hónaposan volt akkora súlyra mint amivel a nagyfiam született, hosszra meg most akkora amivel SOma szüetett :roll: :roll: .

KépKép
peni

Ja! És képzeljétek! Azt álmodtam, hogy újra terhes vagyok. És nagyon szégyelltem magam, hogy most nem lesem, hogy melyik héten mi is történik a babával a pocakomban, mint Biankával. Bár nem is tudtam, hogy hány hetes terhes lehetek, merthogy nekem még nem jött meg, nem volt mitől számítani.

Kép
jandrea

Nagyon szépen köszi Csajok!!!!!!!

Csöre! Pelenkázón mértem le. Kinyújtottam a lábát a végéhez, a fejéhez meg odaraktam egy kiskönyvet. Bár a pelenkázó 66 cm. :)

JAndrea! Még mindig csak szopi van. Reggelre úszok a tejcsiben. Nem adtam le tejet, csak tejtesója van Olivérnek.
Ciciharapás: Olivér kiskutyásat játszik. Ráharap, majd húzza. Csillagokat látok én is.

Esti fürcsi fotó:

Kép

Kép
hanna30

Petra is keveseket eszik. Szerintem neki is rekord mennyiség egy kajálásra a 150ml. Egy cicin él Ő is, néha kéri a másikat is.
Én is úgy mérem ahogy Hanna. A fejét odanyomom a falhoz, a lábát kihúzom a talpához teszek egy könyvet utána centivel megmérem.

Olyan jó nyugis volt a délelőtt, Mátét elvitte az apja magával játékokat szállítani.

Jut eszembe ha valakit érdekel homokozó, csúszda, hinta, libikóka, különféle mászóvár egyedi elképzelés alapján is akkor szóljatok ;) (mindezek fából)
katuska79

Katuska! Most fájdítod a szívemet ezekkel a szupi játékokkal.
Sajna nekünk nem lehet. :(

Manocskak! Köszi. :)
Édes lehet Joel.

Csajok! O. már 20 perce alszik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
hanna30

Ádám is alszik. A kaja is mindjárt kész.

Katuska: Jaj, azok nekem úgy tetszenek! De sajna a 3 négyzetméteres erkélyre egyik sem fér el. :cry: Pedig milyen jó lenne!

krisz78

Saci bezzeg nyúglődik: nem kell cici, de ne tegyél le, meg ne is mászkálj, meg ne is ülj velem :?

Móni: mi lenne, ha éjjel is babakocsiban altatnád pár napig? Lehet, jobban aludna.

Itt esik az eső. Úgyhogy a Papa ment Zazáért, és ő cuccolja rajzra. Délután meg jönnek a redőnyösök :)

Egy fakopács most landolt a tetőn :D Aj, de szeretem ezt a sok madarat!

Hanna: tiszta kis hurkás tündér Olivér :D Micsoda pocak! Ugye nem mondod, hogy miatta aggódsz? :shock: :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Manocskak! Mázlista! Nekem Laca ma is kb 1/2 10 körül ér haza.

O. már ébren is van.

Csöre! Sajnálom a nyűgit.
Igen, miatta aggódom. :oops:

Kép
hanna30

Hanna: :lol: :lol: :lol: az én balerína lányomnak fele ennyi hurkája nincs, a pocakja is töredéke, és a cicije is (!), pedig neki nem befelé horpad, mint Mesié annak idején :lol: :lol: :lol:
Most letettem Sacát, hátha elalszik. Már alvás ideje lenne, de csak nyekereg :? mármint most éppen nem, hogy fekszik. Remélem, elalszik.

Csöre
csöre74

Az én fiam semmi hajlandóságot nem mutat arra, hogy akárcsak oldalra forduljon. Már mindent köré pakoltam, a lábait emeli, oldalra dobja, de a törzse marad vízszintben... :? Fekszik a hátán, és nézi a játékait maga körül... :twisted:

Hanna:
Oli nagyon formás : )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre! Oké, de Saci nőőőőőőőőőő! :)

Mágnes! Nyugi! A pasik lusták. :wink:

Ha nem gond, ne hívjátok már Olinak.

Kép
hanna30

csöre
Lehet, hogy igazad van, már tegnap este indultam volna ki a kocsiért, de aztán mégsem mentem. Lehet, hogy ma kipróbálom neki, remélem nem fog hozzászokni.

hanna
Ilyen téren nagyon örülök, hogy vannak nagyobb gyerekeim is, hisz rájuk merem őt bízni.
És szívesen is vigyáznak a Joelre.
Meg a párom is itthon dolgozik így nincs messze ő sem.

manocskak

Mágnes: ne aggódj, egyáltalán nincs lemaradva semmiről Bence! (Saci is csak most fordult meg, Mesi meg 4,5 hónaposan, de a kiskönyv szerint 6 hónaposan normális)

Anyukám volt tegnap aranyos. Itthagytam neki a nyűgös (nem éhes, viszont nagyon álmos) Sacit, amíg elmentem az ünnepségre. Mikor visszaértem, Saci aludt, mint a bunda, Anyu meg kérdezi, hogy mikor forog ez a gyerek, mert neki nem akart :shock: :lol: Hát noná, ha álmos, nem forog :lol: :lol: :lol: Ja, és olyat még nem tud, hogy hasról hátra, csak hátról hasra, és vissza. Nem tudom, miért, majdcsak rájön arra is :) Anyu meg hasra tette :roll:

Hanna: mindjárt vadászok egy képet, hogy fürdött Saci a kiránduláson a szállodában :D

Csöre
csöre74

Mágnes! hát tedd úgy a játékokat, hogy fordulnia kelljen! Kell egy kis motiváció! Én is mindig úgy teszem a játékokat, hogy tornáznia kelljen ha látni akarja őket.

Nálunk Petra alszik, Máté kavar...nyalogatja a mosogatógépben lévő poharak alját.... :twisted:
katuska79

Elhagytuk Saci sapiját túra közben :roll: Az ideiglenes megoldás, turbánjos Saci, és a fürdő Saci :) jól összecsomagolódott :D

Kép Kép

Csöre
csöre74

Katuska: azt hogy csinálja? Bemászik a mosogatógépbe? :shock:

Csöre
csöre74

Katuska:
próbáltam úgy rakni a játékokat, de fölöslegesen nem strapálja magát, akkor inkább keres más néznivalót a szobában... :?

Csöre:
Az a kendős kép Saciról nagyon édes :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna, ne aggódj, én sem tudom, hogy Zsófi mennyit eszik.
Nálunk a hossza 62 cm, a súlyát pedig nem tudom, csak 3 nappal ezelőttit, mert lemerült az elem. Akkor 5600 g volt. Szrintem mi vagyunk az egyedüli 6000 alattiak.

Most éppen egy plüss bárány fejét próbálja meg "lerágni." :lol:
Le is fényképeztem, mindjárt felrakom.
De most már bealvás előtt volt, cumival. Szóval a bárány feje nem volt veszélyben. :lol:

Katuska, engem érdekelne homokozó.

Kép
Kép
cs_erika

Kép

Most épen ölelgeti, de Móni esetéből okulva nem merem egyedül hagyni, mert néha teljesen befedi a fejét az egész figura.

Kép
Kép
cs_erika

Oldal fordulás: általában a kádban jut eszébe (nekünk is olyan van, hogy nem kell fgni közben, és tud egyedül pancsolni.) Nem szoktam egyedül hagni, de a múltkor elfelejtettem a törülközőt kirakni. Ráadásul egyedül voltam, és kb 2 méterre mentem odébb, 5 másodpercre úgy, hogy a szemem sem vettem le róla. Hát pont akkor akart próbálkozni. Na rögtön ugrottam.
És ahol még próbálkozik a babakocsi, és a pelenkázó.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Hanna: ne legyél paramami, a vak is látja Olivéren, milyen kiegyensúlyozott, boldog baba. Ha éhezne, nem így festene, az tuti. Meg minden mérleg máshogy mér, nálunk pl. a tanácsadáson mindig 30 dkg-val nehezebbnek mérik Bálintot, mint az itthoni mérleg.

Mágnes: Bálint se forog egyáltalán és nagyon a hajlandóságot se látom rajta. A lábait pakolgatja, emelgeti, a járókában is mozog ide-oda, de forogni lusta. Ha nem éri el az egyik játékot, sebaj, keres más elfoglaltságot, ha semmit nem talál, akkor a keze mindig kézné van, játszik azzal :D De nem aggódom, az apja 5,5 hónaposan kezdett forogni, addig még van kis ideje :D (anyósom elhozta Apa kiskönyvét, amiben mindent olyan szépen dokumentált annak idején :D )

Katuska: mi lehet, hogy fogunk érdeklődni játszótér ügyben, de azt hiszem, csak jövő tavasszal szeretnénk majd megcsináltatni.

Csöre: Saci olyan édes a pici "kádban" :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Csöre! Ó nem nem mászott bele csak kinyitotta és kihúzta a felső kosarat.

A Vaterán van fent pár játékunk de természetesen méretekben árakban van eltérés. PL a homokozót lehet rendelni műanyagok nélkül is úgy jóval olcsóbb és most készül majd fedeles kivitelben is! Tegnap este pedig libikóka készült el nyuszifejes kapaszkodóval:)

A homokozó:

http://www.vatera.hu/homokozo_keret_146787473.html

csúszda:

http://www.vatera.hu/csuszda_146787472.html

vár:

http://www.vatera.hu/jatszovar_146861262.html
katuska79

Erika: szerintem Saci sincs 6 kg :wink: Édes az álmos Zsófi :)
Saci is próbál megfordulni a kádban. Ő a nagykádban fürdik mindenféle kiegészítő nélkül, akkora vízben, hogy a füléig ér. Nem fogjuk fürdés közben, de ott vagyunk 10 cm-re tőle. Nagyon szeret szabadon lubickolni. De azért megfordulni nem hagyjuk :)

Mágnes, Edit: köszi :)
(Az egy textil pelenka a fején, az volt kéznél :D)

Csöre
csöre74

Katuska: a játszóvár nagyon klassz! Mi is valami ilyet szeretnénk, csak még szeretnék egy hintát is hozzá. Ilyen van a nagyiéknál is Békéscsabán és a két unokatesó imád ott játszani.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

csajok!
bevezettem a ciklus.hu-ra, hogy újra menstruálok. (ápr.22 óta)
Ja, egyébként totálisan észrevétlenül jött meg. Nekem mindíg szokott görcsölni a hasam. Amióta abbahagytam a fogigátlót, azóta kibírtam fájdalomcsillapító nélkül is. Most pedig egyáltalán nem fájt semmi. El tudnám így viselni. :wink:

Szóval beírtam, és a leghosszabb ciklus hosszára oda írta nekem, hogy 370 nap. :lol: (nem értem, hogy akkor minek van a terhesség figyelő benne)

Kép
Kép
cs_erika

mindíg=mindig

Kép
Kép
cs_erika

Saci! Zsófi! Gyönyörű Kiscsajok!!!!

Edit! Köszi!

Katuska! Nagyon szuperek!!!

Csöre! Így fürdik Saci is?
Kép

Bocs, a minőségért, videóból vágtam ki.

Kép
hanna30

Hanna: úgy bizony :)

Apropó, mensi: Csajok, akinek egyszer megjött, utána nem, azok hogy állnak most? Nekem kb. 2 hete késik :roll: de szedtem a bogyeszt (már nem, de azóta esélye nem volt) és szoptatok is... szóval nemtom :roll: :?

Csöre
csöre74

Csöre! Nekem sem jött meg azóta.

Hát, most jót bőgtem. Laca írt Olivér nevében a blogba. :cry:

Kép
hanna30

Hanna:
ez gyönyörű! Azt hiszem ez kárpótol a vasárnapért.. :lol:

Mensi:
március 14-én jött meg először, és a következő pedig most május 2-án. Teljesen fura, mert eddig 7 napos volt,most meg 3 napos... :shock: Szerintem ez még mindig nem az igazi...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Igen. Azt hiszem, ez most mindent elmondott.

Kép
hanna30

Csöre! még nekem is csak egyszer jött meg.

ERika! Petra sincs még hat kiló. szóval van még itt lepkesúly:)

Edit! bármit lehet. A várhoz lehet csatlakoztatni oldalra kinyúló hinta állványt is akár. Most tervez egy olyat a párom ami három tornyos.

Máté főz....már kivitt két krumplit, egy tompa kést és egy csomag tésztát....vajon mit készít nekem?
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: