A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, aki a héten volt UH-n, hogy minden rendben.
Most hogy visszaolvastam, már alig várom a hétfői UH-t, hátha nálink is mond valamit a doki......

Szép hétvégét mindenkinek!

Dorka

Kép
traudorka

sziasztok,

Úgy látom nagyon beindult a topic :) Alig győzök visszaolvasni.
Mi hétfőn megyünk genetikai uh-ra, már alig tudom kivárni. Remélem minden rendben lesz. Szóval most sárga vagyok :wink: (az irigységtől, arra aki már volt) . Én még nem is hallottam olyat, hogy AFP értékből megmondják, fiú-e vagy lány...
Monke: Én most tartok kb 12 hétnél, nagyjából elmúltak a tünetek, de a szaglásom továbbra is nagyon érzékeny.

ja, valamelyik nap azzal lepett meg a párom, hogy ő mégiscsak bejönne a szülésre. Eddig nagyon ódzkodott tőle, nehogy rosszul legyen. Én csak örülnék, ha ott lenne, hál'Istennek elég nyugodt típus :wink:
Elkezdtetek már a szülési lehetőségek után érdeklődni? Milyen alternatív módszerek lehetségesek az adott kórházban, stb? Vagy természetes szülés, milyen fájdalomcsillapítás lehet, ilyesmi?

Mindenkinek jó hétvégét!

Szilvi

Ui: hétvégén anyák napja!!! :D
huszilvia

Mindenkinek köszi a gratulációt! Cukik vagytok :D, most már annyira nem is vagyok elszontyolodva, hogy még egy fiam lesz, úgyis imádni fogom.
Nagyon örülök, hogy mindenkinél minden rendben, és a fránya rosszullétek is elmúllni látszanak, remélem végig így leszünk :):)
Na megyek mert a főnököm kiszúrta, hogy netezek. Még ötig dolgozom sajnos.

Kép
Kép
beanic

jujjj gonosz főnök.... megdolgoztatni egy kismamát? Milyen dolog ez? :lol:

Kép
Kép
Kép
*kateee

udvozlet minden kismamanak!!!!

lanyok, nagyon szepen koszonom a gratulaciokat-nagyon jol esett!!!!
Aki meg irigykedik: olyan gyorsan telik az ido, eszre sem veszitek es mar meg is szultok!!!! :D Ezek a varakozasok olyan edesek meg ha turelmetlenek is vagyunk egy egy vizsgalat kozott. Hasznaljatok ki minden percet mert vissza nem teroek. (ugy ertem meg ha lesz is ismet babucitok akkor sem lesz ugyanaz. Minden terhesseg mas s ezt most mar en is alatamaszthatom!!)
Elvileg a hanyinger el kell hogy muljon, vagy legalabbis ritkabban jelentkezik a 3-dik honap utan a terhessegek nagy reszenel, de hallottam mar olyat is, hogy valaki vegig rosszul volt!!!! Nalam neha neha meg visszater de enyhen es nem tart sokaig. alapvetoen csak egy hetet szenvedtem eddig, ugyhogy ilyen szempontbol szerencsesnek mondhatom magam.

A vizeletemben bacikat talaltak, de valoszinuleg semmi mas nem tamasztja ala annak az eselyet, hogy esetleg egy hugyuti fertozesem lenne, ezert nem foglalkozott vele az orvosom sem tulsagosan. Persze a huvelyi kenet soran talalt ureoplasmara szedtem 2*er is antibiotikumokat s valoszinuleg meg mindig nem mult el, de van ,hogy egesz terhesseg alatt megmarad meg sem okoz semmi problemat a babanak. Legalabbis ezt mondjak, s nincs mas valasztasom minthogy higgyek nekik.

Traudorka, huszilvi: megy a drukk nektek hetfore ( ne aggodjatok, mar mindjart itt van!!), a legjobbakat kivanom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok

Danka
Gratula a kis tisztelgő "pucushoz"! :lol:

Díva
Neked is gratula a kislányhoz! :D

Azt hiszem lassan engem is kezd elfogni a sárga irigység..... :oops: :oops: :oops: :oops:

Traudorka
Én is hétfőn megyek..... :lol: :lol:

Huszilvia
Tök jó,hogy a párod bent akar lenni veled a férjed szülésnél! Mi még nem beszéltünk ilyen dolgokról,úgyhogy ebben a rémában nyilatkozni én még nem tudok...

Betty
Örülök,hogy nincs semmi komoly baj,csak egy "kis" baci :P

Velünk minden ok,nekem eddig sajna a hányingerem nemhogy elmúlna,vagy csökkenne,hanem még egyre erősödik.... :twisted: :twisted:

Képzeljétek el,az éjjel megszült a legjobb barátnőm,és kisfia lett!!!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Alig győzlek Titeket visszaolvasni, annyi mindent írtatok!
Igyekszem azért.

Gratulálok mindenkinek, örülök, hogy ennyi jó hírrel vártatok!

Nahát, hogy már a neme is látszik néhol! Kezdjek én is reménykedni?

Kislányt remélek, a páromnak mindegy. A nevét már eldöntötte, a mi nevünket kapja... Hát, mit mondjak, nem vagyok elájulva az ötlettől. Visszatérünk a dolgora, ha már megmutatja magát KisEmber.

A héten voltam vérvételen, rögtön felajánlotta az orvos, hogy kiír táppénzre. Voltam védőnőnél, az is azzal kezdte, hogy dolgozom-e még. Kiderült, nem ehhez a védőnőhöz tartozom, így kiskönyvem majd csak a jövő héten lesz. Az "új" védőnő is azt kérdezte, hogy dolgozom-e? Lányok, ez ilyen furcsa? Jól érzem magam, jó a társaság, szeretem a munkám, szeretnék is dolgozni jó ideig.

Május 8-án megyünk kombinált tesztre az Istenhegyi Klinikára. Ez fizetős, de olvastam egy cikket, hogy szerződött kórházakban ingyenes. A SOTE II. szerintem nem volt benne. Igaz, én magánorvoshoz járok, lehet, hogy ezért nem oda küld? Na, mindegy már.

Mi még csak pár embert avattunk be, a hétvégén elmondjuk a Nagyijaimnak is. A legjobb barátnőm megsértődött, mert nem tudja feldolgozni, hogy nem volt bizalmam felé és nem mondtam el neki, hogy babát szeretnénk. Ezen napok óta ki vagyok bukva. Dehát tulajdonképpen egyik nap eldöntöttük és a másik nap teherbe estem, kis túlzással! Bocsánat, ezt most ki kellett írni magamból.

Ma borzalmasan fájt a fejem, vettem rá homeopátiás bogyót, hát, nemigen használt, eddig.

Nekem még minden ruhám jó, kényelmes, meglátjuk, meddig lesz ez így. Köszönöm a tippet, mindenképp veszebb szabóknak készült mérőszalagot.

Mindenkinek szép hétvégét!

Pont ma jutott eszembem hogy jövőre (reméljük) már én is Anyuka leszek Anyák napján!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali csajok!

Ma csak olvasni volt időm Titeket, kicsi reakció fér bele:

Betty, fránya bacik, monnnyanak le!

ÉN IS IRIGY-IRIGY MINDEN UH-S KISMAMÁRA! bi-bi-bíííí hétfőn én is megyek!!!!

Kankalin: érdekes dolog ez a barátnőknél, sajnos én is így veszítettem el 2 barinőt is, ill. utána már nem tudtam folytatni velük a kapcsolatot. Vajon mi zajlik ilyenkor bennük? (...félve kérdezem: féltékenység??? Magam sem tudom :( )

huszilvi, férjednek jippi-jiii-jippi-juuu! Élete legszebb élményében lesz része!

hú, bocsi nem tudom ki írta az alternatív szülős kérdést: igen szerintem fontos minél több dologról olvasni, véleményeket meghallgatni, minél előbb kezdi el valaki, annál több információhoz juthat. Én is anno érdeklődtem-olvastam sokat...aztán hogy mi lett a vége, majd mikor szülés-sztorizunk elmesélem :wink:

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,
3 napig nem leszek, megyünk vidékre nagyikhoz.

Húúú, de sokan mentek hétfőn dokihoz! Mindenkinek nagy nagy drukk-drukk, minden oké legyen és a kiváncsiak megkapják, akit akaranak :D

Kankalin,
nekem is sokat fájt a fejem az első időkben és nekem a homeopatás dolgok egyáltalán nem jöttek be. Hányingerre sem. Fejfájásra pihenés és vizes borogatás.... Sajnos más nem marad...

Nekem az első babánál az idegeimre ment, hogy mindig azzal kezdte a védőnő is, meg a doki is, hogy mikor akarok táppénzre menni. Én a 7. hónapig dolgoztam, és utána is mentem volna, de megrövidült a méhnyak és kinyílt a méhszáj ezért feküdnöm kellett. Emiatt meg is szültem 4 héttel korábban :(
Tanulság nekem: lehet dolgozni, de nem olyan irammal, ahogy előtte. Én nem hallgattam az intő szóra, ma már okosabb lennék :(

KépKép
Kép
danka33

Igen igen én is amondó vagyok! Dolgozni lehet... De csak kényelmesen nyugodtan, nem úgy mint azelőtt... belefér havi egy hét Tp vagy egy kis szabi... én ugyanúgy hajtottam mint előtte... sőt akreditációra készült a labor lehet még jobban is... a 32. héten majdcsak a laborból mentem szülni.... :S

Kép
Kép
Kép
*kateee

Sziasztok!!!

Nem mindig tudok belépni a babanetre,/ nem engedi a gép/ezért elég visszaolvasni :D
Tök jó hogy minden rendben mindenkinél és gratula akiknek már látják a nemét.
Mi is voltunk csüt uh-n.Minden rendben volt,beszélgetett nekünk,ásított,integetett és hihetetlenül sokat mozgott.A tarkóredő is tökéletes.Azt mondta az uh-os hogy hosszú újjai lesznek,ezen nem csodálkozom :D Láttuk minden kis porcikáját,nagyon boldog vagyok.
Ami a rosszulléteket illeti nekem soha nem volt semmi.Néha szédülök mikor hirtelen állok fel,meg fáj a mellem,ennyi eddig.
A héten vettem észre hogy kinőttem a nacikat,így nagyobb méretet kell keresni a szekrénybe :D

Mit csináltok máj.1-én????

Kép

Kép
krisztinaa

nálunk falunap van... körforgó, gyerekjátszó, ugrálóvár, kézműves házak, délután koncert, mazsorett, haditorna bemutató, a fiúknak focikupa, ebédre legalább 10 óriásbográcsban fő mindenféle finomság... este szabadtéri mulatság élő zenével... és még amit kifelejtettem... majd a déli pihenő után kinézünk mi is.

Már én is mondani akartam, nekem is sokat sz**akodik a babanet. Én egy másik társasággal kerültem az anyatanya.hu-ra és nagyon tetszik... zárt fórumok vannak, nincs kéretlen látogató, és épp e miatt, sokkal bensőségesebbek a beszélgetések... Van ott is egy novemberi fórum (én inditottam :oops: ) szóval mindenkit szeretettel várunk. még csak páran vagyunk ott, de szeretnék egy jó kis csapatot... pocaktalik, babatalik és minden ami kell :)

Kép
Kép
Kép
*kateee

Gyors bekukk,délután majd jövök!

Kateee
Jelentkeztem az anyatanyán! Felveszel????????????
A nevemről fel fogsz ismerni.... :D :D :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Próbálok néha olvasgatni ha nethez jutok, de most kicsit nehézkes...
Nálunk kis felfordulás, éppen Bp-en, átmenet Ausztria és Olaszország között, rohangászás ide-oda.
Hétfőn voltunk uh-n, 31mm és aranyosan balettozott egyet
11-én istenhegyin szűrés, aztán irány a garda tó. Onnét majd sűrűbben tudok jelentkezni.

Amúgy minden oks, rókakoma továbbra is kerül, csak kis émelygésem van néha, mint régen egy-egy átbulizott éjszaka másnapján Na meg a fáradtság és hirtelen rámtörő éhség...

Örülök, hogy ,indenki jól van és nőnek szépen a picúrok! Új kismamikat is üdvözlöm!
sz orsi

Szilvia!A szülési lehetőségekkel kapcsolatban a "Hol jó szülni?" című könybe kukkantottam bele.

Kankalin!Munkával kapcsolatban nem tudom, hogy mi a furcsa. Engem a dokim azonnal kiírt táppénzre, pedig minden rendben van, nem vagyok veszélyeztetett terhes sem. Mondjuk, én örülök hogy itthon lehetek.

Krisztina, Orsi!Örülök, hogy minden rendben!
Vendég

Sziasztok!
nálunk sem ment a babanet honlapja pár napig, aztán meg én nem voltam internet-közelben.

Április 30-án mi is voltunk 12.heti ultrahangon, ahol többek között kiderült, hogy pontosan 13. hetes a baba:) úgy tűnik, minden ok, nagyon izgett-mozgott, emelgette a 4 milliméteres combcsontját:) Nekem picit furcsa volt nézni (tudjátok, az az alien-érzés, hogy most valaki hirtelen beköltözött a hasadba...) - de a férjem nagyon meghatódott:) Aranyos volt.

Valaki írta (bocs, csak átfutottam a hozzászólásokat, nem tudtam feljegyezni, hogy ki írt mit), hogy a SOTE II-nek nincs szerződése az Istenhegyi úti klinikával. Ezt nem tudom, azt tudom, hogy a Sejtbank-kal viszont van szerződése, és azt hiszem, a kombinált meg integrált szűrés teszt mindkét helyen ugyanaz.

Ja, én is magándokihoz járok, de a SOTE II-n dolgozik, és ahogy látom nála és másoknál úgy "működik a dolog", hogy magánrendelésre járunk, de a SOTE-ra küldenek vizsgálatokra stb. Tehát esélyes, hogy el tudna küldeni a magánrendeléséről is, ha akarna. (vagy ha merne?)

Hogy álltok az új ruhatár beszerzésével? Nekem most már aktuális lenne egy-két új nadrág/szoknya/póló, mert a régiek már szorítanak - viszont annyira igazán hasam még nincs, picit furcsa lenne terhesruhában feszíteni. Na de melltartót azt mindenképpen kell vennem:(

Visszatérve erre a táppénzes dologra: nekem ez az első babám, úgyhogy tapasztalatom semmi, nem tudom, milyen egy hét hónapos pocakkal dolgozni járni, és nem akarok senkit leugatni sem.
DE: én pl. egy kellemes irodában dolgozom, számítógép és telefon mellett, egy nagy park közepén, ahol sétálgatni lehet ebédszünetben. Elég stresszes maga a munka, de fizikailag nem megterhelő, és szeretem. Jók a kollégák, elviselhető a főnököm. én el nem tudnám képzelni, hogy, ha semmi gond nincs a terhességemmel, csak úgy táppénzre menjek hetekre-hónapokra... Ehhez képest egyik munkatársnőm kerek-perec kijelentette, hogy ő "maximum három hónapig fog dolgozni", aztán megy is táppénzre... és a magyar rendszer ebben támogatni is fogja, azaz a védőnő/doki első kérdése ez...
Nem valami "magyar luxus" ez?
Úgy értem, nekem az otthon ülésből elég lesz az utána következő 2-3 év is... nemhogy még előtte se mehessek emberek közé...
Szép hétvégét mindenkinek, és bocs, ha túl hosszú volt, amit írtam.

Menjetek kirándulni, azt ígérték, hogy ma szép napos idő lesz!

Üdv,
monke

Sziasztok!

Teljesen új (csomagolt) Simone delfin ágyneműgarnitúra (paplan+párna+fejvédő) eladó. Ára: 10.000,-Ft Kép

Tickerplayground.com
breki76

BOLDOG ANYAKNAPJAT KIVANOK MINDEN KISMAMANAK!!!!!

Hogyan telik ez a gyonyoru napotok? Itt legalabbis gyonyoru, napsuteses napunk van. Egesz heten zuhogott az eso, szoval mar kierdemeltuk a jo idot!!!

Holnap megy a drukk minden uh-s nak, jo sokan mentek!!!!!!
Krisztinaa, sz orsi, monke: gratulalok a jo eremenyekhez!!!!
Friday: koszi a baci riogatast :D , mar nem sokat foglalkozom vele, mivel az orvosomat sem aggasztja, bar majd szerda-csutortokon ujabb lelet eredmenyeket kapok kezhez, amelyek csak tippelem, de kb. ugyanolyanok lesznek. Ennel persze jobban izgatnak a Down szures eredmenyei, amit mar szerdan remelem megtudunk. Ti holnap csinaljatok???

Szep napot Kivanok mindenkinek!!!

KépKép
KépKép
betty76

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK!

Anyukámat meglepem,
de kicsi a tenyerem
Nem fér bele annyi virág
amennyire szeretem.
Kis kezemmel mit adhatok?
csak az egész világot;
vagy tán, ami ennél is több,
e néhány szál virágot.

Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Szégyellem magam amiért ilyen régen jelentkeztem, de még mindig vannak munkáink odakint, most például kerítést csinál a párom, remélem ma már meg is lesz, mert 1 hete szét van szedve a kutya pedig szabadon jön megy a szomszédba, még jó hogy imádják :lol: így még kaját is kap, ha épp elfelejt haza jönni.

Hú én is Irigykedhetek??? És van aki már a nemét is tudja.........arra én is borzasztó kiváncsi vagyok, mert hol fiút ámodok hol lányt :lol:

Én csütörtökön megyek dokihoz, és mivel itt nincs a magánba uh, így remélem pénteken mehetek uh-ra!!

A sejtbank.hu oldalon megtaláljátok hol ingyenes a kombinált teszt!!!! Van ahol csak akkor csinálják, ha van ott dokid, én párat felhívtam, a margitba elvileg nincs semmi megkötés, csak a 12 hetes uh leletet kell vinni tarkóredő legyen rajta feltüntetve, és a baba mérete, és akkor csinálják is a vv-t

Neveitek vannak már??? Nekünk a fiú (egyenlőre) Bátor lány még nincs :( pedig annó olyan egyértelműen jöttek a fiú és lány nevek is...

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!!!

Monke a táppénzel kapcsolatban.
Én is egy irodában dolgoztam,számítógép előtt,sőt még stresszes sem volt a munkaköröm,de 6 hónaposan már iszonyatosan fájt a hátam,és mindig fáradt voltam.Sajnos 23 hetesen megszületett a picurkánk,egy problémamentes terhesség után.Pénteken még dolgoztam vasárnap éjjel már a szülőszobán voltam./1 hónaposan halt meg a pici kincsem/
Nem a munka miatt lett baj de lehet ha itthon lettem volna többet pihenek és nincs gond. Most 4 hetes koromtól itthon vagyok és össze sem lehet hasonlítani azzal mikor dolgoztam.
Lehet luxus mert most csak 50 ezret kapok havonta,de a kisbabám élete és egészsége a tét és szerintem ez a legfontosabb ilyenkor.
Én is mindig furcsán néztem arra aki ilyen korán ment táppénzre,de más ilyenkor az ember szervezete,még ha azt is érzed hogy bírod és ilyen apróságok vannak mint víszér,derékfájás stb,sokan nem veszik figyelembe,pedig végzetes lehet.

Azt sem mondanám hogy ez az orvosok első kérdése,mert a saját orvosom rögtön letiltott mindenről,a körzeti doki meg 3 hónaposan vissza akart küldeni dolgozni,ilyen előzmények után.

Boldog anyák napját minden kismamának!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Képzeljétek tegnap találkoztunk egy nagyon bunkó ismerősünkkel.Kérdezte hogy van e már baba.A férjem nagy örömmel mondja hogy pocakban van.Kérdezte a nő hogy hány hetes,mondta hogy 13,erre a bunkó nő azt válaszolta hogy még ne élje bele magát!!!!
Ilyenkor együtt örülnek a másikkal ,vagy nem?Főleg hogy tudja már együtt vagyunk 11 éve és nem azért nem volt eddig mert nem akartunk,hanem mert nehezen jött össze.
Engem nem látot,ezért nem tőlem kérdezte ,de biztos mondtam volna neki egy pár kedves szót.Eléggé a szívemig hatolt,hihetetlenül rosszul esett.
Nagyon szemét emberek vannak :(

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina,
Ilyen előzmények után érthető, ha otthon maradsz:( Tényleg az a legfontosabb, hogy a baba egészséges legyen.
Sajnálom, és remélem, hogy nem sértettelek meg ezzel a táppénzes témával. -

az a nő meg, akivel a férjed találkozott, és azt mondta, hogy ne éld bele magad, egy igazi seggfej:( már elnézést a kifejezésért.

Üdv,
monke

Hali!!

Monke nem bántottál meg,csak leírtam az én szemszögemet,és próbálom mindenki figyelmét felhívni hogy nagyon figyeljenek magukra és az apró jelzésekre.
Rég én is totál így gondolkodtam mint te.

Jó éjt!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Szorítok mindenkinek, aki ma megy ultrahangra. Írjatok majd, hogy mi volt.

Remélem, nem bántottam meg senkit a táppénzes témával. Mindenkit megértek, aki otthon marad, főleg bizonyos előzmények után. Nekünk ő az első KisEmberünk és nagyon várjuk, nagyon fogok figyelni minden kis apró jelzésre.

Krisztinaa, hogy micsoda tapló emberek vannak!

Friday, köszönöm az együttérzést a barátnő-téma kapcsán. Nagyon bánt a dolog, pedig már lassan egy hete történt.

Áfonyácska, köszönöm, megnézem a sejtbank oldalát.

Monke, Csak azt nem értem, hogy ha a SOTE II-nek is van szerződése ingyenes szűrésre, akkor miért nem oda küld a doktor? Vagyis értem, nyilván kap valami jutalékot... Tudom, most nagyon csúnya voltam.

Ruhatár beszerzésével sehogy nem állok, esik le rólam minden. (Ennek máskor örültem volna, most kezdek aggódni, hogy jó-e ez így.)

Pénteken volt az unokatestvérem ballagása, Nagymamám meg is kérdezte, kislányom, csak nem fogyózol? A nagy családi ünnepség után aztán bejelentettük a hírt, mindenki nagyon örült.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szia Kankalin,

A SOTE II-nek a Sejtbankkal van szerződése, oda küldött a doki, ingyenes volt. az eredménye jövő héten derült ki. Nem tudom, hogy a SOTE klinikáján IS csinálnak-e kombinált/integrált tesztet... de olyan mindegy, hogy hol nem

A dokim választott (és a SOTE II-n rendel), úgyhogy belekalkuláltam, hogy fizetnem kell ezért-azért, plusz nem várom el, hogy ingyen dolgozzon, úh. nem érdekel a jutaléka és a fizetése sem. Nem sajnálom tőle.

Na de ez megint olyan téma, amin évekig lehetne vitázni.

Ultrahangra én akartam a Sejtbankba menni, nem a SOTE-ra, mert nem mindegy, hogy egy vagy két szabadnapot kell kivennem a két vizsgálat miatt...

Szép napot mindenkinek,
monke

Bocs, most látom, hogy hülyeségeket írtam.
Szóval: olyan mindegy, hogy hol NEM kell fizetnem:)

a dokimnak meg természetesen van magánrendelője, de a SOTE II-n áll alkalmazásban.
monke

Szia Monke,

Ja, értem már! A sejtbank az más dolog.

Tulajdonképpen mindegy is, nem múlik semmi ezen, lényeg, hogy minden rendben legyen, ugye?

Kankalin

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Én is nagyon várom az uh-osok eredményeit!

ruhatár: Én speciel most ugy állok, hogy alapból itthon vagyok ugye szeptemberig Andrisommal gyesen, van 2 kismama nadrágom (terhességenként vettem 1-et... nekem bőven elég volt). Csípő nadrágban simán ki lehet hordani egy terhességet, és utánna is használható. Illetve mivel én most legtöbb időmet itthon töltöm a szabadidő gatyó nagyon frankó :D és itt falun még a játszótéren, vagy a boltban sem ciki (hozzáteszem, hogy míg Debrecenben laktunk a jóIsten sem vettvolna rá, hogy én szabdaidő ruhában kitegyen a lábam a lakásból) illetve megvan még a fiammal kinyujtott 3/4es nacim nyárra megnézem milyen... ha leesik akkor stornó :) de valamit biztos venni fogok én is, de nem szándékozok nagy befektetést csinálni ...

Kép
Kép
Kép
*kateee

Hali!!!

Várom én is nagyon a beszámolókat az uh-ról.
Ami a ruhákat illeti én most jutottam el oda hogy a nadrágok derékban nem jók,a csípőnadrágokat már rég nem tudom hordani mert az első a csípőm volt ami kiszélesedett.Viszont a nagyobb nadrágok és a kismama nacik még nagyok.Így most elég nagy bajban vagyok

Kép

Kép
krisztinaa

bocsi,csak lefagytam közben

Nekem van sok kismama nacim,tavaly csináltattam őket,volt sok régi farmerom amit nem hordtam,levágattam a derekát és rugalmas anyagot varrattam hozzá.1000 ft-ból kijött dbja,így most van vagy 10 nadrág.Csak éppen még pocaknak nőni kell bele. :D

Most szintre napról napra változik a méretem.Ami 3-4 napja még kényelmes volt,az most kényelmetlen.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok! Köszöntök Mindenkit!

Így a 13. hét táján úgy gondoltam most már ideje hasonszőrűeket keresni, így csatlakoznék hozzátok! :) November 11-re van számolva Ficánka születése, de most úgy néz ki, hogy kb. egy héttel előbb jön majd.

Kép
antre

Hali Csajok!

Antre, üdv köztünk, gyere, mesélj még magadról :D !

Vendégeim vannak, most gyorsan visszaolvastalak Titeket, pár reagálás:

Krisztuinaaa, annak a rosszindulatú ismerősödnek egy nagyobbfajta rücskösebb külsejű lószerszám ama testnyílásába! Hihetetlen és ráadásul nő... felejtsd el, ilyeneket koptass le egy életre.

Dolgozni-ne dolgozni terhesség alatt téma: mindenkinek más. Én is végig dolgoztam, közben államvizsgáztam. Teljesen normál, egészséges terhességem volt egészen a végéig. VISZONT mikor meglett a gyerekem annyira felkészületlennek éreztem magam, sokkal többet kellett volna tudnom a pl. a csecsemőápolásról. Azóta azt mondom barinőimnek, akiknél aktuális a téma, hogyha tehetik maradjanak otthon, készüljenek fel, "ketyegjenek le" a rohanásból, ne terhesen akarják megváltani a világot. ...sokkal ügyesebb anyuka lehettem volna...

sote II. klub: látom bővül :wink: . Az elején nem meséltük Monccsal (topik régi olvasói ismerték), de mi az ottani szülésfelkészítőről ismertük egymást. Aztán egy napon belül szültük fiainkat, azóta is gyakorlatilag napi szintű levelezés folyik, barátok lettünk. Ilyen ez a sote klub... :D. Kívánom Mindenkinek, hogy hasonló jó élményekben legyen részük!

Ma megyek uh-ra, majd írom mi volt, ha még belefér reagálok is pár dologra, ha vendégeim sikeresen szórakoztatják a gyerekem. pusszi

...és mégegy dolog: BREKI, talán nem vagyok egyedül véleményemmel, de úgy gondolom, hogy eladásra szánt ágyneműgarnitúrád az arra való topikban próbáld eladni. Ebben a topikban másféle kapcsolatépítés folyik, nem reklámfelület céljából használjuk. Köszönöm.

Kép
Kép
friday

DY!!!! Nagyon-nagyon köszönöm a versikét amit írtál!!! Puszi Neked!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!
A ruhatáramat átmenetileg úgy oldottam meg, hogy anyukámtól kölcsönkértem pár szoknyát és nadrágot... az ő mérete 2-vel nagyobb mint az enyém... így a ruhái most éppen kényelmesen jók rám.
A teszvesz-en vettem még pár ruhát a későbbiekre... idővel majd belenövök. Turikban is lehet néha kapni, csak ki kell fogni.
A múltkor jártam a Mammutban és majd hanyatt estem... 90.000,- Ft körül voltak a kismamaruhák... ami azért majdnem egy havi fizetésem :(

Én is dolgozom még...és egyelőre pár hónapig még biztos ha tudok, bejárok. Mellettünk az erdő... csivitelnek a madarak.. szóval egész jó hely... leszámítva a napi 2 óra utazást :) :)

Mi holnap megyünk genetikai uh-ra... de aki ma volt, annak kíváncsian várom az eredményét.

Timi

Timi
Kép
vt72

vt... ne a mammutban nézelődj :D a tescoban, corában nagyon jó rucikat lehet venni párezer Ft-ért. Debreceni és környékieknek tudom ajánlani a super nagykert a füredi uton ott is vannak klassz kismamaruhák, az egyik nadrágomat én a belvárosban vettem (Debrecenben) 9000ezerért illetve egy felsőt 8000-ért még ezeket is nagyon sokaltam de sürgős eset volt esküvőre mentünk :)

Kép
Kép
Kép
*kateee

Sziasztok!

Úgy látom,hogy én leszek az első jelentő...

Szóval: Eddig minden ok!!!! Nem vagyok vérszegény,minden leletem szuper! Manócska is jól van,szépen fejlődik. Bokszolt ezerrel a drága... :D kapálózott a kezével,a lábával, és mindeközben mosolygott ránk. Szóval ment a produkció.... :lol: Alig lehetett megmérni is. Ülőmagasságot tudtak nézni, az pedig 5,7 cm. Legközelebb 4 hét múlva kellene menne az AFP miatt,de mivel a dokinak kell aláírnia a beutalót,ezért "muszáj" lesz hamarabb mennünk..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Manócska:
Kép

Hol vagytok uh-s kismamik??????????

Antre
Üdv közöttünk!

Kismamarucik:nekem már van pár,és folyamatosan bővítem a ruhatáramat. Nem híztam még eddig csak 1,4 kg-t,viszont a régi rucijaim annyira kényelmetlenek voltak,hogy cserélni kellett.... :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Ja, és már tényleg látszik a pocakom!!!!!!!!!!!!!! Már mindenki észreveszi,hogy jön a baba......... :D :D :D :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Nekem is megvolt tegnap az UH + vérvétel. Nekem csak annyit mondott az orvos, minden rendben és most egy kicsit bizonytalan vagyok, nem tudom eldönteni, ennyire szófukar, vagy esetleg valami gond van. Tarkóredőröl sem mondott semmit. Na jó, ahogy ezt leírom kezdek betojni....... :?
Egyébként babóca úgy néz ki, mint egy héjas földimogyoró. A lábai kalimpáltak. A teljes hossza 9 cm.

A pocak már nálam is látszik, már csak 1 nadrágom jó.
Rokonoktól kapok pár kismamaruhát, úgyhogy én csak egy-két dolgot fogok venni, de azt "muszáj"!!! :wink:

Antre: Én is üdvözöllek körünkben, írj pár szót magadról....

Legyen szép napotok:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Tegnap mi is voltunk uh-on. Minden teljesen rendben van! :D Azt mondta az orvos, hogy ő mintha már látna is valami kis liffegőt, szóval valószínűleg kisfiú lesz :D De azért előadta magát a picurka, nem nagyon akart mozgolódni, hátat fordított nekünk. Majd másfél órát voltunk ott, mire sikerült lemérni mindent :lol: Pedig próbálkoztunk mindenfélével, végül a tuc-tuc zene vált be apa telefonjáról :lol: közvetlenül a hasnál... Szóval eléggé szégyenlős volt. De azt mondta az orvos, hogy úgy néz ki, hogy egészséges szép baba. Ébredés után úszkált, hintáztatta magát a lábával, hadonászott. Nagy élmény volt :wink: Tegnap egész este úgy vigyorogtam mint egy féleszű :wink:
Többiek, mi újság?
Ja, én még csak egy kismama tréning nadrágot vettem otthonra (C&A), mert a régi nadrágom már szűk volt. Amúgy dolgozni van egy tavaly vett nacim, az akkor bő volt, most viszont kényelmes. Rajtam csak kicsit látszik, meg én fogytam is mostanáig 3,5 kg-ot.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!!

Örülök hogy jól sikerültek az uh-ok.

Dorka ne aggódj ha gond lett volna azt mondja a doki,nem hallgatják el,sőt szerintem még tulzásba is viszik.

Antre üdv neked,írj sokat.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Hali,

megvolt a doki, minden rendben. Kaptam még képet a gyerekről, elölnézetit, de azon még így hogy az anyja vagyok is elszörnyülködöm, a már valaki által használt Alian kifejezés igencsak illik szegénykére.

örülök, hogy a többieknél is minden rendben van!

Traudorka, én is azt gondolom, hogy tuti minden rendben van, csak nem ragozza túl a dokid. Az én otthoni dokim se vitte sose túlzásba, megvizsgált, mondta a lényeget aztán "helló". Mondjuk bevallom, nekem ez a fajta doki kapcsolat elég is, de megértem, ha egy kicsit többre vágysz, legközelebbi találkozáskor próbáld faggatni. Ha kérdezel tuti válaszol, addig faggasd, míg teljesen elégedetten nem tudsz távozni (...ha már úgyis Te fizeted az idejét...)

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Örülök,hogy minden uh-n rendben voltak a babók!!!!!

Traudorka
Ne aggódj,tuti minden rendben volt! Én még a papíromat sem kaptam meg... Olyan korán voltunk uh-n,mert a dokim ügyeletes volt,így reggel 7-re bent kellett lennünk. Nem voltak még bekapcsolva a gépek,így nem kaptam papírt.... Majd ha legközelebb megyünk megkapom. Nekünk is csak azt mondta,hogy minden ok,és a cm-re is mi kérdeztünk rá!!!

Képzeljétek el,ma már 4* éreztem valami furcsa dolgot odabent,mintha Manócska mocorgott volna......... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok csajok!! Csak bekukkantottam, hogy minden ok volt e veletek tegnap!!!
Szivbol gratulalok minden uh-snak a tegnapi eredmenyeikert!!!!!!!!! Igy tovabb kismamik es pocilakok!!! :D :D :D
Mi meg varunk csutortokig a down eredmenyeire, elvileg mar ma keszen kellett volna lenniuk, de kozoltek, hogy csak holnap delutan kuldik a laborba, vagyis csak csutortok reggel kapom kezhez oket. De sebaj, csak minden rendben legyen!!!

most megyek,mert felebredt a kis Iliaszom!!!!!

lanyok, ti hogy hogy feltudtok tenni kepeket ide, nekem minden kepemet nagynak talal a rendszer. pedig felakartam rakni 2 uh-s kepet is mult het keddrol. :(

KépKép
KépKép
betty76

Betty
feltöltés előtt a képet le kell kicsinyíteni. Próbáld ki a www.meretezdat.hu tök egyszerűen lehet itt kicsinyíteni,és már fel is tudod tölteni a képeket! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Gratulálok a hétfői ultrahangosoknak!

Ruhákkal kapcsolatban én most kezdtem el nézelődni a teszveszen. Bár van egy derékvédőm, amivel még tudom hordani 1-2 régi nadrágomat.
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok az uh-soknak a klassz eredményekhez!

Traudorka, szerintem is mondta volna a dokid ha vmi nem lenne OK. Egyszerűen csak szűkszavú egy ember lehet. Legközelebb kérdezz és akkor bizti mindent elmond amire kíváncsi vagy.

Mi hétfőn megyünk a kombinált tesztre, nagyon izgulok!

Dy, gratula, hogy érezted Manócskát, de jó lehet. Mesélj milyen volt.

Szép estét Nektek!!!
sz orsi

Dy, Friday! Nagyon jók a képek! Milyen jó érzés látni a manócskákat, nem?

Mindenkinek hatalmas gratula, akinek vizsgálata volt! Nagyon vártam a híreket, mert többen írtátok, hogy ezen a héten mentek UH-ra!

Krisztina, le az ilyen ismerősökkel! Nehezen tudom én is feldolgozni az ilyen rosszindulatú megjegyzéseket, de hidd el, nem számítanak!

Üdv Antre köztünk!

Dy, én is néha, mintha éreznék valami mocorgást, de nem tudom biztosan. Az első terhességemnél a 17. héten éreztem először mozgást és még nagyon emlékszem, milyen volt. Azt mondják a másodikat hamarabb lehet észlelni...már nagyon várom mindenesetre...

Sokat nézem napközben a babanetet, de sokkal kevesebb időm van írni. Benivel ölben bármikor meg tudom nézni írtatok-e, de írni már nem nagyon enged a fiatalúr... Ezért elég ritkán jövök.

Nekem még nem nagyon látszik a hasam. Még senki nem vette észre az ismerősök közül. Egy kismama farmerom van, most azt gyűröm. A többi nadrágom nagyon nyári és most még hűvös van a halászgatyókhoz. A második baba Beni születésnapjára van kiírva, így a tavalyelőtti kismama ruhatáram pont passzol az időjáráshoz elvileg :D

KépKép
Kép
danka33

"dy", millio koszi!!! lekicsinyitettem oket, s lam a ket baba fotom mult keddrol: Kép babucink 13 hetesen Kép babucink 13 hetesen number 2

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok!!!

Dy,lehet már a babát érzed ,én a héten kezdtem el érezni furi dolgokat odabennt,ici pici rebbenéseket,tuti a babát érezzük.
Szerintem a 2.-at azért érzi hamarabb az ember mert már tudja mit kell érezni.Alig várom erősebb legyen,imádom érezni a kis drágát.

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: