A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Ditta, lehet mellgyuszi, próbáld meg óvatosan masszírozni, de tényleg óvatosan és a melegvizes zuhannyl is jót tennél kicsit, bár a meleg a gyull. részre nem a legjobb, de nekem anno bevált.
Ha masszírral és meleggel fellazítottad utána szopi, Te érzed hol a csomó, próbálj aszerint szoptatni, ha kell hónaljtartás vagy szájbalógatás... igazából Ágoston tud segíteni, ha jó erősen szívja csak a tarásra figyelj, hogy arról a részről ürüljön.
Nagyon tud fájni, nekem olyan influenzaszerű tüneteket okozott, láz végtagfájdalom...
Jobb ötletem nincs, vagy keress rá az lll.hu oldalon azt hiszem ott jó tanácsok vannak.

Szorítok, hogy sikerüljön!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Most csak gyorsan :)

Katica
Örülök, hogy felvetetted a talit, már Én is gondoltam Rá. :) Én benne vagyok természetesen. :) Szervezzük meg!! Csak ne május 16-án mert akkor esküvőre megyünk. :) Többiek??????????

Kép
Kép
anya1118

Most nézem az előző oldalt
Vera!!! Hurrá hurrá, de jóóó, nagyon örülök, hogy sikerül mégis!!! :)

Ditta
Gratula az esküvőhöz, nagyon szépek voltatok!!! 3-an vagytok lányok tesók?? Ágostonod zabálnivaló a ládikában. :) Te készítetted??

Maleszka
Gratu a foghoz! Gyönyörű ez a kispasi. Ilyen könyvünk nekünk is van. :)

Katka
Jól vagytok? Hintázik Kevin sokat? :)

Még gyorsan rólunk. Kincső tegnap hasról hátára fordult teljesen egyedül. Juhééééééééj!!! Fordítva még nem megy. Szegény egyszer az ágy rácsába jól beverte a fejét, de anya hamar megvígasztalta.

Puszi mindenkinek!!!! További szép hétvégét!!!

Kép
Kép
anya1118

Anya!
Köszi a gratulát!! :) Igen, 3-an vagyunk csajok tesók....... :) A fotót én készítettem, a ládikát nem...... :lol: :lol:

Evi!
Tanácsot köszi, írtam itt a neten egy szoptatási tanácsadónak, eddig még nem válaszolt...... Szerintem az is gond lehet, hogy kicsi fiam nagyon harapós lett!!! :shock: Ezért sokszor már 10 perc után elveszem tőle a cicit, mert csak szórakozik vele, és harapja...ami iszonyat fájdalmas!! És régebben 20 percig is cicizett, most fele annyi időt, és talán enm ürült ki jól, ezért is lett a gond! Próbáltam fejni is, de alig lehet hozzáérni, úgy fáj.......szerencsére ma még nem volt lázam.

Kép

Kép
ditta76

Szóval ez az a hinta, amit sikerült vennem, 4000-et megért, nem? :)

Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Dalma,
köszi, hogy gondolsz ránk! :)

Az igazság az, hogy a képeket mindig megnézem, de annyi új novemberi mami csatlakozott már (sziasztok! :wink: ), hogy képtelen vagyok követni a topikot. :oops:

Taliban benne vagyunk természetesen! :D

Rólunk: nagyfiam eltörte a kulcscsontját, körülményekhez képest jól van, a kicsi pörög-forog-vigyorog, legújabb tudománya, hogy tolja fel a fenekét. :) 68cm és 7160g. Hozzátápit kedden kezdjük! :D

KépKép
dreika

Sziasztok.

Taliban benne vagyok:)) Margitsziget???????

Voltam ma börzén és szuper volt. Vettem sok babakaját tök olcsón mert adtam el sok ruhát és pelust is vettem tök jó áron.

Na meg Izát úton út félén megcsodálták plusz még csináltak róla ingyen egy portré rajzot mert annyira megtetszett nekik :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

szerintetek hasonlít rá?? Sztem a szája nem.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

nagyon eltűntem,de nem vesztem el végleg! :lol: jól vagyunk,csak tavaszi nagytakarítást csináltam a lakásban,és nem volt időm semmire sem.Bettinek foga még mindíg nincs,de igazán nem viseli meg,annyit látok csak rajta,h ömlik a nyála ő meg túrja a száját,és be van duzzadva az ínye.a másik dolog,h mivel már 6hónapos,így elkezdtük a hozzátápit úgy 3 hete.nem bírtam megvárni,h betöltse a 6 hót,mert már nem volt elég csak a tejcsi.ezt onnan vettem észre,h éjjel sokszor felkelt,és nem volt elég a cumibeadás,szopizni akart,és nappal is sokkal többet akart enni.szóval gyümivel kezdtük,abból most már délelőtt és délután is megeszik 100g körül,este adok neki tejpépet,ebből 130-100g-ot.és a héten már adtam neki főzeléket,ma már olyan 50-80g között eszik.és ami a lényeg,h mióta este kap tejpépet,meg nappal kicsi főzit,azóta este larakom és 9-től alszik,ma pl.fél 6kor kelt szopizni,és azóta alszik megint kb.9ig.úgyhogy biztos éhes volt.mielőtt elkezdtem a ht-t hoztam ki mérleget megint,mert azt hittem kevés a tejcsi,de 150-250g-okat szopott,több nem is fért volna bele.
az etetések között pedig mindíg szopizik,így még kb 5-6szor szopik 1 nap alatt.
kedden megyünk a féléves vizsgálatra,akkor tudok mondani súlyadatokat.
Ti elviszitek szemészetre a kicsiket?csak azért kérdem,mert a babacsomagban volt egy szórólap,h érdemes 6hó után megnézetni a gyerekek szemét.nekem Betti kicsit kancsalít még szerintem,vki szerint nem.itt nincs szükség pupillatágításra,ezért nem is jár fájdalommal.férjemnek -9es a szeme,és félek nehogy örökölje Betti.ha mégis akkor legyen hamar kiszűrve.
www.babaszemesz.hu oldalon ti is megnézhetitek.

taliban mi is benne vagyunk!
örülök h mindenki jól van és nagyon szépséges minden kisbaba!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Dreika!

sajnálom a nagyfiad!mit csinált,h törte el szegénykém?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Évi.Dalma!
Szuper jók a hordozók.szeretnek is benne lenni?nektek kényelmes?nekünk chiccho-s kenguru van,de nem szeretjük.

Vera!
Hál istennek,h sikerül a lakásprobláma.mi 70 nm-ben lakunk 5en,de ez is kevés.ti meg 7en 55-ben,nem írigyellek.mikor tudtok költözni?

Ditta!
nagyon jó ez a hinta!javul már a mellgyuszid?tehetnél rá olyan zselés melegítőpárnát,az is segíti a tejcsi kiürülését.

Anya!
Gratula a forduláshoz!nekem meg hátról hasra fordul,vissza még
nem.

Katica!
Betti is hippes!meg a mülleres kaját szereti még nagyon.tejpépek közül meg csak a dm-est eszi meg,abból nem kell se a hipp,se a nestlé.nektek sincs fogacska még?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kata!
milyen ügyes Kevin,hasra meg vissza is!gratula.örülök,h minden rendbe a fülével.Autóversenyző lesz?? :lol:

Betti!én is olyan hátul hosszított sapit szeretnék,mert féltem a nyakát,olyan könnyen lekapja a nap.2fog? nekünk mikor lesz már??

Dalma!
ha ki akarsz váltani 1szopit akkor előtte add a ht-t,ha nem akkor utána.szépséges lánykád van!

Nati!
nekem is üvöltött a babakocsiban,ha hanyatt volt,de megfordítottam,így elnézelődik.nem mértem milyen mély a mózes de kb 18 cm lehet,én raktam bele 2 pokrócot,az kb 5 csm,így lát ki belőle.hippe kupont szerintem kidobtam :roll: ,v nem is kaptam?!

Eagleszem!
Boldog 6 hót Matyinak!nagyon nagy baba!szépek vagytok!

Kri!
Javultak az éjszakák?Lehet a foga kínozza,v neketek kint van már?
akkor mától ő sem lesz pogány lélek! :lol: majd hozzál képet!

Hostile!
jobban vannak már lánykáid?én a chiccho-s hidegsterilizálót használom,mióta megszületett Betti,és a másik 2 gyereknél is ezt használtam.nem olcsó ez se,de szerintem gazdaságos,és nagyon jó.
Meddig fertőtlenítetek még?

Pipal!
Gyerek mellett dolgozni,nem semmi!

Melaszka!
2 fog nektek is!!nagyon cuki Marcell!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Oltás:
mi 1 pneo-t se kaptunk,mert elfogyott,nem volt.Fasza.akkor minek hirdetik :twisted:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Andy?

Hogy vagytok?Regi jól van már?kutyus ügy megoldódott?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

most visszalapoztam a 90-110 közötti oldalakra,és megnéztem a táblázatunkat,amit annó még Eszter vezetett,h milyen sokan voltunk.

Többiek hol vagytok???

Lányok ha valaki tud valamit Écikéről írja meg nekem privibe,v az email címét.jó lenne tudni mi van velük!

Na jó sokat írtam!remélem ma jó idő lesz,mert megyünk flekkenezni anyósékkal!

További szép hétvégét mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

teleírtam az oldalat!bocsika :lol: :lol: :lol:

És bocsi ha valakit kihagytam,nem volt szándékos!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Tanácstalan vagyok Iza szájában levő valamikkel kapcsolatba.

ahhogy egy napig nem kene neki már visszajön és rondábban. Ez szerintem nem afta mert nem lázas és eszik is jóízűen de nem szájpenész mert az nem így néz ki. Ez úgy néz ki mint ha elhalna a felső bőrréteg a szájában.
A dokink azt mondja kenjem ugyan azzal amit eddig adott neki. de már 2 hete kenem neki és semmi javulás.

HELP!!!!!!!!

Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Honey,
Mi a naggyal évente járunk szemészetre, mert az apukája szemüveges. A kicsit is viszem 1 évesen. Úgy tudom, hogy ha nincs is panasz, de van a családban szemüveges, érdemes elvinni. :roll:
Nagyfiam mászott fel a csúszdára és a létrájáról leesett. :(
Fogunk még nekünk sincsen, nem is számítok rá, a nagynak is csak 1 évesen jött ki az első. :D

Szép hétvégét mindenkinek, nálunk most lesz a keresztelő mindkettőnek, nemsokára indulunk!

KépKép
dreika

Sziasztok!

Bejelentkezek én is, már rég voltam.
Először is itt van pár kép!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vera! Sajnos nem tudom mi lehet, bőrgyógyász látta? Szerintem mindenképp szakorvos lássa, ne csak a gyerekdoki. Örülök, hogy összejött a lakás!!!!!!!!!!!!!!

Szépen nőnek a babáitok, és nagyon aranyosak!

Röviden rólunk:
2 hónap betegeskedés, 3 adag antibiotikum, és rá húsvétkor egy adag durva nátha, ez jellemezte Lilla életét az január óta. Most elég jól van, remélem a nagyfiam már nem hoz haza további bacikat és vírusokat.

Szerencsére a betegségek ellenére Lilla jól fejlődik, egyenlőre csak anyatejes. 5 hónaposan 9 kg és 70 cm volt. Jó nagy a kis szentem.
Ahhoz képest hogy nagy már 4 hónaposan hasra fordult, most pedig már emelgeti a seggét és tolat hátrafele, valamint pörög a saját tengelye körül a hasán. Az apja odatette a nagy ágy közepére, és néhány perc múlva odanéztem, már félig lent lógott a lába az ágyról. Szerencsére nem esett le, de otthagyni már 10 másodpercre sem lehet.

Már megnyalogatta az almát, de még nem adtam neki, majd kb. 2 hét múlva.

JÖvő héten lesz a keresztelőnk, remélem jó idő lesz.
Foga még nincs, de már látom a csíkot alul. Kíváncsi leszek mikor lesz kint neki.

Most megyek, mert felébredt.

Puszi mindenkinek!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Melaszka, nagyon édes a kicsifiad, te pedig tényleg nagylelkű vagy!

Ditta, nekem pár hete volt ilyenem, amikor kezdtem a hypoxi trainer-t, de csak másnap jöttem rá, mitől vagyok lázas. 38 fok volt 2 napig, borzasztóan fájt a mellem, és volt rajta egy piros folt, viszont csomót nem tapintottam. Azért masszíroztam, majd rátettem egy éhes gyereket, és mindig ezzel a mellel kezdtem a szopikat.

Dreika, akkor megvárod a 6 hónapot ezek szerint a ht-val. Szegény nagyfiad, biztos nagyon sírt. Honnan jöttetek rá, hogy eltörött? Rögtön orvoshoz vitted? És mi a gyógymód?

Vera, én nem látom amit mutatni szeretnél. Vagy az a sötét felrakódás az? Lehet szájpenész, vagy szájfertőzés. A nagyoktól elkaphat bármit. Irass olyan lila lötyit, az biztos jó rá. (ismered ezt, nem?)

Kati, szia neked is újra itt! Aranyosak a gyerkőcök, Lilla pedig édes kis husimusi. Nem semmi a súlya, mi kb 1 évesen leszünk ennyik, ha így folytatjuk.

HOney, olyan jó, hogy ilyen jó étvágyú Bettibaba. Akkor hányszor eszik? Mert írtad, hogy 5-6x szopi, és plusz a többi hamika? Írd le légysti, hogyan eszik, mert én szeretnék neki adni változatos ételeket, de mellette a szopit esm hanyagolnám. Képzeld el, én is megmértem 2x mennyit eszik, és majdnem szörnyethaltam (mint Évi), amikor megláttam az eredményt. Reggel 40 g, délben 60 g. Na, mit szóltok? És nem kell neki több. Nem bírom megtömni. Ma délben pl megevett fél üveg u. őszit, utána szopi kb 2 percig, majd kibukta a holnapi napot is. Tejpépet szívesen adnék neki, de várnom kell, mert hajlamos tejallergiára ( Kornél az), és 1 éves korig nem ajánlják. Most akkor a tejpép is a veszélyes kategóriába tartozik? Pedig bizti ízlene neki.
gyorsan elküldöm, mieőtt elszállna

:?

Kép
Kép
dalminha

Ja, még Honey, vidd el nyugodtan, ártani nem fog a szemészet.

Katica, hát nem sok van segítség. Ráadásul Peti is elé sokat dolgozik.
Talira mennék szívesen, de nem tudom, hogyan oldanám meg, hogy odamenjek. Kocsim van mondjuk, max Kori itthon marad az apjával, mi meg Pannával elmegyünk. Vagy elkirándul a család. Beszéljétek meg az időpontot, én meg majd meglátom. :)

Kép
Kép
dalminha

Dalma, eljátszottam a gondolattal, hogy anyóspajti - mármint az enyém - 170 km-re lakik tőlünk és mi megyünk hozzá havonta 1x látogatóba :lol: akkor talán vendégül látna egy ebédre, mert az elmúlt 10 év alatt még soha nem ettünk nála egy szelet kenyeret se!
Kicsi Pannababa ha megérik a HT-ra hidd el Ő is eszik majd rendes adagokat, de sztem neki még elég a cici :lol:

Ancsa, lánykád sem bírta ki 6 hóig HT nélkül :roll: látod a jó hegyilevegő mit tesz ezekkel a csajokkal !
Mi is akarunk menni szemészetre, apa nálunk is szemüveges.
Szomszéd kisfiú koraszülött volt és Jászberényben egy tuti szemész kezelte (most 6 éves) akupunktúrával és nagyon jó eredményt ért el, asszem mi is odavisszük majd Lilát, de én úgy tudom a szomszéd csajtól, hogy betöltött 1 év után kell. Lilla is befelé néz a bal szemével, de nem egyértelmű :shock:
Hordozó nagyon beválni látszik nálunk, szereti Lilla és én is , már mobilis vagyok, ha gondolod talizhatunk és megmutatom és ki is próbálhatod:lol:
Prevenar, nálunk sem volt sokáig most jött meg, csütörtökön kapjuk az elsőt, sztem érdeklődj Te is, jó nagy szemétség különben, megy a nagy reklám aztán semmi!

Drerika, sajnálom a balesetet - zöldgallytörésnek hívják gyerekkorban - gyorsan gyógyul, de addig gondolom fel kell kötni a karját és az kellemetlen ebben az aktív korban :oops:

Kati, szia azt hiszem mi még nem "találkoztunk" szépek a gyerkőcök és Lillababa mekkora :roll:

Vera, de jó, hogy megoldódik a lakáscsere, költözés miatt nem irigykedem :roll: Izust én megmutatnám egy szakorvosnak, de én elég beszari vagyok :shock: :roll: nekünk nem volt még szájpenész egyik gyereknél sem, nem tudom mennyi idő még meggyógyul, de Te már elég régen kenegeted!

Ditta, mellgyuszi rendbe jött már? Jó a hinta és úgy nézem tetszik is Ágostonnak, nekünk Fisher Price hinta van, de Lillát nem lehet beletenni, mert nem érdekli. Valószínű megy a vaterára, mert csak a helyet foglalja :roll:

Mellékelek egy linket , segítsetek légyszi, csak meg kell nyitni és kész, a "kisfiam" szórakozásához szükséges, hogy minél több pontja legyen !
http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=kollarka

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi!

Összefuthatunk valamelyik nap!
nem bírta ki 6hóig,de legalább még szopik.sokkal hamarabb így se kapott ht-t.
oltást mindíg kérdezem van-e,de mindíg negatív a válasz.most már nem is tudom beadassam-e,ha majd lesz valamikor :roll: .
a netes szemészet azt írja h 6hós kor után lehet oda vinni.de szerintem csak júniusban viszem majd el.

Dalma!

Így néz ki 1 napunk:

6kor szopi
8-9kor szopi
11kor gyümi
12kor szopi
1-2kor főzelék
3kor szopi
5kor gyümi+szopi
7kor tejpép
fél9kor szopi
+éjjel ha felébred esetleg akkor is szopizik

Kati!
Lilla mekkora nagy baba!9kilo!azt azért lehet cipelni!nagyon szépek vagytok!

Dreika!
milyen volt a keresztelő?jó idő volt rátok?

Vera!
én nem tudom mik lehetnek ezek a pöttyök,mondjuk én elsőre szájpenészt mondtam volna,de hát azt kizárta a doki.szerintem is vidd el bőrgyógyászhoz.több szem többet lát.azért tud szopizni Iza,nem fáj neki?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ehhez mit szóltok?én ilyet szeretnék neki venni

http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... type=cipok

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Köszi Honey, de ha én ennyit adnék neki enni, lefordulna a székről. Egyszerűen baromi picike a gyomrocskája, alig tud enni. Szopit is beleétve. Ez ha jól számolom 9-10 evés. Mi max 6-ot. Még egy olyan technikai kérdésem van, hogy amikor dél körül óránkébt eszik, akkor azt bárhol? Úgy értem az udvaron, vagy akkor mindig otthon vagytok? Megpróbálom én is sűrűben megkínálni. Olyan bizonytalan vagyok. Mert Kornél ilyenkor már evett majdnem mindent, 6 hótól husis főzeléket is, de akkor ő már tápszert is evett és azt váltottam ki más kajákkal.
A kiscipő nagyon édes, biztos nagyon jó... Menő csajszi lesz Betti! :)
Én nem akarok ilyen drágát, mert kb 2 hét egy ilyen cipő. Ha az udvaron kompozik (mint Kornél anno), egy pillanat alatt szétszakadnak a kiscipők. Most is kb havonta van új cipő. Van egy szép bőrcipő (drága), meg havonta új tornacipő, meg wink, meg ilyen cipők játszira. De ez a téma majd később lesz aktuális a picuroknál.

Évi, tök durva, hogy vannak ilyen nők. A kicsi fiát sem akarja etetni? Pedig az a jellemző ezekre a fajtákra... Minket meg állandóan tömnek ha ott vagyunk náluk. Mindig hízok is anyáméknál meg anyóséknál.

Mit lehet venni egy kislánynak keresztelőre? Tesóméknál hétvégén lesz, és tanácstalan vagyok.

Kép
Kép
dalminha

Ancsa, én is Pediped cipőt néztem ki Lillának, sőt már kinyomtattam a mérettáblázatot is .
Táblázat szerint S méret kellene, de én látni is szeretném, forgalmazza ezt valaki Gyöngyösön vagy Te neten rendeled meg ?
Annyira nem olcsó, hogy csak 2 hónapig hordja :roll:

Taliról majd beszélünk, de nekem ez a hét nagyon zűrös, az ünnepek miatt, meg előtte még oltás is lesz, na meg a ballagás, olyan hülye időpontra kerül az utóbbi időben a középiskolai ballagás...
Sztem a Prevenart ne hagyd ki, sok más nem kötelező oltást én is kihagyok, de ehhez ragaszkodok, hogy megkapja. Csúnya dolgokat tud okozni a Pneumococcus fertőzés és Neked is van 2 nagyobb gyerkőc aki sok mindent haza hozhat a suliból, náluk lehet már nem okoz gondot, de a kicsiknél veszélyes!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma, én úgy csinálom a Ht-t, hogy tápszer előtt kínálom és megmarad az 5 evészet, csak pótláskor kap gyümit és utána tápit is, ha majd megfelelő mennyiséget fog enni saját maga hagyja el a tápit.

Anyóspajti a kicsi fiát sem kínálja, mivel fözni se tud :lol: :lol: :lol:

Keresztelőre én játékot vagy könyvet vennék, van Bartos Erikának az Anna és Peti / Gergő / sorozatból olyan könyv , amibe fotokat kel beragasztgatni azt hiszem Az én családom, vagy valami ilyesmi a címe.Ha érdekel rákeresek neten, vagy vannak szép csajos fotoalbumok, vagy digitális képkeret vagy ilyesmi...

Dalma, Kori kompozott :roll: , de jó !!!! Martin anno nekem is , most meg erre is azt írják az okosok, hogy egészségtelen :shock:
Pedig nekünk is van komp még becsomagolva, de nyáron szertném használni az udvaron... ébredés van

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma!

mikor a déli szopizás van,akkor az inkább csak szomjoltás,mint evés,meg az egész napközbeni szopizis is csak az.és a főzit csak most próbáljuk.lassan elhagyjuk azt a 12es szopit,és de. csak gyümit kap,ebédre főzeléket.napközben azért adom oda a cicit többször,mert nem iszik cumiból sem ,pohárból sem,vannak már hiper-szuper csőrös poharaink,,de abból sem sajnos.kanállal néhány kortyot,de az nem elég,folyadék meg kell,ha már eszik főzeléket+ ezt-azt.
mindíg itthon,de lagalábbis lakásban eszik,talán 2szer volt h parkban etettem meg gyümivel délelőtt.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

hétvégén mi is kipróbáltuk a kompot,a brendonba beleültettem néhányba,de még kb.10 centi hiányzik,hogy leérjen a lába :lol: ,nem tudom hány hónap alatt fog annyit nőni,h leérjen,de lehet hogy már akkor járni fog :lol: .
én amúgy szerettem nagyon,és a gyerekeim is,és nem lett semmi bajuk tőle,csak annyi,h a fiam 9és fél hónaposan elindult,önállóan,a lányom meg 11 hónaposan.nincs gerincferdülésük,stb semmi bajuk.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Dalminha, nálunk is messze lakik mind a két nagyszülő 180, és 210 km. Szerencsére ők jönnek is nem csak nekünk kell utazni.

Melaszka, gratula a 2. fogacskához. :lol:

Honey, két fogunk már kint van. Nyügi még van, de szerintem nem elég neki már csak az anyatej. Mert mikor hajnalban kell mindig éhes.

Katica, milyen volt a keresztelő?

Nekünk nagyon jól sikerült a keresztelő. Zsombi egy hős volt. Nem sírt mikor kenegette, meg vízzel leöntötte a pap. Kicsit meglepődött, de jó volt a kedve. A szertartás után az ebéd is jól sikerült. A gyerek kézről - kézre járt, szerencsére ezt is jól tűrte. Hazafelé pedig végig aludt az autóban. :lol: Mindenki nagyon jól érezte magát. Igaz kicsit elfáradtam, de nagyon jó volt. :lol:
Most alszik. Szerintem kipiheni a tegnapi napot :lol: :lol: :lol:
Képekkel majd még jövök.

A babataliban én is benne vagyok. :D :D :D

Kri

Kép
Kép
kri29

Ditta: nekem volt mellgyuszim :cry: nekem 39 fölött volt a lázam és 3 piros folt vlt acicimen,nagyon fájt,skat masziroztam és többet tettecicire Kevint a lányok tanácsaira.Volt hogy lemult de 1-2nap visszajött de elmúlt.a cicim viszont több napig érzékeny volt még akkor is ha tök üres volt,de elmúlik.
Nagyon szupi hinta :lol:

Vera:juj szgény Iza szája,szerintem is vidd el szakorvoshoz.Ne hogy csnyább lgyen.

Dreika: szegény nagyfiad :cry: mit cinált?Örül,hogy jelentkeztél gyere gyakrabban.

Anya: szeret a hintát Kevin de sokáig semmi se köt le.mot állandóan állni akar ha leültetem feszit ki magát és sir ha felállitom vigyorog.Kis rosszcsont lett.Ügyesek vagytok a forgással :lol: :lol: :lol:

Honey:sajnálom hogy nem kaptátok meg a prevenortA 3. már mi se de nm is fogjuk :cry: remélem azért igy is hat.Nagyon csini a szandi :lol: A bébikompot lehet 2 fokozatba állitai nem?

Sz.Kati: jó hogy jöttél.Nagyon édes Lilla.milyen szép a súllya :lol: Nagyon szépek vagytok :lol:

Kri:Örülök,hogy jo volt a kereszelő várjuk a képeket :lol:

mi jol vagyunk elég nyügi mostanába Kevin csak kézbe jó neki.Éjszaka is többször fent van és nyöszörg ,cicizik.Lehet nekünk is lassan jön a fogacskánk.

000kata

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést meg a tanácsokat, szerencsére rendbejött a cicim! :) Zuhanyoztattam többször jó meleg vízzel, meg masszíroztam, és persze sokkal többet rátettem Ágostont a fájós cicire,és rendbe hozta.....
Máig nem tudom, mitől jött elő...hiszen már szépen beálltak a szopizási idők, nem volt sose túltelítődés.... :roll: Na mindegy, lényeg, hogy túl vagyok rajta, és ne jöjjön vissza még egyszer!

Gyorsan elküldöm, nehogy elszálljon...

Kép

Kép
ditta76

Kri!
Hozz majd képet a keresztelőről! :) Még mi is előtte állunk, valamikor május-júniusban gondoltuk...de egyenlőre azt se tudjuk, kik legyenek a keresztszülők... :lol:

Honey!
Hú, ti már nagyon változatos koszton vagytok.... :lol: Én megvárom a május 5-öt, akkor tölti a 6 hót, és utána....... :) Szereintetek mivel kéne kezdeni?? Tudom, már van két nagyobb gyerkőc, de totál elfelejtettem, hogy a nagyokkal ez hogy volt...... :roll: Először egy pici reszelt alma?? Vagy ti mivel indítottatok?

Kép

Kép
ditta76

Ditta, de jó, hogy rendbe jött a cici!!!

Nálunk almalé volt a kezdet, de 1-2 nap és utána a türelmetlenségem miatt már csak pépeztünk és semmi kóstolónak nem adtam csak a levét, rögtön pépeztem.
Ezt úgy is Ágoston fiúcska dönti el, hogy mehet-e a pép,püré...

Mi is 5.-én leszünk 6 hósak :lol: :lol: :lol: hurrá , már olyan jó, sokkal jobb mint az első 3 hónap, azt nagyon nem szerettem :roll: az is szép időszak volt, de nagyon nehéz, legalábbis nálunk a hasfájás miatt.

Kata, Kevin cumizik? Nem próbálod meg a hordozót? Ne kengurut, mert az nem tart olyan jól, abba Lilla is visított, mint a vett malac, de ezt imádja, na meg én is! Nyügire is szupi!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

cipő

sajna nem az én pénztárcámnak való főleg hogy egy kicsi gyereknek havonta lehet venni a növés miatt.

honey.
Szerintem nem a legalacsonyabban volt állítva a holdkomp mert Iza minike és leér a lába a legalacsonyabb fokozatban.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Csak életjelet adok magamról. Jól vagyunk, de sosincs annyi időm, hogy végigolvassam az írásokat.
De behozom megint és írok 1-2 oldalt. :roll:
Úgy repülnek el a napjaim, hogy fel sem fogom. De legalább már elkezdtem diétázni (ésszel) és ma végre tudtam mozogni is egy kicsit. Igaz csak 25 percet tekertem le, de nagyon jól esett.

Dalma
Hogy megy a súlyvesztés? Én is szeretnék megszabadulni 5-6 kilótól nyárig, de én csak anniyt teszek érte, hogy reggel gyümit eszek, ebédre bármit és estére meg salátavacsi van. + most szeretnék végre heti 3-4x mozogni is. Igaz sokat sétálunk, de nekem az nem elég már.

Na megyek, mert Fanni ébred. Jövök majd!

Kép
Kép
nati80

Évi: nem cumizik.nekünk ilyen a kengurunk ez is megtartja.szerinted jobb lenne másmilyen?

Kép

000kata

Nati, köszönöm kérdésed, de csak 2 kg-t fogytam eddig, de többnek látszik (legalább 3-nak :) ), mert a tekeréstől izmosodik a lábam, és az ugye nehezebb mint a zsír. Még 13 kg-t szeretnék fogyni minimum, akkor lesz a BMI-m normál tartományban... :oops: :?

Ditta, nálunk is pár korty almalé volt a kezdet. Most sem tartunk sokkal előbbre... :roll: viszont tejci is kevesebb már, ma délben pl 80 g-t szopizott (megmértem), és utána 30 g sütőtökös almát evett. Ez neki olyan sok volt, hogy a végén már köpködte ki, nem is erőltettem tovább.

HOney, nekünk olyan a kompunk, hogy az aljára kifeszíthető egy szőnyegféleség, azon tud ácsorogni, és én tologatom. Bár még nem próbáltuk, mert ki kellene támasztani, mert eldőlne benne.

Évi, hát igen, nem ajánlják a kompot... Bár Kori kompozott napi 1-1,5 órát, de emellett megtanult mászni is, 11 hósan pedig ment. 12 hósan biztonsággal futott, azóta is nagyon jó a mozgása és a teljesítménye... :) az ismerősünk kislánya is kompozott ( a miénkkel) de még most sem megy. 15 hós. Szóval nem a komptól függ szerintem egy gyerek mozgáskészsége.

Kép
Kép
dalminha

Kata, nekem a kenguruba az a furcs, hogy úgy lóg a lába a semmibe, azaz sztem a gerincnek ez nem annyira jó. Szeret Kevin benne lenni?
Nekem a kengurut nem szerette Lilla és most a szomszéd csajszinál van, majd megkérdem, hogy Nórika szereti-e?

Dalma, mi a véleményed a kengururól? Bár a mi Bebessi kengurunk nem tartotta ilyen magasan a hátát ez annál jobbnak tűnik...

Komp: nem tom a miénk milyen, de nem akarom még kibontani, mert az etetőszéket is kicsomagoltam és még kár volt, nekem még az korainak tűnik.

Mi is sütőtök alma vegyest ebédeltünk, én kotyvasztottam :roll: :lol: ízlett a kisasszonynak, de most nem rég alma-áfonya volt a menü, Hipp főzte :roll: az aztán ment lefelé, alig bírtam adagolni :D

Ébredés mgint, olyan gyorsan elszalad ez a kis siesta :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: raknál a hordozodról képet?mennyi volt?
Szeret Kevin benne lenne,jobban elvan mimnt kocsiba.Ez nem teljesen kenguru.Merev a hátrésze és a fejét is tartja.

000kata

Kata, foto az előző oldalon!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Végre sikerült behoznom a lemaradásom!!!

Dalma
Érdekes, mert nálunk Fanninak nem marad ki szopi attól, hogy már 2x eszik főzit, gyümit. Bár csak fél üveggel egy alkalommal.
Hú nem semmi bibi lett Kori homlokán! Hát ha nekem ilyet mondott volna Kori, meghaltam volna a nevetéstől.
Fanni is ilyen keveseket szopizott, most már nem nézem, mert csak megbolondulnék. Persze volt olyan is, hogy 130g volt. De Panna is szépen fejlődik így nem kell aggódnod.

Anya
Jó a kocsitok, milyen márka? Nekem is zöld van és nagyon szeretem.

Eagleszem
Jól nézel ki! Édik a hurkácskák Matyin.

Kri
Zsombi nagyon édi ahogy fürdik, lehet mi is kipróbáljuk majd a nagykádat. A kicsiből már iszonyatosan kipancsol. Gratula a 2 foghoz!
El tudnád nekem küldeni a táblázatot? Vagy ide feltennéd?
Megtaláltad a Hipp kupont?

Kata
Szegény Kevin, mi lehetett a sírás oka? Ezek szerint nem a füle miatt sírt?

Betti
Mi meg pont világoskék kanalat kaptunk, így már van 2 narancs és 1 kék hipp kanalunk, én nagyon szeretem.

Ditta
Szépek vagytok! Ágoston meg abban a ládában! Olyan gyönyörű!!!

Szamy
Én is turizok rucikat, meg tescoban veszek ezt-azt. Máshol baromi drága. Tök jó, hogy így játszanak együtt a lányok.

Evi
Nem semmi anyósod van. Borzalmas mikor egy nő nem tud mit kezdeni egy babával, gyerekkel. Én csak este kenem neki ill reggel, mert éjjel nem cserélünk pelust. Amúgy ritkán kenjük a popsit, nem kell azt állandóan krémezni.
Kaja ügyben én sem jutok egyről a kettőre. Ahányféle helyen olvasgattam annyiféle sorrend. Én most vettem ilyen milupa alma-szilva pürét, volt kuponom hozzá. Még nem próbáltuk.
Alma-áfonya nálunk is bejött, de legutóbb sokat durrogott tőle így most szüneteltetem.

Vera
Jó a kép Izáról. Mennyiért vetted a kajákat és milyen márkát?
Szerintem fogorvoshoz, szájsebészhez kellene vinjni, mert ez inkább oda tartozik mint bőrgyógyászhoz, nem?
Honey
Én is pont most gondoltam a szemészre, mert Fanni si kancsalít egy kicsit, bár elméletileg ez totál normális. De mivel nekem gyenge a szemizmom és a tesómat műtötték, mert oviban összeakadtak a szemei, így nem tartom hülyeségnek.
Kupont tuti kaptál egy csomó szóróanyaggal együtt. Én is ezért nem vettem észre, mert csak összeraktam egy helyre, hogy majd egyszer átnézem. Majdnem kidobtam a többivel.
Oltóanyagot én is korábban igényeltem és azt mondta a doki, ha érkezik sok akkor őt is beoltja, de ha nem lesz elég, akkor 15 hósan fogja, mert nincs tesó.
Én is pont a napokban gondoltam Écikére, hogy mi lehet velük. Tudsz már valamit?

Katica
Nem is gondoltam, hogy az íze is jobb a hippnek. De ma u-s paradicsmos burgonyát fogunk kóstolni.
Nekem tetszik az ötlet, hogy találkozzunk, csak jobb időt kellene kivárni.

Ditta
A piros folt és a láz miatt gyulladásra gondolok, bár nekem még nem volt (kopp-kopp). Jegelni kell. Ha csomó lenne benne akkor meg melegborogatást rá, de csak akkor ha nincs lázad és nem piros. Fejni nem tudod, mert ha van csomó és ki is masszarozod, akkor sem jön ki, csak szopival. Na most olvastam, hogy ok vagy már. Ez nálam attól volt, hogy kihagytunk éjjel egy étkezést és annyit meg nem tudott enni reggel, hogy totál kiürüljön
Én gyümipépekkel kezdtem és szopi után 2-3 kanállal. Utána meg főzik jöttek.
Én is azt gondolom, hogy ezeket a kajákat jobban ellenőrzik, de tudtad, hogy meg van adva, hogy egy konzervben mekkora lehet az ÁLLATI fehérje mértéke? Ezt egy zöldség vagy gyümisre értem. Na ez a durva! Szóval nem tudom a babakajáknál is így van e, de ez szörnyű

Kaja
Megvan az első nem fincsi kaja: finomfőzelék. Nem köpte ki, lenyelte, de nem tátotta a száját a következő adagért. Nem adtam neki többet. És vettem univeres kaját paradicsomos burgonya.

U és K
Amúgy nem titok, miért nem szimpaizálok a K-val. Iszonyatos volt látni a kamionokból csordogáló büdös lét, mikor egész nap a napon álltak és várták, hogy beengedjék őket a konzervgyárhoz. Bár ez lehet máshol is így megy, de nem valami bizalomkeltő. És a K tartalmaz cukrot is (és ez a legfőbb okom), bár olvastam most hoyg az U nem, így vettem is. És továbbá furcsa nekem, hogy miért kell étolaj a kajákba most.
Én is azt gondolom, hogy ezeket a kajákat jobban ellenőrzik, de tudtátok, hogy meg van adva, hogy egy konzervben mekkora lehet az ÁLLATI fehérje mértéke? Ezt egy zöldség vagy gyümisre értem. Na ez a durva! Szóval nem tudom a babakajáknál is így van e, de ez szörnyű, hogy simán beleturmixolják az egereket is, ha éppen benne vannak főzés után. De ismétlem, nem tudom, hogy a bébikajáknál is így van e. De

Étkezéseink:
8 szopi
12 szopi utána fél üveg főzelék vagy gyümi
16 szopi és utána fél üveg gyümi vagy fél adag tejpép
20 szopi és alvás
éjjel 1 alkalommal kér enni, de előfordul, hogy 2x

Elválasztás
Ha ki akarok váltani majd étkezést akkor szopi elött kell neki főzit adni?

Kép
Kép
nati80

Vera: nem olyan hordozóra gondoltunk.De lehet tudok rá valakit.Milyen?és mennyiért?

Nati:Nincs baja Kevin fülének szerencsére.Nem tudom miért volt olyan nyügi lehet ezt hülye szelet érzi meg.

000kata

Sziasztok!

Én is megvagyok, csak a tervezés miatt nem nagyon voltam neten, pláne nem fórumoztam. Most lett egy kis időm, így gyorsan visszaolvastam! :D

Hordozós képek
nagyon jók!
Kata, nem nehéz ebben Kevint elöl hordozni? Én már szinte csak hátra kötöm Natasát (nekem "csak" egy kendőm van), de hát ég és föld, már elképzelni sem tudom, hogy bírtam el elöl :D (most is épp a hátamon alszik békésen, én meg házimunka helyett netezek :))))

Vera, tök jó, hogy megoldódott a lakás! Örülök Nektek! És a kép is jó Izácskáról!

Ditta: örülök, hogy jobban vagy! Nekem a legelején volt kimasszírozhatatlan csomóm, szerencsére pár nap alatt elmúlt.

Kati, jó, hogy jöttél! Nem semmi méretekkel rendelkezik a picilány! csudaédes egyébként!

A mi háromnapos nyügink tegnap elmúlt, és visszakaptam a mosolygós lányomat, aki ugyan a pocakjában lakó éjjeli pukkancs miatt felkeltett, de hát ilyen bárkivel előfordulhat :D

Fogunk nekünk sincs, szerintem mi megvárjuk a féléves kort Vele...

HT: mi még nem kezdtük el, de nem is nagyon várom, olllyan kényelmes ez még így, szerintem, amikor elkezdjük se robogunk majd ezerrel. Bár Nat már annyira nézi az ennivalóinkat, meg főleg az innivalóinkat. Esténként a kádban ellopja a mosókesztyűt és abból iszik. Nagyon mókás :)

Na hozok pár képet is: Kép Kép

Kép
pipal

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Ma megkaptuk a pneomococcus-os oltást,mert volt végre.nem sírt csak 1 picit.7800gr és 65cm

Écikéről még nem tudok semmit!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Pipal: de elég nehéz Kevin igy elöl.De könnyebb mint kocsival közlekedni meg ezt jobban szereti Kevin.Nem nehéz hátra kötni magadra?és biztonságos?Nagyon édes Natasa :lol:

Honey: ez volt az első szuri?hányat kaptok?

000kata

Sziasztok
alig tudok belépni napok óta. :? Most meg nincs időm már.
Pipal
Édes Natasád és milyen hosszú már. Figyu nekem is van egy nandum,csak kölcsönbe kaptam és nincs hozzá leírásom. leírnád vagy mellékelnéd hogyan kell hátrakötni?
Kata
Ti is szépek vagytok!
Dalma
gratu a kilókhoz,én már 1nek is örülnék, de be van betonozva, vagy mi. :twisted: Hogyan hat ez a hipoxi hogy több tőle a tej?? Nem értem. :) Ne aggódj Léna is ilyen kisétvágyú. Míg csak szopott 2óránként evett 50-100között, annál többet sohasem.És most h. zabizhatna a finomabbnál finomabb gyümiket, most sem eszik többet...lehet h. tanultak az anyjuk hibájából?? 8) :lol:
Honey
szép méretek. :) keress rá a hozzászólásaira az utolsóban -azt hiszem- megadta az emailcímét!
Kri
Jól sikerült nálunk is a keresztelő.Édesen figyelte a tiszteletest, néha gagyogott neki :D amikor a fejét locsolta akkor meg elkapta a kancsó tálját. :lol: meg az Úrasztalát csapdosta.Szóval sztem ez jó kor a keresztelésre- és már hideg sincs a templomokban annyira.
Nati
fúj délutántól ez az egérsztori jár az agyamba. :x Hogy ízlett a paris-krompli? Én is adtam 7végén neki azt. Első nap megette aztán már nem. Ez szokása amúgy. Nem egy gazdaságos gyerek.

ÚGY ÖRÜLÖK H. ENNYI MINDENKINEK TETSZIK A TALÁLKA ÖTLETE!!!! :D Gondolom le kellene dönteni h. 7végét nézzünk e ki?-mert akkor talán könnyebb azoknak, akik messzebbről jönnek, vagy hétköznap legyen? Ill. sziget vagy liget v. egyéb ? 7végén ezek a helyek zsúfoltabbak, bár nyilván pár pokrócnak való hely mindíg akad. Elképzeltem ahogy a kis drágák mászva lavíroznak a pokrócokon. :lol: Ha pontosítottunk el küldhetnénk a rég nem látott mamiknak is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katica_75 2009.04.30 19:40-kor.

Kép
katica_75

Nem hiszem el h. most meg én nyitogatom az oldalakat! :shock: Dalma kölcsönkenyér..? :lol:

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: