A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Na nekem ma nagyon nem jól indult a nap!
Elöször is nehezen keltem fel,ráadásul az eső is esik! :twisted:
Aztán az oviban ért a meglepi!
Röviden az elejéről:
Kedden szóltak hogy anyák napja jövö hét szerda 4 óra!
Nekem arra volt idöpontom a dokihoz felhívtam átraktuk tegnapra!
Még tegnap reggel is szólt az ovónő hogy akkor 29.e 4óra!
Tegnap voltam is orvosnál,minden okés,legközelebb 2 hét múlva kell mennem,azaz május 6. fél 4!
Ma reggel oviban a faliújságon ki van rakva az anyák napi meghívó,na és mit tippeltek mikor lesz?
MÁJUS 6. 4óra! :twisted: :twisted: :twisted:
ÁÁÁÁÁÁ,úgyhogy most megint rakathatom át az idöpontomat!
Bocsi az offért de le kellett írnom! :twisted: :twisted: :twisted:

Ami a lényeg minden okés velünk,teljesen zárt vagyok,és ma megyek uhra 4re! :lol: :lol: :lol:
Nagyon kiváncsi vagyok mekkora Benedek!

Köszönöm a véleményeket az utazással kapcsolatban,lehet már jövö héten megyünk Ikeázni,na és a Brendonba is benézek!

Gabi1!
Nagyon szép méretei vannak a babádnak,kiváncsi vagyok hogy az enyém mekkora,de pár óra és megtudom!

Niki!
Sajnálom a kórházat,de kitartás már nincs sok vissza!

Ancsurti!
A Te pocid is szépen nő!

Hendegabi!
Ingyen kaja! :lol: :lol:

Sillia!
Sajnálom a lábdagadást!
Estére nekem is kicsit duzzattabb,de nem vészes!
Nekem is fura mert a csajoknál nem volt ilyen!

Örülök hogy Pagikáék jól vannak,szép nagyok a csajok!
Továbbra is megy a drukk!

Tegnap a nagylányom rólam is csinált fotót mindjárt felrakom!
20140328174041

Moncsy, örülök, hogy jól vagy. Szerintem nyugodtan bevállalhatod az utat.

Nikici: szerencsére úgy tűnik, hogy a gázpalackom kitart a főzés, sütés végéig, így nem kell se emelnem, se kuncsorognom, hogy valaki kicserélje: apa lesz a szenvedő alany.

Eszembe jutott egy butaság: talán közülünk már csak én használok palackos gázt....

Kép
Kép]
hendegabi

007!

"(A Babanetet lassan át lehet keresztelni BabaNyetre... )"
Nálam sem jó! :twisted: :twisted: :twisted:

Na és akkor a képek!
"Fejet nem ér nézni,oda is gyarapodtam rendesen!"

Kép

Kép
20140328174041

Babanyet: :D
majd minden délután ezt csinálja....

Moncsy: szerintem Nagyon csini vagy, és jók a fotók is.

Kép
Kép]
hendegabi

na most újra megírom,mert úgy látom eltűnt a pár órával ezelőtti írásom
az éterben...

Moncsy nagyon csini vagy és szép a pocakod!

Nikici!
26 hetesen volt a lánykám 715g.30-án megyünk ismét uhura,hát én
is kiváncsi leszek mennyit nőtt majd egy hónap alatt...

akkor hamarosan törölném a rég jelentkezőket a táblából,ha mások
is megszavazzák...

Kép
Kép
csibe83

Hendegabi, jajjjjj, imadom a soskat, es angliaban egyaltalan nem lehet kapni....Mindjart megorulok!!!!!! :evil: :lol: :lol:

En koszi, jol vagyok, kivetelesen az a helyzet all fenn, hogy ott szar, esos ido van, itt meg napsutes, es melegrekord...(na, ez a meleg 18 fokot jelent...) mondjuk en csak a korhaz ablakabol elvezem....

Szunetel a verzes, mint minden csutortokon igy szokott lenni...ha holnapig nem lesz, hazamehetek megint, de sajnos tudom, hogy csak par napig fog tartani, es johetek vissza....ettol rohadt depis leszek, ha belegondolok....

Moncsi, nagyon is csinos vagy, a fejeddel egyutt! :D Hajra IKEA! Mi egy honapja voltunk, vettunk ulogarniturat...nagyon batran kremszinut, de moshato a huzata.... :wink:
Vendég

Csibe, en azt mondom, varjunk holnapig, lehet, hogy az eltuntek megkerulnek... :wink: (Sokan csak olvasgatnak egy ido utan, aztan ilyenkor gyorsan visszajonnek... :) ) Aki a felhivas ellenere sem jelentkezik, az biztos valamilyen okbol mar nem is fog... :roll:

Nem akarok plusz munkat adni, vagy akadekoskodni, csak egy otlet: Igy a vege fele szerintem jo lenne egy rubrika a szules varhato idejenek...csakhogy lassuk, mikor kell elkezdeni izgulni... De ez csak egy javaslat... :roll:
Vendég

Niki: megint csütörtök, tehát eltellt egy hét! Az idő nektek dolgozik!

Én nagyon szívesen küldenék neked sóskát....

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Ancsurti :lol: :lol: :lol:

Pagikának én is küldöm a drukkot, kívánom hogy minden a legnagyobb rendben legyen!

Szisz, pocakbajusz :lol:
Nálam meg pont fordított most a helyzet, alig akar nőni a szőr 8) ej de jó is lenne ha ez az állapot így maradna!!!

Lorca, 140 nap szabi :shock: :shock:

Gabi1, most látom, én vmiről nagyon lemaradtam, nem Dorottya lesz végül a pici leányzód? :roll:

Pelus: Én Libero párti vagyok, de pl nővérem a Pampers-re esküszik. Én nem igazán kisérleteztem más márkákkal, így sok tapasztalatom nincs. A Pampers nem jött be, egy csomaggal használtam el eddig - azt hiszem vkitől ajándékba kaptuk - de csupa rossz tapasztalat, többször kellett ruhát cserélni, mert kisebb-nagyobb balesetek történtek.. :? Viszont a Libero szerintem tuti jó (igaz nem a legolcsóbb, de szerintem simán megéri)! Most is abból fogok bevásárolni Zazának. (és az sem elhanyagolható, h elég sok promóciójuk van, eddig ugye a nyuszikat kellett gyűjteni a garantált ajándékokért, most meg a vonalkódokat, így még plusz játékokat is kapnak a srácaim 8) …)
Popsikrémből pedig a Bepanthenre esküszöm (használtunk sokáig gyógyszertárit, meg sudocrem-et is..), igaz elég borsos ára van, de a fiam popójától egyáltalán nem sajnálom!!

Hendegabi, nyami..nagyon imádom a sóskát, most hogy tele a kert én minden nap tudnék enni (és ezt is teszem, a család meg fújtat, de olyan finom!!! :roll: )

Sillia, de jól néz ki az a csoki! Én a múltkor vmelyik közértben találtam betűs szerencsi csokit, emlékeztek még rá? na majd inkább lefotózom, ha maradt belőle egyáltalán :oops:
Még diák koromban egyik nyári szünetben dolgoztam a Stollwerck csokigyárban, húú hogy én akkor mennyi csokit ettem!! Te jó ég, szinte egész nap csokit zabáltam :oops: :oops: A vadász szelet volt a kedvencem, tényleg azt lehet még kapni? :roll: Már olyan régen láttam..

Moncsy, nekem pont ugyanilyen felsőm van csak más színben és mintával :wink: , egyébként csini vagy nagyon! :)

Nikici, eddig 14 pohár?! :shock: És még hol a vége?? :lol:

Bond, nekünk sajna nem lehet leszerelni a kiságy egyik oldalát sem, mert tuti szétesne :? , így valószínű nem lesz köztes állapot. Ha egyszer eljön az idő akkor mindenféle átmenet nélkül a rácsosból a nagyágyba kerül a fiatalember! De egyenlőre ez még odébb van..
Még 11kor is játék?? :shock: :shock: :shock:

Lányok, jelentem pihentem ma is sokat, megírtam félig egy beadandót a suliba (remélem a héten be is fogom fejezni). Tegnap meg előszedtem Barnus babanaplóját, ami igazából egy füzetecske telis tele bejegyzésekkel, eredetileg úgy terveztem, h két éves koráig beleírom a fontosabb eseményeket, hogyan fejlődött, stb, de sajnos első szülinap után megtorpant a dolog, így azóta csak néha ha vmit fontosnak tartok ide-oda cetlikre, naptárba jegyzem fel. Hát most sort kerítettem rá és szépen aktualizáltam a füzetecskét is. :)
Ha vkit érdekel, május végéig a bookline-on az Egmond kiadó könyvei kb 50%-al olcsóbban kaphatóak, bár nem olyan hatalmas a kínálat, azért én sikeresen berendeltem belőlük gyereknapra egy tucattal - a fiam őrült Noddy és Thomas rajongó…Persze nem terveztem, h az összeset megkapja, hagyunk öcsi érkezésére is egy párat, hátha kevésbé lesz féltékeny ha a kicsi könyvekkel halmozza el bátyust. :roll:
Nem első babások: Ti hogy tervezitek a kórházi napjaitokat, nagytesót is beviszik majd látogatni a férjek/nagyszülők?? A két v több gyerekes barátnőimet már kifaggattam ez ügyben, két választ kaptam: mindenképp és semmiképp.. :shock: :roll:

Puszi.
Heni
o.heni

Hendegabi, aranyos vagy.. :D Szerintem be tudnek nyomni most kb 10 tanyerral...(legalabb..) Decemberben, mikor otthon voltunk a rosszulletig zabaltam magam soskabol.. :roll: :P

Igen, en is ugy gondolkodom, hogy hat legalabb megegy het eltelt...es eleg gyorsan... :roll: Mast se csinalok, csak szamolgatom a heteket, napokat, orakat.... :roll:
Vendég

Lajos atya jótanácsai:
Nátha ellen (aki minden reggel megcsinálja, azt elkerüli a nátha!)
Egy pohár langyos vízben feloldunk egy késhegynyi konyhasót. Tenyerünkbe töltünk belőle, majd egyik orrlikunkat befogjuk, és a másikkal szippantjuk a sós vizet. Fejünket felemeljük, hátratartjuk, míg felszippantott víz a szánkba folyik. Kiköpjük, krákoguk, kifújjuk az oorunkat. Ezt kétszer-háromszor egymás után megismételjük. Majd a másik orrlikunkon végezzük ugyanezt.
Ügyeljünk a helyes orrfúvásra! Mindkét orrlikat külön-külön fújjuk ki. Éspedig: egyiket befogjuk, a msikon fújunk. Így elkerülhetjük a füldugulást.
Ha fáj a fejünk, fülünk, torkunk vagy hurutosan köhögünk, készítsünk vösöshagyma-pakolást.
Egy nagy fej hagymát vágjunk apró kockára és lábasban kavargatva, a saját levében pároljuk üvegesre.
Vászonruhába csomagolva, azon melegében tegyük a tarkónkra, fülünkre, nyakunkra, vagy mellkasunkra. Estétől reggelig maradjon rajta. A pakolást 2-3-szor is megismételhetjük. A hagyma mindig frissen készült, a ruha pedig száraz és tiszta legyen...

Kép
Kép]
hendegabi

Heni: nálunk a kórházban a látogatók csak a folyosóra jöhetnek, ott nem lát olyant a lányom, amit még nem látott volna.
Én megőrülnék nélküle 5-6 napig, úgyhogy remélem apa minden esete hozni fogja.

Kép
Kép]
hendegabi

Heni, en mindenkepp szeretnem, ha behozna apa Raniat, amikor megszuletik kisteso...alig varom, hogy lassam a reakciojat.. :lol: Nagyon ugyi vagy, hogy ilyen hasznosan toltod a pihenest!
Betu csoki...persze, hogy emlekszem...ott tanakodtam a polc elott, hogy ma melyik betut vegyem.... :roll: :lol: :lol:

Lanyok, szerintem a pelenka abszolut fuggo a baba testalkatatol...Rania eleg comboska volt mindig, ezert nekunk, szinte barmelyik jo volt, akarmit hasznaltam...valakinek egyikbol kifolyik, masikbol nem....az allergias tunetek is egyene valogatja...
Vendég

Heni, most vettem csak eszre, hogy csak par nap van a gyerkoceink kozott....mikor szuletett Barna? Rania aug. 25-en..
Vendég

Ja....nem is par nap, majdnem 3 het..... :roll: a szoke fejem..... :?
Vendég

Heni igen apának nem tetszett a Dorottya utólag meggondolta magát. Így azt mondtam hogy jó a Boglárka lehet de csak ha megfordítjuk és a Nóra kerül előre. Ebbe belement. És ez nekem is tetszik. Remélem most már nem variálunk és marad így.
Én mindenképpen behozatom a gyerekeket a szülés után rögtön, nem is bírnám ki nélkülük, főleg hogy én minden szülésem után sírós vagyok, minden sírni tudok. Nekem olyankor baromira hiányoznak a gyerekek is, férjem is és anyuék is. Én ha üres lesz a szoba akkor egyágyas fizetősbe vagy a kétágyas fizetősbe szeretnék menni egyedül. Főleg azért mert anyuék is jönnek hozzám, meg a párom is, és nem egyszerű ha bejön oda 3 gyerek is. És tudom hogy ez másokat zavar. Én viszont nem tudok meglenni nélkülük egy napot sem. Ez nem olyan szitu mint amikor az ember elmegy nyaralni. Itt be lehet jönni a szobába, a baba éjjel nappal velünk van, nem viszik el még vizsgálatra sem mert ott nézi meg előttünk doki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást.
Jövő kedden megyek a dokihoz,a kórház miatt most csúszott a vizsgálat két hetet.A kórházban megnézte ugyan és majdnem 1200 g!!!Tök izgi!Viszont még mindig harántfekvéses volt.
Többször megfordult már,de valamiért nem marad úgy,visszafordul,nem mindig túl kellemes a művelet...de végül is majd a legvégén számít.
Niki kitartás neked!Én is egyfolytában azzal biztattam magam h bármit megteszek,csak nehogy előbb kibújjon.
Az egyik szobatársam 9 hetet töltött bent,ugyanúgy mint én 28 hetes korában került be,most a héten végzik el a programozott császárt, a betöltött 38.héten.Szóval akkor szegény mit szóljon!Persze bevallom én ettől még nem éreztem jobban magam bent.

Na jók legyetek,majd azért már ide-ide nézek!
Szép napot!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Moncsy: Nagyon szép pocakod van :lol: !!!

Niki, Timi: nagyon szorítok értetek, megint eltelt egy hét, azért lassan lasan telik az idő,drukk nektek!!!!!

Ancsurti: Igen már jobban vagyok, de azt megdöbbenve olvastam , hogy nálatok milyen semmirevaló dokik vannak. Hihetetlen, komolyan mondom. Ezek ilyen beleszarok a világba alakok lehetnek!!!És nem is beszélve arról, hogy mennyibe kerülnek. Háááát én nem is tudom mi lenne a jó megoldás, hogy rendeződjenek a dolgok!!

Szisz: Apa csinál rólam képeket és teszek fel :wink: !!!

Gabi1: Nóra Boglárka nagyon szép név, nekem is tetszik :D !!
Kép
Kép
marietta1982

Marietta, koszi a biztatast.... Neked jo a vonalzod? em stimmel szerintem a kiiras datuma a hetekkel...Csak azert tunt fel, mert egy nap va koztunk... :roll:
Gabi, nekem is nagyon tetszik a nevvalasztasotok, de nekem a Dorottya is tetszik.... :)

Csibe, ha legkozelebb csinalsz tablat es nem felejted el, nevnek ird be legyszi, hogy Alexander..ugyan nem veglegesitettuk le, de szerintem az lesz...
Vendég

Niki, nem jó a vonalzóm már én is rájöttem, megakadt és nem is megy tovább, vagy valamit rosszul csináltam :oops: , de mit :roll: ?
Fogalmam sincs :cry: !!!

Kép
Kép
marietta1982

Ancsurti a vicc marha jó!!!!!!!!!!!!! és szééééééééééééép a pocid is!!!!!
Niki, tudom, hogy nehéz lehet neked-nektek! Én a várandósságom elejét töltöttem kórházban, hát az se volt valami kellemes, akkor mi azért küzdöttünk, hogy megmaradjon a baba!!! És sikerült, veletek is minden rendben lesz!!!!!!

Kép
Kép
marietta1982

Sziasztok again! :)

niki72!

Csak kitartás, rendben lesz minden! (Nemsokára lehet, hogy még vissza is sírod ezt a nyugalmas időszakot. :wink: )

o.heni!

Nem, nincs játék 11-kor, csak ő szeretné. Egész egyszerűen lelőhetetlen. :? :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kínunkban most azt találtuk ki, hogy együtt van lefekvés. Beteszünk egy altatós CD-t, minden villany lekapcs, TV, számítógép kikapcs és úgy csinálunk, mintha aludnánk (Apa néha tényleg le is fekszik). Így egy idő után ő is fogja magát és lefekszik. De ha menne valami gép vagy világítana a lámpa, akkor neki még rengeteg dóga lenne...

Én mindenképpen szeretném, hogy Manó bejöjjön, amíg bent vagyok. Azért csak velem van legtöbbet és egyszercsak eltűnök pár napra az életéből?! Ráadásul amikor előkerülök, akkor még egy kisbabát is hazaviszek, aki mit keres ott és miért vele foglalkozom inkább és egyáltalán mi ez az egész... (És persze azért nekem is hiányozna, ha napokig nem látnám...)

tímea83!

Szépen nőttök ti is. :wink: Vigyázz továbbra is magatokra!

ABC-s csokit én is szerettem, mindegyiken más állat volt. :lol: Vadász szelet azt hiszem van még, de már az sem olyan, mint régen. :(

A mai előadás "érdekes" volt. :o Most vagy az elméletet mondta a csajszi vagy a jelenlegi gyakorlatot, az azonban biztos, hogy mérsékelten vágott egybe az általam tapasztaltakkal. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ami a lényeg: hüvelyi szülés esetén a 4., császárnál pedig az 5. napon engednek haza a Klinikáról. Első napnak a szülés napját tekintik, amennyiben este 6-ig történik. Ehhez képest Manó 6.-án, 19:26-kor született és 10.-én mentem haza császár után. Tartok tőle, hogy most is olyan gyorsan szórják ki az embereket, amilyen gyorsan csak lehet...
Ha besárgul a baba (és nincs nagyobb gubanc), akkor ugyanúgy együtt lehet a mamával és kék fényes ágyat kap.
Szüléshez kapunk kórházi cuccost, de utána már mindenki a sajátját nyúzza. Hüvelyi után 2, császár után pedig 6 órával fel KELL kelni, hogy minél kisebb legyen a trombózis kockázata.
Ahol felszaladt a szemöldököm az az volt, hogy a fürdetést ők csinálják, de napközben neked kell tisztába tenni. Ez sem így működött anno. :roll: :roll: :roll:
Ha valaki fejni szeretne, akkor neki kell bevinnie a cuccot sterilizálva. A használat utánit már megoldják a kórházban.
(Nemrég szült egy ismerősöm a Klinikán. Asszem nem árt kifaggatni, hogy most akkor mi is a tényleges helyzet...)

(Ezen kívűl továbbra is rühellem a kombinót és a sok hülye nőt!!!!! :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Apa az előbb közölte, hogy holnap nem dolgozik!!!! :D :D :D
Juhééééjjjjj!!!!

És valószínű elvisz valahova, mivel múlt vasárnap volt a 6. házassági évfordulónk!

I am Happy!

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Dehogynem dolgozik. Gázpalackot cserél... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Üljétek meg jól ezt a jelentős alkalmat! :wink:

Kép
Kép
200907?

Lassan nekünk is aktuális lesz a dolog. Lövésem sincs, hogy mi legyen... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

nektek hanyadik?

de jó, hogy mondtad a palackot! :oops:

Kép
Kép]
hendegabi

Tavaly volt az első. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem mondod, hogy elfelejtetted? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hendegabi,
Lajos atya sós és hagymás tanácsaival az az egy baj, hogy én inkább választom a megfázást. :lol: Annyira utálom a hagymaszagot, főleg a frissen vágottét, hogy az utóbbi idők legnagyobb találmánya számomra az volt, hogy a Spárban felfedeztem a fagyasztott kockázott hagymát. :oops:
Én még nem laktam olyan helyen, ahol volt palackos gáz. :roll: Panelgyerek :mrgreen: . A nyaralónkban volt egy ideig, de nagy főzések ott nem mentek.
Nekem a visítás és a szülés nemigen működne együtt, az biztos. :roll: Engem lefoglalt a szülés, nem volt rá időm és energiám. :lol: A Péterfyben nem volt túl sok kismama, amikor szültem, de a Sotén mindig nagy a forgalom. Én tényleg senkit nem hallottam.
Nődokidtól volt már papírod? Az kell ahhoz, hogy a házidoki ki tudjon írni.

Niki72,
Tesóm példáján látom, hogy az angol klíma tökéletes a sóskának. :D Van kertetek?

Heni,
Nati 21 hónapos volt, amikor szültem, őt behozta férjem. Sőt, akkor is ott volt, amikor bevitt, mert elég idétlenül indultak a dolgok. Én bent, ők meg kint egy folyosón sétáltak fel-alá a babakocsival. Natinak nagyon tetszett Szabi, egyáltalán nem viselte meg, hogy nekem ott kellett maradnom, pedig előtte soha nem volt olyan, hogy én elmentem volna.
Utána furcsa volt, mert mintha rám meg lett volna sértődve, féltékeny az nem volt. :roll: Én a vigyük be a gyereket szavazólistára iratkozom. :D
Most, hogy nemsokára jön a pici, nem rakjátok át Barnabást a saját nagy ágyába? Ennyi idősen már elég jól elvannak rendes ágyban is. (Az enyémek a kiságyban nem voltak el :wink: ) Köztes megoldás az is, ha kiveszel két rácsot, amin ki-be tud közlekedni, nem kell az egész oldalát leszedni.

Csibe,
Az átláthatóság kedvéért sztem jó ötlet törölni azokat, akik nem jártak erre egy jó ideje. Lehet azért egy alvó táblázat, hogy ne vesszenek el teljesen az adatok.

Moncsy,
Látszik, hogy gyarapodtál fejre, sokkal hosszabb a hajad. :lol:

Nikici,
Itt az ideje átállnod a műanyag poharakra. :lol:

Sillia,
Ha fáj is a bokád, akkor jó lenne, ha egy doki is látná. :roll: Egy sima ödéma az elvben nem fáj, úgy tudom.

Gabi1,
Tudom, hogy a vérszegénység soha nem jó, most meg különösen szívás. :roll: Ráadásul Natival én nagyon is véreztem, szerintem nem az a normális, hogy egy Super Tena egy óra alatt csurig van. De szülés után nem volt vérvizsgálat, a kutya nem foglalkozott velem - ok, tény, hogy nem is igényeltem. Volt olyan, hogy még a lázmérést is úgy oldották meg, hogy a nővérke bekiabált a folyosóról, hogy lázas-e valaki. Most megkerestem a régi adataimat és 109/103/101-es adatokat találtam az első két terhességről, a legutóbbi 109, ez pár hetes. Megkerestem Szabi egyetlen papírját (10 hónaposan tüdőgyulladása volt), neki is 109 volt, de ott a referencia szerint 101-től elfogadható. Most egy kicsit elvesztem. :roll: Nekem mindig csak azt mondták, hogy "hát ez alacsony". :?
Ami ebben engem extrában bosszant, hogy rég gyanakodok arra, hogy a gyerkőcök vashiányosak. Ennek egyik tünete a fertőzésekre való hajlam, ők meg kb ősz elejétől tavasz végéig rendszeresen elkapnak valamit. Ennivalóban több vasat bevinni bizti nem tudok, saját szakállamra meg azért kísérletezni nem nagyon merek gyógyszerekkel.

007,
Ovival kapcsolatban nekem a "térítési díj" ismeretlen fogalom. :shock: Nálunk van ebéd, csoportpénz, újság, különóra, gyümölcsnap, de ez egységes, csak a 3 vagy több gyerekeseknél ingyenes az étkezés. Azt hittem, hogy a kereseti igazolás a szocializmussal együtt kiment a divatból. :roll:

Timcike,
Köszi az infókat :D Tájékoztass a továbbiakban is légyszi. :)

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Nem voltam ott, nem az én fülem hallatára hangzott el, így pontosan én sem tudom miről van szó, de ilyen fejet vágtam, amikor meghallottam a fizetés nagyságától való függést: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Mire szépen visszaolvastam az elmúlt két napot, elment a kedvem a hosszas írástól :oops: :oops: ! Bocsánaaaat :roll: !

Hihetetlen fosul aludtunk (még apa is): kettőkor még forgolódtam, hétkor már forgolódtam. Mindeközben a kisfiam szétrúgta a bordáimat és a belső szerveimet, sehogy sem találta a helyét szegénykém :( . És mikor végre aludni tudtam, akkor is azt álmodtam,hogy "Heath Leadger zombi-buliban" voltam, rettenetes volt :evil: ! Szóval ezért is a lelkesedés hiánya....

Viszont voltam dokinál, minden oké: a kicsifiam 1211 g, korának tökéletesen megfelelő, és fejvégű :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !

Azért az elég durva szerintem, hogy a bébike 3 hét alatt pont a duplájára nőtt (599g volt) :shock: ! És én még csodálkozom, hogy nagyobb az étvágyam, és meglódult a súlyom (69 vagyok), meg feszül a pocakom :roll: :lol: :lol: !
És még csak most jön a java :twisted: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

007,
A napokra már nem emlékszem, mivel mi tovább maradtuk a Klinikán, de kékfényes ágyat azt kaptunk, bizti, hogy nem kell elvinni a babót. A délután 6 óra az nekem 4-nek tűnik, különben 0. napnak számít ... emlékeim szerint. :roll: Ha nem felejtem el, én is rákérdezek a jövő héten, majd átlagolunk. :lol:
Natit nekem kellett ellátni a fürdetés kivételével, ha fejni kellett, akkor nem volt kincstári készülék. Nekem mondjuk nem volt mit. 8)
Úgy látszik, a protokoll teljesen attól függ, hogy ki melyik év melyik hónapjában szült ott. :lol:
Két óra után fel kellett kelni. De bizti nem telt el annyi, amikor kibotorkáltam pisilni - az ágytál variáció nem jött be. A szülés körüli emlékeim enyhén szólva zavarosak, egy csomó dolog kiesett, csak időnként villan be, hogy jéééé, ez is volt. :lol: Azt tudom biztosra, amit Apának mondtam, hogy jegyezze meg.

Dodi,
Hurrá. :D Pocsék alvás ide vagy oda, legalább jó híreid vannak. :wink:

Kép KépKép
lorca

Dodi: az elkövetkező 2 évben sokkal jobb alvásra ne számíts (na, a zombibuli talán kimarad néha, helyette jönnek a kakás pelenkák... :D )
Viszont babucit tényleg hatalmasat nőtt. Nagyobb, mint amit az én babómnak mértek 28 hetesen :shock:

007: nálunk is csak a kajáért kell fizetni, az viszont annyiból jövedelmefüggő, hogy az önkormányzat ad támogatást, akinek nincs meg az egy főre jutó nemtudommennyi bevétele/hó.

...Viszont tényleg elfelejtettem :oops:

Kép
Kép]
hendegabi

Dodi,
Csatlakozom HGabihoz. A nyár végét úgy képzeld el, hogy kettőkor még kakás pelust cserélsz, hatkor meg már. :lol: A kettő között meg ha elég peches vagy, akkor sétálsz és büfiztetsz. :D

Kép KépKép
lorca

kicsidodi! :)

Korának megfelelő???? Nem inkább nagyobb? :shock: :shock: :shock: Jó, hogy Nálunk Hugi "el van maradva" 1 héttel (1090 gr), de ti kb. 3 héttel mögöttünk vagytok.
(Amúgy Manóval is folyamatosan spétben voltunk, minnél inkább telt az idő, annál jobban. A vége így is 3340 gr lett. Hugival eddig csúcs az +3 nap. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz legközelebb...)

lorca! :)

Amíg bent feküdtem egyetlen egyszer tettem tisztába Manót, mondván most szóljanak, ha valamit bénázok. MINDENT ők csináltak, a szobatársaimnál is. :roll: :roll: :roll: :roll:

"Azt tudom biztosra, amit Apának mondtam, hogy jegyezze meg. "
Ezek szerint Apa példásan helyt állt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Én ellenzékbe vonulok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jó, hogy későn feküdtünk már le akkor is, de kb. 2 hetes korától átaludta az éjszakát, kb. reggel 8-10-ig. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Lajos atya tanácsai, sőt úgy ált. a természetes gyógymódok ált. igen jók, de valószínű én se vállalnám be a hagymát.
(a sósvízes orröblögetést modernül megoldottuk: sterimart használunk :oops: )

Mellékesen egy aranyos sztory:
Nálunk ugye bölcsi nincs, Nócit 1 nappal se vették be előbb az oviba, mintsem 3 éves lett (nem volt rokon, ismerős a képviselőtestületben). Utcánkban 3 háznyira szembe lakik Kati néni, aki januárba ment nyugdíjba (40 évi óvónéniség után), és amikor áprilisban visszahívtak akkori munkahelyemre, ő vigyázott Nócira. Na, ő a házipatika híve..... Munka után megyek a gyerekért, mondja a Kati néni, hogy köhög a gyerek, de még nem szakadt fel neki, zsíros ruhát kell tenni a mellére.
OK, persze (majd adok köptetőt). Este a fürdetésnél meg kiesett a gyerekből (az atlétájából) egy tisztasági betét. Azt zsírozta be a "mama", oszt beleragasztotta az atlétába! :D Hát voltak ilyen szemeim: :shock:

Kép
Kép]
hendegabi

Köszi lányok a bíztatást :twisted: :lol: :lol: ! Persze tudom ám, de arra számítok is, viszont eddig én nagyon jól aludtam, és ez a hidegfrontos balhé váratlanul ért :? ! Bár már szoktatom magam a gondolathoz, hogy lassan vége a jó alvásnak, mert kényelmetlenné fog válni a pocak (gondolom) :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

007,
A babalottót nem lehet kétszer megnyerni. :lol: Nati rendszeresen 3 éves kora után kezdte átaludni az éjszakákat, Szabinál mostanában elvétve akad néhány. 8)
A Klinikán a mellettem fekvő csajci már gyakorlott anyuka volt, meg orvos is, úgyhogy ő mutatta meg, hogy mit és hogyan kell csinálni. A csecsemősök, ha segítettek, úgy álltak be elém, hogy semmit nem láttam és kb 3 mp alatt a kezembe nyomták a kész babát.

HGabi,
A sót és hagymát még értem, de a zsíros betét az milyen elv alapján működhet? :lol:

Dodi,
Ne aggódj, nálam ez csak irígység a még egyben lévőkre. :lol: Gonosz dolog említeni, hogy vannak olyan emberek, akik éjjel aludni szoktak. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lajos atya nem beszél zőccséget: tényleg jó a hagyma a dáthára és ha így készíti el/használja fel, akkor annak kell, hogy legyen hatása.
A sós cucc modern megoldása tényleg a Sterimar. :lol: :lol: :lol: Csak otthon ingyé van.
Manónak mi is tettünk házi zsíros kendőt a mellkasára, mert volt egy idő, amikor kicsit hörgött. Azt nem állítom, hogy attól, de mindenesetre elmúlt. :roll:
Anyám kapta még a jótanácsot friss anyukaként (röpke 40 évvel ezelőtt), hogy ha a gyereknek fáj a hasa, akkor libazsírt kell neki adni egy kicsit. Tesómnál bejött.
Ha pedig a kaki nem akar jönni, pedig már kéne, akkor szappan a popsiba és pár perc múlva már kint is van. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok Csajok!

Köszönöm a pocidícséreteket,aranyosak vagytok!

Voltunk uh.on!
Elvittem a lányokat is!
Benedek még mindig Benedek,szépen megmutatta magát megint!
Minden rendben vele,korának megfelelők a méretei!
Súlya kb:1721gramm,BPD:78;FOD:102;HC:286;AC:271;FL:59!
És a legnagyobb hír:BEFORDULT!
Ennek nagyon örülök,mivel Jázmin faros volt!
Igaz sokáig nem tudtuk nézegetni mert a dokimnak sürgösen el kellett rohannia a műtőbe!
De nem baj lényeg hogy minden rendben!

Gabi!
Most nézem nagyon egyformák a babánk méretei!

Agmano!
Nagyon cuki képeket kaptál!

Tímea!
Azért ha tudsz gyere,de pihizz sokat!

Niki!
Szép név az Alexander,de a Rania is gyönyörű!

Hendegabi!
Gratula az évfordulóhoz!

Dodi!
Neked is szép méretekkel rendelkezik a kisfiad!
Jó az új vonalzód!
Na és nevekkel hogy álltok?

Nálunk amikor Jázmin született Réka majdnem minden nap bejött a kórházba!
Ki sem bírtam volna hogy ne lássam,és neki sem lett volna jó,hogy nem lát!
Úgy gondolom megviselte volna,hogy meglett a tesó,és akkor ő most még anyát sem láthatja mindennap!
Most is be fognak jönni,mert már kérdezgetik is hogy akkor majd ők ugye mindennap jöhetnek megnézni a tesót!?

Még a pelus témához akartam írni régebben:érdekes volt mert Rékánál csak a pampers volt ami bevált,Jázminnál is elöször azt vettem,de 1 hét után váltottunk a liberora,majd késöbb felfedeztük a dm-est és utána csak azt használtuk!
Most hogy kisfiunk lesz nem tudom hogy a dm-es jó lesz e?! azt tervezek venni,aztán majd meglátjuk!

Na megyek,szép estét és jóéjt Mindenkinek!
20140328174041

Sziasztok!

Egesznap keptelenseg bejutni a babanetre :evil: !Most vegre!!!

A hazi gyogymodok igencsak csodakra kepesek!Inkabb ezt hasznalom mint a bogyokat...Nagyon is emlekszem,nalunk mindig mukodott a zsiros pelus a mellkason :wink: Pedig teljesen pesti-panel gyerek vagyok en is :wink: !(sajnos)
A mikentjet nem ertem,es nem is mindegy milyen zsir,de a lenyeg hogy felszakad a mellkasban levo cucc gyorsan!
Hagyma-tea es tarsai :wink: :lol: !!!Siman!!!

Bond:Nekem van par luk a fulemen,sosem volt gondom belole,bar az ekzemamra gyanakszom erosen....

Hendegabi:En nemreg szivtam s.o.s.-ben szivoszallal a feloldott tengerisos vizet az orromba...akkor nem volthirtelen itthon spray :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

moncsy.78! :)

Szép nagyok vagytok ti is és hurrá a befordulásnak! :D

ancsurti! :)

Nálunk házilag készült disznózsírról szól a fáma. Nem mondom volt, hogy már csak egy kis hagyma kellett volna és neki állok megenni a gyereket, olyan illata volt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Feltételezem, hogy hasonlóképpen működik, mint a mentol vagy az eukaliptusz, csak illóolajok helyett mittudoménmilyenösszetevő szívódik fel a bőrön át.

Kép
Kép
200907?

En is ujra itt....Latogatas megvolt, kicsi lanyom teljesen meglep, mivel most nem latom allandoan, nagyon feltunik, hogy mennyit fejlodik naprol napra....Eloszor is nagyon hirtelen elkezdett beszelni (nala kesobb is volt varhato, mint az atlag, mivel 2 nyelvvel kell megbirkoznia) de mivel most csak angolt hall mar egy honapja lassan, nagyon sokat fejlodott....Jaj, hogy is birom en ki ennyi ideje nelkule..... :shock: Magam se tudom.... :(

Itt nalunk normal szules utan 6 ora mulva lehet hazamenni, csaszar utan 3. (Nekem 2 nap volt) Termeszetesen, komplikacio eseten mas...Nem semmi, mi???? Amikor terhes lettem Raniaval, azt hittem, elirtak a tajekoztatot... :shock: :lol:
Itt anyukara bizzak, mit csinal a babaval, ez nekem nagyon tetszett....ha szukseg van ra, segitenek, ha nem mindent ugy csinalsz, ahogy te akarsz...Raniat apa furdette a korhazban is, en pelenkaztam kezdettol, meg oltoztettem.....Jaj, de jo volt!!! Olyan boldog voltam, hogy csak!!! :lol:

Ellenzek en is: Mindket lanyom gyakorlatilag a kezdetektol ataludta az ejszakat...Olyan soha elo sem fordult, hogy ejszaka 1 percnel tovabb siras lett volna.... Mazli, tudom, kivancsi vagyok, mit alkot majd a mi pici Alex-unk... :lol:

Dodi, Moncsi, en is meglepodtem, hogy milyen oriasiak a babaitok... :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.23 20:05-kor.
Vendég

O.Heni:Barnus milyen jokepu kispasi!Latom kepet csereltel :wink: !

Moncsy:Szep mami vagy!Es szepek a mereteitek is!!!

Dodi:Nagyon nem apro a kisfiad :shock: !

Hendegabi:Bar en amiota "nagy"vagyok,a spenotot szeretem jobban,de azert a pasikamnak csinalnek soskat is...itt sem lehet kapni...es msot nincsen kertunk ahova vethetnek par sort :( Remelem a kovetkezo helyen mar lesz neki helye!

Timi:Csak pihenj annyit,amennyit csak birsz!!!Kitartast!

Kép
Kép
ancsurti

Lorca, van kertunk, es nemreg rendeltem is otthonrol magot....beletrafaltal... :lol:
Vendég

Niki:Tarts ki!!!!Meg szerencse az is,hogy ennyiszer be tudja vinni a paros Raniat!Edesen dumcsizhat :wink: :wink: :wink:
Itt is kiraknak am masnap a korhazbol normal szulesnel...csaszarnal 2 nap :shock: .
Es ugy hallottam tegnap,hogy egyik ismerosomet mar tajekoztattak az itteni menetrendrol:nincsen beontes,es nincsen vagas...ha repedsz,hat repedsz..nem mintha vagynek vagasra...remelem a dulat be tudjuk szervezni majd,es mindent megtesz a vedelemert....

Na most el :arrow: vasarlas!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti, koszi..... Mi van a leleteiddel?? Elokerultek mar??
Vendég

Sziasztok!

Még élek én is, csak mostanában annyi dolgom van, hogy nem volt időm ilyen sokat olvasni, amit ti termelni tudtok.

Kórházban lévő mamijainknak kitartást és sok pihenést (mást úgysem tudnak).

200907?
Ez az együtt elalvásos módszer van nálunk is sajnos, de még így is pl. ma is egy órába telt, mire Szonji elaludt (vele szemben Marcinak mondjuk kb. 5 percébe telik). Én nagyon utálom, mert túlzás nélkül, szinte semmit nem tudunk megbeszélni Apával (hogy mást már ne is említsek).

H.Gabi!
A zsíros betéten akkorát röhögtem
És legalább használt?

Lorca!
Vannak olyan emberek?
Az alvás nálunk is ismeretlen fogalom. Amikor kiderült, hogy jön hármaska, a férjemnek ez volt az első mondata: "Azért jó lett volna már egy kicsit aludni is" (merthogy lassan 5 éve mi sem aludtunk egy jót)
A zsíros betét meg sztem talán a meleg elvén műkszik (ez lehetett a "vaporup" őse, bár nem tuddom, hogy létezik-e még ez a kence)

Azt lszi mondjátok meg, hogy a vérpapíron a vasat, hogy nevezik? Mert nekem alacsony, de mostmár, hogy ennyi számot írtatok, érdekel, hogy mennyire?

Beszéltem ma a szülésznőnkkel, szombaton találkozunk, már nagyon kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!
Testvér neve:Lili,kórház:SOTE II.
Jól vagyunk,vasárnap kezdem a 28. hetet.Még kb 10 hét,mert császár lesz.Addig is van még egy vizsgám hétfőn Sopronban,3 hét múlva egy szakdoga védésem,és 6 hét múlva egy államvizsgám.Én nem tudok naponta jönni,néha be-be olvasok.A II. Női klinikáson írogatok,vagy a Spánikoson.Először őt akartam választani.
Lili már alig várja a tesóját!
Vendég

niki72! :)

Lassan te fogsz angolul tanulni Raniatól. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Én spenót párti vagyok, a sóska nekem keserű. (Ovis koromban állítólag még fordítva volt :shock: )
Paradicsomot, paprikát is szoktak ládába ültetni. Ezeket nem lehet? :roll:

"ha repedsz,hat repedsz"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Kezdem komolyan azt hinni, hogy jobban jársz azzal az eperfölddel... :roll: :roll: :roll: :roll: :? :? :? :? :? :?

szonibaba! :)

Hát, a mi házaséletünk is úgy néz ki mostanában, hogy van egy ház, amiben élünk... :oops: :oops: :oops: :oops: (Mondjuk ez nem annyira Manó miatt van, de az más kérdés :roll: )

lilisgabi! :)

Jó régen voltál. Gyere ide is gyakrabban! :wink:

Úgy tűnik, te sem az időt lopod terhesség címszó alatt. :shock: :shock: :shock: :shock: Légy ügyes és vigyázz magatokra nagyon!
A II.-esen megkeresheted majd pagikát! :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: