A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

vcrane
Köszi.
De egyenlőre még én nem igazán tudok ennek örülni.
Ma a Joel nagyon sokat volt fönn, mondtam is a páromnak nem elég, hogy a Joeltől most nem tudok aludni, de ezt majd duóba megy.
Hát nem tudom tanácstalan vagyok és egy kicsit elkeseredett.
Ma vagy holnap jön a védőnő és beszélgetek vele erről majd meglátjuk, lehet ő egy kis lelket tud belém önteni.
Nagyon jó fej és mindig tudott tanácsot adni nekem, ha gondom volt.

manocskak

Hanna! Nagyon cuki Olivér a keresztelős ruciban!!! :lol:
Mi is szeretnénk keresztelőt, sőt most április végére szerettem volna, de a lelkészünk, aki összeadott minket anno, meg aki Pötyit is keresztelte elment ebből a templomból és most tanácstalan vagyok kihez menjünk. Valami idegennél nem szívesen kereszteltetném Ádit, tom is miért. :roll:

Kisbogacs!!! Gratulálok a kúszáshoz-forgáshoz!!! A csajok mindig is ügyesebbek voltak! Mondjuk ismerek üdítő kivételt. :wink:
Sajnálom, hogy Apával gondban vagytok, tudsz valami konkrétumot írni? Mert el sem tudom képzelni mi lehet olyan probléma, ami eddig nem volt, csak most lett. A levél tényleg jó ötlet, én is azt szoktam alkalmazni előző életemben. Most valahogy nem kell, mert szavak nélkül is értjük egymást, de tény hogy a pasik annyira nehezen értik a szavakat, mindent fehéren-feketén kell vázolni nekik.

Manócskák! Akkor most nem is tudom, hogy gratuláljak, vagy ne. De átérzem a helyzeted, mert a hétfői napot én is a patikában kezdtem tesztért. Vasárnap óta émelygek, szagoktól rosszul vagyok. De NEGATÍV lett. Egyik felem sajnálta, mert mi szeretnénk még egy harmadikat és a koromból kiindulva (2 hónap múlva leszek 35), sokat nem várhatunk. És úúúúgy szerettem volna egyszer meglepődni, mert nekünk eddig mindkettő gyerkőcöt jó pár reménytelen hónap előzte meg és kevés spontaneitás. Másik felem azért be volt tojva rendesen, mert 11 hónap az nagyon kevés két gyerek között. Még úgy is hogy enyim kisebbik, mintha nem is lenne, szóval nagyon kevés gondot okoz, átalussza az éjszakát és nappal is alszik 5-6 órát. Meg hát a nagyszülők is nyugdíjasok és nagy segítségek lehetnének. De majd a jó Isten tudja mikor kell jönnie. Én hívő vagyok és hiszem, hogy mindennek eljön az ideje és mindennek megvan az oka.

Krisz! Köszönjük a hóköszöntést. :) Nektek is!!! :wink: Még múltkor szerettelek volna kérni, hogy ha Tescoban jártok és kaptok, vennél nekem egy olyan narancssárga sapekot, amiből mindketten túl nagyot vettünk? Az jó lesz későbbre, de most nagyon kéne a kicsi. 0-3 hósig, tudod. Sehol nem láttam máshol normális sapkát. :roll:

Mágnes! Sajnálom Beni babát! Tudom, hogy nehéz, de tessék optimistán hozzáállni a dologhoz!!! ÖSSZE FOG FORRNI A LYUK!!!! Azzal nem segítesz, ha aggódsz. De szerintem attól nem vagy paramamibb, ha kicsit jobban odafigyelsz rá! Bejött a pelus? AZ Aldis?

Jandrea! Már téged is emlegettünk, hogy mi lehet veled!!! Nagyon cuki Bianka!!! Ez a tejláz rendesen megpurcant téged, sajnálom. :(

Ez a kúp kettévágás érdekes. Nekem akkor megy fel nehezebben, ha hosszába vágom. Mellesleg, mivel Ádim már elérte a 7 kg-t, védőnő szólt, hogy már egy egészet adjak. :lol: :shock:

Na megyek ledőlök, kikészít ez a hányinger. De csak nem tesztelhettem túl korán, mert hétfőhöz két hete voltunk utoljára együtt, tehát, az már csak kimutatta volna a teszt, nem???? :roll:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: szerintem tesztelj újra kicsit később...

Biga.csiga: nem válaszoltam a "mikor" kérdésedre: nem tudom. Azt hiszem, most nem bírnám. A mechanikám a béka sejhaja alatt, de "édes" kis seprüvénák is jöttek ki a combomon is szülés óta :( Szóval azt hiszem, megnézem, lesz-e jobb, ha igen, bevállaljuk, ha nem, akkor nem. Azért be kell látnom, nem vagyok egy mai csirke, és az utóbbi évek nagyon sokat kivettek belőlem :(

Játék, meg mindenféle: Saca rendkívül nyitott, minden érdekli :D a textilpelus is, meg a "farkánrágókaúszójazizegdemégcsörögis" halacska is, minden, ami színes, és minden, ami nem az. Ma teljesen új játékokat nyomtam a kezébe, amíg próbáltam rendezni a viszonyokat a tetőtérben (sikertelenül), és nagyon lelkes volt.

Hú, Csajok, ma nagyon takarékon van a billentyűzetverő központom... majdnem minden szót újra kell gépelnem :(
Megyek inkább tortát sütni, hátha az megy :roll:

Csöre
csöre74

Csajok, gondolkodtatok a naptej témán? Találtatok olyat, amit baba használhat? Kérek ötleteket!

Csöre
csöre74

Csöre! Mi kezdetek óta Vichy 50-et használunk, idén vettem egyedül gyengébbet (30-ast) Pötyinek. Én úgy tudom pici babáknak nagyon kevés félét lehet kenni a pofijukra, a Vichy 5000 forint körül van, de nekünk egész nyárra kitartott, hiszen pici felületre kell kenni és nem kell belőle sok. Patikában lehet kapni.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Tegnap voltunk csípő kontrollon: nem kell többet terpesz pelus!!!!!!!! :D :D :D :D :D Persze anélkül is Milán pár órán át még terpeszben tartotta a lábát :roll:

manocskak: Fel a fejjel, tényleg csak azt tudom írni, amit a többiek, hogy Joelnak tök jó játszótársa lesz, és noha az eljén biztos nehéz lesz a két picivel, később annál szebb pillanataitok lesznek. Dokihoz mindenképpen juss el, mostmár doboghat a picur szive ;)

Erről jut eszembe, nekem teljesen furcsa volt a 6 hetes kontroll, hogy nem uh-zik a doki, annyira megszoktam, és annyira jóóóóó volt :roll: :D

lucus: megyünk!! :lol:

kisbogacs: Ágnes nagyon ügyes!!! :D Veletek mi újság?

Krisz: oltári Ádám ;)

Edit: Bálint szédületes, képzeld enyém gyerek is ma a kiságyban elindult felfelé (persze háton) és a kiságy vége fogta meg :roll: Az ő technikája a talpra húzom a lábam, és lököm magam, hogy sejhajom az égben :lol:
Már annyiszor akartam írni, de mindig elfeljtettem... :oops: Beszéltük a talin az orrszívást. Nekem egy másik kismama mondta, akivel egy napon szültünk, hogy náluk a porszívós orrszívót tüdővel is üzemeltetik. Apacsa nálunk meg is próbálta szívni, hatékonyabb, mint a kézi, de a porszívónak a nyomába se ér, ami érthető. Nagy trukmányt nem lehet így kiszívni, de utazásnál talán jobb, mint a kézi.

Mágnes: Bence nagyon vagány, hogy rámarkolt a rongyira, mintha azt üzenné: ez az enyém!!! :lol:

Barti: messzire ment a lekészetek? Mert ha nem, akkor vigyétek hozzá Ádámot, maximum a lakhely szerinti plébániától kértek igazolást.
Milán sem a lakhely szerinti templomban lesz megkeresztelve, ahogy minket sem ott adtak össze.

Erika: nem kövezlek meg, de ha az emberek mindenben egyetértenének unalmas lenne a világ ;) Téged megviselt, és az az a lelkiteher, amit pl.: én sem tudnék feldolgozni, és cipelni egy életen át, de sajnos nagyon sokan úgy mennek terheségmegszakításra, mintha a világ leghétköznapibb dolga lenne. És ezt a nődokim mondta... Te pont nem ilyen voltál, és látszik abból is, ahogy most írsz róla.

csöre: Remélem minden oké lesz, és jöhet a negyedik baba, amikor szeretnétek! Mi nagyon szeretnék legalább 3 jerkőcöt, de az a szanaszét szakadás és a hosszú felépülés nem a legjobb, viszont az, hogy több gyerekem legyen nagyon erős vágyam, így nem kérdés, hogy ha eljön az idő örömmel vágok bele az újabb baba projektbe :D

Látom a textil pelus mindenkinél nyerő :lol: Milánnak még nagyon bejön egy béka, és egy kacsa, ami csörizik (elvileg hordozóra tépőzárazható játék), és a kiságy oldalára vannak felrakva. Na, ezeket előszeretettel üti meg, egyre többször, és nézi is őket, szóval ez már tudatos! :D

Enikő: én sem vagyok nagy főzelékes. Kajában, ami a fogamra való abból rengeteget eszem, ami nem, azt van, hogy meg sem kóstolom. Kicsinek is ilyen voltam. Ne aggódj! Engem az se hozott lázba, hogy mások lapátolják a zsemlegombóc levest, vagy a fimon főzeléket, megkóstoltam, és... azóta se ettem egyiket sem :roll:

biga.csiga

Sziasztok!

Olyan, de olyan édesek a babák!!!!! Épp azon gondolkoztam, hogy itt a topikban szinte az összes baba nagyobb és többet tud, mint ami ilyen korban még elvárható lenne. Ennek vajon mi lehet az oka???
Bianka pl. akkora (kg-ra és hosszra is), mint a barátnőm 5 hónapos kisfia. És nem a kisfiú túl kicsi, ő a korának megfelelő. Egy kicsit furcsállom is sokszor, hogy a rugikra és a bodykra, amiket hordunk, rá van írva, hogy 6 hó. Bevallom, egy kicsit bepánikoltam, hogy túl hamar felnő a gyerekem. Tudom, hülyeség, de ez a három hónap úgy elszaladt, hogy észre sem vettem. :oops:

Naptej: a barátnőm azt mondta, hogy a Babe-nak (azt hiszem, létezik egyáltalán ilyen??? vagy csak én értettem félre) van piciknek való napteje.

Képzeljétek, kaptam a DM-től egy névnapi köszöntős képeslapot!
DM-es akció: a matrica-gyűjtést felváltotta egy kártya, amin lehet gyűjteni a pontokat. Lehet rá jelentkezni interneten is, de mindenképpen szerezni kell egy jelentkezési lapot, mert azon van egy ideiglenes kártya és annak a vonalkódjával lehet regisztrálni. Azt írták, hogy 10 héten belül küldik a rendes kártyát, addig is lehet ezen az ideiglenes kártyán gyűjteni a pontokat.

Bartika: köszönöm, hogy gondoltatok rám. Tök jól esett!!! :lol:

Kép
jandrea

Sziasztok!

Naptej: minket védőnéni letiltott a nappal való közvetlen érintkezésről egész nyárra, így eszembe se jutott hogy kell ilyesmi... :shock: :shock: :shock:

Barti, szerintem is még egy teszt nem árt senkinek...
krízisről esetleg priviben, ha érdekel. A világért sem bántanám őt nyilvánosan.

Ágnes is nyitott lány minden játékra... és a napokban rájött, hogy a szemüveg levehető anya-tartozék... jó lesz figyelnem :D
kisbogacs

Csöre: a Babének is van, mondta a védőnönk, hogy 40 alattival ne is próbálkozzunk, irány a gyógyszertár, és ott kapunk babának valót. Mondta, hogy már kezdjük is kenni, mert ez a nap is árthat már nekik.

biga.csiga

biga.csiga

biga.csiga

Nem lett lázas Ádám! De akkorát aludt, hogy csak na. Este 9-től reggel 7-ig. :shock:

Barti: holnap megnézem van-e még olyan sapi. Vagy még ma. Meglátom, hogy lesz időm. Rádcsörgök majd, ha találtam.

Jaj, ne stresszeljetek a teszttel. Nekem se jött még meg. Pedig március 15-én már egyszer megjött. Mondjuk mi még csak egyszer voltunk együtt kb. 4 napja, úgyhogy szerintem csak a hormonjaim szarakodnak. Ja és szedem a gyógyszert rendesen, de azért nem nagyon bízom ebben a fajtában.
Legalább 2 év korkülönbséget szeretnénk a két gyerek között.

krisz78

Nem lett lázas Ádám! De akkorát aludt, hogy csak na. Este 9-től reggel 7-ig. :shock:

Barti: holnap megnézem van-e még olyan sapi. Vagy még ma. Meglátom, hogy lesz időm. Rádcsörgök majd, ha találtam.

Jaj, ne stresszeljetek a teszttel. Nekem se jött még meg. Pedig március 15-én már egyszer megjött. Mondjuk mi még csak egyszer voltunk együtt kb. 4 napja, úgyhogy szerintem csak a hormonjaim szarakodnak. Ja és szedem a gyógyszert rendesen, de azért nem nagyon bízom ebben a fajtában.
Legalább 2 év korkülönbséget szeretnénk a két gyerek között.

krisz78

Sziasztok!
Azt hiszem félve bár, de kiejelenthetem, hogy mától vége a szopisztrájknak! :lol: 4 napig nyomtuk, ő nem evett, ordított, nagy séták a szobában, újra cici, gyerek ordít, én sík ideg, cici szétdurran, Apa etet, én fejek.... :lol: De maa... ma végre újra szopik!!!

Naptej:
Mi Annával az 50 faktoros Niveát használtuk/juk, de nekünk is azt mondta a doki néni, hogy az elsp évben ne érje napfény.. Bár nem tudom, attól még sugárzás van.... :roll:

Ma piaconltam hármasban a gyerekekkel, először mentünk így :) Kaptam sapit, Bencéét megzabálom olyan édes :lol:
Ja és itthon vettem észre, hogy a zöldséges néni 5 ft helyett 1 eurot adott vissza.... :? :wink:

játék:
Bencét a ronygyi, a textilpelus, a kezek,hajak nagyon lekötik. Mostmár a játszószőnyeg és az óriáselefántja is :)

Teszt nekem is negatív lett, utoljára márc. 15-én volt meg, de gondolom nem kell beállnia a ciklusnak haviba... Remélem...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Barti: Elugrottam a Tescoba Ádámmal. Úgyis kellett egy-két dolog. Szerinted volt sapi? Nem. Egy darab se. (Váci út) Nem is értem, a polár sapik meg ott figyeltek. :shock: Venni akartam még rövidgatyás bodyt, hát az sem volt a méretünkben. Totál kifosztották a fiú osztályt. Azért 2 pólót tudtam venni, meg egy vászongatyeszt. Alig van nyári ruhája Ádámnak, és ebben a dög melegben én már nem adok rá plüss rugit.

krisz78

Naptej: persze, hogy nem érheti közvetlen napfény, de ha kimegyünk, valamennyi csak éri, ezért azt a kis felületet, ami napfénynek lehet kitéve, érdemes bekenni :wink:
köszi a tippeket! :D benézek a gyógyszertárba, megkérdem, van-e valamelyik :)

Mágnes: hajrá szopi :D

Ma volt itt a védőnéni :) Tegnap, amikor találkoztunk (beugrottam a zöldkeresztbe szoptatni), mondta, hogy eljönne, mert úgysem tudunk beszélni, így ma eljött :D Nagyon megdícsérte Sacit, hogy kis kemény husijú, szépen fejlődik, a fordulásra azt mondta, hogy azt még nem kell ennyi idős korban (halljátok? akiknek még nem fordult meg a baba, nyugi :wink:), és hogy milyen szépen felhúzza magát ülésbe az ölemben segítség nélkül :D Végül a naptejet tőle is megkérdeztem, nem tudott konkrétumot mondani, de mondta, hogy kell, mert akkor is éri őket napfény, ha nem gondoljuk. Nem tarthatjuk lakásban egész nyáron.

Biga.csiga: örülök, hogy rendben Milán csípője :D
(És hajrá 3 gyerkőc :D)

Csöre
csöre74

Még én sem gondoltam rá, hogy vegyek a kislánynak naptejet, de most, hogy írtok róla... tényleg kéne.

Krisz: ti már bejelentkeztetek csípőszűrésre??? Mi igen, május 26-ra kaptunk időpontot. Kaptunk volna máj. 5-re is, de szóltam, hogy az még elég korai lenne a 4 hónapos szűrésre.

Elgondolkoztam, mi lenne, ha most jönne a kistesó. Hát.... bestresszelnék rendesen, pedig már most alig várom, hogy újra babás legyek. Azért a tervben az szerepel, hogy Bianka kb. 3 éves legyen, mikor jön a kistesó. Vagyis 2 éves, amikor újra teherbe esek. Egyszerűen késztetést érzek rá, hogy újra átéljem a terhességet. Kíváncsi vagyok, mennyire fogom másként megélni, mint az elsőt. :lol:

Kép
jandrea

Sziasztok!

Naptej: somával mi is a VIchy 50-essel kezdtünk....tiszta kiütés lett tőle. AZt mondta a bőrgyógyász, hogy hiába patikában lehet kapni és hiába nem okoz allergiát elvileg nagyon sok gyereket visznek VIchy szindrómával a bőrgyógyászatra. Van állítólag magában a vICHY termálvízben valami komponens amit sok gyerek nem bír...az enyém sem.
AZóta Babe-t használunk azzal semmi gondunk nem volt. Zétényt is Babeval fogom kenni asszem....bár totál ekcémás mindenhol a bőre úgyhogy szerintem kerülni kell majd a napot.....kedden viszem bőrgyógyászhoz megmutatom mert ez az impotens háziorvos csak ezt a szteroidos krémet ismeri azt én meg nem kenem rá.....
HÁtha van jobb megoldás........

KépKép
peni

Mennyibe kerül a Babe naptej?
Peni: a Sudocreamtől sem lett jobb? Az elvileg ekcémára ia jó.

krisz78

Krisz: amit bemásoltam linket az a magyarországi forgalmazója a babénak, ők 3.990-et írnak ajánlott árnak, szóval ha ettől durván eltérő árban találsz, akkor az a patika igencsak drága...
Ja, és amúgy 100 milis, de ahogy már írták a csajok végülis nem kell nagy felületen használni ;)
Pénteken terveztem Váci úti Tescóba menni, mert akciós lesz a pelusuk, és ha már ott járok meglestem volna a kispasi ruha felhozatalt, de akkor nem számítok sok mindenre :roll: :?

Képzeljétek Milán ma cumival aludt el :shock: Fene se érti most miért jött be neki... Persze kb. fél percig volt a szájában, mert hamar elaludt, utána ki is esett. Ja, és most alszik már harmadjára ma, pedig oltást holnap kap... Lehet rápihen... :roll:

biga.csiga

Nem sajnos nem lett jobb a sudocreamtől sem. Az a legfurább, hogynapközben olyan kis száraz érdes tapintású rózsaszín foltocskák ezek, viszont az esti fürdésnél egészen sötét bordóvá válnak, gondolom a melegtől vagy a v íztől..........egyre több van a kezén meg a lábán....kezd nagyon idegesíteni.

KépKép
peni

Íme a cumis elalvás:

Kép

Itt már cumi nélkül, és betakarva:

Kép

És ez kb. 5 perce készült, most is alszik az ágyunkon :)

Kép

biga.csiga

Hú Peni ez nem hangzik jól, engem is idegesítene, de a bőrgyógyi bizti ad rá valami csodakencét ;) Mikor mentek?

biga.csiga

Peni: sajnálom az ekcémát :( Sacinak szerencsére jobb lett a pofi a sudocream-től, de lehet, hogy nem ekcéma volt, csak bordóvörös meg száraz, de egész nap :?

Csajok, a Kinley gyömbér eddig is csípett? Vettem egy flakonnal, mert majd' megőrültem a kóláért, de azt azért mégsem, és olyan csípősnek érzem az ízét :shock:

Naptej: meggyőztetek, Babé-t fogok venni. Ha lesz a patikában (Biga.csiga: ez egy veszett drága patika, kíváncsi leszek az árára, jó, hoyg írtad, mennyi az ajánlott ár)

Kriszti: a szemüveget nagyon szeretik a babák, mert szépen csillog :D Apusra is mindig vigyorognak :D Jaj, ha rászokik a babrálásra...

Vettem túrót, legyártom a túrókrémet a tortához :D

Tényleg, túró: az a túrós pogi meddig marad friss? Szombaton lesz nagy Zaza-buli, és előre akarok kicsit készülni. Kókusztekercset szerintem lassan megcsinálom, mert az jól bírja, de a többi cuccost még nem találtam ki. Nagyon macerás sütiket nem akarok, Saca mellett lehetetlen :roll:

Csöre
csöre74

Én itten most kiszerkesztek egy ismétlést :evil: hogy ne foglaljon nagy helyet.

Csöre
csöre74

Biga.csiga: nagyon édes Milán :D szép ez a gyerek :) és olyan "kontyos" feje van, mint Sacának :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Bartika:
Az Aldis pelus szuper!!! Nagyon köszi : )Már alig várom, hogy itt is megnyisson az Aldi.. (október óta készül.. :twisted: )

Biga. csiga:
Én is éppen azt néztem, hogy annyira szép kis kerek feje van Milánnak, olyan igazi formás :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na csajok, engem is meggyőztetek... :) A Babe annyira bejött Koszmó ellen, hogy kipróbálom a naptejet is. Én mondjuk 30-ast veszek, mert mindkét gyerekre kenem, Pötyinek már kár az 50-es, Ádit meg nem éri közvetlenül a nap.

Mágnes, örülök, hogy bejött a pelus, mi most Pampersre váltottunk, mert annak még jó a 3-asa. A 4esből kifolyik a cucc, a 3-as meg túl szoros. :shock:

Krisz, köszi, hogy megnézted a sapekot. Még a héten mennem kell az Arénába, ott is megnézem, vegyek neked is? :wink:

Kisbogacs, benneteket miért tiltottak el a naptól? :shock:
Jöhet a privi, tényleg kíváncsi vagyok és hátha segíthetek. :?

Csajok akár terhes vagyok, akár nem ez jó kis ízelítő, hogy milyen lenne ha az lennék, mert alig vonszolom magam a hányingertől és ma a kicsi fiam egész délelőtt aludt, jól kialudta magát egész délutánra... itt szórakoztatom. Ki kéne menni vele sétálni, de vonszolom csak magam. :oops: Szóval meggondoltam magam, még várnék egy kicsit az újabb pocakossággal. Nekem még nem jött meg eddig (így semmilyen támpontom nincs), csak mondom olyan, mintha meg akart volna jönni, görcsölgettem és ez a hányinger... :x

Na megyek, lassan indulnom kell az oviba is.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Biga.csiga: köszi. Nagyon cuki Milán! Péntekre lehet, hogy feltöltik a készletet a babaosztályon. Bár mátol vannak az akciók! :roll: Én is vettem pelust. Tök jó árban van.

Andi: jó, hogy mondtad az uh-t. Honap hívom őket. Mi az új számuk?

krisz78

Barti: nekünk már nem olyan vészesen nagy a sapek. Hátrafordítva adom rá, így még vagány is. Ádámnak jó kerek feje van, körzővel tervezte az apja. :lol: Azért, ha más színben látsz esetleg, akkor kéne nekünk is.

Barnabőrű gyereknek is 50-es naptej kell?

krisz78

csöre, mágnes: Köszi-köszi a dícséretet :D :D

csöre: "kontyos" kobak.. ez jó :D Dédi ezzel kapcsolatban meg is mondta a frankót, amikor meglátta egy naposan a kórházban, hogy okos gyerek lesz ;)
Boldog szülinapot Zazának!!!!! :D
Gyömbérből a Kinley kicsit szerintem is erős, nekünk emiatt jobban bejön a Canada dry.
Piáról jut eszembe agybajt kapok a Nestlé aquareltől, olyan szorosan zárják újabban a kupakját, hogy én bizony nem tudom kinyitni... :oops: A fogammal simán menetet vágok bele, és nem nyílik, most Apa hiánya miatt jön majd a fogó, mert a tenyerem már vízhólyagos lett :?

Barti: Jobbulást, kíváncsi vagyok mi újság veled. Én most nem tudom eldönteni, hogy megjött, vagy amiatt pecsételek, mert tegnap voltam ecsetelésen. (Mondjuk az előző ecstelés után nem volt ilyen mértékű a pecsételés, meg csokifaló lettem, szóval tudja fene :roll:)
Szórakoztatás ismerős, mostanában Milán is elvan egy darabig a kiságyban, aztán a játszószőnyegen, aztán a pihenpőszékben, de aztán ellentmondást nem tűrő módon kifejezi, hogy: "mostmár bizony tessék nekem dumálni, vigyorogni, mókázni, mert már unatkozom"!!!

biga.csiga

krisz: köszi neked is ;) Kérdésed passzolom, védőnéni, vagy gyerekdoki talán jobban tudja kell-e az 50-es nektek is.
Milyen sapek? Képet kérünk! ;) Remélem igazad lesz, ami a ruhakészletet illeti :roll:

biga.csiga

Sziasztok Csajszik!

Naptejből én is Babe-t vettem, ha már a samponjuk annyira bejött :D

Biga.csiga: Milán nagyon aranyos, és tényleg gyönyörű kis pofikája van.

Csöre: tudsz egy jó kis túrótorta receptet? Én imádom a túrótortát, csak épp eddig nem sikerült jó (finom, mégis gyorsan elkészíthető) receptre lelnem. Ha a tied ilyen, nem dobnád fel a másik topikba?

Na, most elköszönök, most hívott Apa, hogy mindjárt hazaér :D :D :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Biga.csiga: egy narancssárga baseball sapiról beszélünk, amit egyformát vettünk, és mindkét gyereknek kicsit nagy még. Mi így hordjuk. (a cimke nem direkt lóg ki) :D

Kép

krisz78

Biga.csiga: köszi, átadom :)

Az Aldiban jövő csütörtöktől lesz olyan kis rövidgatyis-rövidujjú napozó dupla csomagban 1799-ért... annyira nem olcsó, de nem is veszett drága...
Én simán egy szál body-ban hagyom Sacát, ha annyira meleg van... meg vannak édes rövidnacijaink. Jaj, nagyon rosszul tűri a meleget :roll:

Krisz: jó a satyi :) mi rózsaszín epres szafarikalapot vettünk a tecsóban Sacinak :)

Edit: azt hiszem, már feltettem korábban, mindjárt lecsekkolom... ez most csokis piskóta alapra került, tejszínes túró meggyel turbózva :D ilyet kért Zaza :)

Barti: jobbulást... nem csak benyeltél valamit?

Csöre
csöre74

Edit köszönjük, meg is mondom az illetékesnek, aki megint alszik :shock: Mi lesz velem éjjel :roll:

Krisz ez tényleg nagyon vagány :D És Ádi milyen édes arcot vág hozzá :D

Én már befejezem, holnap oltás... :?

biga.csiga

Krisz: én azon a számon hívtam őket, mint a múltkor. Érdekes... nekem eszembe sem jutott, hogy esetleg más a szám, pedig tudom, hogy most máshová kell menni. És ez most idegesít... egyre hülyülök, komolyan! Legalább elgondokozhattam volna rajta! Ha ez így megy tovább, mire visszamegyek dolgozni, elvesztem minden eddigi képességemet!

Lányok! Ötleteket várok!
Sajnos egyre fogy a tejem, emiatt a reggeli etetésen kívül már az összes etetést pótolni kell tápszerrel. Viszont most a kis drágám úgy döntött, hogy szopisztrájkba kezd. Nagyon hamar feladja, hogy kajához jusson a ciciből. Viszont így el fog apadni. Fejni nem merek, mert tuti megint tejlázam lesz. Próbálom minél tovább cicin tartani, de sajnálom is, hogy így szenved, na meg egy idő után üvölt. Nagyon félek, hogy teljesen elapad a tejem. Szerintetek érdemes szoptatási tanácsadó segítségét kérni????

Kép
jandrea

Biga:kedden megyünk a bőrgyógyihoz. Akkor viszem visza az ortopéd orvoshoz (kicsit kötötebb volt a csípője a 6 hetes vizsgálaton) és akkor összekötöm a 2 vizsgálatot. Így egy tortúrával lerendezzük mind a kettőt....remélem azért nincs gond :roll: .

KépKép
peni

Andi: én nem tudok szoptatási tanácsot adni......nekem 6 hétig ment a szoptatás most, 10 hétig az első fiamma.... :cry: . A szptatási tanácsadó szerintem nem árthat.....

KépKép
peni

Krisz: Ádám édes nagyon....a sapi se kutya :wink: .

Barti: szerintem pár nap múlva tesztelj újra
:wink: . Elég "gyanúsak" a tüneteid.

KépKép
peni

Andrea! szerintem érdemes egy próbát tenni a tanácsadóval hátha tudnak mondani valami okosat a gyulladásokra is! Tuti ellenezni fogják a pótlást és szorgalmazzák majd a fejést de talán tudnak valami jó módszert ajánlani! Figyu próbáld meg a pótlást kiskanállal adni így megmarad a szopi inger. Macerás és tovább tart, mint a cumisüveg de nem kivitelezhetetlen! Ha meg nem megy akkor tápszer. A baba és a Te nyugalmad mindennél fontosabb!
katuska79

Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy a naptejben is ilyen választék van. Mi a Tesco baba naptejét vettük, hipoallergén és 50-es. Meglátom, hogy bejön-e.

Kriszti, sajnálom a helyzetet. Remélem, mielőbb helyrejön.

Tejkrízis: Én fejtem, és látszott, hogy alkalmanként nem volt több tejem 30-40 millinél. A megoldás az volt, hogy ha kellett, óránként, vagy fél óránként cicire tettem Julcsit, és 5 percenként váltogattam az oldalt. Emellett Lactoherbet, görög szénamagot és kecskerutafüvet iszom (mármint a belőlük készített teát). Ezt játszottam kb. 3 hétig, és tényleg pótlás nélkül megúsztuk, és helyreállt a rend.

Képek nagyon cukik.

Kép
petne

Petne - görög szénamagot hol lehet kapni, és abból főzöd a teát?

Zille ma hason a tenyerére támaszkodott :) és (szerintem csak véletlenül) átfordult a hátára, jól meg is lepődött, hogy mi történt!

Ma volt nálunk védőnéni, megdicsért, hogy mióta nem látta szerinte sokat nőtt. majd jövő héten mérlegelünk. És a kobakunkat is szépen tartjuk már felhúzásnál.
És még azért is jött, hogy megbeszéljük a hozzátáplálást, gondoltam magamban ez még talán korai. Na mindegy, elmondta, hogy 4 hósan lehet neki adni Sinlacot, ha tejcsi gondok vannak és 5 hósan meg almát el lehet kezdeni.
Most nem tudom mit csináljak, mert én csak azokon az estéken akartam neki adni pótlást, amikor ordítás van és egy óráig küzdünk, hogy összejöjjön a vacsi (Hetente 1-2x) De ő meg azt mondta, hogy az nem jó ha össze vissza kapja :shock: :shock: , és ne is akkor adjam, hanem a két utolsó szopi között. :?
Most csináljam ahogy én szeretném?, de majd biztos be kell számolni róla.

Kriszti - csak Neked a kép a többiektől bocsi :lol:
Kép

És egy azért Zilléről is, biga.csiga remélem Milánnak bejön :)
Kép

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de nagyon sok volt az elmúlt néhány hét:húsvéti nagytakarítás gyerek mellet, 2 hetente hazajáró férj, házassági válság, magány és ami most újra előtört, az a depresszió.

Mire visszaolvastam 5 oldalt, el is fáradtam. Holnap(vagyis ma :lol: ) pihinapot tartok, mert besokalltam, úgyhogy nappal felnézek, és megpróbálok kicsit bővebben írni. Most csak "beugrottam", hogy életjelet adjak magunkról.

Noémi szépen fejlődik, kedden már 6950 gramm és 62 cm volt. :lol:

Kép
moffli82

Moffli jó, hogy jelentkeztél! Ezek a válság dolgok nem jól hangzanak....ha van kedved gyere mesélj, öntsd ki a szíved!

Lucus! Szerintem is úgy add és akkor a pótlást amikor jónak látod. Nem biztos, hogy minden este igényelni fogja akkor meg minek erőltetni? Gondolom a két utolsó közti kaját úgy értette, hogy kap vacsorára aztán pedig még úgyis szopik elalvás előtt. Az új ízeket pedig úgyis mindig délelőtt kell adni.

Úúúúgy parázok. Megyek 8-tól fogászatra egy húzásra. Sosem voltam félős de mostanában olyan sok fájdalom érte már a testem, hogy rühellem ha hozzám érnek...pláne ha az még fáj is.
Ráadásul Máté is beteg. Lázas. Olyan kis forró a teste....de azért annyira nem tud Ő se lepukkanni, hogy ne jusson eszébe egy két bolondság.
katuska79

Gyere Moffli mesélj, itt többen válságos időket élünk :wink: .

Katuska: mitől lázas Máté? Mi baja? Az én Somám is akkor átlagosan eleven és rossz ha nagyon beteg..Más gyerek kifekszik már az enyém még akkor is a konyhapulton mászkál ha 39 fokos láza van :roll: . Iyenkor szoktam mondani hogy inkább legyen rossz mint beteg....de az enyém rossz és beteg együtt :lol: :lol: .

KépKép
peni

katuska
Remélem hamar helyre jön a Máté.
Neked kitartást a foghúzásért.
Olyan hányingerem van, minden kaja jól esik, de utána émelyeg a gyomrom, ilyet utoljára akkor éreztem amikor a két nagyobbik fiammal voltam terhes.
Igazából én most azért is izgulok, hogy nehogy ikrek legyenek, bár az én és a párom családjában is voltak ikrek.
Így a hajlam meg van rá.
Tegnap fölhívott megint attól a könyves akármitől az a csajszi, hogy milyen erőszakos volt. :shock:
Mondtam neki, hogy köszönöm, de nem kérem erre csak erősködik, hogy ha most nem kell akkor majd júliusban küldik, olyan mérges lettem, hogy hiába mondtam neki, hogy nem kell, annyit mondott, hogy majd júniusban hív ez miatt megint.
De tudom, hogy titkos számon hívott legfeljebb nem veszem föl a telefont, vagy ha föl is veszem akkor megmondom, hogy téves. :D
Ma jön elméletileg a védőnéni hozzánk, remélem egy jót fogunk tudni beszélgetni vele.
Most éjjel a Joel is elég jól aludt este 9-kor evett és csak 1/2 2-kor kelt és most 1/2 6 óta alszik megint.
Remélem nem nagyon viseli meg, hogy megint babát várok és nem kap elég tejcsit. :?
manocskak

Peni! csak egy kis meghülés. Köhög még mellé. Tegnap délben lefektettem és így ébredt fel. Ja kérem aki mezítláb rohangál odakint reggel mikor még hűvös van az ne csodálkozzon. Hazafelé jövet a lovardától már sétálni sem akart...egyetértek inkább legyen égetnivaló, mint ilyen kornyadt. Most is visszafeküdt aludni még.

Petne! a szénamag és rutafű tea engem is érdekelne. Bővebben? Gyógynövényboltban lehet beszerezni? Mennyit kell belőle? Külön külön vagy keverve?
katuska79

Móni! juuuuj ikrek is lehetnek akár??????huh.

A könyves csaj engem is hívott, végighallgattam a tájékoztatót (közben néztem a Tv-t, időnként belehallgattam mondja-e még) aztán mondtam neki, hogy kösz de nem kérem. Ilyen rendelősdibe nem megyek bele mert csak gyűlik gyűlik és lemondani szinte lehetetlen....különben is ha kérdésem van akkor itt az internet plusz még egy csomó forrás. A névtelen telefonokat én sem veszem fel mert tuti biztosító, ilyen könyv rendelős baromság vagy szálloda, hogy menjünk olcsón nyaralni termékbemutatóra. (érdekes módon mikor megkérdem, hogy gyerekeknek mennyibe kerül akkor egyből mondják, hogy jaaa elnézést tárgytalan).

A könyves csajnak mond, hogy nincs pénzed és nem is lesz, különben is az iylen zaklatásnak minősül!!!!
katuska79

katuska
Egy biztosítós pasit már elzavartunk a párommal.
Mivel nem volt itthon a párom amikor jött (és én nélküle nem döntök semmiben), így megvártam amíg végig mondta a mondókáját és csak annyit mondtam, hogy majd a párommal megbeszélem.
De már tudtam, hogy úgysem fog kellene.
A pasi visszahívott másnap és odaadtam a páromnak a telefont, vele elég erőszakos volt, hogy mégis a gyerek érdeke stb stb...
A párom meg is mondta neki, hogy nem kell és majd mi eldöntjük, hogy hol akarunk a gyereknek biztosítást kötni.
Így többet nem is hívott.

Olyan pocsék idő van esik az eső és elég hideg van.
A kis drága Joel meg még mindig édesdeden alszik. :D
Remélem hamar elmúlik ez a hányinger, mert eléggé zavar, éhes vagyok eszem és utána rögtön émelyeg a gyomrom.
Tudjátok azaz érdekes, hogy 12 hetes terhesség előtt nem csinálnak uh-ot itt, hiába megyek el az miatt a dokihoz.
De hamarosan el kellene mennem, mert a védőnőhöz is kell mennem megint egy kismamakönyvért.
Holnap megyünk Gyülibe kíváncsi leszek, hogy mit fog hozzá szólni a pásztorunk, ha megtudja, hogy megint babás vagyok.
A párom már előre mosolyog, mert sejti, hogy mit fog neki mondani.
manocskak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: