A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

sziasztok.

igen kikocs,pontosan így van.tudom én,hogy a lényeg,hogy egészséges.....de valahol mélyen nagyon bánt.........

most alszik a kincsem,apáék dédiznek.így van egy kis időm.
Patrik eddig jól viseli hogy van tesója.....puszilgatja,simogatja.....reggel ahogy felkelt jönni akart be hozzánk.ja merthogy apával alszik a nagyszobába.....meg leszek lőve mikor párom dolgozik..............
de most még jó mert így nem kell a hasam félteni tőle,és nyugodtan nyögdécselek,meg sziszegek éjjel.

maga a császi amúgy nem viselt meg annyira mint Patriknál.egy kicsit nehezen kaptam közben levegőt és kaptam oxigént de ennyi.utánna is sokkal jobban voltam,másnap reggel már alig vártam hogy jöjjenek felálítani.

Alex összesen egyszer kapott tápit,első éjjel,de akkor is kénytelenek voltak pohárból adni neki met az üveget egyátalán nem fogadta el.jól tettem hogy amíg velem volt sokszor tettem mellre,és a csecsemőst megkértem mikor elvitte hogy a kövi etetésre még hozza vissza,és hajnalban is nyugodtan hozhatja mikor felklet.szerencsére meg is tette.rendes volt.
kedd este azt mondták a csecsemősök hogy engem benn kéne fogni...........hogy legyen bizonyíték rá hogy császi utánn is lehet csak szoptatni.na igen de ehhez egy bélpoklos gyerek is kell :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tegnap anyós már kiakasztott...............ahogy hazaértünk már itt is volt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: és jött vele sógórnőm meg annak a pasija is :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: kérdezi hogy nincs mérlegem?mondom nin és NEM IS LESSZ!!!
de így honnan tudom hogy mennyite szik a gyerek,lehet nincs is sok tejem(persze azért durranak szétt a melleim mire etetés jön)
na meg ha nem lenne tejem nem aludna a gyerek 2-3 órákat tök nyugiban...............
egyfolytában kézbe vette,6 szor mosott kezet..a sógórnőm meg nyavajgott hogy nála mindig sír
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: persze mikor aludna nyomorult :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
mire végre elmentek,csörög a telefon,hívják páromat a nagyszülei hogy akkor most indulnak :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: mondom szuper hogy még semmit nem pihentem........azok meg a sok okoskodásukkal akasztottak ki,ne billegjek a gyerekkel mert hozzászokik,ugye ő nem lessz egésznap kében,ne szoptassam ám mindig mikor nyekereg........stb :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

érdekes az én családom megértette hogy nem akarok senkit az első napokban kivéve anyumat,de ő ha áttjön akkor nem a ggereket baszogatja végig,meg okoskodik hanem segít.mosogat,mos,vasal stb...

na elfekszem kicsit,1 re jön a védőnő...........a hátam közepére..........

Kép
Kép
ettike

Ettike!

Részvétem az értetlen és éretlen "családod" miatt akiket a férjeddel kaptál! Én ezeket az emereket soha nem fogom megérteni.

Gabka!

Remélem minden rendben lesz nálatok!
Vendég

ITT VAGYOOOK!

Dejó, hogy ilyen jó a beszélőkém!!!Vagyis remélem, hogy jóóó, hogy kidumáltam a hazajövetelt.
Elkaptam dokit, mondja ő épp ügyeletes volt, most megy haza aludni. Mondtam igazából holnap, vagy 7főn tölteném a 41-et. Kérdi,akkor mért mára beszéltük meg. Mondom, mert ma van a másnaponta NST. Akkor csináltassak NST-t és ha rendben, akkor haza mehetek és holnap reggel befekvés, de első babánál jobban járok, ha már bent leszek(mert ugye látta,h. a 7főt próbálom megbótólni).Mondtam, na meg 3as a lepényem, azt mondta az nem gond ált.másnak is.

Azóta kb.negyedóránként keményedek.
A multkori NST ugye mutatott egy 50körüli fájást,azaz keményedést.Most mikor már elég sűrűn van, nem mutatta. 10perc mulva mire jött a következő, addigra fogtam a tappancsot arrébb raktam, erre felkúszott rögtön kb.52-re, mire jött volna a 3.pont előtte 1perccel lekapcsolta a gépet, így az ágy mellett torpantam meg.Ahogy elindultunk, mondtam még van időn a kocsiig,erre de már előbb elkapott 7percre,majd a kocsiban ismét 10perc múlva, de mikor kiszálltam anyuékhoz, megint előbb jött, azóta meg 10percenként.
Mondtam az Nst-t készítő nőnek,hogy 10 percenként nagyon megkeményedik. Azt mondta nem lent, hanem fent kellene érezni(na megint).

Hozzáteszem a párom most vitte a rokonokat Pécsre a Tv-toronyba. Mondtam 10percekre én is felbírnék menni..... de nem vitt el :-(

Tasin ez nagyon jó, ezeket én is így érzem!

Ica te TERHES vagy!!

kocska

Kocska!

te még mindig itt rontod a levegőt???
Húzzá má szülni, hogy mi " a rendesek" akik kivárjuk a sorunkat, is mehessünk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

de hátha ebből a keményedésből még lesz valami.... :roll: :wink:

Én a változatosság kedvéért megint kitakarítottam, hátha nem tesz jót.....de úgy látszik a csajom szeret takarítani, mert semmi hatása nincs rá.. :shock: :shock:
Remélem kinnt is ilyen házias lesz... :lol: :lol:

Annaszuszi, majd elmeséled a szülésedet??
Sajnálom, hogy igy megszenvedtek a szopival, de akkor már sínen vagytok.... :wink:

Gabka mizú a vérnyomiddal..? :?

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Látom mindenki nyűglődik!
Kocska azt reméltem, hogy mire benézek már Olivér kibújt, de nagyon jól érzi magát ott bent, hogy ezek a fiúk nem sietnek?!

Tegnap még voltunk egy utolsó UH, de már nem élveztem. Fájt a pocim ahogy nyomogatta azzal az izével. Egész fent a cicim közt megtalálta a talpacskáját, hát megvan miért fáj mindig a gyomrom. Ez borzasztó! :lol:

Nekünk hétfőn kell CTG-re menni és a táskámat is vinni kell, mert lehet, hogy bent fog a doki (persze, ha addig nem történik valami) még kiderül.
Nagyon szeretném ha hétfőre 2 ujjnyira kitágulnék mert akkor elindítja a szülést, hát majd meglátjuk.

Kép
evike79

Az volt a szerencsénk,hogy cipeltettem a párommal a táskát be.Ha kint hagyjuk tuti befektetnek....
Ez is az esernyő-eső , napszemüveg-napsütés szitu...

Tasin én mondtam,h.előre engedünk mindenkit...

kocska

Kocska! Hááát teee??
Vannak még a 10 percesek? A végén annyira jó a beszélőkéd hogy kidumálod magad a szülés alól?? :D
Tessék szépen kibújni mert a végén már nem bírjuk az udvariaskodást!

Úgy látom mindenki nagyon szülne már!
NA valaki lökje meg az első dominót hátha megint beindul a dolog! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Naná, elég sok TEHER van a hátamon, de úgy nézem, másnak is. Nekem legalább nem fog itt torlódni a belekotyogó család utána, mert én elzavarok mindenkit :twisted:
Ja, meg azt kérdezi mindenki, hogy: és mennyi a súlya? Mire elmondom, hogy az én dokim nem megy bele saccolásba, mert általában nem jön be. Erre: TÉÉÉÉNYLEG, mert nekem (Julcsikának, szomszédnak) is ezt mondták és nem is annyi lett. Nem kéne a kérdés ELŐTT gondolkozni? Hörrhörr.

icamica

Halihó!

Nekünk elmaradt a szülésindítás, helyette veszekedtünk egyet….. :?
Drukkoljatok, h holnap semmiképpen ne szüljek, tudjátok a temetés miatt. Anyósomék fognak holnap vigyázni ránk (főzhetek rájuk is és izgulhatok, h ízlik-e), férjem és anyum nem hajlandóak kettesben itthagyni a lányommal, mert mi van ha mégis szülhetnékem támad! Talán lenne esélyem, ha nem lenne itt senki, de így tuti nem! :roll:

Bogyó, mi van, csak nem????

Ica, Tasin látom jól vagytok :wink: :lol: ….én meg röhögök rajtatok sutyiban!!!!
Engem még nem zavar a kérdezgetés, a tegnapi „jó” eredmény meg annyira feldobott, h már nem is izgatom magam azon, h mikor szülök!

Tasin, én is végig fürdödtem, csak most bizonytalanodtam el! Végülis ha vízben vajúdni lehet….

Annaszuszi, ügyes vagy, h kitartottál és meg is lett az eredménye!
Majd kérünk képeket és beszámolót a szülésről!

Gabka, drukkolok, h minden ok legyen!

Szilva, Te is mehetnél már!!!!

Ettike, üdv itthon, gratula még1szer! Ne bánkódj a császár miatt, már mindegy!
Azért anyósék igazán megkérdezhették volna, h jöhetnek-e és mikor!!!! :x Teljesen megértelek. Ennyi elég volt vagy mennek még látogatóba?

Kocska, kicsit lassú a felfgásom :oops: :roll: , akkor most holnap fekszel be vagy hétfőn? Jó, h az nst jó lett!

Léna bébi is nagyon szép!!!!

Ennyire reagálnivalóra emlékszem jelenleg....

Zsu
svs

Ica, igyál meg vmi nyugtató teát és aludj egyet...... :wink: :lol:
Már nagyon nem bírtok magatokkal Tasinnal együtt!

Zsu
svs

Sziasztok!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
látom jól elvagytok!
Nekem egy héttel a szülés után volt egy ilyen hörrhörr élményem,amikor kimerészkedtem emberek közé,elmentem boltba,és megkérdezték,hogy hát te még nem szültél meg? :shock: :shock: :evil: :evil: na addig a pillanatig éreztem azt,hogy milyen szépen visszament a hasam :( :( :? (azt hiszem 121 volt az utolsó amit mértem,most 92!Tudom nem egy modell méret,de azért azt a 30 centit és 12 kg-ot amit alig 2 óra alatt "ledobtam" talán észre lehet venni.. :( Ugyhogy elhatároztam,hogy mostanában vagy csadorban fogok járni,vagy viszem magammal MIND A KÉT GYEREKEMET!!!!!!!!!!!!!!!!

Mellesleg valaki tényleg elkezdhetné már a szülést,hátha jó hatással van a többiekre!!!!Hajrá Kocska,nálam te vagy most a befutó,bár Gabkának is van esélye a dologra!Remélem minden rendben velük!

Kikocska,ha keresztkötéssel kötöm meg a kendöt,belerakhatom már ilyen picinek is a babát?

Megyek ébredezik a kisasszony(nem kisasszony,Bojokasája-mondja erre Boti),végre lecsapol
:lol: :oops:

Kép
Kép
gizu

Ja,Annaszuszi,tényleg jó ilyet olvasni és gratulálok,hogy sikerült a cicireszoktatás!

Meg Ettikének szerettem volna irni,hogy nagyon szépek!!!!!!!

Meg biztos sokmindent szerettem volna még irni,de nem múlt el a terhességi amnéziám... :lol: és már nem is fog...

Kép
Kép
gizu

itt vagyunk, vérnyomás: 110/70, pisi negatív, roham csomag befér a mini csomagtartóba :) de nem kellett.

görcseim, keményedéseim vannak, most már egész napos lett, éjjel nyugi volt.

NST szerint kapásból egy 60assal kezdtem, alapban 10-12 körül mozgott, volt 40-50es és 66os is... ennek tudatában ami este volt is 60 körüli, most is tök kocka a hasam. (izmos kocka haaaass)

pöttyintek képet Nektek! (háttérben apa elektromos gépek, és automatika tananyaga :) )
Kép

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Na megjöttem én is a csavargyárból... :lol:

Úgy látom a helyzet változatlan...csak Gabka nem jelentkezett még...

Most is elkaptak vagy négyen a hát te még egyben vagy??-al...

arra gondoltam, mit szólnának a nem már képzeljétek megszültem múlt héten válaszra?? :lol: :lol:

Megettem ma legalább 5 csomag retket....az jutott eszembe és ezen röhögtem itt magamban.....hogy remélem nem ma szülök, mert ugye a reteknek vagy egy hatása az emésztésre....és ha a doki épp kotorászna bennem én meg elengedném magam...szóval kapna egy kis kéjgázt..... :lol: :lol:

Na jó van ...ez már tényleg a vég...........én is azt mondom...

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Még mindig nem tudtam utolérni magamat itt a fórumon, remélem azért lesz időm visszaolvasni is.
Az első itthoni éjszaka rémes volt, szegény kicsi lányom hajnali 3-ig vigasztalhatatlanul sírt. Reggel kicsit megingereltük a popóját, és annyi kaki kijött belőle, hogy nem tudom hol fért el benne :shock: Azóta szerencsére megy olajozottan a dolog, most éjjel csak 2-szer ébredt fel, szopizott és aludt is tovább. A kórházban nem volt túl sok tejem, de azóta szerencsére van elég.

Egy pár Janka-kép:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sildi83

Tasin: Én is retket vacsiztam, aztán éjjel beindult a szülés... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sildi83

Sildi!!

Gyönyörű Janka baba!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: irigy-irigy :oops:

Hááááááááát, van még itthon 2 csomag............. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Gizu, nem azt mondtad egyszer, h Boti nem beszél?
Vagy csak a hugica nevét tanulta meg ilyen szépen????? :)

Sildi, cukker kiscsajod van!!!
A kórházban ilyen kisinget vagy mit adtak rá????? :shock: Tök furi!
Biztos nyomta a pociját a kaki, ilyenkor lehet masszírozni is, bár van rá vmi spec technika, de hátha tudja vki (védőnő biztos)!

Tasin, én szinte minden nap eszek retket, de nekem sem hat!

Beo, nem ér előzni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:

Zsu
svs

Sziasztok Lányok!!

Kocska!Te még itt??????Gyerünk már szülni!!

Anaszuszi!Gratulálok,hogy belejöttetek a szopizásba,büszke lehetsz magadra/magatokra nagyon.Tényleg nagyon kiatrtóak és ügyesek voltatok!!

Gizu!Ilyet én is átéltem,bár én még ki sem merészkedtem az utcára.Múlt héten anyósomék jöttek babanézőbe és alig,hogy belépett az ajtón ,megjegyezte,hogy jó nagy pocim maradt. :twisted: Pedig én is úgy voltam/vagyok vele,hogy ahhoz képest,hogy mekkora volt,nagyon szépen lement.Gyorsan le is mérem....93 most,mielőtt szülni mentem pedig 119 volt,amit utóljára mértem....Ja és újra kezd látszani a derekam!!! :D Na mindegy!!

Gabka nagyon eltünt!Remélem,minden rendben van vele!!!!

Lili&ana!Nagyon édes Sára baba.Látom szeret fürdeni!

Mi a fürdéseket még végig sírjuk,szerintem az egész 10 emelet hallja ilyenkor,hogy mi fürdünk :lol: DE remélem,majd hamarosan megszereti.
Tegnap előtt leesett a köldökcsonkja,szóval hivatalosan is "nagylány" lett :D És nagyon cuki kis köldöke van....
Képzeljétek!!Kiderült,hogy a kislányom imádja a porszívó hangját.Tegnap itt volt az anyukám és egy kicsit takarítottunk.Lili nyűgösködött egy picit,nyekerget,viszont ahogy bekapcsoltuk a porszívót,csend lett és elaludt.Ahogy a porszívó kikapcs,nyekergés újra kezdődött :lol: Egyszerűen imádom!!
Szerencsére most már a szopiba is szépen belejöttünk,tejem pedig rengeteg van.Olyan szinten,hogy amikor Lili elengedi a cicim szopizás közben,vagy mondjuk amikor fürdök,folyik a tej a cicimből :roll: Jó,mondjuk iszom a szopis teát,meghát egyébként is rengeteg folyadékot iszom és sokat eszem.Az evés vhogy nem változott a szülés óta :oops: :lol:
Képeket teszek fel újakat a gmailre.Ide még nem tudok,mert nem tudom lekicsinyíteni őket,nincs fent a gépen a program hozzá,de majd szólok a férjemnek és utánna már ide is tudok rakni.
Na megyek,megpróbálok egy picit pihenni,amíg alszik a picilány...Be kell vhol pótolnom az éjszakai pár órás alvást :lol:

Szép napot mindenkinek!!!!!!!!!!

Kép
demetnik

Sildi!!
Nagyon szép Janka baba!!!!Egy kis tünemény!

Kép
demetnik

Sziasztok!

Köszönjük a gratokat! Arik vagytok nagyon!
Kedden jöttünk haza, azóta káosz az életem :lol:
A kórházba nagyon-nagyon cinkesen értünk be. Iszonyat villám gyors szülés volt. :) Most csak annyit írok, hogy éjjel fél 1-kor indultunk itthonról (40 percig autóztunk a kh-ba). 1.15-kor vettek fel a szülőszobán, és 2.15-kor kezembe volt a baba. :lol: A dokim is alig ért be. :lol: Mesélek majd bővebben is, csak most Csani baba itt van a kezembe.

Tüneménnyel együtt voltunk a kh-ba csak nem egy szobába. Irtó cuki Luca baba!!!! Szegény nagyon megszenvedett vele, de nagyon boldog!!! Ők szerintem tegnap mentek haza, mert Luca besárgult és ment szolizni. Mindenkit puszil Tünemény és Luca!!!

Ettike: látom csak kibújt Alex baba! Hatalmas gratula nektek és sok boldogságot, tejcsit és minden jót nektek!!!

Képet majd teszek, de most lépnem kell. :)
Puszi: Viri
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisvirág_30 2009.04.16 14:10-kor.

Kép Kép
kisvirág_30

Ezek a lányok!!! Azt hiszem gond lesz néhány év múlva!!! Csodaszépek!!!

Kocska! Jobb otthon a szülésig szerintem, mint a kórházban! A miénkben is épp úgy működnek a dolgok, ahogy Gabka is írta. Hajnaltól már nem lehet pihenni!!! Télen, amikor még 6-kor sötét volt, a takarítónő simán felkapcsolta a nagy lámpát, és utána mondta, hogy jó reggelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na, köszi! Persze előtte már lehet, hgoy jöttek szívhangot hallgatni, vagy menni kellett fél 6-ra vérvételre, stb....

Ettike! Alex csodaszép baba! Ne bánd, hogy császár lett! Hidd el, a Alex és a Te érdekedben történt!!!
(Bár én teljesen megértelek, mert nálam is az volt, hogy Marcit 7 éve császárral szültem, és most nagyon de nagyon természetesen szerettem volna Pepét. Szerencsére nekem sikerült, és csodálatos élmény volt. Bocsi, hogy most ezzel a szivedet fájdítom! :shock:
De biztos, hogy a dokid tudta, hogy mit csinál!!! Gondolj arra!!!)

Lányok!!! Már nagyon kinlódtok!!!! Remélem mindenkinél időben eljön a nagy nap!!!

Köszönöm a kajcsis segítséget! Lehet, hogy én is megpróbálkozom a joghurttal, mert a natúrt úgy is annyira imádom, hátha bírja!!

Azt hiszem, hogy van közöttünk valaki, aki TB-s, hátha tud segíteni.
Egyik barátnőm gyereke 2 éves, már gyest kap. Most terhes lett.
Érdemes inkább táppénzre mennie (régen 180. ezerre volt bejelentve, melyet 2007.03.06-ig kapott), vagy inkább a gyes és arról a Tgyás.
köszike

Kép

Kép
eda7

Zsu,az nem én voltam!Botond folyamatosan beszél!Néha ugy kell lelöni :lol: tegnap például megállt az udvbar közepén és közölte:ideállok és a csajok el fognak ájulni tölem! :shock: :lol: Nem tudom kitöl hallott ilyet,de remélem az önbizalma késöbb is megmarad... :wink: :lol:

Kép
Kép
gizu

Zsu: Ja, majd megbolondultam a kisingtől, állandóan húzogatni kellett le a nyakából. De nem lehetett sajátba öltöztetni :?

Kép

Kép
sildi83

Most akkor húzzak el retket venni, hátha éjjel beindul, és kábító gázfelhőt lőhetek a dokimra? :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted:

Ma télleg meg vagyunk bolondulva :oops: :D :oops: :D

icamica

Köszönöm a bíztatást, nagyo jól esett!

Kikocska! Este majd csináltatok kendős képet a férjemmel, s majd felteszem. De előre is köszönöm!

A szülésem:

2 hete hétfőn reggel háromnegyed 6-kor ment el a magzatvizem. Kissé bepánikoltam, mert valahol azt hallottam, hogy víztisztaságúnak kellene lenni, s az enyém rózaszínes volt. Később kiderült, hogy ez tök normális. A kórházban, ctg-r raktak, amin még nem látszott semmi, s csak enyhe menzeszes fájásaim voltak. 7 körül vizsgált meg egy doki, akkor voltam szűk 1 ujjnyira tágulva. Kaptam egy szülőszobát. Semmi alternatív dolog nem volt benne. Kb 8 körül kezdődtek a rendszertelen fájások, amik 10-11 körül álltak be 4-5 percesekké. Közben kértem labdát (Mávosok! nincs a szülőszobában, kérni kellett, s nagyon jó: nem kell állnod, mégis függőlegesben vagy! )Akkor megnézett a dokim, bő 2 ujjnyira tágultam már ki. Ekkor "előkészítettek", majd ezek után némileg ottragadtam a zuhanyzóban (na a labdán kívül, még ez volt nagyon hasznos a vajúdáshoz). Amikor visszatértem, lefektettek eredetileg fél órára ctg-ni, de ekkor vált nem túl kellemessé a dolog. A fájásoknál nagyon lement a baba szívhangja. Azt gyanították, rátekeredett a köldökzsinór. Úgy nézett ki császár lesz. Beletörődtem én is, mert fontosabb volt a baba, mint az elképzeléseim. Addig nézték, hogy biztos-e, míg szóltam, hogy egyértelműen kitolásos fájásaim vannak. Először csodálkoztak, majd meglestek, s mire bejött a dokim, s bekötötték volna a műtéthez az érzéstelenítőt, a baba már túl jutott azon a szakaszon, hogy műteni lehetett volna. A kitolásos rész a párom szerint másfél órára sikerült. Az biztos, hogy iszonyú hosszú volt. Fájásgyeneségem volt, ezért megturbózták oxitocinnal (erről jut eszembe, a 30-as és 100-as fájás közt nincs óriási különbség. A fájás hossza, és a két fájás közti idő jobban számít...szerintem) Szerencsére eszembe sem jutott, hogy minél hamarabb ki kell tolnom, mert nagy baj lehet, mert akkor tuti bepánikoltam volna. Eszembe sem jutott. Másnap gondolkoztam róla először. Szerencsére "csak" kézzel előre érkezett. A dokim a melkasom alól nyomta, alulról húzta, a szülésznő pedig fordította a kis Supermant. Azóta is imádja kinyújtani a jobb karját; sokszor alszik a felhúzott kis kezecskéjével. Szóval hosszú volt a kitolás, de nagyon sokat számított, hogy ott volt a férjem. Már a vajúdásnál is ő diktálta a légzést, a kitolásnál meg ő tette rám az oxigént és ott volt!!! A dokim és szülésznőm is nagyon jók voltak. Molnárné Rozi volt a szülésznőm, csak sajna biztos nem lesz mostanság a szülészeten, mert forgó rendszerben dolgoznak, s ha jól emlékszem, a terhespatológián van most.
Furcsa, mert az első mondatom a hosszú kitolás után az volt, hogy ráordítottam a férjemre, hogy fényképezzen...aztán pedig, hogy még sem. A babát megviselte a születése; először nagyon hipotón volt, s meg is kellett maszírozni, hogy felsírjon.. pontosabban felnyökögjön. Kb 5 perc múlva láttam viszont bepólyálva, addigra már az előbbiekből szerintem semmi sem látszott, de elvitték megfigyelni. Megértettem, de nehezen viseletem. Szerettem volna már a karjaim közt tartani.
Hát így született meg az én Danim.

Képeket majd este tetek fel a férjemmel, mert nyafog a program, hogy túl nagy méretűeket szeretnék feltenni.

Addig is mindenkinek szép napot!

KépKép
annaszuszi

Köszönöm a bíztatást, nagyo jól esett!

Kikocska! Este majd csináltatok kendős képet a férjemmel, s majd felteszem. De előre is köszönöm!

A szülésem:

2 hete hétfőn reggel háromnegyed 6-kor ment el a magzatvizem. Kissé bepánikoltam, mert valahol azt hallottam, hogy víztisztaságúnak kellene lenni, s az enyém rózaszínes volt. Később kiderült, hogy ez tök normális. A kórházban, ctg-r raktak, amin még nem látszott semmi, s csak enyhe menzeszes fájásaim voltak. 7 körül vizsgált meg egy doki, akkor voltam szűk 1 ujjnyira tágulva. Kaptam egy szülőszobát. Semmi alternatív dolog nem volt benne. Kb 8 körül kezdődtek a rendszertelen fájások, amik 10-11 körül álltak be 4-5 percesekké. Közben kértem labdát (Mávosok! nincs a szülőszobában, kérni kellett, s nagyon jó: nem kell állnod, mégis függőlegesben vagy! )Akkor megnézett a dokim, bő 2 ujjnyira tágultam már ki. Ekkor "előkészítettek", majd ezek után némileg ottragadtam a zuhanyzóban (na a labdán kívül, még ez volt nagyon hasznos a vajúdáshoz). Amikor visszatértem, lefektettek eredetileg fél órára ctg-ni, de ekkor vált nem túl kellemessé a dolog. A fájásoknál nagyon lement a baba szívhangja. Azt gyanították, rátekeredett a köldökzsinór. Úgy nézett ki császár lesz. Beletörődtem én is, mert fontosabb volt a baba, mint az elképzeléseim. Addig nézték, hogy biztos-e, míg szóltam, hogy egyértelműen kitolásos fájásaim vannak. Először csodálkoztak, majd meglestek, s mire bejött a dokim, s bekötötték volna a műtéthez az érzéstelenítőt, a baba már túl jutott azon a szakaszon, hogy műteni lehetett volna. A kitolásos rész a párom szerint másfél órára sikerült. Az biztos, hogy iszonyú hosszú volt. Fájásgyeneségem volt, ezért megturbózták oxitocinnal (erről jut eszembe, a 30-as és 100-as fájás közt nincs óriási különbség. A fájás hossza, és a két fájás közti idő jobban számít...szerintem) Szerencsére eszembe sem jutott, hogy minél hamarabb ki kell tolnom, mert nagy baj lehet, mert akkor tuti bepánikoltam volna. Eszembe sem jutott. Másnap gondolkoztam róla először. Szerencsére "csak" kézzel előre érkezett. A dokim a melkasom alól nyomta, alulról húzta, a szülésznő pedig fordította a kis Supermant. Azóta is imádja kinyújtani a jobb karját; sokszor alszik a felhúzott kis kezecskéjével. Szóval hosszú volt a kitolás, de nagyon sokat számított, hogy ott volt a férjem. Már a vajúdásnál is ő diktálta a légzést, a kitolásnál meg ő tette rám az oxigént és ott volt!!! A dokim és szülésznőm is nagyon jók voltak. Molnárné Rozi volt a szülésznőm, csak sajna biztos nem lesz mostanság a szülészeten, mert forgó rendszerben dolgoznak, s ha jól emlékszem, a terhespatológián van most.
Furcsa, mert az első mondatom a hosszú kitolás után az volt, hogy ráordítottam a férjemre, hogy fényképezzen...aztán pedig, hogy még sem. A babát megviselte a születése; először nagyon hipotón volt, s meg is kellett maszírozni, hogy felsírjon.. pontosabban felnyökögjön. Kb 5 perc múlva láttam viszont bepólyálva, addigra már az előbbiekből szerintem semmi sem látszott, de elvitték megfigyelni. Megértettem, de nehezen viseletem. Szerettem volna már a karjaim közt tartani.
Hát így született meg az én Danim.

Képeket majd este tetek fel a férjemmel, mert nyafog a program, hogy túl nagy méretűeket szeretnék feltenni.

Addig is mindenkinek szép napot!

KépKép
annaszuszi

Zsu a mai befekvést még múlt7en mondta a dokim és azóta szabin volt. Ma mondtam neki, h. a 2naponta NST miatt jött ki ez a dátum, de inkább holnap van a napja, ebbe bele is egyezett, mert éjszakás volt, holnap meg lesz nappal is. Aztán kezdtem mondani,h.igazából végülis a 13.a az időpont csak nem lett átírva sosem. Na evvel már nem foglalkozott, holnap bent a helyem.
Bogi
1-2órán keresztül volt majdnem 10percesek, rendszeresen, aztán 11-12ig össz 3 volt, most talán megint kezd 10perces lenni, de szerintem, csak szórakozik velem. Tuti ezek a jóslók! Nekem még nem volt ilyen sose. Hopp, de tojni is kellett menni….felettébb gyanús vagyok…

Gizu ne is mond! Én is ettől félek. Pláne most, hogy bent voltunk NST-re várva, ott volt a kiscsaj, aki 2napja, mikor várakoztunk, akkor vajúdott, és megkérdezte a párom, hogy neki még bent maradt egy??? Fúúúú, mondtam igen, és nekünk is bent fog.
Erre jött a kollegája a 2hetes babájukkal, aki ugye 28-ra volt kiírva és beelőzött 4.ével, hát tök lapos, semmi has, semmi segg, semmi comb. Mondta a párom, azt mondta egy másik kollegájuk, ők csak úgy kapták a babát…

Ildi gyönyörű kis formásak vagytok, mintha császáros baba lenne. És látom neki is kijárt a húsvéti ajándék.

Mondja anyám van ám itthon is retek. De én nem merek enni már napok óta, na mondjuk nem is kívánom.

Volt valakinek olyan,hogy fájásoknál a pocak egyik oldala áll fel?

kocska

Nekem fájás sem kell hozzá, néha tiszta csálé az egész hasam :D

icamica

http://www.maternet.ro/Tanfolyam/4Asz%C ... fault.aspx

Gabka ha egy jót akarsz bőgni,ezt olvasd el...

kocska

Megpróbáltam új vonalzót csinálni,kíváncsi vagyok,sikerült-e

Kép
demetnik

SIKERÜLT!!!!Tiszta kis ügyi vagyok!! :D

Kép
demetnik

gabka írt, míg altattam meg aludtam:
"Hello! be kellett megint feküdnöm, és már csak babával megyek ha minden igaz. Majd írok, ha van valami.. puszi"

kikocska

természetesen megy a drukk, h minden rendben legyen!!!!! +++

Kép

bogyó_beo

na, gyors elolvastam a termést, csak röviden két dolog, az egyik az, hogy
Gizu! igen, ha rendesen, szorosan fel tudod kötni, akkor az első keresztkötésbe, vagy a bölcsőkötésbe lehet tenni a picit - az utóbbit nem kell szorosra, ezt én nem tudom, hog ykell, meg nem is szeretem, még rékát egyszer kötöttem így, de nem volt jó.

a másik annaszuszi szüléstörténete kapcsán jutott eszembe. A hipotónság, és oxigénhiány kapcsán. MEg már sziszikénél is. Hogy akinél 45 percnél hosszabb a kitolási szak, vagy baba szívhangja leesik szülés közben, vagy túlhord, érdemes másfél-két hónapos korban elvinni dévény alapítványhoz megnézetni dévény annával vagy egy akármilyen dévényes gyógytornásszal. úgy emlékszem van itt olyan még rajtunk kívül, akinek a nagyjával kellett járni, nekem mind a kettővel kellett, bár nem sokat, rékával talán 10 alkalmat, nándival 6-7-et. És mivel nagyon hosszú a várakozás Dévény Annánál, ha az ember szeretné vinni, így már 3-4 hetesen érdemes időpontot kérni. Tegyétek meg, inkább derüljön ki, hogy semmi baj. Mintha az első vizsgálat ingyen lenne a moszkván, de máshol is 3-4ezer forint, és lehet, hgoy ezen múlik, hogy ne legyen mozgássérült a gyerek, vagy szeresse a tornát, a mozgást később. Nem nagy ár érte - pedig én nagyon sprórolós vagyok :)
Egyékbént én ezt a gyógytornászos vizsgálatot kötelezővé tenném hat-nyolchetes korban, ugyanúgy, mint a csípőszűrést, mert a dokik csak jóval később látják a jeleit annak, hogy valakinek feszesek, vagy túl lazák az izmai, és van, hogy ez már késő, vagy késik a mozgásfejlődése a gyereknek, és ez frusztrálja, sírós lesz, ilyesmi.

Holnap front, nagyon drukkolok!!!

kikocska

Nem kibirhatatlan, csak már nagyon unom!
12óra 8, 21, 26, 40, 57
13óra 21, 37, 46, 55
14óra 8, 21, 33, 40, 51
15óra 5, 21, 37, 50, 58
16óra 12, 22,38,48,59
17óra 9,18,28,40...

A 21es majdnem végig bejött, 4óra után elcsúszott:)

NA!
Megnéztem doki számát neten, mert ma van magánrendelése, felhívtam, hogy egész nap mi a helyzet, és ugye nem sűrűsödik 10-15percnél jobban, de dél óta ezt tatja.
Mondtam, mivel első baba, azt sem tudom mit vagy hogy érzem.
Mondta inkább menjek be most, mint hajnali 2kor sikítsak fel. . .
És reggel ne reggelizzek, míg ő be nem ér.
Lehet velem akar reggelizni???

kocska

GABKA!+++++++++++++++++++++

kOCSKA!
na ez már valami, szerintem ez lesz az!! :lol:

Kép

Kép
tasin

butaságot kérdezek: ezek most görcsök, vagy keményedések? vagy mindkettő? :) drukkolok :) de amúgy nekem is jobb oldalon keményedik ki a hasam, és úgy lesz az egész kő kemény.

Kép

bogyó_beo

Nekem ma kiborulós napom van... :cry:
Frontok, hormonok, vagy a betegség... Vagy mind együtt?
Esetleg, hogy éjszaka csak két órát tudtam aludni, annyira köhögtem?

Mindegy, a lényeg, hogy nagyon várommár a nap végét. És remélem holnap jobb lesz!
Vendég

Hát én még bitta egy ideig nem szülök. Nst-m így néz ki,Bogyóéhoz képest semmi Kép

Ez egy kemény 30-as. BPD: 85-ös
Az orvosom szerint sem nagyon találkozunk mostanában a szülőszobán,bár ki tudja. Aztán kérdeztem az orvost,h mennyi túlhordást "enged" és 5 napot mondott. Iszonyat kedves,segítőkész volt,most már biztos vagyok benne,h Nála szeretnék szülni...eddig hezitáltam :oops:
Úgyhogy Bogyó kicsit fogd vissza még,mert Neked aztán vannak púpjaid :D :D :D

dharma

csak gyors a fájásokra

nekem a szülőszobánn vagy 3 órát volt rajtam fájásmérő,ls azt figyeltem milyenek a fájásaim.
na azok nem így néztek ki.szép dombokat rajzoltak.ezek szerintem csak olyan belerúg a baba az érzékelőbe szerűek(én legalábbis azt vettem észre hogy mikor Alex mozgott akkor volt ilyen hirtelen fel,aztán le)
aztán lehet nincs igazam,csak azért írtam hogy ezekre ne bízzátok el magatok.

gabkának szorítok.

kocskának pedig mennek a drukkok.

Kép
Kép
ettike

Dharma!
Én március 30-án voltam NST-n.Akkor szinte semmi fájásom nem volt,csak néha egy-két kósza keményedés.És nekem is azt mondta a doki,hogy szerinte egyhamar még nem fogok szülni...Aztán tessék,április 3-án reggel már ott talált a vajúdóban és 4-én reggel pedig megszületett a kislányunk.
Szóval szerintem ezeknek az NST-nek nincs akkora jelentőségük a szülés idejének a szempontjából.

Kocska!
Akkor te most bementél a kórházba??? :? Mennek a drukkok ezerrel,hogy ezek a keményedések már olyan keményedések legyenek és hamarosan a karjaidban tarthasd Olivért!!

És Gabkának is sok +++++++++++++!!

Cat!
A holnapi nap biztos jobb lesz!Csak pozitívan :wink:

Na megyek,lefürcsizek,aztán pihenek,hisz kezdődik az esti műszak. :D Bár nagyon tündér kislányom van,mert szopizás után szépen visszaalszik éjjelente.Egyedül a hajnali utolsó szopizás után megy nehézkesebben a dolog,de akkor anyuka berakja az ágyba maga mellé és egy kis nézelődés,cumi kiköpdösés után szépen visszaalszik,így még én is tudok pihizni olyan reggel 8-ig. :wink:

Jó éjszakát mindenkinek!

(Remélem reggelre babaeső hírére jövök!! :D )

Kép
demetnik

Igazából amik még a jelei annak,h kicsilány jól érzi magát odabent,h elég sokat mozog,egyáltalán nem tompult a mozgása, leletem szerint "koponya magasan a bemenet felett". De demetnik adja ég,h Neked legyen igazad,mert nem akarom sürgetni,de a doki is azt mondta,h az orvosok "jobban szeretik" a 38. hétre szülést,mint a 41-et. Azt meg végképp nem szeretném,ha be kéne majd indítani,mert az nem túl jó. Ettikénél is császárra végződött. Nem állítom,h feltétlen azért,mert indították,de valami oka van,ha magától nem indul.

Na ha nem jön,akkor 22-én vagyunk párommal évfordulósok és elmegyünk még egyet vacsizni kettesben :)

dharma

Kocska szorítok hogy minden rendben legyen.... ha már így tudod mérni az bőven gyanús! Szerintem Olivér előjön! :)

Gabka remélem nálad is minden rendben! De legalább jó helyen vagy ha történik valami! :)

Cat kitartás ennek a napnak már mindjárt vége! Remélem jobb éjszakád lesz! Nekem egy szörnyűt egy jó követ! :) Bár nekem még nincs itt a kis kincs a kezembe! :)

Csajok ezeken a görbéken legalább van kiugró pont nekem nem volt rajta semmi... na majd holnap meglátjuk! :)

Annaszuszi jó hogy jöttél és köszönjük a storyt. Örülök hogy végül minden rendben és a kis Danival sikerült megoldani a kezdeti nehézségeket! :)

Eda ezt a Tgyás-os kérdést megpróbálom megtudni neked... én vagyok a könyvelő... de sajnos nem TB-s de azért ilyen körökben mozgok! Rákérdezek! :)

Mindenkinek szép éjszakát kinek babásat kinek csak simán kellemeset! :)
Majd holnap jövök vagy üzenek hogy mi van.... 1/2 8-ra megyek elvileg pakkostól aztán meglátjuk mit mondanak!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!
Kocska 5-6percesfájásokkal fekszik a vajudóba.
aggódó nagyijelölt

kocska

jujjjj!
Szoritok kocska!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hát akkor reméljük indul a dominó és a rangidős kezdi! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Kocska!

Hajrá! Most már nincs sok hátra!

NST:
Csak a tevepúpszerű jelez fájást. A hirtelen kiugró, csúcsos az csak a baba mozgása miatt van.
Egyébként nekem csütörtök reggel is azt mondta a doki az NST alapján, hogy egyhamar nem lesz még szülés. (És a méhszáj alapján is.) És ennek ellenére aznap este már a kezemben tarthattam Marcit.
Szóval NST jó, de nem kell nagyon adni rá.
Vendég

Kocska!

hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
remélem már mindjárt olvashatom, hogy megvan a baba......este 10 óta már sok idő eltelt.... :roll:

Kemény éjszakád lehetett.......... :shock: :shock:

De Oliver reméljük megunta a piszkálódásunkat és végre méltóztatik kifáradni!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Kocska remélem megvan a baba! ++++++++++++++++++++++

Megyek vizsgálatra... majd jelentkezem... addig is mindenkivelk ott vagyok akivel történne valami!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mindenkit megvárakoztatva, anyukámat jól megnyúzvaMEGÉRKEZTEM 5.55-kor! A nevem Németh Olivér 3400gr, 51cm, szép sötét hajam van és mindenki oda van értem!

HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HÚZZATOK BELE TÖBBIEK, MÁR NEM KELL KOCSKÁRA VÁRNI :)

kikocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: