A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

no, akkor valljatok színt: milyen volt? :D
csak hogy tudjam, mire számítsak, kb :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: én nem éreztem különbséget a gumin kívül... ami ugye most még kötelező :x

KépKép
KépKép
adryn

én megvárom a 6 hetet és egyébként is érzem még az egyik varratom ...

no beszúrok egy linket azoknak akiknek nem alszik jól a babájuk éccaka (mondjuk Bálint napközben nem alszik, de az is normális!)
http://www.lll.hu/node/187

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos: nem hittem, hogy hüléynek nézel :wink: , viszont most annak érzem magam, öööö van olyan, h sterik vatta??? :oops:
Katka: nálatok mi volt a baj, h antibio kellett??? utánaolvastam a tünetek alapján és elvileg "csak" ez a könnycsatorna meg nem nyílása a gond, amit legrosszabb esetben is "csak" átmosnak (bár sztem csak huzatot kapott a szeme). idáig semmi baja nem volt a szemének, szépen folyt is a könny a szeméből, mint ahogy most is!
Megint meg van a véleményem az egészségügyről! azt nem értem, h hogyan lehet ennyire lesz@rni egy ilyen picibabát?! nem hiszem el, hogy nem lehetne időt szakítani rájuk!!!!! :twisted:

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca
Máté is végig üvölt szinte, csak a vízben hagyja kicsit abba, meg amikor bebugyolálom a törülközőbe. szóval szerintem azért üvölt, mert fázik... ahogy betakarom, jókedve lesz, mint a képen. :D

Nemlajos
én még egyiket sem csináltam, de Fanni után nekem fájt... :roll: kiváncsi leszek a mostani élményekre...
cumiról mi ahogy hazajöttünk le is szoktunk... :) nem kell neki, kiköpi. ujját sem szopja, úgyhogy eddig örülök! úgy látszik csak anyapótló volt.

Kuklinak továbbra is mennek az energiák!

Adryn
szép ez a kastély! jó képek!

Fanni ma lelépett! elment a húgomékkal, ottalszik, aztán holnap anyuéknál ebédelnek, és csak utána jön haza! úgyhogy ma lett egy csomó időm, már szőrtelenítettem is! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na jó, nem tudom, van-e steril vatta, a miénk sima háztartási, azért nem engedte a Zuram, hogy azzal kenegessük. Aszittem, akkor van :oops: :roll:

csibb
, Döme is kiköpi a cumit először, van, hogy öklendezik is, néha meg egyszerűen szippantja is be, és megvan a béke...

wicca, ezt olvastam már, azóta figyelem a jeleket, de tény, hogy még mindig nem merem letenni a kiságyba akkor, amikor a nagyágyba igen... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Nekem nincs gátsebem. Szóval nem vagyok mérvadó a témában...
Én nehezebben hangolódom rá a témára, de utána már olyan, mint előtte.

Csibb, Wicca: Én befűtöm a fördőszobát Petinek, hogy ne sírjon. Eleinte végigsírta. Most sem szereti, de eltűri...

Wicca: 3 naposan gennyes lett a szeme (kezdettől váladékozott). Először kamilláztam, de mondta az orvos, hogy inkább víz, de az sem segített és 6 naposan kaptunk antibiotikumot. Én steril vattával (igen, van olyan) csináltam, mert a gézlap túl durva volt a szemének.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Wicca, tök jó ez a link, belinkelem a blogomba is, hogy meglegyen. Mi is néha altatjuk, de amikor elégedett, van hogy ébren teszem a kiságyba és elalszik magától. Tegnap hulla voltam mire odáig jutottam, ez már valami kimerültség néha, mire kimásztam a zuhany alól remegtem, és nem tudtam kontrollálni, éjszaka folyamán 3X cseréltem pizsamat, bugyit, mert minden tiszta víz lett rajtam úgy verítékezem.
Akinek volt már császár egy kérdés: tegnap nagyon köhögtem, és valami mintha belül megpattant, vagy elszakadt volna, ez lehetett egy belső varrat?
Teszek fel én is egy pár képet az elmúlt napokból:
Kép
Kamillával:)
Kép
fürdés után
Kép
Maja ünneplőben:)
Kép
62 -es méretben, növünk:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kukli üzenet:
'Jó reggelt! Katus éjfélig dorbézolt koradélutántól. Kiderült, hogy a hörgőtágító doppingol. Fájt kicsit a pocija is, de az éjszakás nővér sikerrel járt. Kiscsaj most olyan jól szunyál, hogy átaludta az összes kezelést, lázmérőzést és szurit is. Igaz hagytam teletömni a pociját. Boti is jobban van. Szép napot! Tekla'

Remélem gyógyulnak és nem lesz szövődmény.... :? :roll:

Bea: Maja már most bombázó! ;) Azt akartam írni az éjszakákhoz, hogy nekem Ágica volt ilyen gyakran kelő. Majd bele szakadtam. De 6 hetesen (napra pontosan) kihagyta az éjféli szopit és sokkal könnyebb lett. Amint 4-5 ótákat tudsz egyben aludni sokkal szebb lesz a világ.

Katka

katka22

Örülök, hogy jobban vannak kicsit, reméljük hamarosan nem lesz semmi gond!

Katka, köszi:) az biztos, hogy szebb lenne a világ:) de majd eljön az is... :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

de azért tudunk mi ilyen alvásokat is produkálni:)))))
Kép
Kép :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok

na ez a hír már sokkal jobb :D örülök hogy Kata és Boti is jobban van :D

Bea: Maja csodaszép :D és az a Majás ruci :D Te varrtad? izzadás nekem is volt szülés után, szinte naponta ágyneműt kellett cserélnem, ez kb 4 hétig tartott.
szeretném megkérdezni hátha tudod, hogy hogy tudok cm-re beállítani egy-egy képet hogy úgy nyomtassa ki? pl 6x8 cm-eset? milyen progi kell hozzá?

Wicca: köszi a linket, nagyon tetszett :D

Fürcsi: Nico egyenesen imádja, úgy ellazul a vízben, öröm nézni :D, törülközésnél néha vacog a foga, de úgy törölgetem hogy a fél gyerek mindig be legyen takarva :D vagy alul, vagy felül

KépKép
KépKép
adryn

Bea: Annyira szép Maja! Komolyan mondom sárgulok az irigységtől, hogy nekem milyen sápadt bőrű gyerekeim vannak.... :oops: :lol:

Már megint nem jó Kukli hír: :(
'Kata állapota romlott. Visszaállítják erősebb gyógyszerre. Viszont kihisztiztem neki egy saját sóinhalátort, mert a mai műszak nagyon gáz. Így nem kell rájuk várnom.'

Nálunk ma reggel kapták meg a gyerekek a nyusziajándékot, mivel Danit csak tegnap este kaptuk meg. Utána meg tojáskeresés volt a kertben, mert a nyuszi szokott potyogtatni csokitojásokat. Nagyon élvezték a tojásvadászatot. És utána teljesen meguktól elosztották, hogy egyenlő legyen, mert persze a Zsófi jóval többet talál :shock: 8) (Ilyenkor az én nevelésem! :oops: ).
Dani, meg Petiapu elmentek locsolni, én meg a lányokkal (meg persze Petivel) várom a locsolókat. (Úgy nem szeretem ezt a szokást, de a lányok élvezik.)

Katka

katka22

Ha elhallgat Döme, elmesélem, hogy 8 órát aludt az éjjal egyhuzamban :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

kukliéknak pedig továbbra is drukkolok!!!
Szegény Katalány :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hú de csendes ma a topik...:?

KépKép
KépKép
adryn

Egész délután sír és szopik, nem tudom lehet a hasa fáj :?

Adryn, sajna ilyenről még nem hallottam, hogy 6X8asra, a fényképnyomtatás varázslóval szoktam nyomtatni, ami benne van a windowsban alapból, ott meg a szabvány van 9X13, 10X15, A4, de próbáld meg bemásolni word dokumentumba és onnan nyomatni, ott tudsz ilyen kicsi méretet szabályozni.

Katka nagyon jó ez a nyuszi keresős kerti mulatság :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

szegény Kukli, még annak is ki van szolgáltatva ki milyen segítőkész, ismerem milyen :roll: Javulást Katanak!!++++++++++

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn elfelejtettem írni, nem én varrtam a rucit :) te tudsz varrni? nekem a családban szinte mindenki tud, de én nem, belekezdtem egy kiságyra akasztható tartóba, de nem fejeztem be, közben még a varrógépünk is elromlott 8)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!!!

Bea: nagyon szép Maja!!! Gyönyörű csajszi. :wink: Sajnálom a nyűgis napot.

Nemlajos: olyan hülye vagyok. észre sem vettem, hogy a fényképező is a csomagba volt. :oops: :oops: :lol: Amúgy tényleg nagyon tetszik a táska és szerintem ennyiért nagyon megéri. Személyesen vetted át? Hamarosan felveszem vele a kapcsolatot. Remélem meg tudok vele egyezni, hogy utánvéttel postázza.

Szegény Kukliék! Nagyon drukkolok nekik, hogy Kata minél előbb meggyógyuljon, és mehessenek haza. Felháborító, hogy ilyet csinálnak egy pár hetes babával Bele sem merek gondolni, hogy mi történik azzal a babával, akivel nem mennek a szülők a kórházba. Elképesztő!!!!!

Katka: jó az ilyen kerti tojás keresés. Anyukám is így szokta, hogy az unokák keressék meg a kertben a csomagot. volt amikor a kicsik megtalálás után is még órákig nézegették a bokrok alatt, hátha van még valami. :D

Wicca: elhiszem, hogy megijedtél. Bálint születése óta bukott?? Sokat? Örülök, hogy nincs komolyabb baj. Krisztián is néha bukik, de mostanában egyre kevesebbet.

Nektek nem volt szülés után székrekedési problémátok? Én sokat szenvedek. Elképzelni sem tudom már, mit csináljak. Napi legalább 4 litert iszok (ásványvizet, szoptatós teát ízesítés nélkül) minden nap levest is eszek, főtt kaját, rostban gazdag ételeket is(amik állítólag másokat meghajt) +még széklet lágyítót is iszok (4napja!) és semmi változás!!! Már előre félek, amikor Wc-re kell mennem.Bocs, hogy ilyeneket írok, de nagyon kellemetlen a tanácstalanságom, és a fájdalomról nem is beszélve!!!

banokla

Sziasztok!
Visszaolvasnom azt hiszem lehetetlenség, de a gratulációkat megnéztem :wink: KÖSZI MINDENKINEK, meg a drukkokat is!Még csak tegnap hozott minket haza a nyuszi, kétoldali tüdőgyulladással gyerekkórházban voltunk, (valószínűleg még a szülészeten szedte össze :( :evil: )borzalmas volt.Lara sokkal jobban viselte, mint én, tüneményes kislányom van!

Szüléstörim:
Szüléstörténetem nem nagy valami(vagyis az, csak röviden összefoglalható)30-án (bábakoktél után;) )este fél 11-kor kezdtem érezni,hogy valami nem oké, de megpróbáltam lefeküdni.nem nagyon sikerült(férjem már horkolt)sétáltam egy darabig le-föl a lakásban, aztán nekifogtam zuhanyozni, hogy elmúlnak-e a "fájások", amikről azt se tudtam, hogy azok-e.A zuhany alatt még durvább lett, oké, mondom, akkor hajmosás-szépítkezés :)))))))))))))))))))))) megyünk szülni;) Egykor szóltam a férjemnek, aki félig már fent volt, mert hallotta, hogy egy órája zuhanyzok, nem tudta, mi van.5 percesek voltak ekkor a fájások, én meg már beparáztm, mert a védőnő azt mondta, hogy ha már óránként vannak, menjünk, mert szarok az utak, stb. 2 körül értünk a kórházba, ahol hamar "megnyugtattak", hogy egyelőre nem szülünk, menjek pihenni, apuka menjen haza. Bőgtem, mint egy hülye, nem akartam elenegedni a férjem.Beraktak egy 6 ágyas szobába hajnali fél 3kor, örültek nekem gondolom, de nagyon jó társaság volt, egész sokáig beszélgettünk, jól ment a fekvés is, de aludni nem tudtam.Reggeltől meg már feküdni sem.Innentől úgy telt a napom, hogy 5 percenként néztem az órát és sétáltam le-föl.Estére szó szerint izomlázam lett.Alig ittam valamit egész nap, enni egy pár falat krumplipürét délben.A 3.emeletről leküldtek közben az alagsorba ultrahangra, ahol még engem cseszett le a doki, hogy fájásokkal miért nem a szülőszobára megyek.Köszi.Mert ide küldtek.
Aztán megjött a dokim, sokat számított, és tökre megnyugodtam.Folyton azt hajtogatta, már nincs sok hátra, pedig gondolom ő tudta, hogy sok van.délután 4 körül jött a férjem, szegény tökre nem tudott velem mit kezdeni, akkorra azért már becsületes fájásaim voltak(azt hittem, az éjszakaiak is azok voltak:), próbálta elterelni a figyelmem, én meg mondtam, hogy inkább hozzám s eszóljon fájásoknál.6 óra körül felraktak ctg-re, nem tudom mennyi időre, nekem baromi soknak tűnt, azt hittem meghalok, fekve iszonyatos volt elviselni a fájásokat.7 után valamikor burkot repesztett a dokim, de itt már fogalmam se volt az idő múlásáról, képes lettem volna fájásokkor elaludni, annyira hulla voltam.A dokim is kétségebe esett egy pillanatra, amikor mondtam, hogy semmit nem tudtam pihenni egész nap és se nem ettem, se nem ittam.Komoly kétségeim kezdtek lenni, hogy nem lesz erőm, de a doki megígérte, hogy segít, és hogy 11-re meglesz.Baromi messzinek tűnt még az is.Elkezdtek ritkulni a fájások, szerintem attól, hogy már majd'bealudtam közben, úgyhogy a szülőágyra felkötözve újra ctg-re még oxitocint is kaptam.Na ezt nem kívánom senkinek.Nem is engedtem, hogy behívják a férjem, nem akartam, hogy lássa, hogy szenvedek, mondtam a dokinak, hogy csak akkor, ha szülünk.Talán itt segített a tudatom, annyira akartam, hogy végre meglegyen, hogy viszonylag hamar jöttek a tolófájások, és innentől iszonyatosan hamar meglett, 3 nyomásra, de szerintem gyakorlatilag egyre, mert az első kettő nem volt túl jó, az utolsónál viszont nyomtam, mint az őrült, még akkor is, amikor már nem volt fájás, de a szülésznő(tündér volt)és a doki is segített, és seperc alatt kibújt.Hihetetlen érzés volt, a doki meg dicsért agyba-főbe, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen ügyes leszek, és 11 helyett már 10-re itt lesz ez a "csöppség".A férjem anynira boldog volt, láttam az arcát, amikor ő már meglátta, hihetetlen volt.Tartottam tőle, hogy nem fogja bírni, de mégcsak nem is maradt a fejem mögött, hanem ott volt mellettem, nagyon jó érzés volt, sokat segített abban, hogy ilyen jól menjen.Fájdalomcsillapítás ugye felénk nem divat, büszke voltam magamra(pedig nem szoktam)hogy anélkül csináltam végig.
Hihetetlen érzés volt, amikor rámtették, és azóta folyamatosan hihetetlen, hogy nemrég még a pocakomban volt, most meg itt szuszog mellettem.Végre mellettem, de ez egy másik történet.
Bocsi, hogy ilyen regény lett, azt hittem, rövidebb lesz...
Maga a szülés valami fantasztikus volt, és mostmár az előtte levő 24 óra se tűnik olyan szörnyűnek, de közvetlen utána azt mondtam, ha a következőre is ennyit kéne várni, meggondolnám...Nem volt egy leányálom az a nap, pedig tényleg csak arra koncentráltam, hogy mennyire szeretném, ha már itt lenne.
De mostmár itt van, és nem is számít más;)

Kép
Kép
zazzy

Jaj, zazzy, de jó, hogy itt vagy!!!!!!!!!!!!!
Annyira drukkoltam, és annyira izgultam értetek!
Képeket is kapunk ugye most már?
És minden rendben van a kis Larával?
Jaj, de jó, annyira örülök, hogy végre Ti is otthon!!! :lol: :lol: :lol:

(most megyek, mert elpityeredtem... :oops: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Zazzy: Te csak legyél nagyon-nagyon büszke magadra. Ez a Te szüléstörténeted, Te csináltad végig és ő a Te gyermeked! És ha valaha az életben tartasz valamitől, hogy ki fogod-e bírni, akkor gondolj arra, hogy aki egy gyereket kihortodd és szülést kibírt,
annak a többi már semmiség. :wink:
Zsibbadással mi van? Most jól vagytok? Majd küldj fotót, kérlek!

Kukli hír: 'Esti jelentés: Kata délben produkált egy ijesztő kis légzésleállást, de miután magához tért jobb sokkal. Boti is volt bent, így most egy kicsit jobb mindenkinek. Katus ma már a naoirendjét is tartja, már alszik éjfélig, aztán a reggeli gyógyszerig. Mindenkit üdvözlünk!'

A légzésleállásba persze belekérdeztem...

'Csak 1/2-3/4 percre. Sok rázástól, meg a rohanástól, ahogy vittem az ügyeleteshez újra lélegzett. Azt mondták nem gáz, de én kb. 10 percig zokogtam(anyuék pont itt voltak). A lényeg, hogy jobb a tüdeje azóta.'

Még annyit írt, hogy alvás közben történt és a légzésfigyelő jelzett...

Katka

katka22

Küldök 2 nyuszis képet. :)

A 3 nyúl:

Kép

Nyuszióvoda:

Kép

Katka

katka22

Zazzy: Kukli kérdezi, hogy mennyit voltatok kórházban? (Most ők vannak tüdőgyuszival bent.)

Katka

katka22

Sziasztok!

Jajj Kukli, borzasztóan sajnálom. Nagyon nagyon drukkolok!!!

Nemlajos: mi, amíg nincs vészhelyzet, addig cumi tilalom van nálunk! Kissé ellenzem. Sexet kipróbáltuk szombaton, 4 hét után. Utána kicsit csípett egy ponton pisinél, de már nem. Nekem felszívódó varratom volt. Nem fájt egyáltalán, csak kicsit izgultam, meg jobb, ha te irányítasz először, h tudd, h mi a szit odalent. Különbséget nem éreztem és a férjem sem :oops:

Csibb: úgy örülök nektek, h ilyen szépen meggyógyultatok. Akkor elvileg nem kell több műtét, ugye?

Lizácskám ma éjszaka borzasztó hasfájós volt, alig aludtam, úgy sírt, mint még soha... egész éjszaka a pocit masszíroztam. Valszeg az volt a baj, h elengedtem magam: chips-ek és cola :x

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

jah
Zazzy: nagyon köszi a szüléstörténetet. Gratulálok még egyszer.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Zazzy, nagyon szép szüléstörténet! Nagyon ügyes voltál!! Gratulálok és jó egészséget!

Banokla, én is ugyanezzel küzdöm, folytasd a napi 4 liter vizet, rengeteg zöldség, gyümölcs és joghurt, ebbe kavarhatsz zabkorpát 1-2 evőkanállal, végső esetben vettem be ricinust 1 kanállal, de ezt csak alkalmoszerűen lehet, illetve Guttalaxot, de ennél nincs bizonyíték, hogy nem kerül be az anyatejbe, szóval csak 3 cseppet mertem 2X. egy két alkalommal megkönnyebültem, de amúgy már most magától 2-3 naponta van, hát nem könnyű, de legalább ingerem van. Én éhgyomorra iszok kis gyenge vizes kávét és 2-3 pohár langyos vizet, az is jó. na én is jó kimerítettem a témát :oops: de csak segíteni szeretnék, mert tudom milyen szörnyű.

Katka a lányaid nagyon édesek, ünneplőben vannak?

Megyek zuhanyozni, reggel hattól a cicimen nyugtatja magát Maja, most aludt el, szerintem fáj a pocija :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kukli (végre jó) hírek:
'Katus tüdeje szépen tisztul, lehet hogy csütörtökön mehetünk is haza. Viszont iszonyatosan köhögi fel a cuccot, ezért már nem is oldják a nyákot. Mától pedig hivatalosan is bejelenthetem:MEGTANULTUNK MOSOLYOGNI!'

Na ilyen híreket öröm tudósítani! :P :P

Katka

katka22

De jó!! Hurrá!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

kukli családnak nagyon szorítok

bocsi, hogy eltüntem, de már az Eszter is taknyizik és így kicsit keményebb dió, de még bírom. Délután elviszem dokihoz őket. Szerencsére lázunk nincs.

Banokla: aszaltszilva :?: Lilinél ez szokott használni. Meg van Leavolac nevű cucc, de azt nem tudom, hogy szoptatás alatt lehet-e. Mindjárt utána nézek

Kép

Kép
pgyöngyi

Kép

Kép
pgyöngyi

banokla: kefír és 100%-os gyümölcslé (szopi miatt 2:1 arányban ásványvízzel hígítva). Nem kell rögtön egymás után, csak úgy a közelében.
Nekem nincs semmi gondom azóta :wink:

kukli,
drukkolok, hogy tényleg csütörtök legyen!

Nekem írt a védőnő, hogy a doki 6 hetes korig jön ki, utána már menni kell (frankó, akkor jöhetett volna a múlt héten, de ugye a gyerek két hetes kora óta nem találkoztunk, mert a hós vizsgálatnál elkerültük egymást).
És majd a védőnő hozza a beutalókat is.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Most olvastam végig az elmúlt napokat, nem jutottam eddig ide.

Kukli, nagyon drukkolok, hogy mihamarabb vége legyen ennek a kórházas szörnyűségnek és meggyógyuljatok végre! Nagyon sajnálom, ami történt veletek.

Bea, nagyon szép a kislányod! Pocifájást sajnálom.

Nemlajos, én még nem próbáltam egyiket sem (fürdés, szex), szóval passz. Samuval is megvártam a 6 hetet, és akkor még borzasztóan fájt a gátsebem... A szülés után kb 3 hónappal jött csak rendbe (=l ett fájdalommentes). Most egyáltalán nem fáj (az elején sem fájt), csak hát az első gyerek utáni rossz élmények miatt inkább várok még egy kicsit, az orvosi vizsgálatig.
Cumi: passz, nálunk nem játszik.
Orvos: nálunk csak a hazaérkezés után jött ki, a védőnő szintén. Védőnő elvileg még egyszer jött volna az első hat hétben, de mondtam neki, hogy nem kell. (Én már voltam kétszer nála mérlegelésen, és ő csinálta meg az egy hónapos státuszt is). Ha valami gond van, vagy kéred, akkor persze kijönnek, de egyébként nem mászkálnak a családokhoz. Tőletek messze van az orvosi-védőnői rendelő?

Katka, nyuszik nagyon aranyosak, a lányokkal együtt meg még inkább! Nálunk is nagy sikere van a (fingós) nyuszinak :) Tök fekete az orrán pici fehér folttal...

Zazzy, örülök, h jelentkeztél, és nagyon meghatódtam a szüléstörténeteden, ügyesek voltatok!!! Kitolási szakaszt irigylem, nekem másodszorra sem ment ilyen gyorsan... :D
Tüdőgyulladást nagyon sajnálom, és örülök, hogy most már minden oké veletek. Kérünk képeket!

Gyöngyi, jobbulást nektek! Remélem, h hamar rendbe jönnek a gyerkőcök. Te jól vagy?

Papillon, a kólaivásom után Kata is nagyon-nagyon nyűgös volt... Szóval az egyértelműen tiltólistás cucc lett nálam (pedig max másfél decit ittam).

Wicca, hú, elég rémisztő volt olvasni, ami veletek történt, elhiszem, hogy kikészültél te is. De ha jól veszem ki a soraidból, minden oké. Készültek újabb fotók mostanában a szépszeműdről?

Adryn, Nico fényképei nagyon tutik, és a kommentjeid is hozzá :) Hamlet kastélya jól néz ki, no meg ti is!

Mi jól vagyunk, továbbra is anyuék vendégszeretét élvezzük, Kata álomgyerek, Samu meg rosszcsontkodik. Nem hallgat ránk, elereszti a füle mellett, ami mondunk neki (mindegy, ki mondja...), nyafog mindenért, és megint rosszul alszik néhány éjszakája. Szóval az éjszakáim nem Katalány miatt ócskák, hanem a 3 éves nagyfiam miatt (most is kétszer keltett fel, éjfélkor és kettőkor, és nagyon nehezen tudott visszaaludni, míg Kata csak egyszer kelt fel egy 10 perces szopi erejéig). Szerintem most jön ki Samun a tesó miatti feszültség, engedetlen lett és kekeckedős... Bár ez végülis egy 3 évesnél nem annyira meglepő. A jó hír viszont vele kapcsolatban, hogy éjszakára is szobatiszta már másfél hete! Hurrá! Ebből azt gondolom, h nagy baj azért nincsen :)

erpé

cumi: nálunk csak a hasfájáshoz kell, vannak napok, amikor nem is kell. illetve este néha addig kapja, amig melegszik atejci, hogy ne ébressze fel Apát :) de akkor kiköpi.aludni nem kell, nem alszik el vele. hasfájáskor belekapaszkodik, aja-aja-mondja, fogja a fejét a két kis kezével, és szivja, szivja...:(
hasfájásra: tényleg az ubi lehetett múltkor a hibás-vagy a benen lévő vegyszerek, mert 3 nap után, miután "kikopott" atejből, a gyerek nem pukizott annyit, és kevesebbet fájt a hasa is.viszont am elfeéledkeztem,és ittam gyümilevet :((((((((csak néha már annyira kívánok vmit....ja, az újhagyma is pocifájást váltott ki...
gyakorlatilag húson és édességen élek-no meg krumpli és rizs.:(
katka: nem a cumi nagy, Nándi ilyen pici, egy átlag tojás van a hasán, nézd meg :D
kukliéknak szoritok!!
aki esetleg cumizik: a szilokon cumi nekünk feltöri a szánkat :((((((((( sebes:((((((( nektek?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja, és fürdés-szex:
fürödni tegnap fürödtem először, naggyon jó volt...apa vigyázott addig a gyerkőre, végre nem keleltt szivdobogva, ki-ki ugrálva tisztálkodnom..
szex-orvi vizsgálat előtti 2 napig bírtuk,/ ami nálam az eü kaparás miatt szülés után 8 hét kihagyást jelent/ de hála Isten, rendben vagyok-ja, és nálunk nemlajos jobb, mint előtte, mint VALAHA! egyátalán nem fájt, pedig szülés után 2 hétig alig bírtam ülni is...Azóta 2. nászúton vagyunk, és dögfáradtak vagyunk, alvás helyett gyakran választjuk :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Én is már régen írtam, de olvastam a történéseket nagyjából.
Nálunk minden oké, sokat sétálunk, csavargunk. Meg a héten itthon van Szonja apu is. :)

Kukliéknak drukkok mennek!!!!!!!!!!

Cumi téma: nálunk nagyon bejön a bébinek, sokat szívja. Alvásnál is általában a szájában van, de ha nagyon bealszik, kiköpi. Még nem vettem észre, h sebes lenne a szája.

Szex, fürdés: még egyiket sem próbáltam, de ma erotikus álmom volt.... :oops: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos: Nálunk is csak hazaérkezés után volt a gyerekorvos. Azóta nem volt olyan gond, hogy kihívjam. Majd a 2 hónapos oltásnál megmutatom a fiatalurat. ;)

Babahízás: Én a kaja miatt aggódom egy kicsit. Alig-alg hízunk heti átlagba 10-12 dkg hetente. Ágica ennyi idősen fél kilóval nehezebb volt (már húrkásodott), pedig 30 dkg-val kisebbnek született. :shock:
Gondolom ez azért van, mert én nem vagyok egy tejcsárda és Peti meg éjszaka nem eszik, így 6-szor eszünk egy nap, de így is sűrítem. Peti beérné 5 evéssel is.... :shock:

Ma voltunk kalandparkban. Nagyon klasz volt. Csináltak új pályákat. Gyerekek mind nagyon élvezték. Én sajnos félreléptem és kiment a bokám. Most fáslizom....

Kép

Wicca: Azóta többször nem volt ilyen durva bukása Bálintnak? Azért én nagyon paráznék ilyen után.... :roll:

Erpé: Milyen volt a szüleidnél? Tudtál kicsit pihenni?

Többiekkel mi van? Például Gabka?

Katka

katka22

Kukliéknak mihamarabbi gyógyulást!
Katka! Tök jó, hogy így közvetíted Kukliék történéseit!

Megyek, mert nyügi van...

Masut
masut

köszi a válaszokat :wink:
Holnap doki, aztán mindent kipróbálunk mi is :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

bocsi nem tudom ki írta, hoyg a gumi kötelező..ez most mindenkinek?? csakhogy hátha nem tudok vmi eü dologról
moncsi, elfelejtettem írni, én is meghatódtam a képeiden, szépek!!
a cumi úgy töri fel a szánkat, hogy a szilikon-nem tudom, h a játszó,vagy az etetőcumi, de Nani felső ajkán mindig van egy fehér kis hólyagféle, ami aztán leszárad, leesik, de újra kijön..ha találok képet, amin látszik, küldöm.. Kép Kép

pulcsi

Kép Kép

ezeket meg csak úgy

pulcsi

Jó reggelt,

Pulcsi: nekünk is van ilyen hólyagunk, de ez a szopitól van! nagyon szépek vagytok :), édes ahogy ki van dőlve!!!
BEa: Majáért dögleni fognak a pasik ;)
Katka: nagyon édesek a csajok meg a nyuszik :D. mi lesz a nyuszik sorsa ha elmúlik a varázs? ilyne durva azóta nem volt, de gondolhatod mennyire szorongok miatta. tegnap mikor mentem lefeküdni, akkor is hallottam, h nyöszög a feljött tejci miatt, rohantam is a kiságyhoz, de szépen ügyesen lenyelte. szerintem nem büfizik eleget!? ja és amíg Peti hízik, sztem nincs nagy baj! nem hízhat minden gyerek ugyanolyan ütemben, majd behozza!!! :wink: :lol:
Kukli : remélem mostmár tényleg minden ok veletek és bízom benne, h holnap már tényleg hazamehettek !!!! puszi
Papillon: sztem a kóla miatt volt nyűgős, én nem merek inni, pedig néha nagyon megkívánom!!!

no majd még jövök, mert nem reagáltam mindenre, de mennem kell mer szólít az Úr :D!

Szép napot!
Vica
wicca

Jó reggelt!

Pulcsi, amiatt a szájon levő kis gömböcske miatt ne aggódj, amíg a babák szopiznak, az ott van - de az első hónapokban mindenképp. Van valami neve is ennek, de azt passzolom. Katának is van, időnként hámlik, aztán meg nem (és ő ugye nem kap cumit semmilyen formában), de ez majd szépen elmúlik - és rendes lesz a szájuk :)
Csodaszépek vagytok, Nándi is és te is! merre kirándultatok? Második nászút :)

Katka, a kalandpark jól hangzik! Peti is élvezte? :wink: :D
És ezen a héten még itt vagyunk a szüleimnél, szóval jó dolgom van továbbra is. Anyu ugyan még nem nyugdíjas, ő most hétközben dolgozik, de szerencsére viszonylag korán jár haza, és apu viszont itthon van.
A heti 10-12 deka hízás szerintem nem rossz. Samu sem hízott olyan veszett tempóban az elején, vékonyka volt, Kata sokkal erőteljesebben gömbölyödik most. Aztán kb 5 hós kora körül rákapcsolt, és nagyon kikerekedett 1 éves korára. Neki nagyon bejöttek a "rendes" ennivalók (akkor még...).
Szopik meddig tartanak mostanában?

Kata popsija nagyon kiütéses lett (Samunak egy-két kósza pöttyön kívül sosem volt pelenkakiütése). És napokig nem múlt el, pedig már az összes csodaszert kipróbáltam: Sudocrem, Neogranormon, J&J védőkrém, gyakoribb pelenkacsere, szellőztetés, és nem nagyon használtak... Nem terjedtek tovább, de nem is javultak. Aztán két napja már nem kakil folyamatosan, eddig ugyanis minden pelenkacserénél kaki is volt. Most viszont napi 1-2 kakis pelus van "csak", így rögtön, egy nap alatt rendbe is jött a feneke. Már komolyan aggódtam, nagyon-nagyon csúnya kezdett lenni.

erpé

Sziasztok!

Dög rováson vok, nagyon fáj a torkom, köhögök és taknyos vok :x :x :x borzasztó....áááá és aggódok, nehogy Lizi elkapja. Az unokatestvérének is ilyen fulladásos betegsége van, mint kukliéknak, vagy vmi olyasmi. Nagyon izgulok nehogy ez legyen nálunk is.

Akkor cola betiltva :?

Bocsi, h csak ennyire, de sietek, mert jön a doki és rendet kell dobnom :wink:

Szép napot!!! :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

új Kukli hírek:

Lefelezik a hörgőtágítót, ha bírja, mehetünk holnap. csak épp beraktak egy torokgyuszis, kruppos 2 évest mellénk. pont torokgy-ből indultunk, így zavar kicsit. amúgy aranyos.

Máté hírek:
tegnap voltunk kontrolon. minden ok volt, az egyik gyógyszerét csökkentették is. legközelebb két hét múlva kell csak menni. az a tüdő ér szűkület lehet, hogy megoldódik magától, és kinövi, erre minden esélye megvan. ha meg nem, akkor is leghamarabb 1 éves korában műtenék csak meg, hogy nagyobb legyen az ér.
most sokkal jobb a kedvünk, valahogy bíztatóbb volt minden, és a prof, aki műtötte gratulált a gyógyuláshoz! 8)

bocs, most csak ennyi, mert a szomszéd felújítása most épp égtelen hangos, és Máté csak a kezemben tud aludni... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Ja, és Fanni tegnap este kitalálta, hogy fáj a füle...
most rághatom a kefét, hogy tényleg, vagy csak figyelemfelkeltő akció, vagy az Anna, Peti, Gergő meséből utánozza... :roll:
lehet, hogy leviszem a dokinőhöz, hogy megnyugtasson, vagy kiderüljön, hogy tényleg fáj neki, és akkor viszont kezeljük...

Erpé
amúgy Fanni dettó úgy viselkedik, mint Samu, csak az éjszakai keléseket nem produkálja. szerencsére...
de Mátét imádja, puszilgatja, ölelgeti, simogatja, és nagyon kedvesen beszél hozzá, tologatja a babakocsiban, stb.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Én is vagyok, csak kicsit húzós volt a tegnapi Margitszigetelés, Döme is kidőlt, éjfélig sírt este 9-től, aztán meg háromkor is szopizott, majd kidőlt reggel 9-ig...
Olvastam egy könyvet, az a címe, hogy Újszülött a fedélzeten, érdekes dolgok vannak benne, pl. hogy a kólika elsősorban pszichés, a túl sok ingert nem tudja feldolgozni a baba, emiatt ugye sokat sír, emiatt levegőt nyel, emiatt lesz szeles, vagy éppen a sírást megszüntetve, sok anyuka (én is) mellre teszi a babát, amitől ő ugyan cseppet megnyugszik, de túleszi magát, és hát ez is hasfájáshoz vezet.
No, szóval bonyolultabb ez ennél, inkább befotóztam Nektek a táblázatot :wink: Kép

A megoldás:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Fanni épp a Normafa oviban van, a nyilt napon. kiváncsi vagyok, hogy tetszik-e neki!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Nem jövök pár napig és milyen hírek várnak ...

Kukli, remélem gyorsan hazaengednek Titeket, küldök én is némi energiát!

Csibb, örülök, hogy Máté már jól van és küldhetsz nyugodtan bibis képeket, én nem félek tőle.

Levi is borzalmasan viselkedik mostanában. Lilit imádja, de alkalmi süket, dacos és hisztis lett, olyan mint Samu vagy Fanni, de az éjszakák nálunk is "normálisan" zajlanak.

Kicsileány jól van, 2 hét alatt 400 g-ot hízott, kb ugyanúgy, ahogy annó Levi. Szóval már 4200 g :) Szépen kerekedik és végre nem túl nagy rá a legkisebb pelus :) Ja és dicsekednék azzal, hogy 7,5 órát is alszik néha éjjel Lilike :) Ha Levi nem ébrdene éjjel és rögtön lefekhetnék, amint az összes gyerek alszik, akkor egész kipihent lehetnék :)

Zazzy: köszi a szüléstörténetet, én is pityeregtem rajta

Nagyon szép mindenki babája, jöhet nyugodtan több kép :)

teszek fel én is képeket, remélem nem bánjátok :)
Kép Közös fürcsi

Kép Levi büfizteti Lilit :)

Kép Lilianna

Kép

Kép
gabka77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: