A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Andy
Nem lehet, hogy a torkában van a gond? vagyis lerakódás és attól szörcsög? Arra meg köptető kellene, de sztem inkább vidd dokihoz és fülelje meg a tüdejét neki.

Kri
Sajnálom a rossz estét.

Szamy
Milyen ikres anyukának lenni? Mennyire nehéz?

Ma Fanni babánt fog enni őszibarackkal. Most ezt vettem neki, de most anniy kaját vettem neki, hogy erre a hónapra elég is lesz. Persze ha 1 üveg 3 napra elég. Vettem áfonya-alma, őszi-alma, körte, finomfőzi, vegyigyümi, gyümi + gabona, egyenlőre a főzitől félek, mert abban hirtelen sok zöldségféle van és puffasztóak is, de lehet abból csak kóstolót fog kapni majd a hó vége felé.

Öltözés
Mi is kb uilyen cuccban voltunk tegnap este kint, csak sapi volt még rajta mert fújt a szél. De mivel én r.ujjasban voltam kint, így nem hiszem hogy fázott volna fanni.

Na megyek mert letelt a 45 perc és ébredezik már. Most is magától aludt vissza a kiságyban 20 perc nyöszi-duma után. hasravágta magát és bealudt. Mostanában mindig visszafordul hasra, ha hanyatt teszem vissza aludni.

Kép
Kép
nati80

Na most, hogy írom csak 45 perceket alszik, erre 1,5 órája csak kisebb nyöszörék voltak, de alszik azóta is.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok! :)
Vera! :) Okés, csak szólj, ha szükséged van rá! :wink: Reméljük, nem lesz :) :wink:

Kri! :)
Szegény Zsombika!!! :( Ilyen agresszivak lesznek a babák a fogzáskor? :shock:

Szamy :) Csuda édesek a kislányok!Természetes szülés volt, vagy császár?Ha természetes volt, leirod majd?? :wink:

Én is már vettem csirkehúsos konzervet, ami 5 hónapos kortól jó.
Ti inni is adtok már nekeik?(akik szoptatnak)Én a hipp-es teát adom neki, azt a gyerekteát nagyon szereti :)

Képzeljétek, szoktatom le Marcit az éjszakai kelésről+szopiról.
Ha elkezd nyöszörögni, meg sírdogálni, nem kelek fel hozzá, és visszaalszik.Úgyhogy tegnapelőtt éjfél így kimaradt és csak 4-kor kelt :D Egyébként 9-kor már alszik.
Tegnap viszont fél12-kor felkelt, mert nagyon sírt, szopi, azt alvá, viszont a 4-es nyöszire nem keltem hozzá, igy fél6-ig aludt :D
De nem tudom,akkor mit csinálhat éjjel, vagy emnnyit van ébren(engem nem is zavar fel, olyan kis diszkrét :D )mert délelőtt alszik vagy 2,5 órát :shock: most is fél10-kor elaludt, gyümievés közben :D
Nektek van ilyen, hogy etetés alatt elalszik?(nem szopi)
Vendég

Melaszka: én is probáltam kevinnek gyümit adni nem kell neki,kiköpi majd talán késöbb.inni szoktam venni neki almalevet,baracklevet de álltalába akkor ha elmegyünk valahova .Itthon cicizik.
én médg vttem kevinnek azt a sárgabarack-őszibarack izű tejpépet azt viszont eszi izlik neki.Te szopi helyett adod neki a gyümit vagy nasinak?

000kata

sziasztok!
Nagyon sokat írtatok míg nem voltam, csak a j időben egész nap kinnt vagyunk.
Gratulálok a forgolódós babákhoz! Lilla egészen elképesztően ügyes, és szép!
Regina, a lányaid nagyon-nagyon édesek!
Kri, gratula a kis fogacskákhoz!

Rólunk dióhéjban annyi, hogy hozzátok képest extra módon le vagyunk maradva. Született egy ismerősömnek kisbabája, és ahogy elmondja miket csinál az egy hónapos gyerkőc, nem nagyon vagyunk előbbre mi sem... :oops: Hason alig nyomja ki magát, csak nagyon rövid ideig, nem forog, csak az oldalára fordul, csak szopizik még, nem is nagyon akar enni, bár a barack bébiétel eléggé tetszett neki. Csak az a baj, hogy itt van a Nagyfiam is, akit szintén el kell lássak még, meg pelenka, meg ilyesmi és szegény Pannára most kevesebb idő jut, mint annak idején Korira. Rohanok egyiktől a másikig, megmondom őszintén nem tudom kivárni amíg megenné Panna a fél üveget, mert az majd egy órába tellene és közben Kornél már menne ki, meg enne ő is. Szóval valamit elrontottam most úgy érzem. Panna este órákat üvölt, fogalmam sincs mi baja, éjfélre mire ágyba kerülök már idegbeteg vagyok a bömböléstől... :cry:
Utána kel fél 2 körül és 5 körül enni, majd Kornél kel 7-kor. Panna meg fél 10 kor. egyszóval nem alszok szinte semmit. Húú, ezt most visszaolvasva elég negatívan hangzik, pedig alapvetően pozitív ember vagyok, de most kb a tűréshatárom szélén vagyok.
Ami még rátett egy lapáttal a jó kedvemre az az, hogy Óvodai beiratkozáson nem vették fel Kornélt az utcánkban lévő oviba, csak a következő faluiba, mert az az "anyaóvoda" ez csak "leányvállalata". Most minden nap 5 km-t kell majd furikázni oda, meg 5 vissza. Király. persze mindenki fel van háborodva a környéken, mert 10 gyereket vettek fel ebbe az oviba, és csak azokat, akiknek idejár a tesója. Visszatartottak majd' 20 gyereket nagycsoportba, ne menjenek még isibe. Úgyhogy ezek a picik szívnak a lusti nagyok helyett. :evil:

Eldugulok most már, mert csak negatívokat tudok írni.

Voltam 3x hypoxi trainer-en, fogytam már 1,5 kg és a bőröm is simább lett már most, valamint több lett a tejem. Nem fejek már jóideje, erre tegnap belázasodtam és nagyon fájt a cicim. Hát nem begyulladt a pangó tejtől?

Kép
Kép
dalminha

Kata :)
én csak egyszer adok neki gyümit délelőtt, 2 szopi között.De ha adom neki tök jól bírja a következő szopiig.van, hogy 4,5 órát is kibir.
mondjuk általában a gyümi után szokott elaludni(vagy közben :D )
mi az a tejpép, amit adsz neki?Milupa?
és hogyhogy adod?már kevés a tejed?
Dalmi :(
sajnálom a történteket, de kitartás, lesz jobb is!4bizzunk!!!!!
Vendég

Melaszka: van tejem. Hippes a pép.Az is nasi ,vizzel kell keverni és sürü pép lesz.mennyi gyümit adsz?milyeneket?

Dalma: sajnálom :cry: de kitartás!!!

000kata

Elmenteünk sétálni,Kevin végigorditotta az utat :cry: ha kivettem nem sirt de ahogy beraktam sirt.most alszik elaludt a cicin.nagyon akaratos ez a gyerek.

000kata

Kata, lehet Kevinnek is jön a foga. :D

Dalminha, kitartás lesz ez jobb is. :?

Mi még a második fog kibújását lessük. A gyerek egyre agresszívebb, de alapvetően mindezek ellenére jókedvű. Sikongat, beszélget, kacag :lol: :lol: :lol: A játszószőnyegen is elvan már egyedül jó sokáig nem kell ott ülnöm mellette.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kata
nálunk is volt ilyen, de mikor a mózesben volt és nem tudott nézelődni. Ülőben már tök jól elvan, nézelődik. Persze van mikor kiveszem egy kicsit nézelődni.
Én a 4 hós gyümiket adom neki és 1 alkalommal 1/3 üveggel kb. Déli szopi után 1 órával.
Eddig Fanni mindent szeretett, szerintem simán megenne fél üveggel is.

Dalma
Sajnálom, hogy most ennyire magad alatt vagy. Nekem is volt ilyen időszakom. Próbáld meg, hogy mikor Korit kiviszed játszani, akkor viszel gyümipépet Pannának és ott adod oda neki. És csak keveset vigyél, nem kell még fél üveg.

Evés
Mi szopi mellett eszünk, nem helyette. Majd a 6. hónap után kezdem helyette adni, de szerintem az is lesz vagy 3-4 hét mire 1 szopit kiváltok, nem?

És reggel Fannim 2 órát aludt!!!

Kép
Kép
nati80

sziasztok csak jöttem hírt adni magamról és már megyek is az ágyikóba.

diagnózis:vírusfertőzés.

mai láz:39,3

bevettem algot.

most már kezdek jobban lenni. remélem múlóban

u:i: csak Iza meg a többiek el ne kapják

harivera
Budapest XXI. kerület

Hahó!

Dalma . gratula a fogyáshoz! én is dilosnak érzem magam az esti ordítások miatt, egyszerűen totál tehetetlenség lettem :twisted:

Most, hogy visszaolvastam, olyan érzésem van, hogy Lilla olyan agresszív, mint Kri Zsombija, üvölt mint Dalma Pankája és úgy viselkedik a babakocsiba mint Kata Kevinje :shock: tök mindegy mózes vagy sport, gyűlöli mert korlátozva érzi a mozgását.

Nati! Fanni mintababa :lol:

Vera ! Gyógyulj meg hamar!

Kri! Nálunk is működött egy ideig az önálló játék, de már a múlté

Melaszka! Ügyes vagy az éjszakák miatt :lol: csak így tovább!

Andy! Mi van veletek, jól vagytok?

Honey! :?:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Köszi lányok!

Ma este szépen elaludt Panna, nem volt semmi bőgés (egyelőre). Beadtam neki fürcsi után egy Viburcol kúpot, lehet attól van.

Nati, nagyon jó ötlet, hogy vigyek magammal az udvarra gyümipépet. Addig is elvan a kocsiban. :) Tegyél fel olyan képet is, amin te is rajta vagy, legalább csak egy picit. Már olyan régóta beszélgetünk, de még sosem láttunk! :) Légyszi'...
Kérdeztem a védőnőt, hogy mennyi gyümit ehet ilyenkor, ha nem teljes evés, és azt mondta, hogy kb 100 g, kb fél-háromnegyed üveg. Nem akarok reklámot, de az U..ver-ben nincs cukor, a K...kemétiben meg van. Ezt akkor vettem észre, amikor már vettem jópár üveggel. Nem akarok még cukrot adni neki, ne szokja meg az ízét, inkább csak a gyümölcsét. Sózni fogok mondjuk, egy picuri nem árt neki a főzelékbe.
Vera, találtál tejet? Én is inkább tápit adok neki ha megszorulunk, mert bevizsgálatlan anyatejet inkább nem adok, a biztonság kedvéért. így, ahogy Klarissza csinálja (orvosi vizsgálat meg minden) OK, meg közeli baráttól esetleg. Sajnálom a betegséged nagyon! A fiúk szerintem már "edzettek" immunilag, csak Izát kell félteni.

Kép
Kép
dalminha

Évi A súlyuk alapján 210-et kellene enniük :) Végülis nem erőltetjük, esznek, amennyit kívánnak. 2 hónapos koruk óta végigalusszák az éjszakát.
Nálunk ma volt borzasztó nyűgös nap. Én mindig az időjárásra fogom :D Az szerencsére ritkán van, hogy mindketten nyűgösek. Inkább váltják egymást, hogy nekünk minden napra jusson, de ők ki tudják pihenni magukat :lol: :lol:

Kri Hű, ti már a második fognál tartotok? Én még nem láttam semmi jelét nálunk. Nyálzás, meg kéz szájba tömés az van, de már vagy egy hónapja.

Nati Én nagyon imádom, hogy ikrek. De nem tudom, milyen egyszerre csak egy babával :lol: :lol: :lol: De azért én nem vagyok teljesen igazi ikres anyuka, mert a férjem itthonról dolgozik és rengeteget segít :D
A bébiételekkel én nagyon szenvedek, mert borzalmasan hígak. Az általam készített alma-banán pépet gyönyörűen megeszik (szinte előke se kellene, ha nem csapkodnának folyamatosan :lol: ), de az üveges egyszerűen kifolyik a szájukból.
Nagyon jó ez a hasra fordulás. Kíváncsi vagyok, az enyémek mikor jönnek rá, hogy nem csak szórakozásból lehet hasra fordulni :lol:

Melaszka Császár volt, mert Kinga farvégű volt, és ő volt a szülőcsatornánál, így szóba sem jöhetett a természetes szülés. Elfolyt a magzatvíz, és szaladtak is velem a műtőbe.
Etetés alatt nekünk elég gyakaran elalszanak, de csak a tápszer cumizása közben. A gyümievés kanálból megy, és az izgalmas :D Dóra végig is kommentálja az egészet :D

Dalmina Ha csak szoptatsz még, akkor még ráérsz a gyümölccsel 6 hós koráig, nem? Nekünk a tápszer miatt kellett korábban kezdeni. A mozgással kapcsolatban meg mindenhol azt írják, hogy nem szabad hasonlítgatni máshoz, mert minden gyerek más ütemben fejlődik. Nekem csak annyit mondtak, hogy fektessem minél többet hason őket. (hű, de fura egyes számban beszélni gyerekről :D Eddig csak az ikres fórumba írogattam, ott meg ugye mindenki többes számban beszél :D)

Kata Skorpió gyerek, persze, hogy akaratos : :lol:

Vera Jobbulást kívánok!
szamy

hálistennek.De ki az a hülye aki igy gyártotta hogy ugyanugy sipol.áhh...Jó reggelt mindenkinek.

képzeljétek 3:30kor besipolt 2* is a légzésfigyelő azt hittem frászt kapok nagyon megilyedtem és csak az a hülye elem merült le :chálistennek.De ki az a hülye aki igy gyártotta hogy ugyanugy sipol.áhh...ry:

000kata

Na ezt most jol elküldtem bocsi,meghülyült ez a gép!!!!
Hajnalba alig tudtam már visszaaludni.meg nem is evett Kevin este ota csak 4kor már mindkét cicim ki akart durrani nagyon fájtak :cry: most is :cry:
ma megyünk hugomékhoz busszal meg vonattal,kenguruba viszem ne kelljen szenvedni a babakocsival remélem jol ellesz ma már nem hiszem hogy jövök meg holnap se mert holnap meg anyához megyünk.
Mindenki vigyázzon magára addig is .puszika mindenkinek!!!

000kata

Vera: jobbulást

000kata

sziasztok.

Na már megint lemaradtam egy kicsit 1-2 napig nem tudok írni és már alig bírlak titeket követni. :lol:

Kri: gratula az első foghoz! :lol: Nálunk még semmi! De folyik a nyála tömi a kezét, és mindent rág amit elér. :lol:

Kata: majd megbeszéljök ha arra járok akkor összefuthatnánk.
Kevin nagyon édes ahogy hasal a kádban! :lol:

Nati: nagyon vagány a napszemcsi, ha megveszed majd rakj fel képet Fanniról a szemcsiben.
Nekem nemjutott eszembe még de most hogy írtad lehet hogy én is veszek egyet Jenninek. :lol:

Andy: Jenni is megint szörcsög , én szívom neki az orrát éjszaka is mert tegnap elött éjszaka is vagy 15-ször felébredt mert nem kapott levegőt az orrán. Az igaz hogy alig jött neki valami de én szívtam akkor is.
Van sterimar meg vettem nasivin orrcseppet amit pici babáknak való én azt csöpögtettem az orrába.
Ha éjszaka kiesik a cumi a szájából én nem rakom vissza elrakom oldalra hogy ne feküdjön rá mert arra is felébredhet hogy nyomja az arcát.
Bár Jenni nem keresi neki csak az elalváshoz kell.
Nappal nem is kéri kiköpi azünnal csak ha fáradt akkor fogadja el de akoor el is alszik.

Évi: nagyon ügyes Lilla mi semmi ilyet nem csinálunk még, a hasalást is utálja még mindig. :cry:

Melaszka: nagyon ügyes Marcell ahogy eszi a lábát, mi még ezt sem fedeztük fel. :cry: Lusta csajszi- :cry:

Vera: sajnálom hogy beteg vagy , gyógyulj meg minél hamarabb.
Szedjél sok-sok c-vitamint és a párom orvosa szerint a hársfa tea a legjobb megfázásra.
Na az amit ő soha nem fog inni nem szereti az ilyen gyógyteákat.
De egy próbát megér.

Szami Szia, mi még nem találkoztunk , nagyon édesek a lányok. :lol:

folyt. köv.
Vendég

Nálunk is kel Jenni általában 1* de van hogy 2* is de van olyan ritka nap amikor este 8-tól kibírja reggel 5-6 ig az evést.
Nem tudtam rájönni a logikára hogy miért van ez.
Én nem tudom éjszaka sírni , meg nyöszörögni hagyni mert egy szobában alszanak Fannival és ha sokáig sír Jenni akkor Fanni is felébred.

Etetés: láttom már lassan mindenki ad valami kis pótlást a babának, hát mi még semmi ilyet nem eszünk.
1* próbáltam adni neki reszelt almát és tejpépet mindkettőt kiköpte és nem engedte hogy a szájába rakjam a kanalat.
Gyümilét már ittunk de azt én felhígítottam neki. Teát azt iszunk már egyre jobban igényli ebben a jó időben.

Nappali alvás: van olyan hogy csak fél órákat alszik ritka ha délután alszik 1-2 órát.
A babakocsiban nem hajlandó 10-15 percnél többet alubni. :cry:
Pedig amig rosszabb idők voltak alubt 1-1,5 órát is kint .

Dalma: hozzánk képest nem vagytok lemaradva mi is utáljuk a hasalást kinyomni is csak ritkán nyomja ki magát, a kezeit még mindig ökölbe tartja pedig már kikénne nyitnia.
Forogni még nem akar csak oldalra fordul.
Lehet ha több idő jutna rá akkor elörébb lennénk de sajnos megoszlik a figyelmem nekem is mert itt van Fanni is és követeli ő is a vele való foglalkozást.
Így egyik gyerekre sem jut annyi idő mint szeretném , ja és persze itt a házimunka meg a főzés.
Néha teljesen idegbeteg vagyok hogy nem haladok semerre a gyerekkel sem tudtam foglalkozni és az itthoni munkát sem csináltam meg. :cry:
Most egyre többet vagyunk kint az udvaron , Fanni nagyon szeret kint lenni és hát néha kiengedem egyedül de figyelni kell hogy mit csinál.

Szerencsés vagy azért az ovodával mert minket nem valószínű hogy felvesznek mert itthon vagyok.
Az ovoda nekünk is vagy 5 km-re van mert mi törökbálintnak a külterületén lakünk és csak kocsival lehetne vinni oviba de nem bánnám. Csak közösségben legyen mert nagyon igényli.

Kata: jó utat ! Vigyázzatok magatokra! Puszi! :)
Vendég

Honey? Merre vagy? Jól vagytok? Fogacska van már?
Vendég

kata Hú, nagyon együtt tudok érezni veled, ilyen nálunk is volt. Én is megijedtem rendesen. És persze mikor máskor kezdene el lemerülni, mint az éjszaka közepén.. Aztán meg csak pislogtam, mert nem értettem, hogy miért csipog, amikor rendesen villog zölden. És hajnali háromkor nekiálltunk elemet vadászni távirányítókból, órákból, mert tartalék nem volt itthon :lol:

Szaszi Én azt olvastam, hogy az éjszakai alvás/átalvás nem a "gyomrától" függ, hanem az idegrendszerétől. Az enyémek éjjel simán végigalusznak akár 10 órát is kaja nélkül, nappal meg 3,5 óránál már megy az üvöltés, hogy éhesek :)
A nappali alvással én is gondban vagyok. Egyelőre csak annyi fix, hogy délelőtt 10-től van kb. 1 óra alvás. A délutáni meg teljesen össze-vissza. Estére meg 7 körül általában már alszanak, fürdetéshez, kajához is ébreszteni kell őket. Erre tegnap nem aludtak semmit az utolsó két kaja között. Remélem, azért hamarosan beáll ez is.

A cumit nálunk csak Dóra fogadja el, de ő is csak akkor kap, ha látom rajta, hogy borzasztóan fáradt már, és amiatt nem tud elaludni, mert a cumitól megnyugszik. De miután elaludt, én mindig kiveszem a szájából. Egyrészt azért, nehogy felébredjen attól, hogy ráfekszik, másrészt meg szerintem nem tesz jót, ha ott pang órákon keresztül a szájában. Kinga meg egyáltalán nem fogadja el, csak jobban behergeli magát, ha megpróbálom betenni a szájába :D

A mozgás szerintem nem ráfordított idő kérdése. Azt ők tudják, hogy mikor mire vannak felkészülve :) Szerintem én ugyanannyit foglalkozom a két lánnyal, Dóra mégis mindig előrébb jár a mozgásfejlődésben. Kinga viszont a kommunikációban meg a precíziós mozdulatokban van előrébb, mint Dóra. Én egyébként nem különösebben tornáztatom, meg erőltetem őket. Egyszer-kétszer meg szoktam nekik mutatni, hogy mi a következő lépés, aztán látom, hogy gyakorolgatják :D
A hason kinyomás pl. úgy volt, hogy megmutattam Dórának egyszer, és utána ő szinte azonnal elkezdte gyakorolni. Megmutattam Kingának is, de neki nagyon nem tetszett. Eltelt 1-2 hét, és mindenféle gyakorlás nélkül, egyik napról a másikra gyönyörűen tartotta magát.
szamy

Sziasztok!

Én is csak gyorsba, mert én meg dolgozom (nék...), így nincs időm semmire sem.

Dalmi, küldök sok-sok pozitív energiát! Olyan optimista szoktál lenni, de mindenkinek vannak hullámvölgyei! Én még egy gyerek mellett is érzem, hogy szét kellene szakadnom a házimunka és a gyerek között, most meg még a munka is, uh megértelek maximálisan. De azt hiszem ez vhol természetes, hogy a második/harmadik gyerekre kevesebb idő/figyelem jut, mint az elsőre, és talán annyival rutinosabbak vagytok, hogy így is megkapja a figyelmet, amire szüksége van, csak hát az anyák tökéletesek szeretnének lenni, pedig azt nem lehet!!! Fejlődésen meg ne aggódj, tényleg nem érdemes másokhoz hasonlítgatni. Egyszercsak beindul és mindenkit lehagy, akkor meg majd mi lesünk :D

Natasa egyik percről a másikra nagyon barátságos lett mindenkihez. Eddig kb rögtön elsírta magát, ha idegen hajolt felé, most meg vigyorog, mint a tejbetök... És négykézlábazni szeretne, és tolatva közlekedik :D

Egy kérdés: naptejet ki milyet vesz a picinek? Csak a kifejezetten gyerekeknek valót lehet, vagy jó a sima is, csak magas faktorszámú? A dm-es saját márkára rá van írva, hogy megfoghatja a ruhát, hát köszi, én nem mertem megvenni (pedig gondoltam spórolok, mert feleannyiba kerül, mint a többi márkás).

Na megyek, mert muszáj terveznem! (Natasa itt alszik rajtam, még jó, hogy tűz a nap odakinn, így amúgy is bent lennénk, mert különben lelkiismeretfurdalásom lenne, hogy nem vagyunk kinn...)

Vera, jobbulást!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Mióta ilyen jó idő van, mi is inkább délután kinn vagyunk, délelőtt meg próbálok én is a mosás-főzés-takarítás-vasalás témán túl lenni.
Nagyon ügyesek a már forgolászós-mászós babák. Mi még csak "takarékon" forgunk. Egyszer-azaz egyszer-már hanyatt fordult hasról, illetve én a hosszában négyrét hajtott takarómra raktam rá Barnabást (őt is hosszában), mivel nagyon próbálkozik az oldalt fordulással, és onnan simán hasra fordul. Mivel ez megtetszett neki most nagyon próbálkozik "sík talajon" is.
Ha gondoljátok próbáljátok ki. Állítólag ha egyszer ráéreznek az ízére, aztán nem lehet őket megállítani.

Nati még korábban kérdezted, hogy háton nem rossz-e hordozni. Itthon így szoktam, mert könnyebb, és tükörből szoktam nézni. Ha elmegyünk máshová én már nem hordozom, mert megszakadok. 3390-el született és már 8100. Pedig szopik.

Kajára rátérve kicsit elcsodálkoztam. Én még a tejen és babavízen kívül semmit nem adtam neki. Nem hinném, hogy már kéne. Én biztosan nem fogok neki adni főleg míg ilyen jól hízik, majd csak 6 hónapos kora után.
Napszemüvegen én is gondolkodok, tényleg óvni kell a szemüket. Én a naptejen sem spórolnék.

Vera én a tejjel kapcsolatban csak azt tudom tanácsolni, hogy szoptass amennyit csak tudsz. Minél többet szoptatsz, annál több termelődik. Ha elkezded kajával kiváltani a szopit, egyre csak kevesebb lesz. Akár óránként próbálj szoptatni. Először kiszoptatod az egyik melled, aztán átteszed a másikra, és utána vissza az előzőre (úgy értem egy szoptatás alatt). Hiába akármilyen gyümölcs, nem pótolja az "arany anyatejet"!

Nati korábban írtad, hogy bukik a kicsi a sütőtökös almától. A sütőtökkel nagyon kell vigyázni. Tesóm kisfia még HÁNYT is tőle. Hiába reklámozza az összes védőnő, nagyon bántja az epét!!

Szamy üdv! Minden elismerésem, hogy te már kettővel is így elbírsz.

Én nem akarom, és nem is bírnám leszoktatni Barnust az éjszakai evésről. Van, hogy egy éjszaka 6x is felébred és szopizik. Nem gondolnám, hogy fejlődésbeli előrelépést jelent, hogy kevesebbszer ébred fel. Igaz lehet - azt hiszem Szamy te írtad, de bocs, ha nem - hogy idegrendszer kérdése. Persze mindkettőnké. Én tudom, hogy éjszaka attól nyugszik meg, ha a mellem a szájában van. És igaz, hogy én is elfáradok ebbe, de addig nem akarok ezen változtatni, amíg neki így jó!

Anami
anami26

Ja, még annyit, hogy ti milyen sűrűn látjátok a védőnőtöket? Én 23-án találkoztam vele legutóbb, amikor oltásra vittem Barnabást. Tesómnak 1 éves a kisfia, és még mindig havonta jár, hozzánk meg jó, ha 2 havonta beesik. Tudja valaki milyen gyakran kell jönniük?
anami26

Anami!

Egy éves korig elvileg havonta kellene jönniük, az első 6 hétben meg hetente.
Az enyém most volt itt kedden, mert hivtam, hogy beszéljük meg a hozzátáplálást, de előtte dec. 1-jén. Az oltásoknál természetesen mindig ott van, de meg kellene látogatniuk havonta.

Eszter

Kép

Kép
ske

Szia Eszter!

Akkor te is jól meg vagy áldva vele. Az a baj, hogy az enyém hiába van ott az oltáson, nem tudok semmiről beszélni vele, mert mindenki kapkod, annyi a gyerek. Semmire sincs ott idő. Még a doktornőtől is csak úgy tudok kérdezni, ha nagyon erőszakos vagyok!
Te mikor kezded a hozzátáplálást? Anyatejes a kicsid?

Anami
anami26

Igen, anyatejes, csak 3 hete nagyon apadni kezdett a tejem. Ádám akkor már 2 hete nem hízott semmit, és minden etetés óriási sírással végződött. Na, akkor már kezdtem sejteni, hogy nem elég a tejem neki. Így akkor a gyümölcsöket elkezdtem adni+ ha kell tápszerrel pótolok. szerencsére az utóbbi pár napban már elég a pótlásra a napközben összegyűjtött tej.:)
A gyümölcsöket viszont alig eszi, egyik sem ízlik neki igazán. Még a banán a legjobban, de az meg fogja a hasát.
A védőnővel abban egyeztünk meg, hogy a zöldségeket, főzelékeket 5hós 1 hetes korától kezdem adni. Remélem, azokat szeretni fogja.

Nálunk sincs idő megbeszélni semmit oltáskor, ezért hívtam fel. A doktornőt meg rendelési időben szoktam hívni, ha van kérdésem. Pl. másfél hete Ádám nyakán csomót találtam és hívtam, hogy mit csináljak. Végül kijött megnézni, és kiderült nem is csk egy van hanem több a másik oldalon és a tarkóján is néhány. Szerncsére mind nyirokcsomó, valami vírust elkapott, de nem lett beteg, mert az immunrendszere megvédte.

Kép

Kép
ske

Egyébként épp kérdeztem anyukámtól, hogy ha Ádám nem fejlődne valamilyen téren rendesen és én nem veszem észre, mert első baba, nincs tapasztalatom, a védőnő meg nem látja, akkor az kinek a felelőssége?

Ezért jó, hogy itt meg tudjuk beszélni a dolgokat.:)

Kép

Kép
ske

Szamy: én is éjszaka álltam neki másik elemet keresni,

000kata

sziasztok.

csak jöttem bekukk és megyek is mert megint lázam van volt ma.
holnap megmutatom magamat az orr fülön.

szopi
háát ez érdekes nálam mert a balut totál ugyan így szoptattam és neki jó volt. csak szopott 7 és fél hóig.
Iza külön eset. mivel nála itt a gyomorbetegsége hiába szoptatom igény szerint meg még ha 1-2 óránként is a cicim valahogy akkor nem tud feltöltődni.

ma csináltam úgy hogy betartottam a 3 órát és szoptaníttal szoptattam és ivott mellé pót tejcsit is ami viszont nem fogyott azaz elég volt neki a cici. egy szó mint szááz most a pót tejcsivel és a szoptaníttal megint csak szopik. ezt szeretném betartani vele legalább 6 hósig.
de!!!
mikor adtam neki szopi után gyümit csak úgy falta a lelkem. izlett neki. de inkább csak szopi legyen neki 6 hósig.

nahh megyek mert ég a szemem.
csááá

harivera
Budapest XXI. kerület

Kép
Kedves Mindenki!

Van egy fajtiszta standard rövid szőrű Tacskónk, aki 3 és fél éves, ivartalanított kan, szobatiszta kutyus.
Nagyon barátságos, éber és életvidám eb, mozgásigénye nagy, viszont mi lakásban tartjuk, ahol már megtanult viselkedni, és mindez csak a séták alkalmával látszik.
Sajnos 5 hónapos kisbabánk lehet, hogy allergiás rá, ezért fájó szívvel bár, de meg kell válnunk tőle.
Kérlek Benneteket, hogy akár saját részre, akár ismeretség útján, de segítsetek szerető gazdit találni neki, a lakásban tartás nem feltétel, de kennelbe zárás, láncon tartás, telepen magára hagyás számára kizárva.
Szeretnénk, ha hozzánk hasonló felelős tartásban lehetne része ezentúl is, és tartanánk is vele a kapcsolatot, ha lehetséges, valamint ha olyan megoldásnak is örülnénk, ha legalább átmenetileg, jutányos áron, akár az ételéről való gondoskodást és egészségügyi ellátását is fizetve valaki be tudná fogadni addig, amíg hosszútávú, megbízható gazdira nem bukkanunk.
Sajnos ilyen sürgős és fontos a dolog a kisbabánk miatt, ezért szinte bármilyen megoldás jó lenne.

Előre is köszönöm a segítséget és kérem, h ezügyben privit irjatok!

Kép Kép Kép Kép

Kép
andy30

Anami A védőnőnk azt mondta, hogy ha egyszer megcsináltak valamit, azt tudják, függetlenül attól, hogy hányszor csinálták azóta. Majd ha érdekli őket a dolog, úgyis megcsinálják újra. :D Dóra az oldalra fordulást a kiságy rácsain kezdte: kitámasztja magát rajta, és forog-pörög a hasán, hátán, oldalán, mikor hogy sikerül :lol:
Minden elismerésem a tietek, hogy bírjátok még az éjszakázást. Én szerintem ki lennék már teljesen borulva, ha még mindig kelnem kellene :oops: :) Nem beleszólásként akarom mondani, de lehet, hogy Barnusnak úgy is jó lenne, ha nem kelne éjszaka, és akkor neked viszont sokkal könnyebb lenne.
Mi havonta találkozunk a védőnővel. Ha épp bent van, amikor oltásra megyünk, akkor ott, ha nem, akkor kijön látogatni. (de hogy minek..)

Ske Nálunk Dórának először nagyon nem tetszett a gyümölcs, aztán kihagytam úgy egy hetet vele, és aztán elfogadta. Most meg már annyira imádja, hogy veri az asztalt (vagyis a karomat), ha túl lassú vagyok, és nem teszem elég gyors tempóban a szájába :D

Vera Örülök, hogy rendbejött a tejcsi.

Azért egy egész picit irígy vagyok rátok a szoptatás miatt :oops: :) De próbálok arra gondolni, hogy kárpótlásul én alszom éjjel :lol: :lol: :lol:

Megkóstoltuk a főtt krumplit, mindkét csajszinak nagyon tetszett, úgyhogy holnap már kapnak rendes adagot :)
Képzeljétek, Dóra annyira belejött a hasra fordulásba, hogy amikor hisztizik, ordít és közben oda-vissza forog hasról hátra, hátról hasra :lol: :lol:
szamy

Sziasztok!

Nekem szerencsém van a védőnőmmel minden hónapban meglátogat minket így mindig képben vagyok. Ha valamit kérdeznem kell akkor is bátran hívhatom bármikor.

Vera, örülök hogy rendbe jött a tejcsi dolog :D . Vigyázz magadra.

A hétvégén készült:
Zsombi anyukámmal

Kép

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Köszi a hiányolást!nem vagyunk ám elveszve,csak alig vagyunk itthon,ha meg itthon vagyunk próbálom utólérni magamat.
annyira jó idő van,és Betti nagyon élvezi a meleget,h vétek lenne bent tartani.foga még mindíg nincs,szenved vele szegénykém,de tegnap pl.nem nyafogott egyszer sem.már eszik gyümit de. és du.100g-ot,de még szopizik.lassan kezdjük a főzelékeket is.
Andy!
Sajnálom,h meg kell válnotok a kutyustól,nem lehet egyszerű.de hát a gyerek egészsége a legfontosabb.én sajnos nem tudom hová rakni,pedig nagyon cuki.

Így akár 1 órát is elnézelődik a babakocsiban.kipróbáltuk mi is a sportrészt,de még nagy neki.aztán a nagy nézelődés után így alszik :lol:
Kép
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kri: Milyen nagyfiú már Zsombi :lol:

Honey:Nagyon édes a lánykád,hogy hasal a babakocsiba nagyon édes :lol:

000kata

Kri, Honey
, nagyon szépek a kicsik!

Szamy a szoptatás miatt ne legyen rossz érzésed, hiszen sajnos a legtöbb - ha nem mind...?- ikres anyuka így jár, hiszen a "dupla élvezettel" dupla stressz és idegeskedés is jár, és egyszerűen az a csoda, hogy ha az ikreseknek van teje. Én azért is mondtam, hogy minden elismerésem a tiéd, hiszen első gyerekes anyukának még egy babával is nehéz, nem még kettővel.

Az éjszakázáshoz csak annyit még, - és utána nem okoskodok tovább - hogy a babával egy ágyban aludva, szinte "félig felébredve szoptatni" nem olyan fárasztó. A pici igazából fel sem ébred, csak annyit veszek észre, hogy nyöszörög. Én olyankor odaadom a mellemet és ő szépen alszik a szopival tovább. Úgy biztosan nem csinálnám és sem, hogy ő mondjuk a másik szobában van, és egy éjszaka akár 6x is felkelek, megszoptatom, visszateszem, és újra felkelek, megszoptatom, visszateszem stb. stb.

Anami
anami26

honey nem is mondtad hogy neked is olyan kocsitok van mint nekünk :lol: :lol: :lol:

mikor mi is átraktuk a sportra nekem is olyan hatalmasnak tűnt de már megszoktam és jobb hogy abban van Iza.

Kép
Kép
Kép

mai állapotom jobb egy fokkal mert felmentem a fülészetre és biza jól tettem mert ez nem vírus hanem az egész arcom be van gyulladva a takonytól így aktil duót szedek

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Mindenkinek JÓ HÚSVÉTOLÁST!!!

Én tegnap festettem néhány tojást, csináltam húsvéti díszeket stb...
Úgy kb. kitakarítottam, amennyire Natasa engedte :D :D

Ma megyünk anyukámékhoz húsvétolni, csak össze kellene készülődni amíg Natasa alszik...

Én azt hiszem Nat át akar állni a napi 2X nappali alvásra, de az még kevés lenne neki, így össze vissza alszik (fél órákat, és néha fürdés előtt megint bedob egy félórás szunyát)

És mi most, hogy bejött a meleg állandóan szopizunk :D Kicsit nosztalgikus káosz uralkodik a szopikon. Kb. mint az első hetekben. Eddig fel sem tűnt milyen rendszerszerűvé váltak a napjaink, csak most, hogy megbomlott a rend :D

Vera, jobbulást ezerrel!!!
Honey, mi kb most kezdjük megszeretni a babakocsit, no persze nem alvásra, hanem nézelődésre. Édes a leányzó!
Szamy, tényleg ne érezd rosszul magad a szopi miatt, gondolom megtetted, amit megtehettél, hogy menjen, de valóban, ahogy Anami is írja, nekünk még egy gyerkőccel is sokszor lehetetlennek tűnik megoldani mindent, hát még kettővel.... Szóval le a kalappal!!! (csak halkan mondom, hogy mi szopizunk, és alszunk is :wink: még-majd ha jönnek a fogak tuti kelni fog...)
Kri, Zsombi nagyon édes, milyen nagyfiú már! Anyukád nagyon fiatal, akkor te milyen fiatal lehetsz!!!
Andy, hogy derült ki ez a kutyus dolog? Egyébként sajnálom, hogy meg kell válnotok Tőle. Megkérdezem egy barátnőmet, ő kb 5 éve fogadott be egy ilyen kutyust, hátha befogadja őt is (most költöztek szép kertes házba, és nagy kutyabarátok voltak mindig).

És: http://www.mamami.hu/blog/49-babas-critical-mass/

Na megyek készülődni!
Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép
pipal

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! :lol: :lol:
Vendég

Áldott, boldog húsvétot kívánok mindenkinek!!! :)
Kép
Vendég

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!!!

000kata

Mindenkinek boldog húsvétot sok locsolót, sok piros tojást kívánunk !

Kép

Kri

Kép
Kép
kri29

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!!!

Jövök majd, ha időm több lesz és visszaolvasok.

Andy
Szerintem van más megoldás is, mint megválni szeretett kutyitól. Ha valóban allergiás a baba, akkor is van megoldás erre. majd jövök írni, de keresgélj a neten erre.

Kép
Kép
nati80

Kész vagyok.......-

Harmadjára pötyögöm be, és minden elszállt.......... :evil:

Kiakaszt ez a babanet néha!!

Nincs itt nagy forgalom most....

Vera!
Rádjár a rúd.......Gyógyulást!!!

Honey!
Ez a kocsiban hasalás nálunk is megy! :) Majd mutizok képet!

Anami!
Egy véleményen vagyunk akkor tejcsi-ügyben.......én sem adok még semmi mást...ráérünk!

Jajj, tök ideges vagyok, mert egy csomó mindent írtam, és elszállt...bocs, most nincs erőm újra gépelni, csak gyorsan a képek:

"Lábevés" :lol: :lol:
Kép

Kocsiban:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ditta76

Mindenkinek áldott húsvétot kívánunk!!
Kép

Kép

Kép
ditta76

Mindenkinek kellemes húsvétot!!!!

Kép
Kép
gabi82

[color=red]Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk![/color]Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!
Ancsa, Panna pont így szeret nézegetni a kocsiban, de azért egy órát nem bír ki. :wink: Nagyon édes Betti!!! Tök jó, hogy ilyen sok gyümit meg tud enni. Akkor nem megy a szopi kárára, ugye? Mert én picit tartok ettől, hogy akkor nem akar majd rendesen szopizni. Így is pár perc alatt lerendezi az egészet.
Szamy, igen, ráérnék a gyümivel 6 hós koráig, csak akkorra én már szeretném, ha rendes adagot enne belőle, és ahogy nézem idejében el kell kezdenem adni neki, mert csak piciket tud megenni. Még mindig nem érte el a 6 kg-t, és szeretném már picit "felhízlalni". A tejcim meg már nem elég sok neki. Így is tovább tudom anyatejjel táplálni őt, mint előre gondoltam volna. Mármint hogy kizárólag azzal.
Pipal, akkor ti mentek erre a nagy sétára? Mi nem ott lakunk, pedig benne lennénk.
Ditta, nagyon szép Ágoston, és tisztára olyan, mint a bátyja. Jól látom, hogy négykézláb áll? :D

Képzeljétek próbáltam napszemcsit Kornélnak, de nem jó neki, mert olyan hosszú a szempillája, hogy hozzáér, és nem tud pislogni 8) :)

Kép
Kép
dalminha

Dalma!
Igen, jól látod, négykézláb húzza magát, és közben rugózik, vagy hátrafelé tolat! :) Ezt az új tudományát most annyira élvezi, hogy este is, amikor berakom a kiságyba, még vagy fél órát rugózgat, mire elalszik.... :)

Jót nevettem a hosszú szempillán! :) Az nagyon gyönyörű! Ágostonnak is olyan, mindenki megjegyzi, és a vége felfelé kunkorodik! :)

Kép

Kép
ditta76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: