Sziasztok!
Bocs, hogy nem reagálok, de muszáj kipanaszkodni magam!
Az egész bosszúság azzal kezdődött, hogy tegnap este szembesültem a ténnyel, hogy 7- én lejárt a jogsim- én úgy emlékeztem, hogy 17- ig jó, de mégsem

Mivel már betanítom az utódom, hívtam is, hogy ma kicsit később kezdünk, dokihoz kell mennem. Úgy terveztem, hogy 8- ra háziorvos, aztán meló, majd 17.30- ig vissza Győr okmányiroda. /reggel nem túl korán, 11- kor kezdenek, így délutánra terveztem a papírok leadását./
Csakhogy semmi sem úgy lett. Ugyanis 8 előtt már ott voltam a dokinál, a váró persze tele. Na, mondom tök jó. Várhatok. Aztán kijött az egyik asszisztens, s mondott vmit egy várakozó csajnak, hogy most várnia kell, mert nemtom mi van csütörtök reggel, valami vizsgálatok, jöjjön vissza később. Mondom neki, hogy nekem orvosi kellene jogsihoz, én is később? Mondja, hogy igen, jöjjek kilencre, de addig is ad papírokat, töltsem ki /egy órán keresztül

/. Bementem vele, ekkor meglátott a dokinő, s mondta: TERHESEKNEK NEM ADNAK ORVOSI ALKALMASSÁGIT JOGSIHOZ

Ti erről már hallottatok????
/voltam nála egy hónapja EKG- t csináltatni, egy szóval sem említette, hogy nem vezethetnék vagy vmi, amúgy az autó a munkaeszközöm...

/ Mondtam neki, hogy ez hülyeség. Mondta, hogy igen, de akkor is így szól a szabály. Aha. De ha nem jár le a jogsim, vezethetek, ha meg lejár, vegyek buszbérletet amíg meg nem szülök

Adott egy papírt, hogy terhesség miatt nem vagyok alkalmas orvosilag a vezetéshez, s mondta, hogy menjek mittoménhova fellebbezni. Adott egy nevet is, hogy kit keressek. Mondom, f@sza! Majdnem elbőgtem magam, hogy mit kell velem szemétkedni, ez köcsögség!
Hívtam a párom, hát ő is kiakadt. Na mindegy, elmentem ahhoz a palihoz, akiről kiderült, hogy nem az az ember, aki nekem kell, menjek két emelettel lejjebb, valami felülvizsgáló bizottság, urológia folyosó, legvége. Oké. Természetesen a váró tele, mindenki a környéken oda várt- az emberek kánonban köhögtek, egyik jobban mint a másik. Szerencsére egy csaj átadta a helyét/ pedig mondtam neki, hogy maradjon csak, de végül jól jött, mert az idegességtől remegett a lábam/. Aztán jött az asszisztensnő, begyűjtötte a papírokat, s nemsokára be is hívtak /rutinosan én voltam az első a papírok átadásával, meg elég idegbeteg fejem is volt/. Ott mondta a dokinő, hogy magánemberként azt javasolja, hogy felejtsem el a jogsi hosszabbítását a szülésig, mert felesleges lenne a hercehurca. Ugyanis beadom a fellebbezést a házidokim határozata ellen /9400 Ft/, majd várólistára kerülök, s másfél hónap múlva a bizottság elé jutok. Jaaa. Én a hónap végéig akartam csak dolgozni, addig lenne a jogsi fontos. De így nem igen lehet. Megköszöntem a kedvességet, s távoztam. Az autóban már bőgtem kicsit. Hogy lehet valaki ekkora paraszt? /mármint, a házidokim/. Valamikor hatvanvalahányban még lehet, hogy volt értelme betartani a szabályzatot, de azóta már annyit fejlődött a technika! Van övterelőm, légzsák, abs, mindenféle biztonsági kütyü. Hívtam a nőgyogyim is, hátha tud valami trükköt. De ilyen marhaságot még ő sem hallott sosem! De aztán eszembe jutott a megoldás: hétvégén megyünk a szüleimhez, ahol ugye a gyerekkori dokim is lakik/dolgozik. Elkértem anyutól a számát, s hívtam, hogy neki mi a véleménye errőlo? Természetesen mondta, hogy ez marhaság, ő szívesen megcsinálja. Csakhogy így nem a tervezett módon vasárnap, hanem már szombaton el kell utaznunk, mert a doki elmegy egy hétre szombat du. De ennyit megér. Igaz, hogy csak háziorvos adhat ki igazolást, de ő is kiadhatja, csak le kell jelenteni a házidokimnak. Mondjuk, az a gyanúm, hogy háziorvost váltok.Velem aki köcsögösködik, az ne kapjon utánam fejpénzt!
Most, hogy így kipanaszkodtam magam, sokkal jobb
Bocsánat mindenkitől, de az ember holtig tanul, aki még akar vezetni, és közeleg a lejárati idő az orvosi alkalmasságinak, jobb, ha nekiáll most értelmes dokit keresni, nehogy úgy járjon, mint én.
Addig is persze kénytelen vagyok vezetni, ha elkap a rendőr, majd mondom neki, hogy a terhesség miatt annyi időpont van a fejemben, hogy erről meg is feledkeztem
Kellemes nyuszit mindenkinek!