A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!!!

Ancsurti, nagyon sajnálom, ami ott megy. Azért ezt az ember nem is gondolná. Mert hogy itt akadozik az eü ellátás az egy dolog, de valahogy Kanadáról nem ez jutna eszembe. Ott, ha meleg van akkor mennyi a maximum hőmérséklet?

2009, naggggyon jó ez a kép!!!! Olyan édesek, amikor ilyen kitekert pózban aludnak.

Kicsidodi, nálunk is elég nehéz szülés volt a névválasztás. Annyira kislány nevekben gondolkoztunk és annyira nehéz volt fiú nevet találni. A végén már gondolkodtam, hogy Anonymus lesz. :D A Kende viszont gyönyörű név, szerintem.

Szisz, Nimród becézésén már én is gondolkodtam. De lehet, hogy nem is a nevét fogjátok becézni, hanem kitaláltok valami mást. MArci az első időkben minden volt (babucka, nokedli, törpicsek...), csak nem MArci.
Én is megnéztem a honlapotokat. Minden elismerésem azoké, akiknek van kézügyessége, az enyém ugyanis nulla. Talán tudok ollóval egyenesen vágni. :D

Tabati, én is utáltam a hintát. Viszont nem azért, mert hányingerem lett volna, hanem, mert majdnem mindegyik nyikorgott. :oops:

Esküvő, mi most nyáron esküdtünk, és nagyon szép volt. A polgári már megvolt Marci születése előtt, a templomi pedig most. Szerintem egy felejthetetlen élmény volt. Viszont abban tökéletesen egyetértek, hogy a templomi esküvők "elvilágiasodtak", és inkább divat lett, mint őszinte meggyőződés.

Gyerek nem nevelés: Hát láttam elég példát, anyum oviban dolgozik. Az valami ó borzalom, amikor egy 3 éves úgy küldi el melegebb éghajlatra az óvónőt, hogy csak na!

Én ma megyek dokihoz. Gondolom megkapom a cukros beutalót. Brrr...... .

kispiskóta

Katy!

Gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok :D !!!!!
Bemankóztunk :lol: :lol: !
Apának újfent jobbulást! Most már itt a tavasz, szóval üzenem neki, hogy "kelj fel, és járj!!!!!" :D !

Lorca!

Közel sem biztos, hogy azok az emberek kritizálni akartak! És Brekit sem azért intettük óva az ilyesmiktől, mert szemetek vagyunk :roll: :wink: ! Egész egyszerűen a legtöbbször ezek a dolgok tényleg "elrontanak" egy gyereket! Persze az elrontás csak annyit jelent, hogy a szükségesnél többet kell szenvedned az altatással, etetéssel, elválasztással, összességében a babázással! Szívből örülök, ha nektek ennek ellenére is minden ilyen faszán alakult, de tényleg nem ez a megszokott! Nyilván ez is a szülői képességeteket dícséri :wink: :D !
Ettől függetlenül én, a magam részéről mégsem buzdítanék ilyemire gyakorlatlan szülőket, mert több ismerősöm is van, akiből "hülyét csinált" a gyerek, mert pl. nagyon romantikus sétálgatva elaltatni az első hetekben, de mikor egy 1,5-2 évessel a karodon a 3. kilómétert teszed meg a szobában, nem a romantika a legjobb szó a hangulatodra :evil: :lol: :lol: !
És erre számtalan személyes tapasztalatot tudnék mondani, de gondolom mindenki, ezért nem is ragozom... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gutreggelt! :)

ancsurti! :)

NEM KELL f@sza csajnak maradni! Mindenki kiborulhat, magába roskadhat, összeomolhat - ha nem ház. Annak nem szabad egyedül.
Nem sok ismerősötök van odakint, illetve ők nem járnak/jártak olyan cipőben, mint te. Apának is nyilván kifakadsz, de azért más mindig egy embert boldogítani, meg más egy nagyobb közösséggel megosztani a problémáidat.
Igenis tessék itt "untatni" minket! :wink: Lovagolj a témán, amennyit csak jól esik. Te is tudod, hogy minnél inkább magadba tartod, annál rosszabb lesz. (Lehet, hogy ezért fáj a sarkad is...?)

boo!

Irigység: :lol: :lol: :lol: Ez így van jól. :wink:

A kanadaiaknak szerintem nincs annyira közvetlen tapasztalatuk a magyarokról, mint a sógoroknak. Azért az nem ugyanaz.
Szerintem valahogy úgy vannak ők velünk, mint mi a románokkal (romániai magyarokkal), a németek a törökökkel vagy a franciák az algírokkal: nem feltétlenül komálják őket, mert féltik a munkahelyeiket tőlük, de bizonyos "alja" munkákat ők már nem csinálnak meg, azokat szívesebben végeztetik a bevándorlókkal, vendégmunkásokkal.

Első löketre tényleg nem mindennapi módon reagáltad le apukád halálát, de végülis nem csoda, ha addig még sosem volt veszteség tapasztalatod és nem érezted a súlyát. De aztán csak összeállt a kép, sajnos. :(

Kádban elsüllyedni csak az tud, aki egyébként lebeg a víz felszínén, de már nem elég nagy a felhajtóerő, hogy fenntartsa, nem? :roll: :roll: :roll: :roll: Engem mindig megtart az alja. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vízen járni próbáltál már, hátha megy...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Este esett le a tantusz, hogy azt írtad, találkoztál a dokival, akinél szülni fogsz. Idáig nem volt dokid? :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?:

Cukrodnak éljen! Ünneplés gyanánt betolhatsz egy kis sütikét. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majd meglátod te is, a gyerekek mindenféle lehetetlen helyzetben és körülmények között képesek elaludni eleinte. Volt, hogy játék közben aludt el a földön fekve, hol a szoba közepén, hol az ajtó mögött. De a mai napig szeret úgy aludni, hogy a feneke magasabban van, mint a feje. Kvázi fejjel lefelé lóg. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Ezt lehetőleg a másik fején szereti művelni: rád kúszik, a felsőteste a fejeden van a lába és a feje pedig lelóg rólad. :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De mégsem ez a csúcs idáig, hanem az, amikor állva(!) aludt el. Ráhajtotta a fejét a díványra és bekómázott. A térdei folyamatosan rogyadoztak, ő meg ki-ki nyújtotta őket, de teljes alvásban. Tudod, mint amikor előrebillen a fejed és hirtelen felemeled. :lol: :lol: Telllljesen véletlenül nálam volt a fényképezőgép és felvettem videóra. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Azt most nem tudom feltenni, de a képet igen:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De a tegnapi alvás többi fázisát is megörökítettem, mert azok sem voltak piskóták, a végén már a telefonasztalon volt a feje. Csak azokat már nem akartam feltenni.

Anyakönyvit meg találd meg, mert nem kérik mindennap a metrón, de nem szerencsés, ha nem van meg. :?

Kép
Kép
200907?

Lassan elcsörtetek a védőnénihez (nyilván megint nagyon izgi lesz: lemér cipőben, kabátostól, székestől :lol: , mér egy vérnyomást, naésjólvanakismama? :arrow: igenkösziheló oszt kész :wink: ). Utána meg bemegyek a körzetihez is, mert szerintem torokgyuszim van :( (nakiabrutállúzer?!?! Torokgyuszi? 40 fokban? Csakis én lehetek :evil: )!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

Húha, ez aztán a nem semmi, hirtelen esküvő! :lol: Gratulálok!! Gondolom azért majd nektek is lesz lagzi valamikor ha már babu nagyobb lesz nem?

Mi ma megyünk a szülésznőhöz!! Már alig várom!! :D Meg beszerzek egy jó kis kényelmes papucsot a nyárra, mert ahogy elnézem lassan azt kell felvenni. Kb. belesült tegnap a cipőbe a lábam...

Ki mit csinál húsvétkor? Mentek valahova? Mi hétfőn csavargunk egyet, de még nem tudjuk hova. Tudtok valami jó kis helyet? Szabadtérit természetesen. Állatkert bejövős, de mindig oda megyünk, vadasparkban is nemrég voltunk, skanzen is megvolt a nyáron. Ilyesmikre gondolok. Nos? Valami Bp. környékit.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok

Katy nagy gratula nektek.

boo hát sajnos egyre több ilyen roma kerül elő a parkokba, ligetbe ahogy jön a jó idő. Vigyázni kell velük, mert ezek nem nézik hogy az ember kismama:(

ancsurti nagyon sajnálom ami ott kint történik. Nekem most van egy jó pár ismerősöm aki kiment Amerikába, Angliába, Norvégiába és gyereket szültek és ő is panaszkodott hogy mennyire nem foglalkoznak odakint a kismamákkal. Ha jó a lelet akkor nem küldenek sehova. Angliában a barátnőmnek összesen volt 2 uh-ja. Orvoshoz a 12. hét után kellett mennie, addig senki nem látta. Egyszer fájt a hasa, meg vérzett, akkor is haza küldték és azt mondták majd a természet eldönti. Aztán volt a 12. héten uh, utána pedig csak a 32. héten, és többet sosem. Vizeletet nem néztek, csak vérnyomást. Vérvétele kb 2 volt. Hazajöttek a 30. héten na akkor ment el itthon 4D-re és akkor megvizsgálták rendesen a babát. Kint méhszájat sem néztek. ORvos be sem megy a szülésre csaka szülésznő. A doki csak akkor megy ha valami gond van szülés közben. Én tutira megőrülnék így, nekem kell az hogy megvizsgáljanak, megnézzék, és gondosan ellenőrizzék hogy minden ok e.
Úgy hogy teljesen megértem az aggodalmadat.

2009. Nagyon édes ahogy Manó elaludt. Valamelyik este megy ki a párom wc-re azt mondja nekem anya gyere gyorsan. Azt hittem valami baj van. Hát a fenti hallban Réka a földön a szőnyegen aludt. Hogy hogy került oda fogalmam sincs. De ő sem emlékszik rá.
Kár hogy nem fényképeztem le, de tiszta kómás voltam, mert már aludtam mikor Apa ébresztett.

Halál: 10 éves voltam amikor apukám meghalt. Nagyon beteg volt hosszú éveken keresztül. De itt él bennem azóta is amikor utoljára ment be a kórházba. Mentővel vitték, le volt vágva a lába és újra kellett műteni. Körbe nézett az ajtóból a lakásban, majd közölte hogy na ide sem jön vissza soha többet. Mondta hogy vigyázzak magamra, adott egy puszit. Akkor láttam utoljára:( Rá pár napra a műtét után meghalt. Úgy tudtam meg, hogy anyu elindult a kórházba, majd mi a tesómmal mentünk utána később. Amikor várt minket a buszmegállóban, hogy már ne menjünk sehova mert sajnos apu meghalt. Akkor úgy igazán nem fogtam fel, a temetésen sírtam arra emlékszem. De valahogy azóta is kísért engem. Néha furcsa dolgok történnek. Pl rá két évre a halála napján december 17.-én jött meg először a menszeszem.
Aztán amikor 2007-ben októberben terhes lettem, szentűl megvoltam győződve róla hogy nekem fiam lesz, lányban egyáltalán nem gondolkoztunk. Neve is megvolt hogy Krisztián Zoltán lesz (apu után Zoltán). Majd december 16-án hajnalban nagyon rosszul voltam, majdnem elájultam, hányingerem volt, nagy görcseim voltak. Másnap 17-én kellett mennem a dokihoz, elvitt nevelő apám, amikor is kiderült hogy elhalt a baba. Pont aznap amikor apu is 88-ban. Szerintem ezek nagyon érdekes dolgok, és én hiszem hogy ezek nem véletlenek.
Most pedig július 2-re vagyok kiírva apukám július 7.-én született . Anyu július 4.-én. Simán lehet a szülésem valamelyik a kettő közül.

Nálunk amúgy is a gyerekek ünnepnapkor születtek. Betti december 27 de már 26.-án megindult a szülés. Norbi április 30(május 1 előtt 1 nappal) Réka meg március 15. És most meg ugye anyu és apu szülinapjához közel vagyok kiírva.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

007

Áfonyának nincs chipje viszont van új neve. Ugyanis már olyan loncsos bozontos volt, úgy nézett ki mintha a kukából húztuk volna elő. Elvittük a fodrsznénihez, kértem hogy a szokásosnál picit rövidebbre nyírja. Másnap, amikor kértem Dalmát hogy vigye le, ezt kérdezte: és én most komolyan ezzel az almacsutkával mutatkozzam??

És ez annyira találó, mert valóban úgy néz ki az eb mint egy felületesen lerágott almacsutka :lol:

A chipen még gondolkozunk, végülis már viseli a bilétát. Tudom, hogy "csak" 5 ezer a chip, csakhát annyi minden más fontosabb most...

szisz

Én 6 éves koromig Ercsiben, azután 20 éves koromig Battán laktam. Én is megtanultam félni a cigányoktól. Áldást vagy bármit SOHA ne fogadj el! A legcélravezetőbb és legbiztonságosabb elkerülni őket, ha baj van akkor lehetőleg észrevétlen odébbállni.
Vendég

Katy

Gratulálok! Szerintem ez így teljesen romantikus volt. Igazából én is csak ilyet szerettem volna, de a "szűk" család is kitett huszonvalahány embert...
Én nem mertem megtenni hogy kihagyom őket az egészből, pedig szívem szerint csak egy baráti házaspárral mint tanúkkal és utána egy vacsival szerettem volna az egészet.
Vendég

Sillia!

Hát nekünk is megvan a bajunk a kisebbséggel, az utca végében laknak és betörnek mindenhova (hozzánk szerencsére nem, mert félnek a kutyáktól) És pont amit írtál, hogy nem kell velük szóba állni, mert aki segíteni próbált nekik, ahhoz még mindig betörtek. Használt ruhákat kaptak, biztos úgy gondolták, hogy van még más is ahonnan az jött.
Most elég gáz, mert egy néni a templomból elhatározta, hogy jó útra téríti őket, és ők is elhatározták, hogy megtérnek. Ez mind szép és jó, engem is úgy tanítottak, hogy megbocsátás, hasonló, de valahogy nem hiszek én ebben a nagy megtérésben.
Ráadásul én is szoktam a gyerekekkel foglalkozni istentisztelet alatt és gáz tudom, meg furán hangzik, de nem szeretnék azzal a kisfiúval foglalkozni. És nem azért mert kisebbségi, vagy ilyesmi, hanem mert ismerem a családját, sőt, ott még a gyerekek is lopnak, és semmilyen kapcsolatot nem akarok velük, épp a fenti okokból kifolyólag. Nehogy kihasználják a kedvességem, vagy még otthon mondja az anyjának, hogy az a néni a templomban ilyen, vagy olyan. Áááá, szóval nem is tudom hogy sikerül majd elkerülnöm a szitut...Elég faramuci helyzet...

Lányod megbékélt már pároddal és a bébivel?

Kép
Kép
tabati

szemicilint kell szednem,ma vettek hváladékot,pénteken eredmény.

Kép

Szép jó reggelt kismamik!
Katy!
gratula a gyors házassághoz!!!

én ma kapom meg a cukorterhelés eredményét...remélem most is jó lesz...
bár kevésbé izgulok,mint múltkor.
április 30-ra kaptam időpontot uhura a kórházba.

007!
nagyon édes Manó ahogy alszik...

Ancsurti!
sajnos én is hallottam már anyum barátnőjétől,hogy milyen a helyzet
és éppen ezért ő hazajött inkább szülni....nálatok ez nem megoldható??
ha már írtad csak én elsiklottam felette,akkor bocsi...
és íme a tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Tabati!
ha találtál valahol jó kis kényelmes papucsot,akkor majd létszi oszd meg
velem is,mert már napok óta keresek és nem találok sehol.
csak ezek a merev talpú papucsok vannak most mindenhol...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Tulajdonképpen csak egy boltot tervezek meglátogatni ma, a Keletinél van az a nagy Krokodil cipőbolt. Oda sűrűn megyek, mert vannak olcsó cipők is mindig tavalyról leárazva és szinte csak bőr minden. Amúgy ott vannak sholl, meg ilyesmi gyógypapucsok is, ha az érdekel esetleg.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Húha, alig győztem visszaolvasni a hozzászólásokat! :D De mostanában elég sűrűk a napok. Tesóm pasasa lelépett lagzi előtt, szóval most amikor tehetjük neki segítünk, vele vagyunk. Negyedéves APEH bevallások, Apa vizsgázgat, szóval nem unatkozunk. Mindenkinek gratulálok a pocakfotókhoz, és a szuper 4D-s felvételekhez!
Mi holnap megyünk 4D-re, múlt hét pénteken megjártam a dokim. Méhszáj kicsit rövidebb, de azt mondta lehet nekem eleve ilyen, mert egyébként nagyon erős. Megnéztük Dorkát is, aki 947 gramm, és ette a kis öklét, azt hittem megzabálom, olyan tündéri volt!! :lol: :lol:

Köszi az egyetértéseket (boo, gabi, agmano,ancsurti) a betegséggel kapcsolatban, végülis Apa lemondta, így nem ment oda, amit nem is bántam, lehet belátta, hogy igazam van. 8) A gyerekeknek vannak szüleik, de nagyon sokat vannak itt, ha betegek rögtön hozzák óket, mivel a szülők dolgoznak, bár mielőtt sógornőm otthon volt is így volt, akkor kezdődött, amikor megplasztikáztatta a hasát, és akkor 3 hónapig itt voltak a csöppek egy évesen, azóta ez a 3 hónapos itt lét már rutin.Most úgy néz ki ide fognak járni oviba, és majd hétvégén járnak haza a szülőkhöz, nem kommentálom ez van...

Csibe: a táblába majd írd be köv vizsgálat ápr. 29., holnapi 4D-de az már úgyis mindjárt itt van :) Remélem jó képeket kapunk, mert az eddigi csak a 12 hetes volt élmény, azóta csak csalódások :?

Már elég sok mindent megvettünk, majd ha lesz egy szusszanatnyi időm, lefotózom és felteszem, de most tényleg nagyon összejött minden...és eléggé kivagyok tesóm miatt, aki nagyon kivan.

Pusza Mindenkinek!

f.nikici

Tabati

Mostanában békésebb a hangulat. Remélem nem csak átmenetileg..

Ancsurti

Nyugodtan írd le ami nyomaszt, ha ugyanazt ragozod többedszerre az sem baj.
Én úgy gondolom, meg kellene találni az egyensúlyt a kismamák orvosi ellátásában a két véglet közt. Mert az itthoni szemlélet sem normális, hogy szinte betegségnek tekintik a terhességet. Viszont azt sem értem, ha valakinek igénye van a rendszeres ellenőrzésekre és vizsgálatokra, azt miért nem kapja meg a pénzéért ott nálatok.

Nekem nincs saját orvosom, és szülni is az ügyeletesnél fogok. Engem ez nem zavar. Viszont így nincs túl sok vizsgálat, a kötelező laborokon és UH-kon kívül semmi.
Hüvelyi vizsgálat nekem pl. egyszer volt idáig, az is csak a kenetvétel miatt még januárban.
Aki magánorvoshoz jár azt minden alkalommal megvizsgálják. Itt is a középút lenne a jó, folyton vizsgálgatni szerintem felesleges, de azért néha megnézhetnének, főleg most már az utolsó harmadban.

Voltunk szombaton kirándulni, nagyon sokat sétáltunk, még egy vadkerítésen is átmásztam
:)
A hirtelen jött meleg és a gyalogtúra hatására úgy néztek ki a kezeim mint a felfújt gumikesztyű :shock:
De nagyon jó volt a kirándulás.

A melegről jut eszembe.. Még csak pár napja tart a jó idő és a szupermarketben (de utálom ezt a szót), így inkább a bevásárlóközpontban máris izzadságbűz aurát húznak magukkal némely emberek :(
Vendég

Nikici!

Húha, ez elég durvA!! :shock: Mi történt a pasival ilyen hirtelen? Azt hittem ilyen csak a filmekben van? :shock:

Sillia!

Hát akkor reméljük marad az otthoni nyugalom továbbra is. :wink:
Nekem sem lesz választott dokim, de a szülésznőhöz ma megyünk már alig várom, úgy izgulok!! :oops: :D

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

köszi Tabati!meg fogom skubizni...

táblát javítottam,de majd csak holnap rakom az újat...
remélem nikici jó lesz a 4D nektek is és gyönyörködhettek Dorkában...

amúgy elég valószinű,hogy én is ügyeletesnél fogok szülni,bár a terhes gondozásra
mindig ugyanahhoz járok.

Kép
Kép
csibe83

Kép Kirándulás:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.08 09:51-kor.
Vendég

Csibe!

Én is detto így vagyok. Csak azt mondta most a szülésznő, hogy szólnom kell a dokinak, hogy nem kívánom felkérni a szülésre, nehogy félreértés legyen, mert állítólag akinek a nevét meglátják a kiskönyvemben már hívják is be, ha szülök. Na most barátnőm meg azt javasolta épp az imént, hogy várjak még azzal a megbeszéléssel, ha a doki sem kérdez rá, nehogy alábbhagyjon az érdeklődése, azért lesz még pár vizsgálat a szülésig. :roll:

A leértékelt cipők az üzelt hátsó felében vannak. Általában mérethiányosak, mert ugyebár ami megmaradt, de nekem pl. 39-es a lábam, ami ugyebár elég gyakori, és még így is kifogok mindig jó kis cipőket. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sillia!

Jó a kép, de Áfonya ilyen kis szégyenlős?? :lol:

Kép
Kép
tabati

nem értem... azt írja sikeresen csatoltam a képet és sehol sincs... ugye ti sem látjátok Áfonyát??
Vendég

Kép Áfonya apportíroz:)
Vendég

Na végre! Valamiért nem fogadta el úgy, hogy idézőjel volt a melléírt szövegben. Ugyanis így akartam: "apportíroz" :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem!
200907:Nekünk ilyen kocsink van! :wink:
Ez a márka de nem teljesen ez a típus.

Na most már megyek is,majd este jövök.Olyan szép idő van,h nem lehet kibírni idebent! :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Sajnos a korhazbol jelentkezem. Mult szerdan megint elkezdtem verezgetni, most ugyan csak keves es barnas volt, de bent tartottak, es a legrosszabb estben az is elofordulhat, hogy szulesig it kell maradnom... :(
Volt tegnap uh, sajnos a mehszajon fekszik a lepeny, ez okozza a verezgetes. Fekudnom kell, nehogy levalljon. Baba egyebkent jol van, nagyon aktiv es a merete meg egy hettel nagyobb is a koranal, ugyhogy a lepeny legalabb jol mukodik, ha nem is a legjobb helyen van... :?
A legrosszabb az egeszben az aggodalom mellett Rania hianya, nagyon-nagyon hianyzik, most a parom van vele. :cry:
Vendég

Niki!

Sajnálom... :( És azt nem engedik meg, hogy otthon feküdj? Ha szigorúan betartod, akkor szerintem mindegy, hogy otthon vagy a kórházban nem?

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Az a baj hogy nem tudom biztosra hogy melyik hétben vagyok:)A dokim is állandóan változtat rajta,utolsó számítás szerint most vagyok a 26.hétben de már valóban mondta egy másik doki hogy 1 héttel előrébb lehetek,de ne izguljak ilyen előfordul,köszi:)

Tegnap annyit sétáltam hogy a páromnak le kellett jönnie értem kocsival mert már nem bírtam volna feljönni a hegyre(Pécs).Le még könnyű,de vissza...
Kezd a köldököm furcsa formát felvenni,szerintem én sem úszom meg a kifordulást.

Ja képzeljétek sikerült kérnem egy jövő heti időpontot a dokihoz,bár eléggé meg kellett harcolnom érte!!!

Kép
Kép
telokin

Sziasztok! :)

Ez most csak egy rapid bejelentkezés, majd este jövök legközelebb.

A Krokodil cipő tényleg nagyon jó a Keletinél, az utóbbi nemtudomhány cipőnket mind ott vettük, még Manónak is! :wink: Nagy a választékuk, jók a cipedlik és nem drágák.
Kb. 2 éve a Nyugatinál is nyílt egy Corso II. néven, pont szembe a postával, a Podmaniczky sarkon. Egy kicsivel talán(?) kisebb a kínálat, de minden más ugyanúgy elmondható róla, mint a Keletiről.
Csak ajánlani tudom mindkettőt! :wink:

Kép
Kép
200907?

Tabati!
ezt nem is tudtam.még jó múltkor beírta az asszisztens a kiskönyvembe
ennek a dokinak a nevét.akkor ezek szerint nem kellett volna hagynom???
na mind1...max én is később tisztázom vele...
majd jól körül nézek cipőügyileg...

niki
sajnálom,hogy kórházba vagy,de legalább a baba jól van.

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Ezt a szülésznő mondta, úgyhogy lehet, hogy abban a kórházban van így, ahol én fogok szülni, nálatok, lehet másképp működik a dolog.

Kép
Kép
tabati

Katy!

Gratulálok az esküvőhöz. Sok boldogságot kívánok!!!

Kispiskóta!

Szerintem mi is a mindegy egyébb becézési forma mellett leszünk, hiszen mégis a mi kis szemünk fénye!!:D Bízunk benne, hogy a 4D-n nem találunk fütyköst, és akkor marad a Fanni!:D:D:D:D

Bond!

Ez az álva alvás nagyon éééééééédes!!! Megzabálom!!
Azt tudom, hogy baba és kislány koromban én is imádtam úgy aludni, hogy hason, a lábaim és kezeim magam alatt, így a fejem lejjebb volt. Apukám ebben az időszakban nevezett el tücsökbogárnak. Mára maradt a Tücsök elnevezés :D

Dodi!

Jobbulást kívánok a torokgyuszihoz! Azért vigyázz magadra!!! Gyorsan tessék meggyógyulni, itt a jóidő!!:)

Tabati!

Húsvétkor én barátnőzök, sütés főzés, ők részükről piálás, részemről gyümilé, és várjuk a locsolóinkat. Majd jön a lépcsőház, és előszoba takarítás, mert a fiúk általában szódásszifonnal jönnek. Aztán ebédre hivatalosak vagyunk anyósékhoz, asszem ott jó kis bográcsozás lesz:D

Sillia!

Most merre laksz? Hogy hogy elköltöztetek Battáról? Én imádok itt lakni, csak a 2 gyár nem hiányzik.
Áfonya nagyon cuki. Az én blökim, kb 2,5x ekkora. De még ő is a padlócirkáló kategóriában van. Battán sajnos nincs olyan hely ahol rendesen el lehetne ereszteni, pedig ráférne a hatalmas futkározás. A kutyafuttatón nem merem elengedni, csak ha nincs ott senki, mert nagyon barom kutyák járnak oda.

Ancsurti!

Csak bátran! Átrágunk mindent akár többször is!!

Boo!

Zúzd le!! Ne foglalkozz semmivel, csak a pocakra vigyázz!!

Niki72!

Sajnálom, hogy így alakult. Remélem nem lesz nagyobb gond!! A fő, hogy a baba jól van! Ennek örülök! Az valóban jó lenne, ha otthon feküdhetnél. Viszont ha hazaengednek szigoruan betartani a szabályokat!! :)

Kép
szisz89

niki

remélem azért nem kell valóban végig benntmaradnod. Lényeg hogy a trónörökös jól van :)

szisz

én nagyon régen Fehérváron lakom már, idejártam középiskolába és itt ragadtam. Anyukám és öcsémék Battaiak maradtak.
Vendég

Sziasztok!

Háát, a védőnéninél is majdnem vér folyt (Boo után szabadon...) :evil: !
Másfél órát vártam egyetlen kismamára :evil: !!!!!!!! Mint később kiderült "új terhes" és kikérdezte még a ballagási csokorról is a védőnőt :evil: ! Hát b@ssza meg, ha ennyi kérdése van, miért nem írja be a google-be, vagy kérdezi meg fórumon, mint a többi rendes ember?!?!?! :twisted: :lol: :lol: :lol:
Pfffff.............
Ja, és ezek után még fél órát vártam a körzetinél, mert az öreg nénikék még hagyján, de hogy az alkalmasságiért sorban álló munkások (életerős 30-40 évesek) mi a jó édes anyukájukért nem engedtek előre.... :evil: :evil: !
Pfffffffffff..........
Na, mindegy, túl vagyok rajta!

Védőnéninél amúgy minden rendben volt, rendesen újjongott ( :shock: ), hogy nem dagad semmim, nem fáj semmim, jól alszom, szóval semmi bajom... :wink:
Mert állítólag ilyenkor már a többségnek van panasza...
Szóval Juhúúú, nincs panaszom :lol: :lol: !
2,3 kilót híztam 6 hét alatt (35-40 deka hetente :wink: ), összesen 7,2 :D !
Volt egy kismama a váróban, fújtatott, mint az állat, majd kiderült, hogy 22 kilót hízott eddig (26.hét), emiatt alig kap levegőt, nehezen mozog, fáj a háta, meg a lábai, alapból püffedt mindene... (nem toxémiás). De ő inkább nem vesz vissza a figurából, mert oooolyan jó csokik vannak, meg nem bírom ki mekis kaja nélkül... :shock: :shock: :evil: :evil:
Hogy vátöfák?!?!?! Inkább megpusztul, mert moccanni nem bír, de zabál, mert ooolyan fincsi?!?!?! Na, én erről a hízásról beszéltem!!!!! :evil: :evil: :evil:

És persze van egy light-os torokgyuszim, de antibiotikum hál'Istennek nem kell, marad a strepsils, meg a neocitran. Így napközben nem gáz, de éjszaka undorítóan fáj :( :x !

Bocsi, hogy most ne reagálok rátok, de csomó dolgom van, és ki akarok feküdni a napra is, amíg jól süt :D !
(Védőnéni asszonta bátran, csak kenjem magam, hogy ne legyek foltos, mert van aki ilyenkor az lesz...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

tabati: az az igazság, hogy ez már nem az első eset volt, én már "vártam" mikor teszi meg ismét. 2,5éve szétmentek tesómmal, akkor eljegyzés után lépett le, becsajozott. Tesóm azonban 8 hónap múlva visszafogadta, ezt nem kellett volna, de hiába beszéltünk :twisted: Most ismét becsajozott, így most mindent le kellett mondogatni, meg persze már egy csomó előleg elúszott, bár ez lenne a legkevesebb, de a legrosszabb, hogy tesóm nagyon kivan szegény. :(
Húsvétkor valószínű pihenünk, vagy mamikat látogatunk meg, vagy még nem tudom. 8)

sillia, boo: a büdösség erre is érzékelhető, tegnap az egyik üzletben "csak" 3 embertől fordult fel a gyomrom, azt sem tudtam, hogy szaladjak. Gusztustalanok az ilyen emberek számomra is. :twisted:
Sillia Neked jó a kirándulós képed, még ahhoz is kedvet kaptam, lehet majd Apának mondom is, hogy Húsvétkor induljunk útnak, bár szegénykém még vasárnap is melózik, úgy néz ki.

niki: sajnálom, hogy kórházban vagy, remélem mihamarabb kiengednek! Nekem mostani vizsgálaton rövidebb volt a méhnyak, remélem, nem kell befeküdnöm hamarabb. Egy héttel a kiírt időpont előtt már biztos, de még azt is nehezen fogom viselni. :?

Dodi: Jobbulást!! Nekem is azt hittem torokgyuszim lesz, de végülis tegnap előtt volt csak az az érzés, de biztos a hideg innivaló miatt, amivel bevettem a gyógyszereket. 8)

Csibe: köszi a javítást! Én is remélem, hogy a holnapi 4D-nk nagyon élményekben gazdag lesz, mert a legutóbbi egy pokol volt, a cysta híre miatt, képet sem kaptunk, és meg sem mutatta, semmit nem lehetett látni, csak egy fekete foltot. :( Na de remélem a holnapi kárpótol bennünket, és Dorkili legalább mosolyt és puszit küld! :lol: :lol: :lol:
Ha jól sikerülnek, akkor majd hozok képet!

Szeretnék szülésznőt fogadni! Ez hogyan működik, vagy ez is kórházfüggő?? Dokimnak szóljak, vagy hogyan történik ez?
Köldökzsinór vért leveteti valaki?

Most megyek bevásárolok, és főzés, de előtte teszek fel egy pár képet a babaholmikról. 8)

f.nikici

Dodi:: Ismerős, hasonlóan szoktam én is eljönni a védőnőtől, mivel nekem úgy kell hozzá menni, amikor a terhesgondozás van....ami azt jelenti, hogy háromnegyed 8kor súlymérés, és vérnyomás, és várunk a dokira, aki a papírokat aláírja 11ig, annyira élvezetes, minden bajom van, ha mennem kell. :lol:
Én is úgy napoznék egy kicsit, hintaágyban pl, de itt a társasházban nem tudom, anyósék betegek, anyumék messzebb laknak, na majd bepótolom ha hétvégén jó idő lesz, addig pedig marad a bevásárlós napsütés. :lol:

f.nikici

Tabati!
majd akkor megtudakolom a legközelebb a terhesgondozáson...

nikici!
mi lehet levetetjük...

Kép
Kép
csibe83

Tabati, az a baj, hogy az csak egy kicsi oka az itt tartasomnak, hogy itt tutira pihenek. A nagyobb baj, amiert nem engednek haza, hogy ha ne adj'isten levalik a lepeny az olyan eros verzessel jar, hogy ha azonnal nem kerulok mutobe veszelybe kerul a baba es az en eletem is. Azert rebesgettek olyanokat, hogy ha kicsit huzamosabb idore abbamarad a verezgetes, akkor kiengednek (szigoru pihenes mellett), de azonnal vissza kell jonnom, ha akar kis verzes is van.
Vendég

A kiságy, a fürdő, a babakád, és egy két rucis kép, nehéz volt kiválogatni, melyik képeket tegyem fel, mert mindegyik ruci nagyon tetszik :lol: :lol: Bocsi ha kicsit sok lett :oops: :oops: 8)

Kép kocsi mózeses résszel

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

f.nikici

Dodi!
újra a segítséged kérném...az 5.1-es vércukor szint az megfelelő???

Kép
Kép
csibe83

csibe: és Ti intéztetek már valamit? Úgy hallottam, hogy már a 25 hét körül célszerű elkezdeni a készülődést, mert vizsgálatok, meg miegymás kell hozzá, csakhát mi még mindig nem döntöttünk, az idő meg már sürget...egyik ismerősöm pl. úgy járt hogy nem sikerült levetetni, de 150e Ft mégis odalett, mert azt már nem kapták vissza. :roll:

niki: akkor mindenesetre még ha nagyon rossz is bent, ott vagy a legjobb helyen! Elhiszem, hogy nagyon rossz, de drukkolok, hogy haza engedjenek! :wink:

f.nikici

Dodi!

Én amikor beteg voltam télen, akkor azt mondták, hogy nem szabad a strepsilst, meg a neocitrant. Nekem a tantum verde szopogatós, meg a torokfertőtlenítő spray-t adták. Mindenképp olvasd el a leírást!!! Nehogy baj legyen a babussal.

Niki!

Nagyon édesek a rucik. Mi még csak most kezdünk megvenni mindent. Szüleim eddig babonából nem engedték! :D Na de ha én beindulok...:D :lol:

Kép
szisz89

Keleti cipő:
A cipőbolt dícséretéhez csatlakozni tudok. :) Rálátok az ablakunkból, uh nem kell messze mennem. Utálok cipőt venni, ezért tudom értékelni, hogy kb 10 perc alatt általban találok valamit, ami jó rám és megfelel.

Telokin,
Amit most mondanak uh alapján, már egyáltalán nem számít, hiszen bőven lehetnek eltérések. A mensi vagy az első 12 hét uh-ja a mérvadó.

Niki,
Kórházban a szülésig? :shock: Ez most külön jól jöhet nektek, hogy a párod sem tud dolgozni. :(

Nikici,
Kedves egy pasi. :shock: De talán még mindig jobb, mintha monjuk szülés előtt lépne le. :roll: Nem tudom, csak nekem van olyan érzésem, mintha a pasik jó része mintha egy kicsit "gyári hibás" lenne?! Bár ahogy írod, némely nőből is bőven hiányzik valami.

Gabi,
Nekem már az is furcsa, hogy barátnődet a 12. hét után látta orvos Angliában. Ez nem szokásos.

Dodi,
Első gyerek előtt én is kezdő szülő voltam. :lol: Soha, semmilyen kapcsolatom nem volt csecsemőkkel.
Natinak egy kicsit laza az izomzata, ezért lassabban indult be a mozgása. Féléves koráig feküdt hanyatt, de már három hónaposan nem tűrte, hogy fektessem a kocsiban és addig harcolt, amíg felültetve 5,5 hónaposan stabilan megmaradt. A védőnéni mondta, hogy nem kell engedni a gyereknek, fektessem hasra. Ez pár hetesen volt, még most is utál hason lenni. Erre mondta, hogy hát "kínozzam egy kicsit a gyereket". :shock: Meg kell nevelni stb, mert mi lesz így a gyerekkel meg velem, ha már most is az van, amit ő akar. Hát az lett, hogy a döcögő kezdet után iszony gyorsan beindult, magasan korosztály felett teljesített.
Szerintem meg pont azok szenvednek sokat az altatással, etetéssel, stb akik túl korán nevelnek vagy következetlenül. :lol: Olyasmi, hogy kézben altassak vagy egy keringőt járjak el minden falatka kedvéért, eszembe sem jutna. Ezek totál vesztes taktikák, hacsak nincs valakiben kifogyhatatlan türelem és egy bika ereje. Arra viszont fizikailag képes vagyok, hogy egy 1-1,5 éves gyereket a nap nagy részében karban tartsam, néha állva, de többnyire ülve. Simán meg lehet akkora nem alvó gyereket tartani úgy, hogy minkét kezem szabad.
Szerintem ez a taktika nem lehet vesztes. Ranschburg írásait tudom ajánlani. :wink: Nem csak én vagyok ezen a véleményen, hanem n sok gyerekpszichológus is. Ha megvan ez a kezdet, erre alapozva lehet indítani a valóban hatékony nevelést, ami 3-4 éves korra már látványos. Nekem a legtöbb elkényeztetett gyerek inkább elhanyagoltnak tűnik, mint olyannak, akivel túl sokat foglalkoztak.

Ancsurti,
Miért tudnák, hogy hol van Magyarország? :lol: Amikor középsulis gyerkőceim felháborodnak ilyeneken, vannak tipikus kérdéseim. Mi Belgium hivatalos nyelve? El nem hinnéd, milyen sokan rávágják, hogy belga! :twisted: Pedig egy jó suliban tanítok, bőven az átlag felett van a gyerekek IQ-ja. :wink:
Nekem Angliában elkezdték magyarázni, hogy működik egy mikrohullámú sütő, kérdezték, hogy láttam-e már ilyent :? , mintha a prériről jöttem volna. :roll: Miután mondtam, hogy 19 évesen nem vezetek, megkérdezték, hogy vannak-e nálunk autók.
Nem kell azért olyan messzire menni, hogy valaki ne ismerjen egy ilyen kicsi országot. Lefogadom, hogy itt is nagyon kevesen vannak, akik voltak az összes szomszédos országban. Én sem, pedig elég utazós vagyok. És nem is nagyon vágyom Ukrajnába. :lol:

Kép KépKép
lorca

még semmit nem intéztünk,mert egyenlőre tanakodunk,hogy
levetessük vagy sem....

Kép
Kép
csibe83

Védőnénihez csak májusban kell mennem, de annyira meghozzátok a kedvem, hogy lehet, még azt is lemondom. :twisted: Annál még egy kiadós alvás is hasznosabb. :roll:

Nikici,
Fogadott orvos többnyire szokott ajánlani. Kérdezheted tőle, vagy körbetapogatod az ismerősöket. Vannak kórházas topicok is, én ott kérdeztem és nagyon meg voltam elégedve azzal, akit ott ajánlottak.
A Sotén csak akkor lehet fogadott szülésznőd, ha van orvosod. Van szülésznő ismerősöm onnan, őt tudnám ajánlani. Ha gondolod, elküldöm priv az elérhetőségét. Hogy vállal-e júliusra, ő tudja, havi 3-4-et szokott, vele biztos meg leszel elégedve.

Dodi,
22 kg? Jó esélye van a toxémiára. :roll: Mi lesz vele később, ha már most is fújtat? Most jön a java. :? Ha bírná, akkor jó, de nem. Ha nem elég felnőtt hozzá, hogy megállja a zabálást, amikor egyértelmű, hogy komoly következményei vannak már most, akkor miért akar gyereket? Majd annak is azt mondja, hogy nem érek rá, mert olyan jó az ágyban punnyadni egész nap?

Csibe,
Nekem is automatikusan hívták a szülésznők a dokit, akinek a neve a kartonon szerepelt. Csak utána szóltak, hogy " a doktor úr úton van".

Köldökzsinór-vér kérdésben lassan azért dönteni kell, mert jóval előtte el kell kezdeni az ügyintézést. Tényleg, döntött már úgy valaki, hogy leveteti?

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csibe, nem vagyok nagy szakerto cukor ugyben, de azt hiszem 6-7 ig tokeletes... :?

Lorca, parom miattam ment tp-re, amugy dolgoznia kene... :? de a legfontosabb a baba most, ugyhogy haziasszony lett..szerintem most kezdi igazan ertekelni a nok szerepet az eletben... :lol: mindig hulla faradt, es panaszkodott, hogy semmire sincs ideje, csak epphogy fel tudott porszivozni.. :lol: en meg csak megertoen mosolygok.. :lol:
Ma meg nem verezgettem egyaltalan, es mindjart jon a doki....lehet, hogy hazamhetek? :roll:

Nikici, nagyon szepek a cuccok!! Nagyon izleses, gyonyoru minden!!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nikici!

Atyám, én bekattannék, ha minden alkalommal ez menne :roll: !
Nagyon édik a cuccok :wink: !

Csibe!

Tökkkéletes :D :D :D !

Lorca!

Mi tuti levetetjük! Egy picit tanakodtunk rajta, de anyu azt mondta, hogy ez nem lehet kérdés, ha esetleg sajnáljuk rá, inkább kifizeti ő, de ragaszkodik hozzá! Mégiscsak orvos, szóval fejet hajtok, de eleve le akartuk vetetni mi is! Én senkit sem akarok róla meggyőzni, de minket sem lehet lebeszélni :wink: !
Én azt olvastam a 34. héten kell őket felkeresni.
Brekiék is levetetik, úgy tudom!

Boo!

A védőnénivel nincs bajom, mert nagyon aranyos (mondjuk itt ki is fújt, de nekem ha kérdés van, úgyis anyura hagyatkozom :wink: ), csak az a csaj borított ki :x ! De most mondta a védőnő, hogy rendszeres, hogy első alkalommal előadást kell tartania, szóval az új terheseket most már mindig hétfőre hívja, "miénk" a szerda! Persze csak elvileg, mert ez a mai is "beesett" :? !

Én úgy tudom, a SOTE igazi klinika! És nem rettenet ott sem a szülés, de ott úgy "kell" szülni, mint ezelőtt pár évvel! Nincs nagyon mászkálás, no kaja, no pia, semmi alteroskodás, és legtöbbször a hátadon kell feküdnöd, láb kengyelben, oszt nyomjonakismama. De ez eddig is így volt mindenhol, pár évvel ezelőttig! Viszont ha téged ez riaszt, inkább nézz körül újra! Nekem a MÁV-ban mondták, hogy a cukor miatt csak "standard" szülésem lehet, az infi meg a CTG miatt végig feküdnöm kell majd az ágyon, és nem ehetek, vagy ihatok! Ezzel szemben az Istvánban így néztek rám :shock: :?: :shock: , és közölték van vízálló ctg (tehát akár még kád is mehet ha akarom, nemhogy más), lehet picit enni-inni (már régóta), úgy vajudok, ahogy akarok (ugyanolyan ellenőrzés mellett), szóval ez megint csak az ígynekünkegyszerűbb hozzáállás! :?
Simán lehet, hogy nekem majd háton fekve, étlen-szomjan fog jólesni a vajúdás, de megnyugtató, hogy másra is lenne lehetőségem!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: