Keleti cipő:
A cipőbolt dícséretéhez csatlakozni tudok.

Rálátok az ablakunkból, uh nem kell messze mennem. Utálok cipőt venni, ezért tudom értékelni, hogy kb 10 perc alatt általban találok valamit, ami jó rám és megfelel.
Telokin,
Amit most mondanak uh alapján, már egyáltalán nem számít, hiszen bőven lehetnek eltérések. A mensi vagy az első 12 hét uh-ja a mérvadó.
Niki,
Kórházban a szülésig?

Ez most külön jól jöhet nektek, hogy a párod sem tud dolgozni.
Nikici,
Kedves egy pasi.

De talán még mindig jobb, mintha monjuk szülés előtt lépne le.

Nem tudom, csak nekem van olyan érzésem, mintha a pasik jó része mintha egy kicsit "gyári hibás" lenne?! Bár ahogy írod, némely nőből is bőven hiányzik valami.
Gabi,
Nekem már az is furcsa, hogy barátnődet a 12. hét után látta orvos Angliában. Ez nem szokásos.
Dodi,
Első gyerek előtt én is kezdő szülő voltam.

Soha, semmilyen kapcsolatom nem volt csecsemőkkel.
Natinak egy kicsit laza az izomzata, ezért lassabban indult be a mozgása. Féléves koráig feküdt hanyatt, de már három hónaposan nem tűrte, hogy fektessem a kocsiban és addig harcolt, amíg felültetve 5,5 hónaposan stabilan megmaradt. A védőnéni mondta, hogy nem kell engedni a gyereknek, fektessem hasra. Ez pár hetesen volt, még most is utál hason lenni. Erre mondta, hogy hát "kínozzam egy kicsit a gyereket".

Meg kell nevelni stb, mert mi lesz így a gyerekkel meg velem, ha már most is az van, amit ő akar. Hát az lett, hogy a döcögő kezdet után iszony gyorsan beindult, magasan korosztály felett teljesített.
Szerintem meg pont azok szenvednek sokat az altatással, etetéssel, stb akik túl korán nevelnek vagy következetlenül.

Olyasmi, hogy kézben altassak vagy egy keringőt járjak el minden falatka kedvéért, eszembe sem jutna. Ezek totál vesztes taktikák, hacsak nincs valakiben kifogyhatatlan türelem és egy bika ereje. Arra viszont fizikailag képes vagyok, hogy egy 1-1,5 éves gyereket a nap nagy részében karban tartsam, néha állva, de többnyire ülve. Simán meg lehet akkora nem alvó gyereket tartani úgy, hogy minkét kezem szabad.
Szerintem ez a taktika nem lehet vesztes. Ranschburg írásait tudom ajánlani.

Nem csak én vagyok ezen a véleményen, hanem n sok gyerekpszichológus is. Ha megvan ez a kezdet, erre alapozva lehet indítani a valóban hatékony nevelést, ami 3-4 éves korra már látványos. Nekem a legtöbb elkényeztetett gyerek inkább elhanyagoltnak tűnik, mint olyannak, akivel túl sokat foglalkoztak.
Ancsurti,
Miért tudnák, hogy hol van Magyarország?

Amikor középsulis gyerkőceim felháborodnak ilyeneken, vannak tipikus kérdéseim. Mi Belgium hivatalos nyelve? El nem hinnéd, milyen sokan rávágják, hogy belga!

Pedig egy jó suliban tanítok, bőven az átlag felett van a gyerekek IQ-ja.
Nekem Angliában elkezdték magyarázni, hogy működik egy mikrohullámú sütő, kérdezték, hogy láttam-e már ilyent

, mintha a prériről jöttem volna.

Miután mondtam, hogy 19 évesen nem vezetek, megkérdezték, hogy vannak-e nálunk autók.
Nem kell azért olyan messzire menni, hogy valaki ne ismerjen egy ilyen kicsi országot. Lefogadom, hogy itt is nagyon kevesen vannak, akik voltak az összes szomszédos országban. Én sem, pedig elég utazós vagyok. És nem is nagyon vágyom Ukrajnába.