A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szisz!

És miért hagytad abba a táncot? Jó a versenyzést egyszer abba kell tudom, de fellépésekre nem jártok? Egyedül voltál, vagy párosban, esetleg formációban?

Kép
Kép
tabati

Húha Gabi!
:shock:

Egyszer csak egy hatalmas pocak jelenik meg a képernyőmön! :lol:

Kép
Kép
tabati

Gabi!

EZ ÁM A POCAK!! jó nagy :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: Nagyon széép!!!

Tabati!

Szakközép suliba mentem, és nem volt már időm rá. Ez volt az egyik ok. A másik, hogy a tánctanárom valamilyen oknál fogva meggajdult, és olyan dolgai voltak, amit nem tűrtünk. Gyakorlatilag az egész junior csapat otthagyta. Nem tudott elszámolni a fellépésekért kapott pénzel (ugyanis a versenyeket és a ruhákat ebből finanszíroztuk), és egyik hónapról a másikra felemelte 1000-el a tandíjat, ami még ma sem olcsó mutatvány, nemhogy még akkoriban. Én sajnos csak formációkban szerepeltem, de így is gyönyörű sikereket értem el sztem!:D:D:D:D:D Nagyon büszke vagyok arra a 3 évre míg versenyző voltam.

Kép
szisz89

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nnna, akkor a reakciók. :)

lorca!

A bölcsőhalál nem civilizációs betegség (részemől például a szénanáthát vagy a stresszt sorolnám ide), mindenhol előfordul és már korábban is jelen volt. A középkori Európában ugyanúgy megtalálható volt, mint most szerte a világon. Mivel a pontos okát a mai napig nem ismerik, "csak" a nagyobb valószínűséggel veszélyeztetett babákra tudják felhívni a figyelmet.

Nekem a nyelvtanulásnál az (is) segített, hogy bedugtam a fülembe az mp3-at és lassú (vagy legalábbis jól érthető szövegű) dalokat hallgattam. Egy idő után azt vettem észre, hogy : "jééééééééé, tudok angolul!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Bárcsak tényleg ilyen egyszerű lenne... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

ancsurti!

Nekem volt már fényes meg matt csempém is, igazából mindegy. De ennek valami olyan speckó felülete van, hogy pikk-pakk lejön róla a kosz, viszont ha nem egyenletesen tisztítom illetve öblítem le, akkor gyönyörű csíkos lesz. :?

Baba befordításra homeós bigyuszok is vannak. Asszem hamarabb nyúlnék azokhoz mint, hogy négykézlábaljak. :roll:

Szülni vagy tanulni: vagy olyan nyelvtanárt keress, aki szülést is le tud vezetni vagy fordítva. Így túinvan lennél. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

agi125r!

Csatlakozom a herpeszesek klubjához. :? Én már "lekezeltem", de nem mondom meg hogyan, mert kitértek a hitetekből (egy bőrgyógyászról vagy kozmetikusról nem is beszélve :oops: :oops: :oops: ). Mindenesetre ami nekem még mindig bejött az a fogkrém, de olyan vékony rétegben, hogy ne látszódjon. :wink: (Akkor mintha hatásosabb lenne, mint a "bevakolással":shock: :shock: :shock: )

conversano!

Hiszem is, meg nem is az ilyen jellegű "első kézből" sztorikat. :roll: De a jelenség mindenesetre valós. :?

csibe83!

Jók a képek, nem csoda, hogy ennyit felraktál. :wink:

Születési súlyból még bármi lehet jóval később is, nemhogy ilyenkor...!

kicsidodi!

Nem tudom, mit hoz a jövő, de azért az összeköltözössel megváratnám a suli végét a gyerekeimnél. :roll: Elég arra koncentrálni abban a korban, a másikról való gondoskodást, az együttélést bőven jó lesz utána is elkezdeni. De ez is érettség kérdése elsősorban, nem pedig az életkoré.

Örülök, hogy úgy gondolod, hogy szépen levezettem ( 8) 8) 8)), pedig még ilyenkor nem is vagyok formában, egy csomó mindent nem írtam le, ami eszembe jutott. :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:

Templomi kórus: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Anya esete persze mindig máááááás... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azért a cipzárt már te sem összehúzni a nacin. :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo!

A szertartás előtt azért szokott lenni egy "eligazítás", hogy mi miután jön, mit kell csinálni. :?: :?: (Arról nem is beszélve, hogy azért már csak voltak ők is esküvőn :shock: :shock: :shock: :shock: )
Klassz dolgok ezek a "kényszerházasságok". Nem ítélem el, ha valaki valamilyen konkrét okból házasodik, nem csak a nnnnnnnagy szerelem miatt, de olyan kiábrándító valahol... :? :( :(

Bocs, a tegnapi drasztikus megfogalmazásért, de tényleg ne piszkáld a cict, pláne a mellbimbót! Ilyenkor változik az is. Ha annyira zavar, akkor mutasd meg a dokidnak vagy egy bőrgyógyásznak, de ők se fognak mást mondani. :wink:

A köldök kifordulás szintén alkat kérdése. Szerintem tök muris tud lenni: olyan mint egy csengő gomb. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

norka81!

Ha te jól érezted magad és Apa sem ellenezte, akkor másnak jogában áll hallgatni, hogy mikor, hogyan töltöd a szabadidődet. :wink: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

Neked is kicsit tojás forma hasad van, mint kicsidodinak, csak kisebb. :D

Szokták tanácsolni, hogy készítsük fel a melleket a szoptatásra, de valójában nem szükséges. A jó öreg anyatermészet tudja a dolgát. :wink: Ha valaki mégis úgy gondolja, akkor megteheti mindazt, amit leírtál, de nagyon finoman és a bimbóudvart kihagyva!!!

tabati!

Szerintem tolmácsold az itteni reakciókat a másik topikbéli csajszinak. :roll: :roll: :roll: Nem rosszindulatból mondjuk, hogy hülyeséget csinált...

Dodi Kft.: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lebukott a tojáshasú. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Apának már rebesgettem, hogy egy hónap múlva tavaszi nagytakarítást szeretnék a bal felső saroktól a jobb alsó sarokig. Reakció: "Csináljad." Mondom: "Kösz, de nem biztos, hogy egyedül létráznék porszívóval a kezemben, szedném le a függönyt és hasonlók." :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ő: "Na, ez az, amiből a férfiak 90%-a kimarad". Mondom én: "Igen, de nem akkor, amikor az asszony terhes!" :evil: :evil: :evil:
Amúgy segít, meg minden, de nem szereti ezt a hajcihőt ilyenkor, mert ez egy egész napos non-stop program.

ikoka7!

Bőőőven van még ideje a beforduláshoz. :wink:

nellike!

Legyetek minnél többet a jó levegőn. :wink:

Drukk a holnapi cukorra. Eddig nagyon ügyes voltál, csak így tovább! :D :D :D :D

Ahhoz képest nincs is akkora hasad. :D :D :D

lola29!

Végre valaki, aki elégedett valamivel a magyar egészségüggyel kapcsoltban. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :?

Ügyi vagy te is és bizony telik már az idő, lassan itt a célegyenes. :wink: (Rajtam is kezd kitörni a tavaszi zsongás mellett a fészekrakási ösztön :) :) :) )

Támadónéni: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szisz89!

Az normális, ha van ilyenkor előtej. És az is, hogy ha nincs. :wink: Előbbi esetben szinte biztos, hogy lesz tejed, de az utóbbi sem kizáró ok. Lesz. :wink:

A striák főként genetikai adotsság kérdése, érdemben nemigazán lehet befolyásolni. :? :? :? De a cici nyúlást igen: JÓ melltartót kell venni. Lehetőleg kifejezetten kismamáknak valót és megfelelő(!) méretűt.
Szopi után majd rendeződnek a dolgok ezen a fronton is. :wink:

Szőrtelenítés: ahogy jól esik. Csak azt vedd figyelembe, hogy a bőröd érzékenyebb lehet, mint egyébként.

gabi1!

A mobil ma gyakran elektronikus pórázként üzemel. :x :x :x :x :x Az ésszel való használat is más, meg az is, ha a gyereknek csak azért van, mert már mindenkinek van az osztályban és csak költi róla a pénzt. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Hát hiába mondtuk mi neked már hónapokkal ezelőtt, hogy csak ez a két lehetőség van!! :roll: Enyje-benyje! Most illik felfogni?? :shock: :lol:

ha nem akarod, hogy Miron a volt férjed nevével éljen hónapokig (márpedig én tuti nem akarnám, elég gáz szerintem) akkor muszáj lesz a házasság. Értem én a problémád, hogy miért nem szeretnéd, de kattintsd át az agyad. Csináljatok mondjuk egyet csak anyakönyvvezető, meg tanúk előtt az irodában. Semmi cécó, zene, gyűrűk, semmi csak a papírok. Fogd fel úgy, hogy a babu érdekében. Aztán ha elérkezettnek látod az időt, akkor jöhet az igazi lagzi, rokonok, barátok előtt. Most még a nevedet sem kell megváltoztatni (persze azt később sem), így ugyanúgy lesz minden, mint eddig. Én ezt tenném...

007!

mellszívós lány már tudja, szerintem csak új volt neki az infó, nekem is jönnek még mindig dolgok amire rácsodálkozom. :oops:

Szisz!

Persze, hogy büszke lehetsz, minden ilyen nagy eredmény. :wink: De tényleg nagyon rossz lehet abbahagyni. Én még a várandósságom elején is majdnem megsirattam, hogy nem táncolhatok rendesen, pedig előtte alig vártam már, hogy sikerüljön a babu és tudtam, hogy akkor nem táncolhatok, úgy ahogy eddig.

Képzeljétek, hirtelen felindulásból felhívtam egy szülésznőt, akit ajánlottak a kórházas topicban, és elvállalt!! :shock: :lol: Nagyon örülök neki, mert mindenki nagyon ajánlotta, és segít majd a gátmasszázsban, hogy hogy kell, milyen olajjal stb. homeos cuccokat is nyomatja, és a telefonban is már olyan közvetlen volt, hogy meglepődtem. Ja! És gyorsan pörögnek az események, szerdán, vagy csütörtökön megyünk is be hozzá személyesen találkozunk (ha férjem is ráér ő is jön) kérdezhetek (össze is fogom írni a kérdéseimet, nehogy elfelejtsek valamit) és ha lesz rá lehetőség, akkor megnézzük a szülőszobákat is! :D

Kép
Kép
tabati

gabi1! :)

Határozottan te vezetsz poci ügyben. :wink:

boo! :)

A házasság és az együttélés között tényleg csak egy papír a különbség. És mégsem. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Az együttélésben benn van, hogy bármikor lefarcolhat a másik, minden különösebb következmény nélkül. A házasságban már jobban meggondolja az ember, hogy hülyeséget csináljon-e, mivel járna kilépni belőle.
Azzal, hogy kimondod az "Igen"-t egyfajta nyilatkozatot teszel, hogy felelsz a másikért és azért ami a jövőben kettőtökkel történik. Felvállalod a felelősség terhét.
Ami ugyanúgy megvan egy szimpla együttélés esetén is, de valahogy itt nagyobb hangsúlyt kap. Biztos érted mit szeretnék mondani.
Önmagában egy papír semmit nem változtat meg. Ha valaki link, akkor az papírral is az marad, ha pedig felelősségteljes, akkor papír nélkül is az lesz. De valahogy mégis falsnak érzem az érvelést, amikor azt hallom, hogy azért nem házasodnak össze mert egy papírnak nincs jelentősége. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ha tényleg ennyire nincs súlya, akkor mitől tartanak? Nem kell nagy hacacárét csapni, 2 tanú elég hozzá, nem jár nagy kiadással.
Szerintem igenis súlya van a házasságnak, de nem a papír, hanem a tanúságtétel miatt, amit a másikért teszel.

Kép
Kép
200907?

007!

Igazad van a házassággal kapcsolatban, de azért Booéknál már van egy "másik" felelősség! Miron! Úgyhogy szerintem a kocka már úgyis el van vetve! :wink:

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Szerintem boo már az elején felfogta, hogy nem nagyon van más választása. De nem csoda, ha most nem akar egyből anyakönyvvezető elé rohanni. :roll: :roll: Ezt is ki kell heverni és tényleg úgy az igazi, amikor magától jön a dolog. Ha viszont ennyire időszűkében vannak, akkor legalább ihlet hiányában a válás emléke halványuljon el valamelyest. Megoldják majd. :wink:

Egy probléma mentes szülésnél általában a szülésznőnek tényleg sokkal nagyobb szerepe van, mint egy orvosnak és örülök, ha segítőkész lesz, amikor szükségem van rá, de a gátmasszázst sose tudtam elképzelni. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Bemegyek egy vadidegenhez (még ha találkoztam is vele egyszer-kétszer, mégiscsak az marad), szétdobom a lábam, hogy a gáttájékomat masszírozhassa...hát nekem ez sok kicsit, pedig nem vagyok se szégyenlős, se prűd. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

007!

Hát ezt a gátmasszázs dolgot úgy értettem, hogy elmondja, itthon hogy csináljuk, aztán persze a szülés közben ő masszírozza, de akkor talán már semmi nem fog érdekelni. :lol:

Kép
Kép
tabati

Hogy további jó napotok legyen :wink: :

Nyuszika találkozik a kígyóval.
- Te kígyó, ne haragudj már, hogy a múltkor cikiztelek a lábad miatt!
- Jó, semmi gond.
- Tényleg?
- Tényleg.
- Akkor kezet rá!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És egy aranyköpés, ha már minap a biztonsági öv volt a kérdés:
A biztonsági öv nem annyira kényelmetlen, mint a kerekesszék. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

007!

Hát mindkettő elég durva, csak másként...

Kép
Kép
tabati

Boo!

Tudom sokat segítek, de ezt nektek kell tudni 8) :lol: :lol: :lol: ! Az tök értehető, hogy te nem akarsz ilyen hirtelen beleugrani! Az is érthető, hogy apa sem így képzeli, hogy most gyorsban emiatt meggyűrűzzön! És nyilván meg szeretnétek adni a módját, ami jelen helyzetben gondolom nem igazán kivitelezhető! Amúgy is illene egyszer "nem terhesen" oltár elé állnod :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:! szóval ezek amellett szolnak, hogy várjatok vele!
Ugynakkor kérdéses, hogy milyen érzéseket fog belőled és a párodból kiváltani, hogy a volt férjed neve fityeg a gyerek kezén :roll: ! Ki a franc akar majd ott rá gondolni?!?! Óhatatlanul elő fognak jönni olyan érzések, hogy ez akár az övé is lehetne, vagy apa részéről, hogy neki előbb akart szülni.... stb. És ez azért egy nagyon faramuci helyzet!
Viszont azt cseppet em értem, hogy miért kell, hogy a gyerek a volt férjed nevét viselje :shock: ?!?!?! Azt értem én, hogy a fogantatáskor még házasok voltatok, viszont bármelyik baba kaphatja az édesanya vezetéknevét!!!! Szóval rövidre zárható a történet úgy, hogy élből a te nevedet kapja (mégsem az exét), és utána lezongorázzátok a dolgokat, és nevére veszi apa (is)!!! És most nézegettem, és azt írják minden további nélkül kaphatja csak az anya nevét!

Bond!

Persze, hogy nem megy fel a zipzár :lol: :lol: ! Vagyis felmegy, de akkor csak állni tudok :lol: :lol: ! Begombolni viszont esélyem sincs :wink: ! Csak hosszú kismamanacijaim vannak, fene se gondolta, hogy így berobban a "nyár", szóval a héten megyek és veszek pár cuccot! Ja, és eddig a felsőim is egész jól bírták a növeketést, de most már többnyire a köldökömig érnek :? :lol: :lol: :lol: !

Dodi Kft. :lol: :lol: :lol: ! Naná, hobbiból itthon szivacsokat vagdalok :lol: :lol: :lol: ! Végülis időm lenne rá :roll: :lol: :lol: !

Nellike!

Nagyon csini vagy, szép nagy a pocak :D :D ! Ügyi vagy a 9 kilóval! Szerintem én is a C&A-t célzom meg :wink: !
Én is azt olvastam, hogy akinek ilyenkor beindul, annak valószínüleg lesz szépen tejcsi, viszont ez fordítva nem igaz, tehát ez nem feltétele a sok tejnek :wink: ! Mindenesetre örülök neki :D :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Hogy te milyen okos vagy! :lol: Fénylik a fejed!! :lol: Tényleg miért is ne kaphatná Boo nevét a babu! Eddig ez a legjobb megoldás! 8)

Kép
Kép
tabati

Tippelek: a házasságkötésnél nyilatkozni kell arról is, hogy kinek a nevét viselje a gyerek. Ez általában ugye a férjé szokott lenni. És mivel automatikusan házasságban fogant gyerek esetén a férjet tekinti az apának -függetlenül a biológiai tényektől-, a gyerek is az ő nevére anyakönyvezendő. Még akkor is, ha menet közben elváltak. (Ésszerűséget ne keressetek benne, a jogban nem feltétlenül van... :? :? :? )
boo...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Na igen, de ha fizetsz, akkor lehet a te neveden. Mintha nevet változtatnál. Lehet, hogy Boonak megéri inkább ez. Boot keresed? Minek? Megdumáljuk mi ezt a háta mögött is, aztán előállunk a kész tervvel, nem lesz választása!! :lol:

Kép
Kép
tabati

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:26-kor.
Vendég

Sziasztok.
Gyorsan bejelentkezek, mert tényleg rég nem jártam erre.

Úgy volt, hogy a héten még melózok, aztán szabadságoltam magam, mert nagyon fájt és dagadt a jobb lábam.
Úgy tűnik jól tettem, mert Nóci sikeresen lebetegedett: valami érdekes vírust csípett el, amitől a nyirokmirigyei hatalmassá duzzadtak. Jó öreg dokink pedig csak azon csodálkozik, hogy nincs láza.
Fojton nyivákol (mármint a gyerek), de nyugta egy pillanatra sincs.
Úgyhogy átléptem főállású beteggondozóvá.

Igyekszem visszaolvasgatni (bár hatalmas a lemaradásom), aztán még majd jövök.

Kép
Kép]
hendegabi

De változtatni már csak anyakönyvezés után lehet, szerintem. :roll: :roll: :roll: :roll: (Amúgy szerintem már Müzli töke is tele van az olyan dolgokkal, amiket nem tud befolyásolni és ezáltal értelmetlen kényszerhelyezetbe hozzák. :? :? :? Ami már csak azért is szép "teljesítmény", mert Müzli lány... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Bond!

Nekem nemrég volt a lagzim, de mi ugyan nem nyilatkoztunk arról, hogy majd kinek a nevén lesz a baba :roll: !
Az valahol logikus, hogy a házasságban fogant babát a férjnek tulajdonítják (még ha nincs is mindig így), de elvileg a mi babánk is lehetne az én vezetéknevemen azzal együtt, hogy ő jogilag a férjem gyereke (meg amúgy is, ő tényleg az :lol: ). Ugyanúgy, ahogy minden további nélkül lehetne a kettőnk nevén, kötőjellel is! Szóval azt nem értem ez most miért nem kivitelezhető :roll: ?! Vagy azok a babák, akik később anyuka nevét viselik, apa nevén lesznek anyakönyvezve és utólag kérvényezik a váltást? Mert én kétlem :roll: !

Tabati!

Köszi-köszi, dagad a mellem :lol: :lol: ! Azt mondjuk nem tudom korábban ez miért nem jutott eszünkbe! Bár gondolom Booéknak igen :roll: !

Boo!

Mi Tabatival megszavaztuk: a te nevedre kerül első körben és kész :mrgreen: :lol: :lol: :lol: !
Na, mi itt agyalunk, te meg nem is beszélgetsz velünk :evil: !!!
Megyek, nézek is egy kis Jóbarátokat :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Amikor az anyakönyvvezetőnél bejelentkeztek, hogy házasodni szeretnétek, akkor kitöltenek egy nyomtatványt, amin az elsők között szerepel ez a kérdés.
De még jobbat mondok: a házassági anyakönyvi kivonat utolsó, "Megjegyzés" rovatában is fel van tüntetve, hogy a " Gyermekek születési családi neve" :wink:

Kép
Kép
200907?

Czigka!

Én azzal nem értek egyet, hogy ne változna semmi! Ez nyilván ott igaz, ahol eleve nincs jelentősége (csak papír :roll: ), de én világéletemben arról álmodtam, hogy feleség legyek (nem csak konkrétan az esküvőről), és egészen más kimondani, hogy a "férjem", mint a párom, vagy barátom (brrr :? ). Mai napig dagad a mellem mikor az Ricsi azt mondja a feleségem..., és nekem sokat jelent, hogy nem a "barátnőjeként" szülök neki gyereket, hanem feleségeként! És barátnője már volt egy pár, sőt még menyasszonya is egy, de felesége csakis én :D ! És egy-egy veszekedés alkalmával bizony mondta, hogy menjek haza pár napra (persze nem mentem :twisted: ), de már nem mondaná, mert egy család lettünk!!! Már ketten is!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Nézd csak meg a házassági kivonatot....nem hiszem, hogy Tőletek nem kérdezték...nekünk is ott van az utsó sorban, ahogy 200907? mondta és kérdezték, ki is akadtam rendesen, hogy komolyan erre van fél percünk??? Szerintem azért nem rémlik, mert nyilvánvaló volt Számodra, hogy hogy is hívják majd a Gyerkőcöt...

Szegedről hivatalból leküldték az új házasságit és módosították a Picink nevét...már itt is van az új papír...1 héten belül küldték! :wink: ( kb 1-2 hónapja írtam is, na mind1)

Ma először rámjött a "Kismama para" és ezzel együtt a sírás is....ugyanis Manókánk 2 napja alig-alig szöszmötölt valamit, előtte meg, mint aktívka olyan volt. Szóval nem vagyok egy hisztis típus, de ma szegény Párom odavolt a házban csinálgatni a dolgokat én meg vártam türelmesen a délelőttöt, de nem igazán volt nagy "hadművelet". Így felhívtam, hogy nem mocorog Manóka, így hazajött és irány a kórház (dokim éppen nem volt bent :cry: ) és Hála Istennek minden ok, a lepény keringése is...ahogy hazajött Apa onnantól kezdve elkezdett rúgni (akasztják a hóhért szindróma :lol: :lol: ), de akkor már úgy voltunk vele, hogy nézzék meg (na bírtam volna várni, mert szerdán úgyis megyünk mozizni), de ez a két napi passzívkodás...
Aztán megfejtettem Manóka gondolatát :lol: :lol: Apa tegnap már kicsit köhögött...ma meg már hajnal 5-kor elindul....szerintem haza akarta csalni a Gyerkőc, hogy nehogy kidőljön....így amikor hazajött mondta is, hogy nem érzi annyira jól Magát....szóval az Uh után ágyba is dugtam...pihenjen csak, inkább menjen máskor ténykedni, amikor már kikúrálta magát!!!

Szóval mondták is, hogy a Babák is érzik a melegfrontot és ma passzívak :?

Tickerplayground.com
breki76

Ja és azt is írtam már, amikor Boo ezt feldobta, hogy bár Anyumék elváltak már az ex férjétől (de Apuval nem voltak házasok még) így először egy napig az ex nevét kaptam, majd utána rögtön Anyuét!!!! És utána apasági nyilatkozattal Apuét!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

A gyors homerseklet ingadozasrol csak annyit,hogy esik a ho :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:
Mar annyira elegem van belole!!!!!!!!!!!!!Melegebb eghajlatra vagyoooooooooooom!!!!!!!!!!!!

Boo:Teljesen megertem az erzeseidet!Nem egyszeru az eset,plane hogy elegge eszervekkel gondolkozok vagytok....
Tudod en 2x mondtam nemet anno hazassagra,sosem ereztem azt hogy na most akkor O az igazi,ideje lenne meglepnem egy hazassagkotest.De akkor mas helyzetben is voltam...Nem ereztem meg.
Aztan eltelt ket ev,es jott a mostani parom.Egyszercsak megkerdezte hogy hozzamennek-e :roll: :oops: :lol: Es annyira termeszetes volt az erzeses bennem,igent mondtam.Pedig egy percig sem eltunk egyutt,o a vilag masik oldalan volt...Okes hogy ismertuk egymast mar 10 eve akkor,de ereztem valamit...
Szoval nehez nektek,es nem ugyanabban a cipoben jarunk,de ertem mirol beszelsz....es az elozmenyek miatt plane hogy nehez...az ember meginog egy kicsit...mar nem is a maga "hiteben"es a masiknak tett "igereteben"de valami azert megvaltozik biztosan...
Ha nincsen mas megoldas,tenyleg ugorjatok be egy ropke idore az anyakonyvezetohoz,es hazasodjatok ossze.Nem hinnem hogy ez a fajta "kenyszerhazassag"barki szemeben negativ lenne.Mint tudjuk van egy par fele kenyszer az ember eleteben........Aztan majd atertekelodik lassan az a dolog,ami miatt ezt most meg nem akartatok....Tudom hogy nem egymassal van bajotok....

Azert a gyermek nevevel nem lehet ennyire varialni,mint ahogy Dodi irtad.Tenyleg van az a kerdes,nekem sem regen volt am az eskuvom....
Kulonbozo variaciokat akkor tehetsz,ha nem vagytok hazasok...en legalabb is ugy tudom,vagy ha direkt kervenyezteted...

En sosem akartam ferjhez menni..vagyis rosszul fogalmazok.Sosem almodoztam rola hogy feleseg leszek...De arrol igen,hogy valakit majd nagyon fogok szeretni,es o is engem,es egyutt elunk boldogan,es lesznek majd gyermekeink...Sok szep kapcsolat letezik gyerekkel,hazassag nelkul is.
De persze azert bennem is megvaltozott valami akkor,es egeszen maskent elem meg a kapcsolatunkat azota,miota feleseg lettem.Megmagyarazhatatlan,de azert valami valtozott :lol: !

Dodi: :wink: Azert mert nem alltam az oltar elott,az en hazassagom mar nem is igazi?Csak mert nem hinnem hogy feltetlenul illendo dolog az oltar.
A paromat erosen vallasosan neveltek.De mikor eljott az ideje hogy dontson,o kilepettebbol az eletmodbol...Kozosen dontottunk arrol hogy nem lesz templomi haccacare,ettol fuggetlenul nagyon jo eskuvonk volt. :lol:
En ugy gondolom,az igeretunket egymasnak tettuk,nem masoknak,es ehhez nincsen nekunk szuksegunk egy templomi reszvetelre.Persze semmi baj ha mas ezt maskent latja...Csak az illendo kerdessel nem ertek egyett. :wink:

Czigka;Mondtam en :wink: semmi baj sincsen veled!!!Retro feeling! :lol: :lol: Tegnap este eppen a Csocso avagy eljen majus 1 c.filmet neztuk....
Hogy mennyit kellett felvonulnom a Ganzmavag buvarszakosztalyaval,uszonnyal integetnem...es enekkaroskent az a sok mozgalmi dal :lol: :lol: :oops:

Hendegabi:Szia!Gyere majd!Jobbulast lanykadnak!Nekem is a jobb labam szarakszik,a jobb sarkam,es a jobb csipom....

Breki:Lemaradtam arrol a konyvrol,de majd egyszer megszerzem...nagyon draga a posta ide-oda!Horror aron van sajnos.

007:Erdekes volt az eszmefuttatasod,es igazad is volt rendesen....azert eleg nagy a kulonbseg sajnos a mostani 20 evesek es a 30 felettiek felelossege es lehetosegei kozott.Mar tisztelet a kivetelnek....de nekem sajnos sok ismerosom van aki 30 feletti koraig nehezebben boldogult,mint a mostani 20 ev koruliek....Pont az o szuleik estek bele a valtozasokba,ezaltal nehezebb volt a suli,a lakas,stb.....Valahogy ezt dobta a gep...

Milyen furi nekem hogy a mi altalanos iskolai eveinkben meg sehol nem volt a mobil,pedignem erzem magamat annyira oregnek..csak egyszerre nagyobbat valtozott a vilag megint....

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Sok közös történés van az életünkben. Én is voltam 1x már menyasszony :wink: ! Majd utána 4,5 évig párkapcsolat...nagyon szerelmes voltam 23-28 éves koromig...mellette nőttem fel. De tudtam, hogy mi sosem fogunk összeházasodni ő már túl volt rajta, nagy volt a korkülönbség, nem akart még 1x nősülni, nem akart gyerekeket. NAGYON SOKAT KÖSZÖNHETEK NEKI AMI A LELKI FEJLŐDÉSEMET ILLETI!! És amikor anno megkérdezték, hogy nem igaz, hogy ez jó nekem, hogy nem akarok Férjet, Gyerekeket,?? Mindig azt mondtam, hogy Férjet nem igazán, csak szerelmet és boldogságot de Gyerkőcöt igen!!!! Ha 35 éves koromig nem találtam volna meg a Párom...akkor egyedül vállaltam volna Babát....mert a Gyermek a legnagyobb kincs az életben..

Oltár: Brrrrrrrrr. Én hiszek...viszont képmutatásnak tartom a templomi esküvőt azoktól, akik a házasságuk előtt (na jó a gyorstalpalón kívül ami kötelező) nem voltak már vagy 10 éve templomban. BOCSÁNAT én nem vagyok megkeresztelve, de évente 2x elmegyek misére: Karácsony, Húsvét...de azt, hogy valaki 15 éve nem ment templomba saját magától és ilyenkor meg végigvonul a fehér ruhában...háááát no comment......(Dodi nem Neked szól, mert lehet, hogy Te jársz is, nem tudom???)

Régen a templomi esküvőnek tényleg volt varázsa, tényleg a hívő emberek akik minimum a vasárnapi misére eljártak azok esküdtek ott...és volt valami ereje is az Isten előtt kimondott holtomiglannak...ma ez már csak divat, mert "OLYAN SZÉP VÉGIGVONULNI OTT" Na hagyjuk inkább........

Tickerplayground.com
breki76

ANCSURTI:hÓÓÓÓ???? :evil:

A BABYM MOZGÁSÁVAL KAPCSOLATBAN ÉN SŰRŰN PARÁZOK.LASSAN RÁ KELL JÖNNÖM H EGYSZERŰEN LUSTA.
VAN H NAPOKIG NAGYON AKTÍV ÉS EZT MINDIG PÁR NAP LUSTIBB IDŐSZAK KÖVETI.
MÁR LELKIISMERET FURDALÁSOM VOLT H MILYEN FELELŐTLEN VAGYOK,H ASZTMÁSAN GYEREKET VÁLLALOK,ÉS H NEM-E EZ AZ OKA H NEM MOZOG EGYFOLYTÁBAN,DE MA VOLTAM LÉGZÉSFUNKCIÓN,ÉS MÉG SOSEM VOLTAK ILYEN JÓK AZ EREDMÉNYEIM!
NAGYON DURVA:LEGUTÓBB 84%-OS VOLT AZ EGYIK ÉRTÉK,MOST 104%-OS!A VÉREM ÁLTAL SZÁLLÍTOTT OXIGÉN MENNYISÉGE IS TELJESEN NORMÁLIS ÉRTÉK.
MOST MÁR CSAK REMÉNYKEDEM H VALÓBAN ERRŐL VAN SZÓ,H NEM MINDEGYIK BABY OLYAN AKTÍV.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Breki: :wink: :wink: :wink: hasonloan megelt eletfolyamatok! :wink: :wink:

Es a szambol vetted ki a szot,pont igy gondolom,gondoljuk a parommal.Nem akartam leirni a "kepmutatas"szot,de pontosan igy ertem!!!!
En megvagyok keresztelve ugyan,es regen meg eljartunk karacsonyi misere,inkabb gyerekkoromban..de ennyi.A feher ruharol is ezt gondolom,ezert is lett zold :lol: :lol: :lol: A tisztasag,artatlsnsag jelkepe...hahahahaha...Amikor megkerdeztek a rokonok,miert nem feher a ruham,parom teljes egyszeruseggel azt mondta:Mert mar nem vagyok szuz.Es ez is a kepmutatas egyik resze szerintem....De mondom,en sem akarok egyaltalan bantani senkit,ha mas a velemenye..
A templomi dolog varazsa...hat nem tudom....
Mi hiszunk a sajat kis dolgainkban,eszmeinkben,es ugy gondolom,eloszoris ezeket kell eloterbe helyezni.... :wink: :wink: :wink:
En azt sem tartom fernek,hogy elfelejtsem,en milyen kamasz voltam....es letiltsam mindenaron a gyermekemet dolgokrol.Esszeruen elmagyarazom majd neki,es azt hiszem nem igazan szeretnem titkolni azt sem,miket csinaltam kamaszkent,mert anyam annyira tiltott mindentol...Eppen ezert tettem meg,mert magyarazatot nem kaptam tole...Es igen,csofarmerban jarok most is,es lazadtam rendesen mindig is....Szeretem azokat akik teljes atelessel reagalnak a vilag dolgaira....es merik a masik oldalt is vallani....

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Boo, miért is tart 2 évig egy névváltoztatás? Ha a Te neveden van, nem lehet pikk-pakk átiratni az apja nevére?! 2 év????? Hihhetetlen.

Tánci: én művészi tornásztam (rsg) 10 évig, ebből 4-et versenyeztem, közben volt show tánc, de csak fellépés szintjén, majd 3 év társastánc, szintén amatőr szinten, nem találtam megfelelő partnert, különben versenyeztem volna. Aztán jött a nagy ő és azóta is minden félét mozgunk együtt, na nem félreérteni, úgy értem sportolás, de most már, ha lehet négyesben. Fáj a szívem, hogy nem lesz egy lányom, akinek átadhatom ezeket a tapasztalataimat is.

Szinte Boo-val egyszerre érünk: én is mostanában kezdtem el kacsázni és vonszolni magam.

Herpesz: aki tapasztalt, az sajnos már az első bizsergésnél tudja mire számíthat. Nekünk a gyerekkel is bevált először a Herbária majd mivel sehol nem kaptam, utána a Naturland herpeszkrém. Na ez egy kicsit csíp, de nagyon hatékony és nem fehér, mint a Zovirax, terhesen is lehet kenni, mert gyógynövényes.

Igen, fülre Otipax fülcsepp, vagy a receptes -nyitott dobhártyára- a Ciloxan vagy az Otosporin -ez kiverte Martin arcát. Már sztem jól van Norbi is, pénteken megyünk kontrollra és várjuk a bárányhimlőt Martinnak. Ez az utolsó esélyünk, már az összes ismerős meggyógyult beőle, remélem elkapta végre.

Ja, a cicin lévő oldalsó kis lapos szemölcsszerű kinövéseket sem kellene nagyon piszkálni, előbb kérdezz, mielőtt lekaparod! Ez is természetes dolog, de a funkcióját nem tudom.

Múltkor bejött Martin mikor zuhanyoztam és észrevette milyen sötét a cicim. Kb egy óra múlva megkérdezte, aki meghal annak sötét lesz a cicije? Megnyugtattam, hgoy azért sötét, hogy a baba jobban megtalálja, honnan jön a tejcsi.

Na megyek, esti rutin apátlanul.

Éva

KépKépKép
agmano

Szia Timi:Ne parazz,annyira jok az ertekeid!!!Hurra!
Igen ho! :twisted: :twisted: Utalom!!!!
Allitolag a terhesseg sok erteket megvaltoztat,de nem minden esetben lesz rossz bizonyos esetekben.Lasd,nalatok is javul az allapotod!Ennel nagyon orulok!

Nalam ritkabban van hogy Hanga lustizik,de mar tudom mikorra varhato az ebrenlet,es az alvasi idoszak...

Az elozoben nem anyumat akartam bantani,tudom hogy csak jot akart....eppen a miert es a hogyan maskepp hianyzott...de hat sajnos 4 gyerekkel egyedul biztos nem volt egyszeru...

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,
A polgári esküvőre amikor bejelentkezel, akkor van a gyerek vezeték nevének a kérdése. Emlékszem jól, mert én a kérdésre, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve, azt vágtam rá, hogy ami az apjáé. :twisted: Amire Robi nagy röhögésben tört ki.
Kell a házassági anyakönyvi kivonat a kórházban, hogy a gyerek a közös nevet kapja, de csak azt a verziót adhatod meg névként, amit előre eldöntöttél. Minden gyereknek ugyan az kell, hogy legyen a vezetékneve és egy anyától, egy apától nem lehet ua az első vezetéknév. Van olyan ismerős, aki mindkét gyerekének a férje nevét adta első majd másodikként, meg olyan is, hogy mindkét gyerekét ugyan úgy hívják, csak épp anyuci különböző. Más szabály azt hiszem, nincs.

Hendegabi,
Nekem már mindkét gyereknek volt tüdőgyulladása láz nélkül, meg láz betegség nélkül. Hőmérőre nem adok. :lol:

Boo,
Ismerős házasságban - mástól - fogant gyereke az anyja nevét kapta. Kell, hogy legyen C variáns is. :roll:
A mellbimbón a tűszúrás szerű dolgok a megnyíló tejcsatornák. A pattanásszerű izék a Montgomeri mirigyek, a zsíros, krém szerű izé segít, hogy ne száradjon ki a bimbóudvar. A terhesség hatására a mellbimbó/udvar bőre megváltozik, készül a szoptatásra. A felső réteget ledobhatja, semmi probléma.

Házasság:
A házasság nekem sem csak egy papír. :wink:
Egyénekre nem szabad statisztikát használni, de szerintem látványos. Anyaotthonokban szinte nincsenek feleségek, ott az élettárs dívik. Erőszakot elszenvedett nők legtöbbször egyedülállóak, legritkábban házasságban élőek, azonos korcsoportot nézve. Csak a brit statisztikát tudom, de a magyar is hasonló. A teherbeesét megelőzően házasodott párok 8x nagyobb valószínűséggel maradnak együtt a gyerek 5. életévében is, mint az együttélők. Még az is jelentősen dob a statisztikán, ha a teherbeesés után házasodnak össze. DE! Abban azért messze nem hiszek én sem, hogy annak a házasságnak van valami köze az "igazihoz", amit egy hitelért vagy vízumért kötnek. Meg egyik házasságból, ki a másikba be sem ugranék, ezért messzemenőleg megértelek, Boo. Szerintem annak az érzésnek valahogy jönnie kell, ha nincs, akkor tényleg csak egy papír. Akik meg szétmennek, azok ezt nem a "papír" miatt teszik, legalábbis sztem hülyeség arra fogni.

007,
A házasság védelem a gyerek számára, nem biológiai, hanem társadalmi fogalom, így nem kell a biológiát követnie. :lol: Az államnak sokkal jobb, ha valaki kénytelen felelősséget vállalni, bár jogi orvoslatra ad lehetőséget.
Aranyköpés...igaz. :roll:
A bölcsőhalál előfordult régebben is - van rá utalás a Bibliában is vhol, de főként manapság vált ilyen rémmé. Persze az is benne van, hogy a többi egyszerű dolgot, mint pl a vérmérgezés már kiiktatták és így sokkal nagyobb az aránya. De összehasonlítva együtt alvó természetközelibb népek és kiságyas modern családokat, elég nagy a különbség.
Azt nem mondom, hogy könnyű a nyelvtanulás. :lol: Akkor éhen halnánk. 8)
amiből a férfiak 90%-a kimarad: Apa nálunk a 10% :lol: Mondani ugyan kell neki, de nem szokása nyafizni.

Tabati,
Ezt a gátmasszázs dolgot én sem nagyon tudom elképzelni. :lol: Már csak azért sem, mert a vajúdás alatt szinte végig talpon voltam, amikorra pedig már ott volt a feje, akkor nem volt mit masszírozgatni.
Én mindig utáltam a megcsörgetlek te meg hívj vissza dolgot. :roll: Pedig több ismerősömnek is van céges telefonja, mégis, ha hívom őket, megvárom, hogy rákérdezzenek. Ha nem teszik, legalább tudom, hogy rosszkor hívtam. :lol:
Most már felírtam a fülcsepp nevét. :D

Gabi,
Húúú, ez már poci! :lol:

Korkülönbség:
Nálunk én vagyok az idősebb. :D 6 hosszú hónappal. Volt olyan haverom, akinek a szülei között 20 év volt. Apuka tinikorában hagyta ott az anyját, egy fiatalbb nőért. :twisted:

Agmano,
Óh, édes anyós. :twisted: Ha még igaza lenne is abban, hogy nagypapi unszolásra történt a házasság, akkor is be kéne látnia, hogy működik. :lol:
Tudnak emberek érdekes dolgokat művelni azért párválasztás terén. :roll:

Szisz,
Nem jutna eszembe a babával kapcsolatba hozni a borotválást/epillálást. Szerintem kinek mi kényelmes.
Köldök kifordulás sztem is egyéni, nekem inkább kisimult.

Nellike,
Én egyáltalán nem vettem kismamafelsőt, pedig két év terhesség van mögöttem az elmúlt öt évből. A legtöbb ruhám nyúlik. :lol: A többit meg elteszem szülés utánra.

Norka,
Én ezt az egész "melledzést" kihagynám, úgy, ahogy van. Semmi nem készít fel a babára, teljesen más elven működik az egész.

Ikoka,
Persze lehet keresztben, de az már valószínűbb, hogy az egyik oldalon a feneke, a másikon pedig a lábai nyomnak.

Ancsurti,
Amszterdam, imádom. :lol: Az sem volt egy nagy tervezés a részemről. :wink: Londonban laktam, barátnőmmel összefutottam az állomáson. Átkiabáltam a másik peronra, hogy mit csinál a hosszú hétvégén. Válasz, semmit. Ok, akkor menjünk el.
Döbbenet, hogy ezekhez képest milyen nyugis polgári életet tudok most élni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Bond! Breki!

Megnéztem, és nekünk nincs ilyen a házassági anyakönyvi kivonaton :shock: !!! Megkérdeztem Ricsit, ő sem emlékszik semmi ilyesmire! :roll: Szóval mi erről tuti nem nyilatkoztunk! Veresegyházán volt a lagzink, itt biztos nem divat :lol: :lol: :lol: ! Fura, de tényleg nincs rajta!!!

Ancsurti!

Dehogyis!!! Az oltárt csak képletesen írtam! Nem is tudom volt-e Boonak templomija :roll: ! Csak vicces, hogy megint pocakosan esküdne :lol: ! Nem is gondoltam a templomra, csak rosszul fogalmaztam :roll: !
Amúgy szerintem a templominak is csak akkor van jelentősége, ha az bennünk is "megszentesíti" az esküt, de csak mert "hangulatos", nincs sok értelme. Akinek ez nem jelent semmit, annál feleslegesnek is tartom (meg kicsit álságosnak is :roll: )! Sokkal fontosabb, hogy önazonos legyen egy esküvő (és nálatok a vagány zöld rucival kétségkívül az volt :wink: ). Attól még ugyanúgy házasság a házasság :wink: !
Én református hívő vagyok, és nekem nagyon fontos volt a templomi! Igazából fontosabb, mint a polgári, mert én elsősorban nem jogilag akartam a felesége lenni, hanem Isten előtt! Nyilván ezért is van az, hogy nem úgy éltem meg, mint Czigka. Persze az sem baj, csak nekemez sokkal több volt, mint "egy buli", meg "egy papír".
A férjem viszont nem hívő, de maximálisan tiszteletben tartja az érzéseimet, sose volt köztünk emiatt gond! Ő magától nem akart volna templomit, de tudta, hogy nekem fontos, ezért volt. Ráadásul egy gyerekkori kedves ismerősöm adott minket össze (30 éves), akit a Ricsi is nagyon kedvel,és tudta mi a helyzet, ezért nagyon emészthető, hangulatos ceremóniánk volt, amire még a "megrögzött ateista" barátok is azt mondták, hogy tök jó volt, kicsit sem uncsi :D !

Breki!

Teljesen egyetértek (lásd feljebb) :wink: :D ! Nekem ez tényleg nagy jelentősséggel bírt, és bír a mai napig! Nekem a családom nem vallásos, vagyis az idősebbek még amolyan "divathívők" a kis porcelán Máriaszobrokkal, meg a látványos esküvőkkel, keresztelőkkel (brrrr :x ), de a közvetlen rokonság nem az. Én kilenc évesen magam kezdtem el érdeklődni, vagyis az utcából a barátnőim mentek református hittantáborba, és elmentem velük, és imádtam, ott ragadtam :lol: ! Azóta a többiek régen lekoptak, de én maradtam! Később református gimit is választottam, és a gyülekezetből kerültek ki a legjobb barátaim is (azóta is ők azok!).
Persze, mióta Őrbottyánba költöztünk nem járok rendszeresen (sajnos nagyon messze van :? ), de azért kb. havonta igen. Voltam itt is, de ez nem az igazi. Én azt a templomot szeretem, azokat a lelkészeket, azokat az embereket.... Ezért is adottössze minket az ottani lelkész fia, aki azóta maga is lelkész lett!

Csajok, én megnéztem újra, tényleg nincs rajta az anyakönyvin ilyen nekünk :shock: !!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, Breki!

Képzeld, tök sokat beszélgettem ma telón egy lánnyal (anyu adta meg neki a számom), aki I-es típusú cukorbeteg 3 éve, és most 10 hetes ikrekkel terhes (spontán) :D ! Most keresgél kompetens diabetolódust ( :shock: ), és ő is Lantuson van, át is akarták állítani, de máshol meg azt hallotta, hogy ilyenkor nem szerencsés az átállítás (ez igaz is), szóval én Thaiszhoz navigáltam, mert tudom, hogy ő vállal Lantust. Szegénykém nagyon ágál a befekvés ellen, de mondtam neki, hogy arra fel kell készülnie, hogy ikrekkel tuti, hogy be fogják fektetni a végén (én be is feküdnék!), és jobb is, meg ő minden áron dolgozni szeretne, de arról is lebeszéltem, mert eleinte én is azt hittem, simán menne, de mikor volt a kétnapos tréningem, bizony fejfájást okozott, hogy óránkét kb. mérjek, meg legyen kaja, pia minden. (Pedig biztos sok munkahelyen megoldható, de én a csoportbeszélgetésről nem szaladgáltam ki :roll: ).
Kicsit fura volt, mert fogalma nem volt egy csomó dologról, pedig a hangja alapján nem volt csitri, sztem 30 körül, vagy inkább felett lehet....

Ja, hemoja 4,9 szóval a cukraira odafigyel rendesen :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ez nem divat kérdése, hanem jogi előírás a házasságkötéshez! Mielőtt nagy meglepődések lennének a szülés után, emeljétek fel a telefont és hívjátok fel az anyakönyvvezetőt és mondjátok el, hogy mi a helyzet. Nem hiányzik, hogy az anyakönyvezéskor kelljen ezzel foglalkozni, ha szükség van valamire. :!: :!: :!:

Kép
Kép
200907?

LÁNYOK, A MIÉNKEN TÉNYLEG NINCS ILYEN!!!!!! (ÉS NEM IS KÉRDEZTÉK SOSE!!!) MÁR KÉTSZER LECSEKKOLTAM, SŐT A RICSINEK IS MEGMUTATTAM, HÁTHA EKKORA LÚZER VAGYOK ( :lol: :lol: ), DE NINCS RAJTA!!!!!!
Gondoltam rá, hogy bescannelem, de annyi rajta az adat, hogy lusta vagyok kisatírozni őket! De esküszöm nektek nincs rajta!!!!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szóval Boo, gyertek Veresre esküdni :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mi hiszünk neked így is, de te is higgyjél nekünk! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Hát ezek után nagyon elgondolkodtam, hogy lehet oda kéne szólnom, hogy ezmostakkormiazmostezzel?!?!?

Pedig nemhogy nincs kitöltve, hanem nincs is a nyomtatványomilyen rész! Szóval a helyieknek nyilván ugyanilyen. Olyan van, hogy megjegyzések, de ott meg ez áll: XXX :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo:"Beadjuk a derekamat" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyem a parod!A draga meg meg is kerdezte :shock: :shock: :lol: :lol: Te meg elvicceskedted?Ejnye-bejnye!!!

Dodi:Jol van,most mar ertelek!
Mindenesetre ez a vallasosdi nekem kicsit kitekert,es eroltetett...De ha ez kell valakinek a lelki bekejenek,hat rajta...
A pasikam is jart gyulekezetbe kiskoraban... :? ....Fenyegettem is,nehogy aztan majd egyszer elotorjon belole,azt uzsgyi,mennie kell gyereknek is.....
Bar Szerintem Czigka kicsit leegyszeusitette a dolgot,nem biztos hogy ennyire snassznak talaja,max,maskent fogalmazott kicsit...
Es mivel en sem "isten"elott tettem fogadalmat-es ha mar ez ugy van hogy allitolag isten szeme mindent lat,miert is kellen hozza bevonulnom egy templomba-megis pozitivan eltem meg az eskuvomet,es magat azt a tenyt,hogy mit is jelenthet ez.....

Megneztem most a hazassagit,a mienken sincs semmi ilyesmi a nevadassal kapcsolatban...de emlekszem a kerdesre...meg meg is lepodtem hogy ennyire koran rakerdeznek.
Eppen ma keszulunk elintezni a biztositast,mert van egy oldal a neten elrejtve,hogy mi alapjan lehetnek megis biztositott.Errol nem sokan tudnak,meg az ugyvedek sem...szoval megprobaljuk.Na ehhez elokellett szedni par iratot,gondoltam meglesem a szobanforgo dolgot....

Kép
Kép
ancsurti

Dodi:Nekunk is ez all rajta,de a dolgon nem valtoztat szerintem!!!
xxx raadasul 3x is ez van a megjegyzes rovatban...Mi a XI.keruletben eskudtunk egyebkent....

Kép
Kép
ancsurti

Dodi!

Ikrek cukrosan..húú nem 1x-ű, de drukkolok Neki! A múltkor Dokinőnél is volt egy spontán ikres, de sajna 1 Baba elhalt....de így azért egyszerűbb lesz sokkal Neki! Mármint a cukor miatt!!!!

Igen, gondoltam, hogy Te azért néha elmész templomba....amúgy leginkább a nő részéről érzem ezt képmutatásnak, mert általában a Férfinek mind1 és a nők erősködnek a templomi esküvővel kapcsolatosan...de mint írtam nem Rád gondoltam, hiszen én biztos voltam benne, hogy Te gyakorlod is a vallást!

Ez tényleg hihetetlen....szóval a feleség adatai alatt van egy nagy megjegyzés rovat és ott van

Megjegyzés (Mentions/Notes):
A gyermekek születési családi neve:

De tényleg kérdezzétek meg, nehogy Nálatok meg ez legyen a gond??? Amúgy is 300 napnál nem lehet régebbi a kivonat.

Boo!

Mi úgy intéztük el, hogy itt pesten kikérték hivatalból Szegedről az új kivonatot...na most mivel Nálad az már nem hatályos...mivel a válás emelkedett jogerőre, így nem tudom, hogy az nem megy, hogy valami hivatalnál az ex Férjed nyilatkozik arról, hogy nem Ő a Gyermek apja, plusz a hivatalos válási papír, plusz Apasági nyilatkozat Teapa részéről???????? Nem tudom, csak ez nekem a hihetetlen kategória, hogy ne lehessen ezt megoldani a hivataloknak???
:shock:

Tickerplayground.com
breki76

Kifejezetten ilyen rovat azon a papíron van, amit az anyakönyvvezetőnél való jelentkezéskor kell kitölteni. A házassági anyakönyvi kivonatban csak a megjegyzés rovat van.
A helyedben biztosra mennék: rákérdeznék az anyakönyvvezetőnél (illetve a kórházban) is. Veszteni valód nincs, viszont gubancokat küszöbölhetsz ki...

Kép
Kép
200907?

Ancsurti!

Nekünk is így van!
Megjegyzés:
XXX XXX XXX

Hát úgy néz ki, a mi gyerekeinkre tojtak :evil: :lol: :lol: !

Breki!

Akkor úgyis kell kérnem újat, mert addigra "lejár". Szóval majd külön szólok, hogy pötyögje oda :wink: !
Képzeld, most mondta anyu, hogy a csaj 38 éves :shock: :shock: !
Tehát negyvenhez közel, cukorbetegen, ikreket vár!!!! Hááát, nem irigylem! És még "pattog", hogy ő ezt meg azt szeretné... :evil: ! És kilenc hetesen battyogott el UH-ra, hogy mi van :shock: ! És 10 hetes terhesen nincs diabetológusa :shock: ! Most kicsit puffogok :evil: !
Na látod, ezt nevezem felelőtlenségnek!

Képzeld, enyémfiam viszont nagyon virgonc mióta itt a tavasz :D ! Viszont később kel (10 küröl) a kis hétalvó :wink: ! Vagy várjunk csak, nem! Hiszen mi kelünk egy órával korábban. És mivel ő eddig is 9-kor kelt, végülis továbbra is, csak az már tíz... :roll: . Remélem érthető :lol: !
Ez náluk is egyénfüggő, mint a felnőtteknél, mindre másképp hat a jóidő! Nekem amúgy azt mondta a védőnő, hogy ha nem érezném, hogy mozog, igyak egy kávét, egy pohár kólát, vagy egyek csokit. Ha nem reagál, böködjem meg határozottan a hasamat (a nődoki is csinálta Uh-nál, hogy lássuk), ha erre sincs válasz, akkor szaladjak be hozzá, ő meghallgatja a szívhangot!
Tényleg, nincs olyan kütyütök? Bár állítólag már sima fonendoszkóppal is hallani lehet...
Amúgy ne izgulj, ez nagyon sok kismamnak parája, én is már magyarázok neki, ha rég hallottam felőle, és általában reagál rá :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Rajottem :idea: :idea: :idea: !Nalunk azert nincsen a megjegyzes rovatban ez feltuntetve,mert felvettem pasikam vezeteknevet!!!!!!!!!Tehat,nalunk adott a dolog! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:
Na...lassan forog ez a kerek...de mas magyarazatot nem talatam!

Kép
Kép
ancsurti

Lányok most már kíváncsivá tettetek ezért elővettem én is a házasságit és megnéztem, én sem emlékeztem arra hogy ilyet kérdeztek volna tőlünk. De a házassági anyakönyvi kivonaton sincs. Nekem is csak a megjegyzés rovat van ami ki van x-elve. Mi is a XI-ker-ben esküdtünk.
A kórházban elfogadták az eredeti házasságit nem kellett 30 napnál nem régebbit leadni. És csak azt kérdezték meg mi lesz a gyerek neve. Ez alapján kitöltötték a papírokat le kellett adni az apa adatait és ennyi.

Templomi esküvőnk nekünk sem volt, nem is vágytam rá sosem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Jelentem én is megnéztem. Nekünk kérdezték. Én kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Ki hogyan? Lehet, hogy ez lesz itt a megoldás. :wink:

Nem értem miért kell 300 napnál nem régebbi. Hallottam, a kórházas topicban is írták, ennek ellenére a kolléganőm ugyanott szült, mint én fogok, neki nem kérték, eredetit vitt.

Kép
Kép
tabati

breki76! :)

Ne parázz, nyugi, engedd el magad, élvezd a terhességedet! :wink: Van, hogy aktívabbak van, hogy nem. A vége felé egyre kevesebb helyük lesz mozogni, nem kell parázni akkor sem, de lehet figyelni az étkezési után mocorgásokat. 1 óra alatt 20-szal már jó leszel. :wink: (Nektek nincs szívhang hallgató kütyütök? )

ancsurti! :)

Nézd pozitívan a dolgot: legalább földrengés nem volt... :roll: :roll: :lol: :lol: :(

"Hogy mennyit kellett felvonulnom a Ganzmavag buvarszakosztalyaval,uszonnyal integetnem"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem csak mobil nélkül voltunk jól meg, de ha most elkezdenék visszaemlékeznék, akkor egyrészt átkeresztelhetnénk a topikot "Időutazás"-ra, másrészt meg az az érzésem lenne a végén, hogy ez még a dinók előtt volt... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Csajok! Hogy fogom én ezt megoldani? Azok az elvek, amiket én szeretnék átadni a gyerekeimnek annyira őskorinak tűnnek, hogy ma már körbe röhögik érte a fejemet. Pedig nekem az ad a mai napig tartást, amit én kaptam a szüleimtől és marhára nem veszi be a gyomrom ezeket a mai állapotokat... :roll: :roll: :( :( :( :( :( :( Én nemhogy az országból költöznék el néha a legszívesebben, hanem rögtön az egész bolygóról. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

21 hetes terhesen én sem voltam kifejezetten szűz ( :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: ), de ma már a fehér ruha inkább csak hagyomány. Kinek hogy tetszik, csinálja úgy.
Nem ezen múlik, hogy jó ember/partner/szülő stb.-e valaki, ez csak külsőség. S mint ilyen szubjektív, hogy kinek, mi elfogadható.

Van, hogy rosszul reagál le a szülő valamit és ugyan nem akar rosszat a gyerekének, mégis fordítva sül el a dolog. :roll: Nálam szerencsétlen anyám azt nem tudta megoldani, hogy hogyan mondja meg, hogy meghalt a nagypapám, akit IMÁDTAM. Egy szót sem tudtam arról, hogy gégerákos, csak azt láttam egy napon, hogy anyám feketébe öltözik... Amikor rákérdeztem, hogy miért, még akkor sem volt képes elmondani, úgy kellett kitalálnom, hogy ki halt meg. Azt már tudtam, hogy mit jelent a gyászruha. De a halálról semmit nem tudtam, még ilyen "kamu dumák" sem voltak, hogy angyalkák, meg figyelnek a Menyországból és hasonlók. 9 éves voltam már, nem kicsi. Hamarabb tudtam, hogy hogy születik a gyerek, mint azt, hogy meghalt a nagypapám és mi az, hogy nem látom többet. Még el sem búcsúzhattam tőle...
A mai napi előttem van az a nap, pedig immár 26 éve. Kaptam pár pofont is tőle gyerekként, de azok nem hagytak olyan nyomot (egész pontosan semmilyet), mint ez. :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Tudom, hogy nem akart rosszat, de ettől csak jobb megoldás létezik...

Csak ügyesen, rafkósan és meglesz a biztosításod. Hajrá! :wink:

tímea83! :)

Gratula a ragyogó értékekhez! :D :D :D :D :D :D

agmano! :)

"Múltkor bejött Martin mikor zuhanyoztam és észrevette milyen sötét a cicim. Kb egy óra múlva megkérdezte, aki meghal annak sötét lesz a cicije?"
Ezt hogy kombinálta össze...? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

lorca! :)

Tudom, hogy melós a nyelvtanulás. :lol: :lol: :lol: :lol:

Apa nekem sem nyafizik, csak szinte mindig töketelevan állapotban van és érthető, ha ilyenkor pihenni szeretne. :roll: :roll: :roll: :roll:

Hittantábor helyett hintatábort olvastam. :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Más terhessége nem a te vérnyomásodat kell, hogy növelje! :roll: :roll: :roll:

ancsurti! :)

Lehet benne valami: én "lány" maradtam. :roll: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Azért kérik, hogy lássák tényleg házas vagy-e. (SOHA, SEHOVA nem adunk ki SEMMILYEN eredeti hivatalos papírt a kezünkből!!!)
300 napnál ne legyen régebbi a másolat és ingyenes(!).

Hátha valaki hasznát veszi (szerény megjegyzésem hozzá: ennek kb. a tizede bőőven elég, ha megvan :roll: ):

Kép

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: