A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

sziasztok!
Gratulálok CAT! GIZU! DEMETNIK!

Kismamák! Kitartást!!!!!!!! Én már nem is emlékszem arra, hogy a pocakomban volt, olyan távolinak tűnik!! :oops:

Lányok! Akiknek kínai babája lett, még sárga? Nekünk Pepe még az, de doki megnyugtatott, hogy akár másfél hónapig is megmaradhat.
Pepének a szeme is csipásodik eléggé sajnos. Kamillázzuk, de a doktornő még azt ajánlotta, hogy napi 3*1 csepp anyatejet csöpögtessek bele. :? :shock: :?

Mi tegnap voltunk kint először 20 percet sétálni! (doktornő ajánlotta!)

Vérzés, köszi lányok, már barnás jön, de már annyi betétet elhasználtam, unom.......

A gátseb már nekem sem fáj, szépen begyógyult, nagyon ügyi volt a doki!!! felszívódó cérnával varta, úgyhogy a kiszedéstől sem kell így félni.

Tejcsi van nálunk is, napi 100-120-at le is fagyasztok. (még egy darabig)
Pepe egy angyal: most 3. napja már kialakult az nála, hogy kb fél 7-kor ébred, szopizik, majd kb 10 körül visszaalszik. Addig ölbe van, nézelődik, kicsit a kiságyban, stb.
Majd 13-14 óra között felébred, csukott szemmel eszik, és vissza is alszik. Aztán 16-17. óra között ébred, akkor ismét fent van (vagy pihizik kaja után), és 19-22 ig ismét fent van, majd éjjel egyszer szopzik kb 10-et, és alszik, mint a bunda.
Összegzés: reggel, és este két etetés között nem alszik, de amúgy eszik-alszik. Nem hasfájós, nem sír, csak ébredés után, akkor azonban azonnal enne, elneveztük kanibálnak!! Párom már többször mondta, hogy ő nem merné odaadni neki a cicit!!! :?

Vannak új képek : http://csonkaedina.fotoalbum.hu/index/f ... umid/98977

Kép

Kép
eda7

köszönöm a dicséreteket :) misi nevében is, de egyenlőre csak én vagyok nagyon büszke :)

kocska, pihenj nagyon! és tényleg petrezselyem. vagy torma. apukámnak még a fürdőzés is szokott segíteni, szokta mondani, hogy őzikelába lett tőle - tegyük hozzá, hogy 140 kiló :D szóval dönts egy kiló tengeri sót a kádba, aztán hadd szóljon. és polcold a lábaid! addig fel se kelj, míg jobb nem lesz!

icamica, még jókor változtattatok, gergőnek akkor sikerült eldönteni, hogy bendegúz vagy bulcsú, mikor már csöpögött az infúzió az előkészítőben. ezért maradtatok le róla, hogy miért is bendegúz :D

gesztenye, első nap nagyon vérzik az ember, aztán egyre kevésbé, ahogy húzódik össze a méh, és kisebbé válik a méhlepény által hagyott seb. összesen két tena betétet használtam most el, utána mr elég volt a sima is. az arncia ch30 amúgy is sokat segít, hogy ne vérezzen annyit az ember. Nekem a második nap óta alig van, annyira, hogy szóltam is érte, mondták, az a baj, ha sokat vérzik az ember... ami jön, az is inkább pisilésnél. tegyük hozzá, hogy császárnál azért az érzéstelenítő hatása mellett durván kinyomkodják, amit lehet :) én eddig csak a péterfyben kaptam homokzsákot, kb másfél órára. nem tudom, volt-e különbség. hasszorító császár után praktikus, egyébként nem kell.

na, megyek, ebédelni, ha már apukám főzött :) jöttek babanézőbe:)
szép napot!

kikocska

Eda:néztem a képeket és olyan aranyos Marci ahogy Pepével bánik.Ilyenkor elgondolkodom, hogy lehet pár év múlva még egy babát hoz majd a gólya! :D

Nézi valaki a Forma1-et?Tiszta durva ami ott folyik most! :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Megjöttem a sütivel anyáméktól, de csak a lecsó után szabad enni belőle.

Akárhová megérkezem, rögtön megyek a WC-re.

Icamica!
Lángosban nekem is a fokhagymás-sajtos-tejfölös verzió jön be legjobban. Hú, de ennék egyet! :)

Eda!
Pepe-baba egy tündér, nagyon rendesen viselkedik.
Egyébként, Te tettél valamit a gátsebre?

Azt mondjátok, hogy teliholdkor beindulunk? Hát, akkor nem sokan töltjük majd otthon a Húsvétot. :o

Kép
gesztenye74

Demetnik, Gizu, Cat gratulálok nektek a babákhoz!!!!!!!

Kép

Kép
leo50

Nat.Geogr.megint babás műsor!

kocska

oké kocska nézem már

köszi

Kép

Kép
gabka7926

most nézem , hogy egész nap ez megy majd csak lesznek állatok is!

Kép

Kép
gabka7926

Kocska: én feküdtem az ülőgarnitúrán és bőgtem ahogy láttam a babát.Hú tiszta durva hangokat adott a nő ahogy szült!!!Én rájöttem, hogy velem ne jöjjön be senki a szülőszobába!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Akinek már megszületett a babája:
Normális, hogy a gyerek kétnaposan hason fekve felemeli a fejét és átfordítja a másik oldalra?
Nem emlékszem, hogy Beni mikor csinált ilyet.
Csak olyan meglepő volt tegnap este Marcitól ezt látni. Aztán ma délelőtt is megismételte.
Vendég

Na Vizes sorstársaim:

https://www.babanet.hu/faq/terpan05.php

http://babainfo.freeblog.hu/tags/s%C3%B ... i%C3%A9ta/

Most keltem fel, nem is láttam miket írtatok, nyílván nem frissítettem rá, de most olyat nevettem. Jól itthon hagytalak titeket….
Az a baj, h.az üres krumplin kívül nincs is itthon semmim, se zeller,se petrezselyem.
De akkor is rohadt vok oda állnia konyhába…
Torma is kilőve,mert ecet allergiám van.

Dokim? Dehogy mondtam neki, akkor már rég bent feküdnék.

Gesztenye na igen a csökkent étvágyat én sem látom egy pöttyet sem.

Ica hát tényleg kíváncsi leszek a teliholdra, az a mi napunk is. Remélem még a kórházban sem lesz hely.

Eda tök jó, hogy már nem fáj a seb,csak már én is tartanék ott.

Na főztem egy darab krumplit a mikróban. Degeszre eszem magam!

Kikocska lassan én is 140 leszek a kádba bele se merek ülni,mert nem birok kiszállni, meg a lábfejem sem hajlik, csak fáj. Most várom a csalántea hatását, meg a krumpliét.
NA EZT akartam mondani, hogy én emlékeztem mikor be lett jelentve, hogy nem Bulcsú! DE nem találtam meg azt az írást így nem mertem okoskodni. Tudod, onnan jegyeztem meg, hogy apósom Mihály és ő is Bulcsút akart, akarna.

Gabka gondolod én nem bőgtem végig. Pláne mikor a feje ott lent már bújik ki,jajjistenem. Megfogok halni...

kocska

Kocska: na én annál a résznél sokkot kaptam , hogy hogy fog ott kiférni egy gyerek.Most a császár barátibbnak tűnik ezek után. :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért,de már nagyon régóta olvasgatlak Titeket csak eddig nem mertem írni Nektek!Én is áprilisra vártam a második babám,de ő úgy gondolta március 24.-én kibújik!
Szeretnék gratulálni mindazoknak,akik már babáznak és kitartást kívánni akik még csak ezután fognak szülni!
Lenne nekem egy olyan problémám,hogy szülés utáni depiben szenvedek!Tudnátok valahogy segíteni,hogy mit csináljak?
Röviden írok magunkról:én 27 éves vagyok és 2 gyerköc anyukája.A fiam,Márk júniusban lesz 3 éves.A lányom,Zsófia most született 24.-én.A terhességem alatt elvesztettem édesanyám és 3x voltam kórházba,mert egyszer elkaptam egy vírusos hasmenéses nyavaját,egyszer véreztem és végül felraktak egy katétert a vesémbe.Úgyhogy nagyon örülök,hogy a kicsi lányom nem várta meg az április 3.-át,hogy kijöjjön.Nagyon könnyű szülésem volt.Burok repesztés után 5 perccel kint is volt a baba. Kb. 2 napja vettem észre,hogy nagyon síros vagyok.Nincs türelmem semmihez és senkihez.Állandóan kiabálok,ha nem úgy történik valami,ahogy én akarom.Sajnos nincs kivel megbeszélnem a problémáimat,ezért is írok Nektek hátha kicsit lelket tudtok önteni belém.Ha esetleg tudtok valami jó ötletet,hogy ilyenkor mit lehet tenni akkor szívesen fogadnám.
Félek attól,hogy így a tejcsim is elapad,mert sokat idegeskedek és ingerlékeny vagyok!

Remélem nem baj,hogy írtam Nektek!
Sziasztok!Andi.
k.andrea24

Andi!
Írj nekünk, ha baj van, és olvasd a hülyeségeinket! Nekem nagyon sokat segít, hogy látom, mások is ugyanazokkal a gondokkal küzdenek, mint én, és az örömünket is elhozzuk ide is!
És menj ki a napocskára, nagyon jót tesz!

icamica

kocska:

nem bántásként,komolyan,ne sértődj meg de a dokidnak MOND EL!!még ha be is fektet.neked most ne az legyen a problémád hogy kórházban kell feküdnöd pár napot,inkább azzal foglalkozz hogy Olivérnek és magadnak is nagyon sokat árthatsz azzal ha elhalgatod.
hidd el,én sem kaartam befeküdni Patrikkal mondván hogy nincs nekem semmi bajom,de egy aranyos nővérke elmagyarázta hogy igenis nagyon komoly bajom van,és nagyon rosszul járhatunk mindketten.
a napi max 2 liter folyadék HÜLYESÉG!!!ez egy régi nézet,annó anyósomnak is ezt mondta a dokim.semmire nem ment vele.jó ne 6 litert igyál,de minnél többet.

cat:

Patrik is forgatta 1 hetesen a fejét eggyik oldalról a másikra.ügyes Marci :lol: holnap gondolom mehetettek haza,nem?

ma semmi bajom,Alex indítva lessz,szerintem direkt erre gyúr.de akkor már inkább megmondom a dokinak hogy kezdjük a műtőben,minek várjunk 2-3 órát ha úgyis ott kötünk ki.(tudom most nagyon negatív vagyok de már elfogytak a kis keresztecskéim(+) )

Kép
Kép
ettike

Anyámnak napi 1 literre korlátozták anno :P
Pedig minél kisebb a bevitel, a szervezet annál többet tartalékol, nekem is este a legjobb, mikor már vagy 3-4 litert betöltöttem magamba.

Egy kis OFF: http://zsinor.jetfly.hu/Balaton2008/album/
narancssárga fölső, Dreher feliratú kupola, Balaton-átrepülés :D :D :D

icamica

Ettike látom már te is kész vagy.
Ígérem most már kedden NST után elfogom mondani tuti. DE múlt 7en csüt. még nem volt ilyen vészes,hogy reggelre sem ment le kicsit sem. Na meg tudtam magamról, h.sósat ettem. Meg akartam még a 7végén a szép időben csavarogni. De lehet így is csak azt mondta volna, hogy diéta. De most már nagyobb a gond.
Anyósom segítségét elfogadtam, eljött és megcsinálta a petrezselymes krumplit (lestyánnal, mert azt tudtam hozatni apuval otthonról), meg párolt zöldséget. A fiacskájának meg hozott hozzá rántott húst. Persze nem bírtam kihagyni azt is ettem.

Most jól jön, h.anyósom rendmániás, eddig tartottam tőle, de most olyan jó, hogy pórszívóz.
A 2liter vizes sztoryt meg azért mutattam, ert a másik fórumon 1vizes kismamát a dokija letiltott az ivásról,hát mindannyian megbotránkoztunk. De itt is pont azt írják,h.van határ.

Az én gyermekem készül cicire, csak ahogy én ne hiszek benne, hogy a lenti lukon kifér, úgy ő sem és felfelé próbálkozik.

Andi igazán írhattál volna már eddig is, akkor lehet jobb lenne most, mert már ismernéd a kis csapatunk hülyeségeit, és mi is könnyebben tudnánk segíteni.
Nem írsz arról,hogy van e párod melletted, vagyis, ha van mért nem húz ki a depiből. Bár én sok okosat nemtudok mondani, mert nagyon depire hajlamos vok én is. És pláne, ha a baba nem fog hagyni aludni 2-3nap alatt kikészülök és még fájni is fog, meg csúúúúúúúúnya is leszek,jajjjjj már bele sem merek gondolni.
Édesanyád elvesztése meg bármikor tragikus, nem hogy terhesség alatt, nagyon sajnálom.
Én is csak azzal tudlak bíztatni, hogy ki a napra, a jó időre, engem az most kicsit feldob. Csavarogni, barátokhoz, hogy eltereld a figyelmed a bajokról.
Na meg olvasgasd a mi kis hülyeségeinket, na az is fel szokott dobni.
Sőt én a hoxás fórumon is fent vok, így bőven lefoglalom magam, és tényleg jó, hogy nem vagyunk egyedül a nyavajáinkkal. Sokmindenkinek megnyugtató volt,amikor otthon nem értette meg senki,itt meg mindenki ugyanabban a cipőben járt, sőőőőt..

Gabka,na igen én is tanácstalan vok ebben a spontán/császár dologban, de ebben szerencsére nem kell döntenünk, lesz ami lesz.
De én nagyon szeretném látni mikor a párom meglátja.Bár a könnyeimtől nemtudom mit fogok látni :cry: :cry: :? :?

kocska

ICAMICA:NAGYON JÓK A KÉPEK!!! 8) 8) 8) 8) SZÉDÜLTEM A GÉP ELŐTT AHOGY NÉZTEM A BALATONRÓL KÉSZÜLTEKET!!CSODÁLATOS LEHETETT!!! :D :D JA ÉS A ZENEI ALÁFESTÉS IS SZUPER!!!! :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka, köszi, ez a K-Pax c. film zenéje, a párom örök kedvence :) A képeket én is imádom, csodaszép volt minden ott fönnt.

icamica

Kocska, Gabka!
Milyen műsort néztetek Ti? Ne sokkoljátok magatokat feleslegesen! Emlékeztek a TV2 Szülőszoba (vagy valami ilyesmi) c. műsorára? Amikor az ment, én többször is elhatároztam, hogy soha nem fogok szülni. Azóta nem is merek ilyen filmeket nézni.

Kocska!
Használt a csalántea, meg a petrezselymes krumpli? Van már bokád?

Egyébként, ahogy közeledünk a szüléshez, egyre többször bizonytalanodom el én is, hogy hüvelyi v. császár szülés? :o Mindegy, ezen felesleges agyalnunk, úgy sem mi döntünk.

Kép
gesztenye74

Gesztenye: mi is néztük a koleszban a Kandász Andit késő esténként!
Még jó, hogy nem emléxem annyira a születésekre. :roll:

Kép

Kép
gabka7926

na csajok én ebben is kivétel vagyok....
imádom az ilyen szüléses filmeket.az élet az anyaméhbent a mostani terhesség alatt vagy 30 szor néztem meg.így valahogy jobban eltudom képzelni majd hogy épp hol tartunk,mi látszik.
de amúgy a véres,boncolós,orvosos filmeket is szeretem.
nagyon szivesen végignéznék egy boncoálst élőben(bocs).
dehát énmár csak ilyen béka boncolós kis szadista dög vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

most jöttem ki a kádból.(fél 7 kor ültem bele)
próbáltam befelé fordulni,meggyőzni Alexot,közben kellemes zenét halgattam,előtte levendulát párologtattam,és levendulás a habfördőm is.nagyon szeretem.

forma 1 állat volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pont most nézi apa az ismétlést.

csajok ez a ballonos tágítás fájhat?lehet vajon közben sétálni?
azt olvastam róla hogy egy kis ballont feltesznek a méhszájhoz,feltöltiksós oldattal(vagy valami ilyesmivel)és az szépen kitágít,és elindítja a fájásokat.nem tudom.

olyan aktív Alex a fürdő óta......már ugrálok a székben ahogy mozog,úgy fáj :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
ettike

Ettike: most én is odakapcsoltam mert délben már akkor kapcsoltunk csak oda mikor le voltak már állva,

Kép

Kép
gabka7926

Csajok,higgyetek nekem, a csaszar rossz. Vajudtam is,bar szulni nem sikerult,tudom,mirol beszelek...nem csak a mutet, a fajdalom, a lassu gyogyulas, kiszolgaltatottsag, hanem utana az a szornyu hianyerzet. A valami kimaradt... ezzel nem elijeszteni akarok senkit, meg vegso soron mindegy, a lenyeg a vegeredmeny, az egeszseges baba. csak ne gondoljatok, hogy egyszerubb, vagy jobb. Megoldas, de ara van... nem kell felni tole, ha kell, de jobb, ha nem.

Andi! Jo, hogy jottel! Gratula a kiscsajhoz! En a depit kihagytam, igy szemelyes tapasztalatom nincs, de egy ismerosom volt, es nem fogadott el segitseget, nagyon rossz volt neki sokaig. A vedono fenyterapiara akarta kuldeni, ez is egy lehetseges gyogymod. A vedono masban is tud segiteni. A sedatif pc homeos bogyo, ismeroseim hasznaljak ingerultseg ellen. Hogy ne kiabaljanak a gyerekkel. Nem egyszeru megkuzdeni a hormonokkal, nem vagyunk egyenlo ellenfelek. Remelem tudunk segiteni Akar azzal, hogy meghallgatunk.

Cat, normalis. Enyemek fiuk is csinaltak. :)

Na , telefonrol most ennyire futotta. Nem jutok gephez este biztos...

kikocska

Gesztenye:
Hát így minden együtt, de szerintem főleg a tál eper, mert azóta most tényleg voltam 2szer is pisilni. Utána olvastam neten a Lestyánnak jobban és tökéletes vízhajtó.
Gyomorégésre az egyik legjobb gyógynövény. A lestyánt elsődlegesen vizelethajtóként ödémák levezetésére használják. Vesekő és vesehomok kialakulásának megelőzésére alkalmas. A népi gyógyászatban gyomorerősítőként, emésztést serkentő szerként használják.
És mi volt az utolsó mondat:
Áldott állapotban lévő nők számára nem ajánlatos a lestyán fogyasztása, mivel ingerelheti a veséket, és rosszullétet okozhat.
Hát nagy királyság….
Ennyit a kúrámról!
Na most csuklik is szegény gyermek.
De a bokámat nem fogom már látni szülés előtt az tuti. Jajj,de a húgom leepilálta az elhagyott részeket a lábamon, könyörtelen volt….De tök jó most.

Ettike én voltam boncoláson. Kérdezték elfgosz ájulni, mondom nem tom még nem voltam. De nem ájultam el. Olyan volt, mint egy disznóvágás,csak kicsit morbidabb. Meg a néni sajnos már ki volt nőgyógyászatilag pakolva, így azt nem tudtuk megnézni sajna.
na ez ide való téma :shock: :shock: :shock:

kocska

Andi!

Ha úgy érzed nem múlik a depi, akkor én javaslom a szakember segítségét.

Addig is:
Hormonok. Ezekkel nem tudunk mit kezdeni, szülés után újra megbolondulnak, és mindenki másként reagál. Nem jól vagy rosszul, csak másként.

A depi leküzdésében nagyon sokat segít a D vitamin. Honnan lehet hozzájutni? Napfény, banán, csoki... Kényeztesd magad! Megérdemled!
Nagyon sokmindenen mentél keresztül rövid idő alatt. Ez még kisbaba nélkül is sok lenne.

És ami még szerintem fontos, szánj madra időt! Kérj meg valakit, hogy 2-3 órára minden terhet vegyen le a válladról, hogy csak magaddal foglalkozhass.
És akkor az első lépés:
Vegyél elő egy papírt és egy tollat. Kezdd el írni amit érzel. Ami miatt dühös vagy, ami miatt szomorú vagy. Ne gondolkodj, csak írj! És nem fogja senki látni rajtad kívül, úgyhogy legyél igazán őszinte!
Ha végeztél vele, akkor vegyél elő egy új papírt, és írd le azt, amit szeretnél helyette. Hogyan szeretnéd érezni magad, mit szeretnél csinálni... És az utóbbit jelen időben, mintha éppen most történne veled.

Ha ez is kész van, akkor az első papírt tépd össze, a másodikat pedig tedd el, és minden nap olvasgasd!

Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de általában beválik. Az agyad jobban felfogja a dolgokat, és segít megoldani a problémát.

Egyébként jót tehet egy meleg fürdő is kellemes zenével, egy régen vágyott ruhadarab vagy cipő. Esetleg könyv vagy film...
De szerintem mindezek csak akkor iazán hatásosak, ha már az agyad kezdi gyógyítani a tested és a leked.
Vendég

Kocska!

Ma esti vizitnél a doki megkérdezte hogy vagyok, mire én, köszönöm jól. És indult is kifelé.
De még hátranézett és félvállról odavetette: A lába pedig egy hét múlva jobb lesz már... :roll:
Szóval vizesedés nem múlik rögtön a szüléssel.
Vendég

Na kutyabolondok ezt nézzétek meg milyen babysitter
http://www.indavideo.hu/video/Siro_bebi_es_a_kutya

akit érdekel itt megnézheti
első rész
http://www.indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_1_resz
második rész
http://www.indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_2

kocska

sziasztok.

teca,ildi:

igen eltüntetek :roll: :roll: :roll: csak neeem???

cat:

nekem szülés utánn 3 nappal már szépen látszott a bokám(előtte olyan volt mint kocskának)ezek szerint ez is változó.

csajok:

tényleg ne akarjatok császit.akkor és ott az tűnhet a könnyebb megoldásnak de utánna..............................ráadásul a következő babánál is beleszólhat a természetes szülésbe.

most nem is bánom hogy még egyben vagyok.így ma délelőtt be tudok vásárolni.aztán délutánn indulhat Alex(mondom indulhatsz,hallod fiam???)

sziszike?hogy vagy?

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt!

Most hajnalban nem tudtam aludni :( Majd pótlom napközben.

Ez a NatGeo film vége nekem olyan, mintha ló ellene :P csak nem húzzák kötéllel a gyereket :lol: :lol: :lol: . De azok a hangok elég gusztustalanok. Én olyan fajta vagyok, aki nem ömleszti a világ felé, ha fáj valami. De persze nem vagyunk egyformák.

Megyek, reggeli után nézek, felkelés óta titta kemény a hordóm, hátha segít valami.

icamica

csajok:

tegnap ugye ilyenkor reggel vizsgált a doki,mondta hogy előfordulhat,barnás esetleg véres folyás.tudom is,hisz Patriknál is tapasztaltam.
de belőlem most jön valami barnás trutyi.......ez is lehet még a vizsgálattól????1 nap eltelt....

Kép
Kép
ettike

Ettike!

Mi is vásárolni indultunk volna csütörtök este, de a kórházba jöttünk inkább... :wink:

Barnás trutyi lehet 1 nappal a vizsgálat után is, de az is lehet, hogy megindult a szülés.
A trutyi kocsonyás jellegű? Mert akkor lhet a nyákdugó.

Ica!

Én sem szeretem a hangoskodást.
EDA-val teljes csndben lehet szülni. Nélküle azért nyöszörögtem. Persze csak diszkréten, mert engem is zavart. :roll:
Vendég

cat:

igen,kocsonyás.de én azthittem a nyákdugeszom már elhagytam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
szülés indulás???hm....jól hangzik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt Mindenkinek!

Még mindig egyben mindenki!? A jó idő nem csalta ki mégse a babákat! :roll:

Cat ti ma jöhettek haza??

Nekem még nagyon reggel van és alig mozognak az ujjaim szóval még nem nagyon tudok írni! Csak benéztem!
Pár ra múlva már jobb! Lemegy ez a duzzanat! :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Itt vagyok, még mindig egyben és semmi jele nincs, hogy ez mostanában változna. Már lassan ott tartok, hogy nem is bánnám, ha a húsvétot nyugiban tölthetném a kórházban. Szerintetek nagyon elrugaszkodott kívánság, hogy egy pár napos újszülöttel nem szeretnék látogatókat? De még nagyon közeli rokonokat sem szívesen :? :? Egyrészt szeretném, ha először Apával tudnánk átélni, hogy kis család lettünk és senki nem zavarna be az épp alakulóban lévő napi ritmusunkba, másrészt nem hiszem, hogy sajgó fenékkel és egyéb kellemetlenségekkel kedvem lenne bárkihez is.

Ettike: Tessék ám szólni, ha valami elindult!! És szorítok, hogy ez már tényleg szülés legyen!

Kép

Kép
sildi83

Ildi, én ár most letiltottam mindenkit a látogatásról az első 2-3 hétre. Kivétel persze a nagyon közeli barátok, akik inkább főznek egy jó kaját, és nem szájat tátanak, és elvárják a vendégséget. Az az idő csak az új családé. Persze ehhez határozottnak kell lenni. Aki megsértődik, az magára vessen.

icamica

Jó reggelt!

Senkinek nem indult be éjjel a szülés? Enyje-benyje! :(

Ettike!
Elég vérengzős lehetsz! :o Akkor téged nem visel meg semmilyen véres dolog, úgy látom.
Jön még az a barnás izé? Érzel valamit?

Boglárka!
Ennyire vizes a kezed, hogy nem tudsz írni? Ez nagyon durva! :(

Az normális, hogy nálam egyáltalán nincs vizesedés? Már kezdek aggódni.

Sildi!
Szerintem már most közöld mindenkivel, hogy nem akarsz látogatókat az első időszakban.
Nálunk úgy néz ki, hogy ezt mindenki tiszteletben is tartja, hiszen csak annyit kérnek, hogy majd jelezzük, ha jöhetnek. Csak a közeli családunkra leszünk majd kíváncsiak, és rájuk is csak "limitált" mennyiségben.
Mondjuk anyámnak örülni fogok, mert biztosan sokat fog segíteni.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!!!
Megvagyok még mindig egyben, bár most már nagyon úgy érzem hogy lesz valami!! :shock: :shock:
Amióta felkeltem fáj a derekam és ez minden keményedésnél átvált brutálisba! Viszont semmi rendszer nincs van hogy 3 perc telik el kettő között van hogy több mint fél óra...
De ez talán már azt jelenti hogy még az idén megszülök :) :) :)

Ettike!Szoritok hogy mostmár tényleg a szülés legyen!!!

A császározásról annyit hogy én nagyon nem szeretném attól sokkal jobban félek... dehát ha kell, akkor abba is beletörődök...

A látogatást nekem esélytelen hogy letiltsam! Itt mindig mindenki okosabb mint én :evil: :evil: :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Biztos az én hibám, de nem tudom, miért nem lehet felfogni, hogy ilyen helyzetben 1 ember van, aki eldöntheti, akar-e rajcsúrt, vagy nem: a frissen szült nő. Ezt a családnak kéne legjobban megérteni okoskodás helyett.

icamica

Gesztenye: Csak az a baj, hogy a közeli család is nagyon nagy nálunk...Én is úgy érzem, hogy max. anyát szeretném, de őt is csak rövid időre.
Én sem vizesedek, szerintem örüljünk neki.

Tecaa: Nálad legalább van valami...Neked is nagyon szorítok, hogy AZ legyen!

Kép

Kép
sildi83

Icamica: Teljesen egyetértek Veled! Az apa dolga meg az lenne, hogy ebben kiálljon az anya mellett és távol tartson mindenkit. És most jön a húsvét is...Már eleve bejelentkeztek locsolkodásra. Komolyan, ha valaki kölnit, vagy egyéb bűzös vackot próbál Jankára önteni, vagy rám, hát megtámadom a mellszívóval :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Azt meg már most nagyon utálom, amikor valaki kéretlenül elkezd tanácsokat osztogatni. Majd ha kíváncsi leszek más véleményére, tapasztalataira, akkor megkérdezem. És elsősorban nem azoktól fogom, akik évtizedekkel ezelőtt szültek...

Ráadásul észrevettem, hogy mostanában minden toleranciám elfogyott. Agresszív lettem :lol: :roll:

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Köszönöm szépen,hogy befogadtatok és meghallgattatok!
Tudjátok hiába van úgynevezett barátaim tojnak a fejemre.Az egyik azóta sem látogatott meg mióta itthon vagyunk és ez nagyon rosszul esik nekem!
Van párom,de ö sem tud velem mit kezdeni.De úgy érzem anyósom volt nekem a problémám föleg.Tök jó volt,hogy itt volt és segített,de semmit nem úgy rakott a helyére ahogy én szoktam meg ilyen apróságok miatt kiakadtam tőle.Persze látta rajtam,hogy vannak dolgok,amik nem tetszenek és besértődve tegnap haza utazott.Persze a párom mindenért engem hibáztat,hogy a gyerekkel sem vagyok türelmes meg szegény anyukáját is megbántom mindig.
Cat!Ez a levél írás nagyon jó ötlet!Ha elalszik a kis csaj meg is csinálom.Az a baj,hogy nagyon sok minden van,amit szeretnék és szerintem erre nagyon nem lesz lehetőségem mostanában.
Lenne még egy kérdésem hozzátok!Hogy lehet a nevedhez képet feltölteni?
Olyan jó érzés beszélgetni Veletek!
k.andrea24

Hú, Sildi!
Nagyon bekeményítettél! :) Csak így tovább! Legyél ilyen a rokonaiddal, és akkor talán felfogják végre, hogy az a fontos, hogy Neked mi jó!

Teca!
Te se hagyd, hogy okosabbak legyenek nálad!
Egyébként, mi újság? Még mindig vannak fájdalmaid?

Kép
gesztenye74

Én szépen megkértem mindenkit, hogy ne jöjjön, már a kórházba sem. két barátnőm jött be összesen, nekik nem tudtam nemet mondani, de mondjuk ez még így jó volt. de szépen egyeztettünk előre, meg minden. rajtuk kívül csak apa jött. itthonra jöttek, ami nem volt nagyon jó, szívesebben lettem volna családilag. nagy segítség bizonyos szempontból, hogy itt vannak, de más szempontból meg nem jó. főleg, hogy itt alszanak, és pl ma éjjel, mikor misi fél2-fél6ig nyögött meg szenvedett, mire elaludtam volna, újrakezdte, nem tudtam hova menni vele, mert mindenhol aludt valaki... szóval ez nem volt jó, tudtam előre, de annyira sok áldozatot hoztak értem tényleg az utóbbi időben, hogy nem tudtam azt mondani, hogy ne jöjjenek. férjemnek mondtam, ő nem gondolta úgy, hogy továbbítania kellene, így lett. aki tud, álljon a sarkára :) meg lehet határozni egy látogatási órát, hogy pl. 4-5 között lehet jönni, és ne haragudj, de 5kor kiraklak benneteket, meg meg lehet azt is mondani, hogy 4 hét után lehet jönni. és felkészülni az ilyenekre, hogy megvédeni az alvó babát, hogy nem, most nem lehet felkelteni, felvenni, stb. gyertek majd ha nagyobb lesz. mert bunkók ám az emberek!
na, lépek, töltögetem ki a papírokat, hogy legyen mit ennünk is, megkapjuk a családtámogatási pénzeket :)
szép napot!

kikocska

Jó reggelt!
De agresszív itt mindenki!

:D :D :D

Icamica: én is reggel 5től 7ig forgolódtam az ágyban.Na ja és most keltem fel.

Ha hiszitek hanem nekem is ezen a témán járt hajnalban az agyam.NEM AKAROK LÁTOGATÓKAT! :x :x Főleg nem, hogy hozzáérjenek a pár napos gyerekemhez!!!! :? :?
Azt sem nagyon szeretném, hogy hozzám járjanak be a kórházba látogatni miután szültem.Elleszek majd fáradva és lesz nekem elég bajom csöngessenek be az újszülött részre és ablakon keresztül megnézhetik.De azt, hogy én 25ször mondjam el majd, hogy a nunusom majdnem 3 felé szakadt meg összeszartam magam a fájdalomtól nem vagyok hajlandó elmondani.
Na ja nálunk is a szűk család elég nagy!És én is jobban hasonlítok egy agresszív kismalacra mint egy aranyos kismamára. :D
De muszáj lesz megsértenem pár embert ha azt akarom, hogy békében hagyjanak minket.Főleg van 14 unokatestvérem és sok barátunk fasza lesz.Majd a fél család engem mond el minden bunkónak.
Ja és már beszereztem a patikában fertőtlenítős folyékony szappant drága volt de megérte.Na azzal ha kezet mosnak majd hozzá nyúlhatnak, főleg a Bagira szétnyálazza őket mire bejutnak.

Tecca: szurkolók, hogy az legyen!!!!!!

Na most elmegyek és meglepem magam egy papuccsal meg egy pólóval szülinapomra mivel elmaradt apától az ajándék a kórház végett.Ja és a fagyizót is célba veszem!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Ettike: NEM TUDOM, DE SZERINTEM IS A TEGNAPI VIZSGÁLAT!!! :roll: :roll:

sILDI:nagyon jó ötlet a mellszívó!! :wink: :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Hát ittalvásról aztán végképp szó nem lehet! Ott akarok szoptatni, ahol épp kedvem tartja, és Apán kívül senki nem nézheti!! És éjjel sem szeretnék semmiféle alvó hortyogó rokonba botlani.
A mellszívó csak az egyes számú fegyver, ha nem válik be, beizzítom az orrszívót :twisted: :twisted:

És max. Janka lábát lehet megsimizni vagy megpuszilni és aki gügyögni mer arra is vonatkozik az orrszívós megtorlás.

Nem ismerek magamra :lol: :lol: Remélem ez a szülés előjele már :twisted:

Kép

Kép
sildi83

Sildi:te atyaég te már nem is agresszív kismalac vagy hanem nem is tudom. :D :D Na ja én sem akarom, hogy apán kivül bármilyen illetéktelen azt nézze majd ahogy Andris épp leharapni készül a bimbóimat a kis fogatlan szájával. :lol: Itt alvás is kilőve mert lehet apa megy a kanapéra aludni ha éjjel sokat lesz fent Andris.Ő reggel 5kor kell és nincs szívem még őt is kínozni.Mellém meg ne feküdjön senki!!! :shock: :shock:

Most megmostam a hajam de tiszta víz a fürdő mert nem tudok a kád fölé hajolni , már csak meg kellene szárítanom na jó meg felöltöznöm. :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Én is gondolkodtam ezen a látogatós dolgon, de azért is nem mentem rendesebb kórházba. Itt a kórház mellett lakik a mamám és mivel én nagyon tudok nyűglődni,látványosan, ha bármi nyűgöm van és senki nem ér rá, ő bármit hoz nekem és meg is sajnál….persze, ki is nevet, ha túl játszom. De ha szarul leszek úgy is elküldöm az egyéb látogatókat a sunyiba. Aztán engem meg ismernek és nem hiszem, hogy ebből sértődés lesz.
Na kicsikém megindult a köldök alatt is mocorogni, de mielőtt feltételezném róla, hogy valami van, rá kell jönnöm, hogy meg van sértődve, mert csak egy natúr joghurtot és 1 almát ettem. És ez fel szokta háborítani. Hát lehet vele diétázni?

Ildi ez a mellszívós támadás jóóóó!
Mi is kipróbáltuk húgommal, de csak a páromon mertük persze, elég mókás volt…
Csak keményen csajok! Pláne, ha valaki megjegyzést tesz a súlyomra,de nem mernek, vagy nem szimpi az idő vagy akivel bejönnek, akkor úgy is puffogni fogok.

Tegnap Attila nem hallgatta végig, amit elkezdtem mondani a szülésről, h.ha elfáradok is császározhatnak, mert pszt a válságról beszélnek a tv-ben. Na mondtam is neki, tudod mit ha császároznak, megtiltom,hogy megmutassák a babát valakinek is,majd ha én magamhoz tértem és már én tudom mutogatni.

Én már ma kezdem a sértegetést, mert 3-4ember van aki akar majd jönni még körmözni, és közölni fogom,h. az uccsó7re terhes szabit vettem ki. Persze ebből 2 a barátnőm. De az egyik nagyon hisztis tud lenni, pláne, hogy dolgozik locsolóbálba, de szívááás, nem akarok kórházba feküdni.

Gabka uszítsd a látogatókra a vérebedet…
:lol: :lol: :lol: :lol:

kocska

Húúú...tényleg elszabadultak az indulatok :D :D :D Teljesen megértelek Titeket lányok,ezt már sok nőtől hallottam. Igazából én még olyannyira nem tudom mit vált majd ki belőlem az,ha majd "ANYA" leszek,h senkinek nem mondtam még,h pl ne jöjjön. Azt tudom,h Anyumat kértem,h majd legyen velem,ha párom visszamegy dolgozni,mert én attól tartok egy kicsit. Addig ott lesz mellettem,mindenen ketten megyünk keresztül,aztán hirtelen "rámszakad" majd az anyaság teljessége. Na lehet akkor majd jól jön egy tapasztalt ember,adott esetben Anyukám.
De nagyon örülök annak,h így beköszöntött a tavasz és Andi a napfény tényleg sokat segít :wink:
Kikocska nekem ez az egyik fő megoldanivaló gondom,h az apukák dolgozni járnak,Nekik kell éjszaka az alvás. Nem tudom,h mi lesz,ha majd babócának ez nem fog menni és egész éjszaka ébren lesz,meg sírdogál. Nem szeretném,ha Dani kialvatlanul menne dolgozni,meg utána suliba :roll: :?:

Húsvét: hát én alapból nem engedek be senkit. Akár egyben vagyunk még,akár külön. Én csak a húsvéti ebédet szeretem (tojás, sonka, sok-sok zöldség):D

Végre volt időm,h kicsit tornázzak. Remélem akár ezzel a 1-3 hét mozgással is fel tudom készíteni magam a szülésre kicsit.

Ha jól látom még egy nap és én is betöltöm a 37. hetet,így legalább már koraszülött nem lesz :D

dharma

Andi egyébként pszichológia órán mi is kaptunk egyszer egy ilyesmi feladatot,hogy egy papírra írjuk az éves terveinket, és beletenni a pénztárcába, nekem jó pár éve ott van. És tök jó mikor kitudsz valamit pipálni belőle.
Anyós meg érdekes eset, abban is itt a nagyátlag egyetért veled, hogy jajjjjj.... :shock: :shock: :shock:

kocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: