A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jó reggelt Kismamik!:)

Köszönöm a szülinapi jókívánságokat, igazán jól esett.:) Tegnap már mindent végigolvastam, de nem volt erőm reagálni.

Szülinap tiszteletére hülyére vásároltam magam, utána elmentem fodrászhoz. Festés, vágás, erős ritkítás. 3 fejre való hajam van a figaró szerint, de most a terhesség alatt még hajmosáskor sem hullik ki egy szál sem. Tizenéve szárítom a göndör hajamat egyenesre, de most valahogy az sem sikeres. Kénytelen voltam megritkítatni, jól levágatni és lehet sűrűbben megyek száríttatni is ezután. Pont olvastam a hozzászólásokban, hogy ilyenkor anyukák hajlamosak drasztikus változtatásokra a tollazatukat illetően...lehet, hogy ennek estem áldozatul? :roll: :D :D Nos...este beállítottak a barátnőim csapatostul, jó buli volt. Na nem olyan, mint 10 évvel ezelőtt :oops: :D :D :D...de igen jól szórakoztunk. Sajnos az idén elmaradt a torta, de gyertya volt diabetikus fagyiban.:)

Hogy én se maradjak ki a hízásos hozzászólásokból (én is kínlódok vele egész életemben)....
Én a vetélésem után ill. a mostani terhesség előtt durrantottam magamra egy tizest, tehát a bálna effektus nálam is megvan. Az már elhanyagolható, hogy 6 kg-ot híztam "csak" a terhesség alatt. Először engem is igen bántott és zavart, de már nem foglalkozom vele. Ez most nem erről szól. Vizesedek is rendesen, diétáznom is kell, próbálok minden nap sétálni egy kiadósat, rendezkedek itthon, jókat alszom...ezeknek van most itt az ideje. Ilyen sorom úgy sem lesz többet soha..:)))

Ja...én is bejelentkeztem 4D-s UH-ra a 28.hétre. Mikor olvasom gabi beszámolóját...hát be is pánikoltam kicsit....Naivan azt gondoltam, hogy !d-s foto csak olyan jól sikerült lehet, mint amilyeneket itt mutogattok. Pozitív gondolkodás: olyan lesz. Majd jól bekejálok előtte, az én kis éhenkórász kisfiam arra biztos felébred és tán elérjük, hogy ne csak a hátát mutogassa....bár az is gyönyörű biztosan. :D

bertina

Szia lidike!
Végre összefutunk legalább itt.:) Merre jártál, ahol jó idő volt?? Tegnap reggel voltam Szekszárdon a cukis ellenőrzésen és majdnem szétfagytam. Volt vagy 0 fok és ha nem lennék terhes és ilyen divatosan dundi, akkor a szél is elvitt volna. :oops: :shock:
:D
Össze kellene hozni egy randit is. Áprilisban is megyek felétek párszor, de olyankor szeretnék tanárkozni veled, amikor egyedül megyek. Eccercsakmajdösszejön.

Ééédes nagyon a kisfiad és igen guszta a torta is mellette. Éhes disznó... :roll: 8)

bertina

sziasztok

Volt mit visszaolvasni.. :) :)
Viszont egy picit belekavarodtam a dolgokba.. Így egyben visszaolvasva olyan érzésem támadt hogy Dodi látta Bondot. Mert azt írta hogy cuki a piros csizma. Aztán láttam hogy ez biztos elírás, és valójában Boo-nak szólt. De az orrlyukaknál megint elbizonytalanodtam... Dodi honnét tudja milyen Bond orra???
Vagy csak én kevertem kutyultam mindent össze? :shock:

Képzeljétek, van már:
hűtőnk
autónk
babakocsink
kiságyunk
:D :D :D :D :D :D :D

Ezekből csak a hűtő új, minden más használt de a lényeg hogy van.
Az autó egy piros citroen zx furio, nagyon csinos kis járgány :)
A babakocsit 14 ezerért vettük, szerintem megérte, hiszen használtan is 25 ezernél kezdődnek az ilyesmik. Persze látszik rajta hogy nem új, de hibátlanul működik és nekünk tettszik.
Most tologatom fel alá a szobában. Nem vagyok normális :oops:
A kiságyat 7 ezerért sikerült megvennünk, tömörfa esztergált rácsai vannak és kókuszmatrac is van hozzá. És csak 110 cm hosszú, így pont elfér majd mellettem a szobában. Az ágyat majd összerakva fényképezem le, de a kocsiról teszek fel képeket.

Tegnap este vettük a kocsit is és az ágyat is és lehet hogy az izgalmak miatt vagy nem tudom miért de kifejezetten fájdalmas keményedéseim voltak este és Lóci nem mozdult, hiába figyeltem meg sem moccant :cry:
Nagyon rosszul aludtam és most reggel már alig vártam hogy elkezdje a szokásos rugdosást. Arra gondoltam ha még mindig semmi, irány az orvos.
De bepótolta a tegnap estit is, jó nagyokat rúgott az oldalamba.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyetlen dologhoz szeretnék hozzászólni az elmúlt napok témáiból.
Én tősgyökeres panelgyerek vagyok és amikor anno vidékre költöztünk az egyik rokontól kaptam egy nagyobbacska csibét. Örültem neki, gondoltam majd tojik tojást. Aztán kiderült hogy kakas. Mondtam hogy énfelőlem végelgyengülésben fog elhullani, max. kihívom az állatorvost altassa el. Anyukám levágta.
Viszont néhány év múlva már voltak baromfik és nyuszik és bizony magam vágtam mindkettőt. Mostmár nem hiszem hogy meg tudnám tenni de akkor és ott ez volt a természetes.
A kínos az volt igazán, amikor Dalma egyszer ebéd közben megkérdezte hogy: anyaaaa! Hol a kedvenc pipim, tudod az a nagy sárga.. Nem láttam ma még..
Éppen tapintatos válaszon gondolkodtam, de az apja máris közölte hogy épp azt eszi :!:
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Jó sok időbe telt, mire visszaolvastalak Titeket! :D

Tabati: köszi szépen! :D NAgyon-nagy élmény volt a 12 hetes 4D, és vele szemben a 17 hetes nagy csalódás, a 19. heti 4D-vel együtt, azon még csak képet sem kaptunk a piciról, csak a cystájáról, persze akkor az volt a legnagyobb bajunk, de azért jó lett volna látni, már biztosan nagyon sokat változhatott! 8) :) Te vettél már orrszívót? én most nézegetem, hogy milyen is kellene...

Szonibaba, Gabi: Nagyon jók az uh képek!!! Remélem mi is hamarosan megláthatjuk már pocaklakót, és nem háttal lesz nekünk, vagy éppen eltakarja a kis arcát mint a 19 hetesen! :D

200907: gratula a jó eredményekhez! Nekem is hasonló a cukor eredményem: éhgyomri 4.6, terheléses 4.1! De ez nem baj, és ez teljesen normális, hamar reagál a szervezeted a nagy mennyiségű cukorra, és gyorsan elkezdi bontani. :wink: Azért van, hogy még alacsonyabb mint az eredeti(mivel normális esetben két óra muúlva el kellene érnie az előző mérés értéket, vagy legalábbis közelíteni hozzá)

boo: nekem is volt ilyen problémám egy húgyúti fertőzéstől :roll: de a kamillás mosogatás, Latacydes mosogatás, napi többször segített gyorsan.

Lidike: hogyan lehetne Téged elfelejteni!! :D :D :D :lol: Bár igaz a chat részén én is többet vagyok, mint itt, lehetne ott egy külön kis szobát csinálni amúgy? Nagyon édesek a képek Rólatok, és örülök, hogy meggyógyult Domi! :)

f.nikici

HELP

Ki akartam mosni a babakocsi huzatát és már majdnem beraktam a mosógépbe amikor elolvastam hogy kézzel és hideg vízzel mosható.
Hideg vízzel?? :shock:
A kocsi ABC Design, a huzata láthatóan már többször mosott, szerintetek be merjem tenni a gépbe 40 fokra?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Valszeg leesett a VC-d!

Tickerplayground.com
breki76

Vááá...Elszállt :evil: !

Boo!

Szerintem is hívd fel a dokit, mert ha húgyuti, akkor kezelni kell! Addig is mosogasd kamillával, vagy Betadinnal és igyál rengeteg folyadékot, mert az átmossa a szervezetedet, tényleg az rá a legjobb :wink: !

Nyers tojás: Ha már megetted, ne izgasd magad :lol: !
Én egyik nap tatárbifszteket csináltam (imádjuk, és nagyon régen volt, apa már könyörgött érte :roll: ), és azt hittem megőrülök, ha nem ehetek eblőle, annyira megkívántam :oops: . Gyorsan nekiálltam ideológiát keresni, miért is ehetek belőle :lol: :lol: :lol: !
És anyut is megkértem kérdezzen meg egy-két dokit, hátha....
Eredmény a net szerint: a toxoplazmózist minden állat elkaphatja, így a marha is, de ember csak macskától, jobbanmondva macskavizelettel kaphatja el!
És a dokik szerint: ez pontosan így van, nyugodtan egyek belőle, ez is csak olyan hiedelem, mint hogy ne ülj kádba, mert elvetélhetsz (minimális alapja van, de roppant kicsi rá az esély). Szóval ha két doki is azt mondja bátran, nyilván nem túl nagy a rizikó, mert nem kockáztatnának!
Eleve macskákkal nőttem fel (bentiekkel, meg anyósomnál itt vannak a kintiek (na őket kerülöm is ezerrel), gyakran eszek tatárt, és majdnem minden nap dolgozom nyers hússal, mégsem kaptam el, szóval nehogymár ettől az egy alkalomtól :roll: ...
Így én bizony ettem belőle, és baromi jól esett :D !
Az ilyesmiket mindenki maga dönti el, és ettől nem lesz sem jobb, sem rosszabb anya, ahogy valóban a súlytöbblet sem befolyásol ilyesmit :wink: !

Breki!

Igen, valószínüleg azért izgat engem ennyire a dolog, mert voltam dagi, és utáltam :evil: ! És sokaktól megkaptam az elején, hogy te biztos sokat hízol majd, olyan típus vagy :evil: ! Bevallom, nekem igenis jólesik hogy ennek ellenére megdícsérnek, hogy nem így lett (eddig) :roll: . Meg én azért is számolgatom, mert tényleg eleve plusszal indultam! Hidd el, 45 kilósan nem izgatott volna! A korom pedig maximum fogyásnál lehet előny, hízásnál pont semmit nem jelent, az csak alkati kérdés :wink: . Eszemben nem volt kiterjeszteni rátok a rigolyáimat :roll: :lol: :lol: ! Csak ez olyan dolog, ami esetemben csak rajtam múlik, ellenben a temérdek ragyámmal, és szőrős hasammal :oops: :lol: :lol: :lol: ! Mindenkire másképpen hat a terhesség, és ezt tiszteletben kell tartani (nekem is) :wink: ! De ettől függetlenül a mértéktelenül falókat továbbra sem követem meg :roll: ! Ámen

Vas:
Én a ferrocento-t szedem, elég drága, de kifejezetten kismamiknak ajánlják. Én napi eggyel nagyon jól elvagyok :wink: ! Kettőt is lehet szedni, de kezdett szorulásom lenni, szóval gyorsan visszaálltam egyre, és így tök oké :D !

Sillia!
Nem találkoztam Bonddal (ki kiváncsi rá?! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: ), csak összevissza írok :oops: ! Olyan szórakozott vagyok mostanában :roll: ! Csak két ma reggeli akcióm: elővettem egy kávéspoharat, és letettem a Ricsi teája mellé. Elővettem a tejet majd gondosan beleöntöttem egy deci tejet kávéspohár helyett a teába :shock: :lol: :lol: :lol: ! Ezután elindultam a hűtőhöz, hogy visszategyem az odavalókat. Tehát a tejet, a műzlit, és CIF actifizzt :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: ! természetesen ebből csak a tejet akartam odavinni eredetileg :lol: ! Szóval elképesztő vagyok :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Breki igen szedtem a maltofert is annó még, de az sem szívódott fel valamiért. Egyedül nekem csak a tardyferon fol használt mindegyik terhességnél. Nem tudom hogy mi lehet benne ami miatt jobban felszívódik. Egy biztos hogy kezdem érezni hogy hat, már nem fáj a fejem, és nem vagyok annyira fáradékony sem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

megoldottam a tisztítási dilemmát, felhívtam a csajt akitől vettük a kocsit. Azt mondta ő simán belerakta a mosógépbe 40 fokra és úgy mosta mindig. Azt is mondta, hogy még enyhén nedvesen rögzítsem vissza a vázra és akkor szépen kifeszül kiigazodik majd.
Vendég

Sziasztok megjöttem :lol: :lol:

Minden rendben csak a nő szerint inkább 23-24 hetes de sebaj én már nem változatok a vonalzón se a doki ugyis jun. 30-án megcsászároz :wink: Most éppen keresztben fekszik és a méhlepény a fundusból a hátsó falon tapad most. :wink:
tehát az adatok:
BPD 5,94cm
OFD 7,83 cm
HC 21.96 cm
AC 17,87 cm
FL 4,42 cm
HC (BPD/OFD) 21,73 cm ez nem tudom mit takar :roll:
annyit mondott a hasa egy kicsit kicsi de nem számit :roll:

Súlya: 595 gramm :wink:

Itt vannak a sztárfotók:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
minimano74

kardiológia...

A vizsgálat amire majdnem 4 hónapot vártam. Beadom a papírt, rövid idő múlva nővérke kijön kezembe nyom két másikat, hogy azokkal menjek EKG-ra majd szívultrahangra.
Jó. Lesétálok egy emeletet várok az EKG-ra. Közben nézem a papírt amit adtak, az volt ráirva hogy elsődleges magasvérnyomás betegség :shock:
Soha életemben nem volt magas a vérnyomásom. Mindegy, EKG kész, lesétálok mégegy emeletet, néhány percet kevergek a labirintusszerű folyosókon. Nem találom a keresendő szobát így megkérdezek egy nővérkét. Idegesen és nemszeretem módon de megmutatja. Aztán amikor egy bácsi kér útbaigazítást akkor morognak hogy : "nem igaz hogy nem látják, minden ki van írva!"
Persze, ha az lenne a munkahelyem nyilván én is nevetve kiigazodnék a labirintusban.
Aztán csak vártam vártam vártam.. Ahányszor kijött a nővér mindig azt hittem hogy engem szólít, álldogáltam ott a pocakommal már majd leszakdt a derekam. Ülőhely nuku, esetleg ha felrángatom valamelyi járni alig tudó időset.
Aztán egyszer a doki nézett ki, és azt kérdezi, miért nem volt a papíromra írva hogy terhes vagyok?
Hát én tudjam??
Aztán behívott, nagyon rendes volt, előkerestette a régi vizsgálatok eredményét is. Azt mondta szerinte kár volt az időmet ezzel rabolni, semmi baja a szívemnek. Ha zörög hát zörög, gondot okozható elváltozás nem látható.
Na, ezután vissza két emeletet, újra a kardiológia.
Várok várok várok, akkora közel 3 órája.
Végre! Én jövök!
Bemegyek, köszönök. A nővér oldalt a doktornő nekem háttalfordulva nem köszön vissza. Ehelyett záporoznak az utasítások: a gyógyszereit tegye ide itt meg itt meg itt írja alá készítse elő a laborpapírját vetkőzzön derékig!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Csak álltam ott és nem tudtam mindezt milyen sorrenben csináljam, mert egyszerre nem megy. Félénkem megjegyeztem hogy nincs gyógyszerem mert nem szedek. Újabb kérdés: akkor mi a panasza? (doktornő még mindig háttal)
mondom, nincs panaszom. Na, akkor végre ránézett az eredeti beutalómra és egyik szemével egy pillanatra valahová a cipőn tájékára is. Jaaa, terhes? Hány hetes?
Mondom hogy 25. Egy pillanatra odakukkant a papírjaimra és már diktálja is hogy labor negatív. Újra megkérdezi hány hetes terhes vagyok. Legszívesebben azt válaszoltam volna hogy 25 hetes és egy perces mert kb. 1 perc telt el a két kérdés között.
Közben meghallgat (20mp)
Kérdezi: mennyi volt a vérnyomása?
Én félve kérdezem: MIkor?
Mondja:hát most! vagy még nem mértem? Na, üljön fel oda!
Lányok: 140 volt a vérnyomásom! még soha életemben nem mértek ennyit. Majdnem sírva fakadtam annyira megalázottnak érzetem magam. És akkor a nővér megkérdezi:hány hetes terhes is? tizen...
Harmadszor mondom el hogy 25
Doktornő tesz felém egy mozdulatot a hallgatóval, ja, már felöltözött mondja, akkor mindegy, viszlát.
És az egész alatt egy pillanatra nem emelete a tekintetét a lábamnál felljebb úgy nézett ki fogalma sincs ki vagyok és miért vagyok ott és hogy neki mit is kellene csinálnia.
Ezt higgyétek el nem színeztem ki, ez így volt.
Tudom, hogy fáradtak hogy túlterheletek. Nem várom el hogy meghívjanak egy sütire de azért egy kis emberség szerintem nem kerül semmibe..
Vendég

utólagosan boldog szüli és névnapokat akiket illet :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok! :)

Gyorsan betolom az arcom, aztán jöhet a visszaolvasás és a beleduma. ( :oops: :oops: :oops: ) :lol: :lol:

A heti kismama torna kipipálva. 8)
Volt egy 4 napos meg egy 4 hetes kisbaba is, látogatóba jöttek. :P
Gyógytornász néni szerint a eleinte a legjobb a kicsinek a mózes és a pólya. Előbbibe -saját bevallása szerint- nem ruházna be, de nem bánná, ha kapna. :shock: :lol: :lol:
A pólyát pedig a biztonságérzet miatt javasolja, elvégre hónapokig zárt helyen volt a baba és azt szokta meg. Ehhez képest a szabadon levés a kiságyban kicsit ijesztő (lehet) neki.
Mi nem veszünk, de ha ilyen gondunk lesz, akkor betekerjük egy kis takaróba, az is pont ugyanolyan jó. :wink:

(És nem szeretem a kombinót. :evil: :evil: :evil: Modern, csili-vili meg minden épp csak elférni nem lehet rajta normálisan. Kevés az ülőhely. Állni pedig vagy az ajtóknál tudsz, ahol több a hely, viszont mindenki keresztül-kasul közlekedik rajtad vagy pedig a széksorok között, ahol alapból sem fér el két ember egymás mögött. Nemhogy egy kövérebb vagy egy kismama. És ha esetleg kerekes székkel vagy babakocsikval utazna valaki, akkor annak úgy kell beevickélni a megfelelő helyre, több emberen, szűkített csuklós részen át. Kérem vissza régi villamosomat!!! Inkább lépcsőzök a babakocsival rajta, de legalább elférek bőven. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )
(Április 1-től csak akkor állnak meg a villamosok a megállóban, ha valaki vagy fel akar szállni vagy le akar szállni és megnyomja a leszállásjelzőt. Ha valaki arra vár, hogy automatikusan kinyítják majd az ajtókat, akkor könnyen lehet, hogy utazik még egy megállót pluszban, hacsak nem akar valaki ott felszállni, ahol ő leszállna. Magyarul nem áll meg a megállóban, ha nem muszáj, hanem tovább megy, mint a busz)

Délután megyek vissza a Klinikára előadást hallgatni és vadul figyelni, ugyanis a juttatásokról lesz szó. Erősen remélem, hogy kapunk valami szóróanyagot is. :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Sillia!
Nem semmi volt akkor a mai napod.
A kocsi nagyon szupi szerintem :wink: :wink:

07!
Akkor ha lehetséges kérünk majd beszámolót az elhangzottakról. Én most pont azon gondolkoztam (na ez azért túlzás :wink: :lol: :lol: ) hogy az anyakönyvi kivonatot a kórházban intézik/adják vagy neked kell azt is beszerezni???

Kép
Kép
minimano74

Dodi!

Persze, hogy figyeljen oda az ember ahogy csak tud...de a túl sok méricskélés felesleges szerintem...Elég ha az ember felvesz egy régi nacit és látja, hogy van -e plusz cm, vagy nincs... Meg az sem mindegy például, ha valaki végig hányja a terhességét nyilván nem fog annyi tápanyag, kalória felszívódni, mintha nem. Egy a lényeg, hogy ki hogy érzi magát a bőrében! És ráadásul az anyagcsere gyorsasága sem egyforma senkinél....és a terheseknél eleve lassul, azért van a székrekedés is :wink: ! Engem például amúgy nem frusztrál, ha valaki írja, hogy csak 1 kg-ot szedett fel az egész terhesség alatt. Meg egy 180 cm-es egyénen 16 kg valszeg egyenletesebben oszlik el, mint egy 170-nél a 10 kg...meg a csontozat nehézsége is számít...szóval lehetne itt ragozni, de felesleges!

Mindenki örüljön a Babucinak ha 50 kg-al akkor úgy, ha 100-al akkor úgy!

Mellesleg nem csak Te írtad ezt a súly dolgot agmano is tegnap már a szeptemberiekhez akar átmenni a képeink láttán.....Hajrá! Én büszke vagyok a pocimra és a Férjem is...nagyon-nagyon és nem akarok átmenni az áprilisiakhoz :lol: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Mini!

Szépek a fotók!!!

Sillia! Sajnálom a kardiológiás sztorit...szomorú,, hogy ennyi antiszociális paraszt van!!!!!

Bond!

Várjuk a szupi infókat!!!

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!!!

Szőrös has :lol: :lol: Na látod nekem is így van...ott a köldöktől lefele egy csíkban :wink:

Amúgy meg bírom az ilyen embereket, akik jóindulatúan megmondják a frankót, hogy biztos így és úgy lesz.....menjenek el jósnak!

Mondjuk az nem árt ha nem lesz giga a Baba, hiszen nekünk úgyis a papírforma szerint eleve nagyobb (ami eddig oly sokszor nem jött be)....na most a mi Kisfiúnk sem az eddig...Hála!

Tickerplayground.com
breki76

Nos, a fejem nem ér nézni, azért azon látszik hogy mennyi az annyi :(

De a pocakomra büszke vagyok :) Kép Kép Kép
Vendég

ancsurti! :)

Kérjük szépen a koncert beszámolót! :wink:

boo! :)

Már a múltkor is ilyen tojáshabos akármit csináltál. :evil: Ezt a kicsit még bírd ki és tényleg ne egyél ilyeneket. Tessék nagylánynak lenni! Irgum-burgum!!!!!!!!!

Az intim problémádra még egy dolog jutott eszembe. Szellőztesd. :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: Járkálj egy kicsit félmeztelenül otthon, hátha csak annyi a gond, hogy túl sokat van nedves környezetben. :roll: :roll: :roll:

Az egy dolog, hogy este ettél egy kis szalámis kenyérkét, de hogy kajáltál az elmúlt nap(ok)ban? Fogadjunk, hogy rendetlenül... :evil:

breki76! :)

"Én is akartam edzeni kismama tornát, de rájöttem, hogy a cukrok szempontjából nem kockáztatok és kész! "
Én hülye vagyok a cukorhoz, de őszintén szólva nem hiszem, hogy az a fajta kismama torna, amit mi csinálunk ne tenne jót neked. :roll: :roll: :roll:
Nem ugribugri meg erőgyakorlatokról van szó, hanem hasonlókról mint amit mondjuk gerincferdülésesek, hátfájósok vagy öregasszonyok szoktak végezni 70 és a halál közt.
Ma is egy csomó olyan gyakorlatot csináltunk, amihez törökülés kellett. Erre hajolsz, így emelgeted a karod, időnként kinyújtod a lábad, bokakörzést csinálsz, stb. Tényleg annyira primitív gyakorlat némelyik, hogy csak les az ember... (Lábujjal való integetés, bokakörzés és társai) Messze vagyok a fittnesz lédiségtől, de még csak ki sem melegszem a végére (talán még a vérnyomásomon se látszik meg... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Ugyanakkor nem haszontalanok, mert élénkítik a vérkeringést, elhajtják a pangó vizeket, edzik a hátat, gátat és minden olyan testrészt, ami vagy most vagy pedig a szülés után lesz nagyobb igénybevételnek kitéve. Megmozgatják a beleket is, úgyhogy barna macit is könnyebben ki lehet csalogatni a barlangjából. :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Ha eddig ilyen fittnesz kazikra mozogtál, akkor ezek a gyakorlatok nem jelenthetnek problémát neked (SEM!).
Ezt a kazit az én gyógytornász nénim állította össze:

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=kismamaknak&submenu=konyv-cd-dvd&category=dvd&empty=1&productid=135573&pageno=1&whid=25

Látni ugyan nem láttam, de feltételezem, hogy ugyanazok/hasonló gyakorlatok vannak benne, mint amiket velünk csináltat. Így látatlanból is ajánlom. :wink: Ha a dokid nem tilt el a mozgástól lepény vagy más miatt, akkor szerintem érdemes kipróbálnod. (Annyi mindent megvettetek már a babának, ha mást nem, egy próbát ez is megér. DVD-n és vidókazin is kapható, rengeteg helyen)

"Vannak emberek akiknek nem is áll jól ha túl vékonyak, mert beesik az arcuk!!"
Részemről szívesebben látok a környezetemben egy dundibb vagy kifejzetten kövér nőt, aki (többnyire) jókedvű, kedélyes, mint egy ropi alkatú, hisztériás, anorexiás hülye pics@t. :wink: (Bocs. :oops: :oops: De tényleg így van, hogy a túlsúlyos emberek általában vidámabbak, jobb kedélyűek, mint a piszkafák, akik minden deka miatt bepánikolnak és az tölti ki az egész életüket, hogy súlyukkal vannak elfoglalva)

"Unokatesóm faterja egy terrorista volt anno a gyerkőcökkel, az unokák meg totál a fejére nőnek"
Azt szokták mondani, hogy a nevelés a szülők, a kényeztetés pedig a nagyszülők dolga. :lol: :lol: :lol: :lol:

agmano! :)

Telefon, távirányító: naagyon-naagyonnn helyes! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Manó császárral született, de én nem hordtam semmi hasleszorító akármit. Teljesen jól voltam anélkül is és a pocakom is viszonylag hamar rendeződött.
(Illetve Tena hosszúszárú hálós bugyim azért volt, mert egy jópár napig kellett a betét még. Kórházba is ajánlatos vinni, szinén Tena betéttel együtt. Jóval többet felfog, mint a szokásos intimbetétek)

bertina! :)

Éljen a jól sikerült szülinap! :D

A hajadon ne csodálkozz, hogy nem tudod kiegyenesíteni, ez is a hormonoknak köszönhető.

"Vizesedek is rendesen, diétáznom is kell, próbálok minden nap sétálni egy kiadósat, rendezkedek itthon, jókat alszom"
Ügyi vagy csak így tovább! :wink:

Nem csak szuper képek születnek a 4D-n, csak mindenki azokat tesz fel, ami jó. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Ne is foglalkozz kicsidodival, össze-vissza hordja itt a hetet is meg a havat is mostanában... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Én is belekavarodtam párszor. Ráadásul boo-t nótoriusan bond-nak olvastam. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De nem fog összezavarni, akárhogy is próbálkozik! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Éljen-éljen a jó sok minden! :D :D :D :D :D :D :D (Ezek szerint ezért nem jelentkeztél.) Lehet, hogy nem új a járgány, de attól még teljesen jó. :wink:

Dalma kedvenc pipije a tányéron: jaj, Apa megszólalása! :x :x :x :x :lol: :lol: (Borzasztó, hogy mennyire nem tudnak kapcsolni néha...)

Mosási dilemmát ügyesen megoldottad! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kardiológia: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil: (És akkor még finom voltam és nőies... :evil: :evil: :evil: :evil: )

kicsidodi! :)

Tudtommal a nyers hús, mint olyan kerülendő, függetlenül attól, hogy kinek a lábain rohangált korábban. :roll: :roll: :roll:

"Ezután elindultam a hűtőhöz, hogy visszategyem az odavalókat. Tehát a tejet, a műzlit, és CIF actifizzt"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

minimano74! :)

Nem ígérek semmit, de azt betartom. :wink: :lol: :lol: :lol:
Legjobb emlékeim szerint a kórház intézte a születési anyakönyvi kivonatot, mert mire az OEP-hez mentünk igényelni a különböző dolgokat, akkor már a kezünkben volt. De erről is biztosan szó lesz ma.

sillia! :)

Te pocid is aranyos! :wink: (És lászik, hogy nem csak ott gömbölyödtél, hanem picit feljebb is. :wink: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sillia!
:shock:
Menjenek el a búsba. De vígasztaljon az, hogy legalább fölöslegesen mentél, ez jó hír.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

boo! :)

Amit elfelejtettem. :oops: :oops: :oops:
A szopi alatt szépen ment le a súlyom, afelől nem volt kétségem, hogy elérem a kiindulási pontot. Csakhogy kb. 8 kilócskával az is több volt a kelleténél.
Kitartó sportolásra képtelen vagyok ( :oops: :oops: :oops: ), inkább a kajára igyekszem odafigyelni. Viszont találtam egy csajszit, aki házhoz jár masszírozni. A pláne az egészben, hogy paprikás-fahéjas-mentás-mittudoménmégmilyenes zselével csinálja, infra lámpázza és utána szépen beteker fóliába. Ennek 2 óráig kell rajtad lennie és naponta 3 liter folyadékot (lehetőleg vizet) le kell nyomnod.
Ebből nekem az utóbbival volt gondom, de azért megoldottam. 8) 8) 8)
Eredménye: bő 2,5 hónap (huszonpár alkalom) alatt -4 kiló.

Kép
Kép
200907?

Elfelejtettem mondani hogy tesóm kutyája nagyon beteg(ugye most itt laknak nálunk, így velem is összenőtt a kutya, még ha sokszor bosszúságot is okozott azzal hogy bepisilt.) Már hétfőn láttuk hogy rossz kedvű. Kedden már hányogatott is, elvitték dokihoz, mire az azt mondta hogy gyomorhurutja van, és kapott egy csomó injekciót. Erre tegnap, én szóltam tesómnak, hogy nincs jó a kutya, mert esik össze, nem tud menni, nem bír megállni a lábán. És pisilni sem pisil. Annyi ereje nem volt hogy felemelje a lábát, összeesett. És egyfolytában hányt. Nagy mennyiséget. Nagyon sajnáltam szegényt, és látszódott rajta hogy nagy fájdalmai vannak. Este elvitték tesómék megint dokihoz, de én akkor már mondtam páromnak hogy nem lehet hogy kullancs csípte meg és mint a mi kutyánknak is elkapta a babéziát, ugyan ez volt a baja. Hát igazam volt, vettek tőle vért, meg uh, és kiderült hogy babéziát kapott el, és a veséje se nagyon működik. Este még ott kapott sok féle gyógyszert. Éjjel sem lett jobb, vizelete nem volt. Reggel vitték vissza megint bent is kellett hagyni, mert átmosták a veséjét, a dokit felhívta tesóm, de sajnos nem változott az állapota továbbra nincs vizelete, nem működik a veséje. Nem tudom hogy mi lesz vele, egyáltalán túl éli e, megmarad e. Már megsirattam szegényt. Olyan szomorúan feküdt tegnap. Csak nézett nem csinált semmit. Nagy sajnálom szegényt. Már megszoktam hogy itt van köztünk, most üres a lakás.

Kép

gabi1

Boo

Ha jól emlékszem március végén valamikor esedékes a tárgyalás..
Volt már, vagy lesz?
Valamiért márc. 22. rémlik nekem de lehet rossszul emlékszem.
Vendég

Gabi

Szegény blöki...ÚGY tudnak nézni amikor betegek :(
Vendég

Sziasztok mamikak!

007:Tegnap nem is gratulaltam a jo eredmenyeidhez :oops: !Igy utolag is :wink: !Kombino...hat ennyire egy szar tipust hogyan tudtak keriteni :roll: :roll: !Annyira jellemzo.Pont ezek a hibai amiket leirtal...Imadom az itteni villamosokat,annyira jo feelingje van!

Minimano:Edes a kis hercegnotok!!!

Breki: :wink: Koszonom szepen,jokat irtal nagyon!Epp eszel tudom,es masok is mondjak hogy semmi baj,a pocim meg gyonyoru szep nagy....igerem mar nem aggaszt a dolog tobbet.
Csak neha erzekenyebb is a lelkem,es hianyzik a porges az eletembol...a mericskezessel egyettertek.Annyira jol kezeled a dolgokat,rendben is lesztek :wink: Ti is.A tesobabara nagyon hajtunk majd mi is,nekem is a korom indokolja,nem szeretnek kesei babat....Mondjuk Silliat elnezve....

Agmano:Iszok am kavet,napi egy mostanaban lecsuszik,szerencsere a vernyomim ujra a regi,nem kell ettol tartanom es vizhajtasra kivalo!
Vasarlast a 7.honap kornyeken tervezed elkezdeni?A fiukrol nem maradt semmi gondolom...ne aggodj,ha az erzeseid ezt sugjak..nem vagy lekesve semmirol...nekunk csak kocsink van eddig,es par szatyor ruhacska...Ugyis nemsokara beindulsz,meglesz minden idoben!Mondjuk elkap a para neha hogy na most mar hajra,de meg elsore nekunk kell uj agy,egy kisebb,es egy szekreny,hogy elferjunk,aztan johetnek Hanga butorai(agyiko+pelenkazo)es az aprosagok.

Lidike:De jo latni Titeket!!!Szuper nagy puszit kuldok az unnepeltnek!Edes a hajszerkezete!Sikerult berendezkedni az uj helyen?Domi jol viselte a koltozest?

Bertina:Nekem is hasonlo a hajszerkom...mostanaban a frufrum kiegyenesitese akkora macera,mert csak ott csinalom,a tobbi mindig copfban van...ezert is vagatnek valami rendszert bele,de hat ilyen hajba nehezkes...Jo buli lehetett a csajokkal!Vigasztaloak a soraid a "jo sorunkkal kapcsolatban".
Pfujjj en kolat ittam a 4d elott csokival...be is indult Monyok rendesen!

Sillia:Ugyesen vasaroltatok!!!En imadok hasznalt dolgokat vasarolni!Autot alapbol nem erdemes szalonbol...es a tobbiert is megszakad a szivem,hogy mennyit kernek el ujjonnan a dolgokert.Nagyon szuper dolgokat ki lehet fogni hasznaltan...semmi baj nincs vele.Mi is a neten nezunk majd kisagyat,olyan mint otthon a tesz-vesz.Nagyon jo a felhozatal.
Azert ateltem az orvosos elmenyedet..hogy nem szegyelli magat!!! :twisted: Szep a pocid nagyon!!!

Boo:Tenyleg! :idea: kamilla...na mondom hogy tudjak a csajok a frankot!
Hanyinger: :twisted: :twisted: :twisted:
Nem a savad szorakazik?Engem megtrefalt a napokban...

Dodid:A toxoval nem ertek egyet,de ezt is mar kitargyaltuk...azert ne egyel nyers hust ha nem muszaj...pedig en is mar megkivantam a bifszteket :wink: !

Gabi:Nagyon sajnalom a kutyust...ez a babezia nagggggyon gazos betegseg!Rogton erre gondoltam ahogy irtad a tuneteket!Szoritok nagyon,bar tudjuk hogy keves esetben menthetoek...en ismertem 2 kutyust akinek sikerult a gyogyitasa,sajnos az egyik megint beteg lett....
Kitartast Nektek,most ez nem egyszeru.Azert vigyazz magatokra!

Prodigy:Este 3/4 11-re mentunk,a kapunyitas 9-kor volt.Jol idozitettunk,mert 11-kor kezdtek.Azert szerencsere aludtam elotte,es fel is tudtam oltozni rendesen,.mert azert valjuk be...a kismama ruhatar necces egy ilyen tipusu koncertre :lol: :lol: De szerencsere vannak olyan szerkoim,amik ezen allapot elottiek,viszont megfelelnek most is pocakra :lol: 8) !Rengetegen voltak,de jol birtuk,tancoltam is a hatsobb sorokban,azert rezgett a hasam,de Hanga nem tiltakozott,pedig nagyon figyeltem a reakcioit.Leadtak egy par regi jol ismert szamot is,de ez az uj albumrol szolt.Szigeten is lattam oket parszor mar.
Jo volt tancolni,"regen"buliztam jot,de talan mostanaban ez volt az uccso ilyen.Itt vannak jazz fesztivalok,az utcan szinpadokon zenelnek,na majd arra elmegyunk harmasban.Ejjel fel 2-re ertunk haza,azert ideje volt.Hanga nekilatott bulizni,jatszott a kezemmel :lol: 3-ig :shock: :shock: !Szerintem azert nem volt egy akkora trauma neki,ha jol ereztem magamat,neki sem volt talan rossz.Es vegig simiztem a pocakom...

Most megyek,kiatalalom mit is kene foznom... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ancsurti

Valami rakott zoldsegen torom a fejemet :roll: :roll: :roll: Az lesz az...fel kell olvasztanom pici husit hozza....

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Hidd el ma én is jól felhúztam magam...tegnap után ismét a hivatalokon, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ne ártsak a Picinek a túlaggódásommal! Csak az a szar, amikor nem csak tőlem függnek a dolgok és más ember faszságainak(bocsánat) vagyok kiszolgáltatva és még csak ki sem tudom őket hagyni a láncból....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Ma éppen így küldtem el a segítőkész anonimust, aki 2 mondta helyett kötözködni próbál...csak tudnám, hogy miért van akkor e-mailjük az OEP-nél??????

Ha valaki nem akar segíteni, akkor inkább ne szóljon semmit, de ilyen antiszociális hozzáállást régen nem tapasztaltam! De ha valakinek ez a legnagyobb öröme, hogy egy várandós kismamával kötözködjön, hát akkor HAJRÁ!!!! Gratulálok!!! További sikeres munkát.....gondolom ha a saját lányáról lenne szó, akkor biztosan másképpen válaszolna! RÖHEJES! Más embereknek akik kedvesek, segítőkészek meg nincs munkájuk.....

Úgyhogy én sem kezelem mindig olyan jól a dolgokat :oops: :wink: ! De annak örülök, hogy a koncert jó volt!!!!!! Lehet, hogy a Prodigy lesz a kedvence Hangának????? Ki tudja?????

Gabi1!

Sajnálom a kutyut!

Tickerplayground.com
breki76

Breki:Hasonlo a vermersekletunk :wink: !Nagyon nehez neha uralkodni magunkon,plane ha masok hulyesege miatt megy fel a pumpa. :twisted: Sohasem ertettem hogy az ilyen emberek mitol is vannak meg ott,ahol regen nem kellene lenniuk,masok meg szivest-oromest,lelkesen vegeznek a munkajukat,de persze nekik nem lehet....
Ezek a hivatalok is sajna mar nalam elore felvittek a pumpat...ugyeket intezni kesz katasztrofa!

Remelem azert ez megbeszelheto babocakkal,es nem artunk nekik.Van par dolog ami elkerulhetetlen,de helyrehozhato...
Nyugi,csak okosan :wink: !

Itt nekunk is lesz par korunk majd,a statuszokat a helyere rakni...es hogy masok baromsaga miatt most vagyonokat kell leakasztanunk a bankoktol...mert nem szulhetek a repafoldon...hat keszen vagyok ettol is.Es semmi eselyem hogy biztositott legyek,mig a letelepedesim nem lesz meg.Mintha nem kerdeztunk volna ra minden apro dologra...nem a mi hibank,megis nekunk kell megszivni miatta...Szep :twisted: !Meg szerencse hogy Hanga kanadai allampolgar lesz,neki jar a biztositas"allitolag"automatikusan.En meg igyekszem komplikacio mentesen szulni... Ja es a doki megprobalja elintezni hogy csak 1 napig legyek bent a korhazban,mert elso babanal 2 nap "jar".
A baba papirjait elintezni majd csak szules utan tudjuk persze...kivancsi leszek a folyamatra... :roll:

Kép
Kép
ancsurti

Basszus Ancsurti nagyon nehéz lehet...idegen ország.....
Drukkolok, hogy minden megoldódjon Nektek is! Tényleg borzasztó ez a bürokrácia!!!

Igyekszem megbeszélni vele, voltam analízisen is :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

A masik "felelmem"a nyelvtudas nelkuli szules.Ezt persze tudhattam volna,es tudtam is hogy igy lesz,azert igyekszunk majd atvenni a temaba vagoan dolgokat,baratnom mar 2x is szult itt.Eloszor alig beszelt,masodszor mar igen.O segit most angolban.Tudom valahogy mindenkeppen megszuletik Hanga,de szeretnem igazan atelni vele a folyamatot.Nem arra koncentralni hogy jaj mit is mondott a doki?meg hogy is van az a szo amit mar tanultam de most nem ugrik be?Sajnos tovabb ezt nem akartuk huzni,marmint a babat...most 34 vagyok,szoval nyelv ide-vagy oda,ez van,ez lesz.Edes pasikam tegnap is atolelve igerte hogy az elejetol a vegeig mindent fordit,igyekszik majd a toppon lenni,ne feljek,megoldjuk,mindent szorul szora lefordit nekem.A baratnom is mondta hogy nagyon szivesen ott lesz vegig,rendben leszunk.
Annyira orulok azert ennek,es talan sikerul megfeleloen magunkra figyelni,befele fordulni,es segit Hanga is,es en is neki,hogy olyan legyen,amilyenre vagyunk...nem zord,traumatikus,stresszes megszuletes...
Ezt csak ugy leirtam.....mert kozelit,most mar nem maga a fajdalom az amitol felek...az mulik,kibirjuk,mert ki kell birni.Hanem maga az atelese a szuletesnek.....

Kép
Kép
ancsurti

Breki:Ha most otthon lennek,biztos hogy talakoztunk volna mar analizisen....Annyira erdekel ez a tema...en csak a magam modjan probalom itthon,tudom nem ugyanaz...de talan ez is valami....

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Kész a cukros vizsgálatom, 4,7 volt terhelés után! Örültem neki nagyon. A vasam nem javult semmit, és két májfunkciós értékem magasabb, mint kéne lennie. Nem tudom, hogy melyik kettő. Kérdezte az asszisztensnő, hogy mikor megyek a dokihoz, mondtam, hogy két hét múlva. Azt mondta, hogy akkor majd megbeszéljük, hogy van-e teendő. Gondolom, hogy ha gáz lenne, akkor azonnal berendeltek volna, nem?
Nekem a hiperkoleszterinémiám miatt már voltak rossz májfunkciós értékeim, nem is ez izgat, hanem az, hogy most is emiatt van-e, és hogy a babára nézve ez mit jelent.
Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?

Vettem vasárnap a bababörzén szopipárnát, a párom azóta azon pihenteti a beteg lábát (ami nem igazán javul...). Úgyhogy még nem nagyon tudtam kipróbálni...

Kilós téma: én az elmúlt hónapban teljesen kétségbe voltam esve, mert 4 kiló ment fel 4 hét alatt, erre most, az elmúlt 4 hétben összesen fél kilót híztam. Szóval attól sem szabad szerintem megijedni, ha egyik hónapban több jön fel, mert nem egyforma a hízás.
Rajtam egyébként eddig 7,5 kiló van, de nem izgatom magam, mert nem látom magam kövérnek.

A babánk egyre erősebbeket rúg, néha még össze is rezzenek, úgy meglepődök. Most már a köldököm felett egy jó 10 cm-rel is mocorog.
Nekem a mellem alatt, a bordáim környékén van furcsa fájdalom, elég sokszor érzem, arra gondoltam, hogy lehet, hogy a baba felnyomta az epémet, és az nyomódik? Mert olyan, mintha egy szervet éreznék.

Kép
katy76

Ancsurti!

Vannak olyan szituk, amikor az ember nem tud előre gondolkodni, mert csak történnek a dolgok. A lényeg, hogy ott legyen Veled a Párod aki majd segít mindenben és ott a Barátnőd is! Ne izgulj! A Picid reakcióit meg angol nélkül is érzed!!!!!! minden rendben lesz meglásd!

Nekem tetszik a dolog, bár még csak 1x foglalkoztunk a Babával és vizuálisan nem láttam, csak egy lila kerek akármit és egyenletesen jövő almazöld foltokat. Viszont hirtelen a jobb tenyerembe meleget éreztem (mint amikor energiát adok, de inkább olyasmi volt, mintha a Baba megfogta volna) meg egyik percről a másikra mintha izomlázam lett volna a jobb karomban, elnehezedett. Utána gondolatban kérdeztem pá dolgot Tőle és rugdosott, pedig mikor odamentünk nem volt aktív. És hirtelen nagyon erős eperillat keletkezett az orromban...és megkérdeztem, hogy szereti -e az eperfagyit, erre szinte 5x is rugizott!!! Kíváncsi vagyok, hogy vizualizálni is fogok -e majd tudni??? De tényleg lenyűgöző érzés, bár még csak kezdeti élmény!

Tickerplayground.com
breki76

Megjöttem az előadásról. Ezt MINDENKI OLVASSA EL, de a SOTE I.-es kismamáknak kifejezetten kötelező, ugyanis testreszabottan a Klinikára vonatkozó dolgok is vannak benne!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kép

Kép

Kép

Kép

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Egy csomó mindent lejegyzeteltem még. Azt most nem tudom minden bepötyögni, úgyhogy kérdezzetek, ha gondoljátok. Hátha tudok válaszolni. :roll: :oops:

Külön örülök, hogy elmentem, mert kiderült, hogy nekem mit kell csinálnom. Ugyanis még szeptemberig kapnám a GYED-et Manó után, de júliusban jön Hugi. A kettőt egyszerre nem vehetem igénybe, a TGYÁS viszont legkésőbb a szülés napjától lehet igényelni. Tehát júliusban (vagy júniusban) le kell mondanom a GYED-et az OEP-nél, a munkáltatómnál pedig kezdeményeznem kell a TGYÁS igénylését. (Előre örülök, hogy megint lesz min kavarni... :? :? :? :? :? )

Kép
Kép
200907?

A következőkre hívták még fel a figyelmet.

1. Az alanyi jogon járó juttatásokat (anyasági támogatás, családi pótlék, GYES) az 1998. évi LXXXIV. családok támogatásáról szóló törvény szabályozza
2. A biztosítási jogviszonyhoz kötött juttatásokról (TGYÁS és GYED ) pedig az 1997. évi kötelező egészségbiztosításról szóló törvény rendelkezik.
(Babakötvény: 2005. évi CLXXIV fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény)
3. A http://www.szmm.gov.hu oldalon található egy 60 oldalas dokumentum, ami a juttatásokkal kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza A-Z-ig.
Az OEP honlapja: http://www.oep.hu

illetve állítólag nagyon jól használható, praktikus a

http://www.allamkincstar.gov.hu

oldal. Utóbbi helyről nyomtatványokat is le lehet tölteni illetve megtalálható, hogy mit, hol kell elintézni.
4. A helyi önkormányzatok nem szokták reklámozni, de érdemes rákérdezni, hogy helyben kapható-e valamilyen támogatás.
5. A házassági anyakönyvi kivonatnál elég, ha nem régebbi 300 napnál illetve az apasági nyilatkozatot is érdemes elkezdeni a 24. hét után, hogy ne a végén kelljen utána rohangálni. (Minden ellenkező híreszteléssel szemben nem veszti el a hatályát sosem, mindig érvényes marad!)
6. Még időben csekkolja le mindenki a személyijének az érvényességét, hogy ne ebből legyen a gubanc.
7. A beszkennelt papíron megtaláható a csajszi neve és telefonszáma aki az előadást tartotta, ha valakinek szüksége van rá, bátran felhívhatja. A tapasztalatai azt mutatják, hogy juttatási ügyekben a védőnők sokszor pontatlan vagy téves információkat mondanak, ezért inkább azt javasolja, hogy ha valakinek kérdése van, akkor inkább a hivatalos szerveknél (MÁK illetve OEP) érdeklődjön vagy hívja fel őt.

Kép
Kép
200907?

Ott volt egy szülésznő is, aki elmondta, hogy mit vigyünk magunkkal a szülésre, meg a kórházba egyáltalán. Erre majd visszatérek holnap, most mennem kell.

Kép
Kép
200907?

Bond!

Köszönjük szépen az infókat!!!!! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Rapid :oops: !

Bond!

Részemről szívesebben látok a környezetemben egy dundibb vagy kifejzetten kövér nőt, aki (többnyire) jókedvű, kedélyes, mint egy ropi alkatú, hisztériás, anorexiás hülye pics@t.
:lol: :lol: :lol:
Totttálisan egyetértek!
Épp ma találkoztam a két legjobb bartánőmmel a Westendben, és akkorákat röhögtünk, hogy már kicsit kellemetlen volt :oops: :lol: !Komolyan, majd' bepisiltem egész este! És ehhez hozzátenném: Egyikük 66 kiló, a másik 70 fölötti, jómagam ugye szintén 66 :lol: (és senki sem 180 :lol: )!
Szerintem ez azzal függhet össze, hogy a vidám emberek élvezik az élet dolgait, így az evést is, ami azért nem nyomtalan :roll: :lol: :lol: ! De ha megkérdeznék, adnám-e tíz kiló mínuszért a humorom, SOHA! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

07!
Köszi a felvilágosítást, nagyon hasznos dolgok.
Ma várjuk mit kell vinni a kórházba, előre is köszike :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Sillia!

Nagyon szép a pocid :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Nagyon sajnálom a kiskutyust :oops: , remélem már jobban van :wink:

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok

Nem rég beszélt a tesóm a dokival, vizelete már megindult, széklete is volt. De besárgult, és még mindig hány. Majd délután kell megint hívni a dokit, hogy mi van vele. Haza lehet e hozni, vagy marad bent. Kapott megint gyógyszereket. Azt mondta a doki hogy a mai nap még kritikus, ha ez túléli akkor talán megmarad.

Kép

gabi1

Nekem viszont eléggé vizes a bokám. És tegnap este kicsit megijedtem. Babóca elég nyugtalan volt, sokat mozgott. És mellé sokat keményedett a hasam. Kb 2 órán keresztül, hiába vettem be a magnéziumot. Aztán lefeküdtem, el aludtam, éjjel már jobb volt. Most azóta nyugiban van, mocorog azért, de már nem keményedik a hasam.

Kép

gabi1

Gabi!

Remélem minden rendben lesz :wink: ! A pocakkal meg pihengess, de szerintem ne izgulj, mert két napja nekem is hatalmasak rugdal, és érzésem szerint összevissza forog is, ami nem csoda mert hétvégére 17-20 fokot mondanak, pedig este még 2 fok volt :roll: ! Anyu is azt mondta, babadömping van az újszülöttön a front miatt :D !

Nellike, Pagika!
Anyu most mesélte,hogy vannak ikreik, és 3330g-mal, és 3700g-mal születtek :D ! Noha anyucit nem irigylem 7 kilónyi babával a végén,plusz tartozékok :roll: , de ezek tök normális újszülött súlyok, ami nagyon jó :wink: ! Makk egészségesek, és épp boxoltak, mikor anyu nézte őket, mert egy "kosárban" vannak :D !

Képzeljétek, azt álmodtam, hogy egy csufi kislányom született :lol: ! Tök kopasz volt, soványka, és nagy orra volt :lol: ! De imádtam őt, és nagyon édes volt :wink: ! Azt szokták mondani, hogy az álmok ellenkezője igaz, szóval szép, formás kisfiam lesz 8) :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi!

"De ha megkérdeznék, adnám-e tíz kiló mínuszért a humorom, SOHA!"
Jaaa, hogy ez még nem történt meg...!? :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo!

"mert ő mindig ott ült a kád mellett, ha fürödtünk, mert imádta a vizet"
Vöröeskeresztesmentődobozoséletmentő volt (vagy előző életében úszómester :roll: :roll: :roll: )? :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

minimano74!

Tessék a lista.

1. Az ÖSSZES szükséges papír összkészítve
2. Nekünk:
-nesszeszer (tipp: ha nem bent fekszik valaki, hanem csak szülni "ugrik" be, akkor felesleges komplett flakonokat, tubusokat bevinni. Vagy töltsétek át egy kisebbe vagy vegyetek kifejezetten mini kiszerelésű tusfürdőt, sampont, krémet, fogkrémet és hasonlókat)
-2 kisebb törülköző (amúgy is az az ideális, ha külön van egy a felső és egy másik az alsó szekciónak, de szülés után meg pláne!)
-WC papír
-papír WC ülőke (ne a WC papírral kelljen szerencsétlenkedni, ha valaki rá akar ülni a slózira)
-TENA betét (igen, ez van inkontinenciára, de nem kell cikisnek érezni, a gyógyszertárban/gyógyászati segédeszköz boltban érteni fogják, hogy miért kéritek :wink: )
-TENA hálós kisnadrág. Több méretben kapható, egy csomagban 2 db van és szuperül moshatóak. Van még más fajta egyszerhasználatos bugyi is, de ez jobb. Egyrészt jobban szellőzik, másrészt jól esik a pocaknak. (Ha gondoljátok vegyetek mindkettőből 1-1-et és lecsekkolhatjátok még szülés előtt, hogy kinek melyik jön be)
-lehetőleg olyan hálóing, amiben lehet szoptatni. FONTOS! A Klinikán kapunk kórházi hálóinget, azt teljesen jó összeszülni. Utána, ha már rendbeszedtek minket/magunkat akkor már nyugodtan át lehet öltözni a sajátba.
-(szoptatós) melltartó illetve melltartó betét
-evőeszköz, pohár, bögre
-2 pár papucs. Az egyik flangálni, a másik pedig zuhanyozni.

Ha apa is ott van a szülésnél, akkor neki nem árt még kajáról gondoskodni. Ő is kap majd ruhát, amiben a szülőszobában lehet.

2.Babának:
-3-5 body
-pelenka
-popsitörlő
-sapka
-pléd
-kesztyű (de a csecsemősök úgyis levágják a körmüket)
Ez a hivatalos álláspont jelenleg. Személyes megjegyzés: ha valaki nem visz bodykat vagy pelust, akkor is lesz mibe tisztába tenni és felöltöztetni a gyereket. Van a kórháznak miből gazdálkodnia, de nyilván ezen is igyekeznek spórolni. (Sok szülő amúgy is visz, szeretik ha sajátban van. Nekem teljesen jó volt az 1.0-ás kórházi kising és a kórházi Libero pelus)
A kencéket ők biztosítják és bepólyázzák őket.

+1 Ha valaki köldökzsinór vért vetet le, akkor feltétlenül legye nála a cucc jelentkezéskor és szóljon előre, nehogy meglepődés legyen a vége!!!

Most hirtelenjében ennyi. De mindenki kérdezzen rá a saját orvosánál (vagy a Várandós Ambulancián. (Illetve ha valaki nagyon szeretne olyen papírt kapni, mint amit beszkenneltem tegnap, akkor megkeresheti a csajszit és ő fog tudni adni)

gabi1!

Jöjjetek rendbe mindketten a kutyussal együtt! :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: