A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

zsancy!pont ezt a kérdést feszegettem itt multkor..de rájöttem,hogy szeretnek és én vagyok a depis!!Nem ritka szülés után. Még itthon is a páromnak kellett bizonygatnia ,hogy jó anya ,és párja vagyok.szinte mindenen elpityogtam magam... :oops:
Jóó rátett egy lapáttal az is , :oops: hogy muki lázas volt,és még egy babám sem volt ilyen beteg ilyen kicsin....féltem,hogy a lázam miatt elmegy a tejem...Teljesen úgy viselkedtem mint akinek az első babája lenne.igen is elkapott a szülés utáni depi mi is a neve ???
Szóval ne bánkodj.az meg tök normális ,hogy félted a babádat.Amég nemtudod mi mitől van parázni is fogsz.
Erre példa megint én.:3gyerköcöm most volt 3 éves és decemberben egyik nap nagyon belázasodott, de semmi más tünete nem volt,nem fojt az orr,nem köhögött.Elrohanok vele a dokihoz és mondom mi van..mire megkérdezi :hányadik baba is??nemértettem miért kérdez ilyeneket.mire megkérdezi ,hogy Zsónak kint van -e minden foga???
Eszembe sem jutott megnézni...tök égtem.De azt mondom inkább egyszer potyára elvinni a gyereket mint később baj legyen.
Példa Zvera!!Ő tudta ,hogy nincs baja a fiának de....

Álom pasim alszik minden éjjel!!még mindig csak 2szer kel enni.kopp-kopp!!!
most is alszik már 4 órája a cicim mindjárt robban.

Jajj tea ügyben meg ajánlanám elifnek a hipp natalt.Álom jó és pocaknak is jót tesz,amióta iszom több a tejem.3 filtert készítek egy napra.

Tündériek a babák!!

Zsu rem a párod már jobban van.most már kivizsgáltatja magát rendesen?

Mukim 2-3 napja olyan értelmesen figyel...apa van a toppon.Imádja nézni ....olyankor mindig "lefagy"...tegnap kivolt mert csak a hangját hallotta és nem látta... olyan szinten kereste az "arcot"a hanghoz.
imádom!!!

Köszönöm és nagyon jól esett amit írtatok !!!

képet később....

Kép
zümis

Sziasztok!

Igen Zsufi, lent is aludtunk, de nyugtalanabbul aludt és tegnap este nagyon nyüszi volt. Feltehetően kicsit sok volt még neki az inger, de nem baj, szokjuk majd lassan, szeretnénk, ha megszokná és megszeretné a nagyszüleit. A Párom pedig könyörgött, hogy menjünk, mert 8 hete nem volt, és olyan honvágya volt....
Reggel már sírva kelt Marcipán és ent egyszerűen nem tudott elaludni. Biztos, hogy egyszerűen kiakad szegény ettől a széltől... :( Lent, az utcán pedig azonnal elaludt. Ki érti ezt? Most az erkélyajtóban durmol tovább, én meg percenként rohangálok és lesem, hogy laszik-e. Paraanyu... :roll:

Andus: Nálatok jobb ma?

Zsancy: Nem tudom, miért érzed ezt, szerintem ez egy nagyon jó társaság, mindenkit befogadtunk már az elejétől fogva... :) Ha valaki eltűnik, szoktuk keresni is... Inkább szerintem szorongsz egy kcisit, de ne aggódj, ez idővel jobb lesz! Biztos nem könnyű, hogy Ti külföldön vagytok, és nincs ott a család. Kitartást, gondolunk Rád és gyere, amikor csak tudsz!

Nicko: Én nem méregetem a Gyereket, csak a súlygyarapodását időközönként... Nem fogom ezzel idegesíteni magam, hisz gyarapszik, alszik, eszik, kakál... Nálad ez nem válna be, hogy csak így lazán?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zümis: Baby-Blues-nek hívják... "A Baby-Blues a szülés utáni első héten az anyák mintegy felénél fellépő hangulati mélypont, amit különös érzékenység, lehangoltság, gyakori sírás jellemez. Elsődleges okának a szüléssel bekövetkező drasztikus hormonális változásokat tekintik. Orvosi kezelést nem igényel, de fontos, hogy a kórházi személyzet, a hozzátartozók megértően álljanak a helyzethez. A statisztikák szerint a frissen szült nők 50-80%-ánál, általában a szülést követő 3.4. napon jelentkezik az ún. baby blues vagy más néven gyermekágyi szomorúság. A vélemények megoszlanak arra vonatkozólag, hogy ez a fáradékonysággal, kialvatlansággal járó állapot betegségnek vagy normál reakciónak tekinthető-e. A kialvatlanságon túl persze vannak egyéb, aggodalomra inkább okot adó tünetek is, mint például a gyakori sírás, ingerlékenység, vagy félelem érzése. Legfőbb jellegzetesség maga a változékonyság, például az euforikus boldogságérzés hirtelen átváltása sírógörcsbe. A nehezen körülírható tünetekre jellemző még, hogy a kismama gyakran csak utólag képes beszámolni ilyen tapasztalatairól.
A baby blues 78 napnál nem tart tovább, a félelem és levertség hullámai normális esetben hamar elcsitulnak. Ez az állapot azonban mindenképpen figyelmet érdemel, amennyiben előfutára lehet a súlyosabb szülés ut ni pszichózisnak vagy depressziónak."

Zümis: Az én fiam is eddig aludt.. már alig vártam, hogy felkelljen mert én is így álltam ahogy te: "cicim mindjárt robban" :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.03.23 13:41-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

millye,nicko:köszi

Kép
budabo

Sziasztok Mindenki!

Bocsi, hogy személy szerint nem tudok mindenkinek írni, de olvasni tudlak titeket. Ja és számomra nincs olyan, akit én ne fogadtam volna be, én mindenkit szeretek olvasni, a tapasztalatokat stb., képeket nézegetni:)

A nyügizés nálunk most vagy délelőtt, vagy délután van. Van úgy, hogy óránként cicit kér, vagy fél óránként, vagy csak úgy üvöltünk, pedig éhes már nem lehet, kakka is volt, szóval nem tudom ilyenkor mi van...énekelek, mondókákat mondogatok, ölbe veszem, ez természetes, hogy vannak ilyen órák?

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Ja és azon nagyokat nézek, hogy van akinek a babája már 2kg-t hízott, 4 hét alatt. Mi még csak 190 gr-ot híztunk a hazaérkezés óta és már 4 hetesek leszünk pénteken...elértük a születési súlyunkat is pár napja és tegnap végre LEESETT A KÖLDÖKCSONK, melyet elraktam a babanaplójába emlékbe :P

Kép
Kép
andabella

millye!
Köszi!
ciki bevallani??!!

most kezdett el nyöszörögni mocorogni....rem fel kel !!
Ilyenkor van az:fejek vagy ne?!
Pedig mindig megfogadom ha 3 óránál tovább alszik fejek de sosem merek..mert mivan ha most ébred fel?!!

Kép
zümis

Andabella: Nálunk is van úgy hogy akár óránként is igényli a cicit és így nyugszik meg... (én a hasfájásra fogom a sírást ha evett és tiszta is a popsija és nem fázik és nincs melege...) Nekik is lehet rossz napjuk... ma például front van és fúj a szél... ilyenkor nyűgös szokott lenni a fiam most meg egyszer aludt fél 10-tő fél kettőig akkor szopizott és most megint alszik... :lol: és nincs szívem felkelteni... :shock: Mi nem tudom, hogy mennyit híztunk 4 hét alatt (mert ma vagyunk 4 hetesek :lol: ) de holnap megyünk a védőnőhöz és akkor megírom... de szerintem 1 kiló simán bejátszik mert még a kezén is van hurka nem csak a combján :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Zümis: Akkor a te fiadnak is jó az alvókája!
:lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye!Most kelt fel és már cicin is van :lol:

Kép
zümis

Engem is elkapott a napokban a sírógörcs, elkezdtem elpakolni Hunor kinőtt ruháit, amiket még a két lányom is hordott. Ráöbbentem, hogy ilyen pici babám nem lesz már több (apával így szólt az egyezség- meghát a korom miatt is....). Szóval pakolgattam, és pattogzottak a könnyeim-persze apának pont akkor kellett bejönnie a szobába :oops: Na akkor már hangosan bőgtem-tiszta hülye vagyok :roll:

Kép
kangu

julcsi: egyetlen dolog amin aggodom. olyan szépen van napirendünk már és ha én most ezzel itt bekeverek h cici meg minden akkor tuti borul az egész. nem tudom h ez megér e annyit h felbolygassam a picit. végülis az anyatejet igy is ugy is megkapja.

zümis irja a hipp teát. 2 napja én is azt iszom és mintha tényleg több lenne a tejcsi. gondolom a tea miatt.

na ma bedugulok mert lassan velem lesz tele az oldal

Kép
Kép
nicko

Kangu: Majd lesz unokád... ezen ne depizz... majd hoznak a gyermekeid pici babát... :wink: vagy ha apát meg tudod fűzni... 3 a Magyar igazság +1 a ráadás... :lol:

Nicko: Az a jó ha pörög a fórum! Na nehogy bedugulj! Nyugodtan irkálj! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Feltűnt még egy elveszett bárány :lol: :lol: Mindig olvaslak titeket, de reagálni már nem tudok általában, mert vagy felkel az egyik csajszi vagy lejár a mosógép/mosogatógép és mehetek házimunkázni tovább...
Depizőknek fel a fejjel! Volt (vagy talán még van is :oops: :oops: ) egy időszakom, amikor az élő fába is belekötöttem, semmi sem volt jó, aztán egyik napról a másikra elmúlt... :) Kitartás, próbáljatok erről beszélni a párotokkal, hátha megérti!
ZétiVera, neked külön kitartás a két picivel, meg a nagyobbal (értsd a férjed:))!
Betti ma óránként cicizik, már nagyon kész vagyok. Most sikerült elaltatnom (cicin :oops: :oops: ) reggel 9 :shock: :shock: óta! De most végre mindkettő alszik :lol: :lol: Van egy kis időm magamra!
Hordozás annyira nekem nem jött be, hosszú távban gondolkodva épp testvérbabakocsit nézek. Remélem a hétvégén el tudunk menni mind a négyen, hogy kipróbálhassak néhányat, aztán megveszem a vaterán vagy a teszveszen :) Brendonban horror áron vannak...
Teszek néhány képet, csak hogy én is dicsekedhessek :oops: :lol:

Kép Büszke én (sikerült elaltatnom végre) :)

Kép Első napozás

Kép Bogi így szereti a hugicát

Kép Jéé mozog! :)

Kép Naaa vegyél fel!

Később még megpróbálok jönni (értsd ma már nem, talán holnap ilyentájban), próbálok írni is, de olvasni mindenképpen jövök!
Sziasztok!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Zsancy: az én babám sem hajlandó 2 percnél tovább hason feküdni ( akkor amikor ébren van, mert aludni meg csak hason hajlandó), pedig idősebb két héttel, mint Petra. A védőnő szerint el van rontva, mert nem tartom hason. Ennek ellenére nem erőltetem, mert egyszerűen még nem tudja lekötni magát ebben a helyzetben.
Fürdés közben nem ordít, de öltöztetés közben annál jobban (szerintem tudja, hogy öltözés után kaja jön...)

Sajnos úgy látom, hogy csökken a tejem mennyisége (eddig is csak a szükséges mennyiség fele volt), lehet hogy azzal van összefüggésben, hogy úgy érzem, meg fog jönni? Elég szokatlan lesz... :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cserkészkolbász 2009.03.23 14:46-kor.

Kép
cserkészkolbász

Erika: nekem a gyerekdoki azt mondta, h ő a 3 hónapos oltásokkal együtt szokta adni a prevenart. 2 hósan az első rota ellenit fogja Alex megkapni. Mi április 20-án megyünk és már most sajnálom a szuri miatt.

Zsancy: nagyon szépek vagytok! Ne gondold, h nem fogadtunk be, mert ez nem igaz! Mindannyiunk számára érzékeny a mostani időszak és teli vagyunk állandóan vmilyen félelemmel a babával kapcsolatban, de azért vagyunk itt a fórumon, h ezeket megosszuk egymással, mivel az már fél gyógymód. Úgyhogy gyere nyugodtan bármikor, de ha esetleg nem kapsz választ, ne azt gondold egyből, h nem érdekel senkit.
Keresztszülő: és ha mindkét jelöltet választanátok (párod húga és a barát)?

Úgy látszik, ma mégsem zavarja a fiamat a szél, mióta hazajöttünk a védőnőtől az ablakban alszik :D . Nem mertem kint hagyni, mert szinte minden irányból fúj a szél, mikor jöttünk a tanácsadásról, majdnem kitépte a kezemből a babakocsit :shock: .
kreiszi

Kreiszi: Hasonlóképpen... Délelőtt csak sírt, kint elaludt és most három és fél órája alszik :shock: , több, mint négy órája evett, de nem keltem, bár nehezemre seik, megmondom őszintén... :?

Zsancy: Az nem lehet, hogy melegebb, vagy hidegebb víz jobban esne neki? Mi hidegebbre váltottunk, és akkor elkezdett javulni a helyzet. Plusz idő, Marcinak három hét kellett, amíg megszerette a fürcsit. Kitartás! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

juj képzeljétek! felmentem mandarinnal a játszoszönyegre, leraktam hasra, és amire visszafordultam h kiszedek egy pelust a szekrényböl már háton volt. olyan boldogság van most :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nicko

Á!! Ez a hülye idő.... itt is ezerrel fúj a szél... szegény Manóka nagyon nyűgös tőle. :( Most végre ölben elaludt, nem is merem letenni.

Stelly, Zsancy: tündériek a babókák! :) És Zsancy ilyet ne is írj, mert te ugyanúgy tagja vagy a csapatnak, mint bárki más! :D

Panna
pandusika

Csatlakozok a farmerosok klubjához!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Áááá, muszáj volt sétálni menni ebben a szélben (csekkbefizetés hurrá!), és nagyon frankó volt, mert volt olyan hátszél, amelyben magától ment a babakocsi!! Ha elengedtem volna teljesen, még szaladhattam volna is utána... :D

De Eszteremet ez sem zaklatja... Alszik... Ma már 2 órát fent volt...
Felhívtam a védőnéniket a munkahelyemen, és tök megnyugtattak, hogy valószínű a hasonfekvéssel egy jobb pozíciót talált magának és azért alszik sokkal jobban.

Zsancy: korábban nálunk is közútálatnak örvendett a hasonfekvés, mindig ordított úgy, de amióta megtalálta a hüvelykujját, azóta leteszem hasra, ujj be és már csend is van. Sokszor kicsit elnézelődik és utána alszik el. Lehet, nálatok is lesz még hasonfekvés!

Andabella:
van egy huszasom, hogy amikor nagyon üvölt és tudod, hogy nem lehet se éhes, se pelus, se hasfájás, akkor tuti fáradt (viva Suttogó néni!)

Zsuzsi: ha már Suttogó: az egyes rész szól a csecsemőkről, a kettes a kisgyermekekről. (Később tuti azt is megveszem.) Határozottan úgy gondolom, hogy vannak benne jól használható dolgok (főleg a baba kommunikációjáról és testbeszédéről), és már csak ezért is érdemes elolvasni! Én még a sorrendiséget is bevezettem, de ez már olyan, hogy kinek mi jön be.

ladmon

Most már elegem van!!

Elterveztem, hogy elmegyek az angolturiba, amint lehet, és én is szerzek be ilyen vagány cuccokat!!

Farmert tuti, de gyúrok olyan szerkóra is mint Adribabának van, stelly: abban a kimenős cuccban főleg zabálnivaló!! :D

ladmon

Sziasztok!
Nálunk megint bekavart ez a szeles időjárás! Bence tegnap éjfélig nyomta a bulit :? , éjszaka szerencsére jól telt! Reggel óta megint nyűgősködött, most végre elaludt! Egyszerűen sehogy se volt neki jó! Szerencsére ma apa szabadnapos, így jó volt, de holnaptól dolgozik! Elmúlhatna már ez a szél! De ahogy olvasom nem csak nálunk jelent problémát a szél! Szegény babucik! :cry:

Bezzeg a pihenőszékbe nagyon jól elvan Bencus, élvezi a zenét, na meg az állataival jókat beszélget! :D

És jelentem mi is elértük az 5kg-ot, 5140g-ot nyomunk! Hát igen, ilyen egy éheztetett gyerek! :lol:

Babafotók nagyon-nagyon édesek!!!!!! :lol:

Julcsi, örülök, hogy minden ok volt a kontrollon! :D

Bogi, nem semmi hogy elmocorog Füge baba! :shock: :D

Zsufi, örülök, hogy nálatok is szépen alakulnak a dolgok! :)

Zétivera, remélem ma sikerül este beszélned a férjeddel, mert ez így tényleg nem mehet tovább! Olivérnek jobbulást!

Panna, nagyon várom a születéstörténetedet!

Adókártya: Még mi se kaptuk meg! :?

Zsancy: Én igenis örülök, ha te is írsz, és szerintem nemcsak én, hanem a többiek is! :) És teljes értékű csapattag vagy! Szóval várom a hsz-edeidet! :wink: :lol:
Már pont akartam én is kérdezni a lányoktól ezt a nyálzást, nálunk is sokat nyálzik Bencus! :? Szépen növekszik Petra baba is! :lol:

Jázmin: Nagyon-nagyon örülök, hogy végre te is jelentkeztél! :lol:
zsu83

na álombabám ma olyan nyügi hogy a sírás kerülget. Reggel 5 óta fenn vagyunk, reggeli után aludt 3 órát azóta 10 percet max és sirdogál,csuklik, bukik, kakik. Apuka most látja hogy milyen vele egy nyügi nap. Ő megnyugtatni sem tudja....szóval kicsit most fáradt vagyok és még hol a nap vége :cry: .

Ja aki teát ad még, megint egy hülye kérdés, max mennyit adtok egy nap??????????????????

Kép
budabo

Kreiszi, kezet foghatunk - főleg, hogy emiatt a süvítő szél miatt ma a szokásos napi sétánk is elmaradt :( de állítólag csütörtöktől tavasz lesz :D

Zsancy, lüke vagy!!!!! Dehogy nem érdekel a véleményed!!! Gyere és írjál, örülünk minden topiklakónak! Petrád édes kislány, rengeteget nőtt, mióta mutattál róla képet! Írj, amikor úgy érzed, hozzászólnál valamihez :)
Tényleg csajok, szerintem itt nincs olyan, hogy valakit "kiközösítünk", vagy nem látunk szívesen, merem a többiek nevében is írni, hogy mindenkit ugyanolyan szívesen olvasunk.

Zsancy, szerintem még mindig a hormonjaid dolgozhatnak, ha ilyen hangulatingásaid vannak. Ha férjeddel tudsz erről beszélni, szerintem az már egy lépés előre, meg nekünk is írd ki, ha valami nyomaszt, ne feszítsen belülről :)

Nicko, még jó, hogy nem kakis volt a pelus, jól jártatok volna :lol:
Gratula a forduláshoz :D

Andabella, az én vesszőparipám a túlfáradás - nálunk az volt a sok hiszti oka. Már rájöttem, hogy egyhuzamban másfél-két óra a max, amit kibír Adri ébren, azon túl már minden baja van, és a túlfáradás miatt hisztizik, a hiszti miatt egyre nehezebb elaltatni, ami miatt még fáradtabb lesz, stb, stb - ördögi kör...

Jázmin, nocsak :) rég hallottunk rólad! Nagyon helyesek a csajszikáid :) látom, Betti is pattanásos lett szegény, Adrika is kirügyezett :(

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, Kreiszi, Budabo, Pandus, Zsu és mindenki, akinek nyűgös a gyereke ma: nagyon, nagyon együttérzek, ma semmi sem jó.... :? Mondjuk már terhesség alatt érzékenyek voltunk afrontokra, nincs ez másképpen a Gyerekeinknél sem... :cry:
Beszéltem ma a gyermekorvosunkkal, és ő azt mondta, hogy citromfűteát lehet adni nekik, ha nagyon nyugtalanok. Legközelebb lehet, hogy kipróbálom. :wink:

Stelly: Azok állítólag tejkiütések és semmit sem kell tenni velük, amíg nem egybefüggőek és nagyon vörösek. Legalábbis az én védőnőm szerint

Pandus: Beszéltem tesóval, szerinte lehet, hogy a reflux egy formája van Hannának. Viszont nehezen alkot ennyiből véleményt és kér, hogy írj neki privit: andkata a nickneve, 2008 nyári kismamáknál találod, illetve állítólag rá lehet külön keresni. Mindenre szívesen válaszol.

Millye: Farmeros vagányod nagyon édes, szépen gyarapszik!

Jasmin: Te gyerkőceid is nagyon édesek. Bogi lelki egyensúlya helyreállt azóta?

Minden baba gyönyörűséges! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zümis: Már megvan a baja Apának, diétát kell tartania, amit kicsit áthágott! :x

Bogi, Julcsi: Sajnálom, hogy nálatok is nyügi van! :cry:

Julcsi, köszi a citromfűteás tippet, lehet hogy én is kipróbálom! :)
zsu83

Zsu: már megint lemaradtam mi a citromfűteás tipp??

Kiscsaj bekajolva édesen vállon alszik, de ahogy lerakjuk a kiságyba szeme kipattannak szerintem :cry:

Kép
budabo

Bogi, Julcsi írta, hogy a gyerekorvosuk a citromfűteát ajánlotta, ha nagyon nyugtalanok a babák!

Nálunk megint megy a buli :( , most Apának nyomja!
zsu83

Zsu: Szépen gyarapszik Bence baba. Ennyi a fény felétek? :wink:
Nálunk ma inkább borús volt az idő, szerencse, hogy Léna tejecskét is elfogad :lol:
Én sem vittem ma sehova, csak 1 órát volt kint a verandán kocsiban, de 10 percenként felsírt, úgyhogy behoztam, és itt tovább aludt, összesen 4,5 órát.
Stelly, köszi a linket, rámegyek.

Zsancy, csak ismételni tudom a többieket, örülünk, ha írsz, annak is, ha csak olvasol, de aggódunk, ha bajban vagy, depis napjaid vannak. Gyere minél többet, érezd a közösséget, nagyon nehéz lehet olyan távol mindenkitől. Szerencsére van ez az internet, használd a kapcsolattartásra, akár velünk is. És én is szeretlek :oops:Petra baba nagyon aranyos, gyönyörűek vagytok a képen.
Nicko, ha ti is jöttök húsvétkor, eljöhetnél te is a talira.
Tényleg Julcsi, leszel megint főszervező? Mármint ha lesz találka...

Jázmin: De édes Betti babád! gyakrabban kérünk képeket. Micsoda hajkorona.

És András is édes a vagányosban :D Csinálod a kis taraját Millye, vagy gyárilag? :wink: :D

Bogi: Remélem azóta durmol már Füge is valami vízszintes felületen, ami nem Anyából vagy Apából van. :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi, Dina: Bizony jó lenne találkozni, majd ha aktuális lesz konkretizáljuk a dolgot.

Ma voltam 6 hetes kontrollon, minden rendben van. Attila ma töltött először nélkülem négy órát, apa vigyázott rá, és szerencsére a lefagyasztott tejcit gond nélkül benyomta. Na, befejezem, mert megyünk fürdeni.

Crocus
Kép

Kép
crocus

gerendai Zsu: most éppen alszik egy órácskája, de a frászt hozta rám.Fenn volt anyum, férjem fürdött, kicsi nyügi volt, adtam volna még neki üvegből enni, és rosszul nyelt és a szemei dülledtek és csak hörgött, felkaptam ütöttük a hátát, és felsírt, én is zokogtam és kiabáltam a férjemnek, aki meztelenül kirohant - mondom mindezt anyum előtt és állt egy szál ..ben az ajtóban én meg csaksírtam, meg Füge is. Nagyon megijedtem, de mostmár azon mosolygok hogy férjem...meg anyám :oops:

zsu: köszi, még egy ilyen nap és kirpóbálom. Milyen arányban készíteni? Mennyit lehet innia?

zetibaby: mi újság?????? Férjed??????

zsancy: itt a másik depis, mizujs?

Kép
budabo

Zsu: bízom benne hogy ez a pocsék idő hozza ki a kisördögöt a babákból :D

Kép
budabo

Sikerült Bencust letenni aludni! :lol: 8)

Crocus, örülök, hogy minden ok! :)

Bogi, szegénykém jól megijedtél, nálunk is volt már ilyen! :?
Olyankor lefele fordítom Bencét, és ütögetem a hátát!
Na de a férjed meg az anyukád, húúú! :oops: :lol:
A tea adagolását nem tudom, majd Julcsit meg kell kérdezni!
Szerintem tuti, hogy az idő miatt ilyenek a babáink! :?
zsu83

Bogi, Zsu: Adagolni úgy, ahogy a dobozán (zacskóján) le van írva, adag 1 dl/nap. Nem próbáltam még, nem tudom, hogy használ-e, de talán érdemes megpróbálni. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

. .
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:12-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:12-kor.
ricsibaba

Sziasztok!

az idő nagyon gáz!!! Vinci iszonyat nyűgi tegnap éjjel óta....2 óránként ébren, és kajálni akar..rettentő nagy a szél.... Ma se jobb :(
Náthás lett a lelkem, biztos az is zavarja, most orrszívás ezerrel, meg orrspricc....
nagyok is iszonyat köhögősek lettek :(

Éljen!!!Gyurcsi röppen...vajon miért? Biztos van egy hátsó ok, ami több zsét hoz neki :)

Adókártyát mi nem kértünk, nem is kaptunk még.

Babaák mint mindig nagyon helyesek!!!!!!!!! :):) Imádom nézni őket!!!
Lányok, én széggyellem magam, de éjjel eljutottam oda hulla fáradtan, hogy totál nem akartam szoptatni a kismanót...már anniyra fájt a cici, már annyira fáradt voltam, és unom az egy órás kajálást, annyira lefárszt, hoyg kicsit kikészültem....reggelre elmúlt az érzés, de annyira rossz volt, hogy utáltam magam... :( mimindenre képes az alvás nélküli éjszakák sorozata!

Teát én még nemigen adtam neki, mert nem issza meg, csak üvölt....bezzeg kis barnacukorral, egyből szlopálta...olyan mint a nagyfiam :)így hát nemigen adok neki...elvileg elég folyadék az anyatej. Citromfűteát én iszom ezerrel...lehet kipróbálom a kisördögre is :) Ánizsteát szoktam főzni amúgy.

Igyekszem jönni, meg olvasni, most mennem kell! Szép napokat!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jó reggelt!

-Petra nemrég evet,én meg bekukantottam(apa dolgozik)így ketten vagyunk megint.
Nagyon aranyosak vagytok lányok ,hogy így biztatok és hogy befogatatok.El sem tudom mondani ez most mennyire jót tesz az én lelkemnek.Igaz ahogy olvastalak titeket,az elejétöl fogva bögök,egyre jobban.De most olyan jól esik.Úgy érzem mintha megkönnyebülnék.Jót tesz a lelkemnek.Biztos ez az állapot azért is van ,mert hozzánk nem jött anyu vagy nagymami segíteni az első nehéz napokon,és nincs egy olyan szomszéd akihez átfutnék csak 1-2dolgot megkérdezni.Nagyszüleim nincsenek,anyukám 7éves koromba meghalt.Növérem lenne...de még náluk nincs baba(de ő az aki a legközelebb áll hozzám és nagyon hiányzik +apu is)Sajnos helyhiányba szenvedünk,igy nem igen tudjuk megoldani a kijövetelt.Meg ha egy jön...hogy néz ki ha másnak azt mondom ne jöjjön.
Anyóssal meg igazábol nem jövünk ki mostanság.Terheségem alatt elég sokszor rámhozzta a frászt.Fájt a fejem azt jött a "juj,úr isten ,nem jó stb mondatok"2hónapos kismamának szerintem nem ilyen tanács kell.és még sorolhatnám,mennyi siros napot szerzet nekem.És ezt folytatja most is...
Remélem lelkileg hamar rendbejövök és újra megtalálom önmagam.Probálok erős lenni és kitartó,és magamat biztatom hogy nem szabad csügednem ,mert azt manóka is érzi...

Tegnap valószinü front volt.Petra evet és sehogy nem akart aludni,már annyira nyügös volt hogy szenvedet,dörzsölte a szemét.Bevetetem már mindent,de nem sikerült elaltatnom.Aztán jött az ének...és láss csodát elaludt.Most vagy attól hogy ilyen szörnyü a hangom vagy megnyugtatam.Olyan jó érzés volt hogy a kicsi pockot megtudtam nyugtatni és álomba ringatni.Nálunk még nem volt ennyire nyügös nap.Azt a fürdés is jól ment,egy hang nem jött ki...söt még egy egy vigyort is kaptam.Aztán evet és megint nem aludt...és az ének bevált megint...igaz most hosszabb ideig kellet apának is elviselnie :lol: :lol:

Nickó:
Garatula az átforduláshoz,nagyon ügyes André.
Ikverus:
Szerintem ne szégyeld magad,én is voltam úgy hogy jött az etetés és úgy voltam vele..hogy "már megint menni kell?"mert álmos voltam és nyügös.De ez nem jelenti azt hogy nem lennél jó anya.Csak kialvatlan és nyügös.Probálj pihenni amikor csak tudsz.

Nicko Stelly..és a többi rutinos anyuci:D
Hogy csináljátok a megtervezet napokat?Mi mit követ?Mert én valahol mindig elcsuszok.Probálom én is betartani a minden napos játékot,hasonfekvést,"beszélgetést",de valami nem klafol.Nekem nagyon sürünek tünik a mi programunk,és csak úgy érzem nyúzom a gyereket.Egy két jótanács...nagyon sokat segítene :D

Julcsi-79 Nekünk vannak egybefüggö kiütéseink,és erre a gyerekorvos azt mondta ne agódjak mert ez a hormonok,tej,és más dolgok is okozhatják(pl attol is függ anyuka mit eszik).Mert még nagyon érzékeny a börükAzt mondta majd szépen elmúlik.(de ahány orvos annyi különbözö válasz)

Budabo:
Sajnálom a nyügi napot!!
Zsu83:Bence súlya alapján ..tényleg alig kap enni :lol: :lol:

Mivel rákaptatok a farmer gatyóra..én is beszerzek egyet...söt még egy nagyobb farmer rucit...Nyára csinik legyünk :D
További szép napot mindenkinek,nyügös és hasfájos mentes napokat!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

zsu: hát igen elég vicces volt meztelen férjem és anyukám, ez van. Az éjszaka jól telt,jól aludt Füge, kíváncsi leszek amai napra.

julcsi: köszi.

ricsibaba: édesek a képek

zsancy: nekem is egy.........anyósóm van, de néha asaját családom sem jobb. Én most kertészfarmert hajtok cseppemnek, meg vagyok veszve érte és a fejpántokért.

ikervus: remélem az éjszaka nálatok is jobban telt, mint a nappal.

Utálom a frontokat, szegény babákat megviseli, már amelyiket.

Kép
budabo

ladmon:
Kiprobáltam a hasonfekvést ugy ahogy a te babód alszik...Szájához közel raktam a kezét és most azt szopiza(vagyis imkább az öklét)De már 5perc eltelt és édes deden alszik. HASON :P :P :P
Örök hálám!!!!
(anyos megtudja hogy a gyerek a kezét szopva alszik fejjel a falnak megy) :wink:

budabo:anyosok már csak ilyenek
Kertész farmer :wink: nem rossz...jó hogy mondod :P

zsancy

zsancy: csinálj anyósnak egy képet...szokja csak. :D

Kép
budabo

Jó reggelt mindenkinek!

Hát a tegnapi nap rendesen kikészített... olyan szél volt egész nap, éjszaka pedig olyan vihar, hogy Manókát nagyon megviselte. :? Napközben semmit nem aludt, de szerencsére legalább az éjszaka nagyon jól telt.
Egyébként azt olvastam egy itteni újságban, hogy a babáknál és a kisgyerekeknél a frontérzékenységet úgy lehet jól kezelni, ha ilyen időben is kiviszed egy kicsit és ez az immunrendszerét is erősíti. Hát ilyen időben... :? bár itt láttam már olyat, hogy ősszel hidegben sapka nélkül vitték a kisbabát vagy esőben a pici gyereket....

Julcsi: nagyon-nagyon köszi! Még ma mindenképpen írok neki!

Hason fekvés: ezek szerint mindenkinél bejön, csak nálunk nem... :( Tegnap is próbálkoztam, de nagy sírás lett a vége... Pedig azt olvastam, hogy kell hogy minden nap legyen valamennyit hason, mert így fog erősödni a karja és a háta, ami meg kell, hogy megtanuljon mászni. Szóval egy kicsit muszáj lesz kínoznom szegénykét.

Panna
pandusika

Több mint 1órája alszunk hason!!!!! :P :D :P :D (átforditottam a fejét ne csak az egyiken felén feküdjön....észre se vette)

Elöbb esett egy kicsit a hó :shock: ....

Panna:
Nekünk ezt a védőnő javasolta is ,hogy ha egy kicsit rosszabb az idő vigyük ki akkor is,ne csak a jó időbe legyen kint.Azt mondta ha jól fel van öltöztetve+a bundazsák a baba nem érzékel a rossz időből semmit.Immunrendszerének erősődnie kell.
(ha nagyon rossz az idő én a boltig elviszem magammal ami kb 200m-er,igy voltunk egy kicsit a levegőn is,meg hát nem lehetünk bezárva a lakásba)

zsancy

Sziasztok!

Képek:

Kép Mosolyok. Olyan nehéz elkapni...

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Mi is rég jelentkeztünk már.
Zsancy: úgy tűnik a Petrák már csak ilyenek :D A mi Petránk 2 napja nyűglődik az alvás kész kínszenvedés. Napközben csak hordozókendőben tud aludni... aztán este 11ig megy a műsor, viszont ami teljesen ijesztő, hogy utána éjféltől reggel 6ig alszik. (mondjuk hozzá kell tenni, hogy este 6-tól 11ig nyugtató szopik vannak beiktatva, szóval valszín nem éhes:)
Segítség már nekünk sincs (szülők tesó miskolcon) így elég nehéz néha. Én rendszeresen estére fáradok el idegileg és annyira szégyellem, mikor már csak feladatként nézek a kis drágámra :oops:

Lányok: köhögéssel mit lehet kezdeni. Most orrszívó-porszívózunk vadul, de a köhögéssel nem tudok mit kezdeni. A dokinénit meg hiába hívom, mert szerinte Petra tök egészséges :shock:

Zsu: Szegény Bencét ne hagyd éhezni :wink:

Nicko, Panna: nem semmi, hogy bevállaljátok az utat, mi Miskolcra nem indulunk el. Mondjuk mi fiatalabbak is vagyunk :wink:

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Nálunk most jól telt az éjszaka, igaz éjfélkor, és fél 4kor is felkelt enni Bence, de utána aludt is vissza! Szerintem nálunk most van egy újabb növekedési ugrás, mert sokkal többet eszik Bence, meg a múltheti súlygyarapodása alapján is erre következtettünk Apával! :)

Julcsi, köszi! :)

Móni, de jó hogy írtál! :lol: Örülök, hogy ilyen szépen alakulnak nálatok a dolgok! :lol:

Verus, ne érezd magad rosszul azért mert kiborultál, nekem is volt már ilyen kiborulásom, de jól kisírtam magamból, aztán egy óra múlva mindent szépnek láttam! :)
Gyerkőcöknek jobbulást!

Zsancy: Az anyóssal ne törődj, többségük ilyen, osztják az észt, azt hiszik ők mindent jobban tudnak! :evil:

Tegnap mi is voltunk kint a rossz időbe kicsit, elmentem boltba egy-két dologért Bencussal!

Zétivera, sikerült beszélned a férjeddel?
zsu83

Dina, nagyon édesek a képek! :lol:

Orsi, örülök hogy írtál! :lol:
Sajnálom a nyügi napokat, úgy látszik a babák többségét utolérte a front! :?
zsu83

Sziasztok! Újabb elveszett csapattag jelentkezik! :D

Sajnos én is csak olvasni tudok, a két kicsi eléggé leszív, Vili szó szerint. (Volt egy hete, amikor fél kilót hízott, azt hiszem kicsit túletettem :oops: , úgyhogy ő már öt hetesen 5 kg volt.) Vilit én is hason altatom, de az elalváshoz szüksége van cumira, úgyhogy én azt adok neki, különben csak cicin aludna el, ami Ricsi miatt nem megoldható. Igaz többször kiesik a szájából, de előbb-utóbb elalszik, inkább előbb. Én Ricsivel szenvedtem rengeteget alvás téren, mert két hónapos koráig nem altattuk hason, utána pedig már hiába próbáltam, utált hason lenni, hanyatt viszont folyton felébresztette magát a kalimpáló kezével ill. kiesett a cumi, szóval én órákat (szószerint) gubbasztottam vele, hogy elaludjon ill. ne ébredjen fel, valamint délelőtt és délután is órákat babakocsiztunk a parkban, mert csak a kocsiban aludt. szóval eléggé kikészültem, úgyhogy Vilit már az elejétől hasra raktam, sokkal jobban is alszik, bár ő úgy látom alapvetően nyugodtabb személyiség is minr Ricsi volt ilyen idős korában.

Mostanában én is eléggé ingadozom hangulatilag, bár inkább ingerültebb vagyok mint feldobottabb. Tegnap is totál kiakadtam a hites uramra, hogy én hajnal óta fenn vagyok, ő meg n8-kor kel, és még ő van kiakadva, hogy miért nem keltettem fel. Mostanában amúgy is az az érzésem, hogy kevesebbet segít, ill. nem áll annyira mellettem mint ahogy azt megbeszéltük. Ezt meg is mondtam neki, aminek eredméyneként ma már fél hétkor felkelt. :lol:

Nekem anyukám múlt szombaton ment haza, úgyhogy mostmár tényleg egyedül vagyok a fiúkkal, de ennek most még örülök, mert már nagyon szerettem volna magam boldogulni, anélkül hogy bárki itt lenne és segítene.

Na és is jól kiöntöttem mindent :) . Ja és még egy dolog, tegnap kaptuk a meg a 40 ezres elszámoló gázszámlát, ami csak pont az i-re! :?

Egyébként minden baba csodaszép, de hát ezt úgy is tudjátok!!!! :D
yve

Yve: én a másik elveszett csapattag kérdezk még gyorsan mielőtt eltűnsz:)

Kísérteties a hasnlóság Ricsi fiad és Petra lányom alvási szokásai (nem alvási szokásai között) mi volt a megoldás?? Vagy egyszer csak kinövi? Csak, hogy mire számítsak, hol az alagút vége?

Apu már nálunk se olyan lelkes mint az elején :?

Orsi

Kép
bjuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: