A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok Lányok!
Megint régebben jártam felétek, pontosabban olvasgattalak Benneteket, meg képeket nézegettem....nagyon édesek a képek, kivétel nélkül mind!, Adri telcsis, na meg a farmerosok, egyszóval gyönyörűek vagytok babák!!:) :lol:

Beszólok a bűzelzáróssal kapcsolatban, mi is kaptunk ( röhej, vettünk inkább) az angelcarhoz, megmondom őszintén, hogy még 1x sem használtunk spéci zsacsit hozzá, elfelejtettem mindig. A normál szemetes zsacsit nyomjuk bele, visszahajtva és rácsukjuk a tetejét. Soha nem volt büdös a szobában, pedig ahogy jönnek a pelusok hol pisis, hol kakis, dobom bele, amíg belefér :D :lol: Semmi szag kifelé!

Örülök Panna, hogy megoldódott a problémád, biztos a Hanna is észreveszi a nyugodtságodat, azért olyan nyugis!! Rögtön megéreznek mindent!!!
Stelly, baromi irigy vagyok az átaludt éjcakádért, még az is lehet, hogy így marad, nem? Csak optimistán!!!
Én már 5-6 órának is nagyon örülök. Bár mostanság Hála a ....., nagyon nyugisak vagyunk, minden nap kaki és no problem:) infacol nem nagyon jön be nálunk sem. MIndennap eszem narancsot és talán attól könnyebben megy vagy ki tudja véletlen egybeesés, mindenesetre nem tekeredik a fájó poci miatt. kopppkopppkopppp lekopogom gyorsan ,remélem nem kiabáltam el!!!!!!!!!!!! :shock:

EZ a baromi szeles,sőt viharos idő már eltünhetne a francba, jó lenne már kimozdulni végre valahára. Nagyon csúnya idő jár felénk ma.
Nem voltam még a 6 hetes kontrollon, hogy megkérdezzem az orvost, ezért tőletek is kérdezem, császárral mennyire gáz, ha el kezd az ember tornázni??? + a tejre az aerobik ill a mozgás van rossz hatással?? Mi a véleményetek?

Kép
kaandi

Tényleg Nilabali mikor jelentkezett be utoljára? Mintha eltiltás rémlene még utoljára, mert pihennie kellett, de azóta már biztos megszült ő is nem?

Kép
kaandi

Sziasztok!

Alex szopizik, megpróbálok közben írni.

Stelly: grat az átaludt éjszakához!

Panna: mi is T.T-t használunk, és nem volt ilyen gond vele, amikor felnyitom a tetejét, csak a zacskó illatát érzem (pedig radiátor mellett van).
Lehet, tényleg a másikat kellene beletenned. Örülök, h szépen gyógyulsz!

Nálunk is egész jól kialakult a napirend, de az ilyen baromi, undorító szeles idő bekavar. Ilyenkor szinte 2 óránként szopizik 4 helyett és csak rajtam tud aludni. A múlt héten 12 óra alatt össz. 1 órát aludt ezért, szegény annyira kipurcant, h este 8 és fél órát aludt egyhuzamban.
Kb. 2 hete este 8-10 óra körül tesszük le aludni, (többnyire ügyesen elalszik, néha kell egy kis hátsimi és a pólóm, ami rajtam volt) és onnantól alszik 5-6 órát. Hétfőn voltunk védőnőnél 1 hónap alatt 900g-ot hízott és 6 cm-t nőtt.
Egyébként tündéri baba, sokat mosolyog.
kreiszi

Képzeljétek, nekünk nem vált be sem az Infacol, sem az Espumisan. Odáig jutottunk, h amióta ezeket adtam hasfájásra, egyre ritkábban kakilt magától, nem segített a torna, a repülőztetés, a pocak simogatása, melegítése sem, csak hőmérőzésre kakilt és a hasfájás sem szűnt meg :( .
3 napja nem adok neki semmit, azóta a hasfájás ugyan naponta 1x jelentkezik, de magától kakil, jókat durrogtat. Ennyit a csodaszerekről, pedig a munkám során csak jó tapasztalatom volt :? .
kreiszi

Hát akkor ezért nem akar leszállni rólam ma Olivér? Ő is a szeles időtől szenved biztos mint Alex :roll: ha egész nap cicin tartanám akkor egész nap enne, tuti nem jönne le magától, ott jó most neki egyedül. Reggel még csak-csak le tudtam tenni...most is pocakomon alszik, Istenem ha tudnám ki találta fel a laptopot kezet fognék vele és megveregetném a hátát :lol: :lol:

De jó most egész sokan bejelentkeztetek! :D Hú Kreiszi, 8 és fél óra? :shock: Az igen! :D

Kaandi azt olvastam valahol, hogy ha tornázol és izomlázad lesz asszem tejsav termelődik az izomban, namost arra nem emlékszek hogy ennek mi köze a tejtermeléshez de rosszul befolyásolja. Úgyhogy valahogy úgy kell tornázni hogy ne legyen izomlázad, és ki se fáradj nagyon. Asszem Rékának van szülés utáni tornája, ha minden igaz neki is császárosak a gyerekei úgyhogy biztos jó amit mutat. :wink: Ha nagy hülyeséget írtam légyszi javítsatok ki :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Én is vagyok kicsit. Nem nagyon van időm reagálni, mert dolgoznom is kell és mire elolvasom a hsz-okat, addigra felébred a Kismazsolám és követeli a cicit. Viszont, rengeteg kérdésem lenne!

Az utóbbi napok elég rosszul alakultak, mind este, mind reggel. Nem értem mi történi, de sokszor óránként kéredzekdik cicire. Végigböngészem mi lehet a sírás oka, pelus - oké, hasa - nem fáj, evett is 1 órája, aludt is már.... stb. bedugom az ujjam és úgy cuppan rá a vákuum, h alig bírom kihúzni. Na akkor cici elő és újabb 15-20 perc szopi. Kicsit kiborít és elkeserít ez az óránkénti cicizés, hiszen így magamra sincs időm, pihenni sem tudok igazán. Jó lenne megoldást találni. Akinek van 5lete szívesen veszem :) Ja és egy ilyen 3-4 órás herce hurca után, viszont képes akár 4 órát is végigaludni egy nyekkenés nélkül! - ami pesze jó, de jobban örülnek ha kiegyensúlyozottabban működne a dolog.

Egyébként Gjéti talán Te kérdezted a súlyát. Megérkezett a mérleg. Ruhástól tegnap volt 3660 gramm. Két nappal előtte a konyhamérlegen 3260 gramm meztelenül, tehát azt gondolom, nem csalt a konyhamérleg és reális a 3200-3300 gramm. Ami igen szép sztem tekintve h 2 és fél hete vagyunk itthon és 2540 grammal engedték haza a khból. Ez olyan heti kb 280-300 gramm gyarapdoás, ami első hallásra soknak tűnik, de anyukám mondta h én is ilyenformán gyarapodtam, és h a kisebb babák agilisebbek szopi és növekedés terén, hiszen van mit behozniuk. Mindezt úgy csinálja Marci, h hasmenése volt ugye 3-4 napon keresztül, de van h még most is ami tej bemegy a kövi kakival jön is ki.

Alvás: lányok! Nektek már alszik a bébi az ágyban magától? Vagy először rajtatok alszik el - nyugszik meg, esetleg az ágyatokban mellettetek, esetleg cicin bealszik és úgy teszitek be a saját ágyába? Mert nálunk egyelőre még csak ezek a verziók működnek. Magától az ágyában nem alszik el, nézelődik, először jókedvű, utána nyűgös - gondolom az egyedülléttől. Kiveszem. Nyugtatom, cici - vagy nem, vagy együtt lefekszünk és mikor elaludt teszem csak be az ágyába. De vajon mikor kell elkezdeni a saját ágyban való altatást? Vagy már el kellett volna? Esetleg túl nagyok az elvárásaim?

Nekünk angelcare kuka van, tegnap vettünk a brendonba 3 kazettát bele 5ezerért.... lehet én is kipróbálom a normál zacskót! A bűzelzárás egyébként jól megy és jó h nem kell leszaladgálnom minden pelusozás után a kakis pelussal (nálunk szinte mindig van ajándékcsomag :)).
Vettünk tegnap játszószőnyeget, az anyák lapja kuponosat! Hogy ez mennyire bevált lányok!!!! Baromira leköti, nem is gondoltam volna, hogy ilyen korán kell, de már múlt hét óta rágom magam, h be kellene menni megvenni, mert a mondókáim már nem tudják úgy lekötni őt. Nagyon édesen elvan rajta (nyugodt pillanatokban persze).

Megint eltel 3,5 óra alvással. Megyek felébresztem. A cicijeim szétdurranak. De reggel 6-10 között csak nyűg volt, meg sírás. Fél óra volt csak jókedvű - nyugodt játék a játszószőnyegen....

Panna! Nagyon örülök h ilyen szépen gyógyulsz!
Gjéti, a te térdeid h állnak?

KépKép
hugic

Sziasztok! Mi is megvagyunk, szerencsére ez a szeles idő eddig nemkavart be Vilinél. Most pár napja megint az a rendszer van, hogy napközben 2,5-3 óránként eszik, éjszaka peig van két 4 órás és egy 3 órás terminus, szóval valamennyit én is tudok pihenni. Én az éjszaka átalvásban addig nem is gondolkodom, amíg anyatejet eszik, mert anno Ricsi sem aludta át az éjszakát addig, amíg fél éves korában tápszerre át nem álltunk, mert elapadt a tejem. Vilinél én egyelőre szociális mosollyal még nem találkoztam, sőt még a gügyögés is várat magára. Helyette ő nyöszörög születésétől kezdve, még álmában is.

Hugic: köszi a pelenkás tippet,én is előszeretettel alkalmazom, bár Vili eddig is jó alvó volt! :) Ma fogjuk mérni, szerintem már nincs messze az 5 kg. A kaka, a böfi és a puki is gyorsan kijön, szóval ezzel Vilinél sincs gond, ahogy Ricsinél is megúsztuk. 8)

Engem is nagyon zavarnak a pluszkilók, milyen lökött az ember! Ha nincs probléma, akkor gyárt magának :oops: . A szopi egyelőre rendben, nincs hasfájás, a gyerek alszik..., kell valami amin lehet ríni :lol: . Tornázni nem merek, mert olvastam, hogy olyankor tejsavat termel a szervezet, amitől változhat a tej íze.
yve

Upsz, most látom, hogy Vera már leírta a tejsav dolgot! :roll:
yve

Egyébként 1-2 napja a bevallásainkkal vacakolok, remélem dőlni fog a lé! 8) Itt az előbb pár pillanatig esett a hó!!! Jó lenne, ha végre eldöntené az idő, mit akar, tavaszt vagy telet! Én az előbbire szavazok! :wink:
yve

A közösre tettem farmeros képet, ide nem sikerült, mert nem sikerült átméretezni.
kreiszi

lányok nekem is van egy kérdésem!
van aki anyatejet potolja tápszerrel? ugy emlákszem bogi igy csinálja. bogi nektek van mindig kaki? vagy milyen idöközönként?
mert mandarin csak nyom és nyom de nem jön semmi, megint 1,5 napja. szegényt ugy sajnálom, de hömérözni stb nem nagyon szeretném h megszokja.

Kép
Kép
nicko

Kreiszi nálunk is majdnem uez a helyzet, annyi a kbség, h az espumisant nem próbáltam ki. Szóval amíg adtam neki üvöltés mellett az infacolt egyik nap sem volt kaki magától, 2. nap vége felé meghőmérőztem, ami kijött..... :lol: :lol: nem volt semmi, másnap szintén, azóta "zabál" és magától kakil, persze infacol hanyagolva! Érdekes nem? :shock:
Nicko, a hőmérőzéstől ne félj, semmi baja nem lesz neki tőle, max. megkönnyebbül :lol: , csak óvatosan, ha mérned kell a lázát akkor is uott használod majd!!!! Vagy ha annyira nem szimpi, próbálj kis kúpot faragni szappanból, hallottam arról is!
Köszi Vera, hát nem tom, annyira mennék már tornázni, kövér is vagyok meg hiányzik is.....izomláz nélkül biztos nem megy, főleg ennyi kihagyás után. TÉnyleg Bogi, Te tornázol???
Hugic, nálunk is volt sajna ilyen időszak, nem emlékszem pontosan melyik héten, de borzasztó volt, az egész nap egybefolyt :cry: + a cici is kész volt, már éppen gondolkoztam, hogy bekeverek egy kis tápszert, cicipihentetés gyanánt, de épp megoldódott. Beugrik még a mai napig is néha ilyen nap, mikor minden 2.órában cicizne. Ahelyett, hogy alukálni 2 órát,mert mikor ilyen nyugtalan általában nagyon, de nagyon fáradt már. Tulajdonképpen sokszor a cicin sem tud megnyugodni olyan túlpörgött. Nehéz ilyenkor lenyugtatni, de szerencsére mindig jobb napok jönnek utána! :lol:
Botikám most kifejezetten jó baba, ma pl. már a 7. óráját alussza.....csak nem vág vissza éjszaka :wink: ma éjjel is jól aludtunk....
De lehet, hogy mióta megint van mindennap kakink, azóta mintha sokkal nyugisabb lenne.

Kép
kaandi

ja, az alvás majd minden esetben úgy zajlik este legalábbis, hogy szopi, közbe esetleg bealvás, felveszem büfi, mérem, aztán ha telemázlista vagyok beteszem az ágyikójába és max kicsit simizem a hátát ( mert azt is nagyon szereti :lol: ), aztán elalszik.
Tényleg mostanság visszatértem én is a hason altatáshoz, mert úgy tűnik, hogy jobban szeret és nagyobbakat alszik, mint hanyatt ill.oldalt. Kicsit beparázva ugyan, de ha 1x jobb neki úgy!??

Hugic, próbáltad, hogy kiteszed aludni a teraszra? Majd mindennap kint van de és du is, ott alszik mindig másfél vagy 2 órát, van olyan is ,h behozom és fel sem ébred, na ma nem, elvinné a babakocsit ez a rohadt orkán erejű szél :cry: mindenesetre jó hatással van rá a szabad levegő!

Kép
kaandi

Magdi: nem próbáltál cumit adni neki? Én ugyan nem vagyok híve, de amikor már hányja vissza a tejet mert csak komfort szopi kell, de a tejem meg ömlik neki, akkor megkapja.
Alex első naptól a saját ágyában alszik éjjel(2x v.3x aludt velünk, de akkor sem egész éjjel), de a mi hálónkban, napközben a nappaliban, a mózesban ill. ha nem fúj a szél, akkor babakocsiban a teraszon.
kreiszi

akit érdekel ugorjon be vagy fel a gmail.re küldtem egy jópofa sztorit, nagyon jókat röhögtem magamban, remélem Nektek is tetszik majd!:) :lol:

Kép
kaandi

keiszi, szenzációs a farmeros legényke, édike, tiszta anyja a gyerköc, ugye?

Kép
kaandi

Hugic, engem is pont hasonló gondok foglalkoztatnak!

Nagyon irigylem azokat, akiknek ágyban alszik a kicsi, Zéti jóformán csak kézben hajlandó aludni, fél órát- órát, ameddig tartogatom. ha leteszem 3 perc múlva észhez tér és sír.
Ma most alszik normálisan először, az én ágyamban, cicizés után hagytam ott aludni.....

Amikor kint altatjátok a levegőn, babakocsiban, akkor ti aláteszitek a légzésfigyelőt?

Volt nálunk ma a védőnéni, Zétitől leesett az álla, hogy egy hét alatt milyen szépen kikerekedett :lol: Hááát, enni azt eszik rendesen, 8* egy nap.
Viszont engem leszúrt, jogosan, hogy nem eszek. Ne csináljam már, ne akarjam,hogy elapadjon a tejcsi, és tápszerezni kelljen.
De egyszerűen magamra nincs semmi időm, reggelizni szoktam, úgy 11 körül, és utána csak este 8-9 körül eszek, mikor mindenkit rendberaktam. Aztán csodálkozom, ha estére alig van tejcsi.
Most megfogadtam, hogy tömni fogom magam napközben, maxi édességgel...
Gondolom jól meg fogok hízni szoptatás alatt, ha ezt követem. Most még büszke vagyok, hogy 17 kg-al kevesebb vagyok, tök karcsú lettem :lol: Na de mindegy, a tejcsi fontosabb.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

kaandi - a teraszos tipp egyelőre nálunk azért nem játszik, mert tegnap volt engedélyezve az első séta. ma meg olyan szélvihar van, h ki sem mentünk :( nálunk egyébként mindig szeles az idő, mert egy domb tetején lakunk. kóbor macskáktól féltve pedig nem merem egyedül hagyni a teraszon a kocsiban a Kismazsolát, de ezt majd vhogy meg kell oldani, mert azt észrevettem tegnap h a séta után nagyon jót aludt! tehát ez lehet majd egy módszer - ha végre elmey a vihar

kreiszi - én sem vok cumi párt, néha azért megkapja, de egyébként sem túl elfogadó a cumival. nálunk is a kiságyban alszik Marci ami a mi hálónkban van, csak az elalvás fázisa nem ott történik. pedig nagyon szeretném már, ha elaludna a saját helyén, most erre gyúrok, mert egyelőre csak kézben, mellkason és a mi ágyunkban vagy cicin megy és onnan át az ő ágyába.
elolvastam a suttogó idevonatkozó részét, na ez ma nem jött be a hasfájás / székrekedés miatt. a hőmérőzést pedig nem merem elkezdeni, mert attól félek sosem lesz vége. :( így marad a találgatás, meg az espumisan. vettem homeos bogyot is, de minek! hogy adjam be anyatejes babának.......

KépKép
hugic

Köszi Hugic a kérdést, talán egy irinyó-pirinyót javultak.
Egy kicsit könnyebben mozgok már, de még nagyon messze van
az igazitól.... :?

Oli egyébként tündéri, szerintem érzi, h anyával nincs valami rendben, alig sír, csak akkor szokott, ha már nagyon nem tetszik
neki valami... :)

Kép

Kép
gjéti

JA! és még vmi!
Tegnap estére elkezdett váladékozni a bal szeme.... igen csúnyán néz ki, próbálom kamillával kezelni, remélem sikerül
A hányások is megmaradtak, ma egész sokat hányt - nem bukott... holnap jön a védőnő, összeírom a kérdéseimet - mert 1000 van - ilyenkor mindig úgy érzem, rossz mami vagyok. egy jó mami korábban rájönne miért sír a kisbabája és meg tudná nyugtatni, nem?

KépKép
hugic

Gjéti! És Oli hogy fejlődik? Szoktad mérni?

KépKép
hugic

kreiszi: tuti a kép :D

pandusika: a gyerek orvos azt mondta hogy Füge adagja 5 kajálásra lebontva 100-120 körül van. Ő azt mondta kg*120 és ez osztva az étkezések számával. A védőnő és a neten lévő táblázat szerint kg*150, na most akkor melyik. Nekünk átlagban többet eszik 120-nál van hogy 130 van hogy 140. Viszont ha csak tápszert kap akkor szomjasabb lehet és meg lehet neki próbálni vizet vagy teát adni, illetve van amikor azt hisszük hogy éhes, de csak szomjas és pár kortytol megnyugszik. Nálunk a víz nem jött be :D . Ezt is a dokinő és védőnő mondta. Nekünk is Angelcare-s kukánk van és idáig bevált.

Nicko: Mi Füge egy hetes korától adunk tápszert. Első másfél-két hétben háromnaponta volt kaki, most viszont három napja beindult, úgy hogy kétszer-háromszor, ma még többször van. A szélcsövezés nála bevált - nem túl sűrűn, de dokinő is ezt ajánlotta - , pukizott is tőle, illetve a masszírozás. Már gondolkodtam a tápszer váltáson, de most úgy néz ki hogy beindult a kaki. Lehet hogy idő kell amíg a pici szerveztük feldolgozza, megszokja a tápcsit. Ja és azt figyeltem meg, hogy amikor hason aludta - még amikor háromnaponta volt kaki - akkor sikerült magától kakilnia erőlködés nélkül. Ma a dokinő vizsgálta és akkor rotyizott oda neki :D Aztán tisztába tettem, új pelus,krémezés, gyönyörködtem benne és akkor bepisilt :D imádom, ezt már eljátszotta párszor.

Kép
budabo

gjéti: jobbulást neked.

hugic: nemvagy rossz mami!!!!!!!! Tegnap rám is a frászt hozta, köhögött,bukott, tüsszögöt, szörcsögve vette a levegőt, én bőgtem hogy mi baja szegénynek. Cicitől megnyugodott, ma dokinő megnézte és semmi baja, csak móhó, félrenyelt, ettől köhögött...stb. Szóval nem vagy rossz mami.
Nálunk szokott cumit kapni, mert az öklét tömi különben, el van a cumival. Elalszik akkor kivesszük a szájából, de általában kiköpi magától.

Kép
budabo

Hugic : NEM !!!!
Ilyen rossz mamis dolgot mégegyszer meg ne halljak senkitől !!!!! :twisted:

Homeos bogyót egyébként azt hiszem úgy kell beadni babának, hogy összetöröd és pici vízzel feloldod és kanálban beadod... mintha ezt olvastam volna, de most nem találom .....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Ma végre elcsíptem egy mosolyt, muszáj feltennem. :)

Kép

Alvás: Marcika nagyon keveset alszik, főleg napközben. Ma eddig napközben olyan 3,5 óra alvás volt. Inkább nézegett, meg foglalkozni kell vele, mindenfélét játszunk.

De azért egy kicsitt aggódom, egy ilyen kis emberkének azért többet kellene aludni, nem? Ti mit tudtok erről?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Andus én is így adtam Znek a camomillát mikor fogzott, picike vízben feloldva, kutyulás nélkül 10 perc alatt ázik el a bogyó.

Valaki írta, hogy itt nincsenek rossz mamik, bár néha magam is elbizonytaanodok hogy jól járt-e velem a két srácom, de szerintem ha nem is jövünk rá egyből hogy mikor mi a baj, mindig töreszünk rá hogy segítsünk és amíg ez így van addig nem vagyunk rossz mamik :wink: Nem igaz?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi, cicik nem fájtak különösebben, de azért a reggeli szopi megkönnyebülés volt :D egyébként hamar hozzászokik a szervezet a nagyobb hézaghoz, mikor Adri elhagyta az éjféli kelést, és nyolc után négykor kelt újra, kb három nap után már nem fájt nagyon, és nem voltam nyakig tejes, csak kicsit.

Szemetes: nekünk is Angelcare van, és szerintem is jó, csak akkor bűzlik, ha elfelejtem kivinni, és beletömök még két pelust, amitől nem zár le rendesen :D de az utántöltő árán én is berágtam, végülis csak egy vacak nejlonzsák!!! gondolkodom rajta, hogy megpróbálok sima szemeteszsákot beleszerkeszteni az utántöltő gurigába... meglátjuk, mi lesz belőle.
Az utántöltő nálunk is kb egy hónapig volt elég.
Amúgy a gyerekszobának nálunk is speciális illata van: tejcsi, pisi, büfi, pici kaki szag keveredve - szellőztetés után egy perccel is :) én mondjuk szeretem :)

ZVera, megkaptam, köszi az infot, akkor nem izgulok :)

Háfi, helyes a kispasi, gyere, amikor van rá időd :)

Kaandi, szerintem ha ésszel csinálod a tornát, nem hiszem, hogy baj lenne belőle.

Köszönjük a gratukat :) remélem, nem egyedi eset volt, de még nem merem beleélni magam :)

Hugic,
Jó anya vagy. Nem attól, hogy azonnal tudod, mi a baja a gyereknek, hanem attól, hogy érdekel, és tőled telhetően igyekszel rajta segíteni. Szerintem aki azt mondja, hogy minden esetben tévedhetetlenül tudja, miért sír a baba, az hazudik.
alvás: nálunk az van, hogy napközben rajtam alszik el, és becsempészem az ágyba. Ott sehogy se tudom elaltatni, próbáltam már sokféleképpen pedig. Az éjszakai szopinál viszont sokszor volt, hogy csak félálomban tettem le, és elaludt egyedül. Szerintem éjjel próbálkozz vele először, hátha úgy sikerül. Első lépésnek az se rossz :)

Jajjjjj de édesek a babáink!!!

KépKép

KépKép
stelly

Atyavilág! Megvan a titok: megtalálta a hüvelykujját, és így hason magától elaludt a kiságyban... (korábban a Hugic által leírtak működtek csak...) Ez eddig még sohasem fordult elő!!

Pelustároló nekünk is a bébiőrhöz kapott Angelcare-es van és maximálisan elégedett vagyok vele. (már a szagelzárásával) Meg a Brendonos multipackos utántöltőt most rendeltem neten 5000-ért (a 3 db-ot), de ezt már valaki írta!

Hahaha! Kreiszi is szopi közben veri a gépet!! :D

Ja és a lényeg: nálunk marhára bevállt a Suttogós napirendes módszert!
Miután minden meghatározott sorrendben zajlik (alvás, evés játék), nem kell azon agyalnom, hogy most akkor mi a baja. Pl: Már rájöttem, hogy szerencsétlent állandóan kajával nyomtam, amikor egyértelműen jelezte, hogy éhes. Szerintem csudijó! Most komolyan!!

Hugic: az óránkénti cici valószínűleg nem az éhenhalás réme miatt van, hanem cumizni akar. Figyeld meg, ha nálatok sem megy a cumi, akkor nemsokára meglesz a hüvelykujj!! De szerintem a cicirángatásnál az is jobb!

Megyek is fürdeni, mert a mintagyerek azért a kiságyban való óriásalvás után úgy döntött, hogy az apján is horpaszt egy kört (aki szegény csak játszani akart a gyerekkel!! Most mozdulatlanul ül... Szivacs... :D )

ladmon

Húúúú, sikerült átvernem a szopipárnával!!! :lol: :lol: :lol: Rajtam fekve aludt, már vagy egy órája, megnéztük így a józsi barátot :lol: aztán gondoltam teszek egy próbát, ráfektettem ugyanabban a pózban a szétnyitott szopipárnára és még úgy van, már vagy 10 perce! :D Csak ezt a trükköt nem tudom megjátszani ha Z itthon van mert kisajátította a párnát, nem merem megkockáztatni hogy balhé legyen belőle hogy a tesó fekszik rajta, bár eddig nem volt ilyen.

Ladmon zseniálisak vagytok! :D Tök jó hogy sikerült megvalósítani a suttogót! Végülis nálunk is van ami összejön belőle de az egészet nem tudnám megvalósítani, de ti olyan ügyik vagytok!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hugic, Oli ugye 2860 g-mal született, a múlt héten volt 4000 g.
48 cm-vel született, most meg 52...
Szerintetek 1 hónap alatt ezek jó értékek? :oops:
Doki szerint igen...

Kép

Kép
gjéti

Kép azért nem vagyunk ám olyan csontosak :)

Kép

Kép
gjéti

Hugic: Csak a többieket tudom ismételni... DEHOGY VAGY ROSSZ ANYA!!! A gyerekorvos nekünk azt mondta, hogy három hónapos koráig a gyerekeknek vannak nyugtalan időszakaik, amikor nem lehet tudni, hogy valójában miért is sírnak, az egésznek az az oka, hogy a kis agyuk még nem olyan fejlett... Csak egy tipp, de lehet, hogy Nálatok is vannak minden nap ilyen időszakok. Ha egyébként elég neki a tejcsi, szerintem emiatt nem kell aggódni.
A mi Marcink egyedül alszik el általában, kivéve, amikor nem... :? Este kis homloksimi, döcögtetés és erre alszik, sőt, többnyire nappal is. Kivéve, mikor valami baja van, túl fáradt vagy fáj a poci.

Ladmon: És minden szopi után alszik is? Nálunk ez lehetetlen kategória... :(

Gjéti: Huhh, szép gyarapodás!!! :shock: :D

Zsufi: Marcitok nagyon bájos!!! :) Ez már válaszmosoly Neked?
Szerintem egy olyan 5 órát kellene aludniuk napközben. Illetve mi Marcink annyival elégedett. Persze ritkán sikerül... Ma például kb 2 órát aludt... A szél újra megkavarta a Bogyeszt.. :? :(

Háfi: Ádám is gyönyörű, szép gömbölyű!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hugic: Jobbulást a babának! Majd írd meg, hogy mit mondott a védőnő.

Gjéti: Szerintem teljesen jók a méretei a babádnak! :wink: aranyos a kép :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Az előbb írtam ide, és kiírta, hogy be kell jelentkeznem. Nade anélkül hogyan tudtam ide írni?? :shock:

zetibebi: ja, zseni vagyok :D csak rosszul írtam: a fáradtság jeleit érzékeltem szegénynél éhségnek, így mindig "tömtem" akkor is!

gjéti: ne viccelj már! Esztike 6 hetesen olyan 3800 gramm körüli (nade a tokája is nőiesebb, mint Olié... :lol: ) Az szupi hízás!

julcsi: mert a sorrend: kaja-játék-alvás. Van, hogy a játék csak 15 perc és utána már ásítozik. És nálunk már napok óta az van, hogy felkel reggel, majd szopi, és utána fél óra múlva újra fáradtságot jelez. Én meg korábban nem hittem el, hogy felkelés után már megint aludna. Azt hittem nyűgös...
Nade ezt már kitárgyaltuk, hogy valakinek bejön, valakinek nem. Csak el akartam újságolni, hogy tényleg lehet benne valami hasznos.

Megyek, mert apa ráaggatta az összes játékot és most megmentem tőle! :D

ladmon

millye: Nálunk bement a cumisüvegből a tej!
Az arányokat köszi mindenkinek. Mivel ciciből csak 60 ml jött ki fejéssel, meg is ijedtem, hogy az kevés. Aztán azt megetettük üvegből vele, majd visszatettem cicire és akkor még eszegetett valamennyit. Szóval szerintem nem eszik meg 100-at. A testsúly*150 szerint is csak 90 az adagja!

Szóval kap pénteken 100-at, aztán "eszi nem eszi nem kap mást"!!

Majd hazajövök és elüldözöm az éhhalált!!

Most már tényleg lelövöm magam! :D

ladmon

Sziasztok!

Tegnap nagyon rossz napja volt Bencusnak, megint betett neki a szeles idő! Nyügi volt egész nap, csak karban volt hajlandó elaludni, ott is nehezen, de ahogy leraktam az ágyába 10 perc után üvöltés, újra karba, ringatás! Szóval ez ment egész nap! :?
De este 6 után megtört a jég, Bence édes kisbabává szelidült! A pihenőszékébe gügyögött fél órán át a figuráknak, hát majd meg zabáltam!!!! :lol: És már velem is beszélgetett a maga nyelvén, tudjuk mondani, hogy "o" meg "hő"! :lol: :lol: :lol:
Mára bejelentkezett a védőnő, tegnap este megmértük Bencust, hogy pontos adatokkal tudjak neki szolgálni! 4900 g, 3 nap alatt 13 dkg-ot hízott! :shock: :D

Pelustartó: Nekünk is Angel Care-s van, amit a légzésfigyelőhöz kaptunk, én meg vagyok vele elégedve eddig!

Nilabaliért én is nagyon aggódom! :roll:

Kaandi: Jó, hogy írtál! :)

Kreiszi: Jó, hogy nálatok is kialakulóban van a napirend! Szépen gyarapszik Alex baba is! :)
Sajnálom a pocakfájást! :cry:
Nagyon édes a farmeros kép! :lol:

Hugic: Ágyban elalvás nálunk is nagyon nyügisen megy, de próbálkozunk, nem adjuk fel! :D
És nem vagy rossz anya, szuper anyuka vagy! :lol: nem is értem, hogy jutott ilyen eszedbe! :?

Yve: Örülök hogy minden ok nálatok! :)

Torna: Én még nem merek, pedig igazán jólesne, na meg a hasizomra se ártana egy kis gyúrás! :wink: :D

Andus: Ebben igaza van a védőnőnek, tessék rendesen enni!!!!!! :)

Gjéti: Örülök, hogy egy picit javultak a térdeid!
Nagyon szépen gyarapszik Oli, és tündéri baba! :lol:

Zsufi: Napközbe átlagba 3-4 órát alszik Bencus, tegnap még ennyit se! :?
Nagyon édes Marci! :lol:

Julcsi, olvasom, hogy nektek is bekavart a szél! :?

Ladmon, nagyon tuti a kép! :lol:
Én is a Suttogós módszert próbálom alkalmazni, alvás, evés, játék, több kevesebb sikerrel! :wink:
zsu83

Jó reggelt!

Csak jelzem, hogy vagyunk még (ha egyáltalán emlékszik ránk valaki :lol: ).

Már nagyon unom ezt az időt, olyan jó volt az a néhány szép nap, Natasa annyira jól alszik a babakocsiban!

Visszaolvasni nem nagyon tudtam, a babák gyönyörűek!

Panna, örülök, hogy jobban vagy!

Stelly, én is beállok az irigyek táborába, remélem, Adri baba megtartja jó szokását az éjszakai alvással kapcsolatban.

Bogi, ma éjszaka nekem is eszembe jutott a Suttogó. Esténként 7-kor szokott szopizni, utána még fenn van 1-1,5 órát (nem tudom miért, de ilyenkor olyan éber), és általában 11-12 között kel fel enni először. Tegnap este még 9-kor is megetettem, és nagy boldogan lefeküdtem, hogy 1-2-ig akkor nyugi lesz. Erre fél 12-kor ébredt! Ötletszerű nevelés tipikus jele... :lol:

Natasa többször elalszik az ágyában is, de ez erősen hangulat kérdése. Van, hogy nem lehet letenni, azonnal felébred, de többször elnézelődik az ágyában, utána elszunnyad egyedül. Én igyekszem az utóbbira koncentrálni, és pozitívan állni hozzá. Tud ilyet is, majd kialakul.

Megyek, mert felkelt!

Kép
mist

Jó reggelt!
Andus én a teraszos babakocsis verzióhoz nem rakom be a légzésfigyelőt. A kiságyában van összeszerelve állandóra.
Az adag annyira változó én mindig mérem, kivéve éjjel nem sikerül mindig, ezért tudom, hogy van mikor csak 90-100ml szopizik, van mikor 150-160ml. Ez a 160 ml volt eddig a rekordszopi:) De egyre többször előfordul már a standard 120-130ml. Akkor ha ennyit eszik működik a 4-4,5 órás kihagyás, ha kevesebbet kb 90-100 volt, nem lepődök meg a sűrűbb cicizésen sem. NA ezt a dokinak és a védőnéninek nem mesélem el persze, mert lecsesznének.... össze se számolom hányszor eszik napközben,hát nem igazán 5* :lol:
MErt hát ugye még éjjel is eszik 1*, úgy tűnik beálltunk a hajnali 2-3 evésre, amikor is kb 9-10 között alszik el, majd kel 6kor ismét és eszik és stb......de már ennek is örülök! :lol: Főleg annak, hogy nemrég panaszkodtam, hogy nem tudom visszaszoktatni a kiságyába és vannak még csodák...: MERT 2 napja a hajnal 2-3 etetés után visszateszem a kiságyába és ott alszik tovább, persze hason :shock:
Beszéltetek már a hason alvásról korábban? VOlt mikor nem tudtam olvasni sem, ha igen akkor sory... :cry: kimaradtam

Zsu olyan kedvesen örülsz mindig mikor bejelenkezik valaki kisebb kihagyás után, jól esik az embernek!!!! :D

Kép
kaandi

TÉnyleg Stelly, ma milyen volt Adri baba? ALudtatok megint?

Kép
kaandi

Sziasztok!

Hát lehet, hogy nálunk most romlott el e gyerek... :(
Nem értem én...
A múltkor már olyan szépen beállt nálunk is hogy egyszer kel éjszaka, sőt volt, hogy csak 5 körül kelt... Erre most már második éjszaka kétszer kel, fél2 körül és 4 körül... Ami végül is nem is lenne baj, de nemtom miért kel, mert nem úgy tűnik, hogy éhes.... Kicsit nyűgös, szopizik 1-2 percet, utána bealszik... De most ezt miért csinálja??? Próbáljam meg, hogy nyugicumit adok neki??? De akkor meg azon parázok, hogy mi van, ha mégis éhes...

Jaj, ez olyan nehéz.... Most nagyon kialvatlan és fáradt vagyok...
Egyébként nagyon jó gyerek, sokat magyaráz, mosolyog, napközben is szépen alszik, a 3-4 órás periódusok megvannak nappal, csak ezek az éjszakák...
Valami 5let csajok???

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Gjéti, nagyon szépen gyarapszik ez a kislegény :) és látszik, hogy a combocskája is milyen kis helyes hurkás, aggodalomra semmi ok :) remélem, te meg szépen gyógyulsz!

Julcsi, nálunk is Adri alig akart aludni nappal, de az utóbbi napokban kezdek arra rájönni, hogy lehet, hogy már azért nem aludt el, mert túlfáradt. Csak egy tipp, de próbáld meg, hogy kevesebbet szórakoztatod evés után, hamarabb próbálod elaltatni, hátha bejön. Most Adrival azt csinálom, hogy lehetőleg ne legyen egyhuzamban ébren egy-másfél óránál többet (szopival együtt!), és a tegnap alapján működni látszik. Aztán lehet, hogy csak szerencsém volt, ma meglátjuk. Szegény kis kísérleti egerem :)
Na közben olvasom, hogy Ladmon is kábé ugyanezt írta :)
szóval nekem Adri így napközben egész sokat alszik, délelőtt kb három órát, meg mondjuk délután is legalább annyit.
(Ja és ettől még éjszaka ugyanolyan szépen alszik - ma ötkor kelt este kilences fektetéssel)

Ladmon, dettó ugyanez volt nálunk is, fáradt volt, emiatt cumizni akart, én meg etettem, aztán csodálkoztam, hogy fáj a hasa.
Milyen édesen figyel már Esztike is :)

Zsu, nagyon ügyes Bencus, hogy már gőgicsél :)

Amy, nagyon sír, vagy csak nyöszörög, mikor ébred éjjel? Mert Adri szokott olyat, hogy felébred, rikkant párat, meg nyöszörög, aztán pár perc után visszaalszik magától (vagy lehet, hogy mindezt is álmában csinálja). Szóval én csak akkor kelek fel hozzá, ha tényleg felsír. Szerintem nyugodtan próbáld meg a nyugicumit, ha igazán éhes, akkor nem alszik el vele, hanem bedühödik, hogy nem jön semmi, és ismét óbégatni kezd.

Kaandi, ötig aludt, úgyhogy én ezt úgy veszem, hogy jó úton haladunk afelé, hogy rendszer legyen az átalvásból :) azóta pedig most hallom, hogy kezd ébredni újra.

KépKép

KépKép
stelly

Mist, örülök, hogy írtál, hát persze hogy emlékszünk Rád! :D

Kaandi: Nálunk a hason alvás a nyerő, csak így tud jókat szundizni Bencus! A doktornéni és a védőnő szerint nyugodtan hagyjam hason, ha neki úgy kényelmes, pláne légzésfigyelővel!

Amy: Lehet hogy nálatok is a szeles idő kavart be! :?

Eszter, nagyon ügyesen alszik éjjel Adri! :lol:
zsu83

Ladmon: Örülök, hogy sikerült megetetned a pici lányodat cumisüvegből! Így már nyugodtan otthon tudod hagyni amíg elmész ügyet intézni! :lol:

Amy81: Lehet, hogy ettől a szeles időtől nem aludt rendesen... most meg hét ágra süt a nap... :lol: szerintem napközben próbálj meg aludni vele... de remélhetőleg ez az állapot csak átmeneti és szépen aludni fog ma este... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsu83: A fiam nem szeret hason feküdni... ahogy hasra teszem egyből nyafog... hanyatt nem jó ha alszik mert ha bukik... :oops: szóval nálunk marad az oldalt fekvés... ez van... a lányom imádott hason aludni... :lol:

Stelly:Irigyellek az éjszakák miatt... :shock: bezzeg nálunk még mindig hajnali kettő és hajnali 5 óra a felkelés időszaka... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Köszi csajok!

Stelly: igazából, ha csak nyöszörög, akkor én sem piszkálom, olyankor visszaalszik... Most éjszaka mindig arra keltem, hogy sírt... nem olyan igazán keservesen (ő csak akkor sír úgy, ha már nagyon fáradt, és nem tud elaludni...), de azért sírt... Ekkor próbáltam meg etetni, de nem igazán kellett neki, 2-3 szívás után elaludt... pedig ő már régóta nem alszik el a cicin.... és ugyanezt csinálta még 2szer hajnalban...

Igazatok van, lehet, hogy ez a hülye idő....
Napközben kisangyal... most is már 9 óta szépen alszik...
Stelly, Ladmon: ti ébresztitek a piciket, vagy maguktól kelnek napközben? Ezt sem tudom, hogy hogy kéne. Hagyjam, hogy aludjon, vagy keltsem enni??? Jajjjjjjj eddig olyan jól ment minden, most meg olyan idiótának érzem magam... milyen anya az ilyen, aki még ezt sem tudja????!!!! :evil: :evil: :evil:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Helló Lányok!

Julcsi: Marcikánál ez már tudatos vigyor, igaz ez a maciknak szólt a kiságy felett :D De már volt olyan is, hogy én kaptam hasonlót, majdnem el is bőgtem magam 8)

Ladmon, Stelly: Nagyon ügyesek vagytok, hogy nálatok már ilyen kialakult program van, az átaludt éjszakákat meg ne is mondd Stelly, én már annak is örülök, ha a 6 órás kelés a harmadik csak este 8-tól. Nem tudom, ti hogy csináljátok, de nagyon irigy vagyok. :wink: Tényleg, kb. mennyit eszik Adri, hogy ilyen jókat alszik? És most hány kiló, mert valahol olvastam, hogy kb. 5 kg-t el kell érniük, utána várható, hogy képesek legyenek átaludni az éjszakát. (Persze nem tudom, hogy ez mennyire igaz :) )

Tegnap este nálunk nagy nyűgi volt, de aztán nagy nehezen megnyugodott manóvska, és beájult. Tuti, hogy ez az idő megkavarja szegény babókáinkat. De mégis mikor lesz már jó idő?? Tegnap is a gangon napoztunk csak, miközben esett a hó, de a napon meg lehetett vagy 20 fok.

Azt hiszem ma is ez lesz, mert szépen süt a nap. :wink:

Torna: nekem is hiányzik, de úgy vagyok vele, hogy annyit nem ér, hogy a tejcivel gond legyen esetleg.

Andus: vigyázz jobban magadra, és tessék enni!!!!

Most néztem, hogy le kellene vágni Marcika körmeit, húúúú ettől eléggé parázok, ti már vágtatok köröt a piciknek?

Zsufi

KépKép
zsufi74

csatlakozom stelly átalvos éjszakájához. fél 9töl 3/4 6ig aludt mandarin. na én 4 töl nem mert majd szétdurrant a cicim(230ml fejtem le), utána meg azt lestem h mikor kel fel. nemhogy aludtam vna. :-(

hugic: én ha nincs kaki egy kis kamilla teát szoktam megcukrozni, azt adom neki. eddig még mindig volt eredmény. probáld ki.
a hömérözést én sem nagyon szeretném, no meg a teát sem adom minden nap. de kapott tegnap este, akkor is volt kaki és ma reggel is.
egyáltalán nem vagy rossz mami!!!! én és sztem néha senki nem tudja miért sir a pici, holott már mindent megprobáltunk. nekik is van rossz napjuk b amikor csak nyügig.
nagyon jo anyuka vagy!!

bogi: mi is kb igy adjuk a tápszert. kap még anyatejet is? és mennyit tejet és tápszert adtok? nálunk van amikor csak tejet kap mert annyi van de néha potolni kell.
a kakit meg a pisit igen általában nem jokor szokták.
zsufi: mandarin is keveset alszik napközben. én is feltettem ezt a kérdést magamnak h ez normális e. de gondolom ök tudják mennyi elég nekik.
nagyon édes a foto

ladmon: én is olvastam a suttogot. hát nálunk nem jön be. pedig szeretném csak sok kérdésemre nincs benne a válasz. pl irod h ha ásit akkor álmos, de én berakom a kiságyba és nincs kedve elaludni. mondjuk különben is sokáig tart nálunk az elalvás. amikor a korházban vtunk megállapitották h refluxa van de nem jön ki neki fennt a kaja hanem utközben visszafolyik. sokszor van h leteszem és felriad és akkorákat nyel, gondolom ez attol van. és már ébren is van. meg nyujtozik teljes eröböl, arra is felébred.
akkor kiesik a szájábol a cumi. de h szoktassam le rola ha már elkezdtem???vagy mikor adjam és szedjem ki neki? szoval millio kérdés. van vmi ötleted?

lányok! ti h osztjátok be a napotok? vag ycsak én vok ilyen dilis h mindig uakkor kell minden nap fürdeni. de ez ugy jön ki h 6 felé kel ugye és akkor legközelebb fél 10 felé eszik, 1kor, 4kor és 7kor fürdés. de én néha felébresztem ám napközben mert különben felborul a rend. mert az elején uy csináltam h hagytam aludni de olyan nagy volt az eltérés a fürdések között. és ez igy olyan jol mükszik.
na bedugulok végre

Kép
Kép
nicko

amy: ne aggódj, az ember lánya mindig talál valami aggódnivalót! Szerintem simán lehet csak átmeneti nyűgösség az éjszakai felébredés. Én is szoktam hagyni egy kicsit, hátha visszaalszik, bár 3 napja nálunk is már 6-7 órák mennek egyben... De előtte volt egy nap, hogy felkelt óránként!! Aztán többet nem történt ilyen. Még szerintem előfordulnak ilyen kiszámíthatatlan dolgok. Picikék ezek még nagyon!

És én nem keltem fel napközben sem. Ha éhes, jelez az!!

Nekem is parám lett a hasonalvás. Míg korábban nem maradt meg hason egyáltalán, tegnap óta, ha leteszem hasra ottmarad (mert hüvelykujj az isten) De éjszakára nem mertem kiságyba dugni, mert ha meg felébred, fúrja a fejét a pelusba, ami alatta van.

Ráadásul csak a bal kezén van meg az ujja, emiatt esze ágában sincs egész éjjel megfordítani a fejét, így reggelre deformálttá aludta a jobb oldalát! Hogy mi lesz ebből hosszú távon?? (Férjem szerint jó úton haladok, hogy Quasimodot csináljak a gyerekből...) 8)

ladmon

Nico: mi is mindig ugyanakkor fürdetünk, és én is próbálom beállítani hozzá a többi fennt létet nap közben... Többé-kevésbé sikerül....

Ladmon: irigy vagyok a 6-7 órára... 8) :lol:. De , ha nem kelted napközben, akkor hogy állítod be az evéseket? Vagy nem etetsz feltétlenül 3 óránként?
Vendi még mindig alszik.... Gondolom, ha most lemennék ebédelni, akkor tuti felkelne....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: