A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Bocsánat! Nem Évi, Szilvit akartam írni, csak keverem a szezont a fazonnal :lol:

Barbi
Kép
manci79

Barbi, semmi gond!
:wink: Hát gáz volt..... fúúúj, de túl vagyok rajta egy életre! :)

Na elaludtak a picik. Picit netezek, aztán kis házimeló. Délre kell mennünk Emeséért a suliba.

Felicia: még azt akartam írni, hogy tényleg nagyon nem tenne Neked jót a stressz, próbáld is Magadtól ezeket elzárni, mert árt! Ezek a helyzetek rajtunk kívülálló okok miatt lettek, és mi csak elszenvedő alanyai vagyunk! De mivel adott a helyzet és lehet, hogy még csak rosszabb lesz, ebből kell kihoznunk a legjobbakat! Különben a több gyerek nekem arra is jó volt, hogy pont le tudjak szarni dolgokat. Már bocs a kifejezésért :) . Például a hisztiket is úgy tudom szemlélni itthon, mintha nem is látnám, és így hamarabb is abbahagyják.

Persze a válság miatt én is aggódom, de próbálok nem erre gondolni. Mondjuk férjuram ebben nem segít, tegnap is egy videót akart este mutatni, valami magyar katonai fejes emberről, elküldték vagy otthagyta ezt a vezetői munkát és most kitálal. Valami olyasmiről volt szó, hogy az országunk már el van adva terroristáknak meg ilyesmi. Férjem végighallgatta, de mondtam, nekem ne mutogassa. Nem is akarok erről tudni, hogy létezik e ilyen, nem, nem tudom. Én a gyerekekre akarok koncentrálni!

Jót röhögtem tegnap a szoc. miniszteren is, valami sajtótájékoztatón volt, és egy diák megkérdezte, hogy nem szégyelli e magát a 4 milliós jutalom miatt? Hát apám, a nő nagyon kivágta magát! Nulla szégyenérzet! Hülye pi....

Különben Felicia van egy nagyon jó homeopátiás golyó, ignatia amara 15 ch, ebből heti egyszer kell 5 golyót elszopizni, feszültségoldó. Leírásban olyan szerepel, hogy pl. aki sokat sóhajtozik. Nem lehet hozzászokni. Én régebben szedtem pár hónapig, munkahelykeresés miatt voltam feszült, de nagyon jó volt nekem. Azóta többeknek ajánlottam és mindenkinek bevált. Nekem egy orvos javasolta!

Hú, ennyit filozofálni korán reggel! :)
Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

teszvesz épp most vette meg a Vatera minden meghirdetett termék után is kell fizetned nem csak az eladott után.... :twisted:

felicia mi sem járunk sehova.... sajna a környéken nincs semmi olyan foglalkozás vagy én nem tudok róla :cry:

csináld azt,hogy feltöltöd mondjuk picassára a ruhákat és a linket beteszed az aláírásodba.. hátha valakinek megtetszik valami! többen csinálják ezt!

csajok valakinek nincs eladó Eu szabványnak megfelelő hordozója? olcsóbb kivitel?húgomnak kellene nekünk kölcsön volt.. hugom juni30 ra van kiírva és neki kellene illetve kislányruhák...

ja és képzeljétek "téliesítettem" a kicsi babakocsit,.. a bundazsákunk ő pont belepasszol és még a fejénél is védi.. :lol:
Vendég

Szép reggelt!

Sándor, József, Benedek... hi-hi-hi. Valójában meghozták a meleget, csak hoztak egy KIS szelet is. Megint nem fogunk tudni sétálni menni.

felicia: sajna a válság sok embert érint, és ha az ember lánya a gyerekének nem tudja megadni azt, amit szeretne, hát annál nincs sz.abb érzés. Én mindig azon parázok, hogy csak a férjuramnak maradjon meg az állása. Egy amerikai autós cégnél dolgozik, no komment. Az egyik legjobban érintett terület. Igaz, elég magas szinten dolgozik és mindig mondja, hogy az ő munkája kell a cégnek, hát remélem.
A Teszveszről csak vevői tapasztalatom van, az pozitív.
Dávid baba pedig gyönyörű!

Szilvia: Nekem sajna elég sokáig kellett kezelgetni a sebemet, mert valószínűleg allergiás lehettem a belső varratokra, ezért varratszedés után 1 héttel kinyílt a sebem és váladékozott elég szépen. Kezelésekre jártam 3! hónapig. Szóval elég rizikós hamar bevállalnom a tesót, pedig én minél előbb szeretném! Hát majd meglátjuk.

Most eltűnök, picikém alszik én meg serénykedek a konyhában.

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Sziasztok!

Már csodálkoztam, hogy otthon senkit sem érint a válság, de csak a struccpolitika megy ezerrel. Én is azzal nyugtatom magunkat, hogy olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy. Csak nem halunk éhen testületileg?

Boniko!

Nekem van egy Römer Baby safe hordozóm eladó szürke kockás, kb. 4 éves. Ha érdekel, priviben írj!
Kislányruhákkal nem szolgálhatok, mind az unokatesómnál végzi...
Jövök neked még a tricikli képekkel is...
Ami a szelet illeti, mi van, ha széllel szemben tolod, akkor véd a kocsi teteje és persze sapka, miegymás.

Jelentem a cipöbeszerzés nem zajlott valami jól, úgy is mondhatjuk, hogy Bauernfängerei... Alacsony árat hírdetnek, márkás cuccokat, ehhez képest nem alacsony az ár, max. alacsonyabb és nem máskás, hanem gagyi, a többi stimmel... De nem vártam mást. Marad a Deichmann akciója és a véletlen szerencse. A Deichmann-ba minden héten benézek, mert mindig van valami leértékelve. Ez persze csak akkor izgi, ha az az akció is megy, hogy 2 redukált pár és a második még a felével redukálva, vagy a 3 pár és kettöt fizet figura. Így szoktam elöre cipöt venni és beírom a táblázatomba a zsákmányt. Használt cipöre nem bukok, akkor inkább Aldi vagy Lidl cipö. Nekünk mindkettövel nagyon jók a tapasztalataink. Lidl-ben különösen jó minöségü bör cipöket lehet idönként kapni gyereknek, felnöttnek egyaránt. - Ez itt a reklám helye. - :)

Mentem a rabszolgasorsom szerinti programot folytatni, vasalni. Ebédre saját lasagna. Hmmm! Meg valami sütikét kéne gyártanom.

Majd még benézek!

Puszi: Barbi
Vendég

Barbi köszi tesómnak továbbítom! :lol: é

ja tolom én széllel szemben meg kap sálat, de néha én is alig bírok levegőt venni...az erősségtől..mi mindig lemegyünk csak idegesít nehogy visszabetegedjen :oops:

és itt igaz a mondás hogy még a széltől is óvom a gyereket! :lol:
Vendég

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, meg a tanácsokat. Mindenesetre kipróbálom a Tesz-Veszt, aztán meglátjuk mi lesz.
Üveges kaját én már nem veszek, nincs rá keret, mindent én főzök neki. A tejpépeket, tejberízspépeket imádja, és bevallom én is, ha van maradék, az az enyém... :)
Szilvi, a Pampers nekünk sem jött be, nekünk is kicsurgott belőle, mi is Rossmanos Liberót használunk, akkor veszem, amikor akciós, így 50 Ft körül van egy darab. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. A szomszédnőm javaslatára kipróbálunk majd egy noném pelenkát is, egyik ismerőse szerzi be, annak csak 30 Ft darabja, meg látjuk milyen lesz.
A védőnő tegnap is adott egy csomó foglalkozásról papírt, de persze mind fizetős, másról nem tudok.
A homeopátiás szerekben sajnos nem nagyon hiszek, kipróbáltuk, pl. férjem a makacs herpeszére, ami időnként kijön rajta, két féle bogyót is szopogatott, de mint halottnak a csók. Lehet nem mindenkinél hat, vagy nem tudom. Meg már szedek rendszeresen táplálékkiegészítőt, immunerősítőt, nem merek annyi félét sem össze-vissza szedni.
A gondunk nem a válság miatt van, hanem hogy nagyon keveset keresünk. :)
Ha megint dolgoznék, szerintem semmi gondunk nem lenne, de nyilván még korai lenne visszamenni és addig szeretnék együtt lenni a babámmal, amíg csak lehet.
Viszont egy jó hír, szombaton jönnek szüleim, hétvégén nővéreméknél lesznek, hétfőn jönnek hozzánk és pár napig maradnak! :D
És még egy furcsaság a végére. Szinte kivétel nélkül minden amink van, babaholmik, az ágytól a ruhákig, tényleg minden, az nővéreméktől van. Mindig összeválogatja azt a játékot, ruhát, amit a két kislánya már kinőtt és nekem adja. Persze most már a ruháknak nem sok hasznát vesszük, mert Dávid nagy, és rózsaszín fodros ruhákat mégsem adhatok rá. De például férjemnek bátyja van, ahol 2 kisfiú! van és már nem terveznek több gyereket. Ennek ellenére, tőlük még soha semmit nem kaptunk, pedig a kisfiúk kinőtt ruhái pont jók lennének. Hát nem megdöbbentő, hogy testvér és testvér között mennyi különbség van??

Kép
felicia

Ági továbbra is mennek a drukkok, hogy minden jól menjen!

Boni, mózeskosárban szélben is levegőztetem Zsombit, a miénkbe alig fúj be, jó mélyen van benne a kölyök.

Lillaanyuci, a következő szülésnél is császár lesz? Mi volt az oka az előzőnek? Nem próbálhatod meg a hüvelyi szülést?

Ez a könyvkörbeküldős dolog érdekes. Egy újabb piramis játék? :)

Felicia, mi sok mesét olvasunk ugye Zétinek és azt vettem észre, hogy Zsombinak is nagyon tetszik. persze a könyvet ő is meg szeretné szerezni és elfogyasztani :) ilyenkor adok neki egy műanyag könyvet rágcsálni, de szívesen nézegeti a képeket és egész figyelmesen szokta hallgatni a mesét is.
Vendég

Csenge, Dávidot ilyen könnyen nem lehet átvágni... :D
Férjemtől és tőlem is örökölt sajnos egy-egy jó adag makacsságot, így ha kinézett valamit magának, adhatok a kezébe bármit, tovább nyomul a célpontjára, nem lehet eltéríteni. Az én tapasztalatom az, hogy inkább a hangom tetszik neki, az, hogy beszélek hozzá és vele foglalkozom, nem maga a történet, azt még szerintem nem érti.

Kép
felicia

Viszont neki is van már kedvence. A tigris a Micimackóból. Aludni pedig a textilpelusával tud, azt imádja összegöngyölni és ölelgetni.

Kép
felicia

CSenge ha fiam beleférne mózesbe lehet abba lenne :lol: így marad a másik...

én is minden nap leviszem! :lol: :wink:

Felicia nekem Zsigi ruháit a 2 unokabátyjától kapta, z első pár cuccot meg vaterán vettük ... :lol: húgomnak is ott fogunk vadászni, de előtte megkérdezem itt a társaságot hátha valaki megválna valamitől... mert "pechjére" lánya lesz így bár egykét darab fiúruci elmegy neki, de azért kell pár csajos is! :lol: az első lányunoka! már gondolatban kényeztetve van!
Vendég

És még két kajálós kép tegnapról, apa először eteti kanállal:

Kép

Kép

Kép
felicia

Nálunk Dávid az első fiúunoka, és valószínű az utolsó is.l

Kép
felicia

Szó sincs átvágásról! :) többször határozottan elmondom neki, hogy nem szabad megenni a könyvet és kínálok neki valami mást. Különben tényleg a hangod a lényeg és az, hogy minél többet beszélj a gyerekhez, mert sokat segít neki az értelmi fejlődésben ha minél több és változatos beszédet hall. Ezért jó mesét olvasni, mert nem csak a hétköznap használt szavak vannak benne. Zéti rengeteg olyan szót ismer, amit nap mint nap nem használunk itthon, de a különböző könyvekben olvastuk. Anyukám először nem értette, hogy miért olvasok neki olyan meséket, amiben olyan szavak vannak mint például fordítókorong, hajtótengely, pőrekocsi, szemafor, fékezőkocsi, stb (na, kitaláljátok miről szólnak kedvenc meséi :lol: ) de most már neki is tetszik, hogy ilyen szavakat is tud a gyerek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.18 10:50-kor.
Vendég

Mármint az én oldalamról, mert nálunk csak lányok vannak, férjemnél csak fiúk...

Kép
felicia

Nekem ezzel is gondom van. Sajnos sokáig nem tudtam, majd nem mertem beszélni a gyerekhez. Most már igyekszek egyre többet, csak ugye a műtét miatt nem teljesen tiszta a beszédem, néhány hangot nem tudok, vagy nem helyesen ejtek ki. Attól félek, hogy a gyerek emiatt rosszul fog beszélni, mert rossz a példa, amit hall. Szerintetek? Erről van valami ötletetek vagy tapasztalatotok?

Kép
felicia

sziasztok!

először is, nagyon helyesek a fiúk a fotókon! imádnivalóak egytől, egyik. na meg Eni is persze! :)

gyorsan egy ingyenes foglalkozás, bár nem tudom, hogy kinek van Nikianyun kívül elérhető közelségben :oops:

Csepelen a könyvtárban holnap 10-tól kismama klub és madárdal foglalkozás bemutató.

www.mackoskucko.hu

szomszédasszonyom megy, mi sajnos nem valószínű, mert a háziorvoshoz kell mennem, de biztosan jó lesz! ;)

aztán köszönöm az érdeklődés babám méretei iránt. 73cm és 10140g a lelkem :)

Felícia, nagyon sajnálom, hogy ennyire nehézkes a megélhetés nálatok is! :(

teszveszen adtam el már cuccot. fizetni kell utána ijutalékot is. lehet, hogy nem nagy összeget, de akkor is kell! próbálj meg talán valami nem fizetős oldalon hirdetni. vagy már nem működnek az olyan boltok, ahol megveszik a cuccokat, aztán mint a turiban árulják őket? vagy bizományi, vagy hogy hívják...

ha a válság, ha nem, akkor meg a kevés kereset miatt nehéz most szinte mindenkinek :( sajnos én is csak erre az egy zenebölcsis foglalkozásra jutok el, heti 1x, de azt sem tudom, hogy erre meddig mehetek, mert nem tudom, hogy mi lesz jövő hónapban a lakáshitel törlesztésünk összege. mindent ez határoz meg! férjemnek szerencsére elég stabil a munkahelye, meg meg is vannak elégedve vele, de akkor is. igazán 1 keresetből ilyen lakáshitel mellett... hát nem egyszerű! :(

második gyerkőc jöhetne, ha akarna, na meg, ha lenna apával pár óránk egymásra... már megint jó rég volt ilyen :oops: sajnos az én hibám, de egyszerűen nap közben nagyon ritkán tudok pihenni. nem megy az alvás mostanság. inkább akkor netezek, tv-zek, meg kikapcsolok. ha más nem nyugiban megebédelek... :)

ebben a nagy szélben mi sem megyünk sokszor sétálni. enyém gyerek nagyon sír, ha pont az arcába fúj, és hiába variálom a tolókart a babakocsin... itt eléggé össze-vissza fúj... :P csak, hogy ne unatkozzak!

éjjel is milyen ramazuri volt! tök durván feltámadt a szél!

11kor feküdtünk le aludni, de gyerekem már éjfélkor fent volt. hogy mitől!? passz. tegnap tejpépet is evett, de annyira nem jött be neki, vagy nem volt éhes annyira, kb. csak a fél adagot ette meg, szóval nem is fogok egész adagot csinálni neki!

foltok! ti mivel szeditek ki a ruhácskákból a kajafoltokat? nekem mostanában benne hagyja a mosópor a foltokat :( tegnap 3x öltöztettem át a gyerekem... kész vagyok!

nem is tudom, hogy mire akartam még reagálni... bocs, így is túl hosszú lettem!

sophie27

ZSófi én vanisszappanozok már az elejétől fogva! :wink: :wink:
Vendég

Boni, köszi! de, ha nem azonnal nyomatom rá a szappant, akkor is kiveszi!?

a másik, ami az előbb kimaradt..

biciklis ülés! a márciusi baba patikában hirdetik az ok baby félét. 2 fajta van, sajnos árat nem ír, de az egyik, a profibb ott is dönthető háttámlájú, ha elaludna a gyerkőc a bicajon ;)

sophie27

sophie27

Sziasztok!
Na, a jó hírről ennyit, elég rövid életű volt. Tegnap bevitték nagymamámat a kórházba és most hívott apu, hogy az éjszaka meghalt. Ő volt az utolsó nagyszülőm. Így persze szüleim nem jönnek, hanem a temetést intézik és nekünk kellene valahogy hazajutni, csak még nem tudom, hogyan.

Kép
felicia

NÁLUNK HUNGAROCEL GOLYÓK ZÚDULNAK AZ ÉGBŐL!!
Vendég

Felícia, nagyon sajnálom! :( nem igaz, hogy mindenhol csak a betegség, a halál van... :( őszinte részvétem!

Cs-andi, de mindez persze jég formájában... igaz? :(

sophie27

ZSófi igen! úgy is...én szoktam tenni VAnis oxi action-t port a mosógépbe még pluszba nem marad folt..

FElicia fogadd őszinte részvétemet! :cry:
Vendég

TESZ-VESZ ÉS A VATERA IS BEVEZETETT EGY + FELTÖLTÉSI ÁRAT ÉS MOST SOKAN ERRE A MÁSIK OLDALRA KÖLTÖZTETIK ÁT A CUCCAIKAT:
http://www.zsibvasar.hu/
Vendég

Köszönöm szépen, már regisztráltam is, ez teljesen ingyen van és még várni sem kell vele! :wink:

Kép
felicia

Sziasztok!

Eni és Dávid is olyan kis "ennivaló" ! :)

Kitti: A mai napunk is úgy indult mint tegnap. Csak nyűgösködött, de aztán levittem már fél 9kor sétálni és azóta lekopogom egész jó a helyzet.

Köszi a húsos hozzászólásokat. Azért kérdeztem csak, mert vagy a védőnőm, vagy a doki(már nem emlékszem) egyszer azt mondta, h heti 4nél többször ne adjak húsos kaját. De így elég nehéz kitalálni, hogy mit is adjak neki, főleg, h napi 2szer eszik már főzeléket. Meg szerintem azért hússal sokkal laktatóbb a kaja. Szóval eddig minden nap adtam neki.

Bicikliülés: Nézegettem már, hogy milyen is legyen. De közben rájöttem, hogy sokban függ a biciklitől. Eddig úgy gondolom, hogy vázra szerelhető lesz, állítható lábrésszel és nem dönthető háttámlával. Ja és hátsó. :) Aztán még lehet változik a véleményem.

Hannának van egy kedvenc babája, amit Edének hívunk. Vagyis ő nevezte el, nem tudom miért, de amikor megkapta azóta mondja neki, hogy Ede, Ede.... :)

Na megyek felmosni.... :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Felicia: Őszinte részvétem!

Kép

Kép
csimby

CSimby BOldog névnapo Ede babának! :lol: :lol: :lol:

Andi köszi ez jó oldal! :lol:
Vendég

Felicia! Őszinte részvétem. :(
Nálatok nem szokott lenni a művházba havonta bababörze??? Nálunk szinte minden hónapban van és nagyon jó+van baba-mama bizományi. Lehet, hogy ezeket kellene megnézni, mert talán ez gyorsabb.

Dejó, hogy szóba hoztátok a mosást, mi is elég sokszor leesszük magunkat és még a nyári foltok meg sem jöttek. Mi vettünk Vanish szappan, de nekem bennehagyja. Új a mosógépünk, azzal nem lehet gond. Viszont Obzor babamosóport használok és lehet, hogy ezen kellene változtatni. ??? Mivel mostok? Folyékony vagy por?

Köszi.

Kata
Vendég

Vendég

Kata, én folyékonnyal mosok (Dreft Sensitive), és nekem sincs 2 éves a mosógépem... wanish szappan van itthon, csak még nem alkalmaztam :P

Csimby, én még nem adok minden nap húst Beninek, de nem azért, mert nem akarnék, hanem azért, mert még nem igazán eszik minden nap szilárdat ;)

Cs-andi, köszi a linket!

sophie27

Felicia, őszínte részvétem! :(

Gyerekülés, mi ilyet vettünk, majdnem három éve, bár úgy rémlik akkor jóval olcsóbb volt... nekünk bevált, állítható a dölésszöge.

http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8056695-34932113/
Vendég

Sziasztok!

Felicia: őszinte részvétem! :cry: Én mindig azt mondom, hogy sok rossz után biztos, hogy jónak kell történnie!
Szerintem nyugodtan beszélj a gyerkőchöz! Nem hiszem, hogy ez bezavarna nála! De ha gondolod, keress rá neten vmilyen fórumra, ahol logopédus orvos ad tanácsot, biztos van. Meg azért más is beszél a gyerkőchöz. Szerintem emiatt ne aggódj! :wink:

Zsófi: hát igen... hitelek... tesó.... Kemény dolgok ezek! Bár én még mindig azt mondom, nagycsaládosként, hogy soha nem bántam meg semmit és imádom őket! Persze nehéz anyagilag is, meg másként is, de életem legjobb döntései voltak! Gondold el, ami szeretetet kapsz Benitől, én azt háromtól kapom majd meg :) Úgyhogy húzzatok bele! :) Igen is szakíts időt apára is! Én is hulla vagyok, nekem sem mindig megy, de hát ők meg alig várják, hogy hazaérjenek, nem mindig hulla fáradt nőcit akarnak látni. Vesd be este a csáberődet! :oops: Mondjuk a kis korkülönbségnek van előnye és hátránya is. Nagyon imádja egymást a két picim, jól össze fognak nőni, már azt is elterveztem, egy csopiba fognak oviba járni, viszont sokkal nehezebb velük így. Meg az az igazság, hogy Dóri annyira anyás lett, mióta van Bence, rossz érzés, hogy nem lehetett sokáig egyedül baba. Emesének megadatott, 5 évig egyedül ő volt nekem, de Dórika 13 hónapig lehetett egyedüli baba. Ha választhattam volna, vártam volna még 2 évet Bencussal.

Szép méretei vannak a Te fiadnak is! Sumozhatna Bencussal! :)

Első császár után elvileg lehetne hüvelyi szülés, de elég ritka. Főleg a belső heg miatt, félnek a dokik a hegszétválástól. Én is féltem tőle.

Na megyek, még tanulunk Emesével és mindjárt jön apája, és viszi őt edzésre.
Dórika alszik, Bence próbál. Mostanában mindkettő egyedül elalszik. Édes pofik :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Zsófi: még azt akartam kérdezni, hogy mit jelent, hogy nem eszik mindennap szilárdat? Itt gyümire, főzire gondolsz? Akkor csak tápszert kap?

Én úgy csinálom, hogy délben főzi, általában husival, délután gyümölcs, vagy tejpép (nem igazán csipi), meg baba joghurt.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Zsombit hüvelyi úton szültem császár után. Igaz eltelt közben 3 év, de sem én, sem a dokim (nem véletlenül választottam újat :) ) nem aggódott a hegszétválás miatt és nem is volt semmi gond.
Vendég

Csenge: szerencsés vagy :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Nem csak szerencse kérdése, mert kerestem egy olyan dokit, aki nem úgy állt hozzá, hogy az első császár, akkor ez is az. Tudatosan készültünk a normál szülésre és abban is biztos vagyok, hogy az előző kórházban és dokimmal ez nem sikerült volna (mint ahogy azt gondolom, hogy az első sem kellett volna császár legyen, csak a körülmények miatt lett végül az...)
Vendég

Hellobello!

Felicia: őszinte részvétem.
A testvér témához szeretném hozzáfűzni, hogy nálunk is hasonló a helyzet. A bátyámék állandóan vásárolnak a Lillának, rengeteg dolgot kaptunk-kapunk tőlük, pedig 2 fiúk van. A férjem testvéreinél mindenkinél csajszi van, és ráadásul tudom, hogy van egy csomó cuccuk, mert elrakták, de semmit nem ajánlottak fel. Ennyi.

csenge: azért császároztak, mert nem tágultam semmit. Reggel mentünk be a kórházba, vajúdtam 12 órát és este 6-kor is 1 ujjnyi volt, és elkezdett rendetlenkedni a picikém szívverése.... Gyors császár. Hogy a következő hogyan lesz, azt nem tudom. De nyáron már szeretnénk próbálkozni.

Sophie: szép méretek! gondolom nem egyszerű cipelni a popóját! Nemsokára én is megtudom!

Nálunk Lilla próbálkozik ezerrel a négykézlábazással, de még nem tudja magát feltolni, és ezért bepipul és kiabál egész nap.
Közben meg próbál valami új hangot kiadni, és ezért erölködik, vörösödik a feje - megzabálom.

Megyek és beleharapok a popójába!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Évi, ne haragudj, de szerintem Téged személyesen még nem üdvözöltelek a körünkben... :oops: bocsi! szóval üdv itt! :)

Szilvi, úgy értettem, hogy nem eszik még napi szinten gyümit és főzeléket, mert nagyon nehezen indult be a hozzátápink, szóval most is van úgy, hogy nem akar enni, és akkor én nem erőltetem. inkább adok neki tápszert. sokszor öklendezett a kajcsiktól. nem tudom, hogy mi volt a gond az ételekkel, mert most meg egész szívesen eszik...

ma pl. most kapott tejpépet, de csak egy fél adagot csináltam meg a tegnapiból kiindulva, szóval a többit tápiban kapja/kapta. örülnék, ha lassan átállna a rendes evésre, de majd ő tudja!

egyébként tegnap vacsiztunk apával, erre gyereket betettem az etetőszékbe és adtam neki egy serclit... kivettem belőle a kenyér belét, csak a héjját kapta. annyira édin elnyammogott rajta, és azelőtt érdekes módon a kis morzsikák is zavarták a szájában, most viszont jó ízűen le is nyelt belőlük egyet-kettőt :) na, mondjuk ebből nem szeretnék egyelőre rendszert csinálni, de annyira nem volt el különben, és a mi kajáinkat mindig jobban nézi, mint a sajátját... :oops:

ja, és köszi az elismerést "kis"fiam méreteit illetően. hát nem egyszerű tényleg cipelni... de ez van! most mit csinálhatnék?

holnap egyébként igazoltan leszek távol, bár anyuméknál is van net, szóval lehet, hogy mégis tudok majd jönni azért ;)

sophie27

ja, és a lényeg. kisfiam megtanult négykézláb mászni. hihetetlen édes. még csak pár "lépés" megy neki, de már egyre ügyibb. azt hiszem lesz még vele gondom a nyáron... vehetek tonna számra wanish szappant :P

sophie27

Sziasztok!

Már jó régen nem irtam, csak annyi mindent történt az elmúlt hetekben, hogy nem jutottam ide már.

Mi jól vagyunk - Laura nagyon sokat fejlődött: fel tud egyedül ülni, elkezdett mászni, mostmár egyik szobából a másikba is át tud jönni, sőt jön ki utánam a folyosóra, közben édesen nevet hozzá. :) Kijött az alsó két foga szinte egyszerre, de majdhogynem észre sem vettük. Azt hiszem tényleg szerencsések vagyunk. :) Most jön a felső is, ettől egy kicsit nyűgösebb, van egy kis hőemelkedése is, bár lehet, hogy megfázott, mert egy kicsit én is náthás voltam.

Laura is eszik mindent - húst én kb. 2-3 naponta adok neki egyenlőre. Mostmár az etetőszékében ő is odaül az asztalhoz, a kenyérhéj majszolás nálunk is nagy sláger lett. Néha adok neki egy-egy babakekszet is.

Én közben elkezdtem dolgozni, egyenlőre elég jól telnek a napok, nincs túl sok munka és ennyi agytréning jót is tesz. Bár most van segitségem, mert közben az anyósom megérkezett és igy amig dolgozom, ő van Laurával.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Felicia - őszinte részvétem! Remélem mostmár jobb napok jönnek. Mi nem lakunk nagyon messzire Gyömrőtől, ha gondolod találkozhatnánk - ha jobb idő lesz, sétálhatnánk egyet a tó körül is.

Ági - apukádnak jobbulást, remélem minden rendben lesz!

Zsófi - nagyon ügyes Beni is, szép szál legény lett belőle! :) Köszi a hiányolást, jól esett.

Pöttöm - sajnálom, hogy nem javul a helyzet Nonoval - remélem lesz azért megoldás. Ne add fel - te látod a legjobban, ha valami nincs vele rendben!

Fogmosás - mi Nuk buzogányos "fogkefét" vettünk Laurával, lefekvés előtt azzal szoktuk megmaszirozni az inyét, nagyon tetszik neki. :)

Öltöztetés - itt hon nálunk is általában rugi vagy harisnya van rajta bodyval és ha elmegyünk itthonról, akkor ráadok még egy nadrágot és pulóvert. Jó lenne azért ha már jönne a jó idő!

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, pedig biztos sok mindent akartam még irni.

Kellemes estét!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Felicia, részvétem, nagyon sajnálom :cry:

Ági, van valami hír Apudról?

Koadri??? Mi van Veletek? :roll:

Mi is voltunk ma mérésen, oltóanyag nincs, ha lesz, mehetünk megint ... Eni 9150 g (kaja után nem sokkal) és 72,5 cm :) És voltunk babázni ;-) Ákoska olyan kis picúr, nem is érezni a súlyát :)

yuyu79

Nem tudja valaki, mi a különbség a különböző tejpépek között? Csak mert ma feltűnt, hogy pl a Hipp feleannyiba kerül, mint a Milupa... Vajon miért van ekkora különbség? Vett már valaki Hippeset? Vagy DM sajátmárkást?? Nekünk egyelőre Milupa van itthon, 2, az egyik féláron volt...

yuyu79

Ja, amúgy én is csak féladagot adok Eninek tejpépből, azt is gyümölccsel keverve. Többet nem eszik meg, de utána még szopizik. Vagyis pép fürdés előtt, szopi utána...

yuyu79

Köszi mindenkinek a dícséreteket!!

Dávid is nagyon helyes kis pasi ;-)

yuyu79

Jó reggelt!

ti már ilyen korán vacsiztatjátok a babákat? bmint tejpéppel, főzelékkel? l? :roll:
éjszaka arra keltem hogy fiam sír átmentem hozzá, és szegénykém alvás közben négykézláb volt visszafordítottam és aludt tovább :lol: csatlakoztam MEcsiékhez :wink:

Zsófi szép méretek! :lol:
Vendég

Jön ma valaki Ringatóra? Mi megyünk a 11:10-re.

Fogfájásra kinek mi jött be? Zsombinak nagyon fáj, egész nap nyűgös, visitós. Dentinox csak pár percig hat, de nem is szeretm azt használni. Chamomilla valamenyit segít, de nem sokat. Viburcolt isd használunk éjszakára, de csak pár órát alszik nyugodtan, 3-tól megy a nyűglődés.

Tejpéphez nem tudok hozzászólni, én nem tervezem, hogy adok Zsombinak egyhamar, talán egyéves kora után.
Vendég

Sziasztok, Jó reggelt!

Csenge: nekem a chamomilla bevált, azt lehet többször is adni. Kúp annyira nem jött be. Igazán semmi más nincs. Még Nurofen szirupot vagy Panadol babyt adhatsz neki, de ezt nem lehet huzamosabb ideig. De mindkettőt kifejezetten ajánlják fogzásra! Ha nagyon szenved, szerintem nyugodtan adj neki! Én is adtam már, még Dórikánál!

Zsófi: ja, értem... mármint a hozzátápit. Nem volt az elején bukós Beni? Nekem Dóri és Bence is az volt, Dóri pl. mikor elkezdtem a kicsit darabosabbat 8 hónaposan, többször kihányta. Védőnéni mondta, toljam el egy-két hónapot. 10 hónaposan kezdtük, és akkor már jó volt. Valószínű a bukás miatt még nem volt erre kész a gyomra.
Szerintem kenyérhéjat nyugodtan adj neki, csak figyelni kell közben, még az ínyének is jót tesz! :) Én különben DM-es tanuló fogkefét vettem még Dórinál, azt a három darabost, nekünk jó volt. Most már Bence is rágcsálja.

Engem is kérdeznek, hogy bírom a majdnem 11 kilós Bencut cipelni, hát ez van. Tudok mást tenni? De közben Dórit is kell időnként, aki 12 kiló. Szóval... nem egyszerű.

Én is vanish szappant használok, nekem bejött! A nem friss foltokra is! Vigasztaljon, nyáron már azért nem kell, mert akkor rövid nadrágban másznak, vagy egy szál pelusban (otthon), szegény térdük lesz vörös és lila (tavaly Dórinál legalábbis így volt). Aztán mivel már megy a mászás, lehet, hogy menni is fog az első szülinapon.
Bence is mászik már négykézláb, de ő is csak nagyon komótosan és csak pár mozdulatot tesz előre. Emlékszem, tavaly Dórinál is mikor ez kezdődött, egy hét múlva már szinte szaladt (mászva). Mondjuk ő 10 hónapos volt akkor!

Julcsi: három gyerkőcöm van, de a mai napig nem tudom, mi a különbség a tejpépek között. Tudom, hogy van amelyikben van már gabona, van amelyikben nincs. Fogalmam sincs. Dm-est vettem már, nekem ízlik :) A gyerkőceim azt sem ették mondjuk. Az nem olyan darabos szerintem, mint a mildibé-s.

Mazska: megnéztem a fotóitokat, aranyos a kis Laura. És nagyon ügyes!

Felicia: tegnap nekem is kimaradt, Dávid nagyon édi az etetőszékben! Nekünk is van ilyen békás szettünk, még Emese kapta kb. 6 éve! :)

Ti mit főztök ma? Mármint felnőtteknek? Tök kész vagyok naponta kitalálni... ráadásul egyedül én nem válogatok a családban. :evil:

Szép napot!

Szilvia

UI: Pöttöm: azóta mizújs?? Ági: gyere a hírekkel, ha tudsz!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: