Ladmon, ha bekészítesz 150-et, az egy jó nagy adag kaja, valószínűleg meg se eszi majd mindet.
Most nézem, Gabi is ezt írta
Zsufi, először is jó anya vagy. Attól még, hogy nyűgös a gyerek, te jó anya vagy, igyekszel segíteni neki, olyan meg van, hogy nem lehet.
Adrinak múlt héten két nagyon durva nyűgös napja volt, mikor majdnem megőrültem bele, és sehogy nem lehetett megvigasztalni. Egy megoldás volt: mikor apa hazajött, odaadtam, hogy akkor most hallgasd te egy kicsit. Meg persze rengeteg türelem, ami egy idő után elfogy, de tartsa benned az erőt az, hogy akkor is te bírod tovább.
Szerintem próbáld ki:
- ha az ágyban visszaébred, de rajtad alszik, egy alvásra hagyd magadon, hogy ki tudja pihenni magát (ha túl fáradt, még nyűgösebb, és még nehezebben alszik el)
- van a pelusos trükk, hogy odateszel egy pelust, mikor magadon elaltatod, és azzal együtt tedd az ágyba, így az illatod ott marad vele - de ha nagyon nagy a hiszti, nem biztos, hogy bejön.
- a teljesen vigasztalhatatlan bőgéskor azt csináltam, hogy jó szorosan magamhoz öleltem, az arcommal/állammal odabújtam az arcához úgy, hogy a fényt, látnivalókat eltakarjam előle, lassan ringattam, és esetleg nagyon-nagyon halkan énekeltem valami egyszerű dalt. Nem hagyta abba a sírást még egy darabig, de egy idő után lecsendesült, és akkor rendesen meg tudtam etetni, aztán altatni. A lényege, hogy minél kevesebb inger jusson el hozzá, szintén a fáradtság miatt.
- ha nem vagy nagyon cumiellenes, akkor azzal is lehet próbálkozni, mert ha pl a hasa fáj, akkor is olyasmi jelzéseket ad, mintha éhes lenne (keres, cummog), de ha cicit adsz neki, még jobban visít, mert a meleg tejecske is felzaklathatja a fájó pocakot. A cumiból meg nem jön semmi, de a szopikázás kicsit megnyugtatja.
szoptatási tanácsokért
www.lll.hu - itt találsz telefonszámokat
Kitartás, vigasztaljon a tudat, hogy a nagyon hiszti napok után valószínűleg kisangyal-napok jönnek!
Panna, az éjszakai bőgnihagyós módszerről majd számolj be, ha kipróbálod! Mondjuk én csak akkor hagyom, ha látszik, hogy csak álmában sír, akkor pár perc után abbahagyja, meg nem is olyan kétségbeesett.