A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

zetibebi,zsu,babanyul: köszi

Stelly: mi az a pelusos trükk???????

babanyul: remélem visszajön a tejecske, de ne idegeskedj.

Andus után kérdezném én is hogy meddig normális a vérezgetés? Biztos mindenkinél más, de nekem még most is van :oops: .

Kép
budabo

Andus: jó a táblázat, én is vezetek otthon. :D

Kép
budabo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:55-kor.
Vendég

Sziasztok lányok!

Segítsetek kérlek...úgy tűnik Petra baba hasfájós. De annyira, hogy tegnap már az ügyeleten is voltunk. Szegény annyira ordított, egész nap nem aludt semmit sem..... Ott sírtunk mi is felette.Próbálkoztunk az espumisannal, de úgy tűnik attól csak rosszabb lesz. A szélcső segít, de kb, fél óráig csak. Azt milyen sűrűn lehet használni?

Esetleg jár vki hasonló cipőben? A szívem szakad meg, hogy egész nap csak ordít a fájdalomtól!

Orsi

Kép
bjuti

Eszter: Végső elkeseredésünkbe kipróbáltuk mi is a pelus trükköt és bevált! :lol: Alszik Bencus! :lol:

Ikverus: Nagyon édes Vincus! :lol:
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:55-kor.
Vendég

Budabo: A vérezgetés mindenkinél más és más... nekem is megvan még és nem annyira kicsit úgyhogy ne izgulj... van aki 6 hétig vérezget... :oops:

A pelusos trükk az, hogy amin szopiztatod vagy büfizteted pelenka azzal együtt teszed be a kiságyba és aludni fog mert rajta van az illatod és meleg is :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Orsi: Átküldtem a közösre egy dokumentumot, hogy milyen gyógyszereket és módszereket lehet használni pocakfájásra. Hátha valami beválik! :) A szélcsövet szerintem bármennyiszer lehet használni, azzal nem okozol gondot...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gabi: nekem az jutott eszembe, hogyha az "akció" pár napja volt, akkor azt még nem fogja megmutatni a teszt. És nem is hiszem, hogy hatással lenne a tejtermelésre, szóval talán nincs ok aggodalomra...

ZetiVera: Sajnálom Zéti balesetét... Nagyon bosszantó, főleg, ha nem mondanak igazat.:evil:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bogi, OK, hogy van még. Elvileg egyre kevesebb kéne legyen, meg egyre világosabb, de hat hétig eltarthat.

Bjuti, Julcsi - asszem, a decemberi vagy januári topikban írta az egyik lány, hogy őt sokáig kizárólag hőmérővel kakiltatták, nagyon gyakran, és ezért gyerekkorában sokáig volt kaki-problémája. Én ez alapján nem használnám naponta sokszor a szélcsövet, de ez privát vélemény, meg azért a szélcső kicsit kevésbé agresszív, mint a hőmérő.

Zsu, remélem, szép nagyot aludt Bencus így :)

Hugic, az összes topikbaba a segítségeddel alszik jókat :D

Babanyul, de jó lehet ilyesmivel foglalkozni :D na majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek, egyik februárban csinálunk egy nagy szülinapi quadpartit velük ott :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Hát lányok, nekem most csak rossz híreim vannak... :?
Mindkét térdem begyulladt, de annyira, h nem tudok rájuk állni...
Egyikre sem. Kihívtuk a dokit,kórházba akart küldeni, de mondtam,
h Olit nem hagyom otthon. Szóval most úgy vagyunk, h én egész
nap fekszem, amit tudok csinálok a kicsivel kapcsolatban, a többit
meg anyósom meg apa... A fürdetést csak nézni tudom, pelusozást is, ha csak nem az ágyon csinálom. Olyan rossz. :cry: Kaptam egy
csomó gyógyszert, amiket muszáj beszednem, úgyhogy Oli most
egyáltalán nem cicizik. :( A dokim szerint később sem fogja elfogadni
már. Éjjel is apa fel kel hozzá, amiért kimondhatatlanul becsülöm. :)

Egyébként Oli elvan, hála istennek elég jó baba. :)

Minden kicsi nagyon szép! Elif nagyon vártam már az Efe-s képeket. :D

Kép

Kép
gjéti

millye,stelly:kösz.
Bjuti,gjéti:jobbulást nektek.

Kép
budabo

Orsi: Remélem hamar megoldódik Petra pocakfájása! Nekünk az Infacol bevált!

Eszter: Most ébredezik Bencus! 3-tól alszik! :lol:

Gjéti: Jobbulást Neked! Mitől gyulladt be a térded? :roll:
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:56-kor.
Vendég

Bjuti: Stellynek jogos a felvetése, bár én is csak hőmérővel tudtam babakoromban, és aztán megváltozott a helyzet. De azért biztosan elővigyázatosnak kell lenni! Mit mond a gyerekorvos? Jó lenne, ha találnátok valami szert, ami segít. Édeskömény teát próbáltad?

Andus: Enyémgyerek is szokott nyögni, ha produkál. Méghozzá elég durván, néha álmában is. Szerintem ez rosszat nem jelent, én nem aggódom emiatt.

Gjéti: Jobbulást! :( Mitől van, mit mond az orvos? Jó, hogy a család melletted áll!

Gabi: Tavasz végéről, nyár elejéről volt szó, hogy akkor lesz találka. Helyszín még bizonytalan...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kép Az mi farmeros vagányunk :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:56-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 14:36-kor.
Vendég

Nagyon örülök, h többeknek is bevált a pelusos trükk :)

Nálunk ma családi banzáj volt, így csak most kerültem gép elé. A zuram egész délelőtt a konyhában sürgött forgott. Ráadásul sikerült jól megbántanom, mert azt hittem, sosem sül meg a hús, a vendégek meg időre jöttek :( Úgy sajnálom! Ki kell engesztelnem vhogy! Nagyon sajnálom.
Reggel 2 óránként kért enni a Mazsolám, a köztes időben pedig ébren volt. Ez annyira kifárasztotta, hogy a 14:00-ás kajcsi után úgy bedőlt, h 18:00-kor alig bírtam felébreszteni. Ha nem pelusozom át, akkor sztem még most is alszik. Majd megismételte a múltkori húzását: 1 órán keresztül cicizett. Persze a végén zéró büfi.... :( Így elmaradt a levegőzés, és a fürcsin is nagyon gondolkodom, mert nem akarom össze-vissza rázni ennyi kaja után. Talán fél óra múlva. Meglátom alszik-e v ébren van még. Ha alszik, nem keltem föl. Báááár félek, a 4 órás du-i alvás miatt ma éjszaka buli lesz :( jajjjj csak nem. Én annyira fáradt vagyok!

Vera! Sajnálom Zéti balesetét! Remélem, mielőbb meggyógyul.

Gjéti! Neked is mielőbbi jobbulást kívánok! Az biztos, h én sem mentem volna khba. Szurkolok a gyors felépüléshez.

Andus! Jó h itt vagy megint! Nekem elég enyhe már a vérezgetésem, inkább barnás folyásom van, hol sűrűbb, hol ritkább. Eléggé változó.

Elif! Ó igen! Majd összerakjuk a vagány farmerosokat és akkor mehetnek csajozni (jaj nekem, elviszi egy szép és okos kislány a szerelmemet :oops: - milyen anyós leszek én? :roll: :oops: )

Julcsi! Remélem, mielőbb visszaálltok a rendes kerékvágásba és valami cica elviszi a hasfájást! Addig is kitartás! Lesz jobb!!!!

Akire nem reagáltam, ne hari. Felsírt a Mazsolám, futnom kell (nem vált be a pelus trükk, vagy csak a sok du-i alvás az oka? :wink: )

KépKép
hugic

pelustrükk: Nekem kezdettől pelus az orrocskánál, meg a pofinál begyűrve...cumit is azzal támasztok ki, pelus nélkül el nem alszik...elsők is ilyenek voltak...kell az illat(tejcsi-büfi-anya..) imádja!

Vérzés: Nekem olyan mintha elmúlna, aztán jön egy nagy adag...5 hetesek avgyunk, és még nem úgy tűnik, hogy elmúlna...:( sőt, tök élénkpiros...remélem ez normális...elsőkkel nem volt így :( megyek már dokihoz jövő 7en :(

Gjéti! térdolog nagyon rossz! szurkolok, hogy hamar meggyógyulj, és kismanóka is tudjon hamizni!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zsuzsi, hát, nem tudok jönni becsületesen, de azért igyekszem, és figyelek! :wink:

Gjéti, jobbulást!!!!

Verus, Andus! Én is vérzek még, és piros is, de nekem az elsőnél is sokáig tartott, úgyhogy nem aggódom. Legfeljebb kicsit elodázom a kontrollt...

Az én kislányom - lekopogom - egy tündér, ügyesen elnézelődik az ágyában, és többször el is alszik. Persze vannak olyan időszakok, amikor csak ölben szép az élet, de én azt is szeretem :D (persze ha nem csak a nyűgi megy).

Elif, Efe nagyon klassz kis pasi, majd később összefuthatnánk :wink: .

Kép
mist

Holnaptól, pontosabban mától csak lopva netezek, úgyhogy ezt még kihasználom. :)

Zetibebi, Zsu: köszi a méricskélős hsz-eket! Akkor lehet mi is kipróbáljuk majd a sudokrémet az arcocskán...

Mist: ilyen ajánlatnak nem lehet ellenállni, főleg ha Natasa is olyan csini lesz, mint a nővérkéje. :D

lkverus: Nagyon jól elkapott ez a kép! :)

Gjéti: Sajnálom a térdedet, hogy történhet ilyen? :( Remélem hamarosan rendbejössz. És párod meg nagyon szuper, hogy így segít, megérdemel egy dícséretet. :) Bocsi ha megvárattalak a képekkel :D. De most úgyis megint elárasztalak titeket, mert sikerült a mobilomról felvarázsolni a gépre őket... :) És persze Oliról is szívesen vesszük ám a képeket!
Ezek kb. egy héttel korábbról valók:
Kép Kedvenc képem, cicizés utáni kidőlés. :) Kép Ezt csak úgy hívom "jóllakott tejvigyor" :D

Kép
Kép
elif

Jó reggelt Lányok!

Hát minket megint utolért a hasfájás késő estére! :cry: Rettenetesen szenvedett Bencus, ennyire még sose láttam nyögni, tekeregni, pedig rendszeresen kapja az Infacolt! :?
Kínunkban meglázmérőztük, hátha nem jön ki a kaki, egy kisebb adag jött, de nem ez volt a baja, mert utána se lett jó neki! Meg délután 2szer is nagyot kakált, és folyamatosan pukizott!
Ma kipróbáljuk azt a szert, amit Gabi írt, hátha beválik :roll:
Éjfél után sikerült nagy nehezen elaludnia a cicin, fél 5-ig aludt!
Most megint alszik 6-tól!

Julcsi: Nagyon vagány Bogyesz! :lol:
Ma én is felpróbálom Bencusra a farmerját, amit kapott, de lehet hogy még nagy rá! :)

Mist: Örülök, hogy írtál! :)

Elif: Nagyon jóképű Efe! :lol:
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:57-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:58-kor.
Vendég

Hát lehet, hogy egy kicsit meglepő, de ez az első nap egyedül... 8) Eddig mindig volt segítségem, de mától egyedül vagyok babókával. Kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni. :roll:
Mindenesetre az éjszakánk nagyon jól telt. Este 9-kor elaludt, aztán fél 4-kor kelt fel és reggel 7-kor és megint alszik. :D Azt hiszem most lehetne leszoktatni az éjszakai felkelésről, ugyanis azt olvastam a "nagykönyvben", hogy ilyenkor kicsit hagyni kell sírni, mert lehet hogy visszaalszik és utána már csak reggel kel fel, ez pedig pár éjszaka alatt rögzül. De még egyelőre egy szobában alszunk vele és ha hagyom sírni, akkor meg apa lesz hullafáradt reggelre. :? Szóval lehet, hogy átköltözök vele a szobájába és teszek egy kísérletet.

Bjuti: mi is a Sab Simplexet használjuk és elég jónak tűnik. A másik nagyon jó állítólag, bár mi még nem próbáltuk, az édesköménytea mert az szélhajtó hatású.

Én is csatlakoznék Stellyhez a szélcsővel és a hőmérővel kapcsolatban. Én is azt olvastam-hallottam, hogy ha gyakran használják a hőmérőt, hozzászokik a baba és az hosszútávon szorulásos problémákat okozhat. Bár nálunk anyukám is erre esküszik, én azért ilyen célra nem használom. Hőmérséklet mérésre is fülhőmérőt vettünk. De ez szintén privát vélemény, remélem nem bántok meg vele senkit. 8)

Gjéti: mennek a pozitív energiák! Remélem hamarosan rendbejössz!

Babatali: nem lehetne ezt is egy kicsit hozzám igazítani??? :D Ugyanis úgy néz ki, hogy május végén, a 21-ei héten biztos otthon leszünk. Én nagyon szeretnék ott lenni, vagy jó lenne, ha akkora is szerveznénk egyet! :D Mit szóltok?

Julcsi: nagyon édes a farmeros kisvagány! :D

Panna
pandusika

A bűvös bundazsák... :D Akárhányszor ráadom Manókára, egyből elalszik. :D Kép

Panna
pandusika

gjéti: kiderült, hogy mitől lehet ez a gyulladás? Gyors gyógyulást kívánok neked!!

Ui: a gmail-re tettem fel aktuális képeket Lili babáról!

Kép
cserkészkolbász

Kép

Csatlakozom a farmeros vagányokhoz :D

Kép
budabo

És mindig alszik... :D Igazi kis angyal.... remélem ez így is marad... :D

Panna
pandusika

Azt akartam írni, hogy még mindig... :)

Panna
pandusika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:58-kor.
Vendég

Sziasztok!

Kis jelentés rólunk!
Petra baba elérte a "hiszti kórt" napközbe nem alszik csak sikongat nézelődik,hisztizik.Csak ölbe hajlandó elaludni...vagy cicin :lol:Este is nehezen lehet elaltatni,de apának nagyon hamar elalszik :lol: (apa szag)
Párom nagyon rendes,sok mindenbe segített de sajnos már neki is dolgoznia kell.
Nekem sajnos nincs segítségem így mikor Petra baba elalszik napközbe,akkor indul be a takarítás,főzés, mosás.De nagyon élvezem ezt a pörgést :P
Hála istenek nálunk a kakaival nincs probléma,hasfájás is elmúlt amióta nem iszom a kapuccinot.Nálunk a meleg ruha is sokat segítet mikor fájt a poci.Összehajtva megvasaltam egy pelust hogy meleg legyen,aztán rátekertük Petra hasára,és finoman massziroztam a hasikáját.Volt mikor akkorákat pukizott hogy én szégyeltem el magam :wink: De ha ez se segít mi csak végsö estebe nyulunk cseppekhez.
Lázmérözés ügyileg csatlakozom STELLY-hez.Szerintem se jó a rendszeres használata.
(bár a régi öregek rá esküsznek,hisz akkori időbe nem volt nagyon más segítség)

Vérzés:Nekem másfél hétig tartott,szülés útán az első 2napba volt nagyon meg...útána fokozatosan múlt el.Varratom is kb 10nap útán el is tünt.Vérzésem mára már nincs is,se barnás folyás.Első együtléttöl féltem apával ,mert azt hittem fájni fog.De nem!!!

:P
Gjéti:Jobbulást kívánok!

Babanyul,Pandusika:Babókák gyönyörüek,csuda szépek!
Elif:Nagyon sármos a kis Efe...csajok oda lesznek érte! :P :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Most ment el a védőnő (itt szülésznő) és 6 hetesen pontosan 4500 gr-os Hannácska. :)
Aludt, mint a bunda és nem is ébredt fel a méricskélésre, pedig úgy csinálta, hogy beletette egy anyagszatyorba, annak a füleire tett egy kis műszert és kicsit lógva tartotta. Manócska erre sem ébredt fel. :) Bár most már tartok attól, hogy meglesz ennek a böjtje.

Panna
pandusika

Nagyon édesek az új képek!
Az tényleg vagány, hogy Efebaba 2hetesen már ekkora vigyort nyom!
:D

Panna: Nézd meg, hogy nyitva van-e a szeme, amikor felsír. Én most szoktat(gat)om a kiságyba és azt vettem észre, hogy néha felsír többször egymás után, bemegyek és csukott szemmel nyomja. Hagyom egy kicsit és kb. 10 perc múlva abbahagyja és alszik tovább. (Persze csak laza sirdogálásról van szó, nem bömböldézésről!)

gjéti: szegény te, jobbulást! De nézd a jó oldalát, legalább ezer a segítség!

babanyúl: Ööö, izé, ezek szerint ti nem vártátok meg a 6 hetet?

millye: Akkor ciki van cumisüveg fronton?? Mert akkor nem tudom, nálunk is mi lesz... A cumit tegnap próbálgattam, de az ágy végébe köpte. És mennem kell 6hetes kontrollra a héten, amikoris tuti kimarad egy etetés.

Szerintetek hogy tököljem ki, hogy mennyit eszik egy kajára? Szóval, hogy mennyi tejet kell bekészítenem, ha lelépek itthonról. Én még sosem mértem meg. Számoljam ki a kg*150-es képlettel?? Vagy hogyan legyen?

ladmon

Szoni csak ne aggódjon a jövendőbelijét illetően. Hiszen annyi sármos legény van itt, neki is jut! :lol: :wink:

Nekem jó az az időpont, amit Pandus mondott a találkozóra.

Gjéti, nagyon nagy adag gyógyulást küldök a bibis térdedre. Mi lett vele? :?

Hugic: A nevedet hamarosan aranyba foglaljuk. Tegnap este óta én is bevetem a pelusos trükköt, csak én a pulcsimmal. Szuper, köszönöm! Ilyen éjszakánk még nem volt, (lehet, nem is lesz több :? ) képzeljétek, este 9kor elaludt, be a bölcsőbe, 2-kor kelt enni, utána be a bölcsőbe, és negyed 8-kor kelt reggel boldogan, nyugodtan, édesen! FFél 10 óta újra szunya.
:D
Megyünk ma a védőnénihez, doktornénihez vizsgálatra, méricskére. Annyira izgulok, mi lesz, mit kell csinálnom, hova rakom, hogy fogja bírni, ha sír, meg tudom-e vígasztalni.Úgy érzem, vizsgáznom kell mások előtt. Butaság, tudom!

Vera: Hogy gyógyul Zéti szája?

Na és pocakra: Képzeljétek, imádott védőnénim hamarosan eléri a királylány fokozatot a szívemben. Volt itt pénteken. mondtam neki, néha de tényleg nagyon ritkán tekereg, küszködik a kakival. Erre megtanította a babamasszázs ide vonatkozó tananyagát, gyorsan, merthogy ő képzett babamasszázs-oktató is. Szóval azóta csinálom, napi 2-3x, és mindig(!) van a masszázs utáni 20 percben könnyed kakilás. Persze nem volt túl sok gond eddig se, de így még annyi sincs. Úgyhogy ajánlom, talán találtok valakit, aki ért ehhez, járjatok babamasszázsra!
A másik módszerem születésétől fogva él, és ne kacagjatok ki érte. Csak az olvassa, aki hiszi ezeknek a dolgoknak a létjogosultságát! Szóval amikor szopizik, és bódult, relaxált állapotban van, és fogékony, akkor duruzsolom többször a fülébe a következő "mantrát": Könnyen és egyszerűen kakilok!--Többször is, de lehet mást is mondani neki, fontos, hogy jelen idejű, pozitív tartalmú megállapítás legyen 1sz.első szem.-ben. Még azt is szoktam mondogatni, hogy: Egészségesen fejődöm! Szóval ezekkel hátha tudtam segíteni pocifájás területén.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:59-kor.
Vendég

Szerintem itt minden csaj és minden pasi egyszerűen zabálni való. Imádom a babás képeket :D

Méricske
: én tök bajban vagyok hogy mennyit együnk egy kajcsira. Egy nap ötször eszünk, tehát ennek megfelelően kéne valahogy elosztani, hogy cici+táp mennyi legyen. Én olyan 130-140-re tippeltem, de barátnőm is azt mondta hogy nyugodtan adjak neki 160-at is. Így is egy hét alatt 270-et híztunk és a védőnő moondta hogy kicsi sok :oops: . Szerintem nem...holnap jön dokinő egy hós vizsgálatra, majd kiderül ő mit mond.

Kép
budabo

Helló Csajok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert nagyon el vagyok keseredve, és nem tudom hova lehetne fordulni.

Két napja Marcika annyira nyűgös, és nem tudom, hogy mit lehetne vele csinálni. Ma éjszaka ráadásul 2 óránként kelt fel enni, és tegnap napközben is 2 óránként evett, és kaja után üvöltés volt rögtön, de ilyenkor már hiába tettem vissza a cicire, ott is üvöltött. Aztán nagy nehezen a kezemben megnyugszik, és kb. 1/2 órára le tudom tenni néha, de sokszor még annyira sem. Olyan vagyok mint egy zombi, és nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, olyan pocsék anya vagyok, nem tudom mi baja a kismanónak.

Lehet hogy rosszul szopizik, vagy mi lehet a baj. Írtátok, hogy valakinél volt szoptatási tanácsadó. Őket hol lehet elérni, az tuti nem normális, hogy 6 hetesen még mindig 2 óránként egyen a babuska, főleg éjszaka. A védőnőm sajnos egy kalap kakát ér, 1 hónapja nem is láttam, és nem tudom, hogy hova fordulhatnék. Ha van valakinek valami jó ötlete, írjátok meg, mert már nem tudom mit tegyek, csak bőgni van erőm.

Ja, és persze pont ma megyünk a kardiológiára is, csakhogy még emiatt is idegeskedhessek.

Bocsi, hogy ilyen negatív vagyok, de nagyon el vagyok keseredve.

Mondjuk legalább a nap kisütött, hátha ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

Gjéti, gyógyulj meg hamar!!! +++++ cicizést azért szerintem ne add fel ilyen könnyen, elvileg a tejtermelést fenn lehet tartani, ha fejsz, mikor szopizni szokott, azt meg, hogy elfogadja-e, hadd döntse el ő maga. Végülis eddig is váltva cicizett, meg cumisüvegezett, nem? Remélem, hamar rendbejössz!!!

Mostanit még nem vállalom, de nyáron nálunk csinálhatunk babatalit a kertben, nem kell megijedni, nagyon közel vagyunk Budapesthez, könnyen megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel is. Csak legyen jóidő :) nem hatalmas a kert, de azért el fogumk férni - gyerekek még úgyse szaladnak, max a tesók :)
Panna, szerintem még nagyon az elején van a szervezés, úgyhogy egyelőre bármit lehet :D

Ma délelőtt pelussal se megy az ágyban alvás :( most elvetemült módon egy egész kisplédet köré csavartam, úgy durmol rajtam, még várok egy negyed órát, és ismét bepróbálom az ágyába. Jó lenne két kézzel ebédelni :)

KépKép

KépKép
stelly

Zsufi: hát én 3 dologra tippelek:
- az egyik: nem lehet, hogy túl híg a tejed? Ugyanis akkor előfordulhat, hogy nem lakik jól, ezért nyugtalan és nagyon hamar megéhezik. Szerintem nézd meg, hogy nem változott-e a színe, nem halványult-e, mert akkor előfordulhat, hogy ez a gond.
- a másik: lehet, hogy csak pusztán ilyen gyakran kér enni. A párom ikertesójának a babája is ilyen már egy jó ideje. Most 3 hónapos és szintén 1,5-2 óránként eszik és utána is sokszor sír. Ő is szegény eléggé ki van már fáradva.
Másrészt az ilyen gyakori evés nagyon nem is jó a baba emésztésének, ugyanis kell neki 2-3 óra, amíg rendesen megemészti az ételt, azért a gyakori evés is okozhat hasfájást. Én szigorú vagyok ezen a téren és csak 4 óránként etetem Manókát, de jól is érzi magát.
- nem lehet, hogy ettél vagy ittál valamit, ami bántja a pociját? Ugyanis vannak olyan ételek-italok, amik 1-2 nap múlva jutnak el az anyatejjel a babához. Mindenesetre azért mérd meg a lázát is szerintem. De az is lehet, hogy a front.
Nehéz, de szerintem ne ess kétségbe. Nálunk is volt már ilyen. :?

Panna
pandusika

Budabo: a 160 nekem is egy kicsit soknak tűnik. Én tápszerből napi 6-szor 120-at adok Manókának és így hízott 200 gr-ot 1 hét alatt, amire azt mondta a szülésznő, hogy ez ideális. Bár Ő is azt mondta, hogy adjak neki 140-et, de még várok ezzel 1 pár hetet. Szerintem azért óvatosnak kell lenni, ha nem akarom, hogy túl duci baba legyen. 1 hete kap tápszert és a hét első felében csak 80-100-at evett meg, most meg már 120-at és ha még lenne az üvegben azt is meginná. Én most arra gondoltam, hogy este lefekvés előtt kap többet, hátha úgy tovább alszik és remélem a pocak sem fog megfájdulni.
Bár a Te eseted nehéz, mert más az anyatej és a tápszer összetétele. Az a tápszer, amit mi használunk, annak az áll a dobozán, hogy ennyi idős korban napi 5-ször 120 ml a normál adag. Te mennyit adsz neki tápszerből?

Panna
pandusika

Stelly: szuper lenne, ha összejönne a kerti party!!! :D :D :D

Panna
pandusika

zsufi: http://www.lll.hu/telefon

Nálunk is megy két napja a nagyműsor. De sokszor csak fáradt ám és nem tud aludni, az a baj! Lehet, nálatok is...

ladmon

Ladmon, ha bekészítesz 150-et, az egy jó nagy adag kaja, valószínűleg meg se eszi majd mindet.
Most nézem, Gabi is ezt írta :)

Zsufi, először is jó anya vagy. Attól még, hogy nyűgös a gyerek, te jó anya vagy, igyekszel segíteni neki, olyan meg van, hogy nem lehet.
Adrinak múlt héten két nagyon durva nyűgös napja volt, mikor majdnem megőrültem bele, és sehogy nem lehetett megvigasztalni. Egy megoldás volt: mikor apa hazajött, odaadtam, hogy akkor most hallgasd te egy kicsit. Meg persze rengeteg türelem, ami egy idő után elfogy, de tartsa benned az erőt az, hogy akkor is te bírod tovább.
Szerintem próbáld ki:
- ha az ágyban visszaébred, de rajtad alszik, egy alvásra hagyd magadon, hogy ki tudja pihenni magát (ha túl fáradt, még nyűgösebb, és még nehezebben alszik el)
- van a pelusos trükk, hogy odateszel egy pelust, mikor magadon elaltatod, és azzal együtt tedd az ágyba, így az illatod ott marad vele - de ha nagyon nagy a hiszti, nem biztos, hogy bejön.
- a teljesen vigasztalhatatlan bőgéskor azt csináltam, hogy jó szorosan magamhoz öleltem, az arcommal/állammal odabújtam az arcához úgy, hogy a fényt, látnivalókat eltakarjam előle, lassan ringattam, és esetleg nagyon-nagyon halkan énekeltem valami egyszerű dalt. Nem hagyta abba a sírást még egy darabig, de egy idő után lecsendesült, és akkor rendesen meg tudtam etetni, aztán altatni. A lényege, hogy minél kevesebb inger jusson el hozzá, szintén a fáradtság miatt.
- ha nem vagy nagyon cumiellenes, akkor azzal is lehet próbálkozni, mert ha pl a hasa fáj, akkor is olyasmi jelzéseket ad, mintha éhes lenne (keres, cummog), de ha cicit adsz neki, még jobban visít, mert a meleg tejecske is felzaklathatja a fájó pocakot. A cumiból meg nem jön semmi, de a szopikázás kicsit megnyugtatja.

szoptatási tanácsokért www.lll.hu - itt találsz telefonszámokat

Kitartás, vigasztaljon a tudat, hogy a nagyon hiszti napok után valószínűleg kisangyal-napok jönnek!

Panna, az éjszakai bőgnihagyós módszerről majd számolj be, ha kipróbálod! Mondjuk én csak akkor hagyom, ha látszik, hogy csak álmában sír, akkor pár perc után abbahagyja, meg nem is olyan kétségbeesett.

KépKép

KépKép
stelly

Ladmon: Sajnos nem lesz egyszerű ez a cumisüveg dolog, de én már próbálkozom vele, hogy igyon belőle és Stelly tegnap ajánlott egy itatós poharat amit meg lehetne még próbálni... azért lenne fontos mert mi tegnap kaptunk meghívót egy esküvőre amire muszáj lenne elmennünk (férjem testvére nősül) és a szüleim vigyáznának a babára... de ha nem eszik üvegből akkor ciki van... és akkor én nem megyek az esküvőre :oops:
A másik, hogy szerintem ha 120 ml-t készítesz ki neki az se nem sok se nem kevés... és nyugodt lehetsz... :wink:

Zsufi74: Lehet, hogy a babádnak fáj a hasa vagy kevés tej van a cicidben és nehezen jön belőle... nem szoktad cumisüvegből etetni? Mert állítólag ha a cumisüvegen nagy a lyuk akkor megszokja, hogy könnyen jön belőle és esetleg ha a ciciből nehezebben jön akkor is lehet sírás... vagy a tejed nem elég tápláló attól is függ a tej minősége, hogy milyen ennivalót eszel... :?

Budabo: Nekem is soknak tűnik ez a mennyiség... :oops: szóval szerintem a 160 ml sok... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

zsufi: én is őket tudnám tanácsolni, mármint akiket Ladmon.
van mérleged? Jól lakik a pici? nálunk is ez volt eleinte és akkor derült ki hogy kevés a tejecske.

pandusika: mi szerdán leszünk négy hetesek. Ötször eszünk egy nap átlagban 120-130-at. Mindig úgy csináljuk, hogy mérés-cici-mérés és ennek megfelelően tápszer. De ha véletlenül :oops: összejön tejecskéből 100-110 akkor megpróbálok nem adni neki többet, mert az jobban laktat. Valamelyik nap viszont 140-eket evett. Holnap jön dokinő megkérdezem hogy mennyi a cseppem adagja.

babanyul: tejecske?

Kép
budabo

millye: én is így gondolom :shock: nem akarok szegény babát szét durrantani, szerintem a 140 is sok, de hát éhes....amúgy másik kolleganőm aki egy nappal utánnam szült kisebb babát mint én, ő is 160-akat ad.

Pandusika: amúgy van egy képlet kg*150, ez lesz napi mennyiség és ezt el kell osztani annyival ahányszor eszik. Nekem ezt a védőnő mondta, de ez csak egy képlet, minden baba más. Ez alapján nekünk a mennyiség 130-140 körül van mostmár.

Kép
budabo

Ja és én is lekaptam végre mobillal, hogy hogy tud örülni ez az angyalbaba az apukájának:
Kép

KépKép

KépKép
stelly

stelly: Nagyon édi

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: