A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Halihó!

Épp hajat festek vörös leszek ha minden igaz mert nem jutok el a fordrihoz :(

Egy barátnőm meg most szül tisztára izgulok.

Zsófi hogy keressek rád a teszveszen?

Sziszka nekem aventes van és nagyon imádtam először csak kézi de aztán lett gép fej is hozzá.

Lányok ti csak úgy veszitek ezeket a bolti pépeket nem kérdezitek ki a doktor vagy a védőnő véleményét ?

Szegény Rizsike reméljük kinövi az ekcémáját!

na majd jövök ha kész vagyok most megyek lemosom :?: :?: :idea:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Dávid is megeszi a papírt, ha talál valahol véletlenül. Játék közben már felül magától, és már magától fel is áll ő is. Most már mindent csinál, már csak el kell mejd indulnia, de azzal még 8 hónaposan bőven ráér.
Kiflivéget is adtunk már neki, megnyammogta. Amikor én elkezdtem neki adni a különféle ízű tejpépeket, tejberízspépeket, soha nem kérdeztem meg a dokit vagy a védőnőt, melyik a jobb. Max. nővérem tanácsát kértem ki, de eddig mindegyiket imádta, falja őket. Bár nálunk ez nem újdonság, mert Dávid még mindig elfogadott mindent, bármit adtam neki, csak kaja legyen... :lol:
Kicsi korától kezdve ő a szobában egy ujjatlan bodyt+kezes-lábas rugdalózót hord, vagy ujjatlan bodyt+pulóvert+nadrágot+zoknit.
Az utóbbiban igazi kis mini embernek látszik. :D
A pelenkázásnál nálunk is össze-vissza mászna, de megoldom úgy, hogy a zenélős forgója alá tolom és így a figurák után nyúlkál, elkapja őket és megeszi, így teljesen nyugton van. Már van határozott kedvence, pl. a Micimackós társaságból kizárólag a tigrissel hajlandó foglalkozni, mindig azt kapja el, a többi nem érdekli.
Szilvi! Az aventos kézi mellszívóm nekem is megvan, bontatlan csomagolásban, én ugye nem használhattam. Ha érdekel, szólj, bár nem tudom, mennyi lehet az ára, én 13.990,-ért vettem, de a légmentesen záródó 6 kis műanyag dobozkát azt kivettem belőle, mert azokban szoktam lefagyasztani Dávid kajáját. De azok neked gondolom úgy sem kellenek, csak maga a mellszívó gép, nem?

Kép
felicia

Ja még annyit, hogy a mellszívó philips márkájú, illetve ma adtam reggelire Dávidnak először tehéntúrót, almával kevertem neki össze.
Ízlett neki.

Kép
felicia

kész vagyok :D hát ahhoz képest hogy mahagóni szint vettem padlizsánhoz hasonlitok de tetszik. amóniamentes festékkel csináltam úgyhogy még ki is mosható. Már csak szoliba kéne eljutni kicsit vagy egy kis napfürdő lenne a legjobb már végre.

Felicia túró az még nem korai??
Zenélő forgó nálunk már leszedve mert Áron leráncigálta :wink:

Szerintetek nyáron már aludhatnak már a babók zokni nélkül?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A zenélő forgót nekünk is leszedte volna, de mi lejjebb tettük az ágyát (állítható a rácsos ágy), így már nem tudja elérni, de továbbra is élvezheti. Imádja, annak a zenéjére alszik el egy perc alatt este.
Éjszakára sosem volt Dávid lábán zokni. A hálózsákba ugye nem kell, a pizsamájának az alsó része meg nagy rá, nem ér ki belőle a lába, így ahhoz sem kell... :wink:
Van egy Csecsemők szakácskönyve című könyvem, rengeteg fini recepttel, tanáccsal. 8 hónapos kortól már lehet adni sima joghurtot, sajtot, tehéntúrót. Idézem:"Az édes túró tehéntejből lészül. Könnyen emészthető, ezért nagyon alkalmas a csecsemő táplálására." Én még szitán sem törtem át, csak összekevertem az almával, illetve lehet még főzelékek tetejére hintve tálalni.
Idézem:"A csecsemő táplálására a trappista, ementáli és az óvári sajt a legalkalmasabb. Elkészítésük nagyon egyszerű. A sajtot tormareszelőn lereszeljük, mert így lesz a legapróbb. A reszeléket a szükséges mennyiségben a kész főzelék tetejére hintve tálaljuk. A sajtok fehérje tartalma nagyobb, mint a húsoké, így adásuk nagyon előnyös a csecsemőnek, a sajtok kálciumot is tartalmaznak."
De elég, ha megnézed a gyermekegészségügyi kiskönyvedet, az is 8 hónapos kortól már ajánlja a natur joghurtot+túrót.

Kép
felicia

Valakinek van csak sima bébiőrzője tapasztalatokra lenne szükségem??. a mienket majd kölcsönadom az uncsitesónak és ők addig vesznek nekünk egy bébiőrt ami majd utánna az övéké lesz.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Évi! Üdv köztünk! Nagyon szép Lilla, gyere te is sűrűbben!

Julcsi! Gergőnek sem jött be a tejpép, pedig a gyümölcsöset próbáltam, de rendesen öklendezett tőle. A sinclacot pedig egyszerűen kihányta szegény, úgyhogy nem próbálkozom ilyesmikkel többet.

Niki! Barnus de cuki a törölközős képen! Neki is gyönyörűek a szemei! :)

Mecsi! Áron is nagyon cuki a pampers dobozban. Barátnődnek drukk a szüléshez! Ja, nekünk az angelcare bébiőrünk van, én meg vagyok vele elégedve, 300 méteres a hatótávolsága.

Szilvi! Nekem az avent-os kézi mellszívóm van, én szerettem.

Tegnap mi is megvettük Gergőnek az ülést, bele is próbáltuk, kíváncsi vagyok, hogy fogja-e szeretni? A bébihordóban már fel akar ülni, abszolút nincs el benne, ez viszont 9 kilótól jó, ő pedig még csak 8 kiló. Szóval, még 1-2 hónapig valahogy ki kéne bírnia a hordozóban. Ilyen színben nem is találtunk a net-en, egy kéket néztünk ki, de élőben ennek jobban tetszett a színe, szerintem nagyon vagány.
Kép Kép

Barbi
Kép
manci79

angelcaren kivül mert az légzésfigyus azért adom nekik kölcsön majd ha már nem kell . sima bébiőr tapasztalat kéne

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Hány órakor lesz a tranzit??

Sziszka! NEkünk Avent Isys van és a sogornőmtől kaptuk, nagyon meg vagyok elégedve vele, de ha ennyi tejcsit vad, akkor ebből jobb az elektromos, mert ez jól szívja, de 5 perc után már fáj a kezem.
Vendég

Mecsi, sophie28_1 a nevem :) pénteken jár le az aukcióm, addig még értekezünk...

én is befestetném a hajam! apa már sokszor reklamál miatta, hogy vörösen mennyire szeretett, bezzek mikor az voltam, akkor meg a barnáért volt oda... :P ki érti a pasikat!? :twisted:

bébiőrt csak kaptunk kölcsibe, de már vissza is adtuk, mert mi nem nagy lakásban lakunk, szóval minden neszre fent vagyok, így nem használtuk.

ManciBarbi, csudajó az új széke Gergőnek!

nekünk egy olcsóbb kategóriás hordozónk van, akkor még nem nagyon voltunk benne a dolgokba és nem tudtam, hogy milyet is kellene venni, de furcsa, mert talán az én gyerekem az egyik legnagyobb és még elég jól elvan benne. szóval mi olyan 1 éves szülinap környékén veszünk csak neki ilyen komolyat :roll: most már talán nem is olyan hirtelen és nagy mértékű a hízás

Kata, olyan 1 körül szoktak odaérni a csajszik!

most néztük meg ezt a Benjamin Button c. filmet... hát, én rendesen ki voltam tőle! még mindig nagyon érzékenyen érintenek ezek a felkavaró filmeg, főleg a vége volt durva, mikor a kisbabaként halt meg... :oops: :cry:

Cs-andi, szerintem holnap nem tudunk menni, mert apának határidős melója van, így nagyon korán megy reggel, és későn este, és a héten csütörtökön úgyis mennem kell anyumékhoz, mert kész lesz a vérvételem eredménye és meg kell konzultálnom a háziorvossal az eredményt.

most már jön a jobb idő, meg van már könnyű kocsink, szóval megyek én majd volánnal is, de a holnap tuti nem jó! :( sajnálom!

ja, és 03.30-án megyünk a MÜPA-ba a babakoncertre, akkor utána szerintem át tudunk menni Tranzitolni a fiatalemberrel :)

amúgy, mióta mindenhol feláll, olyan kis ügyetlen :( ma délután a kiságyban volt, tudtam, hogy már áll, mert ennek bizonyos zajai vannak, és hallottam, hogy oltárit koppant valami! gyerek persze üvöltött, mint a sakál, mire berohantam, nem láttam semmit, csak később, hogy a bal szemöldökénél oltári púp nőtt... gondolom, hogy hirtelen lefejelte az ágyat :( szegényem! de amúgy már olyan pikk-pakk felpattan, hogy csak lesek!

ja Mecsi, túrót én is 8 hónapos kortól láttam a kiskönyvünkben :) na meg a sajtot is!

zokni témában pedig, én inkább ilyen kis pamut tutyi félét adnék rá nyáron, mert az nem szorítja annyira a kis husi lábát és mégsem fázik azért, ha lerúgná a vékony takarót.

jajj lányok, jövő szombaton party van nálunk, kicsi fiam első névnapi bulija, anya meg már most be van sózva, sütni-főzni fogok, jönnek a nagyszülők, esetleg dédik... ki kell tennem magamért :)

és még mindig boldog 7 hónapos fordulót a babócáknak, név szerint:

Andris, Áron, Csenge Boglárka, Csenge és Laura :)

sophie27

Hellobello!

Sziszka! Nekem is Medela kézi mellszívóm van, én nagyon szeretem. Szerencsére semmi baj vele, pedig rengeteget használom én is. (Tőlem is viszik még mindig a tejet!)

Nálunk mindig van zokni a Lillán. Édesapám mondja még mindig a mai napig: kislányom, alulról lehet a legkönnyebben megfázni. Igy nálunk: rövid ujjú body, hosszú ujju rugi + alá zokni. Elég soxor fel kell húznom, mert leszedi magáról, de nem baj.
Lilla egyébként a fején közlekedik. A hátán van, és rugdalja magát hátrafelé, és a fején csúszik... Előbb-utóbb remélem megfordul! :) Így közlekedve és pörögve-forogva mindent elér!

Nálatok nem lettek a lurkók nagyon anyásak az utóbbi időben? Lilla belépett abba a korszakba, hogy csak anya van. Senki nem jó, csak én. Másnál is van most ilyen?
Elég sűrűn (hetente 2x,3x) járunk mamához, papához és nagyon jól elvoltak eddig ha nekem mennem kellett valahova. Ezen a héten kezdődött, hogy ahogy elmentem jött a bömbi. Kíváncsi vagyok, meddig tart...

Elköszönök: szép estét, jó éjszakát mindenkinek!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Sziasztok!

hűha mennyi gyönyörűséget láttam! :lol: és milyen ügyesek !

ZSigi is már ügyesen felhúzza magát a kiságyban, illetve ha l már nem becsapódik arccal :lol: hanem szépen oldalra fordulva megy át hasra.. remélem hamar sikerül ezt fodítva is :wink:

nekem kölcsönbe Avent isis kézi mellszívó van, imádom! húgomnak pont tegnap vettem egyet teszveszen! hogy mé nem értekezünk? :lol:

babkocsik, ülések mind frankók!

mi is továbbra is imádjuk a 2.kocsit!

Zsófi hajrá sütés főzés drága! én tegnap kekszes kókuszgolyókat csináltam..nyami nyami.. szerettek ott lakni? írnál pár sort akár priviben? köfi

:lol:

Mecsi kérünk képet! :wink:

lehet mi is megyünk tranzitba ha jó idő lesz! még elválik

unokaöcsi is hazakerült kórházból

szombaton voltunk SZent Imrébe babát lesni.. hát amit ott művelnek a nőgyógyászaton

:twisted: :roll: :roll:

ennyire futotta..megyek mesét nézni :lol:
Vendég

Nem tudom másnál volt-e ilyen, de Dávid még alig állt fel, de már megy. Legalábbis annyit csinál, hogy ha valamiben megkapaszkodva felhúzza magát állásba és a kiszemelt célpont még mindig messze van, akkor addig lépeget, amíg el nem éri. :shock:

Kép
felicia

Nálunk mág nincs ülés-állás... Nagyon ügyesek egyes gyerkőcök!!

Enikő is egyre többet hisztizik mostanában, ha kimegyek a szobából, akkor azért, ha bejövök, akkor meg azért, ha nem veszem fel mindjárt. Nagyon oda kell figyelni asszem, hogy ne durvuljon el a dolog...

yuyu79

Vendég

Rizsi! És mit írt fel Csengének a homeós doki? Én most az exxema repairt próbáltam Cintusnak, nincs benne szteroid, de most elég szép a bőre, lehet a tej elhagyása miatt is. Viszont az ekcémára jobb, ha inkább pamut cuccokat adsz rá, mert a harisnyák ált. nem azok és nem tud úgy szellőzni a bőre. Én csak akkor adtam rá ha kimentünk télen. A cicimen nekem is előbb kis hólyag volt először a balon, de abból nem lett seb, viszont most a jobb elég gázos, de így is ráteszem, különben búcsút mondhatok a szoptatásnak.

Vikinél épp most múlt el ez a nagyon anyás korszak, ma is tök jól elvolt anyuval. Ő is egyre mozgékonyabb. Bár forogni nem akar, de hason már húzza be maga alá a kis lábait és nyújtja a karjait. Ma végre megevett valamennyi alma-őszit és akkor vettem észre, hogy teljesen szét van nyílva az ínye, szerintem 1-2 nap és mi is "egyfogúak" leszünk. Még nem volt nyűgi miatta, sőt az utóbbi napokban kifejezetten vidám volt, de adtam neki délután chamomillát megelőzésképp.

Jó éjszakát!

KépKép
jazmin2005

jóga 11-kor a Váci utcában , tranzit 13-kor!!

verocs , ha olvasod akkor 10:30-kor a 105-ös buszon,ok?
Vendég

Szegény barátnőm még mindig nem szült meg már tiszta ideg vagyok, 1kor kapott oxitocint, kor méhszájpuhitót és még nem jött üzi, remélem nem császározták szegényt :(

Fürdetőkarika kép!
Kép Kép Kép Nem karcos és semmi baja nincsen.

Boni ha a hajamról kérsz képet akkor felesleges felraknom mert nem látszik csak hogy nagyon sötét de majd holnap kint a nappali fényben csinálok egyet.

Nekem olyan édesség hiányom van hogy megtudnék veszni és nincs semmi se nyitva :(

Adri Pöttöm rólatok még mindig semmi hír!!!
Elnézve a táblázatunkat rengetegen eltűntek közülünk!

Felícia tőled akartam kérdezni hogy vagy mostanság azóta is minden rendben?

Nálunk is próbálgatja az akaratát a töki de én hagyom sírni és muszály megvárnia! Na és persze borzasztó anyás . Ma leütünk labdát guritgatni na persze nehogy már majd ő csináljon valamit és tanulgasson hátra nyult a kezemért hogy anya te csináld.

na jó éjt mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

majd elfelejtettem, hogy kinyílt a második fogacskának is a csengim ínye!!nálunk az a jel, hogy az elötte lévő 4-6 napban nagyon nehézkesen ment a hozzátápi, míg elötte 5perc alatt bevágta.se hasimenés se különösebb hiszti csak nyöszi volt és nagyon bújós, se láz se semmi egyébb :D
Vendég

minden hónapfordulóra tartogat valamit a kicsike :lol:
Vendég

Amúgy a szentimrébe jó is meg rossz is a babalátogatás de én akkor jobban örültem hogy így volt. csak apáját sajnáltam nagyon.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

csandi csengikének gratu a 2dik fogacskához :D :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!
Vendég

ki jön jógázni csajok?és tranzitolni?
Vendég

hűűű ma 12C lesz és napsütés!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Andi!Gratulálunk Csenginek a második foghoz!10.30 ok a Győri uti megállónál.Ha ilyen meleg lesz akkor Mikut csak sütőtöknek öltöztetem.Csak mi jógázunk???
Verocs
l.veronika

meg ágiék ha minden igaz :wink:
Vendég

ja meg csengeandi is jön zsombival, legalábbis tegnap még ezt írta, ha jól emlékszem
Vendég

verocs,babakocsival jössz?
Vendég

Igen!
l.veronika

Verocs a 9:57-es busz alacsonypadlós legalábbis az írás szerint és 4perc alatt van a Győri úti megállóban.hmm? ezzel kb. 15-20-ra érünk a Nádor térre és + a séta, szerintem ezzel kényelmesen odaérnénk...még szopi meg ez meg az...??mit szólsz hozzá??
Vendég

Csandi,megprobáljuk elérni Miku 1/2 10 körül eszik gyümit,most még alszik.Küldök smst ha nem készülünk el.
Verocs
l.veronika

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula minden babának! És gratula Csenge 2. fogacskájához is!
Hanna még nem ül és nem is áll.
Nálunk ez az anyás korszak az 5-6. hónapban volt. Most már nagyon jó a helyzet, újra elvan a nagyszülőkkel. Sőt most ott tartunk, hogy ha elmennek, majdnem pityereg.

Másfél hete voltam fodrásznál, csüt. pedig kozmetikusnál. Huh, hát nagyon rám fért. :)
Lassan kezd lelkiismeretfurdalásom lenni a sok egyéni programom miatt, mert pénteken voltam délután úszni, szombaton délelőtt meg barátnőmmel vásárolgattunk, kávéztunk. Szerencsére apa nagyon szívesen van a kiscsajjal és még ő küld, hogy menjek nyugodtan.

Úszás: Szombaton megnéztük ezt a sátrast. 5 baba volt összesen a vízben, szóval nem volt tumultus. Az oktató kicsit szigorúnak tűnik, de biztos aranyos. A 6-7 hónapos babáknak 3/4-ed 9kor kezdődik az óra, és 2000 Ft. Nem kell semmi előképzettség!

Kitti: Úgy néz ki nekünk megint ki kell hagynunk a szombati úszást. Komolyan mondom, hogy már kész vagyok ettől! Holnap megyünk újra szemészetre, mert amíg csepegtettünk a Hanna szemébe, addig szép volt neki, de most hogy letelt a kezelés, újra összeragad. Szóval nem fogjuk megúszni a könnycsatorna átmosását. :( Volt valakinek ilyen?
Nagyjából tudom, hogy miről van szó, csak az a baj, hogy már túl "idős" hozzá a Hanna a doki szerint.

Kép

Kép
csimby

Kitti: Elfelejtettem leírni a telefonszámot az előbb. A termálhoz tartozik, rajtuk keresztül lehet hívni az uszodát.

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő

Cím: 9025 Győr, Fürdő tér 1.

Telefon: +36-96/514-900

+36-96/514-902

Gyógyászat: +36-96/514-90

Kép

Kép
csimby

én valahol azt olvastam, hogy ez az anyás időszak a 7-8. hónapokra jellemző, de utána kinövik.

a tejpépet én sem kérdeztem nmeg a védőnőtől, csak úgy adtam neki.

csabi is már kezdi emelni a fenekét és ha a földön ülök vele, akkor ő is már felhúzza magát rajtam és fel akar állni nagyon. de ő még magától nem ül és nem áll föl. arrra még van ideje. :)

viszont mostanában már a saját ágyában alszik napközben, és délelőtt is meg délután is másfél órákat. úgyhogy a fél órás alvás blokkok ideje elmúlt. :)

ja és nagyon jól viselkedett az ausztriai utazás alatt, nem hisztizett, majdnem végigaludta a 7 órás utakat. nagyon büszkék voltunk rá apjával. a szálodában is minden OK volt vele. :)

én valszeg megyek tranzitba, úgy fél egy körüll érünk oda, mert kettőkor már jövünk el.
lei

Sziasztok!

Mecsi, a legutolsó februári eredmények alapján minden a legnagyobb rendben van. A HPV szűrés a számból megint negatív lett. A hormonok, a pajzsmirigy, a tumor markerek, minden normális. A citológia alulról P2-es, az is normál hámot mutat. Viszont alul ismét kimutattak két negatív teszt után egy harmadik!! és természetesen megint magas kockázatú HPV vírust. Az onkológus nődoki szerint ez nem okoz bajt, így a 3 hónap helyett elég fél év múlva visszamennem szűrésre. Azért egy picit aggódok miatta. De hogy honnan tudom összeszedni ezeket a HPV vírusokat? REJTÉLY!!!

Kép
felicia

Ja, még annyit, hogy a következő kontroll májusban lesz, akkor kell menni a következő MR-re, meg előtte vérvétel is lesz.

Kép
felicia

sziasztok!

reggel már írtam egy tök hosszú hsz-t, de aztán lefagyott a gép, szóval inkább lementem sétálni Benivel... iszonyat szél van kint :( pedig olyan jó idő lenne! süt a nap, és ráadásul finom meleg is van, ha éppen szélcsendes helyen állsz.

naszóval. amit szerettem volna!

Lei, gratulálok Csabihoz, hogy ilyen kis tünemény volt az ausztriai kiruccanás alatt! síeltetek is, vagy csak kirándultatok? amúgy áruld már el légyszi, hogyan sikerült rászoktatni Csabit a napközbeni kiságyban altatáshoz! én még mindig babakocsiban rázom el a gyerek fenekét, mert egyszerűen nem marad meg a kiságyban... :( ha beteszem napközben, mert látom, hogy már fáradt, akkor feláll, felül, sír, és egyre jobban belelovalja magát! :(

Felícia, örülök, hogy jól vagy és tünetmentes! most már mindennek jól kell alakulnia! drukkolok! ;)

Cs-andi, gratula kisasszonykád 2. fogacskájához! csak ámulok és bámulok, hogy mennyire jól viselik egyesek ezt a fogzásos mizériát... úgy látszik, hogy a kislányok már ilyen pici korban is sokkal szívósabbak, mint a fiúk! persze tisztelet a kivételnek! az én gyerekemnek még 1 db foga sincs, de a sírdogálás már megy miatta :(

Mecsi, kösziköszi! :) mindent! amúgy mizújs barátnődéknél? megvan már a babó? bár gondolom, hogy igen... mi lett? kisfiú? kislány? természetes úton, vagy császárral. mesélj! olyan jó nosztalgiázni :P

Boni, ment privi, bár lehet, hogy nagyban tranzitolsz, mert nagyon el vagy tűnve... :P

amúgy én lehet, hogy mégegyszer nem szülnék a szent imrében :oops: nekem valahogy nem volt jó élmény! persze a szülés végülis igen, így utólag, de az utána lévő dolgok... azok a hanyagságok, amik önhibámon kívüli választott orvos nélküli szülés miatt megilletett... na, hagy ne részletezzem! szóval nekem nem jött be! pl. kismamában olvastam, hogy a máv-ban van olyan, hogy apás félóra. ott sem mehetnek be a látogatók, csak az apukák! nekem ez nagyon hiányzott itt, pl.

mi lett végül unokaöcsi diagnózisa lázgörccsel kapcsolatban?

izgulok a sütés/főzés miatt... remélem, hogy minden jól sikerül! majd beszámolok! :)

Évi, téged még nem is üdvözöltelek... :oops: ne haragudj, tök zizi vagyok! nagyon édes Lilla baba! és természetesen Lillának is nagyon boldog 7 hónapos szülinapot!

a bokorból ugrasztott zugolvasókat szeretném megkérni, hogy dobják már át vagy mail-ben, vagy itt fórumon, hogy mikor született a baba, milyen méretekkel, esetleg mail címet, melyik kórházban. persze csak, ha szeretnének bekerülni a táblánkba, de a babák paramétereit légyszi, hogy ők se maradjanak ki a köszöntésből! ;)

biztos megint kimaradt millió dolog...

sophie27

Sziasztok!

Régóta nem írtam nektek. Látom néhányatok hiányolt, ez jólesik.
Azért nem írtam, mert néhány hozzászólás baromira nem esett jól.
Miszerint ne aggódjam túl a dolgokat...de valahogy nem érzem ezt igazságosnak, mert mi egy szülő dolga, ha nem hogy aggódjon a gyerekéért, főleg ha látja, hogy vmi nem stimmel, és tehetetlen...

Még mindig rengeteget feszíti magát Noel, rengeteget panaszkodik, és a fejlődésben is jócskán elmaradt. Vannak jobb napok, amikor a kedve is jobb, ilyenkor arra gondolok, hogy ilyen volt az én édes kincsem, és ilyennek kellene lennie most is. És a nyűgös napoknak kellene ritkaságszámba mennie.
Voltunk a korai fejlesztőben, és ott is látták, hogy vmi nincs rendben vele, látszik rajta a diszkomfort érzés (mióta mondom ezt :evil: ), csak a fene enné meg, egy rohadt orvos oldaná meg a problémánkat.
Még mindig baromi fáradékony, 1-1,5 órát bír ébren lenni szegény. ennyit tudott 3 hónapos korában is :roll: És ezt az időt végigfeszíti, és látom rajta hogy vmi nem jó...
Néha már hízik is, most olyan 9700 körül van, centit nem tudok, de 80 as rugit hordunk, igaz ez még picit nagy.

És olyan rosszul esik a szívemnek, amikor olvasom, hogy a ti babáitok mennyire jókedélyűek, fejlődnek. Noel meg annyit tud, amit 4 hónapja is tud, és nem tudom mi fogja vissza, milyen "titkos" kór, nyavalya ez.
Na nem is panaszkodom tovább, ezért sem írtam, mert nem sok jóval tudok dicsekedni, panaszkodásomat meg már én magam is unom.

pöttömpanni

Zsófi! "Bokorból ugraszott zúgolvasok"... ez tetszik :D
Nem emlékszem, hogy én megadtam-e az adatokat. :oops: :roll:
Ne izgulj a sütés-főzés miatt, biztos minden szuper lesz, szépen megtervezted. Mi lesz a menű? És hányan lesztek? Drukkolok neked! :)

Cs-Andi Csengéjének gratula a 2. fogacskához! Lehet benne valami a kiscsajok szívósabbak, már most :) Ezek a pasik nagyon tudnak szenvedni :)
Én úgy látom, hogy Gergőnek lent jön a 3. fogacskája, mert nagyon durván duzzadt meg fehér az ínye. Ez lehet? Igaz, hogy fent is, de ott már kb. 1 hónapja, mégsincs még semmi.

Itt is süvít a szél, mellette pedig hétágra süt a nap. Hihetetlen, hogy már hetek óta tombol ez a hülye szél. :?

Többiekkel mi újság?

Barbi
Kép
manci79

Pöttöm :( szerintem mindenkinek hiányzol itt... (privi ment)

sophie27

Gratu az ügyes felülő-felálló babóknak, és a fogacskákhoz is!

Sziszka! Nekem Aventes kézi van, sztem elég gyorsan le lehet vele szívni a ctejcsit, igaz én közben kézzel masszírozom.
Kölcsönbe kaptam, összesen kb másfél évig használtuk, és januárban letört az egyik pöcök a fő tölcsérről. Én ezért vadásztam a teszveszen használtat, és nagyon olcsón szereztem. Próbáld meg esetleg te is, hogy hátha tudsz ilyen alkatrészt keríteni.
A medelát amúgy nem ismerem, de az Aventet tudom ajánlani.

Rizsi! Nálatok amúgy még látszik az ekcéma? RÉkinek szerencsére már csak néha van egy-egy pötty ,amit kenni kell. Én ezért bízok benne, hog ylassan kinőtte. És egész eddig én nem ettem tojást, tejterméket és nem ittam tejet sem. De most már eszegetek sajtot, meg túrórudit néha, és úgy látom, hogy nem okoz már neki problémát, úgyhogy örülök nagyon...
VÉgül is hivatalsoan lassan ehetne jughurtot, túrót, de én még éppen ezért várok vele. Meg sztem dokinéni is ezt fogja javasolni.

Gratu Lei a jól sikerült úthoz! Örülök , hog ypicifiad is jól viselkedett.

Gyerekülés nálunk úgy tűnik, bevált, odafelé végig aludt RÉka, visszafelé mondjuk félúton ébredt, azt hiszem kaka miatt, és utána már nem aludt el, de eljátszott gond nélkül és csak egy óra után kezdett reklamálni, hogy na már elég volt, de addigra hazaértünk.

Voltunk ismerősömnél látogatóba, 2éves kislánya van, meg egy pici benti kutyusuk. Mondanom sem kell, hoogy Réka odáig volt a kutyáért meg vissza: kurjongatott,ó vigyorgott neki, és maikor a kutyus ugatott, akkorákat kacagott, hogy csak na. Megsimizte a kutyust, ha RÉkán múlik, még puszit is kap. :lol:
És rengeteget dumált, magyarázott, szóval igazi kis tünemény-csajszi volt. Lucával puszilkodtak egy nagyot, szájon persze, úgy hogy RÉka bekapta Luca száját is meg az orrát is egyszerre. VIccesen néztek ki. Búcsúzóul meg mindenkinek adott puszit, holott eddig csak engem, meg apját tüntette ki ezzel.
A dumaparti azóta is zajlik, és tök kis jókedvű szerencsére.
Ja, és az utazóágyban kapaszkodva ő is felhúzza magát, de csak térdelésig megy. A négykézlábazás gyakorlás alatt...

Jaj, megyek, teregetek amíg törpi alszik még...

panna1

ManciBarbi, nekem nem rémlik... mármint az adatok megadása :oops: persze azért a legszükségesebb a vonalzódról leolvasható :P

sophie27

Zsóf! Hétvégén nálunk is nagy készülődés lesz, mert Rékának sikerült elintézni a keresztelőt... Sok sikert hozzá!

Pöttöm! Nagyon drukkolok, hogy így vagy úgy, de tűnjön már el Noeltól ez a kórság! Szegénykét úgy sajnálom. Amit a sokik mondtak, és kapott rá gyógyszert azok nem javítottak semmit? Ami még felmerült bennem, és sokat olvastam ezekről, hogy nem lehet, hogy vmi oltási mellékhatás jelentkezett Noelnél, amit rosszul tolerált? Az ilyeneket elvileg nagyon nehezen diagnosztizálják a dokik. Bár arra már nem emlékszek, hogy Noelnél mikor kezdődtek a problémák.
Kitartást neked!
Megyek, mert RÉka ébredt...

panna1

Panna, akkor Neked is jó készülődést! fotókat majd kérünk ám!

ja, ünnepi menü... nem ebédre hívtuk őket :P mert annyira azért nem vagyok nagy ász a konyhában, de olyan 3 körül jönnek, anyumék lesznek itt öcsémmel, esetleg barátnője, meg anyósom, sógornőm és az ő fia, na és a két dédimama. ennyi már csak a szűk család... sajnos!

franciasalit csinálok, sült cs.combbal és stefánia vagdalttal, ja és persze férjem kedvéért kaszinótojással. lesz zebratorta (igazából csokis és sima piskótaszerűség ügyesen rétegezve), kapros-túrós lepény és valami sós. vagy sajtosrúd, vagy valami egyszerű sós vendégváró. gondolkodtam Boni pogiján is, de az eléggé macerás így első olvasatra... hát kb. ennyi!

sophie27

Pöttöm végre itt.. nem mertelek zaklatni már az sms-sel..pedig annyiszor akartam, de gondoltam biztos oka van,hogy eltűntél :roll:

hihetetlen, hogy Nonoka még mindig itt tart.. és az orvosok nem találnak rá választ? hát akkor ki a fenétől várjuk? ez az oltás dolog lehet benne valami...óriási ölelést küldök!

ZSófi köszi megkaptam! nem tranzitolunk... itthon pakolásztam.. nagyon fúj a szél! férjem is elolvasta :lol: valamikor majd elmegyünk arra felétek! :roll: :lol:
Vendég

Boni! okés :)

sophie27

Hát lányok olyan éjszakánk volt hogy alig aludtam tán összesen 2órát aztán még reggel 2őt nagynehezen.
Áron nagyon szenved a fogával állandóan felsírt , aztán sírt és semmi sem volt jó. Hajnal 5kor már kijöttem vele a nagyszobába és rágcsáltattam vele egy almát na akkor kicsit jobb lett ahogy dörzsizte neki , de nem sokáig. :(

Zsófi igen megszületett barátnőm babája Léna tegnap este 21:55kor 51cm és 3140g-al. 7kor folyt el a magzatvize Timinek fájások semmi 13kor kapott oxitocint 19kor méhszájpuhitót és jó sokat szenvedett szegény mint én :( De a végeredmény a lényeg és hát ünnepi baba lett az ünnepelt :D
Amúgy meg nincs mit én is raktam ma fel hirdetést! :D
Napközben mi is mindig kiságyban altatjuk vagy legalább is az ebéd utánni alvás ott van. Így szoktattam. Ha elalszik a bakocsiba vedd ki és tedd át!!

Lei jupijé alvás! és Csabika is jó úton halad mászikálás felé!

Panna ti is egy örökmozgók vagytok! :D :D

Pöttöm ha valakinek az a véleménye hogy nyavalyogsz akkor ne vedd magadra. Szerintem senki nem cserélne veled! Mondjuk én elég őszinte ember vagyok és általában leírom, ha valami olyant gondolok mint amikor a dundiságról írtam neked, de csak azért mert nem tudtam miért hogy. Megnéztem Nonoka képei nagyon kis helyes pasi lett!!! Gyógytornára nem kell mennetek a fejlesztése miatt? Amúgy meg gyere csak és sird ki a bánatod a vállunkon ne gubozz be!!Bár segíteni nem tudunk de itt a helyed közöttünk!

Mi még tranzitolni és egyebek a héten még nem megyünk mert Áron még köhög és inkább nem kockáztatom a járványos szezont nekem nem hiányzik még 3hét bezártság. Bár kocsival elmegyünk ide oda apájával de ha már szép idő lesz megyünk mindenhova.

Csimby tökre szégyellem magam ! Ugye nem haragszol??:oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boni Zsigike már teljesen jól van ?

Barnus baba?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

megnéztem NONÓKA albumát, hát nagyon helyes kisfickó lett és tiszta anyukája azokkal a csillagszemeivel :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: