nemlajos ez nem néz ki jól szeded a calciumot? hétfőn én megmutiznám dokinak azért
na akkor itt a recept :9
TÚRÓ RUDI SZELET
Hozzávalók
A tésztához: 20 dkg finomlisz
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojássárgája
2-3 evőkanál tejfől
a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt
A nyújtáshoz: finomliszt
a túrótöltelékhez: 50 dkg tehéntúró
5 tojás
12 dkg porcukor
2 csg vaniliás cukor
1 kissebb citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara
a csokoládémázhoz: 3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál keserű kakaópor
3 evőkanál víz
6 dkg vaj
A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a vajjal elmorzsoljuk.A tojássárgájával és annyi tejfőllel dolgozzuk össze hogy könnyen kezelhető rugalmas tészta legyen belőle
Egy őzgerinc formát vajjal kikenünk belisztezzük.A tésztát enyhén megliszetezett gyúróéapon akkorára nyújtjuk hogy az őzgerincformát kényelmesen kibélelhessük vele és majd a töltelékre is rá tudjuk borítani ehez kb 32*27 cm-esere kell nyújtani.Az őzgerincformát kibéleljük a tésztával úgy hogy túllógjon az a rész amit majd visszahajtunk.
A töltelékhez a túrót átpaszirozzuk majd a tojások sárgájával,a kétféle cukorral,a citromhéjjal,és a búzadarával kikeverjük.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,könnyed mozdulattal az előzőekbe fogatjuk.Ezt a masszát a tésztával bélelt formába simitjuk,majd a túllógó tésztát ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben jó közepes lánggal (190c; légkeverésesben 175c) kb 40 percig sütjük,elkészültét közepéábe szúrt tűvel ellenőrizhetjük.A formában hagyjuk amíg teljesen ki nem hűl.Ezután tálra borítjuk és hűtőbe tesszük hogy eg ykicsit megdermedjen.
A máthot valókat egy kisebb lábasban kevergetve addig melegítjük míg a cukor és a vaj felolvad benne.A túrós őzgerincet ezzel egyenletesen bevonjuk és visszateszszük a hűtőbe hogy megdermedjen.Tálaláskor forró vizbe m,ártott késsel újjnyi vastagra szeleteljük
nagyon finom jó étvágyat kívánok hozzá

:):):)