A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Törpiri!

Nekem ezt mondta a vizesedésre, de valóban, amit Te találtál ott más szerepel.
Bár erről azt is olvastam, hogy jó a medencetáji fájdalomra, ami a tágulástól van.
Szerintem valamelyikre tuti hat, és egyik sem árt. Talán most jobban alszol majd éjszaka.
Vendég

Meglátjuk,köszi :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nemlajos!

Én inkább másik dokihoz mennék hat hetes kontrollra...
Vendég

Cat nekem is ez jutott eszembe amikor irta,hogy milyen :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

na oké, de egy doktor se szívesen kontrollálja más orvos betegét... :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos és akinek nincs fogadott dokija??? annak sem biztos hogy ugyanaz fogja csinálni a kontrollt mint akinél szült:):):)

nika70
Salgótarján

Márk anyuéknál én meg megnéztem a mozibvan a Made in Hungariat.
Nika ha jól emlékszem te is láttad szinházban,bevallom nekem és a bnőmnek is a szinházi jobb mint a film.
Most kártyáztunk ill. kocka pókereztünk.-Holnap takritás majd megyünk Márkért utána pedig apóshoz.

Nemlajos:amit a többiek irnak a kontrollról tényleg elgondolkoztató.
Ki volt a dokid?
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Csak beköszönö, esig biztos nem leszek.
Hozzák a bútort, így azzal leszünk elfoglalva.

Nemlajos!

Nagyon sok nőnek nincs fogadott orvosa. Az ügyeletesnél szül, és néha telejsen máshoz megy vissza kontrollra. Nem kötelező az orovosválsztás. Sőt, ugye egy ideig úgy volt, hogy nem is lehet...
Vendég

jó reggelt

sziszi igen láttam színházban tényleg jobb volt :):):):):)

cat: jó butor szerelést :):): mi megyünk anyóshoz már most reggelről mert lángost csinál reggelire :):):)

nika70
Salgótarján

Jó reggelt!
Látom, nagyon hétvégi hangulat van.
Mindenki megy szépen a dolgára :D
Én sem leszek, egy ideig.
Megyek a városba a sógornőmékkel.
Utána ebéd anyuéknál, és pihi.

Apa nagyon hiányzik..
Este beszéltünk. Fáradt nagyon.

Sissi!
Örülök, hogy hívgatad őket, és megnyugodtál.
Cat!
Jó bútor szerelést neked.

Nika!
Most hogy írtad a lángost, megitn benevezek a piacon.
Bár lesz már akkora seggem :shock:

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nemlajos! Pont mikor visszaolvastam és láttam, hogy írtad, hogy vár vissza a dokinő a 6 hetes kontrollra akkor én magamban csak annyit mondtam volna, hogy had várjon! Na nemááá! Utána még a markát is kinyujtaná?? Inkább megyek az sztkba mintsemhogy én mégegyszer ahoz menjek mint aki ilyen! Gondold át!!!

Nika! Még akkor jó, hogy utána mértetek! Elég rossz lett volna 1 m-el is kevesebbet hazavinni!

Piri! Dehogy is! Isten örizzen! Én á mégegyszer nem mondok semmit! Ha netán mégis akkor az csak vicc! Nem akarok senkit se ilyezgetni! De hogy vagy ma??????

Cat! Jó butor szerelést és rendezkedést!!!

Nika! Lángos??????????Nyami! Nálunk a mult héten volt! Anyucikám azt csinált vacsira!!!! Nadon jó volt! :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika

Törpiri!
Hogy vagy??

Nemlajos!
Én sem mennék lehet a régi dokidhoz.
Keresd akinél szültél, szerintem.
Gondolj arra, a Tb neki fog fizetni, és amúgy is kötelessége ellátni

picimami

Nemlajos!
Megnéztem az új fotókat, nagyon jók.
A kutyuskád, hogy nézi Dömét.
Nagyon édesek. :D

picimami

Nócika!
Te mi jót csinálsz ma??

picimami

Jó reggelt..

Nekem reggel "elment" a nyákdugóm...
Azt olvastam hogy ilyenkor még lehet akár 1-2 nap is mire kibujik a baby.
Ma akartam takaritani egy kicsit,de azt hiszem visszafogom magam,hogy holnapig kihuzzam :wink:

Mondjuk semmi extrát nem érzek ,lehet nem is kéne visszafogni magam:shock:

Apa is egyből azt mondta reggel,hogy "de ma nincs itthon az orvos"!!

Én ma fini csülköt főzök...

Cat jó bútorszerelést :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!
ha elment a nyákdugó, nem kellene bemenned a kórházba???
:shock:
Én nem vagyok szakcsi, de sztem jó lenne ha látna egy doki bácsi.
Puszillak

picimami

Ha történne valami veled, küldesz nekem sms??
Nem leszek gépnél.
Jujj Lili baba!!!
Hajrá hajrá. Várunk nagyon.

picimami

Jó reggelt!

Töriri:lha elment a nyákdugó akkor a mai napot használd ki pihenésre.Ki tudja mikor lesz ilyen legközelebb.

Nika.te is láttad már a filmet? A lángossal most nem hoztál lázba :) .

Cat:jó bútor szerelést ha tudsz majd csinálj róla képet.

Pici, Nócika:nektek is jó 7végét.

Vszinű én is csak este leszek.
Bár Törpiri miatt benézek még mielőtt elmegyünk itthonról :)
Vendég

Azt irta a könyv,hogy ilyenkor nem kell beszaladni...csak a méhszájam kezdett el "valamit"csinálni...van aki észre sem veszi,hogy kijött.

Persze,hogy irok,de ma mindenképp tartogatnám holnapig...

Lehet mégis Nócikának lesz igaza??? :lol: :lol: :wink:

Ma megeröltetem magam és pihenni fogok...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

törpiri, ilyenkor még akár hetek is lehetnek hátra... De reméljük, Neked már nem :wink:

Lányok, köszi a tanácsokat, lehet, hogy én sem megyek vissza a nőhöz, most megpróbáltam a dokit előkeríteni (gugli a mi barátunk), így viszont, mivel neki is csak magánrendelése van (bár akkor nem értem, hogy ügyelhetett, az enyém sose ügyel :shock: ), illik utólag a szülésért is adni valamennyit, ha már hozzá megyek vissza. Na, majd meglátjuk.

Döme szeme nagyon csúnya, tiszta csipa, alig bírja kinyitni, kamillával mosogatjuk, ha nem jön helyre, hétfőn doki :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos..remélem azért hetek nincsenek csak napok :wink:

Döme szeme:azt hallottam valahol anno,hogy egy kis anyatejes vattával is van aki "kenegeti" :?

Az én dokimnak is magánrendelése van mégis szokott ügyelni a kórházban...látod mondjuk mi ,hogy érdekes egy figura :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Reggel visszafeküdtem pihenni,hát nem felkelt a szomszéd??? :twisted:

Jó nem szidom,azért jött,hogy hozzon-e valamit a közértből...próbál segiteni :wink: :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

törpiri, azzal is próbáltam kenegetni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Mi is most értünk haza nemrég! Voltunk tescozni pával és vettünk a bébynek egy szép fürcsikádat meg 4 badyt! Majd lefotozom és majd feltesszük!

Nemlajos! Én nem tudom, hogy illik-e adni a dokinak, de szerintem ha te ugy érzed, hogy meg vagy vele elégedve akkor nyugodtan adjál! Én adnék, ha minden ugy alakult ahogy én azt elterveztem!
Hogy vannak a kiütéseid????

Piri! Ugye elhiszed, hogy nem vagyok boszi! Ezért inkább nem is folytatom amit gondolok! Megprobálom befogni! Max apának mondom el!!!! Ha eltelik egy kis idő azaz holnap délután akkor leírom! De remélem nem kell! Én azért szurkolok nektek!
És azért milyen rendes a szomszédod!!!

Sissi! Ti merre csaviztok majd?? Nektek is nagyon jó 7végét kivánok!

Pici! Neked is! Amugy mi voltunk ma shoppingolni és délután meg valószinű, hogy Zsuékkal randizunk! Lehet mozizunk vagy még ki tudja mi lesz! Amit kiötlünk!

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok lányok :lol:

Nálunk minden rendben :lol: ma voltunk egy nagyot sétálni a Sissikével és a lánykámmal, olyan jó hogy elég volt egy kardigán :lol: :lol: :lol: és hogy ennyire süt a nap. :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Törpiri!
Ez már jó jel, reméljük akkor holnap délután már jön Lilike :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Ma este 7-re megyünk egy castingra az Adrássy utra, szerintetek lehet ott valahol parkolni????

Kép
Kép
minimano74

Gabi..lehet,hogy most az ünnepek miatt nem annyira..szerintem sok helyen lezárnak mindent...

MElyik részére mentek??A Bazilika felőli biztos gázos lesz...pláne,hogy ott most találtak valmai molotov koktélokat :shock: :shock:

Nócika...szóval Te úgy gondolod meglesz ma Lili csak nem mered leírni :wink: :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

nócika, így:
Kép

most ecetes vízzel kenegetem, anyósom szerint jó rá...
Nagyon csúnya :cry:
Mint Döme szeme... :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos ez nem néz ki jól szeded a calciumot? hétfőn én megmutiznám dokinak azért

na akkor itt a recept :9

TÚRÓ RUDI SZELET

Hozzávalók
A tésztához: 20 dkg finomlisz
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojássárgája
2-3 evőkanál tejfől

a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt

A nyújtáshoz: finomliszt

a túrótöltelékhez: 50 dkg tehéntúró
5 tojás
12 dkg porcukor
2 csg vaniliás cukor
1 kissebb citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara

a csokoládémázhoz: 3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál keserű kakaópor
3 evőkanál víz
6 dkg vaj

A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a vajjal elmorzsoljuk.A tojássárgájával és annyi tejfőllel dolgozzuk össze hogy könnyen kezelhető rugalmas tészta legyen belőle

Egy őzgerinc formát vajjal kikenünk belisztezzük.A tésztát enyhén megliszetezett gyúróéapon akkorára nyújtjuk hogy az őzgerincformát kényelmesen kibélelhessük vele és majd a töltelékre is rá tudjuk borítani ehez kb 32*27 cm-esere kell nyújtani.Az őzgerincformát kibéleljük a tésztával úgy hogy túllógjon az a rész amit majd visszahajtunk.

A töltelékhez a túrót átpaszirozzuk majd a tojások sárgájával,a kétféle cukorral,a citromhéjjal,és a búzadarával kikeverjük.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,könnyed mozdulattal az előzőekbe fogatjuk.Ezt a masszát a tésztával bélelt formába simitjuk,majd a túllógó tésztát ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben jó közepes lánggal (190c; légkeverésesben 175c) kb 40 percig sütjük,elkészültét közepéábe szúrt tűvel ellenőrizhetjük.A formában hagyjuk amíg teljesen ki nem hűl.Ezután tálra borítjuk és hűtőbe tesszük hogy eg ykicsit megdermedjen.
A máthot valókat egy kisebb lábasban kevergetve addig melegítjük míg a cukor és a vaj felolvad benne.A túrós őzgerincet ezzel egyenletesen bevonjuk és visszateszszük a hűtőbe hogy megdermedjen.Tálaláskor forró vizbe m,ártott késsel újjnyi vastagra szeleteljük

nagyon finom jó étvágyat kívánok hozzá :):):):)

nika70
Salgótarján

Nemlajos!

Irány az orvos!
Döme szemét ne kenegesd kamillával, mert még kicsi hozzá, és allergizáló lehet. Bár lehet, hogy nincs is más lehetőség... Orvos?

Nócika!

Remélem jól telt a délután és az este is.

Gabi!

Tudtatok valahol parkolni?
Mi volt a castingon?

Pici!

Kipihented magad anyukádéknál?

Nika!

A függönyök karnissal együtt kerültek ennyibe? Vagy az van a lakásban?

Sissi!

Hogy telt a mai napotok?

Törpiri!

Valami történés a nyákdugón kívül?
Ha van valami mindenféleképpen kérek sms-t! Éjszaka is! Be van kapcsolva a telefonom, csak le van halkítva. Így a pisilések alkalmával nézem meg...
Vendég

Bútort meghozták fél tíz felé.
Pakoltunk, hogy a Beniét át tudjuk vinni Marci szobájába.
Ebéd után Apa nekiállt szerelni az egyik szomszéd segítségével. Összerakták a polcot és a ruhásszekrényt félig.
Akkor a szomszédnak el kellett menni, és tovább már én segítettem. Befejeztük a ruhásszekrényt, összeraktuk az ágyat és már este is volt.
Valahogy ez nagyon sokáig tart nekünk. Moindjuk Beni segítsége igencsak lassító tényező.
Holnapra maradt még az ágyneműtartó és az íróasztal összeszerelése, az összes bútor lemosása és a pakolás.
Na meg a dekoráció.
Szóvakl a aholnaoi is hosszú nap lesz. De ha kész, akkor szerintem minden fáradtságot megér.

Majd teszek fel képeket.

Most pedig pihenek.
Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Cat, hát igen, látod, ez a gond, hogy a Tiéd is egy vélemény a sok közül, én meg ugye fogalmam nincs, kire hallgassak.
Doki... kezdem hinni, hogy hasonló, mint a nődokim :? Pl. most már tudom (?), hogy a kukit nem szabad húzogatni, egy idejét múlt, és tipikusan női vonal, aki még erőlteti az újszülött kukihúzogatását, hát a dokinőm is ezt tanácsolta.
A kamillát is ő írta fel, mondta is, hogy azzal mosogassam, ha begyullad (már mikor itt volt, látszott valami).
Egyébként meg beszéltem sok anyukával, a legtöbben azt mondták, könnycsatornagyulladás jellemző ilyen kis korban, kinövi, csak mosogassam.
Max. az átmosás segít, ami ugye műszeres beavatkozás... Hát, azzal még várnék, szerencsére javul a szeme (csak el ne kiabáljam!)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Sajnos nem tudom mikor tudok beszélni a csecsemőorovosunkkal, de ha még aktuális lesz, akkor megkérdezem mi lenne a megoldás Döme szemére.

Könnycsatorna átmosást NE engedd!
A férjemnek is valószínűleg megcsinálták csecsemőkorában. A szemészünk szerint ugyanis ez az oka, hogy minden megfázásnál és betegségnél nagyon könnyezik a szeme. Már zavaró. De az átmosással kitágítják a könnycsatornát és egy életen át viselheti a következményeit.

Használd a kamillát egyébként, ha szerinted jó. Bár én inkább az anyatejet javasolnám.
Vendég

Cat, köszönöm, hálás lennék.
Anyatejet is szoktam esténként csepegtetni a szemébe, bár úgy néz ki, a kamilla jobban beválik (majd reggel derül ki, most egész istenes).
Köszi, megerősítettél az átmosásos véleményemben.
No, hát akkor úgyse tudnék mit csinálni, vagy kamilla/forralt víz/anyatej, vagy antibiotikum, vagy átmosás. Akkor inkább az első :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

karnis az van :):):)

úgy néz ki hogy a nagyszoba cakkunpakk 10 ezer ft akonyha és gege szobálya 4000 -4000 de ott csak világos függyöny meg a kisszopba 3000 a szőnyeg meg 20ezer igy durván 41 lesz a vége

kamilláról én is hallottam már hogy elergizálhat próbáld ki valahol abőrén ha nem pirosodik meg akkor használhatod a szemére

kukit nem szabad húzogatni és amig pelenkás nem is foglalkoznak vele ha nincs nagyon annyira letapadva hogy már zavarja őt a pisilésben :) nekünk sem jön még teljesen hátra de nem is erőltetem

nika70
Salgótarján

Jó estét...csak bekukkantottam...

MEgvagyok..az elöbb rámjött a sírás,de nem tudom miért..apa vigasztalt.
Lili annyira ugrál,hogy fáj!!Olyan mintha a hüvelyemet késsel döfködné :shock:

Nemlajos a kukit tényleg nem szabad huzogatni még ilyenkor...most meg nem mondom a fiamnak mikor "csinálták"meg,de úgy emlékszem 1 éves kora után....

Nika ügyesek vagytok,és nmesokára költözhettek..gondolom alig várjátok :wink:

Most megyek zuhanyzom és tv-zek,most jöttem fel a kutyával,kicsit sétáltunk.Egész jó idő van....

Jó éjt mindenkinek :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat..a bútorszereés nem egyszerű :wink:
Mi "csak"egy kiságyat raktunk össze,de az is elég izgis volt..gondolom,hogy nem unatkoztatok...azért vigyázz,nehogy megerőltesd magad :!:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Na jó, csajok, de nem mondjátok, hogy MINDEN pasinak kiskorában orvos által kellett felhúzni a bőrkét? :shock:
Csak van ennek normális, természetes menete is, nem :?: :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Ma anyumnák voltunk ill. apósnál.Hazafelé Márk bealudt apa kezében,majd mikor hazajöttünk gyorsan átöltöztettük és azóta is alszik.

Én a gyerekdoki javaslatára húzogattam/tom Márk kukiját.Tudom,hogy erről megoszlanak avélemények. De neki elég szépen lejön a bőr.
Döme szemére szerintem is inkább az anyatejet használd.

Törpiri:szerintem már közleedik a szülés és azért vagy még sokkal érzékenyebb.
Vendég

sissi, újszülött kora óta? Mert nekem ezt tanácsolták.
Persze gondolom, attól is függ, hogy csak mozgatod, vagy esetleg sérülést is okozol, de hát én ezt honnan érezzem? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemljaos.én az első időkben fürdéskor húzogattam neki. Legalábbis a doki is ezt tanácsolta. Igen újszülöttkora ota.
Vendég

na, akkor egyforma az orvosunk... Jaj, de nehéz ez a gyereknevelés :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ne izgulj bele foigsz jönni. :D :D
Nem baj ha nem megy elsőre mivel nekem midig az votl a bajom ahúzogatással(főleg amkor ilyn pici),hogy csúszott a kezem és hát egy iciri piciri kukit húzogatni nem egyszerű :D :D :D De gyakorlat twszi a mestert.

Fel a fejjel!!!!

Szeme,hogy van Dömének? Szoktál még fejni tejet?
Vendég

Szeme most estére már alakult, majd reggel derül ki, hogy tényleg...
Fejni nem szoktam mostanában, mert reggelente tejben-vajban fürödve ébredek, szóval tuti van elég, és most már tudom, hogy ha nem lenne, akkor fejéssel hogy gyarapíthatom.

A kukiról meg annyit, hogy igaz, hogy én majd belejövök, meg elsőre akár nem is megy, de a fiamnak ez az egyetlen kukija, és ha ő később azért szenved, mert én nem jó tanácsra hallgattam (húzogattam, pedig nem kellett volna, vagy fordítva), akkor az nagyon rossz lesz :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt mindenkinek!

Nemlajos!

Kuki: 3 éves korára kell tudni felhúzni bőrt. 2 éves koráig nem is foglalkoznak vele. Ilyenkor még nagyon sérülékeny a bőr, és anatómiailag is lehet szűk a fityma. HA beszakad egy picit az erőltetéstől, egy életre ott lesz a heg, és az is szűkítheti. (by my csecsemő-gyerekorvos in Péterfy)

Beninek mi még mostanában sem húzogatju, max havonta egyszer-kétszer.

Törpiri!

Ha fáj, akkor már ékelődik be a feje. Lehet, hogy csak azt várja, hogy a dokid visszaérjen.

Nika!

Ügyesek vgytok a függönyökkel.
Mi tegnap tettük fel az utolsót Marci szobájába. Mot már mindenhol van. Majd szeretném a gyerekszobákban lévót kicserélni, de nem nagyon tallok ilyen magasat. Kb. 230 cm magas kell.
Vendég

Nemlajos!

allergizálás: Ha Te vagy a férjed allergiás, akkor jobban kell figyelni az allergizáló dolgokra, hogy Döménél később ne legyen probléma. Alapesetben azt mondják legjobb megelőzés, ha minél tovább szoptatod. Minimum fél év, de ha tudod, akkor egy-másfél éves koráig is. Kerülni kell az apró magvas gyümölcsöket a baba 1 éves koráig, mint az eper, málna, ribizli, kivi...
Nem ehet mézet másfél éves koráig, és tejet sem kb. eddig.

Ha van kitől örökölnie az allergiára valő hajlamot, akkor mindezek az időpontok 2 éves korára tolódnak ki.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Vendég

Jó reggelt!!

picimami

Pici!

Jó reggelt Neked is!

Én megyek reggelizni, aztán szerintem folytatjuk a munkát.

Estére mindennel kész szeretnék lenni, hogy holnap már csak valni kelljen, és majd a mi szobánkba feltenni a falvédőt.
Vendég

Sajna ehhez a kuki témához nem tudok mit szólni.
Öcsémnek letapadt kiskorában, és neki is orvos hozta rendbe.
De nem emlékszem mennyi idő volt. :shock:
Apának, meg ugye nyáron műtötték meg, mert gerincsérv betegségtől, alakult ki nála a szűkület.
Őt megviselte nagyon. :shock: :cry: :oops: :oops:

picimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: