A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hugic: Suttogó, hahaha... Szerintem az csak nagyobb gyereknél megvalósítható vagy álomgyereknél... Minálunk egyelőre nem, az biztos. :? Kezdjük ott, hogy a gyerek nem alszik minden étkezés után, akármennyire szeretném ezt...

Pandus: Jó, hogy túl vagy a nehezén. :) Már örülhetsz a Babádnak minden gond nélkül. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Stelly, figyelj próba :) optimist vok, remélem sikerült :)

KépKép
hugic

óóóóóóóó KÖSZÖNÖM STELLY!!!!!!

KépKép
hugic

Hugic: ügyi vagy! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, nem az anyósom... az anyukám :( akit egyébként imádok! Bár tegnap nem volt itt (most éjszakás héten dolgozik és sztem elfáradt, de hát nekem is jobb lenne, ha kipihenné magát és ha amikor jön hetente - 2hetente egyszer akkor tartalmasan tudunk időt eltölteni, nem pedig itt van két percet, majd elrohan sírva, mert nem foglalkozom vele, mert már nem tudunk miről beszélni)

Heurékaaaaa... anyósom most jön :roll: :D épp most ment ki elé a férjem a buszhoz :shock: :D

Marci 3 óra szütyi után, 10 percet volt képes enni :shock: ki érti ezt? utána levegőztünk a nyitott ablaknál, most egyelőre beájult. Lehet, szólnom kell anyósomnak, h mindig legyen itt, mert amikor itt van, mindig alszik :)

Gabi - igen én is írom. Legalább látom, h mit csináltunk és mikor. Bár lehet h hülyeség. Ez alapján próbálok rendszert beállítani, egyelőre kevesebb mint több sikerrel.

Julcsi - Én is így gondolom, vagyis remélem, h egy két hetes babánál még nem lehet ezt beállítani! De később esetleg igen. Próbálkozni persze lehet és kell is, hiszen ahogy kezdünk, úgy folytatjuk, nem? - itt romlott el anyukámmal is - én engedtem, h jöjjön minden nap, de csak mert reméltem, h nem marad így és nem akartam kegyetlen lenni, h nem láthatja az első unoklit amikor csak akarja! Most nehezebb lesz helyrehozni.

Stelly
- jó h te ezt így meg tudtad beszélni anyukáddal. Én nem tudom hogyan fogom csinálni, mert egyszer már nálunk erre volt példa, és akkor is nagy palotaforradalom volt belőle! Pedig nagyon finomak voltunk a tesómmal és többször elmondtuk a beszélgetésben h nagyon szeretjük őt, de ez már a mi életünk és neki is van egy, élje azt és amikor kell úgyis fogunk találkozni. Nehéz ügy!

KépKép
hugic

Julcsi! Nekem minden kajcsi alatt bealszik. Ha felveszem a vállamra büfizni, felébred - de nem büfizik!
Ha nem veszem fel és leteszem az ágyába, akkor alszik, de negyed óra múlva ébred. Mondjuk én pl. kaja előtt pelenkázok, mert így tanították a khban, h ne rázzuk össze a tejjel tele gyomrocskát. Nem tudom h melyik a jobb... előtte - utána. annyi féle dolog van, az ember sosem tudja mi igazán a jó, kísérletezni lehet, h a saját babánknál mi válik be, nemde?

KépKép
hugic

Hugic: Húúúú hát ha anyukád akkor ez egy nehezebb dolog úgy elmondani, megbeszélni, hogy ne sértődjön meg... :oops: jót tenne a nagyobb távolság köztetek... nem jó ha lépten-nyomon ott van... elég lenne tényleg ha hetente menne 1x és akkor tényleg lenne miről beszélni. :roll:
Én mindig etetés után teszem tisztába mert minden kajálás után kakil és azért nem lenne szívem kakisan letenni aludni... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Jelentem mi is megvagyunk, csak hétfő óta nem volt sem telefonunk, sem netünk, ma délelőtt csinálták meg.
Zétike fél 10 óta a kezemben volt, most ájult be úgy, hogy le tudtam tenni... Most lerohanok beteszek egy adag mosnivalót meg megfőzöm a laktoherb teámat, aztán jövök, remélem fel tudok tölteni pár fotót.

Már nagyon hiányoztatok!!!!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hahahaaa, nekem Suttogó néni asszem bejön! Még csak a harmadánál járok a könyvnek, de a gyereket bedugtam a saját ágyába aludni!! Nappal!!

Szóval szerintem kiolvasom... :D

De tök jól ki lehet szűrni, mi az, amivel nem értek egyet és így szelektálni tudok!
Pl. egyetértek Julcsival abban, hogy nem hiszem, hogy hazajövetelkor már idomítani kéne Esztikét. Így meg már majd alakulgatunk!

hugic: ha mész dokihoz, említsd meg neki a mellfájdalmat+a babapopsi pirosságát. Mert anyatejes babáknál ritka a pelenkakiütés, de a kettő együtt (cici+babapopsi probléma) gombás fertőzés jele lehet.

ladmon

ladmon - úgy érted, h gombás hüvelyi fertőzéstől lehet ez? (a mellem egyébként attól fáj, h Marci szétcincálja + ha túlságosan tele van tejjel, akkor feszül szal az a tünet nem ide fog tartozni)

Nekem Marci egyébként ágyban alszik mióta itthon vagyunk. Max úgy aludt eddig köztünk, ha szoptattam és elaludtunk, de akkor is felriadtam kb. 5 perc múlva és áttettem az ágyába aludni.

A védőnőm javaslata bevált: szoptatáskor mindig van alatta egy textilpelus. Büfikor a hátán van ugyanez. Mikor leteszem büfi után (vagyis nembüfi, csak próba :(), akkor a textilpelussal együtt teszem az ágyba, ami meleg, és nem érzi meg úgy a hideg takarót, meg rajta marad az "anyuciillat" is. Nálunk ez a trükk igen jól bevált.

KépKép
hugic

Zsufi: De jó hogy írtál! Nálunk ugyanez a napirend amit Te leírtál! Nálunk is van egy 4 órás alvás, utána 3 órásak, és ugyanez a nappal, mint nektek, de ma kivételesen volt 3 3,5 óra is! :)

Édesek a képek! :lol: :lol: :lol:

Zümis: Jobbulást Nektek!

Andus: Örülök, hogy írtál! :lol:
zsu83

Nilabaliról még mindig nem tudunk semmit, remélem, azért minden rendben van vele, bár a végefelé már volt mindenféle nyűg nála is :(

Hugic, nincs mit :D anyuddal nem egyszerű a dolog, de ha nem lépsz, szerintem csak rosszabb lesz.
pelusozás: szerintem előbb-utóbb megfigyeled, hogy válik be jobban. Mi napközben evés előtt vagy két evés között (ugye nem alszik igazán...) cserélünk, de a reggeli kajánál csak utána, mert akkor mindig hatalmasat alkot evés közben :D

Adri se valami nagy alvó napközben (simán van, hogy egyik szopitól a másikig ébren van, és szórakoztattatja magát), de ma két és fél órát durmolt 11-től!!! Apa itthon volt, úgyhogy végre el tudtam menni kozmetikushoz :) először mentem el otthonról egyedül már nem is tudom, mióta :D
Most éppen az apja ingével cseveg, mindjárt megeszem!!! :) az, hogy "eee", meg "aaa", már nagyon megy :)

Suttogót nem olvastam, de én is írom, hogy mikor mit csinálunk. Így nagyjából be tudom lőni, mire számítsak, reggelre már van is menetrendünk. Igaz, hogy héttől tízig tart, mire Adri is meg én is elkészülődünk, de legalább van menetrend :D

Ladmon, hogy sikerült letenni nappal aludni? csak egy trükköt, kérlek :)

KépKép

KépKép
stelly

Stelly - ugyan ladmontól kérdezted, de nekem ez bevált a nappali altatásra az ágyban, esetleg próbáld ki a pelusos trükköt:

szal: mi fekve szopizunk és a teste alá terítek textilpelust, de a hónaljtartásosnál is van a teste és a szopipárna között textilpelus, amit a kis teste bemelegít. kajcsi után, büfinél ezt a pelust a hátánál tartom ugyanúgy, és mikor megnyugodni látszik a vállamon, textilpelusostól fektetem az ágyba, így megmarad a testének némi meleg és "anyuciillat". De lehet ez egy kedvenc vékonyabb takaró is pl. A lényeg h avval együtt kerüljön az ágyba. Ne a "hideg" ágyba és takaró alá kelljen bújnia - attól én is felébrednék....

Nekem nagyrészt bevált. egyelőre most is alszik, ma már másodszor. a mai első szopi után nem sikerült a trükk, de hát vmikor ébren is kell lennie, h mondókázhassunk kicsit - amit én nagyon élvezek, ő még csak forgatja a fejét :)

KépKép
hugic

Julcsi köszönöm a szélcsöves infót! Úgy néz ki kimegyünk a hasfájásból lassan, de nem ártana ha lenne itthon egy ilyenünk.

Zümis jobbulást!

Zsufi biztos minden rendben lesz a kardiológusnál! Babáknál gyakran van szívzörej, ami teljesen ártalmatlan.

Pandus jó hogy jöttél, örülök hogy jobban vagy lelkileg-testileg is! :)

Hugic én kaja előtt pelusozok mégpedig azért, mert kaja után van rá egyedül sansz hogy elaludjon, és ha akkor állok neki gatyát cserélni tuti kipattan a szeme.

Andus várjuk a képeket!

Azt hiszem elijesztettem azt a manót, nem jött ma sem... :( manó gyere vissza, nem bántalak, nem úgy gondoltam!!! :cry:
Dél körül egy szintet feljebb léptettünk, addig simán karon gunnyasztás volt, aztán karon gunnyasztás cumival. Azóta félálomban cicin lógás, amitől megfájdult a fejem, a tartós félálom sokkal rosszabb, mint a tartós ébrenlét :roll: Zéti és apa fél8 körül jönnek haza, úgyhogy elfelejthetem a pihit. Ha tudnátok hogy néz ki a ház :oops: (na meg én magam is :oops: ) hát ez egy ilyen nap volt, meg a tegnapi is, hiszek a karmában, holnap jobb lesz :) Jaj csak jönne már az a zenélő körforgó, nagyon sokat várok tőle. Legalább azt, hogy wc-re eljussak amíg bekapcsolom :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera
Kép
Kép
zetibebi

hahó Zéti!
Nekünk ilyet vettek tesómék, vagyis Marcinak a keriszülei! Nagyon szeretem - egyelőre én, mert a bébi még túl kicsi hozzá! Jók a zenék, nem őrjítőek, és totál jópofa ahogy világít fel a menyóra :) kajcsi után a vállamon pihen - büfireményben :) és akkor bekapcsolom és úgy nyugszik rajtam, azt dugom is az ágyba, ha kezd egyenletes lenni a légzése, de ez a pelus trükk is sztem sokat segít. most is alszik. juhééé. én meg közben dolgozom.

KépKép
hugic

ja és a műhold beltérijének távkapcsolója működteti. szal ne lepődjetek meg egy esetleges csatorna váltásnál, ha megindul a tenger hangja :wink:
először nem tudtuk elképzelni, mi a fenétől kapcsolt be.... azt mondtam a zuramnak, h papikám, nyomkodd csak tovább a csatornákat. kikapcsolt majd be és újra minden egyes gombnyomásnál.... :)

KépKép
hugic

Na akkor hátha beválik nekünk is! Tényeg sokat várok tőle! Kicsit azért izgulok hogy milyen állapotban lesz, boltban 14 rugó, én meg 5500ért vettem :? nem írt semmit róla hogy hibás lenne.

Kicsit elérzékenyültem, beraktam azt a zenét amit a kórházban hallgattam, és eszembe jutott, hogy ma egy hónapja volt egész életem legeslegtökéletesebb napja :oops: :D Most lehet hogy kibőgöm magamból a fáradtságot :oops: Egyszerűen a legeslegelejétől a végéig tökéletes volt, semmi baki, na jó azt leszámítva hogy alig tudták felpumpálni a vérnyomásom, vagy egy fél órán át hárman küzdöttek mindenféle infúzióval meg injekcióval meg ki tudja mivel hogy mérhető legyen :D de akkor is, még az is tökéletes volt! :D Az eredményről nem is beszélve :oops: :D (csak apa nem volt tökéletes... :? de ő már egy ideje nem az)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Egy komoly küzdelem tökéletes befejezése volt az a nap...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Stelly, babanyul:köszi a dícséretet.

Zümis,hugic,babanyúl: édik a képek. Nekem is van apán alvós és imádom.

A szélcsőről Julcsi már írt, én is azért kezdtem el azt használni, mert Julcsi írta hogy kíméletesebb mint a lázmérő... Szóval nálunk is ritkás a kaki és egyik nap amikor már három napja nem volt, napközben a végbélnyílás masszírozás - ez is jól esik neki és ösztönzi - plusz lábak felnyomása behajlítva, ezzel is pukikat csalsz ki. Szóval este kegyetlen üvöltés kicsitől, nekiálltunk masszírozni, szélcsövezni, jöttek is a pukik,majd megindult a kaki áradat, szegénykém csak nyomta, és nyomta és nyomta. Annyira elfáradt, hogy átaludta az esti etetést. Tegnap meg napközben tornáztattam, szélcsöveztem és estére magától jött ki neki a kaki.

Bjuti: volt nálam egy védőnéni - nem a sajátom - és megnézett egy szopit. Mondta hogy cicire tevéssel nincs gond, kiscsaj jól szopizik. Megbeszéltük, hogy egy hétig próbáljam ki hogy 3 óránként szigoruan eszünk, legalább egy órát cicin. Cseppemet nem lehet három óránként kelteni, mert ő aludni akar és jelez ha éhes. A ciciből ha van benne tejecske kb. 10 perc alatt kiszívja - ha 30, ha 150 tök mindegy kiszívja és csapkod, nem lehet sokáig cicn tartani,ha ő nemakarja. Fejéssel utána pár csepp jön ki. Védőnéni megnézti a cicit is, megmasszírozta, megnyomkodta, tejcsatornákat megnézte :oops: és túl nagy csoda nemvárható. Kipróbáltam a more milket, teát, sört...most utoljára még jön a homeos bogyó. Szóval próbáltam én fejéssel is serkenteni. valamennyit javult a dolog de nem elég. Amikor hazajöttünk akórhából próbáltam hogy csak cici, de órákig cicin volt és nem volt neki elég. Fogyott is még picit, és nagyon kimerült, fáradt éhes volt. sokat bömböltem miatta, hogy nekem miért nincs és miért nem elég, és nem akarok tápszert adni a babának, de éheztetni sem akartam...Mindegy bőgők még néha most is, de megbarátkoztam a dologgal. Hátha ez segíteni fog, mármint hogy nem görcsölök.
Nálunk amúgy egyenlőre jól működnek a dolgok, eszünk, büfi, nézelődés, ágyban alvás.

Szülők:..apukám már kétszer játszotta el, hogy feljött és sírt a pici és azonnal adjak neki enni, mert milyen egy kis mocsok vagyok hogy éheztetem. Anyukám megáll szopi közben mellettünk..kiscsaj csápol, erre anyu, szegénykén biztos nem jön rendesen, nem elégneki. Na nálam ezek is tutira ösztönzően hatnak :cry: .
Na regénynek vége, keltegetem csajost fürcsihez.

Ti tudtátok hogy a mi babáinknak már automatikusan készítik az ADO kártyát és postázzák???????? Bementünk ma intézni és mi ott tudtuk meg. Nekünk is már kész, csak lassan megy a postázás.

Kép
budabo

zetibebi: néha egy jó kis bőgés sokat segít.

Kép
budabo

Kicsit visszaolvasgattam amiket írtatok. Megnyugodtam, hogy az alvás mindenhol problémás dolog. Zéti is legjobban a karomban szuszókázik, ahogy leteszem felébred.
Meg vannak időszakai, amikor 5 percet alszik, aztán 10 percig nyűglődik.. utána megint bealszik 5 percre.

Két napja egy csomószor félrenyel, köhög szopi közben. Talán most jobban jön már a tejcsi, vagy mert bealszik, és nem nyel, aztán hirtelen egy nagyot... ilyenkor felköhög, hörög egyet-kettőt.
Másnál is szokott lenni ilyen? Én tök frászban vagyok, hogy nehogy a tüdejére menjen, vagy ilyesmi....

Szüléstörténetet majd írok, egyenlőre még hihetetlen, hogy ilyen gyorsan és jól túlestünk rajta. Teljesen jól vagyok, lement rólam 15 kg, ezek szerint nagyon vizes lehettem, mert csak 11 kg-ot híztam, mégis most 15-el vagyok könnyebb....... Furcsa, hogy nincs már az a nagy pocak :)
Már a sárga arcszín is elmúlt, és viszonylag energiám is van. Bár esténként, mikor Zétike éjfélig nyekereg, akkor majd leesik már a fejem....
Kiborulás nálam is volt már tegnap este. Bevallási határidő volt, nem volt netem, hiába balhéztam a telefontársasággal... apa meg későn, 7 órakor jött haza, gyerek ekkor már órák óta a kezemben... Szóval bőgtem, mint egy szamár....
Aztán egy óra alatt sikerült megcsinálnom a bevallást, és a szomszédból elküldtem.
Jó lenne, ha apa kevesebbet dolgozna, mert iszonyú sűrűek az estéink így, hogy későn jön haza. Szávát is be kell időben dugni a fürdőkádba, a manót is fürdetni kell.... Reggel a suli miatt fel kell kelni, olyankor totál kóma vagyok.....

Nektek mennyit esznek átlagosan a törpék? Mindig bajban vagyok ezzel, hogy mennyit adjak neki, jó-e ha óránként visszaengedem a cicire... Az előbb 3 órás alvás után 110e-et evett az egyik ciciből, utána egy fél óra múlva rátettem a másikra, mert nyűglődött, és ilyenkor nagyon nehezen döntöm el, hogy azért, mert éhes még..vagy másért. Na, ezen 5 percig nyammogott, és persze félrenyelt megint.. aztán beájult, itt van a kezemben.

Na, akkor egy pár kép, hogy lássátok Zétény babát is.

Az első puszi, az első percekben.

Kép

A büszke apuci, még ott csillognak a könnycseppek a szemében...

Kép

Tesóval

Kép

A két kis tündérem

Kép

Itt mindketten be vannak ájulva :lol:

Kép

Álmomban mosolygok :)

Kép

Nem akarom elárasztani a topicot, itt még találtok pár képet: http://gallery.site.hu/u/Panka/zeti/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andus70 2009.03.13 18:42-kor.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Bogi én is akarok szélcsövet meg megkönnyebbülést!! (mármint Olinak) Rendesen jó volt olvasni hogy milyen szépen megkönnyebbült a bébid!

Olyan nekem is volt hogy sírt a baba és anyukám piszkált hogy biztos éhes, miért nem adok már enni neki... :?

Andus de szépek ezek a gyerekek! Igazán büszke lehetsz! Meseszépek együtt! De az apás kép lemaradt!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

5 perc szabad: Eszterem hason küzd! Nem élvezi... :(

Stelly: Áááá, lebuktatsz... Szóval, mivel az altatásos résznél még nem járok, így cicin elalvás után tettem le azonnal. De abban segített a könyv, hogy tutira be tudtam azonosítani, hogy a fáradtság miatt sír, így nem menekült. Szóval bealvás után azonnal betettem az ágyikójába és már előtte bekészítettem a pólómat.
És ma kétszer is bejött!!

Hasonló, mint Hugicnál: a szagunknak tényleg lehet jelentősége, de az nagy felfedezés, hogy a hideg ágy is felriaszthatja! Holnap ezt is beveszem a repertoirba!!

Hugic: Ne vegyél túl komolyan és persze nem hüvelyi gombásra céloztam. Nekem is fáj a mellbimbóm, de csak szopi legelején, így utánaolvastam. Akkor találtam rá az írt összefüggésre. Nálam meg a rossz szopi technika játszik, de erre csak 1 hónap után jöttem rá, így most manuálisan igazgatom az ajkait, hátha megtanulja jól bekapni.

andus: hol van apa könnycseppje?? :D

ladmon

jaaa már megvan!!!

ladmon

zetibebi: Próbáld ki a szélcsövet, ténleg nagyon jó votl nekünk. Viszont azt is megfigyeltem, hogy nálunk kétszer akkor votl magától kaki amikor hason aludtunk Füge. Mire felkelt ott volt a pelusban a jó nagy adag kaka. Ez az átka a több naponta kakinak :D

Kép
budabo

Zsu: köszi az IWIW-es hsz-t. neked is jók a képek. Nagyon édes Bencus.

andus: neked is édesek a képek.

Kép
budabo

Hugic ez a körforgó mennyi ideig zenél egy huzamban?

Én valamelyik nap a bébiőrrel fogtam be valamit :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:47-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:48-kor.
Vendég

gabi - zetibebi

nekem a hull a pelyhest nyomja, meg egyéb természetzajokat, pl. tengerzúgás.
de h hányszor...? azt még nem figyeltem meg.
viszont tényleg sok elem kell :(

nálunk megint maratoni 45 perces szopi volt fürdi után.... majd lelkes nézelődés nyugiban, majd peluscsere... majd pizsicsere.... összefosikázott és pisilt mindent... majd sírt... újabb cici negyed órára, most egyelőre ágyban van, csendben, de meg sem merem nézni, h a szeme nyitva v csukva van-e? :roll: :wink: csak reménykedem...

andus - jó h itt vagy, már épp smsezni akartam, h minden oké-e

iricc, nilabali, elif és a többiek, akik mostanság nem jelentkeznek: remélem, mindenki jól van!

jó éjt lányok

KépKép
hugic

Gabi komolyan mondom hogy az sem érdekel ha a süss fel napot ismétli ami csak két hangból áll, csak kösse le Olivért :lol: Most is ki van pattanva a szeme pedig nem aludt azóta sem, karon séta van cumival. Nem számítok alvásra hogy ne csalódjak :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eszter, olvasom hogy eljutottál kozmetikushoz, én holnap fodrászhoz megyek, mert rémes a hajam! :? Kedden meg 6 hetes kontroll, mégis csak nézzek ki valahogy! :lol:

Pelusozás: Én szopizás előtt szoktam, meg két szopi között, ha nem alszik a Manó!

Zétivera, Olivérnek Boldog hónapfordulót! :lol:

Bogi, mi tudtuk az adókártyát, mert Bencusnak kellett már az adóazonosító jele a babakötvényhez, meg a Start számlához! Apa elment az apeh-hoz, megmondták neki a számot, meg kapott egy igazolást, de a kártyát még azóta se postázták! :?

Andus: Gyönyörű Zétény!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nálunk is van félrenyelés, köhögés mert Bencus sokszor túl mohón eszik, lehet hogy félti a cicit, hogy elveszem tőle! :lol:
zsu83

zsu: mi tegnap mentünk intézni a családit, meg a melóhelyemre, és az apehoz is. Nagyon sokan voltak és nem akartam várni a pici miatt. Úgy is kell még a családiról, az igazolás a babakötvényhez. Ha megjön én adókártya még sehol apuci elmegy érte.

Most nézem neked már 6 hetes kontrollod lesz :shock: , mi jövő héten leszünk egy hónaposak.

Félre nyelés nálunk is van, de csak üvegnél, ha túl móhó.

Kép
budabo

Aludtunk! Végre! :D

Kérdeztem az adókártyát a kórházban és azt mondták opcionális a dolog, ha kell valamihez meg lehet csináltatni, ha nem akkor nem muszáj, tehát nálunk nem automatikus.

Zsu köszi! :) Tegnap elfelejtettem lefotózni Olivért, pont az első hónapszülinapján :oops: Kép anya bekente a pattanásaimat sudocremmel

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bogi, az igazolást hol lehet megszerezni a családiról? A MÁK-hoz kell bemenni? Szegény férjem, akkor megint állhat sorba! :?

Zétivera,tök édi a kép! :lol:

Mindjárt megyek a fodrászhoz! Bencust teletankoltam tejcivel! :lol:
zsu83

Jaj úgy irigyellek titeket a fodrász meg a kozmetikus miatt :oops: nekem még ezek nincsenek belátható időn belül.

Bogi bejött a takaróval együtt lerakás, úgy sétálunk hogy a hátán van a kis takarója, és mikor leteszem rajta hagyom, tök jó a trükk! :D

Hétágra süt nálunk a napocska!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Közben csendben olvasgatok és persze hatalmas szemekkel nézegetem a képeket, gyönyörűségesek! :D
Tök jó témák vannak, olyan jó, hogy kicsit mi le vagyunk maradva időben a legtöbbetekhez képest, így már próbálok tanulni a tapasztalataitokból. :) Tegnap este nekünk is be kellett vetni az Infacolt sajnos, nagyon utálja manó az ízét, úgy összehúzta a száját, mintha citromba harapott volna, ma reggel meg ki is köpte nagy részét. :? De a hatás azért így is megvolt szerencsére. :)
Már rendbe jött a szeme, viszont van sok tejpöttyöcske az arcán, amit néha bekenek tejcivel, de szerencsére elég gyorsan múlnak, persze mindig jön helyettük másik... :(
Úgy néz ki a tejem teljesen követi a keresletet, szinte cseppre ki van számolva... Aggódtam, hogy nem lesz elég, de most rendben vagyunk, sőt... Tegnap egész nap 100-110 ml-eket evett. :roll:

Viszont kellene nekünk valami jó trükk a cicin bealvás ellen. :( Két órát is képesek voltunk elszenvedni ezzel az esti, éjszakai szopiknál... bealvás, böfiztetés, vissza, cummogás, bealvás... próbáltam az átpelenkázást, amit Stelly írt, de azért ennyiszer nem lehet :D, meg a rokonság mondta hogy gyürkézzem a talpát, hááát az én kisfiam ha bealszik akkor "falhoz is csaphatnám" akkor sem kel fel (már ha cici van a közelben) :). Most addig jutottam, hogy ez így egyikünknek sem jó, így 1-2 bealvás után lefejek és megkapja üvegből. :(
Alvásilag nagyon jók vagyunk amúgy is, este 4 óra, nappal 3-3,5, ez megy már mióta hazajöüttünk szinte, néha csúszik be 2 óra, ha nem sikerült eleget enni. :) Kiságyban is szépen alszik egyenlőre, ha tele a pocak és van elég türelmünk elaltatni. :D

Húha kisregény.... kárpótlásul: az én "csúnya" kéthetes nagyfiam. :)
Kép Kép
A mobilomon van még egy csomó kép, de rá kell jönnöm, hogy tegyem a gépre...

Félrenyelés nálunk a cicin van, mert az elején mindig ömlik szegényem szájába a tejcsi... :(

Kép
Kép
elif

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:49-kor.
Vendég

Babanyúl: ez elég érdekes! Elvileg a szülés után, függetlenül attól, hogy még nem tért vissza a ciklus, bármikor lehet peteérés, azaz védekezés nélkül simán teherbe lehet esni, a kizárólagos szoptatás sem nyújt teljes védelmet. Anno én is így estem teherbe Vilivel, mikor Ricsi még csak kb. 4 hónapos volt, és csak anyatejet kapott, és még a menszeszem sem jött meg a szülés óta. És nálunk is az volt, hogy rá kb egy hónapra, tehát mikor Ricsi 5 hónapos volt, egyik napról a másikra sokkal kevesebb lett a tejem és utána el is apadt fél éves korára. Csak mivel nem tudtam, hogy terhes vagyok, nem is gondoltam arra, hogy emiatt lett kevesebb. Nem akarlak megijeszteni, de ha együtt voltatok és nem védekeztetek, akkor minden benne lehet a pakliban! :roll:
yve

zetibebi, elif: édik a képek.

Zsu: megfogtál...foglamam sincs honnan jön az igazolás, én kis naív azt hittem kapjuk majd postán. :oops: Én azt sem tudtam kapunk igazolást, csak felhívtuk a CIB-et hogy mi kell a babakötvényhez és ők mondták, hogy kell azigazolás,hogy ki kapja a családit, meg az adókártya.

Zetibebi: nekünk az Apehban mondták hogy a 2008 december után születettek automatikusan kapják.

Babanyúl: drukkolok hogy beinduljon, illetve visszajöjjön még a tejecske.

Kép
budabo

:?
Vendég

Na, úgy tűnik, hogy mindenkitől megkapom a szigorú anya címet, ugyanis "szigorúan" 3-4 óránként adok csak tápszert a babának, akkor is, ha már előbb megéhezik. Azt gondolom, hogy a tápszeres etetés egy kicsit más, jobban oda kell figyelni a gyakoriságra és az ajánlott mennyiség napi 5-6 étkezés, ami, akárhogy számolom csak így jön ki. De ha van valakinek tapasztalata, akkor nagyon várom a jótanácsokat, mert még egyelőre nagyon kezdők vagyunk.... :?

Napközbeni altatás: szerencsére Hannácska nagyon szereti a kiságyát, így néha napközben is jókat alszik, de most nem ez a nap van.... :(

Pelusozás: hát amíg volt tejem, addig mindig szopcsi után v. szünetet tartva alatta pelusoztunk, mert az evés beindította a baba emésztését és kakásan nem akartam letenni. Most már csak napi 2-szer kakil, úgyhogy könnyebb ezt a kérdést megoldani.

Andus: nagyon édesek a csöppségek! :D

6 hetes kontrollon én is túl vagyok, szerencsére minden ok! Az orvos nagyon a lelkemre kötötte, hogy most nem kéne a császár után 1 évig teherbe esni... Hát még egy darabig nem tervezem... :roll:

Zetibebi: tündéri a Kismanó! :D

Babanyúl: én sajnos úgy tudom, hogy az hogy az ember szoptat, az még nem jelenti azt, hogy nem fogamzóképes, bár állítólag nagyon minimális az esély a terhességre. Egyébként pedig sajnos a tej is elapadhat egyik napról a másikra csak úgy. Ez a nővéremnél is előfordult, pont ilyentájt. Azt mondták neki, hogy akkor is tegye mellre a babát és egy idő után visszajött a teje és nem terhesség miatt volt. De ha ez így van, akkor azért gyorsan szerezz be tápszert tartalékba.

Panna
pandusika

Sziasztok!

Andus: gyönyörűek a gyerekeid!!!

ElLif: hááááááát, sok mindent el lehet mondani Eféről, de azt hogy csúnya, még véletlenül sem!!! 8) :lol: Gyönyörű baba!!!

Babanyúl: nem akarlak ijesztgetni, de én is úgy tudom, hogy nyugodtan teherbe lehet esni szoptatás alatt is, barátnőm is így járt... 5 hónapos volt a kisfia, amikor teherbe esett... áprilisra várják a hugicát. Egy másik barátnőmnek meg, aki decemberben szült pont 6 hétre jött meg a vérzése, pedig ő is csak szoptat...
Nekem is mondta a doki, hogy tele vannak tüszőkkel a petefészkeim, bármikor kilökődhet, úgyhogy vigyázzunk....

Tegnap voltunk Vendivel 6 hetes kontrollon... Ugyanaz a dokinő vizsgálta, aki a születésekor... ÉS emlékezett ránk... :D Tök jó volt... Megdicsért, hogy milyen sokat fogytam... Ez is jól esett, bár irigykedve olvasom, hogy többen már belefértek a régi cuccokba... Nekem erre még esélyem sincs... :cry: :cry: :cry:
Vendivel egyébként minden ok, elcsodálkoztak, hogy mekkorát nőtt. Átléptük az 5 kilót... 5020g volt... Ja, és 8 centit nőtt már... :shock: Azt mondták, hogy hatalmas... :lol: :lol: :lol:

Itt most olyan gyönyörű az idő... Megyünk is sétálni... :)

Gerendai Zsu: Örülök, hogy hasznosnak találtad a blogot... Milyen papírbetétet használsz? Én disanat és a Bambino mio betétjét. Mind a kettő jó, nekünk benne marad a kaki szilárd része.. Persze azért alatta a pelus nekünk is sárga lesz, de az meg kijön mosásnál...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Köszi Amy. :) A csúnya onnan jön, hogy apája kitalálta miután a család olvadozott manótól, hogy egy férfinek nem szépnek, hanem csúnyának kell lennie, és az ő fia következésképpen csúnya :D, persze ez csak poén, plusz a törökök úgy tartják, ha ilyet mondanak az megóvja a babát, persze mást gondolnak mögé.

Babanyúl:
remélem visszatér a tejcsi, "sok" pihi (mondom én :roll: ), nyugalom. A teherbe eséshez sajna nem tudok hozzászólni.

Andus: szépségesek a gyerkőcök, tiszta apja ez a legény. :D

Ja a fennmaradt kilókról ne is beszéljünk, én többnek nézek ki mint terhesen, szülés után még jól fel is vizesedtem. Kaptam is 2 melegítőnacit, hogy valahogy kinézzek, ne feszüljön rajtam minden... :( Eddig nem bosszantott, de mostmár kezd... Tudja valaki mikor lehet elkezdeni a tornát? Szerintem vezetek a plusz kilókkal. :(

Kép
Kép
elif

Amy: Nekünk a kakinak nincs szilárd része, semmi. Én Monapel eldobható papírbetétet hasznáálok, de az megnyugtat, hogy nálatok is sárga lesz alatta. De ez a sárga nekem nem jön ki maradéktalanul mosásnál. 60 fokon mosom. Viszont a nap kihozza tényleg.
Hatalmasra nőtt Kisherceged, örülök, hogy mindent rendben talált a dokinéni.

Elif! Mi az, hogy csúnya! Efe gyönyörű! Milyen nagyfiús, érett arcocskája van! Gratula nektek mégegyszer! :D

Gabi: Ne gondolj rögtön a teherbeesésre, lehet, hogy a kimerültségtől csökkent le a tejci. Pihensz sokat???????? Mert lehet, hogy te úgy érzed, nem vagy fáradt, de a szervezeted kimerült. Dukkolok, hogy minden helyrejöjjön.

Oli is cuki azokkal a sudo-foltokkal és az elégedett pofikával.

Fodrász, kozmetikus? Hogy csináljátok? Annyitra beállt a napirend, hogy előre lehet tudni, mikor lesz egyben 2-3 óra, amíg elmehettek, vagy amikor adódik idő, gyors telefon időpontért, és ha épp van szabad hely ekkorra, akkor uzsgyi, futás?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Igazából nem minden képen ennyire nagyfiús, annyira függ a fényviszonyoktól, meg szögtől, hogy hogyan fotózza az ember ezeket a babákat. De ezek a képek nagyon jól sikerültek :), és ugyehogyugye kezd hasonlítani apájára is?

Kép
Kép
elif

És Andus! Gyönyörűek a gyermekeid, Zétinek milyen karakteres arca van, és tényleg tiszta papa. És még az a lenyűgöző, hogy már a 4d-s ultrahangon is teljesen ilyennek látszik a kis pofika.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Elif, hát, most így hirtelen...De ha teszel ide egy képet Apájáról is, akkor megmondjuk! De biztoshogybiztos! :lol: :wink: :P

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: na majd elkapom és csinálok kettőjükről valami sztárfotót. :D De azért köszi a "biztoshogybiztost"! :lol:

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: