A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Agi125r:jaja nem lenne rossz! :lol:
A laboroktól tartok a legjobban mert ott aztán kismillióan vannak.
Állítólag régen a vért is levették a terhestanácsadáson.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Szép jó reggelt kismamik!
ikoka!
gratula Zsombihoz!
tbáblába tettem is az új infót...

KAbátomat már én is alig bírom összehúzni,de hát sajnos ez azért várható volt,
de ezt a kevés időt már fél lábon is kihúzzuk...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Jó reggelt! :)

agi125r!

KELLenni biztos nem kell táppénzre menni, "csak" azt kell kisakkozni, hogy ki hogy jár a legjobban anyagilag.
Az összegek mindig bruttóban értendők, és juttatása válogatja, hogy vonnak-e belőle valamit, és ha igen, akkor mennyit. A TGYÁS-ból adóelőleget, a GYED-ből pedig adóelőleget és TB járulékot vonnak. (Utóbbi annyiból "jobb", hogy nyugdíjszámításnál beleszámít majd a szolgálati időbe. Legalábbis a mai törvények értelmében. Hogy addigra mit találnak ki, az más kérdés... :roll: )

Zoknikkal nálunk nincsen gond. :roll: (Mondjuk az is igaz, hogy színenként mosok, tehát nincs egyszerre 30 pár kimosva) Döntően vagy Micimackós vagy Garfield-os, így nem nehéz őket párzásra bírni. :lol: :lol:

gabi1! :)

Dögöljek, meg ha valaha is megértem, hogy akkor miért választ valaki ilyen szakmát. :x :x :x Nem azt mondom, hogy akkor menjen géplakatosnak, de valami mást is találhatna magának...

Ismerős is szeretné beadatni a kis(?)lányának a HPV elleni oltást. És azt találták ki a suliban, hogy aláírást gyűjtenek az Önkormányzatnak, hogy legalább részben támogassa. Rózsaszín álmaim nincsenek, de kíváncsi vagyok mire jutnak majd. :?:

"a mért adatok csak az első 18 hétig mérvadóak, mert akkor még nincs rajtuk semmi zsírpárna. És azok az adatok valósak."
...feltéve, hogy jól mérik... :? :? :? :?

Az oviban mindenki szülinapját megtartják? :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Na tegnap megjártam a terheléses cukros vizsgálatot! :evil: :twisted:
Iszonyú mérges voltam,mert többen is voltunk,na ez még nem is baj,de odamentünk 8ra hogy ugye kb 10 re végezzünk!
Na de negyed 10 lett mire behívtak az elsö vérvételre,és mindez csak azért volt,mert a laboros sorban fogadta az ismeröseit!
:twisted: :twisted: :twisted:
Úgyhogy lett fél 12 mire végeztem,na eléggé kemény volt,mert ugye még a reggeli kávém is hiányzott! :oops: :x
Na de finoman be is szóltunk többen is,hogy nem lehetett volna a cukros löttyösöket gyorsan az elején behívni aztán amíg várnak jöhettek volna az ismerösök!
Na mindegy ,az a lényeg túl vagyok rajt,és ma már meg is lesz az eredmény!
Sajnos a vizeletemben megint vért mutatott a teszt csík! :(
Kiváncsi vagyok hogy a mai laboros mit mutat!

Gabi1!

Rékának Nagyon Boldog Szülinapot!

Ikoka!

Gratulálok Zsombor babához!
Ez a név nálunk is esélyes volt!

Tegnap találtam szülésznőt!!! :lol: :lol: :lol:
21.én fogad a kórházban mert akkor egész nap bennt lesz,és mondta menjek be és beszélgetünk egy kicsit!
Nekem még nem volt fogadott szülésznőm,de most azért is szeretnék mert talán akkor nagyobb eséllyel indulok,hogy természetes úton szüljek!
Szülésznő tapasztalata valakinek???
20140328174041

Sziasztok!

Ikoka, harjá fütyis csapat!
Lorca, az oké, hogy a bárányhimlő vírus, de a gennyes hólyagokra és a felülfertőződésre biztosan kihat az antibiotikum, nem? 1 hét alatt lezajlott minden? Ez biztos nem a természet műve.

Gratulálok Rékának!Oviban nálunk is van szülinap. Gondolhatjátok, december 1 és 2. Két torta az oviba -csak bolti + itthon is külön 2 torta, hát én úgy várom minden évben, hogy túl legyek rajta... Úgyhogy mi most júli 3-at néztük ki Tomi születésére, mivel ő a 3. illik neki 3-án születni + aznap van anyukám szülinapja.

07, azért nem is panaszkodhatok, mert novemberi hányós-hasmenős óta ez volt az első és remélem az utolsó betegség idén. Igaz most 2 hét alatt 3 féle, de így érdemes itthon maradni, nem? Megadjuk a módját!

Engem a T-gyás érdekelne, mert szülés előtt 1 hónappal szeretném kivenni, hogy tutira még a gyedet is idén meg tudjam igényelni és akkor bizti meglesz a max. Ha jövőre igénylem, akkor nem, mert az idei év lesz az alapja és most lejebb vettük a béremet :oops: Szóval mit hogyan kell másképpen kitölteni, ha még szülés előtt igénylem. Van olyan kérdés az igénylőlapon, hogy gyerek neve, születési ideje, taj száma..... a pótlap az kitölthető előre igényléshez (www. magyarorszag.hu)

Na megyek, sok még az elintéznivalónk.

Éva

KépKépKép
agmano

Moncsy nekem volt Rékával szülésznőm. Úgy esett hogy Norbinál volt egy szülésznő aki a nyugodtságával, csendességével nagyon szimpatikus lett, én jobban szeretem azokat akik nem nagy dumások, én sem vagyok olyan. Aztán megkérdeztem a dokimat hogy ott van e még, é Rékánál megfogadtam őt, abszolút nem bántam meg. a 30. héten beszéltem vele, és onnantól kezdve a vérvételeket már ő intézte. A végén pedig az nst-re is csak hozzá jártam, illetve a dokim rendelőjébe, hogy néha ő is lássa az nst eredményét.

Most ennél a terheségnél teljesen természetes volt számomra hogy őt fogadom meg megint. Azóta is tartottuk a kapcsolatot egyébként. Nekem minden vérvételt ő csinál, a terheléses cukrot is, mindent. És majd ugyan úgy az nst-re is hozzá fogok menni.

Szülésnél is sokkal jobb volt hogy ott volt elem, és bár pont akkor volt ügyeletben és így a másik szüléshez is rohangált, de ettől függetlenül velem is nagyon rendes volt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Moncsy:Üdv a klubban!
Nekem már attól felmegy a cukrom ha arra gondolok h megint mit találnak a vizeletemben,bár nekem az a csík nem mutatta a vért csak a mikroszkópos laborvizsgálat.
Te is voltál már vese Uh-on?Engem azzal ijesztegettek h ha megint lesz hólyagtükrözés,de aztán olyan kis mennyiség volt h egyenlőre megúsztam. :roll:

tímea83
Ajka

Gabi1!

Én még csak telefonon beszéltem ezzel a szülésznővel de nagyon kedves és nyugodt embernek tünik a hangja alapján!Egy ismerösöm ajánlotta egyébként!
És igen mondta is hogy a 30.hétig erröl papirt kell írni hogy én megfogadom őt,és utánna hozzá fogok járni nstre meg egyebekre!
Nekem ez megnyugtató!
Én többektöl hallom hogy mennyivel másabb ha van fogadott szülésznö,nekem is javasolták,hogy ha még a végén mégis császár lesz,akkor is jobb ha van mert a vajúdás alatt rengeteget segít,na és a szülés után is!

Tímea!

Nekem is már a kezdetektöl van minimális vér a vizeletemben!
Semmi panaszom nincs,a házidokim azt mondta hogy nagyon kevés,és különben is az a lényeg fehérje nincs benn!
Nödoki is azt mondta hogy nagyon minimális,és meglátjuk a következö labort!
Na ugye az csak ma lesz meg,és majd meglátjuk mennyi van benne!
Mert tegnap csak a tesztcsík mutatta!
De nem akarok rajt idegeskedni,nem érzem hogy baj lenne!
Jázminnál meg állandóan fehérje volt a vizeletemben!
Úgyhogy még nem tudom hogy mi lesz és kell e további vizsgálat!
20140328174041

O.Heni!

hüvelyi uh-gal tudha nézni a méhszájat.16-18 héten voltak haskeményedéseim,képet is csinált,és mondta figyelni kell.mindig ráírta a papírra,h C:20000,vagy C:37000

Ági125:
én úgy tudom,mindig a brutto bért kell számolni,és a táppénzből tuti vonnak adót.

Kép

Gyerekek javulnak, én meg érzem, hogy kezdek megbetegedni. :twisted: Hurrá. Szerencsére ma úgysincs sok órám, egy kis csavargást is beterveztem, ha már egyszer anyós itt van. :wink: De ha esik, lehet, hogy csak itthon punnyadás lesz belőle. Oh, lustaság...

Agmano,
Bárányhimlőnél a hólyagok és viszketés az mind a vírus eredménye. Az elfertőződés az igaz, többnyire bakteriális, de annak nincs köze a barihoz, az csak hab a tortán. A vírus önállóan is tud olyan durva lenni, hogy szinte kezelhetetlen és pont az a baj, hogy lévén vírus, kb semmit nem tudnak vele csinálni. Mostanában vannak rá antivirális szerek, de az is vagy hat, vagy nem. Dokinénim mondta, hogy volt haláleset is bárányhimlő fertőzés miatt Magyarországon. :(
Ha egy hét alatt lezajlott minden, lehet, hogy nem is bárányhimlő volt, de azt tényleg nem lehet megállípítani igy. Hozzátéve, hogy egyéb betegségek miatt egyébként is le volt gyengülve az immunrendszere, még inkább kétséges. A bárányhimlő lefolyására és súlyosságára 100%, hogy nem hat az ab.
Amikor az oviban bárányhimlő járvány volt, Natit is hazaküldték, mondván, hogy elkapta. Orvos is megállapította, hogy bárányhimlős és Szabi, mivel ki volt téve, szintén meg fogja kapni, meglátom majd két hét múlva. Ennek ellenére, nem hiszem, hogy az volt, mivel összesen 5 pötty jött ki rajta (hát, kéz, arc, popsi) ami egyáltalán nem a jellemző hely és simán elmúltak. :roll: Szabin meg semmi. Nati oltva volt előtte (igaz, attól még elkaphatja), Szabit meg sos beoltattam.
A Tgyást a kiírt dátum előtt igényelheted egy hónappal, ahhoz nem kell a gyerek. Elvben a munkahelyednek kéne csinálni, nem neked.

Moncsy,
Nekem volt fogadott szülésznőm Nativa. Szerintem teljesen megérte.

007,
Úgy tudom, minden anyasággal kapcsolatos itthon töltött idő beleszámít a nyugdíjba. Legalábbis nálam pörög a szolgálati idő, kaptam is béremelést. 8)

Gabi,
A négy pecsétes papírt nekem eddig a kórházakban adták oda, nem a védőnő. Egyébként sem voltam nála 4x egyik terhességnél sem. A "terhesgondozás" nekem egyébkéntis a dokit jelenti, nem a védőnőt. :roll: De lehet, hogy ez csak a rossz tapasztalataim miatt van.

HPV:
Azt is szeretném beadatni. Azt meg pláne, hogy addigra támogassa a tb. :twisted:

Kép KépKép
lorca

moncsy.78! :)

Tényleg brrrrrrrrrrrrr a terheléses cukor, de ki lehet bírni. Az igazán gáz, hogy ott várattak órákig, amikor a lötyi után amúgy is dekkolni kell egy csomót. Én sok mindent megértek meg tolerálok, de ezt tuti, hogy én is szóvá tettem volna. :x

agmano! :)

És az nagyon gáz lenne, ha megbeszélnéd az óvónénikkel, hogy a ti esetetekben tekintesenek el a szülinapozástól? :roll: :roll: :roll: :roll: (Szerintem nem te vagy az egyetlen szülő, akinek valamilyen mértékű gondot jelent) Vagy legalább összevonni a kettőt.

Azért valami vidámabb dolgot is "kitalálhatnátok", hogy otthon maradhassanak a gyerkőcök. :lol: :lol: :?

lorca! :)

Hess, nyavalyák! :evil: :evil: :evil: :wink:

Én úgy tudom, hogy a TGYÁS nem számít bele a nyugdíjba, de az is igaz, hogy mérget azért nem vennék rá... :roll: :roll: :roll: :roll:

Pecséteket sehol nem kaptam/kapok, a Klinika ad majd egy igazolást. Éljen az egységes gyakorlat! :twisted:

Kép
Kép
200907?

Na megjártam ma a védőnőt. :roll: Semmi jó nem sült ki belőle...de mire is számítottam, péntek 13 van megint.
Szóval....híztam 4 kg-ot egy hónap alatt. Bár összesen 6-nál tartok, azért ledurrantottak. :x :cry: Aztán jött a fekete leves, a terheléses cuki. Nem tartott sokáig, kellett várnom két órát az eredményre. 8,3 lett, mindjárt adtak is telefonszámot, hogy kérjek időpontot és látogassak el Kecskemétre. Nagyon hiányzott. Nem hiszem el, hogy Kalocsán senki nem tud kiírni egy diétát.
Utána elmentem a Sparba, mert fél disznt is meg tudtam volna enni. Igenám...de mit is egyek, ami nem szén-hidrátos. :shock: :shock: Ja...és ma sváb lepényt csinálok...Mennyire bírom ki szerintetek, hogy ne egyek belőle??? :roll: :(

bertina

Moncsy:Nekem is azt mondták h gond akkor van,a ha vér a szülést követően is lesz benn.Szerintem a nődokimnak van igaza,a nyomástól van amivel a méh,és a baby nehezedik a hólyagra.

tímea83
Ajka

bertina nekem 8 lett a cukrom terhelés után, én voltam diabetológián, ahol azt mondták hogy egyenlőre nincs teendő vele hanem meg kell ismételni a terheléses cukor vizsgálatot, 1 hónap múlva, az nekem most telik le, hétfőn megyek.
Kiváncsi vagyok hogy most mennyi lesz.

Amúgy nekem a védőnő azt mondta hogy ennél még nem kell akkora szigorú diétát folytatni, hanem figyelni kell hogy kevesebb krumpli, tészta féléket egyek. Illetve ne kenyeret hanem inkább zsömlét. Sok zöldséget párolva, nyersen. És az üdítők gyümölcslevekkel vigyázni. Illetve az édesség az amit vissza szorítani.Szerintem ezek még nem annyira vészesek be lehet tartani. Én próbálom ezeket tartani. Többnyire sikerül is. Mert az édeset, üdítőket abszolút nem kívánom. Kenyeret eleve nagyon ritkán eszem, inkább zsömlét, és barna rozsos kiflit szoktam.
És azt mondta hogy nem arról van szó hogy egyáltalán nem, hanem vissza szorítani. A 0 szénhidrát baromira nem jó, ha nagy a gond akkor szokták a 150- 160 g szénhidrátot. De attól lejjebb terhesség alatt nem jó menni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok,

Nem tüntem el, olvaslak titeket viszonylag rendszeresen...
Tegnap dokinál voltam, " vetkőzni" :) és minden ok, szépen fejlődik a baby.

Ami kezd egy kicsit aggasztani az a súly.
tények ugye:
első babámat várom s 54 kg ról indítottam (169 cm). most a 22 hétben 63 mutatott a mérleg. Majd leestem mert hetente mértem, s a múlt héthez képest 2kg jött fel! (abban a hitben voltam, hogy 6kg híztam, tévedtem)
Nem tudom, hova ment, mert xs-s kismama nacikat hordok. Egész életemben sportoltam, s teszem azt most is, csak persze lightesen. De a heti 2-3 alkalom 1-2 óra meg van, plussz még napi 1-1,5 órát kutyát sétáltatok. Nem zabálok, normálisan eszem.
Nem értem, mégis hogy mutathat ennyit a mérleg, komolyan kezdek aggódni. Sose voltam hízékony fajta s most rossz látni ezt... Ja, amúgy az alkatomon meg talán a popsin látszik egy kis kerekedés, no meg a cicin.
Sose küzdöttem a súlyokkal, mindig vékony izmos csajszi voltam, most meg úgy érzem magam, mint vmi besűrűsödött medve bocs.. :roll: Persze sokan mondják tök csini vagy meg minden, no de...

Ez normális még? :roll:

Nektek, akik szültek már hogy volt, s most hogy van??

KépKép

KépKép
ronmay

gabi:
Köszi, kicsit megnyugtattál. Nagyon kétségbe voltam esve, mikor kijöttem. Én már láttam az inzulinis tűt magam előtt. Kenyeret én sem nagyon eszem egyébként sem, mondjuk sütit azt igen, fagyit meg még inkább. Hát ennek most vége. :? :(

bertina

Sziasztok !Akkor most megmutatjuk a Fütyinket :D :D :D :D :D :D Kép

Kép
ikoka7

...ja , balra 2 karocska, arc eltakarva, jobbra lábak széttéve ééééés középen egy naaaaagy fütyi :D :D :D

Kép
ikoka7

Jó a kép,jól látszik a lényeg! :wink:

tímea83
Ajka

bertina! :)

Egy pici odafigyelés, ahogy gabi1 írta és jobb lesz a vércukrod! :wink:

ronmay! :)

Első hallomásra soknak tűnhet a 9 kiló, de ez csak egy szám. A lényeg, hogy mit eszel és hogyan élsz. Mozgásszegény életmódról nem lehet beszélni, az már egyszer biztos. :wink:
A súlytöbblet nem egyenlő a zsírral! Összességében beleszámít a baba, a magzatvíz, a méhlepény és a saját tested vízháztartása is.
Ha ügyesen eszel (márpedig ügyesen eszel) és mellette mozogsz is valamennyit (jelen esetben éppenhogycsak :lol: :lol: :lol: ), jól érzed magad és a babával is minden rendben van, akkor nem érdekes, hogy mennyit "híztál". :wink:

ikoka7! :)

A kezét ugyan az alsó lábszárának néztem ( :oops: :oops: ), de a félelmetes, egyszemű kígyót rögtön felismertem! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Időközben mi is megjöttünk a 4D-ről. Gyönyörűen látszott minden. A gerincéből és a bordáiból. :shock: :shock: :( :( :( :( :evil: Ugyanis végig háttal volt nekünk és bár ébren volt, az együttműködés kimerült abban, hogy integetett egy kicsit. De azt is úgy kellett levadászni.
Hiába mozgatta meg "kicsit" a doki és keltem fel sétálgatni az sem segített (és még csokit is ettem indulás előtt :( :( :( ).
Szóval, sajnos csalódás volt. Nem arra számítottam, hogy tündérbabát fogok nézegetni 20 percen keresztül, de arra sem, hogy megszámolhatom egyenként a csigolyáit és a bordáit.
(Apa is ott volt. Szegénynek a 4D eddig egyenlő a csalódással. :( :( :( :( :( Amikor Manóval voltunk először, akkor is hasonló időben voltunk mint most. Az azért nem jött be, mert még nagyon csonti volt. Mintha egy etióp ufót nézegettünk volna, szépnek egyáltalán nem volt mondható. Másodjára már jobb volt egy fokkal, de akkor meg az ment végig, hogy átlósan eltakarta az arcát az egyik kezével, alig lehetett valami meglesni belőle. Most Hugi "szerkezeti felépítését" nézegethettük. Szóval, egyelőre nem a mi képeinkkel fogják népszerűsíteni a 4D-t. :x :x :( :( :( :( A következő -kötelező- ultrahangot is 4D-ben szeretném majd, de most azt mondta Apa, hogy ő erre több pénzt nem ad, mert annyira lutri... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Ez sajnos igaz, de akkor is megcsináltatom. :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
A doki ilyet szólt a végén, hogy: "újraírható a DVD, ha gondolják vehetnek rá még valamit". Nem tudtam eldönteni, hogy vigyorogjak vagy bokán rúgjam... :? :? :? :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Timi:nem vettelek ma eszre,mert teszek-veszek megint :oops:
Sajnos elmegy az egesz napom,ha itt ucsorgok az msn kozeleben,mert sok otthoni dolgot kellmostanaban megoldani...
Anyuval es apossal kell beszelnem,ok intezik a dolgokat...
De igerem,igyekszek jonni...eppen most pogacsat szeretnek csinalni apanak...
Ja es elkuldtek az us-felvetelt,azon bogicseltem delelott :lol: :lol:
Varrogep uzemel?De jo lenne szerezni vegre egyet...

Ikoka:Jo kis futyis kep :lol: :lol: :lol:

Moncsy:megy a drukk,hogy minden okes legyen!

Bertina:ne ess ketsegbe,remeljuk ha betartod amit Gabi javasol,akkor megoldodik a cukor merteked...

Agi:Csak novogessetek szepen!Aztan azert pihizzel is a melo mellett!

Agmano:Jobbulast a sracoknak!

Ronmay:En is aggodom a sulyom miatt,ezert az 1-2 honap kilengesei utan ismet nagyon figyelek...utalom hogy meg most sem iktathatok be igazan par "bunosebb"dolgot.Ez van most,igyekszem tultenni magamat rajta,majd dolgozok a testemen kesobb....Pedig ma pogit sutok apanak,muszaj lesz visszafognom magamat...es mindig is igy eltem..hat ez van.Nyugi...nem vagyunk egyformak,ki igy hizik,ki ugy...en mar az elejen is tobbet hiztam,pedig aztan enni sem nagyon ettem,max.egeszseges dolgokat...Azert nem sokan mondhatjak el a 4 kilos hizast,legfeljebb ebben a topikban....ne izgulj emiatt...plane ha mindenki csinosnak talal :wink:

200907:En is most neztem meg az uh-s felvetelunket...nalunk nem Hanga volt az aki nem mukodott kozre,hanem az unott uh-s no :evil: Azert lattam ezt-azt,es ez is megnyugtatott,megha kicsit masra is szamitottam...Talan majd a kovetkezon....

Kép
Kép
ancsurti

07 elég gáz ez a 4D, sajnálom.... Martinnál ugyanez volt a helyzet, és még a nemét sem tudtuk meg. Bárcsak most mi tudnánk alaposan végignézni a baba bordáit és a gerincét! Megnyugodnék a nyitott gerinc miatt.

A T-gyás alatt szülési szabadságon vagy, tehát beleszámít a szolg-i időbe. A Gyed, gyes alatt fizetés nélküli szabin, de a gyermeknevelés első 3 évében kivett fiz nélküli szintén beleszámít a nyugdíjhoz szükséges évekbe. Régebben járt még gyerekenként 1-1 év, az lehet, hogy megszűnt már, nem tudom. Mire mi eljutunk oda, lesz egyáltalán nyugdíj?!

Lorca, kössz az infót. Norbi pöttyei jó helyen voltak a háton főleg, mellkason és a nyakán sok, néhány a kezén lábán. Összesen kb. 35 pötty, megszámoltam. Dokinéni szerint gyógyult, bárányhimlő volt, de jól megúsztuk, pár hegünk lesz azért.
Azért nem a cégem tölti ki a t-gyás és egyéb kérelmeket, mert családi vállalkozásban vagyok és a férjem könyvel. A TB-s dolgokban be szoktam neki segíteni, így ezt is én fogom csinálni. Pedig utálom, én műszaki vagyok.

Hízás: jelenleg +3 kilónál tarok. Pedig most bálnára akarom hízlalni magam, hogy szülés után ne szédelegjek a kimerültségtől. Fiúkkal 10-12 kilót szedtem fel, szülés után 6-7 ment le és fél év után "leszopizták" a maradék kalóriát. Az utolsó 3 hónapban pedig csak zabáltam, zabáltam, zabáltam. Akkor ugrott fel vagy 6-8 kiló :oops: .

Ikoka, TÖK jó a kép, én is ezt láttam tegnap, csak kicsit távolabbról. A doki csak annyit mondott rá, hogy inkább fiú. Elég vicces kislány lenne így.

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok
Igyekeztem mindennap olvasgatni, de írni már nem tudtam.
Köszönöm a bíztatásokat, jelentem: Nóci és apa sokkal jobban vannak. Nekem viszont a mandulám oda van, tiszta genny. Mivel lázam nem lett, a kezelésem kimerül öblögetésben, gargalizálásban, szopogatásban (gyógycukorka!).

Gratulálok mindenkinek a fütyikhez és punikhoz.
Moncsy! Köszi a választ. Én is erre a csomagra "spórolok".
És már csak egy hét!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

Oltások:
Nóci minden kötelezőt megkapott. A többit - bár közgyógyosként ingyen megkaphatta volna - a nephrológus tanácsára nem adattuk be neki.
Viszont a picinek a Gabi1 által is említett rotát mindenképp szeretném beadatni, mivel azon Nócival is átestünk, és bizony a szalmonella ahhoz képest egy kényelmes kis séta volt.
Ráadásul úgy tudom, ahhoz nem is szúrják a babát, hanem kiskanálból szájon át kapja.

Kép
Kép]
hendegabi

ancsurti! :)

És jót pityeregtél? :wink: :lol: :lol:

agmano! :)

Az egyetlen pozitívuma tényleg az volt, hogy mondta a doki, hogy minden rendben van, gyönyörűen látszik, hogy minden rendben van a gerincével.
Remélem, legközelebb mindketten jobban járunk! :wink:

"A T-gyás alatt szülési szabadságon vagy, tehát beleszámít a szolg-i időbe. A Gyed, gyes alatt fizetés nélküli szabin, de a gyermeknevelés első 3 évében kivett fiz nélküli szintén beleszámít a nyugdíjhoz szükséges évekbe. Régebben járt még gyerekenként 1-1 év, az lehet, hogy megszűnt már, nem tudom. Mire mi eljutunk oda, lesz egyáltalán nyugdíj?! "
Igazad van. :oops: :D (Nem az a kérdés, hogy lesz-e nyugdíj hanem, hogy megérjük-e... :roll: :lol: :? )

"Pedig most bálnára akarom hízlalni magam, hogy szülés után ne szédelegjek a kimerültségtől."
Szerény véleményem szerint a kettőnek semmi köze egymáshoz. :roll: :roll: Sokkal inkább a pihenésnek és a segítségnek.

hendegabi! :)

Ha a család lábraállt nagyjából, ne te dőlj már ki... :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Lorca:
Megneztem az itt kotelezo oltasokat...amennyit ertek belole...hat az nem sok...ezek a roviditesek...de nagyjabol hasonlo az otthoniakhoz.

DTaP-IPV-Hib Pneu-C-7: 2,4,6 honapos korban
MMR,Men-C: 12 honapos korban
Pneu-C,Var: 15 honapos korban
DTaP-IPV-Hib,MMR: 18 honapos korban
DTaP:4-6 evesen,zarojelben Var

7 evesen:Men-C,HB
8 eves lanyok:HPV
14-16 evesen:Tdap

Ezeket azert kevesbe ertem meg igy,de nagyjabol ezek a kotelezoek...ha oda kerul a sor, a dokink magyar lesz,szoval tajekoztat majd a dolgokrol...az ajanlottakrol meg nem tudok,es nem is tudom elolvasni...ebben majd apa segit,ha raerunk...Meg irnak valamit az influenza oltasrol,meg ugye itt is az ajanlottak kozott szerepel a baranyhimlo is....
De lassan ugyis minden kiderul....
Az influenzat meg nem hinnem hogy most kapnad el... :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti,
Egész jók a kötelelzők, kb mint itt. A Meningo az itt csak az ajánlottak között van (beadattam :wink: ) és a Pneumo is, igaz, ha nem maradok le a határidőről, akkor azt kérhettem volna támogatva. :?

HendeGabi,
A Rota az simán a szájába megy. Amennyibe került, nagyon is figyeltem, hogy minden cseppje bemenjen, egy fecskendőbe szívják fel és azzal megy a szájába. Nagyon rosszul esett volna, ha mondjuk kihányja. :twisted:

Agmano,
Én is számolgattam a pöttyöket és minden nap vizslattam. :lol: Szerintem pont ugyan olyanok voltak Natin, amik egyébként is. :roll: Jó dolog, hogy ilyen szépen túljutottatok mindenen. Nálunk azért volt egy kis para, mert apuci nem volt, és csak egy oltást tudtam belegyömöszölni. Egyszerűen bojkottálta a másodikat. :twisted:
Szerintem is mindegy, hogy mennyit szedsz fel. :wink: Én jó húsban voltam a szülés után, se nem sok, se nem kevés. Elsőre mégis döglött légy effektus volt.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csak gyors info: voltunk ma Kenguru Gold-ban (Dunakeszi Buy Way), és törzsvárárlói kártyával minden -25% (mi most igényeltük a kártyát is, és mondták, hogy csak a következő vásárlásnál használható fel, erre férjem mondta, hogy ne hülyéskedjenek már, akkor kifizetünk egy rugit, minden más meg már "következő vásárlás" :lol: , szóval megkaptuk a kedvezményt :wink: ).
Viszont csak holnapig tart szóval kapjátok apákat a hónok alá, és uzsgyi :lol: !
Mi nagyon jó áron vettünk tök jó babakocsit, csomó ruhát, szopipárnát (apa épp azzal alszik :lol: :lol: ), apróságokat....
szerintem nagyon érdemes menni, lehet én még holnap is visszamegyek :roll: ! Többis van belőle az országban!
Na, csak ennyit akartam.....
jóéjtpuszóka :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

007,
Újraírható DVD. :oops: :oops: :lol:
[quote]P írta:ecséteket sehol nem kaptam/kapok

De, kaptál már egy csomó pecsétet. :lol: Minden egyes alkalommal, amikor a dokidhoz mész, kapsz egy A4-es lapot, amire fel van írva minden jó, az alján meg ott virít a pecsét. Annyi csupán, hogy nem a védőnőtől kapott kiskönyvbe nyomogatják a Klinikán. :wink:
Most olvastam végig csak a Sote programját. :roll: A dokinénim tartja az egyik előadást, őt azt hiszem, tényleg szeretném meghallgatni. Amikor van egy ilyen előadás, akkor csak úgy besétálok, igazolva hogy ott vagyok terhesgondozáson, vagy előre be kell jelentkezni?

Ronmay,
Ne aggódj a súlyod miatt. :wink: A magasságodhoz képest az induló súlyod volt inkább egy kicsit kevés. Csinos és divatos, de a bébike és a természet másként gondolja. Inkább hagyd a mérleget a szoptatás utáni időszakra. Mivel alapból elég sportos vagy, majd szépen akkor megoldod a dolgokat, ha marad egyáltalán valami túlsúly. Nekem mindkét gyereknél 15 fel és le, elsőre magától, másodjára némi ráhatással.

Gabi1,
A kenyérnél miért jobb a zsömi?

Bertina,
Egy terhességi cukorral sem kell éhen halni. :roll: Én csak ismerősöktől tudom, hogy is működik ez, de itt vannak többen is, akik sajna bőven saját tapasztalatot is tudnak mondani.

Agmano,
Az oviba csak bolti tortát vihetsz? Ha egy 20+ gyereklétszámot veszek, az egész jó méret. :shock:

Kép KépKép
lorca

Ancsurti:Ez a varrógép egy rakás halom guano.
Pedig annyi új ötletem van!Elvileg ma jön apósom elkapom h csináljon vele vmit.Röhej de nálunk ehhez is csak Após ért.
A múltkor este mikor hívtam éppen varrni tanította Anyósomat!
Kézzel... :roll: :lol: :lol: :lol:
Apósomat bírom, egy morgós medve,meg néha szörnyen nyers,de bármit megtenne h nekünk jó legyen! 8)

tímea83
Ajka

Szép napsütéses hétvégét!

Dodi! Már én is szemeztem a bolttal, régen voltam is a honlapjukon, de még így is ha levonom az árakból a 25% nekem drágának tűnik. Vagy a honlapon rosszak az árak??? De köszi az infót....bár mi már mindent beszereztünk kivéve a kozmetikumokat (mert azoknak van lejáratuk). Szopipárna...nagyon jó...tönköly töltetes??? ( az nehezebb, de természetes anyag, mi olyat vettünk). Jó ideje azzal alszom és sokkal kényelmesebb!!!Babakocsiból a Stokke lett???

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

Nekem nem tűntek horrornak az árak, pl. a babaszafarihoz képest :roll: ! Kb. annyiba kerülnek a dolgok, viszont jó minőségűek, és így -25%-kal szerintem elérhetőek (rugikat pl. 1200-ert vettünk, és azért érezhető a különbség a Tescossal, de van olyan is hogy 1400 két db.)
Nem, ez a párna szivacs, plusz golyócskák, de hihetetlen jó :D ! Mikor megláttam, hogy 7900, így csináltam :shock: :shock: :shock: :x !De levásárolhattunk 6500-öt, így azt választottuk érte, és nem véletlenül drágább, mint amiket eddig láttam :wink: !
Stokke? 250.000-ért :shock: ? Dehogy :D ! Eleve max. 100-ért gondolkodtunk, mert én nem fogok se BKV-zni, se hegyet mászni :wink: ! Ha ki lenne használva nem sajnálnám rá, hiszen 2-3 évre vesszük, de így...
Már voltunk korábban is, akkor az eladó (egy f@sz) ránt akart tukmálni egy Gracot 70-ért, amihez nem volt mózes, de nem is volt dönthető teljesen, összecsukva akkora, mint a fél kocsim, olyan gagyi feelingje volt, hogy irtó, ráadásul barna volt és piros (szerintem) óóóóóócsmány! :x :x :x
Aztán én itthon kinéztem egy Pierre cardint, de lebeszéltek, hogy állandóan elromolnak, meg bazi nehéz (18 kg). Végül rámutattunk egyre (Peg Perego 180-ért), és mondtuk a pasinak, hogy nagyjából ilyen kéne 100 alatt :oops: :oops: :lol: ! És adott :mrgreen: ! Top Rider, 65000 ft, és mondta a srác, hogy esküszik rá, hogy nagyon jó, a családjában több is van, mert egy az egyben Peg Perego koppintás, minden (!) ugyanolyan rajta. Itthon megnéztük és tényleg :wink: !!!!

Összevissza csukogattam, tologattam kint, bent és egyelőre nagyon bejön :D ! eddig mindenre, amit néztünk (Graco, Pierre cardin, bergon) találtam fórumokon negatív hozzászólásokat, a top ridereket, pedig tökre dicsérik, szóval ebben az árkategóriában nagggyon ajánlom! Ez kb. olyan, mint a pick virsli 300-ért, meg a CBA-s feleannyiért: az alapanyag, az íz, a gyártó ugyanaz, a névért fizetsz duplaannyit :x !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ok, akkor csak biztos nekem tűnnek magasnak az árak. Mi hosszúujjú plüss rugikat vettünk 1300-ért. A Babaszafari nagyon nem olcsó, mi csak az utazóágyat vettük ott...az jó áron volt és jól is nézett ki. Szerintem ami árban jó az a Babyfun, Bippa, Mária bababolt, meg az Elefáni babadiszkont ( ott van 10%-unk mindenre ami nem akciós). A Top Riderről én is jókat olvastam. Amúgy ez nehéz ügy, ha az ember kifog egy hibásat, akkor lehet az a Stokke, vagy bármelyik...megszívja. Barátnőmék a Graco-t szívták meg még 2 éves sincs a Fiúk és már 2x kell kereket javítani, eltört, vagy mi.

A Pick-et nekem pont rossz helyen mondod..tudod szögedi csaj vagyok...a téliszalámiuk utánozhatatlan azért...bár virsliben én füstli rajongó vagyok, vagy csak juhbeles! :wink:

A szopipárnára majd 3 hetet vártam, de csak tönkölyt akartam és be kellett vizsgáltatniuk a tönkölyt stb. Amúgy tényleg van különbség a párnák között. Láttam már 3-4 ezerért ultra gaygit, kicsi volt, meg lapos (gondolom a töltet, már össze volt ragadva...mikro gyöngyösöknél előfordul) Meg olyat is olvastam a neten, hogy volt akinek büdös volt ez a töltet....erős műanyagszag :shock: . Így Párom is azt mondta, hogy ha lehet inkább drágábban, de természetes anyagot...Neki is Prána párnája van (tönköly) és bejött nagyon! Jaj párna ide vagy oda, csak lenne már július!!! Bár még rengeteg hivatalos intézni való van.Csak 11 helyre írtam most a postázási címváltozás miatt....Tgyás intézése, mert a bérszámfejtőnk marha ügyi....lakáskiadás, szóval nincs egy percre sem megállásom!!! Csak ezt utálom már, mert annyira szeretnék 1-2 napot amikor csak a Picivel dumázgatok, hintázok vele, olvasgatok stb. Mert ha Neki vásároltunk az más, de ez a sok egyéb dolog.....fúúúúúúj szükséges rossz, de muszáj

Tickerplayground.com
breki76

Jaj meg kocsitéma, ha majd jön Ketteske akkor úgyis csak egy sportkocsit veszünk (már ki is néztem...feltéve ha nem csalódunk a CAM-ben), mert akkor Aktívka kapja az új sportot, Ketteske meg Aktívka mostani CAM-jét :lol: :roll:. Gondolom ezt más is így csinálja akinek kicsi a korkülönbség a 2 Gyerkőc között!!! Apa nagyon szeretne kengurut, de mondtam, hogy várjuk meg, hogy meglegyen Aktívka és akkor majd belepróbáljuk és látjuk, hogy melyik tartja legjobban a fejét és melyik a a kényelmes a Picinek is meg Neki is a súlyeloszlás szempontjából. De mindenhol azt írják, hogy 6 hónapig leginkább fektetni a gerinc miatt így mi a mózest fogjuk bekötni addig, csak utána a hordozót.Azt mondta az egyik eladó is, hogy a hordozóban max 30 perc egy huzamban.... Na majd ha megyünk Szegedre biztos félreállunk fél óránként az autópályán :wink: .
http://www.babakocsi.net/milyenamegfelelobabakocsi

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

A Picket amúgy én is nagyon szeretem, csak konkrétan a műbeles virslijük (férjem csak azt szereti :shock: ), pont ugyanaz, mint a CBA-s, mert ők gyártják....Csak ezért mondtam :wink: !
Bizony én is remélem, nem kell majd használnunk a garit :roll: :D ! A CAM-re szerintem nem lesz panasz, jó massziv kis kocsinak tűnik :wink: !
Biztos a tönköly nagyon jó, azok párnában is jók, remélem ez is be fog válni :wink: ! Tegnap már az összes létező pozícióban kipróbáltam, ahogy lehetséges :lol: !
Huh, szegénykém, nem irigyellek a papírok miatt :( ! Pfúúúúj :x !
Mi is nagyon várjuk már a bébit, főleg hogy itt a jóidő, bár egyik ismerősünk úgy fogalmazott, az első pár hónapban olyanok, mint egy szobanövény :shock: :lol: :lol: , szóval a nagy játszások idejére picit még várnunk kell, de én már azzal beérném, ha csak megszagolgathatnám :roll: :D :D :D ! De pikkpakk eljön a nyár: alig lett pozitív a tesztem, és máris túlvagyok a felén :shock: :lol: !

Voltam ma is Kenguruban :oops: :D , mert tegnap vettünk egy kengurut apának+babának, de kistermetű férjemre cseppet kicsi lett :lol: , szóval azt visszavittem, és vettem 2 ágyneműgarniturát, meg bodykat (900 helyett 680-ért), meg kisnacikat. Ooolyan édik :D !
És jön ma egy képzőművész barátunk (persze nem ebből él, mert Magyarországon éhenhal belőle :evil: ) és megkérdezem ő mit javasol a babaszobába, akkor úgyis felajánlja, hogy megcsinálja (tuti, mert olyan :mrgreen: ), ha meg nem akkor megkérem :twisted: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

lorca!

A Klinikai papírjaimon egy darab pecsét sem szerepel.
Bemegyek, a doki megvizsgál, kikérdez. A végeredményt bepötyögi a gépbe, majd kinyomtatja nekem a cuccot, ahol "görgetve" rajta szerepel minden egyes korábbi ottlétem bejegyzése. Aláírja és kész. (Újabban még "Elszámolás"-t is kapok, hogy tudjam, mibe volt ez a TB-nek)
A jogszabály szerint "Anyasági támogatásban részesülhet:
a szülés után az a nő, aki a terhesség ideje alatt legalább négy alkalommal, koraszülés esetén pedig legalább egy alkalommal terhesgondozáson vett részt "
És ezt a dokinak kell igazolnia, a védőkislány pecsétje a kiskönyvemben nem elég.
(Továbbra is éljen az egységes gyakorlat... :? )

Az előadásra pont ugyanúgy kell besétálnod, mintha a büfébe mennél. Nem kell hozzá semmi (még pénztárca sem :lol: :lol: :lol: ). Felmész, leülsz, a kutya meg nem kérdi, hogy ki fia-borja vagy. Az előadás alatt körbejár ugyan egy jelenléti ív, de senki nem foglalkozik vele, ha te nem töltöd ki. Magyarul, bárki besétálhat, akár még a szomszéd trafikos is. :wink:

breki76!

Kozmetikumokból eleinte a gyógyszertári a legjobb. Ha megszületett a baba, akkor betelefonáltok és a doki néni már írja is receptre.
A bőrük azért csak érzékenyebb a miénknél eleinte (de azért ezt sem kell túlzásba vinni. Inkább akkor kell rá nagyobb hangsúlyt helyezni, ha ekcémás vagy valamiért több odafigyelést igényel a bőre). Hallottam olyan bőr(?)gyógyász véleményt, miszerint kb. másfél éves korukig inkább a gyógyszertári csecsemős cuccokat ajánlott használni, utána már jöhetnek a bolti piperék.
(Nem utolsó szempont: a gyógyszertári cuccok több ideig kitartanak és olcsóbbak, mint a boltiak. :wink: Ha valaki fürdetőkenőcsöt vesz, akkor NE tubusosat kérjen, hanem tégelyeset, mert az előbbiből gyakran elég nehéz kinyerni a cuccot. :? :!: :idea: :wink: )

"Csak ezt utálom már, mert annyira szeretnék 1-2 napot amikor csak a Picivel dumázgatok, hintázok vele, olvasgatok stb."
Ugyanez a mondat nemsokára így hangzik majd: "Csak ezt utálom már, mert annyira szeretnék 1-2 napot amikor nem csak a Picivel dumázgatok, hintázok vele, olvasgatok stb " :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi!

"Top Rider, 65000 ft, és mondta a srác, hogy esküszik rá, hogy nagyon jó, a családjában több is van"
...még a nagymamájának is ilyet vettek. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pick virsli hol 300.-Ft? :shock: :shock: :shock:

Nálunk most hosszú hétvége van. :shock: Apa tegnap nem dolgozott (legalábbis nappal :? ), és így olyan, mintha 3 napos, szép napsütéses hétvégénk lenne. :D :D :D :D :D :D :D :D
Tegnap főztünk, ma meg elmentük KisNyúlnak cipőt venni, aztán a postára meg a DM-be. Teljesen boldog vagyok, mert 6 rugóért nagyon jó kis cipedlit vettünk. (Legalábbis most még úgy tűnik :roll: :lol: )
De aminek talán még jobban örülök, hogy azt mondta az eladó, hogy a Falcon cipők nagyon jók. Nem tudta, hogy azt nőtte ki most Manó és, hogy mi is nagyon meg voltunk vele elégedve, úgyhogy nem udvariasságból mondta. :) Tényleg kényelmes, strapabíró (jó, nem ebben kell megmászni a Mount Everest-et :lol: :lol: :lol: :lol: ), szerette hordani, jó minőségű és nem utolsó sorban elérhető áron lehet kapni.
(A gyógycipőket iletően megoszlanak a vélemények. Az ellenzők szerint nincs még szükség kis korban arra, hogy talpbetét, sarokemelő meg mittudoménmi legyen még benne, mert előbb talán hagyjuk a gyerek lábát, járását magától kialakulni és majd menet közben lehet korrigálni, ha kell. A pártolók persze nem így látják. De már több helyről hallottam, hogy az Elephanten illetve Siesta (különösen az utóbbi) cipők amennyivel drágábbak és "gyógyak", nem feltétlenül jobbak egyéb, nem márkás cipőknél. De majd ezt is mindenki eldönti maga... :wink: )

Annnnnnnyyyyyyyyyira jó volt, sétáltunk a napsütésben, ketten kétfelől fogtuk a gyerek kezét, ráértünk és olyan anyukásan éreztem magam, hogy azt el sem tudom mondani, milyen jó érzés volt... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A jelenlegi állás szerint holnap felmegyünk a Gugger-hegyre. Már alig várom. Régen voltam és biztos tetszeni fog Manónak. Remélem, nem jön közbe semmi, mert már nagyon beleéltem magam. :roll: :roll: :oops:

Kép
Kép
200907?

Ebben a pillanatban húzott el a szomszéd exkarácsonyfa az ablakom előtt. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Úgy látszik, időjárásváltozás lesz: alacsonyan repülnek a karácsonyfák :D :D :D

Kép
Kép]
hendegabi

A globális felmelegedés már itt áll a küszöbön. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Dodi!
Én Szonjinál csak Kengurus dolgokat vettem és őszintén: nem vagyok megelégedve a minőségükkel, főleg ha az árát is hozzávezsem. Az összes bodynak a varrása elengedett. Nem nagy munka összevarrni, de ennyiért ne kelljen már varrogatni. Ezenkívül a h.ujjú bodyknak az ujja a test-részhez képest rövid. Szóval Marcival sem vásároltam már ott és most sem fogok.

Viszont ma a Tescoban vettem egy 3-as csomag r.ujjú bodyt 910ft-ért, 2db-os napozó szettet 2200ft-ért. Nagyon cukik és sztem jó minőségű is.

Ikoka!
Tényleg szépen látszik a kukac

Lorca!
Oviba ÁNTSZ miatt elvileg nem lehet csak számlás dolgokat bevinni.

Ovis tortázásról: nekünk az óvónénink azt mondta, hogy inkább ajánlja, hogy kekszfélét vigyünk (vaníliáskarika, lekváros piskótatallér, stb.), mert a tortákat rendszeresen dobálják kifelé, a gyerekek csak belenyalnak és nem kell nekik. És tényleg elég drága ahhoz, hogy a kukában végezze.

200907?
Ex karifa? Ezt nem értem :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Mit nem értesz? Március 15.-ére már snasszul vette volna ki magát. Nem mutatott volna jól rajta a kokárda. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Na nem sajnáltatom magam, megoldom, csak kicsit furcsa, hogy azért van a bérszámfejtő, hogy ő csinálja, de biztos, ami zicher és inkább bevállalom, csak nehogy elcsessze ezt is... Kenguru :wink: szerintem ezért érdemes megvárni a Picúrt, főleg ha van mózeses kocsitok. Belepróbáljátok a Kicsit és Apa felveszi és akkor teljes a komfort! Biztos tudod, de vannak kenguruk, amik egyből használhatók és vannak, amik később csak...nyilván a kialakítása dönti el.Szóval ha kezdettől fogva használja az ember érdemes szerintem kicsit drágábbat venni (talán ezek drágábbak is), mert a kendők stb...hát nem éppen újszülöttnek valók, hiszen ugye abban nincs fejtámasz és akkor Szegényke csak nyeklik össze-vissza.

200907?
Fel is jegyeztem a cipőmárkát. Na ezzel kapcsolatban kérdeznék is egyből. Mi nem vettünk kocsicipőt a Picinek (kötött stb persze van), de majd szeretnénk, csak gondoltuk ezzel tényleg megvárjuk, hogy mekkora lesz a tappancsa. Meg télire esetleg már érdemes kis bakancsot???? Vagy akkor még elég az overallos orkán cipő, hiszen úgysem megy még???? Na ez kérdés bennem. Meg a gyógyszertári dolgok. Szóval szerettem volna, ah mielőtt bemegyek a kórházba már megvannak a Babakencék is, csak a gyogyósoknak nem tudom mi a lejáratuk. Akkor ma jó napotok volt....Igazi családi séta! Nagyon jó lehet...remélem hamarosan már mi is átélhetjük....ja és a következő csemete is úgy lesz, mint Nálad...Kiscsaj a Kispasi után...Idilli!!!!

Tickerplayground.com
breki76

200907?
Akkor jól "nem értettem". Mit csináltak eddig azzal a szerencsétlen fával :shock: Kicsit még várhattak volna és akkor a tetejére az angyalka helyett ráültethették volna a nyulat.

Már napok óta készülök megírni, hogy győztek a csajok és addig rágtuk apa fülét, hogy Lilink megkapja második névnek a Bodzát.
Akiknek dupla nevű gyerekei vannak: hogy van ez? Megállapodtatok, hogy hogy fogjátok szólítani és mindenki úgy hívja v. ki így ki úgy? És pl. oviban, suliban mindkét neve szerepel a naplóban és akkor hogy szólítják?
Azért kérdem, mert mi alapban nem vagyunk híve a két névnek, de mivel apának nem jött be annyira a Bodza, én meg nem vagyok benne biztos, hogy a lányunk Lilien és Szonji is mindig Bodzázza, végül így döntöttünk.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Huginak két keresztneve lesz, Manónak viszont csak egy van, így gyakorlati tapasztalatom nincsen. De eddigi tapasztalaim szerint a gyereket a lehető legritkábban szólítják a nevén, mindig kap valamilyen becenevet. (Pláne, ha a szülőktől is ezt hallják)
"Praktikus" okokból szerintem az oviban és a suliban nem hiszem, hogy az összes nevét felolvasnák, gondolom legaradnak az elsőnél. :lol:
Viszont ahogy nőnek és kialakul az öntudatuk -különösen a lányoknak :wink: - majd biztos jobban tetszik nekik az egyik nevük, mint a másik és akkor azt szeretnék, hogy azon szólítsák őket.
Ízlelgessétek így is, úgy is, úgysem úgy hívják majd végül. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

breki76! :)

Aranyos vagy ( :oops: ), de azért biztos vannak olyanok is, akiknek nem jött be a Falcon.
Kocsicipőt mi csak tavasszal vettünk. Télen (meg a 20 fokban :lol: :lol: :lol: :lol: ) ott volt a jó meleg anorák, az elég volt.
Rendesen felöltöztettük, body, rugdalózó, zokni, sapi, kesztyű meg minden ami kell és már ment is a babakocsiba. Nem volt bundazsákunk (nem is akartunk venni), viszont még az én ( 8) ) gyerekplédembe jól becsomagultuk és teljesen jó volt. :wink:
Szerintem, amíg nem tud járni, max. tavasszal érdemes kocsicipőbe invesztálni, addig elég max. egy kis tutyi.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok kismamák-anyukák!Tudnátok nekem segíteni?Májusban a 32. hetemben mennék nászútra Horvátországba szerintetek ártana a babának a hosszú út?Persze a szabályokat betartanám és min. 2 óránként megállnánk.Előre is köszi
reni mamy

Most már kb mindenki beteg. :? Mindig meglepődök, hogy a gyerekek viselkedése mennyire érzékenyen reagál az én állapotomra. Amíg mindenki jól van, vagy csak ők betegek, de én jól vagyok, minden ok, van két mutogatni valóan jó gyerkőcünk. Most, hogy már én sem vagyok a toppon, katasztrófa. :? Bekerülhetnénk a "Segítség, gyerekeim vannak" c. műsorba.

Reni mamy,
A babának nem árt az utazás, az biztos. Inkább te vagy az, akinek óvatosnak kell lennie. Pláne, hogy 32. hétre nem jósolhatsz magadnak semmit. Mi lesz, ha mondjuk orvosi utasításra feküdni kell? Ugrik a nászút?

Szonibaba,
Tanítottam általános és közép suliban is. A gyerekeket egyáltalán nem szokta érdekelni a másik nevük, mindegy, hogy hány van, nekünk a naplóba és a bizibe be kell írni. (Bizonyítvány, két anyakönyv, 37-es osztálylétszám...gondolhatod, én a rövid neveket szeretem. 8) ) Amikor pont a naplóban lógnak, akkor el nem évülő humor tárgya az ismeretlen, nem használt név, legyen az bármi. Az szokta inkább bosszantja őket, amikor valakinek a másik jobban tetszik, és azon szólítja őket. Ez a "másik" meg időnként változik. :wink: Nekem még soha nem okozott problémát, időnként kijavítanak, én meg megtanulom.

Breki,
A kendőt is lehet újszülött kortól használni és a jobb kengurukat is. Elég gyakorlott vagyok mindkettőben, sztem jobb a kendő az egészen miniknek. A fejét tökéletesen, rugalmasan rögzíti.
A recepteket elkérheted a születés előtt is, én mindig megkaptam, a te TAJ számod kell rá, csak valamit még hozzá kell írni. :roll: . Az alkohol, hintőpor, fürdető, mull lap jól eláll, a popsikrém se egy romlandó dolog, csak a szokásos sárga boraxos a melegben úgy fog kinézni, mint a kacsazsír. N sokat próbáltam, Nívea (szörnyű volt), Sudo(kedvenc, mert nem folyik el a melegben, de legalább fél éves legyen bébi sztem), Bepanthen (n jó), 4 féle gyógyszertári (mind jó), azután meguntam a keresgélést, most is a sárgával kenegetem Szabipopsit.
Apucinak lesz pár napja, hogy lefussa a köröket (taj, anyakönyv), amíg ti bent vagytok, nem kell rohanni. Meg amikor megvan a gyerek, akkor is jó vásárolni, ne lődd el minden lehetőségedet. :lol:
Nekünk nem volt cipő, amíg nem jártak. A játszin is jól elvoltak a fűben a zoknijukkal. Fél évesnek én biztos nem fogok cipőt venni a télre most sem.
Nagyon békés egy gyereket kell kifogni ahhoz, hogy 6 hónapos koráig hajlandó legyen feküdni. :lol:

007,
Ha egyszer nem pecsételte le a dokid azokat az A4-es lapokat, akkor ő nem tudja, hogy kéne. :lol: Már második köröm a Sotén (Neked is?), eleinte ambuláns jártam, elég sok doki pecsétje megfordult már a kiskönyvemben vagy a lapomon.
A pecsétekről én is ezt mondtam végig. :wink: Márminthogy védőnéninek nem sok köze van a dolgokhoz, hanem a doki pecsétje kell. Persze csak akkor, ha a "terhesgondozás" fogalmát tisztázzuk és egyetértünk. Nekem az a doki, nem a védőnő.
Nem is tudtam, hogy a tubusos fürdetőből van tégelyes változat. :lol: Ma is érdemes volt jönnöm.

Dodi,
A hordozóból csak n n jót vegyetek. :wink: Ha apa hajlandó kendőzni, az biztos nem lesz rá kicsi. :lol: Kenguru viszont több méretes papának okozott már problémát ismerősi körben.
Most már több ágynemű garnitúrád van, mint nekünk. :lol:
Nincs az a bébi termék, amivel valaki ne lenne megelégedve, vagy valaki ne szívott volna vele. :lol: Ez bőven vonatkozik a bébijárgányokra. Egy háromévesnek azért már nemigen kell kocsi...kétéveseknek meg ezek az újszülötteknek valók túl masszívak többnyire.

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Nem tudom mi legyek, ha egy pecsétet is kaptam valaha a dokimtól... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kiskönyvemet soha nem kérte senki a SOTE-n.

"Már második köröm a Sotén (Neked is?), "
Lehet, hogy már túl késő van és nem fog agyam, de ezt most nem értem. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A törvényi jogszabályok orvos általi igazolásról beszélnek, tehát nem a védőnénit értik terhesgondozás alatt.

Tégelyes kiszerelést nem szokták általában reklámozni, mert azt nekik kell elkészíteniük, szemben a tubusossal, amit csak leemelnek a polcról. De ha szólsz, akkor minden további nélkül olyat adnak.

Kép
Kép
200907?

Lorca!

Nagyon köszi a segítséget! Apa szegény költözködni is fog, tehát nem szeretném ilyenekkel terhelni még, hogy a gyogyóba is akkor rohangásszon. Ráadásul a gyerekorvos az új lakhelynél lesz, Apa meg addig itt a lakásban főleg, hogy bejöjjön minden nap, meg hozzon nekem fincsi kaját (ki tudja mennyire lesz megfelelő egy cukrosnak).

Viszont a Sudocremről azt hallottam, hogy rákkeltő.. :roll:

Cipő...aha, én sem szeretnék feleslegesen venni!

Nem tudom miért a kendő nem tűnik olyan stabilnak???

Tényleg köszi az infókat!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!
Kamillateát kortyolgatva igyekszem legyőzni ezeket a ronda bacikat, vírusokat. Hál' Isten, család már jobban van, így legalább őket nem kell annyit istápolgatni.

De mi ez a pangás? :shock:

Kép
Kép]
hendegabi

Szép napot mindenkinek!
Nálunk szörnyen szottyos az idő.Nemsokára indulunk Mamámhoz szülinapot tartani,de este még rátok nézek!Jók legyetek!

tímea83
Ajka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: