Dodi,
Az alváskészség igenis megváltozik egy bébivel. A rossz szokások erősödnek.

Én se nagyon tudok normál időben elaludni, vagy korán kelni. DE! Megtanultam x1000 alkalommal visszaaludni és a nap bármely időszakában elszenderülni. Tartom magam az arany szabályhoz, ha baba alszik, mama durmol.

Amikor Szabi hónapokig hajnali 5/f6 körül kelt, simán visszaaludtam vele 10 körül.
Ancsurti,
Hajszárítás nálam se egy favorit.

Kb a hajam hosszát határozza meg.

Ugyanis egy bizonyos hossz után már nem szárad meg egy éjszaka alatt és akkor mindenképp szárítani kell.
Az itteni gyerekágyas ajándékban is volt tápszer, meg cumi is. A különbség csak a mennyiség, mi csak egy adagot kaptunk, nem egy egész dobozzal.
Zoknihúzás:
Oldalról még simán mennie kell!

Csak a technika változzon egy kicsit.
Breki,
Én is szoktam olvasni a wc-n. Direkt azért rakattam fel apával polcot, mert szana-széjjel hevertek a könyveim és újságjaim. Bizton állíthatom, hogy tudok kétfelé figyelni.
Vásárolni és szerelni az két különböző dolog.

A nevüket azt nem szoktam tudni a ketyeréknek.

Mentem már be úgy boltba, hogy olyan izét szeretnék, amit a cső végére kell tenni, és... Hülye szerelő küldött le a boltba és legnagyobb döbbenetemre megértett az eladó.
Vitamin:
Az egyetlen, ami fejlődési rendellenességet előz meg, az a folsav/folát/, ez a "magzatvédő" vitamin. A terhesség
előtti hónapokban és az első három hónapban szedve fejti ki a hatását. Magyarország lakosságának 11%-a egy génhiba miatt nem tud egy bizonyos aminosavat lebontani, ennek a méreganyagai halmozódnak fel a szervezetben és okoznak rendellenességet. Ezt korrigálja ez a B akárhány vitamin. Utána már vagy kialakult a rendellenesség (velőcsőzáródási rendellenesség és pár hasonló) vagy nem.
A többi vitamin vagy a továbbiakban szedett vitamin úgy hat, mint egy sima vitamin, amit nem terhesen szedünk, hozzátéve, hogy terhesen a vitamin, ásványianyag és nyomelemszükséglet megnő. Bébikénk a mi szervezetünk kárára elégíti ki igényeit, ha nincs elegendő vmiből, azaz lerabol.
Őssejt:
Csak a témához.
Kimutatták, hogy az anyatej is tartalmaz vmennyit.
Amikor a petesejt beágyazódik, mintegy üzenetként, őssejteket küld az anya immunrendszerének, amolyan hé, itt vagyok, csak semmi pánik felkiáltással.
Babahaj:
Mivel Natit túlhordtam, járni kellett elég gyakran dokihoz, aki többek között megkuksizta a bébit és a magzatvizet. Egy ilyen vizsgálatnál mondta a doki, hogy szép nagy haja van.
007,
Az, hogy nálunk még nem volt saját őssejt felhasználás, az a cikk írta, amit Pagika tett fel. Erről bővebben nekem sincs infóm.
Azt hallottam, hogy volt már olyan beavatkozás, amihez használtak őssejtet Mo-on, de azt az európai központi akárhonnan hozták, legalábbis emlékeim szerint.
A két információ nem zárja ki egymást, de ha igaz mind a kettő, akkor a Krio honlap nekem ferdítés.
Cikkben olvastam a 4Ds uh-ról, szülészorvos nyilatkozott, hogy csak képzett szakemberrel érdemes ezt a vizsgálatot is végeztetni, mert "babamozinak" értelme az nincs, pedig ez egy milyen hasznos eszköz, ott említették a nyitott gerincet. Talán Kismama vagy hasonló (amit azért nem tartok egy csúcs infoszogáltatónak). Megpróbálom megkeresni a cikket, hogy pontosabb legyek.