A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi;En is ezt vettem eszre :lol: :lol: :lol: kezd tipikus kismamas menesem lenni....Es meg en akarok koncertre menni...erdekes lesz :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Biztos nem lehetett könnyű. Néha már az is elég, ha mediterrán helyre megy az ember és a magas páratartalomtól olyan már este 8-kor, mintha már hajnal 5 lenne és végigbulizta volna az éjszakát. Én így éreztem legalább is, pedig még időeltolódás sem volt...az még sokkal nehezebb lehet...én most is bealudtam a született feleségeken....

Igen a Kismamaság....mi leszünk a PINGVINEK :lol: :lol: , de nem baj, csak tényleg egyre nehezebb a zoknihúzás, szőrtelenítés.....szóval Dodi most nem mi leszünk a szombat esti láz nyertesei....ne is gyakorolj rá :lol: :lol: !

Tickerplayground.com
breki76

Ancsurti!

Ilyen tényleg van (bagolyság) :wink: ! Én is az vagyok, hiába keltem mindig 7kor a suli miatt 11 előtt sose tudtam elaludni!!! Most is éjfélig kukorékolok általában :? ! Mondtam is anyunak, hogy dejó lesz, ez majd a bébi mellett megváltozik, erre közölte: nem fog :evil: ! Ő is ilyen típus, és neki sem sikerült!
Szóval kíváncsi leszek :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :D

Ildikóknak boldog névnapot! :lol: / így estefelé is érvényes még, nem? :D /

Annyi mindent írtatok ezalatt az egy nap alatt, hogy már elzsibbadt a lábam, mire végigolvastam :)

A hülye álmokból nekem is kijutott: valami oknál fogva új állás után kutattam /de már nem volt a baba a pocakban, ez akkor szülés után lehetett... :) /, s be kellett mennem a Plázába, mert ott volt a cégnek vmi irodája. Ez egy megújuló energiaforrásokat fejlesztő cég volt, s engem azért vettek fel, mert kellett nekik egy beépített ember a konkurenciánál. Magyarul az volt a feladatom, hogy jelentkezzek a konkurenciához, és kémkedjek. Lehet, hogy ezzel az álommal fejtettem meg Bond kilétét :lol: Ő egy igazi kém!!! 8)
A megújuló energiaforrásokban meg nagy pénz /és jövő/ van, ezért nem árulhatja el a kilétét :lol:

Valamit még akartam, de már elfelejtettem.... lehet, hogy szimpátiafeledékeny vagyok pagikával? :lol:

Kép
agi125r

Szegééény férjecském :evil: :evil: :evil: !
Cseszettül szar napja volt, mint mondtam, erre 7 körül vissza kellett mennie Pestre, mert trafipax-bünti ügyben próbált intézkedni, plusz a kéményünkhöz kellett vmi engedély, amit egy kéményseprő ismerősünk csak ma estére tudott hozni, és holnapra kell :? . Szóval kellőképp letörten, és betegen becaplatott Pestre, és már igen-igen kezdett gyanussá válni, hogy nem jön (eddig gondoltam beszélget az ismerőssel), erre most mondja, hogy lerobbant az autómata mercinkkel (nem lehet vontatni), és 0 fokban egy trailerre vár, de az sem biztos, hogy arra fel tudják tenni! Viszont arrébbállni nem tud, de tilosban parkol :evil: ! Egy haver odament, hogy legalább melegbe várakozzanak, de ennyi...
Annyira sajnálom szegényt :cry: ! Szerintem ma övé a legpocsékabb nap díja, sajnos!

KépKép

KépKép
kicsidodi

agi125r! :)

Amúgy, jól vagy!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Dodi,
Az alváskészség igenis megváltozik egy bébivel. A rossz szokások erősödnek. :twisted: Én se nagyon tudok normál időben elaludni, vagy korán kelni. DE! Megtanultam x1000 alkalommal visszaaludni és a nap bármely időszakában elszenderülni. Tartom magam az arany szabályhoz, ha baba alszik, mama durmol. 8) Amikor Szabi hónapokig hajnali 5/f6 körül kelt, simán visszaaludtam vele 10 körül. :lol:

Ancsurti,
Hajszárítás nálam se egy favorit. :lol: Kb a hajam hosszát határozza meg. :wink: Ugyanis egy bizonyos hossz után már nem szárad meg egy éjszaka alatt és akkor mindenképp szárítani kell.
Az itteni gyerekágyas ajándékban is volt tápszer, meg cumi is. A különbség csak a mennyiség, mi csak egy adagot kaptunk, nem egy egész dobozzal. :wink:

Zoknihúzás:
Oldalról még simán mennie kell! :lol: Csak a technika változzon egy kicsit. :lol:

Breki,
Én is szoktam olvasni a wc-n. Direkt azért rakattam fel apával polcot, mert szana-széjjel hevertek a könyveim és újságjaim. Bizton állíthatom, hogy tudok kétfelé figyelni. :D
Vásárolni és szerelni az két különböző dolog. :lol: A nevüket azt nem szoktam tudni a ketyeréknek. :lol: Mentem már be úgy boltba, hogy olyan izét szeretnék, amit a cső végére kell tenni, és... Hülye szerelő küldött le a boltba és legnagyobb döbbenetemre megértett az eladó. :shock:

Vitamin:
Az egyetlen, ami fejlődési rendellenességet előz meg, az a folsav/folát/, ez a "magzatvédő" vitamin. A terhesség előtti hónapokban és az első három hónapban szedve fejti ki a hatását. Magyarország lakosságának 11%-a egy génhiba miatt nem tud egy bizonyos aminosavat lebontani, ennek a méreganyagai halmozódnak fel a szervezetben és okoznak rendellenességet. Ezt korrigálja ez a B akárhány vitamin. Utána már vagy kialakult a rendellenesség (velőcsőzáródási rendellenesség és pár hasonló) vagy nem.
A többi vitamin vagy a továbbiakban szedett vitamin úgy hat, mint egy sima vitamin, amit nem terhesen szedünk, hozzátéve, hogy terhesen a vitamin, ásványianyag és nyomelemszükséglet megnő. Bébikénk a mi szervezetünk kárára elégíti ki igényeit, ha nincs elegendő vmiből, azaz lerabol. :twisted:

Őssejt:
Csak a témához. :D
Kimutatták, hogy az anyatej is tartalmaz vmennyit. :wink:
Amikor a petesejt beágyazódik, mintegy üzenetként, őssejteket küld az anya immunrendszerének, amolyan hé, itt vagyok, csak semmi pánik felkiáltással.

Babahaj:
Mivel Natit túlhordtam, járni kellett elég gyakran dokihoz, aki többek között megkuksizta a bébit és a magzatvizet. Egy ilyen vizsgálatnál mondta a doki, hogy szép nagy haja van. :twisted:

007,
Az, hogy nálunk még nem volt saját őssejt felhasználás, az a cikk írta, amit Pagika tett fel. Erről bővebben nekem sincs infóm.
Azt hallottam, hogy volt már olyan beavatkozás, amihez használtak őssejtet Mo-on, de azt az európai központi akárhonnan hozták, legalábbis emlékeim szerint.
A két információ nem zárja ki egymást, de ha igaz mind a kettő, akkor a Krio honlap nekem ferdítés.
Cikkben olvastam a 4Ds uh-ról, szülészorvos nyilatkozott, hogy csak képzett szakemberrel érdemes ezt a vizsgálatot is végeztetni, mert "babamozinak" értelme az nincs, pedig ez egy milyen hasznos eszköz, ott említették a nyitott gerincet. Talán Kismama vagy hasonló (amit azért nem tartok egy csúcs infoszogáltatónak). Megpróbálom megkeresni a cikket, hogy pontosabb legyek.

Kép KépKép
lorca

007,
Kismama honlapjáról:
A módszernek a várandósság során elsősorban "látványértéke" van, ami persze nem elhanyagolható. Van, aki ennek hatására kezd el igazán kötődni a magzathoz.
Természetesen számos (magzati és lepényi) elváltozás mértéke, elhelyezkedése, kiindulási pontja, környezethez való viszonya jobban megítélhető, így a gyermeksebész számára könnyebben bemutathatóvá tehet egyes rendellenességeket (ajak- és szájpadhasadék, koponyaűri ciszta, a hasfal, illetve a gerinc záródási rendellenességei esetén).

Nem épp, amit kerestem, a legtöbb, amit találtam csak PR szöveg vagy egy kategóriában tárgyalja a 3 és 4D-t. :twisted: Még szaglászok kicsit a témában. :lol: De nem ma. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sillia:A géppisztoly a párom öccsének jár.
Velünk együtt él,és legfőképpen nem normális.

Tegnap megint jól össze is vesztünk miatta a párommal. :evil:
De aztán éjjel,-mivel nem hagytam addig aludni amíg meg nem beszéljük-jól kibékültünk! :D

Na de azért meg nem köszönöm az öccsének... :x
Semmi gáz nincs köztünk,mindig a párom családja csinálja a közbalhét,és mindig az idióta miatt,és mindig egymáson vezetjük le a feszkót.Dióhéjban ennyi.
Ancsurtinak már kipanaszkodtam magam ez ügyben,azért vágta h miről van szó.

Az öcs nem orvosilag idióta természetesen. :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Tímea

köszi az infot :)
Vendég

Hogy-hogy én vagyok ma az első?Kimaradtam valamiből? :lol: :lol: :lol:
Szép napot mindenkinek!!! 8)

tímea83
Ajka

én is arra gondoltam hogy talán buli volt éjjel és azért alszik még mindenki.
Én általában már fél 7-kor itt pislogok...
Vendég

persze, ebből is látszik hogy mennyire ráérek..
Vendég

megint lóg az eső lába :( pedig hajnalban még teljesen felhőmentes volt az ég.
Vendég

erről jut eszembe:
Réka talán két éves lehetett, amikor egyszer nagyon ki akart menni az udvarra. Mondtam neki hogy nem lehet mert lóg az eső lába. Egy idő után gyanússá vált a csend a házban, gondoltam megnézem mit csinál a gyerek. Azt láttam hogy felmászott az ágyra, onnan az ablakpárkányra és szinte teljesen az üvegre tapadva erőteljesen figyelt valamit az égen. Kérdésemre hogy mégis mit csinál, a következő választ kaptam:

Keresem az eső lábát!
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Sillia!

Nálunk verőfényes napsütés van! :D

Tegnap szupi híreket kaptam a főnökömtől, úgyhogy már alig várom az áprilist. Lesz egy csomó pihenőnapom, amin valami olyan program lesz, amire nekem nem kell mennem, mert szeptemberben már úgysem én leszek. Úgyhogy most hajtás, de utána jön az édes pihenés! :D

Timi!

Ezek szerint párod tesója rosszabb, mint egy anyós? :shock: Mikor fog elköltözni? Nincs hova mennie? Gondolom ha megjön a baba, akkor keres magának valami kérót nem?

Kép
Kép
tabati

tabati

légyszi küldjél erre napsugarakat, mert itt már esik az eső :(
Vendég

Tabati:De szép is lenne!
Nem ,nem fog elköltözni,de mivel ez egy két lakásossá tehető ház, a tavasszal elkülönítjük magunkat.Ehhez ki kell alakítanunk egy fürdőt a mi részünkön is,és a gyerekszobát.
De így már külön kis lakás lesz.Kulcsra zárt bejárati ajtóval!!!
Most átjár és mindenbe beleokoskodik.Úgy kell lekoptatni..
Na ezért veszekedtünk tegnap,mert a párom most mindent ráhagy,mert h már nem sokáig kell elviselnünk(mert befalazom). :twisted:

tímea83
Ajka

sziasztok!
hát az én energiám fogfalmam sincs merre lehet,de én max 10kor úgy alszom,
mint akit fejbe vertek...

Timi!
valamilyen szinten átérzem a helyzeted...mire megjön a baba már elköltözik???

és íme a táblák
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Jó reggelt! :)

lorca!

"Talán Kismama vagy hasonló (amit azért nem tartok egy csúcs infoszogáltatónak). "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ciszták és daganatok esetében én is olvastam már, hogy így jobban körülhatárolható az elhelyezkedésük, de a nyitott gerincnél még nem tartok. :roll: Várok türelmesen, keresgélj csak nyugodtan. :wink:

sillia!

Eső lába: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83!

Ameddig meg tudjátok beszélni Apával a dolgokat, addig nincs nagy baj. :wink:

csibe83!

Neked mi volt a jeled az oviban? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

007!
cseresznye :lol: :lol: :lol:
miért is kérdezed???

Kép
Kép
csibe83

csibe

szerintem ez is a nyomozás része... :D
Vendég

csibe83! :)

Azt hittem labda, vonalzó vagy ilyesmi lehetett. Akármi, ami megmagyarázná, hogy miért szeretsz ennyire táblázatokat dobálni... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Nem hallottuk még tőled a szülinapi beszámolót! :shock: Ajándék hegyek, torta, stb?

Kép
Kép
200907?

hát a táblázat inkább a munkámból fagad szerintem :lol: :lol: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Külön írtam, hogy ajándék hegyek. De ez így nem jó, mert én ajándékhegyekre gondoltam. Érzitek a különbséget...? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

És most három kérdés, amire csípőből kérném a válaszokat. Nem ér sem puskázni!!!

1. Mi Ausztrália fővárosa?
2. Mi Kanada fővárosa?
3. Mi a daru többesszáma?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok Kismamik!

Ma reggel beírattam a "kisbabámat" a suliba! :lol:
Hihetetlen mintha tegnap született volna! :lol:
Irtó büszkén ment ám be a suliba! :lol: :lol: :lol:

Hendegabi!
Ne haragudj tegnap kimaradtál neked akartam írni! :oops: :roll:
Szóval 4D:
Nekem nagyon szimpi volt a kis nö,igaz késtünk kicsit,mert nehezen találtuk meg,de attól függetlenül így is fél órát bennt voltunk!
Van egy 15 perces dvd.nk,és 2 képet kaptunk azonnal!
Majd a mailemre küldtek egy jelszót amivel letudtam tölteni a képeket!
Itt 3 db volt,2 ugyanaz amit már megkaptunk!
Ez a középsö csomag volt ami 12 ezerbe került!
Nem tudom máshol ennyiért mit adnak mivel mi most voltunk elöször,apának és nekem is nagy élmény volt! :lol:
A gyerekeknek is nagyon tetszett,na és ha azóta jön hozzánk valaki apa mindenkinek megmutizza! :lol:

Na lépek,pizzatésztám kel,addig meg még össze kellene pakolásznom!

Szép napot!
20140328174041

Sillia!

Már nálunk sem süt a nap. :( Én is bámulom az eget, keresem az eső lábát. :evil:

Timi!

Hajrá, falazni!!!!! :twisted:

Kép
Kép
tabati

007

hegyeket nem kaptam ajándékba viszont a következőket igen Kép ajándékok
A bonbonnak és a raffaellonak már a dobozát sem tudom megmutatni :)
És a tortaként kért pudingos babapiskótás ananászos tejszínhabos csoda is már a múlté :)
Kaptam készpénzeket is amiből cipőt terveztem venni de már látható hogy konyhapénz lesz belőle (apa névnapra kapottjából szintén).

Végülis csak azért akartam cipőt venni hogy fel tudjam venni azt a ruhát de mint láttátok már ugysem jön rám. A nadrághoz meg nagyon megfelel a megszokott és kényelmes sportcipő.
Vendég

a két ország fővárosa beugratós először mindenkinek a két ismert nagyváros jut eszébe amik nem azonosak a fővárossal. A daru többesszámát nem értem miért kérdezed...
Vendég

Nem rizsát kértem, hanem választ! :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor ha jól fogom a dolgokat, jól sikerült és örültél az ajándékoknak? A könyv milyen? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Itt is esik :cry: :cry: :cry: :cry: ...

4D:
mi a hepinetbe mentünk és nagyon megvoltam velük elégedve.
12ezerért kaptunk egy kb 20-25 perces felvételt és 14 képet cd-i.
3mat meg kinyomtattak.
a következő mozinál meg kedvezményt kapunk...
igaz sajna nincs sok helyen...van itt óbudán is,de mi dunakeszire mentünk és
nekem nagyon szimpatikusak voltak és kedvesek...akiknek nincsen annyira messze,
azoknak csak ajánlani tudom őket...
mi legközelebb is hozzájuk megyünk.már nagyon várom...
kb 3 hét múlva...

de jó,hogy ezt elmeséltem,mert erről jutott eszembe,hogy valaki írta azt,
hogy 30 hetesen menne 4D mozira és akartam is írni neki,hogy ha tudnak
akkor menjenek hamarabb,mert mi direkt megkérdeztük a csajt,hogy
mikor érdemes jönni újra és ő a 26-28. hét között ajálotta...
szóval fontoljátok meg szerintem.de persze ez mindenkinek a saját döntése...

Kép
Kép
csibe83

Canberra
Ottawa
daruk
Vendég

a könyv a jó, bár még csak most kezdtem olvasni. Pasiknak nem ajánlott, olyan dolgokat mond ki amiket még magunknak sem ismerünk be :D
Én kértem :lol:
Vendég

darvak :lol:

tímea83
Ajka

Tímea

tényleg!
szállnak a darvak
de lüke vagyok.. :shock:
Vendég

Ééééééééés majdnem... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (4-ből 3 jó válasz :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: )

Kép
Kép
200907?

bár ha nem a madárra hanem az emelőszerkezetre gondolunk akkor daruk. szerintem..
Vendég

Ott a pont, gratula! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A nyereményed háromszoros vállveregetés, amit már most átvehetsz saját magadtól. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907:Az a baj h ez is minek?Sajna mindketten belefáradtunk már ebbe nagyon,remélem a fal segít.
Legszívesebben már ma nekiállnék...
Mivel mindent mi magunk csinálunk az apósom vezetésével,meg kell várnunk míg ráér.
Amatőr festő,szobrász,ezermester,és mindig hót agyon vállalja magát.Ennek pedig időbe kész kell lennie!!!!! :!: :!: :!: :!:
A szobába még festeni akarok,tudjátok a Pocihontast. :lol:

tímea83
Ajka

Esetleg kaphatnánk egy kis ízelítőt a könyvből...? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Be kell vallanom nem vagyok normális.Már két hete nézem az Esmeralda-t,és a Titkok és szerelmek-t. :oops: :oops: :oops:

tímea83
Ajka

tímea83! :)

Elhiszem, hogy már az összes tökötök tele van. :( De ha nem tisztázzátok a problémákat, akkor szépen lassan galyra megy a kapcsolatotok. Eddig úgy tűnik jók vagytok. Kitartás! :wink:
Ha a befalazás segít, akkor betonszarkofágot neki! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Igazad van!Nem árt biztosra menni! :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

007

ez esetben sajnos nem működik a ctr+c ctr+v
de ha rákeresel a neten több részlet is van a könyvből :)
Vendég

sillia! :)

De a Neten már működik ctr+c ctr+v :wink: :lol: :lol: :roll: Azt meg nem tudhatom, hogy hol tartasz és melyik részlet tetszik... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

igen, de pont azt a részt nem találtam a neten ami annyira tettszett...
Vendég

Akkor sz@r a Netetek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

lehet :D

na, bevallom az a helyzet, hogy számomra ez a könyv nagyon realisztikus és szókimondó a házasélet szempontjából. Elolvasom és jót nevetek vagy épp elgondolkodom rajta, de ÉN leírni szégyenleném :oops:
Vendég

Akkó mé nem ezzel kezded!???? :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

És ehhez mit szólsz?:

http://dacas.hu/

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: