A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!Kép

Lujza!Kép

Nagyon izgulok értedKép, Bár tudom, hogy biztos sikerülni fog!KépKép! Pihenj sokat és vigyázz magadra!

Nekem olyan világvége hangulatom van, hogy csak na! Nincs semmi okom rá, mert semmi különös nem történt velem, de mégis idegesít minden, nincs kedvem semmihez, egy gombóc a gyomromKép Nem is mondom tovább, nehogy rátok ragasszam!
Ti legyetek jó kedvűek, hátha az rám ragad, és megváltozik a jelenlegi hangulatom!

Pusz, Zita

Kép
Kép
zituska28

Eszti, neked valamit nagyon kever az orvosod ...

Zita, nem vagy egyedül Kép nekem sincs valami fényes kedvem ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!Kép

Ez nem jó hír, múlt héten olyan jókedvű voltál!
Remélem azért minden Ok, és neked is "csak" ilyen megfoghatatlan rossz kedved van, mint nekem!

Zita

Kép
Kép
zituska28

EsztyxKép
Sajnos ezek a tüsző-ciszták még kicsik ahhoz, hogy megrepedjenek. Jó lenne ellenőriztetni, és megnézetni a dokiddal egy hét múlva, hogy mi változott. Ha megnőnek kb. 20mm-eresre, akkor meg lehetne tüszőrepesztő szurival repeszteni őket, és akkor akciózni. Nekem sajnos az a sanda gyanúm, hogy valami hormonkavar van nálad, mert nem érett a ciklusodban rendesen tüsző, és ezért az LH szinted sem emelkedett meg, hogy megrepedjenek ezek a tüszők. Valószínűleg ezek túlélő tüszők lesznek, és figyelni kell, hogy nehogy nőjön és ciszta legyen belőle. Egyébként ezért nem jön meg a mensid, mert ezek termelik a hormonokat. Remélem felszívódnak a következő UH-ra.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Zita, fogalmam nincs, felébredtem 5-kor és sokminden eszebe jutott ... Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Cat ment mail!

Mindenkinek szép hétfőt, most dolgoznom kell gyorsan!
sziasztok
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Lanyok!

Nekem sincs tul jo kedvem. Kiderult tegnap, hogy a noverem varja a 3. babajat. Hat en rogton sirva is fakadtam. Kicsit rosszul esett. Persze o nem tehet semmirol, megis olyan szar volt.
Na, mindegy.

Lenne egy kerdesem. Lehet hogy eleg hulye, de leirnatok, hogy mit gondoltok? Mar regota akarom kerdezni, csak most lesz aktualis.

Az lenne a kerdesem, hogy a ciklus masodik feleben aki spontan probalkozik jarhat tornara? Merthogy en nagyon szeretnek, es eddig tettem is a ciklus elso feleben mindig, de az inszemeknel a doki mondta, hogy ne menjek a masodik feleben. De most csak ugy spontan probalkozunk (clostival) akkor szerintetek mehetek? Nem agyazodik be nehezebben a baba? Vagy nem lehet baja tole?
Ez ilyen erosito torna lenne, nem ugralos.

Koszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép
Át tudom érezni, amit a nővéred miatt érzel... ez nem irígység, hanem szívfájdalom. Küldöm az erősítő sugikat!
A tornával kapcsolatban én azt mondom, hogy menj nyugodtan. A lényeg, hogy ne zökkenj ki a normális életedből, mert szerintem ezzel kevesebbet ártasz, mintha kizökkensz a normál életritmusodból.
Nagyon sokan úgy lettek spontán babásak (és most nem RR-re gondolok), hogy mellette tornásztak (pl. Karmen Kép is három sikertelen lombik után).

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Dodo, hidd el, tudom mit érzel. Nővérem a köv. hetekben fogja megszülni az ötödik gyermekét!!! Ők nem akartak, sikerült, mi akarunk, nem sikerül. Hát nincs igazság a földön...
A.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Szia Cat!

Köszi a válaszod, nagy erőt adott, pont összejött, a párom korán végzett,én hazajöttem a munkahelyemről, mert nem éreztem jól magam, Így elmentünk a nőgyógyászhoz. Azóta ŐRJÖNGÖK!!!! Megvizsgált.Közölte, hogy a méhem normális. SE VÉRVÉTEL, SE UH.!!! Megkérdeztem, hogy mi lesz, ha ebben a hónapban sem jön össze? Erre azt mondta, hogy majd összejön a következőben. Nézek rá, hogy még kell gyógyszert szednem? Mire Ő: Persze.
Na, tök jó. Rohadtul nem érdekli, hogy nekem fáj, szúr meg bizsereg, hogy elfelejt odafigyelni, mert második hónapja szedem ezt a clostit és azóta egyszer nem vizsgált meg.Én meg állandóan adom az esélyeket, de most sokalltam be. Fáj és szart rám magasról! Milyen doki az ilyen?
Úgyhogy, így jártam. Ne haragudj, amiért ennyire kiborultam, de cefetül érzem magam. És nem tudok lenyugodni. Bocsánat.
Puszi Mindenkinek
T.Kriszti
kriszpy

Kriszti Kép
Teljesen megértelek. Szerintem keress egy másik dokit, aki odafigyel rád, és tudja, hogy hogyan kell ezt kezelni.
Drukkolok!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Zsuzsa!

Köszönöm, hogy írtatok. Nagyon jól esett, A sírógörcs sajnos urrá lett rajtam, totál ki vagyok. Igen, másik orvoshoz megyek. Elegem van ebből. Csak sajna a problémám még nincs megoldva. Azóta vannak fejlemények. A barátnőm felajánlotta, hogy bejelent az orvosához. Péntek délután rendel. A bibi az, hogy pénteken 21 óráig kell dolgoznom. Megpróbáltam elcserélni, hisz tettem már én is szívességet másnak, mentem be más helyett. És senkit nem találtam, aki segítene. Úgyhogy várhatok mégegy hetet. Amikor épp mestizni fogok, így nem fog tudni vizsgálni. Azt hiszem ehhez nem is lehet hozzászólni. Persze a fájdalom senkit nem érdekel, mert nem ők érzik. Hát, roppant szomorú dolgok ezek. Még szerencse, hogy mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Jó éjt mindenkinek.
puszi
Kriszti
kriszpy

Sziasztok mindenkinek!
Ma kavartam egy sort, és elmentem a körzeti rendelőbe. A doki nem érzett terhességet Kép, de csüt. megyek UH-ra.
Kriszti!
Ilyenek az emberek. Nálunk is sok mindent megértettek, sajnáltak, de sokat hiányoztam...
Pedig nekik is volt gyerekük, de azt elfelejtik. Nálad azt, hogy amikor problémájuk volt, te segítettél. Ilyenkor a kölcsönkenyér nem jár vissza, sajnos Kép. De drukkolok!
Nekem viszonylag jó volt a kedvem, bár ahogy az idő alakult...
Mindenkinek sok ++++++++++++++++++++++++ energia, és jó éjszakát!
Kriszta

mohácska

Jó reggel!
Rég nem írtam már (mert nincs mirQl) de azért midig elolvasom a hozzászólásokat.
Mi most a 3 inszem után aktívan pihenünk. Azért mondom, hogy aktívan mert nagyon sokat tornázom, + egészséges étrend és méregtelenítés, meg szolárium meg ilyenek. Sokkal jobb a hangulatom mostanában...azt se tudom igazán, hogy hanyadik napján vagyok a ciklusnak...de Qszintén szólva nem is érdekel.Kép Ha akartuk volna tegnap kezdhettük volna a lombikra való felkészülést és a hónap végén már jöhettek is volna a lurkók. De mi inkább várunk nyárig. Annyira nem sürgQs...s különben is a testi lelki harmónia legalább olyan fontos mint bármi nQgyógyászati baj-gond. Elméletileg úgy se tudják, hogy nálunk mi a gond...úgyhogy bár elég kevés eséllyel akár spontán is terhes lehetnék...mindenesetre ha nem lennék akkor nyáron nekiváguk a lombiknak.
Szóval ennyi dióhéjban és további kitartást mindenkinek!
Orsi
Neked nagyon gratulálok a lurkókhoz!!!Kép
Ui.:Képzeljétek fogytam 3 kilót, na nem mintha eddig is kövér lettem volna de azért volt/van rajtam 1-2 kiló plussz...és olyan jó, hogy a plöttyedt hasizmaim is új erQre kelnekKép...nehezen bírtam ugyanis a mozgáshiányt csakúgy mint dodo és én se mertem tornázni úgy rendesen már 4-5 hónapja.Kép
Vizkrisz
vizkrisz

Sziasztok!

Nem tudjátok hova tűnt a Clostylbegit-es topic? Lehet, hogy még korán van, de nem találom.

Virág
virag08

Szia Virág!Kép

Az "ANYASÁGRÓL" alatt van a "FOGAMZÁS, VÁRANDÓSSÁG, SZÜLÉS", abban van a "fogamzás" téma, és abban van a Clostilbegytes topik, meg a babaproject előtt... is!Kép

Zita

Kép
Kép
zituska28

Kriszta!

Jol teszed, jot fog tenni a pihenes es ki tudja meg lehet hogy csoda is tortenik veled.

Csak kitartas.
Most mar en is lazabban veszem az eletet, mar amennyire tudom, es jobban, elek, mozgok.
Ez tenyleg jol is esik, csak ajanlani tudom.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Szép jó reggelt mindenkinek!Kép

Azt hiszem, meg van az oka, amiért hülye hangulatom volt, van:
Ma reggel leesett két tizedet a hőm /ami amúgy se verte az egeket, de legalább fel ment/, és kicsit rózsaszínes volt reggel a papír. Elvileg egy hét múlva kéne megjönnie, mert kb a 18. napon volt tüszőrepi, és ma vagyok a 26. napon
Tehát majdnem egy héttel hamarább akar megjönniKép Ilyen még nem volt... most miért?Kép
Köv. ciklus = gyogyi. Már ki van váltva.

Kriszta!Kép

Jó, hogy írtál!Kép Örülök, hogy ilyen pozitívan látod a dolgokat, és meglátod, meg lesz a jutalom érte - egy édes kisbaba személyében!Kép
Ez példa értékű, és annak üzenem, aki türelmetlen /néha én...Kép/, hogy ezt így kell csinálni!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Kép

Vizkrisz!Kép
A táblázatban jól szerepel hogy mióta próbálkoztok a babával?
Jól teszed hogy lazítasz! Egy nagy csalódás után én is lazítotam, mozogtam és fogytam 5 kg-t tavaly áprilisban, aztán augusztusban spontán sikerült! (Éppen fogorvoshoz is jártam és szeptember 1-től akartam újra dokihoz menni, illetve voltam is, ki is írta a Serophene-t, de aztán nem jött meg.Kép)

Dodo!Kép
Tornázz nyugodtan, ha egészséges az embrió, akkor megmarad! Én sem mozogtam semmit, nem mertem, de azt hiszem butaság volt!
Karmennek is a 3. sikertelen lombik után, a leállás és lazítás időszakában jött össze, amikor tornázott meg csupa olyan dolgot csinált, amit azelőtt nem mert, ne veszélyeztesse a babát, és februárban megszületett Orsi nevű kislánya. Kép

Hajrá mindenki!!!
Aki be szeretne kerülni a táblázatba, szóljon!

Leone

KépKép
leone

Leone Kép én a "friss kisbabák"-hoz szeretnék kerülni Kép vagy akkor nem neked kell szólnom Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!Kép
De akkor is nekem kell szólnod, de már csak 5 hétig, úgyhogy igyekezz!Kép
Utána lehet, hogy azt a táblázatot is átadom másnak.
Nagyon drukkolok, hogy még az én időm alatt bekerülhess abba a táblába!Kép

Leone

KépKép
leone

Leone Kép hiába igyekszem én Kép az senkit nem érdekel ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok! Nálam sincs semmi újság azért be-be nézegetek.
LUJZA:drukkolok ezerrel!!Most biztos hogy sikerülni fog! Meddig vagy otthon? Mikor kell tesztelned?
VIZKRISZ:ez nagyon jó, hogy most rápihentek! A babák a csinos, elégedett anyukákat szeretik! Azért kérdezz rá a nyári lombikra. Én úgy tudom, hogy nemnagyon csinálják nyáron,mert a magas külső hőmérséklet nem kedvez az emrikéknek.
Leone:Hogy telik az időd otthon? Ugye már nem jársz be? Kisdinnyét üdvözlöm!
ORSI,CAT:ismeritek a mondást: "Ne törődjön semmivel, egyen zsemlét kiflivel"! Küldök mailt!!
régiVirág
virag

Leone Kép
Én is szeretnék bekerülni a táblicskuba. 2004. márc. óta próbálkozunk 1 c 19 cn. Budapest, nincs gyerek (még) Kép
Köszi Kép
Orsi: megkaptam mailt, megnéztem Kép Kép Naggggyon tetsz!
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Uuupsz, lemaradt: ciklus: 29-30 nap rendszeres, és 24 éves vagyok. Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok én egy friss lombikos vagyok Kecsóról! A Kaális fórumba már írtam egyszer, de ott leállt a mozgás. Üdv és bíztató pusszancsok mindenkinek! Mi két éve próbálkozunk és most április végén lesz az első ICSI-s lombikunk! Már tűkön ülök! "Várni, csak várni, mindig csak várni!" Ide egy hét, oda egy hónap! Én ezt viselem a legnehezebben! Kitartást mindenkinek!

KépZsuKép

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Virág(régi)Kép
Ezen a héten vagyok itthon, jövő héten már megyek dolgozni.Jövő hét csütörtökön (15-én) kell tesztelnem. Hogy bírom ki addig...?
Ma kicsit görcsölgetett a hasam és fel vagyok kicsit püffedve.Hát ennyi.
ZsuKép
A Kaális topicban találkoztunk. Jó, hogy átjöttél, itt sokkal több a bíztatás és a kedves szóKép
Pusz,Lujza
lujza

Lujza Kép
A puffadás szerintem jó jel, nekem az 5. hét végéig folyamatosan volt, most csak esténként van. Nagyon drukkolok!
Majd mi lefoglalunk 15-ig Kép Nekem 15én volt egy pozitív tesztem, így az egy nagyon szép dátum Kép

Zsu Kép
Üdv. Mi is Kaálisok vagyunk, és 2 kaális babó csücsül a pocimban. Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan. Ki az orvosod?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Leone!Kép

Változott a helyzet, mert már nem rendszeres a ciklusomKép Múlt hónapban 34. napra jött meg, most meg úgy néz ki, hogy hamarosan megjönKép

Pusz, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zitus!

Nagyon idetlenek ezek a ciklusok. Nekem is kesett 10 napot, pedig ugye akkor tudtam mikor volt a tuszorepi es megis kesett.
Soha nem lehet tudni mi jatszodik le odabent.

Valaki segitsen!!!!!
Hova tunt el a 2004 oszi topic??? Meg az osszes tobbi evszakos topic????

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép
A legkülső - ahol az anyaságról topik, kórházak stb. főtopikok felsorolása is van - van egy olyan, hogy Gyerekek kor szerint. Ott van az ősz is.... nekem is dőbe telt, mire megtaláltam.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dodo!Kép

Hát elég idétlenek tényleg! Ilyen még nem volt nekem! Most vagyok a tüszőrepi után egy héttel, és meg akar jönniKép.
De ez még mindíg jobb, mint ha késik napokat, és mégsincs baba.
Te most hol tartassz a gyogyival?

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Lujza: Eszméletlenül drukkolok! Annyira hogy az már szemtelenség lenne ha nem sikerülne!Kép

Orsi: Végig olvastam a történeted! Hát le a kalappal! Ezt meg lehet valahol tanulni? Gratulálok!
A kérdésem az lenne hogy ha 16-án lesz az első uh-m akkor van valami kb. fix időpont a beültetésre vagy ez mindenkinél teljesen más?

Dodo: Az én ciklusom is olyan volt mint a tied. A fogamzásgátló után egy darabig állt aztán egy fél év múlva elkezdett késni aztán volt hogy egy kimaradt stb. Meg csináltam vagy ezer tesztet mert mindig azt hittem hogy azért nem jön. Hát borzalmas volt! Teljesen belehergeltem magam! Ha ajánlhatok valamit ezt hagyd ki az életedből. Én is mértem a hőmérsékltemet de az se stimmelt sehogy!
Pussz: Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsu Kép
Akkor még nincsen. Az első Uhkor még a tüszőleszívás időpontját sem szokták megmondani. Akkor megnézik, hogy hogyan érnek a tüszők, és ezalapján állapítják meg a gyógyszerek további adagját. (Ez az első UH, amiről írsz, ez már a stimuláció alatt van, ugye?) Mikor indul a stimu?
A tüszőleszívás és a beültetés időpontja is egyénenként változó. A tüszőleszívás függ attól, hogy hogyan nőnek a tüszőcskék, a beültetés függ attól, hogy hogyan fejlődnek a babácskák, de a beültetés általában a leszívást követő 3. napon van.
Köszönjük a gratuláció Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zita!

En most beszedtem a 10 db-os clostiadagomat erre a hora es penteken megyek UH-ra, a 13.napon, es meglatjuk, hogy megnott-e a odabent valaki vagy sem. Remelem, es akkor hetvegen akciohegyek. Ha nem, akkor is!!!!!

Orsi!

Koszi! De miert rendezik ezt at folyton? Soha nem lehet semmit megtalalni!

Lujza!
Mar csak 8-at kell aludni, kitartas! Jol haladsz!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

LányokKép

Alig találtam meg a topikunkat. Minek kellett átrendezni ? Most minden általam érdekelt topik máshol van.Kép

ZitaKép
Azért akar megjönni neked, mert alacsony a progiszinted. Sajnos leesett, ez elégtelen hormontermelés eredménye, így nincs ami táplálja a nyálkahártyát. Remélem helyreteszik gyógyszerrel!

ZsuKép
Üdv. a topikban. Remélem csatlakozol az ICSI-s sikerszériához, mert most az van itt a topikon!Kép

LujzaKép
A puffadás nekem is végig volt az ET után 2 hétig. Nagyobb volt a hasam mint mostKépKép Ez jó jel, szerintem már bent rendetlenkednek a lurkók. Szerintem jobb ha mész dolgozni, ez bevált Orsinak is és nekem is. A sok fekvés sem jó nekik. Jobban is telik az idő bent a munkahelyen.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!Kép

Igen, ez lesz, már ki van váltva a bogyóm...
Remélem az majd segíteni fog!

Dodo!Kép

Biztos, hogy növöget/nek/ már a tüszőcské/i/d, és várják a nagy napot!Kép

Lujza!Kép

DrukkKépXKépdrukkKépXKép!!!!!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Jól eldugták a topicokat ezzel a nagy átrendezéssel! Kép
Azt sajnálom a legjobban, hogy a ..."ma megint megjött"... és a "..."ma megint megjött"... babásai" nemcsak hogy nem egymás alatt van, hanem még nem is egy csoportba tartozik! KépKépKép Pedig annak azért adtam azt a nevet, hogy egymás alatt legyenek, hiszen kapcsolódnak egymáshoz, könnyebben figyelemmel lehet kísérni az ismerősöket és talán kis optimizmust ad az ebben levőknek, hogy innen tovább lehet lépni.
Ráadásul haogy az miért került a "Gyermekek kor szerint" csoportba nem értem, egyáltalán nem egykorú gyermekekről van benne szó! Sőt, várandósok és már anyukák vannak ott vegyesen!

Sziszus!Kép
Dehogynem, itt mindenkit érdekel a te igyekezeted! Nem görcsös igyekezetre gondoltam, a te esetedben kifejezetten az ellenkezőjére van szükség: hogy megtégy mindent a cél érdekében (ezt tudom, hogy megvan), ugyanakkor el tudj lazulni! Talán már csak ez utóbbi hiányzik és ez a legnehezebb...

Virág!Kép
Gyorsan telik az idő itthon. A másik topicban olvashatsz rólunk időnként. Ott most szerveződik egy tali is, ha olyan időpontban lesz hogy egyben leszek még és el tudok menni, akkor szívesen találkoznék veled is, mert utánna jó ideig nem fogok tudni így utazgatni majd...

Lujza!Kép
Megy a drukk továbbra is!!!

Zsuzsa!Kép
Kellene még a táblázathoz, hogy hanyadik ciklusnapon jársz!

Leone

Kép

KépKép
leone

Szerintem meg lehet kérni a fő rendezőket, hogy a babást is tegyék emellé. Egyébként sem értem, hogy a mi babáink milyen kor szerint vannak csoportosítva Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi Orsi!
Pénteken kezdődik a nagy kaland és 16-án megyek UH-ra. Fűűűűű de izgulok! Valaki csapjon homlokon, olyan türelemtlen vagyok! Olyan jó hogy vagytok! A férjem is örül neki, hiszen azóta nem rángatom annyit hogy: Lécci,lécci beszélgessünk!Kép Kép
Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Sziasztok!

Új vagyok itt, úgyhogy bemutatkozom. PCO-s vagyok, a mostani az első Clostys hónapom és tegnap a doki egy 20 mm-es tüszőt és 9 mm-es nyálkahártyát látott.
Most izgulok, hogy mi lesz, sikerül e... Jár valaki hasonló cipőben?

Üdv.

Baba
baba76

Szia Bobebaba!

En példaul, iyen vagyok!

PCO-s egy kicsit, es clostit szedek, es penteken megyek UH-ra hogy mit lat! Hanyadik napon vagy hogy ilyen szep tuszod van?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Szia Dodo!

Nekem ez a 14. napi UH volt tegnap délben Kép Előtte 3 hónapig semmi nem volt, csak ilyen 2-5 mm közötti valamik... Tánclépésben és fülig érő szájjal távoztam a dokitól...

Te milyen mennyiségben szeded a Clostyt? Valami mást kapsz mellé?

Baba
baba76

Bobebaba!

Nekem 13. napi UH lesz. Remelem latszik mar akkor is valami...
Nekem mar volt 5 inszeminaciom, csak nem sikerultek. Szoval nekem volt tuszom a mult honapokban, de csak stimulalassal injekciokkal).
En 2x1- clostit kaptam, es kezdtem a 3. napon.

Bromocriptint szedek meg melle, mert magas a prolaktinom is. Abbol 2x1/4-et.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!

A hétvégén tönkrement a gépünk, a proci és az alaplap is felmondta a szolgálatot. Párom nagy bánatára.Igy most a fele fizetést feláldoztuk drága jó gépünkért. De legalább én is netezhetek.

Ma vagyok a 32.napon de még semmi, a hőm stabilan 36.8 , már 2 hete(pedig nem tudom mindig teljesen ugyanakkor mérni) és olyan nyomi vagyok meg a gyomrom sem valami jó. (tegnap hajnalban volt egy negatív tesztem,sajna,de még biztos korai volt!Legközelebb szombaton terveztem, hogy tesztelek!!!))

De egy dolgot nem értek, én mindig azt olvasom itt a neten, hogy a cisztából nem lehet már petesejt és hogy a ciszta kitolja a mensit, ezért késik.
Nekem ugye a 16.napi UH-ra lett egy jókora cisztám a tüszőmből. Mégis azt mondták mind az UH-on, mind az orvosom, hogy ez még megrepedhet úgyhogy próbálkozzunk. Sőt a doki azt is mondta, (a ciszta tudatában), hogy a Closty hatására mindenképpen meg kell jönnie 4 hétre + 1 hét még belefér. De én már már lassan ezt a plusz 1 hetet is elérem. Most akkor mi van??????

Móni
Móni

Dodo! Drukkolok, tudom, milyen nehéz elmenni és várni az "ítéletet"... Főleg, ha már ennyi minden van mögötted.... Kép

Móni, a ciszta téma nekem sem világos, talán valaki megvilágosíthatna minket: nekem a bal oldali cisztákra mondta a doki, hogy lehet belőlük valami....

Baba
baba76

MoniKép
Ez a ciszta dolog az orvosoknak sem tiszta szerintem. Igazából azt olvastam, hogy a 30mm feletti tüszőt már cisztának nevezik. Nálad az volt a rossz jel tulajdonképpen, hogy hirtelen a tizenvalahányas tüsző 40mm-esre nőtt. Ez valami rossz hormonreagálás. 50mm felett már fel sem szokott szívódni, hanem ki kell szedni. Ezért kellene megnézetni a dokiddal megint UH-n, ha megjön a mensid, hogy felszívódott-e.

Ezt a neten találtam, egy orvos nyilatkozta:

Nem repedt meg a tüszoje, így szervezetében csak tüszohormonok (ösztrogének) termelodnek, de
sárgatesthormon (progeszteron) nem. A "ciszta" maga a meg nem repedt tüszo,
mint folyadékkal telt hólyag. Ha a vérzése spontán megjön, az jellemzoen
alvadékos, fájdalmas, elhúzódik, olykor borszeru szövetfoszlányokkal
tarkított. Ez az állapot a túlélo tüszo szindróma (folliculus persistens),
mely az esetek kvázi 100%-ában stressz eredetu.

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Találtam én is valamit:
Túlélő tüsző" szindróma
A valódi PCOS sokkal ritkább, mint azt feltételezik: a PCOS-t a nőgyógyász szakorvosok rendszeresen összetévesztik a meg nem repedt ("túlélő") tüsző szindrómával (folliculus persistens). Ebben az esetben a tüsző megérik, de nem reped meg, nem érlelődik a helyén sárgatesthormon. Ez az elváltozás féloldalas, és magukat a meg nem repedt tüszőket keverik össze a cisztákkal. Jellegzetes stresszbetegség. Elhízást, fokozott szőrnövekedést is okozhat, amely azonban sohasem olyan kifejezett, mint PCO esetén. Nem veleszületett, így a betegnek lehet gyermeke, nem úgy, mint PCO-val, melyet elsődleges meddőség kísér. Folliculus persistens esetében is ritkák lehetnek a vérzések, de jellemzően erősek, elhúzódóak, fájdalmasak, alvadékosak, bőrszerű foszlányokkal és nyákos folyással ürülnek. Mivel - mint az emlősállatok zöménél - a stressz (avagy szorongás) letiltja a szaporodást, emiatt az egyik (de csak az egyik) petefészek tele lesz meg nem repedt tüszőkkel, amelyek ciszta formájában "élnek tovább". Az emlők a menzesz közeledtével egyre érzékenyebbek. Míg a valódi PCO-t úgy kezelik, mint az időskori cukorbajt (hiszen a probléma ott is az inzulinreceptor-érzéketlenség), ez utóbbit megfelelő ovulációindukciós kezeléssel gyógyítják, mely nem nélkülözheti a kiváltó stressz eredetének felismerését és hatékony lelki gyógyítását. Az érintettnek el kell fogadnia, hogy nem beteg, és teherbe is fog esni, ha nem is azonnal: a betegségtudat feloldása nagy lépés a stresszoldásban és ezzel a gyógyulásban is.
baba76

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) dominánsan öröklődő inzulin receptor betegség, az utódok felében megjelenik. Jellemző tünetei az elhízás, a férfias eloszlású, fokozott szőrnövekedés, mindkét petefészek extrém megnagyobbodása, többszörös cisztás elfajulása valamint a ritka (évente 2-4 alkalommal jelentkező és gyér (legfeljebb 1-2 napig tartó) vérzések. Mindkét petefészek lúdtojásnyira megnő, kérge vastag, benne mindkét oldalon 6-8 ciszta látható a kérgi részben. Az ok a szövetek inzulinnal szembeni, domináns módon öröklődő érzéketlensége, rezisztenciája. Emiatt magas az inzulinszint, a cukoranyagcsere mégis romló és rosszak a vérzsírértékek. A magas inzulinszint férfihormon-túlműködést eredményez, ez okozza a jellegzetes tüneteket, például az aknés arcbőrt, a szőrösödést, hajhullást és szeborroeát. Ezekre a tünetekre egy fogamzásgátlóként is alkalmazott gyógyszert szoktak rendelni, ami enyhíti is azokat, de az alapbetegség gyógyítására nem alkalmas. Fontos ismertetőjele a betegségnek is, hogy mivel a PCOS genetikailag determinált folyamat, ezért már a pubertáskor jelentkezik. A PCO mellett nincs ovuláció, nincs sárgatestfázis. A beteg meddő. A PCO a rendkívül magas férfihormon-termelés révén tiltja le az ovulációt, gátolja meg a terhességet.
A PCOS a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a nők betegsége! Ugyanez, az inzulinreceptorok érzéketlenségét, közvetve pedig a férfihormon túltermelődését okozó génhiba a férfiaknál a metabolikus-X szindrómának ismert tünetegyüttesben mutatkozik meg, magas vérnyomással, elhízással, diabetesszel, zsíranyagcsere zavarokkal, érelmeszesedéssel. A tünetek közül a férfiaknál a szőrösödés természetesen nem feltűnő, de a jellegzetes alma típusú elhízás igen: a betegek mellre, hasra, arcra híznak, testes, vörös arcú emberek, viszonylag vékony lábakkal. Általában nagy a kockázata, hogy viszonylag fiatalon halnak meg valamilyen kardiovaszkuláris szövődmény következtében. A PCOS összesen a populáció öt százalékát érinti.
A megbetegedést jelző fontos laboratóriumi adat a csökkent cukortolerancia: amikor az éhgyomorra itatott cukoroldat elfogyasztása után két órával sem normalizálódik a cukorszint, mert a receptorok nem működnek megfelelően.
Sokáig a policisztás ovárium betegséget drasztikus beavatkozásokkal próbálták kezelni: például eltávolították a petefészkek felét, hogy egy ideig létrejöjjön spontán ovuláció. Ha ezalatt a nő teherbe esett, szerencséje volt, de az ilyen esetekben megkísérelt ovuláció indukció eredménytelennek bizonyult.
Szerencsére van olyan gyógyszer, mellyel helyre lehet állítani az inzulin-receptorok érzékenységét (metformin). Ezt eredetileg az időskori cukorbaj gondozására találták fel, de a PCOS ma már szuverénnek tekintendő gyógyszere lett. Hatékonyan rendezi a receptorok működését, beindul a spontán peteérés, sőt, teherbe is eshetnek a beteg nők. A szedésének természetesen vannak feltételei, a metformin alkalmazása felelősségteljes szakorvosi feladat.
baba76

Sziasztok!Kép

Ma reggelre megint megjött...Kép
Holnapután kezdem a bogyit. Most már nem vagyok elkenődve, hanem izgatottan várom a következő hónapot!Kép

puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: