A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:06-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Czigka:Akkor a gyomrod van felfúvódva! :lol: :lol: :lol:
Espumisan gyöngy,az segít!
Sajna nekem is gyakran kell bevennem,de ezt lehet kismamiknak.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok

Pagika az előtej császár után is van már, csak a tejbelövellés indul be később.
Oxitocint igen adnak a csaszinál, meg utána injekcióban is szoktak adni, mivel a császár után a méh nehezebben húzódik össze.

Orsi én a 12. hétig nem festettem a hajamat, azóta igen, de csak két havonta.
Azt nem tudjátok véletlenül hogy a szülésnél lehet e műköröm? Illetve nekem ugye a sajátomon van a zselé. Gyakorlatilag az is műköröm.

Moncsy nagyon szépek a rucik.

Timi én nem akartam és nem akarom távol tartani a családom, mert nekem fontosak hogy itt legyenek velem. Én nem bírom azt el viselni ha nem engedem magamhoz közel őket. Nekem kifejezetten jó ha jönnek hozzánk. Most annyiból jobb a helyzet hogy anyuék mellettünk laknak, tesómék meg velünk szemben fognak lakni. Nekem mondjuk arról is kell gondoskodni hogy a gyerekeknek legyen aki enni ad. Mert azért páromnak még sem mondhatom hogy főzzön. Nem vagyok olyan típus aki elhagyja magát. De azt nem tudhatom előre, mennyire lesz síros a pici. Meg azért jó ha az első két hétben nem a házimunkával foglalkozom. De amúgy hozzánk más nem nagyon jön, aki meg igen, az tudja hogy csak a 6 hét után. Nem kell nekik mondani. Mondjuk, nekünk most pont úgy jön ki, hogy mikor a kicsi 4 hetes lesz kb akkor megyünk esküvőre. De itt lesz Halásztelken. Úgy hogy csak a polgárira viszem magammal, utána itthon lesz a babyszitterrel, és amikor sír akkor jövök haza és megetetem, vagy még majd meglátom hogy lesz.

Pagika szép pocakod van 

Igen én voltam terheléses cukron, és mivel 8 lett az eredmény majd újra kell mennem 16.-án. Hát marhára várom, de hát ez van.

Nálunk amúgy minden ok. Pénteken születésnapi bulin voltunk. Mindenki megcsodálta hogy mekkora hasam van. Vacsi is volt, mondjuk én nem ettem sokat.
Tegnap este viszont ettem egy almát és után akkor gyomorégésem lett, hogy azt hittem szétmarja a nyelőcsövemet is.
Ettem piritóst, meg ittam tejet. Ami valamennyire hatott, de igazán az a 4-5 szem keksz mulasztotta el.

Jaj a héten vesszük át a másik autót, úgy várom már. Ma apa kipakolt mindent a kocsiból.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi:Ha az én családomról lenne szó még csak hagyján.Velük sem lenne baj,nincs köztünk rossz viszony,de az anyósom egy kicsit he. :D
Ezt hosszú lenne kifejteni,de nagyon igazságtalan volt velem,nagyon megbántott.Pedig amúgy nem vagyok egy haragtartó ember.
Viszont még ha annyira imádnám sem gondolom h az első pár hét és a szülés nem csak hármónk dolga.
Lehet h az is az oka h nagyon hamar önállóan éltem,ráadásul gyerekkoromban mivel én voltam a legnagyobb az én dolgom volt törődni 2 húgommal.Tehát köszönöm nekem így lesz a jó. :wink:

tímea83
Ajka

gabi1! :)

Nem hinném, hogy gondot jelentene a műköröm. (Igazából nem is érte, hogy miért kérded :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Nálatok már be van járatva alaposan, hogy kinek, mikor, hol a helye, miben tud segíteni, minek örülnél. :P Ez teljesen jó, de amikor valaki nincs belátással a másikra az tolakodás.

Kép
Kép
200907?

Egy akkor és most :

Kép
:lol: :lol:

Tavaly és idén márciusi pocakok :lol: :lol: ,jövőre nem tervezek még egyet :!: :mrgreen:

Kép

Kép
lidike

lidike! :)

Nem tervezel? Nem jelent semmit... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem tudom, hogy később milyen lesz, biztosan minden korszaknak megvan a szépsége, de én nagyon élvezem a mostanit. :D :D :D :D Úgy vártam már, hogy mindent megértsen Manó, még ha válaszolni nem is tud. Bár még a babanyelvet nyomatja, szépen megérteti magát. Rengeteg mindent felfedez magától, minden érdekli és imádom nézni, amikor elmélyülten küzd valamivel. Klassz ez a korszak. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Valamelyik nap mondtam apucinak, hogy milyen jó lenne, ha a konyhaablak előtt egy tuja lenne. Most kaptam egyet nőnapra. :lol: Már úgy várom, hogy hazahozza. :wink:

Délután meg elkapott a vásárolhatnék. Már régóta szerettem volna egy doppler készüléket, csak eddig nem jutottam el a végleges döntésig. Délután nem bírtam tovább, közöltem apucival, hogy indulunk és veszünk egyet. A Brendonba eddig max röhögni jártunk, de most jól jött, hogy elég széles a választék. Egészen a parkolóig bírtam, apuci meg szépen kinevetett. :lol: Vicces volt ülni a kocsiban és hallgatni a bébi hangját. Hazaérve is hallgattam egy kicsit, csak épp kb az 5. percben lemerült a gyári elem. :twisted: Ennyire azért nem kéne spórolni. :lol: Mindenesetre ez is elég volt hozzá, hogy feldobja a napomat. :wink:

Lidike,
Először csak a fotót láttam, hát meghűlt bennem a vér. :lol: Mi a gond a jövő tavasszal? :D

Gabi,
Amikor Szabival voltam kórházban, a mellettem lévő csajcinak igencsak termetes műkörmei voltak. Túlélték a szülést, pedig mondta, hogy ha zavarja, simán le tudja őket szedni. A gyerekkel is boldogult utána, egyáltalán nem zavarta, csak az én szememben álltak olyan furcsán az ujjai.

Czigka,
Nekem is vannak olyan szakaszaim, hogy ha egy légy rászállna a pocimra, akkor biztos visszapattanna róla. Natival sokkal durvább volt, mint most, szinte folyamatos, úgyhogy sztem csak a növekedés. Nekem is főleg este jön elő, de nem feltétlenül kajafüggő, inkább hogy aznap mennyire voltam igénybe véve. Nem bírja a lógást. 8)

007,
Azt nem mondtam, hogy meg is akartam enni az ánizst. :lol: Csak az illatát szeretem.
Én úgy látom, hogy ahogy nőnek, úgy lesz egyre jobb és könnyebb a gyerekkel.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Átfutottam, azt a rengeteg oldalt, amit kedd óta írtatok, és egy csomó mindenre akartam reagálni, de a hajfestésen és az apás szülésen kívül már nem emlékszem a többire.
Hajfestés:
én az első 3 hónapban is festettem a hajam, nem a fodrászommal, hanem vettem ammóniamentes hajfestéket (Loreal, kb. 1600 Ft), és Anyukám festette be, illetve azóta is ő festi ezzel a festékkel. Nem büdös, ráadásul otthon a szellőztetés is könnyebben megoldható. Ha zavaró a szaga, akkor lehet maszkot felvenni.
A hajfestésnél nem a bőrön keresztül felszívódó anyagok a veszélyesek, hanem az, amit belélegzünk.
Amúgy már a Shiseido is készít ammóniamentes termékeket, csak azt csak néhány fodrászkellékesnél lehet szerintem megvenni. De készít hajzselét is, meg más hajformázó cuccokat, mind ammónia nélküli.

Apás szülés:
Nekem amióta világ a világ, az volt az elképzelésem, hogy az Anyukámat szeretném magam mellett tudni. A párom sem szeretett volna bejönni, így a dolog úgy tűnt, hogy nem kérdés.
Aztán kb. 2 hónapja nekem szegezte a kérdést, hogy akkor biztos, hogy anyukádat szeretnéd bent? Gyanús volt, úgyhogy rákérdeztem, hogy miért? csak nem be akarsz jönni?
Hát kiderült, hogy a gyerekes barátai annyi mindent meséltek az apás szülésről, hogy nem szeretne róla lemaradni.
Szóval bent lesz. Persze, azért bebiztosítom magam, amúgy sem biztos, hogy hamar meglesz a baba, és akkor esetleg Anyuval tudják váltani egymást.

Szülés után Anyukám biztos nálunk lesz, egy-két hétig napközben. A nővéremnek is ő segített, megmutatott mindent, hogy hogyan kell csinálni.
Én az anyósomnak is örülnék, de ő a szabadságát nem akkor veszi ki, amikor akarja, Anyu viszont akkor jön el szabira, amikor szükséges.

Sajnos holnap megint megyünk vissza a kórházba, megint dagad a párom lába. Ma beszéltünk a dokival, szerencsére a tenyésztés is és a vérvétel is negatív, csak azt nem értjük, hogy akkor mi a sz@rért dagad még be a lába?

Holnap én is megyek a dokihoz, már várom nagyon, mert az elmúlt napokban sokat feszül alul a hasam. Elkezdtem szedni a magneB6-ot, naponta 2-3 szemet. Remélem, hogy nincs baj. A pici sokat mocorog, néha már látszik kívülről is.

Pénteken nekem is nagyon-nagyon rossz kedvem volt, még sírtam is, szerintem az elmúlt hetek feszültsége jött ki rajtam. Mert nem szoktam csak úgy sírni, és még csak érzékenyebb sem vagyok terhesen (mert sokan mondják, hogy érzékenyebbek leszünk).
A náthám meg nagyon lassan múlik, pénteken már annyit fújtam az orrom, hogy este 2-3 zsebkendőnyi vér jött. Aznap már nem is mertem kifújni...

Krikalap!
Láttam, hogy Te is a Mávban fogsz szülni! Ki a dokid? Nekem a dr. Szabó György.

Kép
katy76

200907 csak azért kérdeztem hogy lehet e műköröm mert valahol hallottam hogy nem engedték a kórházba, azzal a jelszóval hogy ha műtőbe kell menni, akkor oda nem lehet körömlakkal bemenni, ugye le kell mosni, na de a zselét nem lehet lemosni. Amúgy nekem nem hosszú, ujjbegyemig ér a köröm, tehát a gyerek ellátásban nem akadályozna.
A másik a látogatók. Nyílván nekem is volt első gyerek és ott sem akartam hogy szülők ne jöjjenek. Anyósom az nálunk is külön fejezet, na de ő a kórházba se nagyon jött be. Az elsőnél eleve nem voltunk jóban azért, a másodiknál 5 percre, a harmadiknál nem jött be. ÉS hozzánk sem jött otthon. De az elsőnél se jöttek látogatóba rokonok, csak 6 hét után. Valahogy náluk ez így természetes. A kórházba anyuékon kívül jött még a legjobb barátnőim, meg anyu testvére. Viszont volt egy ismerős most a harmadik szülésnél aki a kh-ba nem jött, de rögtön ahogy hazamentünk ő már úton volt és mikor majdnem odaértek akkor telefonált szülés után 4. nap hogy akkor ők jönnek meglátogatni. Mondta a párom hogy talán inkább nem kellene szeretnénk szűk családi körben otthon lenni, majd inkább ha letelt a 4-6 hét akkor jöjjenek. De hogy ők már ott vannak mindjárt, nagy nehezen párom lebeszélte őket. De utána nagyon megsértődtek, azóta sem beszéltünk. De közben neki is született gyereke, és ő bezzeg megszabta hogy ki mikor mehet, idő pontot kellett kérni nála. Úgy hogy ne igazán értettem hogy akkor miért csinálta a cirkuszt. Gondolom az fájt neki hogy az első unokatestvére az én legjobb barátnőm, aki bent volt nálam a kórházban. És hát ő meg mint utólag kiderült szét akart minket marni, és ő a barátnőm helyébe lépni. Na de ez nem jött össze neki. Valószínű azért gondolta hogy akkor ő is jöhet hozzánk rögtön szülés után.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
A héten épp csak beleolvasni volt időm a fórumba, írni nem. Most meg Nóci is beteg lett, délután 38 fokos láza volt, ami hamar lement, viszont végighányta slejmmel a lakást.
Most alszik.
Voltak érdekes dolgok, mint olvastam.
Anyós: nekem nincs, de már említettem, hogy anyukám sem bírom sokáig. Nem hogy a szülőszobán.
De hogy a fokhagyma? :D :D :D
Hajfestéshez nem tudok hozzászólni, életemben egyszer voltam olyan marha, hogy melíroztattam. Alig vártam, hogy lenőljön, és kivágják (nem mintha annyira feltűnő lett volna). Tudom, butaság, de valahogy öregebbnek éreztem magam tőle. Amúgy is a természetes dolgok híve vagyok.
Na persze nem tudom, hogy akkor is ezt mondanám-e, ha erősen őszülőben lennék.

Aztán gratula mindenkinek a kis jövevényéhez, akiknek most derült ki a neme.

Táblácskába: szül: 1978.11.05, névnap 12.12.

Orrvérzés: orrfújáskor majdnem mindig egy kevés, reggelre beleszáradt, alvadt göbök... :?
Haskeményedés: sokkal többször, mint Nócival. Nekem spec. nem hat a magneb6, inkább 15 perc kiflibe gömbölyödés.

Terheléses cukor: Nócival még tutira nem kellett ilyenre mennem.

És végül egy kérdés: lesz valakinek köldökzsinórból össejt-mintavétel? Szóval, ha nem vagyok indiscrete: nektek van rá közel 400 rugótok? vagy csak megint én kapizsgálok rossz helyen?

Kép
Kép]
hendegabi

Még ezt a látogatós témát kihagytam:
A sárvári kórházban szültem az elsőt: hétfőn szültem, szerdán hazament a szobatársam, onnantól az egész szülészeten egyedül voltam vasárnap reggelig, mikoris bejött egy kismama (aki azonnal szülőszobára került), de mire onnét visszajött, én már kicsekkoltam. De látogatók nem jöhettek be az osztályra, nekem kellett kibattyogni (vonszolni a valagam)a folyosóra, és ha szerencsém volt, és a normálisabb csecsemős volt, az üvegajtóig kitolhattam Nócit is a "bevásárlókocsiban". :D
Hozzáteszem, az unokatesóm, aki a sebészeten főnővér, folyton ott lebzselt: abban a 6 napban tuti többet látta és fogta a gyerekem, mint én.

Mese vége: a nagy átalakítások folyamán a sárvári kórházat tavaly kivonták a forgalomból.... :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi!
Mi levetetjük az őssejtet. Ezt már jó régen elterveztük, már az előző terhességemnél (ő nem maradt meg) is félre volt rá téve a pénz.
Azt hiszem, hogy ha nem lenne, akkor is megpróbálnánk családi segítséggel, vagy kölcsönnel megoldani, mert már annyi mindent lehet gyógyítani vele, hogy ezt az esélyt meg akarjuk tartani magunknak.
Nyilván nem mindenki teheti meg, és nem mindenki tud esetleg kölcsönkérni ennyi pénzt. Ezt is megértem, abszolút.

Kép
katy76

Katy:
Bevallom, azért is kérdezem, mert szeretnénk mi is.
Nócinak volt egy olyan veseproblémája, hogy alig indultak be a saját veséi, már ki voltak töltve a papírok sürgősségi transzplantációhoz (mindez 11 hónaposan). Hála égnek mára tünetmentes.
Viszont ha akkor van őssejtünk, lehet, hogy más színben láttuk volna a dolgokat. (bár fogalmam sincs, hogy akkor ténylegesen segített volna-e rajtunk).
Viszont annyi a kölcsönünk, hogy nem hiszem, hogy be tudnánk vállalni még havi 17-et két évre.
A végső döntést viszont mindenképp a 4D-s uh után hozzuk meg.

Kép
Kép]
hendegabi

A Nat.Geo-n megy az Élet az anyaméhben!

tímea83
Ajka

Kép
Kép
200907?

hendegabi! :)

Egy kis belekotty, ha nem haragszol. :oops: :oops: :oops:
Krioéknál nem csak 20 éves tárolással vállalják illetve plusz pénzért elszállítják (hacsak nem a 20-asat választjátok). Jó, hogy plusz költség (kb. 26.000.- Ft a ti esetetekben), de még így is beljebb lennétek a 372-höz képest...
És amennyiban van, érdemes egészségpénztári számlára elszámoltatni.

Karitatív csomag
A csomag alapdíja 260.000 Ft (981 €), amely szerződéskötéskor fizetendő. A csomag a szett, a fagyasztás, az analízis és a 15 éves tárolási díj árát tartalmazza!
A csomag díjának 1 %-át daganatos gyermekek gyógyítására fordítjuk.
--------------------------------------------------------------------------------

Lépéselőny csomag
A csomag alapdíja 229.000 Ft (864 €), amely szerződéskötéskor fizetendő. A csomag a szett, a fagyasztás, az analízis és a 10 éves tárolási díj árát tartalmazza!
--------------------------------------------------------------------------------

Fészekrakó csomag
A csomag alapdíja 185.000 Ft (698 €), amely szerződéskötéskor fizetendő. A csomag a szett, a fagyasztás, az analízis és az 5 éves tárolási díj árát tartalmazza!

Klasszikus csomag
A csomag alapdíja 149.000 Ft (562 €), amely szerződéskötéskor fizetendő. Az első év után a további tárolás éves díja 15.000 Ft (57 €). A csomag a szett, a fagyasztás, az analízis és az éves tárolási díj árát tartalmazza!

Szállítási díjak
Budapesten belül a szállítás díja 7.000 Ft (26 €), vidékről a szállítást 65 Ft/km (0,25 €) (min. 7.000 Ft) áron vállaljuk!

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

lorca! :)

"Én úgy látom, hogy ahogy nőnek, úgy lesz egyre jobb és könnyebb a gyerekkel."
...egészen addig, amíg el nem jön a kamaszkor... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gabi1! :)

"200907 csak azért kérdeztem hogy lehet e műköröm mert valahol hallottam hogy nem engedték a kórházba, azzal a jelszóval hogy ha műtőbe kell menni, akkor oda nem lehet körömlakkal bemenni, ugye le kell mosni"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock:

Aki ezen megsértődik, nem érti meg, hogy pici babánál nem az ő személye a legfontosabb és ezért soha többet nem áll szóba veletek, azért nem kár.

katy76! :)

Jaj, hogy nem gyógyul a párod lába! :x :x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nem vagy könnyű helyzetben. :( :( :( :( :( :( :(

hendegabi! :)

Gyógyulást nektek is! :( :( :(

Nóci veseproblémáját sem láthattátok (volna) 4D-n. Látványos, de az ilyen jellegű problémákat nem tárja fel.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Kétségkívűl divatos, de kivételesen ennél nem érzek lehúzás szagot.
Manónál is tetettünk el, de csak 10 évre. Nem mindent gyógyító csodaszer, vannak korlátai, de sok területen már most is tudják használni és a tudomány rohamléptekben fejlődik... Soha ne legyen rá szükség, de ha baj van, akkor ne ezen múljon.
A csontvelő is tartalmaz őssejteket, de a köldökzsinőrvérben lévők "hatékonyabbak". (Olvasd el valamelyik honlapot, most nem tudom normálisan elmagyarázni :oops: :oops: ) Testvérek is megkaphatják egymás őssejtjét, sőt vadidegenekét is (mostanában ezt használják ki Kínában), de az kevésbé hatékony, mert nem egyezik eléggé.
Ha jól emlékszem, akkor a 30-35 hét környékéig kell megkötni a szerződést, hogy mire szülsz már kezedben legyen a cuccos.

A honlapokon tök jól le van írva minden és elmagyarázva a menete (illetve a szerződéseket is meg lehet előre nézni!).

Kép
Kép
200907?

Tessék szépen feltenni valami szép zenét vagy megnézni egy vidám filmet vagy a Lelki köldökzsinórt olvasni és KAPCSOLD KI az agyad!
Ha jól emlékszem, akkor holnaptól már otthon vagy, úgyhogy most inkább erre koncentrálj. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Helyes! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Most csak hirtelen...olvastam,de csak futolag...

Krikalap:Nem semmi amin keresztul mentetek a lanykaddal!Remeljuk azert ez nem lesz egy maradando elmeny,mihamarabb elfelejti!Mindenesetre en errol tudtam hogy van ilyen,sot meg irtam is itt a lanyoknak,hogy azert erre is figyelni kell am,mikor a fiuk futykosenek esetleges problemairol volt szo...Igy azert jobban rogzul,ha ilyen csunya peldaval all elo valaki...

Timi:Annyira sajnalom az anyos temat...de fasza csaj vagy!Csak ugyesen..ha sertodes lesz,hat majd elmulik idovel!

Ossejt....hat azert van ennek lehuzos szaga nem kicsit!Az orvostudomany fejlodik,pont ezert igaz az is,hogy meg lesz a modja annak is,hogy mas modon hozzajussanak...es akkor meg arrol nem szolt semmi hogy ezt pontosan hol is tudjak majd felhasznalni?Mar itthon is kezelnek ossejtel?...Vagy megsem?Akkor azert bukta...Persze ,gyermekem egeszsege mindennel tobbet er...eppen ezert kapnak most ezen a dolgon sokan...Persze semmi baj avval ha valaki leveteti...de van uj technologia,amivel felnott emberbol is kinyerheto megfelelo hatasfokkal...

Boo:Azert rendesen felallt a hatamon a szor a sztoridtol!En hiszek azert az ilyesmiben...vagy nem is tudom hogy nevezzem...Gyujts meg egy fustolot is...az eluzi oket,tisztitja a kornyezeted a "furi lelkektol".En is beszartam volna!!!

Kép
Kép
ancsurti

Lorca,07!!

Ha jövő márciusban is pocakos leszek,akkor szeretettel meghívlak titeket együttlakni velünk :P :P :mrgreen: :mrgreen: ...élmény lesz három darab három éven aluli gyerkőccel :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

007: köszi
Ezt a krio-st még meggondoljuk.
Én sem érzek átrázás szagot....
Nóci veséje: passz, hogy látták volna-e. Azt, hogy az egyik osztott neki, szerintem tutira. De majd rákérdezek, ha megyünk és nem felejtem el.

Tényleg: moncsy! Te úgy emlékszem Szhelyen csináltattad a 4D-t. Légyszi esetleg a tapasztalatokról, mert a lányok (pl:Dodi) nem voltak túl elégedettek!
Köszi

Kép
Kép]
hendegabi

Jó reggelit! :lol:

Boo:Nem vagy bolond!Vagy ha az vagy akkor én is!
Ennyiből sajnálom h ki kellett tenni a macskákat,mert állítólag valamiért nem bírják őket a túlvilágiak.
Az enyémek el szoktak éjjel kísérni WC-re!Megvártak az ajtó előtt.
Mármint a macskák. :lol:
Most h a macskák menesztve lettek a lakásból apát keltem fel néha h jöjjön ki velem.Úgy szokott örülni... :wink:
De most már nagylány vagyok,meg hát szegény 4-kor kel,szerintem leütne ha felkelteném.
Az a vicc az egészben h ő sem hisz benne ,de a természet gyogyi szerint lila volt az aurája,tehát spirituális erővel rendelkezik.
:roll:
Szerintem csak összekevert minket... :roll: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Boo

egyálatalán nem furcsa amit tapasztaltál. Annak ellenére hogy nem vagyok hívő, nem zárom ki a lehetőségét, hogy vannak dolgok amiket nem látunk.

Nekem gyakran van Rékával kapcsolatban olyan "jelenlétérzésem". Ezt nem tudom pontosan megmagyarázni, pár pillanatig tart csak de van.
Vendég

őssejt

nem tudom eldönteni mennyire reális az ebben rejlő gyógyulás lehetősége. De nekünk felesleges is ezen gondolkodnunk, jelenleg egy használt kiságyra és babakocsira próbáljuk elkülöníteni az összeget.
Vendég

ancsuri

a mosómacikat nem lehet domesztikálni?
olyan aranyosak :)
Vendég

Jó reggelt! :)

ancsurti!

Biztos lesz még más módja is (illetve már most is van: a gerincvelőből), de az ottani sejtek nem annyira "hatékonyak". A tudomány mai állása szerint a köldökzsinórvér a legjobb. (Többek között mi is azért csak 10 évre tetetjük el, mert az már nagyon sok idő ebben a témában)
Több betegségnél már most is gyönyörűen tudják használni, itthon is.

hendegabi!

A 4D "csak" babamozi. Látványos a szülőknek, de orvosi szempontból csak a hagyományos 2D-s bír igazán diagnosztikus jelleggel. Magyarán: Nóci veseproblémáját 4D-vel sem látták volna, hiszen testen belül helyezkedik el. Az már érdekesebb kérdés, hogy az ultrahangvizsgálatok során miért nem vették észre, hogy gond van (benézték vagy nem volt látható? :roll: )

Egy kis leírás az őssejtekről

http://www.krio.hu/cgi-bin/krio.cgi?menuid=20hu, de tényleg inkább olvassátok el vagy a Sejtbanknak vagy a Krionak az oldalát.

Kép
Kép
200907?

ezt itt találtam a babaneten

"A technika borzongatóan szép teljesítményekre képes és nem vitás, a 4D technológia előtt komoly jövő áll. De nem véletlen, hogy ezek a laborok nyomatékosan hangsúlyozzák, hogy vizsgálati leletükkel nem vállalják egy „genetikai” szűrővizsgálat felelősségét. A költségesen igénybe vehető, zömmel magán rendelések ma a leendő szülők számára vitathatatlan élményt, ám orvos-szakmailag kevés hasznot hajtanak.

Nem akarok elmélyedni sem a vektorgrafikus képalkotás, sem a számítógépes 3D renderelés rejtelmeiben: ezek a készülékek is síkbeli, kétdimenziós metszeti képeket rögzítenek memóriájukban (mint mezei társaik) és ezekből a síkmetszetekből a számítógép rendereli a háromdimenziós képet. Nem adott tehát eleve minden képpont (hiszen a magzat teljesen nem „körbejárható” – már csak anyai okok miatt sem; gondolkodjunk el rajta…), tehát a képpontok egy részét extrapolációval állítja elő. Hasonlít, de akár jelentősen el is térhet attól, amit mondjuk egy „közvetlen bekukucskálással” láthatnánk, ha ez lehetséges lenne. Aki tudja, hogyan állítják elő a korszerű videokártyák a háromdimenziós alakzatot, azok tudják, miről beszélek.
Dr. Nagy László "
Vendég

az igaz, hogy a cikk 2002-es...
de szerintem a lényeg változatlan
Vendég

Sajna az őssejt levétellel én is úgy vagyok h örülök h ha minden más meglesz mire a baby megérkezik.
Nekünk szerencsénk van ugye,mert babakocsikat is kaptunk,kiságyat,viszont átalakítjuk a házat.Azt hiszem ezt már meséltem... :roll:
Szörnyen szétszórt vagyok. :wink:

tímea83
Ajka

Lányok! Egészségpénztári számlátok sincs (vagy valakinek a családban)?

Kép
Kép
200907?

007

nekem lenne a munkahelyemen ha dolgoznék, de így hogy táppénzen vagyok nem jár :(
családban másnak nincs.
Vendég

sillia! :)

Az lehet, hogy most nem kapsz, de azért már van rajta valamennyi. És ha nem is fedezi az egészet kérheted, hogy az egyenleged erejéig fizessék ki a számlát. Magyarán, ha mondjuk 150.000.-Ft-ról a számla, de csak 50.000.-Ft az egyenleged, akkor azt az 50-et kifizetik. A többi 100-at nem tudod kifizetettni, de ennyivel is beljebb vagytok...
(Illetve mindkét cégnek van hitelkonstrukciós lehetősége is. A kutya sem szeretne hitelt felvenni, ha nem muszáj, de akár ezt is meggondolhatjátok)

Kép
Kép
200907?

Nekem van egészségpénztári számlám,de azt már gondolatban felosztottuk a babának szükséges dolgokra.
Abból fedezem a vitaminjaimat is uh...

tímea83
Ajka

007

semennyi összeg nincs a számlámon. Szeptember 5-én indult a munkaviszonyom, a caffeteria fizetése január 1-től, a próbaidő lejárta utáni első hónapban indult volna. Én viszont november 11-től táppénzen vagyok.
Talán már írtam, mi ezt a babát nem terveztük, éppen azért mert egyszerűen nem fér bele a költségvetésbe. Persze a szívünk mélyén vágytunk rá és jött mert jönni akart.
Kölcsönt így is veszünk fel, ha megkapjuk, bár nem igazán tudom miből fogjuk még azt is törleszteni.
Megpróbálok valami diákmunkát keresni Dalmának, mert sajnos a magán németórákat már nem fogjuk tudni fizetni.
Na, de ma nem nyavajgok tovább.
Kisfiam kirúgja az oldalamat :D :D
Vendég

Hitelt?Azt azért nem.

tímea83
Ajka

Hát akkor: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Szép jó reggelt mindenkinek!
még mindig nem sikerült visszaolvasnom,de lassan mennem kell védőnőhöz
és csak utána rakom fel a táblát,sorry...

először is Sillia Boldog Szülinapot!!!!

Boo!
egyenlőre még csak kétszer használtam a szolit,szóval még nem tudok sokat
mondani róla.biztos nem olyan hatásos,mitn a sima szoli,de többszöri
használat után hasonló lehet....

Pagika!
nagyon szép nagy a pocid...

ha visszajövök olvasok tovább és írok meg mert tudom,hogy valamire akartam
még írni...

Kép
Kép
csibe83

Sillia:Mi terveztük,és nálunk a krach egyik hónapról a másikra jött.
A párom két hétre rá h meg tudtuk h babát várok elveszítette az állását.(autógyártás)
Aztán mindig jött valami váratlan nagyobb összegű kiadás ahogy azt kell.
Én táppénzen vagyok,és elvileg a Caffeteria is jár még a szülési szabadság végéig,de nagyon úgy hírlik h a cégünk elköltözik Keletebbre,ahol olcsóbb a munkaerő.
Hogy akkor hogyan kapom a juttatásaimat,és h mennyit...passz.

tímea83
Ajka

Jaj:Boldog szülinapot!

tímea83
Ajka

Édes Istenem h én ma milyen nyomi vagyok!Mint aki egész éjjel nem aludt!Neki kéne állnom valaminek... :roll:

tímea83
Ajka

Sziasztok lányok láttom jó sokat iratatok hétvégén.

07!
Én kezdetektől a I. sz. női Klinikára járok már vagy 11 éve :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Sillia!
Boldog Születésnapot :!:

Nagyon szépen gömbölyödik mindenki pocakja :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Basszus, tényleg...!

Boldog szülinapot, silliaaaaaaaa!!!!!!!

minimano74! :)

Még a stike féle táblázatból rémlett nekem a II. :oops: :oops: :oops: (Vagy az más lett volna...? :roll: :roll: :roll: :roll: )

tímea83! :)

Ilyenkor jut eszébe az embernek, hogy úgy még nem volt, hogy valami ne lett volna... :roll: :roll: :roll: :roll: :?

(Legalább lottózik valaki??? :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: