A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Vagyunk :)

Babakötvény: mielőtt döntenétek, RÉSZLETESEN olvassátok el a feltételeket! Egyelőre mi is hagyjuk az államnál, de Apus utánaolvasott: az OTP nagyon szívatós! Alacsonyabb a kamat, mint ha bent hagyod, és ha elmész onnan, bukod az összes addigi kamatot. Szóval nagyon alaposan át kell olvasni, mert 18 év igen hosszú.

Adószám: Sacira megkaptuk automatikusan, a két nagyra igényeltük, amikor szükség volt rá. De ők 2005 előtt születtek.

Zitocs: a baba hője a popsiban, szájban melegebb, mint hónaljban 0,5 fokkal, azt le kell vonni a mérésnél.

Biga.csiga: hű... :shock: mielőbbi felépülést kívánok...
Milán baba hihetetlen szép :) ide is jöhettek udvarolni :wink:

Erika: Saci is rövidebb Zsófinál :wink: (igaz, nehezebb :))

majd még jövök :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Biga.csiga, nem semmi születés történet. Remélem, gyorsan helyrejössz, és nem lesz a további szüléseknél sem gond. Nagyon édes Milán!

Zitocs, remélem, már lement a láza a kicsinek!

Én képtelen vagyok megmérni Julcsit. Amikor alszik, nincs szívem zaklatni, amikor meg fent van, izeg-mozog.
Képzeljétek, tegnap többször is az oldalára fordult a kiscsaj, és már majdnem sikerült a hasrafordulás is, csak a keze maga alatt maradt. Ma még nem próbálkozott, pedig úgy tűnt, nagyon örül az eredménynek ő is. Nem baj. Ami késik, nem múlik :wink:

Kép
petne

Babakötvény:marad állambácsinál.. Én nem bízom abban, hogy ígérgetnek valamit, amit 18-25 év múlva akarnak teljesíteni.. Messziről jött ember azt mond, amit akar... Ki tudja mi lesz ennyi év múlva, a pénz már a tizedét sem éri annak, amennyi most, ráadásul az is röhej, hogy lakásvásárlásra vagy tanulmányokra veheti fel a gyerek (Start számla). Na és ha az én gyerekme asztalos akar lenni, és közben örököl egy lakást? Akkor a pénzét nem veheti fel???? ááá... büdös ez nekem... :?

úúúgy megkönnyebültem, 2 és fél nap kakimentesség, pocifájás után végre gigászi mennyiség landolt a pelusban!! Adtam neki időt még ma délelőttig, aztán kúphoz folyamodtam volna...

Zitocs:
Boldog másodikat Violának :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! ó igen jól látod a dolgot...ki van ez az egész találva rendesen. És mire oda eljutnak talán fel sem tudják venni mert hoznak újabb és újabb feltételeket.

Csöre! Én az OTP-be a zsebkendőmet nem adnám be...a páromnak évek óta nem él a számlája, kártyát szintén minimum 6 éve nem kapott tőlük mégis kiszámlázták neki a kártya díjat, számlavezetési díjat stb stb 8000.-Ft összegben. csak akkor hol a kártya? Mit vezetgettek a nullás számlán? Ja és a legszebb, hogy 8002.-Ft-ot kellett befizetnie, de a kerekítési szabályok alapján 8000 ezret erre jön a levél, hogy büntetőkamattal terhelt tartozása van 18.-Ft!!!!! Hahahahaha akkor most ha befizet 20.-FT-ot a kerekítési szabályok alapján akkor mit csinálnak a 2.-Ft plusszal??? Összehívják nap végén az értekezletet, hogy most mi legyen? MOndtam neki, hogy Ő is követelje a 2.-Ft visszajárót!

Rumcájsz :) ez jó. Akár még kétértelmű is lehet.
A mangaszemű meg alszik:) cirka 10 perces hiszti után úgy döntött inkább lefekszik. Meglátta a kólát...én meg juszt se adok neki belőle még ha lilul a feje akkor sem. A mangában az a jó, hogy mikor eszik akkor lehet mangalicának hívni:)

Mára meg csavargást terveztünk a gyömrői tónál erre viharos szél...remélem azért egy cukrászdába elvisz minket a párom. Ha már nőnap van vagy mifene:)
katuska79

Babakötvény: állambácsi. Amit félre akarunk tenni Manónak, azt külön számlán, megkötések nélkül. Ahol én döntöm el mennyit teszek be, mennyit kötök le, stb. stb. Maximum és egyéb megkötések nélkül.

Vickybabe
, már majdnem számon kértem a Péter nevű expasimon, hogy mért kutat utánam. (A blogban ugyanis a kommented idején még nem említettem meg a lázat, amire rákérdeztél) :lol: :lol: :lol:

Amúgy csak aznap este voltunk lázasak, másnap már csak hőemelkedések voltak. A nyügi viszont sokáig (2-3 napig) tartott, mert az első este után Nyuszi kiesett a megszokott napirendjéből.

Gratula Julcsinak a megforduláshoz!

Most rohanok, vendégeink lesznek...
kisbogacs

upsz, szóismételtem... :oops: :oops:
kisbogacs

Kisbogács, bocsi, nem tudom, hogy csináltam :oops: párom gépéről ment, bizti az kavart be...

Katuska, jaja itt is nagy a szél, ráadásul ugye mi domboldalban vagyunk :? Gyömrői tó - szupi sétahely, majd mehetünk együtt is :wink: múlt hétvégén voltunk 8)

Kép
vickybabe

Mágnes! tetszett a blog! Főleg a szopi kontra tápszer rész:)
katuska79

Sziasztok!

Vagyok én is, csak kicsit sűrű volt az elmúlt 3 nap.

Pénteken túlestónk a vérvételen, hát, nagyon ordított szegénykém :cry: Remélem jó sokáig nem kell oda visszamennünk. Az eredmény hétfőn lesz meg, drukkoljatok.

A hétvégén itt voltak nagyiék, gy tudtunk kicsit csavarogni, ma meg lámpákat szereltek Apáék, én meg takarítottam utánuk. Viszont végre egyetlen drót, csupasz körte sem éktelenkedik a lakásban :D

Bálintka ma éjjel egy kisangyal volt: fél 10-től aludt fél 6-ig, utána gyors szopi, visszaalvás után tovább aludt fél kilencig :D Teljesen kipihentem magam :D

Csak felszínesen olvastam vissza, így bocs, de a reagálás nem lesz teljeskörű :oops:

Biga.csiga: nem semmi szülés, mielőbbi felépólést! Milán baba gyönyörű!

Start kártya: egyetértek, mi is inkább saját számlán takarékoskodunk.

Mágnes: gratula a kakaprojekthez!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Katuska: OTP :evil: sógoromnak dettó... nekem soha nem volt ott számlám, de nem is lesz.... Apus minden bankét elolvasta, csak az OTP-n döbbent nagyot, hogy mennyire hülyének nézik az embert :evil:

Rólunk: pénteken délután a ragyogó napsütésben szellőztünk egy hatalmasat :) Saci aludt, én kertészkedni próbáltam, sajnos a takonykór miatt elég visszafogottan :? de még jó, hogy sokat voltunk kint, mert sem tegnap, sem ma nem alkalmas rá az idő :(
Sacikám ma nyűgösebb a kelleténél (igaz, tegnap is az volt), ma reggel kicsit taknyos is, meg picit köhög :( csak nem úszta meg :( azért remélem, annyira nem fáj a torka, mint nekem :(

Hihetetlen, hogy 10 percre nem tudok leülni ide :? :shock:

Csöre
csöre74

Zitocs, egyelőre nem tervezem, mert nincs mit :cry:, azok olyan tejcik, amikor még ehettem tejterméket. És mostanában nem tudok szinte semmit sem lefejni.

Ráadásul tegnap este elfogyott a cicikből a tejci, vagy másfél órás szenvedés volt 20 percenkénti cici cserével, mire jóllakott szegénykém, remélem, ez nem lesz rendszer, egyszer két hete már volt egy ilyen nap, aztán visszaállt, de ez most kicsit aggaszt, mert ez nekem is fárasztó, de az nem is érdekes, hanem félek, hogy aztán szopi sztrájk lesz, hogy csak így jut tejhez.

erika, ill akinek sokat bukik a babója, nálatok nem lesz hamarabb éhes?

Luca

Kép

Kép
lucus16

Mágnes: boldog másodikat Beni Babónak is! :D Hűű, már nagyok lettünk!! Gratula a kaki projekthez is- ez már a nagyon lecsökkenő napi kakimennyiség megnyilvánulása, vagy csak véletlen baleset?

Petne: hűű, gratula a forduláshoz! Viola még csak gyakorolja, de az oldalfordulóig még nem jutottunk el- annak is örülök, hogy próbálkozik!

Csöre: köszi az infót! A lázról és az OTP-ről is :D

Bálintanyu: Gratula a jó éjszakához és lámpákhoz! Ez utóbbit én is nagyon értékeltem, csak 2 hete van a konyhánkban lógó vezeték helyett lámpaféle...

Katuska: Manga szemű? :D :D Cuki!

Szeles idő: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Lucus: :cry: a szopi krízis miatt!!! Én nem vettem észre, hogy ha Viola bukik, akkor hamarabb kérne enni- szerintem csak a "felesleg" jön ki. Bár, amikor legnagyobbat ette életében, akkor abból semmit nem is bukott ki- nem is értettük.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Lányok ez a szeles idő dráma, nekem annyira fáj tőle a fejem, hogy meg tudnék veszni....és olyan ideges meg depis is vagyok tőle..
Úgy vettem észre eddig, hogy a gyerekeket nem zavarja meg szerencsére.-legalábbis eddig, remélem nem kiabáltam el!!
Éhes is vagyok egész nap, vajon ez is a széltől van :roll: :oops: ??

Ez a babakötvényesdi tényleg nagyon fura dolog....................nem vagyunk előrébb tőle...........

KépKép
peni

Sziasztok!

Köszönjük Milán baba dícséretét, és köszönöm a bíztató szavakat a gyógyulásra, máris jobban érzem magam ;)

Vicky: a Weledát kipróbálom, nekem krémből a Mastu jött be (de ezt csinján szabad használnom a nődoki azt mondta), a másik kence, pedig az Aranyér elleni kenőcs, ezt az ügyeletes nődoki ajánlotta, és hibátlan!

Katuska: nem tudom, hogy merjem-e a kúpot, doki nem írt fel semmit :? Mert ő sem tudja még biztosra, hogy mi lehet. Remélem a rákszűréses kenet után okosabbak leszünk. Addig is kamillás ülőfürdőzöm, nagyon bejön.

Csöre: Köszi az infót, mienk is marad állambácsinál! Megyünk udvarolni hozzátok is, naná ;)

Ezzel az OTP-s dologgal most jól gondolkodóba estem, csak az a bajom, hogy igazából az összes banknak megvan a maga keresztje számlavezetés szempontjából. Nem hiába nem csődöl be egy bank sem, vagy ha igen azt hülyék irányították...

Kedden megyünk csípőszűrésre, kíváncsi vagyok én kis rugóláb királyom mit alakít, remélem nem lesz gond, bár Apa és én is terpesz pelusosok voltunk...
Oltást 24-én kapunk, és koponya-hasi uh 25-én lesz.

Képzeljétek kisfiam 0 pozitív lett, így kaptam anti d-t a szülés utáni napon. Egyetlen előnye van, hogy negatív a vércsoportom, legalább kötelező megnézniük az újszülött vércsoportját!

Szopi téma: Megalusta Manó Milán maximum rekordja 70 gramm volt (ez is csak egyszer), általában 40 után beájul, és fél óra múlva éhesen tátog, vagy ordít. Ennek örömére elektronyos mellszívóra rácuppanok naponta többször, és fejek, a hütőben meg sorakozik a pótlás, amit a kellő időben pöttömöm szájába nyomunk. Cumisüvegből benyomja a százakat, akár 140-et is, attól függően mennyire kajás, és így megalussza a 3-4 órákat. Éjjel 2-3 körül kel, akkor csak üvegből kap, aztán következő ébredés 5-6 között van, akkor vagy üveg, vagy cici, napközben cici, és kb. 2 pótlás, amin szintén ráérősen nyammog, és bealszik, hisz az üvegből sem jön könnyen, azért is dolgozni kell. Máshogy egyszerűen nem működik a dolog. Az első hetekben 10-eket, 20-akat evett, folyton cicin volt, de én nem bírtam már, és a cici sem... Az üveg nem zavarja meg, ugyanúgy kéri a cicit, és szívja is a maga lusta módján.
A napi 3-4-szer mellszívózom, és egyszerre olyan 200-250-eket fejek, úgy hogy napközben Milán igény szerint cicizik. Jók vagyunk, mi? :roll:

biga.csiga

Hááát, Peni, szerintem jó kis marketing, ennyi.
Sajnálom a fejfájást. Éhség: ne is mondd... folyamatosan :oops: sajnos nem csak akkor, amikor fúj a szél :oops:

Jaja, lefejt tej téma: hááát, sajnos vannak babák, akik nem eszik meg. Teljesen más már a szaga is, az íze nemkülönben.

Egyéb: Sacinak látszanak a fogai ... még nem bújtak ki, de már látni őket :roll: ezek szerint ezért harap szegényem újabban. Egy kicsit korai fogzás, de egyrészt még nem bújt ki, másrészt meg azért nem példa nélkül álló. A másik kettőnek 4 hónaposan bújt ki az első.

Petne: nagyon ügyes Julcsi baba :)
Saci még lusta megemelni a popsiját :) de még egyáltalán nincs elkésve :)

Csöre
csöre74

Hú, Biga.csiga, ezek a fejések fárasztóak lehetnek...
Vércsoport: én is negatív vagyok, de nekem az első két gyerek vércsoportját nem nézték meg, csak azt, hogy van-e bennem ellenanyag. Az más kérdés, hogy Zalánnál kibuliztam :) Mesinél már késő volt :? azért külön nem szúrták meg a babát (bár ezt nem is vártam volna el, de a köldökvérből is meg tudták volna állapítani).
Ja, egyik bank sem tökéletes, csak állítom az OTP a mai napig abból él, hogy sokaknak az a BANK... :?

Csöre
csöre74

Szép napot!

Összebújás, hát megtörtént. Nem mondom, hogy a legkellemesebb élményem volt, de roszabbra is számítottam. Vagyis azért nem volt olyan rossz. :)
Férjem utána megjegyezte, hogy nem gondolta volna, hogy ez nekem ekkora tortúra. :!: Na erre nem reagáltam semmit, nem is értem mégis mit gondolt. Na mindegy, a lényeg, hogy túl vagyunk az újrakezdésen. :D

Képzeljétek, lányom ma kihagyott egy kaját. Fél 11-kor evett de., és utána du.5-kor. Na ebben benne volt egy 4 órás alvás du.1-től. Most meg itt nyüszög nekem. Remélem azért nem éjjel isszuk meg a levét, ha meg igen, akkor így jártunk.
Most éjjel 2-kor evett, utána reggel 6-kor. Azt hiszem kezdjük átaludni az éjjeleket lassan.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Biga.csiga: nem semmi a szüléstörténeted!!!! Ilyenkor nem bánom egyáltalán, hogy császároztak!!!!!
Egyszerrel le tudsz fejni ilyen sokat???? És ezt két ciciből vagy egyből???? És mit csinálsz a felesleggel? Lefagyasztod? Vagy leadod???

Én nem tudom, mi van ma Biankával, de szinte egész nap alszik. Az éjszakától is nagyon féltem a szél miatt, erre aludt 11-től 5-ig, utána pedig 9-ig. Én is félek, hogy ennek ma éjszaka isszuk meg a levét....
Hajnali 5-kor nekiálltam fejni, mert majd szétdurrant a cici. De ez hosszú távon azért nem működik!!! Inkább aludtam volna!!! :-) Viszont így legalább ma estére van neki, kevesebb tápszer kell!!! :lol:

Kép
jandrea

ERika! mondd a férjednek, hogy ha Ő is konymna magából egy babát akkor tuti másként gondolná. Szerintem az eslő egy két alkalom mindenkinél ilyen macerás...

Biga.Csiga! nem semmi ahogy csinálod én nem is bírnám...de ügyes vagy! A kúpra meg kérdezz rá, egyébként nincs benne semmi olyan dolog ami zavart okozna. Csak még sok doki nem is ismeri.

Oylan furcsa, hogy automatikusan nem nézik meg a baba vércsoportját! Miért nem? Nem lenne jobb ha egyből benne lenne a kiskönyvében? Sokan leélik úgy az egész életüket, hogy nem is tudják a vércsoportjukat. És ha hirtelen van szükség vérre?
Én sem tudom egyik gyerekem vércsoportját sem és a sajátomat is csak a terhesség miatt tudtam meg.

A babakötvény meg csak arra volt jó mikor bevezették, hogy elmondhassák adtak valamit a családoknak. Persze effektíve semmit nem adtak....bezzeg ha születéskor odaadták volna ezt a 40 ezret akkor egy időre mondjuk be lehetett volna vásárolni pl pelenkából. És akkor elmondhattuk volna, hogy kaptunk valamit.
katuska79

Nektek mi a véleményetek az eltünt 5 hetes kisbabáról???

nekem kísértetiesen hasonlít az "eltünt" Dominik esetére. És kiknél történik persze mindez....csórikáimtól ellopni egy roma babát? Minek? fehér ember minek vinné el? Romáknak meg van elég saját csemetéjük....még váltságdíjat sem lehet érte kérni...akkor gazdagéktól kéne gyereket lopni nem? Nekem ez oylan: jaj sajnáljátok meg szegény cigányt mert mostanában mindenki csak bántja őket.
katuska79

Katuska: nekem is pont ilyen érzésem volt és van is ezzel az eltűnt kisbabával kapcsolatban!!! Bennem is először ez merült fel, hogy ugyan rossz sorsú romáéktól ki a bánat lopna egy 5 hetes gyereket............
REmélem, hogy nem lesz igazam de szerintem ott a család csinált valamit a kicsivel....vagy történt vele valami és nem merik bevallani, ezért találták ki ezt a lopás ügyet......De tényleg ne legyen igazam és kerüljön meg a baba de szerintem már nem fog vagy ha igen akkor sem élve :cry: :cry: :cry: .

Lányok írattam fel a dokival popsikrémet..elmentem a patikába mondák hogy készíteni kell. Oké. Pénteken érte mentem 4 hatalamas nagy gyógyszertári műanyag tégelyni.......de az a legnagyobb fajta!! 4!!! Zéténykém mini popójára 3 éves koráig nem kenünk el ennyit..........csak néztem amikor kipakolta a patikus.......

KépKép
peni

Sziasztok!

Csöre: Fárasztó, de hozzá lehet szokni, na meg Apa sokat segít, ő etet éjjel (amikor nincs szoliban), én meg addig fejek.

Jandrea: két cici és egyszerre fejek le ennyit. Milán szopija csak egy cicire terjed ki, és azt sem szívja ki. Amit lefejek megy a hütőbe, és 24 óra leforgása alatt visszakapja Milán üvegből. Muszáj, mert amit kiszív az lópikula, nem elég neki, de nem szív ki többet.

Katuska: Ááá, az a jó, hogy nem tudom, hogyan kéne működnie normálisan, így ezt szoktam meg. Macerás, de mivel ez vált be, így csináljuk ;) És tegnap eljutottunk moziba is (gyerek, lefejt tejcsi leadva nagyinak) :lol:
Én sem értem miért nem nézik automatikusan a vércsoportot, Milánnak köldökzsínórból nézték, így nem szúrták feleslegesen.
Most olvastam Máté cumi nélküli létét, tök jó!!! Gratula!!! :D
Milán néha nagyon jól elcumizgat, de nem tudom mennyire fog rákattani :roll:

biga.csiga

Az 5 hetes babát nem hallottam (TV kikapcs), most gépezek, jerkőc meg pihenőszékben gagyarászik és pukizik nagyokat :lol:

biga.csiga

Teszek képeket Babeszről:

Már megint fotózni akarnak nézés:

Kép

Alfázom a cumival: Imádom kicsi fiam hosszú szempilláit (is!)

Kép

biga.csiga

Sziasztok!

Biga.csiga: nem vagytok semmik! Én nem bírnám,az tuti :oops: Hála, Martin azért csak ritkán lustizik annyira, hogy bekómál... Így azért egyszerűbb...Szegényem,ölellek és kitartás!

Csöre: még mindig nem vagy jól?? Jobbulást kívánok és küldöm az erőt :wink: Szegény Sackó,ő is benyalta? Martin ma olyan kis nyomi...délután 20 perc alatt benyammogott 90 grammot...idejét sem tudom,mikor evett 100 alatt....Persze engem kivert a víz, hogy nincs tejem,stb...de a gyerek közel 3 órát aludt utána :wink: Persze, most meg jól bezabált és alszik! Tuti a fronttól is nyügik,itt is olyan szél volt egész nap,hogy ki sem dugtuk az orrunk :evil:

Katuska: eltűnt kisgyerek....hát,ne legyen nekem sem igazam,de én is azt hiszem, hogy egyszercsak megtalálják....lehet, hogy sírdogált szegény, anyuci bepánikolt,falhoz csapta...méghogy eltűnt... Valamelyik 'szakirodalom ' írta,hogy valamelyik okos helybéli nyilatkozta,hogy 'szegény Marika,csak úgy teherbe esett'.....Ja,mert az így megy :roll:

Vickybabe: a vampiregang-ról olyan cukit rendeltem Martinnak meg Apának Húsvétra! Martinnak rugit, amelyiken kispasi áll virággal,alatta 'Álompasi' felirat, Apának hosszúujjas póló, ugyanez a minta,olyan cukik lesznek együtt! :lol:

Apától ma csodaszép cserepes jácintot kaptam!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Húúú, Biga.csiga, nem semmi a szüléstörténet.

Én is lógok az enyémmel, de még nem írtam meg, de közel sem annyira egyedi, mint a tied!

Enyim gyerek is lassú evő, és szintén tud félóra múlva éhes lenni. Mi ezért eszünk másfél óráig, még éjjel is.

Adókártya
: mi még várjuk.

Peni, mi is három doboz popsikrémet kaptunk, és három dobozt a naturlandos fürdetőből, amit apja nem is szeret, így most fürdőolajat használunk a kórházi felecitis csomagból.

Átfordulás: talán Manócskák kérdezte, de nem, még kicsi a kisasszony, csak 4 hetes múlt, így nem tud semerre se fordulni. Mivel mosható pelenkát használok, az nehezebb, és nagyobb csomag, lehet, hogy ez is kicsit visszafogja.

Kép
gombócmakka

[quote="lucus16"]a írta:lucus16kinek sokat bukik a babója, nálatok nem lesz hamarabb éhes? Luca

Luca, Ági sokat és sokáig bukik, bármennyit is büfiztetjük. Nem azt vettem észre hogy hamarabb lesz éhes, hanem inkább mintha marná a kis torkát nem rögtön evés után visszabukott kaja. Ilyenkor ha mellre teszem nem eszik sokat, de az a néhány korty "öblítés" nagyon jólesik neki.

Csöre, jobbulást Sacinak, remélem nem lesz komoly! :(
Sackód és a lányom ma 1 000 000 naposak a 2-es számrendszer szerint! :)

Manga szemű :D :D :D

[quote="Katuska"]
írta:
KatuskaOylan furcsa, hogy automatikusan nem nézik meg a baba vércsoportját! Miért nem?

Azt hiszem azért, mert abból kiderülhetne, ha nem az apa az apa esetleg...

5 hetes baba: nincs TV-nk, nem tudok az ügyről semmit. Két szóban elmondja valaki? De bármi is a sztori, remélem a babát tényleg inkább elrabolták, minthogy még rosszabb történjen vele...

Milánnak tényleg gyönyörű szempillái vannak! Lehet Ági párja akkor :)
http://picasaweb.google.hu/lh/photo/YSkSjTABOSTwNtA5ZfxlQg?feat=directlink

Fogacskák: nálunk is látszik melyik fog kibújni. Még utána sem olvastam, hogy ez ilyenkor természetes jelenség már, vagy még korán vagyunk.

Kata: olvastalak. már megint pánikolsz... szerintem semmi szükség LLL-re!
kisbogacs

Szép jó reggelt!

Nekünk nincs tv így neten nézzük a híreket és ott hallottam erről a baba históriáról.
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy az anya nem mond igazat azzal kapcsolatban, hogy nem volt otthon.
Kicsit furcsa egybe esés, hogy pont akkor tűnik el a baba, az apuka hol volt akkor?

Ma szupi éjszakánk volt 1/2 8-tól 1/2 1-ig aludt a Joel. Utána göl kelt 1/2 4-kor egy keveset szopizott és vissza aludt 5-ig.
:D :D
Ma már megpróbálom, hogy nem adom a szirupot neki, hogy lássam mi van a pocijával.
Tegnap még adtam neki délután amikor 5-kor evett.
Én is úgy veszem észre mintha a foga jönne a Joelnek, bár a dokinéni szerint ez még korai.
De én úgy látom, hogy alul az ínye kicsit duzzadtabb és a nyelvével állandóan piszkálja az ínyét.

Újabb malacok születtek tegnap, már csak 1 anyának kell. :D :D

manocskak

Móni! miért ne jöhetne Joel foga? Van aki foggal születik....amúgy sem egy két napos folyamat, akár egy egész hónapig is elkínlódhat mire kibújik egy fogacska.

Fordulás: mindenki nyugdjon meg, egy babának sem kell még megfordulnia sőt még csak hajlandónak sem kell mutatkozni rá. Sőt ha a fejét sem tudja megtartani az sem nagy baj még! Petránál is szerintem csak véletlen szokott sikerülni nem hinném, hogy tudatos lenne. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy csak a fejnehézség miatt fordul át és nem azért mert Ő át akar fordulni.

Peni! hú mennyi popsikrém! Kenheted tetőtől talpig! Szerintem add oda a dokinak vagy védőnőnek, hogy adja oda valakinek mert tényleg csak rátok romlik! Én nem is használok krémet :oops: :oops: csak ha eszembe jut :oops: :oops:

Én egy tábla csokit kaptam tegnap. Egyedül ettem meg a fürdőszobában elbújva:) olyan jó volt:)
katuska79

Hali!

Biga.csiga:
én nagyon empatikus vagyok a bealvós problémával- Viola is ezzel szerez nekem őszülő hajszálakat, főleg az esti szopiknál (vicces, nappal sokkal ritkábban alszik be). Este, meg pont amikor letenném aludni, rendszeresen eljátssza. Tök jó, hogy a cumisüveggel ilyen jól megoldod! Mi ma megint próbálkozunk az üveggel, hátha elfelejtette a múltkori rossz élményt a kiscsaj a fagyasztott tejcsivel. A szempillák tényleg gyönyörűek! :D Az egész babó az, szép formás!

5 hetes baba: Nézni se bírom, a legrosszabbtól tartok, és inkább nem akarom tudni :cry:

Fogacskák: szerintem nálunk is kezd befigyelni a dolog, az ínye egyre cakkosabb, egyre jobban folyik a nyála. Héé, végül is a fogacskák folyamatosan nőnek, születés óta, nem :) ? Csak arról van szó, hogy egyre közelebb kerülnek a felszínhez.

No, tegnap este és éjszaka majdnem nem volt elég a tejcsi, épphogy megúsztuk a krízist. A kiscsaj nem egyenletesen fogyaszt- reggel nagyon keveset eszik, de gyakran, délben már többet, és most estére tetőzött az étvágya- 2 ciciből 1 óra alatt végül sikerült összevadászni az épphogy szükséges mennyiséget. Közben a hűtőben figyelt az aznapi lefejt adag, amit nem mertem odaadni neki éjszaka, mert a cumisüvegtől a múltkor annyira felizgatta magát, hogy órákig kellett nyugtatni...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt!!

Katuska: jót nevettem a dugi-csoki evésen!!! :-)

Biga.csiga: és hányszor fejsz egy nap???

Kata8110: szerintem van ott elég tejcsi!!!!

Manocskak: látom, alakul már nálatok is az éjszaka!!!

Maszatmano: sajnálom a tejcsi-krízist!!!! Sajnos segíteni nem tudok, mert nálam minden este tejcsi-krízis van. :-(

Fogacskák: Bianka ínye majdnem teljesen fehér. Azt mondta a nővérem, hogy szerinte korán fog jönni a foga. Az ő gyerekeinek is korán jött. Gyanús a dolog, mert tegnap TUDATOSAN többször is a szájához vezette az ujjamat és megrágcsálta. :-) Olyan édes volt!!!!

5 hetes baba: nekem is gyanús... állítólag a másik szobában volt az anyuka. Hogy nem vette észre, hogy valaki járkál a lakásban?????

Bianka egyre többet magyaráz. Főleg a játékoknak. Olyan édes!!! Imádom a kis hangját!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Az én fiam elég messze van az átfordulástól...ha hasra teszem (amit utál) akkor kűzd veszettül hogy hátra tudjon fordulni nem sokhiányzik neki...de fordítva még nagyon nem megy...........

AZt olvastam az indexen az 5 hetes bébiről hogy az eltűnés másnapján kellett volna vinni apasági vizsgálatra.............hát lehethogy összefügg:-)
Nem tudni ki az apuka, többesélyes a játék... :wink: :roll: .
Szerintem hamarson fény derül a gyerek hollétére....mindenesetre szörnyű. NÉztem a hiradóban, több száz ember keresi...kutyás mentők, helikopterek, rendőrök, kommandósok, civilek.....ez hihetetlenül sok pénzbe kerülhet. Szerintem kamu az egész....az anyuka vagy egyik apuka valamit csinált vele vagy "eldugták" valahova gondolom így akarták megúszni a vizsgálatot.........szegény pici :cry: :cry: .

KépKép
peni

Sziasztok!

Megjöttünk az országjárásról. Ádám nagyon jól bírta az utat, meg az éjszakákat. Anya vett utazóágyat, kiskádat, játékokat, úgyhogy teljesen otthon érezhette magát Ádámka. Bemutatkozott a dédimamának és papának. Teljesen meghatódtak, hogy megfoghatták, megdajkálhatták. Voltunk csajozni is egy barátnőm kislányánál.
Szombat este viszont a frászt hozta ránk a gyerek. Másfél óráig ordított, feszítette magát. Sose csinált még ilyet. Sejtettük, hogy a hasa. Nem lehetett megvigasztalni. Bevittük az ügyeletre. Szélcsövet dugtak a fenekébe, és tetemes mennyiségű szél és kaki távozott. Onnantól semmi baja nem volt. Dióhéjban ennyi a hétvége.

baba eltűnés: osztom a véleményeteket. Amikor meghallottam , egyből gyanús volt. Szerintem is a család tett valamit a babával. :evil: Pár hónap múlva megtalálják valahol a kis testét, mint szegény Dominikét. Fejlettlen kisbaba volt, biztos nyűgösködött, és bántották ezért. Rohadt igazságtalan az élet, mert ezek potyogtatják a gyereket, nem számít nekik semmi, más meg évekig vár egy kisbabára vagy nem is lehet neki. A múlt héten olvastam, hogy most ítélték el 15! évre azt a csajt és pasit, akik kalapáccsal verték agyon az újszülöttet. Most 19 évesek. Kiszabadul, újra szül. :evil: Szörnyű.

krisz78

Két kép a hétvégéről:

Az utazóágyban: Kép

Ádám csajozik:
Kép

krisz78

Cs.Erika: újrakezdés????? hát az nálunk is megtörtént pár napja és hát .............. apa nálunk is közölte, hogy ezt nem hiszi el csak úgymond gyaszatoltunk :D és hogy nem lehet rendesen meg stb........ :) ezek a férfiak????? :wink: Peni: Nellus is utál hason lenni 5 percnél tovább még sosem maradt hason :? Kép
erzsebet0312

Halihó :) vagyunk, csak este Apus megszállta a gépet :)
Hű, Kriszti, 2-es számrendszerben is számolod Ági korát? :lol: :lol: :lol:

Úgy néz ki, Sackón csak valami lájtos takonykór ment keresztül, már alig taknyos, és nem is köhög.
Az esténk viszont szörnyű volt :cry: egyszerűen nem tudom, mi volt a baja. 6-kor ébredt délután, kapott cicit, amin majdnem bealudt, aztán mégsem, nézelődtünk egy kicsit, meg "játszott" a szőnyegén. Szokásos időben fürdés, aztán nekiálltam vacsizni a gyerekekkel, Apus benasizott délután, nem volt éhes, így Saci nála volt. Nagyon hamar lepasszolta, mert Sacinak sehogy sem volt jó. Persze megint én voltam a hibás, mert elkényesztettem. De nálam sem nyugodott le. Kapott cicit, kicsit lehiggadt, de nem teljesen, ezt kihasználva nekiálltam fürödni. Apa annyira nem bírta, hogy lerakta a kiságyba. Persze ott totál felhúzta magát, meg én sem bírtam nyugodtan fürödni, mert sírt. Igazából elég mérges voltam Apára. Saci innen kezdve ha nem cicin lógott, a ruhámmal a szájában nyűglődött, ha letettem, a feje alattlévő kistörölközőt gyűrte a szájába. Apus szerint cumit kért... na, kapott... ezzel "nyertem" 3/4 óra különprogramot, mert egyet szopott rajta, aztán repült a cumi, de már kérte is vissza... persze, továbbra sem tud cumizni... dobom a kukába, mielőtt Apának újra eszébe jut :evil: 1/2 2-ig játszottuk a cici-póló váltót, akkor végre bealudt. Iszonyat fáradt vagyok, Apus meg depláne, mert 5-kor kelt.
Biztos vagyok benne, hogy szegény picikém nem hobbiból nyűglődött, de Apa persze Rá mérges... nekem meg megint olyan szürreális érzésem van :? nemtom elmagyarázni milyen, de nem valami kellemes. Mostanában gyakrabban előjön :?

Itt megint esik...

Na, megpróbálom letenni a LÁnyt, itt alszik a hasamon, és visszaolvasok.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Na gyerekek ilyet sem csináltam még! Most dobott ki az ágy, úgy tűnik 1 hét anyós-ittlét segítség címén és egy jó kis eseménydús hétvége a nagyokkal ilyen tüneteket produkál... :) Itt ülök hálóingben és gépelek Nektek.

Huh, már majd' egy hete nem voltam itt, visszaolvasni jelen állapotomban lehetetlen. Egyrészt mert mindjárt etetés, másrészt, mert még mindig alig látok ki a fejemből...
Hiányoztatok nagyon!

Szombaton Borcsa élete első múzeumi látogatását aludta át - két szopi kivételével... :) Elmentünk a Természettudományiba lepkéket és állandó kiállítást nézni. Eredetileg csak csajok hétvége lett volna, mert a fiúk a Mátrába akartak menni kirándulni, de a sár és a nyálas idő visszatartotta őket. Így Julinak nem mondhattam azt, maradunk a fenekünkön, bizony elmentünk, s végighallgattuk, ahogy hisztizik, hogy a nyavalyás lepke nem száll rá, pedig sárgás pólót vett fel. :x
Csöre! Zaza nálatok nem csinál fesztivált? Julcsa nálunk folyamatosan hiszpicsa... Kissé elkeserítő, főleg az esti nagy rohamban.

Esti gályázás: annyira fullon vagyunk hétköznap, hogy Borcsát bizony én délelőtt vagy délután fürdetem, mert egyszerűen nem fér bele három fürdés az időbe... Tegnap viszont beletettük Julcsi mellé a kádba, egy nyikk nem volt, nézte a csempe mintáit és néha ránzett Julcsira.

Marci már szakértelemmel hurcibálja a húgát, aki egyre inkább kezdi megszokni a bátyust... Olyan édesek. Néha beszél hozzá, néha megölelgeti, néha rázza a sejhaját a lassan 10 éves Mártonkánk, Borcsa meg tűri... Nagyon husik. :)

Na megyek, mert ééééhes vagyok - és hív mindjárt a kisasszony, hogy táplálkozni óhajt... :D

Nagy ölelés nektek, majd megpróbálok még jönni.
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre! jó kis nyűglődés...lehet másfajta cumival kéne próbálkozni. Persze csak ha akarod, hogy lógjon a szájában. Petrának is csak egy fajta jön be, a többi kiesik a szájából.

Krisz! örülök, hogy jól sikerült a kirándulás! Szerencse, hogy volt annyi eszük az ügyeleten, hogy megszélcsövezték! Csak rendszeresen nem szabad használni mert könnyen hozzászoknak és egyedül nem megy a kakilás.

Nálunk gyerekmunka van. Máté fát pakolt majd nekem segített répát reszelni a főzelékhez. VAgy egy órát elkinlódott de lereszelt egyet!
katuska79

Sziasztok!
Katuska:köszi a blog dícséretet.. :)

5 hetes baba: hát nem tudom figyeltétek-e de Anyukának egy könnycsepp sem gördült le az arcáról... :? Színésznek sem jó...
Lehet, hogy magára hagyta, a kislánynak valami baja lett, és ő megijedt, és eltűntette, de azt semmi képpen sem hiszem, hogy valaki bement a lakásba, elvitte a babát... :? Bár inkább így lenne...

Volt ma a védőnéni.. El volt ájulva, mekkora Bence :) Azt mondta nagyon pasis, a lánykám meg igazi nőci :)
Mondtam neki, hogy még mindig 3 óránként eszik, azt mondta, mivel korban még kicsi, de súlyban nagy ( :) ) ,így szüksége is van a 3 óránkénti evésre.. juhhéé :)

jandrea:
de jó, hogy mondtad a fogzást! Én már kezdtem magam hülyének érezni, mert Bence folyamatosan nyáladzik.... :roll: Annának 4 hónaposan már 2 foga kint volt!

krisz:
ez a csajozós kép nagyon jó!!! :)

Erzsébet:
békapóz :) Bence a kádban veti el így magát :)

vércsoport
: valahol olvastam, hogy asszem azért nem nézik, mert drága vizsgálat, és feleslegesnek tartják, mert, ha transzfúzióra van szükség, úgyis meg kell nézni... Meg lehet csináltatni önköltségen, de tizenezer forint... :roll: Érdekes, régen megnézték.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja!
védőnéni azt mondta, 6 hétig változhat a szemszín, de 2 hónapos kor után már biztos nem, legfeljebb az árnyalataiban.. Szuper!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

BAtkata! Ó ezek a fránya lepkék....lehet nem tetszett nekik a sárga :wink: Már én is filózok azon, hogy behajítom a csajszit Máté mellé a kádba közös pancsira.
Nálunk egész napos a hiszti. Egyfolytában a nyavajgását hallgatom Máténak. Néha úgy érzem nagyon nagyon elegem van belőle és oylankor elmennék a világ másik végére. Borzasztó kiborító tud lenni. Főleg ha valamiért Petra is sír. NA oylankor kész a hangzavar én meg csak azt érzem mindjárt bőgök én is. Valamelyik nap oylan szinte kiborított Máté, hogy megkértem az apját ne hagyjon vele egyedül mert tuti agyoncsapom.
katuska79

Mágnes! ez komoly? mármint a szemszín? Én is úgy szeretném ha Petra szeme kék maradna. Máté barnával született. A szomszéd kislánynak is kék volt hat hónapos koráig, akkor bebarnult szépen lassan. A páromnak is kék a szeme így lehet van esély rá, hogy így maradjon.

Én remélem Petrának ugyanolyan későn jön ki az első foga, mint Máténak. Én valahogy azt jobbnak tartottam mert már nagyobb volt így nem viselte meg annyira.
katuska79

jandrea!
Igen úgy néz ki, hogy talán most már ez így is marad, bár nem akarom elkiabálni.
Nálunk elég kellemes az idő, most jöttünk haza a vásárlásból.
Reggel 8-kor evett és mivel a sétában elaludt, így most édesdeden alszik az udvaron, már 4. órája lassan.

Tegnap is olyan szépen sütött a nap, hogy egész délelőtt kint voltunk az udvaron, csak etetéshez hoztam be.
Délután fölsétáltunk a farmunkra az állatokhoz, olyan aranyosan figyelte az állatokat, de az állatok is a Joel, hiszen még nem látták.
Pont akkor értünk föl amikor a 3. anya disznónk ellett, nagyon nagy élmény volt a fiuknak.

katuska79!
Aranyos a fiad, hogy segített, milyen élmény lehetett neki eltudom képzelni.

A mai újságban amit kapunk abban azt olvastam, hogy a Magyar Rádió szerint nem keresik tovább a babát, bár a nyomozás folyik.

manocskak

Hú de sokat írtatok! Visszaolvasni csak nagyvonalakban tudtam!

Gyönyörű szép babákat láttam!

Biga-csiga! Ez a varrás nem semmi. Kivánom, hogy mielőbb felépülj.
És már korábban is mondtam, de most is mondom: a ti Milánotok hasonlít a mi Milánunkra. Az álla legalábbis ugyan olyan! :D És természetesen gyönyörű.

Babakötvénnyel kapcsolatban: Mi Leventánél nagyon elgondolkodtunk, utánajártun, számoltunk, hogy egyáltalán megéri-e vele foglalkozni és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem!!!
Azt a pénzt bármelyik banknál is helyezitek el, havi díja van, amit ki kell fizetni és ami min 99 Ft/hó (ha egyáltalán még van ilyen). Persze a bank módosíthatja bármikor ezt az összeget anélkül,, hogy nekem lenne beleszólásom, tehát pár év múlva ez lehet akár 500 Ft is!! A másik dolog, ami nekem nagyon nem tetszett, hogy megszabják, hogy mikor mennyit tehetek hozzá és a biztosított kamat is minimális.
Így mi arra jutottunk, hogy sokkal jobban jár a gyerek, ha kötünk neki egy biztosítást, aminek az adóból (pillanatnyilag) 30 %-át visszaigényelhetjük (máris nagyobba kamat, mintha bankba tettük volna), ha baj van, akkor is lesz pénz és a végén meg megkapjuk egy összegben, amit befizettünk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska: ügyes Máté :)

Batkata: hát, ezért tiltakozom a "segítség" ellen :) inkább iszapbirkózom a gyerekekkel :) az kevésbé fáraszt, mint moderálni magam a segítségem előtt :lol: :lol:
Zaza nem hisztizik, ő csendes őrült :? persze vannak extra jelenségek, amiket produkál: gyakran van "rosszul": ilyenkor egy kis mosoly és kedves szó rögtön meggyógyítja... nem mintha nem beszélnénk egyébként hozzá, csak szerintem pont éppen akkor idült szeretethiánya van :roll: végülis azt hiszem, lassan elfogadja, hogy ő "Saci okos nagy báttyója", és igyekszik felvenni a szerepet. A kaják viszont katasztrófálisak... azt hiszem, ez a terület, ahol levezeti a feszültséget. Egyelőre adunk neki időt, nem cseszegetjük, hogy egyen, meg hogy ezt meg azt muszáj megenni. De ha a szüleimnél eszünk, akkor ott megy a pankráció Apám és Zaza között, amíg rá nem szólunk mind a kettőre :?
Sajnálom Julcsi hisztijét. Hát, nem tudom, milyen módszerrel lehetne "jó útra" téríteni, mert ezek szerint azért, bár mindkettőjüket megviseli, ezek szerint Zaza és Ő másképp reagálják le a helyzetet... én egyébként sokat beszélgetek Zazával mindenféléről, sokszor elmesélem neki, milyen volt, amikor Ő pici volt, mi volt jó, mi volt rossz... de ehhez az is kell, hogy érdekelje a dolog :roll: viszont legalább értékeli, hogy Sacinak 5 perc a szopi, és nem fél óra, mint neki volt, hogy Saci sejhajrázással is elvan, nem kell folyamatosan hintában ülni vele :roll: :lol: meg hogy többet alszik éjszaka (kivéve ugye a legutóbbi :?) hát, ilyenekkel próbálom "finomhangolni" :)

Erzsébet, Krisz: nagyon édesek a babák :)

Fogacska: igaza van Katuskának, innen még lehet hosszú idő is a kibújás, csak megindult, annyi :wink:

Katuska: hát, én nem vagyok nagyon cumipárti... nem tudom, hogy tényleg valami szájtölteléket igényelt-e, vagy más baja volt :roll: ha marad az állapot, beszerzek egy sorozat egyéb fajtát. Mert azért megőrülni sem szeretnék :roll:

Csöre
csöre74

A tegnap előtti tejcsi krízis tegnapra megint visszaállt, illetve tegnap 2-2,5 óránként volt éhes babóca. Ma meglátjuk mi lesz, nagyon nem szeretnék tápit adni neki. Csak nem értem a folyamatot, semmit sem csinálok egyik nap máshogy.

A délelőtti alvás úgy tűnik működik popsiütögetéses elaltatással, de a kora esti csak rajtam, tegnap már iszonyat fájt az én fenekem a széken :lol: :lol:

Zillét egyre jobban leköti a forgója már 20-30 perceket is nézegeti, illetve van egy kutyusa fekete pöttyökkel azt nagyon szereti és dumál hozzá, meg bokszolja és vigyorog neki.
Most már anyának is visszamosolyog, eddig csak apa részesült ebben, meg az "idegenek", kezdtem is szomorkodni!

Két napja van új hangunk is höö hööö hö Annyira édes :D :D

Kérdésem: Zille popsiját Sudocremmel kenem, mert a gyógyszertárit nem bírja, eddig nagyon szép is volt mindig, de tegnap óta ahol összeér a popsija van két piros csík, kicsit duzzadt is ez vajon mi lehet? Szájpenészt észrevettem volna, de nem láttam eddig semmit sem a szájában.

Wiwen bejelölném akit lehet, illetve én Hanák Luca néven futok, aki bejelöl.

Kép

Kép
lucus16

Luca, valószínűleg ott végigfolyt és megállt a kis popsin a pisi-kaki és kimarta a bőrét. Akár egyetlen éjszaka alatt is kialakulhat. A sudocrem jó arra is. Próbáld kicsit többet szellőztetni a popsit, és időnként peluscserekor nem csak törlőkendővel áttörölni, hanem elvinni a csap alá és megmosni.

Nekünk akkor volt ilyen mikor Ági elkezdte átaludni az éjszakákat. Este még csodaszép, reggel meg... :(

De hál'Isten néhány nap alatt gyönyörűen helyre tud jönni!
kisbogacs

Lucus: bejelöltelek!!!

Katuska: elhiszem, hogy vannak pillanatok, amikor úgy érzed, jobb, ha nem hagynak egyedül a gyerekkel. Nem lehet egyszerű. Ahogy észrevettem, Máté amúgy is "egyemberes" fiúcska, most meg hogy itt a tesó... azért biztosan őt is "megviseli", hogy már nem ő az egyedüli!!!

Cumi: nekem semmi kfogásom nem lenne ellene, de a kisasszony kiköpi és még fintorog is egyet hozzá. Ha cumizási ingere van, akkor csak a cici jöhet szóba. Na meg néha a kis ökle. :-) Azt viszont nem szeretném, ha rászokna az ujj-szopira. Majd meglátjuk....

Manocskak: nagy élmény lehetett!!!! A szülés/születés nem csak nálunk, embereknél csodálatos dolog.

Kép
jandrea

Cumi:
na hát amennyire cumiellenes voltam Annánál, annyira lazán veszem Bencénél... Ez a tipikus esete annak, hogy második gyereknél az ember már rájön, hogy nem tud minden elvéhez ragaszkodni :) Egyébként Anna is cumizott, 5 hónapig, aztán magától elhagyta. Bence, ahogy észreveszem sokkal cumisabb nővérénél (Éppen néztem, hogy alig van olyan kép róla, amin cumi nélkül van... :oops: ) De nem is stresszelem magam rajta, az idő sokszor megoldja a problémákat helyettünk.. :)

Segítség...
Ne is mondjátok.... Itt van Nagymamám.. Ami tök jó, mert sokat segít, főz, mosogat, de iszonyatos... :oops: Mint egy hurrikán!! Leverte a virágomat az ablakból ,majd kidobta, aztán beszorult a kádba (megint), majdnem magára borította a hűtőt, elrontotta az ablakunkat, és kicserélte az ágyam mellett lévő ásványvizet a virágtápos vízre, amit én jól meg is húztam..... Csörög,zörög, csattog... Tegnap este párom már megkérdezte, hogy nem hírdetjük meg, mint katasztrófaturizmust???? :oops:
Komolyan mondom, ha nincs senki nálunk egíteni, sokkal jobban boldogululnk!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: