A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Halihó!

Melaszka
Én is 5 golyót szoktam adni, de úgy tudom annyit is kell. Tegnap este mi is alkalmaztuk, mert napközben elég rosszul aludt, így zaklatottan aludt el.
8-kor evett este és el is aludt, de sokszor szinte fájdalmasan felsírt, így adtam neki. utána egy kis ringatás, cici megint és 10kor el is aludt. f2kor kelt + 5kor és ma 8ig aludtunk! ÉN IS!!!

Kép
Kép
nati80

Köszi a csípő ügyi lelkesítést, szerintem semm lesz baj. Tornáztatom, minden nap használom majd a kengurút itthon és jövő szerdán meglátjuk mit mond a doki.

Nem tudom mi van ma, de Fanni alig tudott elaludni. Bárhogy fogtam sírt, erre letettem elaludt az ágyában, de fel is riadt és sírt tovább. most meg itt alszik a karomban, van is bicepszem már rendesen! :lol:

Dalma
Kendőben sétáltok?

Beszólások:
Erről jutott eszembe, hogy pár hetes volt Fanni mikor egy plázába mentem ajándékért (karácsony) és 1 üzlet után kezdett is nyűglődni, sírt. Mentünk a lifthez és egy nagyon okos ember hozzáfűzte, hogy szerinte biztos nyűgös! :shock: :D
Nem tudtam erre mit mondani, féltem belenevetek az arcába, ha kinyitom a számat.

Kép
Kép
nati80

Honey
köszi :)
az aluj jól gyermekemet olvassuk,elküldöm hátha te is le tudod tölteni. Az alapja az mint a suttogóé csak itt az egész könyv az alvát boncolgatja.
Kri
Köszi akkor megnyugodtam remélem csak átmeneti a dolog nála is.
A könyveben én sem mindennel értek 1et , nem hagyom olyan hosszan sírni pl.

DE tegnap terror-muterré váltam, mert elegem van a cicn bealszunk, nem büfizünk, majd fél óra múlva a bennmaradt büfitől ébredünk és mint akit újratöltöttek 1-2 órát nyüglődnk még c. műsort.-Meg a többi mániából is amivel az elmúlt hetekben untattalak benneteket már. :)

Szóval leraktuk bőgőtt-eddig szinte soha nem sírt, mert ugrottunk mindig-bejárjkltam kb 8x, megnyugtattam a kezemben, majd vissza az ágyba.8kor kezdtük 10,30-kor elaludt, aludt 5ig!! És most is így raktam le. 15perc alatt aludt el 4xkellett bemenni. Szóval azért működik. :)

Nekem is szokták nézni az erszényemet,de csak pozitívat kaptam eddig. Ill. volt egy:- nem fázik? A szomszéd néni meg elnevezte Zsebibabának. :P

Kép
katica_75

itt is sok hasznos tanács van, az alvással kapcs.
http://www.kismamablog.hu/category/baba-alvas

Kép
katica_75

Sziasztok anyukák!
Bocs a bepofátlankodásért!Szeretném figyelmetekbe ajánlani a http://www.fogzas.hu-t.Tapasztalatból mondom,hogy igen hasznos oldal,sok okosággal. :)
De azt is ,hogy a homeopátia alkattól függ.Nem biztos,hogy ami nekem jó,jó másnak is.Ha van rá lehetőség,kérdezzetek meg hozzáértőt,mielőtt elkezdenétek alkalmazni.Szerencsére ma már a legtöbb gyermekorvos előbb nyúl érte,mint a "jól bevált pirulákhoz" :twisted: .
További jó babázást és egészséget Nektek és családotoknak!
Üdv:Angyalka
angyalka007

Lányok!

Tudtok segíteni abban, hogy szeretnék a babaszobába különféle saját kezűleg készített dolgokat tenni, hol van ilyen oldal, ötletek, stb.?Pl. lámpán függő lepkék, stb.Hogy hogyan kell megcsinálni ezeket?
Vendég

Ennyire ráértem otthon a szüleimnél :D
Ezt rajzoltam-festettem 2 nap alatt :D
Kép
Vendég

Sziasztok!

Melaszka, ezt az oldalt ajánlom itt vannak jó ötletek letölthető sablonokkal: http://a-x.hu/news.php

A mai napunk érdekes volt. Egész nap szinte fent volt Zsombi és csak vigyorgott, meg magyarázott. nagyon édes volt :lol: :lol: :lol:
Kúppal alszunk most este, eddig nekünk használ.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok! :)

Kri! :) köszi az oldalt :)
mindig kúppal alszotok?
Nekünk megint rossz volt az éjszakánk :(
Marci fél 3-kor felébredt, szopi, aztán esze ágában sem volt visszaaludni :( Egy órát aludt 3-tól kb.4-ig.aztán megint nyűglődés, és fél6-tól csak mellettem aludt el. :) Vajon miért lehet :? :shock:
Nektek rendben volt az éjszaka?
Vendég

Melaszka
Ügyi vagy! Szép képet csináltál.
Nálunk egész jó volt az éjszaka. Este 8ra lefürödtünk és el is aludt velem együtt a tv elött. 10kor mentünk be a szobába és magam mellé tettem le (hogy miért? :roll: ) Aludt is f1ig, akkor kaja és alvás tovább. Párom f3kor jött be lefeküdni, természetesen belerugott valami üvegcuccba és arra felébredt Fanni, de mondom semmi pánik cici és alszunk tovább. Természetesen így köztünk aludt egész éjjel. De ez sztem totál az én hibám már megint, mert simán be tudnám tenni az ágyába.
6kor ébredt, most alszik megint.

Kri
Ugye tudod, hogy nem lehet sokáig használni a kúpot? ha jól tudom max 5-7 nap és utána kell szünet. Ha nem így van, bocsi az okoskodásért.

Katica
Alvással: Nálunk az a baj, hogy sztem elaludna magában az ágyában, de a kezeivel mindig felébrezsti magát. Vagyis nagyon álmos, látom rajta, hogy mindjárt alszik és erre elkezdi dörgölni a szemét és fel is ébred. Ki kellett vennem és 1 perc alatt bealudt a kezemben, majd letettem az ágyába aludni.
Nem tudnád nekem nagyvonalakban leírni a könyvet? Hogy nyugtatod meg Lénát?

Most gondoltam csak bele! március 9-én lesz Fanni névnapja és akkor lesz pontosan 1 éve, hogy nagyon haloványka, de + terhességi tesztet csináltam reggel. Erre a napra így mindig emlékezni fogok.

Kép
Kép
nati80

Melaszka
Lehet Marci is megérezte a melegfrontot, nem?

jajj, tegnap olyan szép idő volt! tavaszi kabátban sétáltam délután és Fannira is csak egy vékony overállt adtam és a takaróját. Olyan jót aludt a levegőn séta közben! Már nagyon várom ezt a jó tavaszi időt, hogy állandósuljon. Remélem hamar itt lesz.

Kép
Kép
nati80

Katica: szép nagy már Léna baba :lol:

Sajnos most nemtudok reagálni.

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!!!!!!!

000kata

Melaszka
nagyon szépet rajzoltál! :shock: :)

Nati
hason nem tud aludni Fanni? Én úgy altatom, mert kül. ő is kalimpál, meg vörösre dörgöli a szemét. :? Mi aludtunk 9-4,28-ig ez eddig a rekord. :) aztán meg 7,50kor kelt fel teljesen. Én is hajnalban hajlamos voltam magam mellé tenni,de most h. így alakulgatunk nem merem megengedni ezt a "luxust" :? pedig én is szerettem vele ébredni, de félek h. teljesen rákap megint.
Nyugtatás: csak felveszem s paskolgatom ütemesen a fenekét, és énekelem a tente babát suttogva.Amikor érzem h. elernyednek a kis végtagjai,de még nem aludt be teljesen lerakom hasra, és kijövök. Ha felébred, újra. Még nem tökéj, mert ha nehezebb lesz akkor, nem jó így a könyv szerint, de már ez is nagy haladás. Küldj email címet priviben és megpróbálom hátha fejezetenként tudom küldeni?
És igen tavaszt, tavaszt végre!!!!

Kata
köszi :) ti jól alszotok mostanában?

Kép
katica_75

Sziasztok!
AZ alvás nálunk is nagy gondot jelent. A következő a helyzet szinte minden éjjel: Panna fél 10 fele kezd nyüglődni, gyorsan még egyet megszoptatom, és zsupsz bele a kiságyba hason, és szinte rögtön elalszik. kb 20 percet alszik, majd bőgve üvöltve sikítva felkel, és nem lehet sehogyan megnyugtatni. Ezt csinálja több mint egy órán át. Ezután beájul és kb 4-ig alszik, utána semmi gond vvele másnap ugyaneddig. Ez mi lehet? Foga jön? Ma vettem chamomillát és dentinox gélt is. Remélem beválik. Kornélnál nem volt ilyen gond. Akkor még nem tudtam értékelni, hogy milyen jó gyerekem van... :oops:

Kép
Kép
dalminha

Dalminha

Nem biztos, hogy a foga, hiszen miért pont uabban az időpontban ébredne rá?
Inkább az lehet a gond, hogy nincs a kezedben. Igaz én tudnék nagyon örülni, ha Fanni az ágyában aludna el, de így kézben is jó már. Főleg este, mikor beájul a kezemben a cicin, olyan jó nézni a kis békésen szundító angyalkát.
Próbáld meg, hogy nem teszed le, hanem kézben alszik el és a kritikus időpont után teszed csak le vagy leteszed, de mellette maradsz szintén addig az időpontig, vagyis visszaaltatod, ha felriadna.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Melaszka, az elmúlt két napban igen kúppal alszunk este.

Nati, én úgy tudom addig míg ki nem jön a foga nyugodtan lehet használni minden nap a kúpot. Azért köszi az infót utána járok, hogy pontosan akkor mi a jó alkalmazás.

Katica, én is így nyugtatom meg Zsombit, és nálunk is ez bevált. Csak én mást énekelek neki :)

Nállunk két napja a nappalok zűrösek. Nem akar aludni. Kb. 20 - 30 perceket alszik. Viszont jó kedvű, mosolyog, gagyog, és síkonyál egész nap :lol: Már azt hittük a sok sikítástól be fog rekedni. Még pancsi közben is sikítozik :lol: :lol: :lol:

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Kri!

mi a neve a kúpnak,amit használtok.vény nélkül lehet kapni,v. fel kell íratni?nektek használ?

tegnap este 6kor kelt (7helyett),de így is kihúztuk 8ra a fürdést,de akkor már nagyon nyüglődött,fél 9 kor már aludt egészen 5ig.

olyan szép idő van kint,most jöttünk haza sétából.csak a szél fúj nagyon :(.
további szép hétvégét mindenkinek és boldog nőnapot nektek,mindannyiónknak!

megkapta első nőnapi virágját apától:

Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

hello,
Nati, köszi, megpróbálom, mert már totál zűrös a csajszi. Tegnap is elaludt egy pillanat alatt a kiságyban, fél óra alvás, majd 2 óra üvöltés. Kb 10 x vettem fel és altattam vissza, aludt is 1 percet a kiságyban, majd újra bömbölés. Egy óra ilyen "játék" után feladtam és csak hallgattam ahogy bőg. Baromi mérges voltam már a hisztijére, Peti nem engedte, hogy odamenjek hozzá, így 10 percek után mentem visszadugni a cumit, és megsimogatni. Kivenni nem voltam már hajlandó. Már cseréltem lepedőt is neki, mert hason van, és az egész ágyat összenyálazta már. Végül 2 óra bőgés után belefáradt és elaludt. Iszonyú volt, nem tudom mit csináljak vele... :cry:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Honey, Viburcol a kúp neve, vény nélkül kapható. Ez egy homeopátiás gyógyszer fogzásra. Nekünk bevált. Már nem ébred fel óránként éjszaka, csak egyszer kel fel hamizni. Azt vettem észre ha nagyon fáj az ínye, akkor napközben kevesebbet eszik és éjszaka pótolja. Azért szereti a hasát :lol: :lol: :lol:

Dalminha, használtok valamit fogzásra? A gyakori ébredések és nemalvás nálunk akkor volt mikor nagyon fájt az ínye és még nem használtunk semmit se a fogzásra. Az időjárás is okozhat nála nyugtalanságot. Szombaton egész délelőtt alig aludt Zsombi a nagy széltől. Az pedig, hogy ugyan abban az időpontban ébred fel Panna szerintem lehet a fogzástól. Zsombi is mindig ugyan akkor ébredt fel, mert napközben a fájdalomtól kevesebbet eszik, és hát valamikor ugye be kell pótolni amit nem evett meg napközben :D

A hétvégénk nagyon jó volt. Itt volt anyukám így több időm volt magamra :D Zsombi a szombatot végig sikongatta, nagyon édes volt. Most már egyfolytában magyaráz. Már a kocsiban se alszik be rögtön, hanem nézelődik kicsit, gagyarászik. Nagyon cuki.
Az éjszakáink is most már rendeződtek. Este 9-től kettőig alszik, akkor kis hami és alvás tovább 5-ig. Így sikeresen az ébredéseinket lecsökkentettük egyre.
Már megy az egyedül elalvás is néha. Tegnap is még magyarázni akart kicsit szopi után így letettem, és míg megfürödtem egy hang nélkül el is aludt. Nagyon büszke voltam rá. :D :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Dalmi! :)
Nálunk dettó ugyanez van, mint nálatok már 3 napja.
Tegnap este elaludt fél9-kor, éjfélkor fel szopi, aztán alig tudtam visszaaltatni.Aztán fél4-kor újra fel, és cici se kellett neki, csak bömbölt, amikor rájött, hogy altatni akarom.Ugyanis esze ágában sincs aludni olyankor.Csask vigyorogna.Mitől lehet ez?
Ez a Viburcol kúp nem káros, ha rendszeresen adjuk neki?Lehet, kipróbálom.Mert már hulla vagyok napközben :(
Vendég

Sziasztok.

na most jönnek az alvásgondok,eddig nállatok minden ok volt. :cry:
Szerintem ez a hülye idő is megviseli Őket,tegnap milyen szél volt :shock: Este Kevin is nyügi volt de utánna szépen alaludt 10 fele.

000kata

Sziasztok!

Látom, mindenki küzd valamilyen szinten az alvással.....
Hát nálunk semmi változás, ált. kel éjjel 2 körül, és 6 körül, de rögtön vissza is alszik. Ja és újabban a reggel 6-os szopi után annyira beájul, hogy sokszor fél 10-10 órakor kel vel. Ma is pl. 10-kor ébredt! :)
Ez nekem így nagyon jó, mert a két nagyot nyugodtan el tudom készíteni az oviba, suliba, sőt még nyugisan meg is reggelizem, meg elpakolászom stb.......

Bár a múlt héten volt 2x ismeretlen eredetű felsírás, én a fogára gyanakszom.....nekünk ugyanis már van kettő.....
Itt látszik is: :)
Kép

Ja, és ma megkaptuk a nyereményt, amit Ágoston nyert a fotó-pályázaton, tök jó dolgok vannak benne! :) :) Ezek:

Kép

Múlt héten megvolt a 4 hós szuri is, szerencsére nem viselte meg, volt egy kis hőemelkedés, meg bágyadtság, de nem dagadt be neki a helye, és már 7700 gramm! :) Ami nem csoda, ha még éjjel is cicizik....de én ezt cseppet sem bánom! És hogy lekopogjam, még idáig nem volt beteg a drágám! Pedig a két tesó már volt beteg, és tőlük sem kapta el!

Kri!
Jó, hogy írtál erről a kúpról, ha esetleg eldurvulna a helyzet, én is beszerzem! :)

Melaszka!
Hogy te milyen kreatív vagy....! :lol: :lol: Nagyon jó!

Honey!
Cuki a kis nőcid a nőnapi virágjával! :lol: :lol:

Ma ki akartunk menni levegőzni, és mire mindent kirángattam az udvarra, (kocsi, mózes stb...) addigra elkezdett esni.....meg a hülye szél is fúj....... :evil: :evil: Mikor lesz már tavasz?????

Bocs, most csak ennyi telt belőlem, megyek, egy kicsit tornázom, míg alszik.....(ugyanis elkezdtem, de csak úgy "lájtosan", ne zavarja meg a tejcsit...)

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta: jo nagy már a fiacskád és milyen édes a fogacskáival,jaj nagyon édes :lol: tök jo dolgokat kaptatok.Milyen fotopályázaton nyertetek?Ügyik vagytok :lol:

000kata

Melaszka!

én a chamomilla 14ch-adom neki este.nekünk bejött.volt néhány nap,mikor nekem is felkelt,mint neked Marci.de van egy másik ilyen bogyó is: mercurius solubilis9ch.ez is nyugtató,fájdalomcsillapító hatású!

Ditta!
nagyon édes a pici fogaival Ágoston.már Bettinek is be van duzzadva nagyon az ínye,főleg bal alsó metsző,szerintem az jön ki majd elsőnek. tök jó dolgokat nyertek!

Kri!

ügyes Zsombi,hogy már egyedül alszik!és írigyellek anyukád miatt,jó hogy rá számíthatsz.én sajnos nem tehetem meg :cry: .nem tartjuk a kapcsolatot.de van egy álomjó anyósom.tőle több szeretetet kaptam 3 év alatt :lol: ,mint a saját anyámtól egész életemben.na nem panaszkodom.

Kata!

Nálatok rendeződött már az alvás?

Dalma!

nekem is összenyálazza a párnáját Betti.mikor még nem alszik ráteszek 1 textilpelust,és mikor elalszik kihúzom alóla :roll: .így legalábbnem alszik a nyálába :lol: .tegnap elfelejtettem egyszer,és olyan kis büdi volt a pofija mikor felébredt :lol: .mentünk mosakodni.amúgy szörnyen nyáladzik.mikor hanyatt fekszik a játszószőnyegen,akkor is folyik 2oldalra :roll:

nálunk szutyok idő van.szerencsére délelőtt ki tudtam menni,akkor még nem esett.vasárnap lesz a keresztlője Bettinek.már nagyon várom.
most szakad az eső,fúj a szél....söttét van az egész lakásban.olyan lehangoló tud lenni.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey: nállunk mostanába jok az esték.Csak 2* kel fel eszik és alszik :lol: Itt is trutyi idő van :cry:

000kata

Kata!
A Kismama magazinban volt fotópályázat, "alszik a baba" témában, és beküldtem Ágoston egy alvós fotóját. A mostani Kismamában benne van! :)

Honey!
Sajnálom az "anyukád"-dolgot..... :?
Semmi közöm hozzá, de régóta tart a mosolyszünet?
Idő nálunk is pocsék........ :cry: :cry:

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta!

igen,már elég régóta, több mint egy éve tart.de már nem bánkódom.a férjem,meg a családja,és persze a gyerekeim mellettem vannak.
és ez már nem mosolyszünet.ez annál már sokkal több,nem is lesz már másképp,nem is akarom.sok-sok olyan dolgot tett ellenem,ellenünk,amit soha a büdös életbe nem fogok neki megbocsájtani!

itt még mindíg esik,és fúj!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey,
Nálunk a tesómék részéről volt ilyen "mosolyszünet", de mára kissé kezd rendeződni a helyzet, úgyhogy tudom mennyire rossz lehet ez. :? :(

Ditta, megvettem a Kismamát, nagyon édes Ágoston mindkét képen!

Ezt találtam fogzásról és homeopátiáról:
http://www.kismamablog.hu/fogzas.pdf

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Hú alig tudtam ma lülni.

Esténk brutál volt. Fanni elaludt 3/4 10 körül! Eddig f9kor már durmolt. Na de f1kor már ébredt is, de nem volt éhes, mert éppen elkezdett csak enni mikor elaludt. De 2 körül már megint ébren volt, most enni és vissza is aludt így beraktam az ágyába. 3kor ébren volt, cicre fel, aludjunk. f5kor megint ébren. de akkor kiszívtam az orrát és mivel cicin nyűglődött felálltam vele és elaludt a karomban. 5-f8ig aludt, és én is.

Reggel gondoltam kipróbálom amit az aludj jól gyermekemben olvastam. Látom álmos, irány peluscsere és közben altatódalt énekeltem, ahogy szoktam. Utána elköszöntem tőle beraktam a kiságyába megsimogattam, cumi a szájba, és az eddig nem használt nyuszit odatettem mellé. 1x be kellett mennem hozzá felvenni és megnyugtatni, majd ismét ki és várta. kb 5 perc eltelt és benéztem de nem mozgott, így beléptem a szobába és aludt!!! Nyuszival az arcában. Örültem mint majom a farkának! De csak 45-50 percet aludt és utána nem aludt vissza, pedig eljátszttam vele ugyanezt. Persze ezért nyűglődés következett evésig és az utána alvásig. 10.20tól 12.30ig. akkor ismét a kötelező lépések jöttek, de csak sírt és sírt. Kivettem és a karomban álomba sírta magát. Már a szeme sem volt nyitva, de csak nyöszörgött- Letettem és fél órát aludt csak!!! Így bele a babakocsiba és elmentünk sétálni. Aludt 1,5 órát. Most kézben aludt el a lelkem, és már fél órája alszik. Nem tudom mi lett vele!???? Mitől romlott el az ami eddig működött?

Ditta
Gratulálok a nyereményhez és a 2 ksi fogacskához.
A nagy kérdés, hogy te hogy altatod nppal és este???

Nálunk is rossz az idő, de én feltettem az esővédőt és úgy mentünk, így Fanni védve volt széltől és esőtől is. Én meg.... kit érdekel, aludt és ez a lényeg.

Lehet adok ma kúpot neki és ha éjszaka mégis fel-felébred, akkor camomillát is. Ezt tanácsolta nekem egy homeopátiás dokinéni.

Nálatok hogy alakulnak a pocakfájások? Nálunk elég sok a durrogás még mindig, de a jó, hogy végre heti 2x kakil és ez nagy szó. Eddig 2hetente 1x volt.

Kép
Kép
nati80

Szép jó reggelt!

Este adtam kúpot Fanninak és 9 után már aludt is. 3/4 2kor ébredt enni, majd egy kicsit hagytam magam mellett az ágyban míg mélyebben elaludt és visszatettem 3kor az ágyába. f6kor ébredt enni és már nem aludt teljesen vissza, így f7kor ébredtünk. Elmentem tusolni és mikor visszajöttem betettük az ágyába, mert nagyon ásítozott és megint be a cumi, nyuszi az arcához és megint elaludt! EGYMAGA!!!! Már 40 perce alszik. Szerintem ő reggel fogékonyabb az újításokra, váloztatásokra. Este is próbálkoztam ezzel, de annyira sírt, hogy nem bírtam ki és kivettem. Én inkább dajkálom, mint hagyom enniyre keservesen sírni. Pedig tudom ez nem helyes így.

Milyenek voltak az éjszakák?

Hozzátáplálás
Ti mikor kezditek? Fanni még csak szopizik, de lassan szeretnék neki adni valami mást is. Mikor érdemes szerintetek elkezdeni? Védőnő szerint várni kellene még, hogy betöltsük az 5 hónapot. Lehet igaza van, de azért gondolkozok már nagyon, hogy hogyan kellene csinálni majd.

Fanni olyan rohamosan nő most, hogy a nemrég vett 0-3 hónapos tescos rucik pont jók. Lassan kinövi.

Kép
Kép
nati80

Nati!

Az én védőnőm azt mondta,hogy 5hósan kezdjem a ht-t,úgy hogy a délelőtti szopizás után kb 1 órával adjak neki pár kanál almalevet,és ugyanígy délután.kb.5 kanálnyival kezdjük,és folyamatosan növeljük az adagot.de mindíg csak szopizás után,ez fontos!
alma mellett lehet adni még barack,meggy,répa,sütőtöklevet is nekik.és ne konzervet,mert az tele van cukorral.én szerencsére fagyasztottam le barackot,így azt is tudok adni,de azt hiszem lehet kapni fagyasztottan hiperekben is.meg hát bébikonzerv is van :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok

Kevin este nagyon nyügi volt csak sirt nyüglödött ste 11 kor még fent volt.adtam neki kupot és 10perc mulva elaludt.De éjszaka is sokatvolt fent.mi lehet ezekkell a gyerköcökkel?
Most is alszik még Kevin és ez az elöbb felorditott és aludt tovább szegény :cry:

Nati: én már adtam Kvenniek 4 hos bébihamit ( alma-krumpli ) , meg sütötökös italt is.Nállunk is azt mondta a védönő hogy 6 honapos korig csak anyatej,de én szeretnék neki adni.A gyümi ugy is csak vitamin

Dalma : köszönjük az infot :lol:

000kata

na azt elfelejtettem,hogy főzelékféléket:krumplit és társait,csak 6hónaposan kell adni,ha csak szopizik.én se fogom hamarabb adni ezeket,csak a gyümit,de azt is csak levet.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kata!

most nekem is hamarabb kelt,4kor.viszont én is meg párom is tök sokszor fenntvoltunk.szerintem van valami a levegőben.ez a sok front tökre megvisel bennünket is ,nemhogy ezeket a csöppségeket.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Sajnálom az éjszakáitokat :(
Most volt itt a védőnő, azt mondta, itt a körzetében mindenki panaszkodik az éjjelekre :( Valószínű a frontok vgáltakozása :evil:
Mi tegnap hazajöttünk Tolnából, és itthon éjjel ugyanúgy 2x ébredt, kis cici, de VISSZAALUDT! :) Úgy örültem!5-ig aludt, majd egy órát fent volt és együtt mellettem még asludt fél8-ig.
Lehet, anyuéknál fázhatott, mert cserépkályhával fűtenek, reggelre ugye az meg kihűl.

Én vettem tegnap Nestlé-s babakaját, répa-krumpli.Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá :)
Vendég

Sziasztok!

Mi is hattól fent voltunk, jókedvűen, kipihenten :lol: Az eltelt egy hét óta a tegnap este volt az első, hogy nem adtam neki kúpot az alváshoz. Szerencsére így is jót aludtunk :D Az igaz, hogy tegnap napközben se nyűglődött ezért hagytam ki az esti kúpot. napközben csak Dentinox gélt használtam.. Na majd ma meglátjuk mi lesz. Most épp alszunk, de már voltunk az okmányirodába. Mindenki megcsodálta, milyen édes. Aztán mikor mondtam hogy 4 hónapos mindenki "azt hittem idősebb". Ti hogy vagytok ezzel, nektek is idősebbnek nézik a gyerkőcöt? Az igaz, hogy nem egy picuri gyerek Zsombi, de szerintem annyinak néz ki mint amennyi idős. :wink:

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: Kevinre is mondták ,hogy nagyobbnak gondolták. :lol:

ma vagyunk 4 hónaposak!!! :lol: :lol: :lol:

000kata

Kép már igy oldalra tudok fordulni egyedül Kép Kép

000kata

Kép már igy oldalra tudok fordulni egyedül Kép Kép

000kata

2 * rakta bocsika

000kata

Sziasztok !

Kata- gratula a 4 hóhoz ! altatáshoz kitartást , ne add fel . bár most majd a fogzás fog bezavarni , de nem minden pici érzi meg , azt hallottam aki hasfájós volt annak nem okoz gondot a fogacska
tudod az oltást is mindenki másképp viseli , nekünk még nem okozott gondot , bár a harmadikat még nem kaptuk meg , majd ha a doktor ráér szól és beadja / itthon szoktuk megkapni / .

Nati - ne add fel az altatós technikádat menni fog , kitartás !
később sokkal jobb lesz ha most megtanítod .
most már elég "nagy" Fannika , elmúlt 4 hós , csak a felvesz-letesz módszert csináld , de ne altasd kézben csak várd meg még nem sír , utána tedd vissza a kiságyba ... ha sír felveszed , de csak nyugtasd meg és újból vissza . Ne aludjon el kézben !!! drukkolok, menni fog bízz magadban és a kicsiben !

nálunk a babakocsi a mumus, bár már sokkal jobb mint régebben , de nem az igazi , ha az idő is engedné ,hogy naponta kimenjünk jobban haladna a dolog , de mire összekúszmálkodjuk magunkat legtöbbször az eső megtréfál , hol van már a tavasz ?

apa hétvégére hozott haza jó kis fertőt / láz , köhögés , takony... / szorítsatok ,hogy Lilla ne legyen beteg !

rosszalvó babák anyukái, nem akarjátok kipróbálni az álometetést? sztem sokat jelent , ha 1-2 körül nem ébrednek a babák, nálunk működik.

Kri nekem nem nézték még idősebbenk sőt mindig azt mondják milyen pici , pedig már 6,25 a súlya , a szomszédban van egy kislány Ő most 5 és fél hónapos , de olyan nagy, mikor látom tiszta pánik vagyok , mi milyen kicsik vagyunk. úgy fejileg is kicsi Lilla , olyan pici a feje! - hú ezt jól megmagyaráztam , érthető azért?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Éva: remélem nem kapja el Lilla,szoritok!!!!Mostanába elég nyügi kevin sir és közbe tömi a kezét,folyik a nyála,szerintem a foga jön de az innyén még nem látni semmit.

000kata

Hát nem tudom a borostyánlánc vagy Léna amúgy később fog fogzani, de ezzel szerencsére nincs gondom. Sztem hasznos a lánc amúgy.
Éva
de jó lenne ha igaz lenne ez a párhuzam a hasfájás meg a fogzás között. Léna iszonyú hasfájós volt. :?

Nálunk megy az alvás! :) 9-5ig majd evés és 8ig.Napközben 3x fél 1 óra és magától,pici nyugtató ringatással.

Kata
édes kis huncut Kevin!

Hozzátápi
én úgy vagyok ha elég a tej még 1 hónapig csak azt kap, utána egész életében eheti a többit úgyis :wink: Addig meg jobbat úgysem tudok adni neki.
Az alma krumpli, alma barack stb-vel meg nem baj h. egyszerre megy neki két újdonság?-mindenhol azt olvasom egyszerre csak 1 et-1 4-5 napon át.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Nati!
Alvás-kérdésedre a válasz:
Eddig úgy aludt nappal, hogy amikor már láttam rajta, hogy álmos, meg nyűgi, akkor cumi be, egy kis ölben járkálás, és pár perc múlva aludt is...Újabban ugyanez, csak mostmár berakom a babakocsiba, nehéz már járkálnom vele...(közel 8 kg.... :lol: ) és ha ott is elaludt, akkor megint át a kiságyba, hason!

Este fürcsi, szopi után lefekszek mellé, simizem, vagy csak úgy fekszem mellette (ált. ekkor szoktam olvasni), és kb. 20-30 perc alatt elalszik, akkor megint át a kiságyba. Bár tegnap majdnem egy órát felvolt még, mire elaludt...persze ilyenkor sem sír, nevet rám, magyaráz....olyan édi, megtudnám zabálni.... :lol:

Kép

Kép
ditta76

Katica- Neked már nem sok kell, hogy magától aludjon el és ne kelljen ringatni !
Láncot hol rendeltél , biztos ami biztos vennék én is.
Lilla is nagyon hasfájós volt.

Én sem adok 6 hó előtt semmit , bár mi táposcsirkék vagyunk!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Hozzátápi: én még egyáltalán nem gondolkozom ezen!! Hat hónapos korig semmiképpen! Utána is csak nagyon lassan...... Úgy vagyok, mint Katica, egész életében ehet még mindenfélét, de az anyatej egyszer véges lesz....és ez a szép időszak nem jön vissza többé..... :roll:

Kata!
Kevin nagyon szép baba!! Ugyanolyan virágunk van nekünk is, mint a 3. képen! :)

Kép

Kép
ditta76

Katica: hozzátáplálás: szerintem mindenki mást mond,csináld ugy ahogy te szeretnéd.Én már adtam kevinnek 4hos gyümit( alma-krumpli) de csak piciket ,de én szoptatok amig van tejem,néha adok neki egy kis gyümit hogy változatos legyen.

000kata

Ditta: köszönjük :lol: szereti azt a virágot,nagyon :lol:

000kata

Sziasztok!
A mi elalvásaink még mindig elég rosszak. Még mindig elalszik ügyin, 20-30 perc szunya után másfél óra bömbi- nem akarok aludni játék. Most azt csinálom, hogy 5 percenként megyek csak oda hozzá, addig sirdogál. Nagyon nehéz megállni, de úgy is csak sírna a kezemben...

Most értékelem igazán az én okos nagyfiamat. Nála nem volt soha alvásprobléma. Meg igazából semmilyen. Napra pontosan 6 hónaposan bújt ki az alsó kettő fogacsak, de úgy vettem észre, hogy koccant a kanál. Semmi bőgés nem volt előtte. aztán 2 hónapra rá a felső kettő, de ekkor be is lázasodott, meg hasmenése volt 2 napig, és utána az összes többit csak úgy észrevettem, hogy kinnt van. :)

Hozzátápi: még nem volt semmi, bár tegnap almát rágcsáltunk Korival, és odatettem Panna nyelvéhez, először fintorgott, aztán lecsapott rá mint a kis keselyű. gyorsan elkaptam, nehogy leharapja... :) Én mostanra terveztem az almát, de dokinéni szerint elég lesz 5 hósan is. Úgyhogy majd akkor.

Viszont mit hallottam: a szomszédunkban van egy kisbaba 2 hónapos, ma találkoztam velük először, mondta anyukája, hogy siet haza, mert éhes a baba, és még főznie is kell neki... :roll:
Kérdem, mit? Hát lisztlevest. AZt sem tudtam mi az. Pirított liszt vizzel felengedve. Durva??? Hát az. Nincs elég teje, napi 200 g összesen, és ezzel pótolja. Kérte hogy nem mondjam el a dokinéninek. Pedig nem szegények, szép házban laknak melletünk...

Kép
Kép
dalminha

Kata, nagyon aranyos Kevin, milyen ügyin oldalra fordul.
Ditta, közel 8 kg Ágoston, szép nagyfiú
Honey, Nagyon szép babuci Betti

Kép
Kép
dalminha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: